Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Lumanari "Paracetamol" pentru copii
2 Profilaxie
Cum de a alege un remediu pentru dureri în gât: ce trebuie să știți, recomandări și revizuirea remediilor populare
3 Clinici
Slăbiciune, oboseală, CFS - cauze, simptome și tratamentul oboselii cronice
Image
Principal // Clinici

Pot să mă alăptez dacă mama mea are frig?


Pare multor mame tinere și chiar și rudelor lor apropiate că dacă o femeie care alăptează se îmbolnăvește, copilul trebuie să fie înțărcat imediat și să se învețe să se amestece. Se crede că copilul va prinde o răceală, iar laptele "arde" - sincer răsfoiți. Pediatrii, această opinie a fost respinsă.

Cu boala, mamele produc anticorpi care luptă împotriva virusului. Fragmentele unui virus neutralizat și anticorpii sunt transmise laptelui mamei copilului - ajută la întărirea imunității: corpul bebelușului începe să-și dezvolte propria protecție împotriva bolilor virale. Dacă traduceți bebelușul pentru o perioadă în amestec, atunci el se poate infecta cu adevărat de la mama sa și corpul său va trebui să lupte împotriva virusului pe cont propriu, fără sprijinul anticorpilor.

Nimic nu se va întâmpla nici cu lapte la cea mai înaltă temperatură a mamei. Acesta nu va strica, nu se va "transforma acru", nu va fi nociv pentru copil. Dar pentru a exprima lapte și a fierbe - este inutil, în acest caz cu lapte, nimic util nu va fi dat copilului. Mamele s-au îmbolnăvit în orice moment - nu sa întâmplat nimic pentru omenire de mii de ani din cauza laptelui matern. Înțărcarea unui copil este necesară numai în cazuri rare, care nu sunt legate de boli virale.

Tratamentul răcelilor în timpul alăptării

O tânără mamă se asigură că nimic nu este luat cu lapte pentru copilul ei. Atunci când se tratează o răceală în timpul alăptării, trebuie luate măsuri numai blânde. Nu se recomandă utilizarea unor antibiotice puternice sau a unor medicamente care au o întreagă listă de contraindicații. Mai mult decât atât, este imposibil să utilizați acele medicamente, în care este scris în mod direct că nu le puteți bea în timpul alăptării.

Medicamentele fără medicamente vă pot ajuta cu tratamentul - frigul nu este așa de teribil cum ar părea în timp ce sunteți bolnav. Puteți aplica:

 • aromoterapie și băi de picioare;
 • ceaiuri din plante și decoctări;
 • ceapa nazala picaturi;
 • inhalare;
 • modul vechi de a respira peste cartofi.

Este necesară o profilaxie personală: se recomandă purtarea unui bandaj de tifon atunci când se hrănește și interacționează cu bebelușul, pentru a se spăla mai des de mâini și pentru a ventila camera. Pentru un copil, șansa de a fi infectată cu picături din aer este mult mai mare decât atunci când alăptează.

Este imposibil să se angajeze în auto-medicamente. Toate medicamentele trebuie să fie de acord cu medicul. Dacă mama are nevoie de un tratament complex, atunci medicul însuși va recomanda trecerea la hrănire artificială și vă va spune, de asemenea, când să vă întoarceți copilul după sticlă la sân. În majoritatea cazurilor, nu va fi necesar să faceți acest lucru: cu cât mai puțin frecvent mama folosește hrănirea artificială, cu atât devine mai sănătoasă copilul ei.

De asemenea, citim:

Sfaturi de bază pentru mamele care alăptează - http://razvitie-krohi.ru/kormlenie-grudyu/grudnoe-vskarmlivanie.html

Orvie sau o răceală într-o mamă care alăptează - Doctor Komarovsky

Bună fete! Astăzi vă voi spune cum am reușit să ajung în formă, să pierd 20 de kilograme și, în sfârșit, să scap de complexe înfiorătoare de oameni grași. Sper ca informațiile să vă fie utile!

Vreți să citiți mai întâi materialele noastre? Aboneaza-te la canalul de telegrame

Este posibil să se alimenteze laptele matern cu ARVI

Perioada de sarcină și de naștere face corpul feminin slăbit, ca urmare a faptului că devine sensibil la agenți patogeni de boli infecțioase și inflamatorii. Unele surse literare indică imposibilitatea alăptării cu amețeli la o mamă tânără.

Ca urmare a cercetărilor moderne, sa constatat că alăptarea nu este numai interzisă, ci și recomandată în perioada de incidență a ARVI.

Beneficii pentru hrană

Exprimă beneficiile alăptării în timpul incidenței SARS sub forma unei liste mici care include următoarele elemente:

 • Copilul primește o doză în timp util de substanțe nutritive necesare dezvoltării armonioase a organelor și sistemelor;
 • Împreună cu laptele, o cantitate masivă de anticorpi protectoare la o infecție virală respiratorie intră în corpul nou-născutului;
 • Chiar și înțărcarea temporară de la mamă maternă conduce la formarea stagnării (lactostaza). Dacă stagnarea persistă o perioadă lungă de timp, atunci mama tânără riscă să obțină mastita.

Protecția hranei

Pentru a proteja corpul copiilor de contactul direct cu o infecție virală, tânăra mamă trebuie să respecte o serie de reguli restrictive:

 • Când este în contact cu un nou-născut, o femeie trebuie să poarte o mască de celuloză sau tifon, care ar trebui schimbată periodic. În plus, înainte de a schimba masca, lubrifiați cavitatea nazală cu unguent oxolinic, care contribuie la moartea particulelor virale;
 • Faceți curățenie zilnică umedă în zona de living și ventilați camera. În momentul aerisirii, copilul trebuie să fie protejat de posibilele curente;
 • O tânără mamă trebuie să-și spele mâna cu săpun înainte de fiecare contact cu bebelușul.

Dacă o femeie care alăptează practica decantează, atunci laptele matern este strict interzis să fiarbă. Acest produs nu este o sursă potențială de infecție pentru corpul unui copil.

tratament

Tratamentul unei friguri banale într-o femeie care alăptează se efectuează sub supravegherea unui specialist medical, deoarece mama care alăptează este responsabilă nu numai pentru sănătatea ei, ci și pentru sănătatea corpului copilului. Utilizarea medicamentelor antivirale este recomandabilă ca măsură preventivă, precum și în primele ore după apariția simptomelor la rece.

Un astfel de medicament popular Immunal poate provoca reacții alergice la un nou-născut, deci ar trebui să vă abțineți de la a lua acest medicament. Tratamentul femeilor care alăptează se efectuează în conformitate cu acest plan:

 1. Pentru prevenirea și tratamentul manifestărilor de infecție virală prin utilizarea medicamentului Grippheron. Acest remediu este îngropat 2-3 picături în fiecare pasaj nazal de 2-3 ori pe zi. Componenta activă a medicamentului este interferonul;
 2. Dacă o infecție bacteriană s-a asociat în procesul bolii virale, tânăra mamă va avea nevoie de un tratament antibiotic. Dacă antibioticul prescris este incompatibil cu alăptarea, se recomandă femeii să decanteze și să transfere temporar nou-născutului la formule de lapte artificial;
 3. În timpul perioadei de tratament este important cantitatea de lichid pe care îl bei. Volumul recomandat este de cel puțin 2 litri pe zi. Ceaiul din plante caldă cu gem de zmeură sau coacăze negre este util;
 4. Dacă, pe fondul unei răceli, temperatura corpului unei mame care alăptează a crescut, apoi, pentru ao reduce, utilizați medicamente antipiretice, cum ar fi Paracetamolul și Ibuprofenul. Aceste medicamente sunt sigure atât pentru mamă, cât și pentru copil;
 5. Tratamentul tusei la mamele care alăptează se efectuează prin medicamente mucolitice și expectorante. Lista fondurilor permise include Lasolvan și Ambroxol. Este strict interzisă utilizarea medicamentelor anti-tuse pe bază de bromhexin.

Pentru tratamentul bronșitelor la rece, este permisă utilizarea unor astfel de mijloace ca Bronhikum, Tussamag, Doctor Mama. Dacă o mamă care alăptează suferă de congestie nazală, picăturile și sprayurile vasoconstrictive vor ajuta la eliminarea edemului membranei mucoase (Galazoln, Naftizinum, Xilometazolin).

Durata de utilizare a acestor fonduri nu trebuie să depășească 5 zile la rând, deoarece acestea tind să fie dependente. Pentru a ameliora umflarea membranei mucoase a nasofaringelului și decontaminarea tractului respirator superior efectuați spălarea nazală. În acest scop, soluție adecvată de clorură de sodiu (sare) 0,9%.

Dacă o femeie care alăptează se confruntă cu o durere în gât, atunci poate utiliza soluția lui Lugol pentru a lubrifia pereții faringelui și amigdalelor. Medicamente cum ar fi Strepsils, Chlorhexidine, Sebidine, Iodinol au un puternic efect antiseptic. Înainte de a utiliza fiecare produs, este obligatorie consultarea unui medic.

Dacă mama care alăptează este bolnavă

Toată lumea știe că cel mai valoros lucru pentru o persoană este sănătatea sa. Dar indiferent de modul în care oamenii încearcă să evite boala, ei se întâlnesc ocazional și nu depind de dorință. Și, din păcate, mamele care alăptează nu fac excepție. Deci, ce să faceți dacă o mamă care alăptează este bolnavă? Ce este necesar în acest caz să ia măsuri pentru a menține lactația și, în același timp, să nu dăuneze sănătății copilului?

Pentru a începe, amintiți-vă câte recomandări ați auzit despre acest lucru - să exprimați și să fierbeți lapte, să alăptați în nici un caz, la temperaturi ridicate și în timpul bolii să nu vă îngrijiți copilul și, în sfârșit, să mergeți la hrănire artificială. Pentru a afla cum sunt justificate aceste sfaturi, să facem referire la ceea ce recomandă Organizația Mondială a Sănătății, iar profesioniștii medicali de vârf au fost ghidați de mai bine de câteva decenii.

Alimentați sau nu alimentați

De fapt, nu există foarte multe contraindicații pentru alăptare. De regulă, acest lucru se aplică tuturor tipurilor de afecțiuni grave ale ficatului, rinichilor, tulburărilor psihice, insuficienței cardiace și luării diferitelor medicamente foarte toxice și a antibioticelor puternice. Prezența bolilor cronice la o mamă care alăptează, în majoritatea cazurilor, nu reprezintă un obstacol în calea alăptării.

În primul rând, toată lumea este interesată dacă este posibilă alăptarea cu o răceală sau gripa. Răspunsul în acest caz este neechivoc - răcelile nu sunt transmise cu laptele matern, în plus, împreună cu laptele matern, copilul primește anticorpi de protecție împotriva acestor boli. Dar este necesar să se pună pe o mască de tifon, astfel încât să nu se infecteze copilul cu picături din aer.

Cele mai multe boli infecțioase nu sunt transmise prin laptele matern, dar în unele cazuri este mai bine să nu riscați.

Infecția cu HIV: Alaptarea nu este recomandată.

Tuberculoza deschisă, adică contagioasă: hrănirea este posibilă dacă ați fost tratată timp de cel puțin 2 săptămâni și nu mai sunteți contagioși.

Hepatita A: Virusul nu este transmis prin lapte.

Hepatita B: Alăptarea va fi sigură dacă copilul a fost vaccinat împotriva bolii.

Herpes: Alăptarea este posibilă dacă nu există leziuni pe piept.

Varicela: La momentul îmbolnăvirii, este mai bine să evitați contactul direct cu copilul, dar îi puteți da lapte exprimat.

Recomandarea binecunoscută despre laptele matern la fierbere nu poate da rezultatul dorit, deoarece factorii de protecție sunt distruși în timpul procedurii de fierbere și puteți oferi și o dietă artificială copilului dumneavoastră.

Boli pot apărea sub diferite forme, astfel încât numai un medic poate oferi o consultare calificată, indiferent dacă va continua sau nu alăptează.

Experții recomandă să luați medicamente (chiar și cele sigure) imediat după procesul de hrănire al bebelușului. Această tehnică ajută la evitarea concentrației maxime a acestora în momentul hrănirii în laptele mamei mele.

Dacă mama este bolnavă: este posibil să alăptezi?

Uneori, chiar și un nas uscat de scurtă durată face ca o femeie care alăptează să creadă, este sigur în acest caz să alăpteze copilul? Ce putem spune, dacă mama este grav bolnavă și trebuie să luați medicamente. În ce cazuri nu este necesar să întrerupeți alăptarea în timpul bolii, în ce situații este necesar să înțărcați bebelușul pentru o vreme și cum să mențineți alăptarea?

Anna Usynina
Neonatolog, profesor asociat, Departamentul de Neonatologie și Perinatologie, Universitatea de Stat de Medicină de Nord, Arhangelsk

Ce boli care alăptează imposibil?

În cazul unei boli a unei femei care alăptează, medicii îi pot sfătui să oprească alăptarea. În funcție de tipul și severitatea bolii, eșecul poate fi:

 • temporar sau permanent;
 • complet (atunci când este interzisă utilizarea laptelui chiar și exprimat pentru hrănirea copilului);
 • parțială (când este permisă folosirea fără limite a laptelui exprimat, dar este imposibil să îl puneți pe piept).

Interzicerea absolută a alăptării (indiferent dacă bebelușul o primește direct din sân sau în formă exprimată) este cea mai categorică recomandare. În practica pediatrică, astfel de situații apar relativ rar. Acestea includ, de exemplu, infecția HIV sau tuberculoza deschisă la mama. În cazul tuberculozei, femeia bolnavă este o sursă de infecție pentru ceilalți și trebuie să fie localizată și tratată într-un spital specializat. În primul rând, pericolul infectării este, desigur, copilul ei.

Cu alăptarea, nu numai aceste boli nu sunt compatibile în sine, ci și medicamentele utilizate pentru tratarea acestora, care pot avea un efect negativ asupra corpului copilului.

Renunțarea temporară de la alăptare în timpul bolii

Un refuz temporar al alăptării poate fi recomandat atunci când procesul de hrănire se dovedește a fi o încercare pentru mamă din cauza sănătății ei proaste. Motivele pot fi foarte diferite:

 • hipertensiune arterială;
 • dureri de diferite locații;
 • boli de inima;
 • operație amânată etc.

În această situație, femeile pot avea nevoie de medicamente care nu sunt compatibile cu alăptarea. În acest caz, glandele mamare trebuie încă să fie golite prin decantare, altfel există riscul unei noi probleme pentru starea de mamă care alăptează - stagnarea laptelui.

Puteți îndrepta mâinile sau cu ajutorul unei pompe pentru sân. De fapt, și într-un alt caz, starea precară a sănătății unei femei poate necesita ajutorul personalului medical. Stoarcerea trebuie efectuată în funcție de modul de alimentare a copilului - nu mai puțin de trei ore. Noaptea este, de asemenea, necesar.

Medicii pot recomanda hrănirea temporară a bebelușului cu lapte exprimat dacă mama are o erupție cutanată patologică asupra glandelor mamare: de exemplu herpetică (vezicule umplute cu lichid limpede) sau pustular (vezicule umplute cu puroi). Această recomandare se aplică cazurilor în care zona niplu și areola nu este afectată.

Trebuie remarcat faptul că erupțiile mai extinse îngreunează exprimarea și colectarea laptelui neinfectat și, de asemenea, sugerează un tratament serios pentru mamă, în care medicamentele pot fi administrate copilului împreună cu laptele, ceea ce este nedorit pentru frișcă.

Desigur, diferite situații necesită o abordare individuală a persoanei (luând în considerare severitatea bolii și tratamentul efectuat).

Ce boli pot să alăpteze?

Trebuie avut în vedere faptul că alăptarea sau hrănirea unui copil cu lapte matern exprimat este posibilă cu cele mai frecvente infecții care nu sunt atât de severe pentru o femeie.

Astfel, infecțiile respiratorii acute (ARD), infecția cu citomegalovirus nu sunt motive pentru transferarea unui copil la o dietă artificială.

În cazul ARD, pentru a nu infecta bebelușul, femeia trebuie să poarte o mască de unică folosință în timpul alimentației, care poate fi cumpărată la farmacie (o nouă mască este folosită pentru alimentația următoare!).

Puteți continua să aplicați pe piept cu infecții ale tractului urinar, toxoplasmoză și endometrita postpartum (inflamarea mucoasei uterine). Cu toate acestea, în aceste cazuri, medicamentele nedorite care sunt luate de mamă pot intra în corpul copilului cu lapte. Apoi, se recomandă refuzul temporar al alăptării, nu în primul rând datorită bolii însăși, ci pentru a exclude efectele terapiei agresive asupra sănătății copilului. Dacă există o astfel de amenințare, medicii încearcă să prescrie medicamente unei femei care alăptează, care nu dăunează copilului. Dar, în unele cazuri, acest lucru nu este posibil.

Este posibil să se alăpteze un copil cu hepatită A și B, însă, în cazul ultimului copil, bebelușul trebuie vaccinat preventiv împotriva hepatitei B imediat după naștere (se efectuează în prima zi a vieții, apoi la 1, 2 și 12 luni). Hepatita C nu este, de asemenea, o contraindicație absolută pentru alăptare.

Varicela (varicela) de la mama necesita o abordare individuala in a decide daca sa alapteze. Cea mai periculoasă situație este când, cu câteva zile înainte de naștere sau în primele zile după naștere, o femeie dezvoltă o erupție caracteristică. În același timp, mama nu poate transfera cantitatea necesară de proteine-anticorpi protectori la copilul ei, deoarece încă nu au timp să lucreze. Dacă copilul este tratat profilactic în mod corespunzător (imunoglobulina specifică împotriva varicelei), atunci este permisă alăptarea.

Prezența stafilococului în laptele matern nu este o contraindicație pentru alăptare. Acest microorganism trăiește în mod normal pe piele și poate intra în laptele de pe pielea glandelor mamare sau din mâinile mamei. Cantitatea sa moderată în lapte nu trebuie privită ca un semn de inflamație a sânului, mai ales dacă nu există simptome de mastită (dureri și roșeață a sânului, febră etc.). Scopul analizei laptelui matern pentru stafilococul, fără niciun motiv aparent, este nerezonabil.

Alăptarea cu mastită este posibilă și în cele mai multe cazuri chiar arătată, deoarece îmbunătățește scurgerea sânului afectat prin procesul de aspirație și nu dăunează copilului. În primul rând, se referă la mastitele neinfectate (catarale). În cazul mastitei purulente sau abceselor (abceselor) din glanda mamară, chirurgul decide. Uneori este necesar un transfer temporar al copilului la formule de lapte adaptate.

Sânul trebuie decantat și, în acest caz, pompa de sân este mai preferabilă din cauza presiunii ușoare pe areolă.

Admisibilitatea hrănirii miezurilor laptelui exprimat în timpul mastitei mamei depinde de mai mulți factori:

 • gradul de leziune a sânului;
 • calitatea laptelui (în primul rând, prezența puroiului în acesta);
 • natura (agresivitatea) tratamentului mastitei (adică, compatibilitatea medicamentelor prescrise cu alăptarea).

În cele mai multe cazuri, bebelușul este transferat temporar la formula de început, laptele matern exprimat nu este folosit pentru hrănirea acestuia, în primul rând datorită utilizării de medicamente pentru tratamentul mastitei, care poate dăuna friabilei, o dată în organism cu lapte.

După terminarea tratamentului, femeia reia alaptarea. Când se întâmplă exact acest lucru depinde de rata de eliminare a medicamentelor din organism. Recomandările medicului în această privință se bazează pe informațiile specificate în adnotarea medicamentului. În medie, la 1-2 zile după terminarea tratamentului, laptele este considerat sigur pentru copil.

Mamele alăptează și tratamentul

Există trei grupe de medicamente:

 • categoric contraindicată în alăptare;
 • incompatibile cu alăptarea;
 • compatibile cu acesta.

Au fost elaborate mese speciale prin care este posibil să se judece cât de intensă este trecerea unui medicament din sângele mamei în laptele matern și de la acesta la corpul copilului.

Este evident că cel mai optim medicament pentru mamă, care nu este excretat în lapte. De exemplu, în cazul aspirinei bine cunoscute (acid acetilsalicilic), situația nu pare atât de inofensivă: 60-100% din acest produs merge cu laptele matern la miez.

Este necesar să se ia în considerare faptul că, chiar și cu o probabilitate minimă de penetrare a medicamentului în lapte, efectul negativ al medicamentului poate fi foarte grav. De exemplu, multe antibiotice se limitează la lapte, dar au efecte tangibile nedorite asupra copilului. În primul rând, este vorba de disbioză - o încălcare a microflorei intestinale.

Trebuie notat că nu toate medicamentele au primit date despre compatibilitatea lor cu alăptarea. Dacă nu există informații specificate pentru un anumit medicament, atunci adnotarea la o astfel de remediere cel mai adesea citește fraza "nu se recomandă în timpul alăptării".

De regulă, în astfel de situații, decizia este luată de către mama care alaptează și de pediatrul care îl observă pe copil. Dacă beneficiile alăptării depășesc riscul potențial (dar nedeclarat) de la posibila ingestie a medicamentului în corpul miezului, alegerea se face în favoarea continuării alăptării. Desigur, astfel de cazuri necesită monitorizarea atentă a sănătății copilului de către profesioniștii din domeniul medical.

Ce poate înlocui laptele matern?

Ce se întâmplă dacă medicii au interzis mama bolnavă să alăpteze?

Alegerea pentru alimentația alternativă. În prezent, este disponibilă o gamă largă de formule de lapte adaptate atât pentru copiii de vârstă, cât și pentru cei prematuri. Pediatrul vă va ajuta să alegeți cea mai potrivită opțiune pentru copilul dumneavoastră.

Dacă alegeți o alternativă la alăptare, este important să știți dacă transferul de crumburi la alimentația artificială este temporar sau copilul, din păcate, nu va mai putea reveni la laptele matern. A doua opțiune este tipică pentru o patologie gravă la o mamă care necesită tratament pe termen lung (de exemplu, în caz de infecție cu HIV, tuberculoză sau cancer).

Dacă hrănirea artificială este un fenomen temporar, atunci femeia trebuie să mențină lactația cu expresii frecvente pentru regimul de hrană al copilului - adică cel puțin 8-12 ori pe zi. Pentru copiii din primele luni de viață - o dată la 2,5-3 ore. Copilul lapte exprimat nu oferă și nu păstrează.

Pediatrul permite mamei să dea copilului laptele exprimat numai în acele situații în care hrănirea directă de la sân este periculoasă, însă laptele în sine nu prezintă niciun pericol pentru copil. De exemplu, dacă o femeie are o erupție herpetică pe glandele mamare sau o tuse pronunțată și nasul curgător.

Sursa foto: Shutterstock

Măsurarea regulată a temperaturii după naștere poate părea o măsură de precauție inutilă. Cu toate acestea, această procedură are o mare valoare diagnostică. Ce poate indica o febră.

Când copiii sunt bolnavi, părinții se îngrijorează întotdeauna. Chiar și frigul obișnuit îi poate provoca uneori panică. Să vorbim despre cum să tratăm infecțiile respiratorii acute.

Alăptarea nu merge întotdeauna fără probleme și, în situații dificile, multe femei se îndoiesc adesea că își pot alăpta copiii.

Ce trebuie făcut dacă o mamă care alăptează are frig

SARS, sau cum le numesc ele însele pacienții reci, apare în aproape fiecare persoană cel puțin o dată pe an. Acesta este un grup întreg de patologii respiratorii care afectează tractul respirator superior și inferior, cauzate de flora virală. Mai rar, răceala este provocată de microbi, apoi sunt adresați grupului ARD. Dar când alăptează, apariția unei răceli nu este o situație ușoară. Pe de o parte, trebuie să vă ridicați repede, pentru a vă oferi copilului o bună hrană și o îngrijire, pe de altă parte, riscul infectării copilului cu infecția și necesitatea de a lua pastile care pot dăuna copilului dumneavoastră. O întrebare naturală apare imediat - este posibil să alăptați un copil cu ARVI sau ORZ și, dacă da, cum pot să iau medicamente?

Colds în HBV: Cauze și curent

O răceală care alăptează apare sub acțiunea virușilor (microbi, mai puțin frecvent) și se desfășoară în principiu, la fel ca femeile obișnuite. Dar poate apărea mai des decât în ​​cazul femeilor obișnuite datorită imunității reduse după naștere din cauza pierderii de sânge, a oboselii, a stresului și a indispoziției. Durata unei friguri durează în medie 5-7 zile, iar infecția are loc prin picături de aer, cu picături de spută atunci când tuse, mucus când strănut și comunică cu alții.

Perioada de incubare pentru diferite tipuri de virusuri durează de la câteva ore până la câteva zile, pot fi afectate pasajele nazale și faringe, bronhiile, traheea sau laringiul, ceea ce determină imaginea clinică.

Mamele care alăptează sunt susceptibile la răceli, deoarece sistemul lor respirator funcționează cu sarcini crescute datorate producției de lapte pentru un copil. Mama consumă mai mult oxigen și resurse, corpul ei muncește mai mult.

Cât de periculoase sunt ARVI la mamele care alăptează?

Studiile în sine nu sunt periculoase, de obicei au loc ușor și nu complică în mod semnificativ viața unei mame care alăptează. Dar fără un tratament adecvat, ele pot forma complicații care pot deveni periculoase - otită, sinusită, bronșită sau pneumonie. În plus, mamele care alăptează sunt mereu înfricoșătoare să-și infecteze răceala cu un copil. Dar în ceea ce privește infectarea unui copil, consultanții în lactație se grăbesc să-i liniștească pe mama. Dacă mama se îmbolnăvește de SARS, de obicei imediat, chiar înainte de apariția manifestărilor, agenții patogeni penetrează și copilul. Adică, fie se infectează cu ambele, fie copilul nu se îmbolnăvește. De obicei, el nu se îmbolnăvește, deoarece laptele matern îi dă anticorpi la virusuri sau microbi, ceea ce îi permite să reziste la răceala obișnuită și la atacul organismelor patogene.

Pot alăpta cu SARS?

Receile de origine microbiană și virală nu se aplică contraindicațiilor pentru alăptare. Nu este necesar ca, la primele semne ale unei răceli, să se înțepenească imediat un copil de la sân, acesta doar îl doare. Lipsită de lapte matern, cu factorii săi de protecție, care suferă de stres de la înțărcare și de ingestie a amestecurilor, copilul este mai probabil să se îmbolnăvească. În contextul continuării alăptării, el va purta infecția mai ușor sau nu se va îmbolnăvi deloc, având anticorpi materni.

Trebuie să port o mască pentru HB pe fondul unei răceli?

Din aceleași motive ca cele descrise mai sus, purtarea unei măști pentru o răceală în timpul alăptării este inutilă. Toate infecțiile au o perioadă de incubație când virusii sau microbii sunt deja alocați bolnavului, dar nu există încă semne. În consecință, mama bolnavă, chiar înainte de apariția unui nas curbat și strănut, tuse, transmite deja infecția copilului și de la începutul primelor semne de patologie copilul este deja bolnav sau are imunitate.

Metode de tratament a ARVI la lactație

Este important să nu lăsați infecția să-și urmeze cursul și să înceapă imediat acțiunile terapeutice active, fără a aștepta greutatea condiției și formarea de complicații. Este important să vedeți un medic, deoarece auto-medicamentele, în special prin administrarea anumitor medicamente, pot dăuna atât mamei, cât și bebelușului. În tratamentul ARVI, sunt permise atât metodele populare, non-medicamente, cât și medicamentele utilizate în mod tradițional pentru tratamentul răcelilor.

Din metode non-drog o bautura calda abundenta va fi folositoare - ceaiul cu lamaie, zmeura, miere sau lapte cu unt, apa minerala fara gaz sub forma de caldura. Este necesar să se odihnească cât mai mult posibil, pentru perioada de indispoziție și creșterea temperaturii, să petreacă mai mult timp în pat. Băncile, tencuielile de muștar, care nu sunt recomandate în tratamentul asistenței medicale, nu au eficacitate dovedită. Utile în cazul răcirii și absenței temperaturii sunt băi de picioare cu muștar, luând o baie cu leziuni.

Antivirale pentru ARVI la lactație

Până în prezent, nu există un singur remediu dovedit și eficient pentru virusurile ARVI, cu excepția tratamentului gripei cu medicamente care afectează virusul gripal (Tamiflu, Relenza).

Nu se indică administrarea de infecții virale respiratorii acute în medicamente care alăptează, cum ar fi arbidol, ribovirină, kagotsel și altele. Eficacitatea și siguranța lor în asistență medicală nu a fost încă confirmată, deși acestea sunt promovate pe scară largă și promovate de producători. Efectele lor asupra sugarilor și siguranța lor completă nu au fost investigate, prin urmare, numai anumite medicamente sunt aplicabile pentru prescrierea strictă a unui medic.

De asemenea, este periculos să se utilizeze astfel de medicamente pe scară largă ca fiind imun, aflubin - care pot da reacții alergice la sugari, tulburări digestive și anxietate.

Inductorii de interferon, utilizați atât local, sub formă de picături nazale, cât și anaferon sistemic, gripperonă și agenți similari pot ajuta la tratament. Acestea sunt folosite strict conform instrucțiunilor și sub controlul stării friabilelor. Viferon sau Kipferon în lumina lumânărilor va fi util, stimulând propria sa imunitate împotriva virusului.

Antibiotice pentru tratamentul ARVI la lactație

Antibioticele nu sunt utilizate în tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, ele nu afectează reproducerea și activitatea virusurilor, dar pot duce la reacții negative din corpul femeii și al copilului datorită penetrării lor în laptele matern.

Antibioticele se aplică strict prescripției medicului în prezența complicațiilor sau a unui curs sever de ARVI cu o temperatură ridicată care durează 4-5 zile sau mai mult, fără tendința de a scădea.

Se afișează antibiotice în prezența unor astfel de complicații, cum ar fi infecții ale urechii, sinuzita, sinuzita, bronsita si riscul de pneumonie, strict în conformitate cu permisiunea medicului și sub rezerva compatibilității acestora cu alăptarea. Tetraciclinele, aminoglicozidele și biseptolul sunt strict interzise să primească. Dacă, potrivit indicațiilor speciale, este necesar să se ia antibiotice care sunt incompatibile cu alăptarea, în timpul copilului acestea sunt transferate în lapte sau amestecuri exprimate.

Tratamentul simptomatic al SARS la lactație

Problema cea mai de bază este lupta împotriva temperaturii înalte în HB.

Pe fondul unei astfel de hrănire este interzisă antipiretice și analgezice, cum ar fi aspirina si analgin, reduce febra permisă numai paracetamol sau doze Nurofen strict definite și numai în prezența unui număr de peste 38,5.

La temperaturi fluide necesare și tehnicile de răcire fizice - confecții ușoare, ștergîndu cu o cârpă umedă și apă la temperatura camerei, comprese reci la vase mari (coate, genunchi, axile) și frunte.

Mamele care alăptează sunt șterse, ștergând vodca, oțet sau alcool, duc la toxicoză și febră chiar mai mare.

Pentru a reduce temperatura, este acceptabilă recepția de flori de var, bulion de muguri de mesteacăn, ceai de musetel și zmeură. Casele necesită aerisire frecventă, temperatură scăzută în încăperi și curățare umedă, umidificarea aerului cu cel puțin 55-60%. Acest lucru ajută nu numai la reducerea temperaturii, ci și la facilitarea respirației nazale, înmuierea gâtului și tusei.

Tuse și nasul curge în mama cu HB

Este acceptabil să se utilizeze toate mijloacele obișnuite de răceală atunci când alăptează, în special spălarea cu apă de mare sau soluții saline cu adăugarea de sare de mare este deosebit de utilă. Terapia prin inhalare prin intermediul unui nebulizator cu soluții saline sau sare poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea respirației. De asemenea, elimină uscăciunea, gâtlejul în gât și tusea uscată. Vita de ierburi - mușețel, salvie, eucalipt vă pot ajuta.

Cu un puternic picături nazale ajuta pe baza xilometazolina într-un spray sau picături, acestea pot fi folosite pentru a nu mai mult de 3-4 zile și numai în stadiul rinită severă. Pe fondul congestiei și edemelor, pinosolul cu o soluție de ulei de plante medicinale ajută. Este indicat pentru mucusul verde gros, împreună cu unguentul baktroban sau polidex sau isofra.

Cu o tuse uscată, inhalările cu soluție salină sau ambroxol sunt utile, luând medicamentele ACC și diluanții de spută.

Bromhexina și medicamentele bazate pe aceasta sunt interzise la lactație.

Preparate din plante, cum ar fi gedelix, bronchicum, elixir toracic, picături de anason vor fi utile.

Cu o durere în gât, clătire cu sare, sifon și o picătură de iod, decoct de ierburi sau preparate de hexoral, miramistin, rotocan va fi de ajutor. De asemenea, puteți aplica spray-uri cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii (Tantum Verde, Yox, soluția Strepsils plus, bioparox). Toate acestea se aplică strict conform instrucțiunilor și în consultare cu medicul.

Alena Paretskaya, pediatru, recenzor medical

9,414 vizualizări totale, 2 vizualizări azi

Dacă mama sa îmbolnăvit. Pot alăpta?

Boala mamei și alăptarea. Conservarea alăptării în bolile unei mame care alăptează

Este adesea cazul în care în timpul perioadei de alăptare mama se confruntă cu una sau alta stare generală de rău, se simte rău, se confruntă cu necesitatea de a lua medicamente. Cum să fii în această situație? Cum să organizați în mod corespunzător hrănirea, astfel încât să nu dăuneze copilului?

Motivele pentru care o mamă care alăptează poate fi nesănătoasă pot fi împărțite în trei grupuri principale: exacerbări ale bolilor cronice, infecții virale acute și infecții bacteriene acute. Tactica de hrănire va depinde de care dintre aceste motive au cauzat boala mamei.

În orice caz, apariția contraindicațiilor pentru alăptarea continuă este justificată de faptul că, într-o serie de boli, patogenii sau toxinele lor pot pătrunde în sângele mamei bolnave și, prin urmare, în laptele matern, contribuind astfel la apariția bolii la copil. O altă condiție prealabilă care poate complica alăptarea este necesitatea ca o mamă care alăptează să ia medicamente în timpul bolii, care sunt nedorite sau contraindicate direct la copii mici din cauza toxicității lor.

Luați în considerare fiecare din situațiile posibile.

Boala acută de hrănire a sânilor

Atunci când apar semne de boală acută, mai întâi trebuie să protejezi copilul de riscul de infectare cu picături de aer (dacă mama strănută, tuse, respira pur și simplu pe copil). În cea mai mare măsură, aceasta se aplică infecțiilor virale și bacteriene respiratorii. Este recomandabil să se izoleze mama nou-născutului la primele semne ale bolii. În cazurile în care izolarea nu este posibilă, patul bebelușului trebuie așezat cât mai departe de patul mamei.

Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să consultați medicul și să efectuați un test de laborator (sânge complet).

Dacă boala mamei este o infecție virală sau bacteriană respiratorie (ARI), izolarea temporară în timpul somnului și ventilația obișnuită a încăperilor vor fi suficiente pentru a preveni infectarea copilului. Virușii (ei sunt majoritatea covârșitoare a cazurilor sunt agenți cauzali ai bolii) sunt foarte volatili și pot fi ușor îndepărtați din cameră în timpul ventilației. Pentru a spori efectul aerisirii, puteți folosi proprietățile antivirale ale usturoiului. Phytoncidele conținute în acesta (substanțe mirositoare volatile care au un efect devastator asupra virușilor) sunt foarte eficiente împotriva multor viruși. Se recomandă să coajați câteva cuișoare de usturoi, să le zdrobiți și să le puneți în jurul patului. Puteți aranja câteva vase mici cu pasta de usturoi obținută pe noptieră, schimbând masa în imediata apropiere a copilului. Usturoiul trebuie schimbat de cel puțin trei ori pe zi, deoarece uleiurile esențiale care conțin producția volatilă se evaporă foarte repede.

Este necesar să se alimenteze și să se îngrijească copilul numai într-o tifon în patru straturi sau într-un pansament de unică folosință și trebuie schimbat la fiecare 2-3 ore.

Pentru prevenirea ARD la un copil, puteți folosi o lampă bactericidă (ultravioletă), o puteți pune în camera în care se află bebelușul și o porniți 4-10 minute de 4-5 ori pe zi.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, în cazul infecțiilor respiratorii acute, alăptarea nu este contraindicată. Trebuie remarcat și faptul că în timpul bolii din corpul mamei s-au produs anticorpi de protecție împotriva agentului patogen care a provocat boala. Acești anticorpi sunt transmiși copilului și servesc drept protecție pentru el.

După examinarea mamei de către medicul curant, efectuarea testelor de laborator și prescrierea tratamentului de care are nevoie, trebuie să consultați medicul pediatru. După cum știți, multe medicamente pătrund în laptele matern, deși în concentrații foarte mici, și nu toate sunt inofensive pentru copil. De regulă, prescrierea tratamentului ia în considerare faptul că pacientul alăptează, prin urmare, abordarea în alegerea medicamentelor este deosebit de atentă. Dar, totuși, nu va fi inutil să auziți opinia medicului pediatru cu privire la posibilitatea și siguranța copilului de a continua alăptarea în timp ce iau fiecare dintre medicamentele prescrise.

Adesea, dacă starea mamelor care alăptează este satisfăcătoare, cu răceli, este posibil să se renunțe la utilizarea de remedii pe bază de plante - diverse ceaiuri medicinale, tincturi și amestecuri. Foarte eficiente medicamente homeopatice care nu sunt contraindicate la alăptare.

Este întotdeauna necesar să rețineți că utilizarea oricărui medicament de către mamă poate provoca alergii la copil. În special, este necesar să se acorde atenție acestui fapt dacă există persoane din familie care suferă de una sau alta boală alergică - astm bronșic, eczemă, rinită alergică etc. În orice caz (și în cazurile cu ereditate împovărat de boli alergice, în special), ar trebui să se acorde prioritate medicamentelor cu cât mai puține componente posibil. Cel mai mare număr de complicații alergice apare atunci când se utilizează medicamente combinate.

Acordați atenție măsurii în care un anumit medicament intră în lapte - este indicat întotdeauna în adnotare. Dacă este posibil, opriți alegerea preparatelor locale - aerosoli, inhalări, unguente, clătiri.

Atunci când temperatura corpului crește, este mai bine să utilizați medicamente antipiretice pe bază de paracetamol - nu este contraindicat chiar și celor mai mici copii și este inofensiv în acea concentrație nesemnificativă în care pătrunde în lapte atunci când este administrat oral.

Uneori, ceaiurile din plante pot fi destul de eficiente, iar utilizarea medicamentelor nu este necesară, dar plantele medicinale ar trebui, de asemenea, să fie prescrise de un medic. El va confirma compatibilitatea primirii lor cu alaptatul.

O atenție deosebită ar trebui acordată cazurilor în care numirea antibioticelor este necesară pentru tratamentul unei mame care alăptează. Nu toate dintre ele penetrează în mod egal în laptele matern și nu toate antibioticele au, în mod egal, un efect nedorit asupra corpului copilului. Cel mai pronunțat efect secundar al terapiei antibiotice în curs de desfășurare este dezechilibrul echilibrului microbian intestinal - disbacterioza. Cu toate acestea, unele grupuri de antibiotice au un efect mai pronunțat asupra microflorei intestinale, în timp ce altele acționează mai puțin. Desigur, atunci când alegeți un antibiotic pentru tratamentul unei mame care alăptează, medicul va prefera pe cei care penetrează laptele într-o măsură mai mică și cei care sunt mai puțin agresivi față de microflora intestinală sănătoasă.

Există cazuri în care mama trebuie să ia antibiotice, scopul căruia este extrem de nedorit pentru copil. De exemplu, unele dintre aminoglicozide au efecte secundare cum ar fi pierderea auzului, afectarea funcției renale. Se remarcă mai ales că aceste reacții adverse pot apărea atunci când sunt expuse corpului nou-născutului. În cazul în care este imposibil să se facă fără numirea unuia dintre aceste antibiotice, se decide problema refuzului temporar al alăptării.

În special, este necesar să se reziste la astfel de infecții frecvente, din păcate, ca mastita purulentă (inflamația glandei mamare). Deși această boală nu se aplică contraindicațiilor absolute la alăptarea din partea mamei, trebuie luată cu mare atenție pentru a continua hrănirea. Faptul este că unul dintre cei mai răspândiți agenți patogeni ai acestei boli grave este Staphylococcus aureus. În prezența unei focalizări a inflamației purulente în glanda mamară, laptele este aproape întotdeauna infectat de acesta. În consecință, primind lapte de la o mamă care suferă de această boală, copilul este cumva infectat cu Staphylococcus aureus, care în sine este nedorit. În plus, în tratamentul mastitei purulente, se utilizează medicamente antibacteriene care pătrund în lapte la maxim (pentru a avea un efect terapeutic asupra focarului inflamator). Astfel, copilul nu este numai la risc de infecție cu un microorganism care poate provoca infecții purulente la copilul însuși și poate provoca o alergizare destul de pronunțată a corpului, dar primește de asemenea medicamente extrem de concentrate care sunt departe de a fi în siguranță pentru el. De aceea, în timpul dezvoltării mastitei purulente, medicii obstetrici-ginecologi și pediatrii cel mai adesea hotărăsc transferul temporar al copilului în hrana artificială.

În același timp, o mamă tânără este recomandată să efectueze regulat (în timpul zilei la fiecare 3 ore, noaptea la fiecare 5 ore) exprimarea laptelui pentru a păstra posibilitatea reluării alăptării.

Modul este important!
Dacă o mamă care alăptează se îmbolnăvește, în plus față de toate măsurile enumerate mai sus, ea ar trebui să acorde o atenție deosebită regimului ei, astfel încât sarcina crescută pe corpul ei să nu ducă la o reducere a cantității de lapte produs. Regimul zilei ei ar trebui să fie cât mai blând posibil: o mamă bolnavă ar trebui să aibă suficient timp să doarmă, ar trebui să fie protejată de treburile casnice, permițându-i corpului să depășească boala în cel mai scurt timp posibil.

Toate măsurile terapeutice trebuie efectuate sub supravegherea unui medic, mai ales dacă boala a apărut în prima lună și jumătate după naștere, deoarece în această perioadă corpul femeii este cel mai vulnerabil și multe boli pot apărea cu complicații. De asemenea, nu este înțelept să refuzați complet tratamentul cu medicamente, atunci când nevoia pentru acest lucru este mare. Doar medicul poate evalua gravitatea stării de boală a mamei și poate face o concluzie cu privire la posibilitățile de tratament.

Exacerbarea bolilor cronice în timpul alăptării

În cazul în care indispoziția este cauzată de o exacerbare a unei boli cronice, cum ar fi amigdalita, sinuzită, bronșită, gastrită, de obicei nu există contraindicații pentru continuarea alăptării. Starea mamei poate varia de la destul de satisfăcătoare la moderată, dar agravarea nu reprezintă o amenințare directă pentru copil. Bolile cronice în afara stadiului acut sunt un proces destul de lent, în multe cazuri manifestările și semnele de laborator ale bolii sunt absente. Atunci când apare o exacerbare, procesul este activat, totuși, rolul esențial îl are faptul că imunitatea mamei se află într-o stare de tensiune datorită "cunoștinței" de lungă durată cu cauza bolii și nu permite ca procesul să devină general, generalizat. Procesul este localizat în organul care suferă de acesta, respectiv, și agentul patogen (dacă există) în sânge și laptele nu penetrează.

Dintre toate bolile infecțioase cronice existente, doar patru infecții pot deveni un obstacol în calea atașării sânilor. Acestea sunt tuberculoza activa, HIV, hepatita virala B si C, sifilis. Este adevărat că nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea dacă detectarea uneia dintre aceste infecții la mamă este o contraindicație absolută a alăptării sau nu. Există riscul infectării unui copil cu oricare dintre aceste infecții, astfel că problema este de obicei rezolvată pentru a nu renunța la alimentația dificilă.

Orice altă infecție virală sau bacteriană cronică nu este o contraindicație pentru atașamentul toracic.

Datorită faptului că mama și copilul ei sunt în contact strâns, orice boală infecțioasă a mamei reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății copilului. Prin urmare, cea mai bună prevenire a bolilor infecțioase la un copil este prevenirea acestor boli la mamă.

Mama sa îmbolnăvit - este posibil să alăptați cu ARVI?

Și dacă aceasta este o perioadă de maternitate fericită și îngrijire pentru copil, sănătatea sa este sarcina principală a unei femei care alăptează, este deosebit de enervant să se afirme prezența simptomelor ARVI.

Este posibil să se alăpteze cu SARS la mamă?

Îndoielile cu privire la posibilitatea continuării hrănirii copilului cu laptele matern, diagnosticat cu SARS, apar pentru toți cei care se află în această situație.

Îngrijindu-și femeile, evaluând independent starea lor, au luat de multe ori decizia de a continua alăptarea. Și nu s-au înșelat.

Medicii din întreaga lume au studiat cu atenție această problemă timp de câteva decenii.

Observațiile au confirmat faptul că alăptarea ajută un copil sănătos să nu se îmbolnăvească, iar o persoană bolnavă ușurează și accelerează procesul de vindecare. Astfel, se confirmă în mod oficial că compoziția laptelui matern stimulează procesele sistemului imunitar. Lista contraindicațiilor principalelor medicamente antivirale moderne nu indică perioada de lactație.

Apariția simptomelor la rece - tuse, febră, nas curbat, înseamnă că virusul a fost în corpul mamei de ceva timp. În plus, procesul de combatere a acestora a fost deja lansat, iar anticorpii specifici sunt produși în mod activ de organism.

Până când femeia care alăptează începe să strănută, agenții patogeni și anticorpii au ajuns deja la copil cu laptele matern.

În timpul perioadei de boală, hrănirea regulată cu laptele matern devine mai importantă. Îmbunătățirea imunității proprii la un copil va ajuta să facă față bolii și va deveni o barieră de protecție sigură pentru viruși în viitor.

Acest lucru se aplică cazurilor în care mamele care alăptează și care se îmbolnăvesc nu iau medicamente, iar contraindicațiile pentru refuzul de a fi hrănite. Dacă boala necesită tratament medical, medicul poate recomanda:

 • Completați refuzul alăptării.
 • Limitați hrănirea cu laptele matern exprimat, evitând alăptarea.
Astfel de restricții severe pot însoți bolile severe cu complicații care complică alăptarea.

Poate că se iau medicamente care sunt contraindicate pentru a fi primite în timpul alăptării sau o stare fizică gravă a mamei, care nu îi permite să țină copilul.

Medicii insistă asupra refuzului de hrănire în caz de insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, probleme serioase cu rinichii și plămânii în perioada postoperatorie.

În alte cazuri, perioada de tratament bine cunoscută a ARVI este săptămâna. Deoarece răspândirea virusului are loc prin picături din aer, nu va fi superfluă atunci când comunicați cu copilul, inclusiv în timpul hrănirii, să utilizați o mască care să protejeze mucoasele copilului de a fi lovit de o spută indusă de boală.

Laptele matern va ajuta la menținerea echilibrului apă-sare, care va asigura condițiile necesare pentru activitatea tractului respirator și va elimina uscarea membranelor mucoase nazofaringiene.

Cum să tratăm laptele?

Deci, alăptarea în timpul răului sezonier nu se oprește.

În această perioadă este deosebit de important să fii călăuzit de cunoașterea faptului că tot ceea ce conține laptele matern este consumat.

Adăugarea decocturilor de vitamine la regimul alimentar va avea un efect benefic asupra sănătății mamei și copilului.

Fiind un produs al sintezei sângelui, laptele matern conține anticorpi care stimulează imunitatea copilului care primește laptele matern de la mama care a căzut bolnavă. În această perioadă este util să aplicați bebelușul pe piept puțin mai des decât de obicei pentru a preveni deshidratarea.

Consultarea medicului curant va ajuta la înlăturarea tuturor îndoielilor cu privire la tratamentul posibil.

Indiferent de numărul de înlocuitori ai laptelui matern, toți rămân substituiți, adică nu sunt integral lapte matern.

Se crede că până la 6 luni funcția principală a laptelui matern este nutritivă, deoarece un set individual de nutrienți este necesar pentru creșterea copilului, asigurând creșterea și dezvoltarea principalelor sisteme vitale.

La 6 luni, nevoile unui organism în creștere se schimbă, iar compoziția laptelui matern se modifică. Există o scădere a imunității obținută la naștere. Este necesară consolidarea funcției de protecție, care devine o prioritate.

Abilitatea celulelor de memorie de a acumula informații despre virușii întâlniți anterior îi permite corpului să producă anticorpii necesari și să creeze o apărare stabilă împotriva bolilor cunoscute.

De exemplu, cu laptele matern, copilul primește imunitate la varicela, dacă mama a suferit această boală și nu se îmbolnăvește timp de până la 8 luni sau suferă de boală fără simptome.

Aceasta confirmă faptul că copilul a primit imunitate de la mamă.

Dacă mama și copilul sunt bolnavi în același timp sau doar mama este bolnavă, sistemul imunitar luptă activ împotriva virusului și produce anticorpi care sunt transmiși copilului și îl protejează de acest virus anume.

Dacă numai copilul este bolnav, atunci imunitatea lui va trebui să facă față bolii pe cont propriu. Dar chiar și aici, trăsăturile tonice și nutritive ale laptelui matern vă vor ajuta să se descurce cu virusul.

Și aici este foarte important să acordăm atenția cuvenită imunității mamei care alăptează. Organismul maternal petrece cele mai valoroase la hrănirea copilului. În caz de malnutriție, se vor folosi propriile resurse, ceea ce poate duce la scăderea imunității.

Pentru a evita astfel de probleme, este necesar să ne amintim că:

 • După un an, laptele matern nu poate rămâne principala sursă de nutriție. Este necesar să introduceți alimente complementare la timp.
 • O femeie care alăptează trebuie să mănânce pe deplin. Rata medie zilnică - 3200 kcal.

Principii generale de tratament

Nu este necesar să se amâne tratamentul, mai ales atunci când bunăstarea a două persoane - mamă și copil - depinde de eficacitatea acestuia.

Începând să aplice mijloace pentru ameliorarea simptomelor bolii, este posibil să se ușureze semnificativ cursul bolii și consecințele ei.

Principiul principal al tratării răceliilor în timpul alăptării este siguranța copilului.

Este foarte important să consultați un medic. Acest lucru vă va permite să primiți recomandări de la un specialist cu experiență și să eliminați îndoielile prin întrebări despre efectele cursului de tratament asupra stării și comportamentului copilului.

Atunci când alegeți un tratament, trebuie să preferați mijloacele care vor avea un efect benefic asupra ambelor organisme, fără efecte secundare. Aceste metode includ:

 • inhalări cu cartofi fierți sau decoctări de mușețel, calendula, eucalipt;
 • aromoterapie cu uleiuri esențiale de brad, eucalipt, rozmarin;
 • ceai cu lămâie și miere, compoturi și băuturi de fructe cu cătină, zmeură și săpun.

Aceste instrumente de medicină tradițională vor spori apărările organismului și vor ajuta să înfrângă în mod natural boala sezonieră.

Mecanismele cunoscute și recomandate pentru ameliorarea stării și eliminarea virusului includ:

 • Consumul de lichide este necesar pentru lichidarea sputei, pentru creșterea transpirației și pentru prevenirea uscării membranelor mucoase nazale.
 • Instilarea în nas a medicamentului Grippferon, care se bazează pe interferon. Picăturile au efecte antivirale, antiinflamatorii și imunomodulatoare, nu au alte contraindicații, cu excepția intoleranței individuale.
 • Vitamina E, acidul ascorbic și interferonul în compoziția lumanarilor Viferon ajută la combaterea bolii și nu afectează în mod negativ compoziția laptelui matern și procesul de lactație.
 • Pentru a proteja împotriva virusului, corpul declanșează un astfel de mecanism de luptă ca creșterea temperaturii. Recomandat pentru primirea creșterii antipiretice - 38,5 °. Cea mai sigură cale pentru o mamă care alăptează să scadă temperatura este să ia Paracetamol pulbere. Doza trebuie calculată în conformitate cu instrucțiunile de utilizare sau în colaborare cu medicul dumneavoastră. Nu există studii care să garanteze siguranța sugarilor când produsele prelucrate TheraFlu, Coldrex și Fervex sunt eliberate în laptele matern, prin urmare utilizarea lor nu este recomandată.
 • Plăcile pe bază de plante care includ lemn dulce, anason, plantain și coltsfoot vă vor ajuta să scăpați de tuse. Este necesar să se aleagă mijloacele care diluează sputa și contribuie la separarea și îndepărtarea acesteia din bronhii. Puteți lua sub forma unui decoct independent, adăugați la ceai. Ar trebui să citiți cu atenție recomandările privind dozajul și să monitorizați starea pielii copilului în timpul recepției băuturilor pe bază de plante medicinale.
 • Restul complet contribuie la recuperarea rapidă a multor boli, dar această regulă este deosebit de importantă în perioada bolilor virale sezoniere. Întreg somn, o dietă echilibrată, vitamine, ventilarea regulată a camerei, plimbările ar trebui să fie componente obligatorii ale procesului de tratament.

Ce să nu faci

 • Îngrijorarea și panica.
 • Faceți auto-medicație.
 • Tulpina și lapte laptele matern.
 • Luați antibiotice și analgin.
 • Depășiri de doze de medicamente prescrise.

O sarcină importantă de a trata ARVI este de a preveni apariția complicațiilor.

Îngrijirea sănătății unei mame care alăptează nu numai că va păstra sănătatea femeii, ci va oferi, de asemenea, o asistență neprețuită în modelarea imunității copilului.

concluzie

Oricine se poate îmbolnăvi. Dar chiar și în perioada alăptării, nu este atât de înfricoșător. Cursul obișnuit al bolii fără complicații nu poate determina restricții în ceea ce privește alăptarea.

Laptele matern este o sursă de anticorpi specifici care ajută copilul să transfere cu ușurință frigul mamei prin creșterea propriului imunitate.

Top