Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Ce vă doare gâtul și cum să scapi de acest simptom?
2 Laringită
Biseptol® (Biseptol®)
3 Clinici
Perioada de incubație SARS
Image
Principal // Clinici

SOS - FLU: ce trebuie făcut dacă virusul a fost prins în timpul sarcinii?


În perioada de purtare a unui copil, o femeie ar trebui să fie deosebit de atentă la sănătatea ei. În timpul sezonului de creștere a incidenței naturale a infecțiilor respiratorii, virusurile gripale sunt deosebit de periculoase. Majoritatea oamenilor au ocazia să se înrădăcineze, dar pentru femeile însărcinate această opțiune nu este întotdeauna disponibilă. Având în vedere imunosupresia naturală, crește riscul îmbolnăvirii. Dar și mai problematice sunt complicațiile de sarcină ale gripei.

Ce este special despre virusul gripal?

În fiecare an, informațiile despre epidemia virusului gripal sunt disponibile în mod liber, doar denumirile alfanumerice se modifică. Literele engleze H și N denotă structura virusului dominant.

Omenirea a fost familiarizată cu virușii gripali de mult timp, numai în 1933, a fost izolat pentru prima dată tipul A. Mai târziu, după 7 ani, a fost descoperit tipul B, iar după 9 ani, tip C. Variabilitatea ridicată a cercetătorilor afectați de patogeni. Dar clasificarea sa bazat pe prezența anumitor antigene proteice. Acestea sunt hemaglutinina (notată cu litera latină H) și neuraminidază (N). Un total de 13 subtipuri au fost identificate pentru antigenul hemaglutininei și 10 pentru neuraminidază. Ele formează multe combinații.

Tipul A include antigeni H1, 2, 3 și N1 și 2. Tipul de virus este desemnat H1N1, H2N1 și așa mai departe.

Hemaglutinina asigură atașarea virusului la celule și producția de anticorpi la acesta. Dar sub influența lor apare o mutație a acestui antigen, care este transmisă puilor. Virusul neuraminidazei asigură eliberarea de particule virale din celulă. Este, de asemenea, capabil de mutație punctuală. Proprietăți noi sunt transmise tinerilor viruși. Acest lucru permite patogenului să părăsească răspunsul imun.

Formele de imunitate la un virus cu o structură specifică. Prin urmare, imunologii trebuie să efectueze cercetări în fiecare an și să facă predicții despre ce tip de virus gripal va provoca o epidemie. Prin urmare, vaccinarea cu un prognostic greșit poate fi inutilă.

Care este pericolul infecției?

Pentru fructe

Riscul de infecție virală depinde de perioada în care se produce infecția. În primele etape ale sarcinii, gripa transferată poate duce la infectarea embrionului. Placenta în această perioadă nu este încă formată, sângele mamei curge liber fătului. Pătrunderea sa în celule duce la distrugerea lor. Pentru un embrion, pierderea mai multor celule este plină de moarte sau de apariția unor deformări brute, o încălcare a stabilirii de organe. În primul trimestru de sarcină, infecția se poate încheia în avort spontan.

Infecția cu gripă în al doilea trimestru nu este atât de periculoasă pentru făt. Dar, cu penetrarea virusului prin placentă, există semne de întârziere a creșterii intrauterine, acesta va rămâne în urma dimensiunii și greutății corporale de la normă.

Infecția în al treilea trimestru poate duce, de asemenea, la infecții intrauterine. Transmiterea virusului apare uneori după naștere. Nou-născutul suferă foarte tare boala, adesea se complică complicațiile. Motivul este imperfecțiunea imunității. Doar anticorpii materni, care sunt transmiși cu lapte în timpul alimentației, sunt capabili să protejeze puțin copilul.

Pentru gravide

Complicațiile bolii reprezintă o amenințare pentru mamă: corpul ei are o sarcină grea sub forma unui făt în creștere. Dacă există patologii cronice ale altor organe, este foarte dificil să se evite complicațiile. Cel mai adesea există condiții patologice din următoarele sisteme:

 • respiratorii: pneumonie bacteriană, empatie, abces pulmonar;
 • tractul respirator superior: sinuzită, otită, traheită;
 • cardiovasculare: miocardită, pericardită;
 • neurologice: encefalită, meningită, meningoencefalită, polineurită, nevralgie;
 • musculare: miozită;
 • alte sisteme: nefrită, sindromul Reye, șocul toxic și alergic.

Particularitatea virusului este tendința de a deteriora peretele vascular al microvaselor, perturbându-le permeabilitatea, apar hemoragii. Femeile gravide pot dezvolta tulburări de sângerare din cauza consumului crescut de factori de coagulare.

Influența la sfârșitul sarcinii poate duce la sângerare, inclusiv în perioada postpartum.

Virusul este capabil să interacționeze cu celulele imune, provocând transformarea lor. Acest lucru conduce la următoarele consecințe:

 • încalcă răspunsul sistemului imunitar;
 • formează o stare de imunodeficiență;
 • produce reacții autoimune.

Rosturile tisulare răspund la tulburările imunologice. Artrita și artroza pot să se dezvolte sau să se înrăutățească. Periculoase și hemoragii în organele parenchimatoase, miocard.

Cum se manifestă boala?

Debutul bolii este întotdeauna brusc, perioada de incubație durează 1-3 zile. Primul semn este o creștere a temperaturii. În primele două zile, crește la 39-40 de grade. După aceea, poate scădea la 38. Aproximativ o zi după debutul febrei, apar alte simptome de gripă:

 • dureri de cap;
 • senzație de dureri în mușchi, articulații;
 • congestie nazală;
 • mucoasa uscată nazală și faringiană;
 • durere la mișcarea ochilor;
 • uneori grețuri, dureri abdominale;
 • tulburări de somn.

Mucusul nazal apare numai după câteva zile. O caracteristică caracteristică a faringelui: este hiperemic, iar pe suprafața membranei mucoase apare granulație fină. Acestea sunt secțiuni ale țesutului limfoid. Acest semn persistă până la 7-8 zile după scăderea temperaturii.

Aspectul pacientului dobândește caracteristicile:

 • fața pare umflată, înfundată;
 • pronunțată paloare a pielii;
 • cianoza triunghiului și buzelor nazolabiale.

Manifestările clinice ale adăugării de complicații depind de organul afectat. Dacă este o inimă sau un pericard, atunci apare durere de intensitate diferită, pot exista zgomote, semne de întrerupere a muncii.

Pneumonie asociată este însoțită de o creștere bruscă a temperaturii, respirație șuierătoare în plămâni, slăbiciune. Dispnee apare.

Complicațiile neurologice sunt însoțite de semne de afectare a creierului și a membranelor acestuia. Se dezvoltă o durere de cap intensă, care nu poate fi ușurată de analgezice, frică ușoară și sănătoasă. Sunt găsite reflexe patologice.

Sinuzita sau inflamația sinusurilor paranazale este însoțită de dureri de cap, agravate de mișcări. Este posibil să existe un sentiment de plenitudine în sinusuri: pe frunte, pe marginea nasului. Durerea se intensifică atunci când se îndoaie înainte.

Am nevoie de diagnostice suplimentare?

Ce se întâmplă dacă apar primele simptome ale unei infecții respiratorii acute? Trebuie să consultați un medic. Tratamentul unei femei gravide trebuie să aibă loc sub supravegherea strictă a unui medic generalist și ginecolog, pentru a preveni efectele negative asupra fătului. Dar mai întâi trebuie să diagnosticați corect.

În majoritatea cazurilor, nu este necesară diagnosticarea specială pentru determinarea virusului gripal. Diagnosticul se face pe baza semnelor și plângerilor clinice caracteristice ale pacientului.

Dacă gripa a afectat 1 trimestru, dar sarcina nu a întrerupt, atunci în perioada de 16-20 de săptămâni este necesar să se efectueze un examen fetal pentru a detecta malformațiile și patologiile ascunse. Pentru a face acest lucru, efectuați un test triplu, care include:

 • alfa-fetoproteinei;
 • gonadotropină corionică umană;
 • estriol.

Analiza unui singur hormon nu este informativă, este necesară efectuarea acestuia într-un complex. Un test de sânge este suplimentat cu o ultrasunete fetală. Conform rezultatelor sale, este posibilă evaluarea prezenței malformațiilor grave ale organelor interne. Dacă rezultatele examinării indică anomalii, poate fi necesară amniocenteza. Aceasta este o procedură pentru colectarea fluidului amniotic printr-o puncție în peretele abdominal anterior sub controlul unui ultrasunete. Analiza lichidelor relevă anomalii genetice.

Infecția în al doilea trimestru și ulterior necesită alte metode de examinare. Suficient pentru:

 • Ultrasunete fetale;
 • dopplerografia vaselor placentei, cordonul ombilical;
 • Fătul CTG.

Diagnosticul serologic al infecției este rar utilizat. Determinarea creșterii anticorpului se efectuează la intervale de 8-14 zile. Aceasta reflectă numai procesul de formare a imunității. Metodele virologice sunt necesare pentru laboratoarele microbiologice pentru a studia prevalența virusului, deoarece Studiul necesită o lungă perioadă de timp pentru a crește patogenul în cultura celulară.

Posibile tratamente

Tratamentul gripei în timpul sarcinii începe cu metode nespecifice. Acestea includ limitarea contactului cu alte persoane, curățarea frecventă umedă a încăperilor și aerisirea. Dacă există o lampă cu cuarț la domiciliu, tratamentul cu cuarț poate fi efectuat timp de 30 de minute de două ori pe zi.

Nutriția în perioada bolii trebuie să fie delicată, variată și echilibrată. În plus, pentru a nu vă răni mucoasa orală, nu trebuie să fiți tratat cu ceai fierbinte, lapte. Temperatura lichidului trebuie să fie astfel încât să nu se ardă, ci să se încălzească. Excesul de băut este o condiție pentru recuperare. Puteți bea ceai de lamaie, suc de afine, compoturi, decoct de musetel.

Clătirea cu soluții antiseptice ajută la eliminarea simptomelor locale:

 • soluție de sodă caldă;
 • furatsilin;
 • decoction de mușețel, calendula.

Pentru tratamentul rinitei folosind medicamente vasoconstrictoare este posibilă numai după consultarea unui medic. Dacă depășiți doza, acestea pot avea un efect sistemic și pot crește presiunea. Soluțiile saline pot fi utilizate pentru spălarea nasului și instilația - "Aquamaris", soluție salină.

Pentru a reduce temperatura utilizată doar Paracetamol. Alte medicamente antipiretice în timpul sarcinii sunt strict contraindicate.

Durata gestației determină, de asemenea, ce medicamente pot fi luate. Până la 12 săptămâni majoritatea medicamentelor sunt interzise. Acest lucru este valabil și pentru Arpetol antiviral. Se utilizează numai din al doilea trimestru de sarcină.

Termenii 2 și 3 - perioada în care interferonii pot fi utilizați pentru a trata. Acestea sunt prescrise sub formă de supozitoare rectale timp de 10 zile.

Nu este necesar să luați antibiotice pentru tratarea unei infecții virale. Ele sunt folosite numai pentru dezvoltarea complicațiilor bacteriene:

Alegerea medicamentului este în competența medicului. Acesta ia în considerare tipul de microorganism posibil și sensibilitatea acestuia la antibiotic, precum și siguranța medicamentului la făt. Cel mai adesea este un grup de peniciline, cefalosporine. Forma de administrare și doza depind de patologie și severitate.

Infecția la 37 de săptămâni de gestație nu este o indicație pentru livrarea timpurie. Este necesară trecerea perioadei acute a bolii, fructul a coagulat. Dacă complicațiile nu s-au alăturat, femeia ar putea fi acasă până la debutul travaliului.

Gripa detectată înainte de naștere este o indicație pentru spitalizare în departamentul observațional. Boala nu este o contraindicație pentru alăptare. Este necesar doar să spălați bine mâinile, purtați o mască pentru a preveni infectarea copilului.

Cum să vă protejați de gripă?

Prevenirea gripei în timpul sarcinii include plimbări în aer proaspăt, curățarea umedă regulată și aerisirea apartamentului. În sezonul creșterii naturale a incidenței ARVI, este necesar să se evite vizitarea locurilor aglomerate, să se miște mai puțin în transportul public. Unguentul oxolinic poate fi aplicat mucoasei nazale înainte de a părăsi casa. Nu permite virușilor să se atașeze la epiteliul mucoasei. Ajută la spălarea mâinilor, față și clătire a nasului după stradă. Dacă trebuie să fiți în locuri aglomerate, atunci nu este nevoie să vă atingeți nasul cu mâinile sau să frecați ochii. De asemenea, nu uitați de o dietă echilibrată și de un aport adecvat de lichide.

În ceea ce privește vaccinarea împotriva gripei, opiniile medicilor sunt împărțite. Decizia privind introducerea vaccinurilor și alegerea vaccinului ar trebui să facă un medic, pornind de la dorința femeii însărcinate, sănătatea generală, prezența unei reacții alergice etc.

Gripa în timpul sarcinii: cât de periculoasă, cum se tratează, metodele de prevenire

Pericolul unei friguri este adesea subestimat, iar gripa in timpul sarcinii poate provoca daune grave unui copil nenascut. Corpul femeilor aflate într-o poziție slăbită, pentru că trebuie să aibă grijă de două dintr-o dată. Sistemul imunitar funcționează cu o rezistență dublă, în ciuda aportului regulat de complexe de vitamine. Fiecare femeie aflată în poziție trebuie să știe că utilizarea medicamentelor convenționale nu este recomandată deoarece poate dăuna fătului.

Gripa este o infecție, un virus, și nu trebuie luată ușor. La primul semn, trebuie să vă adresați unui medic.

Dacă vă simțiți dureri în gât, stare generală de rău și nas curbat, este necesar să se prevină apariția bolii la nivelul rădăcinii.

În acest caz, întrebarea urgentă este cum să tratăm gripa în timpul sarcinii.

Este periculos să se auto-medichezeze și specialistul va prescrie un set de proceduri și medicamente care vor distruge rapid infecția și nu vor dăuna copilului.

Cauzele bolii

Gripa în timpul sarcinii în fiecare trimestru următor apare cu complicații mai mari decât cele precedente. Este dificil să se contracteze boala, doar prin căderea în ploaie - virusul este transmis de la transportator.

Mai întâi, apare o leziune a membranei mucoase, iar apoi infecția se răspândește rapid prin corp prin vasele de sânge.

Corpul este din ce în ce mai dificil de a face față infecției în creștere. Femeia bolnavă simte dureri peste tot corpul și oboseala. Sub o lovitură specială a virusului cad sistemele cardiovasculare și nervoase.

Atunci când apărarea organismului este slăbită, gripa provoacă bronșită sau pneumonie. Pacienții au observat evoluția otitei medii și a sinuzitei.

La femeile gravide, organismul este slăbit, prin urmare, în plus față de virusul gripal, acestea pot pătrunde în următorii patogeni patogeni:

 • aureus;
 • hemofilă;
 • pneumococ.

Există întotdeauna probabilitatea de a transmite virusul gripei prin orice obiecte și îmbrăcăminte.

simptome

Primele semnale de infecție cu virusul gripal sunt dureri de cap, nas înfundat, dureri în gât și stare generală de rău. Deoarece boala progresează rapid, următoarele simptome se alătură:

 • febră mare;
 • dureri ale corpului;
 • durerea articulară;
 • durere la nasofaringe;
 • lipsa apetitului;
 • slăbiciune;
 • dureri de cap.

În unele cazuri, pot apărea atacuri de migrenă.

Pe măsură ce se dezvoltă complicații, apar simptome noi:

 • există o tuse uscată sau umedă;
 • pielea uscată;
 • transpirație mare;
 • diaree și dureri abdominale;
 • tulburări ale inimii.

La primele simptome ale dezvoltării virusului în corpul unei femei gravide, trebuie să contactați imediat un medic ginecolog.

Cum se trateaza

Medicamentul pentru gripă pentru femeile gravide este prescris exclusiv de către un medic. Auto-medicamentul este periculos.

Antibioticele nu trebuie consumate fără prescripție medicală. Aspirina, ca antipiretic, este contraindicată.

Când luați medicamente neautorizate, nimeni nu poate garanta că tratamentul nu dăunează copilului.

Lista de antivirale aprobate pentru femeile gravide este, de asemenea, limitată. Experții recomandă medicamente care au o bază naturală și nu sunt puternice.

Cu o extindere inițială a bolii, se recomandă aderarea la metode de tratament populare în condiții de siguranță.

Recomandări populare la primele manifestări ale stării de gripă:

 • bea mai multe băuturi calde și acru, cum ar fi ceaiul cu coacăze negre și cătină albă, ceai de trandafir;
 • mâncați citrice;
 • ia decocții de plante terapeutice terapeutice;
 • face inhalatii si gargara de mai multe ori pe zi, cu solutii speciale.

În mod regulat trebuie să aburi și să mănânci lamaie, rădăcină de ghimbir (dacă nu există contraindicații).

În nici un caz tratamentul gripei nu ar trebui să-și urmeze cursul, altfel lupta cu consecințele va fi dificilă, iar metodele de urgență vor avea un efect negativ asupra fătului.

efecte

Virusul gripal provoacă agravarea bolilor precum astmul, bronșita, amigdalita, gastrită, afecțiuni ale inimii și ficatului, care se pot încheia nu numai cu pierderea fătului, ci conduc și la moartea mamei tinere.

În cazurile severe severe de gripă, medicii pot fi confruntați cu întrebarea: de a salva o mamă sau un copil.

Gripa este deosebit de periculoasă în primul semestru, când fătul începe să se formeze și este foarte vulnerabil.

Posibile consecințe pentru mamă și copil:

 • insuficiență renală;
 • probleme cardiace;
 • boli ale organelor interne;
 • înfometarea de oxigen a fătului;
 • tulburări în dezvoltarea organelor copilului.

Acceptarea medicamentelor nerezolvate pentru femeile însărcinate provoacă, de asemenea, diverse patologii în dezvoltarea viitorului copil.

Copiii care au suferit o boală severă în orice moment, de regulă, se nasc cu imunitate slabă.

Multe mame încearcă să facă față singure bolii. Acest lucru este posibil numai în stadiul foarte timpuriu al bolii și cu utilizarea de remedii folclorice și homeopate în condiții de siguranță pentru femeia gravidă.

studiu

Gripa in timpul sarcinii in stadiile incipiente este foarte periculoasa. La prima suspiciune a bolii, este necesar să se consulte de urgență un medic și să fie supus unei examinări complete.

Proceduri și tehnici care sunt efectuate de experți:

 • recoltarea și examinarea femeilor;
 • sunt prescrise testele de sânge și urină;
 • ultrasunete suplimentară a fătului.

Rezultatele testului sunt foarte importante - ele arată dacă există sau nu efectul virusului asupra fătului. Pe baza rezultatelor analizei, este posibilă atribuirea unei proceduri de amniocenteză. Ca rezultat, se determină gradul de abateri posibile în dezvoltarea copilului.

Virusul gripal poate provoca, de asemenea, avort spontan indiferent de perioadă.

profilaxie

Este necesară prevenirea gripei în timpul sarcinii. Fiecare femeie trebuie să ia măsuri de precauție:

 • rochie pentru vreme;
 • nu bea băuturi reci;
 • cu creșterea răcelilor evitați locurile publice și asigurați-vă că utilizați un bandaj de tifon;
 • luați complexul recomandat de vitamine;
 • dacă doriți să obțineți un vaccin împotriva gripei, dar trebuie să luați în considerare: vaccinarea se efectuează înainte de sarcină sau nu mai devreme de 2 luni de la concepție;
 • să adere la un stil de viață sănătos;
 • nu suprasolicita;
 • să respecte dieta și dieta corectă;
 • în timpul sezonului rece, utilizați un unguent oxolinic;
 • respectați regulile de igienă personală.

Înainte de sezonul rece, puteți începe să luați medicamente homeopate anti-rece, dar numai după consultarea cu un medic de frunte.

Consecințele bolii sunt periculoase pentru orice persoană. Mamele viitoare ar trebui să aibă o atenție dublă față de sănătatea lor, în timp util pentru a participa la consultările medicului care conduce sarcina. Datorită diagnosticării în timp util a gripei și a regimului corect de tratament, consecințele grave pot fi evitate nu numai pentru mamă, ci și pentru copil.

Tratamentul gripei la femeile gravide

Gripa este una dintre cele mai periculoase boli pentru femeile însărcinate. Aceasta este cauzată de trei tipuri de virusuri (A, B, C) care intră în organism prin picături de aer. Odată ajuns în sistemul respirator uman, virusul gripal distruge suprafața mucoasei și intră în sânge. Cu fluxul de sânge, virusul poate intra în orice organ și îi poate perturba activitatea. Prin urmare, există un pericol de a dezvolta un defect fetal sau chiar moartea acestuia. Datorită posibilelor efecte dăunătoare ale medicamentelor asupra fătului, tratamentul gripei la femeile gravide este efectuat cu unele particularități.

Gripa - principalele simptome

Gripa apare după o perioadă foarte scurtă de incubație. Se află în câteva ore, dar uneori se întâmplă că durează 1-2 zile. Simptomele bolii sunt similare cu multe răceli:

 • debut acut cu temperaturi de la 39 ° C la 40 ° C;
 • dureri musculare;
 • congestie nazală;
 • durere la nivelul ochilor;
 • tuse;
 • roșu gât

Cu toate acestea, gripa are câteva semne externe caracteristice:

 • Claritatea ascuțită a feței, împotriva căreia obrajii sunt îmbrăcați cu roșeață;
 • Buzele și triunghiul nazolabil devin albăstrui;
 • Fata are un aspect pufos.

Temperatura ridicată durează de obicei două zile și apoi începe să scadă. Undeva în aceeași perioadă apare un nas curbat. Pacientul suferă de dureri de cap și de dureri musculare. De asemenea, pot apărea greață și vărsături, somnul se pierde noaptea.

După o scădere a temperaturii, când se pare că pacientul se recuperează, este posibil un alt val de exacerbare. Febră se poate întoarce pentru câteva zile.

Cum să tratați gripa în timpul sarcinii - caracteristici

În timpul sarcinii, tratamentul cu medicamente antigripale trebuie abordat cu atenție. Chiar și unele ceaiuri pe bază de plante pot avea un efect nedorit asupra dezvoltării fătului.

O femeie gravidă cu gripă poate fi tratată acasă. Are nevoie de odihnă în pat și de băut abundent, care conține vitamina C. De asemenea, este necesar să se asigure o aerisire frecventă a camerei în care pacientul se află și curățarea umedă.

La temperaturi ridicate, numai paracetamolul este permis din antipiretic. Luați-l conform instrucțiunilor, nu puteți depăși doza zilnică. Este interzis ca femeile gravide să bea poțiuni care conțin alcool. Toate tincturile de imunostimulante duc la o creștere a tensiunii arteriale și la o creștere a frecvenței pulsului, respectiv la creșterea încărcăturii sistemului vascular al fătului.

Utilizarea medicamentelor vasoconstrictoare

Pentru a utiliza picături nazale atunci când apare o rinită, este de asemenea necesar doar în conformitate cu instrucțiunile și nu mai mult decât perioada specificată. Este mai bine să le folosiți cât mai puțin posibil. În primul rând, aprovizionarea cu sânge a fătului poate fi întreruptă dacă vasele vasoconstrictoare intră în arterele placentei prin sângele mamei. Se poate întâmpla în cazul în care se scurge prea des și în cantități mari.

În al doilea rând, este posibilă apariția dependenței de droguri cu utilizare frecventă, iar cantitatea sa va necesita și mai mult. Încă trebuie să țineți cont de faptul că femeile însărcinate pot fi nazale în timpul celor 9 luni. Aceasta este rinita vasomotorie apărută pe fondul sarcinii, iar după naștere, respirația normală este restabilită.

Antibioticele au nevoie de tratament?

Deoarece boala este cauzată de un virus, tratamentul antibacterian în acest caz este irelevant. După 12 săptămâni, interferonii pot fi utilizați, dacă este necesar. Agenții antivirali rămași sunt interzise. Dacă boala este severă și se îmbină o infecție bacteriană, atunci numai medicul poate prescrie antibiotice adecvate.

Tratamentul cu vitamine pentru gripa

Tratamentul gripei la femeile gravide nu este complet fără a lua vitamine. Viitoarea mamă are o nevoie crescută pentru ei. Dar este imposibil să crească independent doza de vitamine. Este mai bine să se consulte cu participantul terapeut despre acest lucru. În caz contrar, puteți provoca hipervitaminoză. De exemplu, o creștere a corpului de vitamina A în primele săptămâni de sarcină va duce la malformații. Dacă în ultimul termen vor merge cu vitaminele C și D, atunci aceasta va provoca îmbătrânirea placentei.
Cea mai acceptabilă opțiune ar fi utilizarea fructelor și sucurilor proaspete din acestea. Deci, organismul va lua toate vitaminele necesare fără exces.

Tusea de gripă la femeile gravide

În perioada inițială, când sputa nu este curățată de tuse, ierburile sunt folosite pentru a calma și pentru a ameliora inflamația în căile respiratorii. Ierburi potrivite, cum ar fi musetelul, ceasul cu trei frunze, salvie, floarea de tei si plantain. Boroane din aceste plante beau și fac inhalări.

Treptat, tusea devine umedă, sputa se îndepărtează și trece la ierburi care au efecte astringente și expectorante. Acestea includ: rozmarin sălbatic din plante medicinale și termopsis, rădăcină de lemn dulce, frunză de lingonberry, șarpe de mare, șir.

Poate fi folosit pentru tuse și amestecuri farmaceutice pe bază de plante.

Tratamentul gâtului

Pentru gâtul roșu, se folosește o soluție de sodă sau furasilină. Soda ia 10 g (linguriță) pe sticlă de apă de 200 ml. O soluție de furatsilină poate fi gata de farmacie sau diluată la o viteză de 4 comprimate pe 4 căni de apă. Puteți folosi decocții de ierburi. Iată câteva rețete:

 • Decorarea cu lapte. Se prepară o lingură de iarbă cu lapte (1 cești). Este necesar să se lase să fiarbă timp de 10 minute la căldură scăzută, să se decanteze lichidul, să se fiarbă din nou și să se îndepărteze imediat. Beți înainte de culcare.
 • Pentru clătire preparați perfuzie de salvie, eucalipt și frunze de mesteacăn (3: 2: 1). Utilizați o lingură de colecție cu un pahar de apă clocotită. Ar trebui să insiste 20 de minute.
 • Aceste două colecții insistă mai mult - cel puțin o oră. Primul constă din Hypericum, culoarea zmeurii, rowan și tei, frunze de afine. Pentru al doilea, ei iau coada-calului, frunze sau tulpini de flori de zmeura si imortel. Toate componentele pentru taxe sunt luate în mod egal.

Infuziile pentru clătire trebuie folosite sub formă de căldură.

Alte mijloace sigure pentru femeile gravide cu gripă

Reacțiile homeopate sunt considerate absolut sigure pentru femeile însărcinate. Acestea sunt utilizate la primul semn de frig și în scop preventiv.
Un bun ajutor în tratamentul infecțiilor respiratorii este mierea. Dar nu este recomandat mamei viitoare în a doua jumătate a termenului, deoarece copilul poate avea o alergie.

Cu începutul frigului, o baie caldă și o căldură uscată la picioare și gât va ajuta. În nici un caz nu trebuie să se utilizeze băi calde pe bază de plante sau băi locale de muștar în timpul sarcinii. În aceste cazuri, există pericolul unei contracții reflexe a uterului și, prin urmare, a travaliului prematur.

Cazuri în care o femeie gravidă poate fi spitalizată

Pacientii cu gripa pot fi spitalizati in astfel de cazuri:

 • apariția complicațiilor;
 • exacerbarea bolilor asociate;
 • incapacitatea de a oferi bolnavilor îngrijiri normale la domiciliu.

Prevenirea gripei

Unul dintre mijloacele de prevenire a gripei este un vaccin. Se desfășoară în mijlocul toamnei. Cu toate acestea, dezvoltatorii fac un vaccin de la un singur, cel mai probabil într-un anumit sezon, tulpina de virus. Dacă un alt tip de virus intră în organism, vaccinul nu va salva. Femeile gravide sunt vaccinate numai după o perioadă de 14 săptămâni.

Prin urmare, în plus față de vaccinare, merită consolidarea imunității prin alimentație și regim adecvat, jocul sportiv. Și pentru a minimiza riscul de infecție, puteți urma reguli simple:

 • cât mai puțin posibil în timpul sezonului rece pentru a vizita locurile unde se acumulează o mulțime de oameni;
 • dacă este imposibil să efectuați primul articol, folosiți o mască de protecție în locuri aglomerate;
 • multivitaminele și remediile homeopate măresc rezistența organismului;
 • asigurați-vă că vă spălați mâinile cu săpun după fiecare călătorie pe stradă și vizite la locurile publice;
 • lubrifiați unguentul nasului înainte de a ieși;
 • venind acasă de pe stradă pentru a clăti gâtul cu un decoct de calendula sau eucalipt.

Profilaxia în timp este mult mai bună decât tratarea gripei în timpul sarcinii.

Efectul virusului gripal asupra fătului

Totul va depinde de cât timp femeia este însărcinată. Dacă infecția sa produs în perioada de până la 12 săptămâni, virusul poate întrerupe formarea sistemelor și a organelor interne ale fătului. Pot exista malformații sau moartea completă a embrionului. Conform unor rapoarte, în această perioadă, efectul principal al virusului este asupra țesutului nervos.

În al doilea trimestru și mai târziu, există încă o amenințare de avort, dar într-o măsură mai mică. În această perioadă, poate apărea leziuni ale placentei, ceea ce duce la o circulație insuficientă a sângelui. O astfel de încălcare nu este prea periculoasă, deoarece detectarea în timp util este tratabilă. Cu toate acestea, bebelușul poate să se nască cu greutate insuficientă din cauza scăderii apei și a întârzierii creșterii intrauterine.

Dacă boala este complicată, atunci copilul poate să fi fost infectat. Pentru a afla acest test este efectuat pe trei hormoni: estriol, hCG și AFP. Testul nu dă multă încredere, deci dacă aveți rezultate proaste, îl puteți relua.

Următorul pas este o amniocenteză. Acest studiu analizează lichidul amniotic. Această procedură se efectuează sub controlul ecografiei, dar este posibil să nu se arate dacă copilul are o patologie. Dar există (1-2%) probabilitatea de avort spontan.

Prin urmare, decizia privind examinarea mamei copilului nenăscut trebuie luată cu mare atenție.

Influenza în timpul sarcinii în perioadele timpurii și târzii

În ciuda tuturor măsurilor de precauție pe care mamele care așteaptă să le recurgă pentru a nu se îmbolnăvi de nimic în timpul sarcinii, rareori în nouă luni o femeie se îmbolnăvește vreodată de orice. Nu vă grăbiți să faceți panică, dacă simțiți că există o durere în gât în ​​gât și că curge din nas. Este foarte probabil ca aceasta să fie o răceală simplă, care nu reprezintă un pericol deosebit pentru viitorul copil. Mai rău, dacă aveți o boală virală numită gripă.

Gripa (din gripă) este o boală infecțioasă acută a tractului respirator provocată de virusul gripal. Este inclus în grupul de infecții virale respiratorii acute (ARVI). Periodic distribuite sub formă de epidemii și pandemii.

Cauzele bolii

Gripa provoacă un virus specific numit Myxovirus influenzae. Doar umezind picioarele, nu vei prinde gripa, dar dacă cineva te-a căzut pe tine, este posibil, pentru că de la o persoană infectată infecția pătrunde în corpul unei picături sănătoase din aer. După un timp destul de scurt, o persoană care a tuse poate deja să se simtă rău - virusul se multiplică rapid în corpul său și este transportat de fluxul sanguin către toate părțile sale. Virusul distruge membrana mucoasă a tractului respirator, care a efectuat anterior funcții de protecție. Aceasta poate provoca o varietate de consecințe, inclusiv complicații cum ar fi pneumonia, bronșita, otita, sinuzita. Virusul are un efect negativ asupra sistemului cardiovascular: o boală inflamatorie a mușchilor inimii, care uneori se dezvoltă, poate provoca insuficiență cardiacă. Pentru femeile gravide, gripa este periculoasă tocmai din cauza complicațiilor pe care le provoacă, cea mai gravă fiind amenințarea de naștere prematură sau, mai mult, de avort spontan. În plus, corpul unei femei gravide, slăbit de gripa, este amenințat de o infecție bacteriană - stafilococică, hemofilă, pneumococică. În timpul bolii, bolile cronice sunt adesea exacerbate: astm bronșic și bronșită cronică, tulburări metabolice (gastrită gastrointestinală), boli de rinichi, boli cardiovasculare.

Simptome de gripă

Gripa este caracterizată de febră mare combinată cu frisoane, articulații dureroase și fotofobie, uneori grețuri și vărsături. Toate acestea - dovezi de intoxicare. În cea de-a doua sau a treia zi, o tuse uscată, nasul curgător, durerea în gât se alătură, de asemenea, numărului de afecțiuni. Cu gripa, temperatura corpului este de obicei destul de ridicată, până la 40 de grade, cu căderea periodică, pacientul transpiră foarte mult. Această afecțiune poate dura până la șapte zile. Orice altceva de pe buze poate provoca herpes. Boala virală la unele femei gravide este însoțită de dureri abdominale și chiar de diaree. Ca și în cazul unei persoane obișnuite, femeile gravide au gripă după astenie după gripa - oboseală crescută, oboseală, slăbiciune generală și oboseală, stare generală de rău. În plus, alte dificultăți sunt caracteristice femeilor gravide, de exemplu tulburări emoționale. O femeie poate avea depresie ușoară, precum și tulburări comportamentale grave. Mama viitoare devine mai iritabilă, este deranjată când se scoală din pat cu tinitus și amețeli, nu tolerează lumină puternică, conversații puternice și televiziune de lucru.

Un invitat invitat. Gripa la femeile gravide

Gripa biliară în timpul sarcinii

Iarna este considerată sezonul răcoarelor, dintre care gripa este probabil cea mai insidioasă. Cât de periculoasă este pentru mama viitoare și care sunt caracteristicile tratamentului său într-o "poziție interesantă"?

Influența este o boală acută, extrem de contagioasă, transmisă prin picături de aer și provocată de virușii tip A, B și C. Gripa este caracterizată de febră, simptome de intoxicație și inflamație a mucoasei respiratorii.

Virușii gripali sunt caracterizați prin labilitate genetică - variabilitatea constantă și progresivă a structurii lor (adică modificarea structurii genelor conținute în virusurile gripale), ceea ce explică apariția unor noi specii la care populația nu are imunitate. Influenza A este mai volatilă. Virusul tip B este mai puțin variabil. Nu a fost detectat virusul de tip C.

În ultimele luni de sarcină și înainte de naștere, femeile gravide sunt mai puțin rezistente la infecții și, prin urmare, sunt mai predispuse să se îmbolnăvească de gripă. Sensibilitatea și susceptibilitatea la mamele viitoare la boli infecțioase este crescută, adesea având forme severe și complicate de gripă. Sub influența infecției gripale, rezistența organismului la femeia gravidă este redusă drastic, funcțiile sistemului endocrin și imunitar sunt perturbate, ceea ce contribuie la activarea bolilor cronice (exacerbarea amigdalei, pielonefritei etc.) în timpul sarcinii și după naștere.

Simptome de gripă

O caracteristică caracteristică a perioadei acute de gripă este severitatea intoxicației cu simptome ușoare. Perioada de incubație a bolii este scurtă - de la câteva ore la 1-2 zile.

Majoritatea covârșitoare a pacienților au un debut acut de gripă, însoțită de o creștere rapidă a temperaturii până la un nivel ridicat. Cea mai mare temperatură (până la 39-40 ° C) se observă în primele două zile ale bolii, apoi se produce scăderea rapidă. Durata perioadei febrile nu depășește de obicei 2-4 zile. La unii pacienți, la 1-2 zile după scăderea temperaturii, temperatura crește din nou cu 1-2 zile (al doilea val de gripă). Până la sfârșitul primei zile există deja o imagine a bolii, caracteristică distinctivă a acesteia fiind predominanța fenomenelor de intoxicație obișnuită (dureri de cap, dureri musculare, senzație caracteristică a durerilor musculare), simptomul cel mai frecvent întâlnit al gripei este roșeața și uscăciunea mucoasei gâtului, congestia nazală în a doua zi de boală). Granularitatea faringelui este, de asemenea, caracteristică - prezența foliculilor limfatici mici care ies peste suprafața membranei mucoase, care se mențin chiar după scăderea temperaturii, până în ziua a 7-a 8 a bolii. Peretele din spate al faringelui este, de asemenea, roșu, uscat, adesea cu prezența unui bob mare. În același timp cu creșterea temperaturii, durerile de cap, amețelile, durerea în timpul mișcării ochilor, durerea abdominală, greața, vărsăturile (de obicei o dată) și tulburările de somn sunt simptome aproape constante din prima zi a gripei. O persoană cu gripă are un aspect caracteristic: umflătura, paloare severă, uneori culoarea strălucitoare a obrazului; cianoza (tenta albăstrui) a triunghiului și buzelor nazolabiale.

Acțiune împotriva virușilor

Efectul patogen al virusului este în primul rând asociat cu proprietățile sale biologice: leziunea predominantă a membranei mucoase care alcătuiesc tractul respirator și toxicitatea.

Virusul pătrunde în tractul respirator, este depus pe membrana mucoasă a tractului respirator, în special în trahee, și începe să elibereze toxinele (un fel de otrăvuri) care sunt purtate pe întreg corpul prin sânge. Penetrat prin placentă, dăunând-o, virusul intră în circulația sanguină a fătului prin sânge.

Influența gripei asupra fătului

Mult aici depinde de momentul sarcinii. Astfel, în primul trimestru de sarcină (până la 12 săptămâni), când organele interne sunt stabilite în mod activ, efectul virusului poate afecta negativ formarea sistemelor și organelor fătului. Există un risc de malformații și chiar decesul fătului. Există dovezi că virusul gripal afectează mai mult țesuturile nervoase ale embrionului, provocând malformații ale sistemului nervos central.

În stadiile ulterioare ale sarcinii, virusul este încă capabil să provoace infecții ale fătului, să ducă la un curs nefavorabil de sarcină și să creeze o amenințare de avort, cu toate acestea mai puțin decât în ​​primul trimestru.

Deteriorarea placentei poate duce la apariția unei insuficiențe circulatorii în placentă. Mai des, această tulburare este tratabilă. În aceste cazuri, sarcina poate duce la livrarea la timp a unui copil viabil. Cu toate acestea, lipsa de apă, întârzierea creșterii intrauterine a fătului. Ca rezultat, bebelușul se naște cu o masă mică.

Studierea adaptării nou-născuților și a copiilor mici infectați cu virusul gripal intrauterin a arătat că 60% dintre aceștia au avut deficiențe de dezvoltare. Mulți copii au avut dentiție târzie, tulburări endocrine, boli alergice cutanate, infecții respiratorii acute în perioada neonatală, pneumonie împotriva unei infecții virale.

Diagnosticul gripal

De cele mai multe ori, diagnosticul se face pe baza semnelor clinice caracteristice, dar în cazul în care există dificultăți în efectuarea unui diagnostic, natura bolii poate fi clarificată prin metode de cercetare suplimentare.

În prezent, pentru a confirma diagnosticul de gripă în instituțiile medicale, metoda anticorpilor fluorescenți (luminici) este utilizată pentru detectarea anticorpilor virali din materialul infectat (pentru a efectua un studiu, medicul ia un tampon din nas sau gât).

Glosar de termeni

În cazul în care gripa a fost amânată în prima jumătate a sarcinii, se recomandă efectuarea așa-numitului "test triplu" în termeni de 16-20 săptămâni de sarcină - alfa-fetoproteină (AFP), gonadotropină corionică umană (hCG) și estriol pentru doi sau unul pentru a evalua riscul de patologii este adesea imposibil). Aceste analize sugerează prezența malformațiilor fetale. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că rezultatele acestui test sunt orientative, iar în detectarea abaterilor se efectuează o serie de studii, precum și o consultare cu un genetician. Împreună cu un test triplu după recuperare, se efectuează o ultrasunete. În funcție de rezultatele testului "triplu" și de ultrasunete, puteți să vă liniștiți sau să fiți examinat în continuare.

Examinarea ulterioară include o procedură de amniocenteză. Cu amniocenteza, ei iau un eșantion de lichid amniotic și o examinează pentru prezența patologiilor la un copil. Deși procedura se desfășoară foarte repede, aproape fără durere, sub controlul unui ultrasunete, în aproximativ 1-2% din cazuri există o amenințare de avort spontan sau de naștere prematură.

În cazul în care gripa a fost amânată în a doua jumătate a sarcinii, apoi pentru a clarifica starea fătului, este necesară efectuarea unui studiu cu ultrasunete, dopplerografie - un studiu al fluxului sanguin în vasele fetale, placenta, cordonul ombilical, cardiotocografia - un studiu al activității cardiace fetale.

Tratamentul gripei

Tratamentul unei femei gravide cu gripa se face acasa.

Pacientul oferă odihnă în pat. Aerisirea camerei se efectuează (de preferință la fiecare oră), curățarea sa umedă obișnuită, mâncarea personală a pacientului trebuie clătită cu apă clocotită.

Femeile însărcinate trebuie să beneficieze de o dietă echilibrată, dieta să fie de înaltă calitate și bogată în vitamine. Preferabil prevalența alimentelor lactate și carbohidrați cu conținut limitat de sare (produse lactate recomandate). În absența edemelor, este recomandată o băutură (băuturi din fructe, sucuri de fructe, sucuri de fructe etc.). Este necesară eliminarea toxinelor din organism.

La temperaturi ridicate (peste 38 ° C) și sindrom de durere severă (dureri de cap, dureri musculare), PARACETAMOL este recomandat. Cu toate acestea, utilizarea medicamentelor antipiretice nu trebuie să fie abuzată - acestea nu trebuie utilizate mai des decât o dată la 4-6 ore, limitând numărul de doze pe zi la 4 ori. Trebuie reținut faptul că febra contribuie la moartea timpurie a virusului gripal.

Pentru clătirea gâtului se recomandă utilizarea unei soluții de FURACILINE. La farmacie, puteți cumpăra o soluție gata preparată și o puteți dilua cu o rată de 1: 1 (jumătate de pahar de soluție pentru o jumătate de pahar de apă caldă) sau faceți o soluție singur, la o rată de 4 comprimate de FURACILIN per 800 ml de apă. Tabletele trebuie să toarne apă fiartă și să aștepte dizolvarea completă.

Clătirea cu bicarbonat de sodiu este de asemenea folosită - 1 linguriță pe cană de apă.

Cu o răceală puteți utiliza picături de vasoconstrictor. Când tuse, este prescris un medic expectorant care conține o rădăcină termică sau rădăcină Althea, este prescris într-o lingură de 4 ori pe zi.

Există o opinie greșită că antibioticele ajută la toate bolile și cu cât medicamentul este mai "puternic", cu atât mai bine. Nu utilizați singuri agenți antibacterieni! Utilizarea antibioticelor pentru gripa este, în general, irațională, deoarece medicamentele antibacteriene nu acționează asupra virușilor care se află în nucleul celulelor - antibioticele nu pot ajunge la virus. În același timp, utilizarea agenților antibacterieni conduce la formarea microorganismelor rezistente la antibiotice și este însoțită de un număr mare de efecte secundare nedorite. Antibioticele sunt prescrise numai de un medic și sunt necesare numai pentru astfel de complicații bacteriene ale gripei, cum ar fi bronșita, pneumonia, sinuzita, encefalita, otita.

Medicamentul din plante vă va ajuta

Atunci când gripa este recomandat gargling cu decoct de plante medicinale:

 • (1 lingură se toarnă un pahar de apă clocotită, se fierbe timp de 10 minute, apoi se presează soluția rezultată și gargara);
 • perfuzia cu calendula (metoda de preparare a perfuziei este aceeași ca și pentru musetel);
 • infuzie de medicină salvie (1 lingură de frunze zdrobite preparați 1 cană apă fiartă timp de 30 de minute, presați soluția și gargară);
 • Siberian infuzie de copt (3-4 linguri de flori se toarna un pahar de apa clocotita, fierbe la foc mic pentru 10-15 minute, apoi tulpina si gargara).

Utilizarea unei femei însărcinate în tratamentul medicamentelor imunomodulatoare trebuie discutată cu medicul dumneavoastră în fiecare caz, deoarece problema utilizării acestora este încă controversată.

Spitalizarea unei femei gravide într-un spital se desfășoară în forme severe ale bolii:

 • în prezența complicațiilor (pneumonie, deteriorarea sistemului nervos etc.);
 • în prezența bolilor acute concomitente (pneumonie cronică, amigdalită cronică, pielonefrită, boli cardiovasculare etc.);
 • în absența posibilității de a oferi îngrijire bună și condiții sanitare necesare la domiciliu.

Prevenirea gripei în timpul sarcinii

Se știe că multe boli sunt mai ușor de prevenit decât de vindecare. În timpul epidemiei infecțiilor respiratorii acute și a oricărei alte boli, încercați să luați toate măsurile posibile pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. Acest lucru este valabil mai ales în primele trei luni de sarcină. De exemplu, restricționați călătoriile în transportul public în timpul sezonului rece (deoarece cea mai mare probabilitate de a fi infectată are loc exact în zone cu concentrații mari de persoane). Înainte de a ieși în locuri aglomerate, mai ales în timpul epidemiei, lubrifiați-vă nasul cu OXOLINE.

Atenție medicamente!

 • Utilizați medicamente numai conform instrucțiunilor sau după consultarea unui medic.
 • Dacă medicul dumneavoastră va prescris un medicament, atunci înainte de a lua acest medicament, asigurați-vă că ați întrebat despre posibilele consecințe nedorite pentru făt. Simțiți-vă liber să puneți astfel de întrebări!
 • Este imposibil să utilizați în mod independent medicamente necunoscute sau necunoscute. Absolut nu neapărat medicamentul recomandat de mass-media ca cea mai bună și cea mai rapidă modalitate de a scăpa de toate semnele bolii, va realiza un tratament. Cel mai bine este să consultați un medic care vă poate oferi ajutor calificat.
 • Aveți grijă când citiți instrucțiunile pentru medicament (acesta este un prospect informativ însoțitor în pachetul medicamentului) - poate conține informații despre dacă vi se permite să luați acest medicament în timpul sarcinii.

Pentru a crește rezistența organismului și, în consecință, pentru a reduce susceptibilitatea la infecții virale, se recomandă administrarea de complexe multivitaminice pentru femeile însărcinate.

În cazul în care cineva din familia dvs. are o gripă, încercați să limitați contactul cu el, puneți-l pe o mască de tifon, schimbați-l la fiecare 2 ore, urmăriți cu atenție măsurile de igienă personală.

Despre vaccinări

Vaccinarea este principala modalitate de prevenire a gripei. Ea se desfășoară în instituții medicale în voia epidemiilor. Vaccinările moderne conțin un virus gripal inactivat (ucis), deci se crede că este sigur atât pentru mamă, cât și pentru copil. Cu toate acestea, dacă sarcina este mai scurtă de 14 săptămâni, nu trebuie să luați o lovitură de gripă! În plus, niciun vaccin împotriva gripei nu garantează că nu vă îmbolnăviți de această boală, deoarece vaccinul împotriva gripei este foarte eficient împotriva virușilor care sunt antigenic similari cu cei utilizați pentru obținerea acestui vaccin, dar nu afectează alte tipuri de virusuri. Compoziția vaccinurilor se schimbă în fiecare an pentru a oferi o protecție maximă împotriva virusului, în funcție de previziunile OMS (ce tip de virus va circula în sezonul următor). Variabilitatea ridicată a virusurilor gripale nu permite o protecție completă, deși apariția în noul sezon a speciilor care sunt semnificativ diferite de predecesorii lor nu este un fenomen frecvent. Astfel, rămâne o mică oportunitate neplăcută de a suporta gripa, de multe ori într-o formă șters, astfel încât creșterea imunității nu va fi superfluă. Și aceasta este o întărire, un stil de viață sănătos, o nutriție adecvată și o activitate fizică.

Tratamentul gripei în timpul sarcinii

Având în vedere epidemiile anuale și acoperirea extinsă a populației cu acestea, multe femei trebuie să îndure gripă în timpul sarcinii. Această situație provoacă o excitare rezonabilă a mamei viitoare: cum să tratați gripa în timpul sarcinii, pentru a nu dăuna copilului? De asemenea, îngrijorat de efectul infecției asupra fătului. Cum a justificat această anxietate și care va fi discutată în articol.

Soțul este alcoolic?

Anna Gordeeva a avut aceeași problemă - soțul ei a băut, a bătut, a tras totul de acasă.

Dar Anya a găsit o soluție! Soțul ei a încetat să mai meargă și totul era bine cu familia.

Citește, cu ajutorul a ceea ce a făcut-o - articol

Trăsături distinctive ale gripei

În ciuda faptului că gripa este o infecție virală respiratorie acută, ea se caracterizează printr-o serie de diferențe față de alte infecții virale respiratorii acute la femeile gravide:

 • prevalența sub formă de epidemii;
 • prevalența manifestărilor de intoxicare asupra fenomenelor catarale;
 • dezvoltarea rapidă a imaginii clinice a bolii;
 • mai severă și mai probabil să dezvolte complicații.

După o scurtă perioadă de incubație (de la mai multe ore până la 3 zile) apar cu gripa și simptomele cresc rapid:

 • dureri ale corpului;
 • slăbiciune severă;
 • durere severă în regiunea frontal-temporală;
 • durere la globulele oculare (mai ales când se mișcă);
 • fotofobie;
 • dureri musculare.

Din primele ore există o febră mare cu frisoane. Temperatura poate atinge 39 0 С și mai mare. Senzația de căldură este însoțită de transpirații severe.

Obosit de bețivi veșnici?

Mulți sunt familiarizați cu aceste situații:

 • Soțul dispare undeva cu prietenii și se întoarce acasă "pe coarne".
 • Casele dispare de bani, nu sunt suficiente nici chiar din plată pentru a plăti.
 • Odată ce un om iubit devine furios, agresiv și începe să renunțe.
 • Copiii nu-i văd pe tatăl lor treji, doar bețivă nemulțumită pentru totdeauna.
Dacă vă recunoașteți familia - nu-l tolerați! Există o cale!

Anna Gordeeva a reușit să-i scoată soțul din groapă. Acest articol a creat o senzație reală între gospodine!

În ziua 2 apar simptome catarale:

 • congestie nazală;
 • ochii umezi;
 • durere în gât;
 • tuse uscată, dureroasă;
 • durere toracică de-a lungul traheei.

După câteva zile, poate apărea descărcare mucoasă din nas și tusea se va uda.

Care este pericolul de gripă în timpul sarcinii

Sarcina determină o scădere a imunității la fiecare femeie. Este oferită de natură, astfel încât o femeie să poată suporta copilul, altfel celulele embrionului pot fi percepute de sistemul imunitar al femeii ca un corp străin și corpul ar încerca să o respingă.

Dar o scădere a imunității crește riscul de a dezvolta o patologie infecțioasă la o femeie în timpul sarcinii, dintre care una este gripa. Prin urmare, femeile gravide sunt în pericol din cauza incidenței gripei. Gripa la femeile gravide poate afecta în mod negativ corpul mamei în așteptare și al fătului.

Boala de gripă în timpul sarcinii poate avea un efect advers asupra sănătății unei femei:

 • dezvoltarea bolii de inimă, urmată de insuficiența cardiacă;
 • apariția de complicații ale sistemului respirator și ale organelor ORL;
 • scăderea rezistenței la infecții bacteriene (stafilococ, hemofil, etc.);
 • provoacă o exacerbare a patologiei cronice;
 • provoca tulburări metabolice.

Consecințele posibile pentru făt vor depinde de durata sarcinii în caz de infecție:

 1. Gripa la începutul sarcinii (în primul trimestru) este un pericol deosebit, deoarece în primele 12 săptămâni. sarcina stabilește structura organelor copilului nenăscut. Virusul gripal prin sânge poate provoca infecții fetale și moarte fetală. Este posibil să existe o amenințare de avort spontan în această perioadă. Ce defecte în dezvoltarea organelor vor fi cauzate de un virus, nici un medic nu poate spune. Cel mai probabil leziuni ale sistemului nervos central.
 2. Gripa în timpul unei sarcini de-a doua trimestru amenință, de asemenea, avortul spontan. Alte consecințe ale infecției în această perioadă pot fi:
 • hipoxie fetală;
 • lipsa apei;
 • deversarea timpurie a lichidului amniotic;
 • înfrângerea placentei (afecțiuni circulatorii).
 1. În al treilea trimestru, gripa poate provoca:
 • la infecția intrauterină a fătului;
 • dezvoltarea hipoxiei (înfometarea oxigenului la făt);
 • întârzierea dezvoltării fetale,
 • reprezintă o amenințare pentru munca prematură.

După ce gripa crește riscul de a dezvolta o muncă slabă și o pierdere de sânge în timpul nașterii.

La nașterea unui copil infectat cu virusul gripal in utero, se observă 60% din astfel de probleme de sănătate:

 • dinții se taie târziu;
 • SARS în perioada neonatală cu dezvoltarea pneumoniei;
 • alergii cutanate;
 • modificări endocrine.

Diagnosticul efectelor gripei

În cazul în care gripa a lovit o femeie în primul trimestru de sarcină, se recomandă menținerea până în 20 de săptămâni. "Triple test", care ajută la suspectarea prezenței defectelor deja apărute la nivelul fătului. Testul include analiza gonadotropinei corionice umane (hCG), estriolului și alfa-fetoproteinei (AFP).

Uneori sunt reutilizate pentru o mai mare siguranță. Rezultatele testelor nu sunt absolute, ci doar indicative, atunci când detectează schimbări, alte genealogice sunt atribuite alte studii și consiliere.

Cercetările suplimentare includ ultrasunete și amniocenteză - luând pentru studiul lichidului amniotic, care permite, de asemenea, identificarea patologiei la nivelul fătului. Această procedură nu provoacă durere, dar există încă o amenințare de avort (1-2%).

Când apare gripa după 20 de săptămâni. sarcina cu recuperarea femeilor prescrie: ultrasunete, studiul fluxului sanguin în vasele placentei și fătului (Doppler), cardiotocografia (studiul inimii fătului).

tratament

Tratamentul gripei la mamele viitoare trebuie întotdeauna să fie efectuat sub supravegherea unui medic și în îndeplinirea numirilor sale. Este periculos să se auto-medicheze! Pacienții sunt mai frecvent tratați acasă. Femeile sunt spitalizate în caz de boală severă, cu dezvoltarea de complicații sau din motive sociale - în absența unor condiții acceptabile pentru tratamentul și îngrijirea pacientului.

La momentul îmbolnăvirii, a fost repartizată patul. Camera ar trebui ventilată în fiecare oră și cel puțin 2p. curățarea umedă trebuie făcută zilnic. Produsele alimentare trebuie să fie complete în compoziție, fortificate. Asigurați-vă că includeți în alimentația produselor lactate, o cantitate suficientă de proteine ​​și carbohidrați, este de dorit să limitați aportul de sare.

Dacă nu există edem, atunci ar trebui să furnizați o mulțime de fluide pentru a elimina toxinele din organism. Femeile gravide pot bea ceai de lamaie, ceaiuri din plante, sucuri, compoturi, băuturi din fructe de fructe (afine și lingonberry sunt deosebit de utile), apă minerală fără gaz.

Din medicamente Paracetamolul poate fi utilizat pentru a reduce febra peste 38,5 ° C (doza zilnică permisă - 4 doze), complexe de vitamine pentru femeile însărcinate.

Pentru a clăti gâtul se aplică Furacilin p-oror: 2 comprimate pe 200 ml apă clocotită sau o soluție pregătită de la o farmacie diluată cu jumătate de apă caldă. Pentru clătire, puteți utiliza soluția de sodă (1 linguriță pe 1 pahar de apă) sau infuzii de plante medicinale (flori de mușețel, calendula, păianjen, salvie). Pentru prepararea lor trebuie să luați o lingură. plante materiale, se toarnă 250 ml de apă fierbinte, insista 30 de minute. și tulpina.

Așa cum este prescris de medicul curant, poate fi luat un medicament expectorant (din rădăcina lui Althea, termopsis). Nu alegeți singur medicamentele. Atunci când solicitați asistență medicală, este imperativ să informați medicul despre sarcină, deoarece trebuie să selecteze numai medicamente care sunt permise în momentul nașterii copilului. Chiar și pe medicamentele pe bază de plante, pe sfatul medicinii tradiționale ar trebui să fie un medic pentru a clarifica că le puteți lua.

Nu puteți folosi băi calde de picioare pentru femeile însărcinate. Tusea este buna pentru sucul de radacina negru cu miere. Sucul de morcovi, sfeclă roșie, aloe poate fi folosit ca picături de nas, dacă este necesar, acestea pot fi instilate în 2 ore. Medicul poate prescrie antibiotice doar atunci când apar complicații bacteriene.

profilaxie

Cu privire la prevenirea gripei la femeile gravide ar trebui să aibă grijă până la epidemie. Protecția împotriva gripei este un vaccin și este permisă în timpul sarcinii, dar nu mai devreme de 14 săptămâni. termenul său. Deși nu există nicio garanție completă că boala nu se va dezvolta după vaccinare, nu, dar cursul său va fi ușor și fără complicații.

Prevenirea gripei și a infecțiilor virale respiratorii acute la femeile gravide poate fi realizată cu succes și în moduri nespecifice:

 • în sezonul de creștere a incidenței pentru a minimiza vizitele în locurile publice;
 • dacă este necesar, stați în locuri aglomerate, lubrifiați mucoasa din nas cu unguent oxolinic înainte de a părăsi casa;
 • după ce vă întoarceți acasă, spălați bine mâinile cu săpun, umeziți membrana mucoasă din nas cu soluție salină, clătiți gâtul cu extract de calendula;
 • evitați contactul cu pacienții și, în caz de boală a membrilor familiei, limitați contactul cu aceștia și aplicați o mască (din 4 straturi de tifon), care trebuie schimbată la fiecare 2 ore, spălată și călită cu fier fierbinți; în plus, atârnă în saci de cameră tifon cu usturoi tocat;
 • mănâncă fitoncide cu alimente - ceapă și usturoi;
 • Ca tonic, se recomandă ceai de ghimbir: 1 linguriță. rădăcina sa zdrobită este turnată cu apă fierbinte (500 ml), miere și lămâie se adaugă la gust.

Gripa la purtarea unui copil este un pericol pentru complicațiile sale și pentru femei și pentru făt. Posibila protecție împotriva infecțiilor poate fi vaccinarea împotriva gripei (după 14 săptămâni). Măsuri preventive importante și nespecifice. Odată cu dezvoltarea bolii, este periculos să se auto-medicheze în orice trimestru. În prima zi de boală, trebuie să consultați un medic.

Top