Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Cele mai puternice antibiotice cu spectru larg
2 Clinici
Instrucțiuni privind modul de administrare a ibuprofenului pentru frig
3 Bronșită
Ce să faci dacă ochii răi cu o răceală?
Image
Principal // Clinici

Cum de a crește imunitatea copilului


Mulți copii sunt expuși la boli frecvente la o vârstă fragedă, astfel încât mamele care îngrijesc încearcă să folosească zeci de instrumente pentru întărirea sistemului imunitar. O boală nu este întotdeauna un sistem imunitar slăbit, ci, dimpotrivă, este un semnal că organismul se luptă cu un virus dăunător. Aflați cum să îmbunătățiți imunitatea copilului la vârsta de un an și mai mult.

Imunologul vă sfătuiește să îmbunătățiți imunitatea copilului

Cu privire la problemele de sănătate se vor consulta cu experții. Prima persoană care se adresează este pediatrul. El va prescrie testele necesare, va oferi recomandări privind luarea medicamentelor. Uneori este necesar să se consulte un imunolog, care va prescrie un tratament, cercetări suplimentare, dacă este necesar, vor spune în detaliu cum să crească imunitatea copilului. Când trebuie să contactez un imunolog:

 1. Copilul a fost expus la SARS mai mult de 6 ori pe an sau au existat complicații după infecție.
 2. Adesea otita medie, pneumonie, pneumonie, bronșită.
 3. În boli, temperatura nu crește (organismul nu se luptă cu virusul).
 4. Alergie.
 5. Noduri limfatice lărgite în gât sau sub axilare.

Unele sfaturi imunologi cum să îmbunătățească imunitatea copilului:

 1. Faceți exerciții de dimineață, sport, jucați jocuri în aer liber în timpul zilei.
 2. Mai multe vitamine C în dietă (ceai de ghimbir, miere, lamaie). Acceptați acid ascorbic la o farmacie.
 3. Dați-ne mai multe fructe proaspete, fructe, legume, verdețuri.
 4. Temperați copiii și faceți o plimbare în orice vreme. Faceți un duș de contrast, nu încercați să mușchiiți copilul și să-i înveți să bea băuturi reci.
 5. Faceți vaccinări sezoniere.

Cum de a îmbunătăți imunitatea copiilor folk remedii

Tratament natural pentru a întări eficient sistemul imunitar al organismului. Un părinte nu va trebui să candideze la farmacie pentru fonduri scumpe. Cum pot îmbunătăți imunitatea copilului cu ajutorul medicinii tradiționale:

 1. Usturoi și ceapă. Chiar și aroma acestor legume ajută la uciderea bacteriilor, a virușilor. Adăugați usturoi tăiat fin sau ceapa poate fi în feluri de mâncare sau descompusă în jurul casei.
 2. Produse din lapte acru. Saturate cu bifidobacterii benefice și lactobacili, care stabilesc microflora intestinală. Calciu conținut în iaurt, brânză, sourdough, de asemenea, ajută la consolidarea oaselor.
 3. Lemon. Dacă nu există alergii la citrice, nu ezitați să adăugați o mică lămâie la regimul alimentar.
 4. Nuci. Se amestecă diferite tipuri de nuci sau una cu miere, hai să mâncăm dulceața utilă a copilului. Miere este, de asemenea, un excelent mijloc de a îmbunătăți imunitatea: alegeți hrișcă sau varietate de var.
 5. Dulciuri și băuturi din fructe. Rosehip, mușețel, coacăz, afine în băuturi sunt foarte utile pentru îmbunătățirea sănătății și protejarea împotriva infecțiilor.

Cum se îmbunătățește imunitatea copilului după antibiotice

Folosirea antibioticelor ajută la combaterea bolii, dar nu trece pentru organism fără urmă. Protecția sistemului imunitar este redusă, microflora stomacului este ucisă, astfel că forța copilului trebuie să fie restabilită după administrarea medicamentelor. Ce măsuri trebuie luate după un curs de antibiotic:

 1. Consultați un medic despre primirea de fonduri care restabilește microflora intestinală și apărarea organismului. Nu numai droguri, ci și produse lactate.
 2. Remediile naturale sunt printre cele mai eficiente. Aceasta este:
  • decocții și ceaiuri (lemongrass, trandafir sălbatic, ghimbir, echinacee);
  • miere;
  • aloe;
  • lamaie.
 3. Revedeți dieta: oferiți mai puține alimente bogate în grăsimi, zahăr, condimente. Este mai bine să echilibrați alimentele și să folosiți numai procesul de gătit sau de aburire. Produsele lactate, felurile de mâncare trebuie să fie pe meniu mai mult.
 4. Dimineața ar trebui să înceapă cu încărcarea, iar în timpul zilei ar trebui să fie jocuri în aer liber.
 5. Îngrijiți copilul, nu evitați să mergeți în aer proaspăt, vizitați băile.
 6. Eliminarea toxinelor se face bine cu apă potabilă abundentă.

Cum să îmbunătățiți imunitatea unui copil de 2 ani la domiciliu

Înainte de a întări sistemul imunitar al copilului prin diverse mijloace, eliminați situațiile stresante din viața lui. De asemenea, asigurați-vă că alimentele sunt echilibrate. Nu pot fi mereu oferite băuturi și perfuzii cu un anumit gust pentru copil, el nu le poate bea deloc. Cum de a îmbunătăți imunitatea unui copil de 2 ani în acest caz? Dulciurile sănătoase vă vor ajuta. reteta:

 1. stafide, caise uscate, nuci;
 2. adăugați niște miere, suc de lamaie;
 3. amestecați, depozitați amestecul în frigider:
 4. de trei ori pe zi, dați bebelușului o linguriță de această compoziție.

Cum să îmbunătățiți imunitatea unui copil în 3 ani înainte de grădiniță

Dragostea este ceea ce un părinte adulți îi poate da copilului în orice moment și acesta va fi cel mai bun tratament pentru infecții. Atunci când un copil se simte îngrijit, cald, atunci grădinița nu este teribilă pentru el, el nu va fi bolnav, și chiar stresul nu amenință. Începeți dimineața cu o sarcină sigură, să luăm mai multă vitamină C și fructe de pădure proaspete, legume, fructe. Jocurile de odihnă și activă se alternează, asigurați-vă că faceți o plimbare pe o odihnă proaspătă. Asigurați-vă că respectați regulile de igienă personală, după fiecare plimbare pe stradă, vizitarea toaletei îi învață pe copii să-și spele mâinile.

Cum se ridică imunitatea copilului în 4 ani după boală

Când copilul este bolnav, corpul său este puternic slăbit și este necesar să se prevină re-infectarea. Ce va îmbunătăți starea:

 1. Ventilați camerele în casă, efectuați cu atenție curățarea umedă, ștergeți praful.
 2. Păstrați igiena copilului la domiciliu și la o plimbare, pentru a nu completa "stocurile" de viruși și bacterii patogene.
 3. Trebuie să beți mai multe lichide, să mâncați bine, să mâncați mai puțin dulce, prăjit, gras, făină.
 4. O bună dispoziție afectează foarte mult puterea de apărare a organismului, deci folosiți jocuri active pe care copilul dumneavoastră le place.

Cum de a îmbunătăți imunitatea copilului? Simplu și eficient.

Bună ziua, dragi cititori. Sănătatea copilului este întotdeauna întâi la părinți. Încep să acordăm o atenție deosebită copilului atunci când este adesea bolnav. Astăzi vom înțelege problema îmbunătățirii imunității unui copil.

Nu vom vorbi în cuvinte complicate și nu vom recomanda diferite tipuri de medicamente. În primul rând, noi nu suntem medici noi, astfel încât pur și simplu împărtășim experiențele noastre personale și opiniile multor părinți.

În al doilea rând, tot ceea ce se va spune mai jos este doar informație introductivă și, în orice caz, este necesar să se consulte cu pediatrul.

În al treilea rând, după ce ați citit totul până la capăt, veți înțelege mecanismul muncii imunității și modalitățile de creștere a acesteia, prin remedii folclorice. Făcând înainte, voi spune cel mai important lucru - nu ar trebui, fără prescripție medicală, să vă îngrijiți copilul cu diverse medicamente, cum ar fi medicamentele imunomodulatoare sau cele legate de acestea. Imunitatea unei persoane, în special a unui copil, trebuie să lupte împotriva bolii însuși, să se dezvolte.

Toată lumea are propriul său imunitate și funcționează undeva mai bine, undeva mai rău. De exemplu, doi copii din aceeași familie, în aceleași condiții, pot avea imunitate diferită. Cineva este bolnav mai des, cineva mult mai rar. Totul depinde de mulți factori. În mare parte de la părinții înșiși, cred că până la sfârșitul articolului veți înțelege de ce.

Să începem cu lucruri simple.

Ce este imunitatea.

Aceasta este o întreagă gamă de activități pe care organismul o întreprinde de îndată ce începe să o amenințe ceva.

Mecanismul de apărare recunoaște "oaspetele" străin (poate fi un virus, bacterii, toxine etc.) și activează "forțele speciale" - celule imunocompetente cu scop special, al căror scop este blocarea și distrugerea străinului - această reacție se numește răspunsul imun.

Uneori apare o reacție autoimună în organism atunci când sistemul imunitar distruge celulele propriului organism, dar nu cele sănătoase, și cele care au suferit mutații, de exemplu, celulele tumorale.

Imunitatea este mult mai "inteligentă" decât pare, este perfect orientată în termeni de "prieten sau dușman" și are, de asemenea, o "memorie" pe termen lung, deoarece după primul contact cu un nou virus, o "amintește" și ia măsuri urgente.

Această abilitate poate fi demonstrată în mod clar pe toată vagabondina. Virusul care o provoacă practic nu mușcă, prin urmare, după ce o persoană a avut varicelă, imunitatea sa este bine conștientă de agentul cauzal al bolii și oprește toate încercările sale de a provoca boala din nou. O persoană suferă de varicela, de regulă, doar o singură dată într-o viață. Dar gripa și ARVI provoacă virușii și tulpinile lor, care sunt modificate în mod constant, astfel încât ne îmbolnăvim mult mai des cu aceste boli.

Mai multe organe și sisteme importante sunt implicate în apărarea imună. Măduva osoasă roșie creează celule stem și este responsabilă de limfocite. El este ajutat activ de către glanda timus (glanda timus), care diferențiază limfocite. O povară considerabilă se încadrează în ganglionii limfatici, care se află foarte "gânditori" - de-a lungul vaselor limfatice. Cel mai mare organ al sistemului imunitar este splina.

Fiecare dintre noi are două imunități: una este congenitală, cealaltă este dobândită. Acțiunile congenitale sunt doar colective, înțelegând agenții străini ca fiind un factor nedorit. Nu-și poate aminti noi viruși și bacterii. Dobândită - imunitate mai activă. El "învață" și "învață" toată viața, începând cu primele zile după nașterea unui copil.

La copii după naștere, sarcina maximă se încadrează în protecția înnăscută. Și treptat, cu fiecare boală nouă, cu fiecare factor advers din mediu, se formează o imunitate inițială slabă și imperfectă dobândită.

Cum să înțelegeți că un copil are o imunitate slăbită?

La copiii mici, după cum am aflat, imunitatea dobândită (care este foarte importantă pentru boli) este foarte slabă și este încă formată. Cu cat este mai tanar arahidele, cu atat mai slab isi apara apararea. Dacă medicul spune că sistemul imunitar al copilului dumneavoastră este slab, înseamnă că lipsa funcțiilor de protecție este sub anumite norme de vârstă.

Medicul ajunge la această concluzie după examinarea cardului pacientului. Dacă frecvența bolilor, mai ales a răcelii, la un copil depășește de 5-6 ori pe an, putem vorbi despre imunitatea slăbită.

De asemenea, părinții pot observa această condiție pe cont propriu, deoarece manifestările externe ale imunodeficienței sunt destul de vii: copilul a tulburat somnul, adesea se plânge de oboseală, dureri de cap, are apetit scăzut, dispoziție depresivă, starea de spirit mai mare. O caracteristică destul de caracteristică este părul slab, unghiile, pielea uscată și cu probleme. La copiii cu imunitate redusă pot apărea cercuri întunecate sub ochi, în plus, este mult mai probabil ca alți copii să aibă tendința de a alerga.

Medicina moderna ofera un studiu special al starii imunitar. Pentru a face acest lucru, faceți o imunogramă - un diagnostic cuprinzător, care va stabili compoziția sângelui, prezența anticorpilor la anumite boli, imunoglobulinele, experții vor analiza componentele celulare ale sistemului imunitar. Medicul va primi toate aceste date dintr-o analiză specială a sângelui pacientului.

Cauzele care cauzează slăbiciune imună sunt diferite:

 • Anomalii congenitale ale organelor implicate în mecanismul de apărare.
 • Defectele congenitale ale sistemelor respiratorii și digestive, precum și infecția HIV, pe care copilul le-a primit intrauterin de la mamă sau independent (prin transfuzie sanguină sau instrumente medicale netratate).
 • O infecție anterioară, mai ales dacă nu a fost tratată corespunzător.
 • Starea de hipoxie pe care copilul la experimentat în timpul sarcinii mamei.
 • Nașterea prematură. Copiii prematuri sunt mai susceptibili la infecții.
 • Situație ecologică nefavorabilă, care trăiește într-o regiune cu un fond de radiații înalte.
 • Utilizarea pe termen lung și necontrolată a antibioticelor și a medicamentelor antivirale - imunostimulante și imunomodulatoare.
 • O mare călătorie, în care copilul a schimbat fusul orar și climatul.
 • Stres puternic.
 • Exercițiu fizic ridicat.

Aceasta nu este o listă completă, ci comună. În timpul manifestării acestor factori, merită acordată o atenție deosebită creșterii sistemului imunitar al copilului.

Dar cel mai bun lucru de facut este cu ingrediente naturale.

Remedii populare.

Copiii cu un sistem imunitar slăbit trebuie să primească mai multe vitamine, toată lumea știe asta. În plus, este mai bine dacă acestea sunt vitamine sezoniere, proaspete, și nu sub formă de tablete și capsule. În timpul verii pentru consolidarea generală fructe de padure proaspete de coacăze negre, zmeură, cireșe și mere sunt utile. În timpul iernii, puteți oferi copilului compoturi, ceaiuri și decoctări de fructe de padure congelate, fructe uscate și plante medicinale.

Alcoolul este cel mai bine evitat, este contraindicat la copii. Cel mai bine este să vă pregătiți singuri fondurile, acasă. Dacă nu aveți abilitățile de a colecta și recolta ierburi utile, atunci puteți cumpăra întotdeauna ieftin din orice farmacie.

Mai jos, în lista celor mai bune remedii folclorice, nu este nimic dificil și în prezent se pot găsi peste tot, și nu numai copii, ci și adulții vor fi folositori.

Dragă și propolis.

Produsele din albine nu ar trebui să fie administrate copiilor cu alergii în stadiul acut și tendința de reacții alergice în general. Nu este recomandabil să se dea miere copiilor sub trei ani. Pentru a ridica imunitatea, puteți adăuga miere la orice ceai pe care îl pregătiți pentru copilul dumneavoastră, lapte și aproape orice decoct și infuzie pe bază de plante.

Propolisul este cel mai bine cumpărat la o farmacie sub forma unei soluții apoase. Copiii îi dau câteva picături, în funcție de vârstă, de 2-4 ori pe zi.

Deși, părinții mei mi-au dat întotdeauna propolis o dată, dimineața și numai în timpul iernii. De asemenea, această componentă nu ar trebui abuzată.

Echinacea.

Am dat acest medicament unui copil numai când a început epidemia sezonieră a ARVI și a gripei.

Preparatele Echinacea nu trebuie administrate copiilor cu vârsta sub un an, iar restul copiilor au voie să ia această plantă medicinală pe cale orală în doze adecvate vârstei.

O mulțime de întrebări sunt cauzate de pregătirea la domiciliu a tratamentului și de regimul de dozaj.

Pentru a pregăti tinctura de casă, trebuie să luați 50 de grame. ierburi tocate și 100 ml de apă fiartă. Toate se amestecă și se ține pe baia de aburi timp de aproximativ un sfert de oră. Răcoros, tulpina cu tifon sau sită. Dați tinctura copilului la un sfert de pahar într-o formă rece.

Pentru un gust mai plăcut, puteți adăuga frunze de coacăze negre uscate, zmeură, căpșuni și balsam de lamaie în tinctură. Phytoenzimele, care sunt conținute abundent în Echinacea, au un efect benefic asupra cantității și calității celulelor fagocitare imunocompetice. Acest lucru se datorează impactului său asupra sistemului imunitar.

Suc de aloe

Toate plantele disponibile sunt bogate în vitamine și alte substanțe care stimulează ușor sistemul imunitar, fără presiune excesivă. Pentru a obține sucul, trebuie să tăiați frunzele cele mai carnoase și suculente, să le puneți în frigider și să le mențineți la temperaturi joase pentru câteva zile. Apoi tăiați cu frunze fin frunzele, puneți într-un "pachet" de tifon și stoarceți sucul. Puteți adăuga puțină apă și păstrați-l în frigider timp de cel mult 12 ore. După un timp, produsul își va pierde efectul de vindecare.

Prin urmare, nu faceți prea mult suc deodată.

Sucul de aloe pentru copii poate fi amestecat cu ceai sau compot și, de asemenea, administrat de 3-4 ori pe zi într-o lingură cu o jumătate de oră înainte de mese.

Măceșe.

Boabele și frunzele sunt utilizate pe scară largă în medicina alternativă. Pentru un copil cu imunitate slabă, puteți face compot cu fructe de pădure sălbatică, puteți face o perfuzie, dar supa este cea mai populară printre părinți. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de cinci linguri de fructe de padure (puteți usca), un litru de apă fiartă.

Boabele se toarnă în apă clocotită și se mențin la căldură scăzută timp de aproximativ un sfert de oră. Apoi se toarnă bulionul într-un termos, închideți capacul și insistați 10-12 ore. Copiii decoction da cald de 4 ori pe zi pentru un sfert de ceașcă.

Ginger.

Rădăcina de rădăcină de ghimbir va ajuta copilul să facă față bolii, atunci când boala se află în plină desfășurare, și va consolida, de asemenea, sistemul imunitar dacă este slăbit după boală. Se adaugă rădăcina tocată în ceai în cantități mici, este de asemenea posibil să se decoreze și să se dea copilului două linguri de lingură. Foarte eficient pentru jeleu de ghimbir de imunodeficiență. Pentru prepararea sa, veți avea nevoie de o rădăcină de aproximativ 250 de grame, o lămâie și o linguriță de gelatină.

Rădăcina trebuie să fie spălată și curățată, iar lamaie este eliberată și din coajă și sămânță. Ambele ingrediente sunt tocate, se adaugă gelatină și zahăr la gust (sau miere). Jelly este pus în frigider, iar după vindecare este dat ca un desert de 3 ori pe zi, o linguriță după masă.

Cranberry.

Acest boabe este bogat în vitamine și acizi, prin urmare, pentru răceli, sucul de afine este atât de popular. Pentru a ridica imunitatea copilului, este mai bine să pregătiți un desert delicios din cranberries, pe care copilul îl va considera delicat și nu ca un medicament neplacut și indispensabil.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de 200 de grame de afine și 400 de felii de mere. Tot ce trebuie să amestecați și să turnați siropul preparat din 200 de grame de miere și jumătate de litru de apă.

La focul lent, masa rezultată trebuie menținută timp de aproximativ 20 de minute, amestecând constant. După aceea, tratamentul este răcit, turnat într-un borcan și depozitat în frigider. Dați copilului de trei ori pe zi o linguriță.

Usturoi.

Usturoiul poate fi comparat cu ghimbirul prin efectul asupra corpului. Doar băuturile și infuziile de aici nu sunt foarte gustoase și se îndrăgnesc foarte rar cu copiii. Nu merită umplute copilul în mod inutil cu decoct de usturoi, este suficient să îl adăugați proaspăt la salate și alte feluri de mâncare care sunt incluse în dieta copilului.

Mușețel și tei.

Aceste plante medicinale pot fi achiziționate la farmacie și preparate, conform instrucțiunilor. Pentru prepararea unui bulion de casa vor fi necesare 10 grame de materii prime per 300 ml de apa. Acordând decoții de tei și musetel la copii poate fi o lingură de trei ori pe zi.

Copiilor de la 3 ani li se pot oferi remedii combinate pe bază de plante, în care mai multe plante vor fi amestecate. Combinarea mușețelului cu melisa și sunătoarele, precum și musetelul cu flori salvie și violet este foarte utilă pentru întărirea sistemului imunitar.

Noi conducem modul corect de viață.

Normalizarea stilului de viață - jumătate din campania de succes pentru îmbunătățirea imunității copilului. Alimentația copilului trebuie să fie completă, echilibrată, bogată în vitamine și microelemente. La urma urmei, atunci când intestinele sunt sănătoase, imunitatea nu este slăbită!

Copilul trebuie să meargă, în fiecare zi, în orice vreme, în orice moment al anului. Plimbări în aerul proaspăt saturează sângele cu oxigen. Lăsați vremea să fie rău în aer liber, lăsați timp de 10-15 minute și obțineți niște aer proaspăt.

Un copil cu un sistem imunitar slăbit trebuie să se odihnească mai mult; asigurați-vă că somnul bebelușului este suficient; dacă este necesar, după consultarea unui medic, utilizați sedative ușoare pentru a normaliza somnul și starea de spirit a bebelușului.

La modă astăzi în medicină - psihosomă - afirmă că toate bolile sunt din nervi. Nu știu cum este totul, dar problemele cu imunitatea sunt foarte strâns legate de starea psihologică și, prin urmare, limitează stresul, lăsa în fiecare zi copilul tău să fie umplut de ceva pozitiv, bun, limitat la jocuri pe calculator și să se uite la televizor.

Dacă medicul spune că copilul are un sistem imunitar slab, este timpul să vă gândiți la consolidarea procedurilor, cum ar fi întărirea. Ele trebuie să fie sistematice și permanente, să devină o parte integrantă a vieții, atunci va exista un efect persistent și vizibil - copilul va începe să se îmbolnăvească din ce în ce mai puțin. Mai multe detalii pot fi găsite aici: Cum să temperați acasă cu apă rece.

Pentru copiii din primul an (perioada în care se formează imunitatea la cel mai rapid ritm) este de dorit să se facă un masaj general consolidat, menit să îmbunătățească circulația sângelui, dezvoltând sistemul muscular și osos în cursurile sistematice.

Alaptarea este un pas important.

În mod separat, aș vrea să menționez că la începutul vieții copilului are doar imunitate înnăscută. În plus, anticorpii sunt transferați de la laptele matern la copil, ceea ce sporește imunitatea copilului.

Copilul alăptat este bine protejat împotriva infecțiilor intestinale. Și toate acestea datorită anticorpilor materni.

Deci, asigurați-vă că alaptezi și monitorizează sănătatea ta!

Ne recuperăm după administrarea de antibiotice.

Folosirea antibioticelor ajută la combaterea bolii, dar nu trece pentru organism fără urmă. Protecția sistemului imunitar este redusă, microflora stomacului este ucisă, astfel că forța copilului trebuie să fie restabilită după administrarea medicamentelor.

Ce măsuri trebuie luate după un curs de antibiotic:

 • Consultați un medic despre primirea de fonduri care restabilește microflora intestinală și apărarea organismului. Nu numai droguri, ci și produse lactate.
 • Remediile naturale sunt printre cele mai eficiente. Acestea sunt supă și ceaiuri (lemongrass, rosehip, ghimbir, echinacee); miere; aloe; lamaie.
 • Revedeți dieta: oferiți mai puține alimente bogate în grăsimi, zahăr, condimente. Este mai bine să echilibrați alimentele și să folosiți numai procesul de gătit sau de aburire.
 • Produsele lactate, felurile de mâncare trebuie să fie pe meniu mai mult.
 • Dimineața ar trebui să înceapă cu încărcarea, iar în timpul zilei ar trebui să fie jocuri în aer liber.
 • Îngrijiți copilul, nu evitați să mergeți în aer proaspăt, vizitați băile. Eliminarea toxinelor se face bine cu apă potabilă abundentă.

Creșteți imunitatea în 3 ani înainte de grădiniță.

Dragostea este ceea ce un părinte adulți îi poate da copilului în orice moment și acesta va fi cel mai bun tratament pentru infecții. Atunci când un copil se simte îngrijit, cald, atunci grădinița nu este teribilă pentru el, el nu va fi bolnav, și chiar stresul nu amenință.

Începeți dimineața cu o sarcină sigură, să luăm mai multă vitamină C și fructe de pădure proaspete, legume, fructe. Jocurile de odihnă și activă se alternează, asigurați-vă că faceți o plimbare pe o odihnă proaspătă.

Asigurați-vă că respectați regulile de igienă personală, după fiecare plimbare pe stradă, vizitarea toaletei îi învață pe copii să-și spele mâinile.

De asemenea, atunci când copilul merge doar la grădiniță, perioada de adaptare va începe. Aceasta este o perioadă stresantă pentru un copil. Fii atent la copilul tău și încerca să nu-l superi, să vorbești cu el și să încerci să menții un stil de viață sănătos. Este necesar ca copilul să fie mai fericit.

Îmbunătățim imunitatea copilului după boală.

După ce a suferit boala, sistemul imunitar este slab și există riscul de a se îmbolnăvi din nou. Sincer, noi și copilul nostru am fost foarte, foarte chinuit când au reușit să se îmbolnăvească de 2-3 ori într-o lună. Puteți arunca asupra faptului că virușii și bacteriile au devenit mai agresivi, după cum spun astăzi mulți, dar nu totul este, de fapt.

Trebuie să urmați câteva reguli simple și să ajutați organismul să se recupereze.

 • Ventilați camerele în casă, efectuați cu atenție curățarea umedă, ștergeți praful.
 • Păstrați igiena copilului la domiciliu și la o plimbare, pentru a nu completa "stocurile" de viruși și bacterii patogene.
 • Trebuie să beți mai multe lichide, să mâncați bine, să mâncați mai puțin dulce, prăjit, gras, făină.
 • O bună dispoziție afectează foarte mult puterea de apărare a organismului, deci folosiți jocuri active pe care copilul dumneavoastră le place.
 • Înainte de a merge la locurile publice, inclusiv la grădiniță sau la școală, ungeți viferon unguent. Dar nu mai mult de 2 săptămâni, este suficient.

Dr. Komarovsky despre imunitate (video).

Opinia medicului popular Komarovsky va ajuta și mai mult, îi sfătuiesc pe toți să privească și să tragă câteva concluzii.

Să rezumăm.

Acum vrem să rezumăm rezultatele mici. Ce este imunitatea, cred că este clar, trebuie să înțelegeți că, de la naștere, sistemul imunitar este foarte slab și doar învață.

Prin urmare, asigurați-vă că ați alăpit un copil de la naștere, va crește foarte mult imunitatea.

De asemenea, observați microclimatul "corect": temperatura aerului este de aproximativ 19 grade, umiditatea aerului este de 50-70%. Și singura cale.

În nici un caz, nu mușcați copilul, îmbrăcați-l în timp ce vă îmbrăcați, doar asigurați-vă că copilul nu supracoatează.

Temperați copilul încă de la începutul vieții, umblați, aerisiți mai des pepinieră.

Nu dați pentru ridicarea imunității unor remedii folclorice care conțin componente alergene. Dacă nu sunteți sigur dacă va exista o reacție, administrați doza inițială, care este de 3-5 ori mai mică decât doza prescrisă. Dacă în timpul zilei nu apar manifestări negative, remedierea poate fi dată.

Și nu uitați să faceți toate vaccinările necesare. Noi înșine am auzit deseori revizuiri negative privind vaccinările. Dar aceasta este o creștere a imunității și o întărire importantă.

În orice caz, copilul va fi bolnav mai des decât un adult. Sarcina părinților va fi de a ajuta organismul însuși să lupte împotriva bolii, să monitorizeze starea copilului și să facă totul pentru a restabili corpul cât mai repede posibil după boală.

Dați copilului vitamine, este mai bine dacă acestea sunt naturale. Dacă nu puteți, atunci puteți în farmacie să cumpărați vitaminele potrivite pentru vârsta dumneavoastră.

Avem totul pe el, lasati comentariile de mai jos, alaturati-va in Odnoklassniki si stati cu noi, va fi si mai interesant in continuare.

Cum de a crește rapid imunitatea copilului. Remedii și metode populare

Fiecare părinte știe că imunitatea este responsabilă de susceptibilitatea organismului la boli. Este foarte important pentru sănătatea copilului, deoarece organismul în creștere are nevoie nu numai de a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, ci și de a cheltui energia pentru o creștere și dezvoltare corespunzătoare.

 • Navigare rapidă pe articol:
 • Nutriția corectă a copilului și a produselor pentru a îmbunătăți imunitatea
 • Vitamine Blend Rețete
 • Sucuri proaspete și avantajele acestora
 • Preparate cu multivitamine
 • Produse lactate pentru microflora intestinală
 • Rutina zilnică, încărcarea, mersul și întărirea
 • Igiena și curățenia în casă
 • Caracteristicile îmbunătățirii imunității după boală
 • Retete din miere, usturoi, lamaie
 • Propolis pentru a restabili imunitatea
 • Rosehip decoction - cea mai folositoare modalitate de a întări sistemul imunitar
 • opinii

De asemenea, întreruperile în sistemul imunitar pot fi cauzate de stres, condiții de viață proaste, dietă nesănătoasă și stil de viață, precum și boli cronice.

În zilele noastre, puțini oameni se pot lăuda cu o sănătate excelentă. Răcelile frecvente la copiii din grădinițe și școli au devenit de mult normă. Cineva spune că ecologia, condițiile meteorologice și nivelul calității generale a vieții, care a scăzut semnificativ în ultimul timp, sunt de vină pentru tot.

Cu toate acestea, situația actuală nu este un motiv pentru a renunța și a lăsa sănătatea generației tinere să-și urmeze cursul. Dimpotrivă, dimpotrivă, ar trebui să-i încurajeze pe părinți să caute modalități care să contribuie la creșterea rapidă a imunității copilului.

Îmbunătățirile populare de imunitate disponibile pentru toată lumea pot afecta în mod semnificativ starea de sănătate a copilului iubit. Deci, să luăm în considerare ceea ce trebuie să faceți pentru a vă face copilul plin de putere și să vă bucurați de viață.

Nutriția corectă

Cea mai ușoară modalitate de a avea grijă de starea de sănătate a bebelușului este să vă oferiți dieta cu cele mai utile produse care vă vor oferi organismului substanțe benefice.

Pentru creșterea și dezvoltarea adecvată, trebuie să faceți dieta copilului, care va include cantitatea necesară de proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale și vitamine.

Produse care conțin vitamine pentru a crește imunitatea

Cele mai cunoscute remedii folclorice care vă vor ajuta să creșteți rapid imunitatea copilului dvs. sunt alimentele care conțin cantități mari de vitamine. Aceste produse ar trebui să fie incluse în meniul obișnuit al bebelușului, însă există momente în care dieta obișnuită nu este suficientă (în afara sezonului, schimbărilor climatice, a suferit recent o răceală etc.).

Dacă situația necesită, atunci ar trebui să creșteți numărul acestor produse utile.

Fructe și legume

Toată lumea știe că acestea conțin un conținut ridicat de vitamine, fibre, minerale și fitonutrienți. Printre fructele, citricele și merele, care sunt îmbogățite cu vitamina C (necesare pentru prevenirea răceliilor), au efectul cel mai favorabil asupra imunității. Și merele ajută la menținerea unei microflore intestinale sănătoase și la normalizarea procesului digestiv.

De asemenea, se recomandă utilizarea: rodii, roșii, afine, varză roșie, grapefruit (au un efect benefic nu numai asupra sistemului imunitar dar și asupra inimii), morcovi și dovleac (conțin substanțe care se transformă în vitamina A).

Cereale integrale

Mulți oameni subestimează toate beneficiile cerealelor. Cu toate acestea, ele sunt o sursă bună de vitamine și oligoelemente. Prin urmare, nutriționiștii recomandă includerea cerealelor la micul dejun în dieta copiilor.

Când gătiți aproape toate substanțele nutritive dispar. Se recomandă turnarea grăsimilor cu apă clocotită și insistența în timpul nopții. Pentru a crește conținutul de vitamine din ovăz, se recomandă adăugarea de fructe de padure sau fructe (fructe uscate).

Chiar și bunicile noastre cu răceală ne-au spus să bem ceai cu miere, pentru că Îmbunătățește imunitatea foarte bine și are un efect benefic asupra sistemului circulator. Mierea este o delicatesă foarte gustoasă. Prin urmare, nu va trebui să convingeți copilul să mănânce o lingură de miere de mult timp. Cel mai bun pentru a alege miere de albine.

[box type = "warning"] Important de știut! Mierea este un alergen puternic. Dacă copilul dvs. este predispus la alergii, atunci este mai probabil să aibă o reacție la miere. [/ Box]

În acest caz, este mai bine să abandonați albina și să alegeți o opțiune mai puțin alergenică. De asemenea, nu ar trebui să dați miere copiilor de până la 2-3 ani, deoarece Riscul de a dezvolta alergii la această vârstă este cel mai ridicat.

Ceapa si usturoiul

Despre aceste legume ar trebui să fie spus separat, pentru că ele conțin o mulțime de fitoncide care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare. Ceapa si usturoiul au fost de mult timp cel mai bun remediu popular foarte rapid imbunatateste imunitatea. Ele pot fi date copiilor la fel, cu pâine sau alte alimente. Dar nu toți copiii iubesc ceapa și usturoiul din cauza gustului lor amar.

În acest caz, ceapa poate fi tocată în formă fină și adăugată pe plăcuță, iar usturoiul se freacă de pâine prăjită. Proprietățile lor volatile pot fi de asemenea utilizate ca protecție. Tăiați ceapa sau usturoiul pe o tavă și plasați-o la distanță de pătuț sau de alt loc în care copilul este adesea localizat.

Vitamine D alimente fortificate

Acestea includ: pește de mare, uleiuri vegetale și produse lactate. În prezent, există o teorie că gripa poate fi administrată cu ajutorul vitaminei D. Intră în organism, în principal prin piele cu lumină solară.

În timpul iernii, conținutul acestei vitamine este redus semnificativ, așa că trebuie să fie alimentat prin consumul de alimente bogate în vitamina D. În acest caz, ca și în cazul cerealelor, vitamina D dispare atunci când se prăjește sau se fierbe. Dacă decideți să gătiți peștele, cel mai bine este să frigeți sau să fierbeți fără ulei.

Nucile

Efect benefic asupra corpului. Puteți utiliza toate fructele cu coajă lemnoasă ca produs pentru a îmbunătăți imunitatea. Se recomandă, de asemenea, utilizarea unei varietăți de ceaiuri din plante, produse lactate și produse lactate, sucuri proaspete, dar noi le vom vorbi mai târziu.

Retete pentru amestecuri delicioase de vitamine

Alimentele utile pot fi consumate cu alimente sau ca aditivi bioactivi. Dacă nu aveți timp pentru a pre-compila meniul pentru copilul dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp, puteți să-i dați în mod regulat un remediu delicios folcloric - amestecuri de vitamine. Ele pot ajuta foarte repede la creșterea imunității copilului. Mai jos sunt câteva dintre aceste rețete.

Reteta 1: Uleiul de vitamine utile

Pentru prepararea unui amestec multivitaminic veți avea nevoie de: 1 lămâie, 50 de grame de smochine și 100 de grame de stafide, caise uscate, miere, arahide sau nuci. Înainte de a găti, spălați bine lămâia sub apă fierbinte. Răzuiți-l într-o coajă rasă.

Apoi puneti nuci, stafide, caise uscate, smochine intr-un blender si combinati-le cu sire. Strângeți sucul de lămâie în amestecul pregătit și adăugați miere lichidă. Compoziția rezultată se lasă timp de 48 de ore într-un vas întunecat. După ce i-ați dat copilului 1-2 lingurițe de 3 ori pe zi cu o oră înainte de mese.

Rețetă 2: pe mere

Pentru a face acest medicament, luați: 3 mere, 1 pahar de nuci, 0,5 pahare de apă și 0,5 kg fiecare. afine și zahăr. Apoi amestecați boabele și tăiați merele în cuburi mici.

Se amestecă toate ingredientele, se acoperă cu apă și se aduce la fierbere la căldură scăzută. Se răcește amestecul. Luați o linguriță de două ori pe zi.

Rețeta 3: un amestec de fructe uscate

Pentru a pregăti un amestec de fructe uscate, veți avea nevoie de: 1 lămâie și 250 g de stafide, miere, nuci, prune și caise uscate.
Facem la fel cu lamaie ca și în prima rețetă.

Sortim fructele uscate, se spală și se usucă. Toate ingredientele, cu excepția mierei, măcinarea mixerului sau răsucirea într-o mașină de măcinat cu carne. Apoi turnați miere și puneți într-un borcan steril. Este necesar să dați copilului 1 linguriță în 30 de minute. înainte de mese de 3 ori pe zi.

Sucuri proaspete și avantajele acestora

Știm că legumele și fructele sunt bune pentru organism. Dar, de asemenea, sucurile proaspete sunt utile, care sunt mult mai bune decât sucul din pachete. Ele conțin multe substanțe biologic active implicate în activitatea întregului organism. Dar fiecare suc afectează organismul în diferite moduri, deci ar trebui să înțelegeți toate tipurile de sucuri pe care copilul dumneavoastră le poate și ar trebui să le bea.

 • Caise. Ea are un efect benefic asupra ficatului și a pielii, îmbunătățește vederea;
 • Orange. Conține o cantitate mare de vitamine C, B1, B5, B12. Se recomandă pentru răceli și stres;
 • Birch. Se tonifică, activează metabolismul, îmbunătățește funcționarea tractului digestiv;
 • Struguri. Recomandat copiilor bogați în fier, tonuri;
 • Rodie. Este hematopoietic, îmbunătățește imunitatea, are un efect benefic asupra muncii aproape a tuturor organelor, conține multe vitamine, săruri minerale, zaharuri, fibre;
 • Grapefruit. Conține vitamina C, normalizează metabolismul și tensiunea arterială;
 • Pear. Previne obezitatea;
 • Varza. Absorbit rapid, bogat in clor, sulf si iod, imbunatateste starea parului, a pielii si a unghiilor;
 • Lemon. Sursa de vitamina C si multe alte substante nutritive imbunatateste sistemul nervos si circulator;
 • Morcov. Conține potasiu, acid folic și carotenoide, care formează vitamina A. Această vitamină este responsabilă de starea pielii și a membranelor mucoase;
 • Cătină albă Conține vitaminele - A, B1, B2, B3, C, E, oligoelemente - bor, fier, mangan, antibiotice din plante și acizi organici;
 • Peach. Bogate în săruri de potasiu care întăresc muschii inimii;
 • Sfecla. Conține calciu, sodiu, clor. Îmbunătățește starea sistemului nervos, a rinichilor, a vezicii biliare și a vaselor de sânge. Se recomandă să beți după câteva ore după preparare;
 • Tomate. Bogat în zaharuri naturale, vitamina C, acizi organici. Îmbunătățește memoria, funcția inimii, metabolismul și starea sistemului nervos, are proprietăți antioxidante;
 • Dovleac. Îmbunătățește circulația sanguină, funcția intestinală și hepatică. Îndepărtează toxinele, luptă împotriva răcelii și stresului;
 • Suc de coacăze negre. Creste imunitatea;
 • Suc de trandafir. Îmbunătățește metabolismul, apetitul, rezistența la infecții, crește rezistența;
 • Apple. Bogați în fier, potasiu și bor.

[box type = "info"] Vă rugăm să rețineți! Copiii cu vârsta de până la trei ani se recomandă să dilueze sucul cu apă de 1: 1. Pentru a bea este cel mai bine preparat proaspăt, în gume mici sau printr-o paie, 30-40 de minute înainte de masă. [/ Box]

După ce beți sucul, cereți copilului să clătească gura cu apă pentru a păstra smalțul în stare bună.

Preparate cu multivitamine

Dacă imunitatea este foarte slăbită sau dacă nu aveți posibilitatea de a oferi copilului cantitatea necesară de vitamine care vor fi furnizate prin alimente, atunci ar trebui să vă adresați produselor comercializate în farmacii.

Dacă copilul dumneavoastră nu are instrucțiuni speciale ale medicului, atunci este bine să alegeți preparate multivitamine. Acestea conțin toate vitaminele și oligoelementele necesare pe care copilul trebuie să le primească zilnic.

Atunci când alegeți vitamine pentru un copil, trebuie să luați în considerare vârsta sa și alte caracteristici individuale, deoarece depinde de această rată zilnică de consum de substanțe necesare.

Dacă nu, atunci aveți șansa de a alege doza greșită, ceea ce va duce la efecte adverse. Atunci când alegeți un complex de vitamine pentru copilul dumneavoastră, cel mai bine este să consultați un medic pediatru sau cel puțin un farmacist la farmacie.

Produse lactate pentru a elimina germenii și a restabili microflora intestinală

Intestine joacă un rol important în formarea imunității, deoarece este faptul că cel mai mare număr de celule ale sistemului imunitar funcționează.

Imunitatea redusă apare din cauza dysbiosis (scăderea cantității normale de prebiotice din intestin). Prebioticele produc majoritatea vitaminelor și sunt, de asemenea, responsabile pentru eliminarea toxinelor și pentru prevenirea reproducerii bacteriilor dăunătoare.

Pentru a menține microflora intestinală normală, sunt necesare lactobacili și prebiotice. În prezent, există câteva băuturi "îmbogățite" și "fortificate" în magazine. Dar este mai bine să acționăm ca o metodă dovedită pentru a crește imunitatea copilului foarte repede.

Din vremuri străvechi, brânza era numită orice produs din lapte acru, inclusiv brânză de vaci, din care s-au făcut tortilla prăjite.

[cutie tip = "notă"] Remediile folk - kefir, ryazhenka și iaurt natural - acționează mai bine decât cele pe care le vedeți pe rafturi. De obicei beau aceste băuturi seara (înainte de a merge la culcare), dar mulți doctori recomandă să le folosiți dimineața. [/ Box]

Studiile au arătat că, dacă copilul consumă produse lactate de două ori pe zi, riscul de a dezvolta SRAS și gripa este semnificativ redus (mai ales la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani). În cazul bolii, copiii care consumă în mod regulat produse lactate, simptome mai puțin pronunțate și au redus în mod semnificativ durata bolii.

Rutina zilnică

Pentru ca un copil să crească sănătos și activ, are nevoie de rutina zilnică corectă, care ar trebui să includă exerciții fizice, o plimbare, o masă și un program de somn și proceduri de igienă.

Dimineața

Începerea zilei este cel mai bine cu exercițiile fizice, care ajută la înveselirea, aduce mușchii și vasele sanguine în ton, ceea ce nu are nici un efect mic asupra activității mentale.

Cu condiția ca copilul să facă în mod regulat exerciții de dimineață, apetitul, aprovizionarea cu sânge, funcția creierului se îmbunătățește, riscul bolilor și epuizarea rapidă este redus.

Mersul și întărirea

O modalitate bună de a crește imunitatea copilului foarte repede - remedii folclorice, cum ar fi: aer curat și întărire. A se angaja în întărirea copilului trebuie să înceapă de la început. În primul rând, nu trebuie să repetați greșeala multora - să înfășurați prea mult copilul și să îl păstrați într-o cameră fierbinte și înfundată.

[box type = "info"] Este important să vă amintiți! Copilul se adaptează la mediul înconjurător în primele 2 săptămâni de viață. Asta inseamna ca daca ii invatati imediat pe copilul dvs. la temperatura normala a aerului (18-22 ° C), atunci mai tarziu nu va ingheta tot timpul. [/ Box]

Rotiți copilul exclusiv pentru vreme. Uitați expresia veche "căldura oaselor nu durează". De mult timp sa dovedit că supraîncălzirea corpului este mai gravă decât hipotermia. Același lucru este valabil și pentru picioare: piciorul unei persoane este proiectat să meargă pe o suprafață rece. În picioare nu există organe vitale care pot fi degeraturi, deci un picior ușor pentru copii este norma absolută.

Pe lângă ambalare, băile fierbinți sunt foarte dăunătoare. Apa de apă trebuie să fie între 37 și 38 ° C. Pentru a tempera copilul, se recomandă reducerea treptată a temperaturii apei pentru scăldat.

Ia-ți bebelușul, de preferat de două ori pe zi. Ele sunt foarte importante pentru sănătatea copilului, deoarece în casa pe care o respiră praful (chiar dacă vă îngrijiți de mai multe ori pe zi, acesta va rămâne), aerul învechit (mai ales în timpul sezonului de încălzire).

Fiind acasă, copilul nu primește suficient oxigen, care saturează fiecare celulă din corp, ceea ce poate duce la disconfort. Dacă nu aveți ocazia să-l scoateți afară, ventilați camera cât mai des posibil.

Odihniți și dormiți

Nu există alte remedii folclorice care să contribuie la creșterea imunității copilului dumneavoastră dacă nu primește o odihnă adecvată. Copiii, în special cei mici, lucrează foarte repede și somnul ajută la umplerea puterii pierdute. Un copil sub 7 ani are nevoie de somn în timpul zilei.

Dacă nu o primește, apare o suprasolicitare a sistemului nervos, care poate afecta negativ dezvoltarea ulterioară. În plus față de odihnă muschii și creierul în timpul somnului, corpul este îmbogățit cu oxigen (la momentul somnului profund, plămânii se deschid și respirația devine adâncă).

Cu câteva ore înainte de somn, trebuie să joci jocuri cu copilul tău (poți citi cărți). Acest lucru îi va permite să calmeze ceea ce este necesar înainte de culcare. Pentru o bună odihnă a corpului, somnul de noapte ar trebui să înceapă până la ora 22.00. Înainte de culcare, asigurați-vă că ventilați camera în care copilul doarme. De asemenea, puteți merge la o plimbare.

Durata recomandată de somn și starea de veghe a copiilor 1,5 luni - 3 ani

În modul zilnic, grupurile mai tinere (3-4 ani) și medii (4-5 ani) de grădiniță oferă 12-12,5 ore pentru somn, dintre care 2 ore pentru un somn de o zi în timpul zilei. Pentru copiii mai mari (5-6 ani) și grupele pregătitoare (6-7 ani), este necesar 11,5 ore pentru somn (10 ore pe timp de noapte și 1,5 ore în timpul zilei).

Durata somnului la copiii de vârstă școlară variază în funcție de vârstă și este:

 • la 7-10 ani - 11-10 ore;
 • la 11-14 ani - 10-9 ore;
 • 15-17 ani - 9-8 ore.

Igiena și curățenia în casă

Copiii, în special până la 3 ani, explorează lumea. Oriunde se târasc și se uită în fiecare colț. Se pot târî pe podea și, după o secundă, își trag mâinile în gură. Prin urmare, pentru a menține sănătatea copilului, este important să mențineți curățenia în casă. Permiteți timp pentru curățenie în fiecare zi (ar trebui să fie și umed).

Dacă aveți un copil mic, așteptați cu animalele de companie. De asemenea, ar trebui să evitați un număr mare de jucării moi și cărți în camera în care este copilul, deoarece ei colectează mult praf.

Igiena copiilor nu este mai puțin importantă pentru dezvoltarea completă. Copiii sunt foarte activi și, în consecință, devin adesea murdari și transpirați. Prin urmare, trebuie să vă spălați mâinile după jocuri și înainte de a mânca, să luați un duș zilnic și, bineînțeles, să respectați toaleta de dimineață. Nu permiteți copiilor să mănânce legume și fructe murdare sau să ridice ceva pe străzi. Acest lucru poate duce la diferite boli.

Caracteristicile de întărire a imunității copilului după boală

Dacă copilul dvs. a suferit recent o boală, atunci trebuie să știți cum să îmbunătățiți imunitatea copilului foarte repede. Remediile populare vor ajuta la restabilirea forței și nu vor avea un impact negativ asupra corpului. Acest lucru se poate face cu ajutorul amestecurilor de vitamine (rețetele descrise mai devreme) și a diferitelor ceaiuri, tincturi și decoctări utile.

Rețete de ceai și tincturi pentru întărirea sistemului imunitar:

Cum să ridicați rapid imunitatea copilului

Bună ziua, dragă cititoare! Fiecare mama se îngrijorează pentru sănătatea copilului și încearcă să-l facă bolnav cât mai puțin posibil.

Dar, din anumite motive, uneori acest lucru se întâmplă în mod ciudat, copilul este imbracat ca Mimosa dintr-o carte veche pentru copii, punând tot ce este posibil în condiții nefavorabile și împachetându-l cu treizeci de pături la domiciliu. Acest tip de îngrijire duce deseori la rezultatul opus, iar copiii care au crescut în condiții de seră sunt la fel de predispuși la infecții și răceli. Cum de a crește imunitatea copilului și de al face imun la boli?

Caracteristicile imunității copiilor

Dacă un copil este adesea bolnav, înseamnă că rezistența corpului este foarte slăbită și trebuie luate o serie de măsuri pentru a corecta situația și este mai bine să o faceți de la nașterea copilului.

Depinde mult de factorii externi, situații stresante, condiții de la domiciliu, care, pentru a le spune ușor, nu corespund normelor, alimentației necorespunzătoare, lipsei de vitamine și a diferitelor boli ale formei cronice.

Creșterea imunității copiilor din așa-numitul mediu social este uneori problematică și există puțini care îi pasă. Și părinții cei mai răi, nu chiar foarte interesanți.

Particularitatea imunității copiilor este aceea de a provoca stimularea ei, și pentru aceasta există multe modalități:

 • întărirea copiilor de la o vârstă fragedă;
 • o alimentație echilibrată și adecvată;
 • folosirea agenților imunostimulatori și a vitaminelor în perioadele în afara sezonului;

Dacă copiii acordă atenția cuvenită și le monitorizează cu dragoste și îngrijire, nu vor apărea probleme cu deficiența de imunitate. Cunosc foarte mulți oameni cu care copiii se țin aproape de la nașterea lor și se implică activ în drumeții, călătorii și sport.

Privind la părinți și luând un exemplu de la ei, copilul se obișnuiește cu noțiunile de viață sănătoasă și de distracție activă, nu se teme de dificultăți și devine temperat de la o vârstă fragedă.

Ce determină puterea imunității copilului

În timp ce se află încă în pântece, copilul acumulează cantitatea necesară de imunoglobuline.

Dar după naștere, acest magazin se termină la aproximativ șase luni, aici copiii încep să se îmbolnăvească, în special cei care se hrănesc artificial. Bebelușii care își hrănesc mama cu laptele sunt într-o poziție mai sigură.

În natură, există un model care permite unui nou-născut să facă față infecțiilor datorate imunoglobulinelor care intră în corpul fragil cu laptele matern.

Aceasta este etapa cea mai importantă și este foarte bună atunci când alăptarea copilului continuă în piept până la vârsta de 7-8 luni și mai mult.

Imunoglobulinele din propria lor producție încep să apară abia după șase ani. În acest moment, este important să susținem copilul cu un set de măsuri care să sporească rezistența organismului, deoarece lupta independentă împotriva "dușmanilor" sub formă de viruși și agenți patogeni nu este întotdeauna de succes.

Numai până la vârsta de șase ani sistemul imunitar a fost complet format. Această perioadă este asociată cu cel mai puternic atac al infecțiilor din instituția pentru copii, în școală, unde există o mulțime mare de oameni și, prin urmare, o mare acumulare de microbi.

Multe mame, adunându-și copiii la școală, încearcă să pună șervețele de alcool sau o bucată de săpun, și pe bună dreptate, deoarece exact când au lovit pereții școlii copilul tău este literalmente măturat din toate părțile, atacând infecții.

Adesea bolnav, nu primind sprijin și asistență în timp util de la un copil, slăbește foarte repede, dobândește multe boli cronice, crește slab, subțire, incapabil de un stil de viață activ.

Cum de a crește metodele eficiente ale imunității copilului

Probabil ați observat de mai multe ori că copiii reacționează diferit la hipotermie.

Alergând prin zăpada dezghetată toată ziua și umezind picioarele mele, se întoarce acasă și se îmbolnăvește instantaneu, iar al doilea nu strănută. De ce se întâmplă acest lucru? Se pare că a doua imunitate nespecifică este mai mare decât prima.

Vaccinarea planificată în perioada de până la vârsta de șase ani lucrează și pe abilitatea unei persoane de a rezista la gripa, ARVI, bronșită, durere în gât și alte forme de boală. Această formă specifică produce un tip special de imunitate.

În general, vaccinările contribuie în mare măsură la combaterea rujeolei, varicelei, difteriei și a formelor de hepatită. Dar vaccinarea este lipsită de putere în îmbunătățirea nespecifică, adică a imunității naturale. Un copil cu un pachet complet de vaccinări poate să se răcească mai des decât cineva care nu are.

Ghicitul este rezolvată pur și simplu, bolile sub formă de traheită, otita medie și durerile de gât încep de la efectele microorganismelor infectate cu viruși și nu există vaccinare din partea lor. Proprietățile protectoare ale corpului copilului în acest caz depind de alți factori.

 • Condiții de viață. Cum să crească rezistența copiilor la boli, dacă nu există hrană în casă, din cauza lipsei de bani. Condiții de viață nerezolvate, care se deplasează frecvent de la un loc la altul, ca nimic altceva, subminează sănătatea copiilor.
 • Atmosfera emoțională negativă în familia, grădinița sau instituția școlară, subminează cel mai direct imunitatea. Bautura părinților, simțul inferiorității în echipă, umilința și lipsa iubirii, toți acești factori negativi distrug nu numai sufletul, ci și corpul tinerei ființe.
 • Calitatea alimentelor sănătoase este în primul rând în setul de vitamine și minerale. În absența imunității la copii, riscul crescut de morbiditate este mult mai mare, iar nutriția joacă un rol important aici.
 • Bolile congenitale și infecțiile de masă. Exemplu: disbioză, pielonefrită și alte boli intestinale în pereții grădiniței.

Parintii ar trebui sa acorde o atentie deosebita si sa inceapa sa ia masurile adecvate daca bebelusul este bolnav cu raceli mai mult de 5-6 ori in timpul anului. Mai ales dacă există complicații sub formă de pneumonie, amigdalită și, în același timp, tratamentul este dificil.

Ce stimulează imunitatea la un copil

Există multe modalități de a îmbunătăți starea de sănătate a copilului la domiciliu. Toate acestea sunt bine cunoscute și destul de ușor de făcut, trebuie doar să le urmezi și să nu fii leneș.

Metoda de întărire

Puteți începe să vă întăriți de la vârsta de 3 ani și cu bunătatea înnăscută a copilului chiar mai devreme, din primul an de viață. Încălzirea se realizează sub formă de frecare zilnică a corpului cu apă rece folosind un burete moale. Reducerea temperaturii apei trebuie să fie graduală, pornind de la 36 de grade.

Când copilul crește până la 3 ani, întărirea poate fi transformată într-un joc, sub formă de exerciții de dimineață timp de 10 minute într-o cameră sau cameră răcoroasă. Apoi se freacă cu apă cel mult 25 de grade, apoi se șterge bine corpul și se pune îmbrăcămintea caldă.

Nutriția corectă

Conținutul de vitamine cu alimente este una dintre cele mai importante modalități de îmbunătățire a imunității copiilor. Aici este o listă necesară de vitamine benefice:

 • Și - este o mulțime de legume, cum ar fi un morcov, varză, toate verzile posibile. Peștele și peștele de mare, gălbenușul și untul și laptele conțin, de asemenea, multă vitamină A.
 • B este o întreagă gamă de vitamine incluse în leguminoase, roșii, sfecla, brânză și produse caș, multe boabe, carne de vită și gălbenușuri de ou.
 • C este un grup de citrice, trandafir de câine, coacăz negru și varză.
 • D - bogat în pește, ulei de pește și lapte integral de vacă.
 • E - merită menționată uleiul vegetal, pâinea cu cereale integrale, varza de Bruxelles, salata și spanacul.
 • Componenta oligoelementelor: cupru, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, zinc sunt, de asemenea, necesare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ei ajută efectiv o persoană bolnavă să facă față acestei boli, iar sănătatea devine și mai puternică.
 • Iodul este o substanță necesară care intră în organism atunci când mănâncă fructe de mare, pește de ceapă, ciuperci, ridiche și mazare verde.

Cu cât copilul mănâncă mai mult produse care conțin substanțe nutritive naturale, cu atât mai bine pentru promovarea sănătății. În acest sens, legumele și fructele proaspete, nucile și semințele, boabele și fructele uscate sunt deosebit de eficiente.

Preparate cu multivitamine

Se știe că o persoană în creștere este necesară pentru dezvoltarea completă a sistemelor și organelor interne, mult mai mult și a produselor care conțin vitamine și a compozițiilor minerale decât un adult. Dacă se dezvoltă afecțiuni nefavorabile, copilul se îmbolnăvește mult mai repede, iar avitaminoza apare mai des, ceea ce poate provoca o deficiență imună destul de stabilă.

Multivitaminele vor fi utile copilului, în special în perioadele de mediu nefavorabile, în toamnă, iarna și primăvara. Selectarea compoziției corecte trebuie discutată împreună cu medicul pediatru și să se cumpere multivitamine adaptate la o anumită vârstă la o farmacie.

medicamente

Printre imunomodulatoarele care pot mări activitatea activă a sistemului imunitar, sunt cunoscute multe preparate farmaceutice. Printre cele mai populare sunt:

 • interferon,
 • anaferon,
 • echinacea,
 • viferon,
 • broncho-munal și altele.

Specialiștii îi prescriu adesea la primele semne de boală, stimulează organismul să producă interferon pe cont propriu, asigurând astfel recuperarea.

Remedii populare

Suntem în creștere imunitate cu remedii folk, care de mai multe secole au salvat copii și adulți de infecții și alte afecțiuni.

 • Pentru a întări imunitatea este foarte bine să luați decocții de șolduri cu lămâie și miere. Proporțiile pot fi luate în mod arbitrar, dar nu este necesar să se facă un amestec prea puternic pentru copii.
 • Ceaiurile din ierburi utile și amestecurile de plante de droguri de tei, de musetel, mama și mamele vitregi sunt foarte eficiente și de ajutor la o vârstă fragedă.
 • Amestecul de medicamente din fructe uscate și miere este un adevărat panaceu pentru boală.
 • Laptele și fructele uscate de zmeură, coacăze, cenușă de munte sunt capabile să ridice rapid și foarte eficient picioarele copilului.

Cele mai periculoase perioade ale vieții unui copil

 1. Primele 28 de zile de viață. Această perioadă este considerată dificilă pentru un copil născut. Se adaptează la noul mediu de viață și, bineînțeles, la microbii de proprietăți patogene și infecții virale.
 2. A doua perioadă, cele mai sensibile la atacuri infecțioase, este de 3-6 luni de viață. Anticorpii maternali sunt aproape distruși, iar propriile imunități nu s-au format încă.
 3. Amintiți-vă, dacă un copil înainte de anul de viață nu a primit partea necesară de anticorpi de protecție maternă, dacă mama a fost bolnavă în timpul sarcinii și a hrănit copilul sau nu a hrănit cu lapte, este grav și atipic bolnav de infecții cum ar fi tuse convulsivă, pojar sau varicelă. În acest caz, este foarte important să faceți vaccinările la timp și în mod corect.
 4. A treia vârstă periculoasă este de 2-3 ani. Contactul cu lumea exterioară este deosebit de intens, datorită sosirii copilului în instituția pentru copii. Imunitatea nu se formează și sensibilitatea la boli este foarte mare.
 5. La vârsta de 6-7 ani, boli alergice periculoase, deoarece imunoglobulinele au o valoare maximă. Afecțiunile cronice încep adesea să se formeze aici.
 6. Adolescența este momentul schimbărilor hormonale. La fete de 12-13 ani, la baieti 14-15 ani. În această perioadă, propriul nostru sistem imunitar sa format deja, dar eșecurile se pot datora formelor cronice dobândite anterior sau pe fond hormonal. Sprijiniți copilul în această perioadă cu medicamente sau metode tradiționale de protecție. Usturoiul îl protejează perfect împotriva virușilor, este suficient să o tăiați și să-l puneți pe o farfurie în camera copilului.

De ce imunitatea copiilor este în scădere, am aflat deja că rămâne să înțelegeți și să vă amintiți ideea principală că sănătatea copilului dumneavoastră este în mâinile dvs. și nu ar trebui să ignorați sfaturile și recomandările importante.

De la un copil puternic și sănătos, o persoană sănătoasă și puternică va crește, capabilă să se auto-afirme și să trăiască o viață plină de pasiuni și emoții puternice și, dimpotrivă, un organism slab nu va primi plăcerea și plăcerea vieții. Deci, îngrijiți copilul, temperați-l, conduceți un stil de viață sănătos și fiți un exemplu pentru el în totul!

Top