Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Ce poate ajuta ceftriaxona cu: instrucțiuni de utilizare
2 Profilaxie
Durere în gât - tratament home. Tratamentul rapid al anginei la adulți
3 Clinici
Burnaki de la sinuzită
Image
Principal // Rinită

Capul durere de cap rece temperatura 37 tuse


Nas, dureri de cap, febră, slăbiciune, greață și somnolență - toate aceste semne indică faptul că organismul dezvoltă inflamații sau afecțiuni cronice exacerbe.

Se întâmplă deseori ca astfel de simptome să caracterizeze debutul unei boli reci sau respiratorii. Dar, în unele situații, cu evaluarea stării dumneavoastră, puteți face o greșeală în mod semnificativ, deoarece cauzele acestor simptome pot fi în alte patologii.

Dacă un pacient are un nas curbat, o durere de cap, o temperatură de 37 și o durere în gât, atunci patologiile infecțioase pot fi cauza. Cu toate acestea, în unele situații, simptomele negative sunt neinfecțioase.

Prin urmare, este necesar să se ia în considerare cauzele infecțioase și neinfecțioase ale simptomelor, cum ar fi nasul înfundat, cefaleea, febra, nasul curbat, durerea în gât. Și, de asemenea, aflați ce vă va ajuta să vă îmbunătățiți bunăstarea cu o astfel de combinație de simptome negative?

Cauze de natură infecțioasă

Datorită faptului că agenții patogeni penetrează în corpul uman și dezvoltă astfel de simptome negative cum ar fi tusea, nasul curgător, durerea de cap, nasul înfundat, temperatura 37. Deseori există o stare febrilă, slăbiciune generală, greață severă.

Simptomele de mai sus reprezintă majoritatea plângerilor pacienților, în special de multe ori această afecțiune este observată în sezonul de toamnă sau de iarnă sau în perioadele de apariție a epidemiei de boli respiratorii acute.

În majoritatea cazurilor, cauzele sunt înrădăcinate în următoarele patologii: gripa, parainfluenza, virusul respirator, rinovirus sau adenovirus, virusul herpetic și altele.

Perioada de incubație pentru gripă variază de la 1 la 5 zile. Principalele simptome caracteristice ale gripei sunt slăbiciunea generală, mușchii inflamați, o temperatură mai mare de 37 de grade și o durere în gât. Când patologia survine într-o formă severă, este posibilă o durere de cap incredibil de severă, greață și halucinații.

Infecția poate intra în organism cu apă, hrană, apoi se dezvoltă infecția gripală gastrică și este însoțită de următoarele simptome:

 • Durere abdominală severă.
 • Temperatură ridicată
 • Stare de febră.
 • Greață la vărsături.

Dacă un pacient are o durere de cap severă, un nas înfundat, un nas curbat cu o culoare galbenă sau clară, poate fi sinuzită - o patologie infecțioasă caracterizată prin procese inflamatorii care apar în sinusurile maxilare.

 1. Nasul înfundat.
 2. Dureri de cap.
 3. Tulburare generală.
 4. Strănut.
 5. Rasește nasul cu descărcare purulentă.
 6. Sindromul durerii faciale.

Cauza dezvoltării sinuzitei este numeroși factori, deci tratamentul este mai bine să nu se amâne și consultați imediat un medic pentru o terapie adecvată.

În ARVI normală, temperatura crește până la 37 de grade, există tuse și nas curbat, creșterea ganglionilor limfatici, dureri la partea inferioară a spatelui și apariția mușchilor și apariția altor simptome negative.

Adnexita este un proces inflamator în tuburile și ovarele uterine, agenții patogeni acționează ca agent cauzator. Semnele bolii au o asemănare specială cu patologiile catarale și sunt identificate prin următoarele simptome:

 • Creșterea temperaturii corpului.
 • Amețeli.
 • Dureri de cap.
 • Îndemnând să vomite.
 • Dureri articulare și musculare.

Febra de grad scăzut, tusea, nasul curbat și cefaleea pot indica o formă cronică de bronșită. Într-o serie de situații, temperatura este de 37 pe fondul pneumoniei, iar acest lucru indică un patogen patologic atipic al patologiei.

Encefalita este o boală infecțioasă caracterizată prin diverse simptome. De regulă, activitatea tractului gastro-intestinal este tulburată, apare greață și vărsături, o durere de cap, o tuse poate fi observată în anumite situații.

Bolile nasului, urechii și gâtului sunt adesea caracterizate de următoarele simptome: tuse, cefalee, nas curbat, nas înfundat. Poate fi patologii cronice și acute - amigdalită, adenoid, faringită și altele.

Este de remarcat faptul că aproape orice patologie acută de natură infecțioasă poate fi însoțită de următoarele simptome: nas înfundat, tuse, temperatură 37 sau mai mare, greață, durere în gât și așa mai departe. Uneori este răceala obișnuită, dar în unele situații boala poate fi mult mai gravă.

Cauze de natură netransmisibilă

Când corpul uman nu reușește în sistemul nervos autonom, există spasme de vase de sânge. Problema apare în zona creierului care este responsabilă de termoreglarea corpului.

Temperatura normală a corpului nu trebuie să depășească limita de 37 de grade, dar dacă centrul, care răspunde la reglarea temperaturii, funcționează defectuos, atunci indicatorii de temperatură scăzut pot dura aproximativ o săptămână și, uneori, mai mult.

Otrăvirea corpului cu compuși chimici duce la o creștere a temperaturii, există o durere de cap. Deseori a arătat o încălcare a tractului gastro-intestinal, greață, vărsături, în gura cavității bucale a metalului.

Cauzele întregului complex de simptome negative pot indica dezvoltarea următoarelor patologii non-infecțioase:

 1. Apendicita acută.
 2. Obstrucția intestinală.
 3. Pancreatită acută sau colecistită.
 4. Proceduri purulente în corpul oricărei localizări.
 5. Bolile ulceroase ale tractului gastrointestinal.

De fapt, este posibilă listarea bolilor la nesfârșit, iar diagnosticul în sine nu va funcționa.

Prin urmare, dacă simptomele negative nu se diminuează, ci devin mai pronunțate și mai intense, se recomandă vizitarea unui medic.

În mod excepțional, medicul va stabili cauzele corecte ale afecțiunii și va prescrie tratamentul adecvat și, cel mai important, adecvat.

Tratamentul medicamentos

Dacă pacientul are tuse, dureri în gât, nas înfundat, temperatură corporală ridicată și alte simptome negative, pentru a începe tratamentul, este necesar să se stabilească cauzele profunde ale acestei afecțiuni și apoi să se ia medicamente.

Atunci când o persoană are gripa, se recomandă odihnă în pat, gripa nu trebuie în nici un caz "purtată pe picioare", trebuie să schimbați regimul alimentar pentru a fi dominat de lapte și alimente vegetale și există o mulțime de băuturi calde.

Dacă temperatura a crescut peste 38 de grade, se pot lua medicamente antipiretice - Paracetamol. Dacă există o tuse cu spută groasă și vâscoasă, atunci este prescris Carbocisteină și Ambroxol va ajuta la expectorarea sputei.

Când gâtul doare pe fundalul gripei, puteți cumpăra comprimate absorbabile cu efect antiinflamator. Este de remarcat că, în nici un caz, nu puteți să vă prescrieți antibiotice, deoarece acestea sunt recomandate atunci când gripa este de natură bacteriană.

Infecția cu adenovirus necesită numirea următoarelor categorii de medicamente:

 • Tablete antipiretice (ibuprofen, paracetamol).
 • Dacă nasul este umplute, atunci astfel de picături vă vor ajuta - Xymelin, Rinonorm.
 • Îndepărtați medicamentele neproductive pentru tuse - Bromhexin, Ambroxol. Dacă tusea este umedă, atunci se recomandă rădăcina Althea, diverse taxe medicamente sub formă de perfuzii.
 • Medicamente antivirale, antiinflamatoare.

În orice caz, foarte puțini oameni reușesc să creeze un tratament adecvat pe cont propriu și, chiar și cu o îmbunătățire vizibilă, nu este exclusă probabilitatea suprimării proceselor inflamatorii care se vor face cunoscute prin complicații în viitorul vaste.

Torzailita acută se caracterizează prin simptome precum nasul înfundat, tuse neproductivă, durere în gât și altele. Tratamentul medicamentos poate include următoarele numiri:

 1. Pentru a reduce intoxicația organismului, se recomandă să beți multă apă.
 2. Atunci când aveți o durere în gât, numiți pastile absorbabile - Strepsils, Faringosept.
 3. Pentru a elimina durerea și febra, sunt recomandate medicamente antiinflamatoare nesteroidiene - Analgin, Ibuprofen.

Trebuie remarcat faptul că utilizarea antibioticelor nu este întotdeauna justificată, după cum cred mulți pacienți, sperând că eficacitatea acestora în toate patologiile. Terapia antibacteriană ar trebui efectuată sub supraveghere medicală, deoarece agenții patogeni pot dobândi rezistență la medicament, din cauza căruia va fi mult mai dificil de a face față acestei boli.

În orice caz, înainte de a lua orice medicamente, este necesar să se stabilească adevărata cauză a acestei afecțiuni, să se determine boala, și numai apoi să se procedeze la o terapie adecvată.

Este important să rețineți că antibioticele nu sunt un panaceu pentru toate bolile și dacă patologia are o natură bacteriană, ele nu vă vor face să vă simțiți mai bine și efectul terapeutic dorit va fi absent. Ce trebuie să faceți atunci când temperatura ridicată și prelungită - această problemă va fi luată în considerare de către experții din video în acest articol.

Top