Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Cum se trateaza raceala la femeile gravide - medicina traditionala si traditionala
2 Bronșită
Cum să preparăm ghimbirul cu frig?
3 Profilaxie
Cauze de temperatură scăzută a corpului
Image
Principal // Laringită

Este posibil să se încălzească pieptul


În cazul bronșitelor, mulți oameni încep să aplice încălzirea unguentelor și comprimatelor pe piept, fără a se gândi că astfel de proceduri în această situație pot fi contraindicate.

Încălzirea imediat dă pacientului o ușurare, dar mai târziu, starea pacientului se poate deteriora brusc, iar pieptul comprimat va fi cauza. Deși toată casa va fi cu adevărat surprinsă de efectul opus.

Care este motivul pentru acest fenomen? Și constă în individualitatea fiecărui organism și tipul de bronșită care nu poate fi determinat la domiciliu.

Se pare că, pentru a trata cu succes bronșita, este necesar să aflăm tipul ei, altfel tratamentul poate fi inutil. Acest lucru este cel mai bun, în cel mai rău caz - poate fi periculos.

Ce este bronșita?

Bronșita este procesul inflamator în bronhii, care aparțin tractului respirator inferior.

Sub influența sursei de inflamație, membrana mucoasă este deteriorată, microcirculația este perturbată, apare edemul tisular.

Simptomele de bronșită arată astfel:

 1. pacientul are o tuse puternică;
 2. transpirația crește;
 3. sputa în timpul tusei;
 4. creșterea temperaturii corpului;
 5. există o slăbiciune generală a corpului.

Dacă nu începeți să tratați bronșita, această afecțiune poate dura două săptămâni. Treptat, bronșita va dispărea, dar dacă nu eliminați sursa de inflamație, boala poate deveni cronică.

Aceasta înseamnă că din când în când boala va reapărea și nu va lăsa pacientul singur până la sfârșitul vieții.

Cauzele inflamației bronhice

Factorii adulți care au apariția de bronșită sunt foarte mulți și, de-a lungul anilor, medicii găsesc din ce în ce mai mult. Acestea includ în principal:

 • hipotermie frecventă;
 • infecții (atât bacteriene cât și virale);
 • lucrează într-o cameră cu praf;
 • reacții alergice;
 • factorii de mediu;
 • fumat;
 • imunitate slabă.

Este cunoscut faptul că pentru persoanele care nu sunt temperate o lungă ședere în sezonul rece în aer liber este plină cu o răceală sau bronșită. Imunitatea unei persoane este deseori slăbită de condițiile nefavorabile de mediu. Astfel de persoane devin vulnerabile la diferite boli, în special la bronșită.

Uneori bronșita este asociată cu boli infecțioase de origine virală (gripă, adenovirus) sau de origine bacteriană (streptococ, pneumococ).

Unii oameni, prin natura profesiei lor, trebuie să fie în camere cu praf. Este vorba despre:

 1. mineri;
 2. constructori;
 3. lucrătorii din ciment și alte persoane.

Praful, inhalat împreună cu aerul, este depus pe membrana mucoasă a bronhiilor și duce la inflamarea lor. O imagine similară se întâmplă și cu fumătorii, dar în acest caz, nu praful, ci rășinile de nicotină, microparticulele de metale grele și alte muck-uri intră în bronhii.

Într-o astfel de situație, inflamația bronhiilor promovează efectele toxice ale nicotinei, ceea ce duce la o slăbire a întregului organism.

Tratamentul unei boli este prescris în funcție de motivele apariției acesteia, dar în primul rând este necesar să se elimine aceste cauze.

Tratamentul bronșitelor

În cazul în care cauza bronșitei este polenul plantelor cu flori sau părului animalelor de companie, încălzirea pieptului în acest caz nu are sens, deoarece vorbim de o tuse alergică. Pacientul trebuie să identifice iritantul și să încerce să îl elimine, inclusiv prin utilizarea de inhalări pentru bronșită.

Pentru a incalzi pieptul cu bronsita, fumatorul este nu numai nepractic, dar si foarte periculos. Astfel, este posibil să se provoace mișcări în bronhiile particulelor dure și să se deterioreze țesutul mucus. Înainte de încălzire, este necesar să se ia măsuri pentru a subțiri sputa.

Pentru a încălzi bronhiile atunci când tusea este posibilă numai cu o cauză infecțioasă sau catarală a bolii. Cu toate acestea, la temperaturi ridicate este interzis să faceți acest lucru, deoarece corpul se încălzește deja din interior și expunerea excesivă la temperatură se poate încheia foarte rău.

Cum poate caldura bronhiile cu o tuse puternica

Pentru a încălzi pieptul poate fi numai în absența temperaturii, altfel corpul poate provoca daune suplimentare.

 • În cazul bronșitei obstructive, sunt interzise și procedurile de încălzire. Îmbunătățirea circulației sanguine, care va urma cu siguranță o compresie similară, poate provoca un bronhospasm.
 • Este imposibil să încălziți pieptul, chiar dacă pacientul are probleme cardiace grave.
 • Nu puteți impune comprese de încălzire pe pielea afectată, trebuie să alegeți o altă zonă a corpului sau, în general, să vă abțineți de la procedură.

Încălzirea se poate face cu tencuieli de muștar, masaj și încălzirea unguentelor. Unii oameni urmează aceeași metodă, alții preferă o metodă diferită, dar toate aceste opțiuni afectează diluarea sputei, ceea ce contribuie la îndepărtarea acesteia.

Acesta este efectul care ameliorează corpul pacientului cu bronșită. Atunci când concentrația sputei scade, vrăjile de tuse devin mai puțin intense și intervalele dintre ele cresc.

În plus, pacientul îmbunătățește circulația sângelui și elimină umflarea membranelor mucoase, care este întotdeauna prezentă atunci când tuse.

Încălzirea pieptului la tuse

Există mai multe tehnici diferite pentru încălzirea toracelui cu inflamație bronșică. Metoda cea mai adesea folosită pentru impunerea tencuielui de muștar. Această procedură este foarte simplă și nu necesită aptitudini medicale.

Amestecurile de muștar pot fi achiziționate la orice farmacie. Sunt un plic de hârtie umplut cu pudră de muștar. Înainte de aplicare, tencuielile de muștar se pun în apă fierbinte timp de 2 minute, se lasă să se scurgă și se aplică pe corp, evitând zona inimii.

Pacienții adulți mustar trebuie aplicați pe corpul gol. Pentru copii, există o altă tehnică. Mai întâi, puneți-vă pe o piele pliată în mai multe straturi de tifon, înmuiată în ulei vegetal sau o foaie de hârtie groasă, apoi puneți un tencuială de muștar pe partea de sus. Această precauție este necesară pentru a preveni arsurile.

După 2-3 minute, pacientul va începe să simtă o senzație de arsură, care va crește treptat. Dar trebuie să păstrați tencuielile de muștar timp de aproximativ 15 minute, până când pielea de sub ele devine roșie. Persoanele cu piele sensibilă nu pot rezista la acest timp, pentru că trebuie să fie reduse. În general, timpul de expunere este selectat individual.

După îndepărtarea tencuielilor de muștar, pielea din punctul de contact trebuie să fie ștersă cu un prosop umed. Dacă acest lucru nu se face, cele mai mici particule de praf de muștar vor continua să irită pielea, rezultând o arsură.

Prin natura efectelor asupra corpului, încălzirea unguentelor poate fi comparată cu tencuielile de muștar. Acestea sunt, de asemenea, utilizate în inflamația bronhiilor pentru a lichefia și a elimina sputa. Cel mai popular până în prezent este considerat un unguent Dr. Mama. Compoziția linimentului include ulei de esență de mentol și eucalipt.

Dr. Mamă practic nu are contraindicații, există doar două:

 1. Nu frecați unguent pe pielea afectată.
 2. Medicamentul nu este recomandat persoanelor cu intoleranță individuală la componente.

Deoarece medicamentul nu arde sau irită pielea, este mult mai preferabil decât tencuielile de muștar obișnuite. Mama are un efect de încălzire și expectorant asupra unui corp slăbit. Linimentul este destul de simplu de utilizat: de obicei își freacă sânii, spatele sau gâtul înainte de a merge la culcare. În același timp, este posibil să se utilizeze medicamente pentru bronhodilatator pentru a face tratamentul complex.

Recomandat pentru a vizualiza videoclipul din acest articol, care va fi spus despre o compresie pentru piept atunci când tuse.

Este posibil să se încălzească pieptul cu bronșită

Atunci când se tratează bolile catarre și patologiile organelor respiratorii, diferitele rezultate de încălzire sunt bune. Se poate încălzi frecare, bănci, tencuială de muștar și comprese. Toate acestea au un efect pozitiv asupra organismului și contribuie la redresarea rapidă. Pentru a încălzi pieptul cu bronșită nu este permisă în toate cazurile, procedura este strict interzisă la temperaturi ridicate și în mai multe condiții. Cu o atenție deosebită, acest tratament se efectuează la copiii mai mici.

Este posibil să se încălzească pieptul cu bronșită

Principalul simptom al oricărei bronșite este tusea puternică. La început este uscat, dar pe măsură ce boala progresează, devine umedă. Tusea este un fel de reacție de protecție a corpului. În acest fel, organismul încearcă să elibereze organele respiratorii de mucus și agenți patogeni. Pentru orice formă de bronșită se caracterizează prin spută foarte vâscoasă, care este foarte dificil de îndepărtat. Tractul respirator se umflă și pacientul are dificultăți de respirație, ceea ce este în special pronunțat cu un atac de tuse.

Tratamentul bronșitei trebuie, în primul rând, să vizeze rezolvarea unor astfel de probleme:

 • Reducerea edemului țesutului moale.
 • Eliminarea inflamației.
 • Thinning și retragerea sputei.
 • Lupta împotriva microorganismelor patogene.
 • Îmbunătățiți imunitatea.

Încălzirea cu bronșită va ajuta la ameliorarea stării pacientului, nu numai în cazul bronșitelor acute, dar și cronice. Încălzirea are un efect pozitiv asupra țesuturilor inflamate și a întregului corp în ansamblul său, însă trebuie să fie realizate cu înțelepciune.

Cum funcționează încălzirea? Dacă se aplică căldură țesuturilor inflamate, vasele se vor extinde și circulația sanguină va fi îmbunătățită. Datorită acestui fapt în bronhii îmbunătățește metabolismul și sunt saturate cu oxigen. Când pieptul se încălzește, pielea irită și sistemul nervos devine activ. Atunci când efectuează proceduri de încălzire în sânge, cantitatea de anumiți hormoni crește, ceea ce crește imunitatea și face organismul mai puțin susceptibil la bacterii și viruși. Dacă bronșita este cauzată de alergii, procedurile de încălzire vor fi, de asemenea, utile, datorită intensității reduse a tusei.

Datorită diferitelor proceduri de încălzire, sistemul de apărare a organismului este activat și pacientul se recuperează rapid.

Ce proceduri sunt permise

Este posibil să se încălzească pieptul atunci când tuse în moduri diferite, fiecare dintre ele este bun în felul său. Dar mai întâi trebuie să vă adresați medicului, care este metoda potrivită în acest caz.

Amestecuri de muștar

Este foarte util să încălzi bronhiile cu tencuieli de muștar, deoarece acestea irită pielea, îmbunătățesc circulația sângelui și ajută la reducerea inflamației. În plus, pudra de muștar conține uleiuri esențiale, prin urmare, atunci când se încălzește, o persoană inhalează vapori de vindecare, îmbunătățind astfel respirația nazală.

Pastilele de muștar au un efect analgezic ușor și contribuie la eliminarea rapidă a inflamației. Puteți pune aplicații de muștar pe pieptul și picioarele din spate. Amestecurile de muștar sunt așezate paralel unul pe celălalt pe spate, iar una sau două prune de muștar sunt așezate pe zonele de bronhie de pe piept.

Este strict interzisă punerea tencuielilor de muștar în regiunea inimii, ficatului și glandei tiroide. Este interzisă aplicarea aplicațiilor pe glandele sânilor, alunițele și semnele de naștere.

Copiii mici plac tencuielile de muștar pe spate sau printr-o țesătură subțire de bumbac. Cu această abordare, arsurile sunt excluse.

bănci

În condiții normale de acasă puteți petrece o procedură unică de fizioterapie, care nu numai că se încălzește, ci și îmbunătățește circulația sângelui. Borcane medicale sunt preîncălzite pe o mică sursă de foc și aplicate pe spate. Datorită formării prin vid, banca este strâns atașată de piele.

În timpul tratamentului cu bănci, capilarele mici se sparg și, prin urmare, există pete roșii peste tot în spate. Datorită acestui fapt se formează substanțe biologic active care sunt purtate prin fluxul sanguin în organism și au un efect benefic. Astfel de proceduri sunt deosebit de utile atunci când o tuse puternică și uscată.

Băncile nu au voie să pună copii mici. Această procedură poate fi efectuată numai conform instrucțiunilor medicului.

Încălzirea compreselor

Încălziți pieptul, puteți utiliza comprese diferite. Orice compresă constă din trei părți:

 1. Stratul terapeutic.
 2. Strat izolant.
 3. Stratul de încălzire.

Pentru adulți, medicii recomandă adesea comprese de vodcă, conform mărturiei medicului pe care îl pot pune și copiilor mai mari. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de tifon sau o țesătură subțire de bumbac, umeziți în vodcă încălzită și impuneți pe spate. În continuare, tifonul umed este acoperit cu un strat de celofan și acoperit cu un prosop, după care pacientul este acoperit cu o pătură.

Pentru a încălzi sânii la bebeluși, puteți face o comprimare cu cartofi fierți. Pregătiți o compresie similară pentru această rețetă:

 • Se fierb o pereche de cartofi într-o cantitate mică de apă și apoi se frămânță într-o stare de cartofi piure.
 • Adăugați la piureul rezultat o lingură de miere de tei și aceeași cantitate de suc de aloe.
 • Unii medici recomandă adăugarea unei fiole de Euphyllinum.

Gruelul rezultat este bine amestecat, formează un tort și îl impune pe o bucată de celofan, apoi se pune pe piept. Sus încălzit cu o eșarfă. Încălzirea cu cartofi este de dorit să petreceți câteva ore. Este posibil în timpul somnului în timpul zilei.

Ajută la încălzirea compresei de la Dimexidum, suc de aloe și Eufillina. Toate componentele sunt ușor încălzite, amestecate, iar o cârpă este umezită într-o soluție și așezată pe spate.

Compresiile preparate din brânză caldă și miere ajută la tratarea traheitei. Pentru aceasta, brânza de vaci este ușor încălzită pe o baie de aburi, apoi amestecată cu o lingură de miere, făcută într-un tort plat și pusă pe piept, acoperită cu celofan și un strat de vată de vată pe partea de sus. Păstrați această presiune de compresie aproximativ 3 ore.

Compresele nu ar trebui să fie amplasate pe inimă, ficat și direct pe coloana vertebrală.

Incalzirea sarmei

Pentru încălzirea cu bronșită, încălzitoarele nu sunt utilizate, căldura trebuie să fie uscată. Încălzirea cu sare cu bronșită este indicată cu o tuse uscată. Astfel de proceduri reduc inflamația și umflarea, precum și sputa diluată și facilitează îndepărtarea acesteia din tractul respirator.

Un pahar de sare se încălzește pe o tigaie uscată din fontă, apoi se toarnă într-o pungă sau șosete curate. Încălzitorul rezultat încălzește spatele și pieptul. Pentru ca senzația de arsură să nu fie foarte puternică, un prosop subțire este pre-acoperit pe spate și apoi o pungă de sare fierbinte este mutată succesiv peste tot în spate.

Sarea pentru încălzire nu trebuie să fie foarte caldă, deoarece acest lucru poate duce la arsuri.

frecare

Când bronșita utilizează în mod activ diverse frecare și unguente cu efect de încălzire. Adulții și copiii pot fi frecați cu gâscă, capră, badger și grăsime de urs. Aceste instrumente sunt considerate absolut sigure, dau un efect terapeutic bun, dar rareori duc la alergii și alte reacții adverse. Pentru copiii foarte mici, grăsimea este amestecată cu cremă pentru copii. Îndepărtarea se aplică pe spate cu un strat subțire, apoi se freacă bine.

Contraindicații

Încălzirea cu bronșită nu poate fi aplicată în toate cazurile. Contraindicații la această procedură sunt astfel de boli și condiții:

 • Temperatura ridicată a corpului. Orice încălzire în această stare poate duce la convulsii.
 • Unele boli ale inimii și ale vaselor de sânge.
 • Patologii ale pielii, în special ale purulentului.
 • Afecțiuni fungice.
 • Anomaliile mintale.

Încălzirea bronhiilor este strict interzisă dacă pacientul este alergic la o substanță constituentă a unei comprese sau a unei frecare. Este inacceptabil să se încălzească pieptul în cazul în care în sputa bolnavilor există particule de puroi sau de sânge.

Este strict interzisă încălzirea toracelui cu bronșită obstructivă. Acest lucru poate duce la bronhospasm, cu toate consecințele care decurg din acesta.

În caz de bronșită, medicul poate recomanda încălzirea toracelui în diverse moduri. Poate fi tencuieli de muștar, borcane, freze și comprese. Există o serie de contraindicații la astfel de proceduri fizioterapeutice care trebuie luate în considerare. Cu mare grijă, încălzirea este folosită în tratamentul copiilor. Trebuie avut în vedere faptul că bebelușii au pielea prea delicată și pot avea arsuri.

Top