Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Remedii eficiente pentru dureri în gât și tuse. Lista de droguri
2 Clinici
Cele mai bune unguente și creme pentru inflamația ganglionilor limfatici în gât
3 Laringită
Măsurarea temperaturii bazale (BT). Regulile. Interpretarea graficelor de temperatură bazală
Image
Principal // Laringită

Medicamente antivirale pentru gripa: argumente pro și contra


În fiecare an, odată cu apariția unei epidemii sezoniere de răceli și gripe, ne confruntăm cu întrebarea: există medicamente ieftine și eficiente antivirale pentru adulți care ajută într-adevăr să se protejeze de infecție sau cel puțin să recupereze viteza și să prevină complicațiile grave ale ARVI? Nimeni nu vrea să își riste sănătatea și își pierde capacitatea de a lucra mult timp, așa că toți ne străduim să ne protejăm pe noi înșine și pe cei dragi de o infecție virală.

Farmaciile moderne nu suferă de lipsa agenților imunomodulatori și antivirați - dimpotrivă, lățimea gamei poate fi confundată. În plus, costul acestor medicamente variază de la câteva zeci la câteva mii de ruble, iar promisiunile indicate pe pachete diferă foarte puțin. Între timp, recomandările medicilor, de asemenea, nu aduc claritate: cineva sfătuiește să obțină un mijloc scump "de a ridica imunitatea" și cineva atrage atenția asupra inutilității acestor cheltuieli.

Deci, eficacitatea medicamentelor antivirale depinde de preț și de producător? Există pastile pentru gripa și ARVI, efectul căruia este testat și dovedit de cercetarea științifică internațională? Care este componența acestor medicamente și cum funcționează acestea? Pot să iau medicamente antivirale cu antibiotice? Și merită în fiecare an să cheltuim bani pentru combaterea virușilor, având în vedere reputația nereușită a medicamentelor relevante? Veți găsi răspunsuri la toate aceste întrebări de mai jos.

Conținutul articolului:

Ce este gripa si SARS?

Infecțiile virale respiratorii acute (ARVI) sunt cele mai comune boli inflamatorii din lume care sunt cauzate de mai mult de trei sute de virusuri diferite, infectează tractul respirator superior și sunt ușor de transmis de la pacient la o persoană sănătoasă. Aceasta explică pericolul epidemiologic ridicat al ARVI și nevoia de medicină modernă pentru medicamente antivirale eficiente.

Grila, în mod strict vorbind, aparține, de asemenea, categoriei SARS împreună cu adenovirusurile, rinovirusurile, parainfluenza și alți agenți patogeni pneumotropi ai etiologiei virale. Cu toate acestea, gripa este considerată separat datorită cursului său sever, cu risc crescut de complicații și, cel mai important, cu capacitatea de a muta în mod permanent. Această circumstanță face ca oamenii de știință din întreaga lume să lupte împotriva inventării de noi medicamente antivirale care pot opri pandemia.

Virusul gripal aparține familiei de orthomyxovirusuri, fiind pentru prima dată izolat și descris în anii 30 ai secolului trecut. Știința cunoaște trei tipuri de gripă: A, B și C.

Diviziunea ulterioară a agenților patogeni este efectuată în funcție de serotipul proteinei de suprafață hemaglutinină și enzimei neuraminidazei, prin care se introduce gripa în celulele victimei. Până în prezent au fost înregistrate 18 subtipuri de hemaglutinină (H) și 11 subtipuri de neuraminidază (N).

Următorii viruși au semnificație epidemiologică:

Trei subtipuri HA (H1, H2, H3);

Două subtipuri NA (N1, N2).

Flu A este cel mai periculos pentru o ființă umană - este cel mai greu de tolerat de organism, provoacă complicații grave și, mai des, mușcă. De exemplu, gripa H1N1 "porcină" aparține genului A, include și tulpina H5N1, "gripa aviară", pe care oamenii au început să o infecteze în Asia la începutul celei de-a doua mii și mai mult de două sute dintre ei au decedat. Acest lucru este în ciuda faptului că virușii cu serotip H5 nu ar fi trebuit transmiși la om.

Potrivit OMS, situația se poate agrava de mai multe ori dacă animalele care sunt genetic mai aproape de noi decât puii, de exemplu, aceleași porci, se îmbolnăvesc de gripa aviară. În corpurile lor, tulpina se muta și va fi capabilă să afecteze masiv populația. Mai mult, niciun medicament antiviral nu va ajuta - medicamentul potrivit nu a fost încă inventat.

Influenza virion are o formă sferică și un diametru mic - doar aproximativ 100 nanometri. Pentru comparație, unele dintre cele mai frecvente bacterii, streptococi și stafilococi, care sunt, de asemenea, o cauză obișnuită a inflamației tractului respirator superior, au un diametru de aproximativ 1 micron, care este de zece ori mai mare decât cel al gripei. În interiorul virionului, există opt fragmente de ARN închise într-o capsulă de lipoproteine, pe suprafața căreia sunt expansiuni spinoase din hemaglutinină și neuraminidază.

Mutația de virusuri gripale are loc în două scenarii:

Trecerea antigenică - apariția unei noi forme, provocând o pandemie. Medicamentele antivirale în acest caz sunt ineficiente;

Derivația antigenică este o schimbare treptată a tulpinii care contribuie la continuarea epidemiei.

Structura unică a virionului gripal - mobilă, bine protejată de influența exterioară și extrem de mutagene - o face o amenințare foarte gravă pentru omenire. Înainte de a începe să luați în considerare principiul acțiunii medicamentelor antivirale și căutați cel mai eficient remediu pentru gripa și infecțiile virale respiratorii acute, trebuie să realizați că medicamentele care ucid viruși, la fel cum antibioticele distrug bacteriile, pur și simplu nu există.

Acest lucru este important: nici un medicament antiviral de astăzi nu este capabil să vindece gripa sau ARVI prin distrugerea agentului patogen. Efectul medicamentelor de acest tip este redus fie pentru a spori propriul sistem de apărare al organismului, fie pentru a împiedica intrarea virușilor în celulele lor.

Cum funcționează imunomodulatoarele și agenții antivirali?

Infecția virală respiratorie acută se dezvoltă în mai multe etape:

Infectia - virionii se nasc pe membrana mucoasa a tractului respirator superior, folosind enzima neuraminidaza care penetreaza prin peretele celular si se depune in interiorul celulelor pentru a se hrani pe cheltuiala lor. Imunomodulatoarele și medicamentele antivirale sunt cele mai eficiente în această perioadă și în perioada ulterioară;

Replicarea - particulele virale se împart și se acumulează până când au epuizat toate resursele energetice și izbucnesc, ceea ce este însoțit de moartea celulelor infectate. Creșterea temperaturii corpului, imunitatea este activată și mai activ;

Inflamația - virionii eliberați atacă celulele sănătoase vecine, se repetă procesul de replicare și eliberarea de particule noi, boala progresează. Sistemul imunitar interferează cu avansarea virusului în organism, distrug agentul patogen și celulele afectate. În acest stadiu, imunomodulatoarele nu mai sunt utile;

Intoxicare - activitatea virusului provoacă otrăvirea sângelui prin produse de descompunere, din cauza cărora pacientul cu gripă sau ARVI simte slăbiciune, grețuri, dureri de cap și dureri în întreg corpul. Pentru a reduce aceste manifestări neplăcute, este necesară o odihnă completă și o băutură grea;

Recuperare - organismul triumfa peste virus, simptomele bolii treptat se diminuează, imunitatea se formează împotriva unui agent patogen specific (pentru gripa și ARVI, este doar temporar și numai pentru o anumită tulpină).

Sistemul imunitar ne protejează de invazie și de răspândirea virușilor prin două tipuri de reacții:

Răspunsul imun specific nespecific, altfel numit congenital. În cazul unei infecții bacteriene, macrofagele joacă un rol important în acest proces - celule captivante figurat devorând agenți patogeni. Dar împotriva virușilor, fagocitoza este ineficientă deoarece virionii sunt atât de mici încât se acumulează cu succes în interiorul macrofagului devorându-i și sunt transportați la bord. Prin urmare, principala noastră armă în lupta împotriva virușilor este interferonii, proteinele speciale produse de celulele infectate. Deși interferonul nu distruge virusul, acesta informează celulele vecine, încă sănătoase, despre invazie și previne penetrarea patogenului în acestea. Sinteza interferonului este declanșată de reacția inflamației și de creșterea temperaturii corpului, motiv pentru care nu este de dorit să o doborâm. Apropo, la temperaturi de peste 39 de grade, virionii mor singuri, dar această condiție este potențial periculoasă pentru sănătatea umană;

Un răspuns imun specific, este de asemenea dobândit sau adaptabil. Acest mecanism este activat timp de 3-5 zile după infecția cu gripa sau ARVI. Sistemul imunitar recunoaște virusul și îl atacă la nivel umoral și celular. Limfocitele B, care produc proteine ​​de imunoglobulină, adică anticorpi împotriva unui antigen specific, sunt responsabile pentru imunitatea umorală. Și imunitatea celulară este responsabilitatea limfocitelor T, care recunosc celulele infectate de către markeri pe plic și distrug. În stadiul unui răspuns imun specific, este dificil să se numească eficace medicamente antivirale, deoarece organismul însuși a utilizat deja instrumentele necesare pentru combaterea infecțiilor. Singurele excepții sunt niște agenți etiotropici care împiedică răspândirea virusului.

Clasificarea medicamentelor antivirale pentru gripa si ARVI pe principiul de actiune este urmatoarea:

Interferonii de leucocite - proteine ​​donatoare sau recombinante, de obicei sub formă de liofilizat uscat, mai puțin frecvent - sub formă de picături nazale sau supozitoare rectale. Această clasă de medicamente sporește răspunsul imun nespecific și ajută la încetinirea răspândirii virusului gripal sau a SARS în organism în stadiul inițial al bolii. Interferonii sunt eficienți numai atunci când se administrează pe cale parenterală (ocolind tractul gastrointestinal). Astfel de medicamente antivirale sunt instilate în nas cât mai des posibil la primul semn de frig. Acestea pot provoca alergii severe și reacții autoimune imprevizibile;

Inductori de interferon - substanțe naturale sau artificiale care încurajează organismul să sintetizeze proteina de protecție corespunzătoare. Această clasă de medicamente nu este utilizată în majoritatea țărilor dezvoltate, în plus, unii inductori sunt considerați periculoși, de exemplu, Amixin sau Kagocel, care este popular în țara noastră. Dacă astfel de medicamente antivirale pot fi considerate eficiente pentru gripa și ARVI, numai în prima etapă a dezvoltării bolii, ca și interferonul în sine, producția pe care o stimulează;

Blocatoarele cu canale M2 sunt compuși chimici care blochează canalele de ioni din capsula virionului și astfel îi împiedică să pătrundă în celule și să-și elibereze ribonucleoproteina. Replicarea noilor particule virale devine imposibilă, asigurând astfel eficacitatea acestei clase de medicamente antivirale pentru gripa și ARVI. Blocanții canalelor de ioni includ, de exemplu, rimantadina;

Neuraminidaza și inhibitorii de hemaglutinină sunt substanțe create artificial care inhibă activitatea proteinelor conținute în plicul virion. În ceea ce privește enzima neuraminidază, inhibitorii săi, oseltamivir și zanamivir, sunt recunoscuți ca preparate antivirale eficiente în conformitate cu rezultatele cercetărilor științifice internaționale. Am inclus un inhibitor specific de hemaglutinină, umifenovir, în această categorie, deoarece medicamentul bazat pe acesta, Arbidol, a fost adăugat pe lista medicamentelor de salvare în țara noastră. Dar, pe lângă Federația Rusă, umifenovir nicăieri nu are acest statut;

Medicamentele antivirale homeopate pentru gripa și ARVI acționează pe principiul "tratării ca și cu cele similare". Compoziția lor conține doze slabe de substanțe naturale (de exemplu, otravă vegetală - alcaloizi aconiti) care cauzează simptome la om care sunt similare cu imaginea clinică a unei infecții virale respiratorii acute: febră, frisoane și hiperemie mucoasă. În prezent, există un "război" cu homeopatia în comunitatea medicală internă - încearcă să o recunoască oficial ca știință falsă, iar medicamentele antivirale corespunzătoare sunt pacifiere. Cu toate acestea, aceste instrumente ajută mulți oameni, iar discuția în jurul lor rămâne deschisă.

8 cele mai populare medicamente antivirale

Cele mai populare medicamente antivirale includ următoarele:

Cel mai bun antiviral pentru răceli pentru adulți

Medicamente antivirale pentru răceli

Medicamente antivirale pentru răceli - instrumentul principal în lupta împotriva acestei categorii de afecțiuni.

După cum știți, în timpul perioadei de intensificare a răcelii este mai bine să se angajeze în prevenirea lor și să nu se aducă în statele atunci când tratamentul este deja necesar. Activarea imunității în sezonul rece este cea mai eficientă măsură pentru a se proteja de răceală. Apoi boala nu se va dezvolta sau, cel puțin, situația nu va dobândi o formă severă.

Dacă boala are o natură virală - boală virală respiratorie acută (ARVI) - atunci nu există tratament fără tratament. Și cel mai bun dintre toate în acest caz medicamentele antivirale se ocupă de problemă. Esența acțiunilor lor - în impactul asupra virusului în sine, care este factorul etiologic.

Medicamente antivirale utilizate pentru a trata SRAS și gripa. Aceste medicamente afectează replicarea virusului astfel încât să se oprească reproducerea acestuia. Medicamentele antivirale au o bază sintetică sau naturală. Acestea sunt folosite atât în ​​lupta împotriva bolii, cât și în prevenirea acesteia. Diferitele etape ale frigului pot fi expuse medicamentelor antivirale. Până în prezent, știința modernă cunoaște aproximativ cinci sute de agenți patogeni de diferite tipuri de răceală. Medicamente antivirale pentru a le combate destul de putin.

Practic, bolile virale sunt tratate cu trei tipuri de medicamente:

 • medicamente cu spectru larg de spectru larg;
 • medicamente pentru tratamentul infecțiilor herpetice.
 • agenți pentru combaterea citomegalovirusului.

În cazul unei forme severe de boală, se iau medicamente antivirale, cu o utilizare ușoară a interferonului acceptabilă. Într-o zi sau un an și jumătate după apariția primelor simptome, este urgent să începeți să luați un medicament antiviral. Dacă permitem reproducerea virusului într-o asemenea măsură încât să populeze întregul corp, atunci poate fi adus la punct că medicamentul nu va avea nici un efect.

Actiunea medicamentelor antivirale pentru raceli

Cu ajutorul medicamentelor antivirale, se elimină cauzele declanșării și dezvoltării bolii respiratorii acute. Rezultatele acestei acțiuni sunt:

 • reducerea riscului de exacerbări ale bolilor cronice (bronșită cronică, astm bronșic etc.);
 • reducerea duratei cursului unei răceli timp de câteva zile, atenuarea simptomelor sale;
 • reducând riscul ca după suferința bolii respiratorii acute să apară complicații grave.

Medicamentele antivirale pentru răceli sunt de asemenea utilizate ca profilaxie de urgență în cazul în care unul dintre membrii familiei este bolnav și trebuie să reduceți riscul de infectare a persoanelor sănătoase.

Tablete antivirale pentru răceli

Într-o clasă în care sunt localizate medicamente sintetice antivirale care funcționează bine pentru virusul gripal, există două grupuri de medicamente eficiente. Esența acțiunii blocantelor cu canale M în blocarea virusului astfel încât să nu poată pătrunde în celule și să se înmulțească. Unul dintre medicamentele dovedite împotriva virusurilor din această categorie este "Amantadine" ("Midantan"), precum și "Rimantadine" ("Remantadine"). Pentru efectul dorit, recepția lor ar trebui să înceapă de îndată ce boala a început să se manifeste. Un alt dezavantaj este că nu este întotdeauna posibil să se înțeleagă ce fel de virus s-a îmbolnăvit. Iar aceste medicamente antivirale sunt prezentate în epidemia de virus gripal A. În plus, gripa aviară și gripa porcină sunt rezistente la acestea. Este important să ne amintim că administrarea unui medicament antiviral pentru răceli trebuie făcută nu numai de pacientul însuși, ci și de toți membrii familiei sale.

Antivirală eficientă pentru răceli

Dar inhibitorii de neuraminidază acționează asupra virusurilor gripale A și B. Esența acțiunii lor este de a suprima enzima care este responsabilă pentru reproducerea virusului. Reprezentanții acestui grup de medicamente sunt Oseltamivir (Tamiflu) și Zanamivir (Relenza). Puteți începe să le luați în două zile de la manifestările inițiale ale bolii.

Lista medicamentelor antivirale pentru răceli

 • "Tamiflu";
 • "Relenza";
 • "Grippferon";
 • "Anaferon";
 • "Amiksin";
 • "Kagocel";
 • „Rimantadina“;
 • "Viferon";
 • "Arbidol";
 • „Ribavirina“;
 • "Amizon";
 • "TSikloferon".

Medicament antiviral pentru răceli "Zanamivir"

Zanamivir este prescris pentru adulți și copii cu vârsta peste 5 ani cu gripa prin inhalare de 5 mg de două ori pe zi timp de 5 zile. Doza zilnică totală ajunge la 10 mg. Medicamentul nu este combinat cu alte medicamente inhalatorii (inclusiv bronhodilatatoare), datorită faptului că exacerbările sunt posibile la pacienții cu astm bronșic și alte boli pulmonare nespecifice. Un număr de persoane fără patologie pulmonară pot prezenta semne de iritare a nazofaringiului, ajungând în cazuri rare înaintea apariției bronhospasmului.

Medicament antiviral pentru răceli "Oseltamivir"

Cu gripă pentru adulți și copii cu vârsta peste 12 ani, doza recomandată de oseltamivir este de 75 mg de 2 ori pe zi timp de cel puțin 5 zile. Oseltamivir este prescris copiilor cu vârsta peste 1 an - cu o greutate corporală mai mică de 15 kg în 30 mg, de la 15 la 23 kg în 45 mg, de la 23 la 40 kg în 60 mg, mai mult de 40 kg în 75 mg de două ori pe zi pentru cinci zile.

Medicamentul este prescris cu precauție la insuficiența renală, poate provoca greață și vărsături atunci când este luat.

Medicamente antivirale pentru răcelile cu un spectru mai larg de acțiune - Ribavirin (Ribarin) și Inosine Pranobex (Groprinosin).

Medicament antiviral pentru răceli "Ribavirin"

Ribavirina acționează asupra virușilor de gripă A și B, parainfluenza, virusul sincițial respirator, coronavirusurile, rinovirusurile. O caracteristică a medicamentului este toxicitatea ridicată a acestuia, deci este utilizată numai dacă se confirmă o infecție sincițială respiratorie, care duce adesea la bronșiolită la copii.

Ribavirina se utilizează pentru tratamentul gripei la adulți cu vârsta peste 18 ani (200 mg de 3-4 ori pe zi, cu mese timp de 5-7 zile) în absența sarcinii, insuficienței renale și anemiei hemolitice.

Medicament antiviral pentru răceli "Inosine pranobex"

"Inozine pranobex" luptă împotriva virusurilor gripale, a parainfluenzei, a rinovirusurilor, a adenovirusurilor. Acest medicament antiviral rece stimulează apărarea organismului. Pentru tratamentul gripei și a altor infecții virale respiratorii acute, se recomandă administrarea acesteia: pentru adulți, 2 comprimate de 3-4 ori pe zi la intervale regulate timp de 5-7 zile; doza zilnică de copii este de 50 mg pe kilogram de greutate corporală.

Doza zilnică este administrată în 3-4 doze la intervale regulate. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

Interferonii și inductorii de interferon

Un alt grup mare de medicamente antivirale pentru răceli sunt inductorii de interferoni și interferoni. Interferonii sunt substanțe proteice pe care organismul le sintetizează ca răspuns la o infecție, din cauza căruia organismul este mai rezistent la viruși. Acestea au un spectru larg de acțiune, care se compară favorabil cu multe alte medicamente sintetice. Dar unii experți spun că nu sunt foarte eficienți cu ARVI. În caz de răceală, acestea sunt prescrise ca picături pentru nas și supozitoare rectale. Interferonul de leucocite nativ este inhalat de patru până la șase ori pe zi, Reaferon (interferon alfa-2a), două picături de două până la patru ori pe zi. Viferon (interferon alfa-2b) vine de obicei ca o lumânare, adulții folosesc de obicei Viferon 3 și 4.

Există, de asemenea, inductori de interferon. Acestea sunt medicamente care stimulează organismul să producă propriile interferoni. Colds sunt tratate cu Tilorone (Amixin), Meglumine Acridone Acetate (Cycloferon) și o serie de alte medicamente antivirale pentru răceli.

Medicament antiviral pentru răceli "Amiksin"

Pentru tratamentul gripei și a infecțiilor respiratorii acute "Amiksin" administrat oral după masă, două comprimate de 0,125 g pentru adulți și 0,06 g pentru copii cu vârsta peste 7 ani în prima zi de boală și apoi 1 comprimat pe zi.

În cursul tratamentului - până la 6 comprimate. Contraindicat la femeile gravide și copii sub 7 ani.

Medicament antiviral pentru răceli "Cycloferon"

"Cycloferon" se utilizează pentru tratarea infecțiilor respiratorii acute și gripale, sub formă de injecții intramusculare, la o doză de 250 mg (12,5% în 2 ml), două zile consecutive, apoi în fiecare zi sau 1 comprimat de 0,15 g pe zi, timp de 20 de zile.

Medicament antiviral pentru răceli "Kagocel"

Kagocel este un inductor de interferon cu efecte antivirale și imunomodulatoare directe.

De obicei, este recomandat pentru gripă și infecții respiratorii acute la adulți 2 comprimate de 3 ori pe zi în primele două zile (doza zilnică este de 72 mg), apoi 1 comprimat de 3 ori pe zi (doza zilnică de 36 mg). În total, cursul de 4 zile reprezintă până la 18 comprimate.

Medicament antiviral pentru răceli "Arbidol"

Un astfel de medicament antiviral ca "Arbidol" este eficient în tratarea răcelilor. Acționează împotriva virușilor A, B, ei sunt, de asemenea, tratați cu parainfluenza, infecții sincițiale, adenovirusuri. Esența medicamentului în stimularea producerii de interferon endogen, are efecte antioxidante, consolidează sistemul imunitar.

Arbidol pentru răceli fără complicații este prescris: copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani - 50 mg, între 6 și 12 ani - 100 mg, peste 12 ani și adulți - 200 mg de 4 ori pe zi (la fiecare 6 ore) timp de 5 zile. În cazul dezvoltării complicațiilor (bronșită, pneumonie etc.), copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani iau câte 50 mg Arbidol, de la 6 la 12 ani - 100 mg, peste 12 ani, adulți - 200 mg de 4 ori pe zi (la fiecare 6 ore ) timp de 5 zile, apoi o singură doză de 1 dată pe săptămână timp de o lună.

Medicament antiviral pentru răceli "Amizon"

Antivirală pentru "Amizon" rece - este un inductor al interferonului endogen, are acțiune antivirală, imunomodulatoare și antiinflamatoare.

Adulții iau Amizon de 2-4 ori pe zi după ce au consumat gripă moderată și infecții respiratorii acute la 0,25 g, cu severă - 0,5 g timp de 5-7 zile; o doză de tratament este de 3-6,5 g. Copiii în vârstă de 6-12 ani beau 0,125 g de 2-3 ori pe zi timp de 5-7 zile.

Medicament antiviral pentru răceli "Anaferon"

"Anaferon" se referă la remedii homeopate cu efecte antivirale și imunomodulatoare. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata răcelile și gripa. Dozare pentru adulți: 1 comprimat, sublingual de la trei ori pe zi la șase, în funcție de severitatea bolii.

Tratamentul începe la primele simptome respiratorii. După îmbunătățirea condiției, se recomandă trecerea la administrarea medicamentului o dată pe zi, timp de 8-10 zile. Copiii de la șase luni până la trei ani, un comprimat dizolvat în 15 ml de apă și se dă să bea. Pentru profilaxie, Anaferon este administrat un comprimat o dată pe zi timp de una până la trei luni.

Medicament antiviral rece "Grippferon"

"Grippferon" este un medicament imunomodulator, antiviral și antiinflamator pentru uz intranazal. Durata tratamentului și doza preparatului "Grippferon" sunt de obicei determinate de medicul curant.

Doza recomandată pentru copii sub 1 an este de 500 UI (1 picătură de medicament) de 5 ori pe zi; pentru copiii de la 1 an la 3 ani este de 1000 UI (2 picături de "Grippferon") de 3-4 ori pe zi; de la 3 la 14 ani este de 1000 UI (2 picături de medicament "Grippferon") de 4-5 ori pe zi. Doza recomandată pentru adulți este de 1500 UI (3 picături) de 5-6 ori pe zi. Durata cursului de aplicare este de 5 zile.

Medicamente antivirale din plante pentru răceli

Unele plante medicinale au și efecte antivirale. Acțiunea multor preparate pe bază de plante este îndreptată împotriva virușilor aparținând familiei herpes. Răcoarea este adesea însoțită de răni herpetice, în plus, cursul infecției cu citomegalovirus, de asemenea, deseori are aceleași simptome ca și ARVI. Alpizarin aparține acestei categorii de medicamente. Ingredientul activ în acesta este un extract de plante, cum ar fi copeiul alpină, copecul în galben, frunzele de mango. Medicamentul antiviral "Flacozid" are în compoziția sa substanța activă, obținută din catifea Amur și catifea Laval. Pentru uz topic, se utilizează unguent "Megosin" (ulei de semințe de bumbac), "Helepin" (partea solului penny), "Gossipol" (obținut la prelucrarea semințelor de bumbac sau a rădăcinilor de bumbac).

Altabor aparține, de asemenea, medicamentelor antivirale utilizate pentru răceli. Se bazează pe extractul de culturi de semințe de argintiu gri și negru (lipicios).

Pike soddy și veinik pământ dau viață proteflazidului, se utilizează și în tratamentul răceliilor, gripei și pentru prevenirea acestora. Efectele antivirale și imunomodulatoare au drogul german "Imupret". Se compune din coadă de calză, frunze de nuc și scoarță de stejar.

Prețul medicamentelor antivirale pentru răceli

Rata de creștere a prețurilor pentru medicamente antivirale pentru răceli este destul de largă - de la 20 la 200 de grivne (desigur, aceasta depinde încă de ambalaj și numărul de comprimate). În orice caz, este mai bine să se consulte cu medicul dumneavoastră, care va prescrie medicamentul, care într-un caz special va fi cel mai eficient.

Dacă numiți prețurile aproximative pentru principalele medicamente antivirale utilizate pentru a trata răcelile, în farmacii din Ucraina, acestea sunt: ​​"Amizon" - de la UAH 20, "Arbidol" - de la UAH 50, "Amixin" - de la 30 UAH, "Anaferon" - de la 40 UAH, "Remantadin" - de la 11 UAH, "Kagocel" de la 70 UAH, "Viferon" - de la 70 UAH - de la 110 UAH.

Medicamente antivirale ieftine pentru răceli

Medicamente antivirale necostisitoare pentru răceli, care sunt adesea prescrise de medici și utilizate în mod obișnuit - "Amizon", "Amiksin", "Anaferon". Pentru 20-40 grivne, puteți cumpăra 10 comprimate. Dar, încă o dată, acordăm atenție: înainte de a lua o decizie cu privire la achiziționarea unui medicament antiviral pentru răceli, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Cu ajutorul medicamentelor antivirale, nu este o consecință care este eliminată, ci cauza unei răceli. Acesta este un mare avantaj al medicamentelor antivirale în tratamentul răcelilor, ceea ce explică și eficiența acestora. Medicamentele antivirale reduc perioada de frig cu doua pana la trei zile, facilitand cursul. Ca urmare a administrării de medicamente antivirale pentru răceli, riscul ca alte boli cronice să se agraveze (exacerbarea astmului bronșic, a bronșitei cronice și a altor boli) va fi exacerbată și nu vor apărea diverse complicații, așa cum se întâmplă adesea cu alte medicamente. În plus, medicamentele antivirale pentru răceli asigură un efect excelent în prevenirea SARS, gripa, inclusiv printre membrii sănătoși ai familiei atunci când pacientul este acasă.

Ce medicamente antivirale merita cumparate pentru frig?

răspunsuri:

Olga Oliinyk

Virușii cu răceală sunt mai mult de 200 de medicamente antivirale eficiente - în care eficacitatea ARVI este mai mare decât rănirea generală a organismului - nu există. Un organism normal însuși stăpânește pe deplin aceste virusuri, producând interferon la o temperatură ridicată (prin urmare, nu este necesar să trageți o temperatură mai mică de 38,5 - este bine!) - în 3 zile. Dacă nu, atunci o săptămână va produce anticorpi :) Deci - nu vă chinuiți cu chimie - proaspătă, umedă! ! aerul, spălarea nasului cu soluție fizică și clătirea gâtului - cu orice fel de ierburi sau doar apă - procesul în sine este important, băut frecvent copios și - FIE SĂNĂTOASĂ.

jack pisică

Evgeny Usmanov

Avlaak'h Mag

daca nasul curge apoi RINZA verificat

mp3 player

întrebare ciudată.. medicamente împotriva virusului pentru răceli...
deci virus sau frig
răcoritoare de vodca
antiviralul vâr scrie

XXX XXXXX

Nu cumpărați sau când nici arbidol, nici remontadină. Un doctor bun a spus în secret.

Enot323

Andrey Enyutin

nu cheltui bani. odată bolnav era prea târziu: (((ce sa întâmplat cu ei fără o săptămână).

Tanya abramovici

bea sucuri proaspete

Maxim Baranov

Antiviralele sunt eficiente în prima zi când acestea încep doar să dureze, strănut și apă. Apoi inutil. Colds sunt tratate cu repaus pat, abundent (până la 2 litri pe zi, dar mai bine la cerere) prin băut (+ lămâie, miere, etc) și paracetamol cu ​​febră peste 38.5 grade. Aceasta se face la recomandarea bolilor infecțioase. În general, răceala comună apare atunci când corpul este foarte dorit să se relaxeze. Prin urmare, fără tratament, frigul comun trece într-o săptămână și cu tratament, în doar 7 zile.

Doamnă gheață

ceai cu lămâie și miere! poate lapte este cald cu miere, de asemenea, ajută bine! pastile această chimie nu este de dorit.

Antivirală pentru răceli. Cele mai bune antivirale

O persoană sănătoasă nu este deloc interesată de cauzele bolii. Dar primul "strănut" sau "sniffing" îl face să se grabească la farmacie. Aici apare întrebarea: "Ce drog să alegeți?" Sursa unei raceli este o infectie bacteriana sau virala. Primul - eliminat perfect de antibiotice. Dar de multe ori o răceală este cauzată de o infecție virală. Terapia antibacteriană este inutilă aici. Poate ajuta doar la antivirale pentru raceli.

Adecvarea admiterii

Bariera de protecție împotriva virușilor este, după cum știți, sistemul imunitar. Că este capabil să reziste la multe dintre ele, fără a permite boala să se dezvolte. Din păcate, un sistem imunitar slăbit nu este capabil să protejeze organismul. În acest caz, cele mai bune medicamente antivirale ajung la salvare. Ar trebui să fie imediat consumate. Apoi, este posibil să se evite complicațiile grave și exacerbarea bolilor cronice.

Tratamentul antiviral pentru răceli reduce inflamația, reduce temperatura și promovează vindecarea organismului. Aceste medicamente sunt, de asemenea, recomandate pentru profilaxie înainte de apariția răcelilor sezoniere.

Este dificil să determinați ce tip de virus a cauzat boala, așa că medicii vă sfătuiește să utilizați un agent antiviral pentru o gamă largă de friguri obișnuite. Este important. Să prescrie medicamentul necesar după ce a fost examinat medicul.

Luați în considerare cele mai bune medicamente antivirale. Fiecare dintre aceste medicamente poate bate repede o răceală. Și, în același timp, pentru a preveni dezvoltarea de complicații neplăcute.

Medicina "Kagotsel"

Este un medicament imunomodulator antiviral. Compoziția preparatului conține sarea de sodiu a unui copolimer. Această componentă contribuie la dezvoltarea interferonului tardiv. Astfel, apare efectul antiviral.

Medicamentul "Kagocel" este cel mai eficient dacă începe utilizarea acestuia în prima zi a bolii.

Efectele secundare sunt rare. Se manifestă sub forma reacțiilor alergice. Medicamentul "Kagocel" este aprobat pentru utilizare de către copii de la trei ani. Pentru gravide și pentru lactație acest instrument nu este recomandat.

Medicamentul "Tsitovir 3"

Agent antiviral eficient, caracterizat printr-o acțiune complexă. Medicamentul include acid ascorbic, bendazol, care stimulează producerea de interferon endogen în organism.

Medicamentul este produs în mai multe forme:

 • capsule pentru adulți;
 • sirop permise să primească copii de la 1 an;
 • pulbere pentru fabricarea mortarului.

Efecte secundare sunt posibile, cum ar fi o scădere a presiunii la acei indivizi care sunt afectați de IRR.

Medicamentul este contraindicat la pacienții cu diagnostice:

 • hipotensiune arterială;
 • urolitiaza;
 • ulcer de stomac;
 • diabet zaharat.

Medicamentul nu este recomandat femeilor însărcinate. O atenție deosebită trebuie acordată copiilor.

Efectul terapeutic apare deja în a doua sau a treia zi.

Medicamentul "Amixin"

Bun antiviral. Are proprietăți imunomodulatoare excelente. În plus, este un inductor al interferonului. Medicamentul "Amiksin" se luptă perfect cu afecțiuni virale reci. Eficace într-o gamă largă de boli din acest grup. Utilizați medicamentul "Amixin" nu numai pentru tratament. Este recomandabil să se utilizeze pentru prevenirea bolilor virale.

Copiii sub 7 ani nu sunt medicamente prescrise. Nu trebuie utilizat de către femeile însărcinate, precum și de cei care alăptează.

Din punct de vedere comparativ, pot apărea reacții adverse. Singura manifestare este o reacție alergică.

Mijloacele "Ingavirin"

Medicamentul este în cerere pentru tratamentul gripei A, B, parainfluenza, infecția cu adenovirus și multe alte afecțiuni. Acesta este un imunomodulator excelent. Acționează apărarea organismului împotriva agenților patogeni virale.

Produsul este destinat exclusiv adulților. Până la vârsta de 18 ani, utilizarea sa nu este recomandată. Femeile gravide și asistenții medicali pot lua medicamentul "Ingavirin" numai după cum este prescris de către medic.

Reacțiile adverse posibile sunt alergii.

Medicamentul "Tamiflu"

Destul de eficiente antivirale pentru răceli. Este folosit pentru combaterea virusurilor gripale A și B. Medicamentul este ineficient în raport cu alte răceli. Medicamentul pentru profilaxie nu este destinat.

Instrumentul poate fi folosit pentru copiii care au atins un an. O condiție importantă este doza corectă. Tamiflu este permis să se utilizeze în timpul alăptării și al sarcinii. În același timp, ar trebui să se acorde atenție monitorizării atente a stării de bine.

Utilizarea acestui instrument poate provoca efecte secundare:

Medicamentul este interzis să se folosească de mult timp fără întrerupere. Deoarece poate provoca depresie și psihoză la un pacient.

Medicina "Arbidol"

Pastile antivirale populare pentru raceli. Ele sunt eficiente în tratarea unei varietăți de afecțiuni virale. Acest medicament nu este prescris pentru copii sub 3 ani. Femeile gravide pot folosi instrumentul, dar numai sub supravegherea unui medic.

Efectele secundare din utilizarea medicamentelor includ:

 • dureri de cap;
 • reacție alergică individuală.

Acest medicament a fost inventat în 1974. Până în prezent, rămâne în cerere. Deoarece medicamentul "Arbidol" - un instrument eficient și sigur care are o gamă largă de efecte.

Medicamentul "Anaferon"

Este un medicament homeopatic care poate stimula imunitatea antivirală. Este folosit pentru a trata gripa. În plus, este prescris în scopuri profilactice. Medicamentul poate reduce riscul de complicații.

De droguri "Anaferon" este permis să utilizeze asistență medicală și gravidă. În plus, selectarea medicamentelor antivirale eficiente pentru copiii cu răceli, alegerea majorității părinților și medicilor se oprește pe acest instrument. Pentru produsele cruciale, producătorii au lansat o formă specială de medicamente.

Medicamentul "Anaferon" este contraindicat persoanelor care nu tolerează lactoza. Practic instrumentul nu provoacă complicații. Este foarte eficient.

Medicina "Otsillokoktinum"

Medicina homeopatică, care este produsă în granule. Instrumentul oferă o prevenire eficientă. Curăță frig și gripa. Medicamentul nu are aproape nici o contraindicație. Singura excepție este intoleranța la lactoză. Instrumentul are dreptul să folosească nou-născutul, din primele zile. Este prescris pentru lactație și gravidă.

Medicamentul este cel mai eficient dacă se ia la primele simptome ale debutului bolii. Medicamentul Oscillococcinum ajută la suprimarea activității virusului gripal, protejează împotriva eventualelor complicații.

Tratamentul copiilor

Cei mai buni agenți antivirali ne-au oferit natura. Acestea sunt lămâie, usturoi, ghimbir, miere, aloe, trandafir sălbatic. Menținând în mod regulat imunitatea copilului cu mijloace accesibile și simple, nevoia de pregătire va dispărea de la sine.

Dar, dacă miezul are toate simptomele bolii, atunci terapia cu medicamente nu se poate face.

Copiii antivirale pentru răceli se aplică următoarele:

 1. Remedii homeopate. În aceste medicamente, conținutul de substanțe active este extrem de mic. Modul în care acestea afectează organismul până în prezent nu este clar. Dar efectul pozitiv este adesea negat. Medicii recomanda folosirea regulii de o zi. În cazul în care medicamentul homeopat în timpul zilei nu a avut un efect favorabil, nevoia de admitere ulterioară dispare. Aceste medicamente sunt: ​​"Oscillococcinum", "Aflubin", "Anaferon", "Ergoferon", "Vibrucol" (lumanari).
 2. Inductori de interferon. Acestea sunt imunostimulante eficiente. Acestea forțează organismul să producă interferon. Ele sunt prescrise foarte atent. Se recomandă utilizarea acestor instrumente pentru o perioadă scurtă de timp. Deoarece utilizarea pe termen lung epuizează resursele. În acest sens, eficacitatea medicamentelor este redusă semnificativ. Acest grup include medicamente: "Tsitovir", "Kagocel", "Viferon" (lumânări), "Grippferon" (picături). Derinatul de droguri este foarte eficient. Se observă că, sub influența sa, organismul produce propriul interferon mult mai rapid. Supozitoarele antivirale (de exemplu, Viferon) merită o atenție deosebită. Studiile au confirmat faptul că administrarea rectală poate crește biodisponibilitatea interferonului până la 80%.
 3. Medicamente combinate. Acestea sunt agenți antivirus excelenți și, în același timp, inductori excelenți de interferon. Acestea includ medicamente: cicloferon, Amixin, Arbidol, Ingavirin, Isoprinozină, Panavir. Toate fondurile afectează virușii și stimulează simultan producerea de interferon. Copiii de până la doi ani nu sunt utilizați, deoarece medicamentele au efecte secundare.
 4. Gripa. Acest grup include medicamente: Tamiflu, Remantadin, Relenza. Efectele lor se aplică numai la virușii gripali. Pentru alții, boala este ineficientă.

Utilizarea de medicamente pentru copii

Trebuie amintit că antiviralele pentru răceli sunt o armă puternică. Dacă se utilizează incorect, nu va vindeca ARVI, gripa. Și chiar capabil de rău. Prin urmare, utilizați medicamentul numai în doze prescrise și în conformitate cu schemele indicate.

Următoarea listă de instrumente va permite părinților să afle care medicamente antivirale pentru copii pentru răceli sunt potrivite pentru agitațiile lor.

Următoarele medicamente pot fi prescrise pentru nou-născuți:

 • "Aflubin" (picături).
 • "Interferon".
 • "Oscillococcinum".
 • "Viferon" (lumânări).
 • "Grippferon".
 • "Kipferon".
 • "Genferon Light" (lumânări rectale).
 • „Aciclovirul“.

Cei mici care au vârsta de 1 lună au dreptul să utilizeze produsul "Anaferon" pentru copii. Copiilor în vârstă de 6 luni li se permite să utilizeze medicamentul "Ergoferon".

De la copiii în vârstă de 1 an pot fi tratați cu medicamente:

Persoanele în vârstă de doi ani pot fi prescrise mijloacele "Izoprinozin".

Copiii cu vârsta de 3 ani sunt eligibili pentru medicație:

Pentru copiii în vârstă de patru ani, este permisă utilizarea de droguri "Cycloferon" sub formă de tablete.

Frunzele de cinci ani pot folosi deja medicamente:

Copiii în vârstă de 7 ani pot fi tratați cu ajutorul "Amixin". Și de la vârsta de 13 ani, copiii au voie să utilizeze medicamentul Ingavirin.

Atenție importantă

În concluzie, trebuie spus că luați orice medicamente antivirale pe care le alegeți foarte atent. Nu faceți acest lucru frecvent. Stimularea constantă a sistemului imunitar epuizează sistemul. Apărarea organismului începe să funcționeze mai puțin eficient. Medicii recomandă să nu petreacă mai mult de 3-4 cursuri de medicamente antivirale timp de un an. O persoană care folosește mai des aceste medicamente este foarte amenințată. Pentru că sistemul imunitar este destul de periculos.

Lista gripelor ieftine și medicamentelor la rece

Aproape fiecare persoană suferă de o răceală cel puțin o dată pe an. Indiferent cât de puternic este corpul uman, nu poate fi asigurat complet împotriva virușilor și a infecțiilor, mai ales dacă a ieșit off-sezonul sau iarna. Producătorii de combatere a bolilor oferă medicamente ieftine și contraceptive pentru gripă. Trebuie să știți care dintre ele nu sunt doar ieftine, dar și eficiente.

Antiviralele sunt ieftine, dar eficiente.

Toate remediile împotriva gripelor și a răcelii se încadrează în trei mari categorii:

 1. Antivirala. Aceste medicamente luptă împotriva virusului, fac celulele corpului mai rezistente la efectele sale.
 2. Imunomodulatori. Pregătiri pentru corectarea reacțiilor de protecție ale corpului la nivelul natural.
 3. Pentru tratamentul simptomatic. Medicamentele din acest grup nu suprimă infecția, ci doar elimină simptomele unei raceli sau a unei gripe.

Tablete antivirale

Cele mai renumite medicamente din această categorie:

 1. Tamiflu, Oseltamivir. Adulții și adolescenții beau 1 comprimat de două ori pe zi timp de cinci zile. Medicamentul nu este recomandat pentru cei cu rinichi bolnavi.
 2. "Amiksin". Adulții beau în prima zi de boală două comprimate de câte 125 mg fiecare și apoi câte unul câte unul în fiecare zi. Doza de droguri pentru copii este redusă la jumătate. Medicamentul este interzis să ia gravidă.
 3. "Ribavirin". Drogul este o nouă generație, foarte eficientă. Adulții iau 0,2 g de patru ori pe zi. Cursul este de 5 zile.

imunomodulatori

Medicamente ieftine pentru tratamentul frigului și gripei din această categorie:

 1. "TSikloferon". Medicamentul pentru adulți și copii care au împlinit deja patru ani. Cursul este de 20 de zile, luați o tabletă în fiecare zi.
 2. "Kagocel". Acest medicament poate fi combinat cu antibiotice. Adulții beau două comprimate de trei ori în primele două zile, apoi unul câte unul. "Kagocel" nu poate să rămână gravidă în primele trei luni.
 3. "Anaferon". Medicină homeopatică. Adulții beau un comprimat de 3-6 ori pe zi.

Pentru tratamentul simptomatic

Lista de medicamente care pot elimina semnele bolii:

 1. Coldact Plus. Capsule cu paracetamol și excipienți. Ar trebui să le bei la fiecare 12 ore. În timpul tratamentului, este necesar să refuzați în mod absolut băuturile alcoolice.
 2. "Coldrex". Ajută la frig cu o tuse umedă. Este necesar să luați un comprimat de 3-4 ori pe zi. Acest medicament nu trebuie să vă beți dacă aveți diabet, insuficiență hepatică sau renală.
 3. "Rinzai". Tabletele sunt administrate de 4 ori pe zi. Nu pot fi beți în stare gravă, copii sub 15 ani, oameni cu boli ale inimii, vase de sânge. Cursul este de 5 zile.
 4. "Fervex". Medicamentul este produs sub formă de pungi de pulbere, care trebuie dizolvate în apă caldă. Nu utilizați "Ferveks" mai mult de trei zile. În ziua în care nu puteți bea mai mult de 4 pachete.

Remedieri reci

În plus față de tablete, există multe alte medicamente care luptă eficient împotriva bolii. Dacă nu doriți să luați medicamente antivirale pentru răceli și gripă, utilizați remedii complexe de acțiune simptomatică, atunci puteți încerca o altă strategie de tratament. Decizia trebuie luată pe baza gravității bolii. Există o mulțime de medicamente ieftine și contraceptive care vă vor ușura starea.

Pentru dureri în gât

Pentru a ameliora inflamația și iritarea vă vor ajuta astfel de medicamente:

 1. "Grammidin". Pastile de mare viteză cu anestezic. Acestea ar trebui să fie luate două bucăți de 4 ori pe zi, observând cursul săptămânal.
 2. "Valium". Îmbunătățește durerea și au un efect antiseptic. Tabletele trebuie să se dizolve o dată la trei ore. A fi tratat cu acest medicament este permis copiilor de peste cinci ani. Îndepărtați complet durerea gâtului timp de trei sau patru zile.
 3. "Faringosept". Un medicament puternic care este interzis să ia copii sub șase ani. Se recomandă ca tabletele să se dizolve după masă și apoi să nu bea lichide timp de ceva timp. În timpul zilei - nu mai mult de cinci bucăți. Cursul de tratament este de trei zile.

Nazale

Un nas curbat vă va ajuta să eliminați astfel de medicamente:

 1. "Sanorin". Are acțiune vasoconstrictoare. Nu tratați congestia nazală, dar eliminați-o temporar. Aceste picături nu pot fi utilizate mai mult de cinci zile la rând. Ca parte a unei concentrații reduse de substanțe vasoconstrictoare și ulei de eucalipt.
 2. "Pinosol." Picături medicinale cu efecte terapeutice. Se luptă încet cu cauzele răcelii obișnuite, dar nu elimină congestionarea.
 3. Aqua Maris. Produse pentru hidratarea mucoasei nazale. Nu suprasolicite vasele de sânge, accelerează procesul de vindecare. Se recomandă ca picăturile de hidratare să se aplice pentru orice tip de rinită.
 4. "Vibrocil". Medicament antiviral. Drops elimina nu numai un nas curbat, dar, de asemenea, cauza ei. Are acțiune vasoconstrictoare, antihistaminică, ucide bacteriile, ameliorează umflarea.

antipiretice

Astfel de medicamente vor reduce rapid temperatura:

 1. „Paracetamolul“. Un remediu testat în timp și ieftin, care elimină febra, ameliorează durerea și inflamația. El practic nu are efecte secundare. Paracetamolul este principala componentă activă a multor alte medicamente: Panadol, Vervex, Flucolde, Coldrex.
 2. "Ibuprofen". Acest medicament este mai degrabă antiinflamator, dar, de asemenea, scade temperatura. Nu poate fi administrat pentru cei care au un ulcer, boli de rinichi sau ficat. Inclus în "Nurofen", "Ibuklina".
 3. "Aspirina" (acid acetilsalicilic). Antipiretic și analgezic. Nu pot fi luate de femei gravide, copii sub vârsta de 12 ani, cei cu coagulare sanguină redusă. Este principala componentă a unui număr mare de alte medicamente antipiretice.

Din herpes

Acest simptom neplăcut al frigului va ajuta la depășirea unor astfel de alifii:

 1. „Aciclovirul“. Cel mai ieftin instrument. Luptește virusul, nu-l permite să se înmulțească. Dacă sunteți însărcinată sau hrăniți copilul, atunci nu utilizați medicamentul. Dacă aveți herpes de multe ori, cel mai bine este să alterați "Acyclovir" cu un alt unguent antiseptic sau cremă, pentru a nu provoca dependență.
 2. "Zovirax". Crema conține propilen glicol, datorită căruia substanța activă penetrează celulele mai repede și mai eficient. Ei bine absorbit în piele. Zovirax trebuie utilizat în mod clar în conformitate cu instrucțiunile.
 3. Fenistil Pentsivir. Medicament foarte puternic care elimină imediat herpesul. Nu permite rănilor să devină cicatrici. Medicamentul nu trebuie utilizat de mame însărcinate, care alăptează, copii sub 12 ani.

Puternic antiviral pentru răceli

Medicamente antivirale pentru răceli

Tratamentul unei astfel de boli ca o frigă implică utilizarea unui număr de măsuri pentru a reduce temperatura și a reduce inflamația. Cu toate acestea, dacă boala este virală, atunci există o probabilitate de complicații, deoarece pacientul este prescris medicamente antivirale pentru răceli, care au un efect direct asupra particulelor care infectează organismul.

Medicamente antivirale pentru răceli - o listă

Utilizarea acestor medicamente ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea apariției complicațiilor. Acestea sunt recomandate pentru a lua ca o prevenire a numeroase boli. În caz de răceală, medicii sfătuiesc să recurgă în mod specific la agenții antivirali și nu la cei antibacterieni, pentru a depăși virusul care a cauzat boala. Tratamentul antibiotic se efectuează în prezența complicațiilor bacteriene.

Cele mai populare medicamente antivirale pentru răceli sunt cele care au următoarele nume:

 • Relenza;
 • Kagocel;
 • Tamiflu;
 • Grippoferon;
 • arbidol;
 • Amizon;
 • rimantadina;
 • tsikloferon:
 • Groprinozin.

Și, de asemenea, medicamente homeopate antivirale pentru răceli:

Luați în considerare unele dintre medicamentele prezentate:

 1. Ribavirina este prescrisă pentru bolile asociate activităților virusurilor din grupurile A0 și A2, care se confruntă efectiv cu rinovirusurile.
 2. Arbidol este folosit pentru a scăpa de bolile cauzate de virușii A și B. Remediul inhibă, de asemenea, adenovirusurile și este eficient pentru gripa de lara.
 3. Groprinozina reduce încărcătura creată de viruși pe corp, stimulează sinteza interferonului, mărind astfel rezistența la boli.
 4. Inosine Pranobex este deosebit de eficient în tratarea afecțiunilor asociate cu efectele rinovirusurilor, virusurilor din grupul B și adenovirusuri. De asemenea, utilizarea medicamentelor ajută la combaterea parainfluenzei și a virusului gripal.

Medicamente antivirale ieftine pentru răceli

Printre mijloacele ieftine de distrugere a particulelor infecțioase se numără:

 1. Amizon, care are un efect interferonogen clar. Pe lângă costul scăzut, avantajele sale sunt absența efectelor secundare, inclusiv a reacțiilor alergice;
 2. Anaferon, care inhibă activitatea virusurilor gripale, parainfluenza, rotavirusul, adenovirusul, susține imunitatea. Medicamentul este utilizat în mod activ împreună cu alte medicamente din complexul pentru tratamentul bolilor cauzate de virusul herpesului.
 3. Amiksin stimulează sistemul imunitar, are un efect de lungă durată. În multe cazuri, o săptămână este suficientă pentru a bea o pastilă.

Medicamente antivirale puternice pentru răceli

Cel mai puternic dintre toți agenții sunt inhibitorii neuraminidazei, care slăbesc enzima responsabilă de dezvoltarea virusului. Acestea includ Zanamivir și Tamiflu.

Medicamentele inhibă creșterea virusurilor aparținând grupurilor A și B. Utilizarea lor reduce durata fazei febrile cu 50%, reduce probabilitatea complicațiilor la jumătate. Principalul avantaj al acestor fonduri este că își pierd efectul pe toată durata bolii. Cu toate acestea, datorită numeroaselor efecte secundare, acestea nu sunt prescrise la copiii cu vârsta sub doisprezece ani.

Cele mai eficiente medicamente antivirale pentru răceli

Formele cele mai convenabile și eficiente sunt interferonii. Aceste componente sunt active împotriva tuturor virusurilor, deoarece activitatea lor nu este limitată. Interferonul este sintetizat în organism, deoarece principalul efect secundar îl reprezintă intoleranța proteinelor străine. Cele mai bune medicamente antivirale pentru răcelile din această categorie sunt: ​​Cycloferon, Laferon, lumanari - Kipferon, picături nazale - Grippferon.

Medicamente antivirale ieftine, dar eficiente pentru adulți: o listă de medicamente ieftine

Antivirale pentru infecții virale respiratorii acute - cele mai bune medicamente pentru adulți, prin care puteți ameliora simptomele de răceală.

Toți doctorii insistă că, în timpul răspândirii infecțiilor virale, este necesar să se efectueze prevenirea și să nu se aștepte până când apare gripă sau durere în gât.

Cea mai eficientă măsură preventivă din iarnă și toamnă este stimularea funcțiilor de protecție ale corpului. O imunitate bună nu va permite agenților patogeni să provoace o boală sau cel puțin să permită evitarea complicațiilor care se dezvoltă din ce în ce mai mult pe fondul răcelii.

Când boala este cauzată de viruși - ARVI, tratamentul trebuie efectuat fără întârziere. Cea mai bună soluție în acest caz sunt medicamente antivirale eficiente. Principiul lor de acțiune este de a influența factorul etiologic, adică virusul.

De regulă, medicamentele antivirale sunt utilizate pentru gripa și ARVI. Tabletele anti-inflamatorii cu spectru larg afectează replicarea virale, stopând multiplicarea acesteia.

Medicamentele împotriva gripei pot avea o bază naturală sau sintetică. Ele sunt utilizate nu numai în tratamentul SARS sau gripei, ci și ca măsură preventivă.

Acest medicament cel mai bun poate fi utilizat în tratamentul diferitelor etape ale frigului comun. Astăzi, medicina cunoaște mai mult de 500 de agenți cauzatori ai diferitelor tipuri de răceli. Prin urmare, alegerea instrumentelor pentru a ajuta la depășirea bolii este, de asemenea, destul de extinsă.

De regulă, bolile virale sunt tratate cu trei grupe de medicamente:

 1. Agenți antigripali cu un spectru larg de activitate.
 2. Droguri care luptă împotriva citomegalovirusului.
 3. Medicamente care tratează infecția cu herpes.

Dacă boala a devenit severă, atunci este necesară administrarea de pilule antivirale, iar stadiul pulmonar poate fi tratat cu interferoni.

În 24-32 de ore după apariția manifestărilor primare, este important să începeți repede administrarea unui agent antiviral.

Dacă înmulțirea virusului nu este oprită în timp, atunci se va inunda întregul corp.

În acest caz, pastilele antivirale vor fi ineficiente în eficiența lor.

Ce efect au medicamentele antivirale asupra ARVI?

Medicamentele antivirale pentru răceli elimină factorii de apariție și dezvoltarea acestora. Deci, rezultatul acestor mijloace este:

 • reducerea riscului de exacerbare a bolilor cronice (astm, bronșită etc.);
 • ameliorarea manifestărilor dureroase, reducerea duratei cursului SRAS timp de câteva zile
 • reducerea riscului de complicații.

Medicamentele antivirale pentru gripa sunt folosite ca îngrijire preventivă de urgență dacă cineva apropiat de ele se îmbolnăvește și trebuie să reducă riscul de infecție.

Tablete antivirale pentru SARS

În categoria în care există medicamente sintetice antivirale care luptă eficient împotriva virușilor, există două grupe de medicamente eficiente. Principiul de acțiune al blocanților cu canale M este acela că virusul nu are posibilitatea de a intra în celule și de a se multiplica acolo.

Un instrument bun în această categorie este Rimantandin (Remantadin) și Amantadin (Midantan). Pentru a obține eficacitatea necesară, tratamentul trebuie să înceapă la apariția primelor simptome ale bolii. Cu toate acestea, dezavantajul lor este că este dificil să se determine tipul de virus care a infectat o persoană.

Medicii prescriu astfel de medicamente antivirale în timpul epidemiei de gripă A. În plus, gripa porcină și gripa aviară sunt rezistente la acestea. Trebuie să ne amintim că tuse și comprimate reci trebuie luate nu numai pentru bolnavi, ci și pentru cei care sunt aproape de el.

Inhibitorii de inhibitori ai neuraminidazei se luptă activ împotriva virusurilor gripale B și A. Acțiunea lor se bazează pe suprimarea enzimei responsabile de răspândirea virusului.

Medicamentele care aparțin acestui grup sunt Zanamivir (Relenza) și Oseltamivir (Tamiflu). Primirea acestor fonduri trebuie inițiată în primele două zile după apariția simptomelor primare ale ARVI.

Lista medicamentelor anti-reci include:

 1. tsikloferon;
 2. Tamiflu;
 3. Amizon;
 4. Relenza;
 5. ribavirină;
 6. Grippferon;
 7. arbidol;
 8. Anaferon;
 9. viferon;
 10. Amiksin;
 11. Kagocel;
 12. viferon;
 13. Rimantadina.

zanamivir

Acest medicament antiviral este prescris pentru adulți și copii de la vârsta de 5 ani cu gripa. Inhalarea trebuie făcută de două ori pe zi, 5 mg timp de 5 zile. Deci, doza zilnică totală este de 10 mg.

Instrumentul nu trebuie combinat cu alte amestecuri de inhalare, inclusiv bronhodilatatoare datorită faptului că, în cazul astmului bronșic și al altor boli pulmonare nespecifice, pot apărea agravări. Unii oameni care nu suferă de boli pulmonare uneori dezvoltă iritații ale nazofaringianului, ceea ce ocazional duce la bronhospasm.

oseltamivir

Pentru tratamentul adulților și copiilor de la 12 ani, medicul poate prescrie medicamentul antiviral Oseltamivir. Doza zilnică recomandată este de 75 mg, care trebuie împărțită în două doze. Tabletele ar trebui să fie beți timp de cinci zile.

În plus, instrumentul poate fi atribuit unui copil de la 1 an, cu condiția ca greutatea corporală să nu fie mai mică de 15 kg. Deci, dacă greutatea este de 15 kg, atunci doza este de 30 mg, până la 23 kg - 45 mg, până la 40 kg - 60 mg și mai mult de 40 kg - 75 mg. Capsulele trebuie beți de două ori pe zi timp de 5 zile.

Cu toate acestea, persoanele care au insuficiență renală trebuie să ia acest remediu cu precauție extremă, deoarece pot provoca greață și vărsături, deci trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile cu privire la ce să beți în timpul frigului și cum.

În plus, medicul poate prescrie medicamente antivirale cu cost redus, incluzând pranobexul cu spectru larg (Groprinozin) și ribavirina (Ribarin).

ribavirină

Acest medicament antiviral afectează virusurile gripale B și A. În plus, este eficient împotriva rinovirusurilor, coronavirusurilor, ARVI, virusului sincițial respirator și a parainfluenzei.

Dar acest remediu este destul de toxic, din aceste motive este prescris numai când se confirmă o infecție sincițială respiratorie. Adesea devine cauza bronșiolitei la copii.

Ribavirina este un instrument bun pentru noua generație, al cărui preț este destul de ridicat. Se utilizează pentru tratamentul răului la adulți de 4 ori pe zi, 200 mg timp de o săptămână. Dar cu anemie hemolitică, insuficiență renală și sarcină, ribavirina este interzisă.

Inozină pranobex

Pastile anti-rece Inosine Pranobex de o noua generatie sunt eficiente in:

Acest medicament anti-rece stimulează sistemul imunitar. Pentru a vindeca gripa și alte infecții virale la adulți, Inosine Pranobex trebuie administrat de 4 ori pe zi, 2 comprimate timp de o săptămână. Pentru copii, rata zilnică nu trebuie să depășească 50 mg pe 1 kg de greutate.

De droguri este luat de până la 4 ori pe zi, în același timp. Durata tratamentului este de la 5 la 7 zile.

Interferonii și inductorii de interferon

Acești agenți antivirali sunt elemente de proteine ​​sintetizate de organism sub forma unui răspuns la infecție, producând astfel rezistență la viruși. Interferonii sunt la fel de eficienți ca și grupurile de medicamente care au o anumită atenție. Ei au un spectru larg de acțiune, datorită căruia se află în fruntea clasamentului printre alte medicamente sintetice antigripale.

Cu toate acestea, unii medici sunt convinși că cu ARVI un astfel de grup de medicamente este ineficient. Aceste medicamente antivirale pentru răcelile pot fi prescrise sub formă de supozitoare rectale și picături nazale.

Deci, interferonul de leucocite nativ ar trebui să fie instilat în nas până la 6 ori pe zi, iar Reaferon 2 picătură de 4 ori pe zi. Practic, Viferon este prescris ca lumanari, iar la adulti li se prescrie Viferon 3 sau 4.

În ceea ce privește inductorii de interferon, ele sunt un fel de stimulator al producției de interferon de către organism. Pentru răceli, medicul poate prescrie meglumina acetat de acridonă (Cycloferon), Tilorone (Amiksin) și alte pilule antivirale.

Amiksin

Pentru a vindeca infecțiile respiratorii acute și gripa, trebuie luat Amiksin - un medicament de o nouă generație, al cărui preț este destul de scăzut.

Acest instrument trebuie administrat oral după o masă. Doza pentru adulți este de 0,125 g, iar pentru copiii de la 7 ani - 0,6 g. Tabletele se beau în prima zi de boală și apoi în fiecare zi.

Durata tratamentului implică administrarea a 6 comprimate. Cu toate acestea, Amiksin nu poate fi administrat copiilor sub 7 ani și femeilor însărcinate.

tsikloferon

Tabletele Tsikloferon privind eficiența sunt similare cu Amiksin. Acestea sunt utilizate în tratamentul infecțiilor respiratorii acute și a gripei.

Adesea, medicamentul este utilizat sub formă de soluție (12,5%) pentru injecții intramusculare de 2 ml timp de două zile. După aceea, injecțiile se fac zilnic sau se administrează pastile (0,15 g) timp de 20 de zile.

Kagocel

Este un inductor de interferon, care are un efect imunomodulator și antiviral.

De regulă, medicamentul este prescris pentru răceli, de trei ori pe zi, cu 2 comprimate. În primele două zile de tratament, doza zilnică ar trebui să fie de 72 mg.

După ce medicamentul trebuie luat de trei ori pe zi, 1 comprimat (36 mg). Pentru 4 zile de tratament, pacientul bea aproximativ 18 comprimate.

Cel mai ieftin medicament care este eficient pentru virusurile A și B, adenovirusurile, parainfluenza și infecțiile sincițiale. Principiul instrumentului este de a stimula sinteza interferonului endogen. Arbidol intareste sistemul imunitar si are un efect antioxidant.

Dacă nu există complicații cu o răceală, medicamentul poate fi prescris copiilor și adulților:

 1. 3-6 ani - 50 mg;
 2. 6-12 ani - 100 mg;
 3. După 12 ani, 200 mg.

Arbidol trebuie luat timp de 5 zile, de patru ori pe zi, la fiecare 6 ore. După aceea, medicamentul este băut 1 dată în 7 zile timp de o lună.

Amizon

Agent antiviral ieftin, care este un inductor al interferonului endogen. Are efect antiinflamator, imunomodulator și antiviral.

Adulți Amizon trebuie luat după mese de până la 4 ori pe zi, cu o severitate moderată a infecțiilor respiratorii acute și a gripei la 0,25 g, iar în caz de formă severă a bolii - la 0,5 g pe săptămână. Doza pentru copiii cu vârsta sub 12 ani este de 0,125 g de trei ori pe zi timp de 5 zile.

Anaferon

Este un remediu homeopat care are un efect imunomodulator și antiviral. În plus, este utilizat în tratamentul gripei și SARS. Adulții trebuie să ia 1 comprimat de până la 6 ori pe zi.

Tratamentul cu Anaferon trebuie să înceapă cu primele manifestări respiratorii. Când starea pacientului se îmbunătățește, medicamentul este administrat o dată pe zi timp de 10 zile.

Copii cu vârsta cuprinsă între 0,5 și 3 ani, un comprimat trebuie dizolvat în 15 ml de apă și apoi băut. În scopuri profilactice, Anaferon este prescris cu 1 comprimat 1 dată pe zi, timp de 1-3 luni. În plus, aceasta este o ofertă destul de ieftină.

Grippferon

Medicament pentru uz intranazal, are efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare. Durata cursului terapeutic și dozajul sunt determinate de medicul curant.

Pentru copiii cu vârsta de până la 1 an, o singură doză recomandată este 1 picătură (500 UI) de 5 ori pe zi. Copiii de la 1 la 3 ani au prescris 2 picături (1000 UI) de trei ori pe zi.

La vârsta de 14 ani, doza zilnică este de 2 picături (100 UI) de cinci ori pe zi. O persoană adultă Grippferon trebuie administrată de 6 ori pe zi, 3 picături (1500 UI). Durata cursului de tratament este de cinci zile.

Medicamentele antivirale din plante sunt ieftine

Multe plante medicinale au un efect antiinflamator și antiviral. Deseori remedii pe bază de plante ajută la combaterea infecției cu herpes.

Foarte adesea frigul comun este însoțit de herpes. În plus, apariția infecției cu citomegalovirus este adesea însoțită de aceleași simptome ca și cu ARVI.

Alpizarin este inclus în lista de medicamente care luptă împotriva virușilor și infecțiilor. În compoziția sa există un extract de frunze de mango, galben kopechnik și kopechnik alpine.

În plus, Flacoside este un remediu bun bazat pe ingrediente naturale. Ingredientul activ al medicamentului este obținut din catifea Laval și catifea Amur.

În exterior, puteți aplica astfel de unguente ca:

 • Gossypol (substanța activă se obține prin prelucrarea rădăcinii de bumbac sau a bumbacului).
 • Helepin (ingredientul activ este frunzele copepelor Lespedeza).
 • Megozin (ulei de bumbac).

În plus, medicamentele antivirale naturale pentru răceli includ pe listă medicamente cum ar fi Altabor (pe bază de tulpină de alder lipicios și gri) și Proteflazid (extras din partea de sol a ierbii de stuf și sardinelă). Aceste fonduri sunt utilizate în mod activ în scopuri profilactice și terapeutice în caz de gripă și alte răceli.

Un alt efect imunomodulator și antiviral are un medicament de la producătorul german - Imupret. Acest produs conține scoarță de stejar, frunze de nuc și coaptă. Ce abordare rațională a tratamentului infecțiilor virale respiratorii acute și cum să utilizați medicamente - în forma din acest articol.

Medicamente antivirale pentru SARS. Comparație între droguri și recenzii

O persoană este înconjurată constant de microorganisme. Aceștia pot provoca ARVI. Virușii intră în corp prin tractul respirator. Pentru a opri rapid simptomele neplăcute, medicamentele antivirale trebuie luate cu ARVI. Cu toate acestea, nu este de fiecare dată când o persoană primește o boală când vine în contact cu microorganismele. Sistemul imunitar le poate rezista perfect. Dar dacă apărarea organismului nu poate face față, atunci boala se poate dezvolta la întregul său potențial și chiar poate provoca daune serioase plămânilor, bronhiilor și provoacă exacerbări ale patologiilor cronice.

Tactici de tratament

Cea mai mare parte a populației cu cea mai mică tuse și strănutare primește din kit o varietate de medicamente și începe să se lupte cu boala. În acest caz, alegerea multor persoane cu SARS se oprește la antibiotice. În primele zile de tratament, această tactică este greșită.

Medicamentele antibacteriene au un efect asupra bacteriilor. Sursa ARVI este un virus. Flora bacteriană se poate alătura numai în ziua 5-7 a unei răceli. În acest caz, se recomandă numirea unui antibiotic. Și pentru a preveni astfel de medicamente sunt complet lipsite de sens.

Medicamentele antivirale pentru ARVI sunt mijloacele de alegere. Dacă boala este ușoară, cu o protecție imună mare, atunci puteți face față unei răceli, chiar și fără medicație. Dar dacă boala a "recompensat" pacientul cu toate simptomele neplăcute - o tuse puternică, o febră rece și rece, atunci tratamentul cu ARVI este pur și simplu necesar. Agentul antiviral va opri repede simptomele dureroase ale unei răceli.

Cu toate acestea, este necesar să se știe că astfel de medicamente sunt eficiente numai în stadiile inițiale ale bolii. În ziua a 3-5-a, o astfel de terapie nu va aduce efectul dorit. Dacă un agent care cauzează boală sa înmulțit și sa răspândit în mod activ prin organism, atunci agenții antivirali nu pot face față unei răceli.

Clasificarea medicamentelor

În practica medicală există o anumită separare a tuturor medicamentelor în funcție de mecanismul de acțiune și origine. Potrivit acestuia, agenții antivirali sunt clasificați după cum urmează:

 1. Interferoni. Astfel de preparate conțin anumite substanțe de natură proteică. Principala lor sarcină este de a preveni răspândirea microorganismelor. Interferonul este o protecție excelentă împotriva infecției virale provocată de ARVI. Tratamentul cu aceste medicamente ajută la accelerarea recuperării, facilitează în mare măsură sarcina terapeutică. Inițial, interferonul, oameni de știință medicali, au fost obținuți din sângele unui donator uman. Ulterior, medicamentele eficace au fost dezvoltate prin mijloace artificiale - inginerie genetică. Cele mai eficiente medicamente sunt leucocitele umane de la Interferon, Viferon și Grippferon. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că un medic trebuie să prescrie oricare dintre aceste medicamente.
 2. Inductori de interferon. Acest grup de medicamente funcționează puțin diferit. Medicamentul, care afectează corpul uman, stimulează activ producerea propriilor interferoni. Datorită acestei tactici, mijloacele sunt utilizate pe scară largă în cazul patologiilor catarale, incluzând ARVI. Tratamentul răcelii cu inductori de interferon este foarte eficient. Aceste instrumente vă permit să opriți simptomele de gripă. Următoarele medicamente sunt cele mai frecvente: Amixin, Levomax, Arpeflu, Arbidol, Immustat, Arbivir.
 3. Amine ciclice. Mecanismul de acțiune al acestui grup vizează inhibarea virusului. Medicamentele care intră în corpul uman contribuie la încălcarea formării coajelor microorganismelor. Datorită acestui efect, se obține un efect terapeutic ridicat al acestor medicamente. Cei mai eficienți reprezentanți ai grupului sunt produsele Remantadin și Remavir.
 4. Inhibitori de neuraminidază. Astfel de agenți antivirus afectează numai virusul gripal. Acțiunea lor se bazează pe inhibarea enzimei neuraminidazei. Astfel, virusul este eliberat din celulele infectate. Acest lucru vă permite să opriți gripa în stadiile inițiale și nu permite virușilor să scape din tractul respirator. Medicamentele reduc perfect severitatea simptomelor, iar pacientul se recuperează mai repede. Cele mai eficiente medicamente sunt Zanamivir și Oseltamivir.
 5. Medicamente din plante. Acest grup de medicamente antivirale combină unul. Compoziția lor conține componente de origine vegetală. Cele mai cunoscute medicamente sunt Proteflazid, Flavasid, Altabor, Immunoflazid.
 6. Alte medicamente antivirale. Acest grup include medicamentele utilizate pentru terapia etiotropică a gripei, ARVI, care nu sunt incluse în niciuna dintre categoriile descrise mai sus. Acestea includ Amizon, Engystol, Novirin, Groprinosin, Inosine.

Cum de a alege un medicament?

Nimeni nu este imun la răceli. Prin urmare, la primele simptome, toată lumea încearcă să găsească un bun medicament antiviral. Ce spun medicii? Medicii recomandă utilizarea următoarelor remedii:

 1. Medicamente care afectează virușii. Astfel de medicamente contribuie la încălcarea procesului de reproducere a microorganismelor. Ca urmare, pacientul se recuperează mai repede. Aceste medicamente antivirale pentru infecțiile virale respiratorii acute se caracterizează prin eficiență ridicată și efecte rapide asupra organismului. Dar au un defect. Majoritatea dintre ele afectează anumite tipuri de microorganisme. Cu alte virusuri, ele pot fi inutile. Aceste medicamente cu acțiune directă sunt Arbidol, Tamiflu, Remantadin, Ingavirin.
 2. Preparate cu interferon. Sub protecția unor astfel de substanțe, celulele corpului devin insensibile la viruși. Drogurile sunt destul de eficiente pentru ARVI, gripa. Impactul acestor medicamente vizează creșterea în mod artificial a nivelului de interferon. Astfel de mijloace sunt "Kipferon" și analogii lui.
 3. Medicamente care sporesc sinteza interferonului. Acestea sunt medicamente antivirale foarte eficiente, efectele asupra carora sunt cele mai fiziologice. Astfel de medicamente sunt "Cycloferon", "Kagocel".

Este important nu numai să alegeți un medicament antiviral, ci și să începeți să îl luați în timp util. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile. Fiecare dintre medicamente trebuie să fie luată la fel de multe zile ca și cele scrise în abstract, chiar dacă simptomele ARVI au trecut deja. Numai atunci ne putem aștepta ca medicamentul să scadă complet boala.

Cercetare medicala

Caracteristicile comparative ale medicamentelor au fost interesate de mulți medici. Medicii au stabilit un obiectiv pentru a determina un bun medicament antiviral. Pentru a face acest lucru, au efectuat un studiu controlat al mai multor medicamente pentru eficacitatea acestora ca măsură preventivă. Peste 70 de mii de persoane au luat parte la această experiență. Rezultatele studiului sunt prezentate în tabel.

Top