Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Sirop de tuse pentru copii: lista
2 Profilaxie
Cele mai bune antibiotice pentru răceli
3 Bronșită
Mușchi albi la un adult, cauzează și tratamentul secrețiilor groase
Image
Principal // Rinită

Tsitovir 3 (sirop, capsule) pentru copii - instrucțiuni de utilizare


Recent, un nou medicament destinat prevenirii și tratării răcelii și a gripei - Tsitovir-3 a apărut în farmaciile noastre. Medicamentul a câștigat popularitate într-un timp scurt datorită eficacității sale ridicate și absenței aproape complete a contraindicațiilor. În instrucțiunile de utilizare, Tsitovir 3 afirmă că medicamentul poate fi utilizat în diferite categorii de vârstă și prescris pentru tratamentul adulților și copiilor. Un alt plus este varietatea formelor de eliberare, ceea ce face posibilă alegerea unui sirop dulciar Tsitovir-3 pentru un copil și o administrare a capsulei pentru un adult. Despre toate beneficiile medicamentului, indicațiile și regulile de aplicare vor învăța din articolul nostru.

Tsitovir 3: principiu de funcționare și compoziție

Tsitovir 3 este un medicament imunomodulator combinat care are un efect direct asupra proceselor imunității umorale și celulare, crește rezistența organismului la infecții și are proprietăți interferonice. Efectul terapeutic al medicamentului datorat substanțelor active din compoziția sa:

 • Componenta activă a timogenului are un efect asupra imunității celulelor T.
 • Bendazolul stimulează producerea de interferon endogen, datorită căruia se formează enzimele în celulele organismului care inhibă dezvoltarea virusurilor. Acțiunea acestei componente activează celulele imune și ajută la creșterea stării imunitare.
 • Acidul ascorbic este implicat în procesele redox, reduce permeabilitatea vasculară și suprimă procesul de inflamare.

Când luați drogul înăuntru, acesta este complet absorbit din tractul gastro-intestinal. În plus, componentele sale au grade diferite de biodisponibilitate: timogen-15%, bendazol - nu mai mult de 80%, acid ascorbic, până la 90%. În complex, substanțele active ale medicamentului au un puternic efect imunostimulator, antiinflamator și antioxidant și, pe termen scurt, ajută la tratarea răcelii și a gripei. În cazul în care medicamentul este utilizat ca agent profilactic, acesta oferă o protecție fiabilă împotriva infecțiilor și previne scăderea imunității.

Forme de eliberare

Medicamentul este disponibil în diferite forme de dozare:

 1. Capsule pentru administrare orală (uneori numite pastile);
 2. Pulbere pentru prepararea soluției (pentru copii);
 3. Copilul Tsitovir sub forma unui sirop dulce.

Capsulele gelatinoase de Tsitovir 3 sunt solide, albe, cu un capac portocaliu, în interior este pulbere albă sau gălbui, fără miros. Fiecare capsulă conține 0,5 mg tiogen de sodiu, 50 mg acid ascorbic și 20 mg dibazol. Dintre componentele auxiliare, sunt prezente stearat de calciu și lactoză.

Tsitovir 3 comprimate (capsule) sunt ambalate în 12 bucăți în cutii cu blistere și în cutii de carton. Un ambalaj poate conține 1,2 sau 4 pachete de capsule.

Sirop pentru copii Tsitovir 3 este o soluție incoloră sau gălbuie cu un gust dulce plăcut. 1 litru de sirop conține sodiu timogen, 0,15 mg, 12 mg acid ascorbic, 1,25 mg dibazol. Baza siropului este apa purificată și sucroza. Siropul pentru copii este produs în flacoane din sticlă întunecată de 50 ml, complet cu o cană de măsurare, lingură de dozare sau pipetă. Această configurație asigură simplitatea și ușurința de utilizare și facilitează dozarea medicamentului.

Pulberea Tsitovir 3 pentru copii este destinată preparării soluției. Pulberea este o masă omogenă de culoare galben-alb-gălbui. Soluția apoasă obținută pe baza sa este incoloră, cu un miros caracteristic de căpșuni, afine sau portocaliu. 1 ml soluție preparată conține aceeași cantitate de ingrediente active ca siropul pentru copii, dar diferă în conținutul de excipienți, care sunt reprezentați de fructoză și arome. Pulberea Tsitovir-3 este produsă în sticle de 20 ml, echipate cu o cană de măsurare, o linguriță de dozare sau o pipetă.

Când se utilizează Tsitovir 3?

Medicamentul Tsitovir 3 este destinat prevenirii și tratamentului complex al SRAS și al gripei la adulți și copii.

Capsulele de tip Tsitovir sunt destinate pacienților adulți și copiilor cu vârsta peste 6 ani. Forme speciale de dozare au fost create pentru copii de la an la an: sirop și soluție dulce pentru administrare orală.

Contraindicații

Contraindicațiile privind utilizarea medicamentului sunt următoarele:

 • hipersensibilitate și intoleranță individuală la componentele medicamentului;
 • diabet (pentru sirop);
 • tromboflebită și o tendință de tromboză;
 • creșterea coagulării sângelui;
 • astm bronșic (formă atopică);
 • hipertonul muscular;
 • vârsta copiilor (până la 6 ani) pentru capsule;
 • copii cu vârsta de până la 12 luni (pentru soluție și sirop);
 • perioada de sarcină și lactație (pentru capsule).

Cu precauție extremă, medicamentul este permis să fie luat în timpul alăptării sub supravegherea unui medic și numai atunci când beneficiile pentru mamă sunt mai mari decât riscul potențial pentru copil.

Instrucțiuni de utilizare pentru copii și adulți

Instrucțiuni de utilizare Tsitovir 3 recomandă inițierea medicamentului la primul semn al bolii respiratorii.

În scopuri profilactice și terapeutice, Tsitovir 3 adulți și copii cu vârsta peste 6 ani trebuie să ia 1 capsulă de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. Cel mai bun efect terapeutic se realizează atunci când se începe un agent imunomodulator în primele 4 zile de la debutul bolii. Durata tratamentului depinde de gravitatea simptomelor și de starea generală a pacientului și este determinată individual de către medic.

Pentru copiii sub 6 ani, medicamentul este administrat sub formă de sirop sau soluție. Doza de medicament este calculată de către medic în funcție de vârsta copilului. Regimul de tratament standard este după cum urmează:

 • Copiii de la 1 an la 3 ani iau 2 ml de droguri de trei ori pe zi:
 • pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, doza de medicament este crescută la 4 ml, de trei ori pe zi;
 • copiii mai în vârstă (între 6 și 10 ani) pot lua 8 ml de soluție de sirop sau toriu o dată pe zi;
 • Adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani sunt sfătuiți să bea 12 ml de droguri de trei ori pe zi.

Durata administrării soluției și a siropului pentru copii nu trebuie să depășească 4 zile. În scopuri profilactice, copiii și adulții ar trebui să ia medicamentul în aceeași doză. Copiilor sub vârsta de 6 ani nu li se permite să dea medicamentul în capsule, pentru copii, este vorba despre formele de eliberare a copiilor (soluție, sirop), cu o concentrație mai scăzută de ingrediente active.

Reacții adverse

În general, medicamentul Tsitovir 3 este bine tolerat de către pacienți. Dar, în unele cazuri, sunt posibile reacții nedorite:

 • Din partea sistemului cardiovascular, poate fi observată o scurtă scădere a tensiunii arteriale. Manifestări similare sunt mai sensibile la persoanele cu distonie neurocirculatoare.
 • Este posibil să aveți reacții alergice (erupții cutanate asupra tipului de urticarie, însoțite de roșeață și prurit). În astfel de cazuri, medicamentul este oprit și antihistaminicele sunt prescrise ca tratament simptomatic.
Recomandări suplimentare

Dacă pacientul trebuie să ia drogul sub formă de sirop pentru o perioadă lungă de timp, este necesar să se monitorizeze funcția renală și nivelul zahărului din sânge, deoarece baza agentului imunostimulator în acest caz este zaharoza.

Interacțiunile medicamentoase cu Tsitovir și alte medicamente nu au fost identificate, prin urmare, în dozele recomandate, este compatibil cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul gripei și ARVI.

Analogi ai lui Tsitovir

Nu există analogi asupra substanței structurale Tsitovir 3. Cu toate acestea, există multe alte medicamente care prezintă un efect terapeutic similar și, dacă este necesar, pot fi utilizate pentru a înlocui Cytovir. Vom enumera principalele medicamente care au un efect imunomodulator similar:

Lista analogilor cu Tsitovir este extinsă, dar medicul care urmează trebuie să aleagă un înlocuitor. Fiecare instrument are propriile caracteristici, nuanțe de utilizare și contraindicații, astfel încât nu este recomandat să vă schimbați singur medicamentul pentru a evita complicațiile nedorite.

Costul de Tsitovir 3 în lanțul de farmacie depinde de forma de eliberare de droguri, ambalaje și farmacist cheat mărcii comerciale. Dăm costul mediu al diferitelor forme ale medicamentului:

 1. Capsule Tsitovir (12 bucăți) - de la 350 ruble;
 2. Tsitovir (sirop) - de la 320 ruble;
 3. Tsitovir pulbere - preț de la 280 de ruble.

Recomandările privind utilizarea Tsitovir sunt diferite. Aproximativ 80% din ele sunt pozitive, restul sunt neutre sau negative. Acei pacienți care au fost mulțumiți de acțiunea medicamentului au observat efectul său terapeutic pronunțat și au vorbit despre forme convenabile de eliberare.

Compoziție deosebit de bine aleasă de sirop și soluție pentru copii. Copiii le beau cu plăcere, pentru că nu se simt "gust medicinal" neplăcut. Pentru adulți, preparatul sub formă de capsule este perfect, pe care îl puteți lua cu dvs. și puteți lua oriunde (la locul de muncă, în transport). În general, se remarcă faptul că Tsitovir se descurcă bine cu simptomele de răceală, îmbunătățește starea pacientului și lucrează pentru întărirea sistemului imunitar.

Recenzii ale specialiștilor în legătură cu acest medicament mai restrâns. Acest lucru se datorează faptului că medicii sunt reticenți în a recomanda medicamente care afectează funcția sistemului imunitar, deoarece efectele lor asupra sistemului imunitar pe termen lung puțin studiate.

Recenzii de aplicații

Examinați numărul 1

În perioada de toamnă - iarnă adesea mă răcesc și mă îmbolnăvesc, imunitatea este slabă. Deci, această iarnă a coborât cu febră, nas curbat, durere în gât și tuse dureroasă. De obicei iau medicamente antivirale, vitamine, sunt tratat cu remedii acasă (gem, miere).

Ca întotdeauna, m-am dus la farmacie să cumpăr medicamente, după ce am pregătit o listă în prealabil. Dar de data aceasta, farmacistul, în plus față de medicamentele antivirale, ia sfătuit pe noul agent Tsitovir-3 în capsule. Printre meritele sale el a numit un minim de contraindicații, tolerabilitate bună și sprijin eficient al imunității. Într-adevăr, după ce a început să ia drogul, a început repede.

De obicei, m-am îmbolnăvit timp de 7-10 zile, dar de trei zile m-am simțit complet sănătos și toate simptomele neplăcute ale bolii au dispărut. Se pare că Tsitovir - este și un profilactic, îl puteți bea pentru a preveni SARS și gripa și în acest an o voi lua în avans pentru a menține imunitatea. Sper că această măsură mă va ajuta să evit infecțiile cu raceli.

Examinați numărul 2

Am un fiu care are 3.5 ani, adesea bolnav. În timpul unei alte friguri, pediatrul a recomandat încercarea medicamentului Tsitovir, care nu numai că ameliorează simptomele bolii, dar, de asemenea, consolidează sistemul imunitar.

Acest medicament are o formă specială pentru copii sub formă de sirop și soluție, care trebuie preparat din pulbere. Am ales sirop, este foarte convenabil de folosit. Nu aveți nevoie să reproduceți nimic, pur și simplu ar trebui să picurați doza dorită de medicament și să o dați copilului.

Doza este facilitată de o cutie de măsurare specială și de o pipetă închisă într-un ambalaj cu medicamente. Siropul in sine este incolor, cu un gust placut si dulce. Nu a dezgustat copilul, iar fiul său la băut de bună voie. Drogul este cu adevărat excelent, a ajutat la depășirea rapidă a bolii și după trei zile copilul sa simțit complet sănătos.

Examinați numărul 3

Obosit in fiecare an pentru a avea gripa si alte afectiuni respiratorii. Am hotărât să întăresc sistemul imunitar, mai ales că acum există o mulțime de medicamente a căror acțiune vizează tocmai mărește apărarea organismului. Obișnuiam să le tratez cu puțină precauție, dar sa dovedit că nu era de ce să-ți fie frică. Medicul mi-a recomandat să beau Tsitovir 3 în scopuri preventive.

Farmacia a oferit forme diferite, de a alege - pulbere, sirop, capsule. Am luat capsule pentru mine, siropul este probabil mai potrivit pentru copii, deși poate fi luat de adulți. Am dat aproximativ 300 de ruble pentru medicamente, ceea ce este destul de ieftin în comparație cu alți agenți imunostimulatori. A luat conform instrucțiunilor, 1 capsulă de trei ori pe zi. Rezultatul este excelent. Pentru prima dată în ultimii ani, nu m-am îmbolnăvit în această iarnă și mă simt minunat.

Examinați numărul 4

Orașul nostru nu poate fi numit un loc însorit, umiditate constantă, friguri, vânturi dăunătoare își fac treaba, iar toamna toți membrii familiei noastre se află la unison. Dacă un copil are un nas curbat, apoi cel de-al doilea coboară cu febră.

Și apoi prindeți-ne și noi adulți. Dar am găsit un instrument excelent, datorită căruia sezonul rece ne-a evitat pentru al doilea an deja. Acest medicament Tsitovir-3, care nu numai tratează răcelile și gripa, dar, de asemenea, consolidează sistemul imunitar. Noi o acceptăm cu întreaga familie. Soțul meu și cu mine cumparăm Tsitovir sub formă de capsule. Și le oferim copiilor o soluție cu aromă de căpșună, care le place foarte mult.

Nici măcar nu înțeleg că sunt tratați pentru că beau o băutură delicioasă. Ca rezultat, câteva zile de tratament sunt suficiente pentru a face față tuturor simptomelor de frig și a gripei și pentru a vă simți din nou sănătoși.

instrucțiuni de utilizare medicală a medicamentului cytovir® -3

INDICAȚII LA APLICARE:
Prevenirea și terapia complexă a gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute la adulți și copii cu vârsta peste 6 ani.

CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la componentele medicamentului, sarcină, vârsta copiilor până la 6 ani.

Cu ATENȚIE:
în timpul alăptării, utilizarea este posibilă dacă beneficiul destinat mamei depășește riscul potențial pentru copil.

MODUL DE ADMINISTRARE ȘI DOZE:
Adulți și copii cu vârsta peste 6 ani cu scopul prevenirii și tratamentului pe cale orală, o capsulă de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.
Curs de aplicare - 4 zile. Cursa profilactică, dacă este necesar, se repetă după 3-4 săptămâni.

EFECTE ADVERSE:
Reacții alergice, scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt.

SUPRADOZĂ:
Simptome: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale la pacienții cu distonie vegetativă, vârstnici. Monitorizarea funcției renale, a tensiunii arteriale și a concentrației de glucoză în sânge este necesară.

INTERACȚIUNEA CU ALTE MEDICAMENTE:
Nu este identificat.

INDICAȚII LA APLICARE:
Prevenirea și terapia complexă a gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute la adulți și copii cu vârsta peste 6 ani.

CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la componentele medicamentului, sarcină, vârsta copiilor până la 6 ani.

Cu ATENȚIE:
în timpul alăptării, utilizarea este posibilă dacă beneficiul destinat mamei depășește riscul potențial pentru copil.

MODUL DE ADMINISTRARE ȘI DOZE:
Adulți și copii cu vârsta peste 6 ani cu scopul prevenirii și tratamentului pe cale orală, o capsulă de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.
Curs de aplicare - 4 zile. Cursa profilactică, dacă este necesar, se repetă după 3-4 săptămâni.

EFECTE ADVERSE:
Reacții alergice, scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt.

SUPRADOZĂ:
Simptome: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale la pacienții cu distonie vegetativă, vârstnici. Monitorizarea funcției renale, a tensiunii arteriale și a concentrației de glucoză în sânge este necesară.

INTERACȚIUNEA CU ALTE MEDICAMENTE:
Nu este identificat.

COMPOZIȚIE: UN CAPSUL
Substanțe active: alfa-glutamil-triptofan sodiu (Thymogen® sodium) 0,5 mg, acid ascorbic 50 mg, clorhidrat de bendazol (Dibazol) 20 mg;
Excipienți: lactoză monohidrat 97,8 mg, stearat de calciu 1,7 mg;

COMPOZITIE CAPSULE:
Corp: dioxid de titan 2%, gelatină până la 100%. Capac: dioxid de titan 2%, apus de soare galben 0.2190%, colorant azorubină 0.0328, gelatină până la 100%.

DESCRIERE:
Capsulele din gelatină solidă nr. 3 cu un corp alb și un capac portocaliu. Conținutul capsulelor este pulbere albă până la galbenă, inodor.

INSTRUCȚIUNI SPECIALE:
Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și de a se angaja în alte activități potențial periculoase care necesită concentrații ridicate de atenție și reacții de viteză psihomotorie.

FORMULARUL FORMELOR:
Capsule. Pe 12 capsule într-o bandă de blister ambalată dintr-un film de clorură de polivinil și folie de aluminiu. Unu, doi sau patru blistere cu instrucțiuni de utilizare într-un pachet de carton.

CONDIȚII DE STOCARE:
La o temperatură care nu depășește 25 ° C A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

TERMEN DE VIAȚĂ:
3 ani. Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

CONDIȚII DE VACANȚĂ:
fără prescripție medicală.

ÎNSCRIEȚIREA CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE / ORGANIZAȚIE PUBLICĂRI PRIVIND CALITATEA PREGĂTIREI:
CJSC "Complexul de cercetare și producție medicală și biologică" Tsitomed ". Rusia, 191023, Sankt Petersburg, Muchnaya lane, 2, tel / fax (812) 315-88-34, www.cytomed.ru.

Producători:
CJSC "Complexul de cercetare și producție medicală și biologică" Tsitomed ", Rusia, 199178, St. Petersburg, Insula Vasilyevsky, Maly Prospect, 57, bld. 4, lit. F; JSC Cytomed (Cytomed Oy), Finlanda, 55300 Rauha, La.

Descărcați instrucțiuni
Federația Rusă

Descărcați Reg. certificat
Federația Rusă

© 2016 Grupul de droguri Tsitovir-3
Toate drepturile rezervate.

Producătorul companiei "Cytomed"
Rusia, Sankt Petersburg, Muchnoy, 2

Citovir-3

◊ Capsule din gelatină solidă, nr. 3, cu un corp alb și un capac portocaliu; conținutul capsulelor este de culoare albă până la galbenă, fără miros.

Excipienți: lactoză monohidrat - 97,8 mg, stearat de calciu - 1,7 mg.

Compoziția învelișului capsulei: caz: dioxid de titan - 2%, gelatină - până la 100%; capac: dioxid de titan - 2%, apus de soare apus de soare galben - 0,219%, colorant azorubin - 0,0328%, gelatină - până la 100%.

12 buc. - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.
12 buc. - pachete de celule contur (2) - ambalaje din carton.
12 buc. - pachete de celule contur (4) - ambalaje din carton.

Medicamentul imunomodulator este un mijloc de terapie etiotropică și imunostimulatoare, are efect antiviral împotriva virusurilor gripale A și B și a altor virusuri care provoacă boli virale respiratorii acute.

Bendazolul induce în organism producția de interferon endogen, are un efect imunomodulator (normalizează răspunsul imun al organismului). Enzimele, a căror producție este indusă de interferon în celulele diferitelor organe, inhibă replicarea virală.

Alfa-glutamil-triptofan (timogen) este un agent sinergic al acțiunii imunomodulatoare a bendazolului, normalizând imunitatea celulelor T.

Acidul ascorbic activează imunitatea umorală, normalizează permeabilitatea capilară, reducând astfel inflamația; prezintă proprietăți antioxidante, neutralizând radicalii de oxigen care însoțesc procesul inflamator, mărește rezistența organismului la infecție.

Când se administrează în interiorul medicamentului este complet absorbit din tractul gastrointestinal. Biodisponibilitatea bendazolului este de aproximativ 80%, alfa-glutamil-triptofanul nu depășește 15% și acidul ascorbic este de 90%. Metaboliții bendazolului și acidului ascorbic se excretă în urină. Alfa-glutamil-triptofanul este descompus prin peptidaze în acid L-glutamic și L-triptofan, care sunt utilizate de către organism într-o proteină peptidică.

- prevenirea și terapia complexă a gripei și ARVI la adulți și copii cu vârsta peste 6 ani.

- hipersensibilitate la medicament;

- vârsta copiilor până la 6 ani.

Cu prudență: în timpul alăptării, este posibilă utilizarea dacă beneficiul pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

În scopul prevenirii și tratamentului, adulții și copiii cu vârsta peste 6 ani sunt prescrise cu 1 capsulă. De 3 ori pe zi timp de 30 de minute înainte de mese.

Cursul de prevenire sau tratament este de 4 zile.

Dacă este necesar, repetați cursul de prevenire după 3-4 săptămâni.

Poate: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale, reacții alergice.

Simptome: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale la pacienții cu distonie vegetativ-vasculară, vârstnici.

Tratament: controlul funcției renale, a tensiunii arteriale și a concentrației de glucoză în sânge.

Interacțiunea medicamentului Tsitovir-3 cu medicamente nu a fost detectată.

Când se recomandă cursuri repetate cu utilizarea soluției pentru administrare orală sau sirop pentru a controla nivelul de glucoză din sânge.

Influența asupra abilității de a conduce vehicule și mecanisme

Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație ridicată de atenție și de viteză a reacțiilor psihomotorii.

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în timpul sarcinii.

În timpul alăptării, utilizarea este posibilă dacă beneficiul preconizat pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

Tsitovir-3 capsule: instrucțiuni de utilizare

Capsulele cu 3 capsule de Tsitovir sunt un medicament imunostimulator. Acestea sunt utilizate pentru tratarea și prevenirea infecțiilor virale acute la copii și adulți.

Formă de dozare, compoziție

Capsulele cu 3 capsule de Tsitovir au un corp de gelatină albă, cu un capac portocaliu, cu formă alungită. Preparatul conține 3 componente active principale, conținutul lor în 1 capsulă este:

 • Acid ascorbic (vitamina C) - 50 mg.
 • Thymogen (alfa-glutamil-triptofan sodic) - 0,5 mg.
 • Bendazol clorhidrat - 20 mg.

De asemenea, în capsule sunt componente auxiliare, care includ gelatină, dioxid de titan, stearat de calciu, colorant la apus și azorubină, lactoză monohidrat. Capsulele cu 3 capsule de Tsitovir sunt ambalate într-un blister de 12 bucăți. Cutia de carton conține 1, 2 sau 4 blistere, precum și o adnotare la medicament.

Efecte terapeutice

Capsulele cu 3 capsule de Tsitovir au un efect imunostimulator, care se realizează datorită componentelor existente care le cuprind:

 • Bendazol - creste productia de interferon de celule imunocompetente, este responsabil pentru diferite tipuri de imunitate, dar, de asemenea, inhibă replicarea virală (duplicarea materialului genetic cu ansamblul de noi particule virale) in celulele infectate.
 • Thymogen - este un agent sinergic al bendazolului, îmbunătățește efectele sale terapeutice, normalizează activitatea funcțională a elementului celular T al sistemului imunitar.
 • Acid ascorbic (vitamina C) - un antioxidant natural care captează și neutralizează radicalii liberi (fragmente de molecule organice cu electroni nepereche, care au o reactivitate ridicată și deteriora structura membranei celulelor) crește pereții vasculari durabilitatea microvasculature, ajutând la reducerea severității reacțiilor edem și inflamatorii îmbunătățește starea funcțională a sistemului imunitar.

După administrarea capsulei Tsitovir-3, ingredientele active sunt absorbite în sânge din lumenul intestinului subțire. Acestea sunt distribuite uniform în țesuturi, bendazolul și timogenul se acumulează preponderent în interiorul celulelor sistemului imunitar, unde au un efect biologic cu dezvoltarea efectelor terapeutice.

mărturie

Principala indicație medicală pentru administrarea de capsule cu Tsitovir-3 este un tratament complex, precum și prevenirea gripei și a altor infecții virale respiratorii acute la adulți și copii cu vârsta peste 6 ani.

Contraindicații

Contraindicațiile medicale absolute pentru administrarea de capsule cu Tsitovir-3 sunt intoleranță individuală la oricare dintre componentele acestui medicament, sarcină pentru orice durată a cursului, precum și un copil mai mic de 6 ani. Cu prudență, medicamentul este utilizat la femeile care alăptează. Înainte de a începe să luați 3 capsule de Tsitovir, trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații.

dozare

Capsulele cu 3 capsule de Tsitovir sunt destinate pentru ingestie, fiind luate cu 30 de minute înainte de mese, înghițite întregi și spălate cu o cantitate suficientă de apă. Doza terapeutică recomandată pentru adulți și copii cu vârsta peste 6 ani este de 1 capsulă de 3 ori pe zi. Durata unui curs de tratament sau de prevenire a gripei, o infecție virală respiratorie medie este de 4 zile. Dacă este necesar, acest curs poate fi repetat în 3-4 săptămâni.

Efecte secundare

În general, capsulele Tsitovir-3 sunt bine tolerate. Uneori, pe fondul utilizării acestora, poate apărea o scădere a nivelului presiunii arteriale sistemice sau a reacțiilor alergice (erupție cutanată, mâncărime, urticarie). În acest caz, administrarea capsulelor cu Tsitovir-3 trebuie întreruptă și consultați un specialist medical.

Caracteristici de utilizare

Înainte de a începe să luați 3 capsule de Tsitovir, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile și să fiți atenți la câteva precauții și recomandări privind utilizarea corectă a medicamentului:

 • Utilizarea medicamentului pentru femeile care alăptează este posibilă numai sub indicații medicale stricte, dacă beneficiul destinat mamei depășește riscul potențial pentru copil.
 • Interacțiunile medicamentoase ale componentelor active ale capsulelor cu Tsitovir-3 cu medicamente din alte grupuri clinice și farmacologice nu au fost descrise până în prezent.
 • Componentele active ale acestui medicament nu afectează în mod direct starea funcțională a sistemului nervos, în special viteza reacțiilor psihomotorii și capacitatea de concentrare.

În rețeaua de farmacii, capsulele Tsitovir-3 sunt eliberate fără prescripție medicală. Înainte de începerea utilizării, se recomandă să consultați un specialist medical.

supradoză

Depășirea dozei terapeutice recomandate cu evoluția evenimentelor de supradozaj în timpul utilizării capsulelor cu Tsitovir-3 poate fi însoțită de o scădere a nivelului presiunii arteriale sistemice (hipotensiune arterială), în special la vârstnici și la pacienții cu distonie vegetativ-vasculară concomitentă de tip hipotonic. În acest caz, terapia simptomatică se efectuează dacă este necesar, precum și controlul nivelului tensiunii arteriale și al stării funcționale a rinichilor.

Analogi ai capsulelor cu 3 capsule Tsitovir

În ceea ce privește compoziția și efectele terapeutice pentru capsulele cu Tsitovir-3, medicamentul combinat Alfa-glutamil-triptofan + acid ascorbic + bendazol este similar.

depozitare

Durata de valabilitate a capsulelor de 3 capsule Tsitovir este de 3 ani. Acestea trebuie depozitate în ambalaje intacte, protejate de lumină și umiditate, la o temperatură care să nu depășească + 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Prețul Tsitovir-3

Costul mediu al capsulelor Tsitovir-3 în farmaciile din Moscova depinde de cantitatea lor în pachet:

 • 12 capsule - 339-405 ruble.
 • 24 capsule - 517-526 ruble.
 • 48 capsule - 832-845 ruble.

Tsitovir - instrucțiuni de utilizare

Pentru a proteja împotriva tusei, răcelii, bolilor virale, medicamentul Tsitovir este destinat - instrucțiunile de utilizare includ informații despre metoda de administrare a medicamentului, în funcție de vârsta și tipul bolii. Medicamentul este disponibil în trei formate populare, destinate să stimuleze imunitatea adulților și a copiilor. Aflați cum să utilizați medicamentul, conform instrucțiunilor de utilizare.

Agent antiviral Tsitovir

Medicamentul imunostimulant are drept scop protejarea sistemului imunitar al organismului, își intensifică activitatea pentru a rezista la viruși și bacterii în timpul sezonului rece. Medicamentul conține un complex de substanțe active care acționează împreună. Acestea includ alfa-glutamil-triptofan sodiu, vitamina C și clorhidrat de bendazol. Medicamentul este conceput pentru a activa celulele pentru a lupta împotriva agenților patogeni.

structură

Tsitovir este disponibil în trei formate - sirop, capsule și pulbere pentru prepararea soluției. Citiți compoziția detaliată a fiecăruia dintre ele:

Lichid vâscos incolor sau gălbui

Capsule din gelatină tare, cu corp alb și capac portocaliu, în pulbere albă-galbenă albă inodoră

Pulbere albă sau gălbuie, soluția apoasă are 4 opțiuni: fără arome, portocale, căpșuni sau afine

Concentrația de sodiu alfa-glutamil-triptofan, mg

0,15 până la 1 ml de soluție preparată

Concentrația acidului ascorbic, mg

Concentrația de clorhidrat de bendazol, mg

Stearat de calciu, lactoză monohidrat, gelatină, dioxid de titan, coloranți

Fructoza, aromele identice cu cele naturale

Flacoane din sticlă de 50 ml închise cu un dispozitiv de dozare (cupă, lingură sau pipetă) cu instrucțiuni de utilizare

Contur celule de 12, 24 sau 48 buc.

Sticlele din sticlă întunecată sau polimerice de câte 20 g fiecare, cu unul sau două dispozitive de dozare (un pahar și o lingură sau un pahar și o pipetă)

Farmacodinamică și farmacocinetică

Medicamentul imunomodulator are acțiune antivirală împotriva virusurilor gripale A și B, alți agenți cauzali ai bolilor acute virale. Tsitovir este un mijloc de terapie etiotropică și imunostimulatoare, reduce severitatea semnelor clinice ale bolii, reduce durata manifestării lor. Componenta activă bendazolul promovează producția de interferon în organism, are un efect imunomodulator, normalizează răspunsul imun. Interferonul induce producerea de enzime care acționează asupra replicării virale.

Componenta activă a alfa-glutamil-triptofanului sau timogenului normalizează legăturile celulare ale sistemului imunitar, este un sinergist al acțiunii imunomodulatoare a bendazolului (îl întărește). Vitamina C activează imunitatea umorală, face permeabilitatea capilară normală, reduce inflamația. Acidul ascorbic este un antioxidant, neutralizează radicalii de oxigen, care se produc în timpul inflamației, mărește rezistența organismului la infecții respiratorii.

Atunci când se administrează țitovir absorbit din stomac și intestine cu 100%, disponibilitatea bendazolului și a vitaminei C este de până la 70-80%, timogenul - 15%. Medicamentul se leagă de proteinele plasmatice cu 25%, începe să acționeze după patru ore. Medicamentul intră în leucocite, trombocite, limfocite, țesut, prin bariera placentară. Eficacitatea medicamentului este redusă în cazul bolilor tractului gastro-intestinal, invaziilor helmintice, consumului de sucuri proaspete sau consumului de alcool.

Ingredientele active sunt metabolizate în ficat, excretate prin rinichi cu urină, intestine cu fecale, cu lapte matern. Acidul ascorbic se descompune în acizi dezoxiascorbi, oxaloacetici și dicetoguloni, bendazol în două conjugate, timogen în acid glutamic și triptofan, care nu sunt excretați de organism, ci participă la sinteza proteinelor.

Tsitovir-3 instrucțiuni de utilizare

Forma de eliberare, compoziția și ambalarea

◊ Capsule din gelatină solidă, nr. 3, cu un corp alb și un capac portocaliu; conținutul capsulelor este de culoare albă până la galbenă, fără miros.

Excipienți: lactoză monohidrat - 97,8 mg, stearat de calciu - 1,7 mg.

Compoziția carcasei capsulei: corp: dioxid de titan - 2%, gelatină - până la 100%; capac: dioxid de titan - 2%, vopsea de floarea-soarelui apus de soare - 0,2190%, vopsea azorubină - 0,0328%, gelatină - până la 100%.

12 buc. - pachete de celule contur (1) - ambalaje din carton.
12 buc. - pachete de celule contur (2) - ambalaje din carton.
12 buc. - pachete de celule contur (4) - ambalaje din carton.

Sirop (pentru copii) de la incolor la galben.

Excipienți: zaharoză - 800 mg, apă purificată - până la 1 ml.

Flacoane de sticlă întunecată de 50 ml (1) complete cu un dispozitiv de dozare (dozator de dozare / dozare cu linguriță / dozare cu pipetă) - ambalaje din carton.

Pulbere pentru soluție pentru administrare orală (pentru copii) alb sau alb cu o nuanță gălbuie; soluție de apă inodoră sau cu miros caracteristic de portocală sau afine, sau căpșuni.

Excipienți: fructoză - 386,6 mg (în preparat fără aromă), fructoză - 386,2 mg (în preparat cu aromă), aromă identică cu cea naturală "Orange" sau "Cranberry" sau "Strawberry" - 0,4 mg.

20 g - sticle (1) complete cu un dispozitiv de dozare (dozator de măsurare / dozare linguriță / dozare cu pipetă) - ambalaje din carton.

Descrierea medicamentului se bazează pe instrucțiunile oficiale de utilizare și este aprobată de producător.

Acțiune farmacologică

Medicamentul imunomodulator este un mijloc de terapie etiotropică și imunostimulatoare, are un efect antiviral indirect împotriva virusurilor gripale A și B și a altor virusuri care provoacă boli virale respiratorii acute.

Bendazolul induce în organism producția de interferon endogen, are un efect imunomodulator (normalizează răspunsul imun al organismului). Enzimele, a căror producție este indusă de interferon în celulele diferitelor organe, inhibă replicarea virală.

Alfa-glutamil-triptofan (timogen) este un agent sinergic al acțiunii imunomodulatoare a bendazolului, normalizând imunitatea celulelor T.

Acidul ascorbic activează imunitatea umorală, normalizează permeabilitatea capilară, reducând astfel inflamația și prezintă proprietăți antioxidante, neutralizând radicalii de oxigen care însoțesc procesul inflamator, mărește rezistența organismului la infecție.

Farmacocinetica

Când se administrează în interiorul medicamentului este complet absorbit din tractul gastrointestinal. Biodisponibilitatea bendazolului - aproximativ 80%, alfa-glutamil-triptofan - nu mai mult de 15%, acidul ascorbic - până la 70%. Acidul ascorbic este absorbit din tractul gastrointestinal (în principal în jejun). Legarea de proteine ​​plasmatice - 25%. Tmax după ingerare - 4 ore, penetrează cu ușurință în leucocite, trombocite și apoi în toate țesuturile, penetrează bariera placentară. Boli ale tractului gastrointestinal (ulcer gastric și ulcer duodenal, tulburări de motilitate intestinală, infestări cu vierme, giardioză), utilizarea de sucuri de legume proaspete și de fructe, băut alcalin reduce legarea acidului ascorbic în intestine. Acidul ascorbic este metabolizat în principal în ficat prin formarea de acizi deoxiascorbi, apoi oxaloacetici și diketoguloni. Excretați prin rinichi, prin intestine, cu transpirație, lapte matern în formă neschimbată și sub formă de metaboliți.

Produsele de biotransformare a bendazolului din sânge sunt două conjugate formate ca rezultat al metilarei și carboetoxilării grupării imidazol imină a imidazolului de bendazol: 1-metil-2-benzilbenzimidazol și 1-carboetoxi-2-benzilbenzimidazol. Metaboliții de bendazol se excretă în urină.

Alfa-glutamil-triptofanul sub influența peptidazelor este împărțit în acid L-glutamic și L-triptofan, care sunt utilizate de organism în sinteza proteinelor.

mărturie

Prevenirea și terapia complexă a gripei și ARVI:

- la adulți și copii mai mari de 6 ani (capsule);

- la copii de la 1 an (soluție orală, sirop).

Schema de dozare

Medicamentul se administrează oral timp de 30 minute înainte de a mânca.

În scopul prevenirii și tratamentului, adulții și copiii cu vârsta peste 6 ani sunt prescrise cu 1 capsulă. De 3 ori pe zi

Tratamentele și regimurile profilactice sunt identice.

Medicamentul sub formă de sirop sau soluție orală este prescris copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, 2 ml de sirop de 3 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani - 4 ml de 3 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani - 8 ml de 3 ori pe zi; copii peste 10 ani - 12 ml de 3 ori pe zi.

Cursul de prevenire sau tratament este de 4 zile.

Dacă este necesar, repetați cursul de prevenire după 3-4 săptămâni.

Termenii de preparare a soluției orale

Într-o sticlă de pulbere se adaugă 40 ml de apă (fiartă, răcită la temperatura camerei), se agită bine. Conținutul trebuie să fie complet dizolvat. Volumul de soluție după adăugarea apei - 50 ml.

Efecte secundare

Deoarece sistemul cardiovascular: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale.

Reacții alergice: rareori - urticarie (în astfel de cazuri, utilizarea medicamentului este întreruptă și tratamentul simptomatic este prescris, antihistaminicele).

Contraindicații

- diabet (soluție pentru administrare orală, sirop);

- vârsta copiilor până la 1 an (soluție orală, sirop);

- vârsta copiilor până la 6 ani (capsule);

- hipersensibilitate la medicament.

Cu prudență: în timpul alăptării, este posibilă utilizarea dacă beneficiul pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în timpul sarcinii.

În timpul alăptării, utilizarea este posibilă dacă beneficiul preconizat pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

Instrucțiuni speciale

Când se recomandă cursuri repetate cu utilizarea soluției pentru administrare orală sau sirop pentru a controla nivelul de glucoză din sânge.

Influența asupra capacității de a conduce vehiculele de transport și mecanismele de control

Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație ridicată de atenție și de viteză a reacțiilor psihomotorii.

supradoză

Nu sunt descrise cazuri de supradozaj de droguri Tsitovir® -3.

Interacțiuni medicamentoase

Interacțiunea dintre alfa-glutamil-triptofan și medicamente nu a fost detectată.

Bendazol previne creșterea OPSS, datorită beta-blocantelor neselective. Întărește efectul hipotensiv al medicamentelor antihipertensive și al medicamentelor diuretice. Fentolamina îmbunătățește efectul hipotensiv al bendazolului.

Acidul ascorbic crește concentrația de benzilpenicilină și tetracicline în sânge. Îmbunătățește absorbția intestinală a preparatelor din fier. Reduce eficacitatea heparinei și a anticoagulantelor indirecte. Acidul acetilsalicilic (ASA), contraceptivele orale, sucurile proaspete și băuturile alcaline își reduc absorbția și absorbția. Utilizarea concomitentă cu ASA crește excreția acidului ascorbic în urină și scade excreția ASA. ASA reduce absorbția acidului ascorbic cu aproximativ 30%. Acidul ascorbic crește riscul de cristalurie în tratamentul salicilaților și sulfonamidelor cu durată scurtă de acțiune, încetinește excreția acizilor în rinichi, crește excreția medicamentelor care au o reacție alcalină (inclusiv alcaloizi), reduce concentrația de contraceptive orale în sânge. Utilizarea simultană reduce efectul cronotrop al isoprenalinei. Reduce efectul terapeutic al antipsihoticelor (neuroleptice) - derivații fenotiazinici, reabsorbția tubulară a amfetaminei și antidepresivele triciclice. Barbituricele și primidona cresc excreția acidului ascorbic în urină.

Condiții de vânzare a farmaciei

Capsulele sunt aprobate pentru utilizare ca mijloc de OTC.

Siropul (pentru copii) și pulberea pentru prepararea soluției orale (pentru copii) sunt disponibile pe bază de rețetă.

Termeni și condiții de depozitare

Medicamentul sub formă de capsule trebuie păstrat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 3 ani.

Medicamentul sub formă de sirop (pentru copii) trebuie păstrat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Preparatul sub formă de pulbere pentru prepararea unei soluții orale (pentru copii) trebuie depozitat într-un loc uscat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 3 ani. Pentru depozitarea soluției preparate în locașul protejat de lumină la o temperatură cuprinsă între 0 ° și 8 ° C; termenul de valabilitate - 10 zile.

Medicamentul trebuie ținut la îndemâna copiilor.

Tsitovir-3 12 capsule
Instrucțiuni de utilizare

Producător: Tsitomed, Rusia

Număr de înregistrare:

Denumirea comercială a medicamentului: Tsitovir®-3

Denumire internațională non-proprietară sau grupare:

Alfa-glutamil-triptofan + acid ascorbic + bendazol

Forma de dozare:

Compoziție Tsitovir®-3:

o capsulă

Substanțe active:

Alfa-glutamil-triptofan de sodiu (Thymogen sodium) 0,5 mg

Acid ascorbic 50 mg

Bendazol clorhidrat (Dibazol) 20 mg

Substanțe auxiliare:

Lactoză monohidrat 97,8 mg

Calciu stearat 1,7 mg

Compoziția învelișului capsulei: Caz: dioxid de titan 2%, gelatină până la 100% Capac: dioxid de titan 2%, apus de soare galben apus de soare 0.2190% colorant azorubină 0.0328%, gelatină până la 100%.

Descriere Tsitovir®-3:

Capsulele din gelatină groasă nr. 3 cu un corp alb și un capac portocaliu. Conținutul capsulelor este pulbere albă până la galbenă, inodor.

Grupa farmacoterapeutică:

Codul ATH:

Acțiune farmacologică:

Medicamentul este un mijloc de terapie etiotropică și imunostimulatoare, care are acțiune antivirală împotriva virusurilor gripale A și B și a altor virusuri care provoacă boli virale respiratorii acute. Bendazol induce producerea interferonului endogen în organism și are un efect stimulator imunitar (normalizează răspunsul imun al organismului). Enzimele care sunt produse de celule induse de interferon de diferite organe inhibă replicarea virală. Alfa-glutamil-triptofan (timogen) este un agent sinergic al acțiunii imunostimulatoare a bendazolului, normalizând imunitatea celulelor T. Acidul ascorbic activează imunitatea umorală; normalizează permeabilitatea capilară, reducând astfel inflamația; prezintă proprietăți antioxidante, neutralizând radicalii de oxigen care însoțesc procesul inflamator; crește rezistența organismului la infecții

Farmacocinetica.

Când se administrează pe cale orală, medicamentul este complet absorbit din tractul gastrointestinal. Biodisponibilitatea bendazolului este de aproximativ 80%, alfa-glutamil-triptofanul nu depășește 15% și acidul ascorbic este de 90%. Metaboliții acidului ascorbic și bendazolului sunt excretați în urină. Alfa-glutamil-triptofanul este descompus prin peptidaze în acid L-glutamic și L-triptofan, care sunt utilizate de către organism în sinteza peptidelor.

Indicații pentru utilizare Tsitovir®-3:

Prevenirea și terapia complexă a gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute la adulți și copii mai mari de 6 ani.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la componentele medicamentului, sarcină, vârsta copilului până la b ani.

Cu prudență: în timpul alăptării, este posibilă utilizarea dacă beneficiul pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

Dozare și administrare Tsitovir®-3:

Adulți și copii cu vârsta peste 6 ani cu scopul prevenirii și tratamentului pe cale orală, o capsulă de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese.

Curs de aplicare - 4 zile. Cursa profilactică, dacă este necesar, se repetă după 3-4 săptămâni.

Efecte secundare:

Reacții alergice, scăderea tensiunii arteriale pe termen scurt.

supradozaj:

Simptome: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale la pacienții cu distonie vegetativă, vârstnici. Monitorizarea funcției renale, a tensiunii arteriale și a concentrației de glucoză în sânge este necesară.

Interacțiunea cu alte medicamente:

Instrucțiuni speciale:

Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și de a se angaja în alte activități potențial periculoase care necesită concentrații ridicate de atenție și reacții de viteză psihomotorie.

Formular de eliberare:

Capsule. Pe 12 capsule într-o bandă de blister ambalată dintr-un film de clorură de polivinil și folie de aluminiu. La 12 sau 24 de capsule sau 48 de capsule în secții rotunde din polimeri cu volum de 30 ml cu dop, cu un element de etanșare și un capac cu comandă a primei deschideri. Unu, două sau patru ambalaje cu blistere, sau unul poate, cu instrucțiuni de utilizare într-un cutie de carton.

Condiții de depozitare:

A se păstra într-un loc uscat la o temperatură ce nu depășește 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data expirării:

3 ani. Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Condiții de călătorie:

Numele, adresa producătorului medicamentului și adresa locului de producție:

Titularul certificatului de înregistrare / producător:

CJSC "Complexul de cercetare și producție medicală și biologică" Tsitomed ".

Rusia, 191023, St. Petersburg, Muchnaya Lane, 2, tel./fax: (812) 315-88-34,

Adresele site-urilor de producție:

199026, Sankt Petersburg, Insula Vasilyevsky, linia a 24-a, 27, lit. A;

199178, Sankt-Petersburg, Insula Vasilyevsky, 57 Maly Avenue, bldg. 4, lit. F;

Citovir-3

Tsitovir-3 - recenzie de medic

Medicamentul este o combinație de componente penny: Dibazol, ascorbinki și un amestec de aminoacizi fără legătură, pe care producătorul la numit cu mândrie "sodiu Timogen".

În tractul gastrointestinal, timogenul este descompus în acid glutamic și triptofan (aminoacizi obișnuiți).

Dacă doriți să încercați medicamentul pe cont propriu, nu trebuie să cheltuiți sute de ruble.

Puteți pur și simplu să luați Dibazol și Ascorbic în aceeași doză (vezi "Compoziția" în instrucțiuni, de exemplu copiii Dibazol de diferite vârste au nevoie de 1/8 până la 1/2 din comprimat) și să mănânce anumite proteine ​​de orice origine (animal sau vegetală), efectul va fi exact la fel

Cu privire la autorul site-ului.

Tabel de forme de eliberare și prețuri

Există contraindicații. Consultați un medic.

În prezent, analogii (generice) ale medicamentului NU sunt spre vânzare!

Recomandată de autorul site-ului de droguri împotriva virusului gripal: Tamiflu, Interferon, Isoprinozină.

Preparate care conțin Bendazol (Dibazol), Acid ascorbic (vitamina C) și Glutamil-triptofan Sodiu:

Tsitovir-3 (Cytovir-3), Rusia, Cytomed

Tsitovir-3: instrucțiuni de utilizare

structură

Capsule. 1 capsulă conține:

 • A-glutamil-triptofan sodiu (timogen sodic) - 0,5 mg
 • Acid ascorbic - 50 mg
 • Bendazol Clorhidrat (Dibazol) 20 mg

Sirop pentru copii sau preparat din soluție pulbere. 1 ml conține:

 • A-glutamil-triptofan sodiu (timogen sodic) - 0,15 mg
 • acid ascorbic - 12 mg
 • Bendazol clorhidrat (Dibazol) - 1,25 mg

Grupa clinico-farmacologică

Acțiune farmacologică

Medicamentul imunomodulator este un mijloc de terapie etiotropică și imunostimulatoare, are un efect antiviral indirect împotriva virusurilor gripale A și B și a altor virusuri care provoacă boli virale respiratorii acute.

Bendazolul induce în organism producția de interferon endogen, are un efect imunomodulator (normalizează răspunsul imun al organismului). Enzimele, a căror producție este indusă de interferon în celulele diferitelor organe, inhibă replicarea virală.

Alfa-glutamil-triptofan (timogen) este un agent sinergic al acțiunii imunomodulatoare a bendazolului, normalizând imunitatea celulelor T.

Acidul ascorbic activează imunitatea umorală, normalizează permeabilitatea capilară, reducând astfel inflamația și prezintă proprietăți antioxidante, neutralizând radicalii de oxigen care însoțesc procesul inflamator, mărește rezistența organismului la infecție.

Indicații pentru utilizare

Prevenirea și terapia complexă a gripei și ARVI:

 • la adulți și copii peste 6 ani (capsule);
 • la copii de la 1 an (soluție orală, sirop).

Contraindicații

 • diabet zaharat (soluție orală, sirop);
 • vârsta copiilor până la 1 an (soluție orală, sirop);
 • copii până la 6 ani (capsule);
 • sarcinii;
 • hipersensibilitate la medicament.

Cu prudență: în timpul alăptării, este posibilă utilizarea dacă beneficiul pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

Dozare și administrare

Medicamentul se administrează oral timp de 30 minute înainte de a mânca.

În scopul prevenirii și tratamentului, adulții și copiii cu vârsta peste 6 ani primesc 1 capsulă de 3 ori pe zi.

Tratamentele și regimurile profilactice sunt identice.

Medicamentul sub formă de sirop sau soluție orală este prescris copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani, 2 ml de sirop de 3 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani - 4 ml de 3 ori pe zi; copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani - 8 ml de 3 ori pe zi; copii peste 10 ani - 12 ml de 3 ori pe zi.

Cursul de prevenire sau tratament este de 4 zile.

Dacă este necesar, repetați cursul de prevenire după 3-4 săptămâni.

Condiții de preparare a soluției pentru administrare orală:

Într-o sticlă de pulbere se adaugă 40 ml de apă (fiartă, răcită la temperatura camerei), se agită bine. Conținutul trebuie să fie complet dizolvat. Volumul de soluție după adăugarea apei - 50 ml.

Efecte secundare

Deoarece sistemul cardiovascular: reducerea pe termen scurt a tensiunii arteriale.

Reacții alergice: rareori - urticarie (în astfel de cazuri, utilizarea medicamentului este întreruptă și tratamentul simptomatic este prescris, antihistaminicele).

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul este contraindicat pentru utilizare în timpul sarcinii.

În timpul alăptării, utilizarea este posibilă dacă beneficiul preconizat pentru mamă depășește riscul potențial pentru copil.

Utilizarea la copii

Contraindicații: copii cu vârsta până la 1 an (soluție orală, sirop); vârsta copiilor până la 6 ani (capsule).

Instrucțiuni speciale

Când se recomandă cursuri repetate cu utilizarea soluției pentru administrare orală sau sirop pentru a controla nivelul de glucoză din sânge.

Influența asupra capacității de a conduce vehiculele de transport și mecanismele de control

Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație ridicată de atenție și de viteză a reacțiilor psihomotorii.

supradoză

Nu sunt descrise cazuri de supradozaj de droguri Tsitovir®-3.

Condiții de vânzare a farmaciei

Capsulele sunt aprobate pentru utilizare ca mijloc de OTC.

Siropul (pentru copii) și pulberea pentru prepararea soluției orale (pentru copii) sunt disponibile pe bază de rețetă.

Termeni și condiții de depozitare

Medicamentul sub formă de capsule trebuie păstrat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 3 ani.

Medicamentul sub formă de sirop (pentru copii) trebuie păstrat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Preparatul sub formă de pulbere pentru prepararea unei soluții orale (pentru copii) trebuie depozitat într-un loc uscat la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 3 ani.

Pentru depozitarea soluției preparate în locașul protejat de lumină la o temperatură cuprinsă între 0 ° și 8 ° C; termenul de valabilitate - 10 zile.

Medicamentul trebuie ținut la îndemâna copiilor.

Top