Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Medicamente necostisitoare pentru prevenirea gripei si racelii
2 Bronșită
Rinita alergică - simptome și regim de tratament
3 Laringită
Efferalgan - instrucțiuni de utilizare, recenzii, analogi și forme de eliberare (lumanari 80 mg, 150 mg și 300 mg, comprimate efervescente 500 mg UPSA și vitamina C, sirop pentru copii, soluție 3%) medicamente pentru tratamentul durerii la adulți, de sarcină. structură
Image
Principal // Rinită

Copiii pot da teraflu?


La ce vârstă poți lua teraflu?

Aparent, intrebarea se refera la medicamentul "Theraflu", folosit pentru a trata racelile si gripa.

La urma urmei, acesta este un medicament complex, iar diferitele sale tipuri sunt folosite în cazuri diferite, pentru persoanele de diferite vârste.

Deci, despre medicamentul rece și anti-gripa "Theraflu".

Pot să le dau copiilor? Întrebarea este serioasă.

Drogul ajută la purtarea mai ușoară a bolii, deoarece reduce temperatura, durerea în gât și durerea de cap, congestia nazală. Cu toate acestea, acest medicament este recomandat pentru tratamentul copiilor de la vârsta de 12 ani (14 ani este de asemenea un copil).

Faptul este că baza medicamentului este paracetamolul și componentele vasoconstrictoare (de exemplu, fenilefrina).

Ar trebui să tratăm copiii cu teraflu?

Din ce în ce mai mult, atunci când se tratează o răceală, se transformă în chimistul pulberilor pentru a elimina simptomele reci. Această formă de eliberare a medicamentului nu este doar convenabilă și eficientă, ci are și un gust plăcut. Printre aceste pulberi, Teraflu deține poziții de conducere.

Aplicați medicamentul pentru boli infecțioase, infecții virale respiratorii acute, gripa, simptome alergice. De asemenea, beau ca profilaxie la primele simptome de răceală: dureri de cap, febră mare, dureri musculare, nas înfundat, dureri în gât.

Pe măsură ce medicamentul arată rezultate pozitive, mamele o văd ca pe o salvare de viață în timpul frigului copiilor lor. Dar, înainte de al da copilului, trebuie să vă dați seama dacă îl puteți folosi pentru a trata copiii.

Acțiuni farmacologice:

 • Scade temperatura
 • Opresc procesele inflamatorii
 • Durere ușoară
 • Are proprietăți antialergice

Disponibil sub formă de pulbere cu boabe galbene. Porții ambalate în saci, cu un gust de lămâie, fructe de pădure sau măr cu scorțișoară.

În compoziția sa, o pungă conține:

 • Paracetamolul (325 mg)
 • Acidul ascorbic (50 mg)
 • Clorhidratul de fenilefrină (10 mg)
 • Maleat de feniramină (20 mg)

Excipienți: acid citric, zahăr, coloranți, arome etc.

Cum să luați theraflu?

Metoda de aplicare în instrucțiuni este destul de simplă. Se toarnă conținutul sacului într-o ceașcă de apă fierbinte și se amestecă până se dizolvă. Uneori se adaugă gustul zahărului. Poate fi aplicat maxim o dată la patru ore.

Puteți bea medicamentul în orice moment al zilei, dar va fi mai eficient să beți noaptea. Îmbunătățirea sănătății este promisă în termen de trei zile după ingestie. Dacă nu este mai ușor să consulți un medic.

Deoarece teraflu are o bună proprietate antipiretică, multe mame se întreabă dacă o puteți lua copiilor?

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, teraflu este contraindicat la copiii cu vârsta sub 12 ani. Acest lucru se datorează faptului că conține o doză mare de paracetamol, contraindicată la copii. Utilizarea regulată a copiilor le poate determina insuficiența hepatică. Dacă doriți să reduceți căldura la un copil, este mai bine să utilizați doza de paracetamol destinată categoriei de vârstă și să întăriți sistemul imunitar cu vitamine.

După cum sa înțeles deja, teraflu pentru copii sub vârsta de 12 ani este împotrivă.

Copiii peste 12 ani ar trebui să ia medicamentul cu prudență. Amintiți-vă de contraindicații și că nu trebuie să utilizeze mai mult de două pliculețe pe zi.

Instrucțiunile includ astfel de contraindicații privind utilizarea Theraflu:

 • Sensibilitate de intrare
 • Reveniți la 12 ani
 • sarcină
 • alăptarea
 • Intoleranță la fructoză

Merită, de asemenea, să fii atent cu utilizarea fondurilor pentru pacienții cu diabet zaharat. Bolile severe ale rinichilor, ficatului, plămânilor, sângelui, hipertiroidismului pot fi, de asemenea, un motiv pentru a nu utiliza Teraflu. Dacă aveți cel puțin una dintre cele de mai sus, consultați un specialist înainte de a vă depune o cerere.

Nu recomandați să luați în interacțiune cu alte medicamente. Cu antidepresive, indicatori enzimatici hepatice și medicamente pe bază de alcool etilic.

Teraflu, efecte secundare:

 • Excitabilitate excesivă
 • Manifestarea reacțiilor alergice
 • Somn tulburare
 • Dureri abdominale
 • greață
 • Sânge crescut și presiune intracraniană
 • Răspuns lent
 • amețeală
 • Heart palpitații
 • Reacție alergică
 • Astm bronșic

Utilizarea prelungită a medicamentului poate conduce la efecte secundare, cum ar fi afectarea funcției hepatice și a rinichilor. Cu o supradoză a medicamentului, există o deteriorare. Se caracterizează prin simptome cum ar fi scăderea poftei de mâncare, dureri de stomac, greață, vărsături, piele palidă.

Cu o supradoză foarte mare, se observă insuficiență hepatică, ulterior o comă. În caz de supradozaj, spălați-vă stomacul și asigurați-vă că solicitați asistență medicală.

Este de remarcat faptul că Theraflu nu este doar numele preparatului de pulbere. Există o întreagă linie de farmacii sub acest brand.

Theraflu Extra, medicamentul sub formă de pulbere, despre care am discutat în detaliu mai sus

Theraflu Extra Tab este o pastilă mică, galbenă, menită să elimine simptomele de gripă. Tabletele pot fi numite o formă compactă a pulberii, le puteți lua mereu pe drum. Proiectat special pentru cei care nu au ocazia să facă o băutură fierbinte. Cu forma sa, pilula este ușor de luat înăuntru. În compoziția sa, sub formă de pulbere: paracetamol, fenilefrină, clorfeniramină. Poate fi utilizat în stadiile inițiale ale SRAS și în cazuri mai severe.

Nu se recomandă pentru copii sub 12 ani.

Pentru a scăpa de gâtul neplăcut utilizați Theraflu Lar. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete și spray pentru gât. Ajută la combaterea simptomelor, cum ar fi gâlhâitul și gâtul uscat, durerea acută în timpul înghițitului. Principalele ingrediente active sunt clorura de benzoxonie, lidocaina. Datorită clorurii de benzoxoniu, infecțiile, virușii și bacteriile mor în mucoasa gâtului. Lidocaina are proprietăți anestezice și elimină durerea și inflamația din gât. Este utilizat pentru laringită, faringită și boli orale.

Poate fi utilizat pentru copiii de peste 4 ani.

Când tractul respirator poate fi aplicat Theraflu Bro. Acesta este un medicament pentru uz extern.

Conform instrucțiunilor, medicamentul ajută la tuse umedă și inflamație prelungită. Combină uleiuri esențiale și balsamuri. Datorită combinației unice de uleiuri efectul efectului de inhalare. Este mai bine să se utilizeze în combinație cu alte medicamente pentru gripa. Ajută la diluarea sputei, la expectorare, ameliorează inflamația, umflarea.

Medicamentul este sigur pentru copii de la 3 ani.

Theraflu Imunno devine ultima coardă din rândul medicamentelor. În timpul sezonului de gripă, acesta devine un medicament indispensabil în kitul nostru de prim ajutor.

Acesta poate fi folosit nu numai pentru profilaxie, ci și în perioada în care se manifestă primele simptome reci.

Medicamentul constă din trei principali principali activi: zinc, echinacee și acid ascorbic.

Substanțele se completează în mod activ reciproc, creând astfel un suport solid pentru sistemul imunitar.

Zincul întărește celulele sistemului imunitar, oprește reproducerea microorganismelor dăunătoare. Acidul ascorbic (sau vitamina C) este un antioxidant puternic, suprimă inflamația și restabilește celulele corpului. Echinacea deduce din toxinele din organism și resturile de bacterii patogene. Are proprietăți antivirale și antibacteriene.

Produs sub formă de granule mici cu aromă portocalie. Este ușor de solubil, nu este nevoie să beți apă.

Recomandă pentru utilizare pentru copii și adulți de la 14 ani.

Dacă găsiți semne de răceală la un copil, nu vă grăbiți să apelați la unelte de farmacie. Un mic corp se formează numai și medicamentele nu au un beneficiu prea mare. Folosiți mai bine remedii folclorice și ingrediente naturale.

Dacă sunteți aproape de linia de droguri Teraflu, citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare, deoarece nu toate tipurile de medicamente pot fi administrate copiilor mici. Dacă observați efecte secundare după aplicare, consultați un medic.

Theraflu, este posibil pentru copii?

Foarte des, mamele sunt îngrijorate de întrebarea dacă este posibil să se dea acest medicament unui copil. Desigur, fiecare mamă se teme să-și facă rău copilului, chiar dacă se întâmplă din ignoranță. Prin urmare, este mai bine să vă armonizați cu cunoștințe despre acest medicament și apoi decideți-vă singur dacă să îl utilizați.

Theraflu este un medicament complex care ameliorează simultan câteva simptome reci. Baza medicamentului este paracetamolul, care reduce temperatura și elimină durerea. În plus față de paracetamol, Teraflu conține diferite substanțe care ameliorează umflarea membranelor mucoase, elimină tusea, previne alergiile, stimulează creierul. Pe de o parte, arata destul de atractiv, adica ar trebui sa luati doar un singur medicament pentru a scapa de toate simptomele. Cu toate acestea, există puncte negative.

Deoarece cea mai mare parte a medicamentului este paracetamolul, acesta trebuie utilizat cu prudență. Paracetamolul are o mulțime de contraindicații. În special, acestea sunt boli ale ficatului, rinichilor, tractului gastrointestinal, hipertensiune. Dar chiar și o persoană care nu suferă de bolile de mai sus, este necesară o urmărire foarte precisă a dozei. Merită chiar să depășiți ușor doza recomandată și riscați să obțineți astfel de reacții adverse cum ar fi greață, cefalee, vărsături și așa mai departe.

Dar asta nu e tot. Medicii din întreaga lume nu recomandă deloc răsucirea temperaturii, cel puțin dacă nu depășește 38,5 grade. La urma urmei, o creștere a temperaturii este o dovadă că corpul tău se luptă cu agentul cauzal al bolii. Virușii nu pot exista la temperatura corpului peste temperatura normală a omului și la temperaturi de la 38 mor. Astfel, prin reducerea temperaturii diferitelor medicamente, prevenim de fapt organismul să lupte împotriva bolii.

În contraindicații la medicament a indicat în mod clar că medicamentul nu trebuie administrat copiilor sub 15 ani. Astfel, acesta este răspunsul la întrebarea despre drogul Teraflu dacă copiii îl pot folosi. În plus, aceeași regulă se aplică mamelor în timpul alăptării. O doză suficient de mare de paracetamol, care este conținută în Theraflu, nu poate decât să afecteze starea organelor interne ale copilului. În plus, preparatul conține diverși aditivi, coloranți și arome, care nu sunt recomandate pentru o persoană sănătoasă, dar sunt complet contraindicate pentru un organism slăbit.

Este posibil să se dea un teraflu unui copil de 9 ani

Theraflu

Theraflu este un medicament combinat antipiretic, care constă în:

 • Paracetamolul (analgezic antipiretic),
 • Fenilefrina (adrenomimetic alfa),
 • Pheniramină (blocant al receptorilor H1-histaminelor),
 • Acid ascorbic (în aceeași formă în care este disponibil în orice farmacie).

Deci, paracetamolul face parte din teraflu - o febrifugă care poate provoca afecțiuni grave ale ficatului, inclusiv cele fatale [3-5]. În acest sens, ministerele de sănătate din Europa și America încearcă să-și reducă producția și consumul pentru a proteja sănătatea cetățenilor săi.

Astfel, leziunile hepatice induse de paracetamol în fiecare an conduc la 30.000 de spitalizări în Statele Unite, iar medicamentul este, de asemenea, principala cauză a insuficienței hepatice acute, inclusiv la copii. înainte de acest indicator hepatită virală [6, 7]. Paracetamolul se numără printre cele 15 medicamente asociate cel mai frecvent cu moartea în Statele Unite [8].

Efectul devastator asupra ficatului (hepatotoxicitatea) este amplificat de influența alcoolului și a oricăror medicamente care exercită și stres asupra ficatului (induc enzimele hepatice microzomale) [6]. Cu alte cuvinte, nu luați paracetamol și nici un medicament care îl conține, inclusiv Theraflu. simultan cu alte medicamente care acționează asupra ficatului. În plus, nu trebuie să combinați recepția cu băuturile alcoolice.

Pericolul pentru ficat apare nu numai în legătură cu supradozajul, ci și pur și simplu cu aportul pe termen lung de doze convenționale de paracetamol sau medicamente care îl conțin. Utilizarea pe termen lung poate provoca efecte hepatotoxice și nefrotoxice (toxicitate hepatică și renală, respectiv).

În ultimii ani, legătura dintre utilizarea paracetamolului și riscul crescut de apariție a astmului bronșic și a altor boli alergice la adulți și copii, inclusiv la cei expuși la uter [9,10], a devenit o preocupare din ce în ce mai mare. Se crede că mecanismul de dezvoltare a astmului sub influența paracetamolului este asociat cu epuizarea glutationului în mucoasa respiratorie [11]. În ciuda faptului că o relație de cauzalitate între administrarea paracetamolului și dezvoltarea astmului bronșic necesită o cercetare vizată, se recomandă evitarea utilizării acestuia la pacienții cu astm bronșic sau factori de risc pentru dezvoltarea acestuia [11].

Datorită prezenței fenilefrinei alfa-adrenomimetice în Theraflu, aceasta trebuie administrată cu precauție persoanelor cu hipertensiune arterială.

Trebuie menționat că teraflu este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării. siguranța acestuia nu a fost studiată la aceste categorii de pacienți. În plus, există un risc ridicat de efecte adverse atunci când se utilizează chiar doze mici de combinație de două sau mai multe medicamente în timpul sarcinii. Și acest risc este semnificativ mai mare decât în ​​cazul terapiei cu un singur medicament, chiar și la doze mari. Utilizarea alfa-adrenomimeticelor (și există un astfel de Theraflufenifefrin) este asociată cu riscul de îngustare a arterelor uterine, afectarea aportului de sânge la făt și hipertensiunea arterială la mamă și cu efecte teratogene [1, 2].

Astfel, teraflu este contraindicat:

 • copii sub 12 ani
 • gravidă
 • femeile care alăptează.

Acesta trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu hipertensiune arterială. diabet zaharat. unghi-închidere glaucom, boli grave ale ficatului, rinichi și plămâni (inclusiv astm bronșic), dificultăți de urinare cu adenom de prostată, boli de sânge, hiperbilirubinemie congenitară, hipertiroidism și feocromocitom.

Theraflu poate provoca următoarele reacții adverse:

 • reacții alergice (mâncărime, urticarie etc.);
 • iritabilitate, tulburări de somn;
 • scăderea ratei de reacții psihomotorii;
 • retenție urinară, greață, vărsături, dureri de stomac;
 • hipertensiune arterială;
 • creșterea presiunii intraoculare.

În cazuri rare - tulburări ale sistemului sanguin (anemie, trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoză).

Rezumând, putem spune: dacă fiecare element al teraflu are propriile contraindicații și își asumă propriile riscuri, atunci fiind în aceeași pregătire, toate aceste contraindicații și riscuri sunt rezumate.

Paracetamolul poate fi administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani, iar Theraflu nu mai este posibil. Alte remedii pentru răceli și gripă pot fi luate de femei care alăptează și de femei însărcinate - iar Theraflu, datorită prezenței feniefrinei, nu mai poate fi. Cu alte cuvinte, o astfel de complexitate a medicamentului restrânge doar domeniul de utilizare și adaugă riscuri suplimentare.

Este posibil să se găsească un medicament mai versatil, care să aibă o potențială amenințare mai mică la adresa sănătății (și la un preț mai mic)? Această întrebare rămâne deschisă.

 1. Werler MM, Sheehan JE, Mitchell AA. și colab. Medicină maternă și atrezie intestinală mică. Am J Epidemiol. 2002 ianuarie 1; 155 (1): 26-31.
 2. Yau WP, Mitchell AA, Lin KJ și colab. Decongestive în timpul malformațiilor congenitale. Am J Epidemiol. 2013 Jul 15; 178 (2): 198-208.
 3. Heubi JE, Barbacci MB, Zimmerman HJ. Aventuri terapeutice cu acetaminofen: hepatoxicitate după doze multiple la copii. J Pediatr. 1998; 132 (1): 22-27.
 4. Savino F, MM Lupica, Tarasco V, și colab. Hepatita hepatită după 10 zile de tratament cu acetaminofen la doza recomandată la un copil. Pediatrie. 2011 Feb; 127 (2): e494-7.
 5. Arundel C, Lewis JH. Droguri hepatice induse de boală în 2006. Curr Opin Gastroenterol. 2007 May, 23 (3): 244-54.
 6. Regele JP, Davis TC, Bailey SC și colab. Dezvoltarea unui medicament centrat pe consumatori, fără prescripție medicală, care să eticheteze un studiu în acetaminofen. Am J Prev Med. 2011 Jun; 40 (6): 593-8.
 7. Squires RH Jr, Shneider BL, Bucuvalas J, și colab. 348 de pacienți din grupul de studiu pentru insuficiența hepatică pediatrică. J Pediatr. 2006 mai, 148 (5): 652-658.
 8. Moore TJ, Cohen MR, Furberg CD. Administrarea Alimentelor și Medicamentelor, 1998-2005. Arch Intern Med. 2007 Sep 10; 167 (16): 1752-9.
 9. Etminan M. Sadatsafavi, M. Jafari, S. și colab. Acetaminofen la copii și adulți: o analiză sistematică și meta-analiză // Piept. - 2009; 136 (5): 1316-1323.
 10. Perzanowski M. Miller, R. Tang D. și colab. Rata de venit cu risc scăzut // Thorax. - 2010; 65 (2): 118-123.
 11. McBride JT. Prevalența și asocierea severității acetaminofenului și a astmului Pediatrie. 2011 Dec; 128 (6): 1181-5.

Spuneți-le prietenilor despre acest lucru:

Theraflu, este posibil pentru copii?

Foarte des, mamele sunt îngrijorate de întrebarea dacă este posibil să se dea acest medicament unui copil. Desigur, fiecare mamă se teme să-și facă rău copilului, chiar dacă se întâmplă din ignoranță. Prin urmare, este mai bine să vă armonizați cu cunoștințe despre acest medicament și apoi decideți-vă singur dacă să îl utilizați.

Theraflu este un medicament complex care ameliorează simultan câteva simptome reci. Baza medicamentului este paracetamolul, care reduce temperatura și elimină durerea. În plus față de paracetamol, Teraflu conține diferite substanțe care ameliorează umflarea membranelor mucoase, elimină tusea, previne alergiile, stimulează creierul. Pe de o parte, arata destul de atractiv, adica ar trebui sa luati doar un singur medicament pentru a scapa de toate simptomele. Cu toate acestea, există puncte negative.

Deoarece cea mai mare parte a medicamentului este paracetamolul, acesta trebuie utilizat cu prudență. Paracetamolul are o mulțime de contraindicații. În special, acestea sunt boli ale ficatului, rinichilor, tractului gastrointestinal, hipertensiune. Dar chiar și o persoană care nu suferă de bolile de mai sus, este necesară o urmărire foarte precisă a dozei. Merită chiar să depășiți ușor doza recomandată și riscați să obțineți astfel de reacții adverse cum ar fi greață, cefalee, vărsături și așa mai departe.

Dar asta nu e tot. Medicii din întreaga lume nu recomandă deloc răsucirea temperaturii, cel puțin dacă nu depășește 38,5 grade. La urma urmei, o creștere a temperaturii este o dovadă că corpul tău se luptă cu agentul cauzal al bolii. Virușii nu pot exista la temperatura corpului peste temperatura normală a omului și la temperaturi de la 38 mor. Astfel, prin reducerea temperaturii diferitelor medicamente, prevenim de fapt organismul să lupte împotriva bolii.

În contraindicații la medicament a indicat în mod clar că medicamentul nu trebuie administrat copiilor sub 15 ani. Astfel, acesta este răspunsul la întrebarea despre drogul Teraflu dacă copiii îl pot folosi. În plus, aceeași regulă se aplică mamelor în timpul alăptării. O doză suficient de mare de paracetamol, care este conținută în Theraflu, nu poate decât să afecteze starea organelor interne ale copilului. În plus, preparatul conține diverși aditivi, coloranți și arome, care nu sunt recomandate pentru o persoană sănătoasă, dar sunt complet contraindicate pentru un organism slăbit.

Cum să tratați gripa la un copil? Medicamente pentru copii împotriva gripei

Odată cu debutul zilelor reci, tema prevenirii și tratării gripei devine foarte relevantă, deoarece scăderea constantă a temperaturii, slăbiciunea și vântul sunt principalii factori care contribuie la răspândirea virușilor. Potrivit statisticilor medicale, copiii suferă de gripă de cinci ori mai des decât adulții și 7% din cazurile de gripă la copii sunt fatale. Prin urmare, pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor gripei, este foarte important să se respecte trei reguli principale: în primul rând, vaccinarea copiilor cu imunitate slăbită în septembrie-octombrie; în al doilea rând, în timpul izbucnirii incidenței gripei, pentru a proteja toți copiii de a fi infectați cu virusul; în al treilea rând, în cazul în care copilul este încă bolnav de gripă, este necesar să sunați acasă la medic și să îl tratați corespunzător.

Gripa apare la fiecare copil diferit. Dacă un copil suferă mai mult de 8-10 ori pe parcursul anului cu diverse răceli, acesta este un semn că corpul său este slăbit. Părinții copiilor foarte bolnavi trebuie să respecte cu atenție prevenirea gripei sau să-l inoculeze împotriva copilului. Gripa la copiii cu unele afecțiuni cronice sau în care imunitatea slăbită poate fi însoțită de diverse complicații. Cele mai frecvente dintre ele sunt bronșita, pneumonia, otita, rinita, sinuzita si afectarea functiei cardiace. Cea mai periculoasă complicație a gripei la copii este sindromul Reye - o boală care provoacă vărsături severe și, ca rezultat, umflarea creierului.

Virușii gripali sunt transmiși copilului prin inhalarea picăturilor infectate care rămân în aer și articolele de uz casnic după strănut, tuse și atingând o persoană infectată. Copilul se poate infecta cu gripa chiar si dupa contactul direct cu o persoana infectata, de exemplu, daca a folosit o batista de la un pacient cu gripa sau un contact fizic. Există trei tipuri de virus gripal: A, B și C, în plus, fiecare tip de gripă este împărțit în diferite subtipuri.

În funcție de subtipul virusului, gripa copilului poate fi ușoară, moderată sau severă. Virusul gripal C provoacă o formă ușoară a bolii, epidemiile anuale de gripă răspândesc viruși de tip A și B. În forma ușoară a gripei, temperatura copilului crește până la 38,5C. intoxicarea organismului și durerea musculară nr. Forma moderată de gripă se manifestă printr-o creștere a temperaturii peste 39 ° C? și manifestări de cefalee severă, dureri musculare și articulare, slăbiciune, tuse severă, durere în gât și nas curbat. Dacă greața, vărsăturile, convulsiile, sângerările nazale, halucinațiile sunt asociate cu simptomele de gripă descrise, cu febră de până la 40 ° C? și mai multe grade, înseamnă că gripa copilului este deosebit de gravă.

Există o expresie populară în rândul celor cărora le place să glumească: dacă tratați gripa cu medicamente, aceasta trece în 7 zile și dacă nu o tratați deloc, atunci doar într-o săptămână. Într-adevăr, durează cel puțin 7 zile pentru a îmbunătăți starea copilului cu gripa. Dar dacă medicul ți-a diagnosticat copilul cu gripa, începe imediat să-l tratezi și să-i iei medicamentele prescrise pentru el. Și medicul prescrie următoarele medicamente pentru gripa:

1. Antipiretic. Luarea medicamentelor antipiretice ar trebui să fie atunci când temperatura corpului copilului crește peste 38 ° C, deoarece creșterea temperaturii este un semn că corpul copilului se luptă cu virusurile gripale. Dar mulți copii nu tolerează febră, după cum rezultă din durerile de cap severe, vărsăturile, diareea, somnolența, refuzul complet de a bea și mânca. În astfel de cazuri, este mai bine să se reducă temperatura, chiar dacă este scăzută, pentru a preveni apariția convulsiilor și a complicațiilor. Dați copilului o tabletă sau o soluție de ibuprofen sub formă de sirop.

În urma recomandărilor OMS. Mulți medici prescriu paracetamolului și analogilor săi la copii pentru a reduce temperatura, dar ibuprofenul este mai ușor tolerat de corpul copilului și, spre deosebire de paracetamol, nu are efect asupra ficatului. Aspirina nu trebuie administrată copiilor, poate contribui la dezvoltarea bolii Reye. Coldrex, Theraflu și Antiflu, populare astăzi, sunt cel mai bine acordate copiilor în primele trei zile de boală pentru a-și îmbunătăți bunăstarea generală. Acestea elimină intoxicația și reduc temperatura, spre deosebire de alte medicamente, ele sunt mai plăcute.

2. Medicamente antivirale. Aproape toti pediatrii prescriu antibiotice pentru gripa, dar sunt absolut neputinciosi in lupta impotriva virusilor gripali. Este recomandabil să luați antibiotice pentru gripa severă, atunci când există un risc crescut de a dezvolta complicații. Copiii imunocompromiși trebuie într-adevăr să ia antibiotice pentru a exclude complicația gripei pe fundalul unei infecții bacteriene.

În alte cazuri, copilul trebuie să ia medicamente antivirale care să oprească dezvoltarea virusurilor gripale. Medicamente antivirale pentru copii - Remanthodin, Arbidol, Relenza și Anaferon. Remantodin este eficient pentru combaterea virusurilor de tip A și nu funcționează pentru virusurile de tip B. Arbidol și Relenza au un efect asupra tuturor tipurilor de viruși, fiind recomandați ca acestea să fie utilizate în scopuri profilactice. Anaferon este un remediu homeopat în condiții de siguranță pentru sănătate. Este important să știți că toate medicamentele antivirale sunt eficiente numai în primele două zile ale bolii.

3. Medicamente pentru rinită și tuse. Dacă copilul are un nas rău, atunci trebuie să utilizați soluții saline pentru spălarea nasului. De exemplu, Salin sau Quix. Vasele nazale vasoconstrictoare încetinesc procesul de curățare a tractului respirator împotriva virușilor, astfel încât utilizarea lor pentru tratamentul infecțiilor virale este nedorită. Cu o tuse uscată, copiii primesc medicamente care calmează tusea și lijează sputa, iar când sunt ude, dau medicamente care accelerează descărcarea lor. Copiii sunt cei mai buni să dea medicamente pentru tuse sub formă de sirop.

În plus față de medicamentele de gripă prescrise de un medic, este imperativ să oferiți copilului o cantitate mare de băutură. Băuturile calde de fructe, ceaiul cu lămâie, infuziile de caise, sucul de afine, coacăzul negru și viburnumul, apa minerală necarbonată ajută la diluarea toxinelor din sânge și la îmbunătățirea eliminării lor din organism. În timpul bolii, copilul se află mai mult în pat, așa că cheltuiește mai puțină energie și își întristează părinții cu apetit scăzut. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul perioadei de boală, corpul copilului întâmpină dificultăți în absorbția grăsimilor și, prin urmare, orice hrană din acesta provoacă dezgust. Aceasta este o reacție naturală a corpului și nu trebuie suprimată, forțând copilul să mănânce forțat.

Puteți da teraflu copiilor

Puteți da teraflu copiilor

 • Adevărul despre droguri
 • Theraflu
 • Adevărul despre gripă

Theraflu este un medicament combinat antipiretic, care constă în:

 • Paracetamolul (analgezic antipiretic),
 • Fenilefrina (adrenomimetic alfa),
 • Pheniramină (blocant al receptorilor H1-histaminelor),
 • Acid ascorbic (în aceeași formă în care este disponibil în orice farmacie).

Astfel, leziunile hepatice induse de paracetamol în fiecare an conduc la 30.000 de spitalizări în SUA, iar medicamentul este, de asemenea, principala cauză a insuficienței hepatice acute, inclusiv la copii, înaintea hepatitei virale în acest indicator [6, 7]. Paracetamolul se numără printre cele 15 medicamente asociate cel mai frecvent cu moartea în Statele Unite [8].

Pericolul pentru ficat apare nu numai în legătură cu supradozajul, ci și pur și simplu cu aportul pe termen lung de doze convenționale de paracetamol sau medicamente care îl conțin. Utilizarea pe termen lung poate provoca efecte hepatotoxice și nefrotoxice (toxicitate hepatică și renală, respectiv).

Datorită prezenței fenilefrinei alfa-adrenomimetice în Theraflu, aceasta trebuie administrată cu precauție persoanelor cu hipertensiune arterială.

Astfel, teraflu este contraindicat:

Theraflu poate provoca următoarele reacții adverse:

 • reacții alergice (mâncărime, urticarie etc.);
 • iritabilitate, tulburări de somn;
 • scăderea ratei de reacții psihomotorii;
 • retenție urinară, greață, vărsături, dureri de stomac;
 • hipertensiune arterială;
 • creșterea presiunii intraoculare.

În cazuri rare - tulburări ale sistemului sanguin (anemie, trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoză).

Rezumând, putem spune: dacă fiecare element al teraflu are propriile contraindicații și își asumă propriile riscuri, atunci fiind în aceeași pregătire, toate aceste contraindicații și riscuri sunt rezumate.

Este posibil să se găsească un medicament mai versatil, care să aibă o potențială amenințare mai mică la adresa sănătății (și la un preț mai mic)? Această întrebare rămâne deschisă.

Distribuiți acest articol

Vă recomandăm să citiți

Gripa și obiceiurile proaste

"Este doar gripa ca toată lumea să se îmbolnăvească", spune pisica Matroskin, eroul celebrului desene animate. Da, într-adevăr, gripa se referă la boli virale.

Ce fel de sport trebuie să faceți pentru a nu vă îmbolnăvi de gripă

Cultura fizică este una dintre căile de prevenire a gripei și a frigului. Exercițiile sportive nu numai că întăresc corpul, dezvoltă mușchii, măresc rezistența, dar.

Modul rece

O persoană care se află într-o stare de boală trebuie să respecte un regim special. Și acest lucru este obligatoriu, chiar dacă este o răceală sau o gripă comună..

ÎNVĂȚĂM ADEVĂRUL DESPRE MEDICAMENTE

Știai că:

Flegmul este secretat de trahee și bronhii. În mod normal, aceste organe secretă mucus pentru a împiedica căderea tractului respirator inferior.

Larynxul este un departament al sistemului respirator și un organ de formare a vocii; situat în gâtul din față. De jos, laringele intră în trahee, iar de sus se alătură.

Adenoizii sunt amigdalite faringiene ameliorate patologic. Amigdalele din corpul uman îndeplinesc funcția de obstacol. Nu sunt permise.

Compress este un dressing, care este folosit în scopuri terapeutice. Acesta provine din cuvântul latin compressus, care se traduce ca "comprimat". Este.

Sulfonamidele sunt unul dintre cele mai vechi medicamente antibacteriene. Până în prezent, nu au valoarea pe care au avut-o acum 10 ani, asta.

Tusea convulsivă este o boală infecțioasă care apare de obicei la copiii cu vârsta sub 2 ani. Un simptom caracteristic al patologiei este o tuse ascuțită în vi.

O pandemie este răspândirea unei boli infecțioase pe un teritoriu foarte mare - pe teritoriul unui stat, al mai multor state și al continentului. O.

Încălzirea este o serie de măsuri preventive sistemice care vizează îmbunătățirea și creșterea gradului de rezistență corporală la efectele rele.

Durerea de cap este determinată de numărul de vizite la medicii de diferite specialități.

Separați formele primare și secundare de cefalee.

Puteți da teraflu copiilor

 • Adevărul despre droguri
 • Theraflu
 • Adevărul despre gripă

Theraflu este un medicament combinat antipiretic, care constă în:

 • Paracetamolul (analgezic antipiretic),
 • Fenilefrina (adrenomimetic alfa),
 • Pheniramină (blocant al receptorilor H1-histaminelor),
 • Acid ascorbic (în aceeași formă în care este disponibil în orice farmacie).

Astfel, leziunile hepatice induse de paracetamol în fiecare an conduc la 30.000 de spitalizări în SUA, iar medicamentul este, de asemenea, principala cauză a insuficienței hepatice acute, inclusiv la copii, înaintea hepatitei virale în acest indicator [6, 7]. Paracetamolul se numără printre cele 15 medicamente asociate cel mai frecvent cu moartea în Statele Unite [8].

Pericolul pentru ficat apare nu numai în legătură cu supradozajul, ci și pur și simplu cu aportul pe termen lung de doze convenționale de paracetamol sau medicamente care îl conțin. Utilizarea pe termen lung poate provoca efecte hepatotoxice și nefrotoxice (toxicitate hepatică și renală, respectiv).

Datorită prezenței fenilefrinei alfa-adrenomimetice în Theraflu, aceasta trebuie administrată cu precauție persoanelor cu hipertensiune arterială.

Astfel, teraflu este contraindicat:

Theraflu poate provoca următoarele reacții adverse:

 • reacții alergice (mâncărime, urticarie etc.);
 • iritabilitate, tulburări de somn;
 • scăderea ratei de reacții psihomotorii;
 • retenție urinară, greață, vărsături, dureri de stomac;
 • hipertensiune arterială;
 • creșterea presiunii intraoculare.

În cazuri rare - tulburări ale sistemului sanguin (anemie, trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoză).

Rezumând, putem spune: dacă fiecare element al teraflu are propriile contraindicații și își asumă propriile riscuri, atunci fiind în aceeași pregătire, toate aceste contraindicații și riscuri sunt rezumate.

Este posibil să se găsească un medicament mai versatil, care să aibă o potențială amenințare mai mică la adresa sănătății (și la un preț mai mic)? Această întrebare rămâne deschisă.

Distribuiți acest articol

Vă recomandăm să citiți

Cum să distingi infecția bacteriană de virusul viral

Înainte de a trata o boală, trebuie să înțelegeți ce a cauzat aceasta. Pe exemplul infecțiilor respiratorii acute, acest lucru poate fi văzut cel mai clar: dacă o răceală sau, mai des, complicația sa, este de natură bacteriană, medicul prescrie deseori antibiotice pentru tratament.

Aspirina la temperatura

Unele medicamente sunt deosebit de populare printre oameni: ele sunt întotdeauna ținute la îndemână, date copiilor, luate fără prescripție medicală, și consultări cu un medic.

Predispoziția la frig și la gripa

Probabil cele mai timpurii gânduri de susceptibilitate la răceală apar la copii: de ce Vasya merge la grădiniță timp de 2 zile și apoi?

ÎNVĂȚĂM ADEVĂRUL DESPRE MEDICAMENTE

Știai că:

Intoxicarea se numește o afectare a activității vitale a corpului, care este cauzată de substanțe toxice care intră în corpul din afară # 40;

Prevenirea este un complex de măsuri speciale de diferite tipuri care ar trebui să prevină incidența bolii în rândul populației sau să o elimine.

Cianoza # 40 cu limba greacă. - albastru închis # 41; numita nuanta cianotica a pielii si membranelor mucoase, care apare datorita faptului ca in vase mici.

Lipsă de respirație - o încălcare patologică a frecvenței și profunzimii respirației. De regulă, însoțit de un sentiment de lipsă de aer. Dispneea poate fi.

Pneumonia este o inflamație infecțioasă a țesutului pulmonar, afectând în principal alveolele. Pneumonia poate să apară la toate grupele de vârstă, oh.

Conjunctivita este o inflamație a membranei mucoase a ochiului, care este cel mai adesea cauzată de o reacție alergică sau de o infecție - mai des virală, dar poate fi.

Vitamina C a fost izolată pentru prima dată din suc de lămâie în 1923-1927. Este o vitamina solubila in apa, antioxidant. Vitamina C are un mijloc.

ARVI - statistic, cea mai frecventă boală. Atât adulții cât și copiii sunt susceptibili la aceasta, iar în cele mai multe cazuri o persoană o poate avea.

Mukaltin este un medicament pentru tuse sub formă de tablete care au o bază vegetală, care are efecte de expectorant și subțiriază sputa.

Ce medicamente pot fi administrate copiilor. Partea 3

Companiile farmaceutice sunt conștiente de aceste caracteristici ale corpului copiilor, au studiat bine tot ceea ce se întâmplă în fiecare dintre vârstele unui copil. Prin urmare, ei scriu despre vârsta la care medicamentul dezvoltat de ei este permis în instrucțiunile sale. Dar nu este întotdeauna cazul ca astfel de instrucțiuni să fie "la îndemână" de către mamă, iar copilul are nevoie de ajutor (de exemplu, copilul plânge în somn când erupe dinții copilului).

Mai jos sunt răspunsurile la întrebări despre cele mai frecvente medicamente pe care părinții ar putea să le dorească copilului.

Copiii pot da aspirină

După ce a devenit cunoscut faptul că acest medicament într-o măsură mai mare, precum și alte medicamente care conțin acid acetilsalicilic, luate pe fundalul oricărei infecții virale (respiratorii sau intestinale), pot provoca sindromul Reye la un copil sub 12 ani. În această boală, creierul și ficatul sunt afectate. Mitochondria celulelor acestor două organe cele mai importante este afectată, iar procesul care a început nu poate fi oprit. Prezicerea cazului în care poate apărea este imposibilă.

Alte medicamente antiinflamatoare # 8212; Ibuprofen, Paracetamol, Analgin # 8212; practic nu au un astfel de efect. Prin urmare, atunci când temperatura crește la un copil de până la 12 ani, merită să utilizați unul dintre preparatele de mai sus sub formă de comprimate (la copii mai mari), siropuri sau supozitoare (la copii sub 5 ani). De asemenea, este important ca, în afară de a da un medicament, să se dezbrace un copil, să-l ștergeți cu apă rece (alcoolul 1: 1 poate fi diluat în apă). Datorită ineficienței activităților de mai sus, este mai bine să chemăm o ambulanță și să nu abandonăm spitalizarea propusă.

Poate fi administrat la copii

Theraflu # 8212; Acesta nu este unul, ci un întreg grup de medicamente diferite ale unei companii elvețiene, unite cu un singur nume.

Luați în considerare totul în ordine:

1. Theraflu Immuno. Este conceput pentru a crește imunitatea copilului. Medicamentul constă din trei elemente:

 • zinc # 8212; "Include" reglarea hormonală normală a proceselor metabolice;
 • vitamina C # 8212; antioxidant, stimulent imunitar;
 • echinacea extract # 8212; substanță imunomodulatoare.

Acest medicament nu este utilizat la copiii cu vârsta sub 14 ani.

Medicamentul ajută la reducerea temperaturii, reduce durerea de cap, congestia nazală, este mai ușor să sufere o răceală. Poate fi folosit de la 12 ani.

4. Theraflu Bro # 8212; Această frecare aplicată pe pielea toracelui cu traheită sau bronșită. Conține diferite uleiuri esențiale: rozmarin, eucalipt, camfor, balsam peruvian. Poate fi utilizat de la 3 ani, dar în absența unei alergii la componentele componentelor unguentului. De asemenea, este important să se asigure că unguentul nu este înghițit de copil.

Este posibil să oferiți cetane copiilor

Copiii sub vârsta de 16 ani reprezintă a doua contraindicație a medicamentului (după o alergie la componentele sale). Dacă chiar și o cantitate mică de acest medicament este luată în mod eronat de către un copil până la această vârstă, este necesar să se ceară ajutor medical, deoarece se pot produce astfel de reacții adverse:

 • ulcerații în stomac și / sau duoden, cu posibila dezvoltare a sângerărilor gastrice
 • greață;
 • vărsături;
 • afectată funcția renală.

Este posibilă administrarea de ascorutină copiilor

Utilizarea Ascorutinei este prezentată în astfel de cazuri:

 1. Sângerare nazală;
 2. Hemoragie vasculită;
 3. glomerulonefrita;
 4. Prevenirea SRAS;
 5. Prevenirea bolilor venoase și capilare;
 6. Utilizarea ca parte a terapiei complexe a bolilor în care crește permeabilitatea peretelui vascular.

Medicamentul nu poate fi utilizat:

 • copii sub 3 ani
 • cu alergii la aceste vitamine,
 • cu coagulare crescută a sângelui,
 • cu tendința de a tromboza.

Copii mai mari de trei ani, numiți-o la o doză de ½ comprimat de 2 ori pe zi. Ar trebui să dureze 3-4 săptămâni.

Este posibil să oferiți un festival copiilor

Probleme digestive pot fi observate dacă un copil mic nu se culcă bine noaptea, are un tampon în sus, deseori frământă, are constipație sau, dimpotrivă, golește adesea intestinele, iar scaunul are un aspect grăsime sau strălucitor. Apoi medicul dumneavoastră vă poate prescrie un preparat enzimatic.

Festal poate fi utilizat numai de copii de la vârsta de doi ani și numai după cum este prescris de un medic. Indicații pentru utilizarea sa:

În perioada de recuperare sau extindere a regimului alimentar, Festal trebuie luat numai după cum este prescris de către un medic. De asemenea, nu puteți bea până la excluderea acută sau exacerbarea pancreatitei cronice.

Efectele secundare ale Festal:

 • greață;
 • diaree;
 • reacții alergice: strănut, erupții cutanate, lacrimare, tuse.

Autorul articolului: Maria Krivega, doctor în medicină

Recomandate pentru tine:

3 comentarii pentru Ce fel de medicament poate fi administrat copiilor. Partea 3

Mulțumesc, despre luminați despre aspirină și ketanov, nu știam # 8230;

S-ar părea că astfel de medicamente inofensive pentru adulți, pe care le luăm adesea în viața noastră și astfel de efecte teribile teribile pentru corpul copilului. Nici măcar nu m-aș gândi să le dau copiilor, în niciun caz.

Aici puteți obține sfaturi de experți GRATUIT:

Teraflu pentru copii

Este teraflu potrivit pentru copii? Această întrebare a apărut, probabil, fiecare părinte care a experimentat efectul terapeutic al acestui medicament. Acest medicament se distinge prin capacitatea sa de a reduce severitatea sindroamelor catarretice neplăcute, cum ar fi creșterea temperaturii corporale, rinită, dureri de cap și dureri articulare. Fiecare părinte îngrijitor, desigur, dorește să atenueze starea copilului, dar atunci când decideți cu privire la utilizarea acestui sau acelui medicament, este imperativ să vă familiarizați cu instrucțiunile atașate pentru a vă asigura că această terapie este posibilă.

Principiul de funcționare

Theraflu (care nu are un soi special pentru copii) este un medicament complex care are mai multe tipuri de efecte simultan: antiinflamator, antipiretic, analgezic, anti-edem, antihistaminic.

Principiul de acțiune al acestui medicament datorat componentelor care sunt în compoziția sa:

 1. Paracetamol: un agent antiinflamator nesteroidic care are capacitatea de a bloca o anumită enzimă, care afectează scăderea concentrației de compuși activi (prostaglandine, leucotriene). Acest efect reduce severitatea inflamației, reduce temperatura corpului la o normă fiziologică și reduce intensitatea sindromului de durere.
 2. Pheniramină: are capacitatea de a bloca receptorii de histamină tip H. Această substanță dă un efect antialergic pronunțat, nivelurile efectului exercitat de histamine. Pheniramină reduce umflarea pasajelor nazale, oprește ruperea excesivă, reduce cantitatea de descărcare din nas, reduce pruritul și frecvența strănutului.
 3. Fenilefrină: Aceasta este o amină simptomatică care afectează adrenoreceptorii alfa localizați în vasele arteriale. Acest proces stimulează îngustarea lumenului, ceea ce reduce umflarea pronunțată a mucoasei nazale.

Administrarea orală a teraflu promovează penetrarea rapidă a componentelor medicamentului în regiunea tractului digestiv. Aici, medicamentul pătrunde rapid în circulația sistemică, este distribuit în țesuturi, pătrunde în lichide biologice. Resturile medicamentului suferă procese metabolice în ficat, unde apare acumularea de produse de dezintegrare ale unei specii inactive. Aceste substanțe se excretă în afara corpului împreună cu urină.

Forma de eliberare și compoziția

La ce vârstă este aprobat Teraflu pentru utilizare la copii? Conform instrucțiunilor atașate acestui medicament, copiii nu o pot lua mai devreme de 12 ani. Până la această vârstă, utilizarea medicamentului este strict interzisă.

Teraflu are mai multe forme de dozare, fiecare dintre acestea conținând un număr de ingrediente active:

 • paracetamol;
 • clorhidrat de fenilefrină;
 • Feniramină maleat.

În plus față de componentele principale, scula conține substanțe auxiliare: arome, vopsele, stearat de magneziu, zaharoză, fosfat de calciu, povidonă, macrogol, lactoză și alte substanțe.

Teraflu este un medicament popular, vine într-o varietate de forme, fiecare dintre acestea fiind utilizat pentru atingerea unor obiective terapeutice specifice:

 1. Pulberea elimină simptomele negative ale unei răceli. Diferă soluțiile aromatizante (zmeură, măr, scorțișoară, fructe de pădure). Această formă este folosită pentru a scăpa de temperatura ridicată a corpului, reduce simptomele organelor respiratorii.
 2. Granulele cu denumirea Teraflu Immuno sunt utilizate pentru resorbția orală. Ele pot fi utilizate după 14 ani, sunt ambalate în plicuri de unică folosință. Această formă de dozare este utilizată pentru a reduce febra și a ușura durerea.
 3. Tablete (pot avea prefixul Forte, Extra): se utilizează numai pentru pacienții adulți.
 4. Teraflu unguent pentru copii poate fi aplicat de la 12 ani. Se utilizează pentru a facilita respirația, pentru a îmbunătăți descărcarea sputei.
 5. Theraflu Lar RS, au forma de tablete, spray, utilizate pentru tratamentul ORL și a patologiilor dentare. Nu au o compoziție antibacteriană, dar sunt utilizate pentru a scăpa de laringită, faringită, stomatită.
 6. Spray sau picături, au gust anasonic, sunt folosite pentru o descărcare îmbunătățită a sputei.

Metodă de utilizare a instrucțiunilor speciale

Înainte de a începe să utilizați medicamentul, trebuie să vă reamintiți că restricțiile de expunere sunt clar exprimate. Medicamentul este utilizat nu mai devreme de 12 ani.

În plus, instrucțiunea definește alte indicații cărora trebuie să li se acorde atenție:

 • utilizarea pe termen lung a teraflui poate provoca un efect hepatotoxic grav asupra ficatului, precum și un efect nefrotoxic asupra rinichilor;
 • nu este permisă utilizarea simultană a medicamentelor și băuturilor alcoolice, această situație va spori doar efectele toxice ale medicamentului;
 • medicamentul nu luptă împotriva cauzelor care au determinat dezvoltarea stării patologice. Componentele sale pot reduce doar severitatea simptomelor negative din organele sistemului respirator;
 • substanțele conținute în Theraflu pot fi utilizate împreună cu alte produse farmaceutice (dar, înainte de a le combina, trebuie să obțineți sfatul medicului);
 • utilizarea medicamentului necesită ca o persoană să refuze temporar să conducă vehicule, să lucreze cu mecanisme complexe. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul poate încetini semnificativ timpul de reacție umană.

Deși Teraflu poate fi achiziționat fără prescripție medicală, pentru a trata un copil cu vârsta de până la 12-14 ani, este mai bine să îl înlocuiți cu formulări unice care nu sunt contraindicate pentru o anumită vârstă.

mărturie

După cum sa menționat mai sus, nu este posibil ca un nou-născut să primească Theraflu prin nici un mijloc. Medicamentul nu are voie să se folosească mai devreme de copilul în vârstă de 12 ani.

Indicatiile pentru utilizarea Theraflu sunt:

 • simptomele reci care se dezvoltă la o persoană după ce o infecție virală a intrat în organism;
 • deteriorare, însoțită de febră, cefalee, congestie nazală, alte simptome catarrale;
 • tratamentul infecțiilor cauzate de expunerea la rinovirus, adenovirus, gripa, parainfluenza.

Contraindicații

Aplicați Theraflu nu poate numai în funcție de restricțiile de vârstă, este important să se bazeze pe starea fiziologică a unei persoane. Există o listă clară de contraindicații care nu permit utilizarea acestui medicament, sunt foarte clar instrucțiuni iluminate pentru medicament.

Contraindicații privind utilizarea teraflu:

 • sensibilitate ridicată la orice componentă a fluxului (principal, auxiliar);
 • Alcoolismul cronic;
 • utilizarea medicamentelor incluse în grupul de inhibitori MAO, antidepresive ale speciilor triciclice, beta-blocante;
 • hipertensiune arterială portal, cu o creștere obligatorie a presiunii venei portal;
 • diabetul zaharat (tipurile 1, 2);
 • vârsta copiilor (până la 12 ani);
 • perioada de gestație;
 • alapteaza copilul.

În plus față de contraindicațiile absolute, există o listă de motive relative când medicamentul poate fi utilizat numai după primirea unei recomandări medicale preliminare.

Theraflu se utilizează cu prudență atunci când:

 • forme severe de ateroscleroză (arterele coronare);
 • creșterea tensiunii arteriale;
 • lipsa anumitor enzime;
 • glaucomul tipului de închidere a unghiului, cu un număr crescut de presiuni intraoculare;
 • afecțiuni congenitale patologice ale ficatului cu creșterea bilirubinei;
 • condiții patologice severe ale ficatului, rinichilor;
 • feocromocitom cu creșterea sintezei adrenalinei;
 • hipotiroidism;
 • hiperplazia prostatică.

Este important! Medicamentul conține numeroase contraindicații care trebuie excluse înainte de începerea utilizării.

supradoză

Un exces semnificativ din doza recomandată de acest medicament pentru consum poate afecta schimbarea condiției umane. Efectele toxice ale paracetamolului pot provoca dezvoltarea unor astfel de reacții negative:

 • dureri de stomac;
 • greață;
 • afectarea ficatului, a rinichilor;
 • dezvoltarea insuficienței hepatice datorită toxicității ridicate a paracetamolului.

Tratamentul acestei afecțiuni se face prin spălarea stomacului, luând substanțe sorbante (carbon activat). Dacă după o supradoză nu au trecut 8 ore, este indicată utilizarea metioninei. Când acetilcisteina este utilizată mai mult de 12 ore. O astfel de terapie se efectuează numai în condiții staționare.

În plus față de supradozaj, terapia pe termen lung care utilizează theraflu poate provoca formarea de reacții corporale negative.

Efecte secundare pe care Teraflu le oferă:

 • Organe gastro-intestinale: durere în regiunea epigastrică, greață, supraexpirație a mucoasei orale;
 • SNC: o creștere a excitabilității nervoase, amețeli, dureri de cap, probleme de adormire și de somn;
 • inima și vasele de sânge: o creștere a tensiunii arteriale;
 • organe de simț: o creștere a presiunii în interiorul ochilor, o creștere a elevilor, o pareză acomodativă;
 • sistem circulator: scăderea hemoglobinei datorată scăderii globulelor roșii din sânge, scăderii numărului de trombocite și a granulocitelor din serul de sânge;
 • organele sistemului urogenital: scăderea cantității de urină excretată, efecte nefrotoxice, apariția excesului de glucoză în urină;
 • reacții cutanate: apariția erupțiilor cutanate, roșeață, iritații, însoțite de mâncărime, urticarie, angioedem.

Apariția oricăror reacții adverse necesită întreruperea imediată a terapiei medicamentoase, precum și solicitarea ajutorului medical.

Cum poate apare supradozajul

O supradoză teraflu se dezvoltă la acei pacienți care o utilizează fără a urma instrucțiunile. Pentru a preveni supradozele, este necesar să se bea pulberea strict în conformitate cu adnotarea, fără a permite o creștere neautorizată a dozei sau a frecvenței administrării acesteia.

De droguri conține o mulțime de paracetamol, deci nu poate fi dat la copii sub 12 ani (unele surse pune acest bar mai mare - la nivelul de 15 ani). În caz contrar, acest medicament poate întrerupe dezvoltarea copilului, având un efect hepatosic grav asupra lui.

Medicamentul are un efect similar asupra femeilor însărcinate și care alăptează. Pentru ei, luarea acestui remediu este contraindicată, altfel poate afecta negativ starea de sănătate a copilului. În plus față de componentele medicinale, teraflu are o mulțime de arome și vopsele, de asemenea dăunătoare corpului copilului.

Interacțiuni medicamentoase

Utilizarea teraflu nu interzice utilizarea suplimentară a altor medicamente, totuși, pentru a evita efectele negative asupra organismului, trebuie să studiați mai întâi instrucțiunile.

Principiile interacțiunii cu medicamentele:

 • riscul de efecte hepatotoxice crește atunci când o persoană ia simultan barbiturice, rifampicine, difenină, carbamazepină și alți inductori ai ficatului;
 • retenția urinei, creșterea uscăciunii cavității bucale, tulburările digestive se dezvoltă adesea atunci când o persoană, simultan cu Teraflu, ia antidepresive, antipsihotice, medicamente antiparkinsonice, derivați ai fentiazinei;
 • glucocorticosteroizii pot determina o creștere a tensiunii arteriale;
 • propantheline poate reduce rata de absorbție a componentelor teraflu;
 • metoclopramida promovează absorbția accelerată a medicamentului;
 • paracetamolul prelungește timpul de înjumătățire al cloramfenicolului (timpul crește de 5 ori);
 • excreția paracetamolului va crește, la fel ca și numărul de metaboliți nocivi formați, dacă luați salicilamida în același timp;
 • Chlorzoxazona poate provoca o creștere a toxicității organismului, atât din partea acestuia, cât și din partea paracetamolului;
 • neutropenia poate crește atunci când o persoană ia Teraflu și Zidovudină în același timp;
 • luarea medicamentului mărește efectul derivatelor de cumarină.

Cât de mult și cum să dați

Pudra Theraflu este utilizată exclusiv pentru uz intern, când vine vorba de tablete, trebuie spălate cu apă, fără a mesteca. Pudra este dizolvată în apă, ușor răcită după fierbere. Aproximativ 100 ml de apă vor fi potrivite în acest scop.

Copiii care au atins vârsta de 12 ani pot lua un comprimat de Theraflu la un moment dat sau pot bea un plic de pulbere dizolvată. În timpul zilei nu puteți lua mai mult de 4 comprimate (pungi cu pulbere), este de dorit să mențineți între ele aceleași intervale de timp.

Pacienții adulți pot bea simultan două comprimate (dizolvă două pulberi) pentru a obține o ușurare rapidă a simptomelor. Cu toate acestea, nu se recomandă repetarea acestei proceduri pentru o zi, administrarea ulterioară ar trebui să includă doar o doză.

Durata tratamentului este de 3 zile. Când o persoană, după această perioadă, nu observă îmbunătățiri în propria sa stare, ar trebui să solicite ajutor medical.

Termeni și condiții de depozitare

Teraflu depozitat la temperatura aerului nu depășește 25 de grade. Acest loc ar trebui să fie uscat și întunecat. Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani.

Top