Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Mătură albă: de unde vin și cum să scapi de ele
2 Rinită
Pot să mă descurc cu o durere în gât?
3 Clinici
Cum sa scapi de acnee catarala pe fata?
Image
Principal // Bronșită

Dacă nu tratezi o răceală, poate corpul să depășească boala?


Poate dacă nu este complicat de nimic. Este ca rinita (o raceala).

Eu nu tratez razele cu droguri, eu beau doar o multime de fluide, eu nu fac scaderea temperaturii (si cu raceala nu este foarte persistent de mare), imi incalzesc picioarele, eu chiar folosesc vitaminele C si tencuielile de muștar daca il apasa in piept. De regulă, în a doua sau a treia zi, este mult mai ușor.

Depinde de ce vrei sa spui prin termenul "trateaza".

Esența bolii (vorbesc despre o răceală și nu despre leziuni) - corpul slăbește în mod special sistemul imunitar pentru a se putea îmbolnăvi.

Aceasta nu este erezie și prostii.

Din păcate, cu modul nostru de viață, aproape toată lumea nu este în regulă cu sănătatea, în sensul zgurii, uzură de organe și așa mai departe.

Când acești factori ajung la un anumit nivel, sistemul de protecție naturală este activat (ultima frontieră, restul ne distrugem "în mod competent").

Temperatura creste, descarcarea grea si asa mai departe.

Organismul care admite boala, îi permite să "mănânce" cauza.

În natură, totul este foarte atent și nu accidental.

Dacă aveți nevoie de ceva în corpul "arde", atunci "ars" în primul rând, care nu este necesar (vorbesc despre procesele naturale).

De aceea, când animalele se îmbolnăvesc, ei nu mai mănâncă! Ei pur și simplu fac imposibilă "mâncarea" să mănânce.

Suntem la primele semne de temperatură (oh, cum nu-mi place să fiu lovită de mine!) Bateți-o în jos, privând astfel corpul de posibilitatea vindecării.

Oprim simptomele, dar nu eliminați cauza.

Virușii și agenții patogeni sunt întotdeauna și peste tot!

Nu sunt cauza. Motivul este prostia, ignoranța și lenea noastră.

Nici banii presupuși pierduți, întâlnirea nereușită și nimic altceva nu sunt comparabile cu consecințele faptului că, dacă imunitatea este slăbită deliberat, ficatul, inima și vasele de sânge pot suferi.

Există multe opțiuni, dar există două principale:

  • Ajutați corpul să facă față.

Pentru a elimina sarcina (răcire, timp lung pe picioare, antibiotice.).

Beți multă apă curată (dizolvați și îndepărtați produsele de descompunere).

Miere, lămâie, etc. (aceasta nu este o creștere a imunității, ci adevărate "curățători" ale corpului, care trebuie luate întotdeauna!)

Dispar simptomele de paracetamol și de antibiotice.

Toate cele de mai sus nu se aplică cazurilor extreme în care corpul și situația se execută la rădăcină și temperatura este în afara scalei.

Moleculele ADN se topesc într-adevăr la o temperatură de peste 40 de grade Celsius.

Resursele corpului sunt imense, dar nu infinite.

Și medicii nu muncesc toți doar pentru bani sau pentru plăcere sub formă de pacienți de hărțuire.

Desigur, trebuie să consulți un doctor, dar să păstrați conștiința și simțul proporției.

  • Chiar și în gândire, lăsați doar maximul "Eu recuperez".

Este necesar să se trateze o frig: 6 fapte neașteptate

Rase nas, tuse, febră, fiecare dintre noi sunt familiarizați cu aceste simptome. Cum să recuperezi repede, ce medicamente să ia și cât timp? Dacă se tratează o răceală, aceasta va trece în 7 zile, dacă nu, într-o săptămână. Medicamentul bazat pe dovezi moderne susține că acest lucru este... adevărat!

Fapt 1. Nu există niciun medicament pentru ARVI

Nu există nici un tratament pentru ARVI

Există sute de virusuri în lume care produc simptome la rece (adenovirusuri, rinovirusuri, coronavirusuri etc.). Dacă inventați un medicament separat împotriva fiecăruia, atunci întreaga industrie farmaceutică va face exact acest lucru. În plus, virușii au o structură foarte primitivă și o anumită variabilitate. Pentru a crea un medicament sigur care va ucide selectiv fiecare dintre aceste virusuri și nu dăunează "proprietarului" este aproape o sarcină imposibilă.

Un alt lucru - gripa. Ea continuă mai greu și, deseori, duce la complicații, astfel încât omenirea a întins și a inventat medicamente anti-influenza: oseltamivir și zanamivir, care s-au dovedit a suprima reproducerea virusului. Dacă începeți să le luați în primele ore de la debutul bolii, puteți accelera recuperarea cu o medie de un an și jumătate.

Și o poveste complet separată este infecțiile bacteriene. Ei, de regulă, nu atacă independent, ci se alătură mai târziu - ca o complicație a celor virali. Antibioticele lucrează împotriva lor. Dar luarea de antibiotice pentru prevenirea complicațiilor este imposibil!

Fără panică: de ce nu ar trebui tratată frigul

Text: Olga Lukinskaya

Se poate părea că medicamentul a dat peste o răceală. Transplantul de organe a devenit o rutină, a fost creată o nouă generație de medicamente eficace pentru tratamentul cancerului, dar în fiecare iarnă continuăm să strănutăm, să tuse, să vărsăm febră și tratamentul eficient să nu apară. Pe Internet, controversa este înfricoșătoare în privința faptului dacă se va schimba temperatura copiilor, dacă noul medicament ajută la eficacitatea nedovedită, dacă este posibil să se spele un copil rece. Înțelegem ce este ARVI, cum îl tratează medicina modernă și de ce se tem atât de răceala în Rusia.

Ce este o frig
și dacă este asociat cu frig

O conditie simpla in limba engleza - "frigul obisnuit", in limba rusa, este denumita in mod obisnuit o abreviere a ARVI - o boala virala respiratorie acuta. Din decodare este clar că frigul este acut (și nu cronic), afectează sistemul respirator (sistemul respirator) și este cauzat de un virus. Situația este complicată de faptul că există cel puțin trei sute de astfel de virusuri și nu există medicamente antivirale specifice. Simptomele SARS sunt cunoscute de toată lumea: mușcă, tuse, durere în gât, slăbiciune, febră, care poate fi exprimată mai mult sau mai puțin și se manifestă în diferite combinații.

Deși opinia populară este că frigul provoacă frig, nu există dovezi științifice pentru acest lucru. Cauza ARVI este un virus, iar creșterea răcelilor în timpul sezonului rece se explică prin faptul că mediul este favorabil infecției. Mulți oameni respiră același aer într-o cameră cu ferestre închise (adică fără o ventilație adecvată), care transmit viruși unii pe alții și încălzirea contribuie la uscarea membranelor mucoase. Cu câțiva ani în urmă, oamenii de știință au fost capabili să demonstreze o reproducere mai activă a rinovirusului în culturi celulare, răciți la 33 de grade, dar nu se știe dacă acest efect este observat la animale sau oameni și dacă mucoasa nazală se poate răci la o astfel de temperatură în viața normală.

De ce în țări diferite de frig sunt
în moduri diferite

Obiceiul sovietic de a trata o răceală cu ceva de tremur sfânt a supraviețuit până în ziua de azi. În Rusia, în general, pacientul "iubește să fie tratat" și menține un cerc vicios de prescripții ineficiente: adesea pare că oamenilor un medic bun trebuie să prescrie mai multe medicamente. Ce fel de medicament este adesea o mare intrebare. Chiar și un profesor asociat sau un profesor la o școală medicală poate vorbi destul de mult la prelegeri despre tratamentul cu metode care nu au o bază științifică, cum ar fi homeopatia sau urinoterapia.

Medicina sovietică a cultivat obiceiul multora de a chema o ambulanță la o temperatură de 39 grade sau de a merge la spital "doar în caz". Fiind bolnav, mergem la extreme: nu umblați, nu vă scăldați și nu stați acasă până când simptomele dispar. În Occident, atitudinea față de boli și prevenirea lor este mai simplă. De exemplu, în Anglia puteți observa cum copiii în șorturi și golf sunt luați în stradă pentru a juca bulgăre de zăpadă. Ca rezultat al acestei abordări, copiii rapid (în primii doi ani de viață) schimbă toți virușii posibili, sunt imunizați și, treptat, nu mai sunt bolnavi.

Dacă nu a fost posibil să se evite infecția, este puțin probabil ca acestea să înceapă să sune alarma. În Europa și America, mucoasa și tusea nu sunt considerate o boală, iar copiii sunt luați la școală după 1-2 zile fără febră. După ce a venit la o grădiniță spaniolă pentru copil, puteți auzi de la profesor: "A fost o temperatură de 38 de ani, dar din moment ce nu sa ridicat la 38,5, nu v-am sunat și nu v-am deranjat". În Franța, adulții la o întâlnire se sărută reciproc pe obraji, iar apoi pot mărturisi că au frig. Ce să spun despre spitalizare - este costisitor și este disponibil numai dacă există indicații stricte.

Există o prevenire eficientă a SRAS?

Un tip de ARVI este gripa cauzata de un virus cu acelasi nume; gripa poate fi severă și poate duce la complicații grave (chiar și la moarte). Dar împotriva gripei, spre deosebire de alte răceli, există vaccinuri. Este cel mai eficient mijloc de prevenire a gripei. Vaccinarea trebuie repetată anual, de preferință în toamnă. În Rusia, costul vaccinării este acoperit de sistemul obligatoriu de asigurări de sănătate, iar în 2016 Moscova ar putea fi vaccinată la punctele de vaccinare mobile situate în jurul a douăzeci și patru de stații de metrou. Este deosebit de important să nu uitați de vaccinarea anuală, dacă aveți copii, părinți vârstnici, dacă cineva din familie suferă de boli cronice. În timpul sarcinii, se recomandă vaccinarea împotriva gripei, dacă sezonul de vaccinare coincide cu al doilea sau al treilea trimestru. Vaccinul este sigur pentru femeile însărcinate și protejează nu numai mama, ci și copilul timp de mai multe luni după naștere.

Nu există vaccinări împotriva altor infecții virale respiratorii acute, dar, din fericire, nu sunt la fel de dificile și periculoase ca gripa. Având în vedere că principala cauză a răcelii comune este un virus, pentru prevenire este recomandabil să se evite camerele înghesuite și prost ventilate cu un număr mare de persoane. Este clar că pentru o persoană care folosește metroul zilnic, aceasta este o utopie, dar cel puțin acasă (și, dacă este posibil, la locul de muncă) trebuie să deschideți ferestrele mai des și să aerisiți camera. Nu uitați de aspectele de bază ale unui stil de viață sănătos, cum ar fi activitatea fizică, renunțarea la fumat, dieta variată, consumul adecvat de lichide, igiena bună (spălarea mâinilor, utilizarea batistelor de unică folosință), somnul bun. Vitamina C nu împiedică răcelile, deși, potrivit unor persoane, le poate reduce durata.

Este necesar să se trateze o răceală

Se știe că o răceală dispare după o săptămână, dacă este tratată și după șapte zile, dacă acest lucru nu este făcut. O săptămână este o rată medie, iar ARVI durează, de obicei, de la câteva zile la o săptămână și jumătate și nu există un tratament specific (care vizează distrugerea virusului). Dar acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți atenua starea dumneavoastră și nu puteți reduce severitatea simptomelor. Elementele de bază ale tratării unei friguri sunt odihna, consumul de lichide, spălarea nazală cu soluție salină sau "apa de mare" vândută în farmacii (ele sunt una și aceeași). Respirația facilitează aerul umed și rece, deci merită mai des ventilarea camerei. Inhalările prin aburi sunt bune pentru umezirea membranelor mucoase, dar nu ar trebui să fie o tortură cum ar fi ședința deasupra unei tăvi de cartofi fierbinți; respirați deasupra umidificatorului sau în duș. Umidificatorul poate salva membrana mucoasă a nasului și gâtului de la uscare și sensibilitate crescută la viruși și, în același timp, îmbunătățește starea părului și a pielii. În timp ce studiile nu au demonstrat efectele pozitive ale inhalării calde și ale saunei atunci când aveți o răceală, se știe că aerul rece, umed eliberează congestia nazală și tusea.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi paracetamolul și ibuprofenul, sunt eficiente la temperaturi ridicate. Se crede că la temperaturi de până la 38,5 grade, antipireticul nu poate fi utilizat. În cele din urmă, o creștere a temperaturii este un semn de activare a sistemului imunitar, a sistemului de apărare al organismului. La copii, temperatura poate crește rapid până la 39-40 de grade, dar dacă este posibil să o reduceți cu paracetamol, atunci nu trebuie să vă faceți griji; în primele zile ale unei răceli, febra poate fi persistentă, iar apoi paracetamolul și ibuprofenul sunt prescrise la fiecare patru ore, alternându-le. Foarte adesea, pentru a reduce căldura, dezbrăcați-vă și luați un duș cald, apoi lăsați corpul să se usuce la aer. În detrimentul efectului antiinflamator și analgezic, AINS atenuează, de asemenea, simptome precum dureri de cap și dureri musculare.

Este important să luptați împotriva deshidratării, deoarece atunci când temperatura crește, corpul își pierde lichidul. Medicii recomandă să beți mai multă apă și lichide clare, cum ar fi ceaiul, bulionul, sucul de mere. Temperatura este la discreția ta; băuturile răcoritoare și înghețată nu complică cursul unei friguri și chiar contribuie adesea la eliminarea durerii în gât. Dar dacă ceaiul cald cu zmeură este singurul lucru pe care îl puteți forța să îl utilizați în timpul SRAS, beți-l pentru sănătate (mai ales când zmeura conține salicilați, derivați de aspirină). Principalul lucru - pentru a preveni deshidratarea.

Cu un nas înfundat, pot fi utilizați agenți vasoconstrictori pe bază de oxitamazol sau xilometazolină (cum ar fi Otrivina sau Nazivina), dar aceștia trebuie tratați cu prudență. Pe ambalajul majorității acestor medicamente puteți găsi acum o recomandare de a nu le folosi mai des de două ori pe zi sau mai mult de trei zile, iar pentru copii sub șase ani în Europa, picăturile și sprayurile vasoconstrictive nu sunt permise deloc. Nu uitați să vă spălați nasul cu soluție salină. Medicamentele antihistaminice (antialergice) ajută, de asemenea, la ameliorarea umflării membranei mucoase, care cauzează adesea congestie nazală. Multe medicamente complexe de tuse (cum ar fi Fervexa în Rusia și DayQuil în America) conțin atât AINS, cât și o componentă antihistaminică și expectorantă. Astfel de remedieri extra-corecte sunt, de asemenea, sigure în timpul sarcinii, cu condiția ca acestea să fie luate într-un curs scurt.

Ce să nu facă cu răceala

Nu luați antibiotice decât dacă este prescris de un medic. Antibioticele sunt folosite pentru a trata infecțiile bacteriene, nu virale, astfel încât acestea sunt cel puțin inutile pentru răceli. Amintiți-vă că culoarea verde a mâncării nu indică natura bacteriană a infecției, ci se datorează acumulării de leucocite. Nu este nevoie să încercați să întăriți imunitatea imunomodulatorilor OTC sau a imunostimulanților. Interferonii și alți agenți care afectează sistemul imunitar sunt utilizați în mod eficient în astfel de boli grave cum ar fi scleroza multiplă sau melanomul. Dar utilizarea necontrolată a medicamentelor "pentru a întări sistemul imunitar" pentru răceli, în cel mai bun caz, nu va beneficia și, în cel mai rău caz, poate dăuna sistemului imunitar.

Nu este nevoie să faceți panică și să apelați o ambulanță, chiar dacă temperatura ridicată la un adult sau la un copil durează câteva zile și scade doar pentru o perioadă de timp după ce ați luat antipiretic. Acesta este un curs normal al unei raceli in care corpul lupta in mod activ impotriva unui virus strain. Este necesar să cereți asistență de urgență dacă febra persistă mai mult de cinci zile, nu trece sub influența AINS și, de asemenea, dacă observați convulsii sau deshidratare la un copil. Respirația dificilă și respirația șuierătoare sunt, de asemenea, un motiv pentru a consulta un medic. Încercați să nu suferiți ARVI și mai ales gripa "pe picioarele voastre", deoarece pacea este una dintre condițiile importante pentru o recuperare rapidă.

Este posibil să se vindece o răceală sau el va trece?

Ca publicitate

Majoritatea părinților știu că în toamnă, odată cu începutul sezonului de școală și grădiniță, din cauza unui contact strâns cu alți copii, copilul este în mod deosebit în pericol pentru a prinde o răceală, ARVI sau, de exemplu, gripa. Mai aproape de iarnă, șansele unui copil de a se îmbolnăvi sunt chiar mai mari, pentru că înghețurile se alătură, de asemenea, tuturor celorlalți factori. Prin urmare, unul dintre principalii însoțitori ai copiilor, a căror imunitate nu avea timp să se formeze pe deplin, este o răceală foarte proastă care provoacă anxietate și panică în părinți: ce să facă, cum să tratăm? Într-adevăr, cum să facem față unei friguri? Și ar trebui tratat? Poate corpul să facă față singură? Să ne dăm seama.

Ce este un nas curbat

Un nas curbat (sau rinită) este o boală foarte frecventă și se caracterizează prin inflamația mucoasei nazale datorată virușilor, bacteriilor sau alergenilor. În legătură cu sezonul viitor, racelile sunt cele mai relevante pentru nasul curbat cu ARVI și vom dedica acest articol.

Mucoasa nazală secretă mucus, care îndeplinește o funcție protectoare: nu permite celulelor să se usuce și conține cantități mari de substanțe care neutralizează virușii și bacteriile.

Atunci când virușii agresivi intră în corpul uman prin nas, mucoasa este activată și cantitatea de secreție secretă crește, ceea ce provoacă un nas blând, ușor - un semn că organismul încearcă să lupte împotriva infecției care a pătruns-o. Dar, atunci când organismul este atacat de viruși puternici (ARI, ARVI) și imunitatea copilului nu poate face față cu ele, există o răceală puternică care trebuie tratată.

Primul ajutor pentru o răceală.

Cea mai importantă sarcină cu care se confruntă părinții este curățarea în timp util a nasului mucos al copilului din mucusul acumulat. Dacă acest lucru nu se face, va fi dificil pentru copil să respire. În plus, mucusul este locul acumulării de viruși și bacterii. Dacă nu le eliminați din corp în timp util, ele vor pătrunde mai adânc în tractul respirator, motiv pentru care bronșita sau pneumonia se pot dezvolta cu ușurință.

Pentru a evita acest lucru, mai întâi trebuie să spălați nasul cu o soluție salină (aceasta este o apă obișnuită cu adăugarea de sare, care este în fiecare farmacie). În plus, curățați aerul rece răcoros și o mulțime de băuturi sunt importante.

Cum de a trata un nas curbat?

Una dintre principalele greșeli ale tuturor părinților - atunci când se confruntă cu o infecție virală respiratorie rece sau acută (mai ales cu formele lor severe) de a începe să dea copilului antibiotice, crezând că acestea ucid direct infecția și accelerează recuperarea de câteva ori, spre deosebire de medicamentele convenționale. Antibioticele sunt cu siguranță foarte eficiente, dar trebuie să vă amintiți că acestea trebuie luate numai în cazuri extreme și numai la sfatul unui medic. Dacă le luați în mod incontrolabil și inutil, atunci puteți submina serios sistemul imunitar, "câștigați" disbacterioza și deficitul de vitamine. În plus, cel mai mare pericol de aport necontrolat de antibiotice, fără a fi nevoie să se dezvolte rezistență în microorganisme. Ie când terapia cu antibiotice este cu adevărat necesară, va fi ineficientă.

Cea de-a doua metodă de tratare a frigului obișnuit, pe care majoritatea oamenilor îl iubesc, este medicamentul vasoconstrictor. Ele sunt bune pentru că ele ușurează rapid congestia nazală: pacientul se simte mai bine, respiră și se pare că se va recupera. Da, acest lucru este adevărat, dar în această situație există și o serie de capcane: medicamentele vasoconstrictoare nu ucid viruși, ci doar ameliorează umflarea. În cazul răcelii, este important să scăpăm nu numai de simptome, ci și de cauza bolii: virușii și bacteriile care cauzează aceste simptome. Nu uitați că vasoconstrictorul poate fi dependent. În cazul utilizării prelungite (mai mult de 6-7 zile) a unor astfel de medicamente, vasele își pierd capacitatea de a se îngusta și, ca rezultat, vom avea umflarea constantă a membranei mucoase. De asemenea, vasele într-un moment "minunat" se vor opri pur și simplu de a reacționa la medicament și rezultatul va fi aceeași umflare a membranei mucoase, care este foarte dificil de combătut.

Deci, cum să facem față unei friguri?

  • la primele simptome, spălați nasul cu soluție salină;
  • reglați umiditatea aerului din cameră (aerul prea uscat irită mucoasa nazală). Temperatura din cameră ar trebui să fie de aproximativ 20-22 ° C, iar camera ar trebui să fie difuzată în mod regulat;
  • pentru a ajuta copiii mici (ei înșiși nu știu cum încă) pentru a elimina mucusul din nas cu un dispozitiv special de aspirație;
  • trebuie să-ți amintești de nevoia nasului să se vindece. Acest lucru înseamnă că ar trebui să stocați pe acele medicamente care vor consolida atât sistemul imunitar, cât și pentru a elimina cauza bolii. Puteți utiliza un spray foarte eficient IRS ® 19: este potrivit pentru copii de la 3 luni și pentru adulți.

În primul rând, IRS ® 19 reduce durata bolii de 2 ori, reduce riscul de complicații, restabilește imunitatea locală a mucoasei nazale și reduce numărul de episoade de infecții respiratorii acute în timpul sezonului rece. Astfel, medicamentul tratează într-adevăr un nas curbat și nu doar elimină simptomele acestuia.

În al doilea rând, medicamentul acționează direct la locul infecției. Aceasta este o caracteristică importantă a imunomodulatorilor locali care vă permite să începeți rapid lupta împotriva agentului patogen imediat după aplicare.

Și în final, o notă importantă: nu puteți lăsa tratamentul unei friguri în mijlocul drumului atunci când apar primele simptome de recuperare, fiind ghidate de principiul "va dispărea". O rinită incomplet vindecată poate duce cu ușurință la complicații - sinuzită, sinuzită - și aceste boli necesită mult mai mult tratament și uneori chiar și intervenții chirurgicale.

Referințe:

  1. Komarovsky E.O. Sănătatea copilului și bunul simț al rudelor sale. - ediția a doua, Pererab. și adăugați. - Harkov: Editura KLINIKOM, 2012. - 592 p., Il. - (B-ka Dr. Komarovsky).
  1. Khaitov P.M., Pinegin B.V. Imunomodulatori moderni. Clasificare. Mecanismul de acțiune. Moscova, 2007, de la 25-30
  1. Vișeva E.A., Namazova-Baranova L.S., Alekseeva A.A., Efendiyeva K.E., Levina Yu.G., Voznesenskaya N.I., Tomilova A.Yu., Muradova O.I., Selimzyanova LR, Promyslova Ye.A. PRINCIPII MODERNE DE TERAPIE PENTRU RINITIA ALERGICĂ LA COPII. Farmacologie pediatrică. 2014; 11 (1): 6-14.
  1. Bogomilsky M.R. et al., fundamentarea clinică și imunologică a utilizării imunocorrectorului bacterian topic IRS® 19 pentru prevenirea bolilor tractului respirator superior // Detsky doctor, 2000, № 4, 16-20 p.

Materialul a fost dezvoltat cu sprijinul Abbott pentru a crește gradul de conștientizare al pacientului cu privire la starea de sănătate. Informațiile din material nu vor înlocui o consultație medicală. Adresați-vă medicului dumneavoastră.

publicat 09/02/2016 08:45
actualizat 09/02/2016

"Stai jos - va trece." 6 greșeli periculoase în tratarea răceliilor

Toamna este un timp rece. Schimbarea vremii, hainele incorect alese, virușii care au devenit activi după vară - toate acestea conduc la simptome neplăcute ale ARVI.

Primele semne de răceală sunt cunoscute de toată lumea - dureri în gât, furnicături în nas și congestie nazală, tuse, febră. În mod firesc, pentru a nu ajunge complet, mulți încep imediat să-și dea primul ajutor - împrăștiindu-și gâtul cu diferite soluții, udându-și nasul cu preparate speciale, înfășurându-se etc. Medicul spune că în majoritatea cazurilor toate aceste acțiuni sunt efectuate incorect și duc la deteriorare situații și prelungirea duratei bolii. Ce greșeli comune pe care le fac oamenii în tratarea răceliilor sunt în AiF.ru.

Ferestre închise

În mod tradițional, la primul semn al unei friguri, oamenii încep să se încheie. De asemenea, începe frica generală de curenți și de ușile deschise. Medicii spun că dacă o persoană cu simptomele inițiale ale bolii este plasată într-o încăpere închisă înfundată și chiar include încălzire suplimentară, aceasta va duce la... progresia infecțiilor virale respiratorii acute și o creștere a centrului infecției!

Dimpotrivă, medicii asigură faptul că, cu ARVI, ar trebui să se efectueze o aerisire regulată a camerei - aceasta va scăpa de viruși în aer și le va împiedica să stagneze și să se multiplice în interior: microorganismele patogene nu supraviețuiesc când temperatura scade. Firește, o persoană bolnavă nu trebuie să stea sub o fereastră deschisă - este mai bine să ieși sau să ascunzi cu grijă. În cazul aerului obișnuit și a umidificării suplimentare a aerului în cameră, pacientul va observa el însuși că este mult mai ușor pentru el să respire decât atunci când stă cu ferestrele și ușile închise fără aer curat.

Lupta împotriva tusei

Tusea cu ARVI este constanta, chinuitoare, lătrat etc. Desigur, ar trebui să fie luptat. Mulți merg la farmacii în căutarea unor medicamente pentru un astfel de simptom.

Medicii sunt precauți - este absolut imposibil să faceți acest lucru. În primul rând, există medicamente care nu pot fi utilizate fără numirea unui specialist. În al doilea rând, este necesar să se trateze tipul de tuse - este uscat, umed sau chiar o reacție a laringelui iritat. Un număr de medicamente utilizate pentru expectorare: ele contribuie la diluarea sputei și o elimină din bronhii. Și sunt acelea care suprima sindromul tusei - acestea sunt prescrise doar de un medic și numai în cazul în care o tuse uscată neproductivă persistă o perioadă lungă de timp, epuizând pacientul. Dacă utilizați un medicament care suprimă sindromul tusei, în situațiile în care aveți nevoie de fonduri pentru expectorare, puteți obține că substanța patologică începe să se acumuleze în plămâni și se dezvoltă pneumonia.

Antibiotice inutile

În epoca drogurilor la prețuri accesibile și sfaturi de pe Internet, mulți încep să se trateze imediat cu medicamente puternice în conformitate cu principiul "sigur". Prin urmare, utilizarea antibioticelor pentru ARVI - povestea este destul de comună. În același timp, puțini oameni cred că distrug microflora corpului lor și chiar complet în zadar - pentru că antibioticele sunt concepute pentru tratamentul infecțiilor bacteriene. SARS, ca regulă, este o patologie virală. Prin urmare, antibioticele nu vor ajuta aici. Astfel de medicamente ar trebui să fie prescrise exclusiv de un specialist și numai dacă există simptome care indică o componentă bacteriană a bolii. Adesea, înainte de a prescrie medicamente puternice, se recomandă efectuarea testelor - care agent patogen este prezent în organism - și numai atunci trebuie să se prescrie terapia.

Admiterea necontrolată a antibioticelor conduce la faptul că o persoană întârzie SRAS, ducând la complicații cum ar fi sinuzita, otita, pneumonie, meningită etc. De asemenea, medicamentele de acest fel strică microflora intestinală, uciderea literală a vieții. Acest lucru înseamnă că sistemul imunitar suferă, care trebuie să lupte împotriva unei infecții virale.

Trucuri "populare"

O practică obișnuită de tratament este rețetele populare "bunici". Și dacă unii dintre ei, cum ar fi ceaiul cu lămâie, decocturile și compoturile de fructe din fructe de padure, sunt utile și fac o contribuție fezabilă la cauza recuperării umane, atunci folosirea sucului de ceapă sau de sfeclă cu ulei vegetal ca picături pentru nas este criticată de medici. Într-adevăr, în ciuda simplității prescripției și, se pare, a siguranței medicinii tradiționale, este ușor să obțineți o arsură a mucoasei nazofaringiene!

Astăzi, nu merită folosirea activă a medicamentelor tradiționale - în definitiv, farmaciile dispun de o cantitate imensă de produse disponibile pentru a face față răcelii comune. Este suficient să alegeți perechea potrivită - medicamente vasoconstrictoare și uscătoare pentru dezinfectare, pentru a scăpa de problemă destul de rapid și eficient, spun medicii.

Perfecționare periculoasă

Atunci când există o temperatură ridicată ca primul semn al unei răceli, mulți încep să folosească în mod activ frecarea corpului, folosind alcool sau oțet. Nici unul, nici celălalt mijloc al medicilor moderni nu este recomandat, deoarece există riscul otrăvirii corpului - deoarece aceste fluide prin pori intră în organism. Această regulă este deosebit de importantă pentru copii. Maximul care poate fi folosit - apă caldă pentru frecare. Și ar trebui să acționați cu atenție - pentru că puteți provoca un spasm de vase de sânge și apoi temperatura va crește chiar mai sus și chiar se va opri să se rătăcească.

Consumul de alcool în scopul tratamentului nu este, de asemenea, merită. Sa dovedit că un amestec de alcool etilic cu diferite medicamente are un efect foarte negativ asupra corpului, forțându-l să funcționeze la limitele sale.

Waiver duș

Uneori, în timpul unei boli, o persoană se teme să facă un duș - crede că în acest fel este supraîncălzit, deoarece scăderea temperaturii unui corp încălzit și a aerului exterior poate fi destul de gravă. Dar aici începe o altă problemă. La urma urmei, în timp ce o persoană este bolnavă, toxinele și produsele reziduale de virusuri ajung la suprafața pielii. Și dacă nu sunt spălate, vor rămâne și vor intensifica și mai mult infecția. Recuperarea va fi întârziată. Deci, trebuie să vă spălați în timpul ARVI. Singurul lucru este să o faci bine: doar cu apă caldă, ștergeți imediat și îmbrăcați-vă. Desigur, nu ar trebui să existe curenți în camera în care o persoană pleacă din baie. De regulă, după un duș, pacientul se simte mult mai bine.

"În mod obișnuit" rece

Cu toate teribilele "boli ale civilizației", încă suferim adesea de o frigă "inocentă" cu nasul curbat, tuse, durere în gât și răgușeală și, uneori, chiar cele mai grave complicații care pun viața în pericol. Cum să abordați în mod corespunzător această boală?

Răcoroanele sunt denumite în mod obișnuit infecții virale respiratorii acute (ARVI), care afectează în principal tractul respirator. Acesta este un grup mare de viruși heterogeni, care includ virușii gripale, parainfluenza, adenovirusurile, rinovirusurile etc.

Contrar opiniei populare, infecțiile virale respiratorii acute sunt departe de a fi întotdeauna provocate de hipotermie. Cauzele "rece" foarte mult. Numarul lor, pe langa hipotermia generala sau locala, include suprasolicitarea corpului, stresul, prezenta unor boli cronice, cum ar fi pielonefrita, etc.

O persoană este deja bolnavă sau nu, depinde de mulți factori: imunitatea, prezența bolilor cronice, condițiile de viață, obiceiurile de igienă și chiar. atitudine psihologică! Un exemplu frapant în acest sens îl constituie participarea contelui Orlov la eradicarea ciumei de la Moscova. Contele a ajuns la Moscova la înălțimea epidemiei, a avut un rol activ în lupta împotriva bolii, dar nu a suferit de ea.

Este necesar să se trateze o răceală sau va trece?

Este necesar să se trateze o răceală! Și prin ce mijloace este rezolvată individual, luând în considerare o posibilă afecțiune cronică la un pacient, în funcție de prezența temperaturii, tusei, rinitei, intoxicației etc. Puteți începe tratamentul cu remedii naturale, extracte de Rhodiola, Echinacea, Eleutherococcus sau Ginseng. Acasă remedii homeopatice bine dovedite pentru răceli și gripă.

O metodă populară este postul pe termen scurt cu băutură grea, dar nu este potrivit pentru toată lumea și nu întotdeauna. Totul depinde de gravitatea bolii și de starea sistemului imunitar. Alimentele pacientului trebuie să fie ușor digerabile, cu conținut scăzut de calorii, bogate în vitamine și microelemente. Încearcă să bei sucuri proaspete.

Dacă nu este tratată, boala poate fi întârziată și se poate dezvolta într-o stare astenică. Pot exista complicații: bronșită, sinuzită, pneumonie etc.

Cum de a elimina un nas curbat - cel mai dureros simptom?

Mai întâi trebuie să aflați cauza frigului comun. Dacă se dovedește că este de origine alergică, este posibil să luați antihistaminice, în alte cazuri să utilizați picături de vasoconstrictor, să spălați pasajele nazale cu soluții izotonice. O alternativă la picăturile vasoconstrictoare poate servi ca medicamente homeopate de la frig pentru administrare orală. Sunt bune deoarece nu provoacă complicații și nu usucă mucoasa nazală.

Vasodonstrictor picăturile sunt dependente, adică în timp, devin ineficiente. Acestea pot fi utilizate numai cu congestie nazală pronunțată (edem), nu mai mult de 3-4 ori pe zi și nu mai mult de 5 zile la rând, deoarece pot masca manifestările inițiale ale sinuzitei.

Procedurile de "acasă", cum ar fi băile și saunele, vă ajută să vă încălziți mâinile și picioarele, nasul și gâtul, ajutați?

Din păcate, nu există recomandări uniforme pentru toată lumea. De exemplu, dacă un pacient suferă de boală varioasă, încălzirea picioarelor, baia, sauna sunt contraindicate pentru el. Cei care suferă de amigdalită nu ar trebui să-și încălzească gâtul, deoarece orice proces purulente nu tolerează căldura. În mod similar, încălzirea sinusurilor paranazale poate declanșa dezvoltarea sinuzitei.

Pentru a nu vă face rău singur, este mai bine să vă adresați unor specialiști care vă vor ajuta să alegeți tratamentul potrivit.

Dacă sunteți bolnav, în mod ideal este mai bine să rămâneți acasă, pentru a nu agrava starea dumneavoastră și a nu infecta pe alții. Principalul lucru aici este o cameră caldă și o mulțime de băuturi. Deoarece corpul este slăbit, este de dorit să adere cel puțin parțial la odihnă pentru pat. Dar dacă mai trebuie să mergeți la lucru, urmați regulile de bază ale igienei: beți și mâncați din bucătăria individuală și purtați o mască.

Este mai bine să se prevină o răceală decât să se trateze

• Nici o răceală nu este teribilă pentru o persoană care duce un stil de viață sănătos. Renunțați la fumat, faceți o plimbare foarte mult, faceți activități înot și alte sporturi.

• Evitați stresul, dormiți cel puțin 8 ore pe zi, mâncați bine.

• Dacă decideți să vă întăriți, consultați mai întâi un medic pentru a vă asigura că nu există boli ale rinichilor, inimii sau ale altor organe.

• În absența contraindicațiilor, respectați regulile de bază ale întăririi: încărcătura trebuie să fie fezabilă, iar intensitatea acesteia trebuie să crească treptat.

• Îmbrăcați întotdeauna pentru vreme. În același timp, îmbrăcămintea trebuie să păstreze un sentiment de ușurință, confort și să nu împiedice mișcarea, deoarece corpul trebuie să respire. Picioarele ar trebui să fie întotdeauna calde, dar nu ar trebui să fie supraîncălzite.

• În momentul epidemiei de gripă, spălați-vă bine mâinile, evitați evenimentele de masă, beți mai multe lichide, luați agenți profilactici (vitamine, ceapă, usturoi, preparate farmaceutice).

• Evitați curenții de aer în vreme caldă și nu lucrați cu aparatele de aer condiționat.

Este necesar să se trateze o răceală sau afectează boala de la sine?


A susținut că frigul dispare, cu tratament, fără el, timp de o săptămână. De fapt, în 7 zile, răcelile, desigur, dispar, dar nu toată lumea are complicații. Cele mai vulnerabile la infecțiile virale sau bacteriene sunt copiii, femeile însărcinate și persoanele în vârstă, ale căror mecanisme de protecție sunt reduse nu numai din motive fiziologice, ci pot fi, de asemenea, deprimate ca urmare a acțiunii oricăror procese patologice. În plus, răceala rareori nu se termină fără consecințe asupra altor persoane, deoarece, după cum știți, absolut sănătos nu se întâmplă. Și în lumea modernă a tehnologiilor înalte, cu ritmurile frenetice, stresul constant și ecologia care se deteriorează în fiecare zi, practic nu există nici o șansă de recuperare rapidă și de succes.

Activitate virală

Toamna și iarna sunt în mod tradițional considerate perioade distincte de creștere a incidenței frigului. În timpul sezonului de vreme rece și vreme îngropată, se observă cea mai mare activitate a celor mai diverse virusuri respiratorii, care sunt responsabile pentru fenomenele inflamatorii din nas, gât și alte organe. Există mulți agenți cauzali ai frigului comun, iar unii dintre ei sunt bine studiați. De exemplu, virusurile gripale A, B și C. Puțin schimbabile și relativ constante - acesta este un virus gripal C, iar imunitatea se formează după o boală. De regulă, pericolul este virusul pentru copiii mici și pentru mamele în așteptare. Virusul gripal C este cel mai frecvent și adesea mutant, poate provoca epidemii și pandemii. Virusul gripal B este mai puțin volatil, dar poate afecta și un număr mare de persoane. Pana in prezent, exista cel putin 13 tipuri de virusuri respiratorii care cauzeaza raceli.

Simptomele la rece

Semnele infecțiilor virale respiratorii acute sunt familiare tuturor. Sentimentul de rău cu slăbiciune generală și stare generală de rău, febră, nas curbat, ochi apoase, dureri în gât și dureri în gât sunt toate semne de infecție. Dar ce fel de infecție se poate distinge numai după testele de laborator care determină virusul specific care a cauzat boala. Pentru unele simptome, un medic poate suspecta un anumit agent patogen. De exemplu, atunci când sunt infectate cu virusul gripei, aceste simptome vor fi mai pronunțate decât în ​​cazul altor infecții virale respiratorii acute. Infecția cu adenovirus începe, de obicei, cu frisoane și dureri de cap, care sunt apoi asociate cu dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, letargie și pierderea apetitului. De obicei, timp de 2 - 3 zile există rupere, roșeață a ochilor, senzație de congestie nazală și tuse uscată. Alte tipuri de ARVI pot apărea mai ușor și cu adăugarea (greață, diaree) sau excluderea altor simptome (fără febră și slăbiciune). Cu toate acestea, un nas curbat, tuse, dureri de cap și un sentiment de slăbiciune sunt simptome care indică tocmai efectul virusului respirator.

Modalități de infectare

Cel mai adesea, infecțiile virale respiratorii acute sunt transmise prin picături de aer, de exemplu, când strănut sau tuse. Cu toate acestea, ele pot servi și ca sursă de infecție și diverse obiecte pe care s-au prăbușit particule de secreții nazale sau orale - acestea pot fi orice suprafață deschisă. În sezonul epidemic, prevalența răcelilor este deosebit de pronunțată în grupurile de copii, unde copiii folosesc obiecte comune, cum ar fi jucării, vase, prosoape etc. Infecția poate apărea la contact prin produse infectate, mâini murdare.

Merită o atenție deosebită

La copiii cu vârsta sub 3 ani nu se formează pe deplin toate mecanismele de protecție, în special sistemul de interferon, spre deosebire de adulții care au un nivel mult mai ridicat de imunitate naturală. De exemplu, la copii, există o scădere naturală a capacității celulelor albe din sânge de a produce un compus proteic, interferonul alfa, care este primul care răspunde la invazia virusurilor. În plus, poate apărea o reducere semnificativă a cantității de interferon datorată patologiei sarcinii, care conduce la hipoxie perinatală sau insuficiență feplatinală, ceea ce la rândul ei provoacă apariția tulburărilor imunologice la nivelul fătului și apariția de anomalii în formarea sistemului imunitar la un copil după naștere.

Cum sa tratezi o raceala

În perioada rece, multe case au încălzitoare pornite, care se usucă și supraîncălzesc excesiv aerul. Prin urmare, aerisirea regulată este necesară (de 2-3 ori pe zi) și umiditatea în încăpere, ceea ce va ușura respirația și va reduce riscul de atașare a unei infecții bacteriene. De asemenea, trebuie să efectuați curățarea umedă a încăperii fără a utiliza dezinfectanți agresivi. În dieta ar trebui să fie suficient lichid - ceai cald cu zmeură, afine, lămâie sau alte produse utile. Alimentele ar trebui să fie fracționare și mai mici în cantitate. În cazul unei picături reci, vasoconstrictive, unguente etc. pot fi folosite pentru a ușura pasajele nazale din secrețiile excesive. Principalul lucru - nu face acest lucru prea des și pentru o lungă perioadă de timp. Se recomandă scăderea temperaturii corporale cu valori peste 38 ° C. Când tusea ajuta expectorantul înseamnă îmbunătățirea descărcării sputei. În cadrul măsurilor terapeutice se poate utiliza medicamentul antiviral modern Viferon, care contribuie nu numai la distrugerea oricăror virusuri, ci și face ca celulele sănătoase să fie imune la atacuri virale.

Bazat pe:
1. "Terapia cu gripă la copii: experiența clinică a sezonului 2009-2010", SM Ilyukhina, V.M. Kondyukov, OR Savenkova, Yu.A. Savostyanova, E.E. Lokshin.
2. "Principii moderne de tratament și prevenire a gripei", L.V. Luss.

Poate o trecere rece de la sine

Mit. Dacă organismul reușește să învingă virușii fără droguri, depinde de imunitate și de mulți alți factori. Este mai bine să nu ristiți și să nu lăsați totul să-și urmeze cursul: dacă nu tratați un nas curbat, se poate transforma în sinuzită, otită medie, faringită, laringită, poate ajunge chiar și cu bronșită sau pneumonie.

2. Un nas curbat poate fi prins dacă îngheți sau umezi picioarele

Mit. Cu o imunitate bună, nici hipotermia, nici picioarele umede nu vor duce la răceală. Dar dacă, din cauza acestor factori, imunitatea slăbește, ea poate deveni cu ușurință o țintă pentru atacurile virușilor.

3. Spălarea nasului și clătirea gâtului cu soluții saline ajută să nu se îmbolnăvească și dacă vă îmbolnăviți, este mai rapid să vă recuperați

Este adevărat. Această procedură simplă ajută la hidratarea mucoasei nazofaringiene, la întărirea imunității locale și la curățarea mucusului și germenilor. Principalul lucru nu este să fii leneș și să o faci în fiecare zi, cel puțin dimineața și seara și dacă simți că ești bolnav, o dată la fiecare oră sau două. Dacă începeți să vă ghemuiți și clătiți nasul la primul semn de răceală, puteți învinge repede virusul.

4. Nasul poate fi cronic

Este adevărat. Un nas curbat, sau rinită științifică, este de obicei doar un simptom. Totul depinde de cauza bolii. Și, de exemplu, dacă vorbim despre alergii, atunci acest simptom poate fi însoțit de mult timp, iar în unele cazuri (de exemplu, cu curbura septului nazal sau unele afecțiuni endocrine), puteți suferi de o răceală în viața voastră. Dar daca vorbim despre o raceala ca simptom al unei raceli (adica ARVI) si nu pleaca la o saptamana dupa inceperea tratamentului si deversarea a devenit galbena sau gri - inseamna ca microbii se reproduc activ in sinusurile nazale si nu este o rinita cronica. Nu departe de sinuzită, sinuzită și așa mai departe. Urgent pentru medic!

5. Pentru a obține o răceală, trebuie să fii strănut

Mit. Dacă este un simptom al infecțiilor virale respiratorii acute, o infecție virală respiratorie acută, atunci este posibil să se infecteze cu picături din aer și prin contact direct cu purtătorul virusului sau chiar lucrurile sale.

6. Căderile de la o răceală pot fi dependente.

Este adevărat. Medicii nu fac accidental în tratamentul rinitei sfătui să utilizeze astfel de mijloace numai în primele 2-3 zile, în stadiul acut, când nasul este umplut, se toarnă și este imposibil să respire. Vasoconstrictorul scade, dacă îl folosiți pentru o lungă perioadă de timp, încălcați nutriția mucoasei nazale și a tonusului vascular, acestea devin mai fragile. Elasticitatea pereților lor scade considerabil și, ca rezultat, poate să apară rinită atrofică cronică.

Rinita acută este cel mai adesea etiologia virală. Prima perioadă a bolii durează de la câteva ore până la zile și se caracterizează printr-un sentiment de tensiune, uscăciunea nasului. A doua etapă se caracterizează prin descărcare nazală abundentă, congestie. În această etapă, picăturile vasoconstrictoare sunt folosite, de obicei, pentru a îmbunătăți respirația. Dar este important să rețineți că, fără prescripție medicală, acestea pot fi folosite doar pentru câteva zile.

7. La o răceală este mai bine să refuzi o batistă

Și adevărul și mitul. Dacă vorbim de o batistă de țesături, este absolut adevărat: la urma urmei, după prima utilizare, ea devine un teren de creștere pentru microbi. Batistele de hârtie de unică folosință nu sunt doar mai convenabile, ci și mai igienice. Dacă pielea se înroșește din cauza utilizării frecvente, devine iritată - utilizați o cremă de înmuiere sau un unguent cu pantenol.

8. Dacă picurați sucul de ceapă sau usturoi în nas, vă veți recupera rapid.

Mit. Nu există cercetări științifice serioase care să confirme acest lucru. Dar, astfel, puteți câștiga cu ușurință o iritare gravă a mucoasei nazale deja inflamate sau chiar a arsurilor sale. Este mult mai util să mâncați ceapă și usturoi în alimente: phytoncidele vă vor ajuta să vă recuperați mai repede.

9. Dacă încălziți nasul și picioarele, puteți scăpa de frig

Și adevărul și mitul. În stadiul acut de rinită, încălzirea nasului ajută cu adevărat la "uscarea rinitei" - în mare parte datorită îmbunătățirii aportului de sânge la nivelul mucoasei nazale și reducerii edemelor. Dar dacă microbii au început să se înmulțească activ în sinusuri - căldura va accelera reproducerea lor, iar sinuzita sau sinuzita se pot dezvolta. De aceea, nasul poate fi incalzit numai in stadiul initial al bolii. În ceea ce privește băile calde pentru picioare, acestea sunt foarte utile în orice stadiu al frigului comun: există multe puncte reflexe pe tălpile picioarelor, care sunt strâns legate de sistemul respirator și, în același timp, ajută sistemul imunitar să facă față virușilor mai repede.

Cum sa tratezi o raceala. Mituri despre frig

Ei bine, m-am recuperat complet dintr-o frigă, și din moment ce am principiul Chukchi în viața mea - "ce văd, cânt despre asta", atunci să vorbim despre asta. Mai exact, cum să o tratăm. Pare a fi, bine, ceea ce este atât de neobișnuit aici, toată lumea are o răceală și toată lumea știe cum să o trateze, dar în mod constant văd cum oamenii o iau timp de două săptămâni la rând. Deci, la urma urmei, nu știu. Să analizăm principalele mituri despre cum să procedăm și cum să nu tratăm frigul.

Există medicamente reci.
Nu există nici un remediu pentru frig. Există doar gripa, și chiar și atunci, sunt doar două, iar eficacitatea lor este în mod constant în discuție. Cu o răceală, tot ce putem face este lupta împotriva simptomelor. Nu putem influența însăși virusul, imunitatea noastră se luptă cu ea însăși.

Și să ajutăm imunitatea - există imunomodulatori!
Cea mai obișnuită este cicloferonul. De fapt, eficiența imunomodulatorilor nu este dovedită. Nici un doctor care aderă la principiile medicamentelor bazate pe dovezi nu o veți numi. Dacă este numit - fugi de el, el probabil, de asemenea, iubește anaferonii, kagotseli și alte aflubin.

Apropo, aceste medicamente mă ajută mereu!
Da, da. Amintiți-vă unul dintre cele mai importante principii ale medicinei: "după - nu înseamnă datorită". Frigul este foarte ușor de trecut pe cont propriu și vă poate părea că a fost vindecat. Producătorii de fuflomitine folosesc și acest lucru, oameni înșelătoare. De fapt, nu a existat un singur studiu serios al medicamentelor menționate mai sus, care să dovedească eficiența acestora.

Odată ce am atins tema drogurilor, atunci vom merge mai departe.

Rece sunt bine tratate cu gunoi instant în saci.
După o astfel de geantă, te simți mai bine. Dar foarte rece de la asta nu este nici rece, nici cald - vei elimina doar simptomele. În plus, aceste pungi pot, de asemenea, să dăuneze. Toți au paracetamol, care este foarte ușor de supradozaj. El, așa cum spun doctorii, are o "fereastră terapeutică îngustă", adică între doza zilnică maximă și cea de la care cade ficatul - doar câțiva pași. Și pungile se beau aproape necontrolabil, pentru că ceea ce este atât de dăunător pentru ei? Și ei reduc temperatura și, de fapt ea este cea care creează un mediu rău pentru viruși, ei mor rapid și te recuperezi. Iar cu pungile, vei fi nespus de mult timp, reducând în mod constant temperatura.

Și, apropo, despre păsări.

Temperatura nu trebuie să fie redusă, dacă este sub 38,5 / Temperatura trebuie redusă, de ce suferă!
Acestea nu sunt chiar mituri, deoarece mulți doctori vorbesc despre acest lucru și, după cum vedeți, au puncte de vedere opuse. De fapt, ambele au dreptate. Este cu adevarat mai bine sa nu scadem temperatura la 38.5, deoarece ajuta organismul sa lupte mai eficient. Dar dacă, în același timp, vă simțiți mai mult decât dezgustător - luați o pastilă, nu suferiți. Nu trebuie să fii erou dacă capul este pulsatoriu, bolnav și vrea să moară. Dar dacă tolerați corect temperatura - nu o aduceți până la anumite limite. Acest lucru nu se aplică copiilor mici! Ei trebuie să scadă temperatura, deoarece pentru ei este mortală.

Ei bine, ceva mai mult despre droguri.

Lollipops de la o durere în gât mai repede el este tratat.
De asemenea, prostii. Ei nu vindecă nimic și microbii nu ucid. Și dacă ucid, atunci totul este bun și rău. Cu toate acestea, aceste acadele pot fi bune - ele ușurează cu adevărat durerea și durerile în gât. Va trece cu tine însuți, dar dacă nu tolerați aceste sentimente rău, utilizați bomboane. Dar cel mai bun dintre toate - clătirea frecventă, care îndepărtează toate murdăriile din gât. Dacă statul o permite, atunci o puteți face cel puțin o oră. Clătiți cu sare sau ierburi - orice doriți. Nasul este, de asemenea, bun pentru clătire.

Puteți să vă răcoriți prin umezirea picioarelor sau supraîncărcării.
Ei bine, da, iar dacă mergi în timpul iernii fără o pălărie, vei primi meningită. Toată viața mea aceste două povești de groază intimidate. De fapt, răceala comună este un virus, iar dacă nu este în jur, atunci cel puțin să se scalde într-o băltoacă, nimic nu se va întâmpla cu tine. Ei bine, cu excepția acelei pneumonii de capturare, dacă exagerați prea mult. Dar dacă tocmai ziua virușul a intrat în corpul vostru și nu a avut timp să se activeze, picioarele ude pot slăbi apărarea organismului și virusul se va trezi. Dar pe cont propriu de pe picioarele umede, el nu va începe!

În timpul iernii, trebuie să vă îmbrăcați foarte călduros, pentru a nu prinde o răceală!
Într-adevăr, trebuie să te îmbraci călduros, iar genunchii tăi albastri în chilot în frig, nu vă vor aduce nimic bun. La fete, o asemenea stripteuză de iarnă poate provoca cistita, inflamarea apendicelor și chiar a rinichilor, iar acest lucru este foarte grav. Dar vedeți diferența dintre "cald" și "foarte cald"? Nu ar trebui să fii rece - dar nu ar trebui să fie fierbinte. Mamele sunt foarte greșite, care, cu sau fără motiv, înfășoară copiii în cinci jachete și zece ciorapi - cu acest "efect de seră" este mult mai ușor să agităm sistemul imunitar. Copilul transpiră, cea mai mică briză - și asta este, tratarea pneumoniei. Alege haine pentru tine și copilul tău pentru vreme, ar trebui să fie plăcut cald.

Cu o răceală, trebuie să beți ceai cu zmeură și să vă înfășurați într-o pătură pentru a transpira.
Din copilărie urăsc gemul de zmeură. La cel mai mic semn de răceală, m-au umplut cu această băutură teribilă - o lingură de gem și apă fiartă în vârf. Beți și transpirați, bucurați-vă de viață. Chiar și cu o răsfăț, îmi amintesc laptele cu sifon la o durere în gât. Nu pot să mă uit la lapte de atunci. Cu toate acestea, este foarte util să transpirați cu o răceală, deoarece toxinele sunt eliberate mai târziu, dar numai dacă consumați în mod activ lichid. Cu toate acestea, nu vă obligați să beți ceai cu zmeură, miere, lămâie - dacă nu vă place. Laptele este, de asemenea, în cuptor. Beți orice - doar apă curată. Și absolut nici o nevoie să se încălzească. Temperatura la temperatura camerei este bună. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră vă place sucuri - nici o problemă! Ceaiul înseamnă ceai. Orice lichid!

Pentru răceli ajută remedii populare - abur până picioare și respira peste cartofi.
În ciuda faptului că trăim în secolul al XXI-lea, încă ne fluturăm picioarele, ca acum 500 de ani. Și cel care se gândea să respire peste cartofi, trebuie să ucizi deloc încet și dureros. Și chiar mai bine - puneți-l pe această tigaie murdară, acoperiți cu un prosop și nu lăsați timp de 15 minute până când se sufocă. Da, după cum ați putea înțelege, împreună cu lapte și sifon, picioarele mi-au plimbat și m-au trimis să respir duș de cartofi. Sadici! Ei bine, picioarele înălțate - acest lucru este încă normal (dar apa a fost aproape de fierbere de apă, pe care un copil poate fi departe de a fi plăcut). Dar cartofii... Nu torturați copii și nu vă suferiți! Nu ajută. Nu puțin.

Nimic rău nu se va întâmpla dacă suferiți o răceală pe picioare, aceasta nu este gripa.
Da, nu gripa. Dar în acel moment, când corpul se luptă cu o răceală, trebuie să îi oferiți toate condițiile necesare. Dacă sunteți în permanență în picioare, pur și simplu nu mai rămâne nici o putere pentru a lupta împotriva virusului și veți fi bolnavi mai mult și cu complicații. Am câteva persoane în fața ochilor mei care suferă constant o răceală pe picioare și sunt bolnavi timp de două săptămâni sau mai mult. Și, de regulă, deja cu bronșită. Dar abia m-am ridicat în primele două zile, iar la a treia sau a patra am fost deja ca un castravete. Vârful bolii trebuie să mintă. Nu puneți corpul unui baston în roată și el lucrează deja pentru uzură!

Este necesară tratarea tusei.
Nuuuu... Dacă aveți o predispoziție la bronșită, atunci bineînțeles că aveți nevoie. Dar, de fapt, tusea va trece de la sine. Singurul lucru - dacă tusea este uscată, atunci trebuie să îmbunătățiți descărcarea sputei. Există o mulțime de medicamente (aproape toate pe ierburi) care vor ajuta în acest sens. Dar în nici un caz nu ar trebui să iau antitusive! În timpul tusei, infecția este îndepărtată din plămâni (de aceea este necesar să fie umed, deoarece nimic nu este îndepărtat cu o tuse uscată) și, dacă este suprimată, atunci va rămâne acolo unde a fost. Bună ziua, bronșită și pneumonie.

Pentru răceli, sunt necesare antibiotice.
Aceștia sunt evacuați și medicii și recomandă farmaciștilor în farmacii. Dar, de fapt, antibioticele sunt necesare de la bacterii și sunt inutile împotriva virușilor. Acestea pot fi luate ca prevenirea complicațiilor, dar este ca o pistol pe vrăbii. Pentru cele mai multe, răceala comună nu va provoca complicații, ci antibiotice. Cel mai important lucru, de ce nu ar trebui să fie luate în mod necontrolat, este că cu cât îi consumăm mai mult, cu atât mai mult se adaptează bacteriile. Și apoi există tulpini care în general nu sunt sensibile la antibiotice. Iar Dumnezeu să vă interzică să ridicați unul dintre ei!

În general, corpul trebuie doar să nu intervină. Creați pentru el toate condițiile pe care le-a lucrat și a luptat, apoi el însuși. Observați odihna patului în primele zile de îmbolnăvire, beți multe lichide, asigurați-vă că temperatura în cameră este de 18-20 de grade, aerul mai des - iar frigul va dispărea repede.

Top