Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Ce este Biseptol? Instrucțiuni de utilizare, formularele de lansare, recenzii
2 Rinită
Cum se trateaza bronsita la copii remediile populare
3 Bronșită
Antibiotice pentru SARS
Image
Principal // Rinită

Este posibil să se alimenteze laptele matern cu ARVI


Perioada de sarcină și de naștere face corpul feminin slăbit, ca urmare a faptului că devine sensibil la agenți patogeni de boli infecțioase și inflamatorii. Unele surse literare indică imposibilitatea alăptării cu amețeli la o mamă tânără.

Ca urmare a cercetărilor moderne, sa constatat că alăptarea nu este numai interzisă, ci și recomandată în perioada de incidență a ARVI.

Beneficii pentru hrană

Exprimă beneficiile alăptării în timpul incidenței SARS sub forma unei liste mici care include următoarele elemente:

 • Copilul primește o doză în timp util de substanțe nutritive necesare dezvoltării armonioase a organelor și sistemelor;
 • Împreună cu laptele, o cantitate masivă de anticorpi protectoare la o infecție virală respiratorie intră în corpul nou-născutului;
 • Chiar și înțărcarea temporară de la mamă maternă conduce la formarea stagnării (lactostaza). Dacă stagnarea persistă o perioadă lungă de timp, atunci mama tânără riscă să obțină mastita.

Protecția hranei

Pentru a proteja corpul copiilor de contactul direct cu o infecție virală, tânăra mamă trebuie să respecte o serie de reguli restrictive:

 • Când este în contact cu un nou-născut, o femeie trebuie să poarte o mască de celuloză sau tifon, care ar trebui schimbată periodic. În plus, înainte de a schimba masca, lubrifiați cavitatea nazală cu unguent oxolinic, care contribuie la moartea particulelor virale;
 • Faceți curățenie zilnică umedă în zona de living și ventilați camera. În momentul aerisirii, copilul trebuie să fie protejat de posibilele curente;
 • O tânără mamă trebuie să-și spele mâna cu săpun înainte de fiecare contact cu bebelușul.

Dacă o femeie care alăptează practica decantează, atunci laptele matern este strict interzis să fiarbă. Acest produs nu este o sursă potențială de infecție pentru corpul unui copil.

tratament

Tratamentul unei friguri banale într-o femeie care alăptează se efectuează sub supravegherea unui specialist medical, deoarece mama care alăptează este responsabilă nu numai pentru sănătatea ei, ci și pentru sănătatea corpului copilului. Utilizarea medicamentelor antivirale este recomandabilă ca măsură preventivă, precum și în primele ore după apariția simptomelor la rece.

Un astfel de medicament popular Immunal poate provoca reacții alergice la un nou-născut, deci ar trebui să vă abțineți de la a lua acest medicament. Tratamentul femeilor care alăptează se efectuează în conformitate cu acest plan:

 1. Pentru prevenirea și tratamentul manifestărilor de infecție virală prin utilizarea medicamentului Grippheron. Acest remediu este îngropat 2-3 picături în fiecare pasaj nazal de 2-3 ori pe zi. Componenta activă a medicamentului este interferonul;
 2. Dacă o infecție bacteriană s-a asociat în procesul bolii virale, tânăra mamă va avea nevoie de un tratament antibiotic. Dacă antibioticul prescris este incompatibil cu alăptarea, se recomandă femeii să decanteze și să transfere temporar nou-născutului la formule de lapte artificial;
 3. În timpul perioadei de tratament este important cantitatea de lichid pe care îl bei. Volumul recomandat este de cel puțin 2 litri pe zi. Ceaiul din plante caldă cu gem de zmeură sau coacăze negre este util;
 4. Dacă, pe fondul unei răceli, temperatura corpului unei mame care alăptează a crescut, apoi, pentru ao reduce, utilizați medicamente antipiretice, cum ar fi Paracetamolul și Ibuprofenul. Aceste medicamente sunt sigure atât pentru mamă, cât și pentru copil;
 5. Tratamentul tusei la mamele care alăptează se efectuează prin medicamente mucolitice și expectorante. Lista fondurilor permise include Lasolvan și Ambroxol. Este strict interzisă utilizarea medicamentelor anti-tuse pe bază de bromhexin.

Pentru tratamentul bronșitelor la rece, este permisă utilizarea unor astfel de mijloace ca Bronhikum, Tussamag, Doctor Mama. Dacă o mamă care alăptează suferă de congestie nazală, picăturile și sprayurile vasoconstrictive vor ajuta la eliminarea edemului membranei mucoase (Galazoln, Naftizinum, Xilometazolin).

Durata de utilizare a acestor fonduri nu trebuie să depășească 5 zile la rând, deoarece acestea tind să fie dependente. Pentru a ameliora umflarea membranei mucoase a nasofaringelului și decontaminarea tractului respirator superior efectuați spălarea nazală. În acest scop, soluție adecvată de clorură de sodiu (sare) 0,9%.

Dacă o femeie care alăptează se confruntă cu o durere în gât, atunci poate utiliza soluția lui Lugol pentru a lubrifia pereții faringelui și amigdalelor. Medicamente cum ar fi Strepsils, Chlorhexidine, Sebidine, Iodinol au un puternic efect antiseptic. Înainte de a utiliza fiecare produs, este obligatorie consultarea unui medic.

Pot să mă alăptez cu frig? Totul despre alăptare

În timpul alăptării, o femeie este obligată să monitorizeze cu atenție sănătatea. "Este posibil să se hrănească dacă frigul este suficient de puternic?" Mamele tinere solicită adesea specialiști, sperând să audă sfaturi cu adevărat competente și recomandări valoroase.

La întrebarea dacă este posibil să se hrănească cu o răceală, medicii răspund pozitiv. Descărcarea de la nas a unei mame care alăptează și chiar starea sa precară de sănătate, creșterea temperaturii corporale nu sunt contraindicații pentru lactație.

Dacă o femeie are o răceală, hrănirea copilului ei nu este posibilă, ci necesară. Împreună cu laptele matern, acesta transmite anticorpi la miezurile care pot rezista la diferite tipuri de infecții. S-a stabilit că copiii care alăptează sunt mai puțin bolnavi decât cei care sunt hrăniți cu amestecuri de producție industrială. Chiar și atunci când astfel de copii se duc la "masa comună" și se îndepărtează, au imunitate puternică.

Unele mame în timpul bolii preferă să-și exprime laptele și să-l fiarbă, apoi să-i ofere copilului. Medicii cred că astfel de manipulări sunt complet inutile și chiar dăunătoare. Într-adevăr, în procesul de fierbere, mulți anticorpi, precum și vitamine și alte componente valoroase ale laptelui mamei sunt distruse. Dacă o femeie nu ia medicamente, ea îi poate oferi în siguranță copilului un sân în perioada rece. Uneori, mamele tinere sunt forțate să ia medicamente pentru a reduce temperatura. În această situație, trebuie să vă consultați cu un specialist și să întrebați cum acest medicament este compatibil cu alăptarea. Medicul poate sugera un tratament alternativ.

Când luați medicamente care nu sunt compatibile cu alăptarea, este imposibil să alăptați un copil. Pentru o anumită perioadă, o femeie trebuie să-și exprime laptele și să-l turna. Mai târziu, hrănirea poate fi reluată și, înainte de aceasta, bebelușului i se va oferi un amestec.

Unii experți nu sfătuiesc mamele tinere să alăpteze atunci când temperatura corpului crește până la 39,5 grade Celsius sau mai mult. O astfel de stare este un pericol grav, deoarece laptele are tendința de a fi redus.

Este pur și simplu necesar să tratați nasul curgător al unei femei în timpul alăptării active. Dacă începeți o boală, în timp poate provoca complicații, mergeți într-o formă mai severă. Există multe medicamente care sunt permise pentru utilizare de către mamele care alăptează. Cele mai frecvente dintre acestea sunt soluții saline speciale. Ei trebuie să irige în mod regulat cavitatea nazală. Nu uitați de metodele populare de tratament. Foarte bine de la o inhalare rece ajuta la incalzire. Dacă o femeie are o tendință la boala sinuzitei, ea trebuie să fie deosebit de atentă. Pentru a preveni această boală neplăcută, utilizați sare caldă și uscată, care trebuie pusă în saci și aplicată pe sinusuri.

Dacă bebelușul are și un nas curbat, ar trebui să îl arătați medicului pediatru. În farmacie, puteți cumpăra picături speciale destinate copiilor în primele luni de viață. Pentru a nu se confrunta cu astfel de probleme, se recomandă să se îmbrace călduros, să încerce să nu contacteze un număr mare de persoane în timpul epidemiilor. Tratamentul rinitei trebuie început imediat ce apar primele simptome ale acestei boli neplăcute.

Dacă o mamă care alăptează are o răceală, ar trebui să poarte o mască. Această măsură vă va ajuta să vă protejați copilul atunci când vine vorba de boală virală. Contrar opiniei populare, boala nu poate fi transmisă la miezuri împreună cu laptele matern datorită cantității mari de anticorpi din lichidul biologic.

Dacă o mamă tânără are un nas curbat, ea își poate alăpta copilul fără teamă. Această recomandare este relevantă numai pentru acele cazuri în care o femeie nu ia medicamente care nu sunt compatibile cu alăptarea.

Alăptarea pentru răceli: beneficiile sau răul

O răceală poate surprinde o mamă care alăptează. Odată cu debutul timpului rece și în afara sezonului, riscul de răceală și de gripă este foarte mare. După ce au găsit primele simptome în sine, multe mame se panică și se tem să alăpteze copilul pentru ao proteja de boală. Dar este rezonabil?

Medicii sunt categoric împotriva încetării alăptării în timpul bolii materne, cu excepția cazului în care este necesară tratamentul cu medicamente care sunt contraindicate în timpul alăptării. Rece sunt de obicei cauzate de viruși și sunt sezoniere. În cazul unei infecții virale, tratamentul cu antibiotice nu se efectuează, cu excepția cazului în care sa aderat la o infecție bacteriană. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a opri alăptarea.

Dacă trebuie să tratați boala cu antibiotice, spuneți medicului dumneavoastră că alăptați. Veți primi medicamente care sunt permise pentru admitere în perioada de lactație.

Laptele matern sau formula?

Mama laptelui este o sursă de nutrienți pentru copil, precum și o protecție imunologică puternică pentru corpul său. Laptele de lapte conține proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, aminoacizi, protejează corpul copiilor de bacterii, viruși datorită factorilor imunitari constituenți, promovează creșterea și dezvoltarea adecvată a organelor și sistemelor, deoarece conține hormoni specifici.

Formula pentru bebeluși, deși este aproape de compoziția laptelui matern, încă nu o poate înlocui complet. În înlocuitorii de lapte matern, nu există substanțe care să asigure protecție imună și niciun hormon de creștere.

Cu un transfer ascuțit al copilului la amestec, starea sa mentală și sistemul imunitar suferă, care au pierdut brusc sprijinul. În această perioadă, imunitatea copiilor neformată devine fără apărare împotriva atacului virusurilor și bacteriilor din exterior. Este foarte ușor să vă îmbolnăviți într-un astfel de moment: stresul de a pierde contactul cu mama și de alimentele neobișnuite reduce funcțiile de protecție ale corpului tânăr.

Mituri și legende

Există mai multe concepții greșite despre alăptarea în perioada de boală, ia în considerare cele mai frecvente:

 1. Bebelusul este infectat prin lapte.

Aceasta este o declarație falsă. Cu toții știm că frigul și gripa sunt transmise prin picături atunci când tuse, strănut, etc. Un traseu de transport mai puțin comun este contactul cu gospodăria, în care se produce o infecție prin obiecte de uz casnic contaminate (mâncăruri, mânere pentru uși, întrerupătoare) și strângerea de manete. Da, există boli în care virusul poate fi transmis copilului prin intermediul laptelui matern (HIV, Ebola, etc.), dar pentru răceli, doar laptele din virusul neutralizat de sistemul imunitar al mamei se găsește numai în lapte.

 1. Când temperatura corpului este ridicată, laptele "arde" și devine inadecvat pentru consumul uman.

Este, de asemenea, o ficțiune. Conform rezultatelor cercetării medicale, temperatura corporală nu afectează calitatea laptelui matern.

 1. Drogurile luate de mamă, ajung în lapte și pot dăuna copilului.

Acest lucru este absolut adevărat, dar nu trebuie să vă fie frică și să refuzați tratamentul. Există numeroase medicamente care pot fi combinate cu alăptarea. Chiar înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic.

În tratamentul răcelii, puteți folosi "metodele populare" care facilitează starea și sunt în siguranță pentru copil.

Cum să tratați răcelile și să combinați alăptarea?

Alăptarea pentru răceli se va efectua în programul obișnuit pentru copil. Dacă respectați măsurile preventive, puteți proteja copilul de infecție.

Cel mai adesea, corpul unei persoane sănătoase adulte se descurcă cu o răceală independentă, fără a folosi medicamente. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați repausul de pat și pacea minții, atunci sistemul imunitar se va descurca singur. Desigur, pentru mama unui copil să urmeze aceste recomandări este destul de dificilă și nu poate face fără ajutorul din afară.

Este necesar să se trateze o friză în timp util, iar metodele de tratament depind de simptome:

 1. Când crește temperatura, puteți bea o pilula cu paracetamol, este sigură pentru o mamă care alăptează.
 2. Puteți trata o răceală cu remedii folclorice: dacă sunteți îngrijorat de tuse și durere în gât, puteți ghemui cu mămăligă sau unt de salvie, beți lapte fierbinte și unt. Este mai bine să nu folosiți ceaiuri pe bază de plante și decoctări în interior, riscul de reacții alergice este ridicat.
 3. Puteți să luați siropuri de tuse în siguranță, dar numai după ce ați consultat un medic.
 4. Dacă aveți o răceală, spălați-vă nasul mai des cu soluție de sare sodică, care poate fi preparată acasă: dizolvați o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Puteți folosi și ceapă sau apă de usturoi pentru instilare. Preparatele farmaceutice pot fi aplicate Pinosol și Aquamaris.
 5. Nu uitați să consumați complet și să beți multe lichide.

Când tratamentul nu aduce scutire și starea se înrăutățește, apelați la un medic! Poate că aceasta nu este o răceală, ci o boală mai gravă.

Suspendați procesul de alăptare este necesar doar atunci când aveți nevoie de tratament grav. Medicul vă va avertiza despre acest lucru.

Urmăm măsurile de siguranță

În timpul înălțimii bolii, când este posibilă o infecție a celor din jur, este important să se ia măsuri pentru a elimina virusul pentru a vă proteja copilul și restul gospodăriei.

 • Este posibil să atrageți rude: lăsați bunicile, prietenele, nașii, surorile sau frații să rămână cu copilul, dar de această dată mama va lua inhalări, se va culca liniștit și va dormi mai bine.
 • Înainte de hrănire, spălați-vă sânii cu săpun, virușii ar putea să tuse sau să strănută pe ea. Cu același scop, schimbați frecvent lenjeria de corp, faceți un duș zilnic.
 • Ventilați apartamentul de câteva ori pe zi, faceți o curățare umedă, acordând o atenție deosebită mânerelor, comutatoarelor, tuburilor telefonice, telecomenzii TV. Pe aceste elemente se află concentrația maximă de virusuri și bacterii. De asemenea, curățați pe umerii rudelor. Exercitarea în timpul bolii este contraindicată.
 • Mâncați cu feluri de mâncare separate, pentru a nu infecta alți membri ai familiei.
 • Purtați o mască protectoare, nu o scoateți în timpul alimentării. Nu uitați să o schimbați sau să o ștergeți.
 • Stingeți și tuseți într-o batistă, nu pumn. Când tusim într-un pumn, virușii cu picături de saliva se așază pe pielea mâinilor noastre și în viitor le transferăm în diverse obiecte.
 • Când copilul a mâncat și a adormit, transferați-l într-o altă cameră ventilată înainte și odihniți-vă în camera dvs.
 • Este important să mențineți un contact strâns cu copilul, astfel încât să nu se simtă abandonat: în timp ce hrănește, îl lovește încet, vorbeste și cântă cântece, dacă este posibil. Doar nu uitați să purtați un bandaj de tifon.

  Tratați răcelile și exercițiile compatibile astăzi. Încetarea alăptării pentru sănătatea copilului va face mai mult rău decât o mică concentrație de medicamente care au intrat în organism cu lapte.

  Știrile mamei

  Lumea mamei și a copilului: sănătate, nutriție și dezvoltare. Informații și servicii pentru părinți

  Soda în timpul sarcinii de la constipație și aftere

  În ciuda darurilor de progres tehnic, mulți oameni preferă să utilizeze rețete tradiționale pentru a scăpa de multe boli. Soda este un remediu universal atât pentru acasă, cât și pentru tratamentul medical, cu toate acestea, multe mame viitoare sunt îngrijorate dacă pot fi utilizate în timpul sarcinii.

  Câte zile după menstruație puteți rămâne gravidă

  Începând cu vârsta adultă, mulți oameni se întreabă despre contracepție și protecția împotriva concepției nedorite. De exemplu, fetele sunt adesea interesate să afle cât de multe zile după menstruație puteți rămâne gravidă, deoarece pentru multe cupluri această perioadă este singura dată când este permis să nu se gândească la contracepție.

  Cum a fost evacuat din spital

  Pregătirea mamei viitoare pentru apariția copilului mult așteptat în lume este cea mai bucuroasă problemă din lume, deoarece atât de puțin este lăsată să aștepte. Dar cum se eliberează de la spitalul de maternitate și ce să poarte nou-născutului, merită să știm despre unele tradiții legate de acest proces în avans și cum să ne pregătim pentru el?

  Laptele matern la pompa de san

  După nașterea mult așteptată a unui copil, unele mame se confruntă cu problema extrem de incomodă a lactației excesiv de intensă. În această situație, singura modalitate de a evita stagnarea este exprimarea laptelui matern cu o pompă de sân sau cu mâinile tale.

  Copilul a fost mușcat de o viespe

  Sezonul cald nu este doar o odihnă și o mulțime de emoții pozitive, ci și un risc crescut de a obține o muscatura de la tot felul de insecte. Copiii sunt deosebit de vulnerabili în acest sens, așa că astăzi vă vom spune ce trebuie să faceți dacă un copil a fost mușcat de o viespe și ce consecințe asupra sănătății ar putea avea.

  Cupa menstruală, ce este și cum să o utilizați

  În fiecare lună, procesele naturale apar în corpul unei femei mature, care sunt însoțite de apariția menstruației. Majoritatea femeilor folosesc tampoane și tampoane în această perioadă, dar există un alt dispozitiv - cupa menstruală.

  Oxigen unguent în timpul sarcinii

  Minunat timp de așteptare pentru apariția de filmele de pe lume - acestea sunt cele mai tremuloase luni din viața viitorului mama. Pentru a proteja corpul feminin de bolile în timpul sarcinii, medicii recomandă adesea unguent oxolinic care poate reduce riscul unei potențiale amenințări și poate chiar proteja mama viitoare de SARS.

  Crampe la nivelul membrelor în timpul sarcinii

  În timp ce poartă un copil, multe femei se confruntă cu afecțiuni dureroase și neplăcute pe care nu le-au deranjat înainte. Crampele la nivelul membrelor sunt considerate a fi una dintre cele mai frecvente: în timpul sarcinii în perioadele târzii, aproape toate mamele care se așteaptă suferă de acestea.

  Cum de a vindeca rapid niplurile într-o mamă care alăptează

  Procesul de hrănire natural al unui nou-născut este un sacrament special pentru mama nou-făcut și copilul ei. Cu toate acestea, acest proces este adesea umbrite de crăpăturile la nivelul mamelonelor care au apărut într-o mamă care alăptează și care îi provoacă nu numai durere și disconfort, ci și multe alte probleme.

  Durere în ombilic în timpul sarcinii

  După ce o femeie află că este însărcinată, nu numai momente și gânduri mai plăcute, ci și probleme apar în viața ei. Acum, ea trebuie să monitorizeze cu atenție starea ei de sănătate, și chiar și un astfel de simptom inofensiv ca durerea în buric, în timpul sarcinii nu ar trebui să fie trecute cu vederea.

  Este posibil să se hrănească cu o răceală

  Fete! Am un nas curbat si nu o multime de dureri in gat, pot sa alaptez sau mai bine nu... si ca poti bea ca totul sa mearga.

  Nu este posibilă doar hrănirea, ci este necesară și pentru că laptele matern al copilului primește anticorpi împotriva bolii

  Pentru a reduce riscul de infectare a unui copil - camera în care este localizată miezul, aerul cât mai des posibil, curățarea umedă o dată pe zi.
  Răspândiți cuișoarele de usturoi în jurul patului copilului.
  Pentru prevenție, copilul poate fi îngropat în nasul lui Grippferon sau Derinat, poate fi folosit de la naștere. A se îngropa după clătirea ștuțului cu soluție salină (picăturile Aqualore, Otrivin Baby, Aqua Maris etc.)
  Puteți folosi lumanari - Viferon - (are proprietăți antivirale și imunomodulatoare)
  De asemenea, puteți utiliza unguent oxolinic și unguent Viferon - acesta îi scârțâie nasul

  Tu pentru tratament:
  Cu o durere în gât - Hexoral, Iodinol, spray Tantum verde, Aqualine gât, Lizobact
  Puteți ghemui cu o soluție de Tantum Verde
  Dacă nu medicamente, atunci se amestecă mămăra și mâncare de băutură, ceai fierbinte cu miere și lamaie
  Gargle - Se dizolvă 1 linguriță într-un pahar de apă caldă fiartă. soda, 1 lingurita. sare și 5 picături de iod. Gargle după 1,5 - 2 ore, după gargară timp de 15 minute, nu mâncați și nu beți nimic.
  Când tuse - Sirupe Lasolvan, Gadelix, Doctor Theiss, Stodal, Doctor mama
  Cu o răceală:
  - vasoconstrictor picături - Nazivin, Tizin, Otrivin (nu mai mult de 3-5 zile)
  - acțiune antiinflamatorie și antimicrobiană - picosol, grippferon sau picături Derinat.
  - umeziti mucoasa nazala, lichefiati mucusul si imbunatatiti-i secretia - spray Aqualor, Aqua Maris, picaturi de delfin, facute pe baza de apa de mare.
  De asemenea, puteți pulveriza Quix - are un efect decongestionant, bactericid

  Și în timpul zilei - o mulțime de băuturi:
  - afine sau suc de lingonberry
  - ceai cu lămâie / miere / zmeură
  - decoction de mușețel, trandafir sălbatic

  Ar trebui să alăptez un copil cu nas rece și curbat

  Femeile care alăptează suferă destul de des de boli respiratorii, ceea ce se explică prin reducerea imunității. Simptomele mamei care alăptează în mod obișnuit, nu știu dacă să alăpteze cu o răceală sau să transfere temporar copilul la amestecul de lapte. Mulți medici recomandă să continue alăptarea, dar luați măsuri de precauție pentru a nu infecta copilul.

  Lapte matern sau amestec

  Alăptarea este mai preferabilă pentru copil decât formulele de lapte. Cu laptele matern, bebelușul primește anticorpi pentru multe boli, astfel încât în ​​primele luni de viață el este protejat de infecții. Se recomandă hrănirea bebelușilor la cerere și nu la oră, așa cum sa întâmplat înainte.

  Formulele de lapte sunt introduse în alimentația sugarului dacă mama are lapte matern scăzut sau copilul nu câștigă bine în greutate. Motivul transferului la hrană artificială sunt bolile infecțioase grave ale mamei, care necesită tratament cu antibiotice și alte medicamente puternice.

  Bebelușii care au primit lapte matern timp de cel puțin un an sunt mai rezistenți la boli infecțioase și la stres. Se crede că cu cât copilul este alăptat mai mult, cu atât imunitatea este mai puternică.

  Hrănirea artificială a copilului trebuie coordonată cu pediatrul.

  Protecția copiilor

  Alăptarea pentru bolile respiratorii poate fi continuată. Frigul comun nu este o contraindicație pentru HS. Uneori, bebelușii nu doresc să ia sânul, mai ales dacă mama are febră. Acest lucru se poate datora temperaturii neobișnuit de ridicate a laptelui, caz în care se recomandă să-l exprime și să-l dați din sticlă.

  Este foarte important ca o femeie să continue să alăpteze, deoarece nu există o hrană mai bună pentru un copil. În plus, împreună cu alimentele, miezul primește anticorpi împotriva bolilor care ajută la rezistența la răceală.

  Pentru a minimiza riscul de contractare a unui copil, trebuie respectate următoarele recomandări:

  • Înainte de fiecare mâncare mama ar trebui să pună un bandaj de tifon pe fața ei. După ce a hrănit copilul, se spală cu săpun de rufe, se usucă și se călcăiește pe ambele părți cu fier.
  • Înainte de a hrăni copilul trebuie să poarte haine curate.
  • Mamele care alăptează trebuie să-și spele frecvent mâinile și să-și spele fața. Acest lucru trebuie făcut înainte de fiecare hrană și îmbrăcare a copilului.
  • Sânii înainte de hrănire spălat cu apă fiartă și ștergeți uscat.

  Când alăptarea trebuie să încerce să nu respire la copil. Nu-l săruta sau se apleacă aproape de fața lui.

  În momentul bolii mamei, cineva din familie, tată sau bunica poate avea grijă de copil.

  Cum să tratăți o răceală când alăptați

  Când tuse, nas înfundat și dureri în gât, tratamentul trebuie să înceapă cât mai curând posibil. Preferința este acordată medicamentelor sigure. Se pot utiliza medicamente pe bază de ingrediente pe bază de plante, dar numai dacă nu există alergii. Tratamentul este de dorit să se coordoneze cu un pediatru sau terapeut.

  • La temperaturi ridicate, o femeie care alăptează poate lua medicamente pe bază de paracetamol de 3-4 ori pe zi, acestea fiind sigure pentru copii.
  • La primele semne ale bolii ar trebui să fie picurare în nas interferon sau utilizarea lumanari Viferon. Aceste medicamente nu au un efect negativ asupra sugarului.
  • Mama care alăptează trebuie să bea mai mult. Se preferă compoturile, băuturile din fructe și apa minerală, cu gaze prealabile. Băutura trebuie încălzită la o temperatură confortabilă.
  • Cu o răceală este util să vă ridicați picioarele înainte de culcare. Pudră de muștar sau ulei esențial de eucalipt se adaugă în apă. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 40 de grade.
  • Inhalarea prin aburi va ajuta la vindecarea rapidă a răcelii. Mai ales bun pentru a le purta cu un nas înfundat și dureri în gât. Pentru inhalarea aburilor folosind cartofi fierti sau un decoct de crengi de eucalipt. Ei își pleacă capul pe o cratiță cu bulion și inspiră vaporii timp de 20 de minute. Trebuie să aveți grijă ca există riscul de arsuri.
  • Nasul poate fi instilat cu orice picătură pe bază de xilometazolină. Dar nu abuzați de picăturile vasoconstrictoare. Cu utilizare prelungită și necontrolată, mucoasa devine mai subțire și nasul curge crește.
  • Mama care alăptează poate fi frecată. Astfel de proceduri sunt permise numai dacă temperatura corpului rămâne normală. Pentru frecare folosiți capra sau grăsimea de badger. Unguentul terpentin poate fi utilizat, dar nu trebuie aplicat pe piept.
  • Reducerea temperaturii va ajuta la decocarea ierburilor. Brevete de flori de flori de zmeură și tei. Trebuie avut în vedere faptul că aceste decoctări au un efect diuretic. După aplicarea acestora, o femeie care alăptează poate simți lapte.
  • Pe un grătar frecați ceapa, turnați ceapa într-un borcan și folosiți-o pentru inhalare. Inhalați vaporii la fiecare 5 minute.
  • Poți să pui praf de muștar uscat pe șosete pentru noapte. Dar trebuie să vă asigurați că picioarele sunt complet uscate, altfel ar putea exista arsuri.
  • Suc de sfeclă sau morcov, diluat cu apă caldă, este instilat în nas.
  • Se recomandă de câteva ori pe zi să se dizolve untul, amestecat în jumătate cu miere și suc de aloe.

  Pentru răceli, laptele cald cu sifon și miere este bun. Laptele ia grăsime, înglobează mai bine gâtul și elimină iritarea. În cazul în care laptele este non-gras, apoi, în plus față de bicarbonat de sodiu și miere, ½ linguriță de unt este adăugat la ea.

  Cu o durere în gât pe gât se pot pune comprese de încălzire de vodcă, diluate la jumătate cu apă fierbinte.

  Ar trebui să nu mai hrănesc

  Nu este nevoie să opriți alăptarea în timpul frigului. Singura cerință este ca o femeie să nu sărute, în timp ce hrănește, un copil și să vorbească cu el. Medicii recomandă ca o femeie bolnavă în această perioadă să respecte cu atenție igiena.

  Este posibil să vorbim despre oprirea alăptării numai dacă starea femeii sa deteriorat brusc și este necesară utilizarea antibioticelor puternice. Dar, uneori, chiar și luarea de medicamente antibacteriene nu este o contraindicație pentru HB. Există multe medicamente sistemice care nu pătrund în laptele matern și nu au un efect negativ asupra copilului.

  Puteți începe să luați antibiotice numai conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Este strict interzisă depășirea dozei sau modificarea independentă a duratei tratamentului.

  Dacă, datorită bolii, alăptarea a trebuit să fie abandonată temporar, medicul pediatru vă va sfătui cu privire la formulele pentru sugari, care ar trebui să fie hrănite copilului în această perioadă. O femeie care alăptează trebuie să decanteze sânii de mai multe ori pe zi pentru a menține alăptarea și a relua HB după recuperare.

  Rasește nasul la mama

  Tratamentul rinitei în timpul alăptării

  O răceală într-o mamă care alăptează are adesea un nas curbat, ce să facă, cum să nu infecteze un copil și să se recupereze cel mai repede? De fapt, un nas curbat nu este deloc o problemă mare. Și în cele mai multe cazuri nu are nevoie de tratament deloc. Astfel, nasul nostru se auto-curata. Și când începe să se producă imunitate, anticorpi împotriva bolii, iar acest lucru se întâmplă aproximativ în a cincea zi a bolii, nasul curgător al mamei care alăptează trece pe cont propriu. Dar totuși, cum să vă îmbunătățiți bunăstarea, care cu acest simptom suferă foarte mult?

  Este mai bine să o faceți în cele mai naturale moduri. Deci, facilitează foarte mult nasul curbat atunci când alăptează nazale spălare, instilare sau injecție în nările de apă salină sau de mare. Puteți achiziționa pentru acest scop în farmacie droguri "Aquamaris", "Aqualor", "Nazol Aqua" și altele asemenea. Și dacă doriți să salvați, puteți cumpăra chiar și o sticlă de soluție salină, aceasta va costa aproximativ 30 de ruble. Și îngropați salina în nas cu o pipetă. Ca o ultimă soluție, în acest scop puteți folosi doar apă curată cu puțină sare adăugată. Acesta este un remediu binecunoscut pentru mamele care alăptează - ieftin și vesel. Hidratarea nasului ajută la descărcarea rapidă de la el a excesului. Respirația este restabilită.

  Foarte adesea, femeile experimentează probleme de respirație la culcare, atunci când iau o poziție orizontală și apoi o astfel de hidratare este o modalitate foarte bună de a vă îmbunătăți bunăstarea. Ei bine, ca noaptea, nasul să nu se mai așeze din nou, să aibă grijă de umiditatea bună a aerului. De exemplu, în timpul iernii, când bateriile din apartamentele noastre sunt fierbinți, le puteți pune scutece umede și chiar mai bine - prosoape de terasă. Cei de-a lungul nopții se vor usca, eliberând umezeala în aer. Desigur, nu mai puțin important este aerul curat în interior. Este mai bine să dormi cu o frunză deschisă a ferestrei. Apropo, când se mișcă aerul, microorganismele patogene mor foarte repede. Și acest lucru este deja important nu atât de mult o mamă care alăptează de la o răceală ca copilul ei, astfel încât să nu se infecteze.

  Dacă soluțiile de sare nu ajută, multe femei decid să meargă la mijloacele obișnuite - medicamente vasoconstrictoare. Ele nu sunt recomandate mamelor insarcinate, deoarece cresc tensiunea arteriala si, atunci cand sunt utilizate in cantitati mari, pot afecta aprovizionarea cu sange a placentei (vasoconstrictie), dar astfel de picaturi de la o raceala pentru mamele care alapteaza sunt destul de acceptabile. Numai este necesar să se țină seama de faptul că, cu o utilizare frecventă și prelungită (mai mult de 3-5 zile), ele doar agravează nasul curgător, nu permite să scape de congestie nazală. Astfel, o femeie începe să utilizeze picături din ce în ce mai des, dar acest lucru nu aduce ușurare. În acest caz, cel mai bun tratament nu este să bateți frigul în timpul alăptării cu medicamente, ci să părăsiți această muncă direct corpului, sistemului imunitar. Desigur, este un alt lucru, dacă apare o durere de cap, temperatura crește - este necesară o examinare internă a medicului de la ORL.

  Cum poate fi tratată o mamă care alăptează la rece? De exemplu, diverse inhalări. Dar nu este nevoie să respirați cartofii fierbinți sau să efectuați experimente similare - există riscul de arsură a tractului respirator. Este mai bine să utilizați un inhalator cu creion. Nu va accelera recuperarea, dar își poate "străpunge" nasul. Puteți folosi până la 20 de ori pe zi. Principalul lucru nu este să ai alergii.

  Există un tratament pentru rinită în timpul alăptării folosind remedii folclorice care pot fi instilate în nas? Fonduri destul de mult. De exemplu, suc de morcovi sau sfeclă. Sucul de Aloe este un remediu destul de puternic. Adevărat, arde greu. În general, cu o răceală, mucoasa nazală este puternic inflamată și este mai bine să nu experimentăm cu astfel de mijloace. Un bun medicament popular pentru frigul care alăptează este eucaliptul sau uleiul de mentol. Bine "străpunge" nasul. Dar, totuși, nu se poate spera că totul va fi bine cu nasul în 1-2 zile. De obicei, acest simptom persistă timp de 3-4 zile.

  Termenul este mic. Dar puteți continua să alăptați cu o răceală cu frig sau să nu riscați sănătatea copilului? Dacă bebelușul are mai puțin de 6-7 luni și laptele matern este singura hrană, atunci este imposibil să-l privești de hrană, bineînțeles. De asemenea, este foarte inconvenient să se depună și să se curețe decantat. Este mai bine să vă spălați mai repede mâinile, să purtați o mască medicală, să ventilați camera și să curățați umed. Aceasta este o prevenire eficientă a răspândirii infecției virale.

  Pot să mă alăptez cu o răceală

  Pot să mă alăptez dacă mama mea are frig?

  Pare multor mame tinere și chiar și rudelor lor apropiate că dacă o femeie care alăptează se îmbolnăvește, copilul trebuie să fie înțărcat imediat și să se învețe să se amestece.

  Cuprins:

  Se crede că copilul va prinde o răceală, iar laptele "arde" - sincer răsfoiți. Pediatrii, această opinie a fost respinsă.

  Cu boala, mamele produc anticorpi care luptă împotriva virusului. Fragmentele unui virus neutralizat și anticorpii sunt transmise laptelui mamei copilului - ajută la întărirea imunității: corpul bebelușului începe să-și dezvolte propria protecție împotriva bolilor virale. Dacă traduceți bebelușul pentru o perioadă în amestec, atunci el se poate infecta cu adevărat de la mama sa și corpul său va trebui să lupte împotriva virusului pe cont propriu, fără sprijinul anticorpilor.

  Nimic nu se va întâmpla nici cu lapte la cea mai înaltă temperatură a mamei. Acesta nu va strica, nu se va "transforma acru", nu va fi nociv pentru copil. Dar pentru a exprima lapte și a fierbe - este inutil, în acest caz cu lapte, nimic util nu va fi dat copilului. Mamele s-au îmbolnăvit în orice moment - nu sa întâmplat nimic pentru omenire de mii de ani din cauza laptelui matern. Înțărcarea unui copil este necesară numai în cazuri rare, care nu sunt legate de boli virale.

  Tratamentul răcelilor în timpul alăptării

  O tânără mamă se asigură că nimic nu este luat cu lapte pentru copilul ei. Atunci când se tratează o răceală în timpul alăptării, trebuie luate măsuri numai blânde. Nu se recomandă utilizarea unor antibiotice puternice sau a unor medicamente care au o întreagă listă de contraindicații. Mai mult decât atât, este imposibil să utilizați acele medicamente, în care este scris în mod direct că nu le puteți bea în timpul alăptării.

  Medicamentele fără medicamente vă pot ajuta cu tratamentul - frigul nu este așa de teribil cum ar părea în timp ce sunteți bolnav. Puteți aplica:

  • aromoterapie și băi de picioare;
  • ceaiuri din plante și decoctări;
  • ceapa nazala picaturi;
  • inhalare;
  • modul vechi de a respira peste cartofi.

  Este necesară o profilaxie personală: se recomandă purtarea unui bandaj de tifon atunci când se hrănește și interacționează cu bebelușul, pentru a se spăla mai des de mâini și pentru a ventila camera. Pentru un copil, șansa de a fi infectată cu picături din aer este mult mai mare decât atunci când alăptează.

  Este imposibil să se angajeze în auto-medicamente. Toate medicamentele trebuie să fie de acord cu medicul. Dacă mama are nevoie de un tratament complex, atunci medicul însuși va recomanda trecerea la hrănire artificială și vă va spune, de asemenea, când să vă întoarceți copilul după sticlă la sân. În majoritatea cazurilor, nu va fi necesar să faceți acest lucru: cu cât mai puțin frecvent mama folosește hrănirea artificială, cu atât devine mai sănătoasă copilul ei.

  Orvie sau o răceală într-o mamă care alăptează - Doctor Komarovsky

  M-am hrănit pentru că nu aveam de ales. Copilul nu recunoștea nici un amestec artificial și apoi aveam un singur scop cât mai curând posibil și prin mijloace folclorice să mă ridic în picioare.

  Dacă frigul este blând, atunci nu văd nimic în neregulă cu asta. Dar m-am îmbolnăvit serios și mi-am prescris antibiotice. Deci, despre ceea ce am regretat de fapt, a trebuit să opresc brusc hrănirea copilului.

  Dacă medicamentele puternice au fost prescrise, atunci, bineînțeles, merită să vă opriți să hrăniți copilul, deoarece toate relele vor cădea în lapte, iar copilul nu va beneficia cu siguranță.

  Am ranit, de asemenea, cand imi alapteaza bebelusul. Hrănirea nu sa oprit. Am fost pur și simplu tratat nu cu pastile și cu siguranță nu cu antibiotice, ci cu remedii folclorice.

  Da, totul este o lupta, eram foarte bolnav si am baut antibiotice si am dat copilului un san pentru ca nu manca amestecul. Si, cu doua copii si totul este bine cu noi.

  Publicul nostru în rețelele sociale. Abonează-te:

  O mamă aflată în fugă are o răceală: cum puteți vindeca și puteți continua să alăptați?

  O mamă aflată în vârf poate avea un nas curbat destul de des, deoarece corpul este slăbit după sarcină. Cum să vă comportați într-o astfel de situație: ignorați boala, începeți tratamentul imediat și puteți alăpta cu o răceală? Principalul lucru - nu intra in panica.

  Ar trebui să continui alăptarea în timpul unui nas curbat

  Infecția virală, care este cea mai frecventă cauză a rinitei, din păcate, poate depăși o femeie în timpul alăptării. Mai mult, în acest moment corpul, precum și în timpul sarcinii, nu are întotdeauna imunitate puternică. Este posibilă continuarea alăptării? Dacă boala se manifestă numai sub formă de descărcare nazală, atunci puteți continua să hrăniți copilul.

  Cu un lapte rece, laptele matern nu își pierde "utilitatea", ci, dimpotrivă, în această perioadă, bebelușul începe să primească anticorpi protectoare, produse de corpul mamei mele. Dacă lactația este întreruptă, atunci miezurile vor trebui să se descurce singure cu posibila înfrângere a virușilor. În consecință, șansele de a se îmbolnăvi de el sunt mult mai mari.

  Chiar dacă un nas curbat în timpul alăptării este însoțit de febră, nu trebuie să refuzați hrănirea. La urma urmei, laptele nu devine rancid și nu devine acru. Proprietăți mult mai benefice vor fi pierdute dacă o femeie decimă și apoi o fierbe.

  În ciuda faptului că este posibil să se hrănească un copil cu o răceală, este foarte periculos să rămâneți inactiv. Tratamentul rinitei la o mamă care alăptează trebuie să înceapă imediat. Dar, înainte de a lua diferite medicamente, trebuie să consultați un specialist.

  Tratamentul medicamentos

  De regulă, organismul poate face față unei friguri fără tratament special. Dar pericolul bolii constă în faptul că bacteriile se pot alătura infecției virale. În acest caz, utilizarea antibioticelor nu va funcționa.

  Tratamentul la timp și adecvat al unei răcelire a capului cu alăptarea se bazează pe ameliorarea simptomelor. Prin urmare, atunci când congestia nazală este adesea prescris medicamente vasoconstrictor - picături sau spray-uri.

  Aceste fonduri contribuie la:

  • îndepărtarea edemului mucoasei;
  • recuperarea nazală.

  Cel mai frecvent utilizat naftizin (Nazazolin), Tizin, Nazivin și alții. Particularitatea acestor medicamente este că, dacă sunt utilizate corect, ele sunt practic inofensive, dar dacă sunt abuzate (o încălcare a dozei sau a frecvenței administrării) sunt dependente. Prin urmare, acestea sunt utilizate nu mai mult de 3-5 zile.

  De asemenea, pentru a scăpa de frig, medicul poate prescrie Pinosol. Acest remediu pe bază de plante este picăturile de ulei, care au și efecte antimicrobiene și antiinflamatorii. Contraindicația este o intoleranță individuală la medicament.

  Copilul absolut sănătos și nasul curbat al mamei atunci când alăptați sunt lucruri destul de compatibile. La primele simptome ale bolii, este posibil să se utilizeze în mod eficient diverse spray-uri care hidratează mucoasa nazală. Gătite pe bază de apă de mare (Salin, Aquamaris), ele "spală" perfect agenții patogeni fără să dăuneze.

  Remedii interne

  Indiferent cât de sigure sunt medicamentele, ar trebui să fie reduse la minimum. Prin urmare, înainte de a trata un nas curbat la o mamă care alăptează, cu diverse mijloace de farmacologie, puteți utiliza metode tradiționale. Desigur, toți trebuie să fie aprobați de un medic.

  Scopul principal al tratamentului este eliberarea pasajelor nazale. În acest scop, este posibil să efectuați spălarea cu soluții pregătite de dvs. Într-o proporție de 30 la 1, diluăm sarea în apă (este mai bine la mare, dar puteți folosi și gatit). Cu o seringă mică, introducem lichidul rezultat în canalul nazal - îndepărtați-l, apoi efectuați aceeași procedură cu o curbă diferită.

  Aceeași soluție salină poate fi utilizată pentru irigarea mucoasei. Faceți ihraz pe zi. În plus, pentru a preveni o astfel de procedură, de asemenea, funcționează destul de eficient.

  În nici un caz nu se poate folosi laptele matern de la frig. Acest produs este un sol excelent pentru dezvoltarea microflorei patogene. Prin urmare, nici mama, nici copilul nu ar trebui să-l picure în nas.

  profilaxie

  Pentru a nu întreba - cum să vindeci o mamă care alăptează, este necesar, în primul rând, să ai grijă de aer. Ar trebui să fie destul de umed (50-70%). Este mai bine dacă temperatura sa este în intervalul de 18-21 ° C. Nu uitați de aerul zilnic.

  Copilul lent și nasul furios al mamei sunt practic excluse de la cei care petrec cea mai mare parte a timpului lor de mers pe jos în afara. Prin urmare, nu vă refuzați plăcerea de a face plajă și de a face baie în aer. Dacă în casă apare o persoană cu o infecție virală suspectată, puneți imediat pe el un bandaj de tifon.

  Alaptarea și nasul curgător sunt destul de compatibile. Dar este mai bine să eviți o astfel de combinație. La urma urmei, efectuând măsuri preventive simple, o boală neplăcută poate fi evitată.

  să fie făcută numai de către un medic!

  • Despre boala
   • antritis
   • specie
   • sinuzita
   • rinosinuzite
   • fronturi
  • Despre simptome
   • Rasă nas
   • muci
  • Despre proceduri
  • Altele...
   • Despre droguri
   • bibliotecă
   • știri
   • Întrebări adresate medicului

  Copierea materialelor este permisă numai cu indicarea sursei

  Este posibil să se alimenteze laptele matern cu ARVI

  Perioada de sarcină și de naștere face corpul feminin slăbit, ca urmare a faptului că devine sensibil la agenți patogeni de boli infecțioase și inflamatorii. Unele surse literare indică imposibilitatea alăptării cu amețeli la o mamă tânără.

  Ca urmare a cercetărilor moderne, sa constatat că alăptarea nu este numai interzisă, ci și recomandată în perioada de incidență a ARVI.

  Beneficii pentru hrană

  Exprimă beneficiile alăptării în timpul incidenței SARS sub forma unei liste mici care include următoarele elemente:

  • Copilul primește o doză în timp util de substanțe nutritive necesare dezvoltării armonioase a organelor și sistemelor;
  • Împreună cu laptele, o cantitate masivă de anticorpi protectoare la o infecție virală respiratorie intră în corpul nou-născutului;
  • Chiar și înțărcarea temporară de la mamă maternă conduce la formarea stagnării (lactostaza). Dacă stagnarea persistă o perioadă lungă de timp, atunci mama tânără riscă să obțină mastita.

  Protecția hranei

  Pentru a proteja corpul copiilor de contactul direct cu o infecție virală, tânăra mamă trebuie să respecte o serie de reguli restrictive:

  • Când este în contact cu un nou-născut, o femeie trebuie să poarte o mască de celuloză sau tifon, care ar trebui schimbată periodic. În plus, înainte de a schimba masca, lubrifiați cavitatea nazală cu unguent oxolinic, care contribuie la moartea particulelor virale;
  • Faceți curățenie zilnică umedă în zona de living și ventilați camera. În momentul aerisirii, copilul trebuie să fie protejat de posibilele curente;
  • O tânără mamă trebuie să-și spele mâna cu săpun înainte de fiecare contact cu bebelușul.

  Dacă o femeie care alăptează practica decantează, atunci laptele matern este strict interzis să fiarbă. Acest produs nu este o sursă potențială de infecție pentru corpul unui copil.

  tratament

  Tratamentul unei friguri banale într-o femeie care alăptează se efectuează sub supravegherea unui specialist medical, deoarece mama care alăptează este responsabilă nu numai pentru sănătatea ei, ci și pentru sănătatea corpului copilului. Utilizarea medicamentelor antivirale este recomandabilă ca măsură preventivă, precum și în primele ore după apariția simptomelor la rece.

  Un astfel de medicament popular Immunal poate provoca reacții alergice la un nou-născut, deci ar trebui să vă abțineți de la a lua acest medicament. Tratamentul femeilor care alăptează se efectuează în conformitate cu acest plan:

  1. Pentru prevenirea și tratamentul manifestărilor de infecție virală prin utilizarea medicamentului Grippheron. Acest remediu este îngropat 2-3 picături în fiecare pasaj nazal de 2-3 ori pe zi. Componenta activă a medicamentului este interferonul;
  2. Dacă o infecție bacteriană s-a asociat în procesul bolii virale, tânăra mamă va avea nevoie de un tratament antibiotic. Dacă antibioticul prescris este incompatibil cu alăptarea, se recomandă femeii să decanteze și să transfere temporar nou-născutului la formule de lapte artificial;
  3. În timpul perioadei de tratament este important cantitatea de lichid pe care îl bei. Volumul recomandat este de cel puțin 2 litri pe zi. Ceaiul din plante caldă cu gem de zmeură sau coacăze negre este util;
  4. Dacă, pe fondul unei răceli, temperatura corpului unei mame care alăptează a crescut, apoi, pentru ao reduce, utilizați medicamente antipiretice, cum ar fi Paracetamolul și Ibuprofenul. Aceste medicamente sunt sigure atât pentru mamă, cât și pentru copil;
  5. Tratamentul tusei la mamele care alăptează se efectuează prin medicamente mucolitice și expectorante. Lista fondurilor permise include Lasolvan și Ambroxol. Este strict interzisă utilizarea medicamentelor anti-tuse pe bază de bromhexin.

  Pentru tratamentul bronșitelor la rece, este permisă utilizarea unor astfel de mijloace ca Bronhikum, Tussamag, Doctor Mama. Dacă o mamă care alăptează suferă de congestie nazală, picăturile și sprayurile vasoconstrictive vor ajuta la eliminarea edemului membranei mucoase (Galazoln, Naftizinum, Xilometazolin).

  Durata de utilizare a acestor fonduri nu trebuie să depășească 5 zile la rând, deoarece acestea tind să fie dependente. Pentru a ameliora umflarea membranei mucoase a nasofaringelului și decontaminarea tractului respirator superior efectuați spălarea nazală. În acest scop, soluție adecvată de clorură de sodiu (sare) 0,9%.

  Dacă o femeie care alăptează se confruntă cu o durere în gât, atunci poate utiliza soluția lui Lugol pentru a lubrifia pereții faringelui și amigdalelor. Medicamente cum ar fi Strepsils, Chlorhexidine, Sebidine, Iodinol au un puternic efect antiseptic. Înainte de a utiliza fiecare produs, este obligatorie consultarea unui medic.

  Rasește nasul la mama

  Tratamentul rinitei în timpul alăptării

  O răceală într-o mamă care alăptează are adesea un nas curbat, ce să facă, cum să nu infecteze un copil și să se recupereze cel mai repede? De fapt, un nas curbat nu este deloc o problemă mare. Și în cele mai multe cazuri nu are nevoie de tratament deloc. Astfel, nasul nostru se auto-curata. Și când începe să se producă imunitate, anticorpi împotriva bolii, iar acest lucru se întâmplă aproximativ în a cincea zi a bolii, nasul curgător al mamei care alăptează trece pe cont propriu. Dar totuși, cum să vă îmbunătățiți bunăstarea, care cu acest simptom suferă foarte mult?

  Este mai bine să o faceți în cele mai naturale moduri. Deci, facilitează foarte mult nasul curbat atunci când alăptează nazale spălare, instilare sau injecție în nările de apă salină sau de mare. Puteți achiziționa pentru acest scop în farmacie droguri "Aquamaris", "Aqualor", "Nazol Aqua" și altele asemenea. Și dacă doriți să salvați, puteți cumpăra chiar și o sticlă de soluție salină, aceasta va costa aproximativ 30 de ruble. Și îngropați salina în nas cu o pipetă. Ca o ultimă soluție, în acest scop puteți folosi doar apă curată cu puțină sare adăugată. Acesta este un remediu binecunoscut pentru mamele care alăptează - ieftin și vesel. Hidratarea nasului ajută la descărcarea rapidă de la el a excesului. Respirația este restabilită.

  Foarte adesea, femeile experimentează probleme de respirație la culcare, atunci când iau o poziție orizontală și apoi o astfel de hidratare este o modalitate foarte bună de a vă îmbunătăți bunăstarea. Ei bine, ca noaptea, nasul să nu se mai așeze din nou, să aibă grijă de umiditatea bună a aerului. De exemplu, în timpul iernii, când bateriile din apartamentele noastre sunt fierbinți, le puteți pune scutece umede și chiar mai bine - prosoape de terasă. Cei de-a lungul nopții se vor usca, eliberând umezeala în aer. Desigur, nu mai puțin important este aerul curat în interior. Este mai bine să dormi cu o frunză deschisă a ferestrei. Apropo, când se mișcă aerul, microorganismele patogene mor foarte repede. Și acest lucru este deja important nu atât de mult o mamă care alăptează de la o răceală ca copilul ei, astfel încât să nu se infecteze.

  Dacă soluțiile de sare nu ajută, multe femei decid să meargă la mijloacele obișnuite - medicamente vasoconstrictoare. Ele nu sunt recomandate mamelor insarcinate, deoarece cresc tensiunea arteriala si, atunci cand sunt utilizate in cantitati mari, pot afecta aprovizionarea cu sange a placentei (vasoconstrictie), dar astfel de picaturi de la o raceala pentru mamele care alapteaza sunt destul de acceptabile. Numai este necesar să se țină seama de faptul că, cu o utilizare frecventă și prelungită (mai mult de 3-5 zile), ele doar agravează nasul curgător, nu permite să scape de congestie nazală. Astfel, o femeie începe să utilizeze picături din ce în ce mai des, dar acest lucru nu aduce ușurare. În acest caz, cel mai bun tratament nu este să bateți frigul în timpul alăptării cu medicamente, ci să părăsiți această muncă direct corpului, sistemului imunitar. Desigur, este un alt lucru, dacă apare o durere de cap, temperatura crește - este necesară o examinare internă a medicului de la ORL.

  Cum poate fi tratată o mamă care alăptează la rece? De exemplu, diverse inhalări. Dar nu este nevoie să respirați cartofii fierbinți sau să efectuați experimente similare - există riscul de arsură a tractului respirator. Este mai bine să utilizați un inhalator cu creion. Nu va accelera recuperarea, dar își poate "străpunge" nasul. Puteți folosi până la 20 de ori pe zi. Principalul lucru nu este să ai alergii.

  Există un tratament pentru rinită în timpul alăptării folosind remedii folclorice care pot fi instilate în nas? Fonduri destul de mult. De exemplu, suc de morcovi sau sfeclă. Sucul de Aloe este un remediu destul de puternic. Adevărat, arde greu. În general, cu o răceală, mucoasa nazală este puternic inflamată și este mai bine să nu experimentăm cu astfel de mijloace. Un bun medicament popular pentru frigul care alăptează este eucaliptul sau uleiul de mentol. Bine "străpunge" nasul. Dar, totuși, nu se poate spera că totul va fi bine cu nasul în 1-2 zile. De obicei, acest simptom persistă timp de 3-4 zile.

  Termenul este mic. Dar puteți continua să alăptați cu o răceală cu frig sau să nu riscați sănătatea copilului? Dacă bebelușul are mai puțin de 6-7 luni și laptele matern este singura hrană, atunci este imposibil să-l privești de hrană, bineînțeles. De asemenea, este foarte inconvenient să se depună și să se curețe decantat. Este mai bine să vă spălați mai repede mâinile, să purtați o mască medicală, să ventilați camera și să curățați umed. Aceasta este o prevenire eficientă a răspândirii infecției virale.

  Pot să mă alăptez cu frig? Totul despre alăptare

  În timpul alăptării, o femeie este obligată să monitorizeze cu atenție sănătatea. "Este posibil să se hrănească dacă frigul este suficient de puternic?" - mamele tinere solicită adesea specialiști, sperând să audă sfaturi cu adevărat competente și recomandări valoroase.

  La întrebarea dacă este posibil să se hrănească cu o răceală, medicii răspund pozitiv. Descărcarea de la nas a unei mame care alăptează și chiar starea sa precară de sănătate, creșterea temperaturii corporale nu sunt contraindicații pentru lactație.

  Dacă o femeie are o răceală, hrănirea copilului ei nu este posibilă, ci necesară. Împreună cu laptele matern, acesta transmite anticorpi la miezurile care pot rezista la diferite tipuri de infecții. S-a stabilit că copiii care alăptează sunt mai puțin bolnavi decât cei care sunt hrăniți cu amestecuri de producție industrială. Chiar și atunci când astfel de copii se duc la "masa comună" și se îndepărtează, au imunitate puternică.

  Unele mame în timpul bolii preferă să-și exprime laptele și să-l fiarbă, apoi să-i ofere copilului. Medicii cred că astfel de manipulări sunt complet inutile și chiar dăunătoare. Într-adevăr, în procesul de fierbere, mulți anticorpi, precum și vitamine și alte componente valoroase ale laptelui mamei sunt distruse. Dacă o femeie nu ia medicamente, ea îi poate oferi în siguranță copilului un sân în perioada rece. Uneori, mamele tinere sunt forțate să ia medicamente pentru a reduce temperatura. În această situație, trebuie să vă consultați cu un specialist și să întrebați cum acest medicament este compatibil cu alăptarea. Medicul poate sugera un tratament alternativ.

  Când luați medicamente care nu sunt compatibile cu alăptarea, este imposibil să alăptați un copil. Pentru o anumită perioadă, o femeie trebuie să-și exprime laptele și să-l turna. Mai târziu, hrănirea poate fi reluată și, înainte de aceasta, bebelușului i se va oferi un amestec.

  Unii experți nu sfătuiesc mamele tinere să alăpteze atunci când temperatura corpului crește până la 39,5 grade Celsius sau mai mult. O astfel de stare este un pericol grav, deoarece laptele are tendința de a fi redus.

  Este pur și simplu necesar să tratați nasul curgător al unei femei în timpul alăptării active. Dacă începeți o boală, în timp poate provoca complicații, mergeți într-o formă mai severă. Există multe medicamente care sunt permise pentru utilizare de către mamele care alăptează. Cele mai frecvente dintre acestea sunt soluții saline speciale. Ei trebuie să irige în mod regulat cavitatea nazală. Nu uitați de metodele populare de tratament. Foarte bine de la o inhalare rece ajuta la incalzire. Dacă o femeie are o tendință la boala sinuzitei, ea trebuie să fie deosebit de atentă. Pentru a preveni această boală neplăcută, utilizați sare caldă și uscată, care trebuie pusă în saci și aplicată pe sinusuri.

  Dacă bebelușul are și un nas curbat, ar trebui să îl arătați medicului pediatru. În farmacie, puteți cumpăra picături speciale destinate copiilor în primele luni de viață. Pentru a nu se confrunta cu astfel de probleme, se recomandă să se îmbrace călduros, să încerce să nu contacteze un număr mare de persoane în timpul epidemiilor. Tratamentul rinitei trebuie început imediat ce apar primele simptome ale acestei boli neplăcute.

  Dacă o mamă care alăptează are o răceală, ar trebui să poarte o mască. Această măsură vă va ajuta să vă protejați copilul atunci când vine vorba de boală virală. Contrar opiniei populare, boala nu poate fi transmisă la miezuri împreună cu laptele matern datorită cantității mari de anticorpi din lichidul biologic.

  Dacă o mamă tânără are un nas curbat, ea își poate alăpta copilul fără teamă. Această recomandare este relevantă numai pentru acele cazuri în care o femeie nu ia medicamente care nu sunt compatibile cu alăptarea.

  Alăptarea cu răceli - beneficiile sau răul

  O răceală poate surprinde o mamă care alăptează. Odată cu debutul timpului rece și în afara sezonului, riscul de răceală și de gripă este foarte mare. După ce au găsit primele simptome în sine, multe mame se panică și se tem să alăpteze copilul pentru ao proteja de boală. Dar este rezonabil?

  Medicii sunt categoric împotriva încetării alăptării în timpul bolii materne, cu excepția cazului în care este necesară tratamentul cu medicamente care sunt contraindicate în timpul alăptării. Rece sunt de obicei cauzate de viruși și sunt sezoniere. În cazul unei infecții virale, tratamentul cu antibiotice nu se efectuează, cu excepția cazului în care sa aderat la o infecție bacteriană. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a opri alăptarea.

  Dacă trebuie să tratați boala cu antibiotice, spuneți medicului dumneavoastră că alăptați. Veți primi medicamente care sunt permise pentru admitere în perioada de lactație.

  Laptele matern sau formula?

  Mama laptelui este o sursă de nutrienți pentru copil, precum și o protecție imunologică puternică pentru corpul său. Laptele de lapte conține proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, aminoacizi, protejează corpul copiilor de bacterii, viruși datorită factorilor imunitari constituenți, promovează creșterea și dezvoltarea adecvată a organelor și sistemelor, deoarece conține hormoni specifici.

  Formula pentru bebeluși, deși este aproape de compoziția laptelui matern, încă nu o poate înlocui complet. În înlocuitorii de lapte matern, nu există substanțe care să asigure protecție imună și niciun hormon de creștere.

  Cu un transfer ascuțit al copilului la amestec, starea sa mentală și sistemul imunitar suferă, care au pierdut brusc sprijinul. În această perioadă, imunitatea copiilor neformată devine fără apărare împotriva atacului virusurilor și bacteriilor din exterior. Este foarte ușor să vă îmbolnăviți într-un astfel de moment: stresul de a pierde contactul cu mama și de alimentele neobișnuite reduce funcțiile de protecție ale corpului tânăr.

  Mituri și legende

  Există mai multe concepții greșite despre alăptarea în perioada de boală, ia în considerare cele mai frecvente:

  Aceasta este o declarație falsă. Cu toții știm că frigul și gripa sunt transmise prin picături atunci când tuse, strănut, etc. Un traseu de transport mai puțin comun este contactul cu gospodăria, în care se produce o infecție prin obiecte de uz casnic contaminate (mâncăruri, mânere pentru uși, întrerupătoare) și strângerea de manete. Da, există boli în care virusul poate fi transmis copilului prin intermediul laptelui matern (HIV, Ebola, etc.), dar pentru răceli, doar laptele din virusul neutralizat de sistemul imunitar al mamei se găsește numai în lapte.

  1. Când temperatura corpului este ridicată, laptele "arde" și devine inadecvat pentru consumul uman.

  Este, de asemenea, o ficțiune. Conform rezultatelor cercetării medicale, temperatura corporală nu afectează calitatea laptelui matern.

  1. Drogurile luate de mamă, ajung în lapte și pot dăuna copilului.

  Acest lucru este absolut adevărat, dar nu trebuie să vă fie frică și să refuzați tratamentul. Există numeroase medicamente care pot fi combinate cu alăptarea. Chiar înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic.

  În tratamentul răcelii, puteți folosi "metodele populare" care facilitează starea și sunt în siguranță pentru copil.

  Cum să tratați răcelile și să combinați alăptarea?

  Alăptarea pentru răceli se va efectua în programul obișnuit pentru copil. Dacă respectați măsurile preventive, puteți proteja copilul de infecție.

  Cel mai adesea, corpul unei persoane sănătoase adulte se descurcă cu o răceală independentă, fără a folosi medicamente. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați repausul de pat și pacea minții, atunci sistemul imunitar se va descurca singur. Desigur, pentru mama unui copil să urmeze aceste recomandări este destul de dificilă și nu poate face fără ajutorul din afară.

  Este necesar să se trateze o friză în timp util, iar metodele de tratament depind de simptome:

  1. Când crește temperatura, puteți bea o pilula cu paracetamol, este sigură pentru o mamă care alăptează.
  2. Puteți trata o răceală cu remedii folclorice: dacă sunteți îngrijorat de tuse și durere în gât, puteți ghemui cu mămăligă sau unt de salvie, beți lapte fierbinte și unt. Este mai bine să nu folosiți ceaiuri pe bază de plante și decoctări în interior, riscul de reacții alergice este ridicat.
  3. Puteți să luați siropuri de tuse în siguranță, dar numai după ce ați consultat un medic.
  4. Dacă aveți o răceală, spălați-vă nasul mai des cu soluție de sare sodică, care poate fi preparată acasă: dizolvați o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Puteți folosi și ceapă sau apă de usturoi pentru instilare. Preparatele farmaceutice pot fi aplicate Pinosol și Aquamaris.
  5. Nu uitați să consumați complet și să beți multe lichide.

  Când tratamentul nu aduce scutire și starea se înrăutățește, apelați la un medic! Poate că aceasta nu este o răceală, ci o boală mai gravă.

  Suspendați procesul de alăptare este necesar doar atunci când aveți nevoie de tratament grav. Medicul vă va avertiza despre acest lucru.

  Urmăm măsurile de siguranță

  În timpul înălțimii bolii, când este posibilă o infecție a celor din jur, este important să se ia măsuri pentru a elimina virusul pentru a vă proteja copilul și restul gospodăriei.

 • Este posibil să atrageți rude: lăsați bunicile, prietenele, nașii, surorile sau frații să rămână cu copilul, dar de această dată mama va lua inhalări, se va culca liniștit și va dormi mai bine.
 • Înainte de hrănire, spălați-vă sânii cu săpun, virușii ar putea să tuse sau să strănută pe ea. Cu același scop, schimbați frecvent lenjeria de corp, faceți un duș zilnic.
 • Ventilați apartamentul de câteva ori pe zi, faceți o curățare umedă, acordând o atenție deosebită mânerelor, comutatoarelor, tuburilor telefonice, telecomenzii TV. Pe aceste elemente se află concentrația maximă de virusuri și bacterii. De asemenea, curățați pe umerii rudelor. Exercitarea în timpul bolii este contraindicată.
 • Mâncați cu feluri de mâncare separate, pentru a nu infecta alți membri ai familiei.
 • Purtați o mască protectoare, nu o scoateți în timpul alimentării. Nu uitați să o schimbați sau să o ștergeți.
 • Stingeți și tuseți într-o batistă, nu pumn. Când tusim într-un pumn, virușii cu picături de saliva se așază pe pielea mâinilor noastre și în viitor le transferăm în diverse obiecte.
 • Când copilul a mâncat și a adormit, transferați-l într-o altă cameră ventilată înainte și odihniți-vă în camera dvs.

  Este important să mențineți un contact strâns cu copilul, astfel încât să nu se simtă abandonat: în timp ce hrănește, îl lovește încet, vorbeste și cântă cântece, dacă este posibil. Doar nu uitați să purtați un bandaj de tifon.

  Tratați răcelile și exercițiile compatibile astăzi. Încetarea alăptării pentru sănătatea copilului va face mai mult rău decât o mică concentrație de medicamente care au intrat în organism cu lapte.

  Ce trebuie făcut dacă o mamă care alăptează are frig

  SARS, sau cum le numesc ele însele pacienții reci, apare în aproape fiecare persoană cel puțin o dată pe an. Acesta este un grup întreg de patologii respiratorii care afectează tractul respirator superior și inferior, cauzate de flora virală. Mai rar, răceala este provocată de microbi, apoi sunt adresați grupului ARD. Dar când alăptează, apariția unei răceli nu este o situație ușoară. Pe de o parte, trebuie să vă ridicați repede, pentru a vă oferi copilului o bună hrană și o îngrijire, pe de altă parte, riscul infectării copilului cu infecția și necesitatea de a lua pastile care pot dăuna copilului dumneavoastră. O întrebare naturală apare imediat - este posibil să alăptați un copil cu ARVI sau ORZ și, dacă da, cum pot să iau medicamente?

  Colds în HBV: Cauze și curent

  O răceală care alăptează apare sub acțiunea virușilor (microbi, mai puțin frecvent) și se desfășoară în principiu, la fel ca femeile obișnuite. Dar poate apărea mai des decât în ​​cazul femeilor obișnuite datorită imunității reduse după naștere din cauza pierderii de sânge, a oboselii, a stresului și a indispoziției. Durata unei friguri durează în medie 5-7 zile, iar infecția are loc prin picături de aer, cu picături de spută atunci când tuse, mucus când strănut și comunică cu alții.

  Perioada de incubare pentru diferite tipuri de virusuri durează de la câteva ore până la câteva zile, pot fi afectate pasajele nazale și faringe, bronhiile, traheea sau laringiul, ceea ce determină imaginea clinică.

  Mamele care alăptează sunt susceptibile la răceli, deoarece sistemul lor respirator funcționează cu sarcini crescute datorate producției de lapte pentru un copil. Mama consumă mai mult oxigen și resurse, corpul ei muncește mai mult.

  Cât de periculoase sunt ARVI la mamele care alăptează?

  Studiile în sine nu sunt periculoase, de obicei au loc ușor și nu complică în mod semnificativ viața unei mame care alăptează. Dar fără un tratament adecvat, ele pot forma complicații care pot deveni periculoase - otită, sinusită, bronșită sau pneumonie. În plus, mamele care alăptează sunt mereu înfricoșătoare să-și infecteze răceala cu un copil. Dar în ceea ce privește infectarea unui copil, consultanții în lactație se grăbesc să-i liniștească pe mama. Dacă mama se îmbolnăvește de SARS, de obicei imediat, chiar înainte de apariția manifestărilor, agenții patogeni penetrează și copilul. Adică, fie se infectează cu ambele, fie copilul nu se îmbolnăvește. De obicei, el nu se îmbolnăvește, deoarece laptele matern îi dă anticorpi la virusuri sau microbi, ceea ce îi permite să reziste la răceala obișnuită și la atacul organismelor patogene.

  Pot alăpta cu SARS?

  Receile de origine microbiană și virală nu se aplică contraindicațiilor pentru alăptare. Nu este necesar ca, la primele semne ale unei răceli, să se înțepenească imediat un copil de la sân, acesta doar îl doare. Lipsită de lapte matern, cu factorii săi de protecție, care suferă de stres de la înțărcare și de ingestie a amestecurilor, copilul este mai probabil să se îmbolnăvească. În contextul continuării alăptării, el va purta infecția mai ușor sau nu se va îmbolnăvi deloc, având anticorpi materni.

  Trebuie să port o mască pentru HB pe fondul unei răceli?

  Din aceleași motive ca cele descrise mai sus, purtarea unei măști pentru o răceală în timpul alăptării este inutilă. Toate infecțiile au o perioadă de incubație când virusii sau microbii sunt deja alocați bolnavului, dar nu există încă semne. În consecință, mama bolnavă, chiar înainte de apariția unui nas curbat și strănut, tuse, transmite deja infecția copilului și de la începutul primelor semne de patologie copilul este deja bolnav sau are imunitate.

  Metode de tratament a ARVI la lactație

  Este important să nu lăsați infecția să-și urmeze cursul și să înceapă imediat acțiunile terapeutice active, fără a aștepta greutatea condiției și formarea de complicații. Este important să vedeți un medic, deoarece auto-medicamentele, în special prin administrarea anumitor medicamente, pot dăuna atât mamei, cât și bebelușului. În tratamentul ARVI, sunt permise atât metodele populare, non-medicamente, cât și medicamentele utilizate în mod tradițional pentru tratamentul răcelilor.

  Antivirale pentru ARVI la lactație

  Până în prezent, nu există un singur remediu dovedit și eficient pentru virusurile ARVI, cu excepția tratamentului gripei cu medicamente care afectează virusul gripal (Tamiflu, Relenza).

  Nu se indică administrarea de infecții virale respiratorii acute în medicamente care alăptează, cum ar fi arbidol, ribovirină, kagotsel și altele. Eficacitatea și siguranța lor în asistență medicală nu a fost încă confirmată, deși acestea sunt promovate pe scară largă și promovate de producători. Efectele lor asupra sugarilor și siguranța lor completă nu au fost investigate, prin urmare, numai anumite medicamente sunt aplicabile pentru prescrierea strictă a unui medic.

  De asemenea, este periculos să se utilizeze astfel de medicamente pe scară largă ca fiind imun, aflubin - care pot da reacții alergice la sugari, tulburări digestive și anxietate.

  Inductorii de interferon, utilizați atât local, sub formă de picături nazale, cât și anaferon sistemic, gripperonă și agenți similari pot ajuta la tratament. Acestea sunt folosite strict conform instrucțiunilor și sub controlul stării friabilelor. Viferon sau Kipferon în lumina lumânărilor va fi util, stimulând propria sa imunitate împotriva virusului.

  Antibiotice pentru tratamentul ARVI la lactație

  Antibioticele nu sunt utilizate în tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, ele nu afectează reproducerea și activitatea virusurilor, dar pot duce la reacții negative din corpul femeii și al copilului datorită penetrării lor în laptele matern.

  Antibioticele se aplică strict prescripției medicului în prezența complicațiilor sau a unui curs sever de ARVI cu o temperatură ridicată care durează 4-5 zile sau mai mult, fără tendința de a scădea.

  Se afișează antibiotice în prezența unor astfel de complicații, cum ar fi infecții ale urechii, sinuzita, sinuzita, bronsita si riscul de pneumonie, strict în conformitate cu permisiunea medicului și sub rezerva compatibilității acestora cu alăptarea. Tetraciclinele, aminoglicozidele și biseptolul sunt strict interzise să primească. Dacă, potrivit indicațiilor speciale, este necesar să se ia antibiotice care sunt incompatibile cu alăptarea, în timpul copilului acestea sunt transferate în lapte sau amestecuri exprimate.

  Tratamentul simptomatic al SARS la lactație

  Problema cea mai de bază este lupta împotriva temperaturii înalte în HB.

  Pe fondul unei astfel de hrănire este interzisă antipiretice și analgezice, cum ar fi aspirina si analgin, reduce febra permisă numai paracetamol sau doze Nurofen strict definite și numai în prezența unui număr de peste 38,5.

  La temperaturi fluide necesare și tehnicile de răcire fizice - confecții ușoare, ștergîndu cu o cârpă umedă și apă la temperatura camerei, comprese reci la vase mari (coate, genunchi, axile) și frunte.

  Mamele care alăptează sunt șterse, ștergând vodca, oțet sau alcool, duc la toxicoză și febră chiar mai mare.

  Pentru a reduce temperatura, este acceptabilă recepția de flori de var, bulion de muguri de mesteacăn, ceai de musetel și zmeură. Casele necesită aerisire frecventă, temperatură scăzută în încăperi și curățare umedă, umidificarea aerului cu cel puțin 55-60%. Acest lucru ajută nu numai la reducerea temperaturii, ci și la facilitarea respirației nazale, înmuierea gâtului și tusei.

  Tuse și nasul curge în mama cu HB

  Este acceptabil să se utilizeze toate mijloacele obișnuite de răceală atunci când alăptează, în special spălarea cu apă de mare sau soluții saline cu adăugarea de sare de mare este deosebit de utilă. Terapia prin inhalare prin intermediul unui nebulizator cu soluții saline sau sare poate, de asemenea, ajuta la ameliorarea respirației. De asemenea, elimină uscăciunea, gâtlejul în gât și tusea uscată. Vita de ierburi - mușețel, salvie, eucalipt vă pot ajuta.

  Cu un puternic picături nazale ajuta pe baza xilometazolina într-un spray sau picături, acestea pot fi folosite pentru a nu mai mult de 3-4 zile și numai în stadiul rinită severă. Pe fondul congestiei și edemelor, pinosolul cu o soluție de ulei de plante medicinale ajută. Este indicat pentru mucusul verde gros, împreună cu unguentul baktroban sau polidex sau isofra.

  Cu o tuse uscată, inhalările cu soluție salină sau ambroxol sunt utile, luând medicamentele ACC și diluanții de spută.

  Bromhexina și medicamentele bazate pe aceasta sunt interzise la lactație.

  Preparate din plante, cum ar fi gedelix, bronchicum, elixir toracic, picături de anason vor fi utile.

  Cu o durere în gât, clătire cu sare, sifon și o picătură de iod, decoct de ierburi sau preparate de hexoral, miramistin, rotocan va fi de ajutor. De asemenea, puteți aplica spray-uri cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii (Tantum Verde, Yox, soluția Strepsils plus, bioparox). Toate acestea se aplică strict conform instrucțiunilor și în consultare cu medicul.

  Alena Paretskaya, pediatru, recenzor medical

  2436 vizualizări totale, 2 vizualizări astăzi

  Înregistrări similare
  Anabrionium: ce este, ce se întâmplă, poate exista un diagnostic eronat
  Ecografia în timpul sarcinii: esența studiului și indicațiile pentru punerea sa în aplicare
  Pneumonie în timpul sarcinii: pericol pentru făt și gravidă, diagnostic, tratament
  • Alergologie (43)
  • Andrologie (100)
  • Uncategorized (1)
  • Boli vasculare (20)
  • Venereologie (62)
  • Gastroenterologie (149)
  • Hematologie (36)
  • Ginecologie (110)
  • Dermatologie (118)
  • Diagnostic (137)
  • Imunologie (1)
  • Boli infecțioase (133)
  • Infografice (1)
  • Cardiologie (55)
  • Cosmetică (180)
  • Mamologie (14)
  • Mama și copilul (168)
  • Medicamente (292)
  • Neurologie (117)
  • Statele de urgență (82)
  • Oncologie (57)
  • Ortopedie și traumatologie (107)
  • ORL (76)
  • Oftalmologie (42)
  • Parazitologie (31)
  • Pediatrie (155)
  • Catering (382)
  • Chirurgie plastica (9)
  • Informații utile (1)
  • Proctologie (54)
  • Psihiatrie (66)
  • Psihologie (27)
  • Pulmonologie (57)
  • Reumatologie (27)
  • Sexologie (24)
  • Stomatologie (40)
  • Terapie (77)
  • Urologie (96)
  • Medicină din plante medicinale (21)
  • Chirurgie (89)
  • Endocrinologie (96)

  Informațiile sunt furnizate numai în scop informativ. Nu faceți auto-medicație. La primele semne ale bolii, consultați un medic. Există contraindicații, este necesară consultarea medicului. Site-ul poate conține conținut interzis pentru persoanele sub 18 ani.

  Pot să mă alăptez cu frig?

  Rasește nasul la mama

  Cum să vindeci o răceală în procesul de alăptare

  Încercați să beți mult și să vă suflați nasul de multe ori cu șervețele de unică folosință. După o astfel de operație, spălați-vă mai des pe mâini. Comprimate și antiinflamatoare infuzie de marjoram și sifon. Aproximativ 1,5 litri de apă se adaugă o lingură de marjoram și o lingură de sifon. Se fierbe timp de 15 minute (nu va face rău copilului să inhaleze) sau se apleacă peste oală, acoperă capul cu un prosop și inspiră aburul timp de 5-10 minute. De asemenea, vă puteți îmbogăți dieta cu usturoi sau ceapă. Începeți, totuși, în cantități mici, deoarece copilul dvs. nu poate accepta noul gust al laptelui (deși astfel de gurmanzi se întâmplă).

  Curățați în siguranță pentru răceala obișnuită

  Puteți utiliza o soluție de sare în picături sau o soluție de apă de mare. Se toarnă 5 ml soluție salină pe palma și se inhalează în nas. Aceasta este o modalitate foarte bună și eficientă de atenuare a bolilor catarre.

  Dacă aveți o tuse

  Ar trebui să beți foarte mult, cel puțin 2 litri de lichid pe zi. Este mai bine dacă nu există apă minerală carbogazoasă, ceai din plante, perfuzie Althea. Siropul de casa din ceapa functioneaza bine: un strat de ceapa, taiat in bucati cu zahar sau cu miere. Puneți într-un loc răcoros timp de câteva ore până când ceapa dă suc și apoi luați. Bea sirop de 3 ori pe zi pentru o lingurita. O tuse uscată și enervantă va ușura laptele cald cu miere și unt.

  Articole pe tema: Copii

  Fiu de 2 luni, și este leneș să aibă un piept. Până la 2,5 luni, totul era bine, iar acum mănânc 4 minute fiecare și mănâncă timp de o oră. Seara îmi exprima laptele și-l hrănesc dintr-o sticlă și în după-amiaza nu riscați să refuz din sân. Îmi caut sfatul, pentru că nu vreau să vă înțepenesc.

  Cum să-i înveți pe copil să suge din nou?

  Copierea materialelor este strict interzisă fără o legătură reciprocă cu site-ul Club Mommy.

  Pot să mă alăptez cu o răceală

  Fete! Am un nas curbat si nu o multime de dureri in gat, pot sa alaptez sau mai bine nu... si ca poti bea ca totul sa mearga.

  Răspândiți cuișoarele de usturoi în jurul patului copilului.

  Pentru prevenție, copilul poate fi îngropat în nasul lui Grippferon sau Derinat, poate fi folosit de la naștere. A se îngropa după clătirea ștuțului cu soluție salină (picăturile Aqualore, Otrivin Baby, Aqua Maris etc.)

  Puteți folosi lumanari - Viferon - (are proprietăți antivirale și imunomodulatoare)

  De asemenea, puteți utiliza unguent oxolinic și unguent Viferon - acesta îi scârțâie nasul

  Cu o durere în gât - Hexoral, Iodinol, spray Tantum verde, Aqualine gât, Lizobact

  Puteți ghemui cu o soluție de Tantum Verde

  Dacă nu medicamente, atunci se amestecă mămăra și mâncare de băutură, ceai fierbinte cu miere și lamaie

  Gargle - Se dizolvă 1 linguriță într-un pahar de apă caldă fiartă. soda, 1 lingurita. sare și 5 picături de iod. Gargle după 1,5 - 2 ore, după gargară timp de 15 minute, nu mâncați și nu beți nimic.

  Când tuse - Sirupe Lasolvan, Gadelix, Doctor Theiss, Stodal, Doctor mama

  - picături de vasoconstrictor - Nazivin, Tizin, Otrivin (nu mai mult de 3-5 zile)

  - acțiune antiinflamatorie și antimicrobiană - picosol, grippferon sau picături Derinat.

  - Hidratarea mucoasei nazale, subtierea mucusului si imbunatatirea secretiei acestuia - spray Aqualor, Aqua Maris, picaturi de delfin, facute pe baza de apa de mare.

  De asemenea, puteți pulveriza Quix - are un efect decongestionant, bactericid

  Cum poți trata o mama care alăptează din nasul nasului: medicamente vasoconstrictoare și picături în timpul alăptării

  Un nas curbat este un precursor al rinitei sau al bolilor respiratorii acute. Dezvoltarea bolii duce la apariția unor noi simptome: tuse, febră, durere în gât. Forma ușoară de rinită se vindecă ușor la domiciliu. Boala complicată necesită supravegherea medicală. Este deosebit de important să vizitați un doctor în timp ce alăptați, dacă temperatura și nasul curge persistă timp de câteva zile.

  Manifestări ale rinitei

  ARI este un nume comun pentru răcelile cauzate de diferiți viruși. Atacul fiecărui tip de virus este localizat, afectând anumite zone. Râul nasului apare datorită activării rinovirusurilor care atacă membrana mucoasă a sinusurilor maxilare. Impactul negativ al rinovirusurilor provoacă apariția secrețiilor și umflarea membranei mucoase. Nasul curbat este exprimat în două faze:

  1. Prima fază. Descărcarea abundentă și lichidă, indicând leziunea inițială a mucoasei. Strălucire constantă sau intermitentă, rupere și înroșire a ochilor.
  2. A doua fază Descărcarea este o consistență groasă, mucoasă. Manifest în ziua 3 a bolii. Mucusul care curge din nas obține o culoare albă cu o nuanță galbenă sau bej. Acest caracter al descărcării se explică prin acțiunea forțelor imune în zona mucoasei nazale.

  Cum de a proteja copilul de mama rece?

  Infecțioase rinite într-o mamă care alăptează poate merge la copil, dacă nu ia măsuri pentru a proteja friabile de la boala mamei. O femeie care alăptează, pentru a nu infecta un copil, trebuie să respecte următoarele reguli:

  • începeți hrănirea numai într-o mască de protecție;
  • menține umiditatea interioară în regiunea de 65-75%;
  • conduce regulat aerisirea și monitorizează temperatura încăperii astfel încât să fie compusă;
  • deseori efectuează o schimbare de haine în care mama hrănește copilul.

  O mască medicală obișnuită va ajuta la protejarea copilului de bacterii în timpul hrănirii.

  Cum de a trata un nas curbat?

  După ce a aflat că un nas curbat nu aparține unei boli separate, ci servește drept unul dintre semnele infecțiilor respiratorii acute, este normal să presupunem că tratamentul său se desfășoară într-un mod cuprinzător. Luați în considerare principalele componente ale terapiei:

  • Pat de odihnă Scopul este de a atenua evoluția bolii și de a reduce durata acesteia. Este necesar să se mențină timp de 2-3 zile pentru a preveni ponderarea bolii.
  • Bea multă apă. Creșteți cantitatea de lichid consumată: ceai, compot, apă fără gaz. Băuturile vor ajuta la eliminarea toxinelor formate în timpul activității active a virusurilor, pentru a îmbunătăți starea generală a mamei care alăptează.
  • Umiditate și aer curat. În timp ce în cameră pentru o lungă perioadă de timp, încercați să mențineți umiditatea normală în ea, ventilați regulat camerele. Indicatorul de umiditate nu poate fi coborât sub 60%, altfel membranele mucoase ale nasului vor suferi disconfort de la uscare, mucusul va deveni mai rău pentru a se separa, împiedicând munca imunității. Pentru sezonul de încălzire, utilizați un umidificator de uz casnic.
  • Mențineți temperatura aerului în casă în regiunea de +22 grade.
  • Scăderea temperaturii corpului. O răceală în timpul alăptării cauzează adesea o creștere a temperaturii. Grăbește-te să luați antipiretic nu merită dacă termometrul arată mai puțin de 38,5. A scăpa o creștere mică este irațională, deoarece este un indicator al luptei organismului împotriva infecțiilor. Sistemul imunitar produce anticorpi care ucid virușii. Temperatura de peste 38, 5 grade va elimina paracetamolul sau ibuprofenul. Ambele medicamente au un efect analgezic, ameliorează durerea de cap și febra catarală. În plus, ibuprofenul are un efect antiinflamator.

  Ce medicamente sunt permise pentru utilizare?

  Folosirea remediilor pentru răceala obișnuită, atunci când îi dai copilului un sân, se face simptomatic - recurge la medicamente, concentrându-te asupra bunăstării. Vom afla cum să tratăm un nas curbat la o mamă care alăptează. Congestia nazală va ajuta la eliminarea medicamentelor vasoconstrictoare. Dacă puteți respira liber, nu vă săturați nasul. Referindu-se la opinia ginecologului Svetlana Babylon. Conducătorul special al departamentului MSMU spune că pentru ARD, o scurtă perioadă de flux este tipic. Împotriva frigului obișnuit, puteți utiliza picături antimicrobiene, acțiune vasoconstrictoare și hidratare. Să vedem ce farmacii ne oferă.

  Medicamente vasoconstrictoare

  Medicamentele vasoconstrictoare se fac pe baza diferitelor substanțe active. Asistența medicală rusă pentru femeile care alaptează a permis folosirea unor astfel de medicamente: "Tizin", "Naftizin", "Nazivin" și "Galazolin". Acțiunea medicamentelor vizează eliminarea umflăturilor membranelor mucoase, ușurând respirația. Utilizarea practică a medicamentelor a identificat unele dintre ele ca nedorite pentru utilizare în timpul alăptării. Deci, Naftizin a alocat al doilea nivel de pericol. În ciuda faptului că substanța activă nafazolina nu a fost studiată pentru gradul de influență asupra lactației, medicii nu îi sfătuiește să abuzeze.

  Se remarcă faptul că medicii au obținut date despre efectele secundare ale medicamentului manifestate la sugari. În ciuda nivelului scăzut de secreție a medicamentului din laptele matern, "Naftizin" poate provoca ton vascular, aritmie cardiacă, iritabilitate la sugari. Utilizarea prelungită a medicamentului de către mama determină o scădere a alăptării.

  Substanțe active și caracteristicile lor

  • "Nazivin", "Knoxrey", "Nazol". Substanța de lucru este oxitrazolina. Cartea de referință E-LACTANCIA se referă la primul nivel de pericol, indicând un risc scăzut de efecte secundare pentru mamă și copil. Ei au secreție neexprimată în laptele matern, dar pot provoca aritmii cardiace și hipertensiune arterială. Dozare strictă recomandată și recepție care nu durează mai mult de 3 zile.
  • "Nazol" - un medicament combinat cu fenilefrină. Acționează împotriva umflării. Se utilizează în terapia pediatrică de până la 1 an. Are o biodisponibilitate minimă, care elimină efectele secundare atunci când este aplicată local. Studiile privind substanța activă, efectuate în 2014, au confirmat siguranța fenilefrinei în doze mici.
  • "Azelastina", "Allergodil" - ambele medicamente conțin substanța activă azelastină. Face parte din antihistaminice, nivelul secreției în laptele matern este minim. E-LACTANCIA le face referire la medicamentele cu acțiune locală și risc scăzut. Recomandat în tratamentul rinitei alergice și infecțioase. Eliminați congestia nazală severă și secreția grea a nasului. Afișate în timpul hrănirii și formulări pe bază de cetirizină și loratadină.
  • "Fluticasone", "Nazarel", "Fliksonaze", "Nasonex", Mometazona este o linie de medicamente glucocorticosteroid de o nouă generație. Compatibilitatea cu alimentația laptelui a fost dovedită de studiile internaționale și confirmată de cartea de referință E-LACTANCIA. Ele au un efect pronunțat împotriva edemelor și a inflamației. Nivelul de absorbție este minim. Se administrează imediat după hrănire pentru a reduce concentrația elementelor active din lapte până la micro-indicatori.

  Agenți antimicrobieni

  Mamele care alăptează se potrivesc cu antimicrobiene pe bază de plante. De exemplu, puteți lua o picătură "Pinosol". Medicamentul este permis pentru alăptare, rezervându-se eventualele reacții individuale asociate cu o alergie la compoziția produsului. Citiți cu atenție ce este inclus în medicament. Dacă ați observat manifestări alergice asupra oricărei componente vegetale (uleiuri de pin, menta, eucalipt), refuzați să o cumpărați.

  Este imposibil pentru o femeie care alăptează să trateze un nas curbat și infecții respiratorii acute cu remedii folclorice care implică utilizarea uleiurilor esențiale de chimen, anason, arbore de ceai. Inhalările cu astfel de componente, de asemenea, agravează alergiile. Suntem siguri că nu sunteți alergic la aceste substanțe - utilizați uleiuri pentru inhalare la domiciliu. Pregătiți compoziția în proporție de 2-3 picături de produs pe o tavă cu apă fierbinte. Procedura de inhalare prin vapori durează aproximativ 10 minute.

  Având un efect puternic asupra mucoasei nazale, se usucă foarte mult, puteți chiar să vă ardeți. Permeabilitatea nazofaringelor se înrăutățește, productivitatea mucoasei este perturbată, corpul este prost opus infecției.

  creme hidratante

  Nevoia de compoziții de hidratare pentru rinită este asociată cu iritarea mucoasei nazale, care trebuie eliminată pentru a reduce severitatea bolii. Preparatele de hidratare sunt realizate din soluții saline normale sau din apă de mare. Obținându-se pe membrana mucoasă, o hidrată, crescând protecția împotriva virușilor. Mamele care se hrănesc cu lapte pot fi folosite pentru spălatul "Salin", "Nosol", "Aquamaris". Medicamentele pot subțima mucus vâscos, oferind o eliberare rapidă a canalului nazal și ușurând respirația.

  Aderenții de metode de la domiciliu pot sfătui să pregătească soluții de sare pe cont propriu. Se toarnă un pahar de apă caldă într-un pahar, se dizolvă o linguriță de sare în el, se îngropă cu pipeta sau se toarnă produsul preparat într-un flacon cu pulverizare. Este imposibil să seringi nasul. Jetul care intră în nasofaringe sub presiune înaltă poate curge în canalul urechii și ajunge în urechea medie. Iritarea urechii medii va duce la otita, apoi o boală mai gravă va fi adăugată la ARI.

  Dacă nasul curgerii nu a putut fi vindecat, mucoasa continuă să curgă, starea nu se îmbunătățește, mergeți la medic. Rinita prelungită după tratament indică o infecție bacteriană în sinusuri. contactați imediat un ORL-ist, în cazul în care curge nasul este evidențiat în verde sau adăugate pentru a le o durere de cap. Întârzierea tratamentului bolii nu poate, în special în timpul alăptării.

  Atenție! Toate informațiile de pe site sunt furnizate doar pentru scopuri de referință și sunt doar în scop informativ. Pentru toate problemele legate de diagnosticul și tratamentul bolilor, este necesar să se consulte un medic pentru consultarea personală.

 • Top