Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Când hipotermia este primul lucru necesar
2 Rinită
Antibioticele pentru gripa si ARVI la copii: in ce cazuri sunt necesare
3 Laringită
Gargling cu sifon și sare
Image
Principal // Rinită

Coldrex - instrucțiuni de utilizare, compoziție, indicații, efecte secundare, analogi și preț


Afecțiunile respiratorii sunt mai ușor de tratat la primele manifestări. Dacă observați că aveți simptome reci sau de infecție, puteți utiliza Coldrex. Fiecare formular este disponibil gratuit în farmacii. Terapia cu acest medicament, respectând regimul de dozare și prescripțiile producătorului, nu provoacă reacții adverse. Pentru a evita efectele nocive asupra sănătății, consultați-vă medicul.

Coldrex Instrucțiuni de aplicare

Coldrex este, în majoritatea cazurilor, bine tolerat de către pacienți, așa că medicii îl recomandă deseori la primele manifestări de afecțiuni respiratorii. Pentru ca terapia să fie eficientă, instrumentul trebuie luat în strictă conformitate cu instrucțiunile. Abaterile de la regimul de dozare recomandat, care se utilizează în prezența contraindicațiilor, pot determina o serie de consecințe negative.

Compoziția Coldrex

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete, sirop sau pulbere solubilă în apă. Fiecare formă de medicament are o compoziție specifică:

Fenilefrină, cofeină, vitamina C, paracetamol.

Amidon de porumb, povidonă, laurilsulfat de sodiu, acid stearic, sorbat de potasiu, colorant.

Paracetamolul, acidul ascorbic, clorhidratul de fenilefrină.

Acid citric, zaharoză, ciclamat de sodiu, amidon de porumb, citrat de sodiu, aromă, zaharină sodică.

Vitamina C, paracetamol, fenilefrină.

Aromatizare, citrat de sodiu, acid citric, zaharat de sodiu, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, colorant, dioxid de siliciu coloidal, zaharoză.

Melasă, dextroză, acid acetic glacial, ciclamat de sodiu, macrogol 300, colorant, benzoat de sodiu, tinctură de frunze de ardei roșu, aromă, metabisulfit de sodiu, acesulfam K, ulei de semințe de anason, guma xantan, levomentol, camfor racemic, apă.

Paracetamolul, clorhidratul de prometazină, bromhidratul de dextrometorfan.

Etanol (96%), ciclamat de sodiu, dextroză lichidă, macrogol 300, ulei aromat, acesulfam K, citrat de sodiu acid, coloranți, benzoat de sodiu, apă.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Caracteristicile medicamentului datorită compoziției sale. Ingredientele active ale medicamentului au următoarea farmacodinamică și farmacocinetică:

 • Paracetamolul este un analgezic al cărui efect se bazează pe inhibarea sintezei prostaglandinelor din sistemul nervos central. Substanța are un efect asupra hipotalamusului, are efect antipiretic. Paracetamolul este absorbit în tractul gastrointestinal, biosinteza acestuia apărând în ficat. Substanța este excretată în urină.
 • Acidul ascorbic - compensează lipsa vitaminei C, caracteristic stadiilor inițiale ale bolilor infecțioase, normalizează permeabilitatea capilară, consolidează sistemul imunitar al organismului. Substanța este absorbită în tractul gastro-intestinal, după care este transportată rapid prin țesuturi. Reziduurile de acid ascorbic sunt excretate în timpul urinării.
 • Cofeina are un efect stimulant asupra sistemului nervos central și funcția secretorie a stomacului, ajută la reducerea agregării plachetare, dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea efectului analgezic al paracetamolului, creșterea diurezei. După ingerare, substanța este ușor absorbită. Concentrația maximă de cofeină din plasma sanguină are loc după 60 de minute. Timpul de înjumătățire al substanței este de 3,5 ore.
 • Fenilefrina ușurează respirația, ușurează umflarea mucoasei nazale. Absorbția are loc în tractul gastro-intestinal neuniform. Biodisponibilitatea substanței atunci când este administrată pe cale orală este redusă. Fenilefrina este excretată în urină.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este prescris pentru ameliorarea simptomelor de raceala si gripa. Conform instrucțiunilor de utilizare, medicamentul combate mai multe manifestări ale bolii:

 • durere la nivelul mușchilor și articulațiilor;
 • temperatura corporală ridicată;
 • congestie nazală;
 • dureri de cap;
 • frisoane;
 • durere în gât, sinusuri.

Dozare și administrare

Toate formele de Coldrex trebuie să fie ingerate în maniera indicată de instrucțiuni. Durata recomandată a cursului și dozajul medicamentului trebuie observate cu atenție pentru a reduce riscul de reacții adverse. Dacă trebuie să măriți durata terapiei, detectarea simptomelor nedorite, trebuie să consultați un specialist.

Coldrex pastile

Copiii cu vârsta peste 12 ani și adulții li se prescriu 2 comprimate Coldrex de 4 ori pe zi. Un copil la vârsta de 6-12 ani prezintă o pilulă de patru ori pe zi. Doza recomandată de medicament este interzisă să depășească. Durata maximă a terapiei la rece și gripa prin utilizarea comprimatelor este de 5 zile. Dacă simptomele persistă, consultați un specialist pentru a modifica strategia de tratament sau pentru a mări cursul medicației.

sirop

Ca expectorant, contribuind la dezvoltarea secretului glandelor bronhice, siropul Broncho este prescris pentru pacienții vârstnici, adulți și copii cu vârsta peste 12 ani, 10 ml de 1-3 ori pe zi. Viscosul lichid trebuie turnat într-o ceașcă de măsurare la marca dorită și să bea. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani doza unică este de 5 ml. Knight sirop este recomandat să ia 1 timp / zi înainte de culcare. Pacienților adulți li se prescriu 4 cupe (20 ml). Copiilor sub 12 ani li se recomandă să administreze 10 ml de medicamente.

Coldrex pulbere

Conținutul pungilor Hotrem sau Maxigripp trebuie umplut cu o sticlă de apă fierbinte de 200 ml, agitată până când pulberea este complet dizolvată. Adulților li se recomandă să ia un plic la fiecare 4-6 ore. Suma maximă este de 4 plicuri pe zi. Copiilor peste 12 ani li se recomandă să bea la fiecare 6 ore. Pentru ziua nu ar trebui să beți mai mult de 3 pungi. Medicamentul este interzis să utilizeze mai mult de 5 zile.

Instrucțiuni speciale

Pacienții care iau medicamentul ar trebui să înceteze să mai bea alcool pe durata tratamentului, pentru a evita afectarea hepatică toxică. În cazul pacienților dependenți de alcool, se interzice utilizarea medicamentelor. De droguri poate provoca amețeli, astfel încât pe durata tratamentului ar trebui să abandoneze activități care necesită concentrare mare de atenție, reacții psihomotorii rapide (conducerea unei mașini, gestionarea unor mecanisme complexe și periculoase).

În timpul sarcinii

Perioada de naștere și alăptare este o contraindicație pentru utilizarea medicamentului. Medicul trebuie să decidă cu privire la posibilitatea utilizării medicamentului pentru tratarea răului și a bolilor virale în timpul sarcinii. Dacă tratamentul este necesar pentru o femeie în timpul alăptării, se recomandă întreruperea alăptării, deoarece intrarea paracetamolului în corpul unui copil poate provoca un efect toxic.

Coldrex pentru copii

De droguri în copilărie ar trebui să fie luate în mod strict în conformitate cu instrucțiunile. În linia de medicamente Coldrex Junior este eliberat. Este prescrisă la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Instrumentul este o pulbere care trebuie dizolvată în 125 ml de apă fierbinte. Se recomandă să beți un plic la fiecare 4 ore. În același timp, doza maximă de medicamente pe zi nu trebuie să depășească 4 plicuri. Terapia este permisă să continue pentru mai mult de 5 zile. Dacă simptomele bolii nu au dispărut, este necesar să se consulte un medic.

Interacțiuni medicamentoase

Experții nu recomandă administrarea simultană de medicamente cu beta-blocante, inhibitori ai monoaminooxidazei, antidepresive triciclice. Între utilizarea acestor medicamente ar trebui să faceți o pauză de cel puțin 2 săptămâni. Utilizarea combinată a Coldrex cu următoarele medicamente poate avea un efect advers asupra organismului:

 • Kolestiramină - rata de absorbție a paracetamolului este redusă.
 • Rifampicina, barbituricele, zidovudina, carbamazepina, alți inductori ai enzimelor hepatice microzomale - crește posibilitatea creșterii efectului hepatotoxic.
 • Isoniazid, Zimetidina, contraceptive hormonale - crește activitatea cofeinei, care poate provoca agitație nervoasă, anxietate, bătăi rapide ale inimii.
 • Anticoagulante ale acțiunii indirecte, heparină, diuretice - scade eficiența acestor fonduri.
 • Metoclopramida, domperidonă - are loc o absorbție excesiv de rapidă a paracetamolului.

Efecte secundare

Când se administrează dozele recomandate de medicament este bine tolerată de către pacienți. Tratamentul pe termen lung poate provoca efecte nefrotoxice sau hepatotoxice. Nu se recomandă utilizarea cafelei sau ceaiului puternic în timpul tratamentului, deoarece există riscul creșterii efectului negativ al cofeinei. Coldrex comprimate rareori provoacă reacții adverse:

 • bronhospasmul (cu sensibilitatea pacientului la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);
 • trombocitopenie;
 • inima palpitații;
 • amețeli, tensiune nervoasă, iritabilitate, cefalee, insomnie;
 • greață, vărsături, disfuncție hepatică;
 • erupție cutanată, angioedem, dermatită, urticarie, șoc anafilactic, sindrom Stevens-Johnson;
 • întreruperea excreției urinei;
 • atac de glaucom.

supradoză

Dacă pacientul a depășit doza recomandată de medicament, medicamentul trebuie oprit chiar și în absența deteriorării, apoi mergeți la spital. O supradoză a Coldrex se poate manifesta ca greață, piele palidă, hepatonecroză, funcție hepatică anormală, vărsături, foamete scăzute.

La pacienții adulți, efectele toxice ale paracetamolului se găsesc după administrarea a 10-15 g de substanță. În acest caz, este posibilă creșterea activității transaminazelor hepatice. Pentru tratament, se prescrie lavaj gastric, utilizarea sorbentului, introducerea de N-acetilcisteină și donatorii de grupări SH. Dozele excesive de terpinehidrat pot declanșa tulburări gastro-intestinale - pacientul va avea nevoie de terapie simptomatică.

Supradozajul de cafeină se manifestă prin urinare crescută, aritmie, durere în regiunea epigastrică, tulburări de somn, vărsături, iritabilitate nervoasă crescută, anxietate, tahicardie, convulsii, tremor. Dacă apare hipertensiune arterială severă, pacientul are nevoie de tratament cu alfa-blocante. Utilizarea unor cantități excesive de acid ascorbic poate provoca dureri abdominale, greață, diaree. Un pacient cu o supradoză de vitamina C este prezentat diureză forțată, terapie simptomatică.

Coldrex Contraindicații

Medicamentul este interzis să ia anumite categorii de pacienți. Instrucțiunile includ următoarele contraindicații pentru tratamentul cu Coldrex:

 • leucopenia;
 • intoleranță individuală la una sau mai multe substanțe care alcătuiesc medicamentul;
 • boli ale sistemului circulator;
 • afecțiuni ale rinichilor și ficatului;
 • organe genesis boli cardiovasculare;
 • tromboflebită;
 • epilepsie;
 • insomnie;
 • ateroscleroza severă;
 • deficiență cardiacă decompensată;
 • glaucom;
 • alcoolism;
 • boala cardiacă ischemică;
 • anemie severă;
 • hipertrofia prostatică;
 • sarcina și alăptarea;
 • hipertiroidism;
 • hipertensiune severă;
 • tromboză;
 • pancreatită acută;
 • tendință la spasme vasculare;
 • slabă conducere cardiacă;
 • diabet zaharat sever.

Condiții de vânzare și depozitare

Medicamentul este permis ca mijloc de OTC. Depozitați medicamentul într-un loc uscat la temperatura camerei, păstrați-l departe de copii. Termenul de valabilitate al medicamentului depinde de forma eliberării și este de 2-4 ani de la data fabricării.

analogi

În absența fondurilor pe rafturile farmaciilor, acesta poate fi înlocuit cu alte medicamente. Există mai multe medicamente care sunt similare cu Coldrex în compoziție sau proprietăți:

 • Aurora Hot Sip - un medicament pentru tratamentul răcelilor. Disponibil sub formă de pulbere pentru prepararea soluției. Coldrex analogic bine tolerat de către pacienți. Medicamentul are o serie de contraindicații, așa că înainte de utilizare trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile. Beți o soluție fierbinte preparată din conținutul sacului Aurora Hot Sip și apă, aveți nevoie de 4 ori pe zi, evitând consumul pe stomacul gol.
 • Adzhikold - pastile destinate eliminării simptomelor infecțiilor respiratorii. Ingredientele active sunt: ​​paracetamol, cofeină, clorhidrat de fenilefrină. Tabletele au efecte analgezice, antipiretice, anti-edeme și anti-alergice. Adzhikold are o mică listă de contraindicații - admiterea sa este interzisă pentru copiii sub 6 ani, femeile însărcinate și care alăptează, persoanele cu hipersensibilitate la componentele medicamentului. Adulților li se administrează 1-2 pilule de 3-4 ori pe zi, copii - 1 comprimat de 1-4 ori / zi.
 • Coldrin ajută la tratarea sindromului febril, a rinitei acute cu răceli și boli infecțioase. Disponibil sub formă de tablete, care includ cofeina, paracetamolul, clorfenamina, fenilefrina. Medicamentul are numeroase contraindicații - înainte de utilizare se recomandă să consultați un medic. Adulții trebuie să ia 1-2 pastile la fiecare 4-6 ore. Doza maximă - 12 comprimate pe zi. Copii - 1 pilula cu un interval de 4 ore (nu mai mult de 5 bucăți / zi). Durata maximă a tratamentului este de 1 săptămână.
 • Glicodina este un medicament cu acțiune expectorantă. Eliberat sub formă de sirop. Compoziția glicodinei este reprezentată de levomentol, terpinehidrat, bromhidrat de dextrometorfan. Medicamentul are un minim de contraindicații. Persoanele cu astm ar trebui să fie luate cu prudență. Doza recomandată pentru copii este de 1 / 4-1 / 2 tsp. De 3 ori pe zi. Adulții trebuie să ia 5 ml de patru ori pe zi.
 • Koldkur Plus - tablete pentru tratamentul simptomatic al răcelii și al gripei, conțin fenilefrină, acetaminofen, cofeină, clorfenilamină. Instrumentul are acțiune antipiretică, analgezică, vasoconstrictoare. Medicamentul nu poate fi utilizat pentru hipertensiune arterială, în timpul sarcinii, alăptării, cu intoleranță individuală la componente. Adulții sunt afișați pe o pilulă de trei ori pe zi. Copiii trebuie să bea 1/2 comprimat de 3-4 ori pe zi. Durata maximă a tratamentului este de 5 zile.
 • Neogrip - tablete alungite utilizate pentru răceli. Ele au efecte antiinflamatorii, anti-alergice, vasoconstrictive, reduc febra. Adulții iau 1-2 pastile de 3-4 ori pe zi. Doza pentru copii trebuie determinată de un medic.
 • Grypaut este un medicament antiinflamator eficient pentru tratamentul bolilor respiratorii. Se recomandă să nu mai luați mai mult de 4 pilule pe zi, durata maximă a tratamentului fiind de 5 zile. Instrumentul are un număr mare de contraindicații și efecte secundare.
 • Maxicold - distribuit sub formă de tablete și pulbere. Ingrediente: fenilefrină, paracetamol, vitamina C. Maxicold este indicat pentru pacienții cu gripă și frig pentru a ușura durerea, febra și nasul curgător. Se arată că bea 1-2 pastile de patru ori pe zi. Maxicold are multe contraindicații - este necesară consultarea prealabilă cu un specialist.
 • Flucald - plicuri și pilule cu efecte antihistaminice, analgezice, antipiretice. Drogurile ușurează umflarea nasului, mialgie, febră. Conținutul plicului trebuie să se dizolve în apă și să nu depășească 4 pe zi. Flucold tabletele trebuie să fie băut 1 buc. de trei ori pe zi, înghițind întreg.
 • Aydrink - un remediu combinat împotriva simptomelor bolilor respiratorii. Substanțele active sunt paracetamolul și fenilefrina. Este necesar să luați un plic de 3-4 ori în 24 de ore. Conținutul pungii trebuie diluat cu apă fierbinte.
 • Vicks Active - disponibil sub formă de pulbere, sirop, balsam, spray nazal, tablete efervescente. Fiecare tip de medicament are o compoziție și proprietăți specifice. Vicks Active este destinat tratamentului simptomatic al racelii si gripei. Este necesar să se respecte cu atenție recomandările de admitere indicate în instrucțiuni.
 • Lemsip Max - este utilizat la temperaturi ridicate, frisoane, dureri de cap, congestie nazală, rinită. Trebuie administrat pe cale orală, pre-dizolvat într-un pahar de apă fierbinte. Suma zilnică recomandată este de 4 pungi.
 • Paralen - conține cafeină și paracetamol. Medicamentul ameliorează durerea și căldura, îmbunătățește starea de bine în timpul răcelii. Doza zilnică maximă de Paralena este de 8 comprimate. Cursul de tratament este de până la 10 zile.
 • Amicicron - analgezic, antipiretic, pulbere vasoconstrictor pentru tratamentul gripei și ARVI. Permite să nu ia mai mult de 3 plicuri timp de 24 de ore, după diluarea conținutului cu apă fierbinte. Instrucțiunile trebuie respectate cu strictețe, deoarece Amicitron are o listă mare de efecte secundare.
 • Axagrip - conține paracetamol, guaifenesin, fenilefrină. Medicamentul este conceput pentru a reduce febra, dureri de cap și dureri musculare, congestie nazală. Adulților li se recomandă să nu ia mai mult de 8 pilule în 24 de ore, spălându-le cu apă. Urmați cu atenție instrucțiunile pentru a preveni supradozele și efectele secundare.
 • Grippocytron - utilizat pentru tratarea pacienților care suferă de boli virale. Drogurile eliberează umflături, febră, se luptă cu strănutul, mâncărime în nas, dureri de cap. Din pulberea conținută în pungi, trebuie să pregătiți o băutură amestecând-o cu apă fierbinte. Este necesar să utilizați lichidul primit la fiecare 4-6 ore.
 • Multigrip este un medicament combinat împotriva gripei care conține paracetamol, acid ascorbic, fenilefrină. Elimină durerile de cap și durerile musculare, nasul curbat, congestia nazală, reduce temperatura corpului. Se recomandă să nu beți mai mult de 3 doze de medicament pe zi. Pentru a prepara băutura, pulberea se dizolvă în apă caldă, dar nu în fierbere.
 • Theraflu - componentele sale lupta eficient febra, manifestari alergice, edem, durere cu ARVI. Medicamentul are acțiune vasoconstrictoare, sedativă, antitusivă. Pudra consumată în interior, preparând o soluție fierbinte. Intervalul dintre doze - 4 ore (nu mai mult de 4 plicuri / zi).

Prețul Coldrex

Puteți achiziționa drogul la farmacii sau puteți comanda prin utilizarea resurselor electronice. Pentru a compara costul medicamentelor de la Moscova, folosiți tabelul:

Coldrex pentru copii

Medicamentele multicomponente sunt foarte populare în tratamentul frigului și gripei. Unul dintre cele mai renumite este Coldrex. Diferitele forme ale acestui medicament au fost utilizate de mult timp de către adulți pentru febră și alte simptome ale ARVI. Dar este posibil ca aceste fonduri să fie acordate unui copil?

Forma de eliberare și compoziția

Gama preparatelor Coldrex include următoarele opțiuni:

 • Comprimate Coldrex. Ele se disting printr-o formă alungită, o structură în două straturi și o culoare alb-portocalie. Un pachet conține 12 comprimate, conținutul de paracetamol în fiecare dintre care este de 500 mg, clorhidrat de fenilefrină - 5 mg și acid ascorbic - 30 mg. În plus, 1 comprimat conține 25 mg de cafeină și terpină hidrat în doză de 20 mg. În plus, medicamentul include amidon, laurilsulfat de sodiu, povidonă, sorbat de potasiu și alte substanțe.
 • Coldrex Junior Powder. Acest medicament este disponibil în pungi porți care conțin fiecare câte 300 mg paracetamol, 5 mg fenilefrină și 20 mg acid ascorbic. În interiorul sacului este o pulbere albă sau gălbuie care miroase ca lamaie. După ce se amestecă cu apă, se formează o băutură tulbure, galben-galben. Substanțele auxiliare sunt reprezentate de curcumină, ciclamat de sodiu, sucroză și alți compuși. O cutie conține 10 pachete.
 • Coldrex HotRem Powder. Acest medicament este disponibil și în cutii de 5-10 bucăți în 1 ambalaj. Conținutul pungilor este o băutură caldă cu două arome - lămâie (galbenă) și miere de lămâie (nuanță galben-brună). Un astfel de preparat conține aceiași compuși activi ca Junior, dar în doze mai mari: paracetamolul în 1 ambalaj este reprezentat de o doză de 750 mg, fenilefrină - o doză de 10 mg și acid ascorbic este conținut într-o cantitate de 60 mg. Printre componentele suplimentare se află zaharina, acidul citric, aspartamul, arome și alte substanțe.
 • Coldrex Broncho Sirop. Acest medicament este prezentat în sticluțe de 100 sau 160 ml dintr-un lichid vâscos maro care miroase anason și lemn dulce. Principalul său ingredient este guaifenesinul. Cantitatea unei astfel de substanțe în 5 ml de sirop este de 100 mg. Este completat cu dextroză, macrogol, ciclamat de sodiu, melasă și alte componente.
 • Coldrex Knight Sirop. Este un lichid verde clar, vâscos, care miroase ca menta. Medicamentul este produs în sticle de 100 și 160 ml, suplimentate cu o ceașcă de măsurare. Acesta conține paracetamol (la o doză de 250 mg / 5 ml), la care se adaugă prometazina și dextrometorfanul. Componentele auxiliare ale medicamentului sunt ciclamatul de sodiu, uleiul aromatic, dextroza lichidă și alte substanțe.
 • Coldrex Maxgripp pulbere. Acest medicament conține 1000 mg de paracetamol, 40 mg de vitamina C și 10 mg de fenilefrină pe porție, astfel că nu este prescris în copilărie.

Poate un copil de 6 ani să-i dea un tratament recerex?

Un copil are vârsta de 6 ani, greutatea este de 21 kg. În instrucțiunile de la vârsta de 12 ani, este posibil să dați un sac de podea?

Nu, este mai bine să nu riscați, deoarece nu este ușor să scrieți instrucțiunilor lui Coldrex că este posibil numai de la vârsta de 12 ani. Organismul la copii nu este încă la fel de puternic ca la adulți, deci chiar dacă doza este redusă, nu este recomandabil să beți. Iată un copil Coldrex este o altă problemă, el este de la 6 ani.

Mi se pare că nu se va întâmpla nimic groaznic dacă diluați jumătate din sac, dar există o pulbere "Coldrex Junior Hot Drink", care, conform instrucțiunilor, poate fi dată copiilor de la vârsta de șase ani și peste tot sacul.

Instrucțiuni pentru celelalte medicamente Coldrex pot fi găsite aici.

După cum puteți vedea, paracetamolul este implicat în fiecare dintre ele ca principal ingredient activ, adică prin reducerea dozei, puteți oferi copilului un adult Coldrex. Este adevărat că acest lucru ar trebui făcut doar ca o ultimă soluție, deoarece la un moment dat paracetamolul nu a fost foarte recomandat pentru utilizare, deoarece se situează în ficat și practic nu este excretat din corp.

Poate copiii Coldrex

Coldrex (Coldrex) - instrucțiuni de utilizare

Coldrex este un medicament combinat cu proprietăți antipiretice și analgezice care ajută la tratarea simptomelor reci și ale gripei. Conform instrucțiunilor, medicamentul ajută la reducerea umflarea membranei mucoase și îngustarea vaselor de sânge în nas, facilitând astfel respirația nazală și elimină ruperea.

Cuprins:

De fapt, ele pot înlocui cele mai multe remedii pentru tuse. În farmacii, Coldrex este disponibil în trei forme de dozaj deodată și vom vorbi despre fiecare dintre ele în detaliu.

Forme de eliberare

Coldrex este un grup întreg de medicamente utilizate pentru ameliorarea simptomelor de gripă și răceli. Medicamentul este produs în trei forme.

Conține cel mai mare număr de substanțe active care ajută la scăderea rapidă a simptomelor SARS. Comprimatele de Coldrex sunt indicate pentru utilizarea de către adulți și copii mici cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani;

Medicamentul sub formă de pulbere se absoarbe rapid în sânge, datorită căruia începe să acționeze în decurs de 15 minute după aplicare.

 • Coldrex Max Flu - un medicament pentru adulți, care include doza maximă de paracetamol;
 • Coldrex Hotrem - pulbere cu arome care dau băuturii un gust de miere sau lamaie. Acesta conține zaharină și zaharoză, deci este nedorită pentru diabetici;
 • Coldrex Junior - conceput special pentru copii. Compoziția suspensiei este mai puțin activă, ceea ce reduce probabilitatea apariției efectelor secundare.

Pulberea este diluată cu apă și apoi administrată pe cale orală. Compoziția medicamentului în plus față de ingredientele active include arome care dau băuturii fierbinți o aromă plăcută de lămâie sau de miere-lămâie.

Formularul de eliberare este reprezentat de două tipuri de medicamente - Coldrex Broncho și Coldrex Knight. Acestea sunt medicamente expectorante și antipiretice, care includ guaifenesin și camfor. Conform instrucțiunilor, siropul poate fi administrat nu numai la adulți, ci și la copii de la 3 ani.

structură

Coldrex se referă la medicamente de acțiune simptomatică, adică oprește simptomele la rece, dar nu luptă împotriva cauzelor apariției lor.

Compoziția produsului Coldrex indiferent de forma de eliberare include trei principale active active:

 • Paracetamolul este un agent antipiretic eficient cu acțiune analgezică. Analgezicul non-narcotic reduce numărul de prostaglandine din organism și contribuie, de asemenea, la normalizarea centrului de termoreglare în hipotalamus.
 • Acidul ascorbic este o vitamină imunostimulatoare care contribuie la creșterea imunității nespecifice. Datorită vitaminei C, Coldrex stimulează o creștere a activității fagocitare a macrofagelor. În plus, acidul ascorbic dă proprietățile antioxidante ale medicamentului.
 • Fenilefrina este un remediu simptomatic care elimină umflarea membranei mucoase a tractului respirator superior. Ajută la a face față rinoreei și congestiei nazale.

Datorită acestei compoziții, medicamentul, în cel mai scurt timp posibil, ameliorează aproape toate simptomele unei răceli. Cu toate acestea, nu provoacă somnolență și reacții alergice.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul va ajuta la scăderea următoarelor simptome:

 • hipertermie (febră);
 • congestie nazală și rinită;
 • dureri musculare și frisoane;
 • disconfort în gât și sinusuri paranasale;
 • dureri de cap și lacrimare.

Cu alte cuvinte, Coldrex suprimă simptomele neplăcute în următoarele boli:

Regimul de dozare

Pulberile HotRem și MaksGripp

Cuprins 1 pungă se toarnă într-un pahar cu apă fierbinte (200 ml) și se amestecă până se dizolvă. Înainte de utilizare, puteți adăuga apă rece sau zahăr.

 • pentru adulți - 1 plic de 3-4 ori pe zi, cu un interval de 4-6 ore, dar nu mai mult de 4 plicuri pe 24 de ore;
 • pentru copiii de peste 12 ani - 1 plic cu un interval de 6 ore, dar nu mai mult de 3 plicuri în 24 de ore.

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani li se recomandă să ia un plic la fiecare 4 ore, dar nu mai mult de 4 plicuri pe zi. Nu depășiți doza specificată.

Conținutul pungii se toarnă într-o cană și se toarnă 125 ml apă fierbinte, apoi se agită până se dizolvă.

Medicamentul este luat indiferent de masă, bea multă apă.

 • pentru copii 6-12 ani - 1 comprimat de 3-4 ori pe zi;
 • pentru copiii de 12 ani - 2 comprimate de cel mult 4 ori pe zi;
 • pentru adulți - 2 comprimate de până la 5 ori pe zi.

În ciuda concentrației mari de substanțe active din comprimate, acestea pot fi utilizate chiar și pentru femeile însărcinate, dar numai după consultarea cu un specialist.

Pentru confort, fiecare pachet de medicament este echipat cu o cană de măsurare cu note în 5 și 10 ml.

 • adulți și copii cu vârsta mai mare de 12 ani (10 ml) pe recepție;
 • copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani (5 ml) pe recepție.

În ambele cazuri, dacă este necesar, o singură doză poate fi administrată în mod repetat la fiecare 2-3 ore.

De droguri este luat o dată pe zi - pe timp de noapte, chiar înainte de culcare.

 • adulți și copii cu vârsta peste 12 ani - 20 ml (4 linguri, câte 5 ml fiecare);
 • copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani - 10 ml (2 linguri de 5 ml).

Indiferent de forma de eliberare, Coldrex nu poate fi utilizat mai mult de 5 zile la rând. Dacă simptomele persistă, este necesar să întrerupeți tratamentul și să consultați un medic.

Contraindicații

Coldrex conține paracetamol, care, în cantități mari, poate crea stres asupra unor organe interne, în special a ficatului și a rinichilor. Prin urmare, nu este de dorit să se utilizeze în prezența:

 • diabet și hipertensiune arterială;
 • afecțiuni cardiace și hipertiroidism;
 • disfuncții renale și hepatice;
 • tulburări hematopoietice.

În plus, este interzisă combinarea Coldrex cu alte medicamente, care includ paracetamol.

Efecte secundare

Când se observă doza, Coldrex este bine tolerat de majoritatea pacienților. În cazuri rare, pot să apară următoarele reacții adverse:

 • dureri de cap;
 • greață;
 • inima palpitații;
 • hipertensiune arterială;
 • reacții alergice sub formă de erupție cutanată tranzitorie, urticarie, angioedem.

Așa cum am menționat deja, paracetamolul creează o sarcină considerabilă asupra sistemului "filtrare", care include ficatul și rinichii. Atunci când interacționează cu alcoolul, paracetamolul duce la intoxicație severă a organismului, care este însoțită de manifestarea unor astfel de efecte secundare:

 • greață și amețeli;
 • palpitații cardiace și vărsături;
 • bronșic și diaree;
 • gura uscata si dureri de cap.

Întrebări și răspunsuri

Toate răspunsurile Scop Contraindicații Compatibilitate de siguranță Aplicație Compoziție

Ce remediu Coldrex ajută cel mai bine la temperaturi ridicate?

Coldrex Maxgripp, deoarece conține 1000 mg paracetamol.

Trebuie să iau medicamente antipiretice suplimentare în timp ce iau medicamente Coldrex?

Nu, Coldrex nu trebuie utilizat concomitent cu alte medicamente care conțin paracetamol. Dacă temperatura nu scade, consultați un medic.

Poate Coldrex să fie luat pentru profilaxie?

Nu, Coldrex nu este utilizat pentru a preveni răcelile și gripa.

Coldrex ajută la tuse? Care dintre ele?

În cazul tusei în piept (umed), puteți utiliza Coldrex Broncho (conține guaifenesin, care reduce vâscozitatea sputei și facilitează tusea) sau comprimate Coldrex, deoarece, în plus față de paracetamol, comprimatele conțin terpinhidratul componentului expectorant. Cu tuse uscată noaptea, Coldrex Knight poate fi luat.

Poate Coldrex Broncho să fie administrat unui copil cu tuse toracică?

Este necesar să consultați un medic pentru examinare suplimentară. Cu o tuse toracică (umedă), medicul poate recomanda Coldrex Broncho unui copil de peste trei ani.

Are Coldrex un efect analgezic?

Da, deoarece principalul ingredient activ din compoziția sa este paracetamolul, care are un efect analgezic.

Pot să iau Coldrex cu frig?

Da, deoarece Coldrex Phenylephrine, care face parte din Coldrex, reduce efectiv congestia nazală și secreția nazală. Cu toate acestea, Coldrex trebuie luat numai dacă există și alte simptome la rece, pe lângă răceala obișnuită (febră, frisoane, mușchii și articulațiile inflamate, dureri în gât).

Poate temperatura să persiste la administrarea Coldrex timp de 3 zile?

Dacă, după ce ați luat Coldrex timp de 3 zile, temperatura persistă, consultați un medic. În acest caz, este necesară o examinare suplimentară, deoarece cauza temperaturii înalte nu poate fi doar o răceală sau o gripă.

Ce este mai bine să dați tusei copilului?

Coldrex eliberează o durere de cap cu o răceală?

Da, deoarece principalul ingredient activ al Coldrex este paracetamolul, care are activitate analgezică.

Care dintre medicamentele Coldrex luptă împotriva tusei?

În cazul tusei în piept (umed), puteți utiliza Coldrex Broncho (conține guaifenesin, care reduce vâscozitatea sputei și facilitează tusea) sau comprimate Coldrex, deoarece, în plus față de paracetamol, comprimatele conțin terpinhidratul componentului expectorant. Cu tuse uscată noaptea, Coldrex Knight poate fi luat.

Care dintre medicamentele Coldrex este cea mai eficientă?

Medicamentul este selectat individual, în funcție de severitatea simptomelor bolii.

Este Coldrex Broncho potrivit pentru un copil 2 ani 11 luni?

Nu. Coldrex Broncho poate fi utilizat de copii de la vârsta de 3 ani. Coldrex tablete, Coldrex Junior, Coldrex Knight pot fi administrate copiilor de la 6 ani.

Poate fi administrat unui copil cu dermatită atopică Coldrex Broncho?

Consultați-vă medicul.

Poate Coldrex să fie luat pentru a calma mahmureala?

Nu. Pentru a evita deteriorarea toxică a ficatului, Coldrex nu trebuie combinat cu consumul de băuturi alcoolice, ci trebuie luat de persoanele predispuse la consumul cronic de alcool.

Pot să iau medicamente Coldrex pentru diabet?

Nu. Diabetul zaharat este o contraindicație pentru Coldrex.

Pot pacienții cu hipertensiune arterială, hipertensiune arterială să ia Coldrex?

Nu. Hipertensiunea arterială este o contraindicație pentru Coldrex.

De la ce vârstă poți lua Coldrex MaksGripp?

Există contraindicații pentru Coldrex?

Contraindicațiile la medicamentele Coldrex includ: o reacție alergică la componentele medicamentului din istorie, vârsta de până la 6 ani (comprimate Coldrex, Knight, Junior), boli hepatice și renale severe, boli de sânge, tirotoxicoză, diabet zaharat, hipertensiune arterială, infarct miocardic, tahiaritmiile, stenoză aortică), deficiență ereditară de glucoză-6-fosfat dehidrogenază, adenom de prostată, glaucom cu închidere în unghi.

Care sunt unele dintre efectele secundare ale Coldrex?

Coldrex este de obicei bine tolerat în timpul utilizării normale. Paracetamolul produce rareori efecte secundare. Uneori sunt posibile reacții alergice: erupție cutanată, urticarie, angioedem. Fenilefrina poate provoca greață, cefalee, o ușoară creștere a tensiunii arteriale, foarte rar, palpitații care apar atunci când nu mai luați medicamentul.

Ce efecte secundare are Coldrex HotRem?

Atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, ingredientele active sunt de obicei bine tolerate și rareori au efecte secundare. Paracetamolul poate determina reacții alergice: erupție cutanată, urticarie, angioedem. Foarte rar - tulburări ale sistemului sanguin.

Fenilefrina poate provoca greață, cefalee, o ușoară creștere a tensiunii arteriale și, în cazuri rare, palpitații care trec după întreruperea tratamentului.

În cazul apariției reacțiilor adverse, consultați un medic.

Pot să iau Coldrex în timp ce conduc?

Da. Coldrex nu provoacă somnolență și nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și de a efectua lucrări care necesită concentrare. Excepția este Coldrex Knight.

Care pot fi complicațiile de la utilizarea pe termen lung a Coldrex?

Coldrex este unul dintre cele mai sigure medicamente pentru tratarea răcelii și a gripei. Durata utilizării la copii și adulți nu trebuie să depășească 5 zile. Ca orice alt medicament, Coldrex trebuie administrat corect și în conformitate cu instrucțiunile. Doza prelungită poate fi efect hepatotoxic și nefrotoxic, modificări ale compoziției sângelui.

Pot să iau Coldrex Hotrem după ce iau TheraFlu? Theraflu nu ajută.

Este posibil ca după ultima administrare a TheraFlu să nu fi trecut mai puțin de 4 ore, doza zilnică de paracetamol nu depășește 4 g și dacă durata totală a administrării TheraFlu nu depășește 5 zile.

Este posibil să luați comprimatele Coldrex și Panadol în același timp?

Nu. Tabletele Coldrex și Panadol conțin același ingredient activ, paracetamol, pentru a evita deteriorarea toxică a ficatului, acestea nu trebuie luate în același timp.

Poate fi administrat Coldrex împreună cu alte medicamente antipiretice?

Nu, nu trebuie să utilizați Coldrex împreună cu alte medicamente antipiretice. Dacă temperatura după administrarea Coldrex nu scade, consultați un medic.

Este posibil să luați Coldrex și Noliprel în același timp?

Nu. Noliprel (perindopril plus indapamid) este un medicament combinat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Prezența hipertensiunii arteriale este o contraindicație pentru Coldrex. Trebuie să consultați un medic.

Există o interacțiune cu medicamentele Coldrex cu alcool?

Schimbul de paracetamol din corpul uman are loc în ficat, cu participarea enzimei citocromului P450. Alcoolul crește activitatea acestei enzime și diminuează rezervele de glutation, endogen, crescând astfel hepatotoxicitatea paracetamolului.

Pentru a evita deteriorarea toxică a ficatului, Coldrex nu trebuie combinat cu consumul de băuturi alcoolice, ci trebuie luat de persoanele predispuse la consumul cronic de alcool.

Coldrex interacționează cu medicamentele contraceptive (de exemplu, Yarina)?

Nu există interacțiune medicamentoasă între Coldrex și medicamente contraceptive. Coldrex nu afectează efectul contraceptiv al Yarinei.

Cu care este contraindicat grupul antibiotic Coldrex?

Antisemitism antibiotic cu spectru larg, medicament anti-tuberculoză rifampicină, care interacționează cu paracetamolul, crește frecvența și severitatea disfuncției hepatice, prin urmare, nu se recomandă utilizarea concomitentă a medicamentelor care conțin rifampicină și paracetamol.

Eu iau un medicament de pierdere în greutate - Meridia (sibutramină). Coldrex care ia pilule afectează efectul acestui medicament?

Interacțiunile medicamentoase dintre comprimatele Coldrex și sibutramină nu sunt descrise. Este recomandabil să consultați un medic.

Poate Coldrex să fie luat de către femei care alăptează?

Luați legătura cu medicul dumneavoastră dacă alăptați.

Este posibil să primiți Coldrex cu astm bronșic?

Da, astm bronsic nu este o contraindicație pentru Coldrex.

Poate Coldrex să fie utilizat de persoanele mai în vârstă?

Persoanele în vârstă au adesea boli concomitente de ficat, rinichi, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială. Coldrex poate fi utilizat la persoanele în vârstă fără contraindicații pentru administrarea indicată în instrucțiunile pentru medicament.

Poate Coldrex să fie utilizat de femeile gravide?

Consultați medicul dacă sunteți gravidă.

Pot folosi Coldrex pentru ulcer peptic?

Un ulcer gastric nu este o contraindicație pentru Coldrex. Consultați-vă medicul.

Pot ulcer peptic de stomac?

În prezent, nu există date privind exacerbarea ulcerului gastric provocat de aportul de Coldrex. Consultați-vă medicul.

Cât de des pot lua comprimatele Coldrex și Hotrem?

Adulți (inclusiv vârstnici) și copii cu vârsta de peste 12 ani.

Un plic sau două comprimate la fiecare 4-6 ore, dacă este necesar. Nu luați mai mult de 4 plicuri sau 8 comprimate în 24 de ore. Nu luați medicamentul mai mult de 4 ore.

Pot fi comprimate Coldrex lapte?

Nu este recomandat, este mai bine să beți apă curată.

Trebuie să se mărească doza de Coldrex cu o greutate foarte mare (130 kg)?

Nu. Doza maximă unică de paracetamol, chiar dacă este supraponderală, nu trebuie să depășească 1 gram, doza maximă zilnică de 4 grame.

Cât timp pot să dau un copil de nouă ani Coldrex Broncho?

Nu mai mult de 7 zile, dacă tusea persistă, consultați un medic.

Câte zile trebuie să stați în pat în timpul unei friguri?

Pentru a normaliza temperatura și pentru a îmbunătăți starea de bine.

Câte zile ar trebui să fie luate Coldrex?

Coldrex nu trebuie administrat în mod regulat. Recepția Coldrex este indicată numai atunci când este necesar. Coldrex trebuie întrerupt după ce temperatura a scăzut și starea sa îmbunătățit. Medicamentul nu este recomandat să dureze mai mult de 5 zile fără consultarea unui medic.

Câte zile poate fi administrat Coldrex dacă temperatura a scăzut, dar starea de sănătate persistentă persistă?

Coldrex nu este destinat cursurilor obișnuite. După reducerea temperaturii, trebuie să încetați să luați Coldrex.

Care este componenta principală a Coldrex?

Paracetamolul este un analgezic antipiretic care reduce febra și ameliorează durerea.

Clorhidratul de fenilefrină - decongestionant, reduce descărcarea și congestia nazală, ușurează respirația mai ușoară.

Coldrex - eliminarea rapidă a simptomelor la rece

Coldrex (Coldrex) - un medicament combinat care are anestezice antiinflamatoare, antipiretice și moderate

acțiune. Medicamentul îmbunătățește respirația nazală, elimină umflarea mucoasei nazale, ajută la reducerea simptomelor de intoxicație și febră.

Producătorul Coldrex este compania farmaceutică Smith Kline Beecham, care are birouri în țările Uniunii Europene: Marea Britanie, Irlanda, Spania.

Forma de eliberare Coldrex: comprimate și pulbere pentru prepararea unei băuturi terapeutice.

Structura include ingrediente active care au un efect terapeutic complex asupra corpului pacientului:

 • Paracetamolul (500 mg) - are un efect analgezic, antipiretic;
 • Cofeina (25 mg) - efect tonic diferit, reduce apariția intoxicației;
 • Fenilefrină (5 mg) - împiedică umflarea membranelor mucoase ale cavității nazale, restabilind respirația nazală;
 • Acid ascorbic (30 mg) - crește rezistența celulelor la efectele agenților virali;
 • Terpingidrat (20 mg) - are un efect antitusiv moderat;
 • Excipienți: amidon de porumb, povidonă, amidon solubil, laurilsulfat de sodiu, sorbat de potasiu, acid stearic, colorant, talc.

După ingerare, efectul terapeutic are loc cu coloana inferioară. și durează 5-6 ore.

Se recomandă aplicarea terapiei simptomatice pentru următoarele afecțiuni:

Metoda de aplicare a Coldrex depinde de vârsta pacientului. Se recomandă începerea tratamentului la primele semne de răceală. Pentru tratamentul copiilor cu vârsta de peste 12 ani, adulților li se prescrie un plic (1 tab) de 3-4 ori pe zi.

De asemenea, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, 1/2 plicuri (1/2 tab). Se recomandă până la 4 ori pe zi. Tabletele trebuie spălate cu apă, pulberea este diluată în 200 ml apă fierbinte (60-70 grade C), luată la cald.

Contraindicații și efecte secundare

Scopul Coldrex, în conformitate cu instrucțiunile de utilizare, este contraindicat:

 • Cu tulburări funcționale pronunțate ale rinichilor, ficatului;
 • Intoleranța la componentele medicamentului;
 • Utilizare simultană cu medicamente care conțin paracetamol;
 • Copiii până la 6 ani;
 • Diabet zaharat, tirotoxicoză;
 • Boli hematologice;
 • Ulcer peptic, gastrită;
 • Hipertensiune.

Cu tratament în cazuri rare, sunt posibile manifestări alergice (urticarie, angioedem), tulburări de somn, tahicardie și disfuncție hepatică.

Dacă utilizați din greșeală o doză mare, aceasta poate fi deranjată de durerea abdominală, transpirația, greața, vărsăturile, palpitațiile inimii. Este necesar să se consulte un medic, se recomandă lavaj gastric, luând sorbenți: Polysorb, Enterosgel, Lactofiltrum. În caz de otrăvire cu paracetamol, este prescris un antidot specific, acetilcisteină.

Pot aloca Coldrex în timpul sarcinii, alăptării?

În timpul sarcinii, lactația se administrează numai pe baza unei rețete medicale, datorită posibilelor efecte secundare.

Există analogi de medicamente?

Fervex, TheraFlu, Antigrippin Maximum au proprietăți farmacologice similare. Aceste medicamente au un efect terapeutic complex, compoziția lor diferă ușor.

Costul antigrippinului Maxim produs în Rusia este ușor mai mic decât prețul produsului Coldrex.

La temperatura camerei, într-un loc uscat și întunecat. Timpul de stocare este de 4 ani.

Este eliberat în rețeaua de farmacii fără prescripție medicală. Prețul mediu al medicamentului:

 • Tablete Coldrex, № 12 - 65 - 80 ruble;
 • Coldrex Hotrem, în saci (5 bucăți pe 5 g), cu gust de lămâie - 135 - 150 ruble;
 • Coldrex Hotrem, în saci (10 bucăți de 5 g), gustul de lamaie și miere - 245 - 260 ruble.

Produse pentru sănătate și frumusețe, sport și recreere. Livrare în Rusia.

Site de propulsie Neboleem-net.ru

Copierea materialelor este interzisă.

Înainte de a utiliza medicamentul, consultați-vă medicul. 18+

Coldrex Instrucțiuni de aplicare

Coldrex este un medicament combinat utilizat în tratamentul SRAS și al gripei. În vânzarea medicamentului se găsesc sub formă de: sirop, tablete și pulberi pentru prepararea soluțiilor terapeutice.

În funcție de condițiile de temperatură de până la 25 ° C, durata de depozitare este de 4 ani.

Formularul de eliberare

Coldrex este un grup de medicamente a căror acțiune are ca scop stoparea simptomelor unei răceli provocate de virusurile gripale, parainfluenza și alte infecții virale respiratorii acute (ARVI). Produs în următoarele forme de dozare:

 • Tabletele Coldrex, 12 bucăți pe pachet, sunt destinate copiilor de la vârsta de șase ani și adulților.
 • Coldrex Junior Hotdrink baby pulbere pentru soluție. În cutie sunt ambalate 10 saci de 3 grame. Proiectat pentru copii de la vârsta de șase ani. Medicamentul conține arome de lamaie.
 • Pulbere pentru administrarea soluției orale HotRem. Ambalat în 5 sau 10 plicuri. Fiecare pungă conține 750 mg paracetamol. Instrumentul este aprobat pentru utilizare de către copiii de peste 12 ani și adulți.
 • Coldrex MaxGripp formă pulbere pentru soluție orală. Ambalat în 5 sau 10 plicuri. În compoziția fiecărei pungi se află 1000 mg de paracetamol. Permise de utilizare de către persoane de 18 ani.
 • Coldrex Knight sirop cu un volum de 100 ml sau 160 ml, este atașat un capac de măsurare. Acțiunea are drept scop eliminarea principalelor simptome de răceală și gripa. Este recomandat pentru utilizare de către adulți și copii de la vârsta de șase ani.
 • Coldrex Broncho sirop, expectorant, 100 sau 160 ml fiecare, cu capac de măsurare. 5 ml de sirop conține guaifenesin 100 mg. Broncho poate fi utilizat pentru a trata adulții și copiii de la vârsta de trei ani.

Proprietăți farmacologice

Coldrex își justifică popularitatea în rândul populației datorită ameliorării rapide a simptomelor de răceală și gripa majore. Compoziția include 5 componente principale active. Vorbim despre paracetamol, acidul ascorbic, fenilefrina, cafeina și terpinhidratul. Datorită raportului adecvat al componentelor, este posibil să se influențeze imediat procesele patologice cauzate de ARVI.

Paracetamolul are rezultate antipiretice (antipiretice) și analgezice minore. Blochează inflamația prostaglandinelor și sinteza mediatorului durerii, afectează centrul de termoreglare situat în hipotalamus, datorită căruia are loc o normalizare rapidă a temperaturii corpului.

Vitamina C (acid ascorbic) activează sistemul imunitar, crește rezistența la virusurile patogene.

Fenilefrina este un mimetic alfa adrenergic care îngustă vasele de sânge din cavitatea nazală, care este responsabilă pentru înlăturarea puffiness în țesuturi, reducerea secreției mucoase și eliminarea congestiei nazale.

Cofeina are un efect tonic, îmbunătățește sănătatea, dă energie unui organism slăbit.

Terpingidratul este un expectorant eficient și o substanță antiinflamatoare care diluează sputa în bronhii, promovează eliberarea sa liberă și facilitează respirația.

Luând în mod curent Coldrex reduce simptomele de frig. Excesul de descărcare nazală și tusea dispar câteva zile după administrarea medicamentului, ceea ce reduce semnificativ probabilitatea complicațiilor.

Ingredientele active ale Coldrex sunt absorbite în tractul digestiv. Cea mai mare concentrație de componente este observată la o jumătate de oră după utilizarea unui agent farmacologic.

Indicații pentru utilizare

Eliminarea simptomelor asociate de gripă și frig:

 • dureri de cap;
 • febră;
 • slăbiciune;
 • umflarea mucoasei nazale;
 • durere în gât;
 • dureri ale corpului;
 • dureri musculare și articulare;
 • tuse neproductivă.

Metoda de utilizare și dozele recomandate

Dozajul și consumul de droguri depind de forma eliberării și de categoria de vârstă a pacientului. Fără prescripție, nu puteți utiliza medicamentul mai mult de 5 zile la rând. Nu depășiți doza recomandată de dozare.

Coldrex, instrucțiuni de bază pentru utilizare.

 • Comprimatele Coldrex sunt destinate adulților și copiilor de la vârsta de șase ani. Doza acceptabilă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani - 1 comprimat de 4 ori pe zi. Copii după 12 ani și pacienți adulți - 2 comprimate de 4 ori pe zi.
 • Pulberea pentru primirea suspensiei orale Hotdrink oral poate fi administrată copiilor de la vârsta de șase ani. Se adaugă conținutul sacului la 125 ml apă fierbinte. Beți de 4 ori pe zi, la intervale regulate.
 • Pulbere pentru administrarea suspensiei orale HotRem. La un pahar de apă fierbinte, fără apă clocotită, adăugați conținutul unui plic. Adulții trebuie să ia un plic după 4-6 ore, de până la 4 ori pe zi. Copiii de la 12 ani după 6 ore, de cel mult 3 ori pe zi.
 • Pulbere pentru administrarea soluției orale MaxGripp. La un pahar de apă caldă adăugați o pungă, amestecați. Următoarea metodă nu este mai devreme decât în ​​4-6 ore, de până la 4 ori pe zi. Interzis persoanelor cu vârsta sub 18 ani, datorită concentrației mari de paracetamol.
 • Coldrex Broncho Sirop. Adulții și copiii de peste 12 ani trebuie să ia 10 ml. Copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani 5 ml. Este necesar să se observe intervalul dintre dozele de cel puțin 2-3 ore.
 • Coldrex Knight Sirop. Luați o dată pe zi, înainte de a merge la culcare noaptea. La 20 ml se acceptă pacienți de la 12 ani. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, doza admisă este de 10 ml de sirop. Rețineți că doza totală de paracetamol nu trebuie să depășească 4 grame pe zi.

Contraindicații, supradoze și efecte secundare

Este interzisă combinarea Coldrex cu medicamente care conțin paracetamol. Principalele contraindicații pentru utilizare:

 • intoleranța individuală a uneia dintre componente;
 • - afecțiuni renale și hepatice severe;
 • tulburări de sânge;
 • presiunea intraoculară (glaucom);
 • diabet;
 • boli cardiace (infarct miocardic).

La respectarea dozelor, Coldrex este bine tolerat de către pacienți în majoritatea cazurilor. În situații rare, se observă următoarele reacții adverse:

 • greață;
 • dureri de cap;
 • inima palpitații;
 • o anumită creștere a tensiunii arteriale;
 • manifestări alergice sub formă de erupție cutanată, urticarie, angioedem.

Dacă apare oricare dintre reacțiile de mai sus, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și să consultați un medic.

În timpul sarcinii și alăptării

Orice formă farmaceutică de Coldrex este interzisă de către femeile însărcinate. Alăptarea în timpul tratamentului cu medicamentul trebuie întreruptă.

Interacțiuni medicamentoase

Producătorul nu recomandă combinarea produselor Caldres și a altor medicamente, printre care se numără alcoolul etilic și paracetamolul.

Administrarea concomitentă a Domperidone și Metoclopramide cu Coldrex este posibilă numai după consultarea unui medic. Aceste medicamente contribuie la absorbția rapidă a paracetamolului.

Paracetamolul reduce eficacitatea medicamentelor diuretice. Administrarea concomitentă de Coldrex cu glucocorticosteroizi crește riscul apariției glaucomului.

analogi

Analogii identici în compoziție nu există. Există un număr de medicamente care au un rezultat terapeutic similar, dar pot varia în funcție de cost și de compoziție. Acestea includ Antiflu, Vicks Active, Grimpmax, Maksikold.

Eficiență și recenzii

Efectul maxim se va observa dacă Coldrex este administrat la primele semne ale bolii. În această situație, medicamentul elimină rapid simptomele de frig și de gripă, ajutând o persoană să se întoarcă la un stil de viață activ.

Ivan, Rostov: "În ritmul meu rapid de viață nu este timp pentru răceală și temperatură. Cu doi ani în urmă, am descoperit Coldrex MaksGripp, la primele semne de boală, când există un nas curbat, o durere în gât, imediat cumpăr saci de medicamente la farmacie, beau înainte de culcare și dimineața fără semne de răceală.

Prezentul rezumat este abreviat și constată.

Publicații corelate:

Toate materialele postate pe portal sunt doar pentru scopuri informative.

Înainte de a aplica informațiile primite, consultați-vă medicul.

Întrebări și sugestii:

Copierea materialelor este permisă numai cu legătura activă cu sursa.

Coldrex - medicamente pentru tratarea răului la adulți, copii și în timpul sarcinii, instrucțiuni de utilizare, recenzii, analogi și forme de eliberare (pulbere pentru prepararea soluției HotRem, syrup Knight și Broncho, preparate Max Gluten, HotDrink Junior, comprimate) structură

În acest articol, puteți citi instrucțiunile de utilizare a medicamentului Coldrex. Prezentate recenzii ale vizitatorilor site-ului - consumatorii acestui medicament, precum și punctele de vedere ale medicilor specialiști în ceea ce privește utilizarea Coldrex în practica lor. O cerere mare de a vă adăuga mai activ feedbackul asupra medicamentului: medicamentul a ajutat sau nu a ajutat la scăderea bolii, ce complicații și efecte secundare au fost observate, care nu au fost menționate de producător în adnotare. Analoguri Coldreksa în prezența analogilor structurali disponibili. Utilizați pentru tratamentul simptomelor de răceli și gripă la adulți, copii, precum și în timpul sarcinii și alăptării. Compoziția și interacțiunea medicamentului cu alcoolul.

Coldrex este un medicament combinat pentru tratamentul simptomatic al bolilor respiratorii acute.

Paracetamolul are efecte antipiretice și analgezice. Elimină febra, reduce durerea de cap, durerile din mușchi și articulații, care adesea însoțesc gripa.

Clorhidratul de fenilefrină - simpatomimetic, îngustă vasele mucoasei nazale și sinusurilor paranasale, ducând la reducerea umflăturilor și facilitarea respirației nazale.

Acidul ascorbic reînnoieste nevoia crescuta de vitamina C pentru raceli si gripa, mai ales in stadiile initiale ale bolii.

Ingredientele active ale medicamentului nu provoacă somnolență și nu încalcă concentrarea de atenție.

Promethazina este un blocant al receptorilor H1 de histamină. Elimină umflarea mucoasei nazale și a tractului respirator superior, restabilind respirația nazală și reducând cantitatea de descărcare din nas.

Dextrometorfanul este un antitusiv care suprimă excitabilitatea centrului tusei și suprimă tusea de orice origine.

Coldrex Broncho - reduce tensiunea superficială și proprietățile adezive ale sputei, ceea ce reduce vâscozitatea și facilitează îndepărtarea din tractul respirator. Utilizarea medicamentului contribuie la trecerea tusei neproductive în productivitate.

Paracetamol + Cofeină + Clorhidrat de fenilefrină + Teringidat + Acid ascorbic (vitamina C) + excipienți (Coldrex).

Paracetamol + Clorhidrat de fenilefrină + Acid ascorbic + excipienți (HotRem, Max Influenza și Junior Hot Drink).

Paracetamol + clorhidrat de prometazină + bromhidrat de dextrometorfan + excipienți (Knight).

Guaifenezin + excipienți (sirop Broncho).

Paracetamolul este absorbit rapid și aproape complet din tractul gastro-intestinal, distribuția în fluidele corporale este relativ uniformă. Metabolizat în principal în ficat, cu formarea mai multor metaboliți. Cantitatea principală de medicament este afișată după conjugare în ficat. În formă neschimbată, nu se evidențiază mai mult de 3% din doza paracetamolului primit.

Acidul ascorbic este bine absorbit din tractul digestiv. Distribuția în țesuturi a corpului este largă. Metabolizat în ficat, excretat în urină sub formă de oxalat și nemodificat. Acidul ascorbic, luat în cantități excesive, se excretă rapid neschimbat în urină.

Fenilefrina este slab absorbită din tractul gastrointestinal și este metabolizată în timpul primului pasaj în intestin și ficat sub acțiunea MAO. Când se administrează fenilefrină în interiorul biodisponibilității medicamentului este limitată. Se excretă în urină aproape în întregime ca un conjugat de acid sulfuric.

Eliminarea simptomelor la rece și gripa:

 • creșterea temperaturii corporale;
 • dureri de cap;
 • frisoane;
 • dureri ale articulațiilor și mușchilor
 • congestie nazală;
 • tuse uscată;
 • traheită acută;
 • bronșită cu diverse etiologii;
 • durere în gât;
 • durere în sinusuri.

Pulbere pentru soluție pentru administrare orală (pentru copii) (Junior Hotdrink).

Pulbere pentru prepararea soluției orale (HotRem și MaksGripp).

Sirop (Broncho și Cavaler).

Instrucțiuni de utilizare și regim

Adulților și copiilor de peste 12 ani li se prescriu 2 comprimate de până la 4 ori pe zi. Copii în vârstă de 6-12 ani - 1 comprimat de până la 4 ori pe zi.

Nu depășiți doza recomandată. Medicamentul nu este recomandat pentru mai mult de 5 zile fără consultarea unui medic. Dacă simptomele persistă, consultați un medic.

Pulbere Junior Hotdrink

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, trebuie să se prescrie un plic, la fiecare 4 ore. Nu utilizați mai mult de 4 pliculețe timp de 24 de ore. Durata maximă de utilizare nu este mai mare de 5 zile. Dacă simptomele persistă, consultați un medic. Necesitatea de a continua tratamentul, medicul determină individual.

Conținutul unui plic se toarnă într-o cană, se toarnă aproximativ 125 ml de apă fierbinte, se amestecă până se dizolvă. Dacă este necesar, adăugați apă rece și zahăr.

Pulbere HotRem și MaksGripp

Adulților li se recomandă să ia un plic la fiecare 4-6 ore, dar nu mai mult de 4 plicuri timp de 24 de ore. Intervalul dintre doze trebuie să fie de cel puțin 4 ore.

Copiilor peste 12 ani li se prescrie un plic la fiecare 6 ore, dar nu mai mult de 3 plicuri în 24 de ore.

Conținutul unui plic trebuie să fie turnat într-un pahar de apă fierbinte (200 ml), agitat până la dizolvarea completă, dacă este necesar, puteți adăuga apă rece sau zahăr.

Durata maximă a medicamentului este de 5 zile.

Adulții (inclusiv pacienții vârstnici) și copiii cu vârsta peste 12 ani, medicamentul este prescris într-o singură doză de 200 mg (10 ml). Ar trebui să fie umplut cu sirop atașat cupe de măsurare la valoarea de 10 ml și să bea drogul. Dacă este necesar, o singură doză poate fi administrată din nou la fiecare 2-3 ore.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, medicamentul este prescris într-o singură doză de 100 mg (5 ml). Ar trebui să fie umplut cu sirop atașat cupe de măsurare la valoarea de 5 ml și beți medicamentul. Dacă este necesar, o singură doză poate fi administrată din nou la fiecare 2-3 ore.

Medicamentul este administrat doar o dată pe zi, noaptea, chiar înainte de culcare.

Adulți (inclusiv pacienți vârstnici) și copii cu vârsta peste 12 ani, medicamentul este prescris într-o singură doză de 20 ml (4 linguri de 5 ml).

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, medicamentul este prescris într-o singură doză de 10 ml (2 linguri de 5 ml).

 • reacții alergice (erupție cutanată, urticarie, angioedem);
 • trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoză;
 • iritarea mucoasei gastrointestinale;
 • gura uscata;
 • greață, vărsături;
 • diaree;
 • dureri de cap;
 • amețeli;
 • bronșic obstrucție;
 • insomnie;
 • o ușoară creștere a tensiunii arteriale;
 • palpitații.
 • absența genetică a glucozo-6-fosfat dehidrogenazei;
 • boli ale sistemului sanguin;
 • boli hepatice;
 • boli de rinichi;
 • hipertiroidism;
 • diabet zaharat;
 • hipertensiune arterială;
 • boli cardiace (stenoză marcată a gurii aortei, infarct miocardic acut, tahiaritmiile);
 • hiperplazia prostatică benignă;
 • închiderea glaucomului;
 • utilizarea concomitentă cu alte medicamente care conțin paracetamol;
 • administrarea simultană de antidepresive, inclusiv inhibitori ai MAO, și o perioadă de până la 14 zile după retragerea acestora;
 • epilepsie;
 • sarcinii;
 • alăptarea (alăptarea);
 • copii cu vârsta de până la 18 ani (MaxGripp), până la 12 ani (HotRem), până la 6 ani (Knight și Junior HotDrink), până la 3 ani (Broncho);
 • Hipersensibilitate la ingredientele care alcătuiesc medicamentul.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul Coldrex este contraindicat pentru utilizare în timpul sarcinii.

Dacă este necesar, în timpul alăptării trebuie să se ia decizia de încetare a alăptării.

Pacientul trebuie informat că dacă simptomele bolii persistă după 5 zile de la administrarea medicamentului, ar trebui să întrerupeți administrarea acestuia și să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Medicamentul trebuie luat numai în dozele recomandate.

Medicamentul nu trebuie luat simultan cu alte medicamente care conțin paracetamol, precum și alte analgezice non-narcotice (metamizol sodiu), medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) (acid acetilsalicilic, ibuprofen), barbiturice, medicamente anticonvulsivante, rifampicină și cloramfenicol

Se recomandă precauție în același timp cu Coldrex cu metoclopramidă, domperidonă, kolestiramină, anticoagulante indirecte (warfarină).

Pacienții care iau Coldrex trebuie să se abțină de la consumul de alcool. Nu se recomandă prescrierea medicamentului pentru alcoolism cronic.

Pacienții cu diete cu conținut scăzut de sodiu trebuie să ia în considerare faptul că 1 pungă de Coldrex conține 0,12 g de sodiu.

Când efectuați teste pentru a determina nivelul acidului uric și nivelul de glucoză din sânge, medicul trebuie avertizat cu privire la utilizarea Coldrex, deoarece medicamentul poate distorsiona rezultatele testelor de laborator care evaluează concentrația de glucoză și acid uric.

Paracetamolul, luat pentru o lungă perioadă de timp, mărește efectul anticoagulantelor indirecte (warfarină și alte cumarine), ceea ce crește riscul de sângerare.

Inductori microzomale enzimelor de oxidare în ficat (barbiturice, fenitoina, carbamazepina, rifampicina, AZT, fenitoina, etanol (alcool), flumetsinol, fenilbutazona și antidepresive triciclice) cresc riscul de hepatotoxicitate cu supradoze și concomitent cu paracetamol.

Inhibitorii oxidării microzomale (cimetidina) reduc riscul de acțiune hepatotoxică.

Paracetamolul reduce eficacitatea medicamentelor diuretice.

Metoclopramida și domperidona cresc, iar Kolestiramin reduce rata de absorbție a paracetamolului.

Paracetamolul îmbunătățește efectele inhibitorilor MAO, sedative, etanol (alcool).

Codrex administrat împreună cu inhibitori ai MAO poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

Fenilefrina reduce eficacitatea beta-blocantelor și a medicamentelor antihipertensive.

Antidepresivele triciclice cresc efectul simpatomimetic al fenilefrinei, numirea simultană a halotanului cu fenilefrină crește riscul de aritmii ventriculare.

Fenilefrina reduce efectul hipotensiv al guanetidinei, care, la rândul său, sporește activitatea alfa-adrenostimuluireusculară a fenilefrinei.

Antidepresivele, medicamentele antiparkinsonice, antipsihoticele, derivații fenotiazinici cresc riscul de retenție urinară, gură uscată și constipație.

Identificarea simultană a glucocorticosteroizilor (GCS) cu fenilefrină crește riscul apariției glaucomului.

Analogi ai medicamentului Coldrex

Analogi structurali ai substanței active:

Analoguri pentru grupul farmacologic (anilide în combinații):

 • Adzhikold;
 • AnGriCaps Maxim;
 • Antigrippin;
 • antigripale;
 • Copii AntiFlu;
 • Apap C Plus;
 • Brustan;
 • Vicks Active SimptoMax;
 • Gevadal;
 • Grippeks;
 • Grippostad;
 • Grippostad Good Night;
 • Grippostad S;
 • Gripa și gripă;
 • Gripa este extra pentru răceli și gripă;
 • Gripend;
 • Gripand HotActive;
 • Grippand HotActive Max;
 • Daleron C;
 • Daleron C junior;
 • Tylenol pentru copii pentru răceli;
 • dolar;
 • Ibuklin;
 • Cutie de intrare;
 • Inflyunet;
 • Kaffetin;
 • Caffetin rece;
 • Kodelmikst;
 • Coldact Flu Plus;
 • Coldrex MaxGripp;
 • Coldrex Knight;
 • Coldrex Hotrem;
 • Coldrex Hotrem cu aromă de lămâie;
 • Coldrex Hotrem cu gust de lămâie și miere;
 • Coldrex Junior Hot Drink;
 • Koldfri;
 • Koffedon;
 • Lemsip Lemon;
 • Lemsip Max;
 • Lăcustă neagră Lemsip;
 • Maxicold;
 • Maxicold Reno;
 • Meksavit;
 • Migrenium;
 • Migra nol;
 • Mulsineks;
 • NEXT;
 • Neoflu 750;
 • Novalgin;
 • Padeviks;
 • Panadein;
 • Panadol Extra;
 • Panoksen;
 • Parakodamol;
 • Paralel extra;
 • Paracetamol Extra;
 • Copii Paracetamol Extra;
 • Pentalgin;
 • Pentaflutsin;
 • Plivalgin;
 • Prostudoks;
 • Passage forte;
 • Rinzai;
 • Rinzasip;
 • Rinikold;
 • Saridon;
 • solpadein;
 • Solpadein Fast;
 • Stopgripan;
 • Stopgripan forte;
 • Strimol plus;
 • Tylenol pentru răceli;
 • TeraFlu;
 • Theraflu pentru frig și gripa;
 • TheraFlu pentru suplimentele la rece și gripa;
 • Theraflu Extratab;
 • Toff plus;
 • Trigan D;
 • Fastorik;
 • Fastk plus;
 • Febritset;
 • Femizol;
 • Fervex;
 • Fervex pentru copii;
 • Tuse uscată Vervex;
 • Rinită Ferwex;
 • Flukoldin;
 • Flyukoldeks;
 • Flyukomp;
 • Flucomp Extratab;
 • Flyustop;
 • Hayrumat;
 • Efferalgan cu vitamina C;
 • Yunispaz.

Coldrex - tablete, capsule, pulbere și sirop pentru administrare orală cu gripa și frig. O descriere detaliată a medicamentului.

Nimeni nu-i place să rănească. În timpul unei friguri, toată lumea caută un remediu eficient care să scape de boala lor cât mai repede posibil. Deseori alegerea ta este lăsată la preparatele Coldrex. Un antibiotic de orice fel este prescris de un medic pentru boli mai grave și are multe contraindicații.

Înainte de a continua citirea: Dacă sunteți în căutarea unei metode eficiente de a scăpa de o răceală, faringită, amigdalită, bronșită sau răceli, atunci asigurați-vă că vă uitați la această secțiune a site-ului după ce ați citit acest articol. Aceste informații au ajutat atât de mulți oameni, sperăm că vă vor ajuta și voi! Deci, acum înapoi la articol.

Puteți alege cel mai potrivit medicament Coldrex pentru cazul dumneavoastră. Utilizarea acestui medicament în timpul răcelii și-a dovedit eficacitatea, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Instrucțiunile preparatelor Coldrex sunt de înțeles, ceea ce nu complică utilizarea acestora.

Coldrex este ales atunci când este necesar să se găsească un remediu rapid și sigur pentru tratarea răceliilor.

 • tablete;
 • pulbere cu arome diferite;
 • sirop;
 • capsule de acțiune prelungite.

În continuare, luăm în considerare instrucțiunile de utilizare a tuturor formelor de dozare ale Coldrex. Aflăm dacă drogul în timpul sarcinii, precum și posibilitatea de a primi asistență medicală. Luați în considerare și comparați analogii lui Coldrex - Theraflu și Ferwex.

Coldrex tablete

Anterior, preparatele Coldrex au fost produse sub formă de pulbere, ceea ce a făcut dificilă utilizarea acestora pe șosea, la locul de muncă și în alte locuri unde nu este posibilă utilizarea pulberii pentru a face o băutură fierbinte. Acum, forma a apărut - în comprimate.

Indicațiile pentru utilizare sunt simptomele unei boli reci: febră, dureri de cap, congestie nazală sau descărcare grea de la ea, frisoane, disconfort la nivelul nazofaringiului și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Fiecare comprimat conține:

 • paracetamolul, care are efect antipiretic și analgezic;
 • cofeina, care are un efect tonic;
 • Fenilefrină, care ameliorează umflarea membranei mucoase în nas și sinusuri;
 • vitamina C (acid ascorbic), care suplimentează necesarul organismului pentru această vitamină în perioada de frig.

De asemenea, în compoziția comprimatelor se includ alte substanțe, dar ele sunt auxiliare (amidon solubil, amidon de porumb, talc și altele).

Capsule comprimate, dublu-strat (culori albe și portocalii). Pe o parte a tabletei este gravat (Coldrex).

 • sensibilitate deosebită la componentele comprimatelor Coldrex;
 • tulburări de sânge;
 • orice anomalii ale ficatului și ale rinichilor;
 • diabet zaharat;
 • hipertiroidism;
 • hipertensiune arterială;
 • luând alte medicamente care conțin paracetamol.

Coldrex este recomandat adulților și copiilor de la 12 ani la două comprimate de cel mult patru ori pe zi, iar pentru copii de la șase ani la un singur comprimat.

Fără consultarea cu medicul dumneavoastră, Coldrex nu trebuie luat mai mult de cinci zile. Dacă simptomele persistă, un specialist va prescrie un alt tratament medicamentos.

Dacă luați Coldrex comprimate în conformitate cu instrucțiunile din dozele indicate, atunci medicamentul trebuie să fie bine tolerat.

Paracetamolul are efecte secundare destul de rar. Poate doar manifestarea oricăror reacții alergice (erupții pe piele, mâncărime, urticarie). În cazul utilizării pe termen lung a unor doze mari de paracetamol, pot apărea efecte toxice asupra rinichilor și a ficatului.

Fenilefrina provoacă uneori greață, dureri de cap, creșterea frecvenței cardiace și o ușoară creștere a tensiunii arteriale.

Cofeina cu consum redus de cafea sau ceai poate da reacții sub formă de iritabilitate și excitabilitate nervoasă.

Dacă apar reacții în timpul consumării comprimatelor Coldrex, consultați un medic.

Primele semne ale unui supradozaj cu Coldrex sunt un sentiment de bunăstare, însoțit de greață, vărsături, durere în stomac și transpirație excesivă. După un timp, pot apărea semne de afectare hepatică toxică. Alte cazuri mai severe de intoxicație sunt însoțite de insuficiență renală și comă.

La primul semn de supradozaj al unui medicament, se recomandă să provocați vărsături și să consultați un medic. Pacientul trebuie să spele stomacul în următoarele patru ore, după care tratamentul este indicat.

Interacțiunea cu componentele Coldrex cu alte medicamente:

Coldrex nu se utilizează simultan și timp de două săptămâni după anulare:

 • cu beta-blocante;
 • cu antidepresive triciclice;
 • cu inhibitori de MAO.

Posibila dezvoltare a afectării hepatice toxice:

 • cu barbiturice;
 • cu difenină;
 • rifampicina și alți inductori ai enzimei hepatice.

Pentru a primi preparatul Coldrex, trebuie să vă adresați cu siguranță medicului dumneavoastră atunci când utilizați:

 • metoclopramida și domperidona, care sunt utilizate pentru a trata greața și vărsăturile (ambele medicamente accelerează absorbția paracetamolului);
 • Kolestiramin, care este utilizat pentru a reduce colesterolul (încetinește absorbția paracetamolului).
 • Coldrex nu trebuie combinat cu consumul de alcool;
 • Acest medicament pentru copii poate fi luat de la vârsta de șase ani. Pentru admiterea la copiii cu vârsta mai mică de această vârstă, recomandarea medicului este necesară;
 • femeile gravide pot fi luate, dar numai după consultarea unui specialist;
 • același lucru se aplică și mamelor care alăptează.

Comprimatele Coldrex sunt eliberate din farmacii fără prescripție medicală.

Condiții de depozitare: într-un loc uscat inaccesibil copiilor, la o temperatură de cel mult 25 ° C.

Perioada de valabilitate: 4 ani.

Coldrex hotrem

Coldrex Hotrem este o pulbere, solubilă în apă. Rezultatul este o soluție cu aromă de lămâie sau coacăz negru.

Pudra conține paracetamol, fenilefrină și acid ascorbic (vitamina C). Excipienți: arome, oferind soluției un miros caracteristic (lămâie, zmeură sau coacăz negru), acid citric, zaharoză, zaharină sodică și altele.

Indicațiile pentru utilizare sunt simptomele unei boli reci: febră, dureri de cap, congestie nazală sau descărcare grea de la ea, frisoane, disconfort la nivelul nazofaringiului și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

 • sensibilitate deosebită la componentele Coldrex Hotrem;
 • tulburări de sânge;
 • orice anomalii ale ficatului și ale rinichilor;
 • diabet zaharat;
 • hipertiroidism;
 • hipertensiune arterială;
 • luând alte medicamente care conțin paracetamol.

Se toarnă praful din pungă într-un recipient, se toarnă 200 ml apă fierbinte și se amestecă. Puteți adăuga zahăr și apă rece.

Coldrex Hotrem poate fi administrat numai copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Dozaj: adulți - un plic la fiecare 4-6 ore, dar nu mai mult de patru pliculețe pe zi;

copii - o pungă de ceai Coldrex în șase ore, dar nu mai mult de trei pungi pe zi.

Nu este recomandat să luați Coldrex timp de cinci zile fără a vă consulta medicul în conformitate cu instrucțiunile. Dacă simptomele persistă, un specialist va prescrie un alt tratament medicamentos.

Dacă luați Coldrex Hotrem conform instrucțiunilor în dozele indicate, atunci medicamentul trebuie să fie bine tolerat.

Paracetamolul are efecte secundare destul de rar. Poate doar manifestarea oricăror reacții alergice (erupții pe piele, mâncărime, urticarie). În cazul utilizării pe termen lung a unor doze mari de paracetamol, pot apărea efecte toxice asupra rinichilor și a ficatului.

Fenilefrina provoacă uneori greață, dureri de cap, creșterea frecvenței cardiace și o ușoară creștere a tensiunii arteriale.

Dacă apar reacții în timpul consumului de Coldrex Hotrem, trebuie să vă adresați unui medic.

Primele semne ale unui supradozaj cu Coldrex Hotrem sunt o deteriorare a sănătății, însoțită de greață, vărsături, durere în stomac și transpirație excesivă. După un timp, pot apărea semne de afectare hepatică toxică. Alte cazuri mai severe de intoxicație sunt însoțite de insuficiență renală și comă.

Interacțiunea cu alte medicamente este similară cu cea a comprimatelor Coldrex.

Instrucțiuni speciale pentru administrarea medicamentului:

Această formă de medicament a medicamentului în timpul sarcinii nu este interzisă. Dar medicamentul trebuie luat numai la recomandarea medicului curant. Același lucru este valabil și atunci când alăptați.

Nu există contraindicații atunci când lucrați cu mecanisme și când conduceți un vehicul, deoarece nu are un efect sedativ.

Restul instrucțiunilor sunt aceleași ca și în cazul comprimatelor Coldrex.

Eliberat din farmacii fără prescripție medicală.

Condiții de depozitare: într-un loc uscat inaccesibil copiilor, la o temperatură de cel mult 25 ° C.

Perioada de valabilitate: 3 ani.

Coldrex Maxgripp

Compoziția Coldrex maxgripp include paracetam în doza unică maximă permisă - 1000 mg. Acesta este unul dintre puținele medicamente care conțin o astfel de doză de paracetamol, pleacă de la farmacii care sunt permise fără prescripție medicală.

Coldrex Maxmax este destinat persoanelor care doresc să scape rapid de simptomele reci.

Ingrediente: paracetamol, fenilefrină și acid ascorbic (vitamina C). Excipienți: aromă, dând soluției un miros caracteristic de lămâie, acid citric, zaharină sodică, zahăr, citrat de sodiu și altele.

Contraindicațiile privind utilizarea Coldrex maxgripp sunt similare cu alte forme ale medicamentului.

Utilizarea în timpul sarcinii și alăptării este, de asemenea, o contraindicație.

Instrucțiuni speciale și interacțiuni cu alte medicamente:

Similar altor medicamente Coldrex.

Doar nu puteți să luați acest medicament în timpul alăptării și al sarcinii, precum și până la vârsta de 18 ani.

Metoda de utilizare a medicamentului Coldrex Maxgripp în conformitate cu instrucțiunile:

Se toarnă praful din pungă într-un recipient, se toarnă 200 ml apă fierbinte și se amestecă. Puteți adăuga zahăr și apă rece.

Adulți (persoane peste 18 ani): un plic la fiecare 6 ore, dar nu mai mult de 4 plicuri pe zi.

Nu este recomandat să luați Coldrex maxgripp mai mult de cinci zile fără a vă consulta medicul. Dacă simptomele persistă, un specialist va prescrie un alt tratament medicamentos.

Efectele secundare, supradozajul, condițiile de depozitare și distribuire din farmacii sunt similare cu alte medicamente Coldrex.

Perioada de valabilitate: 3 ani.

Coldrex broncho

Acest preparat Coldrex este un sirop folosit ca mucolitice și expectorant cu tuse uscată. Flegmul din canalele pulmonare este lichefiat și se îndepărtează ușor. Eliminat disconfort în tractul respirator inferior.

În 5 ml de Coldrex broncho conține substanța activă - guaifenesin, cântărind 100 mg.

Alte componente auxiliare: soluție de glucoză, ciclamat de sodiu, sirop, benzoat de sodiu, macrogol, acid acetic glacial, tinctură de ardei roșu (capsicum), ulei de semințe de anason, levomentol, apă deionizată, camfor și altele.

Broncho Coldrex sirop este un lichid maro închis vâscos, cu miros de anason și licorice. Inclusiv cu produsul este o cutie de măsurare.

 • posibilitatea reacțiilor alergice la componente;
 • boli ulcerative ale tractului gastrointestinal în stadiul acut.

Medicamentul este potrivit pentru copii de la vârsta de trei ani.

La vârsta de 3 până la 12 ani, se recomandă 5 ml după 3 ore, dar nu mai mult de 5 zile.

Adulților și copiilor de 12 ani li se recomandă 10 ml de broncho Coldrex în 2-3 ore, dar nu mai mult de 5 zile.

Sub rezerva instrucțiunilor, Coldrex broncho nu provoacă reacții adverse.

Uneori reacții alergice la componentele medicamentului, precum și somnolență.

Dacă vă simțiți indiferent dacă vi se administrează un medicament sau când aveți reacții alergice, întrerupeți tratamentul și consultați-vă medicul.

Dacă vă simțiți somnolență de la Coldrex broncho, încercați să evitați să conduceți vehicule și mecanisme.

Supradozaj și interacțiune cu alte medicamente:

Dozele mari de medicament cauzează greață și vărsături. Indicații terapeutice aplicate.

Coldrex broncho poate fi utilizat simultan cu alte medicamente care vizează tratamentul bolilor sistemului bronhopulmonar. Nu trebuie luat împreună cu medicamente care vizează suprimarea tusei, deoarece acest lucru va complica expectorarea sputei din canalele pulmonare.

 • nu luați medicamentul mai mult de cinci zile fără o rețetă specială;
 • în tratamentul de a lua o cantitate mare de lichid;
 • ia Coldrex broncho cu prudență la persoanele cu diabet zaharat, precum și la pacienții a căror boală este însoțită de acumularea de spută;
 • acest medicament este prescris de medic pentru femeile însărcinate și care alăptează.

Coldrex broncho este eliberat din farmacii fără prescripție medicală.

A se păstra la o temperatură care nu depășește 30 ° C și la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate 3 ani.

Coldrex junior

Coldrex Junior este o soluție pentru părinți, care facilitează foarte mult lupta împotriva răcelii la copii.

Compoziția Coldrex Junior este selectată astfel încât să afecteze în mod cuprinzător toate simptomele la rece, care nu necesită adăugarea de fonduri suplimentare. Copilul Coldrex scade temperatura, vă face să vă simțiți mai bine, elimină durerea în gât și se calmează.

Acest medicament are un miros și un gust plăcut. Doza de paracetamol conținută în acesta (300 mg) este sigură pentru copii.

 • paracetamolul, care are efect antipiretic și analgezic;
 • cofeina, care are un efect tonic;
 • Fenilefrină, care ameliorează umflarea membranei mucoase în nas și sinusuri;
 • vitamina C (acid ascorbic), care suplimentează necesarul organismului pentru această vitamină în perioada de frig.

Se toarnă pulberea din pungă într-un recipient, se umple cu apă fierbinte de 125 ml și se amestecă. Puteți adăuga zahăr și apă rece.

Coldrex Junior poate fi administrat numai copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Dozaj: un plic după patru ore, dar nu mai mult de patru pliculețe pe zi.

Nu este recomandat să luați Coldrex Junior mai mult de cinci zile fără a vă consulta medicul. Dacă simptomele persistă, un specialist va prescrie un alt tratament medicamentos.

Contraindicații, efecte secundare, supradozaj, interacțiune cu alte medicamente:

Similar altor medicamente Coldrex descrise mai sus.

Acest medicament este perfect pentru tratamentul rapid al copiilor și nu are practic contraindicații.

Nu necesită o rețetă pentru plecarea de la farmacii.

Depozitați la o temperatură de maximum 25 ° C și la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate 3 ani.

Coldrex noapte

Coldrex Knight este destinat tratamentului simptomelor unei raceli pe timp de noapte.

Compoziția Coldrex Knight include paracetamol (500 mg), prometazină și dextrometorfan, care împreună afectează toate simptomele răcelii obișnuite: congestie nazală sau descărcare grea a acesteia, creșterea temperaturii corporale, dureri de cap, frisoane, greață, dureri musculare și articulații, tuse.

Coldrex se ia noaptea și o dată pe zi. Pentru ușurința de utilizare există o ceașcă de măsurare.

Copii în vârstă de 6 ani și până la 12 - 10 ml.

Adulți și copii după 12 ani - 20 ml.

Nu luați medicamentul mai mult de trei zile. Dacă salvați sindroamele, consultați un medic.

Nu beți Coldrex când luați paracetamol în timpul zilei într-o cantitate de până la 4 g.

Contraindicațiile pentru utilizare, reacțiile adverse, supradozajul și instrucțiunile speciale sunt similare cu medicamentele descrise mai sus.

Mamele insarcinate gravide pot folosi acest instrument, dar numai cu permisiunea medicului curant. Același lucru se aplică la alăptare.

Coldrex Immuno

Coldrex Immuno este o pilula a cărei acțiune are drept scop o acțiune rapidă și eficientă împotriva simptomelor la rece.

Compoziția comprimatelor include:

 • paracetamolul, care are efect antipiretic și analgezic;
 • cofeina, care are un efect tonic;
 • Fenilefrină, care ameliorează umflarea membranei mucoase în nas și sinusuri;
 • vitamina C (acid ascorbic), care suplimentează necesitatea organismului de a obține această vitamină în timpul perioadelor de răceală;
 • terpinehidrat, care activează secreția de mucus în bronhii, ajută la eliberarea și reduce tusea.

Se recomandă ca adulții și copiii cu vârsta de 12 ani și peste să ia Coldrex două comprimate de 4 ori pe zi. Cursul recomandat de tratament nu este mai mare de cinci zile.

Reacțiile adverse, contraindicațiile, supradozele și instrucțiunile speciale sunt similare cu comprimatele Coldrex.

Acest medicament este prescris de un medic pentru mamele însărcinate și care alăptează.

Forma "Immuno" noua relatie cu alte medicamente Coldrex. Feedback despre ea pozitiv.

Pot folosi drogul în timpul sarcinii și alăptării?

Perioadele de sarcină și lactație sunt contraindicații numai pentru administrarea medicamentului Coldrex Maxgripp.

Pentru a lua alte medicamente Coldrex în timpul sarcinii și alăptării necesită consiliere de specialitate.

Coldrex și analogi: care medicament este mai bun?

Analogii medicamentului sunt medicamentele cu paracetamol.

Unul dintre cei mai populari analogi ai lui Coldrex este Ferwex. Este, de asemenea, un medicament destul de eficient pentru combaterea manifestărilor unei răceli. Cu toate acestea, se crede că, dacă nu vă simțiți bine, dar nu prea mult, trebuie să luați medicamente Coldrex. Fervex este administrat cu o stare de sănătate mai slabă.

De asemenea, foarte des considerat un alt analog al lui Coldrex - Theraflu. Și foarte des puteți întâlni o astfel de întrebare: "Care este mai bună decât Coldrex sau Theraflu?"

Paracetamolul este, de asemenea, parte a terapeuticului, la fel ca la Coldrex. Farmacia poate oferi Teraflu sau Coldrex atunci când li se cere să vândă un remediu rece. Prin urmare, este imposibil să spunem în mod specific ce este mai bun. Fiecare medicament este potrivit pentru o persoană individuală. Diferite între analogi și medicamente preț Coldrex.

Nu uitați că medicamentele Coldrex și analogii lor sunt concepute pentru a elimina simptomele unei răceli. Pentru a trata cauzele unei răceli, medicul va recomanda alte medicamente.

Costul pentru

Prețul medicamentului este de la 85 la 280 de ruble, în funcție de forma de dozare.

Articolul de mai sus și comentariile scrise de cititori sunt doar pentru scopuri informaționale și nu necesită tratament individual. Discutați cu un specialist despre propriile simptome și boli. În timpul tratamentului cu orice medicament, trebuie să utilizați întotdeauna instrucțiunile din pachet împreună cu acesta, precum și sfatul medicului dumneavoastră, ca ghid principal.

Pentru a nu pierde publicații noi pe site, este posibil să le primiți prin e-mail. Abonează-te.

Vrei să scapi de nas, gât, plămân și răceală? Apoi asigurați-vă că verificați aici.

Alăturați-vă, vorbiți și discutați. Opinia dvs. poate fi foarte importantă pentru mulți cititori!

Copierea materialelor fără permisiunea scrisă și referința deschisă este interzisă.

Top