Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Nasul picături dintr-o frig, o listă cu cele mai bune mijloace
2 Profilaxie
Cauze de temperatură scăzută a corpului
3 Rinită
Prezentare generală a 75 remedii pentru rinită: cum să alegi un medicament eficient pentru adulți
Image
Principal // Profilaxie

Rularea în timpul bolii: "pentru" și "împotriva"


Merită să anulați o alergare din cauza unei friguri ușoare? Pot alerga dacă am o durere în gât? Și dacă ar exista o ușoară tuse? Când începeți să simțiți că sunteți bolnav, apar multe îndoieli cu privire la continuarea instruirii. Pe de alta parte, multi alergatori avid spun ca primul lucru pe care il fac atunci cand manifesta primele simptome ale unei raceli este de a merge la o alergare, iar rinita se decoloreaza ca o mina.

Deci, cum ar fi mai bine să facem? Și dacă te duci pentru o alergare, ce mod de antrenament este mai bine să alegi? Răspunsul la această întrebare depinde de ceea ce te doare. Am ales pentru dvs. câteva sfaturi generale care vă vor ajuta să cântăriți avantajele și dezavantajele. În cazurile mai severe, ar trebui să ascultați numai medicul.

După cum am spus mai sus, mulți oameni cred că alergând, dimpotrivă, îi ajută să scape de boală: merge împreună cu transpirația. Dar, de fapt, alergând în timpul frigului este mai probabil să rănească decât să ajute, deoarece efortul fizic reduce imunitatea.

Simptome comune

Există un simplu test de gât pe care mulți alergători îl urmăresc: "Dacă aveți ceva deasupra gâtului (de exemplu, un nas sau gât curgător), atunci puteți alerga, dar dacă este sub nivelul gâtului (de exemplu tuse, oboseală generală, ), antrenamentele ar trebui amânate. "

Unul dintre studiile efectuate de Universitatea de Stat Ball State de la Tom Weidner, director de cercetare în domeniul formării sportive, a arătat că, dacă aveți o răceală proastă, nu puteți sări peste antrenamente. Dar cu un "BUT" esențial: nu trebuie să depășiți sarcinile obișnuite.

Studiul a implicat 60 de alergatori care au introdus virusul rece. Ei au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a fugit 30-40 de minute pe zi timp de o săptămână. Cel de-al doilea grup a ratat o pregătire. O săptămână mai târziu, a fost efectuat un examen medical al participanților, ceea ce a arătat că ambele grupuri nu diferă în raport cu performanțele lor. Adică, cursele obișnuite nu au afectat starea sportivilor. Un alt studiu realizat de Weidner a arătat că antrenamentele ușoare în timpul răcoarelor sunt mai utile, deoarece acestea ajută la menținerea "moralei" și a generalității de fitness, cel puțin la nivelul pe care l-ați avut la momentul bolii.

temperatură

Înainte de jogging, este necesară măsurarea temperaturii corpului. Dacă a crescut peste 37,2 grade Celsius, antrenamentul trebuie anulat. Exercitarea nu va reduce, dar crește temperatura, iar la linia de finisare riscați să nu primiți un premiu, ci căldură.

În plus, temperatura ridicată va da o sarcină și mai mare inimii, care deja funcționează la capacitate maximă în timpul exercițiilor cardiovasculare. De asemenea, sub influența unei temperaturi mai ridicate, sângele dumneavoastră lichefiază și răspândește virusul în organism. Începeți să rupeți oasele și mușchii răniți.

Reluați formarea

Faptul că vă simțiți mai bine nu înseamnă că sunteți sănătoși și sunteți gata să începeți pregătirea imediat după îmbunătățire. Dacă ați avut o răceală sau o gripă severă, ar trebui să așteptați o săptămână sau două (în funcție de severitate) și numai apoi reluați antrenamentul.

Dacă vă grăbiți, veți primi o recidivă a bolii și vă mișcați antrenamentele la o perioadă mai lungă.

Aveți grijă de voi și nu vă pierdeți capul în căutarea rezultatelor. Dacă vă simțiți rău, odihniți-vă și apoi continuați.

discuții

Spune-mi: pot rula cu o durere în gât?

20 posturi

Anatolie, nu toată lumea va face. Pentru cei care au adesea dureri în gât mai mult, da este posibil, deși nu-l recomand)). Dar pentru cei care au bronșită, este, în general, interzisă - se poate infiltra în pneumonie dacă nu este recuperată. Dar când sa recuperat, Beschg ajută în mod remarcabil să respire și să scoată toată sputa din plămâni.

În ceea ce privește gâtul însuși, atunci majoritatea rezultatelor mele clasice au fost însoțite de o durere în gât))

Pot fugi cu frig?

Nu este un secret că antrenamentele regulate de alergare îmbunătățesc imunitatea, dar, din păcate, chiar și cei mai puternici sportivi se îmbolnăvesc uneori.

Pot fugi cu frig?

O răceală bruscă îl confruntă pe alergător cu o dilemă dificilă: de a continua antrenamentul, în ciuda indispoziției, sau de a amâna orice activitate fizică până la recuperarea completă? Ideea că va trebui să pierdeți o săptămână sau două este deosebit de amară, dacă aveți un început responsabil și trebuie să păstrați formularul câștigat pentru concurs în ultimele luni.

Răspunsul neechivoc la întrebarea "pot să alerg cu o răceală" nu există. În fiecare caz, este important să se ia în considerare mai mulți factori: forma fizică generală a atletului, severitatea bolii, severitatea simptomelor. Mulți antrenori interzic în mod categoric să alerge în jurul sportivilor sau să reducă antrenamentul la mersul pe jos. Dar există și cei care consideră această reasigurare superfluă.

Se crede că alergarea cu răceală ajută la scăderea congestiei nazale, circulația accelerată a sângelui determină organismul să se ocupe mai eficient de răceli, iar transpirația intensă contribuie la eliminarea rapidă a toxinelor care otrăvesc organismul în timpul bolii.

Cu toate acestea, nu s-au obținut încă dovezi științifice de încredere potrivit cărora antrenamentele moderate pot scurta durata bolii.

Regula gatului

Deci, merită să mergeți pentru un antrenament cu frig? Experții recomandă evaluarea stării dumneavoastră cu ajutorul unui "test de col uterin" - această metodă se numește și "regulă a gâtului".

Analizați simptomele și senzațiile.

Dacă afecțiunea se referă la organele situate deasupra gâtului (un nas malit de scurgere, o ușoară durere în gât), atunci puteți merge pentru o alergare. Excepția este durerea de cap și durerea din urechi. Aceste sentimente pot fi semne de o boală infecțioasă gravă sau sinuzită, iar în acest caz alergatul nu este în discuție!

În cazul în care zona sub gât este implicată în boală: de exemplu, există o tuse puternică și durere în gât, dureri musculare și slăbiciune generală - antrenamentul trebuie anulat. Nu trebuie să alergi la o temperatură ridicată - în timpul orelor, circulația sângelui crește, iar temperatura poate crește semnificativ, ceea ce amenință să perturbe echilibrul de apă, să supraîncărce rinichii și accident vascular cerebral.

Desigur, în mod ideal, este mai bine să consultați un antrenor sau un medic. Dacă acest lucru nu este posibil - să vă bazați pe propriile sentimente și principii ale încărcării corespunzătoare stării actuale.

Cum să fugi cu frig

Deci, nu te simți decât o afecțiune ușoară, așa că ai decis să fugi. Urmați regulile simple:

 1. Începeți să lucrați la jumătate de tărie: fiți pregătit să reduceți kilometrajul obișnuit, să vă reduceți ritmul sau să vă dedicați întregii dvs. călătorii într-un ritm rapid cu totul. Primele câteva minute vă vor arăta dacă puteți lucra în mod obișnuit.
 2. Eliminați exercițiile cu greutăți, salturi active și lucrați la viteză.
 3. Uita-te pentru stat. Indicatorul va fi în primele 5-10 minute: dacă vă simțiți sau dacă starea dvs. sa îmbunătățit, puteți continua și chiar crește ușor intensitatea exercițiilor. Dacă starea de rău crește - terminați imediat antrenamentul.
 4. După o alergare, nu stați în frig, pentru a nu adăuga hipotermie la infecția virale.

Rularea după boală

Dacă frigul a fost mult timp eliminat din programul obișnuit de antrenament, revenirea la volumele anterioare ar trebui să fie treptat. Când suntem slăbiți de boală, organismul își aruncă toată forța pentru a restabili sănătatea pierdută. Încărcările intense din această perioadă vor elimina energia prețioasă și vor întârzia procesul.

Aveți răbdare - perioada de adaptare trebuie să fie de cel puțin 7-10 zile. Și începutul claselor active este mai bine să se discute în prealabil cu un antrenor sau medic.

Este posibil să te antrenezi cu frig și să fugi

Când începeți să vă antrenați în mod regulat, nu vă simțiți ca să întrerupeți orele și să ieșiți din modul preferat chiar și în zilele deosebit de dificile. Și dacă este posibil să "fi de acord" cu vremea neplăcută, lucrurile urgente și alți factori, să continuați cursurile în ciuda a totul, atunci factorul bolii vă poate scutura determinarea. Deci, luați în considerare diferitele aspecte care pot afecta corpul în timpul unei boli și comparați amenințările și beneficiile reale ale acestora.

 • Conținutul articolului
 • Combinația de boli și exerciții fizice
 • Etape de pregătire pentru răceală
 • Ce să faci cu o boală virală?
 • Experiența reală a sarcinilor
 • Video. Traseul rutier în rânduri

Combinația de boli și exerciții fizice

În timpul unei friguri, corpul începe să experimenteze o serie de factori de stres: slăbiciune, oboseală apare, statul părăsește modul de activitate, doriți să vă culcați într-un pat cald și să vă recuperați în liniște. Cu toate acestea, voința și spiritul militar al fiecărui atlet adevărat, sau cel puțin doar o persoană care iubește cu adevărat formarea, necesită continuarea activităților active. Da, simțul bun simț indică faptul că, permițându-vă să "se destrame", atunci "asambla" nu va fi atât de ușor.

Etape de pregătire pentru răceală

De obicei, frigul nu apare imediat, ci se dezvoltă treptat. În consecință, cursul proceselor virale și inflamatorii poate fi împărțit în mai multe etape: debutul bolii, dezvoltarea acesteia într-o formă ușoară sau severă. În primul rând, există o stare generală de oboseală și de blues, un nas umplut, un nas curbat, o durere în gât și o febră. Toți acești factori sunt neplăcuți, dar nu sunt inhibitori ai instruirii.

1. În etapa inițială.

Atâta timp cât simptomele sunt ținute deasupra gâtului, acestea pot fi practicate chiar și în aer liber. Încărcăturile sport vor ajuta la antrenarea corpului, la activarea proceselor de protecție și la o recuperare rapidă.

Dacă este prea frig afară, antrenamentele pot fi mutate în casa ta. În condiții de temperatură scăzută, trebuie să respectați anumite măsuri de siguranță: în timpul alergării și în timpul antrenamentului intensiv pe barele orizontale se emite o mulțime de transpirații. Degajarea petelor transpirații poate duce la creșterea hipotermiei și agravarea bolii. În plus, atunci când alergați la frig, există încărcări crescute pe gât: în vremuri normale, ele întăresc corpul, fac mai tolerante la condițiile meteorologice dificile, dar în timpul bolii gâtul poate obține cu ușurință o creștere bruscă a proceselor inflamatorii.

Dacă aveți semne superficiale de boală, puteți exercita într-un mod standard: toate tipurile de formare sunt disponibile, inclusiv formarea de forță.

2. Procese inflamatorii vizibile.

În cazul în care procesele de inflamație s-au mutat la un nivel mai vizibil: creșterea temperaturii, începerea tusei, - instruirea trebuie efectuată într-un mod facilitat. Exercitiile de lumina nu doare.

Răceala comună. Școala care conduce dr. Popov.

Pot juca sport cu frig?

Răceala comună. Școala care conduce dr. Popov.

Pot juca sport cu frig?

Poți aranja antrenamentul pentru modul de lumină, care va fi îndreptat mai degrabă spre restabilirea corpului decât spre epuizarea efectivă a acestuia pentru creșterea musculară. Pentru ca încărcăturile să ajute la restabilirea, trebuie să combinați exercițiile într-un ritm lent și abordările frecvente de întindere. De exemplu, este eficient să se facă întindere de înaltă calitate după fiecare tură de 200-400 m în mișcare (cerc standard al stadionului școlar). Exercițiile pentru flexibilitate și regimul de formare lentă contribuie la relaxarea profundă a mușchilor și încărcarea lor de înaltă calitate.

3. Când frigul avea timp să afecteze corpul.

Dacă temperatura a crescut suficient de puternic, atunci relevanța formării ar trebui supraevaluată. Depinde foarte mult de corpul dvs.: pentru unii oameni este mai bine să se odihnească în pat, pentru ca unii oameni să "spargă" boala, să activeze procesele imune necesare prin forța voinței

Dacă nu găsiți motivația pentru exerciții pe termen lung pe termen lung, încercați să exersați exercițiile pe tot parcursul procesului de vindecare. Squat de 10 ori de fiecare dată când te duci să faci ceai, faceți 20 de mătură atunci când vizionați un film relaxant. O astfel de abordare nu va "limpeda" complet.

Exercițiile pentru echilibru și întindere sunt minunate. Exercițiile de întindere includ procesele de recuperare care susțin nu numai țesutul muscular, ci întregul corp. O serie de exerciții simple de yoga, tai chi și alte astfel de exerciții sunt perfecte aici.

Ce să faci cu o boală virală?

O răceală simplă nu poate fi o inflamație superficială, ci o consecință a ingerării virusurilor. Afecțiunile virale pot provoca gripă, pneumonie și alte boli neplăcute care pot fi tratate cu antibiotice.

Circulația virusului în sânge în timpul proceselor inflamatorii are loc în mod constant, iar efortul fizic accelerează ritmul sângelui, crește distribuția substanțelor în celulele corpului. Acest lucru face exercițiile de forță inacceptabile: o creștere a intensității fluxului sanguin va întări nu numai aspectele de protecție ale corpului, ci va exacerba și efectele virale, va crește presiunea asupra inimii și va contribui la dezvoltarea ulterioară a bolii.

La primirea infecțiilor virale, este permis să se facă o încălzire ușoară împotriva edemelor, dar este mai bine să se practice după recuperarea completă.

Experiența reală a sarcinilor

În funcție de stadiul actual al dezvoltării bolii, puteți alege un regim de formare consolidat sau facilitat.

Antrenamentele moderate vor reveni repede la normal. Arătând organismul că nu va avea șansa de a ceda boala, activați rezervele sistemului imunitar. Condițiile naturale și cunoașterea faptului că este absolut imposibil de rănit servesc ca un puternic factor psihofizic care întărește psihicul uman și îl face mai puternic decât influențele externe.

Totuși, supraestimându-vă forța, puteți provoca corpul să agraveze boala și să remedieze boala. Pentru a evita acest lucru, evaluați rapid capacitățile: dacă sunteți gata să vă luptați cu slăbiciunea până la ultimul, puteți încerca diferite abordări, dar dacă acceptați posibilitatea de a deveni mai rău, atunci este mai bine să supraîncărcați boala și să o vindecați cu medicamentele obișnuite. Organismul fiecărei persoane este individual, prin urmare, în primul rând, să fiți ghidat de trăsăturile și predispozițiile personale.

Pot alerga când doare gâtul meu

Pot să mă duc la piscină dacă doare gâtul meu

Un nas curbat este o problemă pe care fiecare persoană care a răcit-o întâlnește în mod repetat. Congestia și secreția mucoasă din nas sunt cauzate de inflamația nazofaringelului.

Cuprins:

Alergenii sau agenții infecțioși (ciuperci, virusuri, bacterii) pot provoca hipersecreție a mucusului. Pot să merg la piscină cu frig? Unii oameni sunt siguri că vizitarea bazinului doar accelerează recuperarea, deoarece apa clorurată ajută la spălarea pasajelor nazale și dezinfectarea membranelor mucoase.

Dar este cu adevărat așa și care este motivul pentru vizitarea bazinului în perioada de dezvoltare acută a unei răceli? Ar trebui să se înțeleagă că rinita este un simptom care indică prezența infecției în organism, în special în tractul respirator superior. Descărcarea mucoasă din nas apare, de obicei, cu gripa sau cu frig.

Cauze și tipuri de rinită

Creșterea producției de secreții vâscoase ale mucoasei nazale, cunoscută în mod obișnuit ca mușchi în populația comună, indică dezvoltarea reacțiilor patologice în cavitatea nazală.

De regulă, ele sunt cauzate de inflamarea tractului respirator superior.

Alergeni sau agenți patogeni, cum ar fi rinovirusuri, streptococi, coronavirusuri, enterovirusuri, bastoane Pfeiffer etc., pot provoca inflamarea căilor respiratorii.

Răceala comună este cea mai frecventă cauză a răcelii comune cauzate de virușii patogeni. Infecția are un efect distructiv asupra stării țesuturilor moi din nazofaringe, provocând iritații și inflamații ale stratului epitelial superior al membranei mucoase.

În legătură cu creșterea concentrației în focare a inflamației toxinelor, organismul începe să producă o cantitate mare de pirogenuri - substanțe care stimulează o creștere a temperaturii.

De aceea, pacienții cu răceli au simptome neplăcute cum ar fi febra, oboseala, lipsa apetitului, dureri de cap, somnolență, greață etc.

Cauza rinitei nu este întotdeauna o infecție sau o alergie. La adulți și copii, așa-numita rinită vasomotorie (neurogenă) este adesea diagnosticată. Aspectul său se datorează în mare parte circulației sanguine afectate în nazofaringe, dilatării vaselor de sânge și sintezei intense a secreției vâscoase de către celulele gobletale, care se află în mucoasă.

Potrivit majorității experților, cu vasomotor și unele tipuri de rinită alergică, puteți vizita în continuare piscina. Dar despre rinita infecțioasă, opiniile medicilor sunt împărțite. Unii cred că exercițiile moderate vor ajuta să facă față bolii, în timp ce alții susțin că intensificarea circulației sângelui va accelera răspândirea infecției în organism.

Cold Pool - Pro

Unii medici nu văd nevoia urgentă de a impune interdicția de a vizita piscina, în cazul în care curge nas continuă fără o creștere a temperaturii corpului.

Pentru ca un iaz închis să nu devină un teren de creștere pentru infecție, trebuie adăugat clor, care dezinfectează apa și distruge agenții patogeni.

Cu alte cuvinte, scufundarea în apă clorinată ajută chiar la spălarea sinusurilor nazale și curățarea mucoasei de infecție.

Atunci când specialiștii în rinita vasomotorie recomandă să vizitați piscinele. Activitatea fizică suficientă stimulează circulația sângelui, datorită căruia țesutul nazofaringian trofic se normalizează. Conform observațiilor practice, persoanele cu rinită vasomotorie, care joacă în mod regulat sport, se confruntă cu problema în 2-3 săptămâni.

În plus, încărcăturile intense stimulează imunitatea nespecifică și astfel sporesc rezistența organismului la infecții. Acesta este motivul pentru care oamenii care sunt implicați în mod constant în sport, suferă de răceli nu mai mult de 2-3 ori pe an.

Cold Pool - Contra Argumente

Aflate pe partea cealaltă a baricadelor, medicii de la ORL recomandă insistent să nu viziteze piscinele pentru orice tip de rinită.

Faptul este că înotul este un element distinct al cheltuielilor de energie prețioasă pe care organismul trebuie să le combată.

În plus, în inflamația acută a nazofaringianului, apa clorinată agravează numai starea mucoasei, provocând iritații severe și umflarea pasajelor nazale.

Expunerea prelungită la apă poate provoca hipotermie locală a tractului respirator superior și, astfel, poate contribui la răspândirea infecției. În plus, prin intensificarea circulației sanguine, agenții patogeni se răspândesc cu fluxul sanguin mai rapid în organism, ceea ce duce ulterior la complicații.

Nu trebuie să uităm că frigul - o boală contagioasă care este transmisă prin picături de aer.

Relația mai mult sau mai puțin apropiată și conversația cu purtătorul infecției pot determina apariția bolilor respiratorii la alți vizitatori ai piscinei.

Pentru a reduce probabilitatea de complicații și infecții ale altor persoane, experții recomandă să se abțină de la vizitarea piscinei timp de cel puțin o săptămână.

Înotul în piscină este plin de hipotermie, dezvoltarea de complicații și infecții ale altor persoane.

Care este pericolul?

În timpul dezvoltării rinitei infecțioase, apărarea sistemului imunitar al organismului este slăbită, astfel încât majoritatea medicilor încă recomandă renunțarea la exerciții excesive și sport.

Încărcături mari - o cheltuială mare de energie, care provoacă o scădere a rezistenței organismului la viruși patogeni și microbi. Cu toate acestea, înotătorii profesioniști nu își pot permite nici o odihnă de o săptămână de practică, deoarece va duce la pierderea capacității de fitness.

Prin urmare, pentru ei sunt dezvoltate programe de pregătire care să permită să nu întrerupă clase în piscină.

Contraindicația absolută a înotării în piscină este gripă și amigdalită acută, care poate provoca o complicație a inimii și a rinichilor.

Ca regulă, pacienții cu dureri în gât și gripă măresc foarte mult temperatura corpului. Potrivit experților, este strict interzis să purtați bolile menționate mai sus "în picioare" sau în acest caz "pe valuri". Exercițiul fizic sever poate agrava sănătatea și poate cauza complicații precum traheita, bronșita acută, pneumonia și meningita.

Probabil complicații

Rinita virală și bacteriană necesită un tratament medical adecvat. Nicio salvare a nazofaringelului cu apă clorinată va ajuta la eliminarea inflamației din membrana mucoasă.

Mai mult decât atât, hipotermia locală și iritarea pasajelor nazale cu clor agresiv pot provoca leziuni ale sinusurilor paranazale și ale tubului auditiv, a cărui deschidere merge direct în cavitatea nazofaringiană.

Tratamentul ulterior al rinitei și încercările de a transfera boala "pe valuri" implică adesea dezvoltarea următoarelor complicații:

 • sinuzită - inflamația sinusurilor paranasale (maxilare), care apare de obicei în timpul dezvoltării unei infecții bacteriene;
 • etmoidită - inflamație virală sau bacteriană a sinusului paranasal, care se află la baza nasului;
 • sphenoidita - infecție a sinusurilor sferoidale, care se află în apropierea nervului optic și arterei carotide;
 • tubotimpanit (eustachită) - inflamația și umflarea membranei mucoase a tubului auditiv, care comunică cavitatea urechii (urechea medie) cu nazofaringe;
 • otita medie catarala - inflamatia acuta a membranei mucoase a cavitatii timpanice si a osiciilor auditive.

Bolile de mai sus nu reprezintă întreaga listă a posibilelor complicații ale rinitei. Cel mai mare pericol pentru sănătate este deteriorarea purulentă (bacteriană) a nazofaringianului, care este plină de expansiunea mucoasei și de dezvoltarea abcesului retrofaringian.

Rezumând, putem spune că vizitarea bazinului cu o răceală se poate dovedi a fi o complicație gravă pentru un atlet și un înotător de amatori. În această chestiune, nu se poate ghida opinia oamenilor care pretind că "este bătut cu o pană". Dacă congestia nazală este însoțită de febră, dureri corporale și stare generală de rău, trebuie să vă abțineți de la practicare timp de cel puțin 5-7 zile.

Pot să trec când doare gâtul meu

Interenso care crede că are o răceală, un nas curbat, o tuse, o durere în gât, bine, în general, simptome la rece, dar nu există temperatură, merită să mergeți la sala de sport sau este mai bine să pierdeți o săptămână până la recuperare?

Cuprins:

Este cu adevărat posibil ca încărcătura să provoace o complicație sau, în definitiv, dacă ați redus încărcătura, puteți practica cu ușurință? Opiniile dvs.!

orice infecție, în special cu un proces inflamator, intensifică procesele catabolice în organism și, după intensificarea tr-ki-cartizolului, aceasta scade. dar la ceea ce am citit undeva... dacă nu există nici un tren de smochine.

Eugene cred că ar fi recomandabil să renunț, deoarece organismul este slăbit de lupta împotriva infecției și toate resursele sale vizează suprimarea infecției, prin urmare procesul de creștere a mușchilor este extrem de ineficient. Deși mă duc în continuare la sala de sport simplă, măcar să păstrez forma musculară

NIRAZA NU A FOST NECESITATĂ FORMAREA. CUM VEȚI NU SUNT STRICT NU SICK. Chiar cu o temperatură 38.5. A FOST RECUNOSCUTĂ CĂ DUPĂ CAZUL CĂ DUPĂ TRAINĂ SUPERHISMATIVĂ SĂ VENIȚI ȘI SLEEPING BUN, BOLILE MUTESC DOWN

și inima nu stau jos cu leagăn de temperatură.

Am studiat recent această problemă

Este posibil să mergeți la sala de sport cu rinită (rinită)? | NEW PHARMACY

Consultarea unui otolaringolog pe tema "Este posibil să se vindece sinuzita cu un astfel de tratament și termen?" Este dat doar pentru scopuri de referință. În funcție de rezultatele consultării, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră, inclusiv pentru a identifica eventualele contraindicații.

Anonim (Femeie, 26 ani), 3 decembrie 2015

Bună doctoră, ajută-mă, te rog, faptul că în 2014, cu o durere de cap, m-am întors la clinică, m-am întors la un neurolog, nu era din partea mea...

Anonim (Bărbat, 25 de ani), 30 august 2015

Alo Sunt bărbat, cu înălțimea de 172 de greutate 60. Acum 2 luni, acoperit, a venit acasă de la o fugă, am simțit un sentiment că ochiul drept "a murit", vederea lui sa restrâns până la un punct și apoi...

Anonim (Femeie, 24 ani), 27 martie 2015

Bună, am 24 de ani. Acum 9 luni, sa mutat într-un alt oraș, a schimbat clima. De atunci, nu ieși din boală. De mult timp, a suferit o stare de răceală severă, febră scăzută...

Poți să fumezi când ești bolnav

ORL> boli de ENT> boli ale gâtului> Este posibil să fumați atunci când o durere în gât este dăunătoare fumului de tutun pe mucoasa gâtului

Fumatul este permis atunci când o durere în gât este dăunătoare fumului de tutun pe mucoasa gâtului

Durerea gâtului este unul dintre cele mai frecvente simptome ale proceselor inflamatorii ale tractului respirator superior.

Cuprins:

Disconfortul la nivelul faringelui apare cu faringita. amigdalită. amigdalită și alte boli, durerea este declanșată de acumularea de bacterii și virusuri patogene asupra amigdalelor.

Fumătorii sunt interesați de întrebarea: este posibil să fumezi atunci când gâtul doare și ce consecințe amenință iubitorii de fum de tutun?

Principalele cauze ale durerii în gât

Boala gâtului: cauze și simptome

Mai întâi de toate, trebuie să dai seama cum și de ce o durere în gât cu o anumită boală. Acest simptom neplăcut poate fi observat nu numai cu infecții, uneori este rezultatul alergiilor. În toate cazurile, nu puteți lua antibiotice necontrolate. Diagnosticarea corectă se face numai de către un medic.

Cauze și simptome frecvente:

 • ARI (ARVI) este o infecție virală a tractului respirator, în care durerea în gât este completată de o tuse. nasul curbat. strănut, temperatura crește ușor. Antibioticele nu acționează asupra virușilor, este necesar un tratament simptomatic diferit.
 • Gripa este o boală virală însoțită de febră mare și o deteriorare accentuată a bunăstării. Un nas curbat nu este de obicei, dar durerea in gat poate fi severa.
 • Faringita - inflamația faringelui. Există dureri la înghițire, senzație de uscăciune și gâlhărie, o ușoară creștere a temperaturii.
 • Boala gâtului - o infecție bacteriană, în care amigdalele cresc și se înroșesc, pot să apară mucus și puroi. Angina este periculoasă din cauza complicațiilor, prin urmare diagnosticul corect și tratamentul în timp util sunt deosebit de importante.

În toate cazurile, una dintre cauzele bolii devine o scădere a imunității. De îndată ce corpul încetează să reziste la infecție, procesul inflamator începe cu o creștere a temperaturii și o deteriorare a stării de sănătate. Fumatul este un factor important în încălcarea protecției imune, deci duce la un curs mai sever al bolii și întârzie tratamentul.

Efectul fumului de tutun asupra mucoasei gâtului

Fumatul și durerile de gât: o imagine a bolii

Răspunsul la întrebarea dacă este posibil să fumați cu angină. poate fi dramatic negativă. Fumul de tutun, care intră în tractul respirator superior, irită mucoasa, ca parte a nicotinei se stabilește, creând un mediu favorabil microflorei patogene.

Ca urmare, boala progresează mult mai rapid și este mult mai greu de luptat cu mijloace convenționale. Chiar și răceala obișnuită se trage mult timp, iar bolile mai periculoase se pot transforma rapid într-o formă cronică.

Deoarece fumul are o temperatură ridicată, provoacă arsuri pe țesuturile deja inflamate. Din această cauză, durerea și disconfortul când intensitatea înghițitului se intensifică și vindecarea este întârziată. În compoziția țigaretelor există mai mult de 40 de substanțe cancerigene care provoacă dezvoltarea tumorilor de cancer în timp ce slăbesc sistemul imunitar.

În timpul bolii, apărarea organismului este îndreptată împotriva infecției, iar în această perioadă riscul de degenerare a țesutului malign este deosebit de ridicat.

Fumatul reduce eficacitatea medicamentelor, deci medicul trebuie să prescrie o doză mai mare. Acest lucru duce la creșterea potențialelor efecte secundare. La urma urmei, orice tratament afectează toate organele și sistemele.

Acest lucru poate duce la tulburări metabolice, iar revenirea la boală va fi amânată.

Fumatul în timpul sarcinii face ca orice boală inflamatorie să reprezinte o amenințare gravă la dezvoltarea normală a fătului și poate duce la avort spontan sau naștere prematură.

De ce oamenii fumează în timp ce sunt bolnavi

Medicii întâlnesc de multe ori un mit comun că fumatul ameliorează durerea gâtului și ajută la vindecarea prin uciderea bacteriilor. Departe de ea.

Durerea poate fi de fapt simțită mai slabă după o țigară afumată, dar acest lucru se datorează leziunilor nervoase, motiv pentru care sensibilitatea este redusă.

Agenții patogeni nu mor, ci doar continuă să se înmulțească viguros, ceea ce duce la formarea de puroi și plăci pe amigdalele.

Fumatul inhibă funcțiile de protecție ale sistemului limfatic, agravează compoziția sângelui, otrăvește corpul, ceea ce face dificilă combaterea bolii.

În același timp, inhalarea pasivă a fumului nu este mai puțin periculoasă decât fumatul activ, prin urmare este necesar să se izoleze cât mai repede pacientul de societatea membrilor familiilor fumatului.

Fumatul cu o durere în gât este o intoxicare lentă, care crește riscul complicațiilor. Aceasta duce la deteriorarea sistemică a organelor sistemului C, iar consecințele pot fi foarte dureroase.

Când poți să faci sport după o durere în gât

Orice boală bate o persoană din ritmul obișnuit, forțându-i să-și schimbe stilul de viață.

Sportivii vor avea o anumită perioadă de timp pentru a se abține de la formare.

Restul forțat este necesar pentru toți cei care au avut o durere în gât - o boală infecțioasă dificilă, cu febră, deteriorarea stării generale și a posibilelor complicații periculoase. Prin urmare, este important să nu încărcați prematur un organism slăbit cu activități sportive.

Ce spun doctorii

Insidiositatea anginei în impactul său negativ asupra funcției mai multor organe, în special a articulațiilor, a sistemului cardiovascular și a rinichilor. Recuperarea nu este un motiv să se calmeze.

Medicii avertizează - complicațiile pot apărea după o săptămână - două după tratament sub forma:

 • Insuficiența cardiacă - miocardită, endocardită, pericardită;
 • Patologia rinichiului - pielonefrită, glomerulonefrită;
 • Artrita, reumatismul;
 • Complicații locale - otită, edem laringian;
 • Sepsis.

Rush la sala de sport nu merita. Înainte de a începe efortul fizic, este obligatorie efectuarea unui examen medical al organelor care suferă cel mai adesea de angină.

De obicei, medicul prescrie ECG - electrocardiografia inimii, uneori este necesară o ecocardiografie (ultrasunete) a acestui organ. De asemenea, au fost luate urină, sânge (total) și teste reumatice. După ce au trecut toate anchetele, problema reluării activităților sportive este rezolvată.

Cum sport afectează organismul

Corpul slăbit de boală necesită un regim blând, eliminând efortul fizic greu. Angina angina este o contraindicație pentru sport.

Nu a fost nimic de faptul că cei care au fost bolnavi în școală au fost eliberați de educația fizică timp de cel puțin două săptămâni. Ce să spun despre sport cu supraîncărcarea lui.

În mijlocul unei dureri în gât, întregul corp durează, febră, durere în gât și nici o forță de mișcare - nimeni nu se gândește la antrenament. Dar boala se retrage, iar mulți sunt dornici să reia clasele, temându-se să-și piardă forma. De ce medicii interzic categoric sportul:

Organismul recuperat necesită timp și energie pentru recuperarea completă. Exercitarea în această perioadă înseamnă a lua energie din sistemul imunitar, deja slăbită de boală.

Formarea în stadiul de recuperare - stres, afectând negativ organismul și încetinind reînnoirea resurselor sale.
Sportul este capabil să provoace dezvoltarea complicațiilor asupra unor organe importante, în special vulnerabile la persoanele cu angină.

Scăzută de efectele dăunătoare ale bacteriilor, virușilor, ciupercilor (agenți patogeni ai durerilor de gât), organismul nu este pregătit pentru stres fizic și psihologic care însoțește activități sportive.

Pot fugi

Rularea este considerată unul dintre cele mai accesibile mijloace de promovare a sănătății.

Joggingul regulat ajută:

 • Îmbunătățirea circulației sanguine, a saturației țesuturilor și a organelor cu oxigen;
 • Consolidarea sistemului vascular;
 • Curățarea corpului de toxine;
 • Normalizarea proceselor metabolice, reducerea cantității de colesterol din sânge;
 • Pierderea in greutate;
 • Producția de endorfine - hormonii de bucurie.

Dar toate proprietățile pozitive ale alergării nu funcționează pentru o persoană slăbită. O durere în gât (infecție acută) este o contraindicație pentru clasele de alergare.

Acest lucru se aplică și sportivilor profesioniști. De asemenea, au nevoie de timp pentru a reabilita și a restabili resursele corpului. Începutul timpuriu este un risc de amigdalită recurentă și de probleme cardiace și articulare.

Cursuri de formare recomandate - alergarea alternativă cu mersul pe jos, jogging-ul într-un ritm rapid și mai lent, pauze, permițând corpului să se relaxeze. Primele clase nu trebuie să depășească 30 de minute, trebuie să alergați pe teren cu teren plat.

Înotați în piscină

Înotul aduce beneficii fără îndoială organismului:

 • Întărește tonusul muscular;
 • Trateaza articulatiile si ligamentele;
 • Îmbunătățește circulația sângelui și stimulează inima;
 • Arderea caloriilor suplimentare;
 • Efect pozitiv asupra bunăstării generale.

Dar există factori de risc care sunt periculoși pentru persoanele care au avut o durere în gât. În piscină există întotdeauna agenți patogeni de diferite boli. Un organism care și-a pierdut o parte din apărarea sa ca urmare a unei infecții uneori pur și simplu nu poate face față unui nou atac de agenți patogeni maliciți. O șansă mare de a se îmbolnăvi din nou, prin prăbușirea unei boli contagioase.

Înotarea în piscină este asociată cu fluctuațiile de temperatură care servesc ca o sarcină suplimentară pentru imunitatea slăbită. Prin urmare, înotul este mai înțelept să amâne până la restaurarea apărării organismului.

Când să reluați antrenamentul

Opinia medicilor - durează o lună pentru a se reface. În această perioadă, sistemul imunitar este capabil să se consolideze, iar boala nu va afecta organele importante.

Principiul principal al reluării instruirii - treptat. Forma anterioară returnează încărcăturile partajate.

După două săptămâni de la momentul recuperării, este permisă începerea antrenamentelor ușoare, a exercițiilor de respirație, evitarea încărcărilor de putere și a lungilor alergări.

Un plan individual de lecție este pregătit de formator ținând cont de recomandările medicului și de datele complete de examinare. Răbdarea și controlul bunăstării vă vor ajuta să reveniți treptat la forma sa anterioară, fără a vă dăuna sănătății.

Sportul la un copil

Când vine vorba de a reveni la sportul copiilor care au avut dureri în gât, toată responsabilitatea revine părinților.

Mamele și tații ar trebui să știe:

Copiii nu pot evalua obiectiv starea lor. Copilul mobil nu se culcă în pat, vrea să se miște imediat după ce sănătatea lui se îmbunătățește. Este necesar să se limiteze mobilitatea excesivă, pentru a se evita consecințele negative.

Permiteți activitatea fizică minimă într-un an și jumătate până la două săptămâni după dispariția proceselor inflamatorii în gât - roșeață, umflare, durere în procesul de înghițire. Nu trebuie să existe o temperatură de cel puțin o săptămână.

Sarcinile prematură sunt pline de aritmii cardiace și probleme ulterioare ale sistemului cardiovascular.

Intensitatea formării ar trebui să fie crescută treptat, strict sub supravegherea unui medic.

Urmăriți un videoclip util:

Cel puțin o lună trebuie să treacă de la momentul recuperării până la începutul revenirii la sportul cu drepturi depline. Aici este importantă o abordare individuală, cu o evaluare a stării de sănătate a unui anumit copil. Unii vor avea nevoie de o perioadă mai lungă de reabilitare.

Dosarele sportive și realizările - nu este un scop în sine. Nu vor înlocui sănătatea pierdută. Prin urmare, este important să urmați recomandările medicilor și să nu vă grăbiți la sala de gimnastică până la recuperarea completă.

Rece și fugi. Cum să fugi dacă ai luat o răceală

Răceala comună poate fi o problemă serioasă pentru alergarea la curs. Trebuie să renunți complet la alergare dacă ați luat o răceală. Sau puteți rula un pic pentru a păstra în formă. Cât durează să se recupereze de la frig? Cum să te întorci la antrenamente de zi cu zi, după o boală.

Sportul sovietic, Ksenia Astrakhantseva, maestru de sport de clasă internațională în atletism, alergător de maraton, a spus despre toate acestea.

Este posibil să alergi în frig?

"Rularea este cu siguranta contraindicata chiar si in cazul unei mici boli de raceala! Renunțați complet la antrenament și lăsați-i corpul să se recupereze. În cele din urmă, odihna vă va permite să vă întoarceți în formă mai repede decât dacă ați continuat antrenamentele în timpul bolii dumneavoastră ", spune un expert din Sportul sovietic.

În primul rând, pericolul de antrenament în timpul răcelii este asociat cu creșterea stresului asupra inimii și a sistemului de excreție (rinichi, vezică biliară, vezică, etc.). Toate aceste organe se află sub stres și sunt forțate să se lupte cu virusul. Dacă le încărcați suplimentar cu o alergare, reduceți riscurile de complicații - până la încălcarea funcțiilor lor.

"Chiar și cu răceala obișnuită, respirația este dificilă, ceea ce mărește încărcătura inimii. Numai acest lucru poate fi motivul retragerii din formare, spune Ksenia Astrakhantseva. - În cazul în care boala are mai multe simptome: temperatura a crescut, capul a suferit - acesta este motivul pentru a spune un ferm "nu" la formare!

Și dacă alergi puțin să nu-ți pierzi forma

Chiar și traversele mici în timpul frigului pot avea un efect devastator, spune un expert al Sportului sovietic:

"Poți să te joci și chiar să te simți mai bine pentru o vreme. Dar va fi de scurtă durată și, cu multă probabilitate, va intra în curând într-un minus: veți simți o slăbiciune și o inadecvare chiar mai mare. Deci, corpul bolnav va răspunde la sarcină.

Efectul negativ al alergării în timpul unei boli vă poate face conștient de o întârziere. Rularea sarcinilor cu infecții respiratorii acute a lovit sistemul imunitar, a face lacune în el. Șansele sunt că, dacă vă veți recupera de la aceeași răceală, vă puteți îmbolnăvi din nou - organismul pur și simplu nu va avea resursele necesare pentru a lupta împotriva virușilor ".

Când să reveniți la alergare după boală

Durata obișnuită a reabilitării după o răceală este de 7-10 zile. În tot acest timp este mai bine să nu mai fugi, spune KseniyaAstrakhantseva.

După 5-7 zile după o răceală, puteți începe exerciții foarte ușoare de la exerciții cu greutatea proprie - un set mic de squats, fluture și răsuciri în presă. Urmăriți încărcătura: dacă vă simțiți slăbit, opriți imediat pregătirea. Faceți exercițiile într-un ritm ușor, nu le aduceți la eșec.

Ieșiți la prima alergare în aproximativ o săptămână și jumătate după recuperare. "Țineți minte: este necesar să reluați cursurile de alergare", spune Ksenia Astrakhantseva. - Începeți cu jumătate din sarcina dumneavoastră la boală. Creșteți încărcătura cu 10-15% la fiecare antrenament. Evitați oscilațiile puternice ale intensității. "

Ce se întâmplă atunci când aveți o răceală

Rezistența este parametrul care suferă cel mai mult din cauza unei pauze în formarea cauzată de boală. Studiile arată că cel mai rapid mod de a reveni la indicatorii anteriori de rezistență este formarea la intervale. În cadrul lor, vă alternați întinderi de alergare și de mers pe jos, care rulează într-un ritm mai lent și mai rapid.

După o răceală, începeți cu lumină cu durata de 20-25 de minute: alternați la fiecare 5-7 minute cu un minut de mers pe jos. Aduceți timp pentru a rula 30 de minute - mergeți un minut în mijlocul unei alergări. Când din nou conduceți întregul segment de jumătate de oră fără o pauză, introduceți două sau trei accelerații cu durată de 30 de secunde sau mai mult.

Evitați antrenamentul frecvent dacă aveți o frigă. Rulați în fiecare zi. Dacă este necesar, măriți timpul de odihnă.

Atenție! Înainte de a începe antrenamentul, consultați un medic!

Pot rula cu o durere în gât

Rece și fugi. Cum să fugi dacă ai luat o răceală

Frigul obișnuit poate fi o problemă serioasă pentru antrenamentele de tip cross-country. Trebuie să renunți complet la alergare dacă ați luat o răceală.

 • 08 mai 2017 20:42
 • Mikhail Bokov
 • "Sportul sovietic"

Frigul obișnuit poate fi o problemă serioasă pentru antrenamentele de tip cross-country. Trebuie să renunți complet la alergare dacă ați luat o răceală. Sau puteți rula un pic pentru a păstra în formă. Cât durează să se recupereze de la frig. Cum să vă întoarceți la antrenament complet după o boală.

Ksenia Astrakhantseva, maestru internațional de sport în atletism, un alergător de maraton și un antrenor, a povestit despre toate acestea sportului sovietic.

Pot fugi cu frig

"Rularea este cu siguranta contraindicata chiar si cu o usoara indispozitie si o raceala! Renunțați complet la antrenament și dați-i timp corpului să se recupereze. În cele din urmă, odihna vă va permite să vă întoarceți în formă mai repede decât dacă ați continuat antrenamentele în timpul bolii dumneavoastră ", spune un expert din Sportul sovietic.

În primul rând, pericolul de antrenament în timpul frigului este asociat cu creșterea stresului asupra inimii și a sistemului de excreție (rinichi, vezică biliară, vezică, etc.). Toate aceste organe sunt supuse stresului și sunt forțate să lupte împotriva virusului. Dacă le încărcați suplimentar cu o alergare, veți crește riscul complicațiilor - până la o încălcare a funcțiilor lor.

Citiți mai multe pe site-ul Sportului sovietic: Noțiuni de bază - 7 reguli pe care trebuie să le cunoașteți

"Chiar și cu frigul obișnuit, respirația este dificilă, ceea ce mărește încărcătura inimii. Acest lucru singur poate fi cauza unei provocări din partea formării, - spune Ksenia Astrakhantseva. - În cazul în care boala are mai multe simptome: temperatura a crescut, dureri de cap - acesta este motivul pentru a spune un ferm "nu" la formare!

Și dacă alergi puțin, ca să nu-ți pierzi forma

Chiar și derulările mici în timpul unei boli respiratorii acute pot avea un efect devastator, spune un expert al Sportului sovietic:

"Poți să te dai în mișcare și chiar să te simți mai bine pentru o vreme. Dar va fi de scurtă durată și, cu un grad înalt de probabilitate, va trece în curând într-un minus: veți simți o slăbiciune și o indispoziție și mai mare. Deci, corpul bolnav va răspunde la sarcină.

Efectul negativ al alergării în timpul unei boli poate fi simțit și cu o întârziere. Rularea sarcinilor cu infecții respiratorii acute a lovit sistemul imunitar, a face lacune în el. Șansele sunt că, dacă vă veți recupera dintr-o singură frig, vă puteți îmbolnăvi din nou - organismul pur și simplu nu va avea resursele necesare pentru a lupta împotriva virușilor ".

Când să reveniți la jogging după o boală

Durata obișnuită a reabilitării după o răceală este de 7-10 zile. Toate acestea vr x4

Pot fugi cu frig?

Toată lumea știe că alergatul întărește corpul uman, îl furnizează cu oxigen. Dar, din nefericire, chiar și cei care alergă dimineața nu sunt imuni la răceală.

Ce să facem în acest caz? Fugi - nu fugi, asta e întrebarea. Pe de o parte, slăbiciunea din organism, de la febră, durere în gât, nas curbat, face o persoană leneșă.

Dar, pe de altă parte, de-a lungul anilor, forma acumulată poate să dispară și atunci trebuie să începeți din nou.

Răspunsul la această întrebare cu siguranță nu poate fi nici măcar un doctor. Totul depinde de mulți factori care o afectează în mod semnificativ. În primul rând - acesta este gradul bolii, forma bolii și, desigur, forma fizică a atletului.

Mulți susțin că expunerea frecventă la aer proaspăt și alergare, care accelerează circulația sanguină, accelerează semnificativ recuperarea. Dar este?

Regula potrivit căreia gradul de boală este determinat de gâtul atletului

Dacă o persoană simte că nu se simte bine, mai întâi trebuie să evaluați amploarea bolii. Puteți folosi un fel de aluat, care se face cu ajutorul gâtului.

Când toate simptomele unei răceli au fost localizate în partea superioară a gâtului, adică au existat dificultăți de respirație din cauza unui nas înfundat, a existat o ușoară durere în gât, puteți face alergări ușoare.

Dar nu numai atunci când o durere de cap sau urechi sunt umplute, deoarece acestea pot fi semne de apariție a sinuzitei.

Senzațiile de durere localizate sub gât sunt semne că nu se poate continua antrenamentul în orice caz. Rularea la temperaturi ridicate poate afecta negativ starea generală a întregului organism. Relansarea formării va fi posibilă numai cu permisiunea medicului sau formatorului.

Cum să alergi în timpul bolii

Dacă o persoană are primele simptome ale bolii, dar nu vrea să se oprească, ar trebui să alerge după reguli:

 1. Puteți începe să difuzați fără să vă deplasați și nu depuneți toate eforturile. Este primul minut care va arăta cât de rău este o persoană bolnavă.
 2. Nu puteți exagera în timpul antrenamentului. În nici un caz nu ar trebui să faceți salturi sau alte exerciții care complică antrenamentul.
 3. În timpul antrenamentului, trebuie să vă monitorizați cu atenție sănătatea. Dacă în primul trimestru de oră condiția rămâne normală, atunci exercițiile pot fi continuate, altfel opriți imediat.
 4. După antrenament, trebuie să intrați imediat în căldură, pentru a nu obține hipotermie.

Reluarea formării după boală

Formarea continuă ar trebui să înceapă treptat. Corpul, slăbit de boală, este adaptat la următoarele sarcini. Pentru a vă restabili, trebuie să faceți cel puțin o săptămână. În acest caz, regimul de formare ar trebui discutat cu un medic sau un instructor.

pot alerga cu frig

Exercițiul fizic moderat este o bună prevenire a multor boli. Cu toate acestea, sportul în timpul unei răceli va ajuta organismul să facă față mai rapid bolii? Acest lucru nu ar contribui la dezvoltarea complicațiilor grave?

Știm că, făcând sport, "devenim mai sănătoși". Dar este întotdeauna așa? Este util să faceți exerciții cu frig. Ce poate duce activitatea fizică manifestată "nu în timp". Să vedem.

Sportul ca o prevenire a bolilor

Exercițiile fizice moderate moderate contribuie la faptul că o persoană este mai puțin probabil să se îmbolnăvească și, dacă este bolnav, boala este mai ușoară.

Astfel de sarcini pot întări sistemul imunitar, menține sistemul musculo-scheletic și sistemul cardiovascular într-o stare sănătoasă și chiar împiedică dezvoltarea diabetului.

Activitatea fizică zilnică contribuie, de asemenea, la rezistența organismului la bolile infecțioase.

Numeroase studii au arătat că plimbările zilnice de 30 de minute, gimnastica zilnică, alergarea, înotul și ciclismul de câteva ori pe săptămână măresc semnificativ șansele de a nu se răcească.

Deci, o jumătate de oră de antrenamente zilnice reduc riscul ca femeile să se îmbolnăvească cu 50% pe tot parcursul anului. Experții explică acest lucru prin faptul că, în timpul sportului, crește numărul de celule albe din sânge, care sunt necesare pentru combaterea infecțiilor.

Cel mai adesea, racelile sunt cauzate de viruși, prin urmare, ei diagnostichează ARVI în diagnosticare.

"Cele mai importante măsuri preventive împotriva oricăror infecții virale respiratorii acute și răceli sunt activitatea fizică și întărirea", spune neurologul Viktor Sigal.

Este posibil să se răcească de frig?

O raceala, raceala sau gripa (cauzata de virusul gripei) este o inflamatie acuta infectioasa a tractului respirator superior.

Simptomele bolii sunt strănut, nas înfundat (rinită), durere în gât (laringită), dificultăți la înghițire și durere în gât (faringită, amigdalită), tuse cu seroasă, apoi cu spută purulentă (traheită, bronșită), dureri musculare, febră și agravare condiție generală.

Numele stării de boală "răceală comună" a apărut din ideile acceptate anterior că cauza bolii este hipotermie. Cel mai adesea, boala este cauzată de viruși (virusul Rino, adenovirus și parainfluenza), care sunt alocate pacienților atunci când strănut sau tuse ca un "aerosol".

Antibiotice pentru tratarea răcelilor

Pot să mă antrenez pentru frig? [Referirea]

Un studiu recent realizat sub auspiciile Colegiului American de Medicină Sportivă a arătat că jocul sportiv cu simptome ușoare la temperatură scăzută, într-un ritm moderat, nu dăunează sănătății. În timp ce antrenamentele de greutate (culturismul sau creșterea înălțimii) au înrăutățit ratele de recuperare.

Este general recunoscut faptul că sportul poate reduce riscul unei răceli, dar până în prezent nu a fost clar cunoscut modul în care sportul și frigul sunt combinate în același timp.

În orice caz, majoritatea doctorilor au fost de acord că jocul sportiv poate înrăutăți cursul unei răceli, chiar și cu sănătate bună și simptome slabe.

De regulă, o răceală captează fiecare persoană în medie de 2-5 ori pe an, iar în timp poate atinge 1-2 sau chiar trei săptămâni până la recuperarea completă. Acest lucru arată că, chiar și răceliile minore pot împiedica în mod serios progresul în culturism și alte sporturi.

Nu este un secret că antrenamentele regulate de alergare îmbunătățesc imunitatea, dar, din păcate, chiar și cei mai puternici sportivi se îmbolnăvesc uneori.

Pot fugi cu frig?

O răceală bruscă îl confruntă pe alergător cu o dilemă dificilă: de a continua antrenamentul, în ciuda indispoziției, sau de a amâna orice activitate fizică până la recuperarea completă? Ideea că va trebui să pierdeți o săptămână sau două este deosebit de amară, dacă aveți un început responsabil și trebuie să păstrați formularul câștigat pentru concurs în ultimele luni.

Răspunsul neechivoc la întrebarea "pot să alerg cu o răceală" nu există. În fiecare caz, este important să se ia în considerare mai mulți factori: forma fizică generală a atletului, severitatea bolii, severitatea simptomelor. Mulți antrenori interzic în mod categoric să alerge în jurul sportivilor sau să reducă antrenamentul la mersul pe jos. Dar există și cei care consideră această reasigurare superfluă.

Se crede că alergarea cu răceală ajută la scăderea congestiei nazale, circulația accelerată a sângelui determină organismul să se ocupe mai eficient de răceli, iar transpirația intensă contribuie la eliminarea rapidă a toxinelor care otrăvesc organismul în timpul bolii.

Cu toate acestea, nu s-au obținut încă dovezi științifice de încredere potrivit cărora antrenamentele moderate pot scurta durata bolii.

Deci, merită să mergeți pentru un antrenament cu frig? Experții recomandă evaluarea stării dumneavoastră cu ajutorul unui "test de col uterin" - această metodă se numește și "regulă a gâtului".

Analizați simptomele și senzațiile.

Dacă afecțiunea se referă la organele situate deasupra gâtului (un nas malit de scurgere, o ușoară durere în gât), atunci puteți merge pentru o alergare. Excepția este durerea de cap și durerea din urechi. Aceste sentimente pot fi semne de o boală infecțioasă gravă sau sinuzită, iar în acest caz alergatul nu este în discuție!

Rularea, bineînțeles, îmbunătățește forma fizică a unui corp sănătos, dar dacă puteți să alergați dacă aveți probleme de sănătate este o problemă controversată. Este foarte dificil să afli sub ce boli puteți alerga și sub care nu, deoarece depinde foarte mult de caracteristicile individuale ale organismului.

Pot rula orice vârstă și condiție sau există restricții? Este clar că, cu defecte cardiace congenitale și circulație insuficientă a sângelui, nu se poate vorbi despre nici un fel de alergare.

Dar hipertensiunea arterială este un lucru foarte complicat. Pentru fiecare persoană, aceasta are particularități și, în unele cazuri, medicii au voie să alerge, iar în altul - nu.

Acest lucru este decis de medicul dumneavoastră, care vă va avertiza în prealabil cu privire la posibilele efecte negative ale exercitării excesive.

Dacă aveți o exacerbare a bolii, chiar dacă aveți o răceală banală, nu puteți alerga. Dar pentru mersul pe jos, chiar și accelerat, nu există contraindicații. Cea mai importantă regulă pentru alergare nu este să vă grăbiți și să nu faceți mișcări bruște, deoarece toată lumea poate alerga și ar trebui să puteți beneficia de ea. Pentru fanii sportului profesional - cele mai recente știri din fotbal pe neeko.ru.

Pot alerga iarna? Acest lucru este foarte util, deoarece inhalarea aerului proaspăt înghețat alimentează sângele, ceea ce reduce probabilitatea blocării vaselor de sânge. Rularea în timpul iernii este, de asemenea, o modalitate excelentă de temperament și viguros, dar nu puteți exagera. Nu alerga într-un îngheț tare.

Poate afecta grav corpul. Medicii spun că temperatura exterioară ar trebui să fie confortabilă pentru alergător. Îngrijirea ar trebui să fie luate la haine: nu este nevoie să se îmbrace pentru o jogging dimineata este foarte cald, dar prea usor, de asemenea, nu merita. Cea mai bună opțiune ar fi trening de bumbac și pălărie.

Și din nou - nu exagerați cu încărcătura.

Multe femei întreabă dacă este posibil să alergi în timpul menstruației. Rularea este o modalitate buna de a calma durerea, este un fel de antispastice, dar este mai bine sa consultati un doctor oricum.

Rece și alergat... Bine de știut!

Răceala comună nu reprezintă un obstacol serios în calea alergării. Cu toate acestea, există opinii diferite ale alergătorilor despre răceală.

Unii oameni se opresc din antrenament până când toate simptomele dispar (încă nu am întâlnit astfel de alergători care, după o frig, rezistă la 2 săptămâni prescrise de medici fără antrenament!), În timp ce alții jog cu o temperatură de aproximativ 38 ° C, dureri în gât, tuse...

Sarcina dvs. este să găsiți printre aceste opțiuni de graniță pragul, deasupra căruia trebuie să vă abțineți de la formare. După o alergare cu o temperatură de 38 ° C, există cazuri cunoscute de recuperare miraculoasă, precum și cazuri de boală destul de gravă. Merită să te gândești de câteva ori înainte de a alerga într-o astfel de stare (în ciuda dorinței de a alerga cel puțin puțin!).

Am ajuns la concluzia că este posibil să alergi cu o durere în gât, nas curbat și temperatură scăzută. Vă permite chiar să "simțiți ca un bărbat", adică, într-o oarecare măsură ușurează toate simptomele reci.

O astfel de funcționare practic nu reprezintă amenințări la adresa sănătății.

Numai tu trebuie să te îmbraci călduros, să începi să fugi aproape imediat după ce ai părăsit casa, și după ce se termină, trebuie să te duci acasă imediat și să nu stai pe stradă.

Dar, cu o febră mare sau o tuse (mai ales în faza inițială, când tusea este uscată), încerc să nu alerg. Când există o inflamație în plămâni, respirația devine mult mai dificilă. Senzațiile de lipsă de oxigen în plămânii inflamați diferă de aceeași senzație în plămânii sănătoși.

În primul caz, se pare că respirați mai mult decât o anumită viteză într-un spațiu fără aer: există mișcări respiratorii, dar acest lucru nu crește oxigenul.

Începeți să vă sufliți - senzațiile sunt similare cu cele când, ținându-vă nasul și gura, încercați să vă țineți respirația cât mai mult posibil, numai aici alergi și respirați în cel mai activ mod.

Se știe că frigul în sine pleacă într-o săptămână, iar pastilele în 7 zile. Deci, cu o fugă, o răceală poate trece fie în 1 zi, fie în 14! Odată ce am crezut că, din moment ce încă mai am o răceală timp de 7 zile, nu voi înceta să alerg. Și a fost în toamnă, nu în cel mai cald moment.

Când a apărut tusea, m-am gândit câteva zile - și voi fi sănătos.

În timp ce alergam, tusea sa înrăutățit doar că nu mi-a plăcut cu adevărat - m-am gândit că alergatul ar fi un catalizator pentru un leac! Totul sa încheiat cu dezvoltarea unei tuse uscate destul de puternică, de care trebuia să vindec timp de zece zile fără a alerga.

Prin urmare, uneori este mai bine să pierdeți trei zile, astfel încât să nu ratați zece mai târziu!

Pot alerga în timpul bolii?

Pe 21 mai, a avut loc cel de-al cincilea maraton de caritate "Sportul oportunităților nelimitate" în Parcul Gorky. Mulțumită inițiatorului său, Credit Europe Bank, au fost ridicate peste 6 milioane de ruble. Aceste fonduri vor fi cheltuite pentru achiziționarea de echipamente sportive și pregătirea sportivilor cu dizabilități pentru campionatele mondiale.

O alergare ar trebui să aibă loc, dar brusc apar primele simptome de frig. Merită să renunțe la funcționare datorită unui nas curgător sau a unei ușoare tuse? Când o persoană se îmbolnăvește, este imediat învins de îndoieli cu privire la continuarea cursei.

Există teama de a face complicații sau de a crește temperatura. Cu toate acestea, mulți atleți susțin că, de îndată ce au un nas mic, se scapă de ea cu ajutorul alergării.

Indiferent dacă este posibilă rularea depinde de ce anume vă îngrijorează persoana. Dacă începeți, ar trebui să știți ce oră este mai bine să alegeți pentru antrenament. Următoarele sunt sfaturi care vă pot ajuta cu alegerea de a rula sau a nu rula în jurul fiecare persoană. La urma urmei, tot corpul este complet individual și reacționează la totul în mod diferit.

După cum sa spus, unele boli dispar cu transpirație. Pentru alții, aceasta poate face rău numai pentru că imunitatea este redusă din cauza efortului fizic. În cazul unei boli progresive, este necesar să se consulte cu medicul dumneavoastră.

simptome

Mulți încearcă să utilizeze așa-numitul test de gât. Adică dacă sunteți îngrijorat de un simptom al dezvoltării sub gât, atunci nu trebuie să vă implicați în niciun sport.

Acest grup include tuse, durere și oboseală în organism, care de obicei crește cu temperatura. În cazul în care boala a lovit zonele de deasupra gâtului, de exemplu, provocând o durere în gât, un nas curbat, atunci este la modă trenul curajos.

Într-una din faimoasele universități sa desfășurat un experiment. Rezultatul a aratat ca, cu o raceala usoara, antrenamentul este chiar benefic. Dar nu este recomandat să faci ceva, ceva mai mult decât de obicei și suprasolicit.

Studiul a fost de a introduce un virus rece la două grupuri, care au alcătuit împreună 60 de sportivi. Primul grup fusese zilnic timp de o jumătate de oră, în timp ce al doilea nu făcea nimic.

La sfarsitul saptamanii, cu ajutorul unui examen medical, sa aratat ca grupul de oameni care alergau in timpul saptamanii era in aceeasi conditie ca al doilea grup. Aceasta înseamnă că o alergare ușoară nu a afectat deloc, însă a contribuit la menținerea aptitudinilor fizice.

A alerga la o temperatură

Înainte de a începe o alergare, trebuie să măsurați temperatura. În cazul în care numerele au crescut peste 37, formarea ar trebui anulată. La urma urmei, în timpul executării efortului fizic, se va ridica cu siguranță și nu va aduce nimic bun.

Acest lucru se datorează faptului că virusul se răspândește prin sânge, penetrează întregul corp. Aceasta este urmată de durere în cap, mușchi și oase. În plus, inima la o temperatură care rulează într-un ritm frenetic, deci nu-l încărcați cu o alergare.

Când să reluați antrenamentul

Nu puteți avea încredere în propriile sentimente, ele pot fi adesea înșelătoare. Dacă o persoană tocmai sa îmbolnăvit, a revenit după temperatură, atunci nu ar trebui să alergi la sport. La urma urmei, este plină de o deteriorare puternică a sănătății și de o nouă gripă, precum și o creștere repetată a temperaturii.

Experții recomandă să așteptați aproximativ 2 săptămâni înainte de a începe să rulați din nou. La urma urmei, apariția unei noi gripe sau a unei friguri severe va separa un atlet de la antrenament pentru mai mult timp.

Este posibil să mergeți pentru sport cu o răceală: beneficii și rău

Fanii unui stil de viață activ nu se pot nega plăcerea de a juca sport chiar și cu ARVI. Este necesar să ne dăm seama dacă este posibil să mergem la sport cu frig? Este posibil să mergeți la sala de gimnastică în această perioadă, este posibil să alergați pe stadion sau merită să renunțați la efort fizic?

Cel care intră în mod regulat în sport își consolidează sănătatea, deoarece aceste exerciții sunt prevenirea multor boli. Prin urmare, trebuie să faceți acest lucru pentru ca efortul fizic să ajute și să nu dăuneze corpului nostru. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți dacă puteți face față antrenamentelor în timpul bolii sau dacă vă pot ajuta să vă recuperați.

Toată lumea știe că în timpul bolii a pus odihnă, și, uneori, odihnă pat. Dacă boala nu a trecut într-o etapă dificilă, însoțită de febră și sănătate precară, atunci jucați sportul cu plăcere. Dar dacă există chiar cea mai mică indispoziție, atunci exercițiile trebuie abandonate, deoarece acestea vă pot înrăutăți starea.

Poate sportul să contribuie la recuperare

Desigur, sportul are un efect pozitiv asupra sănătății umane, crește imunitatea, dar acest lucru se aplică persoanelor sănătoase. Deși puteți prinde o răceală după efort fizic activ.

Dacă o persoană se transpiră foarte mult în timpul unui antrenament și apoi a ieșit în frig fără a schimba hainele, atunci, desigur, se poate îmbolnăvi din cauza hipotermiei.

Acest lucru se datorează faptului că sistemul corpului este slăbit pentru câteva ore după ore, de aceea se recomandă să nu se depășească și, de asemenea, să se renunțe la șederea în locuri cu concentrații mari de oameni.

Dacă respectați toate regulile înainte, în timpul și după antrenamente și, de asemenea, nu vă supraîncărcați corpul cu sarcini insuportabile, atunci chiar și cu o ușoară frig, atunci când acesta va dispărea, se va arăta sportul.

Aceasta va îmbunătăți circulația sângelui, va activa forțele, va crește starea de spirit, ceea ce va ajuta la recuperare.

Cu toate acestea, nu trebuie să mergeți la săli speciale în acest moment, unde sunteți angajați în diverse sporturi: nu numai pentru a evita riscurile pentru sănătate, ci și pentru a nu infecta pe alții.

Vă puteți gândi la multe moduri de a face sport: exerciții fizice, yoga acasă, aerobic, întindere, mers pe jos într-o plimbare plină de viață prin pădure sau parc, jogging ușor. Orice activități în aer liber, chiar și mersul regulat, ajută la întărirea sistemului imunitar. Prin urmare, este posibil să mergeți pentru sport cu o răceală, dar nu uitați de precauție împotriva încărcăturilor crescute pe corp.

Pericolele de a juca sport în timpul frigului

Când sportul rece este contraindicat?

Este necesar să anulați jogging-ul pe terenul de sport, cursuri de fitness și în sala de sport în următoarele cazuri:

 • În cazul în care temperatura corpului a crescut la 38 de grade și mai sus. Dacă temperatura a scăzut după ce ați luat antipiretice, mergeți la sala de sport, cu toate acestea, nu ar trebui.
 • Cu orice boală infecțioasă.
 • Cu gripa.
 • Cu angină.
 • Cu ARVI, dacă observați o creștere a ganglionilor limfatici.
 • Cu apariția de dureri și dureri în mușchi, articulații, oase.
 • În cazul în care există o slăbiciune, oboseală, slăbiciune.

Este periculos să se antreneze în astfel de situații, deoarece este posibil să se provoace apariția unor probleme grave de sănătate. Se demonstrează că acei oameni care s-au antrenat activ în infecțiile virale sau bacteriene au înrăutățit în sine evoluția bolii, provocând diverse complicații.

Au existat exemple când acest lucru a condus la miocardită, iar procesele inflamatorii din inimă au fost letale.

Pentru a evita astfel de consecințe, ar trebui să aveți grijă de starea de sănătate, să nu vă lăsați nici măcar să se răcească.

Deși nu există contraindicații pentru a se exerciți cu o răceală a capului, totuși, încărcăturile trebuie să fie blânde, astfel încât antrenamentul să nu ducă la complicații cum ar fi angina, bronșita sau pneumonia.

Există oameni care sunt implicați profesional în sport și nu pot să-și întrerupă activitățile pentru a nu pierde forma pentru competiție. Dacă nu este posibil să vă amânați antrenamentele "pentru mai târziu", trebuie să faceți un mod de antrenament blând cu un antrenor. În funcție de sport, ar trebui să alegeți un set special de exerciții care să nu dăuneze atletului în această stare.

Așteptați sau nu

Desigur, dacă aveți timp, este mai bine să așteptați până când simptomele acute se vor diminua și numai atunci veți continua efortul fizic.

La urma urmei, în caz de boală, antrenamentul nu poate oferi eficiența necesară și nu poate fi util în legătură cu influența hormonului cortizol, care este activat în timpul răcelii.

Cortizolul distruge proteinele musculare, deci nu va fi posibil să păstrați mușchii în formă și nu trebuie să vă așteptați la nici un rezultat din sarcina electrică. În plus, poate afecta creșterea nivelului de glucoză din sânge, care afectează, de asemenea, sănătatea.

Există, de asemenea, aspecte pozitive pentru antrenamente: de exemplu, respirația este mai ușoară cu congestie nazală. Prin urmare, dacă este doar o răceală, atunci acesta nu este un motiv pentru sportivi să sări peste antrenament. Dar dacă cauza este spasme musculare, dureri toracice, febră, diverse procese inflamatorii, chiar și încălzirea sunt interzise.

Corpul în astfel de cazuri, trebuie să recuperați pe deplin înainte de a reîncepi orele. În orice caz, cei care joacă sport profesionist sunt sub supravegherea personalului medical instruit, care, după examinarea atletului, va spune dacă poate continua să joace sport.

Etape de recuperare după boală

După recuperare la antrenamente, puteți continua în funcție de tipul și complexitatea cursului bolii. Dacă frigul a fost prelungit, atunci pauza după recuperare ar trebui să fie de cel puțin o săptămână.

Numai după această pauză, puteți începe să exersați. Chiar și odată cu dispariția simptomelor bolii după administrarea medicamentelor adecvate, imunitatea este încă slăbită și organismul nu trebuie supraîncărcat.

Prin urmare, merită să începeți cu sarcini mici de rezistență.

Aceasta nu înseamnă că este necesar să rulați imediat pe distanțe lungi - în tot ceea ce trebuie să cunoașteți măsura și să vă concentrați asupra corpului, cu care încărcările sunt capabile să facă față.

Dacă este permisă alergarea cu o răceală, atunci după recuperare, respectiv va beneficia numai.

Nu este necesar să începeți imediat după boală cu formare de rezistență, deoarece poate apărea o complicație a bolii, deși se pare că frigul a trecut deja.

Activitati sportive pentru raceli

Dacă starea dvs. de sănătate vă permite și totuși ați decis să nu renunțați la sport, atunci trebuie să urmați următoarele reguli:

 1. Ar fi rațională reducerea duratei cursurilor de la 30% la 50%. Dacă mai devreme ați fost angajat sârguincios în 2 ore, atunci merită să reduceți acest număr la cel puțin o oră.
 2. Reduceți intensitatea clasei la jumătate. Numărul de abordări pe fiecare simulator sau exerciții reduse cu 50%, adică de 2 ori mai puțin. Sau reduceți încărcătura, distribuiți corespunzător puterea lor. Merită amintit că în timpul unei sarcini la rece este exclusă sarcini.
 3. De atunci, nu numai boala, ci și lichidul din organism iese, deci trebuie să bei apă curată la fiecare 15 minute între antrenamente.
 4. După ore, merită să dai corpului o odihnă și să se recupereze; poate cel mai bun medicament în acest caz este somnul.

Restaurați treptat sarcina dorită după recuperare. În prima săptămână acestea cresc încărcătura cu cel mult 60%. În a doua săptămână - de la 70 la 85%. Și numai în a treia săptămână puteți să vă întoarceți la modul original în timpul antrenamentului.

Astfel, devine clar răspunsul la întrebări: este posibil să se joace sport cu o răceală și putem să ne antrenăm în sala de sport? Cu frig ușor, fără febră, tuse, durere în gât, este permisă antrenamentul sportiv. Dar, în tot ce trebuie să cunoașteți măsura, nu exagerați și experimentați încărcările în această perioadă, pentru a nu vă răni atunci când corpul este slab și cel mai susceptibil la infecții.

Este posibil să jucați sport cu o răceală: cele mai bune și cele mai grave opțiuni

O răceală vă poate scădea nivelul de energie, astfel încât, cel mai probabil, vă veți simți slab în corp. Dar, chiar și o plimbare de 20 de minute vă poate îmbunătăți starea de bine și ușura simptomele reci.

Dacă sinusurile sunt blocate, mersul pe jos vă va determina să inhalați mai adânc și să vă ajutați să le deschideți.

Desigur, dacă descoperiți că mersul pe jos sau orice activitate fizică, în loc să vă îmbunătățiți starea, o agravează - opriți-vă și concentrați-vă asupra odihnei.

Deși s-au făcut puține cercetări privind modul în care exercițiile fizice pot afecta durata unei răceli, cercetarea a arătat că persoanele care exercită în mod regulat tind să se îmbolnăvească mai puțin, în general.

Cel mai bun: Rularea

Pot fugi cu frig? Răspunsul este da. În timp ce joggingul este o parte a vieții de zi cu zi, nu există nici un motiv pentru care ar trebui să-l săriți doar din cauza unei rinite ușoare.

"Raliștii spun că alergatul îi ajută să se simtă mai bine atunci când sunt bolnavi", spune Andrea Hals, un medic osteopatic, medic de familie (și alergător).

Rularea este o decongestionantă naturală care poate ajuta la curățarea capului și să se simtă din nou normală. "

Puteți reduce intensitatea rutinei antrenamentului, spune Hughes, deoarece corpul dvs. este deja încărcat puternic deoarece se luptă împotriva infecțiilor. Experții recomandă întreruperea joggingului complet dacă aveți simptome de gripă sau sub gât, cum ar fi greață sau vărsături.

Cel mai bun: Qigong

Acest tip de mișcare lentă, atentă se intersectează cu artele marțiale și meditația. Aceste exerciții de intensitate scăzută au fost folosite de mii de ani pentru a reduce stresul și anxietatea, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a crește nivelul de energie. În medicina chineză, aceasta se numește reglarea energiei "qi" a corpului sau a forței energetice.

Există o serie de dovezi moderne potrivit cărora qigong-ul are o capacitate de îmbunătățire a imunității: un studiu efectuat în 2011 la Universitatea din Virginia a arătat că înotătorii universitari care au lucrat în grupuri care practicau qigong cel puțin o dată pe săptămână, au scăzut incidența respirației infecții cu 70% comparativ cu coechipierii lor qigong mai rar.

Cel mai rău: alergarea la anduranță

Dacă practicați un maraton, ar trebui să amânați cursa dacă sunteți bolnav sau chiar dacă sunteți deja în stare de reparații. Joggingul regulat stimulează sistemul imunitar și ajută la menținerea unui nivel bun de sănătate, dar prea multe exerciții regulate de intensitate ridicată pot avea efectul opus.

Un studiu publicat în 2007 în Jurnalul Științelor Aplicate a constatat că funcția imună ar putea fi afectată până la 24 de ore după un antrenament lung (1,5 ore sau mai mult).

Cel mai bun: Yoga

Este posibil să practicăm yoga rece? În timpul unei răceli, organismul produce cortizol (un hormon de stres). Studiile arată că metodele de reducere a stresului prin practicarea yoga și exercițiile de respirație pot crește imunitatea. În plus, întinderea curată poate ajuta la ameliorarea durerii asociate cu răcelile și infecțiile sinusale.

În timpul bolii, preferați un stil mai lent de practică, cum ar fi Hatha Yoga sau Iyengar Yoga. Sau concentrați-vă asupra pozițiilor de restaurare, cum ar fi "Pose pentru copii" și "Picioare pe perete", făcând-o acasă. Și nu uitați să spuneți "Om": un studiu suedez a constatat că "buzz" este o modalitate bună de a deschide sinusurile nazale înfundate.

Cel mai rău dintre toate: Sport în sala de gimnastică

În plus față de metodele de antrenament în timpul unei răceli, este important să vă gândiți și la locul în care vă exercitați. Dacă antrenamentul dvs. implică accesul la sală și socializarea cu alte persoane, trebuie să vă întrebați dacă doriți ca altcineva să fie infectat cu infecția.

Probabil nu v-ar plăcea ca o persoană care se antrenează lângă tine pe un treadmill sau pe o mașină eliptică să strănută și să tuse, în timp ce își șterge nasul.

Prin urmare, este mai bine să nu mergeți la sala de sport în timpul unei răceli pentru a evita infectarea altor persoane - în schimb, faceți un antrenament ușor la domiciliu.

Microbii se pot răspândi cu ușurință în sala de gimnastică și în vestiar, deci este mai bine să stați departe în timp ce sunteți contagios.

Featured: Dansul

O vizită la școala de dans Zumba sau antrenamentele de dans cardio sau chiar dansul la melodiile preferate în timpul curățării casei poate fi un instrument pentru reducerea stresului.

De fapt, un studiu a constatat că persoanele care pur și simplu au ascultat 50 de minute de muzică dans au avut mai puțin cortizol și mai mulți anticorpi antimicrobieni, ceea ce indică în mod clar o creștere a sistemului lor imunitar.

Clasele de dans fac posibila transpiratia bine, in timp ce nu provoaca prea mult stres asupra articulatiilor (sau agravarea unei dureri de cap asociate cu o raceala). De asemenea, vă puteți mișca în ritmul propriu: relaxați-vă în acele zile în care nu vă simțiți 100% și încercați să vă bucurați de mișcări.

Cel mai rău: ridicarea greutății

Este posibil să joci sport în timpul unei friguri? Puterea și performanța dvs. vor fi probabil reduse în timp ce corpul dvs. se luptă cu o răceală.

Acest lucru este valabil mai ales dacă nu dormiți suficient cum ar trebui, ceea ce crește riscul de răniri în timpul antrenamentului de forță (culturism, forță de forță sau fitness cu greutăți).

În plus, tensiunea musculară, necesară pentru creșterea în greutate, poate provoca o presiune crescută în sinusuri și dureri de cap, ceea ce vă va agrava sănătatea.

Încă nu vrei să ratezi antrenamentul de forță? Antrenamentele pentru răceală ar trebui să aibă loc la domiciliu, unde nu veți răspândi germeni și nu vă împărțiți boala cu alți viitori și vă faceți o pauză folosind greutăți mai ușoare decât de obicei. Măriți numărul de repetări, nu greutate, dacă doriți să provocați boala.

Mai bine sau mai rău: înot și ciclism

Pot juca sport cu frig și tuse? Categoric da, dar nu toate sporturile vor face. La fel ca mersul pe jos și jogging, alte forme de cardio moderată pot ajuta la eliminarea congestiei nazale și la creșterea nivelului de energie, dar aceste sporturi nu vor funcționa în mod egal pentru toată lumea.

Înotul, de exemplu, poate fi destul de răcoritor și poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii. Pentru persoanele cu alergii, acest lucru poate ajuta, de asemenea, prin spălarea polenului și prafului.

Dar unii oameni pot avea dificultăți de respirație atunci când au un nas înfundat, sau apa clorată poate provoca iritații.

Ciclismul poate fi, de asemenea, un exercițiu plăcut, moderat, dar poate usca pasaje nazale și poate exacerba simptome precum dureri în gât și nas curbat.

Cel mai rău: Sporturi de echipă

La fel ca utilizarea simulatoarelor în sala de sport, sporturile asociate cu contactul fizic pot contribui la răspândirea bolii.

Dacă sunteți un atlet profesionist, antrenorii și colegii de echipă vă pot aștepta să fiți acolo, indiferent de ce.

Dar, de fapt, ei vă vor mulțumi pentru faptul că veți încerca să vă recuperați repede în timp ce stați acasă, deoarece riscul infectării altora este foarte mare.

Răceala și gripa obișnuită sunt răspândite prin picături de aer (strănut, tuse), precum și prin strângerea de maneci. Dacă vă ștergeți nasul și apoi treceți mingea, puteți doar să infectați alte persoane. Un studiu efectuat la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în 2011 a constatat că echipele sportive sunt expuse riscului de apariție a unor focare de gripă gastrică în rândul membrilor.

Cel mai rău: orice tip de sport în aer liber în vreme rece

Sportul în timpul unei friguri la temperaturi scăzute (timpul de iarnă) poate dăuna anumitor persoane. Contrar opiniei populare, vremea rece singur nu va reduce imunitatea sau nu va contribui la boală - chiar dacă ieșiți fără haina sau transpirați atât de mult încât părul se uda.

Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca aerul rece și uscat să restricționeze sau să irită căile respiratorii, provocând un nas curbat, tuse sau simptome similare cu astmul. Dacă vă simțiți sensibil la aceste condiții, sporturile de iarnă, cum ar fi schiul, snowboardingul sau zăpada de zăpadă, pot fi și mai dificile atunci când vă răcoriți.

Plus: Dar alergiile?

Uneori, ceea ce oamenii iau pentru simptome recurente de răceli ușoare (strănut, dureri de cap, congestie nazală) este de fapt o alergie. Dacă observați că aceste simptome apar în același timp al anului, puteți să vă adresați medicului dumneavoastră despre o trimitere la diagnosticarea alergiilor.

Polenul și alergologia ambrosiei pot face dificilă desfășurarea sporturilor în aer liber în primăvară și toamnă, în timp ce praful, mucegaiul sau produsele de curățare vor fi alergice la antrenament în sala de gimnastică sau în alte zone interioare. Dacă puteți determina cauza simptomelor, antihistaminice sau alte tratamente, vă va ajuta probabil să reveniți la o viață normală - și antrenamentul dvs. regulat.

Este posibil să se joace sport la o temperatură de 37 - 38 ° C?

Jocurile de sport cu frig poate fi acceptabil, dar dacă aveți o temperatură ridicată a corpului, orice activitate fizică trebuie amânată. Creșterea temperaturii corporale este un factor limitator, spune Lewis G. Maharam, MD, specialist în medicina sportivă.

"Pericolul este ca, in timpul antrenamentelor, cresteti temperatura corpului dumneavoastra, dar din moment ce aveti deja o febra, acest lucru va poate face si mai dureros", spune el.

Dacă aveți o temperatură a corpului de peste 37 de grade, trebuie să renunțați la formare până când vă veți îmbunătăți.

Pot juca sport cu frig? După cum puteți vedea, nu toate sporturile sunt potrivite și nu în toate cazurile. Dacă vă simțiți rău, aveți o temperatură ridicată a corpului, sunteți tremurând - vă anulați antrenamentul, odihniți-vă mai mult și depuneți toate eforturile pentru a scăpa rapid de frig.

Este posibil să jucați sport cu o răceală: antrenamente și paturi de bronzare

Exercițiul moderat sistematic afectează în mod pozitiv forma și sănătatea.

Activitatea ajută la întărirea sistemului imunitar de apărare a sistemului musculo-scheletic.

Ea avertizează asupra răceliilor, bolilor de inimă și diabetului.

Numeroase studii medicale au arătat că este suficient pentru sănătate să joace sport timp de 30 de minute, dar în fiecare zi. Poate fi:

 1. înot;
 2. jogging;
 3. mersul cu bicicleta;
 4. yoga;
 5. mers pe jos plimbare rapidă;
 6. gimnastică.

Datorită sportului din organism produce un număr mare de celule albe din sânge, fără de care este imposibil să se lupte cu infecția. Dar lecțiile vor fi utile atunci când o persoană este deja bolnavă cu frig? Merită în această perioadă să refuzați să lucrați în sala de sport?

Deasupra și sub gât

Important să știi! Oricine ar trebui să știe despre asta! INCREDIBIL, DAR FACT! Oamenii de știință au stabilit o relație înspăimântătoare. Se pare că cauza de 50% din toate bolile ARVI, însoțite de febră, precum și simptome de febră și frisoane sunt BACTERIA și PARASITELE, cum ar fi Lyamblia, Ascaris și Toksokara.

Cât de periculoși sunt acești paraziți? Ele pot lipsi de sănătate și EVEN LIFE, deoarece afectează în mod direct sistemul imunitar, provocând daune ireparabile. În 95% din cazuri, sistemul imunitar este fără putere împotriva bacteriilor, iar bolile nu vor dura mult timp să aștepte.

Pentru a uita o dată pentru totdeauna despre paraziți, menținerea sănătății lor, experții și oamenii de știință sfătuiesc să...

Atunci când un pacient rece este obișnuit să joace sport într-un anumit program, este extrem de dificil pentru el să ia pauze. Chiar dacă acestea sunt asociate cu o sănătate precară. Cea mai controversată poveste:

 1. cu o ușoară indispoziție;
 2. a crescut ușor temperatura corporală globală.

Cu astfel de simptome, starea fizică a unei persoane vă permite să mergeți la sala de sport și să lucrați în mod corespunzător. De obicei, este sigur pentru sănătate, exercițiile fizice vor beneficia într-adevăr.

Dar există cazuri când jocurile sportive cu o răceală vor avea consecințe grave. Boala se poate înrăutăți și poate provoca complicații.

Cum să acționați pentru a nu vă face rău? Există un răspuns simplu la această întrebare dificilă. Este necesară regula "deasupra și dedesubtul gâtului". Dacă simptomele de gripă și răceală sunt ușoare și vă deranjează pacientul deasupra gâtului, puteți să vă antrenați în sala de gimnastică! Astfel de simptome includ dureri în gât, strănut, nas curbat.

Sa observat că în timpul exercițiilor fizice:

 • nasul pacientului se stinge;
 • facilitează respirația.

Rularea, tragerea în sus, împingerea va ajuta la dispersarea sângelui, încălzirea corpului, întărirea sistemului imunitar. Această afirmație este valabilă numai la indicatorii normali ai temperaturii corpului (nu mai mare de 37 de grade).

După antrenament în sala de gimnastică, imunitatea va începe imediat să lucreze împotriva infecției. Chiar și sportivii experimentați susțin că alergatul în timpul frigului ajută bine să nu se îmbolnăvesc în cele din urmă.

Situația este destul de diferită de simptomele de sub gât. Când există un proces inflamator, o tuse puternică, dificultăți de respirație, durere toracică - nu puteți juca sport. Chiar și încărcarea și încălzirea ușoară sunt interzise.

Ce cred medicii

După cum se poate observa, efortul fizic în timpul infecției virale respiratorii acute este destul de acceptabil. Cu toate acestea, este imperativ să se respecte două principii de bază. În primul rând, trebuie să vă angajați într-o cameră închisă cu o bună ventilație. Cu o frig, orice exercițiu pe stradă este inacceptabil, mai ales în vreme rea:

În al doilea rând, nu trebuie să uităm de moderare. Pacientul nu trebuie să efectueze fapte și să treacă prin forță. Intensitatea formării a scăzut la jumătate.

De asemenea, nu ar fi inutil să se reducă numărul total de abordări cu un factor de două sau mai puțin greutatea proiectilelor. Ei bine, dacă pacientul va face aerobic cu pas ușor și alte exerciții aerobice.

În ceea ce privește exercițiile de rezistență, este mai bine să le abandonezi. În timpul bolilor virale din organism, principalele procese anabolice sunt perturbate. Dacă acest lucru nu este luat în considerare, anabolismul întârziat provoacă distrugerea masei musculare. Prin urmare, nu este necesar să se bazeze pe efectul pozitiv al instruirii în această perioadă.

Dacă o persoană are o răceală comună, așa cum sa dovedit, nu poate fi o contraindicație absolută pentru antrenament în sala de gimnastică, cu o răceală, puteți rula. Gripa este diferită, deși aparține grupului bolilor virale.

În caz de boală, pot fi afectate organele importante:

Prin urmare, sportul ar trebui să fie complet exclus, să adere la odihnă strictă de pat. Doar o săptămână mai târziu, când trece faza acută a bolii și temperatura corpului se normalizează, medicul va permite plimbări scurte.

Sportul cu o răceală este inacceptabil dacă pacientul a sesizat în timpul sesiunii:

 • respirație șuierătoare;
 • dificultăți de respirație severe;
 • senzație de greutate în stern;
 • senzație de secreții în bronhii;
 • tuse crescută în timpul exercițiilor fizice;
 • amețeli;
 • pierderea coordonării.

Când și cum să începeți cel mai bine?

Chiar și după recuperare, sportul nu se întoarce imediat. Organismul va avea nevoie de timp pentru a se adapta. Aproximativ în primele 7 zile după amendament este necesar să se încarce în jumătate din forță

La primul semn al oboselii, exercițiul este oprit, dându-i corpului câteva minute să se odihnească. Dacă în timpul unei sesiuni boala sa întors, este mai bine să amânați formarea. Exercitarea necesită un cost suplimentar de la organism:

Și după o răceală, și așa lipsește. Din acest motiv, nu vă faceți rău să consultați medicul și formatorul. El va putea dezvolta un program individual de instruire.

În timpul perioadei de recuperare, va trebui să luați complexe de vitamine și să beți multe lichide. În timpul băuturii calde, clasa este indicată la fiecare 15 minute.

Nu trebuie să uităm de calitatea, odihna, somnul. Arată, de asemenea, yoga pentru răceală. Aceasta va ajuta la lansarea funcțiilor universale de protecție ale corpului. Fanii sofisticați de yoga pot folosi o placă cu unghii în această perioadă. După 5 minute de la administrare:

 • îmbunătățirea furnizării de sânge;
 • activarea imunității, sistemul hormonal.

Prin urmare, yoga pentru răceli este pur și simplu indispensabilă.

Deoarece după efort fizic greu în sala de gimnastică, cursuri de fitness timp de mai multe ore scade imunitatea, ar trebui să vă protejați de:

 • temperatura aerului scade;
 • locuri aglomerate.

Puteți începe să vă alăturați ritmului obișnuit de antrenamente din piscină. Este util să înoțiți într-un ritm lent. Ajută la întărirea sistemului imunitar.

Cum să fugi cu frig

Rularea cu o infecție virală acută este permisă dacă nu există febră. Pacientul trebuie să adere la niște reguli simple care vă vor ajuta să beneficiați doar de jogging.

Deci, începeți să alergați la jumătate. Va trebui să fii pregătit să reduci kilometrajul, să reduci ritmul. La început, este mai bine să înlocuiți alergatul cu mersul pe jos. Deja după primele 10 minute de antrenament puteți să determinați dacă organismul poate face față sarcinii sau dacă este necesar să așteptați.

 1. exerciții cu ponderare;
 2. alergând la viteză;
 3. salturi active.

Dacă starea de rău a crescut, de ceva timp clasele sunt oprite.

Lfk și frig

În cazul în care medicul interzice în mod explicit practicarea în sala de sport, alergarea și alte activități fizice, este permisă efectuarea unei terapii fizice ușoare.

Se observă că persoanele care fac în mod regulat exerciții simple sunt mai puțin predispuse la răceală. Și dacă acest lucru sa întâmplat deja, boala trece de mai multe ori mai rapid și cu mai puțină severitate.

Aceasta nu înseamnă că încărcarea va dura mult timp. Este suficient să o faci de 3 ori pe săptămână.

Da, nu se recomandă întotdeauna sporturi active pentru răceli, tuse și nas curbat. Exercitarea copiilor este strict interzisă, li se acordă scutiri de lecțiile de educație fizică. În ceea ce privește adulții, ei înșiși trebuie să decidă dacă vor participa la o cameră în timpul unei friguri sau dacă merită să renunțe.

Vă recomandăm să vizionați un videoclip foarte informativ în acest articol pe tema sportului și a frigului.

11 moduri de a scăpa de o răceală atunci când pe nasul de concurență

Te pregătești de luni de zile. Ei s-au antrenat regulat și cu entuziasm, au plătit taxa de intrare și, poate, chiar au cumpărat bilete de avion și au rezervat un hotel.

Și brusc, în ajunul evenimentului, gâtul tău sa închis, ai avut o tuse și un nas curbat! Frigul insidios nu a fost considerat cu planurile tale și te-a pus în pat.

Ce se poate face daca este nasul concursului, dar din acest nas foarte curat? Cum să te pui pe picioare și să nu câștigi complicații în timpul jogging-ului?

Atâta timp cât virusii nu sunt stabiliți ferm în organism, este necesar să luați măsuri urgente, mai ales dacă intenționați să participați la începutul mult așteptat.

Amintiți - în nici un caz nu ar trebui să meargă pentru o jogging cu febră, tuse severă, durere în gât și mușchi. Poți să-ți dai rău sănătății, iar pregătirea ulterioară nu va ieși din discuție.

De aceea, de îndată ce vă simțiți puțin rău, faceți o serie de proceduri simple care vă vor ajuta să vă formați și să vă întoarceți la ritmul obișnuit al vieții.

Ce să faci pentru a bate o răceală:

1. Pe deplin odihnă

Dacă sunteți bolnav în fața maratonului, nu vă descurajați și nu vă grăbiți să luptați.

Pentru a vă recupera, trebuie să dormiți suficient și să rămâneți în pat.

Dacă purtați o infecție virală "pe picioare", riscați să obțineți complicații - durere în gât, gripă și pneumonie.

Prin urmare, nu vă epuizați cu muncă, călătoriți în transport sau mersul pe jos, ci mai degrabă rămâneți acasă în acea zi.

Camera în care vă aflați ar trebui să fie bine ventilată, dar nu rece.

2. Vitamina C

Vitamina C vă va întări sistemul imunitar și vă va ajuta să faceți față cu o răceală mai repede.

Alimente bogate în vitamina C:

 • citrice
 • merișor
 • struguri
 • mere
 • rosehip (poți să faci ceai din frunze sau fructe de pădure sau să faci suc dintr-un sirop care este vândut în orice farmacie)
 • coacăz negru
 • kiwi
 • varză acră
 • spanac

3. Bea mult

Beți cât mai mult posibil - de preferat cel puțin 2 litri pe zi.

Consumul de lichide va va ajuta sa scapati de toxine, dar nu ar trebui sa turnati in lichid prin forta - exista o sarcina grea pe rinichi, care este slabita de o raceala.

Ceaiul de ciocolată tradițională de zmeură este un bun agent antimicrobian, dar are și contraindicații - un astfel de ceai nu se poate bea pentru persoanele cu boli cardiovasculare și copii sub vârsta de un an.

Efectul antiviral are o băutură din ghimbir. Este ușor să-l pregătiți - toarnă câteva bucăți de rădăcină de ghimbir cu apă fiartă, lăsați-o să stea, îndulci cu miere și bea.

4. Controlul temperaturii

Dacă temperatura crește, nu vă grăbiți să o aduceți imediat. Temperaturile de până la 38 de grade sunt o condiție normală în timpul bolii, când corpul însuși combate infecția.

Cu toate acestea, în cazul în care febra nu scade pentru o lungă perioadă de timp, consultați imediat un medic care vă va prescrie medicamentele necesare.

5. Spălarea nasului și gâtului

Nasul poate fi spălat cu apă sărată (1/3 linguriță de mare sau sare obișnuită într-o ceașcă de apă caldă) sau medicamente pe bază de farmacie pe bază de apă de mare.

Soluții alternative de sare cu plante - din mușețel, calendula sau plantain.

Ceaiurile din plante din musetel, tei și salvie sau soluția de sare iodică (1 linguriță de sare și 3 picături de iod pe o cană de apă caldă) sunt perfecte pentru gargara gâtului.

Aceste proceduri simple vă vor ajuta să reduceți riscul de apariție a unei răceli, deoarece virusurile și bacteriile intră în corpul nostru în principal prin nazofaringe.

6. îngroparea

Pentru a scăpa de frig, picură în nas orice ulei cald vegetal - floarea soarelui, măsline, cătină, mentol sau ulei de vitamina A.

7. Baie de picioare

Dacă nu aveți temperatură, aranjați băi calde pentru picioare - aburiți-vă picioarele într-un bazin cu apă fierbinte și muștar (1-1,5 linguri de pudră de muștar într-un bazin) timp de 15 minute.

Pe măsură ce se răcește, se toarnă apă caldă pe ea, apoi se șterg picioarele bine, se pun pe șosete din lână și se află sub o pătură caldă.

În loc de băi, puteți lipi tencuieli adezive de muștar pe picioare sau puneți praf de muștar în șosete și lăsați-l peste noapte.

8. Ceapa si usturoiul

Tăiați ceapa la jumătate și inhalați fitoncide sau înmuiați tampoane de bumbac în suc de ceapă și țineți-le în fiecare nară timp de 10 minute de mai multe ori pe zi.

Pentru noapte, așezați o placă cu căței de usturoi și un cap de ceapă în cap.

9. Alimentația corectă

Pentru a nu distrage corpul de lupta împotriva infecțiilor, nu vă deranjați cu digerarea alimentelor bogate în grăsimi și proteine.

Alimentele trebuie să fie ușoare și bogate în calorii - să mănânce mai multe fructe și legume, salate proaspete cu uleiuri vegetale și suc de lămâie, cereale, supă de pui și supă de legume.

Evitați alimentele prajite, afumate și sărate, carne și produse lactate, dulciuri, alcool, cafea, ceai negru, sifon și sandwich-uri.

10. Inhalare

Cu toții știm din copilărie inhalarea "cartofului". Băile de abur vă ajută să scăpați de viruși, să vă ușurați gâtul și să vă eliberați pasajele nazale.

Pe lângă cartofii obișnuiți, puteți respira peste decocțiile de eucalipt, menta, salvie, musetel, coaja de stejar.

Pentru a face acest lucru, se toarnă ierburi medicinale cu apă clocotită și se adaugă câteva picături de uleiuri esențiale - brad, lamaie, lavandă, cuișoare. După aceea, acoperiți-vă capul și umerii cu un prosop și aplecați peste ceașcă.

Respirați aburul timp de 15-20 de minute, dar nu îndoiți prea mult, altfel riscați să ardeți mucoasa.

Inspirați prin nas, expirați prin gură.

Inhalarea trebuie să fie de cel mult două ori pe zi, la o oră după masă.

11. Aromaterapia

Aranjați-vă o aromăză de wellness, picurând câteva picături de pin, arbore de ceai, lămâie, ulei de cardamom în încheietura mâinii sau într-o lampă aromatică.

Aceste uleiuri au un efect antibacterian și antiviral și ajută să facă față rapid unei răceli.

Când frigul este înfrânt

Dacă ați depășit o răceală și sunteți gata să începeți antrenamentul din nou, amintiți - ar trebui să reveniți la sarcină treptat.

Un organism slăbit de o boală trebuie să se adapteze ocupațiilor active și, pentru a nu întârzia acest proces, nu vă suprasolicitați în primele zile.

Înapoi la sarcină ar trebui să fie treptat

Și nu uitați de prevenirea răceliilor în viitor - temperați și mâncați mai multe legume și fructe, în sezonul rece, înainte de a părăsi casa, lubrifiați-vă nasul cu unguent de oxolin sau cremă pentru bebeluși, spălați-vă mai des pe mâini și, bineînțeles, fugiți!

Noroc, prieteni!

Este posibil să joci sport cu o răceală. Consecințele jocului sportiv cu o răceală

Pot juca sport cu frig? Această întrebare probabil îngrijorează mulți entuziaști de fitness, sportivi profesioniști și toți cei care, într-un fel, dau instruire cel puțin câteva ore pe săptămână. În articolul nostru vom explica în detaliu dacă jocul sportiv în timpul răcelii, precum și în timpul perioadei de reabilitare, este benefic sau dăunător.

Activități sportive pentru răceli: opiniile diferite ale medicilor

Să fim de acord că vorbim despre așa-numiți amatori, deoarece profesioniștilor, a căror viață este dedicată instruirii, este strict interzis să se antreneze în timpul frigului. Și dacă vorbim despre majoritatea vizitatorilor la săli de sport și cluburi de fitness, opiniile experților sunt împărțite.

Anterior sa crezut că în timpul bolilor, durerilor de cap, congestiei nazale și a altor simptome care însoțesc o răceală, nu vă puteți antrena. Organismul este deja slăbit în timpul unei boli, încărcări adiționale pentru orice.

Alți experți consideră că sportul în timpul unei răceli (antrenament în modul normal) nu va afecta în nici un fel redresarea: nu va încetini, dar nu va accelera. Cu toate acestea, medicii sunt uniți într-un singur lucru - exercițiile fizice în timpul unei temperaturi ridicate sunt absolut contraindicate. De asemenea, antrenamentele în sine ar trebui să aibă loc într-un mod ușor.

Asta este, dacă sunteți într-o boală, să zicem, petrecut în sală timp de o oră și jumătate, în timp ce este mai bine să te limitezi la 40 de minute - o oră.

Formarea în fluxuri serioase de SRAS

Deasupra am răspuns la întrebarea dacă este posibil să jucați sport cu o răceală. Cu toate acestea, boala este o boală de discordie. Și dacă medicul susține că aveți gripa, intrați în sala de gimnastică în scopul instruirii până când recuperarea completă este interzisă. Mai ales că este posibil ca gripa să provoace complicații, inclusiv pe plămâni, rinichi și inimă.

Corpul încearcă atât de greu să învingă boala, oferindu-i toată puterea și, crede-mă, acum nu e cu adevărat pregătită, chiar dacă după ce ai luat medicamentul, te simți mai mult sau mai puțin viguros.

Da, și aspectul moral al acestei acțiuni - sunteți bolnav, adică riscați să infectați alți vizitatori de la sala de sport, deoarece locurile pentru sport (desigur, dacă nu aveți acest lucru în propria dvs. casă) sunt considerate încă publice.

Formarea în timpul bolii: ce se poate face pentru a se recupera mai repede

Deci, te simti slab, "curgand" din nas, dar inca nu vei anula excursia in sala. În acest caz, trebuie să vă amintiți că intensitatea antrenamentului dumneavoastră ar trebui redusă cu 40-50%. Aceasta se aplică perioadei de deținere și încărcăturilor fizice.

De asemenea, în timpul bolii ar trebui să acorde o atenție deosebită consumului de apă curată - ar trebui să bea la fiecare 10-15 minute, se va spori transpirația și sprijinul corpului. În timpul unei boli este necesar să se acorde prioritate încărcăturilor aerobice - alergând pe pistă, aerobic pas, și așa mai departe.

De asemenea, recomandate sunt yoga și stretching. Dar este mai bine să lăsați ganterele grele și greutățile pentru mai târziu - încă nu veți atinge indicatorii de putere pe care i-ați avut înainte de boală.

În consecință, aproape toată lumea poate merge pentru sport cu o răceală, dar acest lucru ar trebui să fie făcut foarte atent, cu atenție respectarea propriului starea de sănătate.

Clase în perioada de recuperare

Când spitalul este închis, puteți reveni la sala de gimnastică și puteți începe antrenamentele din nou. Dar există câteva nuanțe aici.

În primul rând, corpul tău este încă slab, iar înregistrările pe care le-ai stabilit înainte de boală, de exemplu, care rulează cu ușurință la 15 km pe pistă sau dacă ridici o bară de 100 de kilograme, acum este puțin probabil să fiți pe umăr. Medicii recomandă să revină treptat la încărcăturile sportive, în timp, sporindu-și ritmul.

2-3 săptămâni vor finaliza recuperarea organismului. Veți putea din nou să repetați programul care a fost efectuat înainte de boală. Sportul după o răceală este arătat absolut pentru toată lumea - atât pentru începători care tocmai au venit la sala de sport și pentru cei care au fost angajate de ani de zile.

Exercitiile intaresc sistemul imunitar si ajuta la trecerea perioadei de recuperare mai repede. De asemenea, în acest moment este recomandat să acordați o atenție deosebită nutriției: să consumați vitamine, să consumați mai multe legume și fructe, precum și carne slabă. Este deosebit de important să aveți suficientă vitamină C în dieta dumneavoastră.

Ce sporturi sunt imunitate excelentă

Având în vedere diferitele opinii ale experților cu privire la posibilitatea de a juca sport cu o răceală, vă vom spune și despre activitățile fizice care întăresc sistemul imunitar și vă ajută să nu vă îmbolnăviți deloc. Iată o listă a acelor zone de fitness care, în opinia medicilor, contribuie în cel mai bun mod la sănătate și longevitate:

 • cursuri de yoga;
 • aerobic;
 • stretching - stretching regulate;
 • tay bo - formare aerobă intensă cu elemente ale artelor marțiale orientale;
 • tai-chi este un tip de gimnastică chineză, unde toate exercițiile sunt efectuate încet și fără probleme, acest tip de fitness nu are restricții de vârstă și este potrivit pentru absolut toată lumea;
 • aqua aerobics - exercițiu în apă.

Fiind angajat în aceste tipuri de fitness, vă întăriți sănătatea și, poate, uitați de ceea ce este gripa și frigul. Acest lucru este deosebit de important pentru locuitorii din Rusia, unde aproape în fiecare an în toamna-iarna, apar epidemii ale acestor boli.

Suplimente alimentare

Desigur, pentru ca corpul tău să revină la normal, cel mai bine este să bei un curs de vitamine după boală. Selecția lor este imensă. Dar există și suplimente sportive care vă vor ajuta să vă simțiți mai bine în primele zile după boală. De exemplu, L-carnitina.

În plus față de proprietățile cunoscute (vorbim despre arderea grăsimilor), această substanță este un antioxidant puternic. Adică, luând L-carnitină după ce o boală va susține fiecare celulă din corpul tău și va lupta împotriva radicalilor liberi. De asemenea, extractul de echinacea este un puternic imunostimulant natural. Luați 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.

Puteți cumpăra drogul la farmacie, este ieftin - aproximativ 40 de ruble pe pachet.

concluzie

În articol am examinat dacă este posibil să se joace sport cu o răceală, condusă de opinii autoritare ale medicilor cu privire la ce simptome exercită nu este dăunătoare și când este cel mai bine să le renunțe.

Oricum, decizia de a continua formarea este cel mai bine să se ia de la sine, concentrându-se asupra propriei bunăstări. Și, bineînțeles, nu mergeți la sala de gimnastică cu temperatură ridicată sau învingându-vă.

Deci, vă răniți numai corpul, încetiniți procesul de recuperare și, în consecință, nu veți putea relua orele de cursuri de lungă durată.

Pot juca sport cu frig?

În fiecare an, mai ales în timpul iernii, mii de oameni își pun o întrebare clasică: este posibil să joci sport cu o răceală sau este mai bine să stai acasă? Să hotărâm. Răceala comună este diferită.

Dacă aveți o răceală comună, atunci - nu există contraindicații pentru antrenament. Totul depinde de starea ta de spirit și de dorința ta.

Da, sunt de acord, va exista un anumit disconfort atunci când picură periodic din nas sau este ușor umplute.

O situație complet diferită apare dacă aveți o temperatură sau o stare foarte apropiată de aceasta, cu semne tipice cum ar fi: ochii plictisitori plini de greutate, înroșirea gâtului și mâncarea incomodă înghițind, slăbiciune generală și, în același timp, nasul puternic înfundat.

În acest caz, formarea este contraindicată. Deoarece în timpul exercițiilor fizice, fluxul de sânge crește, iar virusul se va răspândi și mai repede în organism. De exemplu, jogging-ul sau călărirea unei biciclete cu o astfel de bunăstare va crește și mai mult temperatura corpului.

Și înotul în apă va lovi, în general, o lovitură pentru sănătate: corpul se luptă deja la nivelul maxim, iar faptul că se află în apă poate provoca cu ușurință frisoane și poate prelungi tratamentul pentru o săptămână suplimentară cu consumul de medicamente.

Este mai bine să nu aduceți acest lucru în nici un fel, ci să încercați să utilizați remedii naturale la maxim pentru a mări imunitatea.

Formarea în starea bolnavă afectează negativ activitatea inimii. Are o dublă sarcină și, ca rezultat, puteți obține o aritmie. Acest lucru este adesea cazul sportivilor care nu se recuperează complet de la răceală și încep să se antreneze prematur.

Un astfel de impuls, pentru a nu pierde alte 2-3 zile de antrenament, poate afecta negativ tot sezonul. Crede-mă în această chestiune ca o persoană cu experiență.

Mai ales dacă sunteți tânăr și aveți obligații față de echipa sportivă, clubul, conducerea și personalul coaching-ului vă exercită presiune morală, apoi cu gânduri "totul, am recuperat, este timpul!" Sunteți deja alergând la sala de sport din nou și nu vă gândiți la consecințe.

Cu toate acestea, dacă nu există nici o temperatură, oboseală și durere în gât, ci doar o răceală banală, atunci puteți face un antrenament de fitness mic.

Pur și simplu reduceți sarcina planificată și durata lecției - de două ori. Este mai bine să vă petreceți mai mult timp întinzând (întinzând) acasă, care mulți evită și întotdeauna caută o scuză pentru lenea lor.

Încearcă să nu superiori, să te îmbraci călduros și să bei ceai.

Urmăriți starea corpului. Dacă simptomele la rece se înrăutățesc, faceți-vă câteva zile de odihnă completă.

Nu trebuie să vă faceți griji că câteva zile suplimentare de la antrenament vor afecta negativ rezultatul. Dimpotrivă, o răceală este un semn al scăderii imunității, astfel încât corpul să se refacă complet.

Te vei odihni moral în aceste zile. Și nu vă veți pierde forma de sport într-o perioadă atât de scurtă de timp.

Amintiți-vă, nu ne pregătim pentru înregistrările de numere impresionante într-un jurnal sportiv, ci pentru noi înșine și pentru sănătatea noastră. Mai sunt încă luni de activități diferite înainte.

© Andrzej Waszkewicz, Swim.by © Drepturi de autor. Toate drepturile rezervate.

Rularea după boală

Astăzi, este ca a doua zi, așa cum am decis să încep să plec pentru o alergare. Despre boala mea am scris aici "Rularea și întărirea imunității". Aceasta este, ca să spunem așa, o încercare după o boală. Da, un fel de virus a fost luat de mine, ceea ce nu ma lăsat să plec timp de două săptămâni. Da, am decis, de asemenea, să stau acasă timp de o săptămână la un moment dat cu singurele excursii admise la magazin alimentar și înapoi

Pot să trec când doare gâtul meu

Interenso care crede că are o răceală, un nas curbat, o tuse, o durere în gât, bine, în general, simptome la rece, dar nu există temperatură, merită să mergeți la sala de sport sau este mai bine să pierdeți o săptămână până la recuperare?

Cuprins:

Este cu adevărat posibil ca încărcătura să provoace o complicație sau, în definitiv, dacă ați redus încărcătura, puteți practica cu ușurință? Opiniile dvs.!

orice infecție, în special cu un proces inflamator, intensifică procesele catabolice în organism și, după intensificarea tr-ki-cartizolului, aceasta scade. dar la ceea ce am citit undeva... dacă nu există nici un tren de smochine.

Eugene cred că ar fi recomandabil să renunț, deoarece organismul este slăbit de lupta împotriva infecției și toate resursele sale vizează suprimarea infecției, prin urmare procesul de creștere a mușchilor este extrem de ineficient. Deși mă duc în continuare la sala de sport simplă, măcar să păstrez forma musculară

NIRAZA NU A FOST NECESITATĂ FORMAREA. CUM VEȚI NU SUNT STRICT NU SICK. Chiar cu o temperatură 38.5. A FOST RECUNOSCUTĂ CĂ DUPĂ CAZUL CĂ DUPĂ TRAINĂ SUPERHISMATIVĂ SĂ VENIȚI ȘI SLEEPING BUN, BOLILE MUTESC DOWN

și inima nu stau jos cu leagăn de temperatură.

Am studiat recent această problemă

Rece și sport: pot fi combinate?

Fiecare dintre noi a suferit cel puțin o dată de boli virale respiratorii acute și, în același timp, a existat o întrebare cu privire la acceptabilitatea efortului fizic pe corpul nostru deja slăbit în timpul bolii. În cazul în care o persoană cu o frig se angajeze în sport?

Unii spun că sportul ajută la combaterea bolii, alții avertizează asupra unui risc ridicat de a obține astfel de complicații ale răcelii obișnuite, cum ar fi pneumonia sau inflamația mușchiului inimii.

În acest articol vom încerca să ne dăm seama ce trebuie să acorde atenție unei persoane dacă are frig, care este nivelul de efort fizic în timpul unei boli și când este mai bine să întrerupeți activitățile sportive.

Ajută sportul să facă față unei răceli?

Activitatea sportivă sporește, fără îndoială, rezistența organismului uman la efectele factorilor de mediu stresanți și îmbunătățește imunitatea, ceea ce îi ajută să reziste la boli sau să se descurce rapid cu acestea. Dar atunci când o persoană este bolnavă, sistemul imunitar uman începe să-și arunce toată puterea în lupta împotriva virusului, iar exercițiile excesive suplimentare pot agrava cursul bolii.

Se pare că corpul uman, în loc să se lupte cu un virus, va trebui să-și petreacă forța asupra efortului fizic și a recuperării după el, ceea ce poate agrava cursul bolii. Iată de ce principala dorință a tuturor specialiștilor este odihna de pat în timpul bolii. Din nou, este necesar să se ia în considerare severitatea bolii.

Când este mai bine să renunți la sport?

De regulă, cu curgerea unei răceli în formă ușoară sub forma unei condiții reci și generale, pacienților le este permis să exercite lumină, fără a fi legate de formarea forței. Dar, de regulă, în toate celelalte cazuri, exercițiile sportive sunt interzise, ​​în special este necesar să se acorde atenție următoarelor stări:

 • -creșterea temperaturii corporale - exercițiul fizic este interzis chiar și la o temperatură a corpului de 37,0,
 • -moderată și severă infecție virală, proces bacterian,
 • -gripa
 • -dureri în gât, stare generală de rău,
 • -în timp ce iau antibiotice, analgezice și medicamente antipiretice.

Înainte de a vă arăta amator și începe să faceți exerciții cu o răceală, consultați-vă medicul despre acest lucru!

Sport cu o raceala usoara

În general, se crede că, în caz de boală, oamenii ar trebui să aibă grijă de ei înșiși și pe bună dreptate! Dar, dacă o persoană suferă de o boală într-o formă ușoară și se simte normal, atunci efortul fizic poate fi acordat corpului, dar nu numai prin forță și numai într-un mod sparing.

De regulă, alegerea cade pe un program moderat de formare, care nu va împovăra foarte mult corpul uman și va facilita procesul de vindecare, deoarece mișcarea îmbunătățește circulația sângelui în organe și țesuturi.

Fiecare caz specific al bolii și problema admisibilității sportului ar trebui să fie decis împreună cu medicul!

Ce sporturi sunt permise pentru răceli?

De regulă, eforturile fizice ușoare sunt permise într-o stare satisfăcătoare a unei persoane, sub formă de plimbări în aer curat, mers pe jos sau practicând yoga - aceasta îmbunătățește circulația sângelui în organe și țesuturi, iar soarele îmbunătățește sinteza vitaminelor și a hormonilor din organism care promovează vindecarea. Dar de la săli de sport și vizite la studio de fitness va trebui să renunțe, precum și de la alergare, înot și sărituri.

De asemenea, acordați atenție modului în care vă purtați - hainele prea calde sau reci îți vor încărca sistemul imunitar și cu siguranță nu vor beneficia. Prin urmare, este mai bine să se îmbrace pentru vreme sau puțin mai cald.

Riscuri pentru organism prin sport cu frig

Cei care se angajează într-o activitate fizică semnificativă în timpul unei friguri riscă sănătatea lor, deoarece acest lucru poate provoca o răspândire suplimentară a agentului infecțios în organism și poate duce la apariția complicațiilor bolii.

Cele mai dificile dintre ele sunt:

-pneumonia, care este foarte dificil de tratat în dezvoltarea virală,

-inflamația mușchiului cardiac - miocardita, care reprezintă o amenințare semnificativă la adresa vieții pacientului,

-afectarea nervilor feței, a extremităților superioare și inferioare sub formă de dezvoltare a nevrită și polineuropatie.

De asemenea, complicațiile pot fi bronșită, durere în gât, traheită și laringotraheită și multe altele.

Pauză sportivă după frig

Cât timp pauza de sport după o răceală durează depinde de evoluția bolii. În general, se consideră: cu cât boala a devenit mai severă, cu atât mai mult ar trebui să dureze pauza pentru sport. Cu o evoluție ușoară a procesului sub forma unui nas curbat, o persoană poate începe activitatea fizică după ce simptomele bolii dispar.

După o răceală de severitate moderată, cu febră, stare generală de rău și durere în gât, o persoană obișnuită nu ar trebui să intre în sport timp de încă o săptămână după recuperare.

În cazul unui curs sever, o pauză sportivă poate dura o întârziere semnificativă pentru săptămâni și chiar luni - totul depinde de fiecare caz specific! De regulă, o persoană ar trebui să înceapă mai întâi sportul cu un program de lumină pentru rezistență și numai atunci să treacă la un mod normal de activitate, altfel boala se poate înrăutăți.

În general, se poate spune că este mai bine să eviți formarea cu boala, deoarece nu vei obține rezultatul din exerciții, iar complicațiile bolii se pot dezvolta cu ușurință, iar procesul de vindecare poate dura mult timp.

Top