Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Ergoferon cu gripa
2 Laringită
Suspensie "Amoxicilină": instrucțiuni de utilizare, analogi și recenzii
3 Clinici
Lista comprimatelor pentru laringită
Image
Principal // Bronșită

Unidox Solutab - instrucțiuni oficiale * pentru utilizare


instrucție
(informații pentru specialiști)
Pentru uz medical al medicamentului
UNIDOX SOLUTAB ®
(UNIDOX SOLUTAB®)

Număr de înregistrare: П N013102 / 01

Denumire comercială: Unidox Solutab®

INN: doxiciclină

Forma de dozaj: tablete dispersabile.

ingrediente:
Ingredient activ: doxiciclină monohidrat 100,0 mg în termeni de doxiciclină
Excipienți: celuloză microcristalină, zaharină, hiproloză (scăzut substituită), hipromeloză, dioxid de siliciu coloidal (anhidru), stearat de magneziu, lactoză monohidrat

Descriere:
Tablete biconvexe rotunde, de culoare galben deschis până la gri-galben, cu gravură "173" (cod de tabletă) pe o parte și un mic risc pe cealaltă.

Grupa farmacoterapeutică: antibiotic - tetraciclină

Codul ATX: [J01AA02]

Acțiune farmacologică:
farmacodinamie
Un antibiotic cu spectru larg din grupul tetraciclinic. Acționează bacteriostatic, inhibă sinteza proteinelor în celula microbiană prin interacțiunea cu subunitatea 30S a ribozomilor. Activa împotriva multor microorganisme gram-pozitive și gram-negative: Streptococcus spp., Treponema spp., Staphylococcus spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp. (inclusiv E. aerugenes), Neisseria Yersinia spp. (inclusiv Yersinia pestis), Brucella spp., Francisella tularensis, Bacillus anthracis, Bartonella bacilliformis, Pasteurella multocida, Borrelia recurrentis, Clostridium spp. (cu excepția Clostridium difficile), Actinomyces spp., Fusobacterium fusiforme, Calymmatobacterium granulomatosis, Propionibacterium acnes, unele protozoa (Entamoeba spp., Plasmodium falciparum).
De regulă, nu afectează Acinetobacter spp., Proteus spp., Pseudomonas spp., Serratia spp., Providencia spp., Enterococcus spp.
Posibilitatea de rezistență dobândită la doxiciclină într-un număr de agenți patogeni, adesea transversali într-un grup (adică tulpini rezistente la doxiciclină, vor fi simultan rezistente la întregul grup de tetracicline) trebuie luate în considerare.

Farmacocinetica
aspirație
Absorbția este rapidă și ridicată (aproximativ 100%). Aportul alimentar afectează ușor absorbția medicamentului.
Nivelul maxim de doxiciclină din plasma sanguină (2,6-3 μg / ml) este atins după 2 ore după administrarea a 200 mg și după 24 de ore concentrația substanței active în plasma sanguină este redusă la 1,5 μg / ml.
După administrarea a 200 mg în prima zi de tratament și 100 mg pe zi în zilele următoare, concentrația de doxiciclină în plasma sanguină este de 1,5-3 μg / ml.

distribuire
Doxiciclina se leagă reversibil la proteinele plasmatice (80-90%), pătrunde bine în organe și țesuturi și slab în lichidul cefalorahidian (10-20% din concentrațiile plasmatice), totuși concentrația de doxiciclină în lichidul cefalorahidian crește cu inflamația măduvei spinării cerebrale.
Volumul de distribuție - 1,58 l / kg. 30-45 de minute după ingestie, doxiciclina se găsește în concentrații terapeutice în ficat, rinichi, plămâni, splină, oase, dinți, glandă prostatică, țesuturi oculare, fluide pleurale și ascitice, excizie sinusală sinusală, exudat maxilar și frontal, lichide brazde gura.
În cazul funcției hepatice normale, nivelul medicamentului în bilă este de 5-10 ori mai mare decât în ​​plasmă.
În saliva, se determină 5-27% din concentrația plasmatică de doxiciclină.
Doxiciclina penetrează bariera placentară, este secretă în cantități mici în laptele matern.
Se acumulează în dentină și țesutul osos.

metabolism
Partea nesemnificativă a doxiciclinei este metabolizată.

reproducere
Timpul de înjumătățire după o singură doză este de 16-18 ore după administrarea de doze repetate - 22-23 ore.
Aproximativ 40% din medicamentul utilizat este excretat prin rinichi și 20-40% este excretat prin intestin sub formă de forme inactive (chelați).

Farmacocinetica în situații clinice speciale
Timpul de înjumătățire al medicamentului la pacienții cu insuficiență renală nu se modifică, deoarece excreția sa prin intestine crește.
Hemodializa și dializa peritoneală nu afectează concentrația plasmatică de doxiciclină.

Indicații pentru utilizare
Infecțioase și inflamatorii cauzate de boli sensibile
la prepararea microorganismelor:

 • infecții ale tractului respirator, inclusiv faringită, bronșită acută, exacerbarea bolii pulmonare obstructive cronice, traheită, bronhopneumonie, pneumonie lobară, pneumonie comunitară, abces pulmonar, empatie pleurală;
 • infecții ale tractului respirator superior, inclusiv otită, sinuzită, amigdalită;
 • infecții ale sistemului genito-urinar: cistită, pielonefrită, prostatită bacteriană, uretrită, uretrocrozită, micoplasmoză urogenitală, orchiepididimită acută; endometrita, endocervicita și salpingooforita ca parte a tertei combinate; inclusiv infecții cu transmitere sexuală: chlamydia urogenitală, sifilis la pacienții cu intoleranță la penicilină, gonoree necomplicată (ca terapie alternativă), granulom inghinal, limfogranulom cu transmitere sexuală;
 • infecții ale tractului gastro-intestinal și ale tractului biliar (holeră, yersinioză, colecistită, colangită, gastroenterocolită, dizenterie bacilară și amoebică, diaree călătorească);
 • infecții ale pielii și ale țesuturilor moi (inclusiv infecții ale rănilor după mușcături de animale), acnee severă (ca parte a terapiei combinate);
 • alte afecțiuni: frambesia, legioneloza, chlamidii de diverse localizări (inclusiv prostatitis și proctitis), rickettsioză, febră Q, febră pisică din Munții Stâncoși, febră tifoidă (inclusiv sifilă, recidivantă); - eritem migrans), tularemie, ciumă, actinomicoză, malarie; boli infecțioase ale ochiului, ca parte a terapiei combinate - trachoma; leptospiroză, psittacoză, ornitoză, antrax (inclusiv formă pulmonară), bartoneloză, ehrlichioză granulocitară; tuse convulsivă, bruceloză, osteomielită; sepsis, endocardită septică subacută, peritonită;
 • prevenirea complicațiilor postoperatorii purulente; malarie cauzată de Plasmodium falciparum în timpul călătoriilor pe termen scurt (mai puțin de 4 luni) într-o zonă în care tulpinile rezistente la clorochină și / sau pirimetamină-sulfadoxină sunt frecvente.

Contraindicații

 • hipersensibilitatea la tetraciclină
 • sarcină
 • lactație
 • vârsta de până la 8 ani
 • funcții anormale hepatice și / sau renale
 • porfirie

Dozare și administrare
De obicei, durata tratamentului este de 5-10 zile. Tabletele sunt dizolvate într-o cantitate mică de apă (aproximativ 20 ml) pentru a forma o suspensie, pot fi, de asemenea, înghițite întregi, împărțite în părți sau mestecate cu apă. De preferință luate cu mese.

Adulții și copiii cu vârsta de peste 8 ani, cu o greutate corporală mai mare de 50 kg, sunt prescrise 200 mg în 1-2 doze în prima zi de tratament, apoi 100 mg pe zi. În cazurile de infecții severe, Unidox este prescris în doză de 200 mg pe zi pe parcursul tratamentului.
La copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, cu o greutate corporală mai mică de 50 kg, doza zilnică medie este de 4 mg / kg în prima zi, apoi de 2 mg / kg pe zi (în 1-2 doze). În cazurile de infecții severe, Unidox este prescris în doză de 4 mg / kg pe zi pe parcursul tratamentului.

Caracteristicile dozării pentru unele boli
Pentru infecțiile cauzate de S. pyogenes Unidox ia cel puțin 10 zile.
Cu gonoree necomplicată (cu excepția infecțiilor anorectale la bărbați):
Adulții sunt prescrisi 100 mg de două ori pe zi până când sunt complet vindecați (în medie timp de 7 zile) sau 600 mg sunt prescrise într-o singură zi - 300 mg în două doze divizate (a doua doză după 1 oră după prima).

Pentru sifilisul primar, 100 mg este prescris de două ori pe zi timp de 14 zile, pentru sifilisul secundar, 100 mg de două ori pe zi timp de 28 de zile.

Pentru infecțiile urogenitale necomplicate cauzate de Chlamydia trachomatis, cervicita, uretrita non-gonococică cauzată de Ureaplasma urealiticum, se administrează 100 mg de 2 ori pe zi timp de 7 zile.

Pentru acnee, se prescrie 100 mg / zi, cursul tratamentului este de 6-12 săptămâni.

Malarie (profilaxie): 100 mg 1 dată pe zi timp de 1-2 zile înainte de călătorie, apoi zilnic în timpul călătoriei și timp de 4 săptămâni după întoarcere; copii peste 8 ani la 2 mg / kg 1 dată pe zi.

Diaree "călători" (prevenție) - 200 mg în prima zi a călătoriei (pentru o primire sau 100 mg de 2 ori pe zi), apoi 100 mg o dată pe zi în timpul întregii șederi în regiune (nu mai mult de 3 săptămâni).

Tratamentul leptospirozei - 100 mg pe cale orală de 2 ori pe zi timp de 7 zile; prevenirea leptospirozei - 200 mg o dată pe săptămână în timpul șederii într-o zonă defavorizată și 200 mg la sfârșitul călătoriei.

Pentru a preveni infecțiile în timpul avortului medical, 100 mg este prescris cu o oră înainte și 200 mg după intervenție.

Dozele maxime zilnice pentru adulți sunt de până la 300 mg / zi sau până la 600 mg / zi timp de 5 zile, cu infecții gonococice severe. Pentru copiii cu vârsta peste 8 ani care cântăresc mai mult de 50 kg - până la 200 mg, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, cu o greutate corporală mai mică de 50 kg - 4 mg / kg pe zi în timpul întregului tratament.

În cazul renalității (clearance al creatininei mai mic de 60 ml / min) și / sau insuficienței hepatice, este necesară o scădere a dozei zilnice de doxiciclină, deoarece aceasta determină acumularea treptată în organism (riscul unui efect hepatotoxic).

Efecte secundare
Din tractul gastro-intestinal:
anorexie, greață, vărsături, disfagie, diaree, enterocolită, colită pseudomembranoasă.

Reacții dermatologice și alergice:
urticarie, fotosensibilitate, angioedem, reacții anafilactice, exacerbarea lupusului eritematos sistemic, erupții cutanate maculopapulare și eritematoase, pericardită, dermatită exfoliativă.

Ficat:
afectarea hepatică (cu utilizare pe termen lung a medicamentului sau la pacienții cu insuficiență renală sau hepatică).

Din partea rinichilor: o creștere a azotului rezidual al ureei, datorită efectului antianabolic al medicamentului.

Din sistemul hemopoietic:
anemie hemolitică, trombocitopenie, neutropenie, eozinofilie, reducerea activității protrombinei.

Din sistemul nervos:
creșterea anterioară a presiunii intracraniene (anorexie, vărsături, cefalee, umflarea nervului optic), tulburări vestibulare (amețeli sau instabilitate).

Din partea glandei tiroide:
la pacienții care au primit doxiciclină pentru o lungă perioadă de timp, este posibilă o colorare maro închis reversibil a țesutului tiroidian.

Din dinți și oase:
doxiciclina încetinește osteogeneza, perturbă dezvoltarea normală a dinților la copii (culoarea dinților se schimbă ireversibil, se dezvoltă hipoplazia smalțului).

Altele:
candidoză (stomatită, glosită, proctitis, vaginită) ca manifestare a superinfecției.

supradoză
simptome:
Reacții adverse crescute, cauzate de deteriorarea ficatului - vărsături, febră, icter, azotemie, valori crescute ale transaminazelor, creșterea timpului de protrombină.
tratament:
Imediat după administrarea unor doze mari, se recomandă spălarea stomacului, consumul de apă și, dacă este necesar, provocarea vărsăturilor. Luați carbon activ și laxative osmotice. Hemodializa și dializa peritoneală nu sunt recomandate datorită eficacității scăzute.

Interacțiuni medicamentoase
Antacidele care conțin alxil, magneziu, calciu, preparate pe bază de fier, bicarbonat de sodiu, laxative care conțin magneziu reduc absorbția doxiciclinei, astfel încât utilizarea lor trebuie separată cu un interval de 3 ore.
În legătură cu suprimarea microflorei intestinale de către doxiciclină, indicele de protrombină scade, ceea ce necesită ajustarea dozei de anticoagulante indirecte.
Când doxiciclina este combinată cu antibiotice bactericide care încalcă sinteza peretelui celular (peniciline, cefalosporine), eficacitatea acestuia scade.
Doxiciclina reduce fiabilitatea contracepției și crește frecvența hemoragiei aciclice la administrarea contraceptivelor hormonale care conțin estrogen.
Etanol, barbiturice, rifampicină, carbamazepină, fenitoină și altele. Stimulatorii de oxidare microzomală, accelerând metabolizarea doxiciclinei, reduc concentrația sa în plasma sanguină.
Utilizarea concomitentă de doxiciclină și retinol contribuie la creșterea presiunii intracraniene.

Instrucțiuni speciale
Există posibilitatea rezistenței încrucișate și a hipersensibilității cu alte medicamente din seria de tetracicline.
Tetraciclinele pot crește timpul de protrombină, prescrierea tetraciclinelor la pacienții cu coagulopatie trebuie controlată cu atenție.
Efectul antianabolic al tetraciclinelor poate duce la creșterea nivelului azotului uree rezidual în sânge. De regulă, acest lucru nu este semnificativ pentru pacienții cu funcție renală normală. Cu toate acestea, pacienții cu insuficiență renală pot prezenta o creștere a azotemiei. Utilizarea tetraciclinelor la pacienții cu insuficiență renală necesită supraveghere medicală.
Utilizarea prelungită a medicamentului necesită monitorizarea periodică a parametrilor de laborator ai funcției de sânge, ficat și rinichi.
În legătură cu posibila dezvoltare a fotodermetitei, este necesar să se limiteze insolarea în timpul tratamentului și timp de 4-5 zile după aceea.
Utilizarea prelungită a medicamentului poate provoca disbacterioză și, în consecință, dezvoltarea hipovitaminozelor (în special a vitaminelor B).
Pentru a preveni simptomele dispeptice, se recomandă administrarea medicamentului cu mese.

Caracteristicile influenței asupra capacității de a conduce vehiculul și de a opera mecanisme nu au fost investigate.

Formularul de eliberare
Tablete dispersabile 100 mg; pe 10 comprimate din blister din PVC / folie de aluminiu. Pe 1 blister împreună cu instrucțiunea de aplicare într-un pachet din carton.

Condiții de depozitare
La o temperatură de la 15 la 25 ° C.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Perioada de valabilitate
5 ani.
Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Condiții de vânzare a farmaciei
Conform rețetei.

Produs de:
Astellas Pharma Europe B.V., Țările de Jos
Elizabeth 19, Leiderdorp

Preambalate și / sau ambalate:
Astellas Pharma Europe B.V., Țările de Jos
sau CJSC ORTAT, Rusia

Plângerile consumatorilor trimise la:
Biroul de la Moscova al Astellas Pharma Europe B.V., Țările de Jos:
109147 Moscova, marxist ul. 16
Centrul de afaceri Mosalarko Plaza-1, etajul 3

Unidox Solutab - instrucțiuni de utilizare, indicații, compoziție, efecte secundare, analogi și preț

Atunci când o infecție a pielii, a țesuturilor moi sau a organelor este importantă, este important să se facă față rapid agenților patogeni. Spectrul de antibiotice cu spectru larg care sunt active împotriva multor bacterii poate împiedica răspândirea infecției. Pentru tratamentul inflamației plămânilor, esofagului și a altor organe, medicii prescriu Unidox Solutab - instrucțiunile de utilizare a medicamentului conțin dozele recomandate și o listă de contraindicații.

Tabletele Unidox Solutab

Medicamentul are o acțiune bactericidă, eficace împotriva streptococilor pyogenes și a altor microorganisme. În conformitate cu instrucțiunile, comprimatele Unidox Solutab pot fi administrate pe cale orală și utilizate pentru perfuzii intravenoase, care au fost deja măcinate într-o stare pulverizată. Medicamentul este potrivit pentru tratamentul bolilor cauzate de microorganisme sensibile la doxiciclină.

structură

Principalul ingredient activ al unui antibiotic bacteriostatic este doxiciclina. Substanța inhibă sinteza proteinelor în celulele microbiene. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete dispersabile. Aceasta înseamnă că capsula este dizolvată în gură și nu necesită utilizarea obligatorie a fluidului. Compoziția unui comprimat Unidox Solutab:

Concentrația în mg

Dioxid de siliciu coloidal anhidru

Farmacodinamică și farmacocinetică

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că medicamentul aparține grupului de antibiotice bactericide. Doxiciclina, care face parte din aceasta, previne sinteza proteinelor microbiene. Interacționează cu o mică unitate a ribozomului. Efectul bactericid al Unidox Solutab apare în 2-3 zile de la administrare, când concentrația substanței active atinge nivelul dorit. Puteți lua medicamentul în timpul infecției cu următoarele tipuri de microorganisme:

 • streptococi, inclusiv hemolitic;
 • stafilococi;
 • listeria;
 • actinomicete;
 • Klebsiella;
 • propionibacteria acnee.

Un număr de agenți patogeni (acinetobacterii, proteus mirabilis, enterococci) au dobândit rezistență la doxiciclină, prin urmare este inutil să se trateze infecțiile cauzate de acestea cu antibiotice de tetraciclină. Alimentele nu afectează în mod semnificativ rata de absorbție a medicamentului. Absorbția doxiciclinelor atinge 100% după 2 ore de administrare. Medicamentul pătrunde în țesutul osos al dinților, rinichilor, ficatului, splinei, prostatei, mucoasei oculare. Antibioticul este excretat prin intestine.

Unidox Solutab - este un antibiotic sau nu

Medicamentul aparține grupului de tetracicline. Instrucțiunile de utilizare spun că este un antibiotic sintetic cu spectru larg. În cazul hipersensibilității la tetracicline și doxicicline, medicamentul nu poate fi utilizat. În cazul administrării pe termen lung, Unidox Solubab provoacă moartea azobacteriilor, streptomycetelor și bifidobacteriilor, prin urmare, după terminarea tratamentului, pacientul trebuie să bea un curs de chelatori, probiotice sau prebiotice.

Indicații pentru utilizare

Antibioticul Unidox Solutab este prescris pacienților care suferă de boli infecțioase și inflamatorii cauzate de microorganismele sensibile la antibioticele de tetraciclină. De multe ori, medicamentul este utilizat pentru infecții urogenitale, leziuni ale stomacului și ale tractului biliar. Conform instrucțiunilor, tabletele sunt utilizate pentru tratarea următoarelor boli:

 • faringită, bronșită, laringită acută și alte infecții ale tractului respirator;
 • călător diaree;
 • afectarea pielii și a țesuturilor moi;
 • antrax, ornitoză, tuse convulsivă;
 • chlamydia, sifilis;
 • granulomul și limfogranulomul.

Dozare și administrare

Adesea, pentru infecții severe, se prescrie Unidox Solutab - instrucțiunile de utilizare spun că medicul care prescrie medicamentul trebuie să numere dozajul. În mod normal, în astfel de situații, pacienților li se administrează 200 mg pe zi pe întreaga perioadă de tratament. La infecțiile ușoare, doza de antibiotic în prima zi este de 200 mg și apoi de 100 mg. Instrucțiunile furnizează următoarele recomandări pentru utilizarea unui agent bactericid pentru tratamentul bolilor infecțioase:

 • cu cistită și infecții urogenitale simple iau 100 mg de 2 ori pe zi timp de 7 zile.
 • Pentru tratamentul gonoreei, 100 mg este prescris de 2 ori pe zi timp de 7 zile sau 600 mg de 2 ori pe zi timp de 1-2 zile.
 • La prevenirea infecțiilor după un avort și alte proceduri ginecologice, 100 mg cu o oră înainte de intervenție și 200 mg după intervenție chirurgicală.

Instrucțiunile de utilizare prevăd că doza maximă pentru adulți nu poate depăși 300 mg / zi, dacă durata tratamentului este de 5 zile. Copiilor li se permite să nu utilizeze mai mult de 200 mg pe zi. Dacă copilul cântărește mai puțin de 50 kg, doza se calculează pe baza a 4 mg / kg. În cazul utilizării pe termen lung a produsului conform instrucțiunilor, este necesară reducerea treptată a dozei.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul are un efect antianabolic asupra întregului corp, astfel încât atunci când este aplicat, nivelul azotului rezidual crește. La pacienții cu insuficiență renală, aceasta duce la o creștere a azotemiei. Medicamentul pe termen lung poate provoca disbioză. Pentru a preveni simptomele dispeptice, se recomandă administrarea de pastile împreună cu alimentele. Medicamentele necontrolate pot provoca hipovitaminoza. În special pacienții au o lipsă de vitamine din grupa B.

În timpul sarcinii

În timpul nașterii, orice antibiotice sunt contraindicate. Tabletele pot fi prescrise în timpul sarcinii, dacă beneficiul pentru mamă al utilizării lor depășește riscurile pentru făt. În timpul alăptării, când se administrează capsule bactericide, alăptarea trebuie oprită. După terminarea tratamentului, medicamentul va fi eliminat din organism după 7-8 zile. Conform instrucțiunilor pentru 9-10 zile puteți relua alăptarea.

Interacțiuni medicamentoase

Când este administrat concomitent cu contraceptive hormonale, medicamentul reduce efectul acestuia din urmă prin creșterea metabolismului ficatului. Instrucțiunile spun că medicamentul inhibă microflora intestinală, deci este necesară ajustarea dozei de anticoagulante indirecte. Antacidele pe bază de calciu, bicarbonat de sodiu, aluminiu, magneziu reduc gradul de absorbție a medicamentului. Intervalul dintre utilizarea lor trebuie să fie de cel puțin 3 ore.

Atunci când sunt combinate cu penicilină și alte antibiotice bactericide care încalcă sinteza peretelui celular, doxiciclina reduce eficacitatea lor. Frecvența sângerărilor aciclice în timpul administrării capsulelor bactericide și a contraceptivelor hormonale pe bază de estrogen este în creștere. Când se utilizează medicamentul cu retinol crește presiunea intracraniană.

Efectele secundare ale pastilelor

În recenzii, pacienții se plâng adesea că disbacterioza se dezvoltă după administrarea medicamentului. Acest efect este observat în cazul tratamentului pe termen lung al infecțiilor cu orice agenți bactericizi. Dizbacterioză însoțită de greață, vărsături, diaree, colită pseudomembranoasă. Pacienții au adesea reacții alergice cu utilizarea pe termen lung a Unidox Solutab. Conform instrucțiunilor, administrarea pastilelor poate provoca următoarele reacții adverse:

 • amețeli;
 • anemie hemolitică;
 • o schimbare a țesutului tiroidian;
 • dureri ale tractului gastro-intestinal;
 • creșterea motilității intestinale;
 • diminuarea dezvoltării normale a dinților la copii.

supradoză

Conform instrucțiunilor când se administrează doze mari de medicament, se măresc toate efectele secundare. Se recomandă spălarea rapidă a stomacului și absorbția sorbentului. Un medic poate prescrie laxativele osmotice pentru a normaliza starea pacientului. Mulți pacienți care oferă feedback despre tratament nu înțeleg că au prezentat un supradozaj datorat depășirii concentrației recomandate a medicamentului. Utilizarea ulterioară a comprimatelor în astfel de situații duce la deteriorarea ficatului la scară largă.

Contraindicații

Instrumentul nu este prescris pentru hipersensibilitate la antibioticele de tetraciclină. Conform instrucțiunilor nu se poate lua medicamente pentru persoanele cu boală porfirină. Utilizarea unui agent bactericid pentru tratamentul bolilor infecțioase și inflamatorii la femeile gravide și la pacienții a căror vârstă este mai mică de 8 ani este interzisă. În tulburări severe de metabolizare a ficatului și a rinichilor, Unidox Solutab nu este prescris.

Condiții de vânzare și depozitare

În conformitate cu instrucțiunile Unidox Solutab, nu poate fi depozitat mai mult de 5 ani de la data emiterii. Tabletele trebuie să fie într-un loc uscat inaccesibil copiilor și razele soarelui. Puteți cumpăra medicamentul prin prescripție medicală. Temperatura aerului nu trebuie să depășească 25 ° C. Medicamentul este disponibil în capsule de 100 mg. Numărul de tablete într-un singur pachet - 10 bucăți. Medicamentul poate fi depozitat în frigider.

Analog Unidox Solutab

În farmacie puteți cumpăra Vibramicin D. Compoziția și forma eliberării acestui medicament coincid complet cu Unidox Solutab. Pentru tratamentul infecțiilor, puteți utiliza tetraciclină internă (54 ruble) sau doxiciclină (30 ruble). În producerea acestor medicamente se utilizează heclat, ceea ce determină costul lor scăzut. Analogii de droguri includ:

Preț Unidox Solutab

Antibioticul este produs de compania olandeză Astellas Pharma Europe B.V. Costul pentru Unidox Solutab a creat magazine online de droguri și farmacie online. Prețul mediu al medicamentului în farmaciile majore de la Moscova:

Unidox Solutab - din care, cu ureaplasmă, efecte secundare

Unidox Solyubab, de ce este drogul? Tabletele sunt utilizate în scopuri terapeutice pentru tratamentul diferitelor boli cronice, infecțioase și ale pielii, care includ tetraciclină.

Tetraciclina, la rândul său, este un antibiotic cu spectru larg și are un efect bacteriologic asupra microbilor din interiorul celulei. Este în detrimentul microorganismelor gram-pozitive și gram-negative.

Unele tipuri de tulpini și boli sunt rezistente la grupul de doxiciclină. Astăzi vă vom spune ce vă ajută cu ce, cum să o luați în mod corect, dacă este posibil să combinați unidox solyutab cu alcoolul și care sunt efectele secundare.

Instrucțiuni de utilizare

Medicamentul este utilizat în practica medicală de diferite orientări - dermatologie, ginecologie, urologie, venerologie.

Aplicată cu succes de cosmetologi pentru tratamentul acneei, furunculozei, acneei. Medicamentul are o serie de efecte secundare datorită toxicității sale, prin urmare, citiți instrucțiunile înainte de utilizare.

Solutab unidox: este un antibiotic sau nu. În medicament, principalul ingredient este doxiciclina (doxiciclină). Acesta aparține grupului tetraciclinic și un antibiotic semisintetic. Această combinație dă un efect dublu când microbul penetrează în interior, distrugând-o în interiorul membranei celulare, blocând sinteza proteinelor.

Ca rezultat, creșterea bacteriei dăunătoare se oprește, iar creșterea și reproducerea acesteia în organism încetinesc. Se poate concluziona: medicamentul este un medicament antibacterian cu spectru larg.

Antibioticul conține substanțe care suprimă stimulii gram-negativi și gram-pozitivi ai bolii. Grupul de tetraciclină previne reproducerea celor mai simple virusuri și bacterii:

 • Streptococ (streptococi);
 • Stafilococ (stafilococ);
 • Listeria monocytogenes (listerioză);
 • Bacillus anthracis (antrax);
 • Neisseria gonorrhoeae (gonococi);
 • Shigella (Shigella);
 • Klebsiella (Klebsiella).
 • Organisme anaerobe: Clostridium (Clostridium);
 • Atipice: ureaplasmoză, pneumonie, chlamydia, sifilis.

Indicații pentru utilizare

 • Borelioză pe cale bratară (boala Lyme);
 • Zoonozele bacteriene: se disting prin etiologia parazitară, virală, fungică.
 • Tularemia (județul Tulare);
 • Ciuma (pestis);
 • Bruceloza (bruceloza);
 • Antrax antrax;
 • Leptospiroza (Leptospira);
 • boala Rickettsial.
 • Boala pulmonară: pneumonie, bronșită acută;

Patologia sistemului genito-urinar:

 • Salopo-oophorita (inflamație infecțioasă a tubului ovarian și a căilor uterine);
 • anexita;
 • endometrita;
 • Actinomycosis (actinomycosis);
 • Dacryocystita acută;
 • Cu cistita;
 • Cu candidoza.
 • iersinioza;
 • holera;
 • Infecția rănilor și complicațiile acesteia;
 • Benign limfoheiculosis;
 • Prevenirea malariei.

Compoziția medicamentului


Componenta principală a medicamentului este tetraciclina (tetraciclină), care este inclusă în tablete dispersabile. Doxiciclina, bazată pe o moleculă de apă, promovează trecerea netedă prin membrana mucoasă a tractului gastrointestinal, unde se dizolvă în intestin.

Compoziția ingredientelor auxiliare:

 • Gust de substanțe aromatice;
 • MCC (celuloză microcristalină);
 • Hipromeloză (hipromeloză);
 • giproloza;
 • Acid ortho-sulfobenzoic imidic;
 • silice;
 • Zahăr natural (lactoză monohidrat);
 • Stearat de magneziu (E572).

Luând pastila în interior, se absoarbe repede în intestin, complet dizolvându-se. Chiar dacă sunt luate după masă, absorbția și efectul medicamentelor nu sunt afectate. O combinație proastă este considerată a lua un antibiotic în același timp cu produsele lactate fermentate.

 • Se distribuie uniform în toate organele și țesuturile, fără a afecta lichidul cefalorahidian;
 • Poate trece prin placentă la embrion;
 • Absorbit în laptele matern;
 • Se acumulează în țesuturi, articulații și oase;

Ficatul trec printr-o cantitate mică de medicament, care nu afectează în mod negativ celulele parenchimului hepatic. Acest lucru vă permite să combinați cu alcool în cantități mici.

Antibioticul se produce în mod natural, prin fecale și secreții urinare. Pacienții cu insuficiență renală trebuie să fie extrem de atenți la medicament, pot fi eliminați prin tractul gastro-intestinal și nu în întregime din organism.

Timpul de înjumătățire biologic este de 15-16 ore la utilizarea primară, secundar - crește timpul de eliminare la 24.

Formularul de eliberare

Producătorul antibioticului produce un preparat de tabletă galbenă și este delimitat în două jumătăți de o bandă. Medicamentul are propriul număr de cod special 173, care este indicat și pe pilulă.

Dimensiunea medie vă permite să nu mestecați, ceea ce este foarte convenabil atunci când alocați copii. Tableta conține 0,1 g doxiciclină. Pachetul conține o placă de medicament cu 10 buc. Tablete de 100 mg în fiecare antibiotic.

Pentru ce

O gamă largă de acțiuni de droguri vă permit să aplicați în toate domeniile de medicină. Având în vedere posibilele efecte secundare și contraindicații, medicii îi prescriu să distrugă bacteriile care provoacă inflamații, infecții ale diferitelor organe umane.

În ginecologie, de exemplu, cu afine. Tratamentul multor boli asociate infecțiilor urologice. Când chlamidia este prescrisă de un medic, schema este simplă și este concepută timp de 7 zile.

Modele anormale ale sistemelor urinare și reproductive:

 • Cu ureaplasma, doza de medicament este crescută, ia în primele 24 de ore - 2 tab., Următoarele zile 1 fila;
 • Tratamentul cistitei, prostatitei, inflamației apendicelui;
 • Venereale, ITS - chlamydia, gonoree, sifilis, limfogranulom.
 • Boală respiratorie;
 • ENT;
 • Infecții severe - coxiloze, febră tifoidă de diverse etiologii, infecție cu bubon, intoxicație cu sânge (sepsis), inflamare a membranei endocardiale (inimă), osteomielită osoasă, peritonită (peritoneu);
 • Abateri ale tractului digestiv;
 • Defecte cosmetice ale pielii - acnee, acnee, fierbe, acnee;
 • Prevenirea complicațiilor în perioada postoperatorie.

dozare

Utilizarea medicamentului este prescrisă de medicul curant. Mâncați mai bine în timpul sau imediat după masă. Adulții se spală cu o cantitate mică de lichid, iar copiii pot fi zdrobiți.

Cursul nu trebuie să depășească 10 zile. Dacă nu ajută, ar trebui să consultați un medic.

 • Antibioticul este utilizat conform instrucțiunilor medicului;
 • Calculat pentru 1 kg de greutate: 2 mg * 1 kg;
 • Rata zilnică în prima zi este de 2 tabele. 0,1 g de antibiotic;
 • De la a doua la o masă. ;
 • Bolile severe sunt eliminate prin doze crescute de doxiciclină.

Pentru regimul de prostată: tratament


Medicamentul este numit de către urolog în conformitate cu schema. Aceasta diferă de tratamentul standard al bolilor cu acest medicament. Trebuie să luați 0,2 g (2 comprimate) pe zi, un curs de până la 1 lună.

Durata este determinată individual pe baza caracteristicilor organismului și a prezenței altor afecțiuni cronice. Nu faceți auto-medicamente, antibioticul este destul de toxic.

Ce se consideră în programare:

 • Severitatea patologiei;
 • Categoria de vârstă și kilogramele pacientului;
 • Reacțiile la antibiotice și imunitate;
 • Afecțiuni inflamatorii sau acute.

Înainte de a prescrie medicamentul, se efectuează o serie de studii și diagnostice. Este luat sub supravegherea unui medic, va ajuta la vindecarea prostatei și nu va dăuna corpului.

Bolile cu transmitere sexuală

Unidox solyutab de droguri trateaza cu ureaplasma, uretrita, chlamydia, gonoreea (gonoreea), sifilis si alte ITS. În funcție de severitatea cursului de terapie variază de la 2-4 săptămâni. Medicamentul pe care să-l utilizați în fila 1. * 2 p. o zi după mese.

Nu merită să se angajeze în auto-tratament, numai medicul va prescrie un medicament individual pentru fiecare caz. Antibioticele au efecte secundare, deci trebuie să le folosiți foarte atent, luând în considerare toate indicațiile și limitările.

profilaxie

Pentru a preveni numeroase boli asociate cu zborul și plecarea din țară, în special în țările asiatice și africane, medicamentul este luat în tabelul 1 * 1 p. pe zi. Începând cu 2 zile înainte de zbor, continuând călătoria și o lună după aceasta, este necesar să luați un antibiotic.

Acest lucru este valabil pentru oricine care zboară frecvent la vizite de lucru sau doar călătorește. Pentru profilaxie după intervenție chirurgicală sau avort, prescrieți 1 tabel. cu o zi inainte de procedura si 1 tab. mai târziu.

În cosmetologie și dermatologie

Antibioticul se descurcă perfect cu bolile de piele, adolescența și adolescența. Pentru tratamentul furunculozei, acneea trebuie luată 2-3 luni, în funcție de severitatea bolii și 1 tabel. pe zi. Infecțiile streptococice care au afectat pielea, ar trebui să fie luate nu mai mult de 7-10 zile în conformitate cu schema.

Efecte secundare

Un antibiotic poate provoca astfel de efecte negative:

 • Lipsa apetitului (anorexie);
 • Greață, vărsături, migrene, amețeli (leșin);
 • Disfagie, tulburări gastrointestinale;
 • Urticarie, reacții alergice;
 • Edemul lui Quincke;
 • Șoc anafilactic (anafilaxie);
 • Eritem (roșeață ascuțită a pielii);
 • Inflamația mucoasei inimii (pericardită);
 • Anemie hemolitică autoimună (anemia haemolytica);
 • Distrugerea smalțului dinților;
 • Ameț (candidoză), vaginită (colită), stomatită (gingivită, parodontită);
 • Lichiditatea corneei, frisoane.

Compatibilitatea cu alcoolul

Mulți cred că puteți lua alcoolul în paralel, deoarece nu este absorbit în ficat. Consumul de antibiotice nu poate lua băuturi alcoolice.

Cu alcool este posibil în cazuri excepționale și o singură dată. Nu trebuie să vă implicați în acest lucru, deoarece fiecare organism poate reacționa în moduri diferite, iar producătorii nu sunt responsabili pentru consecințele unei astfel de combinații.

Unidox Solyutab antibiotic sau nu

În acest articol medical pot fi găsite împreună cu medicamentul Unidox Solutab. Instrucțiunile de utilizare vor explica în ce cazuri este posibilă administrarea de comprimate dispersabile, de la care medicamentul ajută, care sunt indicațiile de utilizare, contraindicațiile și efectele secundare. Adnotarea prezintă forma de eliberare a medicamentului și compoziția acestuia.

În articol, medicii și consumatorii pot lăsa doar comentarii reale despre Unidox Solutab, din care puteți afla dacă medicamentul a ajutat la tratamentul bronșitei, otitei, ureaplasmei și a altor infecții, precum și acneea la adulți și copii, pentru care este prescris. Manualul listează analogii ale Unidox Solutab, prețurile medicamentului în farmacii, precum și utilizarea acestuia în timpul sarcinii.

Un antibiotic eficient din grupul de tetraciclină este Unidox Solutab. Instrucțiunile de utilizare indică faptul că comprimatele de 100 mg ajută bine în tratamentul patologiilor cauzate de agenții patogeni bacterieni, în timp ce au un efect de lungă durată.

Forma de eliberare și compoziția

Unidox Solutab este produs sub formă de tablete (formă rotundă, biconvexă, gălbui, cu inscripția 173).

O comprimat de droguri conține 0,1 g de ingredient activ al antibioticului doxiciclinic și excipienților.

De asemenea, produceți capsule și pulbere liofilizată pentru injectare Unidox.

Acțiune farmacologică

Unidox Solutab este o tetraciclină semi-sintetică cu spectru larg. Ea are un efect bacteriostatic și poate chiar afecta agenții patogeni localizați în interiorul celulelor.

JUnidoks eficiente împotriva bacteriilor Gram-pozitive, care includ Clostridium, Listeria, Staphylococcus, Streptococcus, și organisme gram negative cum ar fi Haemophilus influenzae, Neisseria, Escherichia coli, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Yersinia, Enterobacter, treponema.

Medicamentul este foarte activ împotriva majorității agenților patogeni ai unor boli infecțioase foarte periculoase: agenții cauzali ai morții, holera vibrio, tularemia, ciuma, microbii antrax, legionella, rickettsia, brucella, chlamydia. Insensibil la cele mai multe tipuri de droguri de Pseudomonas aeruginosa și Proteus.

De asemenea, este complet ineficient în tratamentul bolilor fungice și nu este utilizat în acest scop. În comparație cu alte tetracicline, Unidox Solutab are o activitate terapeutică mai mare și un efect mai îndelungat. În același timp, într-o măsură mai mică decât alte tetracicline inhibă microflora intestinală normală.

Indicații pentru utilizare

Ce ajută Unidox Solutab la ajutor? Tabletele sunt prescrise pentru tratamentul patologiilor cauzate de microorganismele sensibile la doxiciclină:

 • boli respiratorii (faringită, traheită, abces pulmonar, bronșită acută și cronică);
 • trahomul, sepsisul, peritonita, osteomielita;
 • cistita, prostatita, pielonefrita, uretrita, endometrita;
 • Boli ORL (otită, amigdalită, etc.);
 • infecții gastro-intestinale - holeră, colecistită, gastroenterocolită, diaree, yersinioză;
 • IPP - cu ureaplasma, sifilis, gonoree, chlamydia;
 • prevenirea malariei și a inflamației postoperatorii.

Ce altceva îl tratează pe Unidox Solutab?

 • Rocky Mountain observat febra;
 • ornitoză, bartoneloză;
 • Boala Lyme în prima etapă;
 • legioneloza, febra Qu;
 • acnee;
 • antrax;
 • psitacoza, leptospiroza;
 • tuse convulsivă
 • răni, rickettsioză;
 • ciumă, malarie;
 • febra tifoidă;
 • tularemia, actinomicoza;
 • granulocite ehrlichiosis;
 • bruceloză.

Instrucțiuni de utilizare

Unidox este administrat, de preferință, cu mese. Tabletele sunt dizolvate într-o cantitate mică de apă (aproximativ 20 ml) pentru a forma o suspensie. Tabletele pot fi, de asemenea, înghițite întregi, împărțite în părți sau mestecate, apă potabilă. De obicei, durata tratamentului este de 5-10 zile.

Adulții și copiii cu vârsta de peste 8 ani, cu o greutate corporală mai mare de 50 kg, sunt prescrise 200 mg pe zi în 1 sau 2 doze în prima zi de tratament și 100 mg pe zi la o primă în următoarele zile de tratament. În cazul infecțiilor severe, 200 mg pe zi este prescris pentru întreaga perioadă de tratament.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, cu o greutate corporală mai mică de 50 kg, doza zilnică medie este de 4 mg / kg în prima zi, apoi 2 mg / kg pe zi (în 1-2 doze). În cazurile de infecții severe, medicamentul este prescris în doză de 4 mg / kg pe zi pe parcursul tratamentului. Pentru infecțiile cauzate de Streptococcus pyogenes, durata tratamentului este de cel puțin 10 zile.

 • Cu o gonoree necomplicată (cu excepția infecțiilor anorectale la bărbați), adulții sunt prescrisi 100 mg de două ori pe zi până când sunt complet vindecați (o medie de 7 zile) sau 600 mg sunt prescrise într-o singură zi, 300 mg în 2 doze 1 oră după prima).
 • În sifilisul primar, 100 mg este prescris de 2 ori pe zi timp de 14 zile, iar în sifilisul secundar, 100 mg de 2 ori pe zi timp de 28 de zile.
 • Pentru infecțiile urogenitale necomplicate cauzate de Chlamydia trachomatis, cervicita, uretrita non-gonococică cauzată de Ureaplasma urealiticum, se administrează 100 mg de 2 ori pe zi timp de 7 zile.
 • Atunci când acnee Unidox prescris 100 mg pe zi, cursul de tratament de 6-12 săptămâni.
 • Pentru profilaxia malariei, 100 mg este prescris 1 dată pe zi, cu 1-2 zile înainte de călătorie, apoi zilnic în timpul călătoriei și timp de 4 săptămâni după întoarcere; copii peste 8 ani - 2 mg / kg o dată pe zi.
 • Pentru prevenirea diareei călători, 200 mg în prima zi de călătorie în 1 sau 2 doze, apoi 100 mg o dată pe zi pe toată durata șederii în regiune (nu mai mult de 3 săptămâni).
 • Pentru tratamentul leptospirozei - 100 mg pe cale orală 2 timp de 7 zile; pentru prevenirea leptospirozei, 200 mg o dată pe săptămână în timpul șederii într-o zonă defavorizată și 200 mg la sfârșitul călătoriei.
 • Pentru a preveni infecțiile în timpul avortului medical, 100 mg este prescris cu o oră înainte și 200 mg după intervenție.

Dozele maxime zilnice pentru adulți sunt de până la 300 mg pe zi sau până la 600 mg pe zi, timp de 5 zile, cu infecții gonococice severe. Pentru copiii cu vârsta peste 8 ani care cântăresc mai mult de 50 kg - până la 200 mg, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, cu o greutate corporală mai mică de 50 kg - 4 mg / kg pe zi în timpul întregului tratament.

Pentru insuficiență renală (QC mai mică de 60 ml / min) și / sau insuficiență hepatică, este necesară o scădere a dozei zilnice de doxiciclină.

Contraindicații

 • Leucopenie.
 • Al doilea și al treilea trimestru de sarcină.
 • Porphyria.
 • Hipersensibilitate la medicament.
 • Alăptarea.
 • Insuficiență hepatică severă.

Conform recenziilor, Unidox contribuie la depunerea de săruri de calciu insolubile în țesutul osos. Prin urmare, acest medicament nu trebuie prescris la copii cu vârsta sub 8 ani. În cazul miasteniei, administrarea intravenoasă a medicamentului este contraindicată. Exact aceleași contraindicații sunt analogii unidox.

Efecte secundare

 • greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare, enterocolită, inflamație în zona genitală, în legătură cu activarea creșterii fungice Candida, stomatită;
 • anemie, porfirie, trombocitopenie;
 • hiperemie, șoc anafilactic, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie, dificultăți de respirație;
 • tinitus, halucinații;
 • dermatita, urticarie, anafilaxie, pericardită și eritem;
 • fragilitatea oaselor și a dinților, decolorarea smalțului;
 • insuficiență renală și hepatică, albuminurie, deficit de potasiu în sânge, niveluri crescute de azot în plasma sanguină.

Copii, în timpul sarcinii și alăptării

Unidox este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării, deoarece pătrunde în bariera placentară. Medicamentul poate inhiba creșterea oaselor din scheletul fătului. Dacă este necesar, trebuie să întrerupeți alăptarea în timpul alăptării. La copii, doxiciclina nu se utilizează decât după 8 ani.

Instrucțiuni speciale

În legătură cu posibila dezvoltare a fotodermetitei, este necesar să se limiteze insolarea în timpul tratamentului și timp de 4-5 zile după aceea.

Efectul antianabolic al tetraciclinelor poate duce la creșterea nivelului azotului uree rezidual în sânge. De regulă, acest lucru nu este semnificativ pentru pacienții cu funcție renală normală.

Cu toate acestea, pacienții cu insuficiență renală pot prezenta o creștere a azotemiei. Utilizarea tetraciclinelor la pacienții cu insuficiență renală necesită supraveghere medicală.

Tetraciclinele pot crește timpul de protrombină, prescrierea tetraciclinelor la pacienții cu coagulopatie trebuie controlată cu atenție. Utilizarea prelungită a medicamentului necesită monitorizarea periodică a parametrilor de laborator ai funcției de sânge, ficat și rinichi.

Pentru a preveni simptomele dispeptice, se recomandă administrarea medicamentului cu mese. Utilizarea prelungită a medicamentului Unidox Solutab poate provoca disbacterioză și, prin urmare, dezvoltarea hipovitaminozelor (în special vitaminele din grupa B).

Există posibilitatea rezistenței încrucișate și a hipersensibilității cu alte medicamente din seria de tetracicline.

Interacțiuni medicamentoase

Medicamentul poate determina o scădere a indicelui de protrombină și eficiența contraceptivelor hormonale. De asemenea, când se administrează concomitent cu retinolul, se poate observa o creștere a presiunii intracraniene.

Recepția împreună cu laxative magnetice, preparate din fier, bicarbonat de sodiu, calciu, magneziu și aluminiu trebuie să aibă loc la cel mult 3 ore după administrarea antibioticului.

Concentrația de doxiciclină din sânge va scădea dacă medicamentul este combinat cu etanol, rifampicină, fenitoină, barbiturice și carbamazepină. Medicamentul reduce eficacitatea antibioticelor de penicilină și cefalosporină.

Analogi ai medicinei unidox

Structura determină analogii:

 1. Vibramitsin.
 2. Doksal.
 3. Doxiciclină clorhidrat.
 4. Doxiciclină Nycomed (Stada, -AKOS).
 5. Monoclinică.
 6. Bassado.
 7. Doksibene.
 8. Doksilan.
 9. Dovitsin.
 10. Ksedotsin.
 11. Vidoktsin.

Care este diferența dintre Unidox și Unidox Solutab?

Prefixul "solyutab" în numele medicamentului înseamnă că tableta poate fi zdrobită și dizolvată în apă, pentru a prepara o suspensie pentru administrare. Această metodă de utilizare a drogurilor este preferată pentru copii.

Doxycycline sau Unidox Solutab - care este mai bine?

Principala diferență între medicamente este faptul că Unidox nu are un efect atât de puternic asupra stomacului și nu provoacă efecte secundare caracteristice doxiciclinei (ulcer gastric, gastrită). Absorbția substanței active are loc în intestin și aproape 100% din medicament este absorbit de organism. Singurul avantaj al doxiciclinei este costul său extrem de scăzut comparativ cu cel original.

Unidox Solutab - instrucțiuni de utilizare

Un medicament popular folosit în diverse domenii de medicină (urologie, ginecologie, otolaringologie, dermatovenerologie etc.) este, de asemenea, prescris de cosmetologi pentru a elimina defectele cutanate sub formă de acnee.

Medicamentul este destul de toxic, deci are restricții stricte asupra utilizării. Pentru a evita unele dintre efectele neplăcute ale terapiei, ar trebui să știți ce sunt aceste pastile, cum să le luați corect și să împiedicați apariția efectelor secundare.

Grupa farmacologică

Unidox Solutab: este într-adevăr un antibiotic sau nu?

Principala componentă activă a medicamentului este doxiciclina, care aparține clasei de antibiotice semi-sintetice de tetraciclină. Acest compus, care penetrează în microorganismele patogene, blochează sinteza proteinelor și previne formarea peretelui celular. Ca rezultat, dezvoltarea bacteriilor se oprește, creșterea și reproducerea încetează - adică, se manifestă efectul bacteriostatic. Asta este, Unidox este într-adevăr un antibiotic.

Spectrul de activitate antimicrobiană a substanței active include atât agenți patogeni gram-negativi, cât și gram-pozitivi. Doxiciclina previne de asemenea dezvoltarea proceselor inflamatorii cauzate de protozoare. Cele mai sensibile la antibiotice sunt următoarele:

 • Aerobi Streptococcus spp. (inclusiv pneumococi), Staphylococcus spp. (inclusiv rezistente la penicilină), Listeria monocytogenes, Bacillus anthracis, Neisseria gonorrhoeae, Shigella spp., Klebsiella spp., precum și salmonella și E. coli.
 • Anaerobii prezentați de Clostridium spp.
 • Agenți patogeni atipici ai myco- și ureaplasmozei, rickettsioză, chlamydia, sifilis.

Astfel de agenți patogeni ca Proteus, Bacteroides fragilis, Serratia spp. și pseudomonazele antibiotice de tetraciclină sunt rezistente.

Citiți mai departe: 3 analogi ieftini ai unidox solutub și 13 mai mulți substituenți

Compoziția produsului Unidox Solutab și farmacocinetică

Componenta principală a comprimatelor dispersabile este doxiciclina tetraciclină antibiotică sub forma unui monohidrat care conține o moleculă de apă. O astfel de variantă a structurii chimice, spre deosebire de analogii ei cu clorhidrat, previne iritarea mucoasei gastrice, deoarece este adsorbită în intestin. În plus față de antibiotic, ingredientele de formulare și aromatizare sunt incluse în medicament: celuloză microcristalină, hipromeloză, hiproloză, zaharină, silice anhidră, lactoză monohidrat și stearat de magneziu.

După ingestie, este absorbit rapid și aproape complet (biodisponibilitatea ajunge la 100%). Prezența alimentelor în stomac afectează puțin rata de absorbție, dar produsele lactate, care intră într-o reacție chimică cu doxiciclină, formează compuși chelați insolubili, ceea ce reduce eficacitatea antibioticului. Distribuită în toate țesuturile și organele, cu excepția lichidului cefalorahidian. Pătrunde prin bariera placentară la făt, este parțial excretată în laptele matern. Are capacitatea de a se acumula în dentină și oase.

În ficat, el este metabolizat în cantități mici fără a pune o încărcătură serioasă pe hepatocite, ca urmare a faptului că unii cred că Unidox Solutab și alcoolul pot fi combinate. Excretați din organism prin intestine (până la 40% din total) în forme inactive și rinichi împreună cu urină. Dacă pacientul are insuficiență renală, excreția prin tractul digestiv crește, ceea ce nu afectează timpul de înjumătățire plasmatică. Acesta din urmă durează aproximativ 17 ore la prima utilizare și crește la 23 atunci când se repetă.

Rețetă pentru un antibiotic în limba latină

Rp: Unidox Solutab 0,1
D.t.d: N 10 în fila.
S: 1 comprimat o dată pe zi.

Eliberați formularul Unidox Solutab

Compania Astellas produce medicamentul într-o formă convenabilă de tablete solubile (sau dispersabile). Sunt mici, galbene, care variază de la lumină până la galben cenușiu. Pe de o parte există un risc, pe de altă parte - eticheta "173". Fiecare comprimat, pe lângă ingredientele auxiliare, conține 100 mg de antibiotic.

Fotografia lui Unidox Solutab

Ambalat într-un blister din folie de 10 bucăți și o cutie de carton. Această formă de dozare poate fi luată ca o înghițire întreagă și dizolvată anterior într-o cantitate mică de apă.

Ce pastile Unidox Solutab?

Domeniul de aplicare al acestui preparat medical este într-adevăr extins. Luând în considerare posibilele contraindicații și reacții adverse, medicii o prescriu pentru tratamentul inflamației cauzate de microflora patogena sensibilă. Este utilizat de Unidox și pentru prevenirea malariei în călători (pe teritorii, Plasmodium falciparum este comun și rezistent la terapia tradițională).

Efectul terapeutic al medicamentului este utilizat cu succes pentru leziunile bacteriene ale sistemului respirator (atât partea superioară cât și cea inferioară). Unidox Solutab cu angina pectorală, inflamația sinusurilor paranazale, urechea medie este prezentată. Bolile severe, cum ar fi febra Q, diferite forme de tifoid, ciumă, antrax, sepsis, endocardită, peritonită, osteomielită sunt tratate cu acest antibiotic. De asemenea, ajută la inflamații ale organelor digestive, pielii, țesutului subcutanat și ca profilaxie în timpul perioadei postoperatorii.

De o importanță deosebită este medicamentul în tratamentul infecțiilor urogenitale. De exemplu, atunci când se detectează chlamydia, doxiciclina și analogii ei sunt medicamentele de alegere și sunt prescrise un curs de șapte zile. În plus, indicațiile de utilizare sunt procesele inflamatorii în zona urogenitală (de la cistită până la salpingooforită și prostatită) și boli cu transmitere sexuală. Acestea din urmă, în afară de chlamydia, includ gonoreea, boli exotice, cum ar fi limfogranuloamele venoase și sifilisul importat (în caz de intoleranță la peniciline).

Unidox Solutab: contraindicații și indicații pentru utilizare

Lățimea spectrului de activitate antimicrobiană determină eficacitatea acestor pastile pentru terapia cu antibiotice a următoarelor patologii:

 • Inflamația tractului respirator superior (atât acută cât și cronică) - otită, sinuzită, amigdalită.
 • Bacterii leziuni ale sistemului respirator superior (faringită) și de jos - bronșită, diferite tipuri de pneumonie, empyema, abces pulmonar.
 • Procesele inflamatorii în țesuturi moi și în piele (în special cu acnee puternică).
 • Infecții urogenitale, inclusiv infecții cu transmitere sexuală. Lista include uretrita, inflamația vezicii urinare, ovarele, trompele uterine, glanda prostatică, ureaplasma și micoplasmoza, chlamydia, sifilis și altele.
 • Infecția tractului gastrointestinal cu agenți patogeni de dizenterie, holeră, colangită, colecistită.
 • Alte infecții localizate și generalizate: procita, unele tipuri de febră, boala de var, tifos, ciumă, antrax, actinomicoză, tularemie, sepsis, peritonită, endocardită septică, tuse convulsivă, osteomielită etc.
 • Ca agent profilactic, se utilizează după intervenții chirurgicale și înainte de călătorii scurte în regiuni unde se observă apariția malariei.

Toxicitatea antibioticului și capacitatea acestuia de a se acumula în țesutul osos determină lista de restricții și contraindicații.

Din același motiv, medicamentul este contraindicat până când copilul atinge 8 ani. Nu sunt atribuite persoanelor cu hipersensibilitate la antibiotice ale grupului tetraciclinic, disfuncții renale și hepatice severe, precum și celor care suferă de porfirie.

Citiți mai departe: Cum să eliminați rapid antibioticele din organism după tratament

Unidox Solutab: doze și reguli de administrare

Medicamentul se administrează pe cale orală, în timpul meselor. În acest caz, pilula poate fi pur și simplu înghițită cu o băutură sau dizolvată anterior într-o cantitate mică de apă pură. Cel mai adesea, durata cursului terapiei cu antibiotice nu depășește 5-10 zile. Adulților și copiilor cu forme moderate de boli și care cântăresc mai mult de 50 kg li se recomandă să ia 200 mg de antibiotic în prima zi (puteți lua 2 doze), iar a doua zi - de 100 de ori pe zi.

Dacă greutatea corporală este mai mică de 50 kg, cantitatea zilnică necesară de medicament este calculată conform formulei "2 mg pe kilogram". Infecțiile complicate necesită o creștere dublă a dozei. Schema de terapie antibiotică de mai sus este standard, dar în unele patologii se modifică.

Unidox Solutab cu ureaplasmă și alte ITS

Ureaplasmoza, chlamydia, precum și endocervicita și uretrita cauzate de Ureaplasma urealyticum sunt tratate cu un curs de șapte zile de antibiotic. Medicamentul este luat împreună cu alimente, 100 mg de două ori pe zi. Conform aceleiași scheme, se recomandă tratamentul gonoreei și sifilisului necomplicat. Dar în ultimul caz, medicamentul este un backup și este luat cel puțin 2 sau 4 săptămâni (etapele primare și secundare, respectiv).

Ca profilaxie

Pentru a preveni malaria, călătorii sunt sfătuiți să ia 1 tabletă de medicament în fiecare zi, începând cu două zile înainte de plecare. Acest lucru trebuie făcut atât în ​​timpul călătoriei, cât și în timpul lunii următoare. Pentru a evita diareea specifică, turiștii ar trebui să bea drogul într-un model similar, dar nu mai mult de 3 săptămâni. Unidox Solutab în ginecologie este utilizat profilactic înainte de avortul chirurgical sau aspirația în vid: 1 comprimat pe oră și 2 după intervenția chirurgicală.

Cu leptospiroză

Această boală infecțioasă gravă este caracterizată de febră acută, leziuni hepatice, sistemul circulator și complicații severe. Focarele sunt înregistrate periodic în toate regiunile (cu excepția Arcticului), prin urmare, în cazul unei situații epidemice nefavorabile, se recomandă administrarea preventivă a Unidox (200 mg o dată pe săptămână). Tratamentul durează 7 zile, timp în care se iau 2 comprimate zilnic cu un interval de doisprezece ore.

Citiți mai departe: Ce este leptospiroza la om - simptome și tratament, diagnostic, analiză, vaccinare

În dermatologie

Unidox Solutab ajută împotriva acneei și practic nu are analogii în ceea ce privește eficacitatea. Chiar și formele severe pot fi vindecate, dar tratamentul este destul de lung. Se recomandă în fiecare zi să luați 100 mg de medicament timp de un an și jumătate până la trei luni. Cauzată de bacteria S. pyogenes, leziunile pielii purulente trebuie tratate conform regimului de bază timp de cel puțin 10 zile.

Reacții adverse ale Unidox Solutab și supradozaj

Un organism care este slăbit de o infecție sau un curs lung de terapie cu antibiotice poate avea un efect negativ. Este posibilă dezvoltarea următoarelor efecte secundare:

 • disfagie, anorexie, amețeli, greață, vărsături, inflamație intestinală (inclusiv colită pseudomembranoasă);
 • reacții alergice sub formă de urticarie, angioedem, anafilaxie, eritem, pericardită, fotosensibilizare;
 • scăderea numărului de anumite celule sanguine, anemia hemolitică, afectarea hepatocitelor;
 • datorită acumulării de doxiciclină în țesutul osos, osteogeneza încetinește, iar la copii smalțul dintelui devine mai subțire;
 • superinfectarea și creșterea microflorei oportuniste, care manifestă candidoză, vaginită, stomatită.

Dacă doza zilnică recomandată este depășită, celulele hepatice sunt deteriorate, ducând la vărsături, icter și febră. Ca ajutor de urgență, sunt prescrise lavajul gastric, enterosorbentele și laxativele osmotice.

Citiți mai departe: Consecințele și tratamentul supradozajului cu antibiotice

Unidox Solutab și compatibilitatea cu alcoolul

Există o opinie eronată că este posibilă combinarea consumului acestui medicament cu alcoolul, deoarece în ficat nu este practic metabolizat. În plus, mâncarea, care este un companion constant al sărbătorilor, nu afectează absorbția medicamentului. Totuși, orice antibiotice și băuturi alcoolice sunt întotdeauna antagoniști.

Unidox Solutab și alcoolul nu trebuie luate împreună.

Etanolul contribuie la accelerarea metabolismului doxiciclinic, eliminarea acestuia din organism și, în consecință, scăderea concentrației de sânge. Ca urmare, efectul terapeutic este redus, iar boala poate fi întârziată sau devine cronică. Este, de asemenea, posibil dezvoltarea unei boli superioare, insuportabile la terapie, superinfecție.

Întrebarea de câte zile puteți consuma alcool după terminarea unui curs de terapie cu antibiotice este, de asemenea, logică. Deoarece timpul de înjumătățire al medicamentului este de aproximativ o zi, trebuie să așteptați cel puțin 2 zile cu alcool. Cu toate acestea, cel mai bine este să așteptați cel puțin o săptămână, astfel încât ficatul să se poată recupera și să își îndeplinească corect funcțiile.

Sarcina și alăptarea

Medicamentele de tetraciclină sunt strict contraindicate femeilor care poartă un copil și alăptează. Aceste medicamente au un efect teratogen și mutagen semnificativ asupra fătului și, prin urmare, nu sunt atribuite acestei categorii de pacienți.

Dacă este necesar, numirea doxiciclinei în timpul alăptării, alăptarea este oprită.

analogi

Medicamente similare care conțin doxiciclină sunt:

Recenzii de Unidox Solutab pentru acnee și infecții

Acest medicament este adesea prescris de dermatologi și este recomandat de cosmetologi pentru tratamentul acneei. Opiniile pacienților cu privire la eficacitatea antibioticelor sunt în general pozitive, deoarece chiar și acneea acneică și acneea răspund bine terapiei. Remarci negative izolate se referă la durata scurtă a cursului, deoarece pentru recuperarea completă este recomandabil să luați pilula timp de 3 luni.

Evaluând efectul terapeutic al medicamentului, pacienții sunt de acord că ajută cu adevărat. Cu sinuzită, infecții urinare, boli cu transmitere sexuală, cu prostatită, după recenzii, relieful apare rapid și boala este complet vindecată. Cu toate acestea, există plângeri frecvente cu privire la efectele secundare ale pilulelor, care se manifestă cel mai adesea prin reacții negative din tractul gastro-intestinal.

În plus, medicamentul nu este ieftin, care este de asemenea considerat de către cumpărători un dezavantaj. Cu toate acestea, nu este întotdeauna recomandabil înlocuirea Unidox cu analogi cu costuri mai mici, deoarece toxicitatea și efectele secundare ale clorhidratului de doxiciclină sunt mai pronunțate.

Ghid de acțiune: Alegerea antibioticelor împotriva acneei pe față și pe corp

Tabletele Unidox Solutab

Medicamentul are o acțiune bactericidă, eficace împotriva streptococilor pyogenes și a altor microorganisme. În conformitate cu instrucțiunile, comprimatele Unidox Solutab pot fi administrate pe cale orală și utilizate pentru perfuzii intravenoase, care au fost deja măcinate într-o stare pulverizată. Medicamentul este potrivit pentru tratamentul bolilor cauzate de microorganisme sensibile la doxiciclină.

structură

Principalul ingredient activ al unui antibiotic bacteriostatic este doxiciclina. Substanța inhibă sinteza proteinelor în celulele microbiene. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete dispersabile. Aceasta înseamnă că capsula este dizolvată în gură și nu necesită utilizarea obligatorie a fluidului. Compoziția unui comprimat Unidox Solutab:

Top