Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Cum sa masurati temperatura corpului si cum ar trebui sa fie
2 Bronșită
Cefazolin - Indicații de utilizare
3 Clinici
Arbidol comprimate - instrucțiuni oficiale * pentru utilizare
Image
Principal // Rinită

Pot să mă alăptez dacă mama mea are frig?


Pare multor mame tinere și chiar și rudelor lor apropiate că dacă o femeie care alăptează se îmbolnăvește, copilul trebuie să fie înțărcat imediat și să se învețe să se amestece. Se crede că copilul va prinde o răceală, iar laptele "arde" - sincer răsfoiți. Pediatrii, această opinie a fost respinsă.

Cu boala, mamele produc anticorpi care luptă împotriva virusului. Fragmentele unui virus neutralizat și anticorpii sunt transmise laptelui mamei copilului - ajută la întărirea imunității: corpul bebelușului începe să-și dezvolte propria protecție împotriva bolilor virale. Dacă traduceți bebelușul pentru o perioadă în amestec, atunci el se poate infecta cu adevărat de la mama sa și corpul său va trebui să lupte împotriva virusului pe cont propriu, fără sprijinul anticorpilor.

Nimic nu se va întâmpla nici cu lapte la cea mai înaltă temperatură a mamei. Acesta nu va strica, nu se va "transforma acru", nu va fi nociv pentru copil. Dar pentru a exprima lapte și a fierbe - este inutil, în acest caz cu lapte, nimic util nu va fi dat copilului. Mamele s-au îmbolnăvit în orice moment - nu sa întâmplat nimic pentru omenire de mii de ani din cauza laptelui matern. Înțărcarea unui copil este necesară numai în cazuri rare, care nu sunt legate de boli virale.

Tratamentul răcelilor în timpul alăptării

O tânără mamă se asigură că nimic nu este luat cu lapte pentru copilul ei. Atunci când se tratează o răceală în timpul alăptării, trebuie luate măsuri numai blânde. Nu se recomandă utilizarea unor antibiotice puternice sau a unor medicamente care au o întreagă listă de contraindicații. Mai mult decât atât, este imposibil să utilizați acele medicamente, în care este scris în mod direct că nu le puteți bea în timpul alăptării.

Medicamentele fără medicamente vă pot ajuta cu tratamentul - frigul nu este așa de teribil cum ar părea în timp ce sunteți bolnav. Puteți aplica:

 • aromoterapie și băi de picioare;
 • ceaiuri din plante și decoctări;
 • ceapa nazala picaturi;
 • inhalare;
 • modul vechi de a respira peste cartofi.

Este necesară o profilaxie personală: se recomandă purtarea unui bandaj de tifon atunci când se hrănește și interacționează cu bebelușul, pentru a se spăla mai des de mâini și pentru a ventila camera. Pentru un copil, șansa de a fi infectată cu picături din aer este mult mai mare decât atunci când alăptează.

Este imposibil să se angajeze în auto-medicamente. Toate medicamentele trebuie să fie de acord cu medicul. Dacă mama are nevoie de un tratament complex, atunci medicul însuși va recomanda trecerea la hrănire artificială și vă va spune, de asemenea, când să vă întoarceți copilul după sticlă la sân. În majoritatea cazurilor, nu va fi necesar să faceți acest lucru: cu cât mai puțin frecvent mama folosește hrănirea artificială, cu atât devine mai sănătoasă copilul ei.

De asemenea, citim:

Sfaturi de bază pentru mamele care alăptează - http://razvitie-krohi.ru/kormlenie-grudyu/grudnoe-vskarmlivanie.html

Orvie sau o răceală într-o mamă care alăptează - Doctor Komarovsky

Bună fete! Astăzi vă voi spune cum am reușit să ajung în formă, să pierd 20 de kilograme și, în sfârșit, să scap de complexe înfiorătoare de oameni grași. Sper ca informațiile să vă fie utile!

Vreți să citiți mai întâi materialele noastre? Aboneaza-te la canalul de telegrame

Pot să mă alăptez cu o răceală

Dureri de cap, nas nasol, febră... acestea sunt simptome pe care toată lumea le știe. Dar cum nu sunt la timp! La urma urmei, alaptezi, ceea ce înseamnă că boala ta va fi transmisă copilului. Și oricum, este posibil să alăptezi cu frig? Experții răspund cu încredere: puteți! În plus, potrivit acestora, necesitatea de a opri alăptarea nu apare foarte des. Și dacă se întâmplă acest lucru, acesta poate fi reluat mai târziu. Dar înapoi la frig.

Anterior, a fost adesea posibil să se audă opinia că laptele matern la temperaturi ridicate "arde". Strict vorbind, sa crezut că alăptarea este posibilă, dar extrem de nedorită. Experții moderni au refuzat de mult această ficțiune, demonstrând că nu se întâmplă nimic cu lapte, chiar dacă aveți febră.

Pe această bază, este sigur să spunem că hrănirea cu frig este nu numai posibilă, ci necesară. Deoarece, împreună cu laptele, copilul va primi anticorpii protectori pe care corpul mamei i-a dezvoltat. Ele vor ajuta copilul să se ocupe rapid de boală. Dar dacă îl transferați în hrana artificială, va trebui să lupte fără acești anticorpi.

Un alt lucru este că tratamentul dumneavoastră în acest caz, dacă este posibil, ar trebui să fie blând: beți mai multe decoctări de vitamine, înlocuiți picăturile nazale cu suc de ceapă diluat, gargară, inspirați. La temperaturi de peste 38 ° C se bea paracetamol. Și, desigur, odihniți cât de mult posibil.

În ceea ce privește măștile - nu există nici un folos pentru aceasta, microbii vor fi transmiși copilului prin lapte, totuși, ca și anticorpii. Prin urmare, utilizarea sa este justificată doar pentru a proteja restul familiei. Este mai bine să citiți în plus: cum să tratați o răceală la un copil.

Atenția individuală merită antibiotice. Din anumite motive, mulți sunt obișnuiți să se agațe de ele în orice boală. Dar ele sunt absolut inutile pentru răcelile virale sezoniere. Un alt lucru este dureri în gât sau pneumonie. Cu toate acestea, în acest caz, puteți continua să alăptați copilul, pentru aceasta trebuie să întrebați medicul pentru a alege medicamente compatibile cu alăptarea. Doar nu uitați să beți cu ei cu bacterii bune.

Sperăm că ați primit un răspuns la întrebarea "Pot să mă alăptez cu o răceală?". După cum puteți vedea, în afară de dorința de a nu-l opri, mai ales nimic nu este necesar.

P. S. Ceea ce este interesant este că încercăm în orice fel să prevenim o boală: ne îmbracăm mai calde, luăm vitamine, fixăm alimentele în mod corespunzător, dar uneori uităm de un lucru banal ca schițele. Dar destul, și asta suflă din fereastră. Prin urmare, vă aducem la cunoștință următorul link: prețurile ferestrelor din plastic. Ei sunt profesioniști în domeniul lor, care fac treaba la tarife rezonabile.

Știrile mamei

Lumea mamei și a copilului: sănătate, nutriție și dezvoltare. Informații și servicii pentru părinți

Soda în timpul sarcinii de la constipație și aftere

În ciuda darurilor de progres tehnic, mulți oameni preferă să utilizeze rețete tradiționale pentru a scăpa de multe boli. Soda este un remediu universal atât pentru acasă, cât și pentru tratamentul medical, cu toate acestea, multe mame viitoare sunt îngrijorate dacă pot fi utilizate în timpul sarcinii.

Câte zile după menstruație puteți rămâne gravidă

Începând cu vârsta adultă, mulți oameni se întreabă despre contracepție și protecția împotriva concepției nedorite. De exemplu, fetele sunt adesea interesate să afle cât de multe zile după menstruație puteți rămâne gravidă, deoarece pentru multe cupluri această perioadă este singura dată când este permis să nu se gândească la contracepție.

Cum a fost evacuat din spital

Pregătirea mamei viitoare pentru apariția copilului mult așteptat în lume este cea mai bucuroasă problemă din lume, deoarece atât de puțin este lăsată să aștepte. Dar cum se eliberează de la spitalul de maternitate și ce să poarte nou-născutului, merită să știm despre unele tradiții legate de acest proces în avans și cum să ne pregătim pentru el?

Laptele matern la pompa de san

După nașterea mult așteptată a unui copil, unele mame se confruntă cu problema extrem de incomodă a lactației excesiv de intensă. În această situație, singura modalitate de a evita stagnarea este exprimarea laptelui matern cu o pompă de sân sau cu mâinile tale.

Copilul a fost mușcat de o viespe

Sezonul cald nu este doar o odihnă și o mulțime de emoții pozitive, ci și un risc crescut de a obține o muscatura de la tot felul de insecte. Copiii sunt deosebit de vulnerabili în acest sens, așa că astăzi vă vom spune ce trebuie să faceți dacă un copil a fost mușcat de o viespe și ce consecințe asupra sănătății ar putea avea.

Cupa menstruală, ce este și cum să o utilizați

În fiecare lună, procesele naturale apar în corpul unei femei mature, care sunt însoțite de apariția menstruației. Majoritatea femeilor folosesc tampoane și tampoane în această perioadă, dar există un alt dispozitiv - cupa menstruală.

Oxigen unguent în timpul sarcinii

Minunat timp de așteptare pentru apariția de filmele de pe lume - acestea sunt cele mai tremuloase luni din viața viitorului mama. Pentru a proteja corpul feminin de bolile în timpul sarcinii, medicii recomandă adesea unguent oxolinic care poate reduce riscul unei potențiale amenințări și poate chiar proteja mama viitoare de SARS.

Crampe la nivelul membrelor în timpul sarcinii

În timp ce poartă un copil, multe femei se confruntă cu afecțiuni dureroase și neplăcute pe care nu le-au deranjat înainte. Crampele la nivelul membrelor sunt considerate a fi una dintre cele mai frecvente: în timpul sarcinii în perioadele târzii, aproape toate mamele care se așteaptă suferă de acestea.

Cum de a vindeca rapid niplurile într-o mamă care alăptează

Procesul de hrănire natural al unui nou-născut este un sacrament special pentru mama nou-făcut și copilul ei. Cu toate acestea, acest proces este adesea umbrite de crăpăturile la nivelul mamelonelor care au apărut într-o mamă care alăptează și care îi provoacă nu numai durere și disconfort, ci și multe alte probleme.

Durere în ombilic în timpul sarcinii

După ce o femeie află că este însărcinată, nu numai momente și gânduri mai plăcute, ci și probleme apar în viața ei. Acum, ea trebuie să monitorizeze cu atenție starea ei de sănătate, și chiar și un astfel de simptom inofensiv ca durerea în buric, în timpul sarcinii nu ar trebui să fie trecute cu vederea.

Este posibil să se alimenteze laptele matern cu ARVI

Perioada de sarcină și de naștere face corpul feminin slăbit, ca urmare a faptului că devine sensibil la agenți patogeni de boli infecțioase și inflamatorii. Unele surse literare indică imposibilitatea alăptării cu amețeli la o mamă tânără.

Ca urmare a cercetărilor moderne, sa constatat că alăptarea nu este numai interzisă, ci și recomandată în perioada de incidență a ARVI.

Beneficii pentru hrană

Exprimă beneficiile alăptării în timpul incidenței SARS sub forma unei liste mici care include următoarele elemente:

 • Copilul primește o doză în timp util de substanțe nutritive necesare dezvoltării armonioase a organelor și sistemelor;
 • Împreună cu laptele, o cantitate masivă de anticorpi protectoare la o infecție virală respiratorie intră în corpul nou-născutului;
 • Chiar și înțărcarea temporară de la mamă maternă conduce la formarea stagnării (lactostaza). Dacă stagnarea persistă o perioadă lungă de timp, atunci mama tânără riscă să obțină mastita.

Protecția hranei

Pentru a proteja corpul copiilor de contactul direct cu o infecție virală, tânăra mamă trebuie să respecte o serie de reguli restrictive:

 • Când este în contact cu un nou-născut, o femeie trebuie să poarte o mască de celuloză sau tifon, care ar trebui schimbată periodic. În plus, înainte de a schimba masca, lubrifiați cavitatea nazală cu unguent oxolinic, care contribuie la moartea particulelor virale;
 • Faceți curățenie zilnică umedă în zona de living și ventilați camera. În momentul aerisirii, copilul trebuie să fie protejat de posibilele curente;
 • O tânără mamă trebuie să-și spele mâna cu săpun înainte de fiecare contact cu bebelușul.

Dacă o femeie care alăptează practica decantează, atunci laptele matern este strict interzis să fiarbă. Acest produs nu este o sursă potențială de infecție pentru corpul unui copil.

tratament

Tratamentul unei friguri banale într-o femeie care alăptează se efectuează sub supravegherea unui specialist medical, deoarece mama care alăptează este responsabilă nu numai pentru sănătatea ei, ci și pentru sănătatea corpului copilului. Utilizarea medicamentelor antivirale este recomandabilă ca măsură preventivă, precum și în primele ore după apariția simptomelor la rece.

Un astfel de medicament popular Immunal poate provoca reacții alergice la un nou-născut, deci ar trebui să vă abțineți de la a lua acest medicament. Tratamentul femeilor care alăptează se efectuează în conformitate cu acest plan:

 1. Pentru prevenirea și tratamentul manifestărilor de infecție virală prin utilizarea medicamentului Grippheron. Acest remediu este îngropat 2-3 picături în fiecare pasaj nazal de 2-3 ori pe zi. Componenta activă a medicamentului este interferonul;
 2. Dacă o infecție bacteriană s-a asociat în procesul bolii virale, tânăra mamă va avea nevoie de un tratament antibiotic. Dacă antibioticul prescris este incompatibil cu alăptarea, se recomandă femeii să decanteze și să transfere temporar nou-născutului la formule de lapte artificial;
 3. În timpul perioadei de tratament este important cantitatea de lichid pe care îl bei. Volumul recomandat este de cel puțin 2 litri pe zi. Ceaiul din plante caldă cu gem de zmeură sau coacăze negre este util;
 4. Dacă, pe fondul unei răceli, temperatura corpului unei mame care alăptează a crescut, apoi, pentru ao reduce, utilizați medicamente antipiretice, cum ar fi Paracetamolul și Ibuprofenul. Aceste medicamente sunt sigure atât pentru mamă, cât și pentru copil;
 5. Tratamentul tusei la mamele care alăptează se efectuează prin medicamente mucolitice și expectorante. Lista fondurilor permise include Lasolvan și Ambroxol. Este strict interzisă utilizarea medicamentelor anti-tuse pe bază de bromhexin.

Pentru tratamentul bronșitelor la rece, este permisă utilizarea unor astfel de mijloace ca Bronhikum, Tussamag, Doctor Mama. Dacă o mamă care alăptează suferă de congestie nazală, picăturile și sprayurile vasoconstrictive vor ajuta la eliminarea edemului membranei mucoase (Galazoln, Naftizinum, Xilometazolin).

Durata de utilizare a acestor fonduri nu trebuie să depășească 5 zile la rând, deoarece acestea tind să fie dependente. Pentru a ameliora umflarea membranei mucoase a nasofaringelului și decontaminarea tractului respirator superior efectuați spălarea nazală. În acest scop, soluție adecvată de clorură de sodiu (sare) 0,9%.

Dacă o femeie care alăptează se confruntă cu o durere în gât, atunci poate utiliza soluția lui Lugol pentru a lubrifia pereții faringelui și amigdalelor. Medicamente cum ar fi Strepsils, Chlorhexidine, Sebidine, Iodinol au un puternic efect antiseptic. Înainte de a utiliza fiecare produs, este obligatorie consultarea unui medic.

Alăptarea pentru răceli: beneficiile sau răul

Ultima actualizare a articolului: 01/05/2019

O răceală poate surprinde o mamă care alăptează. Odată cu debutul timpului rece și în afara sezonului, riscul de răceală și de gripă este foarte mare. După ce au găsit primele simptome în sine, multe mame se panică și se tem să alăpteze copilul pentru ao proteja de boală. Dar este rezonabil?

Medicii sunt categoric împotriva încetării alăptării în timpul bolii materne, cu excepția cazului în care este necesară tratamentul cu medicamente care sunt contraindicate în timpul alăptării. Rece sunt de obicei cauzate de viruși și sunt sezoniere. În cazul unei infecții virale, tratamentul cu antibiotice nu se efectuează, cu excepția cazului în care sa aderat la o infecție bacteriană. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru a opri alăptarea.

Dacă trebuie să tratați boala cu antibiotice, spuneți medicului dumneavoastră că alăptați. Veți primi medicamente care sunt permise pentru admitere în perioada de lactație.

Laptele matern sau formula?

Mama laptelui este o sursă de nutrienți pentru copil, precum și o protecție imunologică puternică pentru corpul său. Laptele de lapte conține proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, aminoacizi, protejează corpul copiilor de bacterii, viruși datorită factorilor imunitari constituenți, promovează creșterea și dezvoltarea adecvată a organelor și sistemelor, deoarece conține hormoni specifici.

Formula pentru bebeluși, deși este aproape de compoziția laptelui matern, încă nu o poate înlocui complet. În înlocuitorii de lapte matern, nu există substanțe care să asigure protecție imună și niciun hormon de creștere.

Cu un transfer ascuțit al copilului la amestec, starea sa mentală și sistemul imunitar suferă, care au pierdut brusc sprijinul. În această perioadă, imunitatea copiilor neformată devine fără apărare împotriva atacului virusurilor și bacteriilor din exterior. Este foarte ușor să vă îmbolnăviți într-un astfel de moment: stresul de a pierde contactul cu mama și de alimentele neobișnuite reduce funcțiile de protecție ale corpului tânăr.

Mituri și legende

Există mai multe concepții greșite despre alăptarea în perioada de boală, ia în considerare cele mai frecvente:

 1. Bebelusul este infectat prin lapte.

Aceasta este o declarație falsă. Cu toții știm că frigul și gripa sunt transmise prin picături atunci când tuse, strănut, etc. Un traseu de transport mai puțin comun este contactul cu gospodăria, în care se produce o infecție prin obiecte de uz casnic contaminate (mâncăruri, mânere pentru uși, întrerupătoare) și strângerea de manete. Da, există boli în care virusul poate fi transmis copilului prin intermediul laptelui matern (HIV, Ebola, etc.), dar pentru răceli, doar laptele din virusul neutralizat de sistemul imunitar al mamei se găsește numai în lapte.

 1. Când temperatura corpului este ridicată, laptele "arde" și devine inadecvat pentru consumul uman.

Este, de asemenea, o ficțiune. Conform rezultatelor cercetării medicale, temperatura corporală nu afectează calitatea laptelui matern.

 1. Drogurile luate de mamă, ajung în lapte și pot dăuna copilului.

Acest lucru este absolut adevărat, dar nu trebuie să vă fie frică și să refuzați tratamentul. Există numeroase medicamente care pot fi combinate cu alăptarea. Chiar înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic.

În tratamentul răcelii, puteți folosi "metodele populare" care facilitează starea și sunt în siguranță pentru copil.

Cum să tratați răcelile și să combinați alăptarea?

Alăptarea pentru răceli se va efectua în programul obișnuit pentru copil. Dacă respectați măsurile preventive, puteți proteja copilul de infecție.

Cel mai adesea, corpul unei persoane sănătoase adulte se descurcă cu o răceală independentă, fără a folosi medicamente. Pentru a face acest lucru, trebuie să respectați repausul de pat și pacea minții, atunci sistemul imunitar se va descurca singur. Desigur, pentru mama unui copil să urmeze aceste recomandări este destul de dificilă și nu poate face fără ajutorul din afară.

Este necesar să se trateze o friză în timp util, iar metodele de tratament depind de simptome:

 1. Când crește temperatura, puteți bea o pilula cu paracetamol, este sigură pentru o mamă care alăptează.
 2. Puteți trata o răceală cu remedii folclorice: dacă sunteți îngrijorat de tuse și durere în gât, puteți ghemui cu mămăligă sau unt de salvie, beți lapte fierbinte și unt. Este mai bine să nu folosiți ceaiuri pe bază de plante și decoctări în interior, riscul de reacții alergice este ridicat.
 3. Puteți să luați siropuri de tuse în siguranță, dar numai după ce ați consultat un medic.
 4. Dacă aveți o răceală, spălați-vă nasul mai des cu soluție de sare sodică, care poate fi preparată acasă: dizolvați o lingură de sare și o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Puteți folosi și ceapă sau apă de usturoi pentru instilare. Preparatele farmaceutice pot fi aplicate Pinosol și Aquamaris.
 5. Nu uitați să consumați complet și să beți multe lichide.

Când tratamentul nu aduce scutire și starea se înrăutățește, apelați la un medic! Poate că aceasta nu este o răceală, ci o boală mai gravă.

Suspendați procesul de alăptare este necesar doar atunci când aveți nevoie de tratament grav. Medicul vă va avertiza despre acest lucru.

Urmăm măsurile de siguranță

În timpul înălțimii bolii, când este posibilă o infecție a celor din jur, este important să se ia măsuri pentru a elimina virusul pentru a vă proteja copilul și restul gospodăriei.

 • Este posibil să atrageți rude: lăsați bunicile, prietenele, nașii, surorile sau frații să rămână cu copilul, dar de această dată mama va lua inhalări, se va culca liniștit și va dormi mai bine.
 • Înainte de hrănire, spălați-vă sânii cu săpun, virușii ar putea să tuse sau să strănută pe ea. Cu același scop, schimbați frecvent lenjeria de corp, faceți un duș zilnic.
 • Ventilați apartamentul de câteva ori pe zi, faceți o curățare umedă, acordând o atenție deosebită mânerelor, comutatoarelor, tuburilor telefonice, telecomenzii TV. Pe aceste elemente se află concentrația maximă de virusuri și bacterii. De asemenea, curățați pe umerii rudelor. Exercitarea în timpul bolii este contraindicată.
 • Mâncați cu feluri de mâncare separate, pentru a nu infecta alți membri ai familiei.
 • Purtați o mască protectoare, nu o scoateți în timpul alimentării. Nu uitați să o schimbați sau să o ștergeți.
 • Stingeți și tuseți într-o batistă, nu pumn. Când tusim într-un pumn, virușii cu picături de saliva se așază pe pielea mâinilor noastre și în viitor le transferăm în diverse obiecte.
 • Când copilul a mâncat și a adormit, transferați-l într-o altă cameră ventilată înainte și odihniți-vă în camera dvs.
 • Este important să mențineți un contact strâns cu copilul, astfel încât să nu se simtă abandonat: în timp ce hrănește, îl lovește încet, vorbeste și cântă cântece, dacă este posibil. Doar nu uitați să purtați un bandaj de tifon.

  Tratați răcelile și exercițiile compatibile astăzi. Încetarea alăptării pentru sănătatea copilului va face mai mult rău decât o mică concentrație de medicamente care au intrat în organism cu lapte.

  Este posibil să se alimenteze un copil cu frig

  Copiii se îmbolnăvesc adesea și nu pot scăpa de el. Sistemul imunitar din copilărie nu este complet format, așa că va trebui să treacă prin toate etapele formării acestei imunități. Dar dacă o mamă care alăptează se îmbolnăvește? Cum de a fi atunci? Lăsați alăptarea sau continuați să vă hrăniți, dar nu sunteți tratat cu medicamente grave? Această întrebare este dificil de a da un răspuns clar. În orice caz, problemele ar trebui rezolvate împreună cu un pediatru și un terapeut. Este necesar să se cântărească argumentele pro și contra și să se înțeleagă dacă este cu adevărat necesar să se recurgă la antibiotice și alte medicamente care, odată ce se află în corpul copilului, nu vor avea un efect favorabil asupra funcționării organelor și sistemelor sale.

  Pot să-mi hrănesc bebelușul cu frigul mamei?

  Indiferent de modul în care femeile însărcinate și mamele care alăptează au grijă de ele însele, infecția poate să intre în organism încă în momentul cel mai inoportun. Sistemul imunitar al mamei viitoare și deja ținut este atât de slab încât orice virus se poate agăța. Toate forțele corpului au scopul de a purta un copil, ridicând-o și crescând-o. Corpul femeii este epuizat și devine vulnerabil. Pentru a nu vă îmbolnăviți în această perioadă crucială, ar trebui să încercați să nu luați vitamine, să mergeți mult și să nu mergeți în locuri publice. După cum știți: prevenirea este mult mai importantă și mai bună decât tratamentul.

  Pot să-mi hrănesc bebelușul cu frigul mamei? Aruncarea alăptării este necesară doar ca o ultimă soluție, atunci când trebuie să utilizați medicamente puternice, care, atunci când sunt injectate în lapte, pot dăuna sănătății copilului. Din nou, puteți opri temporar alăptarea, transferați bebelușul în hrana artificială și pompa de sân. După recuperare, reluați alăptarea. Rar, dar există cazuri în care tranziția inversă nu este posibilă din cauza refuzului copilului de a accepta sânul mamei. Dacă sa întâmplat acest lucru, nu este nimic de disperat. Nu trebuie să dai copilului o sticlă. Așteptați să-i fie foame și oferi lapte natural din propria sa producție.

  Este posibil să alăptați un copil cu frig?

  Dacă o mamă tânără este tratată pentru răceală cu remedii folclorice. De exemplu, plasați picioarele în apă caldă cu mustar, respirați peste cartofi sau îngropați sucul de sfeclă din nas. Nu afectează sănătatea copilului. Este posibil să se alăpteze un copil cu o răceală decide mama. Este clar că prin laptele din sistemul digestiv al copilului se pot obține droguri. În ceea ce privește infecția, de obicei nu este transmis prin lapte. Dacă mama este tratată cu remedii folclorice, ea poate continua să fie hrănită. Principalul lucru în timpul hrănirii este să purtați un bandaj de protecție și să nu respirați bacteriile pe copil.

  Ce poate fi tratat în timpul alăptării? Primul pas este să mergeți la medic și să clarificați lista medicamentelor aprobate. Până în prezent există multe medicamente de natură blândă care pot fi utilizate atât de nou-născuți, cât și de femei însărcinate, precum și de femei care alăptează.

  Clătiți nasul, gargara, picioarele în picioare sunt destul de sigure pentru o mamă care alăptează. Femeile insarcinate pot sa-si ghemuiasca si sa-si spele nasul, sunt strict interzise sa-si ridice picioarele. Deși există femei care participă la băi în timpul sarcinii, saune și se simt bine. Ramane doar sa invidieze sanatatea lor puternica.

  Se recomandă spălarea nasului cu "Aquamaris" sau "Dolphin". Puteți, de asemenea să săpați în nas "Grippferon", aloe, ceapă sau suc de sfeclă. Ceapa și sucul de sfeclă trebuie diluate cu apă.

  În ceea ce privește gargara. Se recomandă acest lucru prin "Aqualore" sau pur și simplu cu apă caldă fiartă cu sifon sau sare. De asemenea, decoctarea adecvată a mușețelului sau a cannabulei. Puteți face inhalări, adică să respirați fie peste cartofi, fierți în uniformă, fie pe o farfurie cu apă fierbinte, în care puteți arunca o mică bucată de balsam vietnamez "Zvezdochka". Recent, inhalatoarele au câștigat multă popularitate, atât în ​​tratamentul copiilor cât și al adulților. Puteți pune în ele ierburi, apă minerală și medicamente. Acest dispozitiv poate fi, de asemenea, utilizat în tratamentul mamelor care alăptează.

  Pot continua să-mi hrănesc bebelușul cu laptele matern atunci când mama mea are frig?

  Medicii recomandă în mod clar să nu se oprească hrănirea în caz de boală. Se explică pur și simplu. Până când se vor detecta simptomele unei răceli, poate dura destul de mult timp - până la trei zile. În această perioadă, bebelușul va avea timp să obțină toți agenții patogeni. Cu toate acestea, anticorpi împotriva lor vor intra în corpul său, care va oferi protecție împotriva complicațiilor ulterioare. Astfel, natura însăși a pus totul în locul ei. Dacă vă lipsiți copilul de lapte, lăsați-l neprotejat împotriva virușilor.

  În plus, ar trebui să se țină seama de faptul că copilul la fiecare pas ascunde diferite bacterii. Este imposibil să-l izolezi complet de ei! Și laptele matern este cel mai bun ajutor pentru crearea unei imunități puternice. Agenții cauzali ai bolii vor fi primii dușmani cu care corpul copilului va lupta. Prin urmare, alăptarea cu răceli este nu numai sigură, ci și utilă. Acest lucru se poate face chiar și la temperaturi ridicate, cu condiția ca mama să aibă suficientă forță.

  Un motiv atât de important pentru a nu opri hrănirea este stresul pe care îl va avea un copil înțărcat în mod inevitabil. Înlocuirea laptelui matern cu un amestec uscat va reduce drastic imunitatea acestuia. Este posibil să existe riscul unor complicații grave. Pentru dezvoltarea naturală a copilului este nevoie doar de încrederea că mama este mereu acolo, iar respingerea alăptării poate afecta grav acest lucru. La urma urmei, starea psihologică este direct legată de fizic!

  De asemenea, trebuie avut în vedere că frigul, în medie, durează de la trei zile la o săptămână. Este foarte important să luăm în serios boala. Faptul că laptele nu infectează un copil nu înseamnă că se poate aborda ușor tratamentul. Mai repede mama recuperează, cu atât mai bine pentru copil. În plus, tratamentul prompt și adecvat este o garanție a absenței complicațiilor care pot fi mai periculoase decât răceala obișnuită.

  Prin urmare, prima dvs. sarcină este de a face totul pentru a face față bolii în cel mai scurt timp posibil și a vă restabili puterea.

  Regulile comportamentului mamei în caz de boală

  Ce ar trebui să facă mama pentru a împiedica frigul ei să afecteze copilul? Trebuie doar să urmați câteva reguli simple care vă vor ajuta să depășiți dificultățile cele mai dureroase:

  • acordați o atenție deosebită igienei personale: faceți zilnic un duș sau o baie, spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian cât mai des posibil;
  • purtați o mască respiratorie și utilizați un unguent oxolinic;
  • curățați umed în fiecare zi;
  • Ventilați camera cât mai des posibil.

  Amintiți-vă că probabilitatea de a contracta picăturile aeropurtate este mult mai mare decât atunci când alăptați. Și astfel de acțiuni vă vor ajuta să scăpați de viruși mai eficient decât să înțărcați un copil de la sân.

  Nu trebuie să faceți nici o manipulare cu laptele matern. Nu este necesar să se decanteze sau să se fiarbă, astfel încât va pierde nu numai proprietățile sale benefice, ci și va înceta să mai fie protejată de boală. Doar hrăniți copilul în condițiile naturale la care este obișnuit, fără a crea situații stresante. Astfel, reduceți foarte mult riscul de infectare a copilului, precum și apariția complicațiilor după boală.

  Cum se trateaza racelile cu HB?

  Dacă sunteți alăptați, este recomandabil să fiți tratat exclusiv cu remedii folclorice, fără a recurge la medicamente. Această metodă va fi mai lungă, dar în același timp este mult mai sigură. Deci, atunci când aveți o raceală pe HBs, puteți:

  • faceți băi de picioare și folosiți aromoterapia;
  • bea ceaiuri și decocții de mușețel, calendula, tei și alte ierburi utile (cu condiția să nu existe alergie);
  • face suc de ceapă și se utilizează ca picături nazale;
  • prin inhalare cu soluție salină și apă minerală, fără a recurge la medicamente;
  • respirați aburi;
  • bea lapte cald cu miere;
  • spălați gâtul cu sifon și iod.

  Temperatura nu trebuie să coboare, dacă nu depășește 38◦, deoarece aceasta este o reacție protectoare a corpului. Dacă este posibil să lăsați copilul cu soțul sau cu mama, să se culce liniștit, să doarmă. La urma urmei, o frig exacerbează toate bolile cronice pe care le are o persoană. Odihna va ajuta doar organismul sa continue sa lupte impotriva bolii. Și cu cât mai devreme te îmbogăți, cu atât mai bine pentru copilul tău și întreaga familie.

  De asemenea, medicamentele pot fi utilizate, dar acest lucru ar trebui făcut numai după consultarea unui medic. Citiți cu atenție instrucțiunile pentru fiecare medicament și, în orice caz, nu riscați dacă există contraindicații pentru alăptare.

  În ciuda părerii medicilor că laptele nu este un purtător al răcelii comune, urmăriți-vă îndeaproape copilul în perioada bolii. Dacă observați semne care indică boli, luați imediat măsuri convenite cu medicul dumneavoastră. La o vârstă atât de mică, orice boală poate fi destul de periculoasă pentru un copil.

  Prevenirea este cea mai bună apărare.

  Dacă sunteți mama unui copil, imunitatea dvs. nu este întărită în întregime după naștere. Deci, ar trebui să fii extrem de atent la problemele de prevenire. În această perioadă, vă puteți îmbolnăvi de la orice pescaj sau vă puteți infecta de la cineva la plimbare. Prin urmare, imediat după nașterea copilului, începeți să vă consolidați imunitatea. Alegeți o dietă fortificată și sănătoasă, includeți cât mai mult în dietă când alăptați fructele și legumele, mai mult timp în aerul proaspăt.

  Dacă medicul a simțit că aveți deja experiență fizică, nu neglijați încărcarea. În toamnă și primăvară, corpul este mai predispus la răceli, dar ar trebui să acordați atenție măsurilor preventive pe tot parcursul anului. La urma urmei, pentru un copil o mamă sănătoasă și fericită este cel mai bun asistent în cunoașterea și explorarea acestei lumi dificile.

  Pot să mă alăptez cu o răceală

  Suntem toți o parte a unei societăți mari care interacționează cu lumea exterioară și poate deveni victimă a infecțiilor virale. De asemenea, o persoană este mai des infectată în primăvară, când corpul este slab sau în toamnă din cauza umidității, a frigului și a îmbrăcămintei necorespunzătoare. În aceste sezoane, șansa de a deveni infectată crește dramatic dacă imunitatea este slabă. Dacă mama se îmbolnăvește, este posibil să se alăpteze cu o răceală?

  O răceală este întotdeauna un fenomen neplăcut, și mai ales când aveți un copil în brațe care necesită alimente sănătoase, activitate fizică, mângâiere și căldură. Principala preocupare a mamei în timpul frigului, astfel încât copilul să nu devină infectat. Pentru a face acest lucru, purtați un bandaj de tifon, lubrifiați nasul cu unguent oxolinic, tuse și strănutați într-o batistă.

  În nici un caz nu este necesar pentru perioada de boală să se izoleze copilul de la mamă. Acesta va fi un stres uriaș pentru ambele, iar imunitatea copilului poate fi redusă foarte mult din cauza acestei situații. Mai mult, nu trebuie să excomunicați copilul în timpul alăptării în această perioadă. Dar multe mame se tem atât de mult încât fiul lor sau dotsya se pot îmbolnăvi, încât întrerup comunicarea cu el, inclusiv hrănirea cu laptele matern.

  Cunoscând aceste trăsături ale comportamentului tipic al mamei, medicii avertizează imediat că, în timpul bolii sau frigului, copilul lor nu ar trebui să fie protejat de ei înșiși și de la alăptare. Medicii afirmă, de asemenea, că frigul mamei nu afectează laptele, chiar dacă are febră.

  Laptele nu este un purtător al infecției și mama poate continua să se hrănească în siguranță și nici măcar să nu-și facă griji. Principalul lucru este ca femeia să aibă încredere că ea se va recupera în curând și că copilul nu o va lua de la ea, deoarece gândurile trebuie trimise în direcția cea bună.

  Ce dă laptele copilului?

  Mamele tinere fac deseori lucruri inutile, pierzând timpul: exprimă laptele de la piept, fierbește-l, răcește-l și apoi îl hrănesc copilului. Dar când laptele fierbinte își pierde proprietățile benefice și aduce copilului un beneficiu mult mai mic.

  Laptele matern conține proteine, grăsimi, vitamine, oligoelemente, carbohidrați și anticorpi care protejează copilul de paraziți, bacterii, infecții și îmbunătățește imunitatea. Deoarece laptele matern nu poate fi înlocuit de altceva, cu atât este mai uscat amestecul.

  Fiecare mamă trebuie să-și amintească faptul că este imposibil să se izoleze copilul de toate infecțiile și bacteriile, de la alte persoane care sunt purtători ai acestor infecții. Mediul și societatea stimulează creșterea imunității copilului.

  Numai după ce ați trecut toate obstacolele, imunitatea fiicei sau a fiului dumneavoastră va fi ridicată și va fi capabilă să reziste la orice boală. În primii 3-4 ani, sănătatea copilului este întărită, iar mama nu o va putea proteja de toate infecțiile, dar acest lucru nu este chiar necesar.

  Cum să nu infectezi un copil?

  Există câteva sfaturi pentru a ajuta la reducerea riscului de a contracta un copil atunci când mama este bolnavă:

  • Luați zilnic un duș sau o baie, spălați adesea mâinile cu săpun și apă.
  • Purtați o mască (cu o schimbare la fiecare 2 ore) și împrășați nasul cu un unguent oxolinic.
  • Înainte de curățarea zilnică a încăperii.
  • Deseori ventilați apartamentul în care se află pacientul.

  De asemenea, este necesar să cunoaștem pentru fiecare mamă că perioada în care poate infecta un copil durează 5-7 zile de la debutul bolii. Dacă nu se simte bine, trebuie să acordați atenție stării copilului. Trebuie să urmați apetitul copilului, activitatea acestuia și somnul. Dacă copilul sa îmbolnăvit, a devenit lent sau, dimpotrivă, este prea activ, atunci probabil că a prins deja infecția și aceasta este prima reacție a organismului său la agentul patogen.

  Dacă simptomele mamei se agravează și se simte rău, trebuie să vadă un medic pentru tratament. În acest caz, este necesar ca medicul să fie informat că alăptează copilul, iar medicul va prescrie medicamentele care nu afectează starea laptelui matern. Chiar dacă niște rămășițe de droguri intră în lapte, nu este atât de groaznic încât să-l priveze pe copil de dieta obișnuită, care are proprietăți vindecătoare și protejează corpul copilului.

  Există, desigur, medicamente supertoxice, după adoptarea cărora este strict interzisă hrănirea copilului. Dar acestea sunt medicamentele care sunt infectate cu HIV, persoanele cu tuberculoză și pacienții cu cancer. Dar dacă este doar o răceală sau ARVI, atunci medicamentele pe care le ia mama nu sunt atât de dăunătoare și toxice pentru a proteja copilul de laptele matern.

  Puteți alăpta la o temperatură

  Chiar și la temperaturi înalte, cu slăbiciune puternică, este necesar să se alăpteze bebelușul, soțul sau mama să aducă o fiică sau fiu și să o atașeze la sân. Dar dacă mama se simte groaznică, atunci laptele trebuie să fie drenat și să nu fiarbă pentru a alimenta bebelușul cu o lingură, o ceașcă sau o seringă fără ac (acest lucru ar trebui să fie ajutat de soț, de mamă sau de alte rude apropiate).

  Dacă mama încă nu mai alaptează, atunci trebuie să continue alăptarea atunci când se simte bine. Dacă mama a ratat de la două furaje și până la două zile, atunci va fi ușor să restabiliți hrănirea. Corpul mamei și al copilului este adoptat rapid. Dar, dacă este vorba de câteva luni, este posibil ca copilul să nu vrea să ia sânul, chiar dacă mama își întoarce laptele.

  Dar dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci nu ar trebui să fii supărat, înseamnă că este momentul să-l înțepați pe copil. Dacă nu vine acest timp și copilul nu este pregătit pentru înțărcare - atunci va cere sânul, indiferent de ce se întâmplă. La urma urmei, doar pentru că nu se întâmplă nimic.

  Dacă nu sunteți sigur (ă) dacă hrăniți bebelușul cu lapte sau nu și ce să tratați în timpul frigului, puteți merge întotdeauna la spital sau puteți apela la medic pentru o casă și acesta va face diagnosticul corect și vă va oferi toate recomandările privind hrănirea și tratamentul corect al bolii.

  Rudele ar trebui să-l ajute pe mama când este bolnavă, așa cum puteți vedea în ce stare se află. Dar trebuie să-i arăți copilului că mama este mereu acolo, să-i lași copilul să-i lovească pe cap, să-i vorbească și să cânte cântecele la care este obișnuit.

  Acest lucru este foarte important pentru pacea copilului și a femeii însăși. Este întotdeauna util să vă amintiți că orice boală poate fi câștigată rapid, dacă în inima voastră aveți dragoste și bunătate și în jurul atmosferei de căldură, sensibilitate și confort.

  Ar trebui să alăptez un copil cu nas rece și curbat

  Femeile care alăptează suferă destul de des de boli respiratorii, ceea ce se explică prin reducerea imunității. Simptomele mamei care alăptează în mod obișnuit, nu știu dacă să alăpteze cu o răceală sau să transfere temporar copilul la amestecul de lapte. Mulți medici recomandă să continue alăptarea, dar luați măsuri de precauție pentru a nu infecta copilul.

  Lapte matern sau amestec

  Alăptarea este mai preferabilă pentru copil decât formulele de lapte. Cu laptele matern, bebelușul primește anticorpi pentru multe boli, astfel încât în ​​primele luni de viață el este protejat de infecții. Se recomandă hrănirea bebelușilor la cerere și nu la oră, așa cum sa întâmplat înainte.

  Formulele de lapte sunt introduse în alimentația sugarului dacă mama are lapte matern scăzut sau copilul nu câștigă bine în greutate. Motivul transferului la hrană artificială sunt bolile infecțioase grave ale mamei, care necesită tratament cu antibiotice și alte medicamente puternice.

  Bebelușii care au primit lapte matern timp de cel puțin un an sunt mai rezistenți la boli infecțioase și la stres. Se crede că cu cât copilul este alăptat mai mult, cu atât imunitatea este mai puternică.

  Hrănirea artificială a copilului trebuie coordonată cu pediatrul.

  Protecția copiilor

  Alăptarea pentru bolile respiratorii poate fi continuată. Frigul comun nu este o contraindicație pentru HS. Uneori, bebelușii nu doresc să ia sânul, mai ales dacă mama are febră. Acest lucru se poate datora temperaturii neobișnuit de ridicate a laptelui, caz în care se recomandă să-l exprime și să-l dați din sticlă.

  Este foarte important ca o femeie să continue să alăpteze, deoarece nu există o hrană mai bună pentru un copil. În plus, împreună cu alimentele, miezul primește anticorpi împotriva bolilor care ajută la rezistența la răceală.

  Pentru a minimiza riscul de contractare a unui copil, trebuie respectate următoarele recomandări:

  • Înainte de fiecare mâncare mama ar trebui să pună un bandaj de tifon pe fața ei. După ce a hrănit copilul, se spală cu săpun de rufe, se usucă și se călcăiește pe ambele părți cu fier.
  • Înainte de a hrăni copilul trebuie să poarte haine curate.
  • Mamele care alăptează trebuie să-și spele frecvent mâinile și să-și spele fața. Acest lucru trebuie făcut înainte de fiecare hrană și îmbrăcare a copilului.
  • Sânii înainte de hrănire spălat cu apă fiartă și ștergeți uscat.

  Când alăptarea trebuie să încerce să nu respire la copil. Nu-l săruta sau se apleacă aproape de fața lui.

  În momentul bolii mamei, cineva din familie, tată sau bunica poate avea grijă de copil.

  Cum să tratăți o răceală când alăptați

  Când tuse, nas înfundat și dureri în gât, tratamentul trebuie să înceapă cât mai curând posibil. Preferința este acordată medicamentelor sigure. Se pot utiliza medicamente pe bază de ingrediente pe bază de plante, dar numai dacă nu există alergii. Tratamentul este de dorit să se coordoneze cu un pediatru sau terapeut.

  • La temperaturi ridicate, o femeie care alăptează poate lua medicamente pe bază de paracetamol de 3-4 ori pe zi, acestea fiind sigure pentru copii.
  • La primele semne ale bolii ar trebui să fie picurare în nas interferon sau utilizarea lumanari Viferon. Aceste medicamente nu au un efect negativ asupra sugarului.
  • Mama care alăptează trebuie să bea mai mult. Se preferă compoturile, băuturile din fructe și apa minerală, cu gaze prealabile. Băutura trebuie încălzită la o temperatură confortabilă.
  • Cu o răceală este util să vă ridicați picioarele înainte de culcare. Pudră de muștar sau ulei esențial de eucalipt se adaugă în apă. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 40 de grade.
  • Inhalarea prin aburi va ajuta la vindecarea rapidă a răcelii. Mai ales bun pentru a le purta cu un nas înfundat și dureri în gât. Pentru inhalarea aburilor folosind cartofi fierti sau un decoct de crengi de eucalipt. Ei își pleacă capul pe o cratiță cu bulion și inspiră vaporii timp de 20 de minute. Trebuie să aveți grijă ca există riscul de arsuri.
  • Nasul poate fi instilat cu orice picătură pe bază de xilometazolină. Dar nu abuzați de picăturile vasoconstrictoare. Cu utilizare prelungită și necontrolată, mucoasa devine mai subțire și nasul curge crește.
  • Mama care alăptează poate fi frecată. Astfel de proceduri sunt permise numai dacă temperatura corpului rămâne normală. Pentru frecare folosiți capra sau grăsimea de badger. Unguentul terpentin poate fi utilizat, dar nu trebuie aplicat pe piept.
  • Reducerea temperaturii va ajuta la decocarea ierburilor. Brevete de flori de flori de zmeură și tei. Trebuie avut în vedere faptul că aceste decoctări au un efect diuretic. După aplicarea acestora, o femeie care alăptează poate simți lapte.
  • Pe un grătar frecați ceapa, turnați ceapa într-un borcan și folosiți-o pentru inhalare. Inhalați vaporii la fiecare 5 minute.
  • Poți să pui praf de muștar uscat pe șosete pentru noapte. Dar trebuie să vă asigurați că picioarele sunt complet uscate, altfel ar putea exista arsuri.
  • Suc de sfeclă sau morcov, diluat cu apă caldă, este instilat în nas.
  • Se recomandă de câteva ori pe zi să se dizolve untul, amestecat în jumătate cu miere și suc de aloe.

  Pentru răceli, laptele cald cu sifon și miere este bun. Laptele ia grăsime, înglobează mai bine gâtul și elimină iritarea. În cazul în care laptele este non-gras, apoi, în plus față de bicarbonat de sodiu și miere, ½ linguriță de unt este adăugat la ea.

  Cu o durere în gât pe gât se pot pune comprese de încălzire de vodcă, diluate la jumătate cu apă fierbinte.

  Ar trebui să nu mai hrănesc

  Nu este nevoie să opriți alăptarea în timpul frigului. Singura cerință este ca o femeie să nu sărute, în timp ce hrănește, un copil și să vorbească cu el. Medicii recomandă ca o femeie bolnavă în această perioadă să respecte cu atenție igiena.

  Este posibil să vorbim despre oprirea alăptării numai dacă starea femeii sa deteriorat brusc și este necesară utilizarea antibioticelor puternice. Dar, uneori, chiar și luarea de medicamente antibacteriene nu este o contraindicație pentru HB. Există multe medicamente sistemice care nu pătrund în laptele matern și nu au un efect negativ asupra copilului.

  Puteți începe să luați antibiotice numai conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Este strict interzisă depășirea dozei sau modificarea independentă a duratei tratamentului.

  Dacă, datorită bolii, alăptarea a trebuit să fie abandonată temporar, medicul pediatru vă va sfătui cu privire la formulele pentru sugari, care ar trebui să fie hrănite copilului în această perioadă. O femeie care alăptează trebuie să decanteze sânii de mai multe ori pe zi pentru a menține alăptarea și a relua HB după recuperare.

  Dacă mama sa îmbolnăvit. Pot alăpta?

  Boala mamei și alăptarea. Conservarea alăptării în bolile unei mame care alăptează

  Este adesea cazul în care în timpul perioadei de alăptare mama se confruntă cu una sau alta stare generală de rău, se simte rău, se confruntă cu necesitatea de a lua medicamente. Cum să fii în această situație? Cum să organizați în mod corespunzător hrănirea, astfel încât să nu dăuneze copilului?

  Motivele pentru care o mamă care alăptează poate fi nesănătoasă pot fi împărțite în trei grupuri principale: exacerbări ale bolilor cronice, infecții virale acute și infecții bacteriene acute. Tactica de hrănire va depinde de care dintre aceste motive au cauzat boala mamei.

  În orice caz, apariția contraindicațiilor pentru alăptarea continuă este justificată de faptul că, într-o serie de boli, patogenii sau toxinele lor pot pătrunde în sângele mamei bolnave și, prin urmare, în laptele matern, contribuind astfel la apariția bolii la copil. O altă condiție prealabilă care poate complica alăptarea este necesitatea ca o mamă care alăptează să ia medicamente în timpul bolii, care sunt nedorite sau contraindicate direct la copii mici din cauza toxicității lor.

  Luați în considerare fiecare din situațiile posibile.

  Boala acută de hrănire a sânilor

  Atunci când apar semne de boală acută, mai întâi trebuie să protejezi copilul de riscul de infectare cu picături de aer (dacă mama strănută, tuse, respira pur și simplu pe copil). În cea mai mare măsură, aceasta se aplică infecțiilor virale și bacteriene respiratorii. Este recomandabil să se izoleze mama nou-născutului la primele semne ale bolii. În cazurile în care izolarea nu este posibilă, patul bebelușului trebuie așezat cât mai departe de patul mamei.

  Următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să consultați medicul și să efectuați un test de laborator (sânge complet).

  Dacă boala mamei este o infecție virală sau bacteriană respiratorie (ARI), izolarea temporară în timpul somnului și ventilația obișnuită a încăperilor vor fi suficiente pentru a preveni infectarea copilului. Virușii (ei sunt majoritatea covârșitoare a cazurilor sunt agenți cauzali ai bolii) sunt foarte volatili și pot fi ușor îndepărtați din cameră în timpul ventilației. Pentru a spori efectul aerisirii, puteți folosi proprietățile antivirale ale usturoiului. Phytoncidele conținute în acesta (substanțe mirositoare volatile care au un efect devastator asupra virușilor) sunt foarte eficiente împotriva multor viruși. Se recomandă să coajați câteva cuișoare de usturoi, să le zdrobiți și să le puneți în jurul patului. Puteți aranja câteva vase mici cu pasta de usturoi obținută pe noptieră, schimbând masa în imediata apropiere a copilului. Usturoiul trebuie schimbat de cel puțin trei ori pe zi, deoarece uleiurile esențiale care conțin producția volatilă se evaporă foarte repede.

  Este necesar să se alimenteze și să se îngrijească copilul numai într-o tifon în patru straturi sau într-un pansament de unică folosință și trebuie schimbat la fiecare 2-3 ore.

  Pentru prevenirea ARD la un copil, puteți folosi o lampă bactericidă (ultravioletă), o puteți pune în camera în care se află bebelușul și o porniți 4-10 minute de 4-5 ori pe zi.

  În majoritatea covârșitoare a cazurilor, în cazul infecțiilor respiratorii acute, alăptarea nu este contraindicată. Trebuie remarcat și faptul că în timpul bolii din corpul mamei s-au produs anticorpi de protecție împotriva agentului patogen care a provocat boala. Acești anticorpi sunt transmiși copilului și servesc drept protecție pentru el.

  După examinarea mamei de către medicul curant, efectuarea testelor de laborator și prescrierea tratamentului de care are nevoie, trebuie să consultați medicul pediatru. După cum știți, multe medicamente pătrund în laptele matern, deși în concentrații foarte mici, și nu toate sunt inofensive pentru copil. De regulă, prescrierea tratamentului ia în considerare faptul că pacientul alăptează, prin urmare, abordarea în alegerea medicamentelor este deosebit de atentă. Dar, totuși, nu va fi inutil să auziți opinia medicului pediatru cu privire la posibilitatea și siguranța copilului de a continua alăptarea în timp ce iau fiecare dintre medicamentele prescrise.

  Adesea, dacă starea mamelor care alăptează este satisfăcătoare, cu răceli, este posibil să se renunțe la utilizarea de remedii pe bază de plante - diverse ceaiuri medicinale, tincturi și amestecuri. Foarte eficiente medicamente homeopatice care nu sunt contraindicate la alăptare.

  Este întotdeauna necesar să rețineți că utilizarea oricărui medicament de către mamă poate provoca alergii la copil. În special, este necesar să se acorde atenție acestui fapt dacă există persoane din familie care suferă de una sau alta boală alergică - astm bronșic, eczemă, rinită alergică etc. În orice caz (și în cazurile cu ereditate împovărat de boli alergice, în special), ar trebui să se acorde prioritate medicamentelor cu cât mai puține componente posibil. Cel mai mare număr de complicații alergice apare atunci când se utilizează medicamente combinate.

  Acordați atenție măsurii în care un anumit medicament intră în lapte - este indicat întotdeauna în adnotare. Dacă este posibil, opriți alegerea preparatelor locale - aerosoli, inhalări, unguente, clătiri.

  Atunci când temperatura corpului crește, este mai bine să utilizați medicamente antipiretice pe bază de paracetamol - nu este contraindicat chiar și celor mai mici copii și este inofensiv în acea concentrație nesemnificativă în care pătrunde în lapte atunci când este administrat oral.

  Uneori, ceaiurile din plante pot fi destul de eficiente, iar utilizarea medicamentelor nu este necesară, dar plantele medicinale ar trebui, de asemenea, să fie prescrise de un medic. El va confirma compatibilitatea primirii lor cu alaptatul.

  O atenție deosebită ar trebui acordată cazurilor în care numirea antibioticelor este necesară pentru tratamentul unei mame care alăptează. Nu toate dintre ele penetrează în mod egal în laptele matern și nu toate antibioticele au, în mod egal, un efect nedorit asupra corpului copilului. Cel mai pronunțat efect secundar al terapiei antibiotice în curs de desfășurare este dezechilibrul echilibrului microbian intestinal - disbacterioza. Cu toate acestea, unele grupuri de antibiotice au un efect mai pronunțat asupra microflorei intestinale, în timp ce altele acționează mai puțin. Desigur, atunci când alegeți un antibiotic pentru tratamentul unei mame care alăptează, medicul va prefera pe cei care penetrează laptele într-o măsură mai mică și cei care sunt mai puțin agresivi față de microflora intestinală sănătoasă.

  Există cazuri în care mama trebuie să ia antibiotice, scopul căruia este extrem de nedorit pentru copil. De exemplu, unele dintre aminoglicozide au efecte secundare cum ar fi pierderea auzului, afectarea funcției renale. Se remarcă mai ales că aceste reacții adverse pot apărea atunci când sunt expuse corpului nou-născutului. În cazul în care este imposibil să se facă fără numirea unuia dintre aceste antibiotice, se decide problema refuzului temporar al alăptării.

  În special, este necesar să se reziste la astfel de infecții frecvente, din păcate, ca mastita purulentă (inflamația glandei mamare). Deși această boală nu se aplică contraindicațiilor absolute la alăptarea din partea mamei, trebuie luată cu mare atenție pentru a continua hrănirea. Faptul este că unul dintre cei mai răspândiți agenți patogeni ai acestei boli grave este Staphylococcus aureus. În prezența unei focalizări a inflamației purulente în glanda mamară, laptele este aproape întotdeauna infectat de acesta. În consecință, primind lapte de la o mamă care suferă de această boală, copilul este cumva infectat cu Staphylococcus aureus, care în sine este nedorit. În plus, în tratamentul mastitei purulente, se utilizează medicamente antibacteriene care pătrund în lapte la maxim (pentru a avea un efect terapeutic asupra focarului inflamator). Astfel, copilul nu este numai la risc de infecție cu un microorganism care poate provoca infecții purulente la copilul însuși și poate provoca o alergizare destul de pronunțată a corpului, dar primește de asemenea medicamente extrem de concentrate care sunt departe de a fi în siguranță pentru el. De aceea, în timpul dezvoltării mastitei purulente, medicii obstetrici-ginecologi și pediatrii cel mai adesea hotărăsc transferul temporar al copilului în hrana artificială.

  În același timp, o mamă tânără este recomandată să efectueze regulat (în timpul zilei la fiecare 3 ore, noaptea la fiecare 5 ore) exprimarea laptelui pentru a păstra posibilitatea reluării alăptării.

  Modul este important!
  Dacă o mamă care alăptează se îmbolnăvește, în plus față de toate măsurile enumerate mai sus, ea ar trebui să acorde o atenție deosebită regimului ei, astfel încât sarcina crescută pe corpul ei să nu ducă la o reducere a cantității de lapte produs. Regimul zilei ei ar trebui să fie cât mai blând posibil: o mamă bolnavă ar trebui să aibă suficient timp să doarmă, ar trebui să fie protejată de treburile casnice, permițându-i corpului să depășească boala în cel mai scurt timp posibil.

  Toate măsurile terapeutice trebuie efectuate sub supravegherea unui medic, mai ales dacă boala a apărut în prima lună și jumătate după naștere, deoarece în această perioadă corpul femeii este cel mai vulnerabil și multe boli pot apărea cu complicații. De asemenea, nu este înțelept să refuzați complet tratamentul cu medicamente, atunci când nevoia pentru acest lucru este mare. Doar medicul poate evalua gravitatea stării de boală a mamei și poate face o concluzie cu privire la posibilitățile de tratament.

  Exacerbarea bolilor cronice în timpul alăptării

  În cazul în care indispoziția este cauzată de o exacerbare a unei boli cronice, cum ar fi amigdalita, sinuzită, bronșită, gastrită, de obicei nu există contraindicații pentru continuarea alăptării. Starea mamei poate varia de la destul de satisfăcătoare la moderată, dar agravarea nu reprezintă o amenințare directă pentru copil. Bolile cronice în afara stadiului acut sunt un proces destul de lent, în multe cazuri manifestările și semnele de laborator ale bolii sunt absente. Atunci când apare o exacerbare, procesul este activat, totuși, rolul esențial îl are faptul că imunitatea mamei se află într-o stare de tensiune datorită "cunoștinței" de lungă durată cu cauza bolii și nu permite ca procesul să devină general, generalizat. Procesul este localizat în organul care suferă de acesta, respectiv, și agentul patogen (dacă există) în sânge și laptele nu penetrează.

  Dintre toate bolile infecțioase cronice existente, doar patru infecții pot deveni un obstacol în calea atașării sânilor. Acestea sunt tuberculoza activa, HIV, hepatita virala B si C, sifilis. Este adevărat că nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea dacă detectarea uneia dintre aceste infecții la mamă este o contraindicație absolută a alăptării sau nu. Există riscul infectării unui copil cu oricare dintre aceste infecții, astfel că problema este de obicei rezolvată pentru a nu renunța la alimentația dificilă.

  Orice altă infecție virală sau bacteriană cronică nu este o contraindicație pentru atașamentul toracic.

  Datorită faptului că mama și copilul ei sunt în contact strâns, orice boală infecțioasă a mamei reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății copilului. Prin urmare, cea mai bună prevenire a bolilor infecțioase la un copil este prevenirea acestor boli la mamă.

  Top