Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Cum să scapi de mușchi în gât la un adult
2 Rinită
Este posibil să inhalați cu un nebulizator dacă există o temperatură
3 Clinici
Frisoane la un copil fără febră
Image
Principal // Rinită

Înțelegerea problemei: de ce copilul suferă adesea de răceli


Răcelile frecvente oferă părinților o mulțime de probleme și un copil destul de obositor. Uneori, chiar și un medic pediatru nu poate determina cauzele răcelii persistente. Și singurul lucru care rămâne pentru părinți este să-i tratezi și să faci măsuri preventive. Despre motivul pentru care copilul suferă adesea de răceli și dacă este posibil să se ocupe de ele, vom spune în articol.

motive

Copiii suferă de răceli, cel mai adesea datorită imunității slăbite. Forțele de protecție pot scădea din următoarele motive:

 • predispoziția genetică, tendința de a răcori transmise de la rude;
 • alimentarea săracă sau inadecvată, copiii din familiile sărace suferă de o creștere a morbidității;
 • prevalența în meniul copilului de alimente convenționale și fast-food;
 • obezitate - alimente cu conținut ridicat de calorii, un stil de viață sedentar, o distracție lungă la calculator sunt considerate factori de risc;
 • paraziți - prezența lor în organism este însoțită de eliberarea toxinelor, eliminarea cărora necesită o cantitate mare de energie;
 • situații stresante - starea constantă într-o stare de frică sau suprasolicitare nervoasă poate submina grav forțele vitale, situația este agravată pe fondul unor certuri familiale constante sau conflictelor școlare;
 • inflamația persistentă în organism (forme cronice de rinită, sinuzită, adenoide mărită);
 • intervenție chirurgicală - în timpul operației penetrează un număr mare de microorganisme dăunătoare în organism;
 • hrănire artificială;
 • selectarea necorespunzătoare a hainelor - hainele ușoare în sezonul rece pot duce la hipotermie, haine calde - împiedică mișcarea, provoacă supraîncălzirea și hainele ude cu transpirația irită pielea.

Frigul comun nu este o boală virală, ci poate provoca o infecție virală sau o exacerbare a bolilor cronice.

Ce să faci

La primele semne de răceală, trebuie să consultați imediat un medic, după diagnostic, specialistul va prescrie un regim de tratament. Medicamente antivirale și antimicrobiene, antibiotice și alte medicamente sunt utilizate în tratament - totul depinde de diagnosticul specific.

Următoarele reguli trebuie respectate în timpul tratamentului:

 • Tratamentul obligatoriu al tuturor bolilor diagnosticate până la sfârșit, altfel imunitatea poate fi prea slabă pentru a lupta împotriva următoarei boli infecțioase;
 • asigurarea unui mod de viață sărac după tratament, ar trebui să fie excluse sarcini puternice pe corp, ar trebui să se evite plimbări lungi și clase în secțiile de sport;
 • distrugerea tuturor surselor de infecții, trebuie să fie vindecată, dacă este prezent, sinuzită, dinți etc.
 • eliminarea factorilor negativi care afectează sistemul nervos al copiilor, dacă este necesar, schimbarea școlii sau cercului;
 • revizuirea listei de medicamente utilizate pentru tratament, unele dintre ele pot avea un puternic efect negativ asupra organismului;
 • asigurarea odihnei normale, aerisirea regulată a camerei;
 • Vacanțe în locuri cu un climat care are un efect pozitiv asupra sănătății (cu excepția căldurii sau a frigului extrem).

În grădină

Receile afectează adesea copiii care frecventează grădinițele. În toamna și primăvara, mai mulți copii pot fi bolnavi în același grup - acesta este prețul pentru adaptarea imunității. Aflați în prealabil dacă este acceptat în grădinița dvs. să trimiteți un copil cu simptome reci pentru examen fizic sau acasă.

În perioada epidemiilor sezoniere, toți copiii de la intrare trebuie să fie satisfăcuți de o asistentă medicală, ținându-și temperatura. Dacă starea de sănătate se înrăutățește în timpul zilei, este necesar să se izoleze copilul înainte de sosirea părinților, care ar trebui să ia copilul acasă cât mai curând posibil.

Educatorii ar trebui să monitorizeze cât de des copiii își spele mâinile (trebuie să facă acest lucru înainte de a mânca și după ce au vizitat strada). Igiena mâinilor este una dintre cele mai importante măsuri preventive în instituția pentru copii.

La copiii până la un an

Frecvența răcelii la sugari se datorează faptului că imunitatea abia începe să se formeze. La această vârstă se consideră normal că un copil este bolnav de 10 ori pe an.

La această vârstă, copilul nu se poate plânge încă, spunând că este îngrijorat, deci este important să fiți atent. Nu se recomandă autodiagnosticarea, la primele simptome ar trebui să se ceară ajutor medical.

Laptele matern este considerat cel mai bun imunostimulant din copilărie. De asemenea, este necesar să se evite locurile aglomerate, în special în timpul sezonului epidemic, pentru a ventila spațiile, pentru a exclude contactele cu rudele infectate.

Copii 3-4 ani

Infecția la această vârstă este transmisă cel mai adesea prin intermediul mijloacelor de transport pe cale aeriană și a celor de contact. Este foarte important să respectați regulile de igienă, curățarea și curățarea jucăriilor și a altor suprafețe cu care copilul intră în contact în timpul zilei. Aerisirea camerei ar trebui să fie efectuată de trei ori pe zi, ceea ce va evita acumularea de bacterii patogene în cameră.

Doshkolyata 5-6 ani

La această vârstă, este important să învățați copilul să tuse și să strănut într-o batistă; de asemenea, puteți pune un bandaj de tifon pe față, inclusiv. contactul cu copiii.

profilaxie

Dacă bebelușul este în mod constant bolnav, atunci efectele punctuale pot să nu fie suficiente pentru ca copilul să se vindece. Aderența sistematică la următoarele măsuri preventive va contribui la prevenirea bolilor frecvente:

 • întărirea generală, înotul în apă, expunerea prelungită la aer proaspăt, ștergerea cu un prosop umed;
 • includerea în dieta a vitaminelor, fructelor și fructelor proaspete;
 • respectarea standardelor de igienă, este necesar să se scalde în mod regulat copilul, să se taie unghiile, pe măsură ce se acumulează acum murdărie sub ele, bacteriile se înmulțesc;
 • achiziționarea de jucării de înaltă calitate, lucruri de calitate scăzută pot provoca reacții alergice;
 • contact limitat cu persoanele infectate;
 • Organizarea corectă a regimului copilului.

Videoclip util

Dr. Komarovsky despre copii frecvent bolnavi (răcoare sunt, de asemenea, discutate în video):

Adesea copil bolnav. Cine este de vina și ce să facă?

Nu contează cât de mult autorul cere părinților să trateze calm și filozofic bolile copiilor, nu ca tragedii, ci ca probleme minore temporare, acest lucru nu este totul și nu întotdeauna posibil. În cele din urmă, nu este neobișnuită o situație în care o mamă nu poate spune de câte ori pe an copilul a suferit o boală respiratorie acută - aceste infecții respiratorii acute pur și simplu nu se termină. Unele mușchi curg ușor în cealaltă, nasul înfundat intră într-o ureche bolnavă, gâtul înroșit se estompează, dar vocea rănește, tusea este umezită, dar temperatura crește din nou.

Cine e vina?

Ei obișnuiau să spună: "Ce să faci, un astfel de ciudat" și a adăugat: "Ai răbdare, ieși".

Acum ei spun: "Imunitate slabă" și, de regulă, ei adaugă: "Trebuie să tratăm".

Să încercăm să ne dăm seama ce trebuie să facă - să îndure sau să tratăm?

Părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că tulburările congenitale ale sistemului imunitar - așa-numitele. imunodeficiențele primare sunt rare. Ei se manifestă nu doar ca ARVI frecvent, ci și ARVI foarte severă, cu complicații bacteriene periculoase care sunt dificil de tratat. Imunodeficiența congenitală este o afecțiune mortală și nu are nimic de-a face cu o rinită de două luni.

Astfel, infecțiile frecvente respiratorii acute - în majoritatea covârșitoare a cazurilor datorate imunodeficienței secundare - adică, copilul sa născut normal, dar sub influența unor factori externi imunitatea sa nu se dezvoltă sau este inhibată de ceva.

Concluzia principală:

dacă un copil născut de la naștere nu coboară din boli, atunci el are un conflict cu mediul. Există două opțiuni de ajutor: încercați să reconciliați copilul cu mediul cu ajutorul medicamentelor sau să încercați să schimbați mediul în funcție de copil.

Formarea și funcționarea sistemului imunitar se datorează în principal influențelor externe. Tot ceea ce este perfect familiar tuturor, tot ceea ce am pus în conceptul de "stil de viață": hrană, băutură, aer, îmbrăcăminte, exerciții, odihnă, tratament al bolilor.

Părinții unui copil care are adesea o boală respiratorie acută trebuie în primul rând să înțeleagă că nu este copilul care este vina pentru acest lucru, ci adulții din jurul lui care nu pot să-și dea seama cum să răspundă la întrebările despre bine și rău. Este foarte dificil pentru noi înșine să recunoaștem că facem ceva greșit - nu atât de hrănit, nu să ne îmbracem bine, nu să ne odihnim, să ne ajutăm atât de mult cu bolile.

Și cel mai trist lucru este că nimeni nu poate ajuta astfel de părinți și un astfel de copil.

Judeca pentru tine. Copilul este adesea bolnav. Unde ar trebui mama să plece pentru consiliere?

Să începem cu bunica. Și ce vom auzi: te mănâncă prost, și mama mea, nu pot hrăni copilul; care se îmbracă ca un copil - un gât complet gol; se deschide noaptea, așa că trebuie să dormi în șosete calde, etc. Vă vom alimenta cu cântece și dansuri. Foarte cald eșarfă strâns strâns. Purtăm șosete. Frecvența infecțiilor respiratorii acute din toate acestea nu scade, dar este mai ușor pentru bunică.

Ne întoarcem pentru ajutor prietenilor, cunoștințelor, colegilor. Sfatul principal (înțelept și sigur) - să aveți răbdare. Dar cu siguranță vom auzi povestea despre cum "un copil a fost bolnav tot timpul, dar nu a regretat banii și ia cumpărat un complex special și foarte biologic activ de vitamine cu aditivi de coarne zdrobite de o țapă tibetană de munte, după care totul a dispărut ca o mână - ORZ sa oprit, adenoizii au fost rezolvați, iar renumitul profesor a spus că a fost șocat și a cumpărat complexul nepotului său. Apropo, Claudia Petrovna mai are ultimul pachet de vitamine, dar trebuie să ne grăbim - sezonul de vânătoare a caprelor sa terminat, noii sosiri vor fi doar într-un an.

Am grăbit. Cumparata. A început să salveze copilul. Oh, cât de ușor a fost! Este ușor pentru noi, părinți - la urma urmei, noi nu regret nimic pentru copil, noi, părinții, sunt corecte. Rho continuă? Ei bine, acesta este un astfel de copil.

Putem să ne întoarcem la medici serioși?

- Doctore, avem 10 ARI într-un an. Am consumat deja 3 kg de vitamine, 2 kg de medicamente pentru tuse și 1 kg de antibiotice în acest an. Ajutor! Nu are nici un rost pentru medicul pediatru frivol, Anna Nikolaevna - este nevoie de un copil să se întărească și cum poate fi întărit de un astfel de "neimun"! Cu siguranta am inceput o boala teribila.

- Să explorăm. Să căutăm viruși, bacterii, viermi, să determinăm starea imunității.

Am examinat. Au găsit herpes, citomegalovirus, Giardia și stafilococ în intestin. Un test de sânge cu numele inteligent "imunogramă" a arătat numeroase anomalii.

Acum totul este clar! Nu este vina noastră! Noi, părinții, suntem buni, atenți, îngrijiți. Ur. Suntem normali! Poor Lenochka, cât de multe lucruri au căzut imediat pe ea - atât stafilococi și viruși, groază! Ei bine, nimic! Ni sa spus deja despre medicamentele speciale care sunt sigur de a izvestut toate aceste murdărie.

Și ce e frumos, poți demonstra aceste analize bunei tale, probabil că nu a auzit niciodată un cuvânt de genul acesta - "citomegalovirus"! Dar cel puțin nu mai critizați.

Și vom arăta cu siguranță analizele către Anna Nikolaevna. Să fie conștient de erorile lui, este bine că noi nu am ascultat-o ​​și nu ne-am întărit cu o astfel de imunogramă teribilă.

Cel mai trist lucru este că Anna Nikolaevna nu vrea să admită delirul! Afirmă că stafilococul este un locuitor intestinal complet normal la majoritatea oamenilor. Spune că este imposibil să trăiești în oraș și să nu ai anticorpi împotriva giardiei, herpesului și citomegalovirusului. Persistă! Insistă că toate acestea sunt nonsens și refuză să se vindece! Din nou și din nou, încercând să ne convingăm că nu este vorba de stafilococuri de herpes, ci de părinți.

Autorul este conștient de faptul că puteți fi foarte supărat și chiar închis această carte. Dar Anna Nikolaevna are absolută dreptate cu cea mai mare probabilitate posibilă - ești chiar tu, părinții tăi, care sunt de vină! Nu prin intenție dăunătoare, nu prin rău. Prin ignoranță, prin neînțelegere, prin lenevie, prin vrăjitorie, dar ești de vină.

Dacă un copil suferă adesea de infecții respiratorii acute, este imposibil să rezolvați această problemă cu orice pastile. Eliminați conflictul cu mediul. Modificați-vă stilul de viață. Nu căutați vinovatul - este un sfârșit de capăt. Șansele dvs. și ale copilului dvs. de a scăpa de cercul vicios al mufei veșnice sunt destul de reale.

Încă o dată: pilula magică "de la imunitatea slabă" nu există. Dar există un algoritm eficient pentru acțiuni practice reale. Nu vom vorbi despre totul în detaliu - răspunsurile la întrebări despre cum ar trebui să fie și fără ca multe pagini să fie dedicate atât în ​​această, cât și în alte cărți ale autorului.

Cu toate acestea, cele mai fundamentale puncte pe care le enumerăm acum și subliniem. De fapt, acestea vor fi răspunsurile la întrebări despre ceea ce este bun și ce este rău. Am fixat atenția - acestea nu sunt explicații, ci deja răspunsuri gata: au existat deja atât de multe explicații că, dacă nu au ajutat, atunci înseamnă că nu puteți face nimic, deși Lenochka este foarte rău.

AIR

Curat, rece, umed. Evitați tot ce miroase - lacuri, vopsele, deodorante, detergenți.

LOCUINȚE

La cea mai mică oportunitate de a organiza o grădiniță personală a copilului. Nu există colectori de praf în grădiniță, totul este supus unei curățiri umede (apă obișnuită fără dezinfectanți). Regulator pe radiator. umidificator. Aspirator cu filtru de apă. Jucăriile în cutie. Cărți în spatele sticlei. Plierea tot ceea ce este împrăștiat + ștergerea + praful este activitățile standard pentru culcare. Pe peretele din cameră - un termometru și un higrometru. În timpul nopții, acestea ar trebui să prezinte o temperatură de 18 ° C și o umiditate de 50-70%. Aerisire regulată, obligatorie și intensă - dimineața după somn.

Într-o cameră rece și umedă. La cerere - în pijamale calde, sub o pătură caldă. Lenjerie albă, spălată cu pulbere pentru copii și clătită bine.

POWER

Niciodată, în niciun caz, nu forțați un copil să mănânce. Ideal pentru hrana pentru animale, nu atunci când există un acord, ci când cer să mănânc. Împiedicați hrănirea între hrănire. Nu abuzați produsele de peste mări. Nu vă supărați cu o varietate de alimente. Dulciurile naturale (miere, stafide, caise uscate etc.) preferă artificiale (pe bază de zaharoză). Asigurați-vă că nu există reziduuri alimentare în gură, în special dulci.

DRINK

La voință, dar copilul ar trebui să poată întotdeauna să-și sting setea. Acordați atenție: nu vă bucurați de sucul dulce, și anume vă stingeți setea! Băutură optimă: apă minerală necarbonată, nepreparată, compoturi, băuturi din fructe, ceaiuri de fructe. Temperatura băuturii. Dacă totul a fost încălzit anterior, reduceți treptat intensitatea încălzirii.

ÎMBRĂCĂMINTE

Destul de minim. Amintiți-vă că transpirația provoacă boală mai des decât hipotermia. Nu ar trebui să existe mai multe articole de îmbrăcăminte pe copil decât pe părinții săi. Scăderea este graduală.

JUCARII

Monitorizați cu atenție calitatea, mai ales dacă copilul le ia în gură. Orice indiciu că această jucărie miroase sau se murdărește - refuză să cumpere. Orice jucărie moale - acumulatori de praf, alergeni și microorganisme. Preferă jucării lavabile. Jucarii spalabile se spala.

HORSE

Zilnic, activ. Prin părinte "obosit - nu pot - nu vreau." Foarte de dorit înainte de culcare.

SPORT

Activități în aer liber ideale. Orice sport care implică o comunicare activă cu alți copii într-un spațiu închis nu este de dorit. Înotarea în bazine publice este impracticabilă pentru copilul frecvent bolnav.

ACTIVITĂȚI SUPLIMENTARE

Bun la locul de reședință permanentă, atunci când starea de sănătate nu permite să părăsească casa. Mai intai trebuie sa incetezi sa fii bolnav adesea si doar atunci sa inceapa sa vizitezi un cor, un curs de limba straina, un studio de arte vizuale etc.

VACANȚA VARĂ

Un copil ar trebui să ia o pauză de la contactul cu o mulțime de oameni, de la aerul urban, de la apa clorinată și de la produsele chimice de uz casnic. În marea majoritate a cazurilor, odihna "pe mare" nu are nimic de-a face cu recuperarea unui copil frecvent bolnav, deoarece majoritatea factorilor nocivi rămân, plus catering și, de regulă, cele mai grave condiții de locuit în comparație cu cele de acasă.

Restul ideal al unui copil adesea bolnav arată așa (fiecare cuvânt este important): vara în sat; o piscină gonflabilă cu apă bine udată, lângă o grămadă de nisip; uniformă - chiloți, desculți; restricții privind utilizarea săpunului; se hranesc numai atunci când strigă: "Mamă, te voi mânca!". Un copil gol murdar care sare din apă în nisip, cerșind pentru mâncare, respiră aer curat și nu intră în contact cu mulți oameni timp de 3-4 săptămâni, restabilește imunitatea afectată de viața orașului.

PREVENIREA ORZ

Este foarte puțin probabil ca un copil bolnav frecvent să suprapună sau să mănânce înghețată în kilograme. Astfel, bolile frecvente nu sunt răceli, ele sunt ARVI. Dacă vineri Peter este în cele din urmă sănătos și duminica are un nas înfundat, înseamnă că în intervalul de vineri până duminică Peter a găsit un nou virus. Iar rudele sale sunt cu siguranță vina pentru acest lucru, în special, bunicul său, care a profitat de o recuperare neașteptată pentru a-și duce urgent pe nepotul său într-un circ.

Principala sarcină a părinților este implementarea pe deplin a recomandărilor prezentate mai detaliat în capitolul 12.2 "Prevenirea SARS". Prin toate mijloacele, evitați contactul inutil cu oamenii, spălați-vă mâinile, mențineți imunitatea locală și vaccinați toți membrii familiei împotriva gripei.

Dacă un copil suferă adesea de infecții virale respiratorii acute, înseamnă că acesta este adesea infectat.

Un copil nu poate fi vina. Acesta este un model al comportamentului familiei sale. Deci, este necesar să schimbați modelul și nu să îl tratați.

TRATAMENTUL ARVI

Trateaza ARVI - aceasta nu inseamna a da medicamente. Aceasta înseamnă crearea condițiilor pentru corpul copilului de a face față virusului cât mai repede posibil și cu o pierdere minimă de sănătate. Pentru a trata infecțiile virale respiratorii acute - aceasta înseamnă asigurarea parametrilor optimi ai temperaturii și umidității aerului, încălzirea lor, nu-i hrăniți până când nu vă întrebați, acționați în mod activ asupra lor. Saline picături nazale și paracetamol la temperatură ridicată a corpului este o listă amplă de medicamente. Orice tratament activ previne formarea imunității. Dacă copilul este adesea bolnav, atunci înseamnă că orice medicament trebuie utilizat doar atunci când este cu siguranță imposibil să faci fără el. Acest lucru este valabil mai ales pentru terapia antibacteriană, care, în majoritatea cazurilor, se desfășoară fără nici un motiv real - de teamă, de frică de responsabilitate, de îndoieli cu privire la diagnostic.

ACȚIUNI DUPĂ RECUPERARE

Este foarte important să vă amintiți: îmbunătățirea stării și normalizarea temperaturii nu indică deloc faptul că imunitatea a fost restabilită. Dar, la urma urmei, destul de des copilul se duce literalmente la echipa copiilor a doua zi după îmbunătățirea condiției. Și chiar mai devreme, în fața echipei copiilor, merge la clinică, unde este urmărit de un medic care spune că copilul este sănătos.

În coada la medic și a doua zi la școală sau la grădiniță, copilul se va întâlni definitiv cu un nou virus. Un copil cu imunitate care nu a devenit încă mai puternic după o boală! O nouă boală va începe într-un corp slăbit. Acesta va fi mai greu decât cel anterior, cu o probabilitate mai mare de complicații, va necesita utilizarea de droguri.

Dar această boală se va sfârși. Și mergi la clinică și apoi la grădiniță. Și apoi veți vorbi despre un copil bolnav frecvent, care este "atât de urât"!

A devenit mai bine - înseamnă că trebuie să începeți să trăiți în mod normal. Viața normală nu este o excursie la circ, nu la o școală și, desigur, nu la o clinică pentru copii. O viață normală este săritura, sărituri în aer liber, hrănirea apetitului, somn sănătos, restabilirea membranelor mucoase.

Cu un stil de viață activ și limitarea maximă posibilă a contactelor cu oamenii, recuperarea completă nu durează de obicei mai mult de o săptămână. Acum poți să te duci în circ!

Nu uitați că contactul cu oamenii este riscant, mai ales în incintă. Jocurile cu copii în aer liber, de regulă, sunt sigure (dacă nu scuipați și nu vă sărutați). Prin urmare, este un algoritm acceptabil să vizitați grădinița imediat după recuperare - să mergeți acolo când copiii merg pe jos. A mers pe jos, toată pentru prânz în cameră, și suntem acasă. Este clar că pentru a realiza acest lucru nu este întotdeauna obținut (mama lucrează, profesorul nu este de acord, grădinița este departe de casă), dar această opțiune poate fi cel puțin luată în considerare.

În concluzie, notăm cu claritate: algoritmul "acțiunilor după recuperare" se aplică tuturor copiilor, nu numai celor care sunt adesea bolnavi. Aceasta este de fapt una dintre cele mai importante reguli care ajută un copil normal să nu devină adesea bolnav.

Ei bine, de când am început să vorbim despre "toți copiii", observăm că atunci când mergem la echipa copiilor după o boală, trebuie să ne gândim nu numai la noi, ci și la ceilalți copii. În cele din urmă, ARVI poate să apară într-o formă ușoară, când temperatura corpului rămâne normală. Sotul a fugit, ai stat acasa pentru cateva zile si apoi ai plecat la gradinita, raminand infectiosi!

Anticorpii la virus sunt produși nu mai devreme de a cincea zi de boală. Prin urmare, este posibilă reluarea unei vizite la echipa copiilor nu mai devreme de a șasea zi de la debutul ARVI, indiferent de gravitatea ei, dar în orice caz nu mai puțin de trei zile ar trebui să treacă din momentul normalizării temperaturii corporale.

VIZITELE VIZITĂȚILOR COPIILOR

COPILUL "NESADIKOVSKY"

Situația în care un copil devine adesea bolnav numai după ce începe să frecventeze grădinița este absolut tipic. Până la trei ani, el practic nu era bolnav, plimbat, temperat, niciodată tratat cu nimic. În trei ani am mers la grădiniță - și peste iarnă, cinci infecții respiratorii acute. Înțelegeți deja cine este vina? Categoric nu un copil.

Atunci când expresia "până la trei ani nu a fost bolnav" este pronunțată, deci această frază este declarată - avem un copil absolut normal, sănătos. Mediul sa schimbat - boala a început.

Ce să faci În primul rând, să recunoaștem faptul că este imposibil să începeți să comunicați activ cu copiii și să nu vă îmbolnăviți. Da, de fapt, ați fost pregătiți pentru acest lucru, dar nu credeți că bolile ar fi permanente. O boală persistentă înseamnă fie că te grăbești să te întorci la copii după boală, fie că ai ceva greșit fundamental la grădiniță (acceptă copii bolnavi, nu ieși din aer, nu te plimba puțin, etc.).

Avem ocazia să influențăm grădinița? De regulă, nu avem. Putem schimba grădinița? Uneori putem. Dar nu este ușor și scump.

Nu putem să-i luăm copilul la grădiniță dacă autoritățile de la locul de muncă ne cer și medicul nu intenționează să prelungească concediul medical?

Nu pot. Nu putem schimba grădina. Nu luați în grădină nu poate. Ne retragem. Ne imbolnavim. Suntem mai bine. Ne retragem. Ne imbolnavim. Dintr-o data intelegem ca totul castigat la locul de munca, petrecem in bolile copilariei!

Și apoi cineva de la ceilalți rostește fraza: copilul tău este "Nesadikovski". Și dintr-o dată devine clar. Am aruncat treaba. Încetați să mergeți la grădiniță. Într-adevăr, după 1-2 luni, nu mai este un copil bolnav.

Am încetat să mergem la grădiniță, pentru că nu am putut găsi o grădiniță normală.

Am încetat să mergem la grădiniță pentru că nu am putut recupera un copil după o boală.

Rețineți: "nu am putut. "," Nu am avut ocazia. “.

Nu există copii non-Sadik. Există părinți nesadikovskie.

Nu am găsit o grădiniță normală pentru că pur și simplu nu există.

Nu am avut ocazia să refacem copilul după o boală, deoarece o astfel de posibilitate nu este prevăzută de instrucțiunile medicului pediatru și de Codul Muncii.

Nu există părinți non-Sadik. Există o societate non-Sadik.

Dar, de fapt, totul nu este atât de dramatic. Întrucât infecțiile respiratorii acute foarte frecvente, cu un tratament adecvat, nu afectează sănătatea copilului.

M-am săturat. Umezit, difuzat, băut, nasul picurat. Recuperat. Ca două zile la grădiniță. M-am săturat. Umezit, difuzat, băut, nasul picurat. Recuperat. Nu am făcut nimic periculos, rău sau dăunător.

Dar dacă fiecare strănut este un motiv pentru a prescrie o duzină de pastile de sirop, pentru intimidare numită "proceduri de distragere", pentru injectarea de antibiotice, pentru o examinare aprofundată, pentru consultarea a duzină de experți, fiecare considerând că este necesar să adăugați câteva alte medicamente la tratament, acest ORZ este un Evil clar și evident și astfel ORZ nu trece fără urmă și nu depășește fără consecințe grave. Și pentru un astfel de copil, grădinița este periculoasă. Și părinții sunt periculoși. Și medici.

Dacă un copil are deseori o boală respiratorie acută, chiar foarte des, dar nu se recuperează cu ajutorul medicamentelor, ci într-un mod natural - să-l lăsați să se îmbolnăvească, să-l lase să meargă la grădiniță, să-l lase să facă ceea ce dorește.

Nu este dăunător - atât de rău și de recuperat!

Cum să ajuți un copil bolnav cu răceală

Adesea, un copil bolnav provoacă părinților multe necazuri și îngrijorări. În unele familii, problemele încep de la primele luni după nașterea frișciilor, dar mai des o cascadă întregă de infecții respiratorii cade pe copil când are 2-3 ani. La această vârstă, majoritatea copiilor merg la instituțiile preșcolare și este mult mai ușor să ridice infecția la grădiniță și mai târziu la școală. Luați în considerare ce să faceți în cazul în care copilul suferă adesea de răceli și cum să ridice sistemul imunitar.

Care sunt semnele că copiii se îmbolnăvesc adesea?

Adesea copiii bolnavi diferă de cei obișnuiți, nu în simptomatologie, ci în durata și severitatea manifestărilor bolii. Medicii includ un copil din această categorie pe următoarele motive:

 1. Când se produce o infecție SARS la un copil, temperatura crește și durează cel puțin o săptămână sau are un caracter de tip val.
 2. Boala gâtului apare chiar și după o ușoară hipotermie sau un pahar de înghețată.
 3. Nasul frunzelor se încleșta tot timpul. Trebuie să respirați prin gură, ceea ce provoacă sforăitul și șuieratul în somn.
 4. Tusea este dificil de tratat, tuse reziduală este, de asemenea, prezentă între episoade de boală.
 5. Copilul suferă de dureri de cap, dureri la nivelul urechilor și membrelor.

Astfel de copii suferă în mod constant de angină și bronșită în perioada rece a anului.

Există o clasificare medicală care sugerează că un copil este adesea bolnav:

Această categorie include copiii care nu frecventează adesea, dar pentru o lungă perioadă de timp - mai mult de 14 zile.

De ce copilul suferă adesea de răceală?


Afectează negativ starea de sănătate a copilului:

 • ereditate;
 • Boli infecțioase, complicate de procesele purulente-septice;
 • Hipoxia la naștere;
 • Malnutriție cu o deficiență de substanțe valoroase;
 • Ecologie rea;
 • Afecțiuni alergice și endocrine la copil;
 • Disbacterioza.

Toate aceste motive conduc la o diminuare a imunității copilului. Dacă un microorganism dăunător lovește, sistemul de apărare slăbit nu reușește, ceea ce duce la dezvoltarea unei boli infecțioase.

Ea are un efect negativ asupra sănătății și microclimatului advers în familie. Datorită obiceiurilor proaste ale adulților, neglijării curățeniei, certurilor frecvente și scandalurilor, cei mai tineri membri ai familiei suferă cel mai mult. Părinții sunt responsabili pentru faptul că copiii lor se îmbolnăvesc adesea. Dacă vă familiarizați inițial copilul cu igiena, exerciții de dimineață, dacă familia are un mediu psihologic stabil, atunci sănătatea copiilor va fi consolidată.

Pentru a determina cu exactitate cauzele bolilor persistente, este necesar să se supună procedurilor de diagnosticare. Acestea includ o analiză generală a urinei și a sângelui, descărcarea bacteriilor din nas și gât pentru a determina sensibilitatea la antibiotice. În cazuri dificile, trebuie efectuată o imunogramă extinsă, care determină punctele slabe ale sistemului de protecție al copilului.

Conform rezultatelor, medicul va realiza un curs terapeutic și de wellness, permițând întărirea sistemului imunitar și reducerea incidenței copilului. Dacă nu se face nimic, răceliile persistente se vor dezvolta în mai multe boli grave: diverse patologii otolaringipologice, afecțiuni respiratorii cronice și rinichi.

Care este diferența dintre copiii bolnavi frecvent de vârste diferite?

Creșterea forțelor protectoare ale copilului se face cu fiecare an care trece. Răspunsul organismului la factorii externi diferiți variază în cazul copiilor de vârste diferite.

De la naștere la doi ani

La această vârstă, majoritatea bolilor datorită faptului că imunitatea copiilor nu este pe deplin formată. Multe medicamente sunt contraindicate în astfel de miezuri. Ce să faci dacă păsărica mănâncă prost, rămâne în spatele colegilor săi în dezvoltare și cu atât mai mult cu cât este temperat constant și tuse. Aici aveți nevoie de ajutorul unui medic. Tratamentul copiilor mici frecvent bolnavi se efectuează numai sub supraveghere medicală.

Este important o hrană adecvată pentru nutriție. Dacă este posibil - laptele matern. Un copil de un an începe să primească alimente. Este necesar să se asigure că nu există alergii la produse noi.

În 2 ani, copilul este de obicei înregistrat la școală preșcolară. În grădiniță copiii sănătoși încep să se îmbolnăvească mai des, iar cu un copil slab, bolnav, mama nu va părăsi deloc spitalul. Prin urmare, trebuie luate măsuri de îmbunătățire a imunității - fortificarea, întărirea și stabilirea regimului zilnic corect în perioada enervantă. Nu poți refuza și pune calendarul vaccinărilor preventive.

De la trei la șase ani

Copiii care frecventează instituțiile preșcolare suferă de infecții cu 15% mai des decât cele domestice. De ce copilul este adesea bolnav în grădină? Agenții cauzali ai infecțiilor respiratorii și intestinale, cel mai adesea, trec de la o persoană la alta. Este foarte ușor să prindeți un virus sau să achiziționați bacterii patogene în echipa copiilor.

Este important! Nu trebuie să dați copilul în grădină până la vârsta de 3 ani - cu trei ani, sistemul de apărare va fi deja suficient de format.

Este important să monitorizați nutriția bebelușului. Departe de toate instituțiile preșcolare oferă un meniu bogat în elemente de valoare și vitamine valoroase. Deficiența trebuie reparată acasă.

Elevii și adolescenții

Elevii de clasa a cincea au o incidență ridicată a infecțiilor respiratorii datorită acelorași motive ca la grădiniță. Unul sau doi copii din clasă devin surse ale infecției. Acesta este motivul pentru vaccinul împotriva gripei sezoniere este atât de important pentru copiii bolnavi frecvent. Nu numai că va proteja împotriva gripei, dar va spori imunitatea la toate SARS. Astfel de vaccinări sunt efectuate masiv în grădină și la școală. Acestea se pot face numai în afara perioadei de exacerbări a afecțiunilor. Dacă un copil preșcolar sau un elev este foarte bolnav, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră despre schema de imunizare individuală înainte de vaccinare.

La adolescenți, imunitatea este deja pe deplin formată, iar principiile infecției și tratamentului sunt aceleași ca și la adulți. Incidența scade, însă trebuie respectate măsurile preventive, în special în perioada pre-epidemică.

Ce altceva trebuie să știe părinții al cărui copil se îmbolnăvește în mod constant?

Adesea copiii bolnavi necesită o atenție deosebită din partea rudelor. Există anumite puncte pe care tații și mamele trebuie să le ia în considerare pentru ca un copil să devină sănătos și puternic:

 1. Reducerea imunității poate apărea din cauza infecției cu viermi. Dacă un copil nu are nici un motiv să tuse, să-și sfărâme dinții noaptea, adesea transpiră și își trage degetele în gură, probabil are viermi. Trebuie să consultați un medic - el va prescrie teste și un tratament adecvat.
 2. Pentru a spori sensibilitatea miezurilor la afecțiuni respiratorii pot fi anumite medicamente. Nu există produse farmaceutice sigure, nici un medicament nu poate fi administrat decât conform instrucțiunilor medicului pediatru.
 3. Reacțiile alergice și scăderea corespunzătoare a imunității pot fi cauzate de produse cu miros puternic - de la vopsele la șampoane și deodorante. De asemenea, alergiile sunt cauzate de o curățare insuficientă și de acumulare de praf în camera copilului.
 4. Vitaminele pentru copii frecvent bolnavi ar trebui să recomande un medic. Aportul necontrolat de complexe vitamin-minerale poate duce, de asemenea, la alergii.
 5. Aerul uscat, în special în timpul perioadei de încălzire, irită căile respiratorii slabe ale bebelușului. Este necesar să cumpărați un umidificator sau cel puțin să puneți un castron de apă sub radiatoarele calde.
 6. Purtați o miros de vreme. Nu inutilați inutil un copil, deoarece boala poate provoca nu numai hipotermie, ci și transpirație.

Jucăriile cu un miros puternic sau mâini murdare nu ar trebui cumpărate. De asemenea, trebuie să spălați mai des urșii de pluș și iepurii. Pe jucăriile moi se acumulează praf, agenții patogeni care provoacă reacții alergice sunt infestați în ele.

Care este reabilitarea medicală a copiilor bolnavi frecvent?

Adesea, bolnavii au nevoie de anumite proceduri medicale. Acestea includ:

 • Salubrizarea focarelor de boli cronice (vindecarea cariilor, adenoidelor etc.);
 • Terapie fizică (iradiere cu ultrasunete, speleoterapie, terapie cu laser magnetic, balneoterapie, inductotermie, alte proceduri);
 • masaj;
 • Recepția imunostimulantelor și imunomodulatoarelor.

Adapogeni adecvați sunt selectați de către un medic. Poate fi tinctul de echinacea, preparate cu ginseng, produse de albine (miere, propolis, jeleu regal). Este important să se asigure că stimulanții naturali nu provoacă alergii la un copil slăbit. Preparatele farmaceutice cu un astfel de spectru care sunt potrivite pentru copii mici includ Bronchoimmunal și Anaferon.

În cazul în care copilul suferă adesea de răceli, medicul pediatru poate să dea recomandări privind exercițiile terapeutice sau trimiterea la ore în centrul de wellness. Pentru acești copii s-au dezvoltat exerciții speciale. Aceasta include exerciții de respirație pentru copii frecvent bolnavi, care ajută la combaterea insuficienței de respirație prin nas, restabilirea circulației sângelui în plămâni și prevenirea aderențelor. Un exercițiu general va crește tonul unui copil slăbit, va tempera mușchii și va vindeca sfera neuropsihologică. Aceste exerciții se desfășoară strict măsurate și numai sub supravegherea unui specialist.

Cum de a îmbunătăți imunitatea la domiciliu?

Mamele și tații solicită adesea pediatrului o întrebare: "De ce copiii se îmbolnăvesc tot timpul?" După ce au primit răspunsul despre imunitatea redusă, ei încep să se panică. Dar aici nu vorbim despre o boală gravă - imunodeficiență congenitală, ci despre durerea datorată impactului factorilor negativi care slăbesc sistemul de protecție al copilului. Pentru a-l întări, trebuie să optimizați modul de viață al prăjilor și al întregii familii.

alimente

Principalul punct de a acorda atenție este nutriția. Pentru sugari, cea mai bună opțiune este laptele matern. Meniul copiilor mai în vârstă ar trebui să includă, cu siguranță, produse lactate, carne slabă, pește, cereale, legume și fructe. De la fast-food, limonade, carne afumată și marinate vor trebui abandonate. Torturi și dulciuri pentru înlocuirea dulciurilor naturale - pastilă, marmeladă, gem.

Ar fi ideal să contactați un nutriționist care va pregăti un plan individual de nutriție pentru un copil, în funcție de vârstă și boli cronice.

întărire

Al doilea punct important - procedurile de temperare. Cum de a tempera un copil frecvent bolnav? Nu mușcați mirosul, nu supraîncălziți camera lui. Temperatura ideală este de la 18 la 22 de grade. Mai des în aerul proaspăt. Ploaia ușoară și zăpada nu trebuie să devină un obstacol pentru mersul pe jos. Vremea ploioasă este un fel de adaptare la mediul înconjurător.

Încălzirea copiilor bolnavi frecvent include, de asemenea:

 • Tratarea apei. Acesta este un duș regulat, ștergând (pentru cel mai mic) și înotând în baie. În timpul primelor proceduri, apa nu trebuie să fie mai rece decât 32 de grade. Treptat, se poate face mai rece, aduce la temperatura camerei, scăzând în fiecare săptămână un grad.
 • Barefoot merge pe teren neuniform. Pe nisip, pe pietricele, pe iarbă. În timpul iernii, puteți cumpăra un covor ortopedic special pentru copilul dumneavoastră.
 • Băi de aer. De la naștere, bebelușul trebuie să rămână fără haine într-o încăpere ventilată timp de câteva minute, la o temperatură care să nu fie mai mică de 20 de grade. Treptat, timpul crește - până la un sfert de oră până la un an. Temperatura ambiantă poate fi redusă gradual la 17 grade. Dacă poți să ții o baie în aerul curat.
 • Clătiți cu decoct de rădăcină rece. Acest lucru este util în special dacă copilul suferă de dureri de gât, amigdalită și faringită.

Înainte de a vă întări copilul, consultați un medic pediatru.

Exercițiul fizic

Cea de-a treia metodă importantă de ridicare a imunității este exercitarea. Stimulează sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor. Mama sau tata ajuta bebelusii. Aceasta poate fi o agitare clară a brațelor și picioarelor, îndoirea lor. După ce ați făcut astfel de exerciții, masați copilul cu o mișcare circulară în sensul acelor de ceasornic și abdomen.

Cu copii mai mari, faceți jocuri distractive în natură sau acasă. Instalați un mini-colț în cameră pentru educația fizică și mergeți la gimnastică cu întreaga familie.

Adesea copiii bolnavi pot întări sistemul imunitar cu ajutorul darurilor naturale. Ceaiurile de plante cu menta, afine, lingonberries, cenusa de munte, catina de mare, viburnum, musetel si rosehip vor satura organismul cu vitamine esentiale, in special cu acid ascorbic. Ajută la lupta împotriva microbilor patogeni și crește rezistența la infecții.

Ce se întâmplă dacă copilul se îmbolnăvește din nou?

Potrivit medicilor, este imposibil să se abuzeze de medicamente, în special de antibiotice. Astfel, renumitul pediatru Evgeny Komarovsky recomandă ca copilul să petreacă primele cinci zile de boală în pat. Așa că va salva forțele pentru recuperare și nu va infecta oamenii din jurul lui.

Miezul de reducere a febrei trebuie administrat numai dacă temperatura a trecut de 38 de grade. Înainte de aceasta, o băutură îmbogățită abundentă va ajuta - mai presus de toate - băuturile din fructe naturale și ceaiurile din plante.

Este obligatorie aerisirea frecventă a camerei în care se află tânărul pacient. Și când temperatura scade - poți să te plimbi. Aerul proaspăt elimină resturile infecției și dă un impuls de energie.

Un copil nou bolnav ar trebui să se odihnească puțin acasă și să comunice mai puțin cu alte persoane, astfel încât o nouă infecție să nu penetreze într-un corp slăbit. Nu trebuie să mergi cu el la plimbări sau la filme, să conduci la magazine sau să vizitezi.

După boală, copilul trebuie să treacă treptat în modul normal. Prin urmare, restricția în contacte nu trebuie să ducă la somn înainte de prânz și orele de jocuri pe calculator. Un somn bun, o creștere rapidă, o alimentație adecvată și plimbări vă vor ajuta să reveniți rapid la viața normală.

Nu uitați de climatul psihologic al familiei. În atmosfera iubirii, a căldurii și a încrederii, cel mai sălbatic copil devine mai sănătos. Da, și membrii adulți ai familiei se vor simți mai bine. Fericirea într-adevăr inspiră și vindecă!

De asemenea, recomandăm citirea articolelor:

Amintiți-vă că numai un medic poate face un diagnostic corect, nu se auto-medicate fără a consulta și a face un diagnostic de către un medic calificat. Să vă binecuvânteze!

Cum să fii și ce să faci dacă copilul suferă adesea de răceli: metode de întărire a imunității copiilor

Părinții nu înțeleg întotdeauna de ce un copil suferă adesea de răceli. Mâncarea este bună, merge pe stradă, numărul de ore prescrise de somn, iar nasul curbat al bebelușului, tusea și temperatura apar cu siguranță de mai multe ori pe an.

Este greu să-ți imaginezi viața fără frig. ARI - un fel de antrenament al sistemului imunitar pentru a combate infecțiile virale mai grave. Copilul a prins o răceală de câteva ori pe an (mai des în perioada toamnă-iarnă)? Panica nu merită. Dacă răceala este în permanență "agățată" de copil, citiți materialul: veți înțelege care este motivul infecțiilor respiratorii acute, cum să rezolvați problema.

Adesea copii bolnavi

Problema răcelilor există în diferite țări. Clasificarea ia în considerare vârsta copilului, frecvența bolilor pe tot parcursul anului.

Verificați dacă bebelușul dvs. este clasificat ca FBD, ceea ce înseamnă că "copii adesea bolnavi":

 • de la naștere la 12 luni - infecții respiratorii acute diagnosticate de mai mult de 4 ori pe an;
 • de la 1 an la 3 ani - ARD se consemnează de mai mult de 6 ori pe an;
 • de la 4 la 5 ani - infecțiile respiratorii acute au fost mai mult de 5 ori pe an;
 • vârsta de 5 ani - copiii au suferit peste 4 friguri într-un an.

Grup de risc

Bolile catarale îi deranjează adesea pe copiii cu imunitate redusă. Forțele de protecție slăbesc sub influența multor factori.

Verificați dacă copilul este în pericol. Dacă găsiți unul sau două elemente care sunt prezente în viața unui fiu sau fiică, acționați imediat, schimbați situația.

Aflați cum să utilizați siropul de Lasolvan pentru copiii care suferă de tuse.

Despre cauzele și tratamentul inflamației ganglionilor limfatici în gâtul unui copil, citiți acest articol.

Factori provocatori:

 • zi de rutină greșită, stil de viață sedentar, copilul se plimbă rar în aer proaspăt;
 • frecvente suprasolicitări emoționale: stresul la școală, dificultăți în relațiile cu tovarășii, perioada de "acumulare" după sărbători;
 • tratament pe termen lung cu imunosupresoare, hormoni steroizi, antibiotice;
 • infecții intestinale, transferate la o vârstă fragedă, disbacterioză;
 • trecerea la o nouă zonă climatică, o altă fus orar;
 • intervenție chirurgicală făcută nu cu mult timp în urmă.

Imunitatea slabă este una dintre efectele secundare ale hrănirii. Părinții copilului "artificial" ar trebui să acorde mai multă atenție întăririi, terapiei cu vitamine și alimentației adecvate.

Cauze ale unor răceli frecvente

Acordați atenție principalilor factori care reduc imunitatea și rezistența corporală. Adeseori copiii bolnavi se confruntă adesea cu un efect complex, prejudiciul din care este mult mai mare.

Principalele cauze ale răcelii frecvente la un copil:

 • imunodeficiență secundară;
 • nu este complet vindecată la rece;
 • acțiunea constantă a factorilor negativi care reduc apărarea organismului;
 • tulburări de imunitate congenitală

Medicii au descoperit că majoritatea pacienților mici din categoria FCD au o imunodeficiență secundară (dobândită). De cele mai multe ori, defensiunile slăbesc sub influența unui complex de factori negativi.

Este mai greu să corectezi situația când un copil trăiește sub sarcină constantă asupra sistemului imunitar. Din păcate, unul dintre motivele răcelii frecvente este comportamentul greșit al adulților, ignoranța / respingerea de a respecta regulile de bază.

Fundație slabă pentru protecție imună

În primii ani de viață, imunitatea se formează în intestine. Laptele matern este baza pentru dezvoltarea microflorei benefice. Atașarea precoce a sânului va da copilului o picătură de produs valoros - colostrul, care conține substanțe biologic active care "declanșează" mecanismul de formare a imunității.

Sfaturi:

 • alăptează cel puțin până la un an, în mod ideal până la un an și jumătate;
 • cu o lipsă de lapte de la mamă, cât mai mult timp petrece hrana mixta, nu merg direct la formula pentru sugari;
 • prevenirea infecțiilor intestinale;
 • este imposibil să dai devreme bebelușilor de la o masă "adultă";
 • Introduceți treptat alimentele complementare pentru a reduce povara asupra ventriculului și intestinelor imature.

subnutriție

Greselile frecvente ale copiilor și ale părinților:

 • hrănirea se face strict conform programului (la cererea mamei), chiar dacă copilul nu este înfometat. Nu puteți forța bebelușul să mănânce dacă corpul rezistă. Luați în considerare normele fiziologice pentru fiecare vârstă, nu supraîncărcați. Nu "strângeți" mâncarea dacă copilul spune că sa înghițit: provocați stresul, deprimați imunitatea;
 • gustări între mese, înlocuirea unui dulciuri complete cu mic dejun sau cină cu ceai, sifon cu coloranți, conservanți, dependență de fast-food;
 • reticența de a vă clăti gura după masă. Reziduuri de alimente care se acumulează pe dinți și gingii - un mediu adecvat pentru dezvoltarea bacteriilor putrezite, provocând carii. Înghițirea saliva cu bacterii dăunătoare agravează starea stomacului, intestinelor;
 • lipsa fibrei peristaltice, care împiedică sedimentarea resturilor de putregai pe pereții intestinali;
 • consum redus (volum insuficient), tratament termic constant al legumelor, fructelor, distrugerea vitaminelor;
 • consumând alimente care nu sunt adecvate vârstei. De exemplu, mulți părinți oferă copilului un an și jumătate de ciocolată, deși pediatrii recomandă să se abțină de la acest produs timp de până la trei ani.

Cresterea sarcinilor

Erori frecvente:

 • părinții înregistrează copilul în două sau trei secțiuni, fără a lua în considerare dorința / capacitățile fizice ale micului om;
 • lipsa timpului de odihnă după ore;
 • planificarea necorespunzătoare a timpului liber. Într-o zi - plimbări, lipsa orelor suplimentare, altă zi - program prea ocupat, supraîncărcare fizică / mentală mare;
 • încărcări de antrenament ridicate în legătură cu cercurile și secțiunile de vizitare.

Frecvente infecții parazitare

Problema invaziei helmintice este cunoscută de mulți părinți. Adesea, viermi, alte tipuri de viermi apar după ce au vizitat o grădiniță. Pericolul paraziților - otrăvirea corpului cu deșeuri toxice. Copilul nu obține suficiente vitamine din alimente: toți cei mai valoroși "ia" paraziți.

Acordați atenție simptomelor invaziei helmintice:

 • dinți măcinând noaptea;
 • dorința irezistibilă pentru dulciuri;
 • apetit scăzut;
 • transpirația excesivă la un copil;
 • slăbiciune, iritabilitate;
 • adesea frecarea anusului;
 • tuse fără alte simptome reci.

Aflați mai multe despre simptomele și tratamentul scabiei la copii de diferite vârste.

Instrucțiunile de utilizare a noului sirop Nurofen descrise în această pagină.

La http://razvitie-malysha.com/zdorovie/zuby/bol.html, citiți cum să eliminați rapid o durere de dinți la un copil acasă.

Cum de a reduce frecvența de răceală

Este important să acționați corect, să țineți cont de vârsta copilului. În primul rând, analizați ce factori provoacă ARD, care se poate face imediat. Adesea, este necesar să se reconstruiască modul de viață, dar schimbările sunt benefice pentru copilul adesea bolnav și pentru restul familiei.

Cum să acționați:

 • interzice fumatul în apartament, pe balcon;
 • Ventilați zona în mod regulat, faceți curățenie umedă în fiecare zi;
 • aruncați jucăriile din materiale toxice, înlocuiți-le cu cele de calitate;
 • mergeți mai mult cu vremea, opriți-vă pentru a încheia copilul;
 • du-te pe o dieta sanatoasa, evita alimentele care provoaca alergii;
 • verificați umiditatea aerului, mai ales când aerul condiționat funcționează și în timpul sezonului de încălzire. Prea umed - cumpărați un dezumidificator, cu uscăciune excesivă va ajuta la umidificare;
 • dați pacientului numai medicamentele prescrise de medic. Selectarea independentă a medicamentelor, în special a antibioticelor, reduce adesea imunitatea, provoacă efecte secundare;
 • Copiii frecvent bolnavi sunt activitățile sportive recomandate în aer liber, nu în interior;
 • pentru răceli, dă proteine ​​animale mai puțin, oferă alimente sănătoase, ușoare. O opțiune excelentă este broasca de pui, terci de hrișcă, ceaiuri din plante, produse lactate, fructe, legume;
 • după recuperare, abandonează excursii în locuri de mulțime de oameni, vizitează echipa copiilor (pentru copii). Nu mai există simptome de răceală, dar apărarea imună este încă slabă. Orice contact cu viruși, microbi care se află adesea în interior, unde există mulți copii (grup, clasă), va provoca o nouă rundă de boală.

Cum de a crește imunitatea unui copil bolnav? Metode de întărire a corpului:

 • călire. Un efect bun se datorează turnarea apei răcoroase pe picioare, mersul pe un pat de pietriș ("calea sănătății") și o baie cu apă de mare. Înălță înot, băi de aer, plimbări în aerul proaspăt. Începeți să vă întăriți când copilul este complet sănătos;
 • fitoterapie. Decocțiile cu vitamine sunt utile. Boabe, plante medicinale va ajuta. Bună pentru sănătate: menta, balsam de lamaie, musetel, trandafir sălbatic, cenușă de munte, viburnum, afine;
 • aer curat. Vopselele, produsele chimice de uz casnic, lacurile, fumul de tutun afectează calitatea aerului, afectează negativ organele respiratorii. Evitați utilizarea / minimizarea expunerii la substanțe nocive;
 • temperatura și umiditatea optime. Pentru un somn bun, păstrați copilul în cameră + 20 grade, umiditate - aproximativ 65%;
 • încărcătura încărcată. Ascultați plângerile tânărului atlet (muzician, artist) dacă copilul spune că este foarte obosit la lecții și în cerc (secție, școală de muzică). Alegeți o direcție pentru clase suplimentare, reduceți încărcătura la un nivel rezonabil;
 • mai multe vitamine, respingerea mâncării junk. Recomandare sănătoasă recomandată, luând multivitamine în toamnă - primăvară. În sezonul rece va ajuta bomba cu vitamine. Conectați un pahar de caise măcinate, nuci, stafide, se toarnă sucul de 1 lamă. Dacă nu sunteți alergic, adăugați ½ ceasca de miere. Luați o lingurita dimineața și seara;
 • controlul activității intestinului. Asigurați-vă că nu există constipație / diaree. Alimentele bogate în celuloză (fructe, legume, cereale) îmbunătățesc peristaltismul. Împiedicați disbacterioza, împreună cu antibioticele, să administrați copilului preparate care conțin lactobacili (probiotice) benefice. Tratați infecțiile intestinale în timp, învață copiii să se spele pe mâini, fructe, fructe de padure, legume înainte de a mânca.

Instrucțiuni de prevenire

Măsuri de bază:

 • întărirea imunității, ținând seama de recomandările din secțiunea anterioară;
 • consum suficient de vitamine din complexele alimentare și multivitamine;
 • reducerea frecvenței situațiilor stresante, o atmosferă calmă în familie, grădiniță, școală;
 • clătiți gura, utilizați decocții pe bază de plante;
 • igienă, spalarea mâinilor la întoarcerea acasă;
 • ventilație în cameră regulată; îmbrăcăminte sezonieră;
 • activitățile fizice: încărcarea, vizitarea secțiilor sportive;
 • controlul patologiilor cronice, minimizând riscul reapariției;
 • respingerea produselor care provoacă alergii;
 • evitarea fumatului pasiv;
 • vizite regulate la pediatru;
 • în identificarea patologiilor diferitelor organe - tratament în timp util, complet, prevenind trecerea bolilor în formă cronică.

Următorul videoclip. Dr. Komarovsky despre copii frecvent bolnavi:

Top