Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Pot să mă spăl după o lovitură de gripă?
2 Rinită
Medicamente pentru angina la adulți
3 Profilaxie
Pastile pentru durere în gât: alegeți cele mai bune
Image
Principal // Rinită

Efferalgan în timpul sarcinii


Prețul comprimatelor Efferalgan (500 mg, 16 buc.): 150-220 de ruble.

Cuprins:

Efferalgan în timpul sarcinii

Efferalgan este un medicament care are efecte analgezice și antipiretice asupra întregului corp uman. Atunci când se tratează cu doze prescrise, remedia încetinește încet și intenționat senzațiile dureroase de variație a severității și originii. Cu toate acestea, acest medicament nu trebuie luat în timpul sarcinii și fără numirea medicului curant.

Experții spun că paracetamolul, care face parte din Efferalgana, poate dăuna fătului în perioadele de maturare timpurie și târzie. Deși efectul negativ al medicamentului nu a fost dovedit, există însă opinia că paracetamolul este capabil să provoace unele tulburări în dezvoltarea embrionului. Prin urmare, este mai bine ca femeile însărcinate să se abțină de la utilizarea medicamentelor de care aparțin, în plus, fără recomandări medicale.

În unele cazuri, medicii recomandă Efferalgang în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină, deoarece în această perioadă efectul asupra corpului unei femei și a unui copil nenăscut este mult mai inofensiv, cu condiția ca toate recomandările medicale să fie respectate cu strictețe. Cu utilizarea corectă a acestui instrument, nu se observă efecte secundare, dar este necesar să se acorde atenție sensibilității și intoleranței individuale a corpului femeii și prezenței hipertensiunii în manifestarea sa cronică. Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Efferalgan trebuie administrat o tabletă de trei ori pe zi, cu un interval minim de 4 ore, dar când prescrie acest medicament, medicul ia o decizie individuală. De obicei durează 2-3 zile pentru a observa îmbunătățiri semnificative ale organismului.

Poate Efferalgan în timpul sarcinii

Există revizuiri diferite ale femeilor cu privire la administrarea Efferalgana în timpul sarcinii și toate acestea sunt destul de contradictorii. Prin urmare, trebuie să înțelegeți în mod obiectiv siguranța și eficacitatea acestuia. Medicamentul poate fi periculos numai în cazul în care excesul sistematic al dozei recomandate și utilizarea pe termen lung, deoarece poate provoca intoxicație a ficatului femeii gravide, otrăvind corpul ei și provocând leziuni masive fatului, care este plină de moartea sa. Dacă apar reacții adverse, consultați imediat un specialist.

Aplicând Efferalgan cu vitamina C în timpul sarcinii, există o întărire a proprietăților protectoare ale corpului, îmbunătățirea semnificativă a acestuia, iar febra și durerea sunt efectiv suprimate. Îmbunătățiri semnificative apar la 30 de minute după ingestie. Acest medicament este eliminat complet din corpul slăbit în câteva ore. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Efferalgan cu vitamina C este contraindicat pentru femeile însărcinate în cazul utilizării simultane a complexelor de vitamine care conțin și această substanță. Lipsa de vitamine nu este atât de groaznică ca excesul. Fiecare femeie trebuie să se consulte cu doctorul și să urmeze instrucțiunile de utilizare, pentru a evita complicațiile grave ale corpului copilului.

Efecte secundare

În principiu, acest medicament este bine tolerat, dar uneori se observă greață, vărsături, amețeli, hipotensiune arterială și reacții alergice. De asemenea, este posibilă încălcarea sistemului hematopoietic, incluzând anemia, trombocitopenia, leucopenia, neuropenia.

Contraindicații

Intoleranță subiectivă și sensibilitate extremă la componentele medicamentului.
Nu este destinat pacienților cu afecțiuni renale și hepatice severe, cu intoleranță la fructoză și dependență de alcool. Efferalgan sub formă de comprimate efervescente este interzisă pentru copiii cu vârsta sub 2 ani.

Dozele de medicament trebuie ajustate și atent prescrise la pacienții cu disfuncție renală cronică și clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml / min. De asemenea, trebuie să tratați cu atenție prescrierea acestui medicament pacienților vârstnici. Datorită conținutului ridicat de sodiu, Efferalgan nu este recomandat pacienților care urmează o dietă cu un conținut minim de sare.

supradoză

În caz de supradozaj al medicamentului, mulți se dezvoltă greață, vărsături, slăbiciune generală a corpului, anomalii ale tractului digestiv. Cu un exces semnificativ din dozele recomandate și utilizarea prelungită, apar efecte hepatotoxice și nefrotoxice ale medicamentului, precum și acidoză metabolică, encefalopatie, comă și, în cazuri mai grave, deces.

Dacă după consumarea unei doze în exces nu a trecut încă 2 ore, tractul gastrointestinal ar trebui să fie clătit bine și ar trebui să fie luată cărbune activat. Tot în acest caz, terapia complexă este posibilă. Dacă otrăvirea a trecut într-o altă etapă, este necesară o spitalizare de urgență.

Fiecare femeie în timpul sarcinii este obligată să-și prețuiască sănătatea, deoarece daunele aduse sănătății se pot face nu numai ei, ci și copilului. În niciun caz nu trebuie să luați medicamente la discreția dvs. și în cazul celor mai mici probleme de sănătate contactați medicul, deoarece numai un specialist este în măsură să estimeze procentul așteptat al beneficiilor tratamentului pentru mamă și pericolul posibil pentru copil.

Medicamente analgetice în timpul sarcinii

Dar, într-adevăr: în caz de durere gastrică dentară, post-traumatică, devine necesar să le îndepărtați cât mai curând posibil. Și apoi ce să facem?

Când sunt îngăduitoare analgezice în timpul sarcinii?

 1. în cazul în care trebuie spitalizată urgent în spital;
 2. dacă analgezicele pot distorsiona starea reală a femeii însărcinate.

Cu precauție mare este necesar să se trateze dureri abdominale, mai ales dacă acestea sunt ascuțite sau trag, însoțite de descărcări sângeroase. În astfel de cazuri, trebuie să contactăm urgent medicii.

Pentru durerile cauzate de hipertonia uterului, când simțiți că se înrăutățește, ar trebui să faceți același lucru, deoarece aceasta este o condiție periculoasă.

Durerile de cap se întâmplă adesea în toxicoza târzie. În special ar trebui să fie avertizate cazuri în cazul în care o durere de cap este însoțită de insuficiență vizuală (obiecte neclare, "zboară în fața ochilor). Aceasta poate semnala o formă severă de toxicoză târzie, eclampsie. Este necesară o spitalizare urgentă și o terapie intensivă.

Dar o durere de cap la o femeie gravidă nu este întotdeauna o patologie - poate că este doar o reacție la stres, oboseală și o schimbare a vremii. Pentru durerile de cap în timpul sarcinii, tensiunea arterială trebuie măsurată. Dacă nu se abate de la normă și nu există deficiențe vizuale, atunci puteți lua medicamentul pentru durere. Dar dacă migrenele au devenit un fenomen permanent, atunci trebuie să consultați un medic.

Ce pot face analgezice în timpul sarcinii

Cei care pot fi utilizați aparțin grupului de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

 • Poate cel mai frecvent dintre acestea este paracetamolul. Studiile științifice au arătat că acestea nu afectează negativ fătul. Poate fi folosit de o femeie însărcinată care are un termen, dacă femeia nu are intoleranță individuală.
 • În al doilea trimestru de sarcină, este permisă utilizarea medicamentelor pe bază de paracetamol - Efferalgan și Fervex, care sunt foarte eficiente pentru răcelile însoțite de dureri în gât și migrene. Este necesară tratarea selectivă a analginului. Este interzisă utilizarea acestuia în primul trimestru și în al treilea - începând cu săptămâna 34. Poate fi luat o data in al doilea trimestru - cu o durere de dinti puternica, de exemplu.
 • Un alt medicament disponibil în timpul sarcinii este Diclofenac (Voltaren). De asemenea, el aparține grupului de AINS.
 • Următorul medicament este deosebit de eficient. Acest VOLTAREN-GEL, care ameliorează durerile de spate la femeile gravide, precum și durerea articulațiilor și ligamentelor. Acest medicament poate fi utilizat în primul și al doilea trimestru. Și în al treilea - numai sub supravegherea unui medic.
 • Ketonal este un medicament care aparține și AINS. Nu poate fi utilizat în al treilea trimestru de sarcină, dar până la 32 de săptămâni, așa cum este prescris de un medic, este posibil.
 • Atunci când sarcina este utilizată foarte activ NO-SHPA. Acest medicament aparține grupului de antispastice. Ea are un efect relaxant asupra țesutului muscular neted al diferitelor organe. Este deosebit de util să se utilizeze cu anomalii ale tractului gastro-intestinal, sistemului genitourinar, cu dureri care se extind de la cap până la umeri și gât. Are contraindicații pentru intoleranță individuală, glaucom cu închidere în unghi și aritmii cardiace severe.
 • Duspatalin - analogul BUT-SPY are același efect.

Menționarea analgezicelor menționate mai sus în timpul sarcinii, de mulți ani, fără consecințe negative asupra sănătății mamei și copilului, garantează siguranța și eficacitatea.

Revizuire: Sirop pentru copii Efferalggan Upsa - A ajutat-mă și copilul.

Trebuia să mă familiarizez cu siropul acestui copil când aveam 8 luni de sarcină și am reușit să mă răcesc. Temperatura a crescut la 39 de grade. De obicei, iau un remediu puternic de tip Coldrex și iau totul cu mâna, dar acest lucru nu este posibil pentru femeile însărcinate. Am aflat de pe Internet că medicamentele antipiretice pe bază de paracetamol sunt sigure pentru femeile însărcinate, iar soțul meu a mers la farmacie pentru medicină. A adus de acolo siropul Efferalgan - adevărat, copilos, dar, așa cum i sa spus, acest sirop nu dăunează copilului nenăscut.
Deodată, acest sirop a fost foarte eficient. Am luat-o o singură dată, iar temperatura imediat a scăzut. Nu mai aveam nevoie de ea, în dimineața următoare m-am trezit complet sănătoasă. Și apoi m-am bucurat încă o dată că siropul este copilăresc, ceea ce înseamnă că va fi util copilului nostru. Astfel de medicamente nu sunt inutile.

A doua oară acest sirop a fost util pentru noi în 5 luni, când fiica noastră a fost vaccinată cu DTP. Probabil, toate mamele știu că toate vaccinările sunt cele mai periculoase, deoarece pot provoca nu numai temperatură, ci și multe alte consecințe neplăcute. Și temperatura de după ea se ridică la mulți copii. Și noi nu am trecut. Seara, după vaccinare, fiica mea a avut febră până la 37,8 ani. Deși mulți oameni spun că o astfel de temperatură scăzută nu ar trebui să fie bătută, am decis să nu risculez și i-am dat copilului niște sirop pentru noapte. Ajută repede.

Acest sirop de copii era într-o cutie albastră, cu o imagine a unui iepuraș. Medicamentul este produs de compania "Upsa", iar în sortiment există un alt candlestick Efferalgan. Dar eu sunt, apropo.

Pe partea laterală a casetei sunt scrise câteva informații despre indicațiile de utilizare, modul de utilizare și locul de stocare. Desigur, a existat o instrucțiune înăuntru, dar am pierdut-o chiar și în timpul sarcinii. Din fericire, mi-am amintit bine cum să folosesc acest medicament, pentru că în acel moment am citit foarte atent instrucțiunile pentru toate medicamentele.

Înăuntru este o sticlă și o lingură de măsurare. O sticlă cu sirop de sticlă întunecată, cu un capac cu șurub și o etichetă albastră. Siropul din interior este, de asemenea, întunecat în culoare, lipicios, foarte dulce, are un gust plăcut și mi-a amintit de copilărie. Probabil că în acel moment era și el, iar ei m-au tratat cu ei. Fiica mea îi plăcea și gustul, și bea sirop fără capricii.

Capacul de pe flacon este dificil, așa că pur și simplu nu se deschide, mai întâi trebuie să îl apăsați și apoi să deșurubați. Numai copilul nu o va deschide, ceea ce este foarte important.

Luați în considerare lingura de măsurare atașată la sirop. Are diviziuni care indică greutatea copilului. Cea mai mare greutate este de 16 kg, așa că a trebuit să umplem această lingură de două ori. Deși nu voi fi viclean, greutatea mea este cu mult mai mare de 32 kg, dar am decis să nu riscați și să nu o exagerați cu medicamentele.
Și fiica mea, am turnat medicamente de până la 6 kg. La 4 luni am cântărit atât de mult.

Acest medicament este, desigur, scump. Dar efectul său merită. Tot nu regret că am cumpărat-o odată. La urma urmei, când în casă există un copil mic, agentul antipiretic trebuie să fie în trusa de prim ajutor.

Desigur, nu este potrivit pentru toată lumea, ca orice alt medicament. De asemenea, știam foarte bine că nu s-ar putea să-mi ajute copilul și pentru asta am cumpărat și alte medicamente antipiretice, cu alte componente din compoziție. Dar nu au fost încă folositoare, acest sirop este perfect pentru noi.

Vă recomandăm siropul Effwergan UPSA pentru oricine cu copii mici. Acest instrument este excelent și, într-un timp scurt, bate temperatura, în special, desigur, dacă nu se întârzie cu utilizarea sa. Ajută perfect după vaccinări. Cu toate acestea, desigur, nu ar trebui să fie folosită ca măsură preventivă, precum și lumânări de acest fel - după toate că, după cum am aflat prin propria mea experiență, nu toți copiii se îmbolnăvesc după vaccinări, iar consumul de droguri, în special cei puternici,. Am aplicat acest sirop exact de două ori, în prima și a doua zi după vaccinare. Pentru femeile gravide, este, de asemenea, destul de sigur.

Efferalgan

EFFERALGAN - formă de eliberare, compoziție și ambalare

◊ Supozitoare rectale pentru copii, netede, lucioase, albe.

[PRING] gliceride semi-sintetice (până la o masă de supozitoare de 1 g).

5 bucăți - pachete de celule contur (2) - cutii din carton.

◊ Supozitoare rectale pentru copii, netede, lucioase, albe.

[PRING] gliceride semi-sintetice (până la o masă de supozitoare de 1 g).

5 bucăți - pachete de celule contur (2) - cutii din carton.

◊ Supozitoare rectale pentru copii, netede, lucioase, albe.

[PRING] gliceride semisintetice (până la o masă de supozitoare de 1,3 g).

5 bucăți - pachete de celule contur (2) - cutii din carton.

◊ Tablete albe, rotunde, plane, cu margini teșite și riscante pe o parte; când se dizolvă în apă, se observă o evoluție intensă a bulelor de gaz.

[PRING] acid citric anhidru - 1114,00 mg, bicarbonat de sodiu - 942,00 mg, carbonat de sodiu anhidru - 332,00 mg, sorbitol - 300,00 mg, zaharatat de sodiu 7,00 mg, docuzat de sodiu 0,277 mg, povidonă 1,287 mg benzoat de sodiu 60,606 mg.

4 bucăți - benzi (4) - ambalaje din carton.

◊ Soluție orală (pentru copii) 3% clară, omogenă, ușor vâscoasă, galben-maro, cu aromă de caramel-vanilie și miros.

[PRING] macrogol 6000, soluție de zaharoză, zaharină sodică, acid sorbic, sodiu metil parahidroxibenzoat, sodiu parahidroxibenzoat de sodiu, aromă de caramel-vanilie, apă.

90 ml - sticle de plastic (1) complete cu o lingură de măsurare - cutii din carton.

◊ Sirop (pentru copii) sub forma unei soluții ușor vâscoase de culoare galben-maronie, cu un miros de caramel-vanilie.

[PRING] macrogol 6000 - 20,00 g, sirop de zahăr (zaharoză, apă) - 50,00 g, zaharatat de sodiu - 0,15 g, sorbat de potasiu - 0,40 g, acid citric - 0,107 g, aromă de caramel-vanilie (butandionă, acetilmetilcarbinol, benzaldehidă, propilen glicol, heptalactonă gamma, alcool benzilic, triacetină, piperronal, amilcinnamat, vanilină, acetil vanilină) - 0,20 g, apă purificată - până la 100 ml.

90 ml - sticle de plastic (1) complete cu o lingură de măsurare - cutii din carton.

* Descrierea medicamentului se bazează pe instrucțiuni de utilizare aprobate oficial și aprobată de producător pentru edițiile din 2012.
EFFERALGAN - descrierea și instrucțiunile sunt furnizate de cartea de referință a medicamentelor Vidal

Totul despre Efferalgane

Compoziție și formă de dozare

Efferalgan
Sirop pentru copii (1 flacon)

 • paracetamol - 3 g;
 • componente auxiliare: polietilenglicol 6000, sirop, zaharină, E202, acid citric, arome, apă potabilă.
Disponibil în sticle de 0,09 litri (+ lingura de măsurare).

Supozitoare rectale (1 supozitor)

 • paracetamol - 80, 150 și 300 mg;
 • componente auxiliare: acilgliceroli semi-sintetici - aprox. 1 an
În pachet - 5 bucăți, într-un pachet - două pachete.

Tablete efervescente (1 tab.)

 • paracetamol - 500 mg;
 • Componente auxiliare: acid citric uscat, carbonat de sodiu uscat, bicarbonat de sodiu, sorbitol, zaharina, dokuzat de sodiu, povidona, E211.
În plăcile a 4 comprimate, în ambalaj - 4 sau 25 plăci.

Efferalgan cu vitamina C
Tablete efervescente (1 tab.)

 • paracetamol - 0,33 g
 • Vitamina C - 0,2 g
 • componente auxiliare: carbonat de potasiu, bicarbonat de sodiu, sorbitol, acid citric uscat, E211, docate de sodiu, povidonă.
În borcane de 10 bucăți, în ambalaj - 1 borcan.

Acțiune farmacologică

Farmacocinetica

Paracetamolul este absorbit rapid și complet. Concentrația maximă a unei substanțe din ser se produce la 30-60 de minute după ingestie. Paracetamolul este distribuit rapid în țesuturile corpului. S-au capturat slab prin proteinele plasmatice (nu mai mult de 25%). Pătrunde în bariera hemato-encefalică.

Metabolismul apare în ficat. Excretați din organism după 1-4 ore. Excretați prin sistemul urinar sub formă de metaboliți. În forma primară, aproximativ 5% din medicament este excretat.

farmacodinamie

Effelgan sirop, lumanari, tablete
Principalul ingredient activ al medicamentului este paracetamolul, care blochează ciclooxigenaza-1 și ciclooxigenaza-2, în principal în sistemul nervos central, care afectează centrele de durere și termoreglarea. În țesuturile inflamate, efectul paracetamolului asupra ciclooxigenazei este blocat de peroxidaze specifice, ceea ce explică lipsa acțiunii antiinflamatorii a substanței. Paracetamolul nu afectează formarea de prostaglandine în țesuturile periferice, ceea ce explică incapacitatea sa de a afecta echilibrul hidroelectric-apă și membrana mucoasă a tractului gastro-intestinal.

Lumanarile au efecte antiinflamatorii analgezice, antipiretice si neexprimate.

Separat pentru comprimate: probabilitatea sintezei hemiglobinei este scăzută.

Efferalgan cu vitamina C
Efferalgan cu vitamina C este un medicament combinat. Principalul ingredient activ este paracetamolul. Ea are un efect analgezic și antipiretic. Vitamina C contribuie la normalizarea reacțiilor redox, reduce permeabilitatea peretelui vascular și întărește sistemul imunitar.

mărturie

Contraindicații

Instrucțiuni speciale

comun
Atunci când se utilizează Efferalgan mai mult de 5-7 zile, sunt necesare studii regulate privind starea hepatică și a sângelui periferic.
Acetaminofenul denaturează datele de laborator privind concentrația de glucoză și acid uric în sânge.

Sirop (opțional)
Conține acetaminofen, prin urmare, pentru a evita supradozele, nu se recomandă utilizarea medicamentelor împreună cu alte medicamente care includ acetaminofen.
În cazul folosirii de sirop de către copiii care suferă de diabet sau observarea unui sistem alimentar cu conținut scăzut de zaharoză, este necesar să se țină seama de faptul că 1 ml de sirop conține 335 mg de zahăr.

Tablete (opțional)
Pentru a evita hepatotoxicoza în timp ce consumați paracetamol, trebuie să renunțați complet la alcool.
1 comprimat de medicament conține 0,4 g de sodiu, care trebuie să fie luate în considerare de către persoanele care respectă o dietă strict săracă cu sare. Deoarece Efferalgan conține sorbitol, este contraindicat pentru intoleranță la fructoză, absorbție slabă a glucozei și galactozei, lipsa izomaltazei.

Frecvent pentru comprimatele Efferalgan și Efferalgan cu vitamina C
Probabilitatea de afectare hepatică toxică este mai mare la persoanele cu leziuni hepatice alcoolice.
În cazul utilizării pe termen lung a medicamentului, este necesar să se efectueze studii periodice privind starea ficatului și a sângelui periferic.

Efferalgan cu vitamina C (opțional)
Având în vedere efectul stimulativ al vitaminei C asupra sintezei corticosteroizilor, este necesar să se controleze activitatea rinichilor și tensiunii arteriale. Utilizarea prelungită a acidului ascorbic în cantități mari poate perturba pancreasul.
Persoanele cu exces de fier în corpul dozei de vitamina C ar trebui reduse la minimum.

Condiții de depozitare

Efferalgan ca febură

În cazul hipertermiei, nu este recomandat să luați imediat antipiretice. Mai întâi trebuie să aflați factorul care a cauzat hipertermia. Necesitatea de a reduce temperatura este extrem de rară, dar dacă situația este plină de complicații sau o persoană se simte grav rău, este permisă administrarea Efferalgan pentru a normaliza temperatura.

Pentru a elimina hipertermia, Efferalgan trebuie luat în mod regulat (aproximativ la fiecare 4 ore) și întrerupe tratamentul dacă factorul bolii este eliminat sau controlat de alte medicamente.

Efferalgan și Aspirina

Efferalgana și aspirina au avantajele și dezavantajele lor. Unul dintre avantajele Efferalgan este că nu provoacă sângerări în stomac. Prin urmare, persoanele care suferă de sângerări gastrice atunci când utilizează acid acetilsalicilic sunt adesea recomandate medicamente pe bază de paracetamol. Acest lucru se aplică și persoanelor care utilizează anticoagulante (de exemplu heparină), precum și persoanelor cu ulcer gastric, guta și sânge incompetent. În plus, Efferalgan este potrivit pentru persoanele ale căror aspirină cauzează reacții alergice.

Pe de altă parte, în numărul copleșitor de persoane, acidul acetilsalicilic nu provoacă iritații la nivelul stomacului, dacă este utilizat în doze moderate și pentru o perioadă scurtă de timp. Efferalgan, la rândul său, prezintă dezavantaje grave - poate provoca hepatotoxicoză, în special atunci când este utilizată în cantități mari sau când se extinde cursul tratamentului fără supraveghere medicală.

Efferalgan și medicamente anti-tuberculoză

Există cazuri de hepatotoxicoză cauzate de utilizarea simultană a Tubazide (un medicament pentru tratamentul tuberculozei) și acetaminofen (paracetamol). Separat, tubazidul poate duce la intoxicație și la afectarea structurală a ficatului. Separat, acetaminofenul în doze mari sau în combinație cu băuturile alcoolice crește, de asemenea, probabilitatea de hepatotoxicoză. Utilizarea simultană a acestor două medicamente poate reprezenta o amenințare gravă la nivelul ficatului.

Dacă o persoană este bolnavă de tuberculoză și tubazid este inevitabilă, este necesar să obțineți sfatul medicului înainte de a utiliza simultan orice medicament combinat care include acetaminofen. Poate că ar trebui să fie prescrisă o terapie alternativă.

Efferalgan în timpul sarcinii

Din nefericire, sarcina pentru o femeie înseamnă o creștere multiplă a riscului de a dezvolta diverse boli, în special infecțioase. Corpul dă toată puterea sa pentru menținerea vieții și dezvoltarea fătului și, prin urmare, nu întotdeauna suficiente resurse pentru a proteja împotriva bolii. Situația este agravată de faptul că, în timpul sarcinii, multe medicamente sunt contraindicate, iar cele mai multe nu sunt recomandate. Dar, de multe ori, există situații în care este totuși necesar să se efectueze un curs de tratament și în acest caz trebuie să alegeți cel mai mic dintre rele.

Efferalgan în timpul sarcinii este luată pentru a reduce temperatura și pentru a elimina durerea. Medicii o recomandă mai des, deoarece este considerată cea mai sigură dintre medicamentele cu efecte similare (acid acetilsalicilic, metamizol). Cu toate acestea, pentru a prescrie medicamentul și pentru a calcula doza ar trebui să fie doar medicul care urmează. Efectul negativ al Efferalgan asupra fătului nu a fost încă dovedit. Cu toate acestea, sa stabilit că acetaminofen penetrează bariera hemato-placentară, prin urmare, efectul așteptat al tratamentului pentru mamă și posibilele pericole pentru făt ar trebui să fie calculate cu exactitate. Nu trebuie să uităm că hipertermia este un pericol atât pentru mamă, cât și pentru copil. În astfel de situații, utilizarea adecvată a Efferalgane ar fi adecvată. În acest caz, cel mai bine este să-l folosiți după mese cu apă stoarsă.

Efferalgan într-o doză crescută poate duce la intoxicație la ficat și rinichi. Cu toate acestea, dacă o femeie însărcinată trebuie să bea un curs de medicament, doza trebuie redusă la minim, iar cursul este redus.

Recent, oamenii de știință britanici au stabilit că luarea acetaminofenului în timpul sarcinii (mai ales după a patra lună) crește probabilitatea de respirație șuierătoare, a bolilor respiratorii, a alergiilor și a astmului bronșic la copii. Dar în ciuda acestui fapt, Efferalggan este considerat unul dintre cele mai sigure analgezice pentru femeile însărcinate și copiii lor.

Astfel, utilizarea Efferalgana în timpul sarcinii este permisă, dar numai dacă este absolut necesară.

Efferalgan și alăptarea

De obicei, medicamentele pe bază de paracetamol sunt prescrise pentru o femeie cu ARD. Acțiunea lor a fost testată în numeroase studii clinice și nu reprezintă o amenințare serioasă pentru un copil care nu este suficient de puternic.

Medicamentul are următoarele avantaje:

 • Când hrănirea în cel mai scurt timp elimină hipertermia, prin urmare, numai 15-20 de minute după ce ați luat medicamentul, o mamă care alăptează poate simți o îmbunătățire a stării ei.
 • Elimină durerea: cefalee, durere de dinți sau durere post-traumatică.
 • Utilizarea corectă a medicamentului - de 3-4 ori pe zi, 1 comprimat - conținutul său în lapte este neglijabil și nu atinge nici măcar 0,5% dintr-o singură doză. În plus, poate fi redusă dacă Efferalgan este utilizat în timpul alimentației sau imediat după aceasta. Astfel, este posibil să se minimizeze conținutul său în lapte până la următoarea hrană.

Efferalgan atunci când alăptarea este unul dintre cele mai sigure medicamente în acest moment. În timpul studiilor clinice, sa dovedit că hrănirea și administrarea Efferalgun poate fi combinată, dacă urmați recomandările medicului curant și monitorizați starea și bunăstarea copilului.

opinii

Margarita, 28 de ani
Personal, cred că siropul Efferalggan este unul dintre cele mai bune dintre toate medicamentele antipiretice. Îi dădu noaptea fiicei sale, când își tăia dinții - se liniștește imediat. Când temperatura fiicei creștea, siropul se îndepărta instantaneu de misiunea sa și nu am observat niciodată efecte secundare. Am folosit Efferalgan timp de șase ani, nu văd nevoia de a căuta alte medicamente. Cred că siropul are toate proprietățile necesare - are un ușor efect antiinflamator, este sigur chiar și pentru copiii foarte mici și în cele din urmă normalizează instantaneu temperatura copilului.

Anna, 35 de ani
Paracetamolul, principalul ingredient activ al Efferalgana, este cel mai sigur agent antipiretic și analgezic pentru copii. Uneori folosesc ibuprofen. Se anesteziează mai repede și mai eficient, în majoritatea cazurilor copiii tolerează în mod normal, dar, în unele cazuri, pot apărea sângerări din tractul digestiv. Copiii mei nu au avut încă o astfel de sângerare, așa că o folosesc mai întâi de toate. Dar cu boli infecțioase severe (gripa), chiar ibuprofenul nu poate face față și dacă intervalul de opt ore între administrarea medicamentului este dificil de a rezista, trebuie să luați Efferalgan în același timp.

Elena, 24 de ani
Am uneori dureri de stomac în timpul menstruației. A face ceva util în acest moment este aproape imposibil - vreau doar să mă așez. Am încercat nu-shpu-e inutil, baralginul funcționează, dar foarte prost. La sfatul prietenului ei a încercat comprimate efervescent Efferalgan. Am încercat, mai ales că nu speram nimic. Spre surprinderea mea, după 20 de minute, stomacul meu a rănit rău pentru toată ziua. Se pare că Efferalgan este același paracetamol, de ce să plătești mai mult? Cu toate acestea, ca o soluție, aceasta este absorbită mult mai rapid și mai eficient comprimate de paracetamol, prin urmare, acționează instantaneu. Apropo, un alt medicament acționează într-un mod similar - Tempalgin. Deși este sub formă de tablete, este și rapid.

Svetlana, 29 de ani
Întotdeauna mi-e teamă când un copil are hipertermie - la urma urmei este destul de periculos pentru corpul unui copil și este foarte important să aducem temperatura în timp. Lumanarile Efferalgan in astfel de situatii ajuta foarte mult. Convenabil de utilizat - puteți intra în copil în timp ce doarme. Nu este nevoie să convingi să beți pilule sau sirop. Doar introduceți supozitorul în anus - și după 15 minute temperatura scade. Un drog foarte bun, nu a fost niciodată dezamăgit de el.

Ekaterina, 34 de ani
Fiul meu era adesea bolnav în primii 2 ani de viață. Temperatura în 10 minute se poate ridica la 39-40. Prin urmare, a fost necesar să bată rapid temperatura. La început, a fost folosit Ibuprofen, dar odată nu a fost acolo, iar vânzătorul ia sfătuit pe Efferalgan. Nu a fost timp să căutăm ibuprofen la alte farmacii, așa că am încercat să încerc Efferalgan. Primul neplăcut este o lingură de măsurare, era dificil să-i dai copilului să bea siropul în sine. După ce a luat-o, a durat două ore întregi până când temperatura sa revenit la normal, dar efectul nu a durat mult și după 4 ore a trebuit să-l hrănesc din nou cu acest sirop. A doua zi am cumpărat deja dovedit ibuprofen. Deși prietenii îl beau în astfel de cazuri și răspund bine. Probabil depinde de caracteristicile individuale ale corpului...

Natalia, 30 de ani
Când fiica mea a primit primul vaccin, temperatura ei a crescut. Am încercat să reduc căldura lui Nurofen, dar el a acționat slab. Apoi, la sfatul unui prieten, am cumpărat lumanari Efferalgan. Ei normalizau în mod eficient temperatura și, în același timp, era posibil să nu se teamă de stomac. Și odată cumpărat un sirop. Când fiica mea sa îmbolnăvit și a existat o hipertermie severă, ea a dat sirop de băut - temperatura a revenit la normal în doar 15 minute. Am fost foarte surprins ca siropul de Nurofen a redus într-o oră doar la 37,6. După aceea, nu m-am așteptat la o astfel de eficiență de la Efferalgan. Cât de bun este un analgezic - nu știu când au fost tăiate dinții - folosite geluri.

Olga, 27 de ani
Eu folosesc de obicei ibuprofen, și este destul de eficient. Dar bate-le temperatura de mai mult de trei zile este contraindicată. Copilul a avut o amigdalită foliculară puternică, temperatura a ajuns la 40 de ani. A trecut deja la antibiotice, dar temperatura nu a mai scăzut cu câteva zile. Medicul a sugerat înlocuirea ibuprofenului cu Efferalgan. Primul neplăcut este o lingură de măsurare, copilul nu a vrut să bea sirop, jumătate turnat. A trebuit să iau sirop într-o seringă și să-l injectez cu forța (îi plăcea gustul nurofenului, Efferalgana nu a făcut-o). A petrecut până la 1,5 ore - fără efect. După ștergerea cu apă, temperatura a scăzut numai la 38 de grade. A dat sucuri diferite - merișor, lămâie - imediat scos. Ca urmare, medicul care a participat la studiu a spus că acordarea ajutorului. Doar un an mai târziu, la o resursă medicală, a aflat că paracetamolul este ineficient cu gâtul inflamat folicular.

Alyona, 42 de ani
Pentru un copil de 3-6 luni, supozitoarele sunt cea mai bună opțiune. La această vârstă, stomacul copilului nu este ceva care nu a devenit mai puternic - nu sa format încă pe deplin. Dacă la această vârstă sunteți plini de medicamente, este asigurată încălcarea microflorei. Prin urmare, pentru fata mea, am cumpărat numai lumânări. Medicul care a participat la tratament a recomandat supergilantele Efferalgun. Pentru că prețul este destul de acceptabil și nu încalcă flora stomacului. În plus, lucrează foarte repede.
Prima dată când am cumpărat acest medicament pentru prima mea fiică a fost acum 10 ani. Câți i-au folosit - nu au avut niciodată probleme, cel puțin nu am observat niciun efect secundar. Cred că pentru un copil de până la 6 luni aceasta este o opțiune ideală.

Efferalgan - instrucțiuni de utilizare, recenzii, analogi și forme de eliberare (lumanari 80 mg, 150 mg și 300 mg, comprimate efervescente 500 mg UPSA și vitamina C, sirop pentru copii, soluție 3%) medicamente pentru tratamentul durerii la adulți, de sarcină. structură

În acest articol, puteți citi instrucțiunile de utilizare a medicamentului Efferalgan. Prezentate recenzii ale vizitatorilor site-ului - consumatorii acestui medicament, precum și opiniile medicilor de specialitate cu privire la utilizarea Efferalgan în practica lor. O cerere mare de a vă adăuga mai activ feedbackul asupra medicamentului: medicamentul a ajutat sau nu a ajutat la scăderea bolii, ce complicații și efecte secundare au fost observate, care nu au fost menționate de producător în adnotare. Analogi ai Efferalgan cu analogi structurali disponibili. Utilizați pentru tratamentul durerii și reducerea temperaturii la adulți, copii (inclusiv sugari și copii), precum și în timpul sarcinii și alăptării. Compoziția medicamentului.

Efferalgan - analgezic antipiretic. Ea are un efect analgezic și antipiretic. Inhibă COX-1 și COX-2 în principal în sistemul nervos central, afectând centrele de durere și termoreglarea. În țesuturile inflamate, peroxidazele celulare neutralizează efectul paracetamolului asupra COX, ceea ce explică absența aproape completă a efectului său antiinflamator.

Nu afectează în mod negativ metabolismul apă-sare (retenția de sodiu și apă) și mucoasa tractului gastro-intestinal din cauza lipsei de influență asupra sintezei prostaglandinelor în țesuturile periferice.

structură

Paracetamol + excipienți.

Farmacocinetica

Absorbția Efferalgan complet și rapid. Distribuția paracetamolului în țesuturi are loc rapid. A obținut concentrații comparabile ale medicamentului în sânge, saliva și plasmă. Comunicarea cu proteinele plasmatice este scăzută (10-25%). Pătrunde în bariera hemato-encefalică (BBB). Metabolismul apare în ficat. Excretați prin rinichi ca metaboliți, în principal conjugați. Producția neschimbată este mai mică de 5%.

mărturie

 • ca febrifugă pentru infecțiile respiratorii acute, gripa, infecțiile copilariei, reacțiile vaccinului și alte afecțiuni care implică febră;
 • sindrom de durere de intensitate mică sau moderată: dureri de cap, dureri de dinți, migrene, nevralgii, dureri musculare, dureri de spate inferioare, dureri cauzate de leziuni și arsuri, durere în gât, algomenoree.

Forme de eliberare

Sirop pentru copii 30 mg.

Tablete efervescente 500 mg Efferalgan UPSA.

Supozitoare rectale 80 mg, 150 mg și 300 mg.

Soluție orală (pentru copii) 3%.

Tablete efervescente cu vitamina C.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Medicamentul se utilizează rectal. După eliberarea supozitorului din ambalaj, introduceți-l în anusul copilului (de preferință după o clismă de curățare sau o golire spontană a intestinului).

Doza zilnică medie de Efferalgana depinde de greutatea corporală a copilului și este de 10-15 mg / kg de 3-4 ori pe zi. Doza zilnică maximă este de 60 mg / kg.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 ani și 10 ani (cu o greutate corporală cuprinsă între 20 și 30 kg) se administrează 1 lumânare (300 mg) de 3-4 ori pe zi cu un interval de 4-6 ore. Nu utilizați mai mult de 4 supozitoare pe zi.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani (cu o greutate corporală cuprinsă între 10 și 14 kg) li se administrează un supozitor rectal (150 mg) de 3-4 ori pe zi cu un interval de 4-6 ore. Nu utilizați mai mult de 4 supozitoare pe zi.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 luni (cu o greutate corporală cuprinsă între 6 și 8 kg) li se administrează un supozitor rectal (80 mg) 3-4 cu un interval de 4-6 ore. Nu utilizați mai mult de 4 lumanari pe zi.

Durata tratamentului este de 3 zile când este utilizată ca febră și până la 5 zile ca analgezic.

Tableta trebuie dizolvată într-un pahar cu apă (200 ml) și beți.

Alocați în interior 0,5-1 g (1-2 comprimate) de 2-3 ori pe zi la intervale de cel puțin 4 ore.

Doza maximă unică este de 1 g (2 comprimate), zilnic - 4 g (8 comprimate).

Durata tratamentului (fără consultarea medicului) nu este mai mare de 5 zile când este utilizată ca analgezic și 3 zile ca febrifugă.

Doza unică medie depinde de greutatea corporală a copilului și este de 10-15 mg / kg de greutate corporală de 3-4 ori pe zi. Doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 60 mg / kg greutate corporală. Intervalul dintre dozele de medicament trebuie să fie de 4-6 ore. Este necesară aderarea la intervale regulate de timp dintre administrarea medicamentului.

Pentru confortul și precizia dozării, trebuie să utilizați o lingură de măsurare. Pe lingura de măsurare există semne care indică greutatea corporală a copilului: 4, 6, 8, 10, 12, 14 sau 16 kg. Marginile fără marcaj corespund greutății corporale intermediare: 5, 7, 9, 11, 13 sau 15 kg.

Copii cu greutatea între 4 și 16 kg

Umpleți o linguriță de măsurare la marcajul corespunzător greutății corporale a copilului sau la marca cea mai apropiată de greutatea corporală a copilului. De exemplu, dacă greutatea corporală a copilului este cuprinsă între 4 și 5 kg, umpleți lingura de măsurare cu o notă de 4 kg. Dacă este necesar, medicamentul trebuie luat la fiecare 4-6 ore.

Copii cu greutatea între 16 și 32 kg

Umpleți lingura de măsurare până la marcajul corespunzător la 10 kg, apoi reumpleți lingura de măsurare pe marcaj astfel încât să obțineți greutatea corporală totală a copilului. De exemplu, dacă greutatea corporală a unui copil este cuprinsă între 18 și 19 kg, umpleți o linguriță de măsurare cu o notă de 10 kg, apoi reumpleți lingura de măsurare la valoarea de 8 kg. Dacă este necesar, medicamentul trebuie luat la fiecare 4-6 ore.

Efecte secundare

 • erupție cutanată;
 • mâncărime;
 • Angioedem;
 • șoc anafilactic;
 • anemie, trombocitopenie, methemoglobinemie;
 • diaree;
 • dureri abdominale;
 • greață, vărsături;
 • tenesmus.

Contraindicații

 • funcția hepatică anormală anormală;
 • insuficiență renală severă;
 • tulburări de sânge;
 • Alcoolismul cronic;
 • deficiență de glucoză-6-fosfat dehidrogenază;
 • 1 și 3 trimestre de sarcină;
 • perioada de lactație (alăptarea);
 • vârsta copiilor până la 15 ani (pentru tabletele efervescente este necesar să se utilizeze forme speciale de droguri pentru copii: sirop sau lumânări) (greutate corporală mai mică de 50 kg);
 • copii cu vârsta de până la 1 lună (pentru soluția Efferalgan);
 • copii cu vârsta de până la 3 luni (pentru supozitoare rectale conținând 80 mg paracetamol);
 • copii cu vârsta de până la 6 luni (pentru supozitoare rectale care conțin 150 mg paracetamol);
 • vârsta copiilor până la 5 ani (pentru supozitoarele rectale care conțin 300 mg paracetamol);
 • hipersensibilitate la medicament.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul este contraindicat în 1 și 3 trimestre de sarcină și în timpul alăptării (alăptarea).

Instrucțiuni speciale

În cazul sindromului febril continuu cu utilizarea paracetamolului mai mult de 3 zile și a sindromului de durere de mai mult de 5 zile, este necesară consultarea medicului.

Deformează performanța testelor de laborator în determinarea cantitativă a acidului uric în plasmă.

Pentru a evita afectarea toxică a ficatului, Efferalgan nu trebuie combinat cu consumul de băuturi alcoolice și ar trebui să fie luat de persoanele predispuse la consumul cronic de alcool.

Riscul de deteriorare a ficatului crește la pacienții cu hepatoză alcoolică.

Utilizarea prelungită a medicamentului este necesară pentru controlul imaginii sângelui periferic și a stării funcționale a ficatului.

Efferalgan în comprimate efervescente conține 412,4 mg sodiu pe 1 comprimat, care ar trebui să fie luate în considerare de către pacienții cu o dietă strictă cu conținut scăzut de sare. Tabletele conțin sorbitol, astfel încât medicamentul nu trebuie utilizat cu intoleranță la fructoză, absorbție scăzută a glucozei și galactozei, deficit de izomaltază.

Interacțiuni medicamentoase

Inductorii de oxidare microzomală din ficat (fenitoină, etanol (alcool), barbiturice, rifampicină, fenilbutazonă, antidepresive triciclice) cresc producția de metaboliți activi hidroxilați ai paracetamolului, ceea ce face posibilă apariția unei intoxicații severe cu un supradozaj mic al medicamentului.

Inhibitorii oxidării microzomale (inclusiv cimetidina) reduc riscul de acțiune hepatotoxică a paracetamolului.

Efferalgan reduce eficacitatea medicamentelor uricosurice.

Atunci când se utilizează simultan cu paracetamol, etanolul (alcoolul) contribuie la dezvoltarea pancreatitei acute.

Analogi ai medicamentului Efferalgan

Analogi structurali ai substanței active:

 • Akamol Teva;
 • Aldolor;
 • APAP;
 • acetaminofen;
 • Daleron;
 • Panadol pentru copii;
 • Tylenol pentru copii;
 • Ifimol;
 • Kalpol;
 • Ksumapar;
 • Lupotset;
 • Meksalen;
 • Pamol;
 • Panadol;
 • Panadol Junior;
 • Tablete solubile de Panadol;
 • paracetamol;
 • Perfalgan;
 • Prohodol;
 • Pasaj pentru copii;
 • Sanidol;
 • Strimol;
 • Tylenol;
 • Tylenol pentru copii;
 • Febritset;
 • Cefekon D.

Efffergan UPSA în timpul sarcinii

Bună ziua tuturor!
Save-help) Fetele, dureri de cap de 3 zile, chiar nu pot suporta mai multă putere. Motivul - osteocondroza cervicală, mușchiul ciupit și dă capului și găsește ochiul. Îmbogățit cu un asterisc nu ajută. Ei bine, de fapt, întrebarea - în ultima sarcină îmi amintesc ce am văzut ca eferalgan, dar acum 9 ani nu-mi amintesc), este posibil să se utilizeze eferalgan în timpul sarcinii (al doilea trimestru)? Instrucțiunile sunt scrise: Vagіtnіst. Medicamentul de droguri în cazul în care există un ochi clar pentru mame, un risc potențial pentru fetus abo ditini. Dar farmacistul a spus că instrucțiunile au fost revizuite.

 • nu se afișează numele meu (răspuns anonim)
 • urmați răspunsurile la această întrebare)

Întrebări frecvente!

 • azi
 • ieri
 • 7 zile
 • 30 de zile
 • Acum citește!

  © KidStaff - ușor de cumpărat, convenabil de a vinde!

  Acordați sfaturi, împărtășiți, spuneți

  Utilizarea acestui site constituie acceptarea Termenilor de Utilizare.

  Tablete efervescente Efferalgan

  În timpul unei răceli, este foarte important să găsiți un medicament bun. Și printre acestea, cu siguranță sunt comprimate efervescentă Efferalgan. Îndepărtează principalele simptome ale bolii și pun o persoană pe picioare într-un timp foarte scurt.

  Tablete Instrucțiuni Efferalgan

  Toate informațiile de mai jos despre Efferalggan sunt prezentate doar pentru a vă familiariza cu principalele puncte, contraindicații și efecte secundare. Instrucțiunile nu trebuie luate ca motiv pentru începutul auto-tratamentului, deoarece o răceală poate duce la boli mai grave și mai periculoase. Și numai un medic poate ajuta la rezolvarea profesională a unei astfel de probleme delicate.

  Prin urmare, fiți vigilenți și nu vă faceți rău cu acțiuni neconsiderate la sfatul prietenilor, rudelor și altor părți terțe. Amintiți-vă că medicamentul care este potrivit pentru cineva nu vă va ajuta neapărat în mod necesar.

  Forma, compoziția, ambalarea

  Tipul obișnuit de comprimate este formă rotundă aplatizată. Aveți culoare albă fără impregnări și miros pronunțat. Atunci când sunt dizolvate în apă, ele emit o mulțime de bule și ușor sizzle.

  Componenta principală a comprimatelor Efferalgan este paracetamolul, care luptă activ împotriva bolii.

  Vândute în ambalaje din carton aproape în fiecare farmacie la un preț accesibil, cel mai adesea fără suprataxe.

  Termenul și condițiile de depozitare

  Medicamentele Efferalgan nu le plac temperaturile foarte ridicate și sunt păstrate la o temperatură maximă de 30 de grade. În umbra, departe de lumina directă a soarelui și umiditate ridicată.

  Ei își păstrează proprietățile utile timp de trei ani, cu o orientare dată, care este scrisă pe ambalaje sau direct pe blistere din plastic.

  Eficacitatea indicațiilor

  Efferalgan este utilizat pentru dureri severe la nivelul capului, spatelui inferior sau după leziuni accidentale. Ajută să facă față eficient durerii de dinți și chiar unei migrene.

  Cu răceli, vă ajută să scăpați de slăbiciune și oboseală și, de asemenea, să scadă temperatura corpului într-o perioadă destul de scurtă de timp, când se aplică în mod corespunzător.

  • sindrom de durere de intensitate mică sau moderată: cefalee, durere de dinți, migrenă, nevralgie, dureri musculare, dureri de spate inferioare, dureri din cauza rănilor și arsurilor, dureri în gât, algomoree;
  • creșterea temperaturii corpului pentru răceli și alte boli infecțioase și inflamatorii.

  Contraindicații

  În ciuda calităților și proprietăților sale pozitive, Efferalgan are un număr destul de mare de contraindicații care trebuie luate în considerare. Acestea includ în principal:

  • alcoolism (atât bărbați cât și femei);
  • daune hepatice alcoolice;
  • cantitatea insuficientă de glucoză din corpul uman;
  • reacție alergică la principalele componente ale medicamentului.

  Numai sub supravegherea unui medic, medicamentul menționat mai sus poate fi prescris persoanelor vârstnice în vârstă, cu insuficiență renală sau hepatică, hepatită virală sau hiperbilirubină congenitală.

  Instrucțiuni de utilizare a tabletelor Efferalgan Effervescent Tablets

  Doza de Efferalgan depinde în mare măsură de starea pacientului. Dar doza inițială nu trebuie să depășească un comprimat per 200 ml de apă. Tot ce trebuie făcut este să arunci pilula în apă, să aștepți până se dizolvă, să se amestece bine și să bei imediat.

  În ziua unor astfel de repetări nu se efectuează mai mult de trei, cu un interval de cel puțin patru ore. Uneori i-au fost prescrise câte două pilule, dar acest lucru este la discreția medicului.

  Pacienții care suferă de insuficiență renală trebuie să reducă doza de comprimate Efferalgun de două ori, intervalul dintre dozele de până la opt ore și să monitorizeze cu atenție starea lor. Pentru orice reclamație sau lipsă de rezultate, tratamentul se încheie și se caută un tratament alternativ.

  Este strict interzisă utilizarea medicamentului menționat mai sus pentru mai mult de cinci zile fără permisiunea medicului.

  Tableta trebuie dizolvată într-un pahar cu apă (200 ml) și beți.

  Alocați în interior 0,5-1 g (1-2 tab) 2-3 ori / zi la intervale de cel puțin 4 ore.

  Doza maximă unică este de 1 g (2 tab), zilnic - 4 g (8 tab).

  La pacienții cu insuficiență hepatică sau renală și la pacienții vârstnici, doza zilnică trebuie redusă, intervalul dintre dozele de medicament trebuie să fie de cel puțin 8 ore.

  Durata tratamentului (fără consultarea medicului) nu este mai mare de 5 zile când este utilizată ca analgezic și 3 zile ca febrifugă.

  Efferalgan în timpul sarcinii

  În timpul sarcinii și în timpul alăptării, administrarea comprimatelor Efferalgan este strict interzisă, din motive de siguranță a copilului.

  În unele cazuri, când nu există tratamente alternative, puteți bea aceste pastile în al doilea trimestru de sarcină. Dar numai sub ordinul medicului și sub controlul său strict.

  Efeclagan comprimate pentru copii

  În copilărie, comprimatele Efferalgan nu trebuie să fie beți dacă pacientul nu avea vârsta de cincisprezece ani la momentul bolii. Merită, de asemenea, interzicerea tratamentului în acest fel, dacă greutatea corporală a unei persoane este mai mică de cincizeci de kilograme.

  Efecte secundare

  Dacă urmați toate regulile și dozele prescrise, atunci nu ar trebui să existe consecințe negative. Dar, în cazuri rare, apare o reacție alergică sub formă de erupție cutanată și mâncărime, poate să apară anemie sau o încălcare a funcțiilor ficatului și rinichilor. Dar, cu condiția ca doza propusă să fie mult exagerată.

  supradoză

  În caz de supradozaj, pielea începe să se estompeze foarte repede, scade greutatea (până la anorexie), apare senzația de greață și, uneori, pacientul începe să vomite. Simptomele rămase apar în funcție de doza de medicament Efferalgan, care a fost depășită.

  Tratamentul necesar este lavajul gastric mai mult de șase ore mai târziu și o chemare la ambulanță, deoarece acțiunile ulterioare pot fi efectuate exclusiv de către persoanele cu echipament special și educație medicală.

  Cel mai probabil, un pacient cu supradozaj va trebui să stea într-un spital timp de câteva zile și să fie urmărit de medici specializați pentru prevenirea complicațiilor cum ar fi insuficiența hepatică sau renală.

  Interacțiuni medicamentoase

  În ceea ce privește administrarea concomitentă de medicamente Efferalgun cu medicamente de acțiune similară, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. El va putea să răspundă cu exactitate la întrebarea ce poate și nu poate, pe baza compoziției unui medicament.

  Acordați-vă independent de orice alte instrumente suplimentare.

  Instrucțiuni suplimentare

  Nu luați comprimate Efferalgan cu intoleranță la lactoză sau fructoză. Trebuie acordată atenție pacienților care aderă la o dietă specială sau suferă de dependența de alcool. În acest caz, este mai bine să găsiți un tratament alternativ pentru boala dumneavoastră.

  Dacă nu există aproape nici un rezultat timp de trei zile, atunci ar trebui să consultați un medic cu privire la metoda ulterioară de tratament, mai ales dacă în acest timp temperatura ridicată nu a dormit.

  Tablete efervescente analogice Efferalgan

  Prin medicamente de acțiune similară se includ fără îndoială:

  Toate acestea sunt disponibile sub formă de tablete și au un preț accesibil. Ele sunt ușor de găsit la orice farmacie, dar nu trebuie să înlocuiți Efferalgan cu al dumneavoastră fără permisiunea medicului dumneavoastră.

  Efecalgan tablete de preț

  Efectele de tabletă efervescentă a prețului pot atinge 150-200 de ruble în Moscova și zonele învecinate. În magazinele de internet, prețul lor se reduce la 140 de ruble pe pachet.

  Efferalgan face recenzii

  Eficacitatea comprimatelor Efferalgan poate fi evaluată conform revizuirilor care sunt lăsate de pacienții cu o anumită experiență în utilizarea sa.

  Anatoly: Comprimatele Efferalgan m-au ajutat foarte mult cu o răceală proastă. A fost o febră și nu a putut să-l scape. Aș vrea să spun că în trecut nu am ajutat prea mult, a trebuit să-mi pun frunza rece pe frunte și să aștept totul să dispară sau să prindă antibiotice foarte puternice și nesigure, din care încă mai trebuie să mă mut încă o lună.

  Atunci când medicul mi-a prescris Efferalgan, am fost sceptic, dar au dat rezultatul chiar a doua zi. Nu, nu m-am recuperat complet, dar temperatura a ajuns la 37 de grade și asta ma făcut fericit.

  Nu am observat nici un efect secundar și mi-a plăcut prețul pastilelor - am crezut că ar fi mult mai scump. Deci, sunt mulțumit de tot și recomand să bei aceste pastile dacă primiți permisiunea medicului pentru răceli și febră mare.

  Konstantin: Am început să beau comprimatele Efferalgan așa cum le-a prescris un medic. Voi spune imediat că ei aruncă o sută de temperaturi bine, scutiți de dureri de cap, senzații de disconfort în vase și spate. Dar numai stomacul meu nu a fost mulțumit de un astfel de ajutor medical. Avea constant dureri, țipăt, arsuri la stomac și un sentiment ușor de tras. Toate acestea au apărut în a doua zi, iar în a treia zi am refuzat să le iau, deși toate simptomele unei friguri au început să se estompeze.

  După ce i-am spus medicului despre această situație, a prescris medicamente suplimentare pentru a proteja stomacul și pentru a-l menține. Dar, totuși, nu mi-am luat riscul de a bea Efferalgan și nu pot să-i sfătuiesc pe alții.

  Trebuie să spun că nu am avut contraindicații pentru utilizarea acestui medicament și stomacul meu a fost complet sănătos. Prin urmare, concentrați-vă asupra sentimentului și bunăstării.

  Apropo, în timpul următoarei friguri, cu permisiunea medicului Efferalgan, l-am înlocuit cu omologul său numit Panadol. Costă de câteva ori mai ieftin și nu simt nici un impact negativ asupra stomacului și a altor organe. "

Top