Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Care este riscul otitei: consecințe și complicații
2 Rinită
Angina la femeile gravide: cum să tratați boala fără risc pentru făt
3 Laringită
Poate exista o temperatura inainte de menstruatie
Image
Principal // Profilaxie

Este posibil să planificați o sarcină cu o răceală: cum influențează ARVI ovulația, procesul de concepere a unui copil, puteți rămâne gravidă


Cuplurile care visează să devină părinți se pregătesc pentru o sarcină extrem de respectuoasă: exclud din alimentație alimentele dăunătoare, renunță la obiceiurile proaste. Cu toate acestea, de multe ori toate planurile distrug, se pare, cea mai comună boală - o frigă.

Concepție în timpul unei friguri: există un pericol pentru dezvoltarea fătului

Dacă aveți răceli și în ambii părinți viitori, ginecologii recomandă să amânați etapa de planificare pentru o altă dată. În caz contrar, probabilitatea unor complicații grave.

Este posibilă planificarea sarcinii în sezonul ARVI?

Ginecologii recomandă cu insistență să nu planificați sarcina în sezonul de SRAS. Orice frig are nevoie de tratament și, de regulă, în această perioadă medicul prescrie antibiotice sau medicamente antivirale. O femeie care intenționează să devină mamă, luând medicamente, este extrem de contraindicată. În plus, în acest moment al anului organismul nu are vitamine, deci sistemul imunitar este foarte slab.

Rece atunci când concepe un copil

Presupunerea că numai sănătatea femeii afectează concepția este greșită. O răceală afectează de asemenea capacitatea de a concepe un bărbat, mai ales dacă a luat un număr mare de pastile antivirale diferite.

Dacă tatăl e bolnav

Dacă ARVI este însoțită de febră, atunci trebuie să înțelegeți că un anumit număr de spermatozoizi vor muri pur și simplu, numai cei mai puternici vor supraviețui.

Când survine fertilizarea, corpul feminin va testa embrionul. Dacă se detectează complicații, sistemul imunitar al mamei insarcinate va respinge embrionul, oul nu se va atașa la peretele uterin. Dacă embrionul crește în endometru, acesta nu va fi sănătos, se va produce o avort spontan.

Când mama sa îmbolnăvit

Experții nu recomandă planificarea unei sarcini în timpul unei friguri. O ușoară tuse și nas curbat nu va afecta concepția, totuși, dacă adăugați temperatură ridicată a corpului la aceste simptome, nu este exclus un efect negativ.

Prezența SRAS în mama este un eveniment periculos:

 • tensiunea uterină;
 • hipertermie;
 • respingerea fătului.

De exemplu, o tuse puternică în timpul SRAS poate provoca tensiuni uterine involuntare, în urma căreia embrionul va fi respins din uter, ceea ce va duce la întreruperea sarcinii.

La temperatură, există un risc pentru făt, și anume hipertermia - supraîncălzirea, este extrem de nedorită pentru un copil viitor.

Prezența unei infecții virale poate fi transmisă fătului, iar sistemul imunitar al mamei va încerca să scape de ea, pentru a salva sarcina în acest caz nu este ușor.

Este posibilă planificarea sarcinii cu o răceală

Concepția pentru răceli poate fi planificată, dar medicii nu recomandă acest lucru. Fiecare boală a mamei viitoare va afecta cu siguranță copilul.

Rece în timpul ovulației

Ovules sunt protejate în mod fiabil de orice fel de influențe negative, astfel încât nici o boală nu va împiedica celulele să se fertilizeze și să se deplaseze prin tuburile uterine. Trebuie remarcat faptul că celulele sunt extrem de sensibile la radiații și efecte toxice. Cu alte cuvinte, luarea de medicamente va afecta cu siguranță starea oului.

ARVI atunci când concepe un copil

Infecția virală a fătului este expusă aproape imediat, de îndată ce a fost atașată de peretele uterului. Prin urmare, dacă există ARVI în viitorii părinți, concepția este mai bine să amâne.

Pot să rămân gravidă la o temperatură

Temperatura unei femei nu afectează probabilitatea sarcinii. Cu toate acestea, pe măsură ce crește, medicul prescrie utilizarea medicamentelor antipiretice care sunt periculoase pentru sănătatea viitorului copil. Prin urmare, concepția ar trebui să apară atunci când ambii parteneri sunt pregătiți pentru aceasta, în special din motive de sănătate.

Dacă concepția a avut loc în timpul unei friguri

Dacă, în situația în care a apărut o răceală, este necesar să se consulte un medic. Numai el va prescrie tratamentul sigur optim. Este mai bine pentru femeile gravide să nu ia medicamente grele, este necesar să se adreseze medicului tradițional la recomandarea unui medic.

Gripa la începutul sarcinii

Înainte de întârzierea menstruației în perioada de la prima la a patra săptămână obstetrică de sarcină, zigotul trăiește în mod autonom. Este protejat de toți virușii, dar după fertilizare, când o celulă se atașează de peretele uterului, se dezvoltă și devine complet dependentă de toate procesele care apar în organism. Gripa la începutul sarcinii este foarte periculoasă pentru femeie și pentru făt, deoarece virusurile pot penetra celulele copilului și le pot deteriora.

Probabilitatea de a dezvolta patologii fetale, în cazul conceperii în timpul unei friguri de către unul dintre părinții așteptați, crește semnificativ și cauza nu este frigul sau gripa în sine, ci medicamentele utilizate în tratamentul afecțiunii. De aceea, încercările de a rămâne gravide trebuie amânate până la recuperarea completă.

Este posibil să concepeți un copil sănătos cu frig?

Multe femei care au norocul să rămână gravide sunt îngrijorate de întrebarea: este posibil să concepeți un copil cu frig, este periculos? Există multe nuanțe în acest subiect delicat, totul depinde de situația specifică. Cât de gravă era boala, cine dintre soți nu sa simțit bine.

Indispoziția promovează concepția?

Uneori se întâmplă că un cuplu a planificat o sarcină de mult timp și fără succes. Și dintr-o dată concepția apare atunci când unul dintre soți sau chiar ambele se simte rău. Cum ai rămas însărcinată în timpul răcelii? Doctorii explică acest lucru prin doi factori: psihologici și fiziologici.

În primul caz, indispoziția ajută la distragerea atenției soților de la încercările de a concepe. Faptul este că atunci când planificăm o familie, un anumit stres este inevitabil. În sine, procesul de concepție este însoțit de tensiune: cuplul crede că totul va funcționa corect, dar în cele din urmă nimic nu iese. Cu o frig, ambii soți sunt într-o stare relaxată, necesară pentru succesul "operațiunii".

Cel de-al doilea motiv pentru miracolul care sa întâmplat este slăbirea imunității unei femei cu frig. Acest lucru se explică prin faptul că unii dintre cei mai slabi sexi au imunoglobuline foarte puternice. Acestea din urmă împiedică pătrunderea spermei în ouă. În timpul unei friguri, sistemul imunitar nu poate respinge "străinii", ca urmare a fertilizării.

Uneori, dimpotrivă, concepția devine un provocator al unei friguri. Într-adevăr, în primele zile după fertilizare, imunitatea scade. Atât de natură încât să se asigure că corpul femeii nu respinge organismul "străin" al unei mici creaturi.

Ce este o frig

Rece este cea mai des intalnita infectie virala. Înainte de abordarea problemei frigului la conceperea unui copil, ar trebui să se distingă mai multe tipuri de boli:

 • O infecție virală respiratorie acută comună fără febră;
 • SARS cu febră și febră;
 • gripă;
 • Complicații bacteriene ale SRAS - bronșită prelungită, sinuzită, etc;
 • Angina.

Aceste boli afectează organismul în moduri diferite. O boală catarrală ușoară afectează în principal numai nazofaringe, fără a duce la modificări ale sistemului reproducător. Al doilea și al treilea soi au un efect greu asupra capacității organismului de a funcționa în mod normal.

Dacă soțul este bolnav

De obicei, o femeie află despre sarcină în 2-3 săptămâni după concepție. Acesta acoperă bucuria, care este apoi înlocuită de anxietate. Își amintește că partenerul ei a avut recent o infecție virală respiratorie acută. Cum va afecta frigul unui soț un copil?

Cel mai adesea, ARVI-ul unui bărbat nu are consecințe asupra copilului, iar temerile viitorilor părinți sunt în zadar. Acest lucru se datorează faptului că sperma matură pentru o lungă perioadă de timp, mai mult de o lună. Prin urmare, starea unui om rece la concepție nu poate afecta calitatea spermei.

Dacă a avut câteva zile sau săptămâni înainte de fertilizare, apar întrebări. Mai ales dacă ARVI a fost însoțită de febră. Infecția virală ar putea afecta sperma, reducând mobilitatea și calitatea acesteia.

Cu toate acestea, nu vă faceți griji. La urma urmei, dacă boala ar fi fost însoțită de febră, atunci numai spermatozoizii puternici ar putea supraviețui.

Chiar dacă calitatea spermei sa deteriorat după ARVI, conceperea va avea loc cu participarea celor mai înalte calități ale spermei de la milioane. După fertilizare, corpul feminin va ține controlul feței fetale. Dacă ceva este în neregulă cu el, el va fi respins și implantarea nu se va întâmpla. Dacă fătul este încorporat în peretele uterin, dar nu este suficient de sănătos, atunci cel mai probabil va avea loc o pierdere de sarcină cel mai devreme. Prin urmare, în cazul în care sarcina se dezvoltă în mod normal, atunci nu este nimic de îngrijorat.

Dacă soțul ei nu avea temperatură, frigul a afectat numai nazofaringeul, lăsând partea sănătoasă a părții inferioare a corpului și a sistemului reproducător.

Dar, de obicei, medicii sfătuiesc să amâne concepția, dacă un soț a fost tratat cu medicamente serioase. Unele dintre ele au un efect teratogen, adică pot duce la anomalii ale dezvoltării fătului. Citiți când puteți rămâne gravidă după administrarea de antibiotice.

ARVI la mama viitoare

Dar cum afectează frigul unei femei sănătatea unui copil? Depinde de cât de severă a fost boala și de ce medicamente au fost utilizate.

Cu o frig ușor, nu este nimic de temut. Singurul lucru care trebuie făcut în acest caz este de a preveni răspândirea infecției prin tratamentul rece, cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic. Fiți atenți nu numai cu medicamentele, ci și cu ierburi. Unele dintre ele sunt dăunătoare în timpul sarcinii.

Pericolul, în unele cazuri, este doar o tuse puternică. Aceasta poate duce la tulpina involuntară a uterului. Și acest lucru poate determina respingerea embrionului din pereți și avortul ulterior cu mușchii uterini slabi. Dar acest lucru se întâmplă rar.

În răcelile severe, cum ar fi infecțiile virale respiratorii acute cu febră, boala poate afecta embrionul. Pericolul este o temperatură ridicată - supraîncălzirea este dăunătoare fătului. În cazul SARS cu febră și cu o temperatură mai mare de 38,5 grade, medicii recomandă realizarea unei scăderi a temperaturii cu preparate pe bază de paracetamol aprobate. Aspirina și derivații acesteia în timpul sarcinii nu pot fi utilizați.

Unii experți sugerează că, dacă o infecție virală a avut un efect asupra embrionului, atunci moare. Dacă avortul nu a avut loc, boala nu a avut niciun efect asupra embrionului. Principiul "tuturor sau nimicului". Fătul afectat este respins de corpul mamei. Dacă infecția virală nu afectează embrionul, sarcina va continua și bebelușul se va dezvolta normal.

Gripa la începutul sarcinii

Dacă după concepție a apărut o febră, tuse, nas curbat, dureri de corp și alte simptome de gripă, atunci trebuie să beți o mulțime și să fiți tratat cu medicamente prescrise de un medic. Este, de asemenea, cel mai bine să respectați repausul de pat și asigurați-vă că îl avertizați pe medic despre o posibilă sarcină. Mai târziu, o astfel de sarcină va necesita o atenție deosebită a medicilor.

Cele mai periculoase perioade sunt implantarea (5-7 zile după fertilizare) și 4-13 săptămâni de sarcină.

În timpul perioadei de la prima la a patra săptămână obstetrică de sarcină (adică până la întârzierea menstruației), zigotul trăiește în mod autonom, prin el însuși și, prin urmare, este protejat de viruși. Dar în momentul în care oul fertilizat este atașat la peretele uterului, începe să crească și să se dezvolte, fătul depinde de procesele care apar în organism. În această perioadă de la 4 săptămâni (adică de la începutul sarcinii până la cel de-al doilea trimestru), dezvoltarea copilului apare sub influența schimbărilor din corpul mamei. Virușii pot intra în celulele copilului și le pot deteriora.

Dacă planificați doar o sarcină și unul dintre soți este bolnav de gripă sau ARVI, este mai bine să fiți sigur și să amânați concepția până în luna următoare. În plus, în timpul sarcinii numărul de medicamente aprobate este foarte limitat.

Cum să fii tratat

Drogurile în timpul gripei și ARVI pot fi utilizate numai după consultarea unui medic.

Din retetele medicinii traditionale in timpul gripei, multi medici recomanda sa bea decoct cu rosehip, ajuta la indepartarea tuturor toxinelor din organism, o umple cu vitamina C.

Puteți ghemuit cu un decoct de mușețel, clătiți-vă nasul cu apă de mare.

Pentru a nu se răcească, medicii recomandă luarea unor măsuri preventive:

 • recomandarea principală nu este de a merge în locuri publice în care există o mulțime de oameni;
 • purtați un bandaj de tifon sau o mască împotriva infecției;
 • ia preparate din vitamine;
 • lubrifiați pasajele nazale cu unguent oxolinic (deși acest lucru nu este o măsură foarte eficientă).

Astfel, întrebarea dacă puteți concepe un copil cu frig poate fi răspuns afirmativ. Cu o răceală ușoară, boala nu afectează capacitatea organismului de a face un embrion sănătos. Un alt lucru este că nu trebuie să concepeți un copil, dacă un bărbat sau o femeie are gripa.

Dacă o femeie are o răceală după ovulație și fertilizare a avut loc, atunci trebuie să aduceți temperatura în jos cu medicamentele permise și apelați la un medic.

Competent: opinia unui obstetrician-ginecolog

La întrebările pacienților li se adresează obstetrician-ginecologul Elena Artemieva.

- Am o zi de ovulație și am început brusc ARVI. Este posibil să încercați să vă concepeți un copil sau dacă boala îl poate afecta? Concepția este periculoasă pentru răceli?

- Da, infecțiile virale sunt periculoase la concepție și la sarcină. Planificați-vă sarcina în următorul ciclu.

- Este posibil să încerci să concepezi un copil dacă soțul are o răceală? El este tratat cu antibiotice.

- După antibiotice, concepția trebuie amânată timp de trei luni.

- Eu și soțul meu aveam SARS, a fost o febră mare. Au băut Kagotsel. Și dintr-o dată am descoperit că sunt însărcinată - testul a fost pozitiv. Ar putea o afecțiune să afecteze sănătatea copilului?

- Cel mai probabil, nu a avut nici un efect asupra fructelor. A existat o implantare, nivelul de hCG din urină a atins un număr mare (altfel testul nu ar indica sarcină). Aparent, fatul se dezvoltă normal, altfel ar fi respins de organism. Nu-ți face griji.

- Cu o saptamana inainte de conceptie, am prins o raceala, cel mai probabil este gripa. Bolnav de două săptămâni, băut teraflu. Acum perioada de gestație este de o lună și jumătate. Doctorul nu a fost încă. Ar putea afecta gripa copilul? Am citit că, în prima săptămână după concepție, fluxul sanguin al copilului nu este legat de sângele mamei, este adevărat?

- Da, în primele zile, embrionul nu este asociat cu sângele mamei. Infecția ar putea afecta copilul? Timpul va spune, dar judecând prin faptul că sarcina a fost păstrată, totul merge bine.

Gripa și concepția sunt incompatibile

Toleranța individuală și capacitatea de a rezista la infecții la ambii parteneri sunt extrem de importante în timpul planificării sarcinii. Dacă viitorii părinți sunt predispuși la răceli și au o istorie de boli inflamatorii cronice, este necesar să se supună unui examen și să încerce rezolvarea problemelor cu sistemul imunitar.

Cu imunitate nimic nu este infricosator

Pentru a determina calendarul concepției, trebuie să luăm în calcul caracteristicile individuale ale unui bărbat și ale unei femei. Dacă ambele sunt sănătoase și au o imunitate bună, atunci chiar și în perioada de toamnă-iarnă, când floarea infloreste în toate culorile, ei pot să planifice un copil și să nu se îngrijoreze de posibilele efecte adverse. Dar, dacă părinții viitori se îmbolnăvesc adesea și au o istorie de boli inflamatorii cronice, nu ar trebui să se bazeze pe apărarea organismului.

De ce a diminuat imunitatea mamei

Natura a decretat că, în timpul concepției și a sarcinii, corpul feminin "slăbește" puțin. Acest lucru se face astfel încât fătul să poată crește ușor și să se dezvolte în corpul mamei. La urma urmei, celula fertilă de ouă, iar apoi embrionul este un fel de organism maternal semi-străin. Pentru a împiedica "agentul străin" să respingă corpul puternic al mamei, forțele sale sunt pierdute pe jumătate, dând astfel embrionului șansa de a se rădăcina.

Ce este periculos pentru conceperea gripei

Gripa - o infecție virală. Începe brusc, cu febră, febră, dureri de corp. Când este ingerat, virusul gripal începe să producă substanțe toxice care acționează distructiv asupra organelor și sistemelor umane. În acest caz, posibile complicații. Chiar dacă o femeie care sa îmbolnăvit de gripă a ovulat, nu trebuie să decideți să vă concepeți un copil. În primul rând, boala reduce activitatea spermatozoizilor la un bărbat, care poate interfera cu concepția. În al doilea rând, este posibil ca o femeie să nu aibă condițiile pentru înmulțirea unui embrion în dezvoltare în uter.

Cât de periculoasă este gripa pentru embrion

Până la 12 săptămâni de sarcină, atunci când sunt plasate organe interne, efectul virusului gripal reflectă rău asupra formării sistemelor și organelor fetale. Virusul poate deteriora placenta și poate provoca insuficiență circulatorie a fătului. De asemenea, afectează țesuturile nervoase ale embrionului, provocând malformații ale sistemului nervos central. În același timp, este posibilă lipsa apei, întârzierea creșterii intrauterine a fătului, greutatea redusă la naștere. Cel mai grav prognoză în acest caz este moartea fetală fetală.

profilaxie

În medicină, vaccinarea a fost elaborată de mult timp pentru a proteja împotriva gripei. Dar succesul său depinde de momentul. Dacă aveți timp să faceți acest lucru cu cel puțin două săptămâni înainte de epidemie, atunci boala este probabil să se răsfoiască. Dar toate în mod individual. Cu o imunitate bună, organismul, chiar și o persoană nevaccinată, poate rezista la orice infecție.

Tratamentul și conceperea gripei

Pentru a vă proteja de gripa și ARVI, este recomandabil să excludeți eventualele contacte cu infecția în timpul planificării și în primele etape ale sarcinii: refuzați să vizitați locurile publice și să includeți și vitamine pentru femeile însărcinate și suplimentele alimentare la recomandarea unui medic. În cazul în care boala a avut loc, atunci planificarea unei sarcini este mai bine să fie amânată până la perioada de recuperare. Tratamentul include odihna patului, consumul de lichide, luarea de antipiretice si vitamine si ameliorarea simptomelor bolii prin fizioterapie.

Pot să rămân însărcinată cu frig?

În timpul sarcinii, corpul feminin este extrem de vulnerabil la infecțiile virale și bacteriene. Acest lucru se întâmplă din cauza unei scăderi naturale a imunității la purtarea unui copil.

Dar, în plus față de sentimentele neplăcute pentru mama viitoare, răcelile și bolile infecțioase amenință copilul. Ele pot influența evoluția acestuia și chiar pot cauza întreruperea sarcinii în perioada de început.

Sarcina și frigul

Probabilitatea de răceală în timpul sarcinii nu poate fi exclusă. Nu contează cât de tare o femeie încearcă, ea nu se poate proteja complet de contactul cu alte persoane. Și chiar dacă nu părăsiți apartamentul, puteți prinde infecția de la un soț sau un copil mai în vârstă.

Vara, riscul de îmbolnăvire este minim, dacă respectați cel puțin regulile elementare de igienă. O infecție obișnuită vara este rotavirusul. Dar este transmis prin mâini murdare, apă și legume și fructe nespălate.

În timpul iernii, situația este mult mai gravă. SARS-urile așteaptă mama viitoare aproape la fiecare pas și cu ele faringită, traheită, bronșită. Dacă se produce o epidemie de gripă, riscul pentru o femeie însărcinată crește semnificativ. Chiar și persoanele cu imunitate normală se îmbolnăvesc și cu cele mai slabe, mult mai des.

Gripa nu este numai dificil de tolerabil, este plină de complicații și poate dăuna grav sarcinii. Febră mare cu această boală are un efect negativ asupra dezvoltării copilului nenăscut și poate provoca avort spontan.

Rece și fertilizare

Caracteristicile proceselor de reproducere în corpul feminin sunt de așa natură încât mama viitoare învață despre sarcină nu este imediat. Cel mai adesea, ea poate fi convinsă de poziția ei numai după 2-3 săptămâni. Și nu este neobișnuit ca, în timpul impregnării prezumtive, unul dintre viitorii părinți să fi răcit. În special, de multe ori concepție și răceli sau frig în sezonul rece.

Această afecțiune afectează cumva evoluția sarcinii și a sănătății copilului? Este frigul și concepția periculoasă? Ce poate amenința acest lucru în viitor și ce măsuri trebuie luate?

Frigul omului

Dacă un om se îmbolnăvește în timpul concepției presupuse, este puțin probabil să aibă consecințe. Spermatozozele sunt de obicei rezistente la influențele externe și sunt actualizate destul de regulat.

Dacă un bărbat este bolnav cu gripă sau ARVI cu febră mare, acest lucru poate afecta mobilitatea spermatozoizilor săi. Dar, în acest caz, fertilizarea pur și simplu nu se întâmplă și nu va mai fi nimic de temut. În plus, în cazul unei boli grave, este puțin probabil ca un bărbat să poată participa la concepția unui copil.

Frigul feminin

Ouăle de ouă nu pot fi reînnoite în timpul vieții. Numărul lor este constant din momentul nașterii, nu se formează noi. De aceea, celulele sexuale feminine sunt protejate în mod fiabil de influența factorilor negativi, deoarece corpul trăiește o mulțime de influențe diferite în timpul vieții.

Ele sunt cele mai sensibile la radiații și sarcini toxice. Acestea din urmă pot fi atribuite și medicamentele convenționale. Agenții patogeni reci nu pot, de obicei, să aibă un impact grav asupra ouălor. Ele nu afectează capacitatea sa de a fertiliza sau de a se deplasa prin tuburile uterine și uterul.

Impact asupra ovulului fertilizat

Din momentul conceperii, ar trebui să dureze cel puțin 5-7 zile pentru ca ovulul fertilizat să ajungă la locul din uter în care se poate atașa. După atașament sau implantare, va începe dezvoltarea activă a viitorului copil, formarea organelor și sistemelor sale. Și acesta va fi un moment în care orice efect asupra organismului maternal nu este sigur.

Timpul înainte ca oul fertilizat să fie atașat se numește perioada de preimplantare. În acest moment, toate celulele viitorului embrion sunt la fel. Dacă factorul extern dăunează oricărei părți, restul le va prelua funcția. Dacă daunele sunt semnificative, fetusul va muri pur și simplu. Sarcina este întreruptă, iar femeia va începe lunar în perioada obișnuită.

Aceasta este legea despre care vorbesc ginecologii - "totul sau nimic". Perioada de pre-implantare este sigură în legătură cu apariția defectelor fetale, dar poate să se încheie cu avortul.

Planificarea planificării

Uneori se întâmplă o situație diferită. Se întâmplă că un cuplu planifică o sarcină pe termen lung, pregătindu-se pentru aceasta, dar o femeie sau un bărbat se îmbolnăvesc la începutul ciclului. Ce să facem în acest caz? Este necesar să amânați concepția pentru încă o lună sau puteți continua planificarea fără a acorda atenție bolii?

Răspunsul neechivoc în această situație nu va fi. Pentru a selecta soluția optimă, trebuie să țineți cont de o serie de factori:

 1. Cine este sursa infecției - soț sau soție?
 2. Când sa întâmplat boala?
 3. Tip de infecție.
 4. Tratamentul prescris.

Sursa infecției

Persoana care se îmbolnăvește mai întâi poate infecta o altă persoană. În ceea ce privește conviețuirea, este aproape imposibil să vă protejați de infecție. Perioada de incubație pentru diferite afecțiuni este, de asemenea, diferită - de la una la zece zile.

Dacă prima soție sa îmbolnăvit și ia infectat pe soțul ei după ceva timp, până la momentul concepției ei își pot recupera complet ambele. Dar chiar dacă omul continuă să doară, nu va afecta sarcina.

Dacă sursa infecției este un bărbat, atunci soția poate simți primele semne ale bolii în câteva zile. Iar înălțimea bolii va veni mai târziu - la momentul concepției sau după ea. Din moment ce ORVI este dificil de prezis, chiar și un medic nu va fi capabil să spună cu siguranță câte zile boala va dura și dacă vor exista complicații. În această situație, este mai bine să fii sigur și să amânați concepția.

Ora de boală

Cu cât boala sa produs înainte de ovulație, cu atât mai mare este șansa de succes. Frigul obișnuit din primele zile ale ciclului menstrual nu amenință concepția viitoare. Cuplul poate continua cu calm planificarea și monitorizarea stării femeii. De regulă, astfel de infecții nu durează mai mult de o săptămână și cu câteva zile înainte de ovulație, mama insarcinată va fi complet sănătoasă.

Dacă boala se dezvoltă imediat înainte de ovulație, trebuie să vă gândiți. Chiar și cea mai inocentă rece poate avea un curent de lungă sau de două valuri. O perioadă de siguranță după ovulație nu este atât de lungă. Poate că, după cântărirea tuturor factorilor, este logic să așteptăm încă o lună.

Tip de infecție

Rece sunt diferite. Acestea se pot dezvolta după hipotermie sau cu imunitate redusă, iar apoi agenții patogeni vor fi microbii care trăiesc în corpul nostru. Dar ele pot fi de origine infecțioasă și cauzate de o varietate de virusuri. Cele mai renumite dintre ele sunt:

 • adenovirusul;
 • parainfluenza;
 • gripă;
 • rinovirus;
 • enterovirusuri și altele.

Primii trei agenți patogeni pot cauza o boală severă sau prelungită.

adenovirusul

Infecția cu adenovirus se manifestă prin durere în gât, febră, conjunctivită. Uneori, tulburările intestinale se alătură. Temperatura poate crește peste 38 de grade.

Boala este destul de contagioasă. Caracteristica principală a acestuia este tendința de a avea un curs prelungit sau inundabil. Foarte adesea, pe fondul normalizării temperaturii și al dispariției aproape totale a simptomelor, apare un al doilea val de febră.

Există o altă variantă a cursului - sub forma unei condiții lungi de subfebrilă, persistența slăbiciunii și indispoziția. Temperaturile de până la 37,5 grade, care durează mai mult de o săptămână, sunt de asemenea numite smoală de temperatură.

Planificarea unei sarcini cu o boală similară cu cea a unei infecții cu adenovirus nu merită.

parainfluenza

Boala în cursul ei este un pic ca gripa, dar este mai ușor. Parainfluenza se caracterizează prin leziuni frecvente ale laringelui și bronhiilor. De obicei apare sub formă de laringită și bronșită. Temperaturile pot crește peste 38 de grade. Tusea uneori durează până la trei săptămâni.

Parainfluenza este contagioasă, se răspândește rapid. Persoanele de contact se îmbolnăvesc după 1-2 zile.

Având în vedere tendința de dezvoltare a bronșitei și a procesului prelungit, concepția este mai bine să se amâne timp de o lună.

gripă

Gripa vorbește de la sine. Aceasta este o boală extrem de contagioasă care se răspândește rapid și apare deseori ca o epidemie. Dacă un soț este bolnav, celălalt este aproape întotdeauna bolnav.

Boala este severă, cu articulații dureroase, dureri de cap, febră mare. Caracterizat de sănătate precară, atunci când pacientul este literalmente un strat. Există o altă caracteristică a sindromului gripa - astno-neurotic după recuperare.

Se poate manifesta cu astfel de simptome:

 • letargie;
 • oboseală;
 • apatie și somnolență;
 • lipsa de energie;
 • lipsa apetitului;
 • temperatură scăzută

Sindromul asteno-neurotic durează o săptămână sau două săptămâni și necesită recuperare completă și odihnă pentru organism. Pentru a rămâne gravidă pe fundalul gripei sau imediat după ce este extrem de nedorită.

Tratamentul prescris

Pentru a decide cu privire la posibilitatea de a rămâne gravidă în acest ciclu, este necesar să se țină seama de tratamentul luat.

Dacă un medic prescrie medicamente antipiretice sau antialergice, vitamine, remedii homeopate, atunci recepția lor nu va dăuna copilului nenăscut.

Dacă boala sa dovedit gravă și tratamentul antibacterian a fost necesar, sarcina nu este recomandată. Este mai bine să amânați concepția timp de cel puțin o lună. Unele antibiotice, contraindicate în timpul sarcinii, nu sunt excretate din organism o zi, dar mai mult de o săptămână. Și poate că o pilulă luată înainte de concepție va avea un efect negativ asupra copilului nenăscut.

Nouă sarcină

Ce trebuie făcut dacă s-ar întâmpla sarcina, dar boala a fost găsită prea târziu? Principalul lucru în acest caz este să vă relaxați și să acceptați situația. Cu cât este mai liniștită mama așteptată, cu atât mai mari sunt șansele copilului. Natura a avut grijă să protejeze copilul cât mai mult posibil în cea mai veche perioadă. Și, cel mai probabil, totul se va termina bine.

Dar, în același timp, este necesar să vizitați un doctor și să spuneți despre simptomele bolii și tratamentul acceptat. Uneori este necesară consultarea geneticii și analizelor suplimentare. O examinare medicală la timp va reduce riscurile, iar părinții se pot bucura în siguranță de așteptările copilului.

Sarcina dupa gripa

Sarcina dupa gripa

Zina "02 Aug 2016 ora 12:30

Re: Sarcina dupa gripa

Lana »Aug 02, 2016 la 20:07

Re: Sarcina dupa gripa

Ira »02 Aug 2016, 23:29

Re: Sarcina dupa gripa

Zina "02 Aug 2016, 23:47

Re: Sarcina dupa gripa

Irena "04 august 2016, 00:21

Re: Sarcina dupa gripa

Zina "05 august 2016, 14:06

Re: Sarcina dupa gripa

Nastya K. "11 august 2016, 05:12

Sarcina dupa si in timpul unei raceli

Și în acel moment, când se pare că sarcina dorită este atât de aproape, nu se întâmplă nimic, în ciuda tuturor eforturilor depuse. Dar merită să fie rece unul dintre soți, iar concepția are loc. Doctorii găsesc două explicații pentru acest fenomen:

 1. Factorul psihologic: cu o concentrare excesivă asupra ideii de concepție, o femeie simte un stres ușor și nu se poate relaxa.
 2. Factorul fiziologic: dacă sistemul imunitar al unei femei este prea dezvoltat, poate provoca respingerea spermei ca celule străine prin propriile imunoglobuline. Pur și simplu, corpul nu recunoaște nici o interferență exterioară. Însă, la frig, imunitatea este slăbită și, prin urmare, activitatea excesivă a imunoglobulinelor este redusă, ca urmare a faptului că fertilizarea este efectuată în condiții de siguranță.

Din aceste motive, frigul obișnuit atunci când concepeți un copil este destul de comun.

Cât de periculoasă este aceasta?

Dacă o femeie a rămas însărcinată în timpul unei răceli, nu există motive de îngrijorare serioasă. Embrionul nu a murit în primele zile de ARVI, deci fertilizarea a mers bine. Uneori, o febră înaltă poate provoca avort spontan în primele câteva zile, însă în acest caz, femeia nu poate observa acest lucru, deoarece timpul este prea devreme. Dacă sarcina nu este întreruptă, atunci cu un grad ridicat de probabilitate putem spune că frigul nu are niciun efect asupra stării embrionului. Cu toate acestea, este mai bine să vă reasigurați și să faceți ultrasunete (ultrasunete) pentru a detecta eventualele abateri.

Pentru un om, o răceală la momentul concepției este chiar mai puțin critică, deoarece maturarea celulelor spermei are loc în câteva săptămâni. Din aceasta rezultă că spermatozoful fertilizat de ou nu avea timp să fie expus bolii. Cu toate acestea, dacă un bărbat a fost bolnav cu câteva zile înainte de concepție, se recomandă efectuarea preliminară a unei spermograme, mai ales dacă a existat o creștere semnificativă a temperaturii. Medicii tind să creadă că în astfel de cazuri, calitatea maturării și a motilității spermei scade. De asemenea, este logic să întârzieți puțin prin concepție dacă unul dintre părinți a suferit un tratament antibiotic cu o zi înainte.

Rece în timpul sarcinii

Infecțiile respiratorii acute în timpul sarcinii sunt mult mai grave pentru copilul nenăscut. Trebuie mai întâi să țineți cont de natura bolii. Dacă temperatura nu se ridică și manifestările ARVI sunt reduse doar la afecțiune ușoară, tuse sau nas curbat, nu există motive de îngrijorare serioasă. Acest lucru, totuși, nu înseamnă că boala poate fi permisă să-și urmeze cursul. Dimpotrivă, este în stadiul inițial că trebuie luate toate măsurile astfel încât ARVI să nu intre în faza activă cu o temperatură în creștere.

În prima jumătate a sarcinii are loc formarea de bază a organelor și țesuturilor fetusului, motiv pentru care efectul infecției este extrem de nedorit. Prudenta maxima trebuie efectuata cu medicamente - aici fiecare pas trebuie sa fie coordonat cu medicul curant. În cazul în care temperatura a crescut la 38 de grade și mai sus, este contraindicat să-l churn cu aspirina - aceasta poate provoca dezvoltarea anormală a fătului. Paracetamolul și preparatele pe baza acestuia sunt permise.

Se recomandă utilizarea metodelor non-farmacologice de tratament:

 • Băutură abundentă (ceai cu zmeură, tei, decolorare)
 • Gargling cu decoct de musetel sau salin (dizolva 1 lingurita de sare si soda intr-un pahar de apa calda)
 • Utilizarea cepei, usturoiului, citricei (în absența unei alergii)
 • Inhalarea cu uleiuri esențiale

Trebuie reținut faptul că frigul la o femeie însărcinată este absolut contraindicat să-și poarte picioarele, deoarece corpul ei în această perioadă este deosebit de vulnerabil la infecții, iar riscul reinfectării este foarte ridicat. În astfel de cazuri, odihna de pat este cheia succesului tratamentului.

Tratamentul bolii pe durata termenului.

Cursul de bronșită în diferite trimestre de sarcină.

Cum să tratați o durere în gât în ​​timpul sarcinii.

Tot ce trebuie să știți despre sinuzită în timpul sarcinii.

când puteți rămâne gravidă după o răceală?

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a lăsa un comentariu.

Creați un cont

Înscrieți-vă pentru un cont. Acest lucru este ușor!

Conectați-vă

Sunteți deja membru? Intrați aici.

Banda de activități

După transfer - modul, bunăstarea, descărcarea de gestiune etc.

leva // a răspuns unui utilizator Alenka_Pelenka // în tehnologii de reproducere: AI, IVF, ICSI

Flying cu 2 copii

Marymarch a comentat întrebările utilizatorului Puzyuha în Întrebări

Stimularea ovulației

iepurashu a răspuns la subiectul lui Irina în Ovulație și totul despre el

Margelele de marți îi vor aduce pe cei care așteaptă foarte mult!

Părul cu părul roșu)) a răspuns unui utilizator Р ыж уз) temă)) în Despre diagrame

Eu încă i-am dat această capră în față

Selödka a comentat întrebarea de utilizator maimuță în Întrebări

Șoc. Julia Nachalova a murit

unika17 a comentat o întrebare despre * PregnOlya * în Întrebări

BT și sarcină?

darka20 a răspuns la subiectul lui darka20 pe grafice

Cine și-a ascuns burta?

kacandra a comentat întrebările lui Kacandra în întrebări

Pește, mama ei.

♡ Vara este o mica viata ♡ a comentat la intrebarea utilizatorului ♡ Summer is a small life ♡ in Questions

Talentul nagadala

karaseva a comentat întrebarea utilizatorului în Întrebări 3dmama

Este periculos să rămâi însărcinată în timpul unei friguri

Când soții încearcă să rămână însărcinați, este foarte important ca sănătatea lor să fie în stare excelentă. La urma urmei, concepția în timpul unei răceli nu poate să apară din cauza unui organism slăbit sau în timpul sarcinii, vor apărea dificultăți în timpul administrării anumitor medicamente antivirale sau antigripale.

Puțin despre frig

În general, frigul comun este un complex întreg de diverse boli infecțioase respiratorii, care se manifestă prin inflamația catarrală a țesuturilor mucoase ale structurilor respiratorii. Coldurile sunt considerate cele mai frecvente boli, deoarece adulții reușesc să le ridice de trei ori pe an, iar copiii - până la șase. Este o infecție extrem de contagioasă, care se răspândește ușor printre populație, prin ruta aeriană.

Termenul de frig este o infecție de origine virală, deși boala se poate dezvolta în mai multe forme, cum ar fi o infecție normală fără febră, ARVI cu hipertermie, gripa, amigdalită sau ARVI cu complicații de natură bacteriană cum ar fi sinusita, bronșită etc. Aceste patologii pot afecta ambiguu activitatea organică a pacientului. Tulburările catarale minore afectează numai zona nazofaringiană, fără a provoca schimbări de reproducere, dar gripa și infecția cu febră au un efect destul de greu asupra corpului, afectând funcționalitatea acestuia. În astfel de situații, concepția cu o răceală nu se poate manifesta destul de bine în procesul de gestație sau în dezvoltarea fătului.

Infuzează frigul

Se întâmplă ca soții suficient de mult și să planifice bine concepția viitoare, dar fără nici un folos. Dintr-o dată, fertilizarea se întâmplă brusc când o soție, soț / soție sau ambii simt o boală rece pe fundalul ARVI. De ce se întâmplă acest lucru? Experții explică acest fenomen prin influența factorilor fiziologici sau psihologici.

 • În primul caz, debutul concepției mult așteptate a unui copil cu frig se datorează unei scăderi a imunității pacientului. Doar câteva femei au imunoglobuline destul de puternice care împiedică sperma să se deplaseze în ou. Și într-o stare de boală rece, bariera imună nu poate rezista celulelor germinative masculine, de aceea este posibil să concepeți un copil.
 • Și în cazul influenței psihologice, o boală rece îi ajută pe soți să distragă atenția de la încercările nereușite de a rămâne însărcinate. Doar în procesul de planificare a unui cuplu, și în special a jumătății sale de sex feminin, se confruntă cu o stare stresantă. La urma urmei, soții numără și speră că totul va funcționa, dar nu are loc concepția. Și în cazul unei răceli atunci când copilul este conceput, soții sunt relaxați din cauza indispoziției dureroase, nu se concentrează pe succesul evenimentului, care ajută la atingerea scopului.

În unele cazuri, sub influența SRAS, nașterea unei noi vieți, dimpotrivă, nu se produce. Și există o altă opțiune atunci când frigul în sine este o consecință a concepției deja realizate, pe fondul căreia are loc o scădere caracteristică a apărării imune.

SARS la femeie

Dacă o răceală a lovit o femeie, există simptome cum ar fi nasul curbat și tuse, dureri în gât și congestie nazală, dar nu există temperatură, atunci aceste simptome nu vor afecta fertilizarea, gestația sau dezvoltarea fătului. Într-o astfel de situație, este important să continuăm tratamentul în timp util, dar numai cu acele medicamente care sunt permise și sigure pentru dezvoltarea intrauterină.

Dacă s-a întâmplat fertilizarea, a apărut implantarea, dar pacientul a reușit să se răcească și se află într-o stare febrilă, atunci nu ar trebui să existe efect negativ asupra concepției. Principalul lucru este să începeți imediat tratamentul pentru a evita progresia bolii sau a complicațiilor acesteia. Este necesar să se ia doar antipiretic pe baza de paracetamol când ajunge la 38,5 ° C.

În general, efectul infecțiilor virale acute asupra concepției și a evoluției sarcinii este determinat de severitatea procesului infecțios și de tipul de medicament administrat. Cu o răceală de natură minoră nu este nimic de temut, nu afectează funcțiile reproductive ale pacientului sau funcționalitatea corpului ei. Principalul lucru este să luați numai medicamentele prescrise de un specialist.

Un pericol poate fi doar o tuse puternică, care provoacă tensiune uterină involuntară, care este plină de respingere a embrionului din pereții uterului și întrerupere. Dar acest lucru se întâmplă dacă țesutul muscular uterin este prea slab.

Dacă frigul are o natură severă, de exemplu, este complicat de febră, atunci există un anumit risc ca semnele bolii să nu afecteze bine embrionul. Pericolul provine din hipertermie, deoarece supraîncălzirea nu este foarte utilă pentru făt. În același timp, este imposibil să bateți temperatura cu aspirina și preparatele pe baza acesteia.

Există o afirmație că, dacă o infecție de origine vială afectează embrionul, poate să moară. Dacă nu a existat nicio întrerupere spontană, atunci nu este nimic de temut, înseamnă că infecția nu poate dăuna fătului. Dacă țesuturile embrionare sunt afectate, organismul le respinge. Dacă fătul nu a fost afectat de infecție, copilul va supraviețui în siguranță și va continua să se dezvolte.

Dacă viitorul tată este rece

Dacă am luat o situație cu o femeie rece, atunci ce ne putem aștepta de la un soț rece? În primul rând, pacientul este incredibil de fericit de starea ei, pentru că în curând va deveni mamă. Dar vestea bună poate fi întunecată de amintirea că un om la momentul concepției era rece.

 • De obicei, dacă soțul este bolnav cu ARVI, atunci pentru copil nu suferă consecințe negative.
 • Este doar ca celulele spermatozoizilor să se maturizeze destul de mult timp, mai mult de o lună, astfel încât o stare rece a unui soț nu afectează calitatea spermei.
 • Dar dacă soțul avea o răceală rece cu câteva săptămâni înainte de fertilizare, atunci pot apărea dificultăți, mai ales dacă infecția respiratorie a fost însoțită de febră.
 • Simptomele la rece ar putea avea un efect negativ asupra celulelor germinale masculine.
 • Creșterea temperaturii reduce calitatea și activitatea spermei, ceea ce face dificilă conceperea. Dar, sub influența hipertermiei, celulele spermei mai slabe mor și cele mai puternice pot supraviețui cu ușurință, deci există încă o șansă de fertilizare.
 • După fertilizare, corpul feminin va testa embrionul. Dacă există complicații, atunci sistemul imunitar îl va respinge și oul nu va fi fixat pe peretele uterin. În cazul în care embrionul poate crește în endometru, dar va fi nesănătoasă, atunci va apărea un avort spontan în cel mai scurt timp.
 • Dacă efectuarea se face în siguranță, atunci nu este necesar să vă faceți griji.

Medicii recomandă să renunțe la încercarea de a concepe dacă unul dintre soți sau ambii dintre aceștia au fost supuși unui tratament cu medicamente grave. Într-adevăr, multe dintre aceste medicamente sunt teratogene, ducând la anomalii fetale.

Cum influența influențează concepția

Pentru infecțiile gripale, o imagine clinică caracteristică este un debut brusc, cu o creștere accentuată a temperaturii, durerilor articulare și a durerilor de cap. Astfel de simptome nu contribuie la apariția concepției. Dar, la urma urmei, spermatozoizii pot trăi în tractul genital feminin de până la 5 zile (și uneori o săptămână), astfel încât concepția poate apărea la câteva zile după intimitate, când pacientul a simțit deja toate simptomele asemănătoare gripei.

Într-o astfel de situație, dacă aveți o răceală și este imposibil să excludeți concepția, este necesar să urmați un tratament cât mai curând posibil, fără complicații. Pentru a elimina manifestările de intoxicare, se recomandă să beți mult lichide și să stați în pat. De asemenea, trebuie să-l apelați la doctor, avertizându-l în prealabil cu privire la concepția probabilă, astfel încât tratamentul să fie alcătuit din rețete care sunt în siguranță pentru făt și pentru transportul în ansamblu.

Dacă ulterior sa dovedit că a fost posibil să rămâneți gravidă, nu au existat simptome suspecte, iar celula de ou a fost implantată cu succes în uter, atunci există toate motivele să credem că gripa nu a produs niciun fel de consecințe negative. Dacă soții planifică o sarcină, dar unul dintre ei a prins o infecție cu gripa, atunci pentru o vreme este mai bine să renunți la încercarea de a concepe înainte de următoarea ovulație.

Pur și simplu, gripa necesită un tratament serios cu medicamente care sunt periculoase pentru făt și dacă acestea nu sunt luate, probabilitatea complicațiilor este ridicată, pe care copilul nu o ajută niciodată. Primul trimestru este cel mai important moment în dezvoltarea fetală, deoarece există o instalare a sistemelor intraorganice.

Cum se trateaza?

De asemenea, se întâmplă ca pacientul să suspecteze apariția sarcinii, să trăiască în așteptarea unei întârzieri, dar brusc să se răcească. Cum să fiți tratat, dacă este posibil să luați antibiotice etc. Este mai bine să solicitați o programare la un specialist. De obicei, în caz de frig, în astfel de cazuri se recomandă spălarea cavității nazale cu produse care conțin apă de mare, precum și îngroparea picăturilor nazale pe bază de uleiuri naturale (conifere, eucalipt etc.). De asemenea, periile fierbinți sunt recomandate pentru eliminarea congestiei, este mai bine să refuzați în aburi picioarele.

De asemenea, medicii recomandă:

 1. Atunci când durerile de gât durează gargară cu decocții pe bază de plante, cum ar fi salvia sau musetelul, cu o soluție de sifon și sare și irigați gâtul cu preparate de aerosoli cum ar fi Ingalipt sau Hexoral;
 2. Când tuse, respirați aburul printr-o perfuzie de salvie sau musetel, precum și prin inhalare cu un nebulizator cu apă minerală sau cu soluție salină, luați Sinekod sau Stodal;
 3. Luați medicamente antivirale, cum ar fi tinctura eleutocrococică, tinctură de trandafir sau sirop, Otsillokoktsinuma, etc;
 4. Trebuie să beți cât mai mult lichid posibil, mai bine decât ceaiul cu suc de lamaie sau afine;
 5. Asigurați-vă că păstrați gripa în pat;
 6. Este mai bine să se mănânce cu ușurință pentru perioada bolii, iar camera în care se află pacientul ar trebui să fie difuzată în mod regulat.

Prevenirea rece

Pentru a nu pune la îndoială corectitudinea și siguranța prescripțiilor medicale, este mai bine să evitați locurile publice unde un număr mare de persoane se acumulează în perioada bolilor infecțioase sezoniere și dacă într-adevăr trebuie să mergeți undeva, trebuie să purtați un bandaj de tifon. Pentru ca organismul să reziste la atacurile virușilor, se recomandă să-l ajuți prin luarea complexelor de vitamine care sporesc starea imunității. De asemenea, un bun agent profilactic poate fi considerat lubrifierea sinusurilor cu oxolin.

Mama viitoare trebuie să îmbogățească dieta cu legume proaspete / fructe, este mai bine să gătești mâncarea pentru un cuplu. De asemenea, este util să luați decoctul zilnic de trandafir, care nu provoacă reacții alergice, întărește perfect apărarea imună a femeii și hrănește organismul cu vitamine. Dar nu se recomandă să beți ceai cu o matryoshka, pe care o beam de la bunicile noastre încă din copilărie, deoarece această plante medicinale este contraindicată femeilor însărcinate și poate provoca sângerări intrauterine. De aceea, atunci când se utilizează ceaiuri din plante, femeile trebuie să fie extrem de atent.

Opinia medicului

O femeie care suferă de infecții virale respiratorii acute în perioada ovulatorie încearcă să-și închipuie că este mai sigur să amâne următorul ciclu. Dacă soțul / soția a răcit și a fost tratat cu antibiotice, concepeți copilul numai la 2-3 luni de la terminarea terapiei cu antibiotice, astfel încât materialul de semințe să poată fi actualizat. Dacă copiii sunt dorința intimă a unui cuplu, atunci este necesar să excludem factori nefavorabili precum gripa și ARVI.

În cazul unei răceli, regula este "tot sau nimic", dacă o infecție virală sau o gripă ar putea avea un efect negativ asupra embrionului, pacientul va avea o întrerupere spontană. Dacă o infecție virală nu poate dăuna viitorului friabilității, gestația va continua în condiții de siguranță și se va încheia cu nașterea obișnuită.

Este posibilă planificarea sarcinii cu gripa și frig?

Este posibil să planificați o sarcină cu o răceală, mama în așteptare poate primi sfatul unui ginecolog după examinare. Orice concepție în timpul unei sănătăți proaste este periculoasă pentru dezvoltarea fătului, deoarece bacteriile patogene pot intra în diferite moduri. Dar merită considerat că trebuie create anumite condiții pentru acest lucru.

Când poate să apară concepția în prezența unei friguri la o femeie?

Datorită caracteristicilor fiziologice ale femeii, ea învață că este însărcinată, 14-21 zile după concepție. Deseori se pare că concepția a avut loc în timpul unei friguri. Adesea, acest lucru este observat la planificarea unei sarcini. Există anumite motive pentru aceasta:

 1. Datorită stresului psihologic în pregătirea procesului de fertilizare, atunci când se calculează zile favorabile pentru sarcină, există adesea un fel de "obsesie" inexplicabilă într-o femeie care împiedică dezvoltarea procesului. Este nervoasă, se oprește să se îngrijească de ea însăși, prinde frig. În acest moment situația scapă de sub control, ceea ce duce la sarcină.
 2. Concepția unui copil în multe cazuri nu poate apărea din cauza imunității puternice a unei femei care nu permite fătului să se dezvolte, considerând că este un corp străin. Din acest motiv, multe dintre cele mai slabe sexe se consideră neputincioase. Dar, odată ce se răcesc, și pe fondul unei imunități căzute, pot deveni însărcinate.

Cum afectează o boală catarală afectarea dezvoltării fătului?

Totul depinde de simptomele bolii și de utilizarea unui anumit medicament. La conceperea unui copil, este important ca ambii parteneri să fie sănătoși, dar dacă se răcesc, infecția va avea mai puține efecte asupra bărbatului decât asupra femeii.

Dacă SARS sau gripa a lovit un om, dar el nu are o temperatură, atunci frigul la concepție nu va da nici un efect. Dar dacă bărbații au o temperatură de 38 ° C și mai mare, motilitatea spermei poate fi foarte încetinită, calitatea și cantitatea lor va scădea. Deoarece spermatozoizii se dezvoltă timp de aproximativ 30 de zile, unii dintre ei vor putea fertiliza o celulă de ouă. Cu toate acestea, nu vor exista consecințe negative pentru formarea fătului.

Dacă ovulația are loc imediat după ce o femeie are frig și nu are febră în prezența altor simptome, copilul poate fi injectat, deoarece practic nu afectează dezvoltarea fătului. Este necesar doar să se înceapă urgent procedurile anti-rece curative. Dar puteți utiliza doar fondurile aprobate în primul trimestru. Terapia se efectuează sub supravegherea unui medic.

Dacă ovulația a permis unei femei să rămână gravidă dacă există o leziune rece cu febră mare, atunci nu există consecințe asupra copilului nenăscut atunci când oul fetal este fixat pe peretele uterului.

Sarcina principală este de a preveni dezvoltarea complicațiilor. Pentru a face acest lucru este necesar să luați medicamente antipiretice, dar numai la temperaturi de peste 38,5 ° C De obicei utilizați medicamente pe bază de paracetamol.

Concepția apare de obicei la 1,5 zile după actul sexual. Dacă, în același timp, femeia sa îmbolnăvit de gripă, infecția trebuie imediat vindecată. Nu putem permite gravă intoxicație gravă. Pentru a face acest lucru, i se dă o cantitate mare de apă, forțată să adere strict la odihna de pat.

Dacă o femeie rămâne gravidă în timpul unei friguri și nu reușește să scape de complicații, atunci este posibilă o avort spontan datorită pătrunderii virușilor în făt. Încercările de a vindeca infecția cu medicamente pot întrerupe o sarcină cu o răceală, ceea ce implică, de asemenea, o avort spontan.

Dacă o femeie a contractat gripa după concepție, atunci de obicei nu există consecințe. Este necesar doar să urmați toate recomandările medicului curant. Nu trebuie să renunți la sarcina planificată dacă boala a lovit femeia, dar simptomele sale sunt destul de ușoare.

Dacă virusul gripal este însoțit de febră, este mai bine să amânați concepția copilului până după o răceală. În acest caz, se recomandă planificarea unui eveniment important pentru următorul ciclu menstrual. Puteți rămâne gravidă cu o răceală, dar numai în absența temperaturii.

Când sunt aceste boli periculoase pentru copilul nenăscut?

Fătul este cel mai susceptibil din exterior în primul trimestru, când este tratat o femeie rece, posibil cu o gamă limitată de medicamente. În acest moment, organele copilului nenăscut sunt așezate, astfel încât orice penetrare a virușilor în el poate provoca complicații periculoase care vor duce la avort spontan.

De obicei, perioada de la 2 la 4 săptămâni obstetrică după ovulație nu este atât de periculoasă pentru făt, deoarece oul, agățat de peretele uterului, crește rapid, iar virusurile și medicamentele pot avea doar un efect minim asupra ei.

În practică, este foarte dificil să se calculeze cu precizie timpul de fertilizare, așa că, de obicei, perioada de protecție a fătului nu este cunoscută, ceea ce îi oferă virușilor posibilitatea de a le pătrunde. Cu toate acestea, sarcina cu frig se termină cel mai adesea cu un rezultat favorabil.

Pentru a elimina consecințele unei răceli, o mamă tânără poate folosi numai medicamentele indicate de medic.

Auto-tratamentul nu duce la rezultate pozitive. Pentru a elimina boala cel mai adesea prescrise picături nazale, făcute pe bază de plante, nari spălate cu apă sărată, face baie fierbinte pentru mâini, inhalatii cu musetel sau salvie. Dacă infecția a infectat gâtul, atunci se recomandă gargară cu plante medicinale. Aplicați sirop de trandafir, tinctură de ierburi antimicrobiene. O femeie ar trebui să evite o mulțime de oameni, să-și pună un bandaj special pe față, să bea vitamine și complexe minerale.

La domiciliu, este util să folosiți ceai cu o bucată de lămâie, suc cald de afine. Trebuie să fie difuzate camerele unde se află femeia. Cu gripa, gravidă ar trebui să fie ținute în odihnă strictă de pat. Alimentele trebuie consumate ușor și non-gras: este mai bine să vă consultați medicul despre dieta. Este necesar să se respecte toate recomandările medicilor, deoarece viața și sănătatea copilului nenăscut depind de acesta.

Top