Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Cum să bei lapte cu miere pentru răceli
2 Laringită
Ce antibiotice trebuie luate pentru tratamentul anginei pectorale
3 Bronșită
Rezultatul prevenirii vaccinului - ce fel de imunitate se produce atunci când se administrează un vaccin?
Image
Principal // Bronșită

Ce boli ajută băncile pe spate - de ce le-au pus


Tratamentul de către bănci este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Chiar și strămoșii noștri au tratat astfel diferite răceli. Dacă în copilărie mulți au fost tratați în acest fel, atunci părinții moderni practic nu practică aceste metode vechi. Da, și medicii se referă la această procedură la medicina tradițională.

Beneficiile cutiilor

Dar băncile îmbunătățesc circulația sângelui și mobilizează astfel forțele imune pentru a lupta împotriva răcelii. De asemenea, ele ajută la îmbunătățirea metabolismului și ameliorarea inflamației în organism. Merită să puneți băncile pe spate în caz de boli cum ar fi:

 • inflamație a plămânilor;
 • bronșită;
 • astm bronșic;
 • diverse răceli.

De asemenea, folosind cutii de pe spate pentru a scapa cu adevarat de boli neurale, sciatica si miozita.

Puneți corect băncile pe spate

Punerea băncilor pe spate nu este la fel de ușoară cum pare la prima vedere. Acestea trebuie să fie puse pe anumite zone ale corpului unde este cea mai mare grosime și există straturi grase. Aceasta este zona subcapululară, regiunea interscapulară și lombară. Nu poți pune băncile pe proeminențele oaselor, pur și simplu nu vor ține.

Înainte de începerea tratamentului, trebuie să murdăriți pielea curată a spatelui cu jeleu de petrol. Băncile medicale trebuie pregătite cu atenție. Clătiți cu apă fierbinte, clătiți cu frig și ștergeți cu o cârpă curată. Pentru o singură procedură, merită pregătită aproximativ 15 cutii medicale. Dacă aveți de gând să aveți un tratament pe piept, încercați să evitați zona inimii, a glandelor mamare și a coloanei vertebrale. Când este instalat corect, vasul trebuie să tragă pielea cu câțiva centimetri. Datorită extinderii capilarelor și a rupturilor lor sub băncile stabilite, vânătăile pot rămâne în urma procedurii. E în regulă. După o vreme, vânătăile vor dispărea singure.

Începeți procedura

Înainte de începerea unei proceduri medicale, merită plasat pacientul pe spate sau abdomen, în funcție de zona pe care intenționați să o tratați. Unii preferă să efectueze această procedură în timp ce stau pe un scaun. Dar toată lumea are propriile metode de tratament. Efectul tratamentului va fi același, atâta timp cât sunteți confortabil și confortabil. Într-adevăr, după instalarea lor, este necesar să rămână nemișcat pentru o anumită perioadă de timp.

Nu uitați să preparați alcool, chibrituri, vată de bumbac și un baston metalic. Vata de bumbac este înfășurată pe această baghetă, umezită în alcool și aprinsă. În recipientul pregătit, merită plasat un baston metalic cu un tampon de bumbac fierbinte, adâncime de câțiva centimetri, care îl înmoaie din interior. Nu trebuie să atingeți marginile vasului cu un tampon de bumbac. Apoi, banca este plasată pe partea corpului. După instalarea tuturor băncilor, pacientul ar trebui să fie atent învelit cu o pătură. Pacientul trebuie să stea nemișcat timp de 10-20 de minute.

Contraindicații

În ciuda rezultatelor pozitive în cele mai multe răceli, această procedură are propriile contraindicații. De exemplu, nu se poate face pentru oameni:

 • cu febră mare;
 • suferă de tuberculoză;
 • cu boli oncologice;
 • cu boli de piele;
 • cu reacții alergice;
 • cu o varietate de tulburări nervoase și mentale.

De asemenea, această procedură are contraindicațiile sale și persoanele cu afecțiuni cardiace.

În prezent, această procedură nu este deosebit de populară printre oameni. Cele mai preferă să bea pastile, deoarece este mult mai convenabil și mai rapid. Dar este mai eficient? Toată lumea știe că antibioticele afectează negativ corpul uman. Dar băncile medicale nu au efecte secundare.

Puțin despre istoria lui

Pătrunzând în istoria apariției acestei metode de tratament, este demn de remarcat faptul că primele bănci au început să fie folosite în timpul Anticului Egipt. Ar putea fi produse din sticlă sau produse din coarnele animalelor. Dar în China antică, băncile erau fabricate din ceramică și bambus. În Europa, băncile medicale au apărut mai târziu, dar au fost, de asemenea, populare la vremea respectivă.

Ce poate fi tratat prin această metodă

Cel mai eficient este tratamentul băncilor, dacă cunoașteți zona. De ce avem nevoie de o astfel de procedură? Ca o regulă, băncile au pus în scopul de a elimina durerea și diferite sindroame durere. Ele sunt foarte utile în tratarea artritei, durerii cronice de spate și coloanei vertebrale cervicale. Pentru ameliorarea durerii, doar câteva sesiuni sunt suficiente.

Această metodă poate elimina senzația de greutate în tractul digestiv. De asemenea, cu ajutorul unei astfel de proceduri, este cu adevărat posibilă eliminarea durerilor de cap, a insomniei. Dar medicii recomandă cu tărie că, în caz de durere și disconfort, ar trebui să consulte mai întâi un medic și numai după o coordonare precisă cu ei ar trebui să folosească remedii folclorice în tratamentul bolilor.

Cum să puneți băncile pe spate și cât de utile sunt acestea?

Băncile în practica medicală utilizate de mult timp. Pentru prima dată au fost folosite în China: chinezii au crezut că băncile ar crește rezistența la diferite efecte dăunătoare, ar duce la fluxul sanguin normal, vor stimula fluxul de energie și vor îmbunătăți starea corpului uman.

Cât de eficiente sunt acestea în tratarea anumitor boli? Este posibil să dăuneze sănătății prin intermediul băncilor? Cum să pui băncile pe spate? Care sunt băncile? Puteți obține răspunsuri complete la aceste întrebări.

În ce cazuri pune bancurile pe spatele lui?

Băncile medicale se referă la tratamentul non-drog. Acestea sunt considerate de către specialiști ca fiind un mijloc de terapie nespecifică, al cărui scop principal este creșterea eficienței cursului de tratament pentru consumul de droguri. Acestea sporesc apararea naturala a organismului, imbunatatesc circulatia sangelui a organelor si tesuturilor localizate sub piele, cresc procesele metabolice in ele si accelereaza resorbtia inflamatiilor.

Setarea cutiilor este posibila numai dupa consultarea unui medic, care va face un diagnostic si va fi capabil sa determine cu exactitate daca o persoana are contraindicatii la aceasta terapie. Susținătorii unui astfel de tratament nu au nicio îndoială că această metodă ajută la lupta împotriva diferitelor boli.

Principiul de funcționare

După instalare în bănci există un vid. Pielea de sub ele a fost retrasă ușor, cu o creștere și deformare ulterioară a lumenului vaselor de sânge. În acest fel, volumul de sânge care circulă adânc în țesuturi crește. Organismul va începe o muncă intensă cu privire la aprovizionarea acestor locuri cu mult oxigen și nutrienți. Deteriorările superficiale minore vor accelera procesul metabolic.

Atunci când o persoană are o tumoare, terapia cu canale va ajuta la schimbarea localizării tumorii, ceea ce va duce la un tratament mai ușor sau o intervenție chirurgicală simplificată - tumora poate fi ușor îndepărtată din organele care nu sunt vitale.

Povestiri ale cititorilor noștri!
"Mi-am vindecat durerea înapoi pe cont propriu, au trecut 2 luni de când am uitat de dureri de spate, cum mi-am suferit, mi-am rănit spatele și genunchii, într-adevăr nu am putut merge normal. au fost prescrise doar tablete scumpe și unguente, de care nu a fost nici un folos.

Și acum, săptămâna a șaptea a dispărut, deoarece articulațiile din spate nu sunt puțin deranjate, într-o zi mă duc să lucrez la dacha și merg la 3 km de autobuz, așa că merg ușor! Toate datorită acestui articol. Toată lumea care are o durere de spate este un cititor obligatoriu! "

Eficiența și regulile de plasare a cutiilor pe spate

Deci, dacă nu există contraindicații, puteți trece la formularea cutiilor.

Este necesar să faceți acest lucru, urmând câteva reguli simple:

 • Pielea este numai sănătoasă și fără daune, deoarece după ele se formează vânătăi (vânătăi). Nu trebuie să uităm că înainte de procedură trebuie să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun.
 • Pentru ca băncile să se poată fixa mai bine pe corp, aplicați un strat subțire de vaselină sau cremă (de preferat un copil) pe spate.
 • În interiorul cutiei, trebuie să dezamorsați aerul, numai în acest fel se poate lipi de spate. Pentru a face acest lucru, faceți o mică torță. Luați un baston de aproximativ 10 cm lungime, înfășurați-l cu vată de bumbac și umeziți cu alcool sau colonie. Stabiliți focul și intrați în borcan.
 • Scoateți rapid și puneți borcanul în corp, direct în zona de piele indicată de medic.
 • Cel mai adesea acestea sunt plasate în spate, piept, talie și laturi.
 • Încercați să puneți repede banca, altfel aerul va cădea în ea și nu se va lipi de corpul pacientului.
 • Răsfoiți fitilul într-o cutie plină cu apă.
 • Băncile recent puse pot fi acoperite cu un scutec pentru a se menține cald și pentru a acoperi pacientul.
 • După ce toate cutiile au fost îndepărtate, îndepărtați uleiul de vaselină rezidual din piele folosind o cantitate mică de bumbac uscat sau de bumbac cu alcool.
 • O persoană este recomandată să se așeze după o procedură de cel puțin o jumătate de oră într-o poziție confortabilă.
 • Spălați borcanele și ștergeți după aplicare.

Ce părți ale corpului nu pot pune băncile?

Se recomandă insistent să nu se pună băncile:

 • În zona rinichilor și a inimii.
 • Femeile - prea aproape de glandele mamare.
 • Pe linia coloanei vertebrale.

În funcție de vârsta pacientului, de la 6 la 14 cutii pot fi aplicate în același timp. Prima procedură ar trebui să dureze doar câteva minute, treptat acest timp crește până la 10-15 minute. În timpul procedurii, persoana trebuie să se simtă cald.

Atunci când apariția durerii ascuțite nu trebuie să fie forțată să îndure, ar trebui să scoateți imediat borcanul. Acest lucru se face fără efort: apăsați ușor pielea din jurul borcanului cu degetele, lăsați aerul să intre. Apoi va dispărea. Asigurați-vă cu atenție că băncile sunt bine aspirați - la urma urmei, beneficiile obținute din procedură depind de aceasta.

Securitate:

 • Când plasați cutiile, aveți grijă deosebită să nu ardeți pacientul atunci când fitilul arde.
 • Nu utilizați eterul ca substanță combustibilă, este o substanță explozivă.
 • Dacă timpul de expunere al cutiilor pentru un motiv sau altul este crescut, acest lucru poate duce la apariția bulelor, în interiorul cărora va exista un lichid seros. Acestea vor trebui tăiate cu grijă folosind foarfece sterile, apoi se aplică 5% soluție de permanganat de potasiu pe piele.
 • Uleiul de vaselină, orice cremă sau ulei de grăsime poate fi folosit ca înlocuitor pentru vaselină (amestecurile tehnice nu trebuie utilizate).
 • Miezul fitilului trebuie sa fie metalic - acest lucru va ajuta la prevenirea incendiului.
 • Un borcan de apă trebuie să fie ținut în vedere, astfel încât fitilul să poată fi stins rapid.

Durerea și o criză în spate în timp pot duce la consecințe stricte - limitarea locală sau completă a mișcărilor, chiar invaliditate.

Persoanele care au învățat din experiența amară utilizează remedii naturale recomandate de ortopedii pentru a le vindeca spatele și articulațiile.

mărturie

Specialiștii au format două opinii diametral opuse privind terapia cu vid. În mijlocul specialiștilor moderni, se consideră că decretul cutiilor nu are un efect semnificativ asupra corpului și numai medicamentele contribuie la redresarea completă.

Dar, totuși, merită spus câteva cuvinte despre oportunitatea utilizării cutiilor. Acestea, împreună cu tencuieli de muștar și alte proceduri fizioterapeutice, sunt prescrise numai în stadiul de rezolvare a bolilor respiratorii. În stadiile inițiale (cu tuse uscată, temperatură ridicată a corpului) acestea nu sunt prescrise! Aplicați numai atunci când sputa începe să tuse la tuse, temperatura corpului nu crește.

În special, băncile își sprijină:

 • Afecțiuni inflamatorii ale bronhiilor, pleurei sau plămânilor.
 • Congestia în plămâni (la temperatura corporală normală).
 • Inflamații în mușchii și trunchiurile nervilor.
 • Frecvente dureri de cap.
 • Nevralgie intercostală, radiculită, miozită acută și cronică.
 • Creșteri moderate ale tensiunii arteriale.

Contraindicații

Băncile nu pot fi considerate un mijloc universal de tratament.

Nu le poți pune:

 1. Creșterea sensibilității pielii, inflamarea pielii.
 2. Starea de epuizare generală a corpului.
 3. Tuberculoza de orice formă.
 4. Neoplasme în piept.
 5. Boli ale sistemului cardiovascular.
 6. Defecte ale inimii.
 7. Temperatura corporală depășește 38 de grade.
 8. Tromboză sau scleroză vasculară.
 9. Infecții acute.
 10. Pneumonie.
 11. Starea de excitare mentală.

Nu este nevoie să se auto-medichezeze. Înainte de a utiliza cutiile, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră și asigurați-vă că nu există contraindicații. Poate fi utilizat pentru tratarea copiilor care au atins vârsta de 3 ani. Nu este recomandat să se aplice dacă vârsta pacientului depășește 60 de ani.

Producția de cutii de vid medicale cu balon

Cutiile de vid cu balon continuă să fie utilizate pentru vindecarea corpului (masaj). Sa dovedit științific că un efect terapeutic unic poate fi atins prin îmbunătățirea fluxului sanguin. Dinamica proceselor este influențată de presiunea realizată artificial, care se produce între vid și mediul extern.

Astfel:

 • Stagnarea este eliminată.
 • Metabolismul crește.
 • Respirația cutanată a suprafețelor masive crește de mai multe ori.

O rată de sânge duce la o creștere a metabolismului, în funcție de locul de utilizare, de activitatea productivă a plămânilor și a bronhiilor, circulația mai completă a ficatului, absorbția funcțională crescută a lichidului de către rinichi, impulsurile nervoase încep să dea semnale la o viteză normală. Prezența unei mici pompe contribuie la creșterea diferenței dintre presiunile din exterior și din interiorul recipientului, ceea ce duce la creșterea efectelor asupra țesutului subcutanat.

Aerul din cutii este îndepărtat cu ajutorul unei pompe speciale, cu crearea unei presiuni negative de 0,06 MPa, care asigură 10 cicluri complete de presare. Efectul de vid creat de bănci în momentul pompării maselor de aer are un efect pozitiv asupra celulelor, normalizează circulația sângelui.

Un capac magnetic poate fi plasat în interiorul vasului, astfel încât un câmp magnetic slab poate influența corpul. Pătrunde în celule cu aproximativ 7-9 centimetri. Nivelul de oxigen din sânge și din mușchiul inimii, creierul, crește, ceea ce mărește proprietățile de protecție și de restabilire a organismului.

Recipientele de masaj cu balon sunt folosite pentru diferite afecțiuni, în special:

 • Osteocondrozei.
 • Periartrita periferică.
 • Lumbago.
 • Spondiloza cervicală.
 • Artrita reumatoidă.
 • Impotență.
 • Prostatita.

Există o serie de contraindicații:

 • Modul de desfășurare a procedurilor la femeile gravide trebuie monitorizat de un medic.
 • Pacienții care utilizează un stimulator cardiac nu trebuie tratați cu acest tratament.
 • Hemofilie și purpură trombocitopenică.
 • Suprafața rănilor deschise trebuie să fie îndoită.
 • Atenție la pielea sensibilă.

Băncile pe spate: beneficiile sau răul?

Care este efectul băncilor de tratament? Cât de mult continuă să se aplice cu noi? Sunt într-adevăr capabili să ne facă rău trupul în mod grav sau este doar o presupunere a americanilor? În țara noastră, băncile nu au fost niciodată interzise, ​​ele pot fi folosite în mod liber.

Este important să știm că:

 • Băncile au fost folosite în China antică.
 • Acestea sunt asociate cu creșterea fluxului sanguin, care are un efect pozitiv asupra activității vitale.
 • Folosit ca terapie alternativă în tratamentul bolilor respiratorii.
 • Cu răceli frecvente și atacuri reumatice poate atenua starea persoanei.

Poate provoca daune:

 • Când stadializarea se efectuează cu pneumonie.
 • Nu puteți pune băncile, dacă temperatura corpului pacientului depășește 37,5 grade.
 • Nu este nevoie să le folosiți în boli ale pielii, deoarece după acestea rămân pete.

Astfel, băncile pot fi utilizate numai atunci când sa făcut un diagnostic exact și nu există contraindicații.

Durerea și o criză în spate în timp pot duce la consecințe stricte - limitarea locală sau completă a mișcărilor, chiar invaliditate.

Persoanele care au învățat din experiența amară utilizează remedii naturale recomandate de ortopedii pentru a le vindeca spatele și articulațiile.

Băncile pe spate - beneficiile, răul și ghidul pas cu pas

Conținutul articolului

Utilizarea cutiilor în medicină a început în China. Vindecătorii înțelepți chinezi au susținut: utilizarea cutiilor de bambus îmbunătățește fluxul de energie vitală "Qi". La mijlocul secolului al XIX-lea, chirurgul rus N.I. a aplicat mai întâi metoda de vid în sticlă în tratamentul răcelilor, bolilor infecțioase și autoimune.

Impactul cutiilor asupra corpului

 1. Stimulează circulația sângelui.
 2. Îmbunătățește fluxul limfatic.
 3. Restaurează nutriția țesuturilor.
 4. Ameliorează durerea / crampele.
 5. Elimină inflamația.
 6. Îmbunătățește imunitatea și tonusul muscular.
 7. Returnează elasticitatea pielii.
 8. Este folosit pentru bolile cronice ale tractului respirator.
 9. Eficace cu răcelile.

Borcane pe spate

Principalul rezultat al tratamentului de către bănci este consolidarea funcțiilor defensive ale organismului și îndepărtarea proceselor inflamatorii.

Cu frig

Băncile curăță profund limfa. Curentul fluidului limfatic este accelerat nu numai pe suprafață, ci și în organele interne. Microcirculația ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Metoda de cutie este eficientă la începerea bronșitei, pneumoniei, pleureziei.

Băncile nu pot fi utilizate în prezența inflamației acute și a aspectului de puroi.

Când tuse

Etapa inițială rece este însoțită de o tuse uscată și de o respirație dificilă. Tratamentul cu băncile va împiedica apariția sputei, precum și penetrarea acesteia în bronhii. Tusea dispare după 2-3 proceduri. Respirația devine liberă și netedă.

Cu bronșită

Bronșita este un proces inflamator în bronhii. Temperatura creste, durerea din piept se simte, tusea incepe cu descarcarea dificila a sputei. Metoda canistă elimină inflamația în primele 3 zile de boală: reduce durerea toracică, diluează mucusul și provoacă scurgerea acesteia.

Microcirculația intensificată a sângelui mărește imunitatea, dilată vasele de sânge și elimină inflamația în organism.

Cu osteocondroză

Metoda de cutie este un ajutor în tratarea tulburărilor distrofice ale articulațiilor și cartilajului. Elimină durerea și îmbunătățește starea generală. Procedura îmbunătățește fluxul sanguin, relaxează mușchii, ameliorează spasmele, îmbunătățește metabolismul la nivel celular, activează activitatea organelor interne.

Procedura nu poate fi efectuată fără a se consulta un neurolog.

Cu radiculită și miozită

Bolile asociate cu inflamația rădăcinilor și a încheieturilor nervoase sunt însoțite de dureri severe. Mobilitatea insuficientă și rănile coloanei vertebrale slăbesc funcțiile de protecție ale corpului. Metoda conservată cu radiculită sau miozită îmbunătățește activitatea terminațiilor nervoase: durerea, inflamația dispare, clemele musculare sunt îndepărtate.

Banci cu eficiență deosebită, cu radiculită cervicală.

Utilizarea cutiilor pe spate

Utilizarea cutiilor pe spate depinde de locația lor. În timpul tratamentului, băncile situate în jurul perimetrului spate stimulează circulația sângelui, reînnoiesc celulele corpului și activează organele.

Eliberați durerea

Durerea din spate, zona cervicală și lombară - băncile vor ajuta. Stimularea fluxului sanguin relaxează mușchii și nervii. Spasmele și durerea dispar după 3 sesiuni.

Refaceți munca organelor

Băncile din spate afectează funcționarea organelor. Pentru a îmbunătăți funcționarea organelor, plasați băncile în locul în care se găsesc organele bolnave.

Scapă de răceală

Slăbiciune, indispoziție, frisoane, tuse, inflamație în nazofaringe sunt semne de răceală. Băncile pe spate - o modalitate ușoară de a atenua și de a preveni boala în stadiile incipiente.

Masajul conservat pentru răceli se relaxează, ameliorează frisoanele, sindroamele durerii în zona gâtului și pieptului. Elimină congestia în sinusuri și bronhii.

Copiii cu frig

Metoda conservată a fost practicată în pediatrie pediatrică timp de decenii. Începutul tratamentului cu băncile este permis pentru copiii care au împlinit vârsta de 3 ani. În tratamentul complex cu tencuieli de muștar, bebelușul se va recupera în 2-3 zile.

Nu trebuie efectuat un copil cu semne de distrofie și excitabilitate crescută.

Memo pentru părinți: efectuați un tratament conservat înainte de culcare. Un pat cald, ceai fierbinte și somn de sunet îl vor aduce copilului la recuperare.

Hrănite cutii de pe spate

Metoda de cutie este un asistent fiabil în tratament. Învățarea în etape cu tehnica va ajuta la evitarea efectelor nocive asupra sănătății.

Regula numărul 1

Este interzisă plasarea băncilor în inimă, coloanei vertebrale și rinichi. Creșterea fluxului sanguin va duce la penetrarea infecției și la răspândirea rapidă a acesteia.

Regula 2

Acordați atenție sterilității instrumentelor, calitatea materialelor, tehnica corectă și timpul procedurii. Respectarea exactă a instrucțiunilor va scuti vânătăile de pe spate și reacțiile adverse.

Regula 3

Metoda canistă este dăunătoare în tratamentul copiilor cu vârste mai mici de 3 ani. Instrumentul nu va aduce beneficii copiilor cu hiperactivitate, excitabilitate nervoasă și fizic astenic.

Regula 4

Nu se recomandă plasarea cutiilor înainte de competițiile sportive: în timpul procedurii, sângele se scurge din mușchi, se grăbește spre zona afectată de cutie.

Regula numărul 5

Luați în considerare caracteristicile individuale ale corpului. Înmuiați timp de 3 zile între fiecare procedură, pentru a nu dăuna pacientului.

Regula numărul 6

Nu puneți borcanele în același loc pentru a evita inflamarea și hematoamele.

Ce este necesar pentru procedură

 • Banca - din sticlă sau material polimeric, 50 ml sau 100 ml. Sterilizați borcane, spălați, uscați;
 • capacitate cu apă fiartă;
 • curat, prosop moale;
 • crema pentru copii sau masaj;
 • tijă;
 • vata de vata;
 • alcool;
 • Mai ușor.

Cum să-i pui băncile pe spate

 1. Citiți instrucțiunile pentru locația cutiilor de pe spate. Evitați zona umerilor, a rinichilor și a coloanei vertebrale.
 2. Pregătiți un loc pentru procedură și procesați instrumentele.
 3. Spălați-vă mâinile cu săpun sau ștergeți cu un antiseptic.
 4. Aplicați crema pentru a evita intrarea oxigenului.
 5. Vântură niște bumbac pe tija.
 6. Îndepărtați miezul cu vată de bumbac în alcool sau antiseptic, stoarceți lichidul în jurul marginilor.
 7. Țineți borcanul în același timp și aprindeți fitilul.
 8. Introduceți fitilul în cutie timp de cel mult 3 secunde.
 9. Puneți imediat borcanul încălzit în locul șters. Asigurați-vă că este "blocat" în zona dorită a pielii.
 10. Stingeți fitilul în apă.
 11. Așezați următoarele borcane la o distanță de 3-5 cm față de cea anterioară.
 12. După 5 minute, asigurați-vă că toate obiectele sunt blocate. Aveți îndoială cu privire la rezistență - efectuați din nou procedura.
 13. Îndepărtați cu grijă băncile.
 14. Acoperiți spatele cu un prosop cald. Lăsați timp de 15 minute.

Cum să păstrați băncile pe spate

Timpul primei proceduri nu trebuie să dureze mai mult de 1 minut. Durata medie a tratamentului conservat este de 5-15 minute.

Îndepărtarea cutiilor nu trebuie să aducă disconfort. Dacă pacientul are dureri, aburiți zona din jurul recipientului. Îndepărtați un prosop în apă caldă și aplicați zona afectată.

Poate spate masajul

Masajul din spate cu cutii este diferit de tratamentul standard al canistrelor. Pentru a economisi timp, cumpărați cutii de latex de 40-200 ml.

 1. Pregătiți o cameră, cremă de masaj sau ulei, un prosop. Clătiți, apoi uscați borcanele.
 2. Manipulați cu șervețele sterile.
 3. Aplicați puțină cremă în zonele selectate.
 4. Luați borcanul în mână, faceți clic pe margine pentru a elibera aerul: se va agăța de piele sub presiune.
 5. Atașați borcanul pe piele și eliberați puternic zona de prindere. Pielea este absorbit ferm 1-2 cm în interior.
 6. Când sunt setate toate elementele, procedați la masaj. Luați borcanul cu două degete și faceți mișcări circulare și spirale fără direcție în direcția ganglionilor limfatici cervicali. Nu atingeți nodurile.
 7. Durata masajului - 5-30 minute. Pacientul trebuie să se simtă cald și ușor ars. Disconfortul nu ar trebui să fie.

În timpul cursului de masaj, condiția generală se va îmbunătăți:

 • fluxul de sânge va crește;
 • muschii spate relaxați-vă;
 • metabolismul se va îmbunătăți;
 • va apărea vivacitatea;
 • durere la spate, umeri și gât.

Contra cutii de pe spate

Avantajul și eficiența ridicată a cutiilor pe spate nu anulează efectele secundare.

Utilizarea procedurii este interzisă atunci când:

 • tumori benigne / maligne;
 • laringită, bronșită, traheită în formă acută;
 • boli de piele;
 • tendințe la reacții alergice;
 • perturbarea sistemului hormonal;
 • începutul sarcinii;
 • coagularea sanguină slabă;
 • temperatura peste 37,5 grade;
 • hipertensiune arterială și boli de inimă;
 • instabilitate mentală / excitabilitate ridicată;
 • malnutriție;
 • tuberculoză și pneumonie;
 • exacerbarea bolilor cronice.

Cum să puneți băncile pe spate

Cu câteva decenii în urmă, această metodă de tratare a răcelii a fost la fel de populară ca și tencuielile de muștar. Doar câțiva decid să trateze organele respiratorii inflamate într-un mod similar și numai pentru că nu știu cum să pună băncile pe spatele lor pentru a nu dăuna organismului slăbit. Într-adevăr, această metodă are contraindicații, dar cu abordarea corectă, efectul merită: frigul se va retrage repede și pacientul se va recupera.

De ce a pus bancile

Pentru a îmbunătăți procesele metabolice din organism, ajută substanțele biologic active. Pentru a provoca corpul unei eliberări puternice, este necesar să accelerați microcirculația, iar băncile cu frig sunt bune în acest sens. În zona pielii unde ați pus borcanul va începe să curgă sânge, deoarece forma unui vas de sticlă cu muchii îngroșate creează un vid. Metodele medicinei chinezești, de la care a apărut această metodă de tratament, implică încă utilizarea de produse din sticlă pentru bronșită, dureri în spate, spate și articulații.

Ce bănci să-și pună pe spate

Înainte de a mobiliza puterea sistemului imunitar, dorind să aplicați borcane medicale, este util să învățați despre tipurile de recipiente folosite. Ele diferă în aspectul materialului utilizat pentru fabricare, în metode care ajută la așezarea corectă a cutiilor pe spate atunci când tuse. Dacă nu există contraindicații (temperatură înaltă, procese purulente, oncologie, tuberculoză, alergie, astm), atunci rămâne să alegeți instrumentul adecvat pentru tratament:

 • Sticla sau borcane tradiționale creează un vid prin arderea aerului, deci trebuie să utilizați o sursă deschisă de foc. Înainte de a pune astfel de bănci pe spate, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile pas cu pas.
 • Vasele de vid sunt un balon polimeric cu un balon de cauciuc care, în contact cu pielea, ajută la stoarcerea aerului. Astfel de bănci medicale sunt considerate mai sigure, deoarece nu este nevoie de foc.

Atunci când tratamentul poate fi util

În plus față de tratamentul bolilor catarreale ale sistemului respirator, în cazul în care inflamația și temperaturile înalte sunt în urmă, băncile medicale au fost utilizate cu succes în tratamentul anumitor alte boli. Cum să puneți băncile pe spate și de ce este util? Aceste vase speciale de vid sunt eficiente în afecțiunile inflamatorii ale mușchilor, nervilor, miozitei, radiculitei, nevralgiei intercostale. Fizioterapia cu ajutorul acestora ajută la rezolvarea unei dureri de cap sau când este necesară creșterea tensiunii arteriale.

Când tuse

Metoda actuală de tratament, dar numai cu condiția ca stadiul de evacuare a sputei să vină. Tusea uscată, care se caracterizează prin stadiul inițial al unei răceli, este o contraindicație pentru utilizarea cutiilor medicale ca ajutor pentru tratament. În cazul umezelii, mai multe proceduri efectuate pot îmbunătăți semnificativ dinamica pozitivă a evoluției bolii și pot accelera recuperarea. Puneți-i pe tuse cel puțin cinci bucăți la un moment dat și repetați procedura în fiecare zi.

Cu bronșită

Cu prudență și numai după consultarea cu medicul dumneavoastră, băncile medicale ar trebui să fie utilizate pentru cei diagnosticați. Numai mai târziu, când boala trece prin faza acută, cutiile pot fi utilizate împreună cu terapia antibacteriană. Știind cum să pui băncile în caz de bronșită, este ușor să faci această etapă de tratament la momentul potrivit și să îmbunătățești considerabil starea:

 • Efectul pozitiv al utilizării lor în bronșită vizează diluarea mucusului, ceea ce provoacă atacuri de tuse dureroasă.
 • Băncile potrivite vor elimina durerea, vor extinde vasele de sânge, vor activa procesele energetice, oferind în același timp un efect distractiv.

Cu osteocondroză

Folosit ca un instrument suplimentar care ajută la reducerea gradului de manifestare a simptomelor bolii. Băncile medicale elimină spasmele musculare prin activarea metabolismului celular. O altă caracteristică utilă a acestei metode în tratamentul osteochondrozelor este un efect relaxant. Prin îmbunătățirea circulației sanguine, aceste instrumente de tratament medical vor elimina toxinele, vor spori elasticitatea musculară și vor accelera regenerarea celulelor.

Cu pneumonie

Inflamația plămânilor este o boală complexă și periculoasă. Localizarea, focarele, agenții patogeni - toate afectează cursul de pneumonie, pentru tratamentul căruia sunt necesare antibiotice. Băncile, pe de altă parte, pot fi folosite doar ca ajutor, adesea medicii le interzic utilizarea, astfel încât să nu agraveze cursul unei boli grave. O decizie independentă privind utilizarea cutiilor periclitează cu procese ireversibile până la gangrena sau ruptura țesutului pulmonar, deci este necesară o consultație obligatorie cu medicul.

Când nu poți pune

Cu toate proprietățile sale benefice, băncile medicale rămân o metodă de tratament controversată, cu un număr de contraindicații. Eficacitatea dispozitivelor care ajută la crearea unui vid se manifestă perfect în tratamentul anumitor tipuri de boli, în timp ce în altele este o metodă inacceptabilă de tratament. Printre contraindicații, atunci când utilizarea cutiilor este considerată necorespunzătoare, sunt următoarele:

 • tuberculoza,
 • boli de piele
 • febră, febră,
 • epuizare
 • boli oncologice
 • tromboză vasculară
 • insuficiență cardiacă
 • sarcinii,
 • vârsta de până la 3 ani.

Cum să pui băncile pe spate

Instrucțiunea pas cu pas, care prescrie modul de plasare a cutiilor cu o răceală pe spate, include o serie de acțiuni secvențiale. Pentru a evita rănirea, verificați integritatea vaselor de sticlă, aruncați folosirea kerosenului, benzinei, acetonului sau a altor substanțe explozive volatile. Cum să puneți băncile pe spate, veți învăța datorită următoarelor recomandări detaliate:

 1. Pregătiți-vă în avans 5-6 bine spălate cu apă caldă și ștergeți cutii medicale uscate, alcool, chibrituri, pensete sau un ac metalic, vată de bumbac, o cremă neagră (vaselină).
 2. Pacientul trebuie să asigure un mediu confortabil, pune pe stomac, lubrifiază spatele cu cremă sau jeleu de petrol.
 3. Înfășurați marginea pensetă sau a acelor de tricotat cu vată de bumbac, le aruncați în alcool, stoarceți puțin materialul combustibil excesiv.
 4. Apoi setați meciul la foc, puneți torța de ardere în interiorul vasului de sticlă pentru câteva secunde.
 5. După aceea, îndepărtați sursa de foc, puneți rapid borcanul pe spate, faceți același lucru cu restul vaselor.
 6. Nu ar trebui să ardeți pensetă sau un ac dacă puneți recipientele sub vid cu un balon de cauciuc. În acest caz, trebuie doar să le aranjați corect, evitând coloana vertebrală și să nu vă apropiați unul de celălalt.
 7. Pentru ca procedura să beneficieze de pacient, acoperiți-vă spatele cu o cârpă caldă instalată în cutii, lăsați timp de un sfert de oră sau puțin mai mult.
 8. Etapa finală va fi detașarea navei cu vid. Aceasta se poate face printr-o metodă simplă: ridicați-o puțin pe o parte, lăsând-o în aer.

Cât de des să pariezi și cât de mult să păstrezi

Puneți vasele de sticlă pe zona intactă a pielii, înmuierea pentru prima dată timp de cinci minute. Recomandările generale prevăd un curs de până la patru sesiuni, în timp ce durata este acceptabilă să crească la 20 de minute. Nu se recomandă păstrarea vaselor speciale pentru tratarea unei boli reci sau a altor afecțiuni mai mult decât în ​​acest moment, deoarece se pot forma pete întunecate. Aceasta este o dovadă clară că pielea este rănită, deci ar trebui să existe cel puțin o zi între proceduri, băncile nu ar trebui să fie puse de două ori în același loc.

Videoclip despre băncile medicale

Cel mai simplu ajutor vizual, modul de a pune băncile pe spate pentru bronșită, răceli, alte inflamații, este video. Chestiunea modului de a pune băncile pe spatele lor este stabilită de oameni care, pe lângă tratamentul medical, sunt gata să folosească metode suplimentare pentru a se recupera mai repede. Formatul video poate înlocui chiar și instrucțiunile detaliate. Împreună cu o demonstrație a tuturor etapelor procedurii, se fac recomandări în același timp cu privire la alte aspecte importante: care sunt navele mai bine de utilizat, cât timp să țineți sau să le eliminați?

De la ce vârstă se poate

Restricțiile de vârstă sunt incluse în lista contraindicațiilor atunci când este imposibil să se pună băncile în caz de răceală sau pentru tratarea altor boli. Este permisă plasarea băncilor atunci când tuse copii mici? Urmăriți videoclipul pentru a obține un răspuns cuprinzător cu privire la vârsta la care medicii permit băncilor medicale să fie utilizate.

Poate masaj copil

Există o singură modalitate de a mări proprietățile benefice ale masajului, care se realizează de către copil: folosirea vaselor speciale este justificată în anumite tipuri de tratament, deoarece ajută la accelerarea procesului de recuperare a copilului. Aflați despre caracteristicile unei metode eficiente, condițiile în care utilizarea masajului cu conserve nu este dăunătoare, dar benefică pentru copil. Adulții nu trebuie să se gândească la spital, deoarece pot ajuta copilul să facă față unei răceli la domiciliu folosind această metodă.

De ce pune băncile pe spatele lui

Odată ce băncile medicale au fost utilizate pe scară largă în tratamentul bolilor respiratorii și au fost în aproape toate piept medicina de origine. De-a lungul timpului, popularitatea lor a dispărut, iar din medicina oficială s-au mutat în categoria recursurilor populare, care, întâmplător, nu au fost cele mai căutate. Acum, însă, interesul pentru terapia cu vid crește din nou, iar domeniul de aplicare se extinde. Adevărat, opiniile experților privind eficacitatea unei astfel de terapii variază foarte mult, deoarece beneficiile efectului de vid asupra corpului nu au fost dovedite științific. Deci, să luăm în considerare motivul pentru care băncile sunt puse pe spatele lor și cum să o facă în mod corect.

Tipuri de cutii și principiile acțiunii lor

Buteliile tradiționale sunt făcute din sticlă transparentă groasă, de formă de pară și de dimensiuni mici. Produsele moderne sunt mai diverse în formă și dimensiune (de la 1 la 8 cm în diametru) și sunt fabricate nu numai din sticlă: modelele de silicon și polimeri sunt foarte populare și ușor de utilizat. Pentru a crea un vid, baloanele de polimer sunt echipate cu vane speciale sau pompe, iar în modele cu silicon, se formează un vid prin comprimarea și îndreptarea cutiei bine fixate pe piele. Există baloane cu magneți care, împreună cu un masaj cu vid, au efectul terapiei magnetice.

Indiferent de tipul de cutie, toate funcționează conform aceluiași principiu: în interiorul flaconului se formează un vid, pielea este trasă, fluxul de sânge crește. Aceasta, la rândul său, provoacă mișcarea limfei, stimulează metabolizarea celulară, ameliorează spasmele musculare. Susținătorii acestei tehnici sunt convinși că efectul de vid este eficient nu numai pentru bolile respiratorii, ci și pentru durerile de spate, nevralgia, migrenele, insomnia. În plus, masajul conservat este folosit în saloanele de înfrumusețare ca remediu anti-celulită.

Contraindicații

La prima vedere, băncile par a fi absolut sigure, iar singurul dezavantaj al utilizării lor este pete și vânătăi pe piele.

Cu toate acestea, această metodă de tratament nu este adecvată pentru toată lumea, deoarece are o întreagă listă de contraindicații:

 • boli de piele;
 • pneumonie;
 • formele oncologice;
 • procese inflamatorii de orice fel;
 • tuberculoza;
 • hepatita;
 • hipertensiune;
 • probleme cu vasele de sange, tromboza;
 • patologia sistemului cardiovascular;
 • sarcinii;
 • epuizarea fizică.

Interzicerea procedurii se datorează faptului că un flux ascuțit de sânge contribuie la răspândirea microbilor și virușilor dăunători în întreg corpul, intensificând procesele inflamatorii și formarea cheagurilor de sânge. Nu puteți pune băncile la copii cu vârsta de până la 3 ani, precum și cei care au un fizic subțire și excitabilitate nervoasă, indiferent de vârstă.

Consiliul. Pentru a evita consecințele negative, trebuie să vă adresați cu siguranță medicului dumneavoastră sau terapeutului înainte de procedură.

Utilizarea cutiilor și utilizarea acestora

Se crede că băile de vid au un efect benefic asupra corpului. Datorită circulației sanguine îmbunătățite, nutriția țesuturilor, inclusiv cele aflate în adâncime, este îmbunătățită, iar procesul de regenerare este accelerat. Vacuumul ajută la curățarea canalelor sebacee și ajută la îndepărtarea unei părți a corpului din corp și, de asemenea, provoacă distrugerea stratului de grăsime. Avantajele acestui impact includ:

 • creșterea elasticității mușchilor și a ligamentelor;
 • creste elasticitatea pielii;
 • ameliorarea durerii;
 • eliminarea stagnării în organism;
 • relieful tensiunii musculare;
 • eliminarea supresiei;
 • îmbunătățirea funcțiilor respiratorii;
 • ușura oboseala și stresul.

Susținătorii metodologiei susțin, de asemenea, că trecerea unui curs de proceduri are un efect benefic asupra muncii organelor interne și îmbunătățește imunitatea. Nu există confirmări științifice despre acest lucru, dar mulți dintre cei care folosesc în mod regulat băncile notează o îmbunătățire notabilă a stării generale a corpului și a unei valuri de energie. Iritația, frunzele de nervozitate, procesele de somn și de schimb sunt normalizate.

În ceea ce privește domeniul de aplicare, cele mai multe ori băncile medicale sunt utilizate în bolile sistemului musculo-scheletal și la răceli, precum și în industria spa, ca agent anticelulitic și de întinerire. Uneori acestea sunt folosite pentru a reduce durerea în membre, cu perioade dureroase, dureri în gât, dar în aceste cazuri, băncile nu se pun pe spate, ci mai aproape de locul durerii. Același lucru este valabil și pentru procedurile anticelulitice: de obicei, băncile se află în locurile cu cele mai mari depozite de grăsime - pe șolduri, fese, abdomen și talie.

Dacă doriți să aflați în detaliu descrierea masajului conservat pentru osteochondroza coloanei vertebrale, precum și pentru a afla beneficiile acestui masaj, puteți citi un articol despre acesta pe portalul nostru.

Tulburări ale spinării

Terapia cu vacuum este destul de eficientă pentru durerile de spate cauzate de curbura spinării și comprimarea rădăcinilor nervoase. Este indicat pentru sciatică, reumatism, scolioză de gradul 1-2, osteocondroză. În cazul discurilor hernite, băncile pot fi plasate numai sub supravegherea medicului, pentru a nu provoca deteriorări. Procedura corectă vă permite să relaxați mușchii fixați și fibrele nervoase, ameliorați inflamația în zonele afectate, eliminați sindromul durerii.

Consiliul. Această tehnică nu acționează ca un tratament independent, ci ca un ajutor și se suplimentează cu un masaj regulat și terapie fizică.

Bolile catarale

Indicațiile pentru utilizarea cutiilor sunt ARVI în absența proceselor purulente în bronhii, pleura și plămânii. Băncile deosebit de bune ajută la o tuse umedă: procedura îmbunătățește excreția sputei și curăță bronhiile, devine mai ușor să respire, durerea muschilor abdominali implicați în tuse iese. Unii experți susțin că băncile pot fi folosite ca măsură preventivă pentru a preveni bronșita, luând un curs de două ori pe an - la începutul primăverii și la începutul toamnei.

Cum să pună băncile

Băncile au dat rezultatul dorit, acestea ar trebui stabilite corect. Aceasta se aplică nu numai procedeului de fixare, ci și localizarea cutiilor pe spate. Există zone pe care nu le poți pune:

 • coloanei vertebrale;
 • lamele de lame;
 • zona inimii și rinichilor;
 • semne de nastere, papiloame, semne mari de nastere.

De asemenea, nu puteți pune unde pielea are zgârieturi, arsuri, abraziuni și alte daune, hematoame, edeme. Dacă procedura este efectuată corect, semnele de pe spate au o nuanță roșiatică, mai degrabă decât albăstrui, și dispar rapid. Opinia potrivit căreia vânătăile după cutii sunt considerate norme este complet greșită, deoarece petele întunecate sunt o consecință a ruperii vaselor de sânge, care nu poate fi în nici un caz benefică pentru sănătate. Și acum vom analiza pas cu pas modul în care trebuie efectuată procedura.

Pasul 1. Asigurați-vă că nu există contraindicații, măsurați temperatura pacientului - dacă depășește 37,5 grade, nu puteți pune băncile.

Pasul 2. Pacientul trebuie să stea pe stomac, mâinile sale pot fi întinse pe laturi, puse sub piept sau sub pernă. Principalul lucru - la postura a fost confortabil, pentru că trebuie să se întindă cel puțin 15 minute.

Pasul 3. Inspectați cu atenție băncile și asigurați-vă că acestea sunt toate intacte. Fragmentele fisurate sau cioplite pot răni pielea, în plus, astfel de bănci vor permite aerului să treacă.

Pasul 4. Lubrifiați spatele pacientului cu ulei de masaj sau jeleu de petrol. Nu puteți folosi o cremă absorbantă rapidă, altfel vătămările vor rămâne pe piele. Vizualizați vizual locurile unde veți pune băncile.

Pasul 5. Faceți un fitil: luați o bucată de vată de bumbac, împachetați-o bine pe pensete sau un fel de tijă metalică. Vata de bumbac ar trebui să țină ferm pentru a nu cădea atunci când arde.

Pasul 6. Îndepărtați fitilul de casă în soluția care conține alcoolul, răsturnați puțin excesul. Luați borcanul în mână, luminați vata de bumbac și introduceți ușor fitilul în recipient. Țineți apăsat timp de aproximativ 3 secunde, astfel încât focul să nu atingă pereții sau marginile recipientului.

Pasul 7. Îndepărtați focul și puneți rapid borcanul pe locul pre-desemnat, apăsat strâns pe spate. Băncile rămase se află la o distanță de 3-5 cm față de prima.

Pasul 8. După ce ultima bancă este instalată, trebuie să vă acoperiți spatele cu ceva cald și lăsați pacientul să se așeze liniștit.

Prima procedură nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute, durata următoare - de la 10 la 20 de minute. Băncile pneumatice se fixează mai ușor, deoarece nu au nevoie de foc. Restul procedurii se desfășoară în același mod: spatele este lubrifiat cu ulei, se determină locația cutiilor, acestea sunt presate strâns pe piele și aerul este extras. Dacă apar dureri, este necesar să ajustați nivelul de vid astfel încât pielea să nu se retragă prea mult.

Consiliul. Cu ARVI, de obicei 2-3 sesiuni sunt suficiente, maxim 4 pentru ca boala sa se retraga. În bolile spinării, numărul de sesiuni trebuie să fie determinat de medic, ținând cont de starea pacientului.

Pentru a scoate borcanele este foarte simplu: trebuie să înclinați ușor recipientul în lateral, ținând pielea pe cealaltă parte cu degetul.

Nu puteți zdruncina băncile sau nu vă puteți înclina prea abrupt, deoarece acestea cauzează durere și lasă vânătăi pe corp. Când toate bancurile sunt îndepărtate, ștergeți uleiul cu o cârpă curată și uscată și acoperiți pacientul timp de încă 10-15 minute. Dar este bine să procedați înainte de culcare, atunci efectul va fi maxim.

De ce pune banca pe spate si cum afecteaza sanatatea ta?

Recent, terapia prin vid a devenit din nou o zonă populară în medicină. Nu există dovezi științifice privind beneficiile unui astfel de tratament, dar eficacitatea sa a fost dovedită în practică de mai multe ori. Deci, să înțelegem, de ce a pus băncile pe spate, cum se face, și ce efect asupra corpului au.

Soiuri și principii de acțiune

În mod tradițional, borcane medicale au fost făcute din sticlă groasă și transparentă. Ei erau un vas mic (aproximativ 6 cm) în formă de pere. Aceste produse standard cu un volum de aproximativ 50 ml și sunt acum disponibile pentru vânzare. Marginile lor sunt îngroșate, din lateral există crestături groase care împiedică alunecarea în timpul lucrului. Instalat astfel de bănci prin încălzire cu foc.

Industria modernă oferă mai multe tipuri diferite de mărimi, forme și funcționalități:

 1. Combo de vid. Corpul lor este din sticlă polimerică. Pentru a crea un vid în partea de sus a cilindrului este atașat de clorură de polivinil. Produsul are un diametru de 5 cm, forța de impact este reglabilă.
 2. Vacuum pneumatic. Fabricate din plastic, vin în diferite dimensiuni (de la 2,5 la 6,5 ​​cm în diametru). Kitul are o pompă care reglează nivelul de vid. Băncile pot fi completate cu duze detașabile cu efect magnetic.
 3. Masaj cu silicon. Produsele solide din silicon de diferite diametre (2,2 - 6,5 cm). Vacuumul din ele se formează prin stoarcerea vasului, aplicat strâns pe suprafața pielii. Gradul de impact asupra pielii este moderat. Produsele sunt folosite în tratamente de cosmetologie și masaj.

Indiferent de model, toate băncile operează pe același principiu: în interior se formează un vid, care promovează pielea care urmează să fie aspirată în balon, ca urmare a creșterii fluxului sanguin în țesuturi. Acest proces, la rândul său, accelerează circulația limfei, îmbunătățește procesele metabolice din celule și țesuturi, ceea ce duce la îndepărtarea rapidă a spasmelor musculare, a sindromului durerii și a inflamației.

Unde sunt utilizate băncile?

În medicina alternativă modernă băncile sunt utilizate:

 • pentru ameliorarea durerii de diverse etiologii: nevralgie, dureri de cap, dureri de stomac, dureri lombare, entorsă, dureri rezultate din efort fizic excesiv;
 • procese inflamatorii ale organelor respiratorii (bronșită, pneumonie);
 • pentru ameliorarea stresului muscular sau psihologic (insomnie, stres, epuizare fizică);
 • pentru a îmbunătăți funcțiile respiratorii;
 • pentru regenerarea și creșterea elasticității pielii, a mușchilor, a ligamentelor;
 • pentru creșterea imunității și a vitalității;
 • pentru a îmbunătăți metabolismul și a elimina stagnarea în organism.

De asemenea, puteți distinge două domenii principale în care terapia prin vid a demonstrat cea mai mare eficacitate.

Bolile catarale

Băncile au fost folosite pe scară largă în tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, bolilor respiratorii. Acestea sunt eficiente în special atunci când tuse, deoarece facilitează respirația, contribuie la îndepărtarea sputei, ameliorează durerea, inclusiv mușchii. Cu ARVI, băncile sunt plasate pe spatele lor. În stadiul inițial al bolii, 2 până la 4 proceduri sunt suficiente pentru a opri procesul patologic.

Probleme din spate

Terapia cu vacuum este foarte eficientă pentru durerile de spate datorate curburii coloanei vertebrale sau prinderii rădăcinilor nervoase. De asemenea, băncile sunt prezentate pentru nevralgie, reumatism, osteocondroză, sciatică, stadiile inițiale ale scoliozelor. Prin îmbunătățirea circulației sângelui în zona problemei, ele îndepărtează clemele, inflamațiile, stimulează vindecarea țesuturilor și elimină durerea. În cazul patologiei vertebrale, băncile sunt utilizate în terapie complexă cu terapie de masaj și exerciții fizice.

Reguli de aplicare

Băncile sunt plasate pe părți ale corpului cu un strat bun de grăsime și mușchi - în caz contrar pur și simplu nu se vor menține. Instalarea de produse echipate cu dispozitive de vid nu de obicei provoacă probleme. Este suficient să lubrifiați pielea cu o cantitate mică de grăsime, de exemplu, jeleu de petrol și eliberarea aerului din vas, este bine să apăsați borcanul pe piele.

Cu băncile medicale ordinare este mult mai dificilă. Pentru a le instala, cu excepția vaselinei, veți avea nevoie de mai mult alcool, chibrituri, pensete și bumbac. Trebuie să faceți un fitil de vată de bumbac, să-l udați în alcool, să-l țineți cu pensete și să-l luminați. Fitilul de ardere este pus în borcan timp de cel mult 1 secundă, apoi gâtul balonului este aplicat strâns pe piele.

Pacientul este plasat pe abdomen sau pe spate (în funcție de zona care trebuie tratată), toate băncile sunt instalate, acoperă spatele cu o pătură timp de 20-30 de minute. Pentru prima procedură sunt suficiente 2 - 5 minute, din a doua oară, timpul poate fi mărit la 15 minute. Bidoanele sunt îndepărtate prin presiune ușoară pe piele la marginea balonului.

Top