Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Dacă cicloferonul este un antibiotic
2 Rinită
De ce vocea dispare dacă nu există dureri în gât?
3 Rinită
Inhalarea cu bronșită
Image
Principal // Laringită

Poate nasul gravidă să picure


Sarcina este o perioadă dificilă pentru corpul unei femei, deoarece sistemul imunitar este slăbit și probabilitatea creșterii diverselor boli. Includând creșterea riscului de răceală. Cea mai obișnuită frigă poate aduce o mulțime de probleme mamei care se așteaptă, dacă nu începi să-l tratezi în acel moment.

Prin urmare, nu este necesară implicarea în auto-tratament și întârzierea vizitei la medic. Numai un specialist poate alege care picături nazale trebuie folosite pentru o răceală, ținând cont de momentul sarcinii.

Cauzele rinitei

Când o femeie se află într-o poziție interesantă, corpul ei devine vulnerabil la diverși factori. Aceasta înseamnă că imunitatea mamei viitoare este slăbită.

Este important să înțelegem că în perioada de creștere și dezvoltare a fătului, toate organele și sistemele femeii încep să funcționeze într-un mod sporit. Prin urmare, chiar și o boală rece banală se poate transforma într-o catastrofă pentru nas în timp ce poartă un copil. Acest lucru ridică nevoia de a utiliza picături nazale în timpul sarcinii.

Cauzele nasului în timpul sarcinii:

 1. În stadiile foarte timpurii ale nasului curbat și a congestiei nazale, există purtători ai sarcinii în sine. O revizuire majoră apare în corpul unei femei însărcinate, care este inevitabilă pentru tractul respirator superior. Modificările hormonale provoacă umflarea mucoasei nazale și apariția de descărcare apoasă. Acest fenomen se numește rinită gravidă și poate persista până la naștere.
 2. Deoarece toate mijloacele de apărare ale corpului vizează crearea unui mediu confortabil pentru făt, imunitatea slăbită ca un magnet atrage o varietate de răceli. Acestea pot fi atât patogeneză virală cât și bacteriană. Atât acest lucru, cât și altul pot avea un efect advers asupra dezvoltării fătului, prin urmare, în acest caz este imposibil să se facă fără o terapie adecvată.
 3. În timpul sarcinii, pot apărea reacții alergice la alimente aparent familiare / produse de îngrijire personală / detergenți / păr de companie / polen și altele asemenea. Motivul este același - slăbirea sistemului imunitar. Este foarte de dorit să selectați terapia împreună cu un alergist.
 4. Un nas curbat poate fi cauzat de condiții nefavorabile care înconjoară o femeie însărcinată, cum ar fi aerul uscat interior, temperaturile prea scăzute / ridicate.

Simptomele rinitei și consecințele acesteia

La o femeie gravidă, rinita apare și pe fondul modificărilor hormonale din organism. Dar această rinită necesită tratament, deoarece mucoasa nazală cu ea este iritată, ceea ce înseamnă că forțele imunitare locale slăbesc. Într-un astfel de mediu, microorganismele patogene se adaptează și se înmulțesc ușor.

Selectați medicamentele nazale cu precauție extremă. Picăturile care, de obicei, ameliorează simptomele de rinită la o femeie gravidă provoacă o complicație a situației și nu sunt prescrise. Componența unor fonduri afectează purtarea și dezvoltarea copilului. Prin urmare, ele trebuie să fie sigure.

Un agent este selectat pentru tratamentul rinitei de către specialiști - un medic generalist sau un otolaringolog, împreună cu un ginecolog care conduce o sarcină. El ia în considerare mai mulți factori de la stadiul de dezvoltare a unei răceli până la perioada de sarcină a unei femei.

Este necesar să se trateze un nas curbat, deoarece duce la boli complexe:

 • bronșită;
 • amigdalite;
 • sinuzită și sinuzită;
 • inflamație a plămânilor.

Astfel de boli sunt mai grele și necesită un tratament complex complex. În plus, congestia nazală constantă duce la lipsa de oxigen, înrăutățirea somnului de noapte, durerile de cap, ceea ce este extrem de nedorit pentru mama însărcinată.

Picaturi si spray-uri

Există o varietate de picături și spray-uri de la răceala obișnuită, prin care se efectuează eliminarea congestiei nazale. Ele pot fi împărțite în următoarele grupuri:

 1. Medicamente care au un efect antihistaminic. Cu ajutorul lor, starea pacientului poate fi atenuată dacă are o rinită alergică. Recepția medicamentelor tradiționale ar trebui efectuată cât mai atent posibil, datorită prezenței anumitor contraindicații.
 2. Medicamente vasoconstrictoare. Aceste picături de la o răceală în timpul sarcinii sunt foarte eficiente, deoarece acțiunea lor vizează restabilirea rapidă a respirației în pasajele nazale. În timpul perioadei de utilizare a medicamentelor, lumenul tuturor vaselor este îngustat, ceea ce nu este de dorit în timpul rulării copilului. Dacă utilizați picături nazale vasoconstrictoare pentru femeile gravide, poate exista o circulație insuficientă a sângelui în placentă și uter. Dacă starea femeii este critic severă, atunci aceste medicamente pot fi utilizate pe scurt.
 3. Medicamente homeopatice. Aceste medicamente tradiționale sunt cel mai adesea folosite pentru congestie nazală datorită acțiunii lor ușoare. Datorită prezenței unui număr minim de contraindicații, utilizarea medicamentelor farmaceutice poate fi efectuată de fete gravide.
 4. Medicamente din plante. Datorită compoziției naturale a picăturilor pot fi utilizate în timpul sarcinii, deoarece au un număr minim de contraindicații. Dacă utilizați medicamente pentru rinita alergică, poate duce la complicații.
 5. Soluții saline. Producția de medicamente se bazează pe apa de mare. Cu ajutorul lor, sinusurile nazale sunt umezite. În timpul perioadei de utilizare a medicamentelor tradiționale, mucusul este îndepărtat mecanic din pasajele nazale.

Capacele nazale sunt permise în timpul sarcinii

În trusa de primăvară de la domiciliu există întotdeauna picături din frig, pentru femeile însărcinate care nu sunt întotdeauna potrivite. Prin urmare, asistența promptă cu congestie nazală cu ajutorul medicamentelor vasoconstrictoare poate afecta negativ starea copilului.

După aplicarea anumitor categorii de picături are un efect terapeutic de durată, care poate dura câteva ore. Acest lucru sugerează că substanțele active pentru o lungă perioadă de timp vor fi în corpul unei femei.

1 termen

De ce nu puteți folosi picăturile obișnuite în timpul sarcinii? Este important să înțelegeți că toate componentele de medicamente cad direct în sângele mamei. Prin urmare, nu este necesar să riscați sănătatea viitorului copil în zadar, folosind picături din frig în timpul sarcinii.

Primul trimestru de sarcină este cel mai important, pentru că în această perioadă se instalează în mod activ organele și sistemele fetale. De aceea este necesară protejarea corpului feminin de intervenții suplimentare. În același timp, rinitele sunt vizitate, fără a fi avertizate în prealabil despre vizita lor. În acest caz, picăturile nazale care sunt permise la începutul sarcinii pot ajuta.

Soluțiile de sare sunt bine stabilite și nu au restricții pentru femeile însărcinate. Acestea eliberează efectiv pasajele nazale de secrețiile mucoase. Și sărurile minerale au un efect benefic asupra mucoasei nazale, îmbogățind-o cu oligoelemente importante.

 1. Aquamaris este bine tolerat la orice vârstă. Compoziția soluției este sărurile de mare și mineralele care au un efect benefic asupra mucoasei nazale, atât în ​​scopuri preventive cât și terapeutice.
 2. Aqualor - acest instrument vă permite să spălați bine pasajele nazale și sinusurile, să eliminați excesul de lichid din mucoasa edematoasă și să eliminați procesul inflamator. În plus, soluția contribuie la activarea imunității locale.
 3. Dolphin este un complex pentru efectuarea de acțiuni medicale la sinuzită, antritis și alte maladii. Prezentarea soluției saline pentru curățarea generală a nasului se face printr-o sticlă cu dozator. Dispozitivul este bun deoarece elimină rapid efectele congestiei nazale, îmbogățind mucoasa cu minerale și săruri.

Picăturile pe uleiuri esențiale pot fi utilizate ca antiseptice și medicamente antibacteriene.

 1. Pinosolul se ocupă de mucoasa nazală, îmbogățindu-l cu vitamina E. Picăturile ameliorează remarcabil inflamația și acționează ca un antiseptic.
 2. Pinovit bine diluează secretul gros, ameliorează inflamația locală și umflarea mucoasei. În plus, medicamentul are un efect dăunător asupra florei bacteriene.
 3. Sinusan contribuie la îndepărtarea rapidă a umflăturii mucoasei nazale și sinusurilor paranasale. Astfel, se facilitează evacuarea conținutului patologic din pasajele nazale.

Remedii homeopate sunt sigure pentru mama si copilul. Compoziția lor minerală și vegetală se descurcă perfect cu umflarea și inflamația mucoasei nazale, precum și cu evacuarea secrețiilor din sinusuri.

 1. Euphorbium compositum restabilește procesele metabolice din mucoasa nazală. Medicamentul este indicat pentru rinita acută și cronică de diferite origini / origini.
 2. Rinitol Edas 131 este bine tolerat de către pacienți și elimină rapid umflarea membranelor mucoase, restabilind respirația complet prin nas. Practic nu există efecte secundare. Poate utilizarea medicamentului în paralel cu medicamente similare.

2 trimestre

În al doilea trimestru, gama de medicamente utilizate poate fi deja extinsă, deoarece placenta este deja formată. Acest lucru sugerează că copilul este protejat în mod fiabil de efectele nocive ale multor substanțe chimice.

În al doilea trimestru, lista fondurilor de mai sus poate fi completată cu următoarele nume o scădere a nasului:

 1. Cromohexal este un spray antihistaminic care luptă perfect împotriva răcelii obișnuite de origine alergică. În ciuda admisibilității utilizării medicamentului în al doilea trimestru, utilizarea sa nu ar trebui să fie îndepărtată. Nu totul este bun pentru fruct, care este eficient pentru mamă.
 2. Prin simelin îndepărtează cu succes impuritățile membranei mucoase, restabilind în mod regulat permeabilitatea căilor respiratorii. Dependența nu este recomandată pentru utilizare prelungită.

3 termen

Când sarcina în trimestrul III crește semnificativ încărcătura corpului femeii. Fructele se dezvoltă în mod activ și câștigă greutate, ceea ce înseamnă că nevoile sale cresc în fiecare zi. Prin urmare, atunci când un nas curge apare la o femeie însărcinată, pe fondul schimbărilor hormonale sau a bolilor catarre, lista medicamentelor se extinde semnificativ.

În această perioadă de timp, puteți picura medicamente vasoconstrictoare, pentru a ajuta la cele menționate mai sus. Acestea includ:

 • tizin;
 • galazolin;
 • naftizin;
 • Sanorin.

Este important! Aceste fonduri pot fi utilizate nu mai mult de 1-2 ori pe zi.

Medicamente interzise de la răceala obișnuită în timpul sarcinii

Este de necontestat faptul că cele mai bune medicamente pentru o răceală sunt picăturile vasoconstrictoare. Din păcate, cu siguranță nu-i poți numi picături sigure de la frig pentru femeile însărcinate. Dacă aruncați o picătură de astfel de acțiune însărcinată, ea va contracta nu numai vasele tractului respirator, ci și capilarele placentei.

În consecință, bebelușul din uter nu poate primi oxigen suficient, ceea ce amenință înfometarea oxigenului pentru viitorul copil. În plus, aceste picături (precum și pulverizarea) pot crește tensiunea arterială, ceea ce este extrem de nedorit pentru femeile însărcinate.

Primirea de picături de vasoconstrictor pentru răceală pentru femeile gravide este permisă numai dacă nu ajută alte medicamente mai benigne, iar riscul de rău cauzat de frig mamei și copilului este semnificativ mai mare decât prejudiciul probabil din cauza consumului unui astfel de medicament.

În orice caz, medicul curant trebuie să cântărească avantajele și dezavantajele și numai după aceea să ia singura decizie corectă. Numai el poate desemna care picături din răceala obișnuită vor fi cele mai eficiente cu cele mai puține răni sau efecte secundare.

În orice caz, înainte de a lua orice medicament, fie că picături nazale sau spray, asigurați-vă că pentru a vă familiariza cu compoziția. Nu ar trebui să existe următoarele ingrediente active:

 • efedrină - poate crește semnificativ tensiunea arterială, poate provoca tahicardie;
 • indanazolin - în special nu recomandat în 1 trimestru;
 • Fenilefrină - FDA fetus C;
 • Componenta oxilmetazolin-vasoconstrictor și, prin urmare, este contraindicată în orice stadiu al sarcinii;
 • Tramazolin - are un efect vasoconstrictor, iar în caz de rinită cronică sau atrofică nu este prescris deloc;
 • Xylometazoline - o componentă vasoconstrictoare poate provoca o tulburare a ritmului cardiac.

Aceste componente pot provoca leziuni ireparabile copiilor nenăscuți și, prin urmare, asigurați-vă că le evitați.

Ar trebui să fie exclusă din tratamentul bolii vasoconstrictor nazale:

Ar trebui să evitați, de asemenea, utilizarea picăturilor pe bază de nafazolin (Nafthyzinum și Sanorin). Naftizin picăturile nazale nu sunt recomandate deoarece medicamentul penetrează fluxul sanguin și poate provoca un spasm al vaselor de sânge în organism. În plus, Naftizinum poate provoca o creștere a tensiunii arteriale, care poate avea un efect advers asupra fătului.

Pentru femeile care alăptează, acest medicament este, de asemenea, contraindicat. Nu se recomandă utilizarea picăturilor nazale Vibrocil, deoarece acestea sunt prescrise în cazul unei rinite alergice și pot provoca reacții adverse în cazul rinitei virale.

În cele din urmă, merită să spun încă o dată că este necesară utilizarea medicamentelor în timpul sarcinii (mai ales în primul trimestru) cu prudență, pentru a nu dăuna copilului. Prin urmare, în cazul unui nas curbat, trebuie să luați legătura cu un otolaringolog, și nu să vă auto-medicați.

Este important! Capsulele nazale în timpul sarcinii trebuie utilizate numai în cazuri extreme și numai pe baza uleiurilor esențiale sau a apei de mare. Când utilizați picături nazale, este necesar să monitorizați starea de sănătate și, dacă se agravează, nu mai utilizați.

Cum să scăpați de frig fără a utiliza picături

În timpul perioadei de sarcină, remediile populare pentru o răceală vor fi cât se poate de bune. Într-adevăr, în cea mai mare parte - sunt infuzii, decocții și sucuri de plante medicinale, cu care vă puteți picura nasul fără riscul de a dăuna copilului în creștere în uter.

Ca picaturi dintr-o raceala puteti folosi suc de aloe. Acesta este un biostimulator excelent. Toată lumea din copilărie, faimosul "vas" conține vitamine, oligoelemente și aminoacizi care sunt benefice pentru organism. Cu aceasta, puteți reduce nivelul toxinelor din organism, scăpați de multe bacterii.

Aloe. Sucul de Aloe are cea mai mare putere de vindecare. Acesta este utilizat în tratamentul rinitei în timpul sarcinii. Pentru ca componentele benefice ale plantei să fie activate, frunza de aloe trebuie mai întâi introdusă în frigider pentru câteva zile, înainte de a fi spălată bine și învelită în hârtie de papirus.

Este important! În scopuri terapeutice, se recomandă să nu se folosească o plantă tânără, dar mai veche, nu mai mică de 3 ani. Cu cât planta este mai veche, cu atât mai conține antioxidanți și alte componente utile.

Alegeți frunzele cele mai moi și măturați-le pe o răzătoare (puteți folosi un blender). Suspensia rezultată este turnată cu alcool, după care zilele 10 insistă. Acțiunea unor astfel de picături are o clipă: eliminați puffiness, permite nasul de a respira, și cel mai important, nu permite viruși și bacterii să se răspândească mai departe prin organism.

Kalanchoe. Un excelent agent bactericid și antiinflamator în lupta împotriva răcelii comune este Kalanchoe. În sucul acestei plante sunt elemente micro și macro utile, vitamine, polizaharide, acizi organici și enzime care au un efect benefic asupra organismului, în special în timpul sarcinii.

Merită știut! Kalanchoe nu numai că ajută la lupta împotriva frigului, dar, de asemenea, consolidează sistemul imunitar și previne apariția de răceli noi.

Pentru a prepara picăturile, frunzele plantei trebuie zdrobite, stoarse din suc și apoi diluate cu o cantitate mică de apă fiartă. Infuzarea nasului in timpul saptamanii, de 3 ori pe zi. În plus, sucul proaspăt preparat este frecvent frecat peste pasajele nazale pentru a reduce umflarea lor.

Ceapă. Mulți dintre noi știu din copilărie că, dacă puneți o bucată de ceapă în gură și mestecați, va ucide toți germenii. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că medicina tradițională recomandă o picătură de ceapă pentru tratamentul rinitei la femeile gravide.

Pentru prepararea lor ar trebui să se toarnă 2 linguri. O luncă de ceapă preîncărcată cu apă fiartă, adăugați 1/2 lingură de miere și lăsați o jumătate de oră. Nasul primeste picaturi in fiecare zi, 3-5 picaturi in fiecare nara.

Folosirea remediilor folk nu este întotdeauna plăcută. Aceeași ceapă, cu excepția unui gust deosebit, are un miros deosebit, pe care nici o femeie gravidă nu o poate îndura. Dar, la urma urmei, sănătatea, în special cea a viitorului copil, este cu siguranță mai importantă.

Top