Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Inflamat gât cu faringită
2 Profilaxie
Reguli de măsurare a temperaturii bazale pentru determinarea ovulației
3 Bronșită
Hrănirea temperaturii mamei
Image
Principal // Rinită

Cele mai bune antibiotice pentru răceli


Standard ARD, ARVI se dezvoltă ca urmare a intrării virușilor în organism, dar adesea pe fundalul unei imunități slăbite, are loc o infecție bacteriană, în astfel de cazuri se prescriu antibiotice pentru răceli. Cu alegerea gresita a medicamentelor poate agrava situatia - vor exista complicatii grave, alergii. Fii atent.

Antibioticele sunt folosite pentru combaterea infecțiilor.

Când sunt prescrise antibioticele pentru răcelile?

Cu o răceală comună, este inutil să luăm antibiotice, deoarece boala este de origine virală, dar infecțiile respiratorii sunt adesea complicate de patologiile bacteriene - aici antibioticele sunt indispensabile.

Când să beți antibiotice pentru răceli:

 • La 2-3 zile după declanșarea bolii, starea pacientului nu se îmbunătățește, ci se înrăutățește;
 • creierul nasului crește, respirația prin nas este dificilă, descărcarea devine o culoare galbenă sau verde;
 • după 4-5 zile de ARD, apare o tuse profundă cu o cantitate mare de spută;
 • temperatura crește brusc la 38 de grade sau mai mult.

Cu o creștere accentuată a temperaturii, se prescriu antibiotice.

Criza comună complicată este o excepție de la regulă, imunitatea unei persoane sănătoase este capabilă să facă față virușilor în 7-10 zile. Riscul de pneumonie, angina pectorală, otită, sinuzită, bronșită este mare la persoanele ale căror forțe de protecție sunt slăbite. Cine este în pericol? Copiii mici, persoanele în vârstă, persoanele care au suferit transplanturi de organe au luat de mult timp imunosupresoare și corticosteroizi, persoane cu HIV și boli oncologice.

Lista celor mai bune antibiotice pentru răceli

Când apar semne de infecție bacteriană, terapeutul sau medicul pediatru prescrie medicamente antibacteriene cu spectru larg. După primirea rezultatelor testelor privind sensibilitatea microorganismelor la componenta activă a medicamentului, prescrieți un instrument care va acționa direct asupra agenților patogeni.

Antibiotice pentru răceli la adulți

Pentru a elimina complicațiile bacteriene ale frigului comun, se utilizează agenți antibacterieni din grupul de peniciline, cefalosporine, macrolide, lincosamide. Majoritatea medicamentelor pot fi achiziționate la o farmacie fără prescripție medicală, dar este mai bine să luați medicamente puternice conform recomandărilor unui specialist.

amoxiclav

Medicamentul antibacterian eficace, conține amoxicilină și acid clavulanic, aparține grupului de penicilină. Disponibil în tablete, pulbere pentru suspensii și injecții. Preț - 270-370 ruble.

Medicamentul este prescris dacă, pe fundalul unei răceli, există complicații LOR, pneumonie, bronșită.

Amoxiclav - medicament antibacterian

Contraindicații:

 • mononucleoza;
 • istoricul bolii hepatice, icterul colestatic;
 • leucemie limfocitară.

În timpul sarcinii, medicația este prescrisă numai dacă efectul terapeutic preconizat al tratamentului depășește riscurile posibile pentru femeie și pentru făt. Medicamentul poate determina dezvoltarea colitei necrozante congenitale la nou-născut.

Regim de tratament

Durata terapiei este de 5-14 zile.

Datorită prezenței acidului clavulanic, Amoxiclav distruge chiar și tulpinile de bacterii care sunt imune la amoxicilină.

amoxicilină

Penicilină antibacteriană ieftină, produsă în capsule, tablete, sub formă de suspensie. Pretul este de 80-120 ruble. Medicamentul ajută la afecțiuni bacteriene otolaringipologice, bronșită, pneumonie.

Medicament antibacterian disponibil Amoxicilină

Contraindicații:

 • astm bronșic, diateza de origine alergică;
 • disfuncție hepatică;
 • gusa;
 • lactație, sarcină;
 • unele forme de leucemie;
 • mononucleoza.

Doza standard este de 500 mg la fiecare 8 ore. Durata tratamentului este de 6-10 zile.

azitromicina

Puternic, dar ieftin antibiotic, în pachet există doar 3 comprimate, care este suficient pentru recuperare completă. Medicamentul aparține unui grup separat de azalide datorită unor caracteristici structurale, eficiente împotriva majorității tulpinilor de bacterii. Disponibil în tablete, capsule, pulbere pentru suspensie. Prețul este de 120-220 de ruble.

Azitromicina - un antibiotic eficient

Indicatii pentru utilizare:

 • amigdalita, inflamația membranelor mucoase ale laringelui, sinusurile paranasale;
 • bronșită;
 • pneumonie;
 • otita media

Dozare - 500 mg o dată pe zi, 2 ore după mese, medicamentul trebuie luat timp de trei zile, cu angina pectorală, cursul poate fi extins la 5 zile. Contraindicații - tulburări ale ritmului cardiac, boli renale și hepatice severe, lactație. Femeile însărcinate sunt prescrise uneori medicamentul într-o doză standard, dar trebuie băut doar sub supraveghere medicală constantă.

Azitromicina nu se poate bea cu heparina.

augmentin

Antibioticele universale combinate, în compoziția lor, sunt amoxicilină și acid clavulanic, sunt comercializate sub formă de comprimate sub formă de suspensie și pulbere pentru preparate injectabile. Prețul este de 260-370 de ruble.

Doza standard este de 250 mg de trei ori pe zi, cu forme avansate de patologii, 500 mg de 3 ori pe zi sau 875 mg dimineața și seara. Injecțiile se efectuează la fiecare 4-8 ore la 1000 mg, în funcție de gravitatea patologiei. Durata tratamentului este de 7-14 zile.

Augmentin - un antibiotic combinat

Medicamentul este destinat eliminării manifestărilor maladiilor tractului respirator superior și inferior, patologiilor tractului respirator superior de natură bacteriană. Contraindicații - intoleranță la componentele medicamentului, icter sau disfuncție hepatică în istorie. Pentru femeile însărcinate și care alăptează, medicamentul este prescris într-o doză standard, tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui specialist.

lincomicina

Un medicament ieftin, dar un antibiotic bun din grupul de lincosamide, eficient numai împotriva bacteriilor gram-pozitive, produs în tablete, sub formă de soluție pentru administrare intravenoasă sau intramusculară. Prețul este de 110-180 de ruble.

Medicamentul este prescris pentru inflamația plămânilor și a urechii medii, bronșită, durere în gât. Contraindicații - patologie severă renală și hepatică, perioada de gestație și alăptare.

Lincomicina aparține grupului de lincosamide

Administrarea intravenoasă și intramusculară la 0,6 g de trei ori pe zi, în cazuri dificile, doza este crescută la 2,4 g. Doza pentru administrare orală este de 1,5 g pe zi, trebuie împărțită în 3 doze. Durata tratamentului - 1-2 săptămâni.

Lincomicina nu trebuie administrată simultan cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, în caz contrar respirația se poate opri.

Flemoxin Solutab

Un agent antibacterian penicilin eficient și benign, conține amoxicilină, este disponibil în tablete cu doze diferite. Preț - 230-480 ruble.

Flemoksin Solyutab - un antibiotic eficient și delicat

Medicamentul ajută la eliminarea infecțiilor bacteriene în organele sistemului respirator, otita medie acută. Contraindicații - leucemie limfocitară, afecțiuni gastrointestinale, afecțiuni renale, sarcină, perioada de hranire naturală.

Acțiunea medicamentului nu depinde de aportul alimentar, tableta poate fi înghițită în întregime, se macină, se dizolvă în apă.

Ce antibiotice reci sunt cele mai eficiente și mai ieftine

Răceala comună este una dintre cele mai frecvente boli. Rar întâlnești un adult și chiar mai mult un copil care nu iartă cel puțin o dată pe an.

 • Navigare rapidă pe articol:
 • Ce este o frig
 • simptome
 • Când să beți antibiotice
 • Lista antibiotică
 • Frigul copiilor
 • Când antibioticele sunt ineficiente
 • Contraindicații
 • efecte
 • Pro și contra fondurilor integrate
 • Rece de catarh
 • opinii

Ce se înțelege prin frig

Principalii provocatori rece sunt diferite tipuri de viruși care, dacă intră în corpul uman prin tractul respirator, declanșează procese complexe.

Virusul intră în corp prin tractul respirator și începe să-l distrugă.

Virușii care cauzează răceală în corpul uman găsesc un mediu pentru reproducere, folosind mediul nutritiv al celulelor, aceștia forțau literalmente celulele să lucreze singure.

Treptat, sistemul imunitar slăbește, celulele devin fără apă, creând astfel condiții favorabile reproducerii altor microorganisme.

În manifestarea clasică a unei răceli se dezvoltă treptat. În stadiul inițial, apare gâtul, apoi apare o rinită.

Multe persoane de la primele simptome merg la farmacii în căutare de antibiotice pentru răceli, eficiente și, firește, ieftine.

În acest caz, tratamentul cu antibiotice este nerezonabil, imunitatea ar trebui să încerce să depășească boala pe cont propriu. Numai dacă simptomele se intensifică, vă puteți gândi să luați aceste medicamente.

Simptomele la rece

Termenul "rece" ascunde mai mult de o duzină de boli provocate de diferite microorganisme dăunătoare.

Febră mare este principalul simptom al unei răceli.

Dar toate aceste microorganisme au o similitudine - ele conduc la aceleași simptome:

 • dureri de cap;
 • dureri ale corpului;
 • frisoane;
 • disconfort în gât;
 • temperatura nu depășește 37,5 grade.

În unele cazuri, simptomele dispar, bolile se retrag, dar acest lucru se poate întâmpla numai cu acei oameni care au o imunitate excelentă, capabili să facă față bolii pe cont propriu.

Atât de întăriți, cu o imunitate puternică, nu este nevoie să luați antibiotice pentru răceli. Chiar dacă acestea sunt ieftine și eficiente, nu trebuie să vă grăbiți.

În medie, simptomele unei răceli au o durată de 2 până la 7 zile. Acestea pot avea diferite combinații, fiecare persoană le poartă în mod diferit.

Dacă nu sunt tratate corespunzător, sunt posibile complicații - sinuzită, sinusită, prin urmare, este important să nu începeți boala, ci să o tratați.

În ce cazuri este necesar să beți antibiotice

Utilizarea medicamentelor antibiotice în stadiile inițiale ale bolii nu este justificată. Microorganismele care cauzează răcelirea provoacă inflamație în timpul reproducerii. Toate aceste procese apar destul de repede, durata unei răceli în formă virală este de 3-4 zile.

Antibioticele încep să iau când întârzie frigul și apar complicații.

Merită să luați antibiotice dacă starea generală a sănătății este agravată:

 • există o creștere accentuată a temperaturii;
 • frisoane prezente;
 • durere crescută în gât și urechi;
 • tuse și dificultăți de respirație mai rău;
 • ganglionii limfatici sunt extinse.

Dacă pierdeți aceste simptome și nu luați măsuri, situația poate fi agravată de pneumonie, bronșită sau durere în gât.

Antibioticele prescrise în astfel de cazuri sunt o măsură necesară.

Dacă nu puteți vedea un medic, antibiotice pentru răceli, ieftin și eficient, vă puteți alege, unele tipuri sunt vândute fără prescripție medicală.

Fiți atenți! Antibioticele nu dăunează organismului. Folosirea lor necorespunzătoare, schimbarea haotică și necontrolată, nerespectarea instrucțiunilor pot dăuna.

Lista de antibiotice eficiente

Atunci când alegeți antibiotice, se bazează pe localizarea site-ului inflamației, natura și intensitatea simptomelor bolii.

Este important! Înainte de începerea utilizării medicamentelor, este imperativ să studiați instrucțiunile, să vă familiarizați cu posibilele efecte secundare, cu atât mai puține, cu atât mai bine.

Antibiotice reci, ieftine și eficiente, cu spectru larg:

 • Ampicilina: un antibiotic semisintetic, indicat pentru utilizarea în bolile infecțioase mixte: peritonită, durere în gât, infecții ale tractului urinar, gonoree. Reacții adverse: urticarie, angioedem, rareori poate să apară șoc anafilactic. Nu este recomandat pentru astm, boală hepatică. Preț de la 15 la 55 de ruble.
 • Amoxicilină: se utilizează pentru bronșită, infecții ale nasului, tractului respirator, urechilor și gâtului, pneumonie, cistită. Penicilina face parte din amoxicilină, prin urmare este contraindicată persoanelor care sunt sensibile la această substanță. Utilizarea medicamentului nu este, de asemenea, recomandată persoanelor care suferă de astm și diateză alergică. Prețul variază de la 65 la 110 ruble.
 • Azimotricina: un medicament puternic care trebuie luat doar o dată pe zi. Pentru a scăpa de simptomele reci și pentru a vindeca o infecție a tractului respirator, este suficient să suferiți un tratament de trei zile. Medicamentul este indicat pentru tratamentul anginei, sinuzitei, scarlatului, pneumoniei, otitei medii, uretritei. Contraindicat la copii sub 6 luni. Prețul variază de la 100-150 ruble.
 • Claritromicina: unul dintre medicamentele sigure și eficiente aparținând grupului de macrolide, inhibă cu succes creșterea și dezvoltarea bacteriilor. Este prescris pentru tratamentul bolilor infecțioase: bronșită, sinuzită, faringită. Nu este recomandat pentru utilizare la copiii cu vârsta sub 12 ani, cu aritmii cardiace, nivel scăzut de potasiu și afecțiuni renale. Preț de la 230 la 450 de ruble, în funcție de producător.
 • Cefuroximă: un medicament din a doua generație, indicat pentru exacerbarea bronșitei, inflamația tractului respirator, pneumonie, piodermă, amigdalită, furunculoză, uretrită. Contraindicat în boli ale tractului gastro-intestinal, boli de rinichi. Dureri de cap, somnolență, tulburări de auz, frisoane - efecte secundare ale medicamentului. Prețul în tablete de la 350 de ruble.
 • Cefixime: antibiotic semisintetic de 3 generații. Este utilizat pentru bronșită, otită, faringită, sinuzită și amigdalită. Nu este recomandat copiilor cu insuficiență renală și copiilor a căror greutate este mai mică de 25 kg. Prețul aproximativ este de 450 de ruble.

Copii rece și antibiotice

Fără îndoială, medicul trebuie să trateze și să prescrie medicamente copilului. Dar nu este întotdeauna posibil să vizitați un medic, astfel încât nu va fi deloc inutil să cunoașteți numele antibioticelor care tratează răcelile la copii.

Copiilor trebuie să li se administreze medicamente cu prudență.

Lista de antibiotice permise pentru tratamentul răcelilor pentru copii este impresionantă, dar merită să se țină seama de momentul în care comprimatele sunt preferabile suspensiei, în forme complicate - injecții.

Antibioticele care sunt ieftine și eficiente pentru răcelile care sunt permise în pediatrie includ:

 • Zinnat (300 de ruble);
 • ampicilină (de la 20 de ruble pe pachet);
 • Fromilid Uno (300 rub);
 • Flemoxin (230 rub);
 • esparoxi (225 ruble);
 • Alpha Normix (750 rub);
 • Augmentin (240 ruble).

Respectați următoarele reguli:

 1. În timpul tratamentului, utilizați numai o singură clasă de antibiotice.
 2. Dacă după două zile, temperatura copilului nu a dormit și starea generală nu sa îmbunătățit, trebuie să vă gândiți la schimbarea medicamentului.
 3. Nu luați antipiretice și medicamente antibacteriene în același timp, siropurile reduc eficacitatea antibioticelor.
 4. Chiar dacă simptomele bolii au dispărut, este imposibil să se întrerupă cursul tratamentului.
 5. Cursul minim de tratament este de cel puțin 5 zile.

Dacă respectați aceste reguli, există o mare probabilitate de recuperare și evitare în condiții de siguranță a efectelor secundare.

Când antibioticele sunt ineficiente

Antibioticele nu au efectul adecvat și devin inutile atunci când nu sunt selectate corespunzător sau încearcă să vindece boli virale.

Virușii și bacteriile sunt microorganisme complet diferite, cu o structură diferită, astfel încât este imposibil să se vindece gripa virusului cu antibiotice.

Utilizarea antibioticelor pentru răceli, chiar dacă acestea sunt necostisitoare și eficiente în tratarea bolilor de origine virale, nu vor aduce nici un beneficiu.

Contraindicații pentru antibiotice

Antibioticele nu sunt mântuirea din toate nenorocirile, dar totuși medicamentele chimice care au efecte secundare.

Antibioticele sunt interzise în timpul sarcinii.

Evitați administrarea de antibiotice: femeile gravide, persoanele cu insuficiență renală și hepatică, care suferă de alergii și astm.
Combinația dintre antibiotice și alcool e deosebit de periculoasă!

Consecințele antibioticelor necontrolate

Adesea, antibioticele pot provoca funcționarea defectuoasă a sistemelor organelor, pot agrava ulcerul, pot afecta flora intestinală și funcționarea ficatului sau rinichilor, pot determina reacții alergice severe, în cazuri excepționale poate apărea edeme amenințătoare cu viața.

Este important! Ar trebui să luați antibiotice după cum este necesar, să studiați cu atenție instrucțiunile și să observați simptomele.

Ideal - când antibioticele sunt prescrise de un medic.

Pro și contra de mijloace complexe (Coldrex, Theraflu, Rinza)

Pentru a recupera rapid de la un om rece, omul modern obține o varietate de pulberi cum ar fi Coldrex, Theraflu, Rinza. Există ceva bun în ele, poate vindeca o frig?

Coldrex și medicamente similare atenuează starea pacientului, dar nu vindecă frigul comun.

Principalele componente ale acestor substanțe sunt paracetamolul și vitamina C. Studiile științifice recente au confirmat faptul că capacitatea miraculoasă a acestei vitamine de a vindeca răceala și de a îmbunătăți imunitatea este un mit.

În plus față de acidul ascorbic și paracetamolul, compoziția medicamentelor similare include substanțe care ameliorează edemul vascular și le extind.

Pluse de medicamente complexe: ameliorarea rapidă și eficientă a simptomelor - cefalee, nas înfundat, febră și frisoane.

Contra: nu au efect antiviral, doar ameliorează simptomele, nu sunt capabili să facă față microorganismelor, virușilor.

Astfel de medicamente pot fi utilizate pentru prevenirea și eliminarea rapidă a simptomelor neplăcute, dar nu trebuie să vă așteptați la o recuperare completă.

Cum să rezolvați o frig rece

Adesea, atunci când o frig este un tovarăș fidel al slăbiciunii generale este un nas curbat. Pentru a lupta împotriva frigului, există spray-uri nazale care au un efect vasodilatator.

Pentru tratamentul rinitelor la rece, utilizați picături și spray.

După irigare cu un aerosol, vasele din nas sunt înguste, umflarea este redusă și nasul este curățat de mucusul acumulat în el. Abuzul de astfel de picături nu merită, deoarece provoacă o cavitate nazală uscată și poate duce la pierderea mirosului.

Cu frigul capului și complicat, picăturile care conțin antibiotice ajută foarte mult.

Atunci când se utilizează astfel de picături, formarea rezistenței la antibiotic este minimă, riscul de alergie este redus, datorită faptului că picăturile nu intră în sângele general.

Picăturile nu dăunează microflorei sănătoase a corpului, deoarece acestea sunt aplicate topic și nu se răspândesc în afara nasului. Datorită faptului că microflora nu este distrusă, antibioticele nu slăbesc sistemul imunitar. Picăturile dovedite și populare de antibiotice includ "Polydex" și "Isofra".

În mod ideal, medicul prescrie tratamentul, însă nu este întotdeauna posibil să îl contactezi. În astfel de cazuri, antibiotice pentru răceli, ieftine și eficiente, care pot fi găsite pe piață în orice farmacie, vor ajuta.

Următorul videoclip vă va spune dacă trebuie să luați antibiotice pentru răceli:

Acest videoclip vă va spune care dintre antibiotice este cel mai bine să luați pentru o răceală:

Următorul videoclip vă va spune despre regulile de administrare a antibioticelor:

Care antibiotic pentru răceli (ARVI) este mai bun pentru adulți?

Antibioticele au fost descoperite cu mai puțin de o sută de ani în urmă. Dar a fost atât de revoluționar încât oamenii de știință care au făcut-o au primit Premiul Nobel. Astăzi, mulți au dezvoltat o atitudine negativă față de antibiotice. Adesea se concentrează pe rău și efectele secundare.

Nu trebuie să uităm că nu există o modalitate mai eficientă de a face față infecțiilor din jurul nostru. Și dacă nu era vorba de antibiotice, o răceală inofensivă ar duce deseori la o cronică a proceselor inflamatorii ale tractului respirator și ar cauza complicații.

Ce este o frig?

Frigul comun este o boală virală, de obicei sezonieră. Agenții patogeni sunt numeroși, transmiși prin picături din aer și prin contactul apropiat între oameni.

Simptomele apar întotdeauna brusc, în principal sub formă de edem și inflamație a mucoasei nazale și faringiene:

 • Râul nas;
 • tuse;
 • roșeața gâtului, apariția granulelor albicioase sau roșii în faringe;
 • inflamația amigdalelor;
 • durere în gât;
 • durere la înghițire;
 • temperatură ridicată.

În funcție de simptome, medicul face de obicei una dintre următoarele diagnostice:

Ce medicamente să bei pentru răceli?

Medicamentele antivirale îmbunătățesc răspunsul imun al organismului, au un efect stimulant general. Este important să se înțeleagă că, indiferent de tratament, virusul va rămâne în organism timp de aproximativ o săptămână, timp în care simptomele ar trebui să devină treptat mai puțin pronunțate.

Dacă la 3-4 zile de la începerea terapiei antivirale la un adult, starea de sănătate continuă să se deterioreze, apoi bacteria sa asociat cel mai probabil infecției virale. Pericolul bacteriilor este că, după ce s-au stabilit, de exemplu, în gât, ei înșiși nu vor pleca niciodată. În plus, se vor strădui să pătrundă în zone mai confortabile:

 • Mai adânc în căile respiratorii;
 • în sinusurile nazale;
 • în cavitatea urechii medii.

După ce s-au stabilit în ele, bacteriile provoacă complicații comune, cum ar fi:

Cu încărcătura curentă, o persoană pur și simplu nu are timp să se îmbolnăvească. Fiecare secundă petrecută în pat este o secundă pierdută. Ați putea să-l petreceți pe socializare cu familia, având o plimbare plăcută, analiză de documente la locul de muncă sau pentru creativitate.

Oscilococcinul luptă împotriva bolii, ajutând imunitatea naturală a unei persoane să învingă ARVI și gripa. Medicamentul este potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii.
Nu ai timp să te îmbolnăvești? Luați oscilococcinul!

Astfel, este necesar să beți antibiotice pentru răceli și ARVI numai în acele cazuri în care medicamentul antiviral nu ajută și starea de sănătate se înrăutățește.

Ce antibiotic să bei pentru un adult rece?

Lista medicamentelor antibiotice recomandate pentru răceli la adulți:

 • amoxicilină;
 • Flemoxine Solutab;
 • Ospamoks.

Aceste antibiotice cu spectru larg sunt peniciline semisintetice. Caracteristicile lor:

 • fiabilitate;
 • eficacitate;
 • efectele secundare minime;
 • permisă pentru utilizare la orice vârstă, precum și femeile însărcinate;
 • a acumulat o practică clinică mare, deoarece folosit de peste 40 de ani.

Unele tulpini de bacterii pot fi rezistente la aceste medicamente. În acest caz, antibioticele sunt utilizate cu următoarele denumiri:

În plus față de penicilina semi-sintetică, ele includ acidul clavulanic, care compensează lipsa eficacității penicilinei împotriva bacteriilor rezistente.

O lista alternativa de antibiotice pentru raceli la adulti include medicamente pe baza de cefalosporina:

 • Zinnat;
 • Supraks.

În ceea ce privește streptococi, pneumococi și alte bacterii comune, cefalosporinele sunt aproape la fel ca acidul penicilin-clavulanic.

Cât de mult să beți antibiotice pentru răceli adulți

Durata tratamentului este de 5-10 zile în medie.

Dar, în fiecare caz, problema duratei antibioticelor este de obicei decisă individual.

Antibiotic bun pentru răceli

Când vrem să înțelegem ce antibiotic pentru o răceală este bun, majoritatea oamenilor ia în considerare trei parametri:

Tabel. Lista de antibiotice pentru răceli la adulți și compararea lor.

După cum se poate observa din tabel, grupul de amoxicilină se compară favorabil cu alte efecte secundare minime. Gama de prețuri pentru antibiotice pentru răceli este semnificativă - cel mai mare buget diferă de cel mai scump cu 11 ori. Dar acest lucru este explicat nu atât prin eficacitatea lor, cât și prin producător. Cele mai scumpe medicamente importate. Prețul amoxicilinei este cel mai democratic.

Atunci când alegeți un antibiotic pentru răceli la adulți, trebuie luați în considerare factori precum frecvența administrării de antibiotice în trecut. Amoxicilina poate fi recomandată ca fiind cea mai bună, cu condiția ca o persoană să nu ia adesea antibiotice cu penicilină.

Dacă bacteriile prezintă rezistență la amoxicilină pură și starea nu se ameliorează în timpul tratamentului sau dacă persoana a luat amoxicilină în trecutul recent, atunci preparatele de penicilină cu clavulanat vor fi cea mai bună alegere.

Cefalosporinele pot fi recomandate ca ultimă soluție, de exemplu, dacă un pacient este alergic la antibiotice cu penicilină.

Când și ce antibiotice este mai bine să bei pentru adulți cu frig? Lista populare

Pentru răceli în formă severă, pot fi necesare antibiotice pentru tratament.

Astfel de medicamente diferă sub forma eliberării, eficacității, prețului și principiului acțiunii.

Prin urmare, pentru tratamentul cel mai eficient al antibioticelor poate numi doar un medic.

Simptomele la rece

 • tuse uscată, cu posibila tranziție ulterioară la forma productivă;
 • creșterea temperaturii corporale;
 • dureri in cap, piept si gat;
 • frisoane și nas curbat;
 • slăbiciune generală.

În diferite stadii ale bolii, nu toate semnele pot să apară simultan.

În același timp, cu complicații, ele pot fi combinate și, în funcție de originea bolii, variază în intensitate.

Din acest motiv, este imposibil să se utilizeze antibiotice imediat după descoperirea unor astfel de simptome.

Înainte de aceasta, este necesar să se consulte un medic generalist care, pe baza unui diagnostic, va prescrie medicamentele necesare.

Când adulții pot lua antibiotice pentru răceli?

Are sens pentru adulți să utilizeze antibiotice pentru boli grave și complicate.

Prin urmare, este recomandabil să se utilizeze antibiotice dacă riscurile de a dezvolta complicații ale bolii sunt mai mari decât posibilul rău pentru pacient.

Medicul poate prescrie antibiotice în următoarele cazuri:

 • un pacient are un nas înfundat puternic, cu o cantitate mare de secreții mucoase purulent pentru 8-10 zile;
 • se dezvoltă complicații purulente sub formă de sinuzită, laringotraheită, limfadenită și alte boli ale sistemului respirator cu eliberarea de puroi;
 • există semne de instabilitate a sistemului imunitar.
  Temperatura pentru o lungă perioadă de timp nu este confundată de antipiretic, dar în același timp este scăzută și nu crește și se micșorează.
  Pe fundalul răcelii comune, apar alte patologii sau se recidivează boli cronice;
 • Se dezvoltă o tuse productivă, în care se separă o cantitate mare de spută verde-galbenă.

Contraindicații

Dar, în general, toate antibioticele sunt contraindicate în:

 • alergii posibile la aceste medicamente;
 • infecție cu mononucleoză;
 • insuficiență hepatică;
 • în timpul sarcinii și alăptării.

Multe antibiotice nu sunt prescrise la copii cu vârste sub 12, 16 ani sau 18 ani, deși unele dintre aceste medicamente sunt concepute pentru a trata copiii de la un an sau chiar pentru a trata răcelile și infecțiile respiratorii acute la sugari.

Tipuri de antibiotice pentru răceli

 1. Penicilinele.
  Primul tip deschis de antibiotice.
  Inițial, a fost activă pentru multe tipuri de bacterii, dar în ultimele decenii tot mai multe microorganisme și tulpinile lor dezvoltă rezistență la astfel de substanțe.
  Și, deși penicilinele sunt considerate a fi un medicament cu spectru larg, în practică acestea ajută la formarea mai ușoară a bolilor.
  Astfel de antibiotice includ ecobol, ampicilină, ospamox, amoxicilină, amozină, augmentină, flemoxin solyutab, amoxiclav.
 2. Tsefalosproiny.
  Medicamente mai eficace, dar și mai toxice comparativ cu penicilinele.
  Astfel de remedii sunt caracterizate de un număr mare de contraindicații și efecte secundare grave.
  Dar cu doza corectă, cefalosporinele sunt bune pentru răcelile grave (mai ales dacă sunt medicamente moderne de generația a treia sau a patra).
  Agenții obișnuiți ai acestui grup sunt cefoximă, cefpodoximă, cedex, cefiximă, suprax, zinnat, ceftriaxonă și alții.
 3. Macrolide.
  Potent de droguri cu spectru larg, cu relativ puține contraindicații și efecte secundare.
  Astfel de medicamente pot fi administrate chiar și în timpul sarcinii datorită toxicității scăzute.
  Reprezentanți ai acestui grup sunt claritromicina, azitromicina, sumamedul, macropenul, eritromicina, klabakul, klacidul, hemomicina.
 4. Fluorochinolone.
  Mijloacele cele mai eficiente dintr-o gamă largă.
  Într-un sens complet, acestea nu sunt antibiotice, care diferă în structura chimică.
  Dar având același efect și aceeași activitate față de aceleași microorganisme patogene, medicamentele fluorochinolone sunt atribuite acestui grup.
  Astfel de medicamente sunt microflox, moxifloxacin, levofloxacin, ziprolet, ofloxacin, zanocin, cyprodox.

Înseamnă spectru larg

Există antibiotice cu spectru larg și cu spectru îngust.

O gamă largă de medicamente sunt mai puțin eficiente, dar au un efect terapeutic.

În același timp, probabilitatea ca un astfel de efect să fie, în general, este mai mare decât atunci când se utilizează mijloace strict direcționate.

Pe de altă parte, tratamentul cu astfel de medicamente poate dura mai mult.

Prin urmare, este recomandabil să le aplicați fie cu răceli ușoare, fie în stadiile inițiale, când simptomele se manifestă numai.

Acest lucru vă va permite să începeți cel puțin o terapie până când un agent patogen specific este detectat.

Top evaluat

Pacienții din primele zile de răceală pot lua medicamente în această categorie, acestea includ cele mai bune produse din această listă:

Dar pentru a evita efectele secundare, un astfel de tratament combinat este permis numai la recomandarea unui medic.

Gripă și droguri la rece

Gripa este o boală virală, prin urmare, pentru tratamentul acesteia, agenții antivirali și imunomodulatoarele sunt mai întâi necesare pentru stimularea sistemului imunitar pentru a elimina virușii de către organism.

Dar, ca tratament simptomatic și în cazurile de activare a unei infecții bacteriene asociate, utilizarea anumitor antibiotice din această listă este permisă:

injecţiile

Sunt disponibile câteva medicamente la rece sub formă de soluții pentru injectarea intramusculară sau intravenoasă.

Astfel de injecții sunt mai eficiente, ca și în cazul injecțiilor, medicamentul intră direct în sânge.

Suspendările sau comprimatele în acest sens sunt mai lent.

Injecțiile cu eficacitatea lor au rate mai mari de toxicitate.

Dar, în cazurile de boală severă care apare în acest context, efectele secundare sunt consecințe acceptabile.

Astfel de medicamente includ amoxiclav, augmentin, sultasin, laferon, amoxicilină, oxacilină, ampicilină.

În formă de pilule

Cele mai frecvente medicamente pentru răceli sunt antibioticele în pastile.

Acestea acționează mai lent decât injecțiile, iar efectul lor principal este iritarea mucoasei intestinale și a stomacului și distrugerea microflorei benefice în sistemul digestiv.

Atunci când la rece de etiologie bacteriană pot fi prescrise medicamente azitrox, flemoxin solyutab, hemomicină, suprax, cefuroximă, sumamed.

Astfel de instrumente sunt, de asemenea, relevante pentru orice boli bacteriene inflamatorii ale tractului respirator superior și inferior.

Cum funcționează antibioticele puternice și ușoare?

Există un mit comun printre consumatori că toate antibioticele pot fi atribuite fie unui grup de medicamente puternice, fie unor medicamente ușoare și ușoare care pot fi utilizate pentru răcelile ușoare.

Dacă o persoană rareori suferă, în principiu, și, prin urmare, experiența sa de a folosi medicamente este mică, atunci organismul va reacționa chiar mai mult la antibioticul cu eficiență medie și se vor produce mai multe reacții adverse.

Dacă caracteristicile "puternice" și "slabe" se aplică în funcție de activitatea diverselor microorganisme - este mai adecvată împărțirea medicamentelor în funcție de spectrul de acțiune.

În acest caz, medicamentele "puternice" sunt considerate a fi antibiotice cu spectru larg care sunt capabile să pătrundă în celulele majorității agenților patogeni.

Când și cum să bei: reguli generale de admitere

Diferitele antibiotice, regimul de dozaj și durata cursului terapiei pot varia, dar mai multe reguli generale de administrare rămân neschimbate:

 1. Medicamentele nu pot fi alese independent, de asemenea, nu se recomandă modificarea dozei fără aprobarea medicului curant.
 2. Pentru a menține nivelul microflorei intestinale la nivelul necesar, aportul acestor medicamente trebuie combinat cu aportul de probiotice.
  În același scop în cursul tratamentului este necesar să se consume mai multe produse din lapte acru.
 3. Indiferent cât de repede vă simțiți mai bine, tratamentul prescris de medicul dumneavoastră nu poate fi redus chiar dacă simptomele bolii dispar după câteva zile.
  Simptomele pot să dispară temporar, însă infecția însăși va fi prezentă în organism (deși în cantități mici).
  Și dacă nu este distrusă complet - bacteria se va înmulți din nou, dar va avea deja rezistență la medicamentul folosit.
  În acest caz, va fi necesar să selectați un nou tip de antibiotic.
 4. În stadiile inițiale ale bolii este dificil să selectați imediat medicamentul necesar.
  Prin urmare, dacă în primele două sau trei zile nu există nici măcar o îmbunătățire ușoară, medicamentul ar trebui înlocuit cu un analog sau cu un instrument al altui grup.
 5. Astfel de medicamente nu pot fi combinate între ele și cu alte medicamente.
  Prin urmare, toate informațiile despre interacțiunea cu medicamente a acestor fonduri trebuie mai întâi clarificate cu medicul curant sau în instrucțiuni.

Ce poate fi înlocuit?

 1. O lingură de fructe de pădure de ienupăr proaspăt este zdrobită și curățată și turnată cu un pahar de apă clocotită.
  Acest instrument este beat în loc de ceai după fiecare masă, oa treia ceașcă.
 2. O lingură de muguri de pin proaspăt recoltate se prepară într-un pahar cu apă și se infuzează peste noapte.
  Dimineața, puteți începe să beți o treime dintr-un pahar cu o jumătate de oră înainte de mese.
 3. În loc de muguri de pin, puteți folosi aceeași cantitate de frunze uscate de planta.
  Dar nu ar trebui insistat, ci fiert la foc mic timp de patruzeci de minute, dupa care ar trebui sa fie consumat in acelasi mod ca si tratamentul anterior.
 4. O lingurita de celandina se prepara intr-un pahar de apa clocotita si dupa ce se raceste, o treime dintr-un pahar se bea dupa masa.

Prin urmare, înainte de a le folosi, este necesar să se consulte un medic și, în timpul tratamentului, să se respecte cu strictețe doza și la primele semne de reacții alergice sau deteriorarea stării de sănătate - pentru a anula un astfel de tratament.

bacteriofagi

O altă alternativă la antibiotice sunt viruși selectivi bacteriofagi.

Astfel de culturi sunt vândute sub formă de picături nazale, soluții pentru uz intern, tablete și supozitoare.

Bacteriofagii, atunci când sunt ingerați, sunt introduși în celulele microflorei patogene.

Și la fel cum virușii patogeni se răspândesc în celulele corpului, bacteriofagii încep să distrugă microorganismele patogene din interior.

Astfel de medicamente sunt mult mai puțin periculoase pentru oameni decât antibiotice.

Dar ele nu pot înlocui complet agenții antibacterieni, deoarece sunt mijloace specifice de acționare directă și distrug o anumită cultură: streptococi, stafilococi sau alte microorganisme.

Dar împotriva bacteriilor lor diferite, bacteriofagii vor fi inutili.

Videoclip util

Din acest videoclip, veți afla ce antibiotice sunt prescrise pentru gripa și frig:

Antibioticele reprezintă un remediu grav pentru tratarea răcelilor și, dacă alegeți corect abordarea acestora, puteți să scăpați rapid de boală.

Este important să ne amintim că astfel de medicamente acționează selectiv, nu numai în legătură cu diferite bacterii.

Pentru unii oameni, același medicament poate avea și efecte diferite: cineva poate fi alergic la un anumit medicament și cineva poate avea intoleranță la anumite antibiotice.

Prin urmare, trebuie să utilizați astfel de medicamente stricte prescrise de un specialist.

Antibiotice pentru răceli: motive pentru utilizare la copii și adulți. Nume de antibiotice eficiente

Antibioticele pentru răceli, infecții respiratorii, gripa în stadiile inițiale ale bolii nu sunt eficiente. Ele sunt prescrise numai pentru forme severe ale bolii, atunci când există riscul de a dezvolta complicații cauzate de flora bacteriană.

Indicatii pentru numirea agentilor antimicrobieni pentru raceli

Cu o durată prelungită de infecție virală la om, imunitatea generală și funcțiile locale de protecție ale membranelor mucoase ale tractului respirator sunt reduse. Aceasta creează condiții favorabile pentru aderarea diverselor microflore patogene.

Odată ce se află într-un organism slăbit, microbii încep să se prolifereze activ, formând numeroase colonii. Infecția se răspândește repede la epiteliul organelor vecine, creând focare patologice.

Antibioticele sunt prescrise atunci când boala respiratorie acută este însoțită de inflamația acută sau cronică a sinusurilor - sinuzită, sinuzită frontală, etmoidită. Reproducerea activă a streptococilor în sinusuri necesită numirea medicamentelor antimicrobiene de acțiune generală și locală.

Dacă un copil are o durere în gât în ​​fundalul unei infecții respiratorii, aceasta este o indicație directă pentru prescrierea antibioticelor.

Cu congestie nazală prelungită și inflamație a tubului Eustachian (canalul care leagă nazofaringe și ureche) apare adesea otita medie. Prin urmare, tratamentul antimicrobian este inevitabil.

Complicații ale frigului obișnuit care necesită prescripție de medicamente antibacteriene:

pură limfadenită ─ inflamația ganglionilor limfatici.

Este important! Este extrem de rar pentru ca gripa si alte afectiuni catarale sa provoace dezvoltarea meningitei - inflamatia meningelor. Această condiție necesită internarea urgentă și introducerea antibioticelor pe cale parenterală (intramuscular, intravenos).

La risc sunt pacienții slăbiți și epuizați, în special cu statut social scăzut, copii prematur și subponderali, persoane cu stări de imunodeficiență. Infecția respiratorie severă este diagnosticată la femeile gravide, la persoanele cu patologie cronică a organelor interne.

Care sunt simptomele prescrise medicamente antimicrobiene

Principala indicație pentru prescrierea unui antibiotic este producerea de către membranele mucoase a sistemului respirator de exudate purulente sau seroase-purulente. Pentru a evalua starea pacientului, testele de laborator pentru microflora bacteriană nu sunt întotdeauna necesare. Un terapeut experimentat sau pediatru în timpul colectării anamneziei determină necesitatea unui tratament specific.

Se acordă atenție culorii, consistenței, separate de epiteliul mucusului. Purpura sputa poate fi expectorată din tractul respirator inferior (arborele bronșic). Nodul curge abundent cu exudat galben-verde se întâmplă când sinuzita.

O infecție bacteriană este întotdeauna însoțită de o mare intoxicare a corpului, care se manifestă printr-o temperatură corporală ridicată de 38,5-40 ° C. Acest simptom este o indicație pentru utilizarea agenților antimicrobieni.

Preparatele cu acțiune bactericidă sau bacteriostatică sunt utilizate în inflamația amigdalelor cu formarea plăcii dificil de separat, tuse intensă (sufocantă) intensă, care nu aduce scutire.

Indicațiile sunt dureri în gât severe, piept, cap, ureche medie, care sunt agravate prin schimbarea poziției corpului și a activității fizice.

Semnele unei condiții periculoase pentru gripa care necesită terapie îmbunătățită:

sânge în fecale, urină;

turbiditatea și sedimentele în urină;

ganglioni limfatici umflați anormal.

Grupuri de medicamente și proprietățile lor pentru răceli

Pentru infecțiile respiratorii, pacienții sunt prescrise medicamente din diferite grupuri farmacologice - macrolide, peniciline, cefalosporine. Alegerea medicamentului depinde de câțiva factori: localizarea focalizării infecțioase și a datelor privind istoricul pacientului, imunitatea la copii din greutatea corporală.

macrolide

Macrolidele sunt cele mai puțin toxice medicamente antibacteriene. Ele sunt relativ sigure și ușor de tolerat de către pacienți. Prin urmare, ele sunt prescrise mai des pentru persoanele slăbite și vârstnice, copii. Medicamentele din acest grup nu au un efect toxic asupra rinichilor, a sistemului nervos central. Nu provoca reacții alergice. Urticaria, mâncărimi ale pielii, forme ușoare de dermatită sunt extrem de rare. Aceste simptome dispar imediat dupa terminarea tratamentului.

Macrolidele au proprietăți bacteriostatice, opresc creșterea și reproducerea stafilococilor și streptococilor. Ele creează concentrații mari de substanță activă în țesuturile afectate, dar nu au un efect toxic. Principalul grup de droguri ─ eritromicină.

peniciline

Penicilinele ─ antibiotice, care sunt împărțite în naturale (sintetizate de ciuperci) și chimice (semi-sintetice). Principala lor acțiune este bactericidă. La contactul cu celula patogena, medicamentul pătrunde în interior, încalcă producerea unei enzime care asigură activitatea vitală a bacteriilor. Aceasta este distrugerea și moartea agentului infecțios. Preparate: Amoxicilină, Ampicilină, Benzilpenicilină.

cefalosporine

Cefalosporine ─ înseamnă o caracteristică distinctivă a rezistenței și rezistenței ridicate la enzimele secretate de bacterii. Preparatele din acest grup nu își reduc activitatea sub acțiunea microflorei patogene. Interacționând cu celula microbiană, distrug membrana sa. Eliberarea substanțelor biologic active duce la moartea agentului infecțios.

Cefalosporinele pot provoca reacții alergice cu o severitate diferită, astfel încât acestea să fie prescrise cu precauție. Preparate: cefotaximă, ceftriaxonă, cefazolin.

Lista agenților antimicrobieni pentru adulții cu SRAS

Pentru răceli la adulți, antibioticele sunt prescrise în capsule și tablete. Acestea sunt în principal cefalosporine și macrolide. Medicamentele de penicilină (benzilpenicilină, penicilină) afectează negativ starea și funcționalitatea mucoasei gastrointestinale, în special a stomacului. Duce la dezvoltarea simptomelor de gastrită. Prin urmare, aceste medicamente sunt administrate intramuscular.

Lista de medicamente pentru tratamentul SRAS la adulți:

Flemoxin Solbtab - comprimate antimicrobiene cu spectru larg. Alocați cu infecții bacteriene ale sistemului respirator. Se prezintă pentru pacienții cu o greutate corporală mai mare de 40 kg. Este ingerat de 2-3 ori pe zi.

Suprax Solutab - cefalosporină pentru tratamentul infecțiilor din tractul respirator superior. Acestea sunt tablete de dispersie. Acestea pot fi administrate pe cale orală întregi sau dizolvate într-o cantitate mică de apă. Medicamentul se spală cu un pahar de lichid.

Sumamed ─ capsule pentru tratarea tractului respirator cu complicații (sinuzită, bronșită, pneumonie, amigdalită, faringită). Doza prescrisă este administrată o dată pe zi, între mese. Medicamentul se dezintegrează în ficat, deci nu poate fi prescris pacienților cu tulburări funcționale severe, cu hepatită și ciroză.

Cefuroximă - comprimate filmate cu proprietăți bactericide. Se prezintă în infecțiile respiratorii cu leziuni ale mucoasei respiratorii - rinită, sinuzită, traheită, bronșită, pneumonie.

Hemomitină - capsule gelatinoase albastre cu pulbere albă. Atribuiți adulților cu inflamație bacteriană a membranelor mucoase ale nazofaringei și ale copacului bronșic. Medicamentul interacționează cu mulți agenți farmacologici. Acest lucru trebuie luat în considerare înainte de a include Hemomitină în tratamentul complex.

Azitroks - comprimate într-o copertă de film. Sunt beți întregi, fără a mesteca, spălați cu multă apă. Acesta este un instrument eficient care elimină rapid simptomele proceselor inflamatorii ale tractului respirator superior. Cursul de tratament nu depășește 3 zile. Luați 1 comprimat pe zi.

Dintre medicamentele necostisitoare care pot fi prescrise pentru un pacient adult sunt următoarele: Amoxicilină, Penicilină, Azitromicină, Eritromicină.

Este important! Pacienții vârstnici cu boli grave ale organelor interne și un sistem imunitar slăbit prezintă agenți antibacterieni mai puțin toxici: Moxifloxacin, Sparfloxacin, Piperacilină, Cefotaximă.

Medicamente antimicrobiene pentru tratamentul infecțiilor respiratorii acute la copii

Pentru a determina ce antibiotice sunt mai bune pentru tratarea copiilor mici, se colectează un istoric și se fac teste de sensibilitate. Acest lucru este valabil mai ales atunci când este necesară o terapie pe termen lung.

Cefalexin ─ este disponibil în granule pentru autoprepararea suspensiei. Alocați de la naștere. Indicații: angină, sinuzită, otită medie, faringită, bronșită. Cursul terapeutic este de 7-10 zile. Medicamentul este luat dimineața, după-amiaza și seara.
Moduri de tratament:

de la 1 la 12 luni ─ 2,5 ml;

de la 1 la 3 ani - 5 ml;

de la 3 la 6 ani - 5-7,5 ml;

de la 6 la 12 ani - 10 ml;

de la 12 la 18 ani ─ 10 ml de 4 ori pe zi.

Cefixime este un medicament ieftin dezvoltat pentru utilizare în pediatrie. Disponibil sub formă de pulbere pentru prepararea unei suspensii în interior. Indicații: otită medie, bronșită acută și cronică, amigdalită. Doza necesară a medicamentului este calculată de către medic, ținând cont de greutatea corporală a copilului. Alocați copiii de la 6 luni. Cursul tratamentului depinde de diagnostic, starea generală și durează de la 3 zile la 2 săptămâni.

Augmentin - pulbere pentru prepararea suspensiei orale. Medicamentul este arătat de la naștere. Doza se calculează individual în funcție de greutatea copilului. Indicatii: sinuzita bacteriana, otita medie, pneumonie. Cursul maxim de tratament este de 14 zile. Se recomandă prudență copiilor cu insuficiență renală și hepatică.

Amoxiclav - pulbere pentru prepararea soluției. Are o activitate largă în ceea ce privește multe tipuri de microflore patogene. Se administrează oral (prin gură). Alocați din 2 luni. Doza calculată prin formula: nu mai mult de 40 mg de ingredient activ la 10 kg de greutate pentru copil.

Macropen - granule pentru suspensie, în pediatrie prescrise pentru infecții respiratorii, tuse convulsivă cu tuse puternică. Luați înainte de mese. Curs terapeutic 7-14 zile. Moduri de tratament:

0-12 luni ─ 3-4 ml 2 dimineața și seara;

1-2 ani ─ 7 ml de 2 ori pe zi;

3-4 ani ─ 10 ml de 2 ori pe zi;

4-6 ani ─ 15 ml dimineața și seara;

de la 10 ani ─ 20-22 ml de două ori pe zi.

Panacef ─ granule galbene pentru prepararea soluției. Prescris la copii de la 6 luni. Indicatii - angina, amigdalita, bronsita, pneumonie. Medicamentul este prescris cu prudență la bolile intestinului gros și la insuficiența renală. Suspensia se administrează o dată (o dată pe zi). Doze zilnice maxime (în funcție de greutatea corporală):

până la 6 kg ─ 50 mg (2,5 ml);

de la 6 la 12 kg - 100 mg (5 ml);

de la 12 la 25 kg - 200 mg (10 ml);

de la 25 la 38 kg - 300 mg (15 ml);

de la 38 la 50 kg ─ 300-400 mg (15-20 ml).

Medicamente antimicrobiene pentru copii până la un an

Medicamentele cu prescripție cu proprietăți bactericide la sugari trebuie justificate. Acest lucru se datorează faptului că medicamentele afectează dezvoltarea ulterioară a copilului, provocând consecințe negative.

Antibioticele pentru infecții virale respiratorii acute sunt prescrise pentru copii cu vârsta de până la un an cu tuse puternică și prelungită, convulsii sufocante cu risc de spasm laringian, rinită abundentă, blocând respirația nazală (amenințarea de stopare a acesteia este creată). Utilizarea agenților antimicrobieni la temperatură ridicată a corpului, care nu poate fi eliminată prin analgezice, este justificată.

Nume de droguri:

Clindamicina ─ utilizată cu o lună de viață. Contraindicații - procese ulcerative în intestinul gros, enterita. Se absorb ușor în sânge, concentrat rapid în țesuturi moi și focare inflamatorii.

Emsef ─ prescris de la naștere, utilizat intramuscular, dizolvat în lidocaină. Cu administrare parenterală, posibile manifestări ale efectelor secundare din organele interne, dezvoltarea șocului anafilactic.

Lincomicină - pulbere pentru prepararea soluției (administrare intramusculară și intravenoasă). Afișat cu o lună de viață.

Sulbactam este prescris de la naștere, inclusiv bebeluși prematur și cu greutate mică la naștere. Medicamentul este destinat administrării parenterale.

Antibiotice topice pentru infecții respiratorii acute

Tratamentul complex include soluții antimicrobiene care se aplică local (pentru tratamentul membranei mucoase a tractului respirator superior și inferior). Ele sunt disponibile sub formă de picături, spray-uri, aerosoli. Soluțiile irigă pasajele nazale, pereții orofaringei și membrana mucoasă a bronhiilor în timpul inhalării.

Preparate nazale

Isofra (framycetin) ─ aminoglicozidă pentru uz topic. Are activitate bactericidă. Afișate din primul an de viață. Mod de tratament: 1 injecție per pasaj nazal de 4 până la 6 ori pe zi.

Polydex (neomicină) - medicament combinat, spray nazal. Prezentat cu 15 ani. Mod de tratament: 1 injecție în fiecare nară de 3 până la 5 ori pe zi. Curs terapeutic 5 zile.

Bioparox (fusafungin) ─ soluție pentru inhalare prin pasaje nazale sau cavitate orală. Alocați de la 2,5 ani. Cum se utilizează: 4 inhalare prin gură sau pe fiecare pasaj nazal, procedura se efectuează la fiecare 4 ore.

Medicamente nebulizatoare pentru inhalare

Antibioticele pentru gripa cu complicatii pot fi administrate prin inhalare. Medicamentele nu se utilizează în formă pură și se diluează cu o soluție fiziologică de NaCl 0,9% într-un raport 1: 1. Avantajul acestei metode este că atunci când este inhalat, medicamentul este concentrat în țesuturi, nu intră în circulația sistemică și nu afectează funcționarea organelor și sistemelor interne.

Gentamicina este un antibiotic cu acțiune prelungită (prelungită). Restricții privind utilizarea ─ pacienți vârstnici, insuficiență renală severă, inflamație a nervilor.

Fluimucil, un alt nume pentru Acetylcysteine ​​este un medicament cu spectru larg. Atunci când se aplică local, sunt posibile reacții de hipersensibilitate. Prin urmare, pentru copiii debilitați, procedura cu acest antibiotic este prescrisă cu precauție. Dacă este ingerată accidental în tractul digestiv, provoacă disconfort în regiunea epigastrică, arsuri la stomac, greață.

Inhalarea petrece de 1-2 ori pe zi. Când tuse, nu se recomandă să inhalați soluții medicinale imediat înainte de culcare. Procedura de seară se efectuează până la ora 18-00. Atunci când utilizați un nebulizator, trebuie să urmați regulile prescrise în funcționarea dispozitivului.

Top