Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Clătind gura lui Miramistin
2 Laringită
Cum să eliminați dopurile (pietrele) de la amigdalele cu amigdalită decât să le tratați
3 Profilaxie
Tratamentul rapid al rinitei într-un remediu folcloric
Image
Principal // Clinici

Care este temperatura corpului la începutul sarcinii?


De la începutul fertilizării, în primele săptămâni, nu este exclusă o temperatură ridicată sau scăzută în timpul sarcinii, ceea ce este cauzat de schimbările care apar în corpul femeii. Atunci când indicele de mercur este în intervalul de 37-37,5 grade, acest lucru nu indică patologii. Dacă apar alte simptome și când scorurile ridicate sunt ținute de mult timp, ar trebui să fiți alertați - acest lucru poate provoca un avort spontan sau poate fi un semn al oricăror infecții.

Care este temperatura în timpul sarcinii

La o femeie sănătoasă, marca termometrului variază între 36,6-37,7 ° C Deci, organismul reacționează la schimbările în nivelurile hormonale. Indicele crește în faza a doua a ciclului în timpul producerii hormonului progesteron, care apare în timpul sarcinii și este responsabil pentru siguranța ovulului. Marcajul de temperatură de aproximativ 37 ° C în stadiile inițiale de gestație este considerat normal. Dacă febra de grad scăzut este însoțită de febră, atunci acesta poate fi un semn al unei infecții reci sau periculoase.

Temperatura bazală în timpul sarcinii

BT sau temperatura bazală spune multe despre sănătatea femeilor: arată zile fertile (cele mai favorabile pentru concepție), prezența ovulației, absența ei, determină sarcina. Cu ajutorul acestuia, activitatea ovarelor este evaluată, evoluția sarcinii este monitorizată în perioadele inițiale (12-14 săptămâni). Măsura BT:

 • intravaginal;
 • oral;
 • rectal (în rect, imediat după trezire, fără a ieși din pat).

Perioada de la prima zi a ciclului menstrual la debutul ovulației este considerată prima fază a ciclului. BT ar trebui să fie la aproximativ 36,2 și 36,8 ° C. Pe parcursul celei de-a doua faze a ciclului, fluctuațiile de temperatură pot fi în intervalul 37-37,5 ° C. Cu 2-3 zile înainte de menstruație, temperatura bazală scade la 36,2-36,9 ° C. Dacă nu există o scădere bruscă a indicatorului și rămâne la aproximativ 37,5 grade, acesta este un semn al sarcinii. Temperatura ridicată va fi observată până la 4 luni de gestație.

În primele etape

Progesteronul este necesar pentru a asigura un ou fertilizat pe peretele uterului. Când nivelul unui hormon important crește în organism, temperatura bazală în timpul sarcinii în stadiile incipiente crește la 37,3 ° C Măsurarea indicatorilor poate fi continuată până în a 16-a săptămână în fiecare zi. Norma valorilor este considerată condiționată și nu trebuie să repete exact programul general acceptat. O ușoară creștere nu înseamnă patologie. Temperatura bazală la începutul sarcinii poate fi după cum urmează:

 • A treia săptămână - de la 37 la 37,7 ° C;
 • Săptămâna 4 - 37,1-37,5 ° C;
 • de la 5 la 11 săptămâni - înaltă, dar dacă indicatorul temperaturii bazale este mai mare de 38 ° C, consultați imediat un medic;
 • Săptămâna 12 nu este mai mică de 37,0 și nu depășește 38 ° C.

Febra sarcinii precoce

Hyperthermia însoțește sarcina chiar de la început. În primul trimestru, o astfel de stare se explică prin schimbări care apar în corpul femeii. Transferul de căldură încetinește, iar indicatorii de temperatură cresc. Măsura ginecologi recomandă de două ori pe zi - dimineața și seara. Deci, puteți determina dinamica zilnică a schimbării. În primul trimestru, temperatura corpului în timpul sarcinii în stadii incipiente se ridică la 37,2 ° C, iar acest lucru este normal. Pe toată perioada se poate menține temperatura la 37 ° C - nu este necesară scăderea temperaturii.

Temperatura 37.5

Pentru a afla care este temperatura femeilor însărcinate în stadiile incipiente, medicii folosesc 3 metode: măsurarea folosind un termometru electronic, metoda rectală și în axilă. Utilizând un termometru electronic, măsurați indicatorul din gură (norma - 37,2 ° C). În axilă, marcajul de temperatură nu trebuie să depășească 37 ° C. Termometrul arată 37,5 ° C când se măsoară temperatura rectală în anus. În timpul sarcinii fără devieri, modificarea indicatorilor este după cum urmează: de la 37,1 la 37,5 ° C.

Temperatura 38 în timpul sarcinii

O creștere semnificativă a primului trimestru de sarcină este considerată nesigură. În majoritatea cazurilor, cauza bolii este o boală inflamatorie, dar nu sunt excluse condițiile grave care necesită asistență medicală imediată. Temperaturile la începutul sarcinii peste 38 de ani nu sunt considerate normale. Pentru a nu vă răni pe tine însuți și pe copilul nenăscut, trebuie să-l apelezi imediat la medic. Toate anomaliile care apar în organism de la debutul sarcinii afectează fătul în curs de dezvoltare.

Motivele pentru creșterea temperaturii

Ratele ridicate indică infecții urogenitale sau intestinale, SARS și alte boli. O creștere a mercurului poate fi de 38,5 și este însoțită de simptome ale bolii: ganglioni limfatici umflați, erupții cutanate, dureri la sacrum și alte afecțiuni. La infecțiile virale respiratorii acute, pe lângă febră, se indică simptome la rece: tuse, nas curbat, dureri de cap. SARS pe termenii inițiali duce la otită, pneumonie, traheită.

În infecțiile intestinale, hipertermia la femeia gravidă este însoțită de simptome de febră și tulburări ale scaunului. Boli ale sistemului genito-urinar (cistita, pielonefrita) sunt marcate de frisoane, durere la spate, intoxicatie generala, urinare dureroasa. Erupțiile cutanate pe termenii inițiali de gestație indică rubeola, variola sau rujeola. Ritmul crescut pe termometru este, de asemenea, un semn al sarcinii ectopice.

Posibile consecințe

Creșterea temperaturii este o reacție protectoare a organismului, dar un exces semnificativ al valorilor normale în perioadele inițiale conduce la complicații ireversibile. Primul trimestru este perioada de formare a organelor interne ale viitorului bebeluș, stabilind sistemele cardiovasculare, digestive și nervoase. O vizită în timp util la medic vă va permite să stabiliți rapid, să verificați cauza și să începeți tratamentul. Creșterea temperaturii la o femeie însărcinată duce la următoarele consecințe:

 • creste tonul uterului;
 • apariția malformațiilor la bebeluș prin ochi, maxilar, palat și buze;
 • - toxicoza timpurie severă;
 • întreruperea sintezei proteinelor;
 • scăderea aportului de sânge la placentă;
 • lag în dezvoltarea activității creierului;
 • poate provoca o pierdere de sarcină din cauza formării cheagurilor de sânge care blochează vasele placentei;
 • naștere prematură din cauza detașării precoce a placentei;
 • amenințarea cu avortul, deoarece frecvența contracțiilor musculare uterine crește;
 • intoxicarea organismului, ceea ce duce la patologia în activitatea sistemului cardiovascular.

Ce trebuie să faceți cu temperatura ridicată

Utilizarea metodelor de scădere a indicelui de mercur este justificată dacă temperatura este mai mare de 38 de grade la începutul sarcinii și în perioadele târzii - după 37.5. În ceea ce privește utilizarea fondurilor, asigurați-vă că consultați un medic care vă va prescrie un tratament sigur. Auto-tratamentul este periculos pentru sănătatea copilului, care se va naște în curând. Medicamente care pot fi prescrise pentru femeile gravide:

 • paracetamol;
 • Panadol;
 • Viburcol (lumanari homeopatice).

Luând astfel de medicamente ca aspirina, gravidă este interzisă. Dacă hipertermia este cauzată de o boală infecțioasă, este necesar tratamentul la rece. Medicii recomanda folosirea metodelor non-medicamentoase care nu produc efecte secundare:

 1. Atunci când hipertermia este asociată cu expansiunea vaselor de sânge, este necesară ventilarea camerei, puneți o compresă umedă pe frunte. Nu utilizați alcool, oțet, apă rece.
 2. Dacă hipertermia este cauzată de un spasm al vaselor de sânge, iar mâinile și picioarele sunt reci și uscate, atunci încălzirea corpului și consumul de apă fierbinte abundent vor ajuta.

Temperatură scăzută

Temperatura scăzută în timpul sarcinii în stadiile incipiente este sub 36,0. Această afecțiune este cauzată de diferite patologii sau situații ușor de evitat. Acestea din urmă includ: nutriția insuficientă a mamei care se așteaptă, suprasolicitarea, stresul, stresul. Dacă o femeie este complet hrănită, dar există un nivel scăzut de zahăr în sânge, un indice de temperatură mai scăzut - aceasta indică evoluția diabetului. Din alte motive care duc la scăderea temperaturii la femeile gravide sunt:

 • imunitate redusă;
 • infecții virale anterioare;
 • hemoglobină scăzută;
 • ratat avortul;
 • boli cronice.

Poate febra să fie un semn timpuriu al sarcinii?

Despre modul de determinare a sarcinii în primele etape, mai devreme sau mai târziu, fiecare femeie gândește. Cei care planuiesc descendenți, nu pot aștepta să învețe despre concepție. Cei care se tem de sarcină, de asemenea, doresc să fie conștienți de.

Există multe semne de sarcină și febră - una dintre ele. Măsurătorile rectale sunt în special informative. O astfel de testare este efectuată zilnic și nu durează mult.

Când primele semne de sarcină apar după concepție

Fundalul hormonal al unei femei are un efect semnificativ asupra temperaturii corpului. Sub acțiunea estrogenului și a progesteronului, se produc vibrațiile. Nu orice viitoare mamă potențială observă acest dezechilibru. În timpul fertilizării, rata crescută este adesea ignorată, iar femeia începe să caute un simptom mai precis. La urma urmei, nu crește în toate mamele viitoare. Iar creșterea lui este de obicei nesemnificativă - 37-37,3 grade.

Începutul unei noi vieți poate fi suspectat la o săptămână după ovulație. În această perioadă, are loc implantarea embrionului. O femeie poate simți o furnicătură, "gâdilind" în uter și poate vedea o descărcare sângerată din tractul genital (totuși, poate că nu este). Astfel de simptome nu persistă pentru o lungă perioadă de timp, nu lasă urme în 2-3 zile. Definiția sarcinii pentru astfel de simptome nu este întotdeauna posibilă, deoarece o femeie poate pur și simplu să nu le acorde atenție.

Luați un scurt test de sarcină on-line în câteva minute și obțineți un răspuns - sunteți gravidă sau nu.

O creștere a temperaturii corporale ca semn al sarcinii nu este percepută. Multe femei asociază această afecțiune cu o infecție virală sau cu o răceală. Totuși, o temperatură ridicată a corpului indică adesea exact noua poziție. Semnele neobservate de sarcină înainte de întârziere sunt completate de simptome secundare numai după 4-5 săptămâni de la ultima menstruație. Potrivit lui, o femeie își poate confirma indirect noua poziție:

 • greața și vărsăturile de dimineață;
 • urgenta crescuta la scaun si cresterea flatulentei;
 • senzitivitatea la sân și boala la nivelul mamelonului;
 • dureri de cap;
 • slăbiciune și somnolență;
 • maladii generale;
 • instabilitate emoțională.

Temperatura la concepție poate fi însoțită de un nas curbat și o stare generală de sănătate precară. Într-o astfel de situație, o femeie începe să trateze intens o răceală, fără să știe că corpul ei indică o nouă poziție. Dacă apar primele semne de sarcină - temperatura este una dintre ele - este necesar să renunțe la utilizarea oricărui medicament fără prescripție medicală.

Temperatura bazală (BT) în timpul sarcinii

Despre ce ar trebui să fie temperatura în timpul sarcinii, puteți vorbi fără sfârșit. Pentru a începe cu aceasta ar trebui să se înțeleagă că măsurarea este efectuată pe diferite părți ale corpului. În axilă, ratele de post-concepție din timpul zilei pot să crească ușor sau să scadă. Depinde mult de stilul de viață al pacientului, starea sa emoțională și transferul de căldură.

Mai multă revelație ar fi o măsurătoare rectală. Temperatura bazală de 37, care durează câteva zile înainte de perioadele lunare estimate și după întârziere, poate indica concepția. Valoarea crește datorită defecțiunii progesteronului, care crește după ovulație și, în timpul implantării, devine și mai importantă. Temperatura bazală în timpul sarcinii variază de la 36,9 la 37,5 grade. Astfel de indicatori oferă o măsurătoare imediat după trezire. Temperatura după concepție este notată pe grafic pentru confortul autodiagnosticării.

Măsurarea efectuată în timpul zilei nu este indicatoare, deoarece semnul termometrului din rect poate crește până la o valoare de 38 datorită activității fizice și fluctuațiilor emoționale.

Temperatura ca semn al sarcinii

Creșterea temperaturii corporale la femeile gravide este o condiție naturală dacă nu există simptome suplimentare ale bolii. Modificarea performanței termometrului are loc sub acțiunea nivelelor hormonale. Cu o zi înainte de ovulație, indicatorii de temperatură sunt reduse, ceea ce provoacă producerea LH (hormon luteinizant). Acest lucru este evident mai ales când se măsoară zilnic în rect. În ziua în care oul din ovar este, de asemenea, caracterizat prin valori scăzute.

Dacă o femeie caută semne de sarcină, temperatura este primul lucru de căutat. O creștere notabilă poate fi observată după ovulație, dar încă nu vorbește despre noua situație. La o zi după concepție, temperatura corpului crește datorită producției active de progesteron. Până la implantare, se vor observa fluctuații ale citirilor termometrului cu zece grade.

Imediat după atașarea ovulului, puteți observa că nivelul termometrului este menținut la aproximativ 37 ° C. Nu se observă o hipertermie puternică. O femeie poate să nu cunoască complet sarcina până la întârzierea menstruației, ignorând acest semn. Simptome suplimentare pot apărea sub formă de stare generală de rău.

Boala mamei suspecte de sarcină apare și în cazul unei răceli care sa produs după concepție. În această perioadă, există o scădere a protecției imune, care natura a asigurat atașarea cu succes a ovulului. Temperatura corpului în timpul sarcinii crește datorită infecției virale sau rămâne la aproximativ 37 de grade. În plus, o femeie poate prezenta frisoane, dureri de cap sau dureri musculare, slăbiciune și somnolență. Se crede că în timpul sarcinii, temperatura corpului crește performanța sa nu este întotdeauna.

Dar BT ramane in mod constant ridicat in primul trimestru. Dacă mama însărcinată observă o scădere a BT (mai mică de 36,8 grade), trebuie să vă adresați întotdeauna medicului dumneavoastră. De asemenea, este necesară informarea ginecologului dacă indicii din axilă au scăzut sub 36 de grade.

Temperatura la începutul sarcinii: ceea ce ar trebui să cauzeze anxietate

Femeile cu experiență pot afla despre concepția pe care o dețin temperatura. Pentru cei care au început să monitorizeze valorile termometrului, apar întrebări. Femeile sunt interesate, cresc întotdeauna în timpul sarcinii pe termometru sau nu. O creștere a valorilor termometrului este într-adevăr un indicator indirect al prezenței fătului în uter. Creșterea este cauzată de progesteron, fără care dezvoltarea sarcinii este imposibilă. Prin urmare, se poate argumenta că noua stare este adesea manifestată de o mică hipertermie. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Unele mame viitoare în stadiile incipiente ale sarcinii nu observă nicio modificare notabilă a stării lor.

Cu toate acestea, fluctuațiile termometrului, care se abat de la standardele general acceptate, sunt motive de îngrijorare.

a crescut

Valori de peste 37,5 grade ar trebui să alerteze femeia. În acest caz, trebuie să căutați cauza creșterii temperaturii corporale. Adesea, o astfel de creștere este cauzată de o infecție virală sau de o exacerbare a unei boli cronice care apare ca urmare a scăderii apărării sistemului imunitar al organismului. Pacientul uneori nu simte o afecțiune evidentă și nu își exprimă plângerile. Infecția, provocând hipertermie, poate fi localizată în nasofaringe, în sistemul respirator inferior, în secțiunea urogenitală. Este important să găsiți cauza și să o eliminați.

Este important să rețineți că hipertermia este periculoasă pentru fătul în curs de dezvoltare. Când valoarea termometrului se apropie de 38, este necesar să se ridice problema de a lua medicamente antipiretice. Când termometrul arată mai mult de 38 de grade, trebuie să consultați imediat un medic.

a redus

În cazul febrei, femeile nu au de obicei întrebări. Este foarte simplu: temperatura ar trebui să crească ușor, dar indicatorii de mai mult de 37,5 grade îl îngrijorează.

Există îndoieli în cazul viitoarelor mame cu rate scăzute. Dacă planificarea este planificată, dar cu puțin înainte de perioada menstruală preconizată, bt este redus, atunci cu mare probabilitate se poate susține că sarcina nu a avut loc. Dacă noua poziție a fost deja confirmată și indicatorii termometrului devin brusc scăzuți, atunci acesta devine un motiv pentru a merge la medic. Apelați imediat o ambulanță ar trebui să fie, în cazul în care există o scădere a temperaturii bazale, care este însoțită de:

 • atragerea durerilor în partea inferioară a peritoneului;
 • frecvente scaune;
 • sângerare din tractul genital;
 • lightheadedness;
 • scăderea tensiunii arteriale.

Temperatura scăzută în axilă (36-36,3) nu este, de obicei, un semn de amenințare, numai BT este orientativă. Cu toate acestea, o scădere constantă poate indica probleme endocrine, cum ar fi hipotiroidismul. La o temperatură scăzută, trebuie să-i spuneți medicului la următoarea examinare.

Comentariul doctorului

- Semnele îndoielnice ale sarcinii apar foarte întâi și, împreună cu o menstruație întârziată, indică debutul sarcinii. Cu toate acestea, femeile care sunt sensibile sau visează să rămână însărcinate semnele precoce ale sarcinii încep chiar înainte de prima zi a perioadelor așteptate. Unul dintre aceste semne este o ușoară creștere a temperaturii corpului până la 37,1 - 37,3.

Febră ușoară de grad scăzut, împreună cu simptome de toxicoză timpurie, slăbiciune și labilitate emoțională, se numără printre primele semne de sarcină și persistă timp de 10 până la 12 săptămâni. Nu trebuie să vă fie frică de o ușoară creștere a temperaturii - aceasta este reacția organismului la fondul hormonal schimbat. Progesteronul, care, după implantarea ovulelor, începe să fie produs în cantități mari, afectează centrul de termoreglare din creier, crește producția de căldură, iar producția de căldură scade, ceea ce explică o ușoară creștere a temperaturii. Dar dacă temperatura crește până la 38 de grade sau mai mult, există o slăbiciune, nasul curbat, cefalee și dureri musculare, frisoane, sete, dureri în gât, trebuie să consultați imediat un medic, aceste simptome indică ARVI, care poate afecta negativ evoluția sarcinii. Dacă se suspectează o infecție virală, este interzisă administrarea oricăror medicamente, în special medicamente antivirale și antipiretice, și utilizarea mijloacelor tradiționale de tratament.

Dacă la începutul sarcinii temperatura este menținută la aproximativ 36 de grade și mai jos, trebuie să consultați și medicul dumneavoastră. Hipotermia poate apărea la femeile sănătoase, precum și hipotiroidismul, anemia, diabetul, oboseala fizică și psihică, malnutriția.

O creștere a indicatorilor de temperatură nu este un semn de încredere al sarcinii și nici o scădere nu indică o întrerupere în procesul de formare a unei noi vieți. Cu ajutorul unui termometru, o femeie poate suspecta doar că concepția a avut loc înainte de ziua așteptată a menstruației. Dacă creșterea temperaturii este însoțită de o întârziere, atunci cel mai probabil există o sarcină. Pentru a confirma fiabil noua poziție va ajuta la testul de sarcină.

Creșterea temperaturii corporale în timpul sarcinii

Corpul unei femei gravide reacționează acut la orice schimbări biologice interne și externe. În primul rând, se manifestă prin creșterea temperaturii.

O astfel de reacție se datorează adesea faptului că progesteronul produs stimulează transferul crescut de căldură. Cu toate acestea, creșterea temperaturii în timpul sarcinii poate indica apariția unor procese infecțioase periculoase.

Reguli pentru măsurarea temperaturii și erorilor

Dacă puneți un termometru în vechiul mod sub braț, puteți obține informații despre temperatura pielii. Pentru a afla mai multe despre starea organelor interne, trebuie să faceți măsurători în cavitatea orală sau în vagin. În primul caz, termometrul trebuie păstrat sub limbă și în a doua jumătate a vaginului. Dar, deoarece rezultatele pot fi distorsionate datorită diverșilor factori, este mai bine să se măsoare temperatura rectală în timpul sarcinii, urmând aceste reguli:

 1. măsurarea trebuie efectuată în momentul relaxării maxime a corpului - cel mai bine după noapte. Pregătiți un termometru în avans, astfel încât să îl puteți lua fără a vă ridica;
 2. trezirea este mai bună în același timp. Dacă dintr-o dată există o schimbare a temperaturii dintr-un motiv oarecare (rece sau perepsie), atunci trebuie indicată în program;
 3. măsurătorile ar trebui să fie zilnice de la începutul ciclului;
 4. este necesar să introduceți termometrul cu lubrifiant;
 5. În ciuda faptului că cele mai exacte rezultate sunt arătate de un termometru cu mercur (5-10 minute), este cel mai sigur să se folosească unul electronic (10 secunde).

Fiabilitatea rezultatelor depinde de cât de îndeaproape au fost respectate aceste recomandări. Eroarea poate provoca insomnie, oboseală, inflamație, alcool și droguri. De asemenea, măsurătorile trebuie efectuate la cel mult 6 ore după actul sexual.

Modificări de temperatură în timpul ciclului menstrual

Efectuarea măsurătorilor de temperatură este foarte importantă în planificarea sarcinii, deoarece este posibil să se determine ziua cea mai favorabilă pentru concepție. Având în vedere ciclul menstrual standard de la începutul menstruației, care durează 28-30 de zile, puteți seta astfel de "faze de temperatură":

Astfel, ciclul menstrual începe cu o temperatură scăzută, care crește treptat și se micșorează ușor înainte de ovulație și apoi se traversează cu un salt ascuțit în sus. Acest timp este cel mai favorabil pentru concepție. Un program suplimentar vă va spune dacă a apărut o sarcină:

 • pentru majoritatea femeilor, faza corpului galben durează 12-13 zile. Dacă nivelul temperaturilor ridicate este observat timp de 3 zile mai mult decât de obicei, probabilitatea de sarcină este mai mare de 70%;
 • dacă în a doua jumătate a ciclului apare o altă saltare a temperaturii (cu 0,5 ° C) fără o cauză de natură infecțioasă, probabilitatea de sarcină este mai mare de 80%. Cu toate acestea, acest simptom apare numai la 30% dintre femeile gravide.

Faptul că temperatura de 37 ° C în timpul sarcinii durează mult timp indică producerea activă de progesteron și activarea imunității datorită slăbicirii corpului din cauza stresului. Restructurarea fundalului hormonal duce la faptul că în diferite stadii ale sarcinii temperatura corpului poate varia.

Temperatura în primul trimestru de sarcină

O temperatură de 37 ° C în timpul sarcinii este un indicator fiziologic normal în primele trei luni. Dacă o femeie suferă de boli cronice, atunci cifra poate ajunge până la 37,5 ° C și rămâne așa până la nașterea însăși. Acesta este un fenomen standard în absența bolilor asociate. Modificările proceselor de termoreglare pe fundalul salturilor hormonale pot provoca o senzație de căldură fără manifestarea simptomelor catarale. O astfel de reacție este nedureroasă și inofensivă.

Dar temperatura unei femei gravide peste 38 ° C indică procese patogene care duc la astfel de complicații precum:

 • afectarea țesuturilor fetale cu potențialul de dezvoltare a defectelor SNC;
 • reducerea presiunii, datorită expansiunii vaselor de sânge, provoacă o întârziere în aprovizionarea cu oxigen și nutrienți a fătului;
 • desprinderea placentară;
 • dezvoltarea malformațiilor fetale: microcefalie, retard mintal, hipotensiune musculară, "buza despicată", îmbinare cu degetul etc.
 • încălcarea metabolismului proteinelor poate cauza întârzierea creșterii intrauterine și sistemele funcționale ale fătului.

Al doilea și al treilea trimestru

În această perioadă, temperatura scade treptat la 36,7-36,8 ° C, iar numai boala poate crește. Producția de anticorpi activi, însoțită de un transfer de căldură îmbunătățit, vizează suprimarea proceselor infecțioase. Nu numai gripa sau pneumonia sunt periculoase - un curs lung al bolii respiratorii acute sau bronșite, chiar și cu simptome uzate, reprezintă o amenințare la dezvoltarea fătului.

În acest caz, aveți nevoie de sfatul unui specialist care va determina dacă tratamentul medical este adecvat în acest moment. În cazul unei bătăi banale, care se caracterizează prin fenomene catarale (tuse, nas înfundat, durere în gât, letargie și stare generală de rău), odihna de pat și remediile populare vă vor ajuta. Dar când temperatura la femeile gravide crește brusc fără semne de intoxicare, trebuie să vorbim despre exacerbarea sau dezvoltarea unor boli grave cum ar fi pielonefrită, pneumonie, herpes sau tuberculoză.

Măsurarea temperaturii în timpul sarcinii este informativă până la 20 săptămâni: dacă a crescut dramatic, este posibilă o sarcină ectopică, iar o scădere rapidă (mai mică de 36,4 ° C) indică un făt înghețat.

Cum să învingă temperatura în timpul sarcinii?

Deși copilul este deja înconjurat de placentă în al doilea și al treilea trimestru, terapia medicamentoasă cu antibiotice și medicamente antivirale este prescrisă numai dacă boala este periculoasă pentru mamă. Toxinele care alcătuiesc medicamentele slăbesc teaca protectoare și pot cauza defecte fetale. Prin urmare, se recomandă utilizarea remediilor folclorice.

 1. Paracetamolul (Efferalgan sau Panadol) este permis de medicamente, dar nu de aspirină, nurofen sau analgin, deoarece aceste medicamente pot provoca deformare fetală, sângerare uterină și avort spontan.
 2. Laptele, chefirul și băuturile acru nu sunt recomandate.
 3. Zmeura, lămâie și viburnum sunt permise numai cu o ușoară căldură, care nu crește.
 4. Acesta arată băutură abundentă (apă minerală și ceai cu ierburi).
 5. Îndepărtarea trebuie făcută cu apă la temperatura camerei fără alcool și oțet.
 6. Terapia locală: gargară și spălarea nazofaringelului se efectuează cu o soluție de sare sau sifon. Inspirarea sucului de aloe cu apa (1: 1) va ajuta cu o raceala.
 7. Băile calde de picior și inhalările pot provoca o creștere a presiunii care este periculoasă pentru făt, în special în stadiile incipiente. Prin urmare, pot recomanda numai un medic.
 8. Ceea ce este important este un microclimat confortabil, în timp ce ambalajul excesiv contribuie la încălcarea transferului de căldură.

Cât de periculoasă este temperatura scăzută?

Temperatura medie normală în timpul sarcinii este de 37 ° C cu o precizie de 0,2-0,5 ° C. Dacă valorile ridicate indică o boală, atunci valorile mai mici indică o toxicoză puternică. Poate fi însoțită de tulburări electrolitice, deshidratare severă și vărsături. Aceste simptome necesită spitalizare, deoarece este periculoasă pentru mamă și pentru făt.

Dacă există o scădere a temperaturii la femeile gravide pe fondul infecțiilor virale respiratorii acute, starea imunodeficienței poate fi cauza. Este posibilă și estomparea fătului, care se manifestă printr-o scădere bruscă a indicelui de temperatură cu 0,8-1 ° C. Spectrele termice slabe sunt observate atunci când nivelul de progesteron scade drastic, ceea ce poate determina încetarea copilului în curs de dezvoltare. În acest caz, este prescrisă terapia hormonală.

Prevenirea bolilor în timpul sarcinii

Tulburările de termoreglare, toxicoză, dezechilibru hormonal și stres în contextul instabilității emoționale cresc semnificativ riscul de a dezvolta o infecție atunci când un microb patogen intră în organism. Prin urmare, pentru a menține temperatura la valori normale și pentru a menține sarcina, este necesară consolidarea imunității prin diverse mijloace.

 1. Înainte de a ieși afară, ar trebui să-ți murdărești nasul cu oxalin sau Viferon și pune-ți un pandantiv cu picături de ulei esențial pe gât (eucalipt, lămâie, menta).
 2. La sosirea acasa trebuie sa clatiti cavitatea nazala si orala cu o solutie de sifon.
 3. În sezonul rece, se recomandă să mănânci usturoi și ceapă.
 4. Camerele trebuie să fie în mod regulat difuzate și curățate pentru a scăpa de praf și de aerul învechit.
 5. Pentru a elimina toxinele, se recomandă să beți multă apă sau ceai din plante cu zahăr, deoarece glucoza este bună pentru făt.
 6. Trebuie să utilizați vitamine: în timpul verii - fructe proaspete, iar iarna - legume și preparate sintetice prescrise de un medic în conformitate cu doza recomandată.

Cea mai bună modalitate de a afla despre starea fătului și despre procesul potențial patologic este măsurarea regulată a temperaturii la femeile gravide. Chiar și o creștere de 0,3-0,5 ° C în prezența simptomelor catarale ar trebui să conducă la un specialist.

Temperatura 37-37,5 în timpul sarcinii timpurii - ce înseamnă aceasta

O femeie care se află într-o poziție interesantă, cu primirea unor știri pline de bucurie, începe să fie deosebit de atentă la sănătatea ei.

Mulți reprezentanți ai observației sexului corect că au o temperatură de 37. În timpul sarcinii, acest fenomen poate fi numit mai degrabă o regulă decât o excepție.

Desigur, merită să vă consultați un doctor și să vă risipiți îndoielile. Dar dacă vă decideți să deveniți mamă, atunci nu va fi superfluă să știți ce se va întâmpla în organism în decursul celor 9 luni și cum va afecta schimbarea temperaturii corpului.

Creșterea temperaturii corporale în timpul sarcinii

Motivele pentru care temperatura 37.3 este menținută în timpul sarcinii pentru o lungă perioadă de timp poate fi atât schimbări naturale care apar în corpul mamei viitoare, cât și în diferite boli.

Nu trebuie să vă închideți ochii față de această stare. Adesea cauzează grijile și îndoielile inutile.

Emoțiile negative nu sunt foarte bune pentru copil, așa că trebuie să contactați medicul și să vă risipiți temerile.

Practica arată că în 8 cazuri din 10 o ușoară creștere a temperaturii pe întreaga perioadă devine o variantă a normei. Dar mult depinde de durata sarcinii.

Modificările primului trimestru

Temperatura de 37 de ani la începutul sarcinii este reacția fiziologică a corpului la o nouă stare. Pentru ca embrionul să se dezvolte în mod corespunzător și organismul nu îl percepe pentru un organism străin, există o scădere a apărării imune.

Acest proces este stabilit prin natură și nu necesită ajutorul oamenilor sau prin orice mijloace. Reducerea naturală a imunității nu poate afecta valorile temperaturii. Multe femei în această perioadă nu se simt bine: dureri de cap, somnolență, oboseală.

De asemenea, crește riscul de răceală. Dar dacă nu există simptome suplimentare ale bolii, atunci nu trebuie să vă faceți griji. În următoarele săptămâni, starea dumneavoastră se va îmbunătăți, iar sarcina va trece într-o nouă etapă - al doilea trimestru.

Temperatura 37 în timpul sarcinii (în primul trimestru) apare adesea datorită eliberării progesteronului. Acest hormon este conceput pentru a susține sarcina. Este produsă de glandele suprarenale și corpul luteal, care se formează în ovar după ovulație.

Progesteronul este necesar pentru a relaxa mușchii, atât de des la începutul sarcinii femeile întâmpină probleme cu scaunul și urinarea (nevoia de a deveni mai frecvente).

Progesteronul afectează termoregularea și glanda hipofiză. Nu este nimic surprinzător în faptul că prin aceasta valorile temperaturii fluctuează.

Este cel mai vizibil seara. Prin măsurarea temperaturii corporale după o zi încărcată, puteți vedea valori care ajung până la 37,5 grade, care nu sunt motive de îngrijorare.

Separat, trebuie menționat faptul că temperatura bazală de 37 în timpul sarcinii este bună.

Nu toate femeile se confruntă cu necesitatea de a controla aceste valori. Dar pentru cei care au avut probleme cu concepția sau dificultățile în stadiile incipiente, aceasta devine o necesitate.

Medicii recomandă efectuarea măsurătorilor în primele 1-2 luni de sarcină. Toți indicatorii sunt înregistrați într-un tabel pe care este construită schema.

Acordați atenție faptului că temperatura poate crește în timpul sarcinii ectopice. Pentru a stabili această patologie cu siguranță credibilă numai cu ajutorul ultrasunetelor.

Al doilea trimestru de schimbări

Odată cu debutul celei de-a doua treimi a sarcinii, placenta se formează la femeie. Dar ea nu poate lua imediat toate sarcinile pentru ea însăși, corpul luteum va funcționa pentru încă 1-3 săptămâni. După cum se știe deja, secreta progesteronul, ceea ce provoacă o ușoară creștere a temperaturii corpului.

Foarte curând, placenta va prelua sarcinile ovarelor și va elibera singur hormonul de sarcină. Din acest punct de vedere, viitoarea mamă poate observa o îmbunătățire a stării sale de sănătate: mai puține schimbări de dispoziție apar, toxicoză și somnolență dispar.

Dar temperatura corpului de 37 de ani în timpul sarcinii celui de-al doilea trimestru poate fi menținută din motive naturale.

A doua treime a sarcinii necesită o creștere rapidă a embrionului.

Dacă în stadiile incipiente, numai designul și apariția organelor și formarea sistemelor apar, acum toate acestea vor crește într-o rată incredibilă.

Această sarcină suplimentară afectează în special sistemul cardiovascular și excretor.

Dacă o femeie are boli cronice (de exemplu, insuficiență venoasă sau pielonefrită), atunci poate apărea o creștere a temperaturii chiar din aceste motive.

Prin urmare, atunci când detectați orice simptome străine, este necesar să consultați un medic pentru sfaturi.

Al treilea trimestru

Temperatura de 37,1-37,3 în timpul sarcinii în al treilea trimestru nu este de obicei o variantă a normei.

Uneori această condiție, în stadiile incipiente, este fiziologia și nu vorbește de abateri.

De asemenea, femeile cu tulburări ale glandei pituitare pot rămâne în regim de temperatură similar în mod constant.

Dar statisticile arată că a treia parte a sarcinii are, de obicei, valori normale ale termometrului. Ce poate indica o ușoară creștere a temperaturii?

Boală acută

Sistemul imunitar face ca corpul mamei viitoare să fie deosebit de vulnerabil în perioada de început, în primul trimestru. Dar înainte de naștere nu poate fi numită puternică.

Prin urmare, de foarte multe ori o femeie preia o infecție virală:

Timp de 3-5 zile în acest caz, mama viitoare păstrează temperatura. Dacă nu ating nivelurile critice, dar rămâne în intervalul 37.2-37.6, atunci nu trebuie făcut nimic.

Organizarea condițiilor adecvate, a păcii și a emoțiilor pozitive va readuce rapid femeia însărcinată la o viață normală.

În niciun caz nu trebuie să purtați boala pe picioarele voastre, deoarece sunteți responsabilă nu numai pentru dumneavoastră, ci și pentru copilul dumneavoastră.

Patologii cronice recurente

O temperatură de 37-37,5 la o femeie însărcinată poate fi diagnosticată în boli cronice sau în patologii în mișcare lentă.

În mod obișnuit, exacerbarea lor apare atunci când sarcina pe corp crește. Astfel, volumul sângelui crește în timp, iar dificultatea fluxului de urină poate afecta funcționarea rinichilor și a vezicii urinare.

Rinita cronică, amigdalita sunt adesea exacerbate de către mamele în așteptare. Există, de asemenea, conceptul de "bacteriurie asimptomatice", care se dezvoltă adesea în ultimul trimestru.

În acest caz, mama însărcinată nu poate observa semne ale bolii, cu excepția unei ușoare creșteri a temperaturii. Stabiliți diagnosticul corect numai de către un specialist.

Influența externă a factorilor

Ridicarea termometrului la 37,5 grade și mai sus se poate întâmpla la supraîncălzire. Acest lucru se întâmplă mai des în vremea caldă. Pentru viitoarea mamă și copilul ei aceasta nu este cea mai bună condiție. Prin urmare, mergeți în vacanță, nu uitați de o pălărie și de protecție solară.

Minor fluctuațiile de temperatură pentru o femeie aflată în poziție poate fi o consecință a consumului de alimente calde sau picante.

Exercitarea (înotul, ciclismul sau curățarea la domiciliu) provoacă, de asemenea, o ușoară ascensiune. Valoarea de 37,4 pe termometru poate fi observată după contactul sexual.

Influența factorilor externi se poate deosebi foarte ușor de procesul patologic.

Dacă mama insarcinată a găsit dintr-o dată febră într-o fază incipientă a sarcinii, atunci merită re-măsurarea după un timp.

Dacă în timpul zilei hipertermia a dispărut, atunci este probabil să spun că a apărut sub influența provocatorilor externi.

Când o femeie are nevoie de tratament?

Dacă aveți o temperatură de 37 la începutul perioadei, atunci nu ar trebui să faceți imediat panică și să luați medicamentul. Pentru a începe, vizitați un medic și aflați despre cauzele acestei afecțiuni.

Cu reacția naturală a organismului la stimuli externi sau cauzele fiziologice ale hipertermiei, de obicei, nu este necesară nicio acțiune.

Amintiți-vă că luarea oricărui medicament poate afecta negativ formarea și dezvoltarea fătului. Atunci când un doctor descoperă o patologie, femeilor i se recomandă anumite regimuri de tratament care sunt în siguranță pentru starea lor.

 • În infecțiile virale, imunomodulatoarele și homeopatia sunt adesea folosite (Oscillococcinum, Grippferon, Viburcol). Femeia este prezentată liniște și confort.
 • Tratamentul bolilor bacteriene necesită utilizarea de antibiotice și agenți antimicrobieni. Aceasta este o decizie foarte gravă pe care medicul o face după ce cântărește toate argumentele pro și contra. Mamele viitoare sunt de obicei prescrise medicamente pentru penicilină și numai din a doua treime a sarcinii. Tratamentul implică restaurarea ulterioară a microflorei și terapiei cu vitamine.
 • Nevoia de a trata bolile cronice este determinată de medic. Unele situații nu oferă tratament de urgență și pot fi eliminate după livrare.

Nu uitați de tratamentul simptomatic. Mamele așteptate trebuie să încerce să reducă temperatura corpului atunci când se rotește peste marcaj la 37,5 grade. În caz contrar, această condiție poate fi periculoasă pentru copil și poate afecta negativ activitatea placentei.

Folosirea remediilor populare

Pentru a reduce căldura, mama însărcinată trebuie să bea o mulțime de lichide: băuturi fructe, băuturi din fructe, lapte, apă fără gaz și tot ceea ce o femeie iubește.

Nu beți băuturi calde. Temperatura lor ar trebui să fie cât se poate de confortabilă. Puteți folosi decocții de musetel, tei, ceai de zmeură.

Dar cu băuturi pe bază de plante trebuie să fiți atenți, deoarece pot provoca alergii. Ștergerea cu apă va ajuta la reducerea temperaturii corpului cu 0,5 grade.

Este strict interzis să adăugați oțet sau alcool în apă. Dacă, în decurs de o oră, valorile termometrului nu au scăzut sau continuă să crească, atunci va fi necesar să se recurgă la metode medicale de tratare a hipertermiei.

Droguri pentru mamele viitoare

Cel mai popular și mai sigur agent antipiretic în primele etape este Paracetamolul și preparatele pe baza acestuia. În al doilea trimestru de sarcină, puteți lua ibuprofen.

Rețineți că utilizarea antipiretică nu trebuie să devină regulată. Dacă, după prima scădere, temperatura la o femeie gravidă crește din nou, atunci acesta este un motiv pentru un apel de urgență pentru ajutor medical.

Toată Aspirina cunoscută este interzisă de a fi folosită de viitoarele mame.

Acest medicament poate afecta formarea sistemului nervos central al bebelușului sau chiar poate cauza un avort. Analgin și alte antipiretice pot fi utilizate numai cu permisiunea medicală.

Recomandări medicale

Medicii nu recomandă mamele însărcinate să efectueze în mod constant măsurători ale temperaturii corporale, dacă nu există motive suplimentare pentru aceasta.

Prin auto-sugestie, puteți influența rezultatele și provocați singuri hipertermia.

Valorile termometrului, care variază de la 36 la 37,5 la începutul sarcinii, sunt normele. Nu este nevoie să încercați să le aduceți la 36.6. Relaxați-vă și bucurați-vă de noua poziție. Curând starea ta se va stabiliza.

Dacă există semne suplimentare de boală (tuse, cefalee, nas curbat, dureri corporale și apatie), trebuie să consultați un specialist.

Medicii recomandă un apel de urgență o ambulanță dacă creșterea temperaturii a avut loc în următoarele condiții:

 • a fost rănit;
 • ați luat orice medicament;
 • au existat sângerări de la organele genitale;
 • dureri abdominale;
 • există modificări ale tensiunii arteriale (creștere sau scădere);
 • există vărsături și diaree;
 • apele au dispărut.

Creșterea temperaturii corporale în timpul sarcinii

Corpul unei femei gravide reacționează acut la orice schimbări biologice interne și externe. În primul rând, se manifestă prin creșterea temperaturii.

O astfel de reacție se datorează adesea faptului că progesteronul produs stimulează transferul crescut de căldură. Cu toate acestea, creșterea temperaturii în timpul sarcinii poate indica apariția unor procese infecțioase periculoase.

Reguli pentru măsurarea temperaturii și erorilor

Dacă puneți un termometru în vechiul mod sub braț, puteți obține informații despre temperatura pielii. Pentru a afla mai multe despre starea organelor interne, trebuie să faceți măsurători în cavitatea orală sau în vagin. În primul caz, termometrul trebuie păstrat sub limbă și în a doua jumătate a vaginului. Dar, deoarece rezultatele pot fi distorsionate datorită diverșilor factori, este mai bine să se măsoare temperatura rectală în timpul sarcinii, urmând aceste reguli:

 1. măsurarea trebuie efectuată în momentul relaxării maxime a corpului - cel mai bine după noapte. Pregătiți un termometru în avans, astfel încât să îl puteți lua fără a vă ridica;
 2. trezirea este mai bună în același timp. Dacă dintr-o dată există o schimbare a temperaturii dintr-un motiv oarecare (rece sau perepsie), atunci trebuie indicată în program;
 3. măsurătorile ar trebui să fie zilnice de la începutul ciclului;
 4. este necesar să introduceți termometrul cu lubrifiant;
 5. În ciuda faptului că cele mai exacte rezultate sunt arătate de un termometru cu mercur (5-10 minute), este cel mai sigur să se folosească unul electronic (10 secunde).

Fiabilitatea rezultatelor depinde de cât de îndeaproape au fost respectate aceste recomandări. Eroarea poate provoca insomnie, oboseală, inflamație, alcool și droguri. De asemenea, măsurătorile trebuie efectuate la cel mult 6 ore după actul sexual.

Modificări de temperatură în timpul ciclului menstrual

Efectuarea măsurătorilor de temperatură este foarte importantă în planificarea sarcinii, deoarece este posibil să se determine ziua cea mai favorabilă pentru concepție. Având în vedere ciclul menstrual standard de la începutul menstruației, care durează 28-30 de zile, puteți seta astfel de "faze de temperatură":

Astfel, ciclul menstrual începe cu o temperatură scăzută, care crește treptat și se micșorează ușor înainte de ovulație și apoi se traversează cu un salt ascuțit în sus. Acest timp este cel mai favorabil pentru concepție. Un program suplimentar vă va spune dacă a apărut o sarcină:

 • pentru majoritatea femeilor, faza corpului galben durează 12-13 zile. Dacă nivelul temperaturilor ridicate este observat timp de 3 zile mai mult decât de obicei, probabilitatea de sarcină este mai mare de 70%;
 • dacă în a doua jumătate a ciclului apare o altă saltare a temperaturii (cu 0,5 ° C) fără o cauză de natură infecțioasă, probabilitatea de sarcină este mai mare de 80%. Cu toate acestea, acest simptom apare numai la 30% dintre femeile gravide.

Faptul că temperatura de 37 ° C în timpul sarcinii durează mult timp indică producerea activă de progesteron și activarea imunității datorită slăbicirii corpului din cauza stresului. Restructurarea fundalului hormonal duce la faptul că în diferite stadii ale sarcinii temperatura corpului poate varia.

Temperatura în primul trimestru de sarcină

O temperatură de 37 ° C în timpul sarcinii este un indicator fiziologic normal în primele trei luni. Dacă o femeie suferă de boli cronice, atunci cifra poate ajunge până la 37,5 ° C și rămâne așa până la nașterea însăși. Acesta este un fenomen standard în absența bolilor asociate. Modificările proceselor de termoreglare pe fundalul salturilor hormonale pot provoca o senzație de căldură fără manifestarea simptomelor catarale. O astfel de reacție este nedureroasă și inofensivă.

Dar temperatura unei femei gravide peste 38 ° C indică procese patogene care duc la astfel de complicații precum:

 • afectarea țesuturilor fetale cu potențialul de dezvoltare a defectelor SNC;
 • reducerea presiunii, datorită expansiunii vaselor de sânge, provoacă o întârziere în aprovizionarea cu oxigen și nutrienți a fătului;
 • desprinderea placentară;
 • dezvoltarea malformațiilor fetale: microcefalie, retard mintal, hipotensiune musculară, "buza despicată", îmbinare cu degetul etc.
 • încălcarea metabolismului proteinelor poate cauza întârzierea creșterii intrauterine și sistemele funcționale ale fătului.

Al doilea și al treilea trimestru

În această perioadă, temperatura scade treptat la 36,7-36,8 ° C, iar numai boala poate crește. Producția de anticorpi activi, însoțită de un transfer de căldură îmbunătățit, vizează suprimarea proceselor infecțioase. Nu numai gripa sau pneumonia sunt periculoase - un curs lung al bolii respiratorii acute sau bronșite, chiar și cu simptome uzate, reprezintă o amenințare la dezvoltarea fătului.

În acest caz, aveți nevoie de sfatul unui specialist care va determina dacă tratamentul medical este adecvat în acest moment. În cazul unei bătăi banale, care se caracterizează prin fenomene catarale (tuse, nas înfundat, durere în gât, letargie și stare generală de rău), odihna de pat și remediile populare vă vor ajuta. Dar când temperatura la femeile gravide crește brusc fără semne de intoxicare, trebuie să vorbim despre exacerbarea sau dezvoltarea unor boli grave cum ar fi pielonefrită, pneumonie, herpes sau tuberculoză.

Măsurarea temperaturii în timpul sarcinii este informativă până la 20 săptămâni: dacă a crescut dramatic, este posibilă o sarcină ectopică, iar o scădere rapidă (mai mică de 36,4 ° C) indică un făt înghețat.

Cum să învingă temperatura în timpul sarcinii?

Deși copilul este deja înconjurat de placentă în al doilea și al treilea trimestru, terapia medicamentoasă cu antibiotice și medicamente antivirale este prescrisă numai dacă boala este periculoasă pentru mamă. Toxinele care alcătuiesc medicamentele slăbesc teaca protectoare și pot cauza defecte fetale. Prin urmare, se recomandă utilizarea remediilor folclorice.

 1. Paracetamolul (Efferalgan sau Panadol) este permis de medicamente, dar nu de aspirină, nurofen sau analgin, deoarece aceste medicamente pot provoca deformare fetală, sângerare uterină și avort spontan.
 2. Laptele, chefirul și băuturile acru nu sunt recomandate.
 3. Zmeura, lămâie și viburnum sunt permise numai cu o ușoară căldură, care nu crește.
 4. Acesta arată băutură abundentă (apă minerală și ceai cu ierburi).
 5. Îndepărtarea trebuie făcută cu apă la temperatura camerei fără alcool și oțet.
 6. Terapia locală: gargară și spălarea nazofaringelului se efectuează cu o soluție de sare sau sifon. Inspirarea sucului de aloe cu apa (1: 1) va ajuta cu o raceala.
 7. Băile calde de picior și inhalările pot provoca o creștere a presiunii care este periculoasă pentru făt, în special în stadiile incipiente. Prin urmare, pot recomanda numai un medic.
 8. Ceea ce este important este un microclimat confortabil, în timp ce ambalajul excesiv contribuie la încălcarea transferului de căldură.

Cât de periculoasă este temperatura scăzută?

Temperatura medie normală în timpul sarcinii este de 37 ° C cu o precizie de 0,2-0,5 ° C. Dacă valorile ridicate indică o boală, atunci valorile mai mici indică o toxicoză puternică. Poate fi însoțită de tulburări electrolitice, deshidratare severă și vărsături. Aceste simptome necesită spitalizare, deoarece este periculoasă pentru mamă și pentru făt.

Dacă există o scădere a temperaturii la femeile gravide pe fondul infecțiilor virale respiratorii acute, starea imunodeficienței poate fi cauza. Este posibilă și estomparea fătului, care se manifestă printr-o scădere bruscă a indicelui de temperatură cu 0,8-1 ° C. Spectrele termice slabe sunt observate atunci când nivelul de progesteron scade drastic, ceea ce poate determina încetarea copilului în curs de dezvoltare. În acest caz, este prescrisă terapia hormonală.

Prevenirea bolilor în timpul sarcinii

Tulburările de termoreglare, toxicoză, dezechilibru hormonal și stres în contextul instabilității emoționale cresc semnificativ riscul de a dezvolta o infecție atunci când un microb patogen intră în organism. Prin urmare, pentru a menține temperatura la valori normale și pentru a menține sarcina, este necesară consolidarea imunității prin diverse mijloace.

 1. Înainte de a ieși afară, ar trebui să-ți murdărești nasul cu oxalin sau Viferon și pune-ți un pandantiv cu picături de ulei esențial pe gât (eucalipt, lămâie, menta).
 2. La sosirea acasa trebuie sa clatiti cavitatea nazala si orala cu o solutie de sifon.
 3. În sezonul rece, se recomandă să mănânci usturoi și ceapă.
 4. Camerele trebuie să fie în mod regulat difuzate și curățate pentru a scăpa de praf și de aerul învechit.
 5. Pentru a elimina toxinele, se recomandă să beți multă apă sau ceai din plante cu zahăr, deoarece glucoza este bună pentru făt.
 6. Trebuie să utilizați vitamine: în timpul verii - fructe proaspete, iar iarna - legume și preparate sintetice prescrise de un medic în conformitate cu doza recomandată.

Cea mai bună modalitate de a afla despre starea fătului și despre procesul potențial patologic este măsurarea regulată a temperaturii la femeile gravide. Chiar și o creștere de 0,3-0,5 ° C în prezența simptomelor catarale ar trebui să conducă la un specialist.

37 în timpul sarcinii

O creștere a temperaturii indică întotdeauna că ceva a mers prost în corp. Prin urmare, mamele viitoare sunt atât de îngrijorate când văd lecturi excesive pe termometru. Ar trebui să mă îngrijorez dacă temperatura crește până la 37 de grade în timpul sarcinii? Care este de fapt temperatura corpului la femeile gravide? Să încercăm să ne dăm seama.

Nu vă faceți griji

De fapt, nu este nimic teribil in faptul ca multe mame insarcinate au o temperatura corporala in timpul sarcinii de 37 de grade. În general, în primele etape, ratele mai mari sunt de până la 37,4 grade. Faptul este că la începutul sarcinii survine o "restructurare" hormonală în corpul femeii: producerea hormonului de sarcină, progesteron, începe în cantități mari. Transferul de căldură al corpului încetinește, ceea ce înseamnă că temperatura crește. Prin urmare, nu se va întâmpla nimic teribil, chiar dacă temperatura la 37 de grade în timpul sarcinii durează câteva zile.

Atenție! Creșterea temperaturii la sfârșitul sarcinii nu este în niciun fel legată de acțiunea progesteronului și este întotdeauna un semn al unui proces infecțios. Acest lucru poate fi periculos atât pentru femeia însăși (complicațiile inimii și a sistemului nervos se pot dezvolta), cât și pentru copil.

Deseori, creșterea temperaturii la femeile însărcinate la 37 de grade și ușor mai ridicată se datorează supraîncălzirii la soare sau lipsa de aer proaspăt în cameră. Prin urmare, în primele săptămâni de sarcină, o ușoară febră în absența altor simptome ale bolii este considerată normală.

Este un alt lucru dacă temperatura corpului în timpul sarcinii este mult mai mare decât 37 de grade (37,5 ° C sau mai mare). Aceasta înseamnă că infecția a intrat în organism și bunăstarea copilului dumneavoastră este în pericol.

Cea mai periculoasă febră în primele două săptămâni de sarcină, deoarece poate provoca avort spontan. În plus, în primul trimestru copilul pune toate organele și sistemele corpului și dacă în această perioadă temperatura corpului femeii gravide crește la 38 de grade, acest lucru poate duce la apariția anomaliilor fetale. Temperaturile de peste 38 de grade, care nu rămân îndelungate, pot provoca perturbări grave la un copil:

 • defectele sistemului nervos central;
 • retard mintal;
 • hipotensiunea musculară;
 • subdezvoltarea feței și a diferitelor părți ale corpului;
 • microcefalie.

Temperatura periculoasă (până la 38 de grade) în timpul sarcinii este de asemenea faptul că poate fi un semn al localizării ectopice a ovulului. La sfârșitul sarcinii, febra poate provoca abrupții placentare.

O temperatură scăzută (37-37,5 grade) în timpul sarcinii nu este lovită, chiar dacă există semne de frig: nas curbat, tuse, cefalee. Astfel, organismul luptă împotriva agenților patogeni.

Dacă temperatura femeii însărcinate a crescut peste 37,5, atunci trebuie scăzută. Cel mai bine este să faceți acest lucru prin metode populare: ceai cu lămâie, zmeură, compresă rece pe frunte. Dintre medicamentele în timpul sarcinii, paracetamolul este cel mai sigur.

Atenție! Este strict interzis să bateți temperatura în timpul sarcinii cu aspirină și alte medicamente pe baza acesteia: reduce coagularea sângelui și acest lucru poate duce la apariția sângerărilor la nivelul mamei și fătului. În plus, aspirina duce la malformații.

Și, bineînțeles, este necesar să se cheme urgent un medic, deoarece febră mare poate fi un semn al unei boli grave a mamei viitoare: gripa, pielonefrită, pneumonie.

Top