Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Instrucțiuni privind modul de administrare a ibuprofenului pentru frig
2 Profilaxie
MED-anketa.ru
3 Laringită
Prevenirea răcelii
Image
Principal // Profilaxie

CALCULAREA TABLETELOR CICLOFERON PENTRU RECEPȚIE


Cycloferonul este un agent antiviral și imunostimulator, un inductor al sintezei interferonului în organism.

Forma eliberării și compoziția medicamentului

Medicamentul Cycloferon este disponibil sub formă de tablete pentru administrare orală. Comprimatele sunt filmate cu acoperire enterică galbenă, rotunde, convexe pe ambele părți. Tabletele sunt disponibile în cutii cu blistere de 10 bucăți, într-o cutie de carton, o instrucțiune cu o descriere detaliată a caracteristicilor este atașată preparatului.

Fiecare comprimat conține:

 • substanța activă este meglumină acridonă acetat în termeni de acid acridon acetic - 150,00 mg;
 • excipienți: povidonă - 7,93 mg, stearat de calciu - 3,07 mg, hipromeloză - 2,73 mg, polisorbat 80 - 0,27; mg, copolimer acid metacrilic și acrilat de etil - 23,21 mg, propilenglicol - 1,79 mg.

farmacodinamie

Cicloferonul este un inductor cu greutate moleculară mică a interferonului, care determină o gamă largă a activității sale biologice (antivirale, imunomodulatoare, antiinflamatoare, etc.).

Cycloferonul este eficient împotriva virusurilor herpetice, a gripei și a altor agenți cauzali ai bolilor respiratorii acute. Ea are un efect antiviral direct, inhibând reproducerea virusului în stadiile incipiente (1-5 zile) ale procesului infecțios, reducând infecțiozitatea descendenților virale, conducând la formarea de particule virale defecte. Crește rezistența nespecifică a organismului împotriva infecțiilor virale și bacteriene.

Farmacocinetica

Când se administrează o doză zilnică, concentrația plasmatică maximă este atinsă în 2-3 ore, scade treptat până la ora 8 și după 24 de ore cicloferonul este detectat în cantități mici. Timpul de înjumătățire al medicamentului este de 4-5 ore, astfel încât utilizarea ero în dozele recomandate nu creează condiții de cumulare în organism.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul Tsikloferon este prescris pentru adulți și copii pentru administrare orală ca parte a terapiei complexe în următoarele condiții:

 • virusul hepatitei A, B, C, D;
 • gripa și ARVI;
 • infecția cu adenovirus;
 • prevenirea infecțiilor virale în timpul epidemiilor de gripă;
 • virusul herpes simplex;
 • infecția cu citomegalovirus;
 • starea secundară a imunodeficienței cauzată de infecții cronice virale, fungice sau bacteriene;
 • artrita reumatoidă și lupusul eritematos sistemic.

Contraindicații

Înainte de a începe să luați comprimate de Cycloferon, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile care însoțesc acest prospect. Medicamentul are o serie de contraindicații:

 • faza decompensată a cirozei hepatice;
 • vârsta copiilor sub 4 ani;
 • sarcina și alăptarea;
 • intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Contraindicațiile relative la administrarea de pilule sunt gastrită, ulcer gastric, incluzând antecedente, duodenită, cazuri de reacții alergice la preparate interferonice.

Dozare și administrare

În interior o dată pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, fără a mesteca, consumând 1/2 pahar de apă, în doze de vârstă:

 • Copii 4-6 ani: 150 mg (1 comprimat) la recepție;
 • Copii 7-11 ani: 300-450 mg (2-3 comprimate) la recepție;
 • adulți și copii cu vârsta peste 12 ani: 450-600 mg (3-4 comprimate) la recepție, se recomandă repetarea cursului după 2-3 săptămâni după terminarea primului curs.

Utilizare pentru adulți cu infecții virale

 • În tratamentul gripei și a bolilor respiratorii acute, medicamentul este luat în zilele 1,2, 4, 6, 8 (curs de tratament - 20 comprimate). Tratamentul trebuie să înceapă la primele simptome ale bolii. Pentru gripa severă, luați șase pastile în prima zi. Dacă este necesar, terapia simptomatică ulterioară (antipiretică, analgezică, expectorantă).
 • În cazul unei infecții herpetice, medicamentul este luat în 1,2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 zile (durata tratamentului este de 40 comprimate). Tratamentul este cel mai eficient atunci când apar primele simptome ale bolii.

Utilizare la copii de la 4 ani

 • Cu gripă și boli respiratorii acute, medicamentul este administrat în doze de vârstă pentru 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23 de zile. Cursul tratamentului variază de la 5 la 10 recepții, în funcție de severitatea afecțiunii și severitatea simptomelor clinice.
 • În cazul unei infecții cu herpes, medicamentul este luat în ziua 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 zile de tratament. Cursul tratamentului poate varia în funcție de severitatea afecțiunii și severitatea simptomelor clinice.
 • Pentru prevenirea urgenta non-specifica a gripei si acute; boli respiratorii (prin contact direct cu pacienții cu gripă sau infecții respiratorii acute cu o altă etiologie, în timpul epidemiei de gripă): 1, 2, 4, 6, 8 zile. Apoi, efectuați o pauză de 72 de ore (trei zile) și continuați cursul pentru 11, 14, 17, 20, 23 de zile. Cursul general este de la 5 la 10 recepții.

Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul Tsikloferon nu este prescris femeilor însărcinate, deoarece nu există experiență în utilizarea comprimatelor în practica obstetrică, iar siguranța pentru mamă și făt nu a fost stabilită.

Dacă este necesar, numirea comprimatelor cicloferon pentru mamele care alăptează ar trebui să decidă asupra finalizării alăptării, deoarece nu se cunoaște capacitatea substanței active principale de a fi excretată în laptele matern.

Efecte secundare

De obicei, medicamentul este bine tolerat de către pacienți. La pacienții cu sensibilitate crescută la cicloferon, se pot dezvolta reacții adverse:

 • exacerbarea simptomelor de amorțeală în primele zile de la începerea tratamentului;
 • reacții alergice - erupție cutanată, roșeață a pielii, dermatită;
 • reacțiile locale - infiltrarea la locul injectării, puncția venei, tromboflebita, hematomul;
 • dureri de stomac, greață, exacerbarea gastritei cronice, ulcere, duodenită;
 • simptome asemănătoare gripei - frisoane, febră, dureri musculare, cefalee.

Dacă apar una sau mai multe reacții adverse, pacientul trebuie să consulte un medic.

supradoză

Nu au fost înregistrate cazuri de supradozaj cu cicloferon, dar pentru a evita dezvoltarea efectelor secundare descrise, nu se recomandă depășirea deliberată a dozei.

Interacțiuni medicamentoase

Comprimatele de cicloferon pot fi administrate simultan cu antivirale, antibiotice, medicamente antifungice, citostatice. Sub influența lui Cycloferon efectul terapeutic al acestor medicamente va fi mai mare.

Instrucțiuni speciale

Înainte de a prescrie medicamentul Cycloferon sub formă de tablete pentru tratamentul și prevenirea gripei în primele câteva zile de la începerea tratamentului, pot apărea simptome precum dureri musculare, febră, dureri de cap, letargie. Această reacție este normală și indică stimularea în organism a proceselor imune.

Medicamentul Cycloferon nu poate înlocui antibiotice sau agenți antivirali pentru bolile inflamatorii, tabletele medicamentului pot fi prescrise doar ca parte a terapiei complexe pentru a accelera recuperarea și pentru a stimula producerea de interferon în organism.

Medicamentul Cycloferon sub formă de tablete nu are un efect deprimant asupra sistemului nervos central și nu inhibă viteza reacțiilor psihomotorii.

Analogi ai tabletelor cicloferonice

Analogii medicamentului Cycloferon pentru acțiune terapeutică sunt:

 • Interferonul recombinant uman;
 • Laferobion;
 • Viferon.

Înainte de a înlocui agentul desemnat cu unul dintre analogii indicați, pacientul trebuie să consulte un medic.

Condiții de vânzare a farmaciei

Medicamentul Tsikloferon a fost eliberat din farmacii prin prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Tabletele trebuie ținute la îndemâna copiilor într-o zonă parietală rece. Termenul de valabilitate al comprimatelor este de 3 ani de la data fabricației, nu utilizați medicamentul după data de expirare.

Prețul mediu al cicloferonului sub formă de tablete pentru administrare orală în farmacii din Moscova este de 220 de ruble.

Cum se aplică Cycloferon și ce indicații pentru utilizarea sa?

Cycloferonul se numără printre medicamentele care au un spectru larg de acțiune și sunt utilizate în moduri diferite. Se consideră extrem de eficient deoarece funcționează în mai multe direcții deodată. Acest medicament ajută la ameliorarea inflamației și, de asemenea, reduce probabilitatea formării tumorilor. De asemenea, are efecte antiproliferative, imunomodulatoare și antivirale.

Datorită acestui fapt, Cycloferon este capabil să aducă eliberarea de diferite boli infecțioase de natură virală:

 • herpesul și infecția cu HIV;
 • papilomavirus uman;
 • enterovirus și infecție cu citomegalovirus;
 • gripă și encefalită transmisă de căpușe.

Ca urmare a activării imunității, organismul se luptă activ împotriva microbilor și chlamidiilor. Deoarece Tsikloferon posedă un efect anticarcinogen și antimetastatic, formarea de tumori în organism încetinește. Medicamentul contribuie la suprimarea reacțiilor autoimune. Aceasta se manifestă prin scăderea durerii și dispariția proceselor inflamatorii.

Când se administrează pe cale orală, cicloferonul este detectat în concentrația plasmatică maximă după câteva ore, iar concentrația acestuia scade până la ora opt. După o zi în organism, îi pot dezvălui urmările.

Indicații pentru utilizare

Deoarece cicloferonul nu acționează separat pe viruși sau bacterii, ci mai degrabă face activarea sistemului imunitar, spectrul de utilizare a acestuia este foarte larg. Medicii prescriu medicamentul pentru diferite infecții și condiții dureroase.

Comprimatele de cicloferon pot fi prescrise la un adult în timpul tratamentului de gripă și boli respiratorii acute. Este, de asemenea, eficace în exacerbarea herpesului și în tulburările intestinale de natură infecțioasă, în neuroinfecție și în imunodeficiența secundară și hepatitele virale C și B (în formă cronică), precum și infecția HIV în anumite stadii

Cycloferonul este, de asemenea, aplicabil în pediatrie. Este inclus în tratamentul complex în cazul herpesului sau hepatitei C și B, infecției HIV și infecțiilor intestinale acute. De asemenea, utilizat pentru prevenirea infecțiilor respiratorii acute și a gripei, și este, de asemenea, eficient în tratamentul acestor afecțiuni.

Dacă acest medicament este prescris în injecții, atunci intervalul de utilizare a acestuia devine și mai amplu. De exemplu, cicloferonul, utilizat parenteral, poate avea un efect terapeutic în tratamentul lupusului eritematos sistemic și al artritei reumatoide. Cycloferonul ajută la înfrângerea infecțiilor cu citomegalovirus și chlamydii. De asemenea, medicamentul poate fi administrat sub formă de injecție pentru leziunile degenerative-distrofice ale articulațiilor. De exemplu, Cycloferon va ajuta la deformarea osteoartritei.

Cum să utilizați medicamentul?

Instrucțiunile de utilizare prevăd în mod clar modul de administrare a comprimatelor de Cycloferon, dar acest lucru nu înseamnă că medicamentul poate fi utilizat singur, fără prescripție medicală. El este o schemă individuală care se potrivește cel mai bine nevoilor fiecărui pacient și condiției corpului său.

Tabletele conțin 150 mg de substanță activă - acid acridon acetic. Ele sunt acoperite deasupra acoperirii enterice. Acest lucru este necesar pentru ca medicamentul să ajungă la intestinul subțire, unde acesta continuă să lucreze, cu structura nemodificată a substanței active. În caz contrar, acidul clorhidric din stomac va schimba drogul, deci nu va putea să acționeze așa cum era de așteptat. În consecință, cicloferonul nu trebuie mestecat - trebuie înghițit în ansamblu.

Un alt punct important - acest medicament este luat cu o jumătate de oră înainte de mese. Dacă acționați în conformitate cu această regulă, atunci substanța activă va intra în organism în cantitatea potrivită și Cycloferon va avea efectul total. Conform instrucțiunilor de medicație, luați-o pentru herpes conform unei anumite scheme: trebuie să înghițiți 2-4 comprimate per prima, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 și apoi 23 de zile. Astfel, cursul complet va avea nevoie de douăzeci până la patruzeci de comprimate. Ei pot începe să bea din momentul exacerbării bolii.

Când un medic prescrie Cycloferon pentru gripa sau infecții respiratorii acute, de obicei se bea două până la patru comprimate zilnic. Trebuie să începeți să luați medicamentul la primele semne ale bolii. În unele cazuri, atunci când pacientul este într-o stare gravă, medicul poate prescrie șase comprimate pe zi. Recepția de Tsikloferon este combinată cu succes cu tratamentul medicamentelor febrifuge, expectorante sau anestezice.

Dacă este necesar să se recupereze de la hepatita cronică C și B, atunci medicul poate prescrie acest medicament în același mod ca și în cazul herpesului. Numai pacientul va trebui să ia patru comprimate de Cycloferon. După cursul terapeutic, este necesară o susținere. Apoi iau patru comprimate la fiecare trei până la cinci zile, timp de trei luni și jumătate.

Cycloferonul va ajuta la înfrângerea rapidă a unei infecții intestinale cu alte medicamente, dacă beți câte două comprimate în conformitate cu schema de bază. Neuroinfecțiile vindec în același mod - luând comprimate de Cicloferon pe același principiu, câte patru. La finalizarea cursului trebuie să remediați efectul, luând medicamentul în aceeași cantitate, la fiecare trei până la cinci zile timp de două luni și jumătate.

Cum se aplică parenteral?

Când medicul prescrie injecții, acestea sunt de obicei perforate în conformitate cu schema de bază. Acestea sunt 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26 și 29 de zile. Introduceți medicamentul în fiole în doze diferite intravenos sau intramuscular, în funcție de diagnostic.

De exemplu, pentru hepatita A, B, C și D, o injecție implică administrarea a 250-500 mg de medicament. După finalizarea cursului în conformitate cu schema, este necesar să se repete după zece zile sau două săptămâni.

Cytomegalovirusul și virusul herpesului pot fi înfrânți cu cicloferon în fiole, făcând injecții în conformitate cu schema de bază, dar injectând 250 mg de medicament fiecare. Tratamentul va fi deosebit de eficient dacă se începe în momentul exacerbării infecției.

Neuroinfecțiile sunt tratate prin prescrierea injecțiilor de Cycloferon în conformitate cu schema de bază. Introduceți-le de 12 ori, injecția poate fi de la 250 la 500 mg.

Pentru infecția cu HIV, cicloferonul în fiole este utilizat intramuscular. Alocați injecții de 500 mg, realizând un total de 10 injecții. La sfârșitul cursului terapeutic, este necesar să se susțină corpul timp de două luni și jumătate prin injectarea unui bolț la fiecare cinci zile.

Terapia anti-chlamydială implică utilizarea cicloferonului în schema standard cu introducerea a 250 mg de medicament. După 10 fotografii este necesară o pauză - de la 10 la 14 zile. Apoi cursul se repetă. Medicii recomandă injectarea Cycloferonului, îmbunătățind efectele medicamentelor cu medicamente antibacteriene.

La tratarea reumatismului sau a bolilor de țesut conjunctiv, medicul poate prescrie un regim de tratament de bază. De regulă, patru injecții cu cicloferon sunt date pacientului, apoi o pauză, după care cursul se repetă de trei ori. Doza de o singură injecție este de 250 mg și cât durează continuarea tratamentului, medicul determină individual.

Când să folosim extern?

Acest medicament este de asemenea vândut ca un unguent. Un astfel de instrument poate fi achiziționat la o farmacie sub numele de liniment cicloferon. Este prescris pentru manifestări externe ale infecțiilor virale. Cel mai izbitor exemplu este herpesul comun.

În plus, linimentul cicloferon este aplicabil în ginecologie. De exemplu, este folosit în lupta împotriva diferitelor boli sexuale. Poate fi gonoreea sau trichomoniaza, precum si alte boli. Conform instructiunilor, unguentul se aplica o data pe zi cu un strat subtire pe locul eruptiei cutanate in fiecare zi, continuand tratamentul timp de cinci zile. Această terapie care utilizează Cycloferon ajută la scăderea rapidă a simptomelor de herpes. Atunci când o infecție herpetică afectează organele genitale, atunci medicul poate prescrie administrarea medicamentului sub formă lichidă.

Candida și uretrita nespecifică sunt tratate în același mod cu Cycloferon. În acest caz, sunt necesare instilații intraurerale, iar doza este prescrisă de un medic, în funcție de gradul de dezvoltare al afecțiunii. Este tipic utilizarea unei sau a două sticle de medicamente în 5 ml.

Cycloferonul este, de asemenea, prescris pentru tratamentul vaginului bacterian și a colpitei candidice, precum și a endocervicitei. În acest caz, este introdus în vagin în cantitate de 5-10 ml timp de 10-15 zile. În acest caz, medicul va recomanda eliminarea intrării în organism, astfel încât Cycloferon să nu scurgă. Trebuie păstrat în interior timp de două până la trei ore.

Efecte secundare

Nu există practic contraindicații directe la administrarea medicamentului. Este interzisă utilizarea în cazul unei alergii la substanța activă - acid acridon acetic sau orice componentă a medicamentului. Apoi medicul va selecta analogul sigur al cicloferonului.

Medicii nu vă recomandă să luați medicamentul la femei în timpul alăptării intern, dar puteți utiliza unguentul. De asemenea, Cycloferon nu este prescris pentru forma de ciroză decompensată și în timpul sarcinii: este mai bine să alegeți un analog al medicamentului.

În ceea ce privește efectele secundare, numărul lor este redus la minimum. Recenzile pacienților indică faptul că acestea apar destul de rar, astfel încât analoagul medicamentului nu trebuie căutat. Cicloferonul este destul de popular și prezintă o eficiență ridicată atunci când urmărește cu strictețe regimul său.

Dar aplicarea locală a cicloferonului poate provoca disconfort. Potrivit pacienților, aceasta se exprimă sub forma unei senzații de arsură și o ușoară umflare. Dar ei trec destul de repede. Dacă efectul nu trece prea mult timp, merită consultat medicul dacă este recomandabil să continuați să utilizați Cycloferon sau este timpul să găsiți un analog.

Când se utilizează comprimate sau injecții cu cicloferon, este posibilă o reacție alergică la medicament. Cu toate acestea, recenziile pacienților confirmă faptul că alergia este rară, deci analogul nu trebuie căutat. Dacă apare, atunci când luați medicamentul în doza maximă sau atunci când este luat simultan cu alte medicamente. Totuși, intoleranța individuală nu este exclusă, atunci merită folosirea analogilor pentru tratament.

Dacă pacientul are boli ale organelor digestive care se află în faza acută, atunci este necesar să se notifice medicul și el va decide dacă va numi sau nu Cycloferon. În cazul abaterilor în sistemul endocrin, medicamentul nu este evacuat fără consultarea unui endocrinolog. Dacă consideră riscant recepția lui Cycloferon, atunci este necesar să-i luați analogul.

În conformitate cu mărturiile pacientului, Cycloferon demonstrează o eficacitate ridicată în combaterea diferitelor afecțiuni, cu condiția ca prescripțiile medicului să fie respectate cu strictețe. Dacă cursul a fost forțat să fie întrerupt, atunci ar trebui continuat conform schemei prescrise, fără a schimba doza și intervalul dintre zilele de admitere.

Top