Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Îndepărtați tusea timp de 1 zi
2 Bronșită
De ce oamenii strănut: principalele motive
3 Bronșită
Gluconatul de calciu (5 ml) Gluconat de calciu
Image
Principal // Rinită

Puternic antiviral pentru răceli


În vreme umedă și rece, suntem deosebit de vulnerabili la virușii care provoacă răceli. În același timp, din ce în ce mai des, virusul gripal se dovedește a fi nu numai neplăcut, ci și un fenomen foarte periculos - cu complicații, o evoluție severă a bolii, probabilitatea unei recidive. Pentru a combate boala, trebuie să utilizați medicamente de înaltă calitate, cu adevărat eficiente - numai în acest caz, tratamentul va fi eficient.

Desigur, un agent antiviral ar trebui să prescrie un medic după examinare. Cu toate acestea, vom enumera cele mai eficiente 10 medicamente din acest grup - fiecare dintre ele este pe deplin capabil să facă față rapid virușilor "reci".

Kagocel

Kagocel este un medicament imunomodulator și antiviral, care conține sarea de sodiu a copolimerului. Această componentă stimulează producerea interferonului tardiv, datorită căruia este asigurată acțiunea antivirală. Kagocel este cel mai eficient dacă se administrează chiar în prima zi a bolii. Tratamentul medicamentos trebuie să înceapă cel târziu în a patra zi a stadiului acut al bolii. Kagocel poate fi, de asemenea, luate pentru prevenirea bolilor virale.

Efectele secundare de la administrarea Kagocel aproape nu există, cel mai adesea ele constau în apariția reacțiilor alergice. Kagocel poate fi administrat copiilor de la vârsta de trei ani, precum și adulților. Kagocel nu este recomandat pentru utilizare la femeile însărcinate și care alăptează.

Costul medicamentului este de 250 de ruble.

Tsitovir 3

Tsitovir 3 este un medicament antiviral eficient care are un efect complex. Astfel, medicamentul conține acid ascorbic, precum și bendazol, care stimulează "producerea" interferonului endogen de către organism. Tsitovir 3 este disponibil în mai multe forme de dozare, incluzând capsule pentru adulți și sirop pentru copii, precum și pulbere pentru prepararea soluției.

Printre efectele secundare se numără capacitatea de scădere a tensiunii arteriale la acei pacienți care suferă de distonie vegetativ-vasculară. Medicamentul nu este prescris pentru urolitiază, hipotensiune arterială, diabet, ulcer gastric, sarcină. Tsitovir 3 poate fi utilizat pentru copii cu vârsta peste 1 an, dar în copilărie este mai bine să utilizați medicamentul cu prudență. Atunci când luați Tsitovir 3, un efect pronunțat al tratamentului apare timp de 2-3 zile. Este mai bine să începeți să utilizați medicamentul din primele zile ale bolii.

Costul este de aproximativ 350 de ruble.

Ingavirin

Ingavirina este un medicament utilizat pentru a trata parainfluenza, gripa A și B, infecția cu adenovirus și o serie de alte boli. Ingavirin este un imunomodulator, medicamentul activează imunitatea împotriva agenților patogeni virale. Medicamentul poate fi utilizat numai pentru adulți, copii sub vârsta de 18 ani, este contraindicat. Printre efectele secundare ale reacțiilor alergice numai la Ingavirin. Ingavirin poate fi prescris femeilor însărcinate și care alăptează numai după consultarea unui medic.

Costul este de aproximativ 400 de ruble.

Amiksin

Principalul ingredient activ al Amixin este tiloronul. Ea are un efect imunomodulator și antiviral și este un inductor al interferonului de origine sintetică. Amiksin tratează în mod eficient bolile virale catarale, este utilizat în tratamentul unei game largi de boli în acest grup. Amixin nu este prescris pentru copii sub vârsta de 7 ani, precum și pentru femei în timpul alăptării și al sarcinii. Amixin poate fi utilizat atât pentru tratamentul, cât și prevenirea bolilor virale. Printre reacțiile adverse - numai reacții alergice care apar relativ rar.

Costul este de aproximativ 550 de ruble.

Tamiflu

Acesta este un medicament foarte renumit și în același timp destul de scump, care are un efect pronunțat antiviral. Tamiflu este utilizat în tratamentul virusurilor gripale A și B și nu este eficient împotriva ARVI (răceli).

Tamiflu este prescris la copiii cu vârsta peste 1 an, în timp ce este important să se respecte doza corectă. De asemenea, medicamentul poate fi utilizat pentru a trata bolile virale în timpul sarcinii și alăptării, totuși, este necesar să luați medicamentul cu prudență, controlând cu atenție bunăstarea.

Tamiflu poate avea efecte secundare: diaree, insomnie, greață, dureri de cap. Drogul devine periculos prin admiterea prelungită fără întrerupere - poate provoca dezvoltarea psihozei și depresiei. Tamiflu nu este utilizat pentru prevenirea bolilor virale, ci doar pentru tratamentul acestora.

Costul este de aproximativ 1200 de ruble.

arbidol

Arbidol este un medicament antiviral popular care este eficient în tratarea unui întreg grup de boli: nu numai virusurile gripale A și B, ci și infecțiile cu rotavirus, precum și coronavirusurile asociate. Arbidol a fost inventat în 1974 și este folosit încă și astăzi. Acest medicament nu este prescris copiilor sub vârsta de 3 ani, femeile însărcinate și care alăptează sunt prescrise numai de un medic. Printre efectele secundare ale tratamentului cu Arbidol se numără durerile de cap, precum și dezvoltarea reacțiilor alergice individuale. Cu toate acestea, în general, este un remediu sigur și eficient, cu un spectru larg de acțiuni.

Costul este de la 130 de ruble.

rimantadina

Remantadin este un medicament antiviral bine cunoscut, care este deosebit de eficient împotriva virusului gripal A. Remantadin este un derivat adamantan. Medicamentul nu este prescris femeilor însărcinate, precum și copiilor sub vârsta de 1 an. Remantadin poate provoca vărsături și greață, dureri de cap și letargie și poate reduce concentrația. Cu toate acestea, aceste efecte secundare apar destul de rar, în timp ce eficacitatea medicamentului este mare.

Cost - de la 50 de ruble.

Unguent oxolinic

Unguentul oxolinic este un medicament antiviral de acțiune locală. Ea trebuie să lubrete nasul (membranele mucoase) pentru a preveni infecția cu gripa. Este important să rețineți că medicamentul nu conține interferon și nu are efect terapeutic - este un medicament profilactic. Unguentul oxolinic poate fi aplicat zilnic în perioadele de epidemii, precum și cu risc crescut de infecție (de exemplu, dacă cineva este bolnav la domiciliu). Unguentul oxolinic nu are contraindicații și poate fi utilizat pentru a preveni o infecție cu picături din aer lung pentru o perioadă lungă de timp.

Costul este de aproximativ 50 de ruble.

Anaferon

Anaferon este un medicament homeopat care stimulează imunitatea antivirală. Medicamentul poate fi utilizat atât pentru tratamentul, cât și prevenirea gripei. Producătorul susține că Anaferon nu numai că ajută la tratarea mai rapidă a bolii, dar și că reduce riscul de complicații. Anaferon poate fi prescris femeilor însărcinate și care alăptează, de asemenea, a produs forma "copiilor" de droguri pentru tratamentul bolilor virale la copii. Singura contraindicație a Anaferonului este intoleranța la lactoză. Medicamentul nu dă complicații și, în general, este foarte eficient.

Costul este de aproximativ 170 de ruble.

Oscillococcinum

Oscilococcinul este un medicament homeopat, produs în granule și care asigură prevenirea și tratamentul eficient al gripei și răcelii. Medicamentul nu are contraindicații (cu excepția intoleranței la lactoză), poate fi utilizat din primele zile de viață și este prescris femeilor însărcinate și care alăptează.

Dacă apar simptome ale bolii, utilizarea Oscillococcinului ar trebui să înceapă cât mai curând posibil - astfel puteți asigura eficacitatea maximă a medicamentului. Oscilococcinul suprimă în mod eficient activitatea virusului gripal și previne dezvoltarea complicațiilor bolii.

Costul este de aproximativ 600 de ruble.

În concluzie, este necesar să spunem că orice medicamente antivirale trebuie luate cu prudență și nu prea des. Faptul este că, odată cu stimularea constantă a sistemului imunitar, sistemul imunitar poate fi epuizat, poate lucra cu mai puțină eficiență. Medicii subliniază că este permis să se efectueze nu mai mult de 3-4 cursuri de tratament cu medicamente antivirale pe an. Utilizarea mai frecventă a acestor medicamente devine periculoasă pentru sistemul imunitar.

7 cele mai bune medicamente antivirale

Antivirală - un grup mare de medicamente. Acestea includ medicamente prescrise cu efecte secundare pronunțate care sunt folosite pentru a trata hepatita sau infecția cu HIV și "medicamente" homeopatice, care sunt promovate ca tratamente eficiente pentru gripa, dar în realitate nu sunt decât un placebo. Prin urmare, pentru a nu introduce pe nimeni în tentația de a trata boli grave cu ajutorul sfaturilor de pe Internet, facem imediat o rezervă: ratingul se va ocupa de medicamente antivirale. destinate tratamentului SARS (adică, răceli) și gripei.

Rezervarea numărul doi - în revizuirea noastră nu vor exista remedii homeopate. Clasificarea cele mai bune produse - nu un loc de dezbatere pseudo-științifice, prin urmare, pur și simplu amintesc că Academia Rusă de Științe a recunoscut homeopatiei pseudoștiință și Organizația Mondială a Sănătății avertizează împotriva utilizării homeopatia în boli infecțioase, care includ rece comune.

Unele dintre medicamentele eficiente sunt vândute în farmacii prin prescripție medicală și trebuie luate sub control. Vorbind despre astfel de unelte, menționăm că acestea sunt prescripție.

Vă rugăm să nu vedeți evaluarea noastră ca un ghid cuprinzător pentru tratarea răcelii și a gripei. Medicul ar trebui să ofere recomandări privind tratamentul bolii, informăm doar pe cititorii noștri despre posibilitățile disponibile.

Cum să distingi o răceală de gripă

Ca de obicei sezonier SARS - este numit, de zi cu zi: medicii cred ca un copil sanatos cu imunitate normala poate transporta pana la 6 raceli pe an, si adulti - la 4. In timp ce gripa - o boala grava, însoțită de complicații, cele mai periculoase dintre ele - virusul pneumonie și insuficiență respiratorie. Și dacă SARS poate amâna vizita la medic 2 - 3 zile, este adevărat, colegii și alți călători în transportul public este puțin probabil să vă spun vă mulțumesc pentru asta, atunci trebuie să se consulte un specialist cât mai curând posibil, în caz de suspiciune de gripă.

Vă aducem la cunoștință un tabel care sugerează ce aveți de-a face cu acest moment.

Ascuțit, brusc, este adesea posibilă apelarea timpului bolii cu exactitate. până la o oră

Starea se înrăutățește treptat, boala începe cu o stare generală de rău.

De obicei mult mai mare decât 38

De obicei 37,1 - 37,9

În primele zile este absent

De obicei apare chiar la începutul bolii

Din primele zile, uscate, dureroase, însoțite de durere severă în spatele sternului.

Depinde de virusul specific, dar apare de obicei în zilele 2-3

Oase, dureri musculare

De obicei, sunt cauzate de intoxicații severe.

Fotofobie, rupere, durere la mutarea ochilor

Iarnă, de obicei împotriva unei epidemii de gripă deja anunțată

Pe tot parcursul anului - este posibil să iertați sub aer condiționat pentru a "depăși" și așa mai departe.

Unele dintre medicamentele menționate mai jos în clasament sunt eficiente numai împotriva gripei, așa cum am efectuat într-un grup separat.

Fiți atenți! Orice medicamente antivirale sunt eficiente numai dacă începeți să le luați în primele 48 de ore de la apariția simptomelor la rece.

Dacă este posibil, am încercat să indicăm numele substanței active (denumirea internațională a medicamentului) și numai după nume - comerț (companie), astfel încât cititorii noștri să poată alege între analogii lor, pe baza propriilor oportunități economice.

Top Antiviral Rating

Cele mai bune antivirale pentru copii

În ceea ce privește agenții antivirali pentru copii, situația este paradoxală: ei sunt bolnavi mai des decât adulții și, practic, nu există medicamente eficiente pentru copii sub doi ani (nu mai vorbim de homeopatie). Acest lucru se datorează în parte faptului că acești copii mici au nevoie de o formă specială de eliberare: pot sufoca cu o pastilă și pulverizarea poate provoca laringospasm (crupă). În orice caz, dacă un copil sub doi ani este bolnav de o răceală sau de gripă, nu se auto-medichează, consultați un medic!

umifenovir

Denumirea comercială: Arbidol, Arpeflu, Orvitol, Aflyudol

În Arbidola o reputație controversată - la începutul apariția lui nu a fost suficient de dovezi de eficacitate, și zvonuri de resurse administrative folosite pentru promovare, nu a contribuit la o atitudine pozitivă din partea profesioniștilor. Dar, în ultimii ani, numărul de studii a crescut, iar medicii sunt interesați nu numai de spațiul post-sovietic, ci și de experți din alte țări (China, SUA). Statisticile colectate umifenovir confirmă eficacitatea împotriva virusurilor gripale, patogeni răceli, sezoniere și enterovirusurile ( „gripă intestinală“, se manifesta rinita si temperaturii in asociere cu diaree și dureri abdominale).

Medicamentul blochează o moleculă particulară în coaja unui virus numit hemaglutinină. Este această moleculă care "trage" virusul prin membrane în celulele corpului. Virusul în sine, spre deosebire de bacterii, nu este în măsură să se înmulțească, pentru aceasta trebuie să intre într-o celulă vie și să introducă genele sale astfel încât celula să înceapă să producă particule virale. Până sa întâmplat acest lucru, nu există nici o infecție.

Conform cercetării, umifenovirul ajută la reducerea duratei bolii cu 1,7-2,65 zile și reduce de 4 ori probabilitatea complicațiilor.

Puteți lua umifenovir de la vârsta de două ani, pentru copii de această vârstă, medicamentul antiviral Pulbere Arbidol pentru suspensie. Pentru alte vârste, sunt furnizate tablete de 50 mg, capsule cu doze de 100 mg și 200 mg. Este necesar să acceptați mijloace de 4 ori pe zi:

 1. de la 2 la 6 ani - 50 mg (sau 10 ml de suspensie);
 2. de la 6 la 12 ani - 100 mg;
 3. peste 12 ani și adulți - 200 mg.

Iată un tabel care vă poate spune ce dozaj trebuie să alegeți pentru tratamentul unui copil sau adult:

Ultima generație de medicamente antivirale: despre medicamente și efectele lor

Virusurile sunt prezente în mod constant în mediul înconjurător, iar transportatorii lor sunt milioane de oameni de pe planetă. Majoritatea oamenilor nu acordă o importanță deosebită bolii provocate de viruși, în speranța că sistemul imunitar se va descurca singur. Da, sistemul imunitar uman le poate învinge, dar este târziu când apare o altă infecție mai gravă într-un organism slăbit și apar complicații.

În plus, imunitatea pe tot parcursul vieții se produce numai la un număr mic de viruși, restul, de exemplu, virusul herpesului, mutați în mod constant, iar organismul trebuie să-i învingă din nou și din nou.

Uneori, medicamentele antivirale nu pot face. În fiecare an, oamenii de știință inventează noi, mai eficiente mijloace pentru combaterea infecțiilor.

Citiți mai multe despre preparate

Desigur, medicina nu se oprește, iar lupta împotriva virușilor este pompată cu victoria imunității umane, în majoritatea cazurilor acest lucru nu se întâmplă fără ajutorul medicamentelor antivirale. Faptul este că virușii sunt capabili să producă rezistență la medicamente (mutați), iar un medicament care a ajutat anterior, cu recaderea infecției, poate fi neputincios.

Medicamentele antivirale moderne sunt împărțite în:

 1. Anti-citomegalovirus (virusul herpesului de tip 5).
 2. Medicamente antiherpetice (împotriva virusului herpes 1 și 2 tipuri).
 3. Medicamente împotriva gripei.
 4. Mijloace multifuncționale, aproape universale.

Există medicamente numite în mod greșit antivirale. De fapt, ele nu afectează în mod direct virusul, ci stimulează doar producerea de celule imune pentru o perioadă lungă de timp.

Preparate pentru sistemul imunitar

Imunomodulatoarele sunt medicamente naturale sau sintetice care pot stimula și suprima sistemul imunitar, inclusiv endogen (conțin interferon uman), exogene (derivate din mediul înconjurător) și sintetice. În funcție de acțiunea și scopul lor, ele sunt împărțite în:

 1. Imunosupresoarele sunt mijloacele care inhibă acțiunea imunității, inhibă dezvoltarea de noi celule imune, unele medicamente afectează în mod uniform sistemul imunitar, în timp ce altele selectiv, ele sunt utilizate cu succes în chirurgia de transplant, când trebuie să rezistă donatorului de transplant al organismului.
 2. Imunostimulatori - cuvântul vorbește de la sine, acestea sunt medicamente care stimulează activitatea sistemului imunitar, stimulează producerea de interferoni, se utilizează sub formă de tablete, supozitoare, injecții așa cum a decis medicul curant.

În ce cazuri sunt luate

Medicamentele imunomodulatoare pentru herpes trebuie administrate cu prudență, numai la recomandarea medicului curant și în dozele indicate. Atunci când sistemul imunitar a eșuat ca urmare a stresului, a muncii excesive, a bolilor recente, a hipotermiei, a supraîncălzirii sau a aclimatizării, trebuie să vă gândiți la medicamentele imunostimulatoare.

Indicațiile pentru utilizarea lor sunt, de asemenea, frecvente recurențe ale bolii, simptome acute de infecție și complicații care au apărut. Agenții imunostimulatori sunt administrați cu medicamente antivirale și antibiotice și separat: ca prevenire sau întărire a sistemului imunitar în procesul de reabilitare după o boală.

Trebuie reținut faptul că în nici un caz nu se poate auto-medica, poate duce la probleme serioase în sistemul imunitar. Se va obișnui cu ajutorul imunomodulatorilor și va înceta să producă interferonii în cantitatea potrivită. De asemenea, este strict interzisă utilizarea imunosupresoarelor fără o indicație a medicului curant.

Începutul tratamentului

Din momentul în care virusul intră în organism trece de la câteva ore la o săptămână. O persoană nu poate însemna că infecția se află în organism, dar deja infectează alte persoane. Toata lumea a cunoscut din copilarie ARI, ARVI si gripa. Din anumite motive, nu toți oamenii se grăbesc să fie tratați și să lase totul să se îndrepte spre gravitate. Și dacă ARI este o boală respiratorie acută sau pur și simplu o răceală obișnuită, ARVI este o infecție virală respiratorie acută, care este virală în natură și, ca și gripa, poate provoca complicații. Astfel de infecții încep de obicei în același mod:

 • strănut;
 • umflarea mucoasei nazale și descărcarea incoloră;
 • lacrimare ochi;
 • slăbiciune;
 • dureri la nivelul membrelor și a corpului;
 • dureri de cap;
 • mai târziu - febră mare.

În acest caz, nu puteți ezita și gândiți, începeți tratamentul sau acesta va trece. Răspunsul este evident: luați măsuri urgente.

Pentru a face față mai rapid infecției, medicamentele antivirale au început să fie luate în primele două zile de la debutul bolii. Apoi, unele fonduri pierde pur și simplu eficacitatea lor, deoarece există deja milioane de viruși în organism. Există unele medicamente care luptă împotriva infecției în orice etapă. Principalul lucru - pentru a evita complicațiile.

Cum de a alege un instrument potrivit?

Nu este nevoie să credeți că toate medicamentele antivirale sunt aceleași și diferă doar prin nume. Ei au diferite acțiuni, activitate, formă, ingrediente active și proprietăți. De exemplu, un medicament este bun împotriva gripei, dar nu este potrivit pentru virusul herpesului, iar al treilea este complet ineficient atunci când boala este deja în plină desfășurare.

Este foarte dificil să găsiți un agent antiviral pentru dvs., medicul va face cel mai mult de toate, evaluând imaginea clinică și severitatea bolii și vă va prescrie un curs de terapie.

Lista celor mai eficiente farmacii

Din multitudinea de medicamente antivirale propuse, merită să se sublinieze mai multe medicamente populare printre pacienți și medici. Ele sunt împărțite în două grupuri și fiecare, la rândul său, include o varietate de mijloace. Am ales cele care sunt dovedite prin experiență.

Agenți non-imunomodulatori

Du-te la alegerea de droguri în mod responsabil, citit cu atenție descrierea ei:

 1. Remantadin este un medicament antiviral eficient, care a fost mult timp credibil și poate chiar să se crape pe virusul H1N1 (gripa porcină), prețul său este scăzut, iar recenziile sunt mai mult decât bune, aproape toate tolerează-o în mod satisfăcător, datorită efectelor secundare doar o mică gură uscată și stomac deranjat - tractul intestinal, poate fi utilizat pentru copii de la un an, este posibil ca virusul să obțină rezistență la rimantadină, atunci agentul este indicat a fi înlocuit, nu este recomandat pacienților cu probleme renale și hepatice.
 2. Tamiflu este foarte activ împotriva tipurilor de gripă A și B, se recomandă să o luați la începutul bolii, acest medicament trebuie să fie atent, deoarece poate provoca diaree, greață, amețeli și chiar halucinații și depresie, se pare că efectul nu este pe deplin înțeles, este arătat copiilor dintr-un an, aparține categoriei de medicamente scumpe.
 3. Arbidol este un agent antiviral universal, eficient pentru herpes, gripa, rotavirus, infecții virale respiratorii acute și chiar pentru unele boli bronhice, este indicat pentru copiii de la vârsta de 3 ani, aparține medicamentelor din categoria medie de preț, este utilizat pe scară largă în tratamentul multor boli virale;
 4. Ribavirina este un medicament activ și foarte rapid împotriva virușilor, cum ar fi gripa, oncogenic, herpes și, de asemenea, împotriva infecțiilor rare, este popular pentru turiștii care călătoresc în Africa și America de Sud, este utilizat numai de adulți, este eficient în orice stadiu al dezvoltării bolii, este contraindicat brusc la pacienți cu tulburări psihice, infarct miocardic, insuficiență cardiacă și renală, categoria medie de preț.
 5. Unguentul oxolinic - are un efect local, petează ambele nări în interior, după câteva ore, nasul trebuie să fie spălat cu apă de mare, prezentat în timpul izbucnirii infecțiilor și a epidemiilor, precum și atunci când un copil este în școală sau preșcolar pentru prevenire.

Agenți imunomodulatori

Există, de asemenea, medicamente mai complexe care, pe lângă efectul antiviral, includ suport pentru sistemul imunitar uman:

 • Kagocel este o pilulă eficientă dintr-o gamă largă de acțiuni, luate în conformitate cu o schemă prescrisă de un medic, în orice stadiu al bolii, stimulează producția de interferon, luptă împotriva virușilor, este contraindicată femeilor care transportă sau alăptează un copil, pot fi copii de la vârsta de trei ani,
 • Cycloferonul este un remediu popular pentru lupta împotriva gripei și a virusului herpes, este bine tolerat;
 • Amiksinul este un medicament sintetic, dar nu mai puțin eficace, universal, folosit pentru toate tipurile și manifestările virusului, bine tolerat de către pacienți, dar nu este prescris copiilor sub vârsta de șapte ani, stimulează producerea a trei tipuri de interferoni;
 • Tsitovir 3 este contraindicat la copiii cu vârsta de până la un an, la femeile care alăptează și la cele însărcinate, precum și la pacienții cu probleme ale sistemului urogenital, hipotoniei și pacienților cu diabet zaharat, stimulează în mod eficient producerea de celule imune;
 • Ingavirin este un agent imunostimulant și antiviral foarte eficient, este indicat numai pentru adulți, este foarte activ împotriva virusului gripal, nu produce reacții adverse și reacții alergice.

După cum puteți vedea, medicamentele complexe care conțin proprietăți antivirale și imunostimulatoare sunt cele mai eficiente, deoarece nu numai că blochează și distrug virusul, ci ajută sistemul imunitar și pot fi folosite în scopuri profilactice. Astfel de instrumente ale noii generații acționează activ chiar și pe viruși cu mutații constante. Pentru a determina alegerea medicamentului va ajuta medicul pe baza diagnosticului.

Top