Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Care este temperatura normală a corpului la om: norma la un adult
2 Profilaxie
Indiferent dacă pneumonia este virală, o descriere detaliată, precum și modalități eficiente de a identifica și trata o boală
3 Laringită
Lapte cu usturoi. Fiți sănătoși. rețete
Image
Principal // Clinici

Vasoconstrictor picături nazale pentru copii: o revizuire a mijloacelor și recomandări pentru utilizare


Vasoconstrictorul picături - poate primul instrument pe care părinții îl aleg să-l trateze cu nasul curbat al copiilor. Cum funcționează aceste medicamente și ce ar trebui să știți înainte să începeți să le utilizați?

Cum funcționează?

La o nas rece, mucoasa inflamă, se umflă și cantitatea de mucus produsă de ea crește semnificativ. Ca urmare, pasajele nazale se suprapun, iar persoana bolnave are un sentiment de congestie.

Căderile de la răceala comună stimulează receptorii adrenali speciali localizați pe suprafața membranelor mucoase. Dintre acestea, navele primesc o comandă pentru a se îngusta - umflarea dispare și respirația este eliberată. De îndată ce acțiunea scade, navele se dilată din nou, iar rinita se întoarce cu aceeași forță.

Substanțele active care fac parte din picăturile nazale se numesc adrenomimetice. Unii de la alții diferă în ceea ce privește durata efectului. Pregătirile vechii generații nu depășesc 4 ore. Nou în măsură să ușureze respirația pentru o perioadă de 8 până la 12 ore.

Cele mai multe produse vin în două forme - picături și spray-uri. Copii mai mari de 6 ani, medicii sfătuiesc să utilizeze spray-uri: acționează numai pe mucoasa nazală, care nu curge în nazofaringe. Nu se recomandă injectarea unor pacienți foarte tineri. Pasajele lor nazale sunt foarte înguste și scurte, astfel încât există riscul ca medicamentul să curgă în cavitatea urechii medii. Căderile tradiționale sunt mai sigure în acest sens.

Indicatii pentru utilizarea medicamentelor vasoconstrictoare sunt orice conditie care este insotita de congestie nazala:

 • nasul curge din cauza unei raceli sau a unei gripe (rinita virala)
 • alergie rinită,
 • sinusita (sinuzită, sinuzită frontală, etmoidită).

Asigurați-vă că numiți adrenomimetice pentru otita medie acută. Eliminând înfundarea în cavitatea nazală, acestea restabilește ventilarea urechii normale și împiedică dezvoltarea ulterioară a inflamației.

Zburați în unguent

Vasele vasoconstrictive ușurează rapid pacientul de la toate chinurile cauzate de congestia nazală - dureri de cap, insomnie, letargie. În plus, acestea împiedică acumularea de secreții mucoase, care servesc ca un teren excelent de reproducere a bacteriilor. Cu toate acestea, există o serie de dezavantaje în utilizarea acestor mijloace.

Instrucțiunile pentru toate adrenomimeticele spun că pot fi utilizate numai pentru o perioadă limitată de timp (în funcție de medicament, 5-10 zile). Dacă întrerupeți această regulă, atunci dependența se dezvoltă similar cu dependența de droguri. Faptul este că, obișnuiți cu efectele constante ale picăturilor, navele nu mai funcționează normal. Fără medicamente, ele se află într-o stare relaxată, iar pacientul suferă de o răceală. Pentru a scăpa de disconfort, este necesar să se introducă din ce în ce mai multe doze noi de medicament.

Utilizarea excesivă prelungită a picăturilor duce la malnutriția mucoasei. Se mărește în volum, se usucă, cruste. Pacientul are un sentiment constant de congestie, simțul mirosului este redus. Această afecțiune se numește rinită medicală și necesită tratament special.

Un alt pericol potențial al utilizării adrenomimeticelor sunt reacțiile negative care apar atunci când dozele admise ale medicamentului sunt depășite. Dacă intrați în soluție în cantități mari sau prea des, apoi prin mucoasa nazală, aceasta se absoarbe în sângele general și începe să afecteze vasele întregului corp. Ca urmare, tensiunea arterială a unei persoane crește, ritmul cardiac se înrăutățește, vederea se deteriorează.

Aceste efecte nu înseamnă că utilizarea picăturilor ar trebui abandonată. Dimpotrivă, este posibil și necesar să le folosim atunci când este nevoie. Principalul lucru este să se respecte doza specificată în instrucțiuni și frecvența administrării.

Cum să îngropați nasul pentru rinită?

Înainte de a picura picături de vasoconstrictor, trebuie să curățați bine cavitatea nazală din secreții. Copiii adulți li se cere să-și sufleze nasul în mod corespunzător. Pentru copiii care nu știu încă cum să facă acest lucru, curăță pasajele nazale cu un aspirator și cu fitile din vată de vată. Dacă pielea pasajelor nazale este iritată, este pre-lubrifiată cu ulei de vaselină.

Medicamentul se administrează copilului în poziție de sus, ușor înclinându-și capul în lateral. Se introduc 1-2 picături de soluție în năria superioară, după care aripile nasului sunt masate astfel încât medicamentul să fie distribuit uniform pe membrana mucoasă. Procedura se repetă, întorcând capul spre cealaltă parte.

Vasoconstrictor picături nazale pentru copii

Rasă nas - poate cea mai comună afecțiune. Toate vârstele sunt supuse lui. Nasul mare și mic se întâmplă de mai multe ori pe an, iar pentru unii, această afecțiune este, în general, cronică.

Motive pentru rinita poate fi orice număr. Aceasta este o reacție alergică și rece la ceva (înflorire, fum, chimicale, praf, poluare cu gaz) și o infecție virală, penetrarea bacteriilor patogene, fungi, încălcarea microflorei mucoasei nazale.

Adesea, adulții înșiși recurg la picături de vasoconstrictor în nas și le picură la copiii lor. Drogurile oferă cu adevărat o ușurare. Dar sunt o adevărată trăire? Sunt dependenți? Ce mai multe dintre ele - rău sau beneficiați?

Cum să navigați prin varietatea medicamentelor care oferă farmacii moderne, care din această gamă pot fi utilizate pentru a trata frigul comun la copii de vârste diferite, astfel încât aceste medicamente să fie ieftine, eficiente și sigure? Să încercăm să răspundem la toate aceste întrebări.

Cum să acționați

Principiul acțiunii picăturilor de vasoconstrictor în termeni generali este clar din numele propriu al grupului de medicamente. Ele fac ca vasele să fie mai înguste, datorită cărora umflarea scade și congestia nazală trece. Cum se întâmplă acest lucru?

Farmacistii numesc acest medicament cuvantul dificil "adrenomimetice", deoarece ele afecteaza receptorii alfa-adrenergici, cauzand restrangerea vaselor de sange. Lumenul vascular al mucoasei nazale crește, o persoană este capabilă să respire, deoarece umflarea nu mai intervine.

Aceste medicamente încep să acționeze aproape imediat după intrarea în cavitatea nazală. Efectul este observat după câteva minute.

Principalul lucru pe care amatorii trebuie să-l amintesc este de multe ori să folosească astfel de medicamente: picăturile nazale vasoconstrictoare nu vindecă nasul curgător, nu ameliorează alergiile și rinita de origine fungică sau bacteriană, sinuzita și eustachita. Ele ușurează respirația. Temporar. Cuvântul cheie aici este "temporar".

Pentru informații generale, vă invităm să vedeți eliberarea doctorului Komarovsky despre frigul copilariei, cauzele și tratamentul.

Utilizarea frecventă și necontrolată a medicamentelor este dăunătoare pentru sănătate, deoarece se dezvoltă dependența de droguri, se dezvoltă dependența de droguri, iar rinita în sine intră într-o formă cronică dificilă, se poate dezvolta rinita atrofică. În unele cazuri, problema poate deveni atât de neglijată încât este necesară o intervenție chirurgicală. Fără ea, o persoană nu poate respira.

Dar astfel de medicamente au propriile lor avantaje tangibile. Acestea sunt considerate relativ sigure, deoarece aproape nu pătrund în sânge și, prin urmare, nu acționează sistemic, se limitează la acțiunea locală. Acest lucru este valabil numai atunci când dozajul nu este deranjat. În caz contrar, medicamentele vasoconstrictoare intră în sânge.

Toate picăturile care pot mări lumenul vaselor mucoasei nazale sunt împărțite în trei tipuri, în funcție de principiul principal în compoziția lor:

 • Bazat pe nafazolin ("Naftizin", "Sanorin"). Aceste fonduri sunt valabile între 3 și 5 ore. Prin standardele medicilor, este extrem de mic. Copiii lor sunt prescrise mai rar, deoarece compoziția lor deshidratează mucoasa delicată a nasului copiilor.
 • Pe baza xilometazolinei ("Pentru", "Rinonorm", "Galazolin", etc.). Aceste medicamente durează mult mai mult - până la 8-9 ore, nu au un efect agresiv asupra mucoasei, deoarece multe dintre ele conțin apă de mare ca ajutor.
 • Bazat pe oxitrazolină ("Nazivin", "Nazol", etc.). Astfel de medicamente pot facilita respirația timp de 10-13 ore. Ei au descoperit utilizarea cea mai extinsă în pediatrie, pentru că nu sunt toxice, iar răul este redus la minimum.

Picăturile copiilor dintr-o soluție la rece și sigură

Un nas curbat este un simptom frecvent care arată că membrana mucoasă a pasajelor nazale încearcă să elimine agenții patogeni și alergenii care au intrat în organism. În acest caz, aveți nevoie de ajutorul unor fonduri locale speciale - picături sau spray-uri. Uneori, pentru copiii de la vârsta de 3 ani, se prescriu geluri nazale speciale. Companiile farmaceutice moderne oferă un număr imens de medicamente care pot face față frigului. Cum să nu faceți o greșeală în alegerea și alegerea celui mai eficient remediu pentru copilul dumneavoastră?

Ce trebuie să știe părinții - cum să nu dăuneze copilului

Picăturile de la răceală trebuie să fie selectate numai de către medicul curant. Utilizarea necorespunzătoare a celui mai bun medicament poate duce la complicații grave și chiar periculoase. Pentru ca un remediu pentru rinită să se descurce bine cu patologia, trebuie să cunoașteți câteva din următoarele reguli:

 1. Pentru copiii sub 6 ani, este recomandat să utilizați medicamente sub formă de picături. Spray-urile sunt destinate copiilor mai mari.
 2. Îngropați-vă nasul într-o poziție predispusă. Mai întâi, picurați 1-2 picături în nara dreaptă și întoarceți capul spre dreapta și în sus, apoi spre stânga, rotind capul la stânga și în sus. Astfel, instrumentul se obține nu numai pe mucoasa nazală, dar și în sinusuri, care mărește semnificativ efectul terapeutic.
 3. Este strict interzis să se depășească doza recomandată de medic. Utilizarea prea frecventă a medicamentelor, în special a vasoconstrictorilor, poate deveni rapid dependență și, de asemenea, poate contribui la dezvoltarea rinitei medicale.
 4. De asemenea, nu trebuie să crească cursul tratamentului cu picături antibacteriene pentru copii. Deși aceste medicamente au doar un efect local, dacă sunt utilizate prea des, ele pot provoca în continuare multe efecte secundare.

Etapele dezvoltării unei friguri

Un nas curge normal durează aproximativ 7-10 zile. Dacă patologia este alergică în natură, durata rinitei se datorează timpului de expunere la alergen. În dezvoltarea unei rinite infecțioase, există doar trei etape de dezvoltare:

 1. Reflex. Acesta este stadiul inițial al dezvoltării bolii, care durează câteva ore. Se caracterizează prin paloare a membranei mucoase. Simptome cum ar fi uscăciunea, arsul, strănutul repetat.
 2. Boala limbii albastre. Durata acestei etape este de aproximativ 2-3 zile. Se caracterizează prin lacrimare, secreții abundente și umflarea mucoasei nazale. Temperatura poate creste la 37,2-37,5ºC
 3. Recuperare. A treia etapă a rinitei poate fi finală. Membrana mucoasă este restabilită, simptomele dispar. Dar, deoarece imunitatea locală este încă slăbită, întreruperea tratamentului în această perioadă poate contribui la tranziția bolii la forma cronică.

De obicei, cu un tratament adecvat al rinitei, problemele nu apar. Cu funcționarea normală a sistemului imunitar, recuperarea poate începe încă 2-3 zile. Dar un corp slăbit nu va fi capabil să facă față patologiei atât de repede.

Soiuri de picături pentru copii din frigul comun - care este scopul grupurilor de droguri?

Un nas curbat este un simptom comun al multor boli, așa că tratamentul său de succes are drept scop combaterea cauzei rădăcinii. Există mai multe tipuri de picături nazale:

 • vasoconstrictor - ameliorarea umflăturilor, reducerea producției de mucus;
 • hidratare - ajuta la restabilirea funcțiilor membranei mucoase, dezinfectați cavitatea;
 • homeopatic - ameliorarea congestiei;
 • ulei - ajuta la refacerea respiratiei nazale, eliminarea agentilor patogeni;
 • antivirale - combaterea agenților virali, sprijinirea imunității locale;
 • antibacterian - opri proliferarea bacteriilor, reduce cantitatea de secreții purulente;
 • antiseptic - mucus lichefiat, inhibă creșterea microorganismelor patogene;
 • hormonale - diminuează umflarea, reduc necesitatea agenților vasoconstrictori;
 • antihistaminice - blochează acțiunea alergenilor;
 • imunomodulator - contribuie la îmbunătățirea imunității locale și generale;
 • antiinflamator - ameliorează umflarea, restabilește mucoasa.

Ce picături de a alege dintr-o frig pentru copii, în fiecare caz, medicul trebuie să determine. Practic, toate medicamentele moderne sunt aprobate pentru utilizare la copii și, dacă sunt utilizate corect, nu provoacă efecte secundare.

Copii vasoconstrictor picături

Când se observă o răceală: inflamația membranei mucoase, umflarea puternică a acesteia, o creștere a producției de mucus. Pasajele nazale ale copilului se suprapun, există un sentiment de congestie. Prin utilizarea picăturilor vasoconstrictoare, lumenul vaselor scade (îngustarea lor), ceea ce contribuie la reducerea edemelor și, în consecință, la reducerea respirației nazale.

Astăzi, industria farmaceutică oferă câteva grupuri de picături pentru tratamentul rinitei, având în compoziție diferite substanțe active:

 • nafazolina;
 • oximetazolina;
 • Xilometazolină;
 • Fenilefrină.

Produse naphazoline

Dintre medicamentele care includ nafazolina, cele mai eficiente sunt:

 1. "Naphthyzinum". Aceste picături din frig pentru copii sunt de asemenea eficiente pentru sângerările nazale. Acțiunea medicamentului nu durează mai mult de 4 ore, de aceea este nevoie de patru ori pe zi. Dozaj pentru copii - 1 picătură de soluție 0,01%.
 2. "Sanorin". Este destinat pentru tratamentul diferitelor tipuri de rinită, utilizate pentru a contracta vasele de sânge, pentru a diminua umflarea înainte de rinoscopie. Terapia rinitei la copii este de 0,05% soluție.

Picături de oxitromazolină

Acțiunea medicamentelor cu o astfel de substanță activă durează mai mult de 10 ore. De obicei prescris de 2 ori pe zi. Este strict interzisă creșterea dozei recomandate pentru a evita efectele secundare. Cel mai adesea, pentru a vindeca utilizarea rinitei:

 1. "Nazivin". Îndepărtează pufarea, diluează mucusul, facilitează respirația. Este posibilă solicitarea pentru copii de la 1 an.
 2. „Oximetazolina.“ Elimină în mod eficient congestia, alte simptome de frig.

Preparate cu xilometazolină

Acțiunea medicamentelor cu o astfel de substanță activă este mai lungă - aproximativ 10 ore. Frecvența recomandată de utilizare este de 2-3 ori pe zi, în funcție de severitatea bolii. Pentru copii, este utilizată o soluție de 0,05%. Cele mai eficiente sunt:

 1. "Galazolin". Este prescris pentru frigul comun provocat de o infecție virală, o reacție alergică și, de asemenea, de rinită de natură bacteriană. Reduce umflarea, ameliorează inflamația, roșeața mucoasei.
 2. "Rinostop". În plus față de xilometazolină, preparatul conține clorură de sodiu și săruri de potasiu. Din acest motiv, deversarea nazală devine mai puțin vâscoasă și mai ușor de îndepărtat.

Remedii pentru fenilefrină

Capsulele din acest grup sunt recomandate pentru utilizarea la copiii din primul an de viață. Ele tonifică pereții vaselor de sânge, reduc edemul alergic, reduc secreția și contribuie la retragerea mucusului. Cele mai eficiente sunt "Vibrotsil", "Nazol Bebi". Primul agent este de asemenea disponibil sub formă de gel nazal.

Produsele nazale pentru copii hidratante

Cea mai populară metodă de tratare a rinitei la copii este utilizarea hidratanților. Pentru copiii mici, aceștia sunt eliberați sub formă de picături, pentru cei mai în vârstă sub formă de sprayuri. Principiul acțiunii unor astfel de medicamente este foarte simplu: sarea marină, care face parte din mucoasă inflamată, hidratează, tonifică vasele de sânge. Rezultatul este o scădere a producției de mucus, respirație nazală normală. Lista picăturilor de hidratare de la o răceală la copii de la 1 an:

Remedii homeopate

Principiul tratamentului homeopatic este introducerea unei cantități mici de substanță care provoacă simptome similare cu semnele uneia sau a alteia. Rezultatul este o reacție protectoare a corpului, care încearcă să se lupte cu medicamentul din organism. Ca rezultat, se dezvoltă imunitatea susținută, contribuind la recuperarea rapidă.

Toate remediile homeopatice implică utilizarea pe termen lung. Pentru tratamentul rinitei utilizate:

Principalul lor avantaj este absența efectelor secundare. Aceste fonduri sporesc imunitatea locală, restabilește membrana mucoasă a nasului și o păstrează într-o stare umedă. Utilizarea picăturilor homeopatice este posibilă cu orice formă de rinită.

Picături de petrol

Preparatele pentru răcire pe bază de ulei sunt considerate adjuvanți. Ele sunt necesare pentru a se asigura că membrana mucoasă a canalelor nazale a fost constant în stare umedă. Astfel de picături sunt mai eficiente pentru rinita prelungită, rinita prelungită, mai ales când se observă procese atrofice. Pentru astfel de scopuri, prescrise de obicei "Pinosol" sau "Tizin".

antivirale

Dacă cauza rinitei este o infecție virală respiratorie, pot fi prescrise medicamente antivirale. Multe produse vin sub formă de picături. Acestea includ:

 • "Interferon";
 • "Grippferon";
 • "Acid aminocaproic" (soluție perfuzabilă).

Medicamentele nazale acționează direct asupra virușilor: inhibă capacitatea de reproducere. În plus, aceste picături activează imunitatea copilului, promovând recuperarea mai rapidă. Apropo, "acidul aminocaproic" nu este produs sub formă de picături pentru nas. Acest instrument este utilizat pe scară largă în medicina chirurgicală, dar eficacitatea sa a fost dovedită în tratamentul secrețiilor nazale abundente. De asemenea, "acidul aminocaproic" este considerat un profilactic eficient împotriva virușilor de gripă și SARS.

antibacterian

Odată cu dezvoltarea rinitei bacteriene prescrise picături de la o răceală cu un antibiotic pentru copii. Aceste medicamente afectează în mod direct problema: contribuie la distrugerea microorganismelor patogene, ameliorează inflamația și umflarea membranei mucoase. Următoarele picături ale nasului copiilor dintr-o răceală s-au dovedit a fi eficiente în combaterea rinitei bacteriene:

Fondurile sunt utilizate numai pe bază de rețetă. Este strict interzisă reducerea sau creșterea dozării medicamentului pentru a evita complicațiile grave.

Picături antiseptice

Preparatele din această serie au un puternic efect bactericid și antiseptic. Picăturile contribuie la uscarea mucoasei și la încheierea secretului acumulat. Cel mai adesea, aceste fonduri sunt prescrise pentru descărcarea purulentă. Acest grup de medicamente include:

hormonale

În formele severe de rinită alergică, precum și în situațiile în care vasoconstrictorul nu mai este în măsură să facă față sarcinii, sunt prescrise agenți nazali hormonali. Compoziția acestor medicamente include glucocorticosteroizi, care ajută la reducerea reacției de protecție excesivă a organismului la alergeni. Astfel de picături și spray-uri de la răceala obișnuită pentru copii au un efect local și nu intră în circulația sistemică, ceea ce minimizează manifestarea efectelor secundare. Cele mai eficiente dintre ele sunt:

antihistaminice

Această serie de medicamente este prescrisă pentru rinita alergică. Principiul acțiunii: blocarea efectului asupra histaminei asupra corpului - substanțe eliberate sub influența unui alergen. Îmbunătățește mâncărimea, reduce numărul de secreții patologice, precum și ajuta la ameliorarea umflăturilor. Pentru copiii de la 2 ani este posibil să se folosească:

 • "Kromogeksal";
 • "Sanorin-Analergin";
 • "Vibrocil";
 • "Tizin Alergi" (doar 6 ani).

imunomodulatoare

În diferite forme de rinită, starea de imunitate a unui pacient mic nu este ultimul lucru. În plus față de efectul antiviral, picăturile imunomodulatoare contribuie la dezvoltarea activă a imunității locale, care are un efect pozitiv asupra sănătății copilului. Medicamentele de acest tip pot fi utilizate atât în ​​scopuri medicinale, cât și pentru prevenirea bolilor virale. Companiile farmacologice moderne furnizează farmaciilor următoarele medicamente:

anti-inflamator

Una dintre sarcinile principale ale picăturilor de la o răceală este îndepărtarea inflamației mucoaselor. Cel mai adesea folosit pentru această metodă combinată, având în compoziție un antibiotic și un hormon. Cele mai eficiente sunt:

De asemenea, medicamentele antiinflamatoare includ "acidul aminocaproic". Ajută la reducerea focarelor de inflamație și la întărirea vaselor de sânge. Este strict interzisă utilizarea "aminocapronic" fără prescripție medicală.

Foloseste picaturi din frig pentru copii

Puteți lupta cu diferite forme de remedii folclorice de rinită. În aceste scopuri, decocțiile de plante medicinale care pot fi instilate în nas sunt cele mai potrivite. Ierburile ieftine pot fi cumpărate în orice farmacie. Pentru a pregăti un remediu acasă pentru răceala obișnuită este de obicei folosit:

Nu mai puțin sucuri de plante medicinale. Iată câteva rețete care sunt bune pentru a face față frigului la un copil:

Kalanchoe și aloe

Acești mini-copaci sunt aproape în fiecare casă, dar nu toată lumea știe despre proprietățile lor vindecătoare. Cu o răceală la copii, se recomandă îngroparea sucului acestor plante în nas. Pentru aceasta:

 1. Două frunze de aloe sau kalanchoe zdrobite într-o stare de măcinare.
 2. Strângeți amestecul rezultat prin tifon.
 3. Sucul este diluat cu apă fiartă în raport de 3: 1.
 4. Aplicați acest instrument sub formă de picături de 2-3 ori pe zi pentru a îmbunătăți starea.

usturoi

Usturoiul obișnuit are un puternic efect bactericid antiinflamator și puternic. Picăturile de mușchi din acesta sunt preparate după cum urmează:

 1. Cuișoarele (3-4 bucăți) sunt decojite și zdrobite cu cap de usturoi.
 2. Masa rezultată este turnată cu ulei de măsline (poate fi floarea-soarelui) și se lasă să bea timp de 7-8 ore.
 3. Uleiul de usturoi se filtrează și se introduce în nasul copilului 1-2 picături în fiecare nară.

Astfel de picături terapeutice din frigul comun pentru copii pot provoca un mic disconfort, dar după 1-2 minute totul trece. Dacă senzația de arsură nu se oprește, spălați bine nasul cu apă și nu mai utilizați acest remediu.

TOP 5 picături eficiente pentru copii de la rece

Printre medicamentele moderne există o mulțime de instrumente care ajută cât mai repede și mai eficient să facă față rinitei. Cum sa alegi picaturi bune dintr-o raceala? Care dintre ele sunt cele mai bune? Mai jos sunt cele cinci medicamente cele mai eficiente pentru rinita:

 1. Aqua Maris. Tratament eficient pentru copiii cu rinită. Disponibil în două forme: sub formă de spray și picături. Picăturile sunt permise pentru utilizare la nou-născut în prima zi a vieții. Datorită apei de mare care face parte din ea, există o curățare rapidă a pasajele nazale, o scădere a sindromului edem.
 2. "Nazol Baby". Medicament vasoconstrictor modern și destul de eficient. Este folosit pentru raceala comuna provocata de o reactie alergica, ARVI si alte boli infectioase. Posibil pentru utilizare la copii până la un an.
 3. "Otrivin Baby". Acestea sunt picături eficiente dintr-o răceală pentru copii de la un an. Curățesc bine cavitatea nazală, hidratează membranele mucoase, ușurează umflarea. Pentru copiii mai mari sunt disponibili ca spray.
 4. "Polydex". Medicament combinat care are un efect complex. Se compune dintr-un antibiotic, o componentă vasoconstrictoare și un hormon. Reduce cantitatea de secreție a mucusului, contribuie la distrugerea microorganismelor patogene, facilitează respirația nazală.
 5. "Derinat". Medicament imunomodulator care promovează regenerarea țesuturilor. Ameliorează inflamația, are efect antialergic, stimulează sistemul imunitar, ajută la eliminarea toxinelor.

În ciuda faptului că astăzi puteți găsi un număr mare de medicamente pentru copii pentru o răceală, auto-medicația nu merită. Orice medicament poate provoca efecte secundare nedorite, așa că consultați un medic înainte de utilizare.

Lista picăturilor vasoconstrictor pentru copii de la naștere la vârsta de 6 ani

Prin condamnarea picăturilor nazale pentru copii, ele stimulează receptorii suprarenali localizați în mucoasa nazală. Datorită acestui fapt, există o îngustare a vaselor de sânge, reducerea edemului, normalizarea respirației.

Preparatele de acțiune locală mențin efectul timp de 4-12 ore, după care este necesară utilizarea lor repetată. Selectarea unui medicament adecvat este efectuată de către medicul pediatru ținând cont de vârsta copilului, indicațiile de utilizare și prezența proceselor patologice concomitente.

Pentru a obține cel mai bun rezultat terapeutic, se recomandă spălarea pasajelor nazale ale copilului cu soluție salină (Humer, Marimer, Aqua Maris, etc.) înainte de a utiliza agenți vasoconstrictori. Acest lucru va permite ca componenta activă a medicamentului vasoconstrictor să rămână în cavitatea nazală și să aibă un efect pozitiv mai pronunțat.

clasificare

În funcție de durata efectului farmacologic, picăturile sunt împărțite în:

 • medicamente cu acțiune scurtă, oferind respirație normală timp de 3-5 ore;
 • medicamente pe termen mediu care funcționează 6-9 ore;
 • înainte de culcare, puteți prefera medicamentele cu acțiune prelungită (10-13 ore), ceea ce va asigura respirația și o odihnă bună pentru copil pe parcursul nopții.

Părinții ar trebui să fie conștienți că aceste medicamente pentru tratamentul simptomatic nu sunt destinate utilizării continue. Nu se recomandă utilizarea medicamentelor mai mult de 4-5 zile, pentru a evita apariția de reacții adverse nedorite, inclusiv uscarea membranelor nazale.

Lista picăturilor vasoconstrictoare pentru copii

Părinții sunt interesați de ce medicamente sunt mai bune și care medicamente pot fi recomandate pentru pacienții mici de la naștere la 6 ani. Privind în perspectivă, observăm că cele mai bune picături sunt cele care își îndeplinesc efectiv funcția într-o anumită situație.

Având în vedere vârsta copilului, medicii prescriu următoarea listă de medicamente:

 • Nazol Baby.
 • Naftizin.
 • Tizin.
 • Nazivin.
 • Otrivin.
 • Nasik.
 • Meralis.
 • Vibrocil.
 • Galazolin.
 • Farmazolin.
 • Rinazolin.

Concentrația substanței active corespunde vârstei copilului, prin urmare, numai medicul pediatru trebuie să aleagă medicamentul. Înainte de a începe orice tratament, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile, să aflați metoda exactă de utilizare a medicamentului, frecvența și durata utilizării medicamentului.

Până la 1 an

La tratamentul pacienților din primul an de viață, se preferă formulele de dozare sub formă de picături, se recomandă să se abțină de la spray-uri. Medicul poate recomanda folosirea unuia dintre următoarele medicamente pentru o perioadă limitată de timp.

Dacă un copil nu tolerează picăturile sau părinții nu observă îmbunătățiri în termen de 48 de ore, ar trebui să anulați medicamentul și să consultați medicul pediatru.

Vibrocil

Acesta conține o combinație de fenilefrină cu dimetinden maleat, unul dintre componentele auxiliare este un extract de lavanda.

Când se administrează copiii cu vârsta sub 12 luni, se utilizează Vibrocil în conformitate cu această schemă: până la 2 picături în fiecare pasaj nazal.

Durata tratamentului nu trebuie să depășească o săptămână. Combinarea cu inhibitori MAO este strict contraindicată.

Nazivin 0,01%

Medicament cu durată medie de acțiune pe bază de oxitrazolină. Pacienți cu vârsta sub 30 de zile: o picătură de până la 3 ori pe zi. De la 30 de zile la 12 luni: până la 2 picături în fiecare pasaj nazal de 3-4 ori pe zi.

Nazivin nu poate îngropa numai nasul, ci și câteva picături de vată de bumbac și se injectează în cavitățile nazale.

Utilizarea medicamentelor permite eliminarea rinoreei, edemelor și, de asemenea, facilitează respirația copilului.

Utilizarea prelungită poate afecta negativ efectul său farmacologic și poate cauza congestie permanentă.

Otrivin 0,05%

Medicamentul, care include xilometazolina. Pacienții de la naștere la 6 ani: până la 2 picături de câteva ori pe zi. Nu utilizați medicamentul mai mult de 1 săptămână-10 zile. Picăturile încep să acționeze după câteva minute. Conservarea efectului vasoconstrictor poate fi observată timp de 10 ore.

Nazar copil

Medicamentul se bazează pe fenilefrină și glicerină, care are un efect de înmuiere pe membranele mucoase ale nasului. Copiii de la 2 la 12 luni: 1 picătură nu mai mult de 4 ori pe zi.

Medicamentul nu trebuie utilizat mai mult de 72 de ore fără acordul prealabil cu pediatrul.

Înainte de a începe utilizarea nazalului, bebelușii trebuie să-și elibereze nasul. Medicamentul nu trebuie combinat cu alte medicamente care au un efect vasoconstrictor.

Rinazolin 0,01%

Picături pe bază de oxitromazolină. În primele 30 de zile de viață: 1 picătură la fiecare 12 ore. Copii de la 1 la 12 luni: 1-2 picături de până la 2 ori pe zi.

Durata de utilizare a picăturilor nu trebuie să depășească 5 zile. Înainte de a începe să utilizați flaconul cu droguri, picăturile trebuie încălzite în palme până la temperatura corporală normală.

Farmazolin 0,05%

Un medicament care conține xilometazolină. La tratarea pacienților cu vârsta sub șase luni, utilizați o soluție de 0,05%, care se administrează în 1 picătură în fiecare nară. Medicamentul poate fi utilizat exclusiv sub supravegherea unui pediatru.

Medicii recomandă utilizarea Farmazolinului în tratamentul pacienților care nu au utilizat anterior medicamente cu efect vasoconstrictor.

Mai vechi de 1 an

Copiilor de 12 luni li se permite să utilizeze medicamente în următoarele doze:

 • Vibrocil sub formă de picături este prescris pacienților cu vârste cuprinse între 12 luni și 6 ani, 2 picături de 3-4 ori pe zi.
 • Nazivin 0,025% (de la 12 luni la 6 ani), cu câteva picături de până la 3 ori pe zi.
 • Farmazolin 0,05% (pentru copiii de la șase luni până la 5 ani), 1-2 picături de până la 3 ori pe zi.
 • Otrivin 0,05% - de la 0 la 6 ani câteva picături de două ori pe zi.
 • Nazol Bebi (de la 1 la 2 ani) 1-2 picături nu mai mult de 4 ori pe zi.
 • Rinazolin 0,025% (1-6 ani), cu câteva picături la fiecare 12 ore. Medicamentul încetinește absorbția medicamentelor cu un efect anestezic local, care permite utilizarea picăturilor pentru a asigura un efect analgezic prelungit.

Care picături sunt mai bune pentru copii de la 2 ani

Medicul poate recomanda utilizarea de Vibrocil, Nazivin, Farmazolin, Otrivin, Rinazolin în concentrații adecvate și doze pentru copii de la vârsta de 2 ani.

 • Nazol Baby este prescris pentru copii de la 2 la 6 ani, 2-3 picături nu mai mult de 3-4 ori pe zi. Între utilizarea picăturilor trebuie să se respecte un interval de cel puțin 6 ore.
 • Nazol Kids (2-6 ani) cu 1-2 doze de medicament la fiecare 6 ore. Durata de utilizare a medicamentului este de 3-10 zile printr-un acord prealabil cu pediatrul.
 • Evkabal picături (de la 2 la 12 ani).
 • Meralis (2 ani - 6 ani).

Este posibil să se utilizeze medicamente cu efect vasoconstrictiv în cazul în care:

 • nasul bebelușului nu respiră deloc;
 • creșterea temperaturii corpului și respirația nazală este dificilă;
 • reacțiile inflamatorii care afectează dezvoltarea nazofaringiană;
 • sunt observate primele semne de otită.

Este important să ne amintim că medicamentele cu efect vasoconstrictiv nu afectează cauza congestiei și dezvoltarea unei răceli. Cum să tratați rapid și eficient un nas curbat la copii - citiți aici.

De la 3 ani

Pacienții de la vârsta de trei ani pot fi recomandați astfel de medicamente:

 • Vibrocil.
 • Nazol Baby.
 • Nazol Kids.
 • Farmazolin.
 • Otrivin.
 • Rinazolina.
 • Sanorin.

Înainte de a utiliza picături, curățați-vă nasul. Cum să procedați corect - citiți aici.

Apoi ar trebui să aruncați capul copilului înapoi, să întoarceți recipientul cu medicamentul și să îl apăsați cu grijă, eliberând medicamentul.

După aceea, vârful nasului se ridică și vindecă nara, în care medicamentul a picurat. Toate acțiunile descrise sunt repetate cu a doua nară.

După utilizarea picăturilor, copilul trebuie să se așeze și să încline capul înainte.

Este important să se asigure că medicamentul nu intră în gât, în pasajele nazale.

De la vârsta de 6 ani

Medicul poate recomanda utilizarea următoarei liste de medicamente pentru pacienții tineri cu vârsta peste 6 ani:

 • Vibrocil în picături și spray, care pot fi utilizate 3-4 picături sau 1-2 injecții de până la 4 ori pe zi. În procesul de administrare a pulverizării, copilul trebuie să stea, trebuie să respirați astfel încât medicamentul să devină mai adânc în cavitatea nazală.
 • Nazivin 0,05% până la 2 picături de trei ori pe zi.
 • Farmazolin 0,05% (6-12 ani) până la 3 picături de medicament de trei ori pe zi.
 • Otrivin 0,01%: până la 4 picături în fiecare nară de 4 ori pe zi.
 • Nazol Kids (6-12 ani) până la 3 doze de spray în fiecare nară nu mai mult de o dată la 6 ore.
 • Rinazolin 0,05% la pacienții de la 6 ani la câteva picături de două ori pe zi.
 • Sprayul nazal Dr. Theiss.
 • Lazorin.
 • Nasik.

Atunci când se utilizează spray-uri, se recomandă un flacon individual pentru fiecare pacient, pentru a evita răspândirea ulterioară a infecției.

Indicatii si contraindicatii

Vasoconstrictor picături pentru copii sunt utilizate ca supliment la schema de bază a tratamentului de bază, în conformitate cu următoarele indicații:

 • în timpul tratamentului simptomatic al infecțiilor virale respiratorii însoțite de edeme și congestie nazală;
 • pentru a elimina rinita acută și cronică;
 • unele medicamente sunt indicate pentru rinita de origine alergică;
 • în sinuzită acută și cronică, polisinusită;
 • în timpul perioadei de recuperare după intervenția chirurgicală pentru a elimina edemul care apare;
 • cu rinită vasomotorie;
 • medicamentele vasoconstrictoare sunt, de asemenea, utilizate în pregătirea pentru manipularea diagnostică sau terapeutică în zona nazală;
 • ca un ajutor în tratamentul otitei (pentru a elimina edemul în regiunea canalului Eustachian și a mucoaselor nazofaringiene).

Printre contraindicațiile privind utilizarea medicamentelor cu efect vasoconstrictor, se remarcă:

 • intoleranța individuală la componentele existente sau auxiliare;
 • identificarea formei atrofice a rinitei, a glaucomului cu închidere în unghi;
 • un istoric de intervenție chirurgicală, în timpul căruia a fost expusă membrana protectoare a creierului;
 • Medicii notează incompatibilitatea medicamentelor vasoconstrictoare cu inhibitori de MAO.

Părinții ar trebui, de asemenea, să țină seama de limita de vârstă la utilizarea unei anumite concentrații de substanțe active de dezintegrare.

Posibile efecte secundare

Conform recenziilor, utilizarea picăturilor de vasoconstrictor pediatric poate fi însoțită de următoarele reacții adverse:

 • mucoase nazale uscate;
 • hiperemia reactivă - pe fondul utilizării prelungite a medicamentelor în concentrații ridicate;
 • strănut și senzație de arsură în pasajele nazale.

Dacă părinții nu respectă recomandările privind regimul de dozare, manifestările de supradozaj pot fi observate sub formă de reacții adverse sistemice: dureri abdominale, oboseală crescută, palpitații, agitație excesivă, tulburări de somn, paloare a pielii și a membranelor mucoase.

În cazurile severe, pot apărea afecțiuni depresive.

Pentru a minimiza probabilitatea reacțiilor adverse nedorite, se recomandă respectarea următoarelor reguli:

 • utilizați picături cu acțiune vasoconstrictoare numai după cum este necesar. Dacă tratați un nas curbat cu acest grup de medicamente crește în mod regulat riscul de a dezvolta rinită cronică;
 • Nu utilizați medicamente pulverizabile atunci când tratați pacienți cu vârsta sub 12 luni;
 • să respecte recomandările privind doza și durata de utilizare a medicamentului;
 • Nu încercați să găsiți singur medicamentul.

Dacă vasoconstrictorul nu demonstrează efectul dorit, diagnosticul trebuie revizuit.

În funcție de natura răcelii obișnuite, medicul poate prescrie alte picături nazale și spray-uri cu substanțe antibacteriene, corticosteroizi, antialergice, ingrediente pe bază de plante. Descărcarea mucoasă nazală, pictată în verde sau cu impurități de puroi (mușchi galbeni) este un semn alarmant care necesită o examinare imediată de către un medic pediatru.

mama-znaet.com

Mama stie totul!

Sunteți aici

Alegerea picăturilor vasoconstrictoare pentru un copil

Alo Propun una dintre cele mai presante subiecte din domeniul conditiilor meteorologice predominante. Anume - ce sunt picăturile nazale vasoconstrictoare pentru copii, ce ajută și ce să se aștepte de la ei în ceea ce privește efectele secundare.

Care este esența picăturilor vasoconstrictoare?

În reducerea umflarea membranelor mucoase, în special a nasului, datorită respirației dificilă sau dificilă la un copil cu infecții respiratorii acute, datorită umflarea nasului cu alergii, datorită durerii acute în ureche.

Prin urmare, este foarte important să aveți acest tip de picături nazale în arsenalul unui trusă de prim ajutor.

Asemenea alergii și infecții respiratorii acute determină umflarea mucoasei nazale. Copilul are dificultăți de respirație, începe să fluiere, să respire, să respire în cele din urmă prin gură, mucusul nasului să se usuce. Pentru aceasta, este necesar, pe lângă consumarea abundentă, să se utilizeze picături de vasoconstricție ca ajutor de urgență.

Dar ar trebui să ne amintim absolut și necondiționat că utilizarea pe termen lung (peste 5 zile) a picăturilor vasoconstrictoare poate duce la un astfel de fenomen ca rinita medicală. Rinita - inflamație a mucoasei nazale, medicament - cauzată de utilizarea prelungită a taco-terapiei pentru combaterea mucoaselor la un copil.

Dar, deoarece mamele sunt în cea mai mare parte executiv în raport cu copiii lor, ei urmează instrucțiunile medicului și urmează toate instrucțiunile urgent pentru centrul țintă.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, sa arătat că atunci când stresul apare în organism (bucurie, plâns, activitate crescută), un hormon special este eliberat în organism - adrenalina, care cauzează un spasm al vaselor membranelor mucoase. Nasul imediat "amâna" și începe să respire surprinzător. Prin urmare, medicii au început să folosească acest fenomen în practica lor.

Dar ne-am confruntat cu o nouă nenorocire: durata spasmului de adrenalină nu mai mult de o jumătate de oră și apoi absorbită în sânge, prin urmare, avem o presiune crescută și o tahicardie.

Medicina modernă a învățat să producă astfel de picături vasoconstrictoare, în special pentru copii, a căror durată este mai mare de o jumătate de oră, și anume până la 10-12 ore sau mai mult.

Vasodonstrictorul este destinat să reducă umflarea mucoasei nazale numai în astfel de situații:

 • Lipsă de respirație nazală. În cazul în care, aproximativ vorbind, nasul umplute, nimic de a respira. Gura copilului se deschide, respiră prin gură și mucusul din bronhii se usucă. Puteți obține efecte nedorite. Prin urmare, utilizarea de picături de vasoconstrictor în acest caz va ajuta la "deblocarea" pasajului nazal și ameliorarea stării copilului;
 • Dificultate de respirație la o temperatură. Temperatura ridicată dă umflături membranei mucoase, astfel încât copilul poate opri complet respirația cu nasul sau parțial. Și în prezența temperaturii, mucusul stagnat se usucă imediat. Prin urmare, utilizarea picăturilor vasoconstrictoare este, de asemenea, justificată aici.
 • Dificultate de respirație prin nas cu respirație dificilă la nivelul gurii. O astfel de situație poate fi, de exemplu, în caz de durere în gât, atunci când copilul este dureros să respire și, în plus, mucoasa din nas oferă, în general, o imagine serioasă. Aici ar trebui să utilizați și picături pentru a ușura umflarea mucoasei nazale (și a gurii parțial).
 • Bolile inflamatorii ale urechii. Dacă un copil are otită sau eustachită, utilizarea picăturilor vasoconstrictoare va fi utilă. Acestea vor elimina umflarea din culoarul dintre nas și ureche, vor ameliora durerea și vor ușura afecțiunea. Dar medicul va mai trebui să sune. Este necesar să ne amintim că într-o situație de urgență (durere acută în ureche), picăturile picură strict în nas, nu în urechi, așa cum mulți pot înțelege.
 • Afecțiuni inflamatorii ale nazofaringianului. Diferitele boli inflamatorii ale nazofaringei (rinosinusita, sinuzita, nasofaringita, antritis) dau umflarea mucoasei nazale. Prin urmare, în acest caz, necesitatea de a aplica picături.

O altă întrebare: merită să te implici în această terapie? După cum am mai spus, în plus față de astfel de efecte secundare cum ar fi rinita medicală, utilizarea prelungită sau supradozajul de picături de vasoconstrictor poate duce la scăderea temperaturii corpului și letargie, dureri de cap la un copil, ceea ce reprezintă o indicație directă pentru anularea picăturilor.

De asemenea, puteți prezenta o reacție alergică la picături, supraexpirație a membranei mucoase și alte efecte secundare, care sunt descrise în instrucțiunile pentru medicamente individuale.

Milioane de picături vasoconstrictoare de pe piață, deși ingredientul activ în toate picăturile vasoconstrictoare este aproape același.

Clasificarea picăturilor vasoconstrictoare

Există doar 3 grupe de picături de clasificare pentru nas:

1) Medicamente cu acțiune scurtă (4-6 ore). Acestea includ picături cu substanța activă: nafazolin, fenilefrină și tetrizolin. Aceste medicamente, cel mai adesea cu utilizare pe termen lung, provoacă rinită medicală. Prin urmare, trebuie să fii deosebit de atent cu ei. Medicamentele pe bază de fenilefrină sunt picături optime pentru utilizarea la copiii preșcolari, în special la sugari și copii sub vârsta de 3 ani.

2) Medicamente cu durată medie (6-10 ore). Aici sunt medicamente pe bază de xilometazolină, tramazolin. Aceste medicamente sunt utilizate cel mai adesea pentru îngrijirea de urgență (dureri de urechi, reacții alergice) din cauza vitezei lor.

3) Medicamente cu acțiune lungă (mai mult de 10 ore). Picturile din acest grup se bazează pe oxitrazolină. Acest grup de picături nazale practic nu cauzează sau provoacă rinită medicală, ci în minoritatea copleșitoare a cazurilor comparativ cu grupa 1.

Luați în considerare fiecare dintre aceste substanțe și găsiți aceste medicamente pe piață.

Numărul grupului 1. Acțiune cu acțiune rapidă de vasoconstrictor.

Acestea includ medicamente bazate pe:

- Nafazolina.

Medicamentele care conțin nafazolina în compoziția sa: Betadrin, Diabenil, nafazolina, nafazolina-Verein, Nafazol-Hemofarm, Naphthyzinum, Naphthyzinum-Rusfar, Naphthyzinum-UBF, OkuHist, Opkon-A Polinadim, Sanorin, Sanorin-Analergin, Alergoftal.

Din Wikipedia: "Naphazolin - un medicament, anticongestant (un mijloc de vasoconstricție) pentru aplicarea locală a acțiunii de scurtă durată. Utilizarea concomitentă a naftizinei, nafazolinei, precum și a altor decongestionante locale cauzează adesea o boală independentă - rinita medicală, precum și dependența psihologică. "

Este utilizat pentru: rinită acută, polinoză, sinuzită, sinuzită maxilară, laringită, eustachită, edem laringian de origine alergică și pe fundalul iradierii, hiperemia membranelor mucoase după operațiile pe tractul respirator superior, hemoragia nasului, conjunctivita cronică; rinoscopia

Contraindicații: hipersensibilitate, umflare a ochiului, glaucom cu închidere în unghi, hipertensiune arterială, tahicardie, ateroscleroză marcată, boli oculare grave, diabet, tirotoxicoză, rinită cronică, administrare simultană a inhibitorilor de MAO și o perioadă de zece zile după utilizare; vârsta copiilor (până la 1 an); Aplicare în timpul sarcinii și alăptării: Categoria de acțiune asupra fructelor conform FDA - C.

Reacții adverse: temperatură scăzută a corpului, bradicardie, creșterea tensiunii arteriale

Luați în considerare două medicamente din acest grup:

Naftizin pentru copii. Doza pentru copii este de 0,05%. Medicamentul care intră în contact cu membranele mucoase reduce inflamația și reduce umflarea țesuturilor. La o frigă, reduce cantitatea de sânge din capilarii mucoasei nazale, ceea ce îmbunătățește fluxul de aer prin nas.

Indicații: Naftizin pentru copii este utilizat în cazul unei forme foarte acute de răceală, în procesele inflamatorii ale sinusurilor paranazale, precum și pentru stoparea descărcării sângelui din nas. În pediatrie, naftizinul nu este utilizat foarte mult datorită numărului mare de reacții adverse. (Http://www.tiensmed.ru/news/post_new8977.html).

Reacții adverse: letargie, scăderea temperaturii corpului.

Contraindicații: Grupul, care nu poate fi tratat Naftizin sunt copii din primul an de viață și femei gravide și care alăptează. Preparatul poate avea un efect puternic asupra corpului copiilor, provocând reacții adverse, inclusiv intoxicații. Naftizinul nu poate fi utilizat în timpul sarcinii. În primul rând, deoarece acești pacienți nu au fost incluși în niciunul dintre grupurile de studiu privind efectele. Se poate presupune că, dacă această unealtă aparține vasoconstrictorului, este capabilă să îngustă navele din placentă. Ca rezultat, poate apărea hipoxia (http://cc-t1.ru/preparaty/naftizin.html)

Copii din Sanorin. Doza pentru copii este de 0,05%. Principalul ingredient activ al acestui medicament este azotatul de nafazolină. Datorită lui, medicamentul are un efect pronunțat vasoconstrictor, reduce în mod semnificativ umflarea membranei mucoase și facilitează respirația nazală.

Pentru copiii de 2 ani, trebuie utilizată o soluție de sanorin de 0,05%, iar copiii de la vârsta de 15 ani și adulții trebuie să utilizeze o soluție de 0,1%.

Indicații: Se utilizează pentru rinită (inflamația mucoasei nazale), în principal acută, fân (alergic), nas curbat, conjunctivită (inflamația membranei exterioare a ochiului), precum și pentru a facilita rinoscopia (examinarea pasajelor nazale).

Contraindicații: hipertensiune arterială (creștere persistentă a tensiunii arteriale), ateroscleroză pronunțată, tahicardie.

Reacții adverse: Tahicardie (palpitații cardiace), cefalee, greață, creșterea tensiunii arteriale.

Sanorin este, de asemenea, produs sub formă de emulsie cu ulei de eucalipt (analog de Pinosol)

Ajută la eliminarea stagnării sinusurilor. 10 ml de emulsie conține nitrat de nafazolină 0,01 g (care corespunde la 0,0076 g nafazolină). Alte componente: acid boric, etilendiamină, alcool cetilic, metil paraben, ulei esențial de eucalipt, polisorbat 80, colesterol, parafină lichidă, apă purificată.

Indicații: Rinită acută, sinuzită, laringită, eustachită, epistaxis, rinoscopie.

Contraindicații: Vârsta de până la 15 ani. Hipersensibilitate la medicament.

Efecte secundare: Medicamentul poate cauza arsura si uscarea mucoasei nazale, poate exista un sentiment de congestie nazala severa. Uneori există un efect secundar cauzat de acțiunea sistemică a medicamentului (cel mai adesea cu supradozaj): nervozitate, cefalee, greață, slăbiciune, tremor, hipertensiune arterială, tahicardie. Utilizarea frecventă și pe termen lung a medicamentului poate duce la congestie nazală cronică și la atrofie mucoasă.

- Fenilefrină (mezaton)

Medicamente care conțin fenilefrină: Vibrocil, Coldact Flu Plus, Cold-Teva, Coldrin, Lorain, Lorain Plus, Nazol Baby, Orinol Plus, Polydex cu fenilefrină, Rinza, Rinicold,

Din Wikipedia: "Mezaton este un medicament adrenomimetic sintetic. Este un stimulator al receptorilor α-adrenergici; efect mic asupra receptorilor beta ai inimii. Cauzează constricția arteriolelor și tensiunea arterială crescută (cu posibilă bradicardie reflexă). În comparație cu noradrenalina și adrenalina, tensiunea arterială crește mai puțin brusc, dar durează mai mult. "

Aplicație: Mezaton utilizat pentru a crește tensiunea arterială în timpul colapsului și hipotensiune asociată cu o scădere a tonusului vascular (dar nu cu slăbiciune cardiacă primară), în pregătirea pentru operații și în timpul operațiilor, cu intoxicație, boli infecțioase, boală hipotonică; pentru vasoconstricție și reducerea inflamației la febră vasomotorie și fân, conjunctivită etc.; ca înlocuitor al adrenalinei în soluții anestezice.

Contraindicații: Hipersensibilitate, GOKMP, feocromocitom, fibrilație ventriculară. Cu prudență. Acidoză metabolică, hipercapnie, hipoxie, fibrilație atrială, glaucom cu închidere în unghi, hipertensiune arterială, hipertensiune arterială în circulația pulmonară, hipovolemie, stenoză aortică severă, infarct miocardic acut, tahiaritmie, aritmie ventriculară; afecțiuni vasculare ocluzive (inclusiv antecedente) - tromboembolism arterial, ateroscleroză, tromboangiită obliterans (boala lui Bürger), boala Raynaud, tendință vasculară la spasme (inclusiv degerături), endarterită diabetică, tirotoxicoză, sarcină, perioada de lactație., vârsta de până la 18 ani.

Efecte secundare: Mai des - dureri de cap, greață sau vărsături; mai puțin frecvent - angina, bradicardie, dispnee, creșterea tensiunii arteriale, palpitații, tahicardie, aritmie ventriculară (în special atunci când este utilizată în doze mari), iritabilitate, agitație motorică, reacții alergice.

Luați în considerare trei droguri populare:

Vibrocil. Vibrocil este cunoscut pentru aproape fiecare mamă deoarece este unul dintre medicamentele prescrise cel mai frecvent în lupta împotriva congestiei nazale și a mâncării la copii. Disponibil sub formă de gel, picături și spray. Pentru copiii de la un an la 6 ani, cele mai bune picături sunt potrivite.

Conține (picături): ingrediente active: fenilefrină 2,5 mg, maleat de dimetinden 250 mcg (în 1 ml). Componente auxiliare: conservant (clorură de benzalconiu), fosfat anhidru disodic, acid citric monohidrat, extract din lavanda, deterpenic, sorbitol, apă purificată.

Aplicație: Medicamentul combinat oferă un efect vasoconstrictor instant și pe termen lung asupra plexurilor venoase ale mucoasei nazale și sinusurilor paranazale. Combinația cu dimetindenom asigură un efect antialergic. (Piluli.kharkov.ua)

Contraindicații: Hipersensibilitate la componentele vibrocilimusului; Rinita atrofică.

Efecte secundare: Deoarece compoziția are fenilefrină, este prescrisă cu precauție la tensiunea arterială crescută. Cauzeaza uscarea si arderea nasului.

Vibrocil ne-a ajutat în 17 zile pentru a face față unei răceli în caz de pneumonie în spital. Utilizarea picăturilor vasoconstrictoare pentru copii din primele (și primele) luni de viață trebuie să aibă loc în mod obligatoriu sub supravegherea unui medic. Am fost sfătuit de ORL la spital să diluez suplimentar Vibrocil. Dar nu am aruncat.

Nazar copil. Nazol Baby - un medicament pentru uz local, cu un efect vasoconstrictor pronunțat. Ingredientul activ al Nazol Baby este clorhidratul de fenilefrină, o substanță medicinală sintetică a grupului alfa1-adrenomimetic. Medicamentul are un efect vasoconstrictor, facilitează respirația nazală, elimină umflarea mucoasei nazale, sinusurilor paranasale și tubul Eustachian. Clorhidratul de fenilefrină ajută la eliminarea stagnării în mucoasa nazală, fără a încălca funcția sa. În plus, medicamentul are un efect de înmuiere și de dedurizare asupra membranei mucoase a nasului, acest efect fiind datorat proprietăților glicerolului, care face parte din preparatul Nasol Baby. (Piluli.kharkov.ua).

1 ml picături nazale conține: Clorhidrat de fenilefrină - 1,25 mg, excipienți, inclusiv glicerină.

Aplicație: Tratamentul simptomatic (reducerea respirației nazale): bolile "catarale", gripa, polinoză și alte boli alergice ale tractului respirator superior, însoțite de rinită acută sau sinuzită.

Contraindicații: Creșterea sensibilității individuale la componentele medicamentului; medicamentul este contraindicat la pacienții care suferă de boală tiroidiană, hipertiroidism și diabet.

Efecte secundare: uscăciune și arsură în nas, înroșirea feței, greață și amețeli.

Noi ENT a prescris acest medicament pentru copii sub un an. Este eficient, mi-a plăcut acțiunea, eliminarea rapidă a edemelor. Pentru copiii de la vârsta de 3 ani, medicii prescriu Nasol Kids.

Polydex cu fenilefrină. Efectul terapeutic al medicamentului se datorează efectului antiinflamator al dexametazonei asupra membranei mucoase a cavității nazale, efectului antimicrobian al antibioticelor neomicină și polimixină B și efectului vasoconstrictor al fenilefrinei. Prin combinarea acestor antibiotice, spectrul acțiunii antimicrobiene se extinde la majoritatea microorganismelor gram-pozitive și gram-negative care provoacă boli infecțioase și inflamatorii ale cavității nazale și ale sinusurilor paranasale. Datorită acțiunii vasoconstrictoare a fenilefrinei, congestia nazală este redusă, iar respirația nazală este facilitată (Likar.info).

Indicații: Bolile infecto-inflamatorii ale tractului respirator superior: rinită acută și cronică și rinofaringită, sinuzită.

Compoziție: Sulfat de neomicină 6500 U / ml Dexametazonă sodică metasulfobenzoat 250 μg / ml Sulfat de polimixină B 10 000 U / ml Clorhidrat de fenilefrină 2,5 mg / ml. Alte ingrediente: clorură de litiu, acid citric monohidrat, hidroxid de litiu, macrogol 4000, polisorbat 80, apă purificată, parahidroxibenzoat de metil.

Contraindicații: Copii sub vârsta de 2,5 ani (datorită pulverizării), deși în unele surse, în general, copii sub 12 ani. Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului, în special la parabeni și aminoglicozide; prezența infecției nazale a virusului cauzată de herpes zoster simplu sau herpes, varicela, suspiciunea de glaucom cu închidere la unghi; suspectată retenție urinară cu tulburări ale sistemului genito-urinar, perioada de sarcină și lactație. (Likar.info)

Reacții adverse: local: în unele cazuri, vă puteți simți uscăciunea nasului, astfel de reacții alergice locale cum ar fi urticaria, mâncărimi. Efectele secundare sistemice sunt posibile numai în condițiile unui tratament prelungit (mai mult decât perioada prescrisă) sau atunci când este utilizat într-o doză mult mai mare decât cea recomandată.

ENT Leskov, un medic bine cunoscut pe Internet, alături de dr. Komarovsky, consideră că medicamentele pe bază de fenilefrină sunt cel mai bun medicament pentru eliminarea edemului mucoasei la copii.

- tetrizolina

Medicamente pe bază de tetrizolină: VIZIN, TIZIN. În general, în pediatrie este rar folosit. Ceea ce este cel mai interesant, scriu copiii Tizin pe baza tetrizolinei. Am xilo-tizină pe bază de xilometazolină. Deci, este posibil să puteți confunda.


Numărul grupului 2. Vasele vasoconstrictorului mediastrial.

Acestea includ medicamente pe bază de: xilometazolină și tramazolin.

- Xilometazolină. Una dintre cele mai extinse grupuri.

Din Wikipedia: "Xilometazoline - medicament, alfa-adrenostimulyator. În structură și acțiune este aproape de Naphthyzinum. Xylometazoline se află pe lista medicamentelor esențiale și esențiale.

Aplicare: Se constrictă vasele de sânge (anemizarea) mucoasei nazale, eliminând edemul și hiperemia membranei mucoase. Reduce respirația nazală la rinită. Acțiunea vine în câteva minute și durează câteva ore. După câteva zile de utilizare, se dezvoltă tahifilaxia și efectul vasoconstrictiv al medicamentului scade rapid.

Indicații: Rinită alergică acută, boală respiratorie acută cu simptome de rinită, sinuzită, polinoză. Pregătirea pacientului pentru manipularea diagnosticului în pasajele nazale.

Contraindicații: Hipersensibilitate, hipertensiune arterială, tahicardie, ateroscleroză marcată, glaucom, rinită atrofică, intervenții chirurgicale la meninge (în istorie), copii (până la 6 ani pentru 0,1% soluție).

Efecte secundare: iritația și / sau uscăciunea mucoasei nazale, arsura și parestezia mucoasei nazale, strănutul, hipersecreția mucoasei nazale, pierderea temporară a mirosului.

Acestea includ astfel de medicamente: Brizolin; galazolin; Grippostad Reno; Pentru transport; Inflyurin; xilen; Ksilobene; Xilometazolină; Xylometazoline Bufus; Xilometazolină-Betalek; Xilometazolină-Rusfar; Clorhidrat de xilometazolină; Ximeelin (Xymelin Eco); Nazenspray (Nazenspray E-ratiopharm, Nazenspray K-ratiofarm); Nazolin Dr. Theiss; Nosolin; OLINT; Otrivin; Rinonorm; Rinorus; Rinostop; Rinotayss; Snoop; Pulverizați de la capul răcitor de răcire; ERA-Suprema; Tizin-xilo; Farmazolin.

Luați în considerare unul dintre ei:

Otrivin. Produs de Novartis. Dozaj 0,05% (pentru copii) Este prezentat în mai multe forme (spray și picături) și doze.

Aplicație: Are capacitatea de a determina îngustarea vaselor de sânge a cavității nazale, reduce umflarea membranelor mucoase ale nasului și a sinusurilor paranazale, contribuind astfel la îmbunătățirea respirației nazale cu congestie a sinusurilor paranazale și a nasului.
Acțiunea medicamentului Otrivin începe la câteva minute după instilare și continuă timp de 10 ore. Otrivin sub formă de picături și spray are o valoare echilibrată a pH-ului. Conținutul de ingrediente hidratante (hipromeloză, sorbitol) asigură eliminarea iritației și uscăciunii membranelor mucoase. (Piluli.kharkov.ua).

Indicatii: tratamentul simptomatic al congestiei nazale cu febra fanului, raceli, sinusita, rinita alergica; facilitează secreția secrețiilor în bolile sinusurilor paranazale; terapia adjuvantă pentru otita medie (pentru a elimina umflarea membranei mucoase a nazofaringului și a canalului Eustachian); facilitează manipularea ORL (rinoplastie).

Contraindicații: Otrivin este contraindicat la pacienții cu hipersensibilitate la medicament sau la componentele acestuia, cu hipofizectomie transfenoidă, cu antecedente de proceduri chirurgicale cu expunerea meningelor și în timpul sarcinii.

Reacții adverse: Atunci când utilizați medicamentul Otrivin, este posibil să vă simțiți senzații de arsură și mâncărime la nivelul gâtului sau nasului, iritații locale, uscăciunea mucoasei nazale, dureri de cap, greață. (Piluli.kharkov.ua).

Ingrediente: picături nazale Otrivin 0,05% 10 ml. 1 ml de Otrivin sub formă de picături nazale de 0,05% conține: 0,5 mg clorhidrat de xilometazolină (doza zilnică).

Îmi place cu adevărat drogul Otrivin, nu-mi place prețul său și faptul că flaconul este suficient pentru o perioadă scurtă de timp. Medicamentul nu a cauzat uscăciune, umflături bine îndepărtate. Aplicat până la un an și după un an - minunat. Acest medicament are o soluție salină excelentă în spray-ul Otrivin-Sea, precum și o pompă de catelus de neegalat Otrivin baby.

Tizin-xilitol. Dozaj 0,05% (pentru copii). Medicamentul contribuie la îngustarea vaselor mucoasei nazale, facilitează respirația nazală, reduce umflarea mucoasei nazale și sinusurilor paranasale, elimină rinoreea. Efectul terapeutic al medicamentului se dezvoltă în 5-10 minute după utilizarea medicamentului.

Indicații: Medicamentul este prescris pacienților cu sinuzită acută și cronică, precum și în tratamentul otitei medii acute.

Contraindicații: medicamentul Tizin Xylo 0,05% nu este utilizat pentru tratarea copiilor sub vârsta de 2 ani. Medicamentul nu este utilizat pentru tratamentul pacienților care suferă de inflamația uscată a mucoasei nazale.

Efecte secundare: Din partea sistemului respirator: senzație de arsură a mucoasei nazale, hiperemie reactivă a mucoasei nazale. Utilizarea prelungită a medicamentului poate determina hiperemie și cognii cu semne de rinită medicală. Din partea sistemului nervos central: tulburări de somn și veghe, oboseală, cefalee. Deoarece sistemul cardiovascular: tahicardie, hipertensiune arterială. (Piluli.kharkov.ua)

Medicamentul este produs sub formă de spray, dar pentru copii sub vârsta de 6 ani este mai convenabil să-l utilizați în picături.

Acest medicament este un analog al lui Otrivin. Și acțiunea lui nu este diferită, ca mine, de la Otrivin. Punctul este prețul.

Tramazolin.

Conținut în trei preparate: Lazolazal plus, Rinosprey, Adrianol.

Toate medicamentele, cu excepția Adrianolului, sunt utilizate la copii cu vârsta peste 6 ani. Adrianol este, de asemenea, utilizat la sugari.

Adrianol este numit și medicamentul "fenilefrină + tramazolin". Indicatii pentru utilizare: Rinita acuta (inflamatia mucoasei nazale), inclusiv alergica. Are acțiune vasoconstrictoare. Reduce severitatea proceselor locale exudative (reduce secreția de țesut bogat în lichid proteic din vasele mici), îmbunătățind astfel respirația nazală și reducând riscul de otită (inflamația urechii).

Contraindicații: tirotoxicoză (o boală a glandei tiroide), feocromocitom (tumoră suprarenală), afectare renală marcată, glaucom (creșterea presiunii intraoculare).

Ingrediente: picături pentru copii (adrianol T) în flacoane de 10 ml (1 ml conține 500 μg clorură de finilefrină și 500 mg clorură de tramazolin).

Efectele secundare sunt locale.

Numărul grupului 3. Acționează pe termen lung vasoconstrictor picături.

Prin nm sunt medicamente pe bază de oxitrazolină. Mai precis: Vic Synex, Lekonil, Nazivin, Nazol, Oximetazolin, Sanorinchik, Afrin, Fazin

Oximetazoline - un medicament vasoconstrictor pentru uz topic, este folosit ca o componentă a unei remedii reci. Are un efect vasoconstrictor. Când administrarea intranazală (în cavitatea nazală) reduce umflarea membranei mucoase a tractului respirator superior.

Indicații: dificultatea respirației nazale cu răceli, inflamația sinusurilor nazale, Eustachita (inflamația membranei mucoase a tubului auditiv), febra fânului, rinita alergică (rinita alergică). Congestia și edemul conjunctival.

Contraindicații: Hipersensibilitate, rinită atrofică, vârsta copiilor (până la 6 ani - pentru picături oftalmice).

Efecte secundare: Uscăciunea tranzitorie și arderea mucoasei nazale, uscăciunea gurii și gâtului, strănutul.

Nazivin - un medicament sub formă de picături nazale sau pulverizare, care are o acțiune pronunțată împotriva edemelor și vasoconstrictorilor.

Aplicație: Medicamentul elimină rinoreea, umflarea mucoasei nazale și sinusurilor paranasale, facilitează respirația nazală. Medicamentul nu este absorbit în circulația sistemică și nu are efect sistemic.

Indicatii: Medicamentul este utilizat pentru a trata pacientii cu rinita acuta de diferite etiologii, inclusiv rinita alergica.
Medicamentul este prescris pacienților cu rinită vasomotorie, sinuzită, inflamarea tubului Eustachian și a urechii medii, precum și în cazul bolilor respiratorii acute care sunt însoțite de o încălcare a respirației nazale.

Efecte secundare: De obicei, medicamentul este bine tolerat de către pacienți, în cazuri izolate a fost o senzație de arsură și uscăciune a mucoasei nazale, hiperemie reactivă, strănut.

Ingrediente: 1 ml de soluție Nazivin 0,05% (pentru copii cu vârsta peste 6 ani) conține: Clorhidrat de oximetazolină - 0,5 mg; 1 ml de soluție de Nazivin 0,01% (de la naștere la un an) conține: Clorhidrat de oximetazolină - 0,1 mg; 1 ml de soluție de Nazivin 0,025% (1-6 ani) conține: Clorhidrat de oximetazolină - 0,25 mg. (Piluli.kharkov.ua).

Acest medicament a fost destul de bine tolerat de copiii mei, a existat un strănut usor, ceea ce era bun pentru J)

Câteva sfaturi de la mine personal:

- Înainte de a vă îngropa nasul cu picături de vasoconstrictor pe fundalul curățării expresive (atunci când mușca curge), mai întâi trebuie să vă spălați nasul, altfel picăturile nu vor cădea pe membrana mucoasă, ci vor ieși cu mușchiul.

- Dacă nu există nici un frig ca atare, dar există doar puffiness, puteți îngropa nasul cu picături imediat.

- Nu vă picurați nasul când vreți, numai după cum este prescris de un medic sau în caz de urgență (umflare a urechii alergice sau acute).

- Alegerea picăturilor vasoconstrictoare încredințați medicului dumneavoastră. Ei cunosc foarte bine diferențele de substanțe active, precum și fezabilitatea utilizării diferitelor grupuri vasoconstrictoare. Prin urmare, ceea ce considerăm că este corect în cazul specific nu poate ajuta. Prin urmare, plângerile noastre, spun ei, drogul este ineficient.

Citiți pe site-ul nostru despre alte medicamente și vitamine. Informațiile sunt actualizate tot timpul.

Top