Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Cum să faci picături de nas acasă
2 Profilaxie
Ce trebuie să faceți dacă temperatura copilului nu coboară
3 Bronșită
Rinita rinită este gravidă
Image
Principal // Laringită

Cum remedii folclorice pentru tratarea plămânilor


La om, natura a aranjat totul astfel încât fiecare organ să îndeplinească o funcție vitală. Unul dintre aceste organe este plămânii umane. În absența lor, persoana pur și simplu nu poate respira și, prin urmare, organismul nu va primi oxigen suficient. Acestea sunt aceia care își asumă întreaga încărcătură și aparțin sistemului respirator uman.

De la primele etape ale vieții, întregul sistem respirator este supus unor factori externi. Aceasta este poluarea aerului sau, altfel spus, un mediu prost. De-a lungul timpului, există multe obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul. Despre răul pe care un tutun îl poate face unei persoane nu merită menționat.

Tipuri de boli

Împreună cu toți factorii de mai sus, există și patologii congenitale care sunt transmise din generație în generație la nivel genetic. Cele mai frecvente boli sunt:

 • Pneumonie (pneumonie);
 • Cancer pulmonar;
 • tuberculoza;
 • Emfizemul.

1. pneumonie sau în limbaj simplu, pneumonia poate avea grade diferite de severitate. Cauza principală a acestei boli este streptococul, care apare sau rămâne în urma unor boli cum ar fi gripa, bronșita, ARVI, ORZ. Alți agenți patogeni sunt bacterii. În acest caz, o persoană se poate îmbolnăvi în orice moment al anului.

Simptomele pneumoniei sunt foarte asemănătoare cu răceala sau gripa obișnuită. Cu toate acestea, o persoană trebuie avertizată prin mai multe semne. În primul rând, este o temperatură ridicată (peste 38), care durează mai mult de trei zile. La copii, dimpotrivă, temperatura poate să nu fie prea mare (nu mai mult de 37,5).

Temperatura este însoțită de tuse (uscată), durere în piept. Bolnavul se confruntă cu o defecțiune sau poate repara prea repede. Fazele apar uneori. Prezența în ansamblu a tuturor simptomelor de mai sus necesită o consultare imediată cu un medic. Cure pneumonia poate, dacă combinați tratamentul prescris de un medic cu remedii folclorice.

2. Cancerul este cauzat de formarea unei tumori maligne, care se formează din membranele mucoase ale bronhiilor și ale plămânilor. Cu detectarea în timp util a acestei afecțiuni și cu o abordare integrată, este curabilă. Acesta poate fi tratat cu radioterapie, chimioterapie și chirurgie atunci când partea afectată este îndepărtată.

Simptomele cancerului sunt: ​​o creștere bruscă a temperaturii corpului, slăbiciune constantă sau periodică, scurtarea respirației și tusea. Este pe tuse ar trebui să acorde o atenție. Are formă paroxistică sau începe sub influența factorilor de mediu. Pacientul pare transpirație și pierderea apetitului. În expectorație, sputa are o nuanță gălbuie, uneori verzui. În cazuri mai severe, tusea este însoțită de spută cu sânge, iar sângele poate avea o consistență diferită.

3. Tuberculoza este cauzată de un bacil bacterian, cunoscut mai bine ca bacilul Koch. Aceasta este cea mai veche boală a omenirii. Pericolul bolii este că în stadiul inițial se desfășoară asimptomatic și se dezvoltă fără a se manifesta deloc. Ca afectiuni anterioare, afecteaza sistemul respirator. Există cazuri în care oamenii au fost vindecați de tuberculoză prin folosirea remediilor folclorice.

4. Diagnosticul emfizemului plămânilor înseamnă că un număr mare de bule de aer s-au acumulat în țesutul pulmonar, ducând la întreruperea elasticității pereților și a vaselor țesutului pulmonar. Principalul simptom al emfizemului este scurtarea respirației, în care o persoană nu eliberează complet aerul. Aceasta duce la cea mai mică oxigenare a sângelui. Poate fi ereditară sau dobândită.

Metode de tratament

Toate tipurile de afecțiuni de mai sus sunt tratate pe căi medicale, dar în ansamblu și pentru a obține efectul cel mai pozitiv, se aplică și metode netradiționale. Există o recomandare generală cu privire la modul de tratare a diferitelor boli, este de a consolida sistemul imunitar. Destul de ciudat, dar dacă plămânii unei persoane nu sunt în ordine, medicii consideră acest lucru ca răspuns al unui organism care nu este suficient de puternic pentru a depăși boala pe cont propriu.

Pentru tuberculoză și pneumonie, medicii într-un caz obligatoriu, prescriu un curs de antibiotice. Durata cursului depinde de mai mulți factori. Care este stadiul bolii, ce determină aceasta, precum și prezența miopatiilor asociate. În caz de emfizem în gradul primar și secund, se recomandă exerciții de respirație. Cu toate acestea, aceasta cauzează deseori infecții. În acest caz, sunt prescrise, de asemenea, antibiotice de diferite grupuri.

O dieta speciala este prescrisa unei persoane bolnave, in care are loc cea mai mica incarcare a tractului digestiv. În același timp, produsele din carne trebuie să fie prezente în mod necesar în dietă.

Tratamentul bolilor remediilor populare

Continuând să vorbim despre anumite tipuri de produse, merită menționat faptul că acest lucru se aplică mai mult tratamentului preventiv al remediilor populare. Astfel de metode sunt:

 • Mucegai ipsos;
 • Miere (propolis);
 • Plăți pe bază de plante;
 • Produse lactate;
 • lapte;
 • Vinuri de fructe și multe altele.

1. Dacă tratați boala cu remedii folclorice, atunci merită menționată panaceuul la care strămoșii noștri au apelat recent la băncile medicale. Anterior, au fost prezenți în aproape fiecare casă. Acestea sunt puse în maxim 15 minute, cu condiția ca acestea să fie instalate de o persoană care are experiență în acest domeniu.

2. Alte remedii folclorice pe care oamenii le-au folosit din antichitate sunt compresele de miere. Toate componentele sunt prelevate în cantități egale: miere, ulei vegetal și muștar uscat. Totul este amestecat într-o ceașcă, care este plasată într-o baie de apă. Pe măsură ce mierea este topită, făina se adaugă treptat în porții mici, iar amestecul trebuie agitat constant. Rezultatul ar trebui să fie o masă, puțin mai groasă decât smântână. Apoi, puneți-l într-o pungă de plastic și puneți pieptul să se încălzească, de preferință și spatele. Durata utilizării unei astfel de comprimate depinde de durata bolii.

Există multe rețete în care tratamentul se efectuează folosind remedii folclorice și în cazul în care mierea este prezentă. În mod ideal, dizolvați zilnic propolisul natural timp de două săptămâni. Cantitatea de propolis nu trebuie să fie mai mică de 1 gram și să nu depășească 3 grame pe zi. Chiar și în absența reacțiilor alergice la produsele de albine, primele zile ale propolisului nu trebuie să depășească jumătate de gram.

Uleiul este fabricat din propolis, care este folosit în interior cu cremă. Uleiul de propolis de la 10 la 15 procente este considerat terapeutic. Sunt amestecate în proporții egale și se aplică 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu 2 ore înainte de mese. Amestecul se spală cu lapte cald. Cursul de tratament este de două luni, dar trebuie să vă opriți timp de două săptămâni. Fiecare curs ulterior este mărit cu 1 linguriță.

3. Dacă boala trebuie tratată mult timp, compresele ar trebui alternate. Exemplu, tencuieli de muștar din prima zi, pe prăjiturile de miere de a doua zi, a treia zi de plasă de iod. Există o nuanță mică, grila este trasă de celulă, dar în același timp banda trebuie să treacă între coaste. În aceste locuri sunt multe vase de sânge. În a patra zi pentru a pune băncile medicale și așa mai departe. Aceasta ar trebui să includă și o compresă din brânză de vaci și din zer. Își impune degetul gros.

4. Grăsimea internă de porc, gâsca, bursucul și grăsimea de câine sunt atribute esențiale atunci când sunt frecați. Pre-grăsime topită într-o baie de apă. Dacă se utilizează grăsimi de câine, efectul maxim poate fi atins dacă utilizați supa de câine în același timp cu frecarea.

5. Orice boală pulmonară, aproape întotdeauna însoțită de tuse. Pentru a atenua starea pacientului, precum și pentru a ajuta la înmuierea sputei, este posibil și remedii folclorice. Principala metodă pentru tratamentul tusei este pe bază de plante. În mod deosebit bun ca metodă expectorantă este colectarea unui număr egal de fructe de zmeură, frunze de mamă și mamă vitregă, precum și frunze de oregano. Toate ierburile și boabele sunt amestecate. Supa este preparată astfel: o lingură de colecție este turnată cu un pahar (200 ml) de apă clocotită. Amestecul este infuzat timp de 15 minute și consumat sub formă de căldură.

6. Cerealele înmugurite sub orice formă de gătit sunt remedii populare. Din acesta poți să-ți faci o tinctură sau să-l înțepi ca semințele. Principalul lucru este că utilizarea a fost permanentă. Koumiss și pește (crap) sunt destul de ciudate ca un remediu, metodele se referă la medicina netradițională. Mulți învățați din trecut le-au menționat în analele lor.

Cognacul, în combinație cu laptele cald, ar trebui să se bea imediat, deoarece în câteva minute laptele se va curge. Laptele în combinație cu ardeiul roșu arderesc va servi ca o rețetă excelentă ca metodă auxiliară pentru tratarea tuberculozei.

Chiar și cu o astfel de varietate de abordări la orice afecțiune, în orice tratament, este necesar să se consulte un medic. Dacă boala este gravă și prelungită, metodele vindecătorului vor deveni un mijloc de salvare a metodelor medicale.
Videoclip tematic:

Tratamentul la domiciliu al diferitelor boli pulmonare

Plămânii sunt un organ pereche care asigură respirația corpului. Datorită plămânilor, oxigenul intră în fluxul sanguin și este transportat prin curentul acestuia în întreg corpul, saturând fiecare celulă.

Fără funcționarea normală a plămânilor, este imposibil să se efectueze funcționarea normală a corpului, deoarece deficitul de oxigen se dezvoltă cu deficiență de oxigen, în care celulele corpului încep să se prăbușească foarte repede. O persoană poate trăi fără apă timp de aproape o săptămână, nu mai mult de două luni - fără hrană și doar câteva minute - fără oxigen.

Sanatatea pulmonara este vitala pentru oricine. Cu toate acestea, tratamentul tradițional de droguri nu este întotdeauna posibil și destul de eficient. Chiar și atunci când medicina oficială refuză pacientul, există încă speranță pentru tratamentul plămânilor cu remedii folclorice.

Este posibil să se trateze plămânii la domiciliu?

Tratamentul bolilor pulmonare, în special în mod independent la domiciliu, este o chestiune destul de complicată. Principala problemă este că nu există terminații nervoase în plămâni. Asta înseamnă că nu doare. De aceea, problemele cu plămânii sunt raportate prin simptome suplimentare - cel mai adesea tuse și durere sub lamele umărului. Prin urmare, în unele cazuri acestea sunt atât de ușor de trecut cu vederea și, prin urmare, de a alege terapia greșită.

Cele mai frecvente boli pulmonare sunt:

 • pneumonie (pneumonie);
 • tuberculoza;
 • pleurezie;
 • emfizem;
 • pneumotorax;
 • alveolită;
 • edem pulmonar.

Problemele parțiale cu plămânii se pot dezvolta ca complicații ale altor boli, parțial datorate efectelor bacteriilor și virușilor, precum și datorită hipotermiei. Ecologia joacă un rol semnificativ. Starea precară a aerului nu numai că contribuie la dezvoltarea bolilor pulmonare, ci și previne recuperarea completă a acestora.

De obicei, boala pulmonară trece prin următoarele etape:

 1. Lipsa tusei sau a tusei uscate. Adesea - cu durere în spate și stern.
 2. Sputum discharge, uneori amestecat cu sânge.
 3. Tuse cu spută, dar fără simptome de durere.
 4. Recuperare (sub rezerva tratamentului în timp util și adecvat).

Este posibil să se trateze plămânii la domiciliu, dar pentru aceasta este în primul rând necesar să se asigure pacientului o odihnă în pat și o căldură. Principiile de bază care ar trebui să ghideze tratamentul la domiciliu:

 1. Respectarea repaosului patului.
 2. Băutură caldă abundentă.
 3. Recepție de infuzii de plante, decoctări strict la ora, inclusiv în noapte.
 4. Schimbarea frecventă a lenjeriei de corp și a lenjeriei de pat, la prima umiditate.
 5. La o temperatură ridicată - loțiune de răcire pe frunte.
 6. Cel mai important lucru pe parcursul întregii boli este să nu lași pacientul nesupravegheat, mai ales dacă se dezvoltă afecțiuni cum ar fi sufocarea sau edemul pulmonar.

Atunci când efectuați tratamentul la domiciliu, este important să rețineți că în stadiile inițiale și acute ale oricărei boli pulmonare nu este eficientă ceea ce de obicei ajută la dureri în gât, adică transpirația, respirația și gargara sunt inutile. Când se tratează plămânii, este necesar să se realizeze descărcarea sputei. În acest caz, plamanii se vor șterge, focalizarea infecției va fi distrusă și procesul de recuperare va începe.

Cum de a alege tratamentul potrivit?

Rețete populare pentru tratamentul oricărei boli pulmonare, există foarte multe. Pentru a alege dreptul, ce și cum trebuie tratați acasă, este necesar să se evalueze mijloacele utilizate, starea și vârsta pacientului, precum și severitatea bolii.

Este necesar să se acorde atenție faptului că, la copii și persoanele vârstnice, boala poate dura mai mult și mai dificilă decât la persoanele de vârstă mică sau medie.

Cu toate acestea, există foarte puține contraindicații absolute în ceea ce privește vârsta și starea medicinii tradiționale:

 • reacții alergice;
 • vârsta copiilor atunci când se utilizează plante otrăvitoare.

În toate celelalte cazuri, medicina tradițională este prezentată cel mai adesea ca tratament suplimentar atunci când se utilizează terapia tradițională. În tratamentul plămânilor s-au folosit cel mai adesea astfel de metode și forme de tratament la domiciliu:

Bănci. Chiar și pe moarte de la pneumonie în vremurile vechi ar putea fi vindecat cu cutii. Dacă nu există cutii medicale speciale, puteți utiliza cele obișnuite, mici. Metoda de setare:

 • borcane pentru a spăla, usca. Este de dorit ca toți să aibă aceeași dimensiune;
 • pregăti pensetă, vată de bumbac și alcool (vodcă);
 • pacientul se află pe stomac pe o anumită suprafață tare, de exemplu, pe o masă;
 • forceps, ia o vată de bumbac, o înmoaie în alcool și o aprinde;
 • puneți borcanul pe un tampon de bumbac cu o mișcare rapidă, încălziți-l și lăsați-l rapid pe spatele pacientului;
 • pune pe zona pulmonară, evitând coloana vertebrală și gâtul;
 • acoperiți pacientul cu un prosop;
 • în timp ce aerul se răcește, băncile vor cădea singure.

Nu se recomandă amplasarea băncilor la temperaturi de peste 38 de grade.

Iarbă. Infuziunile se fac pe baza unei rețete comune - 1 linguriță de materie primă pe cană de apă clocotită. Se răcește într-o stare caldă, se tunde și se dă să bea. Ierburile se prepară cel mai adesea în colecții. Dar chiar și utilizarea lor separată poate vindeca cele mai neglijate cazuri. Următoarele ierburi au proprietăți antiinflamatorii:

 • Sunătoare;
 • salvie;
 • var;
 • musetel;
 • coltsfoot - are, de asemenea, un efect de expectorant;
 • plantain frunze - are, de asemenea, un efect expectorant;
 • rozmarin sălbatic, etc.

În timpul bolii, tusea nu trebuie suprimată. Dimpotrivă, este necesară stimularea evacuării sputei, deoarece aceasta promovează recuperarea rapidă. De aceea, este necesar de două ori pe zi să se decoreze ierburi pentru expectorare (marshmallow, oregano, licorice, ghimbir).

 • Încălzirea Tratamentul folcloric trebuie să includă frecarea. Acestea calmeaza durerea atunci cand tuse, faciliteaza respiratia. Cel mai bun efect a fost dat de mult timp frecarea cu grăsime interioară. Este necesar să se topească și să se frece pe picioare, vițeii, pieptul și spatele pacientului, apoi înfășurați-l, menținând caldul corpului.
 • Bath. Modul tradițional. De îndată ce temperatura scade, pacientul poate fi dus la baie. Pentru toate bolile pulmonare va fi util să folosiți o mătură de mesteacăn. Cel mai bine este să efectuați procedura înainte de culcare. După aceea, este necesar să înfășurați pacientul, să-l hrăniți cu mușețel, de regulă, îmbunătățiri semnificative sunt deja vizibile dimineața.
 • Aragazul. Plămânii inflamați, a căror tratare exclude utilizarea băii, sunt bine tratate cu căldură uscată. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o cărămidă încălzită înfășurată pe toate părțile cu o cârpă. O astfel de încălzire facilitează foarte mult starea pacienților chiar bolnavi.
 • la conținutul ↑

  Mecanismul de tratare a pulmonare acasă

  Tratamentul bolilor pulmonare cu remedii folclorice poate fi împărțit în două perioade - perioadă acută și de recuperare. În perioada acută, principalele forțe ar trebui să vizeze:

  1. Scăderea temperaturii, stabilizarea stării. Pentru a face acest lucru, aplicați comprese de răcire pe frunte, ceaiuri din plante în interior.
  2. Durere de durere, tuse. În aceste scopuri, sunt utilizate împachetări, borcane, decoctări pe bază de plante.
  3. Mențineți forța corpului. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei emaciați, vârstnicii și copiii. Adulții în acest scop pot da treptat vin roșu cald încălzit, copiii - doar decoctări de vitamine.

  În timpul perioadei de recuperare este necesară combaterea manifestărilor reziduale ale bolii. Pentru a face acest lucru, în primul rând:

  1. Vindecă tuse reziduală. Acest lucru este deosebit de important, deoarece poate intra ușor în stadiul cronic. În acest scop, se aplică inhalare, gargară, baie, căldură uscată, decocții pe bază de plante, împachetări.
  2. Întăriți corpul. În acest scop, se utilizează plajă, decoctări de vitamine, nutriție îmbunătățită.

  Deteriorarea severă a plămânilor este caracterizată, de obicei, prin dificultăți de respirație și înghițire, adesea o lipsă de aer.

  Pentru a vindeca astfel de condiții la domiciliu, în primul rând, aveți nevoie de:

  1. Accesul la aer proaspăt.
  2. Încălzirea se comprimă pe piept și pe spate (mustar, miere, cartofi fierți).
  3. Se freacă pieptul și spatele (terebentină, propolis).
  4. Infuzii de plante cu acțiune antiinflamatorie (rozmarin sălbatic, oregano, mușețel, ghimbir, turmeric, usturoi, aloe).

  La fel de important este o nutriție adecvată. Pentru a menține puterea, este mai bine să dați alimente ușoare unei persoane bolnave. Un corp slăbit nu va putea să-și petreacă multă energie pe digestie, deci este nevoie de o dietă echilibrată. Cele mai utile pentru bolile pulmonare vor fi astfel de produse:

  1. Simplu supă de pui. Chiar și în timpul unei crize, este necesar să insistăm ca pacientul să ia cel puțin o pereche de linguri de bulion.
  2. Lapte. Cel mai bun din toate caprele proaspete. În plus față de masa proprietăților utile, este un bun agent bactericid.
  3. Med. În plus față de rețeta clasică pentru laptele de noapte caldă cu miere și unt, este util să păstrați puțină miere sub limbă până când este complet absorbită.
  4. Pentru băut este mai bine să folosiți apă caldă cu lămâie și miere. Acest instrument va reîmprospăta, va ușura durerea, va calma gâtul. În plus, vitamina C conținută în lămâie va accelera procesul de vindecare.
  la conținutul ↑

  Rețete de boală pulmonară

  Primul pas este eliminarea durerii, scăderea temperaturii (dacă este cazul) și ușurarea respirației. Având în vedere severitatea perioadei acute de boli pulmonare, tratamentul ar trebui să vizeze rezolvarea simultană a acestor trei probleme.

  Mijloacele cele mai eficiente pentru aceasta sunt:

  1. Se freacă pieptul și spatele cu unguent terebentin.
  2. Înfășurați o plasă de grăsime din organele interne ale animalelor sau frecându-l cu grăsime interioară.
  3. O băutură caldă abundentă de infuzii pe bază de plante cu efecte antiinflamatorii, menționată mai sus.

  Rețete mai complexe pot fi de asemenea utilizate. Utilizarea lor va atenua semnificativ starea bolnavului. Cele mai frecvente dintre ele sunt făcute din mijloacele disponibile pentru toată lumea:

  1. Cu dureri în piept pentru tuse cu boli pulmonare. Puteți folosi tortul de brânză de vaci. Orice brânză de vaci este cel mai bine încălzită în cuptor, cuptor sau pe baterie. Transferul la frișcă - un strat de brânză de vaci, un strat de miere. Deci, până la 10 straturi. Puneți un tort pe pieptul pacientului, altul pe spate. Rewind de sus cu un prosop, wrap, păstrați noaptea.
  2. Din cauza tusei puternice. Untul topit, miere, vodca sunt luate în 2 linguri, amestecate până la netezime. Luați instrumentul de care aveți nevoie de o linguriță de o jumătate de oră înainte de mese de trei ori pe zi.
  3. Cu pneumonie. Grind două frunze de aloe, se adaugă 12 linguri de miere, 4 linguri de apă. Se amestecă totul, se fierbe la foc mic timp de 2 ore. Se amestecă, se răcește. A se păstra într-un loc răcoros. Luați o lingură de trei ori pe zi.
  4. Pentru a elimina mucusul din plămâni (pentru expectorare). Decoctionarea plantei medicinale luate de 3 ori pe zi timp de 3 săptămâni.
  5. Cu bronșită și pneumonie. Se încălzește un pahar de miere, se toarnă o lingură de fructe "vibrante" de viburnum și se insistă peste noapte sub o blană. Luați o lingură de 3 ori pe zi.

  Suferindu-se de dependența de nicotină sau de cei care lucrează în industriile periculoase poate fi recomandat un curs care să ia măsuri expectorante și în timpul exacerbării sezoniere a bolilor - luând decocții și perfuzii antiinflamatorii descrise mai sus. O parte semnificativă a bolilor pulmonare se dezvoltă pe fondul hipotermiei. Utilizarea perfuzelor pe bază de plante și a altor remedii folclorice chiar și ca prevenire va ajuta la evitarea multor probleme.

  Cum se trateaza plamanii?

  Plămânii sunt unul dintre organele cele mai vitale ale unei persoane. Funcția principală a plămânilor este respirația și oxigenarea sângelui. Prin urmare, în cazul încălcării funcționalității lor adecvate, pot apărea consecințe grave asupra întregului organism. Astăzi vă vom spune cum să tratați plamanii pentru diferitele boli.

  În primul rând, bolile pulmonare sunt împărțite în mai multe categorii, cele care pot fi tratate cu succes la domiciliu și cele care necesită tratament spitalicesc și dispensar, adică boli care sunt periculoase pentru viața umană. Desigur, orice boală necesită o vizită la un specialist și, în orice caz, ar trebui să aibă loc o vizită la medic, pentru orice boală asociată plămânilor.

  Cum să tratăm pneumonia

  • Pentru tratamentul tuturor tipurilor de pneumonie, în ciuda faptului că au apărut, antibioticele sunt utilizate în principal. Dar, în prezent, nu este posibil să se vindece pneumonia infecțioasă cu penicilină singură, deoarece bacteriile și virușii au devenit mai rezistenți la acest antibiotic. În aceste scopuri se utilizează antibiotice din a doua și a treia generație - amoxicilină, cefalosporină, levofloxacină, clavulanat și altele.
  • Când pneumonia este lentă, se utilizează antibiotice cu conținut de sulf. Când virusurile sunt cauzate de pneumonie, adenovirusurile, rinovirusurile, virusurile gripale și antibioticele sunt ineficiente din punct de vedere terapeutic. Prin urmare, medicamente antivirale sunt utilizate cu ei.
  • În cazul pneumoniei fungice - blastomicoză, histoplasmoză, aspergiloză, trebuie utilizate medicamente care au un efect dăunător asupra fiecărui tip de ciupercă care a provocat pneumonia. Rezultate excelente sunt prezentate de Bicillin5.
  • De asemenea, în tratamentul tuturor tipurilor de pneumonie, este necesară o dietă specială, care include șase mese pe zi, cu distribuția de calorii. Deci, pentru micul dejun trebuie să fie 20% din toate caloriile, pentru prânz - 10%, pentru prânz - 35%, pentru ceaiul de după-amiază - 10%, pentru cină - 20%, iar pentru a doua cină - 5%. Conținutul total de calorii ar trebui să fie în limita a 3000 de calorii pe zi. Tratamentul cu remedii folclorice care ajută la tratamentul principal și să facă față mai rapid bolii ar trebui, de asemenea, să fie adăugat la tratamentul medicamentos. Dar, în orice caz, nu faceți auto-medicație, deoarece consecințele pot fi tragice. În orice caz, consultați un medic, predați toate testele necesare și consultați-l cu privire la posibilitatea tratamentului cu remedii neconvenționale sau folclorice.

  Cum să tratați cancerul pulmonar

  • În tratamentul cancerului pulmonar, ideea principală este concentrarea tratamentului în sine, în funcție de stadiul cancerului, precum și de tipul acestuia - celulă mică sau celulă mică. Se ia in considerare conditia generala a unei persoane. Tratamentul acestei boli implică trei tipuri de acțiune terapeutică - radioterapie, chirurgie și chimioterapie.
  • Intervenția chirurgicală este o operație în care se îndepărtează tumoarea însăși, lobul plămânului sau întregul plămân, în funcție de cât de mult a progresat boala. Operația se efectuează asupra cancerului non-celular, deoarece cancerul de celule mici survine mult mai rapid și mai agresiv. De asemenea, operația nu se efectuează dacă cancerul a afectat alte organe sau traheea sau, în cazul în care persoana suferă de alte boli grave, în plus față de cele principale. Uneori, pentru a distruge complet totul după operație, eventual celulele canceroase rămase, ei prescriu în plus chimioterapie sau radioterapie. Cancerul de celule mici necesită doar radioterapie și chimioterapie.
  • Radioterapia este procesul de iradiere a celulelor canceroase cu radiații pentru a încetini creșterea lor. Această metodă este eficientă pentru toate tipurile de cancer. Radioterapia este prescrisă dacă boala sa răspândit în ganglionii limfatici sau dacă pacientul are contraindicații pentru operație. Cel mai adesea, radioterapia este utilizată în combinație cu chimioterapia pentru a obține rezultate și mai bune în lupta împotriva bolii.
  • Chimioterapia ca tratament pentru cancer este de a lua anumite medicamente care pot distruge celulele canceroase sau pot opri creșterea lor. Acestea sunt avastin, bevacizumab, docetaxel, doxorubicin. Chimioterapia este de asemenea potrivită pentru toate tipurile de cancer pulmonar. Deși chimioterapia este un remediu pentru cancer, nu este întotdeauna eficient în vindecarea acesteia, dar este destul de capabilă să prelungească viața unei persoane.

  Cum să tratați tuberculoza pulmonară

  • Metodele moderne de tratare a tuberculozei includ un regim terapeutic și de protecție, o dietă rațională, aeroterapie, întărire și fizioterapie. Dacă un pacient are o intoxicație crescută a corpului, temperatură ridicată, atunci este indicată o odihnă strictă a patului. Utilizarea educației și a muncii fizice începe cu momentul în care starea pacientului se îmbunătățește.
  • Terapia cu dietă pentru tuberculoză depinde în mare măsură de caracteristicile organismului, de intensitatea procesului bolii și de complicațiile posibile ale altor organe. Un copil născut la o femeie care suferă de tuberculoză ar trebui să treacă la o hrană artificială. Dieta este de a crește cantitatea de consum de proteine ​​animale, unt, vitamine și lapte. Tratamentul cu koumiss, o băutură făcută din laptele de mare, este, de asemenea, considerată eficientă.
  • Astăzi, aproape 95% dintre pacienții cu tuberculoză sunt complet vindecați, datorită medicamentelor specifice anti-tuberculozei - streptomicinei, acidului para-aminosalicilic și ftivazidei. Tratamentul cu aceste medicamente durează aproximativ 4 luni. Acestea pot fi utilizate în combinație cu altele.
  • Tratamentul simptomelor pentru tuberculoză depinde de natura manifestărilor clinice. Când are loc hemoptizia, trebuie să se aplice odihnă în pat, este interzis să se vorbească și consumul de alimente este limitat. Se exclude căldura, clorura de calciu și acidul aminocaproic se injectează intravenos, iar filioquinonele se injectează intramuscular. Împotriva tusei, prescrieți dionină, codeină.

  Cum să tratați emfizemul pulmonar

  • Emfizemul se manifestă în tipul primar sau secundar. În cazul emfizemului primar, gimnastica este utilizată pentru respirație, care vizează în principal maximizarea participării diafragmei în procesul de respirație, terapia cu oxigen, respingerea completă a obiceiurilor proaste și restricționarea activității fizice. Dacă se manifestă o infecție bronhopulmonară în plus față de emfizem, sunt prescrise antibioticele.
  • Când apare emfizemul secundar, care se dezvoltă pe fundalul unei alte boli, tratamentul este, de obicei, direcționat spre eliminarea bolii subiacente. Chirurgia este posibilă și cu emfizemul focal. În acest caz, zonele plămânului afectat sunt îndepărtate.

  Cum să tratezi remediile folclorice ale plămânilor

  Medicamentul tradițional, ca tratament al plămânilor, recomandă agenți de încălzire:

  • Băncile medicale pe piept și spate, nu mai mult de 15 minute.
  • Se comprimă pe piept de brânză de vaci și zer, gros cu degetul, înveliți cu o cârpă caldă.
  • Amestecuri de muștar
  • Recepția băii de muștar, cu o temperatură de 36 de grade.

  Și fondurile care sunt luate în interiorul:

  • Frunza zdrobită de aloe și trei sute de grame de miere sunt amestecate într-o jumătate de pahar de apă, fierte și consumate după răcire.
  • Berea, fiartă la jumătate din volum, este amestecată cu pudră de miere și miere, luată într-o linguriță înaintea meselor.
  • Badger sau grăsime sigiliu este bun pentru pneumonie sau tuberculoză.

  Utilizați toate medicamentele din medicina tradițională la propriul pericol și risc, deoarece cu această ocazie este mai bine să consultați un medic care vă va sfătui cu privire la medicamentele tradiționale care pot fi folosite în cazul dumneavoastră. Și ultima întrebare: unde să tratăm plămânii? De regulă, bolile pulmonare, în primul rând, sunt examinate de un terapeut, care, după ce vă studiază deja testele, vă va îndruma către un anumit medic, specialist în zona îngustă dorită.

  Boli ale plămânilor și tratamentul lor pentru remediile populare

  Cele mai severe leziuni ale plămânilor includ pneumonie (cronică, bronșică, eozinofilă) și pleurezie. În cazuri avansate, se poate dezvolta abces pulmonar. Toate simptomele bolilor plămânilor sunt pronunțate, dureroase și cauzează multă suferință pacientului. Ca metodă auxiliară de tratament, pacienții sunt recomandați să trateze bolile plămânilor prin remedii folclorice - folosind rețete eficiente puteți obține rezultate destul de bune.

  Care sunt bolile plămânilor și care sunt simptomele lor

  Care sunt bolile plămânilor și ce simptome sunt însoțite?

  Pneumonia este o boală inflamatorie acută a plămânilor cauzată de pneumococi sau alți agenți patogeni. Pneumonia poate fi cronică, lobară, focală, eozinofilă sau bronhopneumonie.

  Simptomele pneumoniei lobare (inflamația captează partea sau întregul lob al plămânului) se caracterizează printr-o răceală bruscă cu febră de până la 39 - 40 ° C, tuse, durere severă în piept, hiperemie față, respirație rapidă, slăbiciune generală. În ziua a 2-a și a 3-a apare un mucus mucos vag, mucos, de culoare roșie, temperatura corpului rămâne ridicată.

  În bronhopneumonie, procesul inflamator implică nu numai plămânii, ci și bronhiile; dezvoltarea acută, creșterea temperaturii corpului la 39 ° C, frisoane, dificultăți de respirație, oboseală. Ce alte semne ale acestei boli pulmonare sunt deosebit de pronunțate? Pacienții trebuie să aibă o tuse cu separarea sputei mucopurulentă, adesea herpes.

  Pentru pneumonie eozinofilică se caracterizează printr-un debut treptat, există o slăbiciune generală, tuse ușoară, sputa tipică de culoare galben strălucitoare este adesea curățată de gât, respirație dificilă izolate, respirație tare, temperatura nu este foarte mare.

  Abscesul pulmonar este o complicație a pneumoniei, este fuziunea purulentă a țesutului pulmonar cu formarea de cavități. Pneumonia severă, cu febră și frisoane recurente, precum și apariția de puroi sau sânge în spută pot fi un simptom al abcesului pulmonar.

  Pleurisia - o descoperire a unui abces pulmonar în cavitatea pleurală și apariția puroiului în regiunea pleurală. Cauza pleureziei este de obicei pneumonie sau tuberculoză pulmonară. Principalele simptome ale pleureziei: dureri în piept severe, dificultăți de respirație, transpirații reci, scăderea tensiunii arteriale, creșterea temperaturii corporale mai târziu, transpirații grele și frisoane.

  Cu toate aceste boli, este necesar să excludem băuturile alcoolice, drogurile și fumatul.

  Cum să tratăm pneumonia la domiciliu

  ✓ Articolul verificat de un medic

  Inflamația plămânilor este un proces inflamator patologic care este de obicei infecțios și afectează țesutul pulmonar care acoperă pereții organului și alveolele. Veziculele mici sunt numite alveole, o parte a cărora este conectată la cursul alveolar. Ei sunt implicați în asigurarea funcției respiratorii și efectuarea schimbului de gaze în capilarele țesutului pulmonar, astfel încât inflamația lor duce la insuficiență respiratorie și senzații dureroase la inhalare și expirare.

  Pneumonia (termenul general pentru orice inflamație a țesutului pulmonar) este de obicei cauzată de viruși sau de bacterii patogene. În cazul tratamentului necorespunzător, există riscul unor complicații severe, cum ar fi abcesul pulmonar, meningita sau leziunile pleurale, astfel încât, în cazuri grave, pacientul este internat într-un spital cu boli infecțioase. Dacă un pacient refuză spitalizarea și dorește să fie tratat acasă, este important să urmați toate recomandările și numirile specialiștilor. Înainte de a utiliza rețete medicinale tradiționale, trebuie să consultați și medicul, deoarece unele dintre ele pot avea contraindicații.

  Cum să tratăm pneumonia la domiciliu

  Cum sa intelegi ca o persoana are pneumonie?

  În majoritatea cazurilor, pneumonia are un curs destul de caracteristic, însoțit de simptome tipice, dar numai un medic poate face un diagnostic corect. Diagnosticul diferențial poate fi necesar pentru diagnosticarea procesului inflamator în plămâni - un set de examinări pentru a exclude patologiile cu o imagine clinică similară. Poate fi bronșita, pleurezia, candidoza pulmonară sau infecția tuberculoasă.

  La domiciliu, diagnosticul este aproape imposibil, dar pentru anumite semne este posibil să se determine localizarea aproximativă a procesului patologic și să se ceară ajutor medical în timp.

  Principalele simptome ale pneumoniei

  Simptomele includ:

  • semne generale de intoxicare (cefalee, apetit scăzut, slăbiciune);
  • tuse uscată, tensionată;
  • durere în piept, care crește în intensitate la inhalare sau tuse;
  • creșterea temperaturii;
  • dificultăți de respirație, dificultăți de respirație;
  • ritm cardiac crescut (peste 90 batai pe minut);
  • paloare a pielii feței și a membrelor;
  • semne de cianoză (cianoză a pielii și membranelor mucoase ale buzelor);
  • congestie nazală;
  • rinită.

  Starea pulmonară în pneumonie

  În unele cazuri, pneumonia este însoțită de o scădere a tensiunii arteriale. Să considerăm că hipotensiunea ca un simptom izolat al pneumoniei este imposibilă, dar în combinație cu tusea, durerea sternului și alte manifestări, presiunea scăzută completează imaginea clinică caracteristică acestei boli. Temperatura în primele zile ale bolii la adulți poate fi la nivelul subfebrului (nu mai mare de 37,5-37,7 °), la copii boala începe imediat cu sindrom febril, frisoane și temperatura crește la 38 ° și peste.

  Tusea la începutul tratamentului este întotdeauna uscată, dureroasă, constantă. După ce tusea devine productivă, pacientul va avea o spută de consistență galbenă groasă.

  Simptomele pneumoniei

  Este important! În unele cazuri, sputa cu tuse umedă poate avea o culoare albă și mici blotches. Această imagine este tipică pentru leziunile candidale ale plămânilor. Hemoptizia în pneumonie poate să apară din cauza deteriorării rupturii vaselor mici sau să fie un semn de tuberculoză. Pentru a determina corect cauza stării patologice, va trebui să urmați un examen de diagnostic, care include diagnostice de laborator (analize de urină și teste de sânge, colectarea sputei sau descărcarea de gestiune a faringelui) și raze X în piept.

  Noțiuni de bază privind tratamentul pneumoniei la domiciliu

  Chiar dacă pacientul a refuzat tratamentul intern, aceasta nu înseamnă că pneumonia de vindecare va funcționa fără utilizarea medicamentelor. Baza terapiei medicamentoase pentru pneumonie de origine bacteriană este consumul de antibiotice. Penicilinele semisintetice devin de obicei medicamentele de alegere la adulți. Acestea sunt medicamente pe bază de ampicilină și amoxicilină ("Flemoxin", "Augmentin", "Amosin", "Amoxiclav"). Aceste medicamente au o gamă largă de activități antibacteriene, dar ele cauzează adesea o reacție alergică, astfel încât acestea pot fi înlocuite cu antibiotice mai puternice din noua generație: cefalosporine sau macrolide.

  Alveoli pentru pneumonie

  Antibiotice utilizate pentru tratamentul pneumoniei

  Ce medicamente sunt incluse?

  "Zinnat", "Claritromicină", ​​"Sumamed", "Hemomitină", ​​"Azitromicină"

  "Amoxicilină", ​​"Amosin", "Flemoksin", "Augmentin", "Ampicilină"

  Fiți atenți! Dacă pneumonia este cauzată de microorganisme virale sau fungice, utilizarea terapiei cu antibiotice va fi ineficientă. În acest caz, pot fi necesare medicamente sistemice cu efect antifungic (Miconazol, Fluconazol) sau medicamente antivirale în asociere cu imunomodulatoare (interferon, Imudon, Afobazol).

  Terapie simptomatică la domiciliu

  Principalul simptom al pneumoniei este tusea. Pentru a fi productiv, expectoranții și mucoliticii pot fi prescrise pacienților. Cel mai adesea acestea sunt medicamente care conțin acetilcisteină sau ambroxol. Acestea includ:

  Tratamentul pacienților cu pneumonie comunitară

  Acestea pot fi administrate pe cale orală sub formă de tablete, siropuri și soluții sau utilizate pentru inhalarea aburilor cu un inhalator sau nebulizator. Perfect diluează sputa și facilitează tuse uscată "Lasolvan" sub formă de soluție. Dacă patologia este însoțită de semne de obstrucție (îngustarea căilor respiratorii), terapia este completată cu inhalări cu Berodual și Berotek.

  Inhalarea trebuie să fie de 3-4 ori pe zi. Doza de medicament - 20 picături la un moment dat (pentru "Lasolvana" - 25 picături), care trebuie diluat cu 3-5 ml de soluție salină. Dintre remediile locale, salbutamolul sub formă de aerosol are un efect similar. Ar trebui să fie utilizat de 4 ori pe zi, făcând o injecție în faza de inspirație.

  Severitatea pneumoniei

  Pentru a reduce temperatura, puteți folosi medicamente paracetamol. Dacă nu dau un efect suficient, le puteți înlocui cu produse pe bază de ibuprofen sau utilizați preparate combinate, de exemplu, Următorul. Pentru prevenirea unei reacții alergice, pot fi prescrise blocanții histaminei ("Diazolin", "Claritin", "Loratadin").

  Este posibil să fii vindecat prin metode populare?

  Tratamentul pneumoniei cu metode populare este justificat numai dacă boala este cauzată de cauze neinfecțioase, de exemplu, expunerea substanțelor nocive sau fluide la nivelul tractului respirator. În alte situații, medicina alternativă poate fi o completare bună la tratamentul cu medicamente, dar în nici un caz medicamentele nu trebuie înlocuite cu prescripțiile prescrise de un medic. Mai jos sunt cele mai eficiente și mai sigure rețete pentru tratarea procesului inflamator din plămâni, care, dacă este necesar, poate fi utilizată chiar și în copilărie.

  Video - Tratamentul pneumoniei la domiciliu

  Miere și comprese de miere

  Astfel de comprese ajută la facilitarea descărcării sputei și la reducerea severității procesului inflamator, precum și la reducerea intensității durerii la tuse, inhalare și strănut. Fă-o în fiecare zi noaptea timp de 5-7 zile.

  Prepararea medicamentului după cum urmează:

  • Se fierbe 2 cartofi într-o "uniformă" (este de dorit ca cartofii să fie tineri);
  • cartofi de cartofi în cartofi;
  • adăugați 1 lingură de miere, 2 linguri de lapte cald și 1 lingură de ulei vegetal;
  • amestecați totul și împachetați în tifon.

  Compresa de cartofi cu miere facilitează secreția de spută și reduce severitatea procesului inflamator

  Pentru a comprima nu s-a mișcat, o puteți rezolva cu un plasture. Aplicați masa în zona bronhiilor din spate (din partea laterală a leziunii). Relieful apare de obicei după a doua procedură.

  Unguent de muștar

  Un remediu foarte eficient pentru a vă ajuta să scăpați de dureri în piept, reduceți intensitatea tusei și îmbunătățiți scutirea sputei. Pentru a pregăti unguentul, veți avea nevoie de:

  • mustar natural - 2 linguri;
  • ulei vegetal - 2 linguri;
  • făină de grâu - 1 lingură.

  Unguentul de muștar ajută la ameliorarea durerii în piept, reducerea intensității tusei și îmbunătățirea reliefării sputei.

  Toate ingredientele trebuie amestecate și încălzite puțin înainte de utilizare într-o baie de apă. Așezați pacientul pe abdomen, zona inimii acoperită cu un scutec gros de flanel. Aplicați un strat subțire de unguent pe întreaga suprafață a pieptului și piciorului (de la călcâi până la partea centrală a piciorului), acoperiți-l cu un alt scutec deasupra și lăsați-l peste noapte.

  Chiar și cu o îmbunătățire pronunțată a bunăstării, această procedură nu poate fi efectuată în fiecare zi, este necesar să se mențină un interval zilnic. Tot ce trebuie să faci trei astfel de proceduri - de obicei acest lucru este suficient pentru ameliorarea inflamației.

  Este important! Această rețetă nu este potrivită pentru persoanele care suferă de boli de inimă, astm și diabet. Este interzisă utilizarea tencuielilor de muștar și muștar la temperaturi ridicate ale corpului. După procedură, trebuie să faceți un duș cald (nu fierbinte!).

  Video - Cum să tratăm pneumonia

  Uleiuri esențiale

  Uleiurile esențiale au un număr uriaș de proprietăți utile și pot fi folosite ca parte a unui tratament complex al inflamațiilor țesutului bronhopulmonar. Eucalipt, brad, ulei de ienupăr au un efect antibacterian pronunțat și contribuie la creșterea eficacității tratamentului. Taninurile și phytoncidele conținute în ele distrug flora patogenă și împiedică dezvoltarea unei infecții secundare.

  Uleiul de arbore de ceai, lemn de santal, mușețel și mușețel au un efect tonic și ajută la lupta împotriva proceselor inflamatorii. Uleiul esențial de portocale, bergamot, rozmarin și grapefruit consolidează sistemul imunitar și ajută corpul să se ocupe rapid de boală.

  Uleiurile esențiale au o mulțime de proprietăți benefice.

  Aplicați ulei în două moduri: pentru masajul pieptului sau pentru aromoterapia. Puteți pune câteva picături de ulei pe vârful unei perne sau pătură, dar această metodă nu se potrivește persoanelor cu hipersensibilitate.

  Uleiul de usturoi

  Usturoi - cel mai popular remediu popular pentru tratamentul bolilor sistemului respirator. Acesta conține multe uleiuri esențiale și acizii picant, care ajută la combaterea microorganismelor patogene (inclusiv flora mixtă care constă în mai multe tipuri de agenți care provoacă boli). Usturoiul poate fi utilizat pentru inhalare sau pentru consum direct. Cu pneumonia, nu se recomandă să mănânci usturoi neprelucrat - medicii recomandă să gătești uleiul de usturoi din acesta.

  Usturoi - cel mai popular remediu popular pentru tratamentul bolilor sistemului respirator

  Pentru a face acest lucru, 5 căței de usturoi trebuie să se macină și se amestecă cu 100 g de unt topit (de înaltă calitate și un conținut de grăsimi de cel puțin 82,5%). După aceea, îndepărtați amestecul în frigider timp de mai multe ore. Untul poate fi utilizat pentru sandvișuri sau adăugat la feluri de mâncare din carne și legume.

  Video - Cum să tratăm pneumonia cu remedii folclorice

  Cum se accelerează procesul de recuperare?

  În timpul întregii perioade de tratament, pacientul trebuie să respecte odihna de pat. Este strict interzis să mergeți la serviciu sau la școală, deoarece acest lucru poate duce la infecția altora și sănătatea slabă a pacientului. Camera în care este localizată persoana bolnavă trebuie izolată de restul familiei. Dacă acest lucru nu este posibil, este important să aerul apartamentului de cel puțin 6-10 ori pe zi și să faceți curățenie umedă obișnuită utilizând dezinfectanți non-agresivi. Membrii sănătoși ai familiei ar trebui să poarte bandaje din tifon.

  Dieta pacientului trebuie să fie suficient de mare în calorii și variată. În procesele inflamatorii din plămâni, este prezentată o creștere a cantității de produse lactate fermentate, fructe, legume, sucuri proaspăt stoarse și alimente cu proteine. Preparatele din carne și pește, precum și ouăle ar trebui să fie în meniu de 3-4 ori pe zi. Regimul de consum ar trebui să fie abundent - este important să eliminați simptomele de intoxicație, să diluați sputa groasă și să ușurați tusea dureroasă. Ar trebui să se acorde prioritate compoturilor de fructe, băuturilor din fructe de fructe de pădure, sucurilor naturale, ceaiurilor din plante și bulionelor. Este mai bine să refuzați ceaiul, cafeaua și băuturile carbogazoase în această perioadă.

  Ce va accelera recuperarea

  Dacă este necesar, puteți lua suplimente de vitamine și minerale. Medicamentul trebuie selectat de către un medic după ce a studiat urina și analizele de sânge. Faptul este că un exces de anumite elemente poate provoca funcționarea defectuoasă a organelor. De exemplu, în cazul hipertiroidismului, medicul va selecta un complex care nu conține iod și, în caz de hiperkaliemie, este necesar să se facă o alegere în favoarea preparatelor multivitamine sau a suplimentelor combinate fără potasiu.

  Tratamentul pneumoniei la domiciliu este un eveniment destul de riscant, deoarece riscul de complicații cu această boală este foarte mare. Dacă pacientul insistă asupra tratamentului în ambulatoriu, este necesar să respectați toate prescripțiile medicului și să urmați recomandările pentru alimentație și tratament. De asemenea, este important să luați toate testele în timp și să veniți pentru un examen - acest lucru va ajuta medicul să evalueze eficacitatea tratamentului și să observe debutul complicațiilor în timp. Unele boli care apar pe fondul pneumoniei (de exemplu, meningita) se dezvoltă rapid și au o rată ridicată a mortalității, astfel încât să nu fiți frivoli în privința sănătății dumneavoastră și să refuzați ajutorul specialiștilor.

  Ca acest articol?
  Salvați să nu pierdeți!

  Utilizarea metodelor tradiționale în tratamentul plămânilor

  Bolile pulmonare reprezintă o listă lungă de procese, cel mai adesea de natură inflamatorie, care afectează țesuturile și pleura plămânilor. Astfel de boli necesită, de obicei, un tratament pe termen lung și luarea mai multor medicamente simultan. Pentru a reduce impactul negativ asupra organismului, care rezultă din tratamentul medicamentos al plămânilor și pentru a grăbi recuperarea, puteți folosi medicina tradițională, care este foarte ușor de pregătit acasă.

  Boala pulmonară existentă

  Bolile pulmonare pot fi împărțite în mai multe grupuri în funcție de originea lor. Astfel se disting patologiile și defectele congenitale ale sistemului respirator, anomaliile genetice, bolile cauzate de condițiile de mediu proaste, de infecții și de hipotermie. Cele mai frecvente boli sunt dobândite, care sunt cauzate de hipotermie, o complicație a altor boli sau penetrarea microorganismelor patogene în tractul respirator uman. Uneori, procesele inflamatorii și infecțioase afectează impactul negativ al mediului, care interferează cu recuperarea și agravează starea pacientului.

  Există mai multe boli pulmonare comune:

  Aceasta este doar o mică listă de boli pulmonare, dar este pentru tratamentul lor că puteți folosi medicina tradițională, dacă medicii nu văd contraindicații la utilizarea lor.

  Indicații pentru utilizarea remediilor populare

  Nu întotdeauna tratamentul popular poate fi folosit pentru bolile sistemului respirator, mai ales când vine vorba de plămâni. Există mai multe aspecte care trebuie luate în considerare înainte de începerea tratamentului cu remedii folclorice.

  Severitatea bolii. În unele cazuri, este oferit doar tratament în spitalizare. Nu puteți să-l refuzați și să încercați să vă auto-medicați.

  Vârsta pacienților - sugari, vârstnici, femei însărcinate cu orice boală ar trebui să fie observate de un specialist. Folosirea remediilor folclorice poate fi utilizată numai dacă medicul acordă permisiunea pentru acest lucru. De obicei, medicii recomandă cele mai sigure căi de atac: ceai de musetel, extract de tei și băuturi din fructe de fructe de fructe. Tendința la alergii: probabilitatea de a dezvolta alergii din rețetele tradiționale de medicamente este mai mare decât cea de a lua medicamente sintetice.

  Tratamentul remediilor folclorice pulmonare este folosit doar ca metodă auxiliară. Boli ale tractului respirator necesită o abordare integrată, deci nu numai metode medicale, ci și fizioterapie. Retetele non-tradiționale pot fi utilizate ca unic tratament al plămânilor numai după recuperare, pentru a restabili tonul general al corpului și pentru a preveni recurența.

  Utilizarea decocturilor pe bază de plante și a perfuziilor

  Decocțiile pe bază de plante și infuziile sunt foarte simple pentru gătit acasă. Plantele pentru prepararea lor pot fi colectate independent și pot fi achiziționate la farmacii - și această opțiune este cea mai convenabilă, fără a fi nevoie să se îndoiască de calitatea materiilor prime. Aproape toate afecțiunile pulmonare sunt însoțite de tuse și exces de spută, prin urmare, perfuziile cu efect expectorant sunt considerate principalele mijloace de tratare a plămânilor. Retetele pentru gătit sunt foarte simple: beți doar o linguriță de ierburi în 200 ml de apă fierbinte, așteptați 20 de minute și puteți bea remedia.

  Cele mai utile plante:

  • musetel;
  • buchete de tei;
  • Altoi rizomi;
  • salvie frunze;
  • sălbatic rozmarin;
  • Sunătoare;
  • planta frunze;
  • licorice rizomi;
  • mama și mama vitregă;
  • cimbru;
  • rădăcină devyasila.

  Puteți să preparați o combinație de perfuzii pe bază de plante.

  Luați 2 linguri de rădăcini mărunțite de deasasila și althea, o lingură de oregano și adormiți într-un termos. Se toarnă un amestec de 500 ml de apă clocotită și se infuzează timp de aproximativ 3-4 ore. Infuzia care rezultă este de a bea timp de 3 ore după mese.

  Luați părți egale de frunze plantain, rizomi de lemn dulce și althea, coardă de câmp, fenicul și muguri de pin. Toate se amestecă și 2 linguri de amestec la abur într-un termos, se toarnă un pahar de apă clocotită. Infuzia va fi gata în două ore, după care puteți bea 50-100 ml de două ori pe zi.

  Pentru a restabili deteriorarea după o boală a epiteliului pulmonar, decocturile de violet, coada-calului și cimbru sunt foarte utile. Puteți prepara bulionile dintr-o singură componentă: aduceți o lingură de materii prime într-un pahar cu apă sau pregătiți o colecție de câteva tipuri de ierburi.

  Pentru tratamentul mijloacelor pulmonare corespunzătoare pe baza acelor de ienupăr, molid, cedru, brad și pin. Acele trebuie să fie spălate bine și se toarnă două pahare de apă. Se fierbe la căldură scăzută sau la apă timp de 20-30 minute. Mijloacele primite de filtrare și băutură pe lingura de masă de 3 ori pe zi.

  Utilizarea inhalării

  Printre remedii medicinale de inhalare medicina traditionala sunt populare. Inhalările cu căldură care folosesc plante medicinale sunt foarte utile. Plantele aburite au multe proprietăți:

  • subțiere;
  • bronhodilatatoare;
  • expectora;
  • antimicrobiene;
  • vindecare.

  Inhalările pot fi făcute cu ajutorul unei cratițe obișnuite, a unui mic bazin sau a unui ceainic - în acestea se toarnă un decoct și persoana bolnavă este rugată să se aplece peste recipient, să acopere cu un prosop și să inhaleze vaporii vindecători. Se pot utiliza inhalatoare speciale cu aburi, dar nu ar trebui să se acorde inhalări cu decoct de pe bază de inhalatoare de compresie - majoritatea nu sunt potrivite pentru aceasta. Trebuie reținut faptul că temperatura lichidului de inhalare nu trebuie să depășească 60 ° C pentru adulți și 40 ° C pentru copii.

  rețete

  O mână de medicamente de musetel insistă timp de 20 de minute într-un pahar, apoi se diluează cu apă clocotită.

  Cea mai populară rețetă populară este de a fierbe cartofi nețesuiți, amestecați și inhalați vaporii. Puteți adăuga o lingură de unt.

  Câteva ramuri tinere de molid sau pin cu muguri se fierbe în 500 ml de apă. Acest remediu folcloric poate fi îmbunătățit - picătură 2-3 picături de ulei esențial de orice copac de conifere.

  O mână de frunze de eucalipt se prepară 2 cesti de apă clocotită. Puteți adăuga ulei esențial de eucalipt sau brad.

  Inhalarea este considerată cel mai eficient tratament dacă baza conține mai multe plante. Puteți lua orice ierburi:

  Ierburile se toarnă cu 1 litru de apă clocotită, recipientul este închis cu un capac, iar când scula se răcește puțin, puteți începe inhalarea.

  Inhalarea rece este eficientă în inflamațiile bacteriene: se toacă mărunt câteva cepe sau grătar 5-6 cuișoare de usturoi. Inhalați fumulonii bogați direct de la farfurie.

  Retete balsamuri pentru tratamentul bolilor plamanilor

  Pentru tratamentul plămânilor sunt utile astfel de remedii folclorice ca balsamuri. Unele sunt ingerate, în timp ce altele sunt folosite pentru a șlefui sânii. Pregătirea lor durează mai mult timp, dar efectul vindecător ajută la scăderea tusei într-un timp scurt.

  Instrumentul №1

  Timp de 2 ore într-o baie de apă, păstrați masa, care include trei ingrediente de 500 gr:

  • fructe de padure coapte de viburnum, puteti, impreuna cu crengile;
  • miere naturală;
  • ceapa tocata.

  Când produsul este scos din căldură, se toarnă 100 ml de suc de aloe și suc de aloe proaspăt stoarse. Luați de trei ori pe zi o linguriță pentru a vindeca complet tusea.

  Metoda numărul 2

  Pentru această balsa, este important să se pregătească în mod corespunzător frunzele de aloe: o plantă care nu este mai mică de trei ani nu trebuie udată cu 2 săptămâni înainte ca frunzele să fie îndepărtate. Luați doar cele mai mari frunze (6-8 bucăți), spălați, ștergeți, înfășurați într-un ziar și puneți-l la frigider timp de 7-10 zile.

  După o perioadă de timp, se toacă fin frunzele și se toarnă 500 ml de miere lichidă, se pune focul cel mai mic și se fierbe până când frunzele de aloe sunt moi. Se fierbe simultan două pahare de apă, se adaugă 150 gr. boboci de mesteacan și 50 de grame. flori de var. Când decocția sa răcit, trebuie să fie drenată.

  Într-un amestec de miere și aloe, se toarnă un pahar de ulei de măsline încălzit și apoi decoctul de legume. Se amestecă totul bine și se păstrează în frigider. Luați zilnic de trei ori pe zi, 25 ml după mese.

  Metoda nr. 3

  Timp de 10 zile să insiste într-un loc întunecat miere și balsam de legume. Pentru pregătirea sa, miere, alcool 70%, morcov proaspăt stors, sos de ridiche negru și sfeclă sunt luate în părți egale. Toate acestea se toarnă într-un recipient de sticlă, se închid cu un capac din plastic și se înfășoară deasupra cu un film și strâns legat de o bandă de cauciuc. Beți de trei ori pe zi într-o lingură.

  Metoda nr. 4

  Se spală într-o tocană sau se taie un blender cu 1 l de fructe de pădure de cătină proaspătă. În această masă se toarnă un litru de ulei de floarea-soarelui rafinat și se pune într-un loc întunecat timp de o săptămână. După data expirării, deplasați-vă printr-o sită și depozitați-o în frigider. Luați o lingură de desert dimineața și seara după mese.

  Amestecuri de măcinare

  Rețetele de balsamuri populare pentru măcinare conțin adesea grăsimi animale naturale: carnea de porc, gâscă, urs și burduf, care trebuie topită și apoi se adaugă mijloace auxiliare.

  Rețete populare populare:

  • Grasimile topite si ceapa tocata sunt luate in proportii egale.
  • În untură adăugați 1 linguriță de terebentină și ulei de camfor.
  • În 200 gr. Adăugați grăsime 20 gr. tinctura de propolis.
  • Când șuieră, se adaugă o grăsime de muștar.

  Rețete grase gratuite:

  • În 4 linguri de miere lichidă adăugați o mică sare de mare și sânii acoperiți cu un mijloc de acoperire a frunzei de varză.
  • Schimbați vodka cu miere în cantități egale.
  • Într-un unt topit se adaugă câteva picături de ulei esențial de mușețel, eucalipt, brad sau ienupăr.

  Cu astfel de balsamuri, pieptul și zona din spate sunt frecate, dar zona inimii nu este afectată, un film este aplicat pe partea de sus după frecare și rochia este îmbrăcată călduțată sau așezată sub pătură timp de cel puțin 40 de minute. Utilizarea unor astfel de remedii folclorice oferă o îmbunătățire în câteva zile după începerea tratamentului.

  Top