Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Cum să armați cu ARVI
2 Laringită
Ce antibiotice trebuie să luați atunci când tratați inflamația ganglionilor limfatici în gât?
3 Rinită
Gluconat de calciu în fiole
Image
Principal // Laringită

Pot să mă alăptez dacă mama mea are frig?


Pare multor mame tinere și chiar și rudelor lor apropiate că dacă o femeie care alăptează se îmbolnăvește, copilul trebuie să fie înțărcat imediat și să se învețe să se amestece. Se crede că copilul va prinde o răceală, iar laptele "arde" - sincer răsfoiți. Pediatrii, această opinie a fost respinsă.

Cu boala, mamele produc anticorpi care luptă împotriva virusului. Fragmentele unui virus neutralizat și anticorpii sunt transmise laptelui mamei copilului - ajută la întărirea imunității: corpul bebelușului începe să-și dezvolte propria protecție împotriva bolilor virale. Dacă traduceți bebelușul pentru o perioadă în amestec, atunci el se poate infecta cu adevărat de la mama sa și corpul său va trebui să lupte împotriva virusului pe cont propriu, fără sprijinul anticorpilor.

Nimic nu se va întâmpla nici cu lapte la cea mai înaltă temperatură a mamei. Acesta nu va strica, nu se va "transforma acru", nu va fi nociv pentru copil. Dar pentru a exprima lapte și a fierbe - este inutil, în acest caz cu lapte, nimic util nu va fi dat copilului. Mamele s-au îmbolnăvit în orice moment - nu sa întâmplat nimic pentru omenire de mii de ani din cauza laptelui matern. Înțărcarea unui copil este necesară numai în cazuri rare, care nu sunt legate de boli virale.

Tratamentul răcelilor în timpul alăptării

O tânără mamă se asigură că nimic nu este luat cu lapte pentru copilul ei. Atunci când se tratează o răceală în timpul alăptării, trebuie luate măsuri numai blânde. Nu se recomandă utilizarea unor antibiotice puternice sau a unor medicamente care au o întreagă listă de contraindicații. Mai mult decât atât, este imposibil să utilizați acele medicamente, în care este scris în mod direct că nu le puteți bea în timpul alăptării.

Medicamentele fără medicamente vă pot ajuta cu tratamentul - frigul nu este așa de teribil cum ar părea în timp ce sunteți bolnav. Puteți aplica:

 • aromoterapie și băi de picioare;
 • ceaiuri din plante și decoctări;
 • ceapa nazala picaturi;
 • inhalare;
 • modul vechi de a respira peste cartofi.

Este necesară o profilaxie personală: se recomandă purtarea unui bandaj de tifon atunci când se hrănește și interacționează cu bebelușul, pentru a se spăla mai des de mâini și pentru a ventila camera. Pentru un copil, șansa de a fi infectată cu picături din aer este mult mai mare decât atunci când alăptează.

Este imposibil să se angajeze în auto-medicamente. Toate medicamentele trebuie să fie de acord cu medicul. Dacă mama are nevoie de un tratament complex, atunci medicul însuși va recomanda trecerea la hrănire artificială și vă va spune, de asemenea, când să vă întoarceți copilul după sticlă la sân. În majoritatea cazurilor, nu va fi necesar să faceți acest lucru: cu cât mai puțin frecvent mama folosește hrănirea artificială, cu atât devine mai sănătoasă copilul ei.

De asemenea, citim:

Sfaturi de bază pentru mamele care alăptează - http://razvitie-krohi.ru/kormlenie-grudyu/grudnoe-vskarmlivanie.html

Orvie sau o răceală într-o mamă care alăptează - Doctor Komarovsky

Bună fete! Astăzi vă voi spune cum am reușit să ajung în formă, să pierd 20 de kilograme și, în sfârșit, să scap de complexe înfiorătoare de oameni grași. Sper ca informațiile să vă fie utile!

Vreți să citiți mai întâi materialele noastre? Aboneaza-te la canalul de telegrame

Știrile mamei

Lumea mamei și a copilului: sănătate, nutriție și dezvoltare. Informații și servicii pentru părinți

Laptele matern la pompa de san

După nașterea mult așteptată a unui copil, unele mame se confruntă cu problema extrem de incomodă a lactației excesiv de intensă. În această situație, singura modalitate de a evita stagnarea este exprimarea laptelui matern cu o pompă de sân sau cu mâinile tale.

Copilul a fost mușcat de o viespe

Sezonul cald nu este doar o odihnă și o mulțime de emoții pozitive, ci și un risc crescut de a obține o muscatura de la tot felul de insecte. Copiii sunt deosebit de vulnerabili în acest sens, așa că astăzi vă vom spune ce trebuie să faceți dacă un copil a fost mușcat de o viespe și ce consecințe asupra sănătății ar putea avea.

Cupa menstruală, ce este și cum să o utilizați

În fiecare lună, procesele naturale apar în corpul unei femei mature, care sunt însoțite de apariția menstruației. Majoritatea femeilor folosesc tampoane și tampoane în această perioadă, dar există un alt dispozitiv - cupa menstruală.

Oxigen unguent în timpul sarcinii

Minunat timp de așteptare pentru apariția de filmele de pe lume - acestea sunt cele mai tremuloase luni din viața viitorului mama. Pentru a proteja corpul feminin de bolile în timpul sarcinii, medicii recomandă adesea unguent oxolinic care poate reduce riscul unei potențiale amenințări și poate chiar proteja mama viitoare de SARS.

Crampe la nivelul membrelor în timpul sarcinii

În timp ce poartă un copil, multe femei se confruntă cu afecțiuni dureroase și neplăcute pe care nu le-au deranjat înainte. Crampele la nivelul membrelor sunt considerate a fi una dintre cele mai frecvente: în timpul sarcinii în perioadele târzii, aproape toate mamele care se așteaptă suferă de acestea.

Cum de a vindeca rapid niplurile într-o mamă care alăptează

Procesul de hrănire natural al unui nou-născut este un sacrament special pentru mama nou-făcut și copilul ei. Cu toate acestea, acest proces este adesea umbrite de crăpăturile la nivelul mamelonelor care au apărut într-o mamă care alăptează și care îi provoacă nu numai durere și disconfort, ci și multe alte probleme.

Durere în ombilic în timpul sarcinii

După ce o femeie află că este însărcinată, nu numai momente și gânduri mai plăcute, ci și probleme apar în viața ei. Acum, ea trebuie să monitorizeze cu atenție starea ei de sănătate, și chiar și un astfel de simptom inofensiv ca durerea în buric, în timpul sarcinii nu ar trebui să fie trecute cu vederea.

Ce este un prezervativ feminin și cum să îl folosiți

Ritmul modern al științei și progresul tehnologic la scară largă fac posibilă inovația chiar și în partea intimă a vieții umane - sexul. În ciuda faptului că primul prezervativ feminin a intrat în vânzare în anii nouăzeci.

Soda în timpul sarcinii de la constipație și aftere

În ciuda darurilor de progres tehnic, mulți oameni preferă să utilizeze rețete tradiționale pentru a scăpa de multe boli. Soda este un remediu universal atât pentru acasă, cât și pentru tratamentul medical, cu toate acestea, multe mame viitoare sunt îngrijorate dacă pot fi utilizate în timpul sarcinii.

Remedii populare pentru greață în timpul sarcinii

Toxicoza este considerată una dintre cele mai frecvente și neplăcute condiții care însoțesc o femeie să poarte un copil. De obicei, acesta nu este tratat în nici un fel și doar așteaptă slăbirea simptomelor principale, cu toate acestea, există remedii folclorice pentru greață în timpul sarcinii.

Alăptarea pentru răceli: beneficiile sau răul

O răceală poate surprinde o mamă care alăptează. Odată cu debutul timpului rece și în afara sezonului, riscul de răceală și de gripă este foarte mare. După ce au găsit primele simptome în sine, multe mame se panică și se tem să alăpteze copilul pentru ao proteja de boală. Dar este rezonabil?

Medicii sunt categoric împotriva încetării alăptării în timpul bolii materne, cu excepția cazului în care este necesară tratamentul cu medicamente care sunt contraindicate în timpul alăptării. Rece sunt de obicei cauzate de viruși și sunt sezoniere. În cazul unei infecții virale, tratamentul cu antibiotice nu se efectuează, cu excepția cazului în care sa aderat la o infecție bacteriană. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a opri alăptarea.

Dacă trebuie să tratați boala cu antibiotice, spuneți medicului dumneavoastră că alăptați. Veți primi medicamente care sunt permise pentru admitere în perioada de lactație.

Laptele matern sau formula?

Mama laptelui este o sursă de nutrienți pentru copil, precum și o protecție imunologică puternică pentru corpul său. Laptele de lapte conține proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, aminoacizi, protejează corpul copiilor de bacterii, viruși datorită factorilor imunitari constituenți, promovează creșterea și dezvoltarea adecvată a organelor și sistemelor, deoarece conține hormoni specifici.

Formula pentru bebeluși, deși este aproape de compoziția laptelui matern, încă nu o poate înlocui complet. În înlocuitorii de lapte matern, nu există substanțe care să asigure protecție imună și niciun hormon de creștere.

Cu un transfer ascuțit al copilului la amestec, starea sa mentală și sistemul imunitar suferă, care au pierdut brusc sprijinul. În această perioadă, imunitatea copiilor neformată devine fără apărare împotriva atacului virusurilor și bacteriilor din exterior. Este foarte ușor să vă îmbolnăviți într-un astfel de moment: stresul de a pierde contactul cu mama și de alimentele neobișnuite reduce funcțiile de protecție ale corpului tânăr.

Mituri și legende

Există mai multe concepții greșite despre alăptarea în perioada de boală, ia în considerare cele mai frecvente:

 1. Bebelusul este infectat prin lapte.

Aceasta este o declarație falsă. Cu toții știm că frigul și gripa sunt transmise prin picături atunci când tuse, strănut, etc. Un traseu de transport mai puțin comun este contactul cu gospodăria, în care se produce o infecție prin obiecte de uz casnic contaminate (mâncăruri, mânere pentru uși, întrerupătoare) și strângerea de manete. Da, există boli în care virusul poate fi transmis copilului prin intermediul laptelui matern (HIV, Ebola, etc.), dar pentru răceli, doar laptele din virusul neutralizat de sistemul imunitar al mamei se găsește numai în lapte.

 1. Când temperatura corpului este ridicată, laptele "arde" și devine inadecvat pentru consumul uman.

Este, de asemenea, o ficțiune. Conform rezultatelor cercetării medicale, temperatura corporală nu afectează calitatea laptelui matern.

 1. Drogurile luate de mamă, ajung în lapte și pot dăuna copilului.

Acest lucru este absolut adevărat, dar nu trebuie să vă fie frică și să refuzați tratamentul. Există numeroase medicamente care pot fi combinate cu alăptarea. Chiar înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic.

În tratamentul răcelii, puteți folosi "metodele populare" care facilitează starea și sunt în siguranță pentru copil.

Cum să tratați răcelile și să combinați alăptarea?

Alăptarea pentru răceli se va efectua în programul obișnuit pentru copil. Dacă respectați măsurile preventive, puteți proteja copilul de infecție.

Cel mai adesea, corpul unei persoane sănătoase adulte se descurcă cu o răceală independentă, fără a folosi medicamente. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați repausul de pat și pacea minții, atunci sistemul imunitar se va descurca singur. Desigur, pentru mama unui copil să urmeze aceste recomandări este destul de dificilă și nu poate face fără ajutorul din afară.

Este necesar să se trateze o friză în timp util, iar metodele de tratament depind de simptome:

 1. Când crește temperatura, puteți bea o pilula cu paracetamol, este sigură pentru o mamă care alăptează.
 2. Puteți trata o răceală cu remedii folclorice: dacă sunteți îngrijorat de tuse și durere în gât, puteți ghemui cu mămăligă sau unt de salvie, beți lapte fierbinte și unt. Este mai bine să nu folosiți ceaiuri pe bază de plante și decoctări în interior, riscul de reacții alergice este ridicat.
 3. Puteți să luați siropuri de tuse în siguranță, dar numai după ce ați consultat un medic.
 4. Dacă aveți o răceală, spălați-vă nasul mai des cu soluție de sare sodică, care poate fi preparată acasă: dizolvați o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Puteți folosi și ceapă sau apă de usturoi pentru instilare. Preparatele farmaceutice pot fi aplicate Pinosol și Aquamaris.
 5. Nu uitați să consumați complet și să beți multe lichide.

Când tratamentul nu aduce scutire și starea se înrăutățește, apelați la un medic! Poate că aceasta nu este o răceală, ci o boală mai gravă.

Suspendați procesul de alăptare este necesar doar atunci când aveți nevoie de tratament grav. Medicul vă va avertiza despre acest lucru.

Urmăm măsurile de siguranță

În timpul înălțimii bolii, când este posibilă o infecție a celor din jur, este important să se ia măsuri pentru a elimina virusul pentru a vă proteja copilul și restul gospodăriei.

 • Este posibil să atrageți rude: lăsați bunicile, prietenele, nașii, surorile sau frații să rămână cu copilul, dar de această dată mama va lua inhalări, se va culca liniștit și va dormi mai bine.
 • Înainte de hrănire, spălați-vă sânii cu săpun, virușii ar putea să tuse sau să strănută pe ea. Cu același scop, schimbați frecvent lenjeria de corp, faceți un duș zilnic.
 • Ventilați apartamentul de câteva ori pe zi, faceți o curățare umedă, acordând o atenție deosebită mânerelor, comutatoarelor, tuburilor telefonice, telecomenzii TV. Pe aceste elemente se află concentrația maximă de virusuri și bacterii. De asemenea, curățați pe umerii rudelor. Exercitarea în timpul bolii este contraindicată.
 • Mâncați cu feluri de mâncare separate, pentru a nu infecta alți membri ai familiei.
 • Purtați o mască protectoare, nu o scoateți în timpul alimentării. Nu uitați să o schimbați sau să o ștergeți.
 • Stingeți și tuseți într-o batistă, nu pumn. Când tusim într-un pumn, virușii cu picături de saliva se așază pe pielea mâinilor noastre și în viitor le transferăm în diverse obiecte.
 • Când copilul a mâncat și a adormit, transferați-l într-o altă cameră ventilată înainte și odihniți-vă în camera dvs.
 • Este important să mențineți un contact strâns cu copilul, astfel încât să nu se simtă abandonat: în timp ce hrănește, îl lovește încet, vorbeste și cântă cântece, dacă este posibil. Doar nu uitați să purtați un bandaj de tifon.

  Tratați răcelile și exercițiile compatibile astăzi. Încetarea alăptării pentru sănătatea copilului va face mai mult rău decât o mică concentrație de medicamente care au intrat în organism cu lapte.

  Este posibil să se alimenteze laptele matern cu ARVI

  Perioada de sarcină și de naștere face corpul feminin slăbit, ca urmare a faptului că devine sensibil la agenți patogeni de boli infecțioase și inflamatorii. Unele surse literare indică imposibilitatea alăptării cu amețeli la o mamă tânără.

  Ca urmare a cercetărilor moderne, sa constatat că alăptarea nu este numai interzisă, ci și recomandată în perioada de incidență a ARVI.

  Beneficii pentru hrană

  Exprimă beneficiile alăptării în timpul incidenței SARS sub forma unei liste mici care include următoarele elemente:

  • Copilul primește o doză în timp util de substanțe nutritive necesare dezvoltării armonioase a organelor și sistemelor;
  • Împreună cu laptele, o cantitate masivă de anticorpi protectoare la o infecție virală respiratorie intră în corpul nou-născutului;
  • Chiar și înțărcarea temporară de la mamă maternă conduce la formarea stagnării (lactostaza). Dacă stagnarea persistă o perioadă lungă de timp, atunci mama tânără riscă să obțină mastita.

  Protecția hranei

  Pentru a proteja corpul copiilor de contactul direct cu o infecție virală, tânăra mamă trebuie să respecte o serie de reguli restrictive:

  • Când este în contact cu un nou-născut, o femeie trebuie să poarte o mască de celuloză sau tifon, care ar trebui schimbată periodic. În plus, înainte de a schimba masca, lubrifiați cavitatea nazală cu unguent oxolinic, care contribuie la moartea particulelor virale;
  • Faceți curățenie zilnică umedă în zona de living și ventilați camera. În momentul aerisirii, copilul trebuie să fie protejat de posibilele curente;
  • O tânără mamă trebuie să-și spele mâna cu săpun înainte de fiecare contact cu bebelușul.

  Dacă o femeie care alăptează practica decantează, atunci laptele matern este strict interzis să fiarbă. Acest produs nu este o sursă potențială de infecție pentru corpul unui copil.

  tratament

  Tratamentul unei friguri banale într-o femeie care alăptează se efectuează sub supravegherea unui specialist medical, deoarece mama care alăptează este responsabilă nu numai pentru sănătatea ei, ci și pentru sănătatea corpului copilului. Utilizarea medicamentelor antivirale este recomandabilă ca măsură preventivă, precum și în primele ore după apariția simptomelor la rece.

  Un astfel de medicament popular Immunal poate provoca reacții alergice la un nou-născut, deci ar trebui să vă abțineți de la a lua acest medicament. Tratamentul femeilor care alăptează se efectuează în conformitate cu acest plan:

  1. Pentru prevenirea și tratamentul manifestărilor de infecție virală prin utilizarea medicamentului Grippheron. Acest remediu este îngropat 2-3 picături în fiecare pasaj nazal de 2-3 ori pe zi. Componenta activă a medicamentului este interferonul;
  2. Dacă o infecție bacteriană s-a asociat în procesul bolii virale, tânăra mamă va avea nevoie de un tratament antibiotic. Dacă antibioticul prescris este incompatibil cu alăptarea, se recomandă femeii să decanteze și să transfere temporar nou-născutului la formule de lapte artificial;
  3. În timpul perioadei de tratament este important cantitatea de lichid pe care îl bei. Volumul recomandat este de cel puțin 2 litri pe zi. Ceaiul din plante caldă cu gem de zmeură sau coacăze negre este util;
  4. Dacă, pe fondul unei răceli, temperatura corpului unei mame care alăptează a crescut, apoi, pentru ao reduce, utilizați medicamente antipiretice, cum ar fi Paracetamolul și Ibuprofenul. Aceste medicamente sunt sigure atât pentru mamă, cât și pentru copil;
  5. Tratamentul tusei la mamele care alăptează se efectuează prin medicamente mucolitice și expectorante. Lista fondurilor permise include Lasolvan și Ambroxol. Este strict interzisă utilizarea medicamentelor anti-tuse pe bază de bromhexin.

  Pentru tratamentul bronșitelor la rece, este permisă utilizarea unor astfel de mijloace ca Bronhikum, Tussamag, Doctor Mama. Dacă o mamă care alăptează suferă de congestie nazală, picăturile și sprayurile vasoconstrictive vor ajuta la eliminarea edemului membranei mucoase (Galazoln, Naftizinum, Xilometazolin).

  Durata de utilizare a acestor fonduri nu trebuie să depășească 5 zile la rând, deoarece acestea tind să fie dependente. Pentru a ameliora umflarea membranei mucoase a nasofaringelului și decontaminarea tractului respirator superior efectuați spălarea nazală. În acest scop, soluție adecvată de clorură de sodiu (sare) 0,9%.

  Dacă o femeie care alăptează se confruntă cu o durere în gât, atunci poate utiliza soluția lui Lugol pentru a lubrifia pereții faringelui și amigdalelor. Medicamente cum ar fi Strepsils, Chlorhexidine, Sebidine, Iodinol au un puternic efect antiseptic. Înainte de a utiliza fiecare produs, este obligatorie consultarea unui medic.

  Dacă mama sa îmbolnăvit. Pot alăpta?

  Boala mamei și alăptarea. Conservarea alăptării în bolile unei mame care alăptează

  Este adesea cazul în care în timpul perioadei de alăptare mama se confruntă cu una sau alta stare generală de rău, se simte rău, se confruntă cu necesitatea de a lua medicamente. Cum să fii în această situație? Cum să organizați în mod corespunzător hrănirea, astfel încât să nu dăuneze copilului?

  Motivele pentru care o mamă care alăptează poate fi nesănătoasă pot fi împărțite în trei grupuri principale: exacerbări ale bolilor cronice, infecții virale acute și infecții bacteriene acute. Tactica de hrănire va depinde de care dintre aceste motive au cauzat boala mamei.

  În orice caz, apariția contraindicațiilor pentru alăptarea continuă este justificată de faptul că, într-o serie de boli, patogenii sau toxinele lor pot pătrunde în sângele mamei bolnave și, prin urmare, în laptele matern, contribuind astfel la apariția bolii la copil. O altă condiție prealabilă care poate complica alăptarea este necesitatea ca o mamă care alăptează să ia medicamente în timpul bolii, care sunt nedorite sau contraindicate direct la copii mici din cauza toxicității lor.

  Luați în considerare fiecare din situațiile posibile.

  Boala acută de hrănire a sânilor

  Atunci când apar semne de boală acută, mai întâi trebuie să protejezi copilul de riscul de infectare cu picături de aer (dacă mama strănută, tuse, respira pur și simplu pe copil). În cea mai mare măsură, aceasta se aplică infecțiilor virale și bacteriene respiratorii. Este recomandabil să se izoleze mama nou-născutului la primele semne ale bolii. În cazurile în care izolarea nu este posibilă, patul bebelușului trebuie așezat cât mai departe de patul mamei.

  Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să consultați medicul și să efectuați un test de laborator (sânge complet).

  Dacă boala mamei este o infecție virală sau bacteriană respiratorie (ARI), izolarea temporară în timpul somnului și ventilația obișnuită a încăperilor vor fi suficiente pentru a preveni infectarea copilului. Virușii (ei sunt majoritatea covârșitoare a cazurilor sunt agenți cauzali ai bolii) sunt foarte volatili și pot fi ușor îndepărtați din cameră în timpul ventilației. Pentru a spori efectul aerisirii, puteți folosi proprietățile antivirale ale usturoiului. Phytoncidele conținute în acesta (substanțe mirositoare volatile care au un efect devastator asupra virușilor) sunt foarte eficiente împotriva multor viruși. Se recomandă să coajați câteva cuișoare de usturoi, să le zdrobiți și să le puneți în jurul patului. Puteți aranja câteva vase mici cu pasta de usturoi obținută pe noptieră, schimbând masa în imediata apropiere a copilului. Usturoiul trebuie schimbat de cel puțin trei ori pe zi, deoarece uleiurile esențiale care conțin producția volatilă se evaporă foarte repede.

  Este necesar să se alimenteze și să se îngrijească copilul numai într-o tifon în patru straturi sau într-un pansament de unică folosință și trebuie schimbat la fiecare 2-3 ore.

  Pentru prevenirea ARD la un copil, puteți folosi o lampă bactericidă (ultravioletă), o puteți pune în camera în care se află bebelușul și o porniți 4-10 minute de 4-5 ori pe zi.

  În majoritatea covârșitoare a cazurilor, în cazul infecțiilor respiratorii acute, alăptarea nu este contraindicată. Trebuie remarcat și faptul că în timpul bolii din corpul mamei s-au produs anticorpi de protecție împotriva agentului patogen care a provocat boala. Acești anticorpi sunt transmiși copilului și servesc drept protecție pentru el.

  După examinarea mamei de către medicul curant, efectuarea testelor de laborator și prescrierea tratamentului de care are nevoie, trebuie să consultați medicul pediatru. După cum știți, multe medicamente pătrund în laptele matern, deși în concentrații foarte mici, și nu toate sunt inofensive pentru copil. De regulă, prescrierea tratamentului ia în considerare faptul că pacientul alăptează, prin urmare, abordarea în alegerea medicamentelor este deosebit de atentă. Dar, totuși, nu va fi inutil să auziți opinia medicului pediatru cu privire la posibilitatea și siguranța copilului de a continua alăptarea în timp ce iau fiecare dintre medicamentele prescrise.

  Adesea, dacă starea mamelor care alăptează este satisfăcătoare, cu răceli, este posibil să se renunțe la utilizarea de remedii pe bază de plante - diverse ceaiuri medicinale, tincturi și amestecuri. Foarte eficiente medicamente homeopatice care nu sunt contraindicate la alăptare.

  Este întotdeauna necesar să rețineți că utilizarea oricărui medicament de către mamă poate provoca alergii la copil. În special, este necesar să se acorde atenție acestui fapt dacă există persoane din familie care suferă de una sau alta boală alergică - astm bronșic, eczemă, rinită alergică etc. În orice caz (și în cazurile cu ereditate împovărat de boli alergice, în special), ar trebui să se acorde prioritate medicamentelor cu cât mai puține componente posibil. Cel mai mare număr de complicații alergice apare atunci când se utilizează medicamente combinate.

  Acordați atenție măsurii în care un anumit medicament intră în lapte - este indicat întotdeauna în adnotare. Dacă este posibil, opriți alegerea preparatelor locale - aerosoli, inhalări, unguente, clătiri.

  Atunci când temperatura corpului crește, este mai bine să utilizați medicamente antipiretice pe bază de paracetamol - nu este contraindicat chiar și celor mai mici copii și este inofensiv în acea concentrație nesemnificativă în care pătrunde în lapte atunci când este administrat oral.

  Uneori, ceaiurile din plante pot fi destul de eficiente, iar utilizarea medicamentelor nu este necesară, dar plantele medicinale ar trebui, de asemenea, să fie prescrise de un medic. El va confirma compatibilitatea primirii lor cu alaptatul.

  O atenție deosebită ar trebui acordată cazurilor în care numirea antibioticelor este necesară pentru tratamentul unei mame care alăptează. Nu toate dintre ele penetrează în mod egal în laptele matern și nu toate antibioticele au, în mod egal, un efect nedorit asupra corpului copilului. Cel mai pronunțat efect secundar al terapiei antibiotice în curs de desfășurare este dezechilibrul echilibrului microbian intestinal - disbacterioza. Cu toate acestea, unele grupuri de antibiotice au un efect mai pronunțat asupra microflorei intestinale, în timp ce altele acționează mai puțin. Desigur, atunci când alegeți un antibiotic pentru tratamentul unei mame care alăptează, medicul va prefera pe cei care penetrează laptele într-o măsură mai mică și cei care sunt mai puțin agresivi față de microflora intestinală sănătoasă.

  Există cazuri în care mama trebuie să ia antibiotice, scopul căruia este extrem de nedorit pentru copil. De exemplu, unele dintre aminoglicozide au efecte secundare cum ar fi pierderea auzului, afectarea funcției renale. Se remarcă mai ales că aceste reacții adverse pot apărea atunci când sunt expuse corpului nou-născutului. În cazul în care este imposibil să se facă fără numirea unuia dintre aceste antibiotice, se decide problema refuzului temporar al alăptării.

  În special, este necesar să se reziste la astfel de infecții frecvente, din păcate, ca mastita purulentă (inflamația glandei mamare). Deși această boală nu se aplică contraindicațiilor absolute la alăptarea din partea mamei, trebuie luată cu mare atenție pentru a continua hrănirea. Faptul este că unul dintre cei mai răspândiți agenți patogeni ai acestei boli grave este Staphylococcus aureus. În prezența unei focalizări a inflamației purulente în glanda mamară, laptele este aproape întotdeauna infectat de acesta. În consecință, primind lapte de la o mamă care suferă de această boală, copilul este cumva infectat cu Staphylococcus aureus, care în sine este nedorit. În plus, în tratamentul mastitei purulente, se utilizează medicamente antibacteriene care pătrund în lapte la maxim (pentru a avea un efect terapeutic asupra focarului inflamator). Astfel, copilul nu este numai la risc de infecție cu un microorganism care poate provoca infecții purulente la copilul însuși și poate provoca o alergizare destul de pronunțată a corpului, dar primește de asemenea medicamente extrem de concentrate care sunt departe de a fi în siguranță pentru el. De aceea, în timpul dezvoltării mastitei purulente, medicii obstetrici-ginecologi și pediatrii cel mai adesea hotărăsc transferul temporar al copilului în hrana artificială.

  În același timp, o mamă tânără este recomandată să efectueze regulat (în timpul zilei la fiecare 3 ore, noaptea la fiecare 5 ore) exprimarea laptelui pentru a păstra posibilitatea reluării alăptării.

  Modul este important!
  Dacă o mamă care alăptează se îmbolnăvește, în plus față de toate măsurile enumerate mai sus, ea ar trebui să acorde o atenție deosebită regimului ei, astfel încât sarcina crescută pe corpul ei să nu ducă la o reducere a cantității de lapte produs. Regimul zilei ei ar trebui să fie cât mai blând posibil: o mamă bolnavă ar trebui să aibă suficient timp să doarmă, ar trebui să fie protejată de treburile casnice, permițându-i corpului să depășească boala în cel mai scurt timp posibil.

  Toate măsurile terapeutice trebuie efectuate sub supravegherea unui medic, mai ales dacă boala a apărut în prima lună și jumătate după naștere, deoarece în această perioadă corpul femeii este cel mai vulnerabil și multe boli pot apărea cu complicații. De asemenea, nu este înțelept să refuzați complet tratamentul cu medicamente, atunci când nevoia pentru acest lucru este mare. Doar medicul poate evalua gravitatea stării de boală a mamei și poate face o concluzie cu privire la posibilitățile de tratament.

  Exacerbarea bolilor cronice în timpul alăptării

  În cazul în care indispoziția este cauzată de o exacerbare a unei boli cronice, cum ar fi amigdalita, sinuzită, bronșită, gastrită, de obicei nu există contraindicații pentru continuarea alăptării. Starea mamei poate varia de la destul de satisfăcătoare la moderată, dar agravarea nu reprezintă o amenințare directă pentru copil. Bolile cronice în afara stadiului acut sunt un proces destul de lent, în multe cazuri manifestările și semnele de laborator ale bolii sunt absente. Atunci când apare o exacerbare, procesul este activat, totuși, rolul esențial îl are faptul că imunitatea mamei se află într-o stare de tensiune datorită "cunoștinței" de lungă durată cu cauza bolii și nu permite ca procesul să devină general, generalizat. Procesul este localizat în organul care suferă de acesta, respectiv, și agentul patogen (dacă există) în sânge și laptele nu penetrează.

  Dintre toate bolile infecțioase cronice existente, doar patru infecții pot deveni un obstacol în calea atașării sânilor. Acestea sunt tuberculoza activa, HIV, hepatita virala B si C, sifilis. Este adevărat că nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea dacă detectarea uneia dintre aceste infecții la mamă este o contraindicație absolută a alăptării sau nu. Există riscul infectării unui copil cu oricare dintre aceste infecții, astfel că problema este de obicei rezolvată pentru a nu renunța la alimentația dificilă.

  Orice altă infecție virală sau bacteriană cronică nu este o contraindicație pentru atașamentul toracic.

  Datorită faptului că mama și copilul ei sunt în contact strâns, orice boală infecțioasă a mamei reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății copilului. Prin urmare, cea mai bună prevenire a bolilor infecțioase la un copil este prevenirea acestor boli la mamă.

  Ce poate mama care alapteaza cu o raceala

  Asociația specialiștilor în bolile infecțioase (IDSA) confirmă că 90-98% dintre răceli sunt cauzate de virusurile ARN și ADN. Dacă eliminați sursa microbilor dăunători și faceți un tratament simptomatic, un organism sănătos va câștiga o infecție virală în 5-7 zile, fără utilizarea antibioticelor. Prin urmare, tratamentul unei răceli pentru o mamă care alăptează este adesea mai sigur, dar trebuie să fie la primele simptome ale bolii.

  Ce este o frig

  Conceptul include un grup de infecții respiratorii care sunt însoțite de inflamația tractului respirator superior. Mucoasele iritate au tendința de a respinge microflora dăunătoare, care manifestă simptome neplăcute pentru o persoană. Și frigul viral și bacterian are loc în același mod. Cauza exactă este determinată numai de diagnosticul de laborator.

  Semne de

  • Rezultatul membranelor mucoase iritate este strănutul, nasul curgător, tusea.
  • La 12 ore după infecție apar semne de intoxicație - cefalee, slăbiciune, somnolență.
  • Creșterea temperaturii corporale la 38,5 ° C - răspunsul imun al organismului la infecție.
  • Tulburări musculare și articulare - microorganisme dăunătoare, care se deplasează de-a lungul limfei, stimulează nociceptorii (celulele dureroase).

  Răceala virală se dezvoltă în 3-5 zile. Simptomele sunt acute, bliț. În 80% din cazuri, ochii mucoși sunt iritați. Temperatura 37,0-37,8 ° C, scade în ziua 3 după începerea tratamentului. Dacă tratamentul este activat în 1-2 zile, riscul de complicații ale racelii comune este minim. Transmisă prin picături de aer.

  O infecție bacteriană este caracterizată printr-o perioadă de incubație asimptomatică de până la două săptămâni. Boala se dezvoltă la nivel local, rănind o anumită zonă - ureche, gât, creier, plămâni. Ea curge tare, cu temperaturi de până la 39,5 ° C. În jumătate din cazuri se dezvoltă ca o complicație a frigului comun. Cel mai adesea diagnosticat - otita medie, durere în gât, meningită, antritis, pneumonie.

  În ciuda naturii microbului (o bacterie sau un virus), infecția trebuie tratată, din moment ce o răceală într-o femeie care alăptează singur are loc în 12% din cazuri. Funcția de protecție a corpului după naștere este slăbită, fără tratament, simptomele persistă timp de 2-3 săptămâni, inflamația "cade" în tractul respirator inferior.

  Pot să mă alăptez cu o răceală

  O frigă nu este o contraindicație pentru alăptare, este un fapt. Chiar înainte de apariția primelor simptome ale bolii, anticorpii de protecție sunt produși în corpul mamei pentru a lupta împotriva infecției. Aceste imunoglobuline penetrează în laptele matern și sunt transmise copilului. Astfel, corpul copilului este pregătit în avans pentru a lupta împotriva germenului.

  Laptele nu se strica nici chiar la temperaturi ridicate la o mamă care alăptează. De lapte exprimat în lapte este, de asemenea, inutil, ca atunci când încălzită, compoziția își pierde proprietățile benefice.

  Compoziția și efectul protector al laptelui este principalul argument în favoarea continuării alăptării cu frig. Potrivit OMS, virusurile asemănătoare gripei nu pătrund în lapte, de aceea se recomandă doar creșterea frecvenței atașamentelor pentru imunizarea corpului bebelușului. Studiile arată că un copil deja bolnav cu HB se recuperează mai repede decât o persoană excomunicată.

  Suspensia temporară a hepatitei B se recomandă numai atunci când se administrează antibiotice cu un număr de tetracicline, aminoglicozide, sulfonamide. Medicamentele sunt toxice și dăunătoare organelor fragile ale copilului.

  Copiii se răcesc de la mamă

  În 90% din cazuri, cauza unei răceli la o mamă care alăptează este un virus care este transmis prin picături din aer. Prin urmare, este necesară prevenirea infecției copilului și include un algoritm de acțiune standard.

  Măsuri de siguranță

  • În camera în care se află bebelușul, purtați un bandaj cu tifon în trei straturi.
  • Izolați contactele - excludeți sărutările, îmbrățișările, somnul comun. Deplasați patul la 2-3 metri. Este mai bine să dormi în camera următoare și să lăsați copilul cu un membru de familie sănătos, care va face ca mama să se hrănească noaptea.
  • Înainte de a mânca, aplicați unguent oxolinic sub nasul bebelușului (frecați de vârful degetului).
  • Ventilați camera în fiecare oră (scoateți copilul).
  • De 3 ori pe zi pentru a efectua curățarea umedă cu un dezinfectant.
  • Mențineți temperatura în cameră - 18-23 ° C.
  • Cuarț dimineața și seara, timp de 20 de minute.
  • Realizați sala de aromoterapie cu uleiuri esențiale (puteți face o singură dată înainte de culcare).
  • Sterilizați sticle și obiecte de igienă, inclusiv jucării, sfârcuri.
  • Igiena personală - spălați-vă mâinile în fiecare oră.
  • Măriți frecvența atașării la piept.

  Medicamentele medicamentoase în fază incipientă nu sunt recomandate și sunt prescrise numai cu semne progresive de infecție.

  Cu o răceală, o mamă care alăptează are nevoie de un agent imunomodulator, cel mai bun din care este laptele matern.

  Preparate rece pentru copil

  • Capsulele nazale Derinat, Deoksinat (imunomodulator, efect de vindecare).
  • Grippferon, Viferon (pe bază de interferon - proteină antivirală).
  • Apă de mare în picături - clătiți nasul cu frig.
  • Paracetamolul în supozitoare sau suspensii - antipiretic, la t de la 38 ° C

  Medicamentele sunt prescrise de un medic, după diagnosticarea simptomelor. Tratamentul medicamentos al unui copil până la un an este justificat numai atunci când există semne evidente de intoxicare și o temperatură de 38 ° C. În alte cazuri, copilului i se dă mai bine posibilitatea de a face față infecției. Sânul în acest caz - principalul asistent.

  Medicină rece

  Pentru mamele care alăptează, alegerea medicamentelor se limitează la acțiunile locale. Medicamentele pe bază de aspirină și analgin sunt excluse, precum și pulberile simptomatice complexe Ferwex, Nimesil, Nemoulex. Efectul medicamentelor asupra laptelui nu a fost studiat, dar lista efectelor secundare este un motiv pentru respingerea în HB.

  Este mai bine să preferați tratamentul cu metode tradiționale și să mențineți imunitatea. Temperaturile de până la 38 ° C indică faptul că organismul produce anticorpi, pentru a combate infecția, prin urmare nu se recomandă inhibarea trăsăturii.

  Dacă termometrul a crescut, atunci corpul nu poate face față intoxicației. Trebuie să sunați la medic pentru numirea terapiei complexe pentru HB.

  tratament

  • antipiretic - Panadol, Ibuprofen;
  • antivirală - Tamiflu (cu prudență);
  • spălarea nasului - Aqua Maris, delfin, soluție salină;
  • la rece - Nazivin; oximetazolina;
  • antihistaminice, pentru ameliorarea edemelor - Sempreks, Fexofenadine;
  • pentru tuse - Lizobakt, Coldrex Broncho;
  • gârlă - Chlorhexidină, Miramistin, musetel.

  Antibioticele sunt prescrise numai atunci când se diagnostichează o infecție bacteriană, strict conform mărturiilor unui medic.

  Sunt permise preparatele de penicilină și cefalosporină - amoxicilină, cefazolin, ceftriaxonă.

  Dacă se stabilește necesitatea terapiei cu antibiotice, se recomandă suspendarea hepatitei B în 70% din cazuri. Când natura virală a bolii medicamentului este inutilă și toxică pentru copil.

  Metode tradiționale de tratament

  Dacă începeți tratarea unei infecții virale în timp, boala se va retrage în ziua a 5-7 după începerea tratamentului. Temperatura a revenit la normal în a treia zi. O mamă care alăptează este recomandată să aibă un modul semi-pat, o mulțime de băuturi de la 1,5 litri pe zi (apă, ceai cald, compot).

  Este mai bine să invitați un asistent în îngrijirea copilului (bunica, sora), pentru a evita suprasolicitarea și pentru a preveni infectarea copilului. Congestia și lipsa de somn pierd de apărare a organismului, creând o lipsă de imunitate în lupta împotriva răcelii. Timpul fără hrană ar trebui să fie dedicat terapiilor populare sigure.

  Fonduri recomandate

  • Pentru a scuti semnele de intoxicare - o compresă rece pe frunte, frecare cu o soluție slabă de oțet.
  • Încălzirea băii de picioare, dacă nu există temperatură, adăugați o linguriță de praf de muștar în apă (5 litri). După procedură, uscați picioarele cu un prosop, puneți pe șosete calde.
  • Decorul de tei (fructele de tei se toarna apa fiarta, insista 20 de minute in caldura) ia 200 ml dimineata si seara.
  • Ceai cald cu zmeură - la fiecare 4 ore.
  • Kalina compote (un pahar de 2 ori pe zi) sau gem.
  • Suc de morcov proaspăt stors (în absența alergiei la copil) - un pahar dimineața.
  • Infuzie de păpădie - 2 linguri de rădăcini bea 200 ml de apă fierbinte, pentru a insista 30 de minute. Luați un pahar dimineața și la prânz.
  • Tuse - lapte cald cu miere și unt.
  • Din frig - o tinctură de propolis sau de vată de vată de umectare a aloe, inserați în nas timp de 15 minute. Repetați la fiecare 3 ore. Puteți îngropa 2 picături în fiecare nară, de 3 ori pe zi.

  Un pediatru cu experiență, E. O. Komarovsky, susține că rețetele populare nu acționează asupra virusului - agentul patogen. Dar, cu excepția terapiei medicamentoase, se recomandă să se susțină imunitatea, să se elimine simptomele locale ale inflamației membranelor mucoase.

  Rece în timpul alaptării sunt normale datorită epuizării apărării organismului. Dar, dacă începeți tratamentul la primele simptome ale unei infecții, riscurile de complicații dispar. În acest caz, întreruperea alăptării riscă în mod inutil de infecție a copilului. Dimpotrivă, OMS insistă asupra necesității de a crește frecvența atașamentelor pentru imunizarea corpului copilului.

  Desert pentru astăzi - un videoclip despre cum să vindeci o răceală, gripa, ARVI în două zile, fără a bea o singură pastilă.

  Pot continua să-mi hrănesc bebelușul cu laptele matern atunci când mama mea are frig?

  Medicii recomandă în mod clar să nu se oprească hrănirea în caz de boală. Se explică pur și simplu. Până când se vor detecta simptomele unei răceli, poate dura destul de mult timp - până la trei zile. În această perioadă, bebelușul va avea timp să obțină toți agenții patogeni. Cu toate acestea, anticorpi împotriva lor vor intra în corpul său, care va oferi protecție împotriva complicațiilor ulterioare. Astfel, natura însăși a pus totul în locul ei. Dacă vă lipsiți copilul de lapte, lăsați-l neprotejat împotriva virușilor.

  În plus, ar trebui să se țină seama de faptul că copilul la fiecare pas ascunde diferite bacterii. Este imposibil să-l izolezi complet de ei! Și laptele matern este cel mai bun ajutor pentru crearea unei imunități puternice. Agenții cauzali ai bolii vor fi primii dușmani cu care corpul copilului va lupta. Prin urmare, alăptarea cu răceli este nu numai sigură, ci și utilă. Acest lucru se poate face chiar și la temperaturi ridicate, cu condiția ca mama să aibă suficientă forță.

  Un motiv atât de important pentru a nu opri hrănirea este stresul pe care îl va avea un copil înțărcat în mod inevitabil. Înlocuirea laptelui matern cu un amestec uscat va reduce drastic imunitatea acestuia. Este posibil să existe riscul unor complicații grave. Pentru dezvoltarea naturală a copilului este nevoie doar de încrederea că mama este mereu acolo, iar respingerea alăptării poate afecta grav acest lucru. La urma urmei, starea psihologică este direct legată de fizic!

  De asemenea, trebuie avut în vedere că frigul, în medie, durează de la trei zile la o săptămână. Este foarte important să luăm în serios boala. Faptul că laptele nu infectează un copil nu înseamnă că se poate aborda ușor tratamentul. Mai repede mama recuperează, cu atât mai bine pentru copil. În plus, tratamentul prompt și adecvat este o garanție a absenței complicațiilor care pot fi mai periculoase decât răceala obișnuită.

  Prin urmare, prima dvs. sarcină este de a face totul pentru a face față bolii în cel mai scurt timp posibil și a vă restabili puterea.

  Regulile comportamentului mamei în caz de boală

  Ce ar trebui să facă mama pentru a împiedica frigul ei să afecteze copilul? Trebuie doar să urmați câteva reguli simple care vă vor ajuta să depășiți dificultățile cele mai dureroase:

  • acordați o atenție deosebită igienei personale: faceți zilnic un duș sau o baie, spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian cât mai des posibil;
  • purtați o mască respiratorie și utilizați un unguent oxolinic;
  • curățați umed în fiecare zi;
  • Ventilați camera cât mai des posibil.

  Amintiți-vă că probabilitatea de a contracta picăturile aeropurtate este mult mai mare decât atunci când alăptați. Și astfel de acțiuni vă vor ajuta să scăpați de viruși mai eficient decât să înțărcați un copil de la sân.

  Nu trebuie să faceți nici o manipulare cu laptele matern. Nu este necesar să se decanteze sau să se fiarbă, astfel încât va pierde nu numai proprietățile sale benefice, ci și va înceta să mai fie protejată de boală. Doar hrăniți copilul în condițiile naturale la care este obișnuit, fără a crea situații stresante. Astfel, reduceți foarte mult riscul de infectare a copilului, precum și apariția complicațiilor după boală.

  Cum se trateaza racelile cu HB?

  Dacă sunteți alăptați, este recomandabil să fiți tratat exclusiv cu remedii folclorice, fără a recurge la medicamente. Această metodă va fi mai lungă, dar în același timp este mult mai sigură. Deci, atunci când aveți o raceală pe HBs, puteți:

  • faceți băi de picioare și folosiți aromoterapia;
  • bea ceaiuri și decocții de mușețel, calendula, tei și alte ierburi utile (cu condiția să nu existe alergie);
  • face suc de ceapă și se utilizează ca picături nazale;
  • prin inhalare cu soluție salină și apă minerală, fără a recurge la medicamente;
  • respirați aburi;
  • bea lapte cald cu miere;
  • spălați gâtul cu sifon și iod.

  Temperatura nu trebuie să coboare, dacă nu depășește 38◦, deoarece aceasta este o reacție protectoare a corpului. Dacă este posibil să lăsați copilul cu soțul sau cu mama, să se culce liniștit, să doarmă. La urma urmei, o frig exacerbează toate bolile cronice pe care le are o persoană. Odihna va ajuta doar organismul sa continue sa lupte impotriva bolii. Și cu cât mai devreme te îmbogăți, cu atât mai bine pentru copilul tău și întreaga familie.

  De asemenea, medicamentele pot fi utilizate, dar acest lucru ar trebui făcut numai după consultarea unui medic. Citiți cu atenție instrucțiunile pentru fiecare medicament și, în orice caz, nu riscați dacă există contraindicații pentru alăptare.

  În ciuda părerii medicilor că laptele nu este un purtător al răcelii comune, urmăriți-vă îndeaproape copilul în perioada bolii. Dacă observați semne care indică boli, luați imediat măsuri convenite cu medicul dumneavoastră. La o vârstă atât de mică, orice boală poate fi destul de periculoasă pentru un copil.

  Prevenirea este cea mai bună apărare.

  Dacă sunteți mama unui copil, imunitatea dvs. nu este întărită în întregime după naștere. Deci, ar trebui să fii extrem de atent la problemele de prevenire. În această perioadă, vă puteți îmbolnăvi de la orice pescaj sau vă puteți infecta de la cineva la plimbare. Prin urmare, imediat după nașterea copilului, începeți să vă consolidați imunitatea. Alegeți o dietă fortificată și sănătoasă, includeți cât mai mult în dietă când alăptați fructele și legumele, mai mult timp în aerul proaspăt.

  Dacă medicul a simțit că aveți deja experiență fizică, nu neglijați încărcarea. În toamnă și primăvară, corpul este mai predispus la răceli, dar ar trebui să acordați atenție măsurilor preventive pe tot parcursul anului. La urma urmei, pentru un copil o mamă sănătoasă și fericită este cel mai bun asistent în cunoașterea și explorarea acestei lumi dificile.

  Mama care alapteaza are o raceala - pot sa mai alaptez?

  Un nas curbat, tuse, febră - aceste simptome nu vor fi pe placul nimănui, dar apariția lor într-o mamă care alăptează provoacă o anxietate deosebită. În acest caz, femeia se află într-o situație dificilă: îi este frică să infecteze copilul cu lapte "bolnav", dar în același timp lactația nu permite utilizarea majorității medicamentelor pentru răceli. Ce să fac? Îndepărtați copilul de la sân și vindecați mai repede cu medicamente puternice sau tratați frigul prin metode populare, dar nu întrerupeți alăptarea? Găsiți răspunsuri la aceste întrebări în articolul nostru.

  Ar trebui să întrerup alăptarea cu o răceală?

  Mama tânără a răcit și rudele au declarat în unanimitate că alăptarea trebuie oprită până când femeia este complet vindecată. Dar nu fiecare mama urmează imediat acest sfat, intuiția ei îi spune: nu trebuie să întrerupeți hrănirea.

  Întreruperea bruscă a alăptării poate provoca anumite dificultăți:

  • Alimentele noi pot provoca colici, indigestie, alergii;
  • Chiar dacă bebelușul ia amestecul, pot apărea probleme la reluarea lactației. Este mult mai ușor să bei dintr-o sticlă; există o șansă ca bebelușul să nu-și ia sânul mai târziu;
  • Atunci când alăptarea este întreruptă, femeia va trebui să pompeze în mod constant, dar dacă nu va trece la următoarea procedură, mama ei poate avea de a face față lactostazei, stagnării laptelui sau a mastitei;
  • Chiar și pentru câteva zile fără hrănire, laptele matern poate dispărea și beneficiile alăptării sunt bine cunoscute tuturor.

  Nu este vorba despre toate dificultățile pe care terminarea alăptării poate provoca, de aceea chiar și mamele care au frig, nu vă grăbiți să o faceți. În plus, pediatrii moderni au dovedit că hrănirea în timpul frigului este destul de sigură.

  De ce alăptarea în timpul frigului este considerată sigură?

  Mulți oameni uită că virușii pe care mama le transmite copilului cu lapte încep să intre în corpul copilului mult mai devreme decât femeia suspectată de boală. Din ziua în care virusul intră în corpul femeii, până la trei zile trec la primele simptome de răceală. Când mama găsește o răceală și febră, bebelușul va avea timp să-i aducă agenții cauzali ai bolii cu lapte. Are sens să oprești GW? Bineînțeles că nu!

  Pentru mulți, se va descoperi că laptele mamei infectate este chiar bun pentru copii. Cum să-l explic? Ca orice persoană rece, corpul unei tinere mame începe să producă anticorpi din prima zi a bolii. Acestea inhibă dezvoltarea virusului, dar se termină în toate organele și țesuturile, inclusiv laptele matern. Cu laptele matern, bebelușul primește fragmente din acest virus, deja parțial neutralizat, precum și anticorpi. Ca răspuns, un mic organism începe să producă în mod activ anticorpii. Ca urmare, laptele mamei în timpul unei friguri va întări numai apărarea organismului copilului imunitar, conduc un fel de "antrenament" pentru ea.

  Acest lucru este important!

  Lăsând copilul laptelui matern în timpul unei friguri, mama în același timp îl privează de anticorpi valoroși care intră în corpul său cu laptele matern. Și dacă în această perioadă înlocuirea laptelui matern cu un amestec, copilul are toate șansele de a se infecta. Și în acest caz, va trebui să lupte împotriva bolii pe cont propriu!

  Laptele de lapte este rasfatat atunci cand aveti o raceala?

  Pediatrii au respins opinia depășită că, în timpul unei răceli, laptele de la o mamă care alăptează poate să se deterioreze.

  Amintiți-vă!

  În timpul bolii mamei, nimic nu se va întâmpla laptelui, nu se va transforma acru și nu va fi dăunător copilului dacă fetița nu ia medicamente care sunt interzise în timpul alăptării.

  Este posibil și necesar să se hrănească copilul în mod obișnuit, nu este nevoie de decantare și mai ales de lapte fierbinte. Tratamentul termic este lipsit de putere împotriva majorității virușilor, dar în același timp ucide toate substanțele benefice pe care laptele matern este atât de bogat. Laptele matern poate fi foarte periculos pentru un copil atunci când mama se auto-medicină, numai medicul poate decide cu siguranță medicamentul în timpul alăptării.

  Cum de a trata o mamă care alăptează rece?

  Singurul dezavantaj al hrănirii continue în timpul răcelii este faptul că mama nu poate folosi majoritatea medicamentelor antivirale, deoarece acestea pot dăuna copilului dacă intră în organism cu laptele matern. Dar nu trebuie să vă faceți griji, astăzi piața farmaceutică are o mulțime de medicamente blânde pentru răceli pentru mamele care alăptează.

  Tratamentul medicamentos

  Pentru a reduce temperatura corporală ridicată a unei mame care alăptează, Paracetamolul poate fi băut, este considerat sigur atât pentru mamă, cât și pentru copil. Într-un caz excepțional, este permis să beți o singură febrrifugă o dată, dar merită să exprimați laptele în avans pentru mai multe alimentații.

  Medicamentele simptomatice vă vor ajuta să înfrângeți tusea și nasul curgător, de cele mai multe ori acestea sunt prescrise de medici. Este foarte important să purtați o mască medicală pentru răceli, deoarece probabilitatea infectării unui copil cu picăturile din aer este mult mai mare decât prin laptele matern.

  Sfaturi utile:

  Dacă mama are o răceală, atunci ar trebui mai des să facă curățenie umedă în camera copilului, să se spele pe mâini și să nu uite niciodată să difuzeze camera.

  Metode populare

  Dacă boala nu este atât de tare și există o oportunitate de a refuza medicația, atunci puteți fi tratat cu remedii folclorice:

  • Ceai din plante sau decoct.
  • Aromaterapie.
  • Inhalare, inclusiv peste cartofi.
  • Băi pentru picioare.
  • Zmeură de zmeură.
  • Lapte cu miere și lamaie, etc.

  Ce să faci dacă mama sa îmbolnăvit:

  Deci, o răceală într-o mamă care alăptează nu este un motiv pentru a refuza alăptarea. În plus față de tratamentul tradițional, nu trebuie să uitați că trebuie să beți o mulțime de fluide. Aceasta nu numai că va susține lactația, ci va împiedica, de asemenea, uscarea membranelor mucoase ale cavității nazale și a gâtului, cauzând transpirații excesive și excreția sputei.

  Ne uităm la ce să facem și la ce să tratăm dacă o mamă care alăptează se îmbolnăvește:

  Top