Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Cum să folosiți ulei de brad cu răceală
2 Profilaxie
Gripa - simptome și tratament la adulți în 2018
3 Clinici
De ce crește temperatura corpului înainte de menstruație
Image
Principal // Rinită

Antibiotice pentru tuse


Antibioticele cu tuse sunt acele medicamente care ajută la scăderea tusei și la eliminarea altor simptome de frig. Tratamentul tusei cu antibiotice are anumite caracteristici și există multe medicamente în acest scop.

Antibioticele ar trebui să fie prescrise de un medic, dar de multe ori oamenii prescriu pe cont propriu acei sau alți agenți cu activitate antibacteriană.

Atunci când alegeți un medicament, acordați atenție următoarelor aspecte:

Antibioticele pentru tuse ar trebui luate numai dacă există motive pentru aceasta. Antibioticele sunt medicamente care vizează distrugerea florei bacteriene. Acestea sunt prescrise pentru bronșită, pneumonie traheită și alte boli care pot fi însoțite de tuse. Cu toate acestea, tusea poate fi un simptom al bolilor care nu sunt legate de afectarea sistemului respirator de către flora bacteriană. De exemplu, uneori caracterizează unele patologii ale sistemului cardiovascular și nervos.

Antibioticul trebuie ales în funcție de spectrul activității sale, deoarece fiecare medicament acționează asupra anumitor bacterii. De aceea, dacă tusea este însoțită de descărcare prin spută, atunci înainte de începerea tratamentului este bine să aveți un test pentru flora bacteriană. Acest lucru vă va permite să alegeți cel mai eficient medicament. Când nu există oportunitatea de a consulta un medic, iar tusea persistă timp de trei zile sau mai mult, trebuie să acordați preferință medicamentelor cu un spectru larg de acțiuni. De exemplu, puteți opta pentru preparatele Amoxiclav sau Flemoklav. Cu toate acestea, înainte de a începe auto-tratamentul, merită să ne gândim la faptul că antibioticele pot provoca dezvoltarea complicațiilor, pot conduce la trecerea bolii într-o formă cronică și, de asemenea, pot provoca reacții alergice.

Luați bine antibioticele. Este inacceptabil să se depășească sau să se subestimeze doza medicamentului. Creșterea dozei nu contribuie la o recuperare rapidă, dar este foarte posibil să provocăm dezvoltarea de complicații prin astfel de acțiuni. Când nu există nici o îmbunătățire după o zi de la începutul medicamentului, antibioticul ar trebui înlocuit cu altul. De asemenea, nu prelungiți sau scurtați în mod independent cursul tratamentului. Cu cat persoana consuma mai mult drogul, cu atat bacteriile devin mai rezistente.

Conținutul articolului:

Este necesar să luați antibiotice atunci când tuse?

Antibioticele trebuie să fie luate atunci când tusea este bacteriană în natură. Cu toate acestea, un medic ar trebui să prescrie astfel de medicamente. Auto-tratamentul cu agenți antibacterieni poate agrava cursul bolii și poate cauza bacteriilor să devină mai rezistente la efectele lor. Ca rezultat, va fi foarte dificil să scapi de boală.

Pentru a alege un antibiotic care va funcționa într-adevăr, aveți nevoie de o vizită la medic. Medicul va trimite pacientul să efectueze un test de spută pentru bacposev. După obținerea rezultatelor, va fi posibil să alegeți un medicament care să salveze rapid și eficient o persoană de boală.

În cazul în care analiza nu este efectuată, cel mai adesea pacienții cu tuse sunt prescrise medicamente din grupul de peniciline, care au un spectru larg de acțiune. În plus, este posibil să refuzați să luați antibiotice la tuse, în special în cazurile în care boala are un curs necomplicat. Pur și simplu așteptați timpul, luați vitamine și mâncați mai multe fructe și legume proaspete.

Tipuri de antibiotice pentru tuse

Dacă alegeți un antibiotic pentru tuse, trebuie să vă concentrați asupra cauzei apariției acestuia. De aceea este atât de important să cunoaștem agentul cauzal al bolii, doar în acest caz putem vorbi despre tratamentul etiologic cu antibiotice. Medicamentele expectorante și imunostimulantele pot fi, de asemenea, prescrise pentru a scăpa de tuse.

Statisticile arată că aproximativ 90% din toate răceliile asociate tusei sunt provocate de viruși. Aceasta înseamnă că nu este necesar să se ia antibiotice, deoarece recuperarea nu poate fi realizată cu ajutorul lor.

Colds sunt tratate cu antibiotice, în cazul în care este întârziată timp de 5-7 zile sau mai mult. Un astfel de curs lung al bolii indică reproducerea florei bacteriene, ceea ce înseamnă că o persoană are nevoie de o terapie adecvată.

Când tusea cel mai adesea prescris următoarele medicamente antibacteriene:

Penicilinele sunt medicamente precum Augmentin, Amoxiclav, Ampioks.

Macrolidele, dintre care: Azitromicina, Roxitromicina, Claritromicina.

Cefalosporinele sunt medicamente precum Cefotaximă, Cefpirom, Cefazolin.

Antibioticele vor ajuta dacă tusea are o natură bacteriană. Cu toate acestea, preparatele antibacteriene nu ar trebui folosite prea des, deoarece pot provoca dependența de bacterii. De asemenea, trebuie să luați în considerare faptul că toate antibioticele au un anumit set de contraindicații și efecte secundare.

Ce antibiotic să bei când tuse?

Cu o răceală prelungită, se pune problema alegerii: ce fel de antibiotic să bei atunci când tuse? Trebuie remarcat faptul că medicamentele antibacteriene vor fi eficiente numai atunci când cauza tusei sunt bacterii. Pentru a afla, trebuie să faceți o analiză a sputei pentru cultura bacteriană și pentru sensibilitatea florei la antibiotice. Singura modalitate de a găsi un medicament eficient.

Atunci când analiza nu este posibilă, pentru tratament, puteți utiliza antibiotice cu spectru larg. Aceste medicamente ajută la eliminarea simptomelor bolii și a recuperării rapide.

Cu o tuse puternică, care este cel mai bun antibiotic?

Începând cu tratamentul, ar trebui să se înțeleagă că o tuse puternică nu este o boală, ci doar un simptom al acesteia. Prin urmare, trebuie să vă luptați nu cu tusea însăși, ci cu infecția. Pentru a afecta organismul trebuie să fie cuprinzătoare. Pentru a face acest lucru, pacientul este prescris medicamente antibiotice și imunostimulante.

Atunci când o tuse puternică apare pe fundalul unei infecții virale, Immunal ajută bine. Dacă se produce descărcarea sputei în timpul tusei, acesta poate fi un semn al unei infecții bacteriene. În acest caz, medicamente cum ar fi: Supraks, Amoxiclav, Macropen pot ajuta.

Alegeți cel mai eficient medicament pentru tratamentul tusei puternice poate numai medicul. Prin urmare, nu trebuie să refuzați să vizitați un medic.

De asemenea, cu o tuse puternică, puteți lua medicamentul Codelac. Conține codeină, rădăcină de lemn dulce, lanceolate de plante medicinale și bicarbonat de sodiu. Aceste componente împreună pot elimina o persoană cu o tuse puternică. Reduceți tusea cu ajutorul medicamentului Pektusin.

Ce antibiotice sunt necesare atunci când tuseți flegma?

Când tuse cu spută, sunt necesare antibiotice puternice. Și cele mai multe dintre ele pot fi achiziționate fără prescripție medicală. Dacă sputa este separată în timpul tusei, aceasta indică o boală gravă care necesită tratament profesional. Este deosebit de periculos dacă sputa este strecurată cu sânge sau are o culoare galben-verzui sau rugină. Aceasta indică un proces purulente.

Medicul prescrie mucoliticii pacienților, care vizează diluarea sputei vâscoase și contribuția la o ușoară descărcare a acesteia.

De asemenea, pacientul va fi recomandat să ia antibiotice și sunt prescrise alte proceduri care sunt ușor de efectuat la domiciliu:

Pentru a facilita îndepărtarea sputei, trebuie să beți cât mai multă apă.

Este necesar să se umezească aerul, care va înmuia sputa, și va fi mai ușor să tuse.

Este necesar să se reducă la minimum efectul iritant asupra plămânilor, în primul rând în ceea ce privește fumul de tutun.

Când vine un alt tuse, trebuie să stai drept. Aceasta va extinde plămânii și va elimina mai ușor flegma.

Flegmul nu poate înghiți, trebuie să scuipați. Pentru a nu infecta alte persoane, trebuie să respectați regulile de igienă.

Atunci când tuse cu spută, puteți utiliza și astfel de medicamente mucolitice, cum ar fi:

Acetilcisteina. Droguri bazate pe acesta: Vicks asset, ACC, Fluimucil.

Bromhexin. Denumiri comerciale de droguri: Bronhosan, Bromheksin, Solvin.

Bromhexin, salbutamol și preparate combinate care conțin guaifenesin: Ascoril, sirop Cushnol, sirop Djoset.

Ambroxol și analogii acestuia: Lasolvan, Ambrobene, Ambrosan, Halixol, Ambrogexal, Flavamed.

Carbocisteină și medicamente pe baza acesteia: Fluifort, Bronhobos, Libeksin Muko, Fluditek.

Antibiotice pentru copii atunci când tuse

Unii părinți cred că antibioticele pentru copii atunci când tusea ajută la rezolvarea rapidă a bolii și nu dăunează sănătății. Dar medicamentele antibacteriene care prescriu medicamente pentru copii sunt inacceptabile. Aceste medicamente au un impact semnificativ asupra microflorei intestinale, pot provoca disbioză, duc la o scădere a imunității.

Dacă un copil are o tuse, mai întâi trebuie să îi oferiți un regim adecvat de băut. Vitaminele pot ajuta sistemul imunitar să facă față bolii. Antibioticele trebuie amânate, cu condiția ca acestea să nu fie prescrise de medic. Atunci când o boală este gravă, este necesară consultarea medicului pediatru. După examinare și testare, medicul va prescrie antibiotice. Acordarea independentă a copiilor lor nu trebuie să fie, deoarece poate dăuna organismului imatur.

Părinții ar trebui să aibă următoarele informații despre efectele antibioticelor asupra corpului copilului:

Acceptarea unei singure tablete de cloramfenicol poate duce la apariția anemiei aplastice, în care se inhibă funcția de formare a sângelui.

Nu prescrieți copii din grupul de tetraciclină. Acestea sunt medicamente cum ar fi: tetraciclină, doxiciclină, minociclină. Ele au un efect negativ asupra formării smalțului dinților.

Tulburări în formarea articulațiilor cartilajului pot apărea atunci când se iau fluorochinolone. Acestea sunt medicamente precum: Ofloxacin, Pefloxacin, etc.

Medicul poate prescrie medicamente antibacteriene copilului în următoarele grupuri:

Amoxiclav și Augmentin sunt medicamentele de alegere pentru tratarea copiilor. Dacă un copil are intoleranță la peniciline, atunci îi sunt prescrise cefalosporinele: Cefuroximă, Cefaclor, Cefalexin. Tratamentul antibiotic trebuie suplimentat cu aportul de bacterii vii. Pot fi medicamente precum: Linex, Acipol, Bifiform, Bifidumbacterin. Consumul util de vitamine C și B.

Atunci când tusea prelungită sau cronică, care însoțește adesea răcelile, ajută medicamentele din grupul de macrolide. Acestea sunt mijloace cum ar fi: Sumamed și Rulid. Ingredientele active ale acestor antibiotice penetrează bine în toate fluidele biologice ale corpului. Același lucru se aplică mucusului bronșic, în care bacteriile sunt concentrate. Prin urmare, după ce ați luat medicamente dintr-un grup de macrolide, tusea trece rapid.

Pentru copii, antibioticele sunt disponibile într-o formă specială de dozare. Acestea pot fi achiziționate sub formă de sirop sau sub formă de comprimate masticabile care au un gust de fructe. Acest lucru face ca tuserea copilului să fie mai confortabilă și mai ușoară.

Există un sirop de tuse antibiotic?

Este un sirop de tuse cu efect antibacterian. Și aceasta este o metodă eficientă și plăcută pentru gustul care ajută la combaterea bolii. Preparatele sub formă de sirop sunt cel mai adesea prescrise copiilor, astfel încât să nu refuze să ia medicamente. Sunt disponibile următoarele siropuri de tuse:

Sirop de planta. Acesta este un medicament bazat pe ingrediente naturale. Îndepărtează tusea timp de 3-5 zile. Siropul are un gust plăcut, astfel încât copiii să nu refuze să o accepte. Medicamentul contribuie la diluarea sputei, traduce tusea uscată într-o stare umedă. Cu toate acestea, siropul de plantain nu este prescris pentru copiii sub 2 ani și nu este utilizat și pentru tratamentul de urgență.

Lasolvan sub formă de sirop. Acesta este un medicament auxiliar care este prescris dacă inhalarea nu ajută la tratamentul tusei. Principalul ingredient activ al Lasolvan este Ambroxol. Contribuie la lichefierea sputei vâscoase și la îndepărtarea timpurie a acesteia din tractul respirator. O persoană scapă de tuse, simptome de răceală, cum ar fi febră și oboseală, pleacă. Lasolvan poate fi utilizat pentru a trata adulții și copiii.

Siropul Dr. Mama. Este un medicament eficient împotriva tusei care conține ingrediente pe bază de plante. Siropul este prescris atât pentru adulți cât și pentru copii. Cu toate acestea, acesta acționează treptat, prin urmare trebuie luat în terapie complexă.

Bronholitin. Acesta este un remediu eficient împotriva tusei, dar poate fi luat numai în conformitate cu recomandările medicului. Preparatul conține astfel de componente cum ar fi: bromhidrat de glaucină, clorhidrat de efedrină, ulei de bazil, acid citric sub formă de monohidrat, precum și alte substanțe. După administrarea Bronholitinei, chiar și cea mai puternică tuse se oprește. Este prescris pentru tratamentul copiilor și adulților, dar doza trebuie respectată cu strictețe.

Este posibil să se vindece o tuse fără utilizarea antibioticelor?

Puteți încerca să vindecați o tuse fără antibiotice utilizând următoarele metode de medicină tradițională:

Ceapa decoct. Pentru pregătirea sa, trebuie să tăiați 2-3 cepe, să le turnați cu lapte și să puneți foc. Este necesar să fierbeți amestecul până ce ceapa este moale. Apoi adăugați miere într-un decoct, o linguriță per sticlă. Luați un decoct de lingură la fiecare oră, cursul tratamentului este de 1-3 zile.

Ridichea neagra cu tuse de miere. O recoltă de rădăcină de dimensiuni medii ar trebui să fie bine spălată și o incizie profundă făcută în mijloc, adică pentru a forma un fel de ceașcă. Adăugați miere (o lingură sau o linguriță, în funcție de mărimea ridichii), apoi puneți ridichea într-o farfurie. Lăsați-o pe masă pentru noapte. În acest timp, rădăcina va da sucul, care este amestecat cu miere. Acesta va fi un medicament pentru tuse. Dozaj pentru tratamentul adulților - o lingură de 4 ori pe zi, pentru tratamentul copiilor - o linguriță de 4 ori pe zi. Cursul de tratament este de 1-2 săptămâni.

Adjika cu hrean și usturoi pentru tratamentul tusei. Pentru prepararea medicamentelor este nevoie de 3-5 căței de usturoi, 1-2 de hrean, 2-3 de roșii. Toate ingredientele sunt tocate și amestecate. Luați acest medicament pentru tuse la alimente, o lingură.

Autor al articolului: Alekseeva Maria Yurievna | Medic de familie

Despre doctor: Din 2010 până în 2016 Practicant al spitalului terapeutic al unității centrale medicale și sanitare nr. 21, orașul Elektrostal. Din anul 2016 lucrează în centrul de diagnostic №3.

Atunci când antibioticele sunt necesare atunci când tuse la adulți

Reflexul tusei este o reacție protectoare a unei persoane care provine din boli respiratorii și infecțioase, precum și alergii. În unele situații, este un simptom al bolilor grave și grave. Antibioticele pentru tuse pot fi numite de un specialist după identificarea cauzei sale.

Trebuie să beau antibiotice atunci când tuse

Tusea nu este o patologie independentă, ci o manifestare a diferitelor boli, dar substanțele antibacteriene nu sunt prezentate atunci când tusea este indicată în toate cazurile. În primul rând, este necesar să se stabilească tipul de agent patogen care a provocat acest simptom. Prin urmare, tratamentul antibacterian nu este prescris în primele etape ale patologiei.

Terapia cu antibiotice poate fi complet inutilă în natura virală a infecției. Efectul medicamentelor antibacteriene vizează suprimarea cauzelor procesului inflamator, prin urmare, pentru răceli, ele nu au sens să le ia: ele nu pot suprima viruși. Agenții antivirali sunt mai potriviți pentru aceasta.

Pentru a stabili diagnosticul corect și caracteristicile bolii pot fi calificate doar pe baza studiului organismului.

Tusea este cel mai adesea un semn al unui proces inflamator în bronhii, în tractul pulmonar sau în trahee. Dacă urgența tusei a apărut pe fundalul infecțiilor virale respiratorii acute, însoțită de febră, nasul curbat, dureri corporale, terapia cu antibiotice este impracticabilă.

Cu toate acestea, uneori medicamentele antimicrobiene pot fi utilizate pentru patologia virale severă, precum și în cazul în care componenta bacteriană sa alăturat.

Uneori reflexul tusei poate fi o manifestare a bolilor care nu sunt asociate cu o boală a tractului respirator superior prin bacterii, de exemplu, în patologiile cardiovasculare sau în boli ale sistemului nervos central.

Când trebuie să luați antibiotice când tuseți

Înainte de a prescrie antibiotice pentru tuse la adulți, este necesar să se facă un diagnostic corect pacientului. Prevederea nerezonabilă a medicamentului poate provoca aderarea unei infecții secundare și a altor consecințe neplăcute.

Este important să ne amintim că tratamentul cu antibiotice este prescris în cazurile în care procesul inflamator este cauzat de bacterii.

Terapia antimicrobiană trebuie inițiată atunci când sunt detectate următoarele boli:

 • inflamația plămânilor și a bronhiilor;
 • tuberculoza;
 • procesul inflamator în pleura;
 • tuse convulsivă
 • durere în gât;
 • traheită.

În plus, antibioticele pentru tuse la adulți utilizează:

 • dacă inflamația progresează după tratamentul antiviral;
 • cu febră și tuse, precum și sindromul febril care durează peste 5 zile. În acest caz, se poate suspecta o infecție bacteriană - rareori nu se produce o temperatură;
 • dacă ganglionii limfatici sunt mult măriti;
 • dacă mucusul din pasajele nazale a devenit vâscos și are o culoare gălbuie-verde;
 • dacă se detectează chlamydia pulmonară sau micoplasma;
 • cu apariția unei scurte respirații severe și a dificultății de respirație.

Dacă inflamația din departamentele bronhopulmonare sa dezvoltat datorită penetrării bacteriilor și nu este asociată cu o infecție virală, este necesar să se bea medicamente antibacteriene din prima zi de boală.

De obicei, experții utilizează monoterapie - tratamentul cu un singur medicament. Mijloacele sunt utilizate sub formă de tablete, granule sau suspensii. Injecțiile sunt prescrise pentru boli severe, precum și în timpul exacerbării.

Reguli de primire a fondurilor

Medicamentele antimicrobiene sunt prescrise luând în considerare spectrul activității lor terapeutice, deoarece orice agent acționează asupra unui anumit tip de microbi. Trebuie să știți despre următoarele:

 • dacă tusea este însoțită de mucus purulent, cel mai bine este să treci o cultură bacteriană înainte de începerea tratamentului;
 • cu o tuse prelungită care durează mai mult de 3 zile, ar trebui să se acorde prioritate medicamentelor cu o gamă largă de acțiuni;
 • nu autoprotejează un medicament: auto-medicamentul poate duce la apariția de complicații și reacții alergice, precum și provocarea tranziției bolii la stadiul cronic;
 • utilizarea medicamentelor prescrise trebuie să fie corect: să se respecte doza și frecvența administrării, precum și să se completeze cursul până la sfârșit;
 • dacă nu există nici o îmbunătățire după 1-2 zile de la începerea tratamentului, medicamentul ar trebui înlocuit cu altul.

Pentru a vindeca cu succes boala, împreună cu terapia antimicrobiană, sunt prescrise și alte medicamente: antitusive și antipiretice, imunomodulatoare, mucolitice, complexe de vitamine și probiotice pentru a restabili flora intestinală.

Ce antibiotice sunt prescrise

Tratamentul antimicrobian pentru adulți prescris în funcție de tipul de bacterii și de caracteristicile individuale ale pacientului. În terapie se utilizează următoarele grupuri de medicamente:

 • Penicilinele. Se utilizează pentru infecțiile bacteriene primare. Substanțele din acest grup acționează asupra membranelor celulare ale microorganismelor, distrugând activitatea lor vitală. Nu este prescrisă pentru femeile gravide, pentru afecțiuni renale și gastro-intestinale, precum și pentru reacții alergice.
 • Macrolide. Medicamente antimicrobiene active împotriva unei varietăți de microbi patogeni. Acestea provoacă un minim de reacții negative, sunt utilizate în comprimate o dată pe zi.
 • Cefalosporine. Medicamente cu o gamă largă de efecte, cel mai des utilizate în injecții, timp de 7-10 zile. Afișată cu ineficiența altor mijloace, precum și cu tuse cronică.
 • Tetraciclinele suprimă cu succes sinteza proteinelor microorganisme, care le provoacă moartea. Interzis în ultimele etape de a purta o patologie a copilului și a ficatului.
 • Fluoroquinolonele sunt printre cele mai eficiente medicamente antimicrobiene. Acceptat cu tuse prelungită, precum și un curs sever al bolii. Ei au o bună compatibilitate cu alte medicamente, dar pot provoca multe reacții negative.

Efectele antimicrobiene

Este imposibil să spun fără echivoc care antibiotic este cel mai bun. Doar un medic experimentat va spune numele medicamentului, va calcula doza necesară și va dezvolta un regim de terapie.

Cu o tuse puternică

Tratamentul antibiotic cu o tuse puternică va ajuta la eliminarea rapidă a infecției și la scăderea simptomului dureros. Lista de instrumente care pot face față cu succes sarcinii include următoarele:

 • Sumamed este un azalid puternic bazat pe azalidă. Mai degrabă înseamnă costisitoare - trei pastile de antibiotice costă aproximativ 500 de ruble.
 • Amoxiclav - un medicament din grupul de penicilină. Un antibiotic bun pentru tuse care însoțește bolile respiratorii acute și cronice. Adulții sunt prescrise sub formă de tablete. Durata tratamentului este de 5-14 zile.
 • Suprax este o cefalosporină de generația a 3-a, suprimând cu succes o multitudine de microbi gram-pozitivi și gram-negativi. Folosit pentru diferite boli infecțioase și inflamatorii ale bronhiilor și plămânilor.

Tuse uscată

Cele mai eficiente antibiotice pentru tuse uscată sunt:

 • Claritromicina este un medicament macrolidic cu un ingredient activ similar;
 • Rovamicinul, o macrolidă pe bază de spiramicină, este produsă în tablete;
 • Medicament cefuroximă - cefalosporină, fabricat sub formă de pulbere pentru preparate injectabile;
 • Flemoxin Solutab - comprimate antibiotice. Folosit pentru crampe uscate intens.

Cu sputa

Lista medicamentelor antibacteriene eficiente care pot face față rapid infecției la tusea până la flegma include:

 • Macropen - medicamentul în tablete și granule;
 • Augmentin este o substanță bazată pe amoxicilină și acid clavulanic;
 • Ceftriaxona - fotografii excelente de tuse din grupul cefalosporinelor;
 • Levofloxacin - fluorochinolonă, activă împotriva unei varietăți de microorganisme aerobe gram-pozitive și gram-negative.

Antibiotice necostisitoare

Există analoage mai ieftine ale unor medicamente bine cunoscute, inclusiv același ingredient activ.

Medicamentele antimicrobiene ieftine, dar eficiente includ următoarele:

 • Amoxicilina - penicilină semi-sintetică, o gamă largă de efecte. Se utilizează în diferite patologii infecțioase și inflamatorii ale organelor interne, inclusiv în sistemul de ORL. Preț - 70 de ruble.
 • Ampicilina este un medicament care conține același ingredient activ. Ampicilina atunci când tusea are o acțiune bactericidă împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative aerobe. Durata tratamentului depinde de gravitatea infecției și de caracteristicile cursului acesteia. Cost - 59 ruble.
 • Azitromicina este un medicament macrolidic. Se face sub formă de tablete. Durata de utilizare - 3 zile, în tratamentul formelor severe - 5 zile. Ea are un efect bactericid, se descurcă eficient cu simptomele neplăcute ale pneumoniei, sinuzitei, bronșitei, scarlatului și altor boli ale tractului respirator superior. Preț - 120 de ruble.
 • Doxiciclină - tetraciclina antibiotică este produsă sub formă de tablete, capsule, precum și pulbere pentru fabricarea unei soluții. Cursul de terapie este de 3-5 zile. Costul de 30 de ruble.
 • Ciprofloxacina este un medicament antimicrobian cu spectru larg, aparținând fluorochinolonelor. Prețul a 10 comprimate - 35 de ruble.
 • Eritromicina este un medicament macrolidic care are un efect bacteriostatic, are un efect bactericid în doze mari. Prețul - 129 ruble.
 • Cloramfenicolul este o substanță antibacteriană bazată pe cloramfenicol. Puteți să-l cumpărați pentru 115 ruble.
 • Ofloxacin - medicament-fluorochinolonă. Este utilizat pentru toate tipurile de patologii ale părților inferioare ale sistemului de ORL, este interzis în timpul sarcinii. Preț pentru 10 comprimate - 23 de ruble.

Pot să fac fără pastile

Abuzul de agenți antibacterieni poate provoca efecte secundare, poate duce la rezistența microbiană la substanța utilizată și lipsa eficacității terapiei. Prin urmare, unii pacienți preferă să facă fără utilizarea de comprimate, recurgând la medicina tradițională.

Multe plante includ substanțe similare în efect terapeutic cu medicamentele artificiale, totuși, spre deosebire de ele, ele nu afectează în mod negativ organismul.

Există un număr mare de rețete împotriva tusei, create pe baza plantelor care au efect antibacterian. Cele mai puternice antibiotice naturale pentru tuse sunt:

Băuturile și medicamentele pregătite pe baza acestor fonduri pot opri creșterea germenilor, pot întări sistemul imunitar, elimina inflamația și pot suprima ciupercile.

Merită să vă amintiți că orice tratament, atât tradițional cât și cu medicina tradițională, trebuie să fie coordonat cu medicul dumneavoastră. Instrumentul adecvat ales vă va ajuta să scăpați de infecție și să eliminați simptomele neplăcute într-un timp scurt.

Antibiotice pentru tuse la adulți: o listă cu cele mai bune

Utilizarea antimicrobiană trebuie să fie rezonabilă. Antibioticele sunt indicate pentru tuse cauzată de o infecție bacteriană. Luați medicamente din acest grup farmacologic trebuie să fie prescris de un medic. Auto-tratamentul tusei cu antibiotice poate agrava cursul bolii și poate duce la o scădere a sensibilității tulpinii patogene la efectele medicamentelor. Familiarizați-vă cu regulile antimicrobiene.

Indicații privind utilizarea de antibiotice pentru tusea la adulți

Includerea medicamentelor care inhibă creșterea celulelor procariote și a celor mai simple microorganisme în protocolul de tratament al unei boli virale este necesară atunci când un pacient are complicații sub forma unei infecții bacteriene. În cazul unei tuse alergice, virale, antibioticele sunt absolut inutile. Este recomandabil să se utilizeze medicamente antimicrobiene pentru următoarele boli:

 • Pneumonia este o patologie caracterizată de pneumonie, o tuse de hacking cu spută copioasă.
 • Tuberculoza - simptomele bolii depind de forma patologiei, pot include hemoptizie, febră.
 • Tuse convulsivă - o infecție provoacă o tuse convulsivă ("lătrat").
 • Bacterii bronșici - boala este însoțită de atacuri prelungite de tuse, de inflamare a arborelui bronșic.
 • Angina (tonsilita) - patologia provoacă o tuse umedă sau uscată.
 • Inflamația purulentă a traheei - boala se manifestă prin tuse uscată, care apoi devine umedă cu eliberarea sputei purulente.
 • Pleurisia - infecția foilor pleurale se caracterizează prin tuse uscată, durere în piept, dificultăți de respirație.

Semne ale unei infecții bacteriene

Clinica bolii nu este întotdeauna specifică, din acest motiv pentru diagnostic este necesar să contactați un specialist care va lua un eșantion de descărcare de gestiune sau frotiu din gât și îl va da la laborator. Dacă un pacient are o evoluție activă a bolii pe fondul tratamentului pe termen lung cu agenți antivirali, se prescriu antibiotice cu spectru larg fără a determina mai întâi sensibilitatea agenților patologici la efectele lor.

Prezenta admitere a infecției secundare respiratorii poate fi făcută din următoarele motive:

 • febră;
 • ganglionii limfatici cervicali și submandibulari lărgiți;
 • descărcarea mucusului purulent din pasajele nazale;
 • apariția scurgerii respirației, insuficiența respiratorie;
 • o spută vâscoasă având o nuanță verzui;
 • semne de intoxicație sub formă de slăbiciune, transpirație, dureri de cap;
 • apariția unei tuse "bătătorită" (împreună cu alte simptome indică micoplasmoza respiratorie, chlamydia);
 • detectarea limfocitozelor sanguine, a tijei și a segmentocitozelor, rata de sedimentare a eritrocitelor accelerate.

Grupuri antibiotice pentru tuse la adulți

Selectarea agenților antimicrobieni se efectuează pe baza rezultatelor studiilor de laborator pentru identificarea agentului cauzal al bolii. Antibioticele pentru tuse puternică la adulți, care este însoțită de separarea sputei, sunt mai ușor de preluat, deoarece pot fi testate și flora poate fi analizată, precum și sensibilitatea microorganismului la anumite grupuri de medicamente.

Tratamentul infecției respiratorii secundare este efectuat de următoarele grupuri de antimicrobiene:

 • Peniciline (Amoxicilină, Amoxiclav) - recomandată pentru bronșită, pneumonie. Penicilinele sunt permise în timpul sarcinii.
 • Cefalosporinele (ceftriaxona, cefpiromul) - antibiotice aparținând acestui grup, rareori produc o reacție alergică, dar pot întrerupe procesul de formare a sângelui. Cefalosporinele sunt prescrise pentru bronșită acută, pneumonie.
 • Macrolidele (eritromicina, azitromicina) - sunt considerate ca având o toxicitate scăzută, cauzează rar reacții de hipersensibilitate. Antibioticele macrolide sunt eficiente pentru pneumonia cu mioplasme, bronșita acută.
 • Sulfonamidele (co-trimoxazol) - la doze mici provoacă apariția tulpinilor rezistente de agenți patogeni, prin urmare, sunt rareori prescrise.
 • Fluorquinolii (Ciprofloxacin, Levofloxacin) nu sunt antibiotice chimice, dar sunt aproape de ele prin principiul acțiunii. Fluorquinolii sunt eficienți împotriva Mycobacterium tuberculosis. Preparatele din această serie sunt toxice pentru rinichi.

penicilină

Mecanismul de acțiune al antibioticelor din această serie se datorează capacității lor de a inhiba formarea membranei plasmatice a bacteriilor și astfel inhiba multiplicarea agenților care provoacă boli. Capacitatea penicilinelor de a penetra în țesuturile organismului este utilizată pentru a trata infecțiile intracelulare. Antibioticele considerate au o selectivitate ridicată, prin urmare, aproape nici un impact negativ. În majoritatea cazurilor, acestea sunt prescrise pentru infecții cauzate de infectanți gram-pozitivi (streptococi, pneumococi, stafilococi).

Penicilinele biosintetice (benzilpenicilina, fenoximetilpenicilina) se obțin prin fermentarea ciupercilor de mucegai. Agenții antimicrobieni naturali sunt utilizați pentru a trata bronșita, durerile gâtului, pneumonia la adulți și copii. Penicilinele semisintetice (Amoxicilina, Azlocilina) se obțin prin atașarea diferitelor substanțe chimice la substanța naturală. Tratamentul cu tuse antibiotic la adulți se efectuează cu următoarele medicamente:

Antibiotice pentru tuse la adulți - o listă de medicamente și utilizarea lor

Ashel în 80% din cazuri este o consecință a introducerii în organism a infecției. Acesta este cel mai frecvent simptom al bolilor respiratorii care apar sub influența bacteriilor sau a virușilor.

Antibioticele pentru tuse la adulți devin cel mai eficient tratament pentru originea bacteriană. Aceștia ajută rapid și eficient la combaterea majorității infecțiilor.

Doar un medic poate prescrie aceste medicamente. El cunoaște caracteristicile diferitelor agenți farmacologici, orientarea lor și este capabil să țină cont de efectele lor asupra pacientului.

Domeniul de aplicare al antibioticelor

Trebuie amintit faptul că antibioticele tusei sunt eficiente numai pentru bolile cauzate de o infecție bacteriană. Pentru tratamentul gripei, parainfluenzei, rujeolei, infecției cu rotavirus sau SARS, sunt necesare alte medicamente.

Dacă un pacient are simptome respiratorii grave, nu trebuie să începeți să faceți medicamente cu antibiotice. Înainte de aceasta, trebuie să vizitați un doctor.

Cu frig sau hipotermie, această terapie este, de asemenea, contraindicată. Un astfel de efect asupra microflorei organismului va face mai mult rău decât bine.

Luarea antibioticelor în acest caz va diminua doar imaginea clinică și va dăuna corpului. Prin urmare, efectuați mai întâi un studiu de laborator privind evacuarea nasului și a gâtului. Și numai după aceea prescrie tratamentul.

Dacă boala a devenit pronunțată sau prelungită, atunci este mai bine să o luptați cu medicamente antibacteriene care afectează microflora cea mai diversă. De regulă, concomitent cu acestea medicul prescrie imunostimulante sau vitamine.

Antibioticele pentru tuse puternică sunt prescrise de un specialist în tratamentul:

 • bronșită;
 • faringita;
 • pneumonie;
 • pleurezie;
 • traheită;
 • laringită;
 • chlamydia;
 • sinuzita;
 • tuberculoza.

Aceste boli diferă în principalele simptome, dar toate sunt cauzate de o infecție bacteriană. În mod obișnuit, pacientul se plânge de o tuse puternică, de ușoare, de durere în piept sau pe o parte.

Deseori, există o temperatură ridicată mai mare de treizeci și opt de grade Celsius. Este dificil pentru pacient să respire, simte simptome pronunțate de intoxicare.

Antibioticele pentru tuse vor ajuta foarte repede să elimine toate aceste manifestări. Acestea nu numai că vă vor ajuta să uitați despre ele, dar și să vă permiteți să scăpați de dureri de cap, nas înfundat, stare generală de rău, slăbiciune, articulații dureroase și alte simptome. Pentru a face acest lucru, este necesar să urmați cu strictețe regimul, care este specificat în instrucțiuni și dezvoltat de medicul curant.

Clasificarea medicamentelor

De obicei, specialiștii primesc agenți antibacterieni aparținând:

 • Penicilină (Ampioks, Augmentin, Amoxiclav);
 • macrolide (claritromicină, roxitromicină, azitromicină);
 • cefalosporine (cefotaximă, cefpirom sau cefazolin).

Este necesar să alegeți un preparat, fiind ghidat de acel cerc de activatori pentru care este periculos.

Este extrem de important dacă pacientul are spută. Unele antibiotice sunt mai concentrate pe una umedă, în timp ce altele pe o tuse uscată.

Cu cat dureaza mai mult boala, cu atat este mai mare spectrul de actiune pe care agentul antibacterian ar trebui sa o detina. Prin urmare, cel mai adesea medicul prescrie Amoxiclav, ca medicament de influență universală.

În plus, specialistul monitorizează îndeaproape starea de sănătate a pacientului în schimbare. Odată cu ameliorarea antibioticelor sunt anulate, și cu o deteriorare a stării, medicamentul este înlocuit cu un medicament mai eficient. Dacă tratamentul este terminat și tusea nu a dispărut, atunci agentul antibacterian a fost ales incorect sau persoana nu a respectat toate cerințele medicului.

Selecția de antibiotice

De obicei, cu boli respiratorii sunt atribuite:

 • Ampioks. Ea afectează în mod activ procesul inflamator, distruge infecția și îmbunătățește rapid bunăstarea pacientului. Medicamentul este capabil să influențeze chiar și o microfloră stabilă.
 • Ampicilina elimină eficient simptomele bolilor respiratorii. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că este contraindicată persoanelor care au tendința de a reacționa alergic.
 • Augmentin afectează bolile severe ale tractului respirator, dificil de tratat. El este capabil să facă față latratului, tusei uscate sau umede. Este deosebit de eficient în pneumonie.
 • Suprax este un medicament modern care oferă rezultate chiar și în cele mai dificile cazuri. Îndepărtează rapid bronhospasmul, ajută la ameliorarea sputei și distruge infecția.
 • Ceftriaxona este prescris pentru condiții de severitate moderată și extremă. Este deosebit de eficient cu o tuse puternică la vărsături. De regulă, medicamentul este injectat în preparate injectabile și cel mai des folosit în spital.

După cum puteți vedea, medicamentele au un scop diferit și este imposibil să alegeți un agent antibacterian.

În plus, recepția necontrolată este capabilă să formeze rezistența organismului la aceste medicamente, după care va fi dificil să influențezi orice boală.

Antibiotice pentru tuse umedă

O tuse umedă este întotdeauna mai ușor de tratat decât una uscată. Prin urmare, este necesar să treceți un test de spută pentru a selecta un agent antibacterian. În plus, medicul trebuie să facă un diagnostic corect și să determine medicamentele care sunt cele mai eficiente pentru terapia efectuată.

Tusea umedă însoțește adesea pneumonie sau bronșită. Prin urmare, este prescris simultan cu medicamente expectorante. În combinație, ele ajută la eliminarea eficientă a iritației suprafeței interioare a tractului respirator, reduc umflarea acestora, elimină excesul de spută și distrug infecția.

Cel mai adesea, medicul prescrie:

Medicamentul se utilizează sub formă de capsule, tablete, pudre, suspensii. Cel mai adesea se utilizează pentru tuse productivă puternică, prurit. Acesta este un instrument destul de puternic, deci este luat o dată pe zi.

Disponibil sub formă de pilule sau în fiole pentru injecție. Are un număr redus de efecte secundare și contraindicații și, de asemenea, afectează delicat microflora organismului. De câte ori trebuie aplicată o dată, medicul decide. Principala condiție care trebuie îndeplinită este aceea că intervalul dintre doze va fi de opt ore.

Folosit în multe boli infecțioase respiratorii. Ea distruge rapid și eficient agenții patogeni, permițându-vă să traduceți o tuse uscată într-o tuse umedă. Suficient pentru a lua un medicament pe zi.

Antibioticele sunt administrate zilnic în același timp. Ei nu diferă în viteza de expunere, ca medicamente antitusive care pot opri orice tuse în 20 de minute.

Pentru a lupta eficient împotriva bacteriilor, substanța activă trebuie să se acumuleze în porții mici în organism, de obicei durează 3-7 zile. Eșecul utilizării acestora poate duce la o scădere a concentrației medicamentului în sânge și, ca rezultat, la ineficiența întregului tratament.

O saptamana este de obicei suficienta pentru ca toate simptomele majore sa scada.

Cu toate acestea, primele semne de ameliorare ar trebui să fie remarcabile în primele trei zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este necesar să înlocuiți medicamentul.

Antibiotice pentru tuse uscată

Fiecare agent antibacterian are o listă serioasă de contraindicații și incompatibilități cu alte medicamente. Pentru o persoană care nu are o educație specială, este imposibil să înțelegem aceste dificultăți.

Cu o tuse neproductivă, este necesară o selecție complet diferită de agenți farmacologici. De obicei, boala de bază este un proces inflamator puternic al membranei mucoase a tractului respirator, precum și efectul infecției asupra organismului.

În absența bronhiilor detașabile, medicamentele antibacteriene au cel mai bun efect. Recepția mucoliticii este, de asemenea, obligatorie.

Mai eficiente în acest caz vor fi antibioticele cu frig și tuse:

Este utilizat pentru a trata toate părțile sistemului respirator. Prin urmare, utilizarea sa este demonstrată chiar și în forme severe și cronice de boală. Cel mai adesea este prescris pentru sinus, chlamydia, faringită sau laringită. Luați-l de două ori pe zi, un comprimat. Cursul de terapie este de cel puțin șase zile. Dacă există o recomandare specială a medicului, acesta poate fi prelungit pentru aceeași perioadă.

În principiu, are azitromicină, care acționează efectiv asupra bolilor infecțioase ale tractului respirator. Medicamentul este disponibil sub formă de granule, tablete sau pulbere. Ar trebui să fie luată de trei ori pe zi.

Abilitatea de a elimina chiar și o tuse foarte puternică. Este eficient în majoritatea agenților patogeni de diferite boli ale tractului respirator superior. Acest medicament este prescris pentru sinuzită, legioneloză, scarlatină, tuse convulsivă, difterie. Luați-l de trei ori pe zi.

Descărcat cu patologii severe cu simptome severe. Cel mai adesea este folosit pentru bronșită sau pneumonie. Regimul de tratament este determinat de către medic.

Antibioticele pentru tuse uscată au rapid un efect pozitiv asupra bunăstării pacientului. Cu toate acestea, fără prescripție de la un specialist, nu ar trebui să fie luate, în ciuda faptului că acestea sunt gratuite la farmacie.

Acesta este un medicament foarte puternic, intoleranța individuală la substanța activă sau alegerea greșită a medicamentului poate avea un efect dăunător asupra corpului pacientului.

Recomandări și precauții

După cum sa menționat deja, antibioticele trebuie utilizate doar sub supravegherea strictă a unui medic. Problema este că atât de mulți oameni le consideră a fi medicamente absolut inofensive, care sunt potrivite pentru tratamentul absolut orice infirmitate.

Acest lucru a condus la faptul că medicii din întreaga lume sună alarmă din cauza pierderii sensibilității multor agenți patogeni la medicamentele antibacteriene. În cazul în care tendința continuă, în viitor va fi foarte dificil să selectați medicamente pentru a trata grav bolnavii.

Efecte secundare

Trebuie să știți că printre principalele efecte secundare ale antibioticelor sunt:

 • Ineficiența în bolile virale;
 • gusa;
 • efecte negative asupra ficatului;
 • imunitate redusă;
 • intoleranță individuală;
 • pierderea auzului;
 • efecte negative asupra rinichilor;
 • pericol de utilizare pentru persoanele care suferă de ulcere gastrice și duodenale;
 • inadmisibilitatea utilizării în timpul sarcinii etc.

Prin urmare, un specialist care este familiarizat cu toate tipurile de contraindicații, luând în considerare antecedentele generale ale pacientului, îi selectează tipul optim de medicament, precum și mijloacele capabile să corecteze efectele secundare.

Contraindicații

Un antibiotic pentru tuse ar trebui luat numai cu un diagnostic diferențial clar stabilit, deoarece fiecare dintre aceste medicamente are gama propriu de infecții pe care le vizează.

Cel mai adesea, substanțele antibacteriene sunt prescrise pentru bronșită, pneumonie, pleurezie, laringită, traheită și alte patologii, al căror principal simptom este tusea.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că nu toate bolile infecțioase sunt asociate cu manifestări respiratorii. Tusea adesea însoțește boli cardiace, patologii ale sistemului nervos, alergii și disfuncții ale tractului gastro-intestinal. Este clar că în aceste cazuri, antibioticele vor fi ineficiente.

În plus, aportul necontrolat de astfel de medicamente slăbește foarte mult apărarea, deschizând porțile largi ale oricărei infecții.

Persoanele care suferă de boli cronice, uneori destul de dificil de a tolera utilizarea agenților antibacterieni. Ele provoacă distrugerea în masă a florei patogene, care, în timpul proceselor de dezintegrare celulară, poate provoca o puternică intoxicare sau o reacție alergică a organismului.

Practic, fiecare boală a sistemului respirator, care are o natură infecțioasă, este însoțită de o tuse. Prin urmare, antibioticele sunt medicamentele de alegere în aceste cazuri.

În ciuda faptului că acestea sunt cel mai bun tip de tratament pentru atât de multe boli, numai un medic poate prescrie acești agenți antibacterieni. Este necesar să se cunoască exact diagnosticul, tipul de agent patogen, starea de sănătate a pacientului, precum și bolile asociate.

Antibioticele sunt anulate numai după acordul unui specialist. Ajutorul temporar nu înseamnă întotdeauna recuperarea. În caz contrar, toate măsurile luate terapia pot fi inutile.

20 dintre cele mai eficiente antibiotice pentru tuse

Cele mai probabile cauze ale tusei care necesită tratament antibiotic includ traheită, pneumonie sau bronșită de origine bacteriană. Bolile se caracterizează prin leziuni ale sistemului respirator inferior - plămânii, bronhiile, laringele, traheea. Un antibiotic pentru tuse nu elimină simptomele însăși, ci cauza apariției lor - bacterii patogene. Medicamentul distruge flora patogenă, restabilind funcțiile organelor afectate. Alegerea agenților antimicrobieni este determinată de tipul de agent patogen.

Atunci când medicamentele antibacteriene sunt necesare atunci când tuse

Atunci când tuse cu spută galbenă sau verde, antibioticele sunt prescrise. Umbra caracteristică a mucusului indică inflamația bacteriană a tractului respirator superior, care este eliminată numai prin agenți antimicrobieni. Acestea sunt utilizate în tratamentul unui număr de boli respiratorii:

 • bronșită;
 • tuberculoza;
 • traheită;
 • pneumonie;
 • laringită;
 • rinofaringită;
 • traheobronșitele.

Spectrele antibiotice cu spectru larg distrug majoritatea bacteriilor care afectează organele ORL. Pentru tuse și temperatură se utilizează medicamente din grupul de macrolide, peniciline, fluorochinolone și cefalosporine.

De ce un medic ar trebui să prescrie medicamente antimicrobiene

Pentru a afla care antibiotic este mai bun la tuse, este necesar să determinați agentul infecțios. Unele bacterii patogene sunt rezistente la agenții antimicrobieni ai penicilinei. Prin urmare, medicii prescriu comprimate pacienților numai după ce au primit rezultatele unui frotiu bakposev din faringe sau spută.

Tratamentul cu tuse antibiotice va fi eficient numai în cazul leziunilor bacteriene ale sistemului respirator. Este strict interzisa folosirea medicamentelor pentru raceli, gripa, parainfluenza si alte boli virale. Acestea reduc imunitatea generala, ceea ce creeaza conditii pentru reproducerea microbilor patogeni.

Medicamentele antimicrobiene au unele efecte negative asupra organismului uman. Atunci când se iau pastile sunt distruse nu numai bolile cauzatoare, ci și bacteriile benefice. Prin urmare, în timpul terapiei cu antibiotice a pneumoniei, tuberculozei sau traheitei, sunt prescrise simultan probiotice - Linex, Bifiform, Laktiale etc. Acestea conțin tulpini de lactobacili vii, normalizând microflora intestinală.

În unele cazuri, tusea este cauzată de o reacție alergică. În procesul de tuse, alergenii și particulele de praf sunt îndepărtate din organele respiratorii. În astfel de situații, antihistaminicele sunt prescrise, iar antibioticele nu vor ajuta.

20 dintre cele mai eficiente și mai sigure antibiotice pentru tuse

Antibioticele ieftine sunt eficiente pentru patologiile moderate și severe ale ENT bacteriene. Lista celor mai bune medicamente include medicamente din grupul de peniciline, macrolide, fluorochinolone, tetracicline și cefalosporine. Aminopenicilinele sunt de obicei prescrise pentru a elimina tusea pentru bolile necomplicate.

Amoxil

Un antibiotic semisintetic conține componente din grupul de penicilină - amoxicilină. Suprimă sinteza pereților celulari ai bacteriilor, ceea ce duce la moartea lor. Medicamentul cu un spectru larg de acțiune este folosit pentru o tuse prelungită, care este cauzată de astfel de boli:

 • inflamație a plămânilor;
 • laringită;
 • sinuzita;
 • durere în gât;
 • traheită;
 • rinofaringită;
 • laringită.

În timpul unei exacerbări a infecției, adulții iau 2-4 comprimate de două ori pe zi. În cazul pneumoniei severe, numărul de doze de medicament este crescut de până la 3 ori pe zi.

ampicilină

Semisinteticele tuse antibiotice ieftine aparțin grupului de peniciline. Ea are un efect bactericid pronunțat împotriva stafilococilor, enterococilor, streptococilor etc. Utilizat în tratamentul unor astfel de patologii:

 • bronșită;
 • abces pulmonar;
 • sinuzita;
 • durere în gât;
 • inflamație a plămânilor;
 • faringită etc.

Ampicilina sub formă de pulbere este destinată administrării intramusculare. Pre-diluat cu 1 fiolă de apă pentru preparate injectabile. În cazul unei patologii moderate de ORL, se administrează la fiecare 7 ore 0,5-1 g de antibiotic.

azitromicina

Pentru a elimina inflamația în organele ORL cu bronșită lentă, pneumonie, sinuzită și faringită, este prescris un antibiotic din grupul de macrolide. Azitromicina este mai puțin toxică decât alți agenți antimicrobieni. Prin urmare, este utilizat chiar și în pediatrie.

Un antibiotic pentru tusea pentru adulți în 3 comprimate este recomandat să dureze 3 zile, 500 mg pe zi. Dacă este necesar, atunci când tuse, azitromicina este înlocuită cu omologi mai ieftini - factorul Zi, Azitrox.

Ampisulbin

Acest antibiotic pentru tuse uscată este prescris pentru adulții cu inflamație bacteriană severă a tractului respirator inferior sau superior. Penicilinele sunt injectate într-o venă sau mușchi. Mai întâi, pulberea de 1 fiolă este diluată cu 3 ml de apă pentru injectare.

Doza de ampisulbină este determinată de severitatea patologiei (doza zilnică):

 • lumină - 1,5-3 g;
 • moderat - nu mai mult de 6 g;
 • grea - până la 12 g

În cazul unei disfuncții a rinichilor, reduceți doza și frecvența de utilizare a medicamentului.

amoxiclav

Medicamentul bazat pe amoxicilină și acid clavulanic este produs în suspensie pentru administrare orală. Când tuse, Amoxiclav este prescris la o doză de 500 mg de trei ori pe zi. În sinuzita bacteriană acută, pneumonia comunitară și bronșita lentă, doza este ajustată în funcție de severitatea bolii.

Amoxiclavul din tuse uscată pentru copii este utilizat numai conform indicațiilor medicului. Pacienților care cântăresc până la 40 kg trebuie să li se prescrie nu mai mult de 20 mg de medicament pentru fiecare kilogram de masă.

ceftriaxonă

Antibioticele cefalosporine pentru tuse uscată la adulți sunt utilizate pentru boli respiratorii severe:

 • inflamație a plămânilor;
 • bronșită lentă;
 • abces pulmonar;
 • pleurezie.

Înainte de utilizarea Ceftriaxonei, se efectuează un test de piele pentru a determina gradul de sensibilitate al organismului la medicament. Tusea comprimate ia 1-2 bucăți. la fiecare 24 de ore. Dacă este necesar, creșteți doza de 2 ori - până la 4 comprimate pe zi.

Sortsef

Medicamentul sub formă de suspensie conține cefiximă, care aparține celei de a treia generație de cefalosporine. Antibioticele atunci când tusea sunt active împotriva a peste 89% din bacteriile care infectează organele respiratorii. Sorcef este prescris pentru inflamația sistemului respirator inferior și superior.

Copiii de 10 ani și adulții iau o singură dată 400 mg de antibiotic. Consumul de alimente nu afectează eficacitatea medicamentului. Cursul terapiei antimicrobiene este de 7 zile.

vilprafen

Antibioticele macrolide cu tuse umedă sunt folosite ca alternativă la peniciline în caz de hipersensibilitate la componentele lor. Copiii de la vârsta de 5 ani iau medicamentul pe baza greutății - nu mai mult de 50 mg pe 1 kg de greutate. Pentru pneumonie sau bronșită la adulți, sunt prescrise până la 4 comprimate pe zi pentru 2-4 doze. În cazurile severe, se recomandă creșterea dozei la 5-6 comprimate pe zi.

Supraks

Preparatul de cefalosporină din generația III are o acțiune bactericidă pronunțată împotriva infecțiilor coccale. Disponibil sub formă de suspensie și tablete pentru administrare orală. Adulții și adolescenții iau 400 mg de medicament pentru 1 sau 2 doze.

Tusea de sirop cu un antibiotic pentru copii este pre-agitat pentru a dizolva sedimentul. Doza este determinată de medic, având în vedere greutatea, vârsta și severitatea bolii.

taksti

Spre deosebire de cefalosporinele de a doua generație, Takstam are un spectru mai larg de acțiune. Medicamentul este disponibil sub formă de pulbere pentru injecție.

Aceste antibiotice pentru tuse severă și nas curbat la adulți sunt utilizate pentru a trata abcesele din sistemul respirator, pneumonia supurativă, bronșită, nazofaringită etc.

Copiii cu greutatea de 50 kg și adulții Takstam sunt administrați intravenos sau intramuscular. Pre-pulbere 1 fiolă diluată cu apă pentru injectare. Doza zilnică de antibiotic nu depășește 12 g. Se împarte în 3-4 doze, adică la fiecare 6 ore.

Lorax

Pulberea pentru injecție conține antibiotic cefotaxime-cefalosporină. Cu o tuse umedă care însoțește pneumonie, traheită sau pleurezie, 1 g de medicament este prescris la fiecare 12 ore. Fișa de pulbere este pre-dizolvată în 4 ml de apă pentru injectare. La tuse și răspândirea pneumoniei, doza este crescută la 3-4 g pe zi.

Tsefobid

Medicina împotriva tusei distruge membranele celulare ale bacteriilor, eliminând inflamația sistemului respirator. Cefobid este eficace împotriva agenților patogeni care produc penicilinază, adică sunt rezistenți la peniciline. Doza standard pentru adulți este de 4 g, iar pentru copii - 2 g de două ori pe zi.

Foksero

Medicamentele beta-lactamerice sunt cele mai bune antibiotice pentru tusea de lătrat. Foxero conține cefodopaxină, care nu este inactivată de majoritatea bacteriilor patogene. Disponibil sub formă de suspensie pentru administrare orală. Inclus în tratamentul acestor boli:

 • durere în gât;
 • sinuzita;
 • pneumonie comunitară;
 • bronșită lentă.

Luați cu mese 200-400 mg de două ori pe zi.

Sulbaktomaks

Antibioticul combinat conține sulbactam și ceftriaxonă, care asigură o activitate antimicrobiană ridicată și rezistență la penicilinază. Când tuse provocată de infecțiile cu ORL, luați 1,5-2 g de droguri de două ori pe zi. Nou-născuții și copiii cu vârsta până la 3 ani nu primesc mai mult de 50 mg ceftriaxonă per kg de greutate.

Zinatsef

Cefalosporine de a doua generație sunt active împotriva bacteriilor rezistente la peniciline.

Utilizarea antibioticelor pentru tuse este indicată în timpul tratamentului:

 • amigdalite;
 • bronșiectazie;
 • bronșită lentă;
 • abces pulmonar;
 • pneumonie.

Medicamentul se administrează intravenos sau intramuscular la 750 mg pe zi, împărțit în 3 doze.

Sultsef

Pulberea injectabilă din grupul de antibiotice cefalosporine conține două ingrediente active - cefoperazona și sulbactam. Se utilizează exclusiv parenteral, adică intravenos sau intramuscular. Dacă atacurile de tuse sunt cauzate de inflamația tractului respirator, sunt prescrise 2-4 g cefoperazină pe zi. Doza pentru copii este determinată în funcție de greutate - până la 40 mg pe 1 kg pe zi.

Tulikson

Antimicrobianul combinat cu ceftriaxona este disponibil sub formă de pulbere de injectare. Pentru ameliorarea tusei în cazul deteriorării bacteriene a organelor respiratorii, 1,5 g de medicament este dizolvat în Lidocaină. Soluția preparată este injectată în mușchiul gluteus.

ofloxacina

Ofloxacina se utilizează pentru a trata tusea numai în cazul inflamației bacteriene a sistemului respirator:

 • pneumonie comunitară;
 • sinuzită bacteriană;
 • rinofaringită;
 • lentă și bronșită acută.

Antibioticul se administrează în doze de 200-400 mg pe zi. Durata tratamentului nu este mai mare de 10 zile.

Ozerlik

Comprimatele de fluorochinolonă se recomandă să bea atunci când tusea provocată de bronhiectazie, amigdalită purulentă, fibroză chistică etc. Cu o infecție bacteriană în organele respiratorii, luați 200 mg de antibiotic de două ori pe zi. În cazul inflamației purulente a bronhiilor, durata terapiei este de 7-10 zile. Când se recomandă edem al hipofaringemului, se recomandă o doză unică de 400 mg de medicament în decurs de 7 zile.

Avelox

Tabletele pe bază de moxifloxacină sunt utilizate pentru infecții bacteriene complicate. Avelox prezintă activitate bactericidă împotriva microbilor intracelulari. Doza zilnică medie pentru un adult atunci când tuse fără o temperatură este de 400 mg. Durata tratamentului bolilor tractului respirator superior - 7 zile, pneumonie - 10 zile.

Alte medicamente

Medicamentele antimicrobiene pot provoca reacții adverse severe - dysbioză, imunodeficiență secundară, diaree, deshidratare etc. Prin urmare, preparatele farmaceutice cu tuse puternică sunt prescrise numai de un medic.

Antibioticele tuse pentru adulții cu infecții bacteriene includ:

 • Flemoxine Solutab;
 • Moksimak;
 • sumamed;
 • augmentin;
 • Vigamoks;
 • azlocilină;
 • Pleviloks;
 • Gramoks;
 • Oksamp;
 • Doxiciclină etc.

Unele medicamente nu trebuie administrate copiilor și luate pentru disfuncții renale sau hepatice. Prin urmare, înainte de a lua antibiotice ar trebui să consulte cu un specialist ORL.

Ce grupuri de antibiotice sunt luate cu prudență

Infecționiștii secretă grupuri antimicrobiene care produc efecte secundare severe. Unele cresc riscul de rezistență microbiană la antibiotice, în timp ce altele afectează funcția ficatului și a rinichilor. Trebuie luate măsuri de precauție din grupul de cefalosporine. Acestea sunt prescrise în cazurile în care penicilinele sau macrolidele nu ajută.

Pentru disponibilitatea în masă, OMS recomandă utilizarea preparatelor semisintetice de penicilină - amoxicilină, ampicilină. Utilizarea rațională a agenților potenți reduce riscul reacțiilor adverse.

Top