Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
TEMPERATURĂ 37-37,5 DESPRE 4 LUNI
2 Clinici
Cum să scapi de mușchi în gât la un adult
3 Profilaxie
Ibuprofen - instrucțiuni de utilizare, recenzii, analogi și forme de eliberare (comprimate 200 mg și 400 mg, supozitoare 60 mg, gel și unguent 5%, sirop) pentru tratamentul inflamației și căldură la adulți, copii și în timpul sarcinii
Image
Principal // Bronșită

Laringita poate fi vindecată fără antibiotice


Da, am urcat laringita, fiica mea a apărut azi tătar, nu prea mult, dar a latrat. Nu există tempo, poate 37, dar până acum este normal. Doctor numai mâine. Prompt fără antibiotice cineva vindecat laringita? Am avut-o, dar am fost tratați cu antibiotice, dar atunci totul a fost foarte rău, ritmul a fost foarte mare. Acum nu este așa, dar este necesar ca un hack să hack la rădăcină. Am totul în principiu pentru tratament. Cum ai tratat? Și dacă nu ai AB, care a fost tratamentul?

am tratat fără antibiotice, principalul lucru nu este să fugăm, să respiram o mulțime de soluție fizică, să bem multă anti-gestamină, și întotdeauna Pulmicort ar trebui să fie doar pentru

Am tratat fără ab. Băutură alcalină și inhalare.

Numai antibiotic! Laringita este periculoasa pentru copiii cu varsta sub 4 ani, o crupa falsa se poate dezvolta, nepoata mea a avut recent un lucru atat de periculos, o fetita are 3 ani si 3 luni, doar agenti hormonal si antialergic au luat un atac si acum sunt tratati cu antibiotice.

În general, rezumă cele de mai sus:

Laringita este o consecință a infecției virale. de îndată ce fiica a tras virusul (nu este înclinată la laringită, iar fiul a mers la mine - are un gunoi obișnuit). Fiul imediat a început să dea tsitovir. Consumul constant și clătirea nasului cu Norinin, urmată de suflarea completă, dacă începe edemul - rhinonorm (dar numai în cazul congestiei). De două ori pe zi, picături de gripă. Dacă nu există temperatură - băi fierbinți în fiecare zi - am un duș. Am turnat apă acolo să se înalțe. Acolo am pus un bazin mare. Am pus copilul pe el în fund în apă destul de fierbinte (ușa la baie este închisă). picura ulei de lavanda sau eucalipt pentru a respira - asa ca timp de 15 minute, astfel incat sa se incalzeasca. Am înfășurat copilul în câteva straturi de prosoape: ÎNCEPÂND CU Cel mai subțire, pe cap, o pălărie. atunci trebuie să scoateți ușor straturile de umectare - astfel încât copilul să se răcească GRADUALLY (răcirea rapidă poate agrava totul), schimbați capacul până când se oprește transpirația. Eu am descris cum să lupt împotriva virusului - sursa problemei noastre. A doua problemă este spasmul, edemul (spasmul și edemul îndepărtează de asemenea băile - numai aceste băi m-au salvat de la crupă ca și copil - îmi amintesc cât de înfricoșător este atunci când nu există aer).

Și a treia este adăugarea unei infecții bacteriene. Pentru a preveni impunerea unei infecții bacteriene - folosesc sexttag - un bacteriofag cu spectru larg (este un virus sigur pentru oameni - dușmanul biologic al bacteriilor - îl devorează literalmente). I-am turnat în nebulizator. Acolo dintr-un spasm - am picurare berodual - de 4 ori pe zi. Bacteriofagul după spălarea cu rinin este introdus în gură și în gât.

Și siropuri - Erespal ca antiinflamator și antihistaminic (de la spasm) și o legătură - pentru o mai bună descărcare a sputei - pentru a preveni infecția bacteriană.

Pentru imunitate - bronchomunală și imună. În noaptea de pe piept și pe spate - o plasă de iod și un medic com (doctor în acele locuri - unde iodul nu a primit). Ei bine și ultima băutură caldă. Nu suprasolicitați, dar nu supraîncălziți.

Este posibil să se vindece laringita fără antibiotice la un copil?

Laringita este o boală a sistemului respirator, în care este afectată membrana mucoasei laringelui. Boala este însoțită de o schimbare a vocii, până la pierderea completă, tuse, insuficiență respiratorie. Cea mai severă complicație a laringitei, suprapunerea completă a tractului respirator superior (stenoza laringiană), care apare adesea la copii.

Care sunt corzile vocale și laringele?

Larynxul este un organ respirator și vocal. Situată pe suprafața frontală a gâtului, nivelul 4-6 vertebre cervicale (la copii la nivelul celei de-a treia vertebre cervicale, la vârstnici se scade până la nivelul cervicalului 7). Are forma unui tub care se deschide la capăt cu un capăt în gât, iar celălalt trece în trahee. Partea frontală a laringelui se învecinează cu glanda tiroidă, în spatele faringelui și esofagului, pe părțile laterale ale acestuia sunt vasele mari și nervii gâtului (artera carotidă, nervul vagului, etc.) Larionul este format din cartilaje, ligamente și mușchi, făcându-l un organ în mișcare. Când vorbim, respirând, cântând, înghițind, laringele fac mișcări active. Deci, atunci când se formează sunete ridicate, expirarea, înghițirea, crește laringele, iar atunci când joacă sunete joase, se scade.

Scheletul laringelui creează cartilajul: 3 perechi (în formă de scală, în formă de formă de cornier și corn) și 3 neparate (tiroidă, epiglottică și cricoidă).

Toate cartilajele sunt interconectate prin ligamente puternice și articulații. Cele mai mari și clinic semnificative dintre ele sunt ligamentul conic (care leagă cartilajul cricoid și tiroidian) și ligamentul tiroidian-podvyazychnaya (acesta leagă osul hioid și cartilajul tiroidian).

Două articulații pereche cricoid și cricoid promovează laringele pentru a efectua mișcări active. Astfel, articulația cricoidă permite cartilajului tiroidian să se aplece înainte și înapoi, ceea ce contribuie la tensiunea sau relaxarea corzilor vocale. Mișcarea articulațiilor cricoidale oferă posibilitatea de a îngusta și de a extinde glottisul (convergența și divergența faldurilor vocale).

În implementarea activității motorii laringelui rolul principal este jucat de mușchii laringelui.

Există următoarele grupuri de mușchi ai laringelui: externi și interni. Mușchii externi (sterno-tiroidian, sublingual) contribuie la creșterea și scăderea laringelui. Datorită contracției mușchilor interne, se produce mișcarea cartilajului laringelui, care la rândul său modifică lățimea glotului. Există mușchi care contribuie la expansiunea glotului și a mușchilor care îi îngreunează. Dilatatoarele dorsale cu decalaj: mușchiul cricoid posterior asociat, care conduce cartilagiile scofoide împreună cu faldurile vocale.

Mușchii care contractează glottis: 1) cricoidal lateral, 2) intercarpal transichal, 3) mușchiul oblic cuspidiform, 4) mușchiul articular cricoid, 5) mușchiul vocal. Mușchii interne includ, de asemenea, mușchii ridicarea și scăderea epiglottisului (muschii shchitonadgortannaya și dispolonadgartannyh).

Cavitatea laringiană este îngustată în secțiunea mijlocie și se extinde în sus și în jos, astfel, în formă similară cu o clepsidră. Membrana mucoasă care acoperă laringele din interior este o continuare a mucoasei nazale și a faringelui. Există secțiuni ale laringelui, unde un strat de țesut liber este localizat sub mucoasa (pliuri ale vestibulului, spațiu de depozitare, suprafață linguală a epiglottei). În cazul în care inflamația și edemul se dezvoltă în astfel de locuri, aceasta conduce la dificultăți de respirație (stenoză), până la închiderea completă a tractului respirator (obstrucție). Între faldurile vestibulului și faldurile vocale se află ventriculul laringelui. În acest ventricul există țesut limfatic și, atunci când este inflamat, se dezvoltă "amigdalită amigdalită".

Cablurile vocale. Termenul "corzile vocale" este folosit de către terapeuți de vorbire în vocabularul profesional mai des decât faldurile vocale. Cu toate acestea, "corzile vocale" sunt pliuri ale membranei mucoase, care ies în cavitatea laringiană, conținând cordonul vocal și mușchiul vocal. Mușchii de mușchi din faldurile vocale sunt situați într-un mod special în diferite direcții opuse. O astfel de structură unică a faldurilor vocale îi permite să fluctueze nu numai cu întreaga lor masă, ci și cu o parte, de exemplu, margini, jumătate, a treia, etc.

De ce poate fi inflamată mucoasa laringiană? Există o serie de cauze care pot provoca inflamația mucoasei laringelui. Aici sunt principalele: cauze infecțioase, fizice, alergice și autoimune.

 • Infecție. Mucoasa laringiană poate fi afectată în primul rând după contactul direct cu agentul infecțios din organism și cu mucoasa laringelui. Este, de asemenea, a doua oară afectată ca urmare a răspândirii infecțiilor de la focarele unei infecții cronice existente (sinuzită, amigdalită, bronșită etc.). Obținerea pe membrana mucoasă a agentului infecțios (bacterii etc.) eliberează o serie de substanțe toxice, care încalcă integritatea barierelor de protecție și distrug celulele mucoasei. Ca răspuns la aceasta, se declanșează o reacție inflamatorie și celulele de apărare imună sunt implicate pentru a limita procesul infecțios și a elimina agentul cauzal. Când apare acest lucru, o înroșire puternică a membranei mucoase, dilatarea vaselor de sânge, acumularea leucocitelor, edemul. Laringita este mai frecvent cauzată de acțiunea unei infecții nespecifice (bacterii, viruși, ciuperci), mai puțin frecvente (tuberculoză, sifilis etc.). Cele mai frecvente agenți patogeni de laringită:
 • Viruși: virusul gripal, Haemophilus influenza, parainfluenza, microvirus, adenovirus (1,2,3,4,5), rinovirus, coronavirus, virusul Coxsackie, virus rujeolic.
 • Bacterii: Staphylococcus aureus, Pneumonia Klebsiela, Branhomella cataralis, Streptococcus viridans, Streptococcus pneumonia și altele.
 • Infecția fungică se dezvoltă adesea la persoanele care suferă de imunodeficiență sau după o terapie prelungită cu antibiotice.
 • Motivele fizice. Hipotermie generală și locală, ingerarea alimentelor iritante (de obicei foarte reci), băuturi reci, respirație în gură, pericole ocupaționale (praf, fum etc.), încărcare excesivă a vocii (conversație lungă, voce, cântând, strigând) sistemele locale de protecție, deteriorarea structurilor celulare ale membranei mucoase și dezvoltarea procesului inflamator. În aderarea ulterioară a unei infecții este posibilă.
 • Cauze alergice. Inflamația în laringe poate apărea, de asemenea, dacă apare o reacție alergică. Adesea factorii provocatori de alergie sunt: ​​diferite pulberi chimice, prinse pe membrana mucoasă a laringelui, praf, fum, luând o serie de alimente (ciocolată, ouă, lapte, citrice etc.). Odată cu dezvoltarea inflamației ca urmare a unei reacții alergice se poate dezvolta edeme, care uneori amenință viața pacientului.
 • Cauze autoimune. În cazuri rare, inflamația laringelui se poate dezvolta ca urmare a încălcării mecanismelor de apărare imună. Când țesutul propriu și, în special, membrana mucoasă a laringelui este atacat de propriile celule ale protecției imune. Mai des, laringita autoimună se dezvoltă pe fundalul bolilor autoimune sistemice, cum ar fi granulomatoza Wegener, amiloidoza, polichondriza recurentă, lupusul eritematos sistemic etc.
 • Alte motive. Laringita se poate dezvolta dacă conținutul gastric intră în laringe (reflux gastroesofagian). Această afecțiune se poate dezvolta în caz de slăbiciune a sfincterului esofagian, care în mod normal împiedică ingestia conținutului gastric în esofag, faringe, laringel.

Factorii predispozanți în dezvoltarea laringitei: fumatul, abuzul de alcool, tulburările metabolice, deficiențele vitaminelor, afecțiunile cronice ale rinichilor, inimii, ficatului, pericolelor profesionale (praf, fum etc.), sarcini vocale de lungă durată, hipotermie, aer uscat și umed.

Care sunt simptomele laringitei? Simptomele laringitei acute:

 • Schimbarea vocii. Vocea este dură, devine răgușită, răgușită, poate pierde până la absența completă (aponia).
 • Senzație de senzație de senzație de arsură, uscăciune, senzație de corp străin în laringe (durere), durere la inhalare și expirație.
 • Tuse dureroasă cu descărcare prin spută. Adesea, laringita se produce împreună cu alte boli ale sistemului respirator (bronșită, traheită etc.)
 • Condiția generală este moderat perturbată, temperatura corpului este ridicată, frisoanele sunt posibile.

Simptomele laringitei cronice:

 • Perturbarea vocii persistente. Slăbiciune de voce, răgușeală, pierderea sonorității. În timpul zilei, vocea își poate schimba caracterul, uneori pacientul vorbește numai cu o șoaptă și cu o tensiune.
 • Senzație de corp străin în gât, arsură, mâncărime, durere la înghițire
 • Tuse uscată și cu spută, posibilă tuse agonizantă dimineața, mai ales la fumători grei
 • Condiția generală aproape că nu este ruptă

Simptomele laringitei alergice:

 • Dezvoltarea bruscă, după contactul cu un agent alergic (praf, fum, chimic etc.).
 • Respirație dificilă, lipsă severă de aer, sufocare
 • Tuse persistenta, in timp ce vocea nu se schimba de obicei (laringita acuta)
 • În cazul laringitei alergice cronice, simptomele sunt aceleași ca și în laringita cronică obișnuită (schimbare de voce, gâlhărie în laringe, tuse etc.), dar există un factor alergic care provoacă boala (praf, substanțe chimice, fum etc.).

Simptomele laringitei hipertrofice (hipertrofice):

 • Încălcarea vocii. Vocea este dură, răgușită, uneori transformându-se într-un falset, sonoritatea este redusă până la absența completă.
 • Senzație de corp străin în gât, durere, tuse.
 • Boala se găsește în principal la fumători, care emită dimineața o cantitate abundentă de spută și suferă o tuse dureroasă.
 • În cazuri severe, se poate produce insuficiență respiratorie.

Care sunt simptomele de laringită la copii?

Laringita cea mai frecventă apare la copiii cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani, băieții se îmbolnăvesc de trei ori mai des. În această perioadă, copilul este cel mai acut afectat de această boală. Aceasta se datorează caracteristicilor anatomice și imune ale dezvoltării corpului copilului (glottis îngust, un procent ridicat de reacții alergice, instabilitate a sistemului imunitar).

Laringita la copii este caracterizată de o serie de trăsături, cum ar fi:

 • De regulă, se dezvoltă pe fondul SARS sau a gripei
 • Edem laringian sever
 • Înalta probabilitate de apariție a unui spasm respirator
 • Risc crescut de apariție a dispneei acute cu complicații severe (insuficiență respiratorie)
 • Tulburări de înghițire, durere la înghițire
 • Deseori se dezvoltă brusc, în timpul somnului (copilul se află în poziție de sus).
 • Există un atac de sufocare, copilul se trezește dintr-o lipsă bruscă de aer, buze albastre
 • Atacul este însoțit de o tuse lacrimală convulsivă, vocea adesea nu se schimbă.
 • Atacul poate fi repetat timp de 15-20 de minute.
 • Poate opri singur un atac
 • În cele mai multe cazuri, spitalizarea copilului este necesară pentru laringita acută.

Ce este laringita cronica?

Laringita cronică este o inflamație de lungă durată a membranei mucoase a laringelui. Boala este destul de frecventă în diferite straturi sociale și grupuri de vârstă. Dar, mai des, bărbații sunt predispuși la această boală, sunt în mod direct legați de condițiile lor de lucru și de dependența de obiceiurile proaste. Dezvoltarea laringitei cronice contribuie la o varietate de factori. În primul rând, în timpul laringitei acute netratate și a altor boli ale sistemului respirator, sunt afectate condițiile de lucru nefavorabile (praf, contaminare cu gaz), suprasolicitarea aparatului vocal, obiceiurile proaste (fumatul, alcoolul) etc.

Există 3 forme clinice de laringită cronică: catarrală (normală), hiperplastică (hipertrofică) și atrofică. În general, aceste forme de laringită au semne similare (schimbare de voce, tuse, disconfort în gât), totuși, pentru fiecare dintre forme se disting câteva trăsături individuale.

atrofica laringita este caracterizata de uscat chinuitor in gat si laringe, precum si o intrerupere semnificativa a vocalize. Ca urmare a unui proces inflamator lung în laringita atrofică, corzile vocale devin mai subțiri, ceea ce le face imposibilă închiderea completă. În plus, un secret vâscos se acumulează în forma laringelui, cruste, ceea ce determină o senzație de corp străin în gât și atacuri frecvente de tuse. Cu laringita atrofică, respirația este dificilă. Laringita atrofică este cea mai dificilă și mai dificilă formă de laringită cronică.

O altă formă de laringită cronică, cum ar fi

laringita hipertrofică, spre deosebire de laringita atrofică, se caracterizează prin îngroșarea mucoasei laringiene. Zonele excesiv de îngroșate ale laringelui, sub formă de înălțimi albe sau transparente, pot crește în măsura în care interferează cu închiderea cordoanelor vocale. De asemenea, cu această formă de laringită, falcile vocale sunt deformate, care este însoțită de o încălcare a formării vocii (voce răgușită, brută, surdă). Această formă de laringită, cum ar fi laringita atrofică, este însoțită de dificultăți de respirație.

forma obișnuită de laringită (catarală) este o încălcare a respirației. Această formă se caracterizează prin tulburări de voce persistente, răgușeală și tuse cu descărcare prin spută. O voce în timpul unei zile își poate schimba caracterul, uneori există perioade în care un pacient poate vorbi doar cu o șoaptă. În cazul laringitei catarale, membrana mucoasă a laringelui arată ca o inflamație clasică (roșeață, umflare, ușor îngroșată).

Cum să tratați laringita la domiciliu?

 • Respectarea regimului. În primul rând, trebuie să urmați modul de voce. Vorbiți cât mai puțin posibil și este mai bine să respectați tăcerea completă. În aceste condiții, procesele de recuperare și vindecare a mucoasei laringelui se desfășoară mult mai repede. În nici un caz nu ar trebui să vorbești într-o șoaptă. Cu acest tip de conversație, tensiunea și trauma corzilor vocale sunt de câteva ori mai mari decât cu discursul obișnuit.
 • Mediul înconjurător. Este necesar să se mențină un climat interior favorabil. Este necesar să se ventileze bine încăperea, să se mențină o temperatură optimă de 20 ° -26 ° C, să se monitorizeze nivelul umidității aerului (50% - 60%). Deoarece aerul uscat contribuie la microdamagele la mucoasa laringiană și acest lucru agravează evoluția bolii și încetinește procesul de recuperare. Țineți gâtul cald, pentru aceasta este mai bine să vă înfășurați gâtul cu o eșarfă caldă sau să faceți comprese calde. Evitați să ieșiți afară, în special în vreme rece, acest lucru poate agrava situația.
 • Apă sau regim de băut. Pacientul trebuie să bea o mulțime de fluide pentru a elimina mai rapid toxinele din organism, precum și pentru a reduce vâscozitatea sputei și pentru a menține umezeala necesară în mucoasa laringiană. Moitele faldurilor vocale nu sunt atât de traumatizate și sunt mai degrabă procesele de restaurare a țesutului deteriorat. Ar trebui să beți până la 2-3 litri de lichid pe zi. Este mai bine să utilizați lichid sub formă de ceaiuri calde pe bază de plante (musetel, melissa, cimbru, salvie, etc.), băuturi din fructe de fructe. Ajută la diluarea și laptele cald al sputei cu apă minerală (Borjomi, Essentuki, etc.).
 • Dieta cu laringită. Pacientul trebuie să excludă alimentele excesiv de reci, calde, picante și sărate. Toate acestea pot răni membrana mucoasă a laringelui și pot reduce rezistența organismului. În plus, alimentele trebuie excluse din dietă, ceea ce contribuie la relaxarea sfincterului esofagian inferior (ciocolată, cofeină, alcool, prajit, menta, etc.). În mod strict, această dietă ar trebui să fie urmată de pacienții cu așa numita laringită "chimică", care apare ca urmare a ingerării sucului gastric în laringe. Acest lucru se întâmplă atunci când sfincterul esofagian inferior nu este capabil să închidă corect esofagul și să împiedice ingestia conținutului gastric. În același timp, sucul gastric de la esofag intră în faringe și apoi în laringe, arzând membrana mucoasă, provocând astfel inflamație (laringită).
 • Pentru a exclude fumatul și alcoolul. Intrarea fumului pe laringa mucoasă reduce în mod semnificativ capacitățile sale de protecție și de restaurare.
 • Băile calde de picior, mușchii mușchiului de mușchi contribuie la reducerea edemului laringian și vă fac să vă simțiți mai bine. În principal, acest efect se realizează datorită redistribuirii sângelui din partea superioară în corpul inferior.
 • Se clătește. O altă modalitate eficientă de tratare a laringitei la domiciliu. Clătirea frecventă de cel puțin 5-7 ori pe zi, reduce umflarea, reduce inflamația, accelerează procesul de vindecare. Produse recomandate de clătire:
  • O soluție de sare de mare (1-1,5 tsp la 500 ml)
  • Soluție de sodiu (1 linguriță per 200 ml),
  • Decortele pe bază de plante (musetel, salvie, tei, rizomi calamus, zmeură, frunze de eucalipt,
  • Suc de sfeclă, suc de cartofi proaspeți, diluat cu apă caldă,
  • Lapte cald cu morcovi (fierbeți 1 morcov în 500 ml de lapte, apoi clătiți cu acest lapte),
  • Bomboane de coaja de ceapa, etc.
 • Inhalarea este o metodă excelentă de tratare a laringitei la domiciliu. Nu necesită dispozitive sofisticate și medicamente scumpe. Ca inhalator, se poate folosi un cazan obișnuit, la gâtul căruia se pune o pâlnie lungă din hârtie groasă, prin care se efectuează procesul de vindecare. Desigur, puteți să vă acoperiți cu un prosop și să respirați peste tigaie. Poorul trebuie inspirat cel puțin 10 minute după ce apa a fost fiartă. Este important să se asigure că procedura este cât se poate de confortabilă și nu provoacă nici o durere. În niciun caz nu permiteți porilor să ardă mucoasa laringelui. Ca soluții pentru inhalare, puteți utiliza:
  • Soluție de sodă alcalină
  • Apă minerală (Borjomi, Yessentuki, etc.)
  • Decortele pe bază de plante (musetel, menta, cimbru, salvie, calamus etc.)
  • Câteva picături de ulei esențial adăugate în apă pentru inhalare (mentol, eucalipt etc.)
 • Atunci când tratați, și mai ales acasă, este important să ascultați corpul! Dacă simțiți un disconfort semnificativ și o agravare a simptomelor, este mai bine să nu încercați soarta și să schimbați metoda de tratament la una mai probabilă. Sau chiar mai bine, trebuie să contactați un specialist pentru asistență calificată.

Cum se trateaza laringita cu inhalatii?

Inhalarea este o metodă eficientă în tratamentul laringitei. În timpul inhalării, medicamentul intră în mod natural în zonele afectate ale laringelui, pătrunde bine în straturile subiacente și se extinde uniform prin membranele mucoase, ceea ce crește în mod semnificativ efectul terapeutic.

 • Substanțe care ajută la diluarea și îndepărtarea sputei (mucolitice): salgim, pulmozin, lazolvan, ambroxol, astalgin etc.
 • Antiseptice, antibiotice, agenți antifungici (calendula, propolis, furatsilin, hlorofillipt și altele;
 • Medicamente antialergice
 • Ape minerale alcaline scăzute (Essentuki, Borjomi)
 • Medicamente hormonale (pulmicort, etc.)

Unele reguli pentru inhalare:

 • Durata procedurii este de 10-15 nu mai puțin și nu mai mult
 • Este mai bine să petreceți 2 inhalări dimineața și 2 seara
 • După masă, este mai bine să nu efectuați inhalarea, ar trebui să așteptați cel puțin 30-50 de minute
 • Nu puteți vorbi în timpul inhalării și încă 30 de minute după procedură.
 • Procedura de inhalare a medicamentelor: 1) medicamente pentru bronhodilatatoare, 2) expectorant (15 după cel anterior), 3) după eliberarea medicamentelor antiseptice și antiinflamatorii ale sputei

Metode tradiționale de tratare a laringitei

 1. Suc de sfeclă roșie
 1. Cartofi crude sau varză brută
 1. Colecție: violet tricolor 5 g, succesiune în trei părți 5 g
 1. Colectia: flori din bumbac 15 g, tei 15 g;
 1. podbal
 1. Adunarea: frunze de salvie, prima lingura, al doilea rădăcină arsă, 2 linguri, frunze albe de mesteacăn, 2 linguri.
 1. lapte
 1. Anason Semințe, Cognac, dragă
 1. Morcovi, lapte

Tratamentul laringitei la domiciliu

Ar trebui antibiotice să fie utilizate pentru a trata laringita?

Este necesar, dar numai dacă este necesar. Medicamentele antibacteriene moderne fac față cu ușurință majorității bacteriilor care cauzează diverse boli, inclusiv laringita. Cu toate acestea, bacteriile nu sunt singura cauza a laringitei. Și dacă se pune întrebarea dacă să luați un antibiotic, în primul rând ar trebui să se bazeze pe cauza bolii. Zeci de motive pot provoca laringita, care tratamentul cu antibiotice nu va avea nici un efect. De exemplu: laringită alergică, laringită în caz de arsură cu suc gastric, laringită din cauza pericolelor profesionale (fum, praf etc.), laringită ca urmare a suprasolicitării vocii (strigăt, cântare etc.), laringită autoimună, laringită fungică etc.

Dacă nu vreți să vă răniți, cu atât mai puțin ar trebui ca prescripția de antibiotice a copilului dumneavoastră să fie făcută numai de către medicul dumneavoastră și după o serie de studii suplimentare. Deoarece există o serie de caracteristici pe care le cunoaște numai medicul. În primul rând, pentru tratamentul eficient cu antibiotice, este necesar să se ia material pentru cercetare din mucoasa laringiană, să se determine agentul cauzal al bolii și să se determine cât de sensibil este microorganismul la un anumit antibiotic. De multe ori există o situație în care pacientul ia drum si nu de droguri destul de inofensive, dar nici un rezultat, sau mai rău încă rezultatul este, dar nu in totalitate pozitiv, locul de muncă este rupt de ficat, rinichi și alte organe. Din păcate, în cele mai multe cazuri, laringita trebuie tratată cu antibiotice. Dar, cu abordarea corectă a tratamentului, puteți evita consecințele neplăcute și puteți obține rapid recuperarea dorită.

Unele recomandări pentru tratamentul cu antibiotice:

 • Pentru a efectua cercetări bacteriologice, pentru a determina agentul cauzal al bolii și sensibilitatea sa la antibiotice (antibiograma)
 • Dacă, după 3 zile de tratament cu antibiotice, temperatura nu scade și starea nu se ameliorează, antibioticul trebuie înlocuit sau trebuie revizuită cauza bolii.
 • După o perioadă îndelungată de administrare a antibioticelor (7-10 zile sau mai mult), trebuie luate medicamente antifungice pentru a nu se dezvolta laringita fungică sau alte boli fungice (candidoza etc.)

Cele mai frecvente și eficiente scheme de tratament, antibiotice cu spectru larg:

 • Durata tratamentului este de 7-10 zile
 • Amoxicilină 1 gram de 4 ori pe zi, intramuscular
 • Amoxicilină + acid clavulanic 1,2 grame de 2 ori pe zi, intravenos
 • Cefuroximă 1 gram sau Ceftriaxonă 1 gram sau Cefaclor 1 gram + soluție de lidocaină 1% -1 ml de 2 ori pe zi, intramuscular
 • Ciprofloxacin 100 mg / 10 ml - 200 mg cu 200 ml de soluție salină intravenos de 2 ori pe zi
 • Metronidazol 200 ml de 3 ori pe zi, intravenos

Ce este laringita alergică?

Laringita alergică este o inflamație a membranei mucoase a laringelui, care este cauzată de acțiunea unui factor alergic (alergen). Ca alergen poate actiona microparticule de diferite pulberi, praf, fum, polen, și altele. Obținerea mucoasei, substanțe alergice provoca o reacție în lanț, care se manifestă ca inflamație (eritem, edem, durere). Un număr de produse alimentare pot provoca astfel de inflamații ale laringelui (ciocolată, ouă, lapte etc.).

În funcție de sensibilitatea organismului, se poate dezvolta cantitatea de factor alergic și timpul de impact al acestuia asupra corpului, laringita alergică acută sau cronică. Pentru laringita alergică acută, este necesară o intervenție de urgență. Deoarece acest tip de laringită este însoțită de o creștere rapidă a edemului laringian în grade diferite, ducând la dificultăți de respirație și nu rareori în pericol viața pacientului.

Laringita alergică cronică nu se dezvoltă atât de rapid și viu, dar produce o serie de simptome neplăcute. În mod obișnuit, pacienții se plâng de disconfort, durere la nivelul laringelui, tuse, slăbiciune (răgușeală, răgușeală, dispariția vocii sonore etc.). Principala caracteristică a laringitei cronice este aceea că există atât timp cât există un factor alergic. Trebuie doar să excludem contactul cu alergenul, deoarece pacientul se recuperează singur.

Cum se trateaza laringita in timpul sarcinii?

Tratamentul laringitei în timpul sarcinii are unele particularități. În principal, nu este posibil să se utilizeze medicamente foarte active de acțiune sistemică ca antibiotice etc. Majoritatea medicamentelor, care intră în sângele mamei, trec prin bariera placentară și afectează fătul. Astfel, întregul accent în tratamentul laringitei trebuie direcționat către terapia locală și întărirea mecanismelor generale de protecție ale corpului. Din tratamentul topic, inhalarea și clătirea sunt metode indispensabile. În principiu, acestea se efectuează pe baza plantelor medicinale (salvie, musetel, tei, picior, calamus și multe altele).

Inhalările bazate pe ape minerale slab alcaline (Borjomi, Essentuki, etc.) sunt mijloace excelente pentru evacuarea sputei vâscoase. Procedurile de clătire și inhalare trebuie efectuate cel puțin 3-5 ori pe zi. Metodele tradiționale de tratare a laringitei, în timpul sarcinii, pot fi foarte utile. Alegerea metodei adecvate, consultați-vă medicul. Pentru a elimina toxinele și o mai bună evacuare a sputei, este necesar să luați o cantitate suficientă de lichid. Beți mai multe sucuri, băuturi din fructe, ceaiuri din plante (mușețel, cimbru, menta etc.). Dragă, laptele va fi, de asemenea, un bun ajutor în tratamentul. Alimentele ar trebui să fie bogate în vitamine și minerale. Nu este necesar în timpul bolii să se încarce greu tractul digestiv cu alimente grele. Deoarece consumă energie, care ar trebui să fie îndreptată spre combaterea bolii.

Important în tratamentul este modul de voce, vorbi cât mai puțin posibil și este mai bine să fii tăcut pentru o vreme. Nu ieși, mai ales în timpul sezonului rece. Țineți gâtul cald (înfășurați-vă gâtul într-o eșarfă). Măsurile de mai sus ar trebui să ajute la severitatea ușoară până la moderată a laringitei. Cu toate acestea, laringita, o boală care nu trebuie subestimată, în special în timpul sarcinii. Prin urmare, la primele simptome ale bolii, trebuie să contactați un specialist cu experiență, care evaluează corect severitatea bolii și să prescrie un tratament eficient fără consecințe nedorite.

Laringita hiperplastică - ce este?

Laringita hiperplatică este una dintre formele de laringită cronică, în care inflamația laringelui este însoțită de o îngroșare semnificativă a membranei mucoase. Îngroșarea mucoasei poate fi limitată și răspândită. Un exemplu de laringită hiperplastică locală sunt așa-numitele noduri de cântăreți sau noduri de țipători la copii. La marginea părții frontale și a celei de-a treia a corzilor vocale se formează înălțimi în formă de conuri dense. Astfel de sigilări apar ca urmare a închiderii sporite a faldurilor vocale în această zonă particulară în timpul perioadei de formare a vocii. O astfel de îngroșare a mucoasei poate, din când în când, să crească atât de mult încât să intervină în închiderea normală a corzilor vocale.

În laringita hipertrofică, corzile vocale devin slabite, cresc în dimensiune și marja lor liberă este compactată. Toate acestea conduc la schimbări semnificative în voce. Pacienții se plâng cel mai mult de o voce răgușită, proastă, surdă, tuse și disconfort în gât.

În cele mai multe cazuri, această formă de laringită se observă la fumătorii care produc o cantitate semnificativă de spută și se confruntă cu o tuse dureroasă. Adesea boala apare împreună cu astfel de boli ca sinuzita cronică, amigdalita, bronșită. Motivul pentru laringita hipertrofica poate fi oricare dintre factorii adverse, care acționează pentru o lungă perioadă de timp pe membrana mucoasa a laringelui (a se vedea. „De ce poate deveni inflamate mucoasa laringelui?“).

Factorii adversi reduc imunitatea locală și generală, sporesc activitatea microorganismelor patogene, ceea ce duce la dezvoltarea unui proces inflamator cronic. Diagnosticul final este „laringită hipertrofică“, ORL medicul pune pe baza interogarii pacientului (plângeri, istoricul medical și așa mai departe.), Examinare (laringoscopie), care deține cercetări suplimentare instrumentale (tomografie laringe, fiberscoapele glotal, videolaringostroboskopiya și colab.), Teste de laborator (total teste de sânge, examen bacteriologic și, dacă este necesar, biopsie laringiană).

Tratamentul laringitei hiperplastice implică în primul rând eliminarea cauzei bolii și reabilitarea focarelor cronice de infecție. În plus, trebuie să respectați modul de voce (pentru a reduce încărcarea vocală), să opriți fumatul și consumul de alcool. Inhalările uleioase, sifonice și corticosteroide pot ameliora umflarea și pot atenua starea. În majoritatea cazurilor, laringita hipertrofică necesită tratament radical, intervenție microchirurgicală cu îndepărtarea suprafețelor membranelor mucoase extinse.

Disponibil la laringita

Cum este laringita la sugari?

Sugarii destul de des suferă de acută

, și, în plus, laringita se poate dezvolta la nou-născuții sub vârsta de 1 lună, în ciuda faptului că bebelușii de această vârstă nu suferă adesea de bolile dobândite, ci de cei înnăscuți.

Cea mai frecventă cauză a laringitei la copiii cu vârsta sub 1 an este virală.

virusul parainfluenza, care este răspândit în rândul populației în perioadele de primăvară și de toamnă. În plus, copiii cu reacții atopice sau alergice pot dezvolta laringită alergică.

laringita la sugari provoacă rar.

Dezvoltarea laringitei și a complicațiilor acesteia contribuie la astfel de caracteristici ale copilariei: 1. Vârsta caracteristică anatomică a structurii laringelui:

 • lumenul îngust în laringe, numai 4-5 mm;
 • cabluri vocale subțiri și scurte;
 • locația anatomică superioară a laringelui, care simplifică intrarea infecției și a alergenilor;
 • un număr mare de receptori nervoși în mușchii laringelui, adică excitabilitatea crescută a acestora;
 • predispoziție la dezvoltarea rapidă a edemului submucosal.

2.

Caracteristici ale sistemului imunitar:

 • imunitatea încă neformată;
 • tendința de a dezvolta reacții atopice (alergice) atunci când se întâlnesc cu alimente noi și alte proteine ​​străine care vin din exterior.

Simptomele laringitei acute la sugari:

 • boala se dezvoltă acut, uneori în câteva ore, în timpul sau chiar o săptămână după ARVI;
 • o creștere a temperaturii corporale este observată doar în jumătate din cazuri;
 • copil neliniștit, somn deranjat, refuză să mănânce;
 • vocea copilului se schimbă, plânsul devine răgușit, nepoliticos, în cazuri rare există o pierdere de voce;
 • laringită la sugari este aproape întotdeauna însoțită de insuficiență și hipoxie respiratorie (din cauza încălcării trecerea aerului printr-un gât îngustat), se pare respirație zgomotoasă, poate fi însoțit de fluierând, respirație întețește, puteți vedea cianoza (cianoză), triunghiul nazolabiale, extremitati tremor împotriva ei;
 • laringita tuse într-un copil este întotdeauna, paroxistică, uneori agonizantă, crize de multe ori se dezvolta pe strigînd de fond, multe dintre tuse, comparativ cu câini lătrând (tuse seaca).

Dacă un copil are astfel de simptome, atunci toți părinții trebuie să fie deosebit de vigilenți, deoarece în orice moment copilul poate dezvolta stenoză laringiană (laringită stenoasă sau crupă falsă), pur și simplu, sufocare. Și cel mai rău dintre toate, acest stat se dezvoltă în majoritatea cazurilor pe timp de noapte, adesea neașteptat.

Diferiți factori pot predispune la dezvoltarea crupului fals:

 • alergii, inclusiv alergii alimentare și diateză;
 • tuse severă;
 • supraîncălzirea și supraîncălzirea;
 • vaccinări profilactice;
 • luând anumite medicamente, inclusiv antibiotice și picături nazale vasoconstrictoare (de exemplu, adrenalină);
 • tânăr plin de voce și lung;
 • traumatismul de naștere, infecția intrauterină și alte patologii ale nou-născutului;
 • boală a sistemului nervos (encefalopatie hipoxico-ischemică, coreeană, epilepsie, paralizie cerebrală și altele);
 • o scădere bruscă a temperaturii aerului - deosebit de importantă pentru nou-născuții, care se iau pe străzi pentru prima dată, în special în timpul sezonului de îngheț de iarnă - spasmofilie;
 • praf, fum, inhalarea fumului de tutun;
 • mirosuri ascuțite: parfum, aromă de flori parfumate, uleiuri esențiale și așa mai departe;
 • rece sau caldă sau băuturi.

Cum să recunoaștem dezvoltarea stenozei laringiene? Pe fundalul respirației frecvente zgomotoase, pielea devine palidă și dobândește o nuanță albăstrui, apar picături de transpirație, copilul își aruncă înapoi capul, vasele de gât pulsează, bătăile inimii cresc brusc. Este posibil să apară un stop respirator temporar. Dacă în acest stadiu nu acordați asistență de urgență, apar convulsii, copilul își pierde cunoștința, secreția spumoasă din nas și gură, pielea devine rece la atingere, poate fi stop cardiac și moarte de sufocare.

Care este tratamentul de laringită la copii sub 1 an?

Copiii cu vârsta sub 1 an, pacienții cu laringită, ar trebui spitalizați în secția de pediatrie, deoarece riscul de apariție a laringospasmului (crupa falsă) este foarte mare. Pot spune că aceasta este una dintre cele mai periculoase boli ale vârstei infantile, fără a lua în considerare patologiile congenitale și bolile sistemului nervos central. Nu puteți sta și așteptați până când copilul începe să se sufocă.

Clinica efectuează terapie cu medicamente:

 • hormoni: prednisolon, dexametazonă și altele;
 • medicamente antihistaminice: phenityl, tavegil, desloratadine și altele;
 • medicamente antiinflamatorii și antipiretice: paracetamol, ibuprofen;
 • agenți antivirali, antibiotice, dacă este necesar;
 • nebulizator prin inhalare (soluții alcaline, hormoni, medicamente expectorante);
 • terapie cu vitamine;
 • Dacă este necesar, se efectuează o terapie intensivă de perfuzie (picături) și se conectează o mască de oxigen.

Cu un tratament de succes, tusea frecventă uscată dă posibilitatea unei umede, se îndepărtează ușor.

, respirația este normalizată, copilul devine activ, creșterea apetitului, simptomele de înfometare a oxigenului dispar, vocea revine la normal. În acest caz, bebelușul este eliberat acasă, iar părinții urmează recomandările medicale.

Primul ajutor pentru laringita cu stenoză a laringelui la copil Dacă laringita și spasmul laringian au prins bebelușul la domiciliu, este urgent necesară asistența de urgență. În primul rând, părinții trebuie să se liniștească rapid și să se tragă împreună, apoi să înceapă rapid să-și salveze urmașii.

1. Chemați urgent o ambulanță și asigurați-vă accesul fără obstacole la casă și la apartament.

2. Deschideți geamurile, rulați aer curat. Dacă există un umidificator, porniți-l.

3. Copilul se dezbracă complet și își spală fața cu apă rece, pusă în poziție cu capul înălțat (pe jumătate).

4. Dați o băutură caldă: lapte, ceai, compot.

5. Dacă conștiința copilului nu este afectată, atunci poate fi organizată o baie caldă cu adăugarea de bicarbonat de sodiu (cu excepția efectului de încălzire, copilul va primi o inhalare alcalină).

6. Dacă există un nebulizator, atunci este necesar să se utilizeze inhalări cu soluție de sodă, apă minerală hidrocarbonată (de exemplu Borjomi) sau cu preparate precum Pulmicort, Prednisolone, Hydrocortisone și altele.

7. Dacă medicamentele sunt acasă și mama este capabilă să administreze injecții, injectați urgent unul dintre medicamente intramuscular:

 • Prednisolon 1% 30 mgv 1 ml - doză de 2-3 mg pe 1 kg de greutate corporală (1 ml pentru 10 kg greutate a copilului, 0,5 ml pentru 5 kg);
 • antihistaminice: Tavegil 2 mg într-un flacon de 1 ml - o doză de 0,025 mg / kg (0,15 ml pe 10 kg de greutate bebeluș, 0,07 ml pe 5 kg);
 • Gluconat de calciu (1 ml la 10 kg greutate corporală).

8. În cazul în care inima și respirația copilului s-au oprit, este vital să faceți un masaj indirect de respirație inimii:

 • pune copilul pe o suprafață tare pe spate, sub gâtul copilului formează o rolă pentru a-și înclina capul înapoi;
 • eliberează cavitatea bucală din masele străine;
 • plasăm una sau două degete ale mâinii drepte pe mijlocul pieptului și începem să-l împingem cu aproximativ 2 cm, dacă totul se face corect, pieptul se va ridica și apoi va cădea din nou;
 • frecvența de presiune: de 2 ori în 1 secundă;
 • după 30 de prese, se efectuează respirația artificială din gură la gură;
 • pentru a face acest lucru, scoate limba cu degetele, acoperi nasul cu mâna și suflă aerul (1 respirație a unui adult ar dura aproximativ 1 secundă, iar volumul său ar trebui să fie aer, care este pus în gură cu obrajii umflați), apoi apare o respirație independentă a copilului;
 • după fiecare respirație artificială, este necesară o presiune pe piept;
 • fiecare minut verifică pulsul vaselor gâtului și respiră cu ajutorul unei oglinzi (atunci când respira oglinda va înghiți);
 • masurile de urgenta sunt efectuate pana cand ritmul cardiac si respiratia sunt restaurate sau pana cand medicii ambulante ajung.

Masajul cardiac și ventilația mecanică necesită răspuns rapid, concentrare maximă, fără panică. Viața bebelușului depinde de asta. Asigurați-vă că luați în considerare puterea lor, deoarece forța excesivă de presiune poate duce la

piept, învinețit.

9. După un astfel de atac, copilul trebuie spitalizat în unitatea de copii infecțioase, toracice sau de terapie intensivă, unde medicii vor efectua terapie intensivă și vor monitoriza copilul. Trebuie reținut faptul că atacurile laringospasmului se recidivează adesea și continuă cu fiecare dată când este mai greu.

Tuse cu laringită, cum este? Adesea, diagnosticul de laringită poate fi suspectat chiar și fără un medic de la ORL. În plus față de simptomele de durere în gât și răgușeală caracteristice acestei boli, tusea este foarte specifică.

Tusea este un reflex protector al corpului, care apare atunci când corpurile străine, o cantitate mare de mucus, diferiți agenți patogeni infecțioși de pe mucoasa a tractului respirator. Mucusul cu agenți străini irită receptorii nervului, care se află pe stratul submucosal și transmite un impuls nervos către creier (centrul tusei), care reacționează și provoacă contracția musculaturii respiratorii - tuse.

Dar, cu laringita, tusea devine nu numai o reacție protectoare a corpului, ci și o cauză de agravare a bolii sub forma spasmului muscular al laringelui, care contribuie în continuare la dezvoltarea reflexului tusei.

Caracteristicile tusei cu laringită:

 • O tuse uscată, adică fără descărcare de spută, sau spută se excretă în cantități foarte reduse, întotdeauna se chinuiesc la debutul bolii.
 • Tusea frecventă, debilitantă, paroxistică, tusea poate începe în orice moment, mai ales într-o cameră slab ventilată (în birou, în transport), aduce disconfort nu numai bolnavilor, ci și celor din jur. În timpul unui atac, este dificil pentru pacient să inhaleze (respirație severă severă), iar inhalarea este însoțită de noi puncte de tuse. Fața se redă brusc, se observă slăbirea și ruperea, pacientul poate avea panică. După atac, pacientul se calmează, respiră mai întâi, rapid, zgomotos, fluierând, apoi se normalizează treptat. Fiecare astfel de atac de tuse determină umflarea membranei mucoase a laringelui, ceea ce agravează cursul ulterior al laringitei.
 • O tuse lacrimă seamănă cu un câine plâns, o asemenea tuse este tipică doar pentru laringita cu spasm de mucoasă a laringelui, inclusiv în laringita alergică. O astfel de tuse este paroxistică.
 • Tusea de noapte este ceva care duce adesea orice pacient la medic și la farmacie. În timpul zilei, tusea aproape că nu se va deranja, dar de îndată ce pacientul cade într-o poziție orizontală, încep episoadele de tuse de lungă durată. Acest lucru se datorează faptului că, în poziția predispusă, mucusul cu o infecție sau alergeni irită mai mult receptorii nervului laringelui, ceea ce provoacă reflexe ale tusei. Adesea, o persoană reușește să adoarmă doar dimineața, până la 4-5 dimineața, datorită faptului că în acest moment al zilei orice persoană are hormoni glucocorticoizi (prednison) eliberați de glandele suprarenale, ceea ce ușurează tusea, umflarea și inflamația.
 • Tusea umedă cu laringită este adesea un semn de recuperare, caracterizat prin secreție mucusă. Inflamația laringelui scade, iar mucusul împreună cu produsele deșeurilor de infecții, alergeni și celule imune este îndepărtat din tractul respirator. Dar trebuie amintit că o tuse umedă poate indica, de asemenea, dezvoltarea unor complicații - bronșită și chiar pneumonie. Dar în acest caz se vor dezvolta și alte simptome ale acestor boli (febră, slăbiciune, durere toracică, dificultăți de respirație și altele).
 • Flegm cu laringită - la debutul bolii, cantitatea sa este foarte redusă sau este absentă, apare apoi un secret gros. În laringita virală, sputa este ușoară, translucidă, cu bacterii - galben-verde, cu alergie - apoasă sau vitroasă. În procesul de recuperare, sputa devine mai subțire și mai ușoară.
 • În unele cazuri, laringita poate descoperi dungi de sânge în spută - hemoptizie, deși mulți sunt obișnuiți să echivodeze un astfel de fenomen cu tuberculoză. Laringita poate provoca hemoptizie cu laringită cauzată de virusul gripei sau inflamația cronică laringiană, tuse severă, fragilitate crescută a vaselor de sânge și alte situații. În acest caz, este necesar să se consulte un medic și să se efectueze o radiografie în piept.

Tusea cu laringită este declanșată de diferiți factori:

 • voce tare, strigăte, râsete;
 • inhalarea fumului, în special a tutunului;
 • parfum parfumat, produse chimice de uz casnic;
 • aer vechi într-o cameră slab ventilată, transport;
 • aer uscat sau prea umed;
 • supraîncălzirea și supraîncălzirea;
 • consumând alimente picante, amare sau acide;
 • inhalarea de particule fine (praf, talc, creta);
 • stres nervos, experiențe, emoții negative și pozitive și alți factori.

Prin urmare, în tratamentul laringitei, este important să se elimine toți factorii care irită în continuare tractul respirator și contribuie la creșterea tusei.

Ce medicamente sunt eficiente pentru tratamentul laringitei și ajută la ameliorarea tusei puternice la copii și adulți?

Laringita este frecvent tratată cu un regim general, clătite, comprese și inhalări, inclusiv cu

. Și nu în zadar, deoarece toate aceste proceduri acționează direct pe focalizarea inflamației mucoasei laringelui. Cu acest tratament, recuperarea are loc mai repede, iar riscul de efecte secundare ale medicamentelor este redus la minim.

Cu toate acestea, aceste metode vor fi și mai eficiente dacă sunt combinate cu anumite medicamente. Ei nu pot face fără ei dacă suferă de o tuse puternică, inclusiv o tuse de noapte, sau există un spasm sau umflarea laringelui.

Cu toate acestea, piața farmaceutică ne oferă o gamă largă de medicamente utilizate în laringita, ochii divergente. Să încercăm să aflăm care medicamente și când pot fi utilizate în tratamentul laringitei.

Utilizarea antisepticelor în tratamentul laringitei. Antisepticele pentru tractul respirator superior sunt utilizate în diferite forme de dozare:

 • spray-;
 • tablete, pastile, pastile pentru supt;
 • clătiri.

Acest tratament va afecta în mod direct agenții cauzali ai bolii, va ameliora inflamația în laringe și va recupera rapid.

Antiseptice pentru laringita:

 • Faringosept;
 • Geksasprey;
 • Geksaliz;
 • Rotokan;
 • Soluție de clorofillipt pentru clătirea gurii;
 • Ingalipt;
 • Dekatilen;
 • Lizobakt și multe altele.


Tratamentul medicamentos al tusei cu laringită

Top