Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Cum să tratăm gripa? Lista de medicamente eficiente, pastile și metode tradiționale de tratament împotriva gripei și SARS la domiciliu
2 Profilaxie
Pertussin - un produs accesibil și natural pentru tuse uscată
3 Laringită
Mătură albă: de unde vin și cum să scapi de ele
Image
Principal // Profilaxie

Oscilococcinul pentru copii:
instrucțiuni de utilizare


Infecțiile virale apar foarte frecvent la copii, mai ales dacă se află într-o echipă de copii sau în locuri publice. Pentru prevenirea bolilor respiratorii acute sau pentru tratamentul bolii, dacă nu a fost evitată, se utilizează adesea preparate homeopatice. Otsillococcinul este numit unul dintre cele mai căutate produse din acest grup. Pot să le dau copiilor și în ce doză?

Formularul de eliberare

Oscilococcinul este produs de compania franceză "Boiron" numai într-o singură formă, care este o granulă, care se dizolvă ușor la contactul cu apă sau saliva. Ele au o culoare albă, formă aproape sferică și fără miros. Aceste granule au gust dulce.

Ele sunt plasate în tuburi albe din plastic de câte 1 gram fiecare. Un astfel de tub este o doză de medicament. Granulele din acesta sunt închise etanș cu un dop din polietilenă. Tuburile sunt ambalate în blistere cu câte 3 bucăți și într-o cutie conține 2, 4 sau 10 blistere (de la 6 la 30 de doze).

structură

Componenta activă a granulelor este extractul obținut din organele moscului (numit și el barbar). Substanțele extrase din ficat și din inima unei astfel de păsări sunt diluate până la 10 până la minus 400 de grade. Pentru a face drogul dulce și rapid dizolvat în gură, ingredientele active sunt combinate cu sucroză și lactoză.

Principiul de funcționare

Oscilococcinul se referă la remedii homeopate care se recomandă a fi luate la primele manifestări ale ARD - febră, tuse, dureri de cap, frisoane, dureri de cap, dureri în gât, rinită și altele. Ingredientul activ al granulelor, conform multor studii, poate îmbunătăți starea pacienților și poate facilita cursul unei infecții virale. Cu toate acestea, mecanismul efectului extractului asupra virușilor sau a sistemului imunitar uman nu este descris de producător.

mărturie

Cel mai adesea Oscillococcinum este prescris pentru gripa, care are un curs usor sau moderat. În plus, granulele pot fi utilizate pentru alte boli respiratorii acute provocate de viruși.

Ce vârstă este permisă?

Medicamentul nu are limite de vârstă, prin urmare Oscilococcinul poate fi administrat atât sugarilor, cât și copiilor mici care frecventează îngrijirea de zi, precum și elevilor și adolescenților. Instrumentul se numește inofensiv, dar este recomandat să se utilizeze la copii după prescrierea medicului, deoarece uneori este necesară o terapie complexă, care necesită și alte medicamente.

Contraindicații

Granulele nu trebuie administrate copiilor care au hipersensibilitate la componentele lor. De exemplu, datorită prezenței în prepararea zahărului din lapte Oscilococcinul este contraindicat la pacienții cu deficit de lactază și intoleranță la lactoză. Nu trebuie să luați acest instrument și încălcarea ereditară a asimilării glucozei-galactozei, care se numește malabsorbție.

Efecte secundare

Conform datelor din adnotările pentru granule, acestea nu produc efecte secundare. Cu toate acestea, în cazuri extrem de rare, utilizarea oscilococcinului poate provoca o reacție alergică.

Dacă simțiți vreun indispoziție în timp ce luați medicamentul, trebuie să-i spuneți medicului, care îl observă pe micul pacient.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Pentru a deschide medicamentul, trebuie să faceți clic pe blister din partea transparentă, să strângeți un tub și apoi să-l deschideți. Metoda de a lua Oscilococcinul depinde de vârsta copilului:

 • Dacă copilului i se administrează un remediu, granulele se dizolvă în apă și soluția rezultată se toarnă într-o sticlă și apoi se introduce prin mamelon.
 • Cel mai mic medicament poate fi administrat și cu o lingură, după ce a dizolvat conținutul tubului într-un volum mic de apă.
 • Pacienții mai în vârstă pot turna granulele direct în cavitatea bucală (sub limbă) și le cere să le păstreze în gură până când sunt complet dizolvate în saliva.

Oferirea copilului Otsillocoktsium recomandat 15 minute înainte de a mânca sau mânca. Dacă copilul tocmai a mâncat, peleta ar trebui întârziată timp de cel puțin o oră.

Vârsta pacientului nu afectează doza de medicament, dar depinde de stadiul bolii:

 • Dacă o infecție virală tocmai a început să prezinte simptome negative, prima doză de Ocillococcin trebuie luată cât mai curând posibil. Dacă progresia bolii nu sa oprit, se recomandă dizolvarea sau înghițirea medicamentului dizolvat la fiecare 2-3 ore pentru alte 2-3 ori.
 • Dacă granulele sunt prescrise la înălțimea bolii, acestea trebuie luate în decurs de 1-3 zile de două ori pe zi - o doză dimineața și o seară mai târziu.
 • Dacă medicamentul este recomandat în scopuri profilactice, atunci acesta este administrat copilului în sezonul de răspândire a ARVI o dată pe săptămână într-o singură doză.

supradoză

Cazurile în care o doză foarte mare de Oscilococcin au avut un efect negativ nu au fost până în prezent.

Interacțiunea cu alte medicamente

Utilizarea granulelor nu interferează cu tratamentul cu alte remedii homeopate, precum și cu orice medicamente, inclusiv medicamente antivirale, antibacteriene, antipiretice și alte medicamente.

Condiții de vânzare

Pentru a cumpăra un oscilococcin la o farmacie, nu vi se cere să prezentați o prescripție de la un medic. Prețul mediu al unei cutii, în interiorul căruia sunt 6 doze, variază de la 340 la 380 de ruble, pentru un pachet cu 12 tuburi trebuie să plătiți aproximativ 600-700 ruble, iar un pachet cu 30 de doze costă aproximativ 1400 de ruble.

Caracteristici de stocare

Termenul de valabilitate al tuburilor sigilate este de 5 ani. Înainte de finalizare, oscilococcinul trebuie depozitat la o temperatură care nu depășește 25 de grade Celsius, ridicând un loc în care granulele nu vor ajunge la copii și nu vor fi expuse la lumina directă a soarelui.

opinii

Cu privire la utilizarea oscilococcinului cu ARVI sau gripa, există atât recenzii bune, cât și negative. În recenziile pozitive, părinții care au încredere în homeopatie numesc acest remediu eficient și inofensiv. Ei laudă granulele pentru gustul plăcut, forma convenabilă de eliberare, capacitatea de a da copiilor și de a cumpăra fără prescripție medicală.

Potrivit acestora, luarea a 1-2 doze a permis să se oprească dezvoltarea bolii la cel mai devreme stadiu sau să se transfere mai ușor infecția. În ciuda costului destul de mare, astfel de mame numesc Otsillococcinum un medicament avantajos, deoarece utilizarea sa ajută la evitarea utilizării altor medicamente (antitusive, antibiotice, expectorante etc.).

În același timp, puteți vedea o mulțime de comentarii negative, în care Oscillococcinum este numit un placebo și un dummy. În acestea, mamele se plâng că medicamentul nu a avut niciun efect asupra bolii și că copilul trebuia să primească alte medicamente care acționau asupra virușilor.

Mulți medici care susțin medicamente bazate pe dovezi răspund, de asemenea, negativ la oscilococcin. Printre ei este medicul pediatru popular Komarovsky, care consideră granule homeopate, deși inofensive, dar absolut inutile. Cu toate acestea, medicamentul este foarte popular în Franța, unde este vândut fără prescripție medicală și este cel mai popular medicamente împotriva gripei.

Mai mult decât atât, a fost creată acum câteva decenii și o prezență atât de lungă pe piața farmaceutică oferă un drept să se refere la mijloace eficiente.

Cu toate acestea, mulți medici se opun homeopatiei și declară că mecanismul de acțiune al extractului din organele interne ale rațălui asupra sistemului imunitar este de neînțeles, iar diluția substanțelor active este atât de mare încât granulele pot fi numite bile de zahăr obișnuite.

Efectul pozitiv de a lua Oscilococcin în primele zile ale bolii, acești medici se asociază cu activitatea răspunsului imun al unui anumit pacient (corpul însuși se opune în mod activ virusului și boala nu se dezvoltă).

Și, prin urmare, întrebarea dacă să se administreze Otsillococcinul unui copil bolnav trebuie abordată individual, ținând seama de atitudinea părinților față de tratamentul homeopat și de starea micului pacient.

Dacă, după prima administrare a granulelor, au trecut 24 de ore și copilul se simte rău, ar trebui să consulte un medic și să îl examinați și apoi să-i dați alte medicamente pe care pediatrul le va recomanda.

analogi

Alte remedii homeopate (printre care și cele mai ieftine) care au un efect similar pot fi înlocuirea Oscillococcinului:

 • Aflubin picături pe bază de gențiană, bryonie, fosfat de fier, aconit și acid lactic. Acestea pot fi prescrise pentru infecții virale respiratorii acute, răceli, gripă și diverse boli inflamatorii de la naștere. Există, de asemenea, tablete Aflubin numite de la vârsta de 5 ani.
 • Copii Agri. Un astfel de remediu homeopat care ajută la tratamentul bolilor respiratorii acute, conține brioniu, fosfat de fier și alte substanțe. Forma tabletei este utilizată la copii de la 1 an, iar granulele - de la vârsta de trei ani.

Oscilococcinul pentru copii: recenzii și instrucțiuni de utilizare

Opiniile privind eficacitatea medicamentelor homeopatice au fost întotdeauna destul de controversate. Unii oameni le consideră complet inutili, alții, dimpotrivă, apreciază homeopatia pentru efectul său ușor asupra corpului și absența unui număr mare de contraindicații și efecte secundare.

Astfel de medicamente sunt utilizate în aproape toate ramurile medicinei și sunt adesea folosite special pentru tratamentul și prevenirea diferitelor infecții respiratorii virale, cum ar fi, de exemplu, oscilococcinul. Ce este acest medicament homeopat, este eficace în combaterea infecțiilor virale, după cum se precizează în instrucțiunile de utilizare și ce recenzii îl lasă consumatorilor - citiți mai departe.

Compoziție și formă de eliberare

Ocillococcinum este produs de compania franceză Boiron într-o singură formă - mici granule albe, care se dizolvă în câteva secunde la contactul cu saliva sau cu alt lichid. Astfel de granule sunt măsurate plasate în tuburi mici (1 tub - 1 doză de medicament), care pot fi achiziționate de la 6 la 30 de bucăți pe pachet. Au gust dulce.

Principala componentă activă a Oscillococcinum este un extract din inima și ficatul unei rațe barbare (musculare). Excipienți: lactoză, zaharoză.

Principiul de funcționare

Oscilococcinul este un medicament care trebuie utilizat pentru profilaxie, precum și la primele simptome de gripă și infecții virale respiratorii acute: frisoane, cefalee, febră, nas înfundat, articulații dureroase, dureri în gât etc.

Se crede că acest medicament poate ajuta la evitarea debutului bolii sau la reducerea semnificativă a severității și duratei sale cu admiterea la timp, însă producătorul nu indică exact modul în care componenta sa activă afectează organismul uman și virușii. Aceste informații nu sunt disponibile în instrucțiunile oficiale de utilizare.

mărturie

Acest remediu homeopat, așa cum sa menționat deja, este prescris pentru gripa și alte infecții virale respiratorii de forme ușoare și moderate de severitate, precum și pentru prevenirea acestora.

De la ce vârstă este posibil să se acorde Oscilococcinul copiilor

Ca cele mai multe remedii homeopatice, Oscillococcinum nu are restricții de vârstă, astfel încât acesta poate fi administrat și sugarilor de la naștere. Cu toate acestea, în orice caz, acest lucru se poate face numai cu permisiunea și la recomandarea unui medic.

Contraindicații și efecte secundare posibile

Acest medicament este contraindicat în:

 • prezența intoleranței individuale la oricare dintre componentele sale;
 • deficiență de lactază;
 • intoleranță la lactoză;
 • malabsorbție (încălcare în asimilare) de glucoză-galactoză.

Dintre efectele secundare probabile, instrucțiunile indică doar o reacție alergică. Alte reacții neplăcute care pot apărea din cauza recepției sale, așa cum este indicat de producător, nu au fost încă observate.

Dozare și administrare

Pentru copiii de toate vârstele și adulții, doza este:

 • în scopul prevenirii în perioada de incidență crescută - 1 doză în 7 zile;
 • la primele simptome ale bolii - 3-4 doze cu un interval minim de 6 ore;
 • cu simptome severe ale bolii - 2 doze pe zi (dimineața și seara) timp de 1 până la 3 zile.

supradoză

În instrucțiunile oficiale privind utilizarea Oscillococcinum, producătorul indică în mod clar că până acum nu au fost înregistrate cazuri de supradozaj cu acest medicament.

Interacțiuni medicamentoase

Acest medicament este pe deplin compatibil cu alte medicamente, inclusiv homeopate.

analogi

Astăzi, există multe preparate homeopatice care au indicații similare și efecte terapeutice asupra Otsillocoktsinum. Printre acestea se numără:

 • Aflubin (indicat pentru utilizare de către copii de la naștere);
 • Agri (indicat pentru utilizare de către copii de la 1 an);
 • Viburcol (indicat pentru utilizare de către copii de la naștere);
 • Anaferon (indicat pentru utilizare de către copii de la 1 lună);
 • Influcid (indicat pentru utilizare de către copii de la 3 ani);
 • Ergoferon (indicat pentru utilizare de către copii de la 6 luni).

opinii

Valentina: "Ca persoană direct legată de medicină, pot spune: Oscilococcinul este un manechin pentru mulți bani! Singurul efect pe care îl are acest remediu este efectul placebo. Până în prezent, nici o cercetare științifică nu a demonstrat eficacitatea acestui "medicament" și nici eu, nici colegii mei nu pot înțelege cum poate un extras din organele unei rațe sărace să ajute la lupta împotriva virușilor. Producătorul însuși, aparent, nu și-a dat seama cum să o descrie frumos, așa că în coloana "acțiune farmacologică" am decis să nu spun nimic. "

Yana: "Oscilococcinul este singurul medicament pe care nu mi-a fost frică să beau gravidă la vârful incidenței și pe care o pot da în siguranță copiilor mei, pentru că este absolut inofensivă. În comparație cu lumanari pe care copiii mei nu pot să le suporte, și cu siropuri din care se toarnă, Oscillococcinum este foarte convenabil pentru a da copiilor. Eu folosesc de obicei atunci când văd primele simptome ale bolii, iar boala cu ea se retrage mult mai repede. "

Valeria: "În ultimii câțiva ani, în perioada toamnă-iarnă, luăm Oscillococcinul ca familie întreagă pentru prevenirea gripei. Iar efectul este pur și simplu uimitor: practic nu ne îmbolnăvește! Chiar și copiii care frecventează grădinița. Este foarte convenabil să o luați - doar o dată pe săptămână. Sunt foarte multumit de faptul ca am descoperit acest instrument pentru mine, si mereu cu placere il recomand tuturor celor pe care ii cunosc ".

Marina: "Oscilococcinul este o ambulanță pentru mine la începutul bolii. Crede-mă, el este un mare ajutor pentru a face față bolii în timp ce este încă în "germen". Vă recomand.

Ludmila: "Când m-am îmbolnăvit de o răceală în timpul sarcinii, alegerea a căzut imediat pe acest medicament, pentru că, în primul rând, am găsit o mulțime de informații pozitive despre ea pe forumuri, iar medicul a adăugat homeopatia. Cu toate acestea, el nu ma vindecat. Ca urmare, o infecție bacteriană a fost adăugată la frigul comun, și totul sa încheiat cu antibiotice. Și speram că pentru astfel de bani acest medicament mi-ar pune în picioare fără să-i rănesc copilul.

Videoclip despre preparatul Ocillococcin

Acest videoclip descrie în detaliu despre medicamentul Ocillococcinum: beneficiile, acțiunea și metoda de utilizare a acestuia.

Revizuire: Boiron "Otsillococcinum", un medicament homeopatic - Nu este o sugestie de sine? Experiența noastră la sugari

M-am uitat la aceste granule albe ca un miracol. Sosind acasă, le-au cumpărat pentru toate ocaziile. Și data viitoare când oscilococcinul nu ne-a lăsat să cadă. Fiica mea a început să se îmbolnăvească, deoarece granulele albe ne-au salvat din nou, fără a ne permite să ne îmbolnăvească. După ce am decis că Oscillococcinum este un panaceu pentru toate bolile, am început să o dau și celui mai mare. Ea, cu toate acestea, nu a primit acest drog. Nu a existat niciun efect. E mult mai eficient în cazul ei a fost Anaferon.
Cu toate acestea, în timp, oscilococcinul a început să ne eșueze, deoarece Influcid a eșuat o dată. La început, nu a ajutat la fel de repede ca în primele momente și apoi a încetat să mai ajute cu totul.
Ca rezultat, am pus acest medicament în cutia cea mai îndepărtată, scriind-o în categoria medicamentelor cu efect placebo.

V-ați recomanda? Și de ce nu? Cred că primele câteva ori pot ajuta. În orice caz, nu o va face mai rău. Dar consultați-vă oricum doctorul.
Dacă doriți să găsiți un medicament eficient, vă sfătuiesc să fiți atenți la picăturile de Biogai.
Sănătate pentru tine și copiii tăi!

"Oscilococcin": instrucțiuni de utilizare pentru copiii de vârste diferite

Copiii din grădinițe și școli sunt cei mai sensibili la gripa și ARVI. Adesea, un copil se îmbolnăvește de aproximativ 10-12 ori pe an în formă ușoară și de până la două ori în formă severă. Mulți nu au timp să se recupereze, deoarece se îmbolnăvesc din nou. Imunitate afectată și redusă și comunicare în echipă. Mamele încearcă să găsească un remediu minunat care îl va ajuta pe copil. Pentru ajutor poate veni Oscillococcinum pentru copii. Opinia medicilor despre acest medicament și la ce vârstă poate fi dată, diferă. Prin urmare, vom încerca să ne dăm seama dacă aceasta ajută la lupta împotriva virușilor sau este gol pentru publicitatea puternică.

Compoziția, forma eliberării și principiul de acțiune al medicamentului

Oscilococcinul este un remediu homeopat. Nu numai că se potrivește cursului bolii, ci și scurtează durata acesteia la jumătate. Se referă la medii cu diluție înaltă. Ce înseamnă asta? Mecanismul de acțiune al tuturor medicamentelor homeopatice este acela că substanța care provoacă boala poate fi vindecată în doze mici. Foarte des se divorțează astfel încât nu rămâne o singură moleculă a substanței originale.

Când este diluat într-un anumit mod, informațiile din această substanță sunt înregistrate, de exemplu, pe zahăr. Are un efect de vindecare asupra corpului. Ca parte a Oscillococcinului este o substanță derivată din inimi și ficat de rață. Se diluează la o valoare de 200K. Aceasta înseamnă că, atunci când se diluează, se formează o substanță nouă. Este radical diferită de compoziția inițială. Aceasta este ceea ce afectează virușii.

În plus față de această substanță antivirală, medicamentul conține zaharoză și lactoză. Acestea aduc masa de granule la o valoare de 1000 mg. Acesta este motivul pentru care bilele de Oscilococcin sunt albe și dulci ca gust.

Oscilococcinul este produs sub formă de granule. Sunt ambalate în tuburi de polipropilenă convenabile de 1 g, care corespund unei doze. Tuburile din blistere din plastic transparent sunt plasate într-o cutie de carton cu instrucțiuni. Disponibil în cutii de 6, 12 și 30 de doze.

Din ce vârstă și în ce cazuri este posibil să se acorde Oscilococcinul copiilor?

Oscilococcinul este utilizat pentru tratamentul în stadiile inițiale ale gripei și ARVI. Înainte de începerea epidemiei de boli, este de dorit să beți un curs de droguri pentru prevenire.

Este deosebit de important să nu pierdeți debutul bolii. Pentru a face acest lucru, trebuie să monitorizați cu atenție situația copiilor și a rudelor. Simptomele inițiale sunt:

 • dureri de cap;
 • frisoane și febră;
 • dureri ale corpului.

Cu aceste semne, trebuie să începeți să luați medicamentul conform instrucțiunilor. De obicei beau de două ori pe zi, o capsulă.

Nu toate medicamentele homeopatice pot fi administrate copiilor. Oscilococcinul este autorizat să se aplice la copiii cu vârste mai mari de un an. Înainte de a începe chiar administrarea profilactică, este necesară consultarea medicului pediatru. Trebuie reținut faptul că doza este determinată de severitatea bolii și nu de vârsta copilului. Unii pediatri cred că oscilococcinul poate fi administrat copiilor mai tineri de un an.

Înainte de a utiliza medicamentul, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului

Ca și multe remedii homeopatice, oscilococcinul este dizolvat sub limbă, adică aplicat sublingual. Această zonă este saturată cu vase situate aproape de suprafață. Această metodă nu este inferioară injecțiilor, deoarece medicamentul este absorbit direct în sânge.

Când utilizați medicamente homeopatice, există o regulă principală: luați 15 minute înainte de mese sau o oră după. Dacă nu respectați această cerință, eficiența va fi zero.

Doza de medicament depinde nu de vârsta pacientului, ci de stadiul bolii:

 1. Acută când sunt prezente toate semnele de gripă sau ARVI. Beți o doză de două ori pe zi. Cursul este de 1-3 zile.
 2. Inițial, când au existat doar semne ale bolii. Luați o doză de medicament imediat. Apoi trebuie să repetați de două ori cu un interval de 6 ore.
 3. Pentru prevenție, se recomandă administrarea unei singure doze de medicament pe parcursul săptămânii.

Contraindicații și efecte secundare

Oscilococcinul nu are practic contraindicații, dar, în unele cazuri, merită refuzat să se utilizeze:

 • intoleranța la componentele individuale;
 • tulburări ale tractului gastrointestinal;
 • sensibilitatea la lactoză sau deficiența acesteia în organism;
 • cu îngrijire la copiii sub 2 ani.

Acest medicament nu afectează performanța și nu provoacă somnolență. Nu au fost identificate efecte secundare în timpul studiilor. Au fost cazuri izolate de lactoză și indigestie cu sucroză. Au fost reacții alergice sub formă de erupție cutanată.

Dacă vă simțiți mai rău atunci când luați Oscillococcinum, tratamentul trebuie oprit. Pentru a identifica problemele pe care trebuie să le consultați medicului dumneavoastră.

Preț aproximativ și analogi ai medicamentului

Prețul drogului depinde de regiune. În țară, costul mediu este:

 • 6 doze - 330-360 ruble;
 • 12 doze - 620-650 ruble;
 • 30 doze - 1340-1370 freca.

Substanța activă nu are analogi în Oscilococcin. Există produse cu efect similar asupra organismului:

 1. Kagocel. Medicamentul produs în Rusia cu același ingredient activ. Stimulează producerea de interferon în organism, care ucide virușii. Este indicat pentru tratamentul adulților și copiilor de peste 3 ani.
 2. Anaferon. Medicamente antivirale și imunomodulatoare de producție internă. Permisă din prima lună de viață.
 3. Viferon. Disponibil sub formă de gel, unguent și supozitoare rectale. Conține interferon uman, care este ostil virusilor. Este permisă utilizarea pentru copii de la 1 an.
 4. Aflubin (vă recomandăm citirea: instrucțiuni de utilizare pentru copii "Aflubin"). Medicamentul este produs în Austria sub formă de picături și tablete. Numit de la 3 ani.
 5. Ergoferon (recomandăm să citiți: lumanari și tablete "Ergoferon" pentru copii). Immunomoduliruyuschiy de droguri de producție rusească sub formă de comprimate. Este prescris pentru adulți și copii cu vârsta peste 3 ani în scopuri terapeutice și profilactice cu SARS și gripă.

Medicamentele pentru adulți nu pot fi folosite pentru a trata copiii. Concentrarea substanțelor poate deveni periculoasă pentru sănătate.

Oamenii de stiinta nu au dovedit inca eficacitatea Oscillococcinului. În Franța, este unul dintre cele mai populare medicamente de peste 70 de ani. În Rusia, recenziile sunt amestecate.

De la ce vârstă este posibil să se acorde Oscilococcinul copiilor

Bolile infecțioase de origine virală nu sunt mai puțin frecvente pentru copii. Grupul de risc include pacienții care frecventează grădinița sau școala. Forma ușoară a bolii poate să apară de la 5 până la 12 ori în 1 an și severă - de până la 2 ori. Acest lucru se datorează unui sistem imunitar slăbit al copilului, comunicării într-o echipă sau vizite frecvente la locurile publice. Este important să începeți tratamentul în timp pentru a îmbunătăți starea pacientului și a preveni complicațiile.

Oscilococcinul este un remediu homeopat care se utilizează pentru a trata infecțiile virale respiratorii acute și gripa în formă ușoară sau moderată. Medicamentul ajută la prevenirea bolilor sezoniere și epidemiilor prin stimularea apărării organismului. Părinții sunt interesați de întrebarea dacă sugarii Otsillocoktsinkum. Medicamentul este administrat nou-născutului numai după aprobarea medicului pediatru.

Descrierea formei de dozare

Oscillococcinul este creatura companiei franceze "Boiron". Tratamentul homeopatic este reprezentat de granule albe, care se dizolvă în saliva și apă. În aparență, acestea sunt mici bile albe fără aromă caracteristică cu gust dulce.

 • extract de ficat și inimă de rață de mosc;
 • zaharoză;
 • lactoză.

Baza medicamentului este un extract din organele rață. Pentru a îmbunătăți calitatea gustului medicamentului, în granule sunt prezente substanțe suplimentare, datorită cărora drajeii se dizolvă rapid după contactul cu lichidul.

Efectul Oscillococcinum este acela că substanța care a provocat boala poate fi vindecată prin utilizarea unei doze scăzute. Prin urmare, extractul de organe de rață este diluat astfel încât moleculele substanței originale să fie absente. Aceasta înseamnă că substanța inițială este supusă diluării de 200 de ori prin metoda lui Korsakov. De fiecare dată când substanța este diluată într-un raport de 1: 100. Mai întâi, amestecul conține 1% extract, apoi - 0,01%, apoi - 0,0001%, etc.

După 200 diluții, apare o nouă substanță, care diferă în compoziție față de original. Această componentă acționează asupra agenților patogeni. Granulele sunt ambalate în tuburi albe din plastic care conțin 1 g de medicament. Într-o sticlă este o doză de medicament.

Medicamentul este administrat unui copil cu infecții virale, deoarece demonstrează următoarele proprietăți:

 • Reduce simptomele de gripă și ARVI.
 • Reduce timpul de recuperare.
 • Reduce probabilitatea complicațiilor.
 • Potrivit pentru nou-născuți, femei însărcinate, care alăptează, vârstnicii.

Otsillococcinul pentru copiii cu răceală este dat în Rusia, SUA și Europa. Medicamentul elimină simptomele bolii după 2 zile și recuperarea are loc de 3 ori mai rapid. Un remediu homeopatic este recomandat copilului pentru a fi luat la debutul primelor semne de boală (nasul curbat, dureri în gât, tuse) și la înălțimea infecției (febră, frisoane, cefalee, mialgie). Granulele îmbunătățesc sănătatea, facilitează evoluția bolii. Cu toate acestea, producătorii nu oferă informații despre efectul extractelor asupra virușilor sau asupra imunității.

Oscilococcinul pentru copii este indicat în astfel de cazuri:

 • Gripa cu o ușoară sau moderată peste.
 • Infecții ale organelor respiratorii virale.

Medicamentul este ineficient cu angina sau inflamația bronhiilor. Acest remediu homeopatic este sigur, este folosit ca o alternativă la medicamentele medicale. Oscilococcinul are puține contraindicații și rareori provoacă reacții negative. Medicamentul este eficient, cu condiția ca acesta să fie utilizat în stadiul inițial al bolii. Este utilizat pentru tratamentul complex al gripei, ARVI.

Caracteristicile aplicației

Întrebarea la ce vârstă este posibil să se acorde Oscilococcinul este destul de relevantă. După cum afirmă pediatrii, medicamentul este permis să se acorde nou-născuților, copiilor mai mari, adulților și persoanelor în vârstă. Medicamentul este considerat sigur, dar este mai bine să îl utilizați pentru tratamentul copiilor de până la un an din motive medicale.

Părinții sunt interesați să ia Oscillococcinum la copii de diferite vârste:

 • Pentru copiii sub 2 ani, granulele sunt diluate cu apă caldă după fierbere, soluția preparată este turnată într-o sticlă.
 • La 3 ani, un copil poate primi o lingură. Conținutul flaconului este dizolvat într-o cantitate mică de apă.
 • Pacienții adulți iau granulele sublingual (sub limbă). Este important să păstrați pastilele în gură, astfel încât acestea să se dizolve. Zona sub limbă este saturată cu vasele de sânge, astfel încât componentele medicamentului sunt imediat absorbite în sânge, ocolind tractul gastrointestinal.

Decizia privind dozele de remedii homeopatice este luată de către medic. Se recomandă ca copiii să ia Oscillococcinum înainte de mese (15 minute). Dacă pacientul a mâncat deja, granulele se iau după 60 de minute.

Doza de medicament depinde de stadiul bolii:

 • În stadiul inițial, când au apărut doar simptome negative, prima parte a soluției este luată instantaneu. Dacă boala continuă să progreseze, medicamentul se bea de două sau trei ori cu un interval de timp de 6 ore.
 • În timpul înălțimii unei infecții virale, soluția sau drajeul este consumat de două ori pe zi (dimineața și seara). Durata medicamentului este de la 1 la 3 zile.
 • Pentru prevenirea gripei sau a infecțiilor respiratorii acute, granulele se iau în timpul unei epidemii, o doză o dată pe 7 zile.

Eficacitatea Oscillococcinului depinde de timpul de administrare a granulelor. Se recomandă insistent să luați medicamentul la primele semne ale bolii.

Contraindicații și restricții

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, Oscillococcinul este interzis să dea copiilor cu alergii la componentele remediei homeopate. Medicamentul conține lactoză, deci este contraindicat în cazul deficitului de lactază, intoleranța la zahăr din lapte. Medicamentul trebuie abandonat pentru malabsorbție congenitală de glucoză-galactoză (malabsorbție). Sub controlul unui medic pediatru, soluția este administrată de sugari până la 2 ani.

Oscilococcinul nu are efect sedativ, nu afectează concentrația de atenție și rata de reacție. Conform cercetării medicale, medicamentul nu provoacă reacții negative. În cazuri rare, pacienții au prezentat o erupție cutanată alergică din cauza intoleranței la zahăr sau lapte de zahăr. Dacă aveți reacții adverse la un copil ar trebui să refuze să ia medicamentul. Pentru a afla cauza deteriorării sănătății, trebuie să vă adresați unui medic.

Nu există informații despre medicamentele supradozate. Este permisă combinarea Oscillococcinului cu alte preparate homeopatice, medicamente antibacteriene, antivirale, antipiretice etc. Tuburile sigilate sunt păstrate timp de 5 ani la o temperatură de aproximativ + 25 ° într-un loc uscat și întunecat.

Costuri și mijloace alternative

Dacă un copil are o intoleranță la componentele Oscillococcinum, atunci trebuie să contactați un medic pediatru care va prescrie un medicament alternativ adecvat.

Doctorii disting următoarele analogii ieftine de droguri:

 • Aflubin cu gentian, brion și alte componente reprezentate de picături. Acest oscilococcin substitutiv este utilizat pentru răcelile, gripa la copii din primele zile de viață. Medicamentul sub formă de tablete este indicat pacienților de la 5 ani.
 • Agri este un medicament homeopat bazat pe brioniu, fosfat de fier folosit pentru ARVI. Pastilele sunt administrate copiilor de la 1 an, iar granulele de la 3 ani.
 • Lumanarile Viburcol contin extracte din belladonna, mușețel, nisip, etc. Supozitoarele rectale sunt prescrise pentru nou-născut pentru a ameliora inflamația.
 • Anaferonul este un agent antiviral bazat pe anticorpi purificați la interferon. În plus, medicamentul consolidează sistemul imunitar. Anaferon este prescris la sugari de la o lună pentru prevenirea și tratamentul bolilor infecțioase de origine virale.
 • Ergoferonul conține, de asemenea, anticorpi pentru interferonul uman. Soluția este prescrisă copiilor cu vârste mai mari de 3 ani, cu următoarele afecțiuni: entrerit rotavirus, varicelă, tuse convulsivă, infecții care provoacă virusul herpesului și alți microbi patogeni. Tabletele au permisiunea de a oferi copiilor de la 6 luni.
 • Kagocel este un medicament de origine sintetică care demonstrează efectele antivirale și imunomodulatoare. Mulți părinți sunt interesați de întrebarea dacă Kagocel sau Otsillokoktinum - care este mai bine. Primul medicament ajută la ARVI, gripa, herpes, iar al doilea cu primele două boli. Ambele medicamente sunt utilizate pentru prevenirea și tratarea acestor boli. Cu toate acestea, doza de Kagocel este mai mare - 2 pastile o dată pentru 2 zile. Da, și durează mai mult un curs preventiv.
 • Influcid se referă, de asemenea, la remedii homeopate. Pastilele conțin aconit, brionium, gelzemia etc. Indicatii - gripa si raceli la copii de la 3 ani. Picăturile sunt prescrise pacienților cu vârste mai mari de 12 ani.

Acestea sunt principalele analogi ale Oscillococcinum, dar există și alți înlocuitori mai ieftini. Acestea au un efect terapeutic similar. Decizia privind alegerea unui analog adecvat se face exclusiv de un medic pediatru, deoarece autoprotecția crește probabilitatea apariției unor reacții adverse la un copil.

Costul medicamentului depinde de numărul de doze din pachet:

 • Pentru 6 tuburi cu granule plătiți 300-350 de ruble.
 • Pentru 12 doze - de la 595 la 710 ruble.
 • Costul a 30 de sticle - de la 950 la 1500 de ruble.

Părinții și medicii vorbesc diferit despre acțiunea oscilococcinului. Unii consideră că este un medicament eficient și sigur pentru tratamentul gripei și a infecțiilor respiratorii acute la copii de vârste diferite. Alții susțin că este o manechin, care nu va aduce nici un beneficiu.

Conform cercetărilor medicale, la 85% dintre copii, după administrarea medicamentului, boala a fost ușoară și s-au simțit ușurați în a doua zi. În plus, Oscilococcinul nu provoacă fenomene negative. Cu toate acestea, înainte de a utiliza un remediu homeopat pentru un copil, trebuie să consultați un medic pediatru.

Este posibil să se dea unui copil un oculococcin cu antipiretic

Oscilococcinul la alăptare

Indiferent cât de greu încearcă mama care alaptează să evite răcelile și gripa, se poate întâmpla. Nimeni nu este imun la infecție sau hipotermie. Și aici, de obicei, începe panica - ce să fac? Continuați să vă încărcați? Sau izolați de copil și opriți alaptarea? Cum se trateaza?

Anterior, răspunsul la toate aceste întrebări a fost fără echivoc - de a izola copilul de mama bolnavă și de a vindeca ultima greu. Din fericire, medicina modernă nu este atât de categorică. O femeie este oferită să fie tratată cu cele mai sigure medicamente și homeopatie, care nu dăunează copilului în mod semnificativ. Și despre alăptare - se crede că înțărcarea copilului nu este doar inutilă, ci și nejustificată. La urma urmei, cu laptele matern, copilul primește anticorpi împotriva bolii de la mamă.

Și totuși, care este tratamentul dacă o infecție respiratorie sau gripa acută este prinsă în momentul cel mai neadecvat? În ultimii ani, un nou medicament homeopat cu denumirea complexă Oscilococcinum a apărut pe rafturile farmaciilor. Este prescris de unii medici, în special femeile însărcinate și care alăptează, precum și copiii.

Discuțiile ambigue se dezvoltă în jurul acestui medicament cu privire la eficacitatea acestuia. Aderenții de medicină tradițională numesc Ocillococcinum un manechin cu un efect placebo, deoarece în timpul cercetării sale nu s-au găsit ingrediente active în compoziție.

Cu toate acestea, adepții homeopatiei vorbesc despre miraculozitatea medicamentului, care, în mod regulat, ajută la prevenirea răceliilor. Și atunci când ia Oscillococcinum în stadiile incipiente ale bolii, ajută la combaterea primelor semne de răceală și gripa, făcându-le mult mai ușor.

Oricare ar fi fost, medicamentul nu conține componente periculoase și nu are efecte secundare. Conține numai lactoză, zaharoză și, conform producătorilor, un extract din ficatul unei rațe barbare (musculare). Singura contraindicație este o intoleranță individuală la componentele medicamentului. Uneori există reacții alergice la medicament.

Este posibil pentru mamă care alăptează Oscillococcinum?

Deoarece nu există ingrediente nocive în preparat, oscilococcinul nu este interzis în timpul alăptării. Mai mult decât atât, este Oscillococcinum, care este prescris pentru mamele care alăptează de către mulți medici. Nu prezintă pericol, deoarece nu conține ce, dacă este absorbit în lapte, ar dăuna copilului.

Instrucțiunile pentru Oscillococcinum afirmă că în timpul sarcinii și alăptării medicamentul trebuie prescris de un medic. Prin urmare, nu ar trebui să faceți auto-desemnarea, chiar dacă luați în considerare securitatea sa evidentă. În același loc, în instrucțiuni, se indică faptul că tratamentul cu Oscilococcin nu exclude utilizarea altor medicamente.

Otsillococcinul în timpul alăptării este un medicament care poate fi luat în siguranță în scopul prevenirii, precum și pentru tratamentul bolilor virale. Dacă doriți să o utilizați ca profilactică, trebuie să o luați în mod regulat, în special în timpul iernii. În acest caz, producătorii promit că împiedică apariția gripei și ARVI.

Este necesar să puneți conținutul dozei recipientului sub limbă și să-l păstrați acolo până la dizolvarea completă. Pentru sugari, conținutul dozei se dizolvă într-o cantitate mică de apă și se administrează utilizând o sticlă cu mamelon sau o lingură.

Se recomandă administrarea medicamentului cu 15 minute înainte sau 1 oră după masă. În ceea ce privește doza, depinde de cazul specific (dar nu de vârsta pacientului). De exemplu, pentru prevenție, trebuie să luați o doză pe săptămână, în stadiul inițial al bolii - să luați o doză și să repetați de câteva ori după 6 ore. În aceleași stadii exprimați ale bolii, trebuie să luați medicamentul de două ori pe zi, o doză timp de una până la trei zile.

Otsillocoktsinkum copii - va ajuta, nu va ajuta, rău?

Ultimul meu articol, Otsillococcinum: un remediu eficient sau un placebo, a provocat un răspuns destul de mare. Mulți oameni mi-au scris în poștă spunându-și experiența de a folosi acest medicament, iar majoritatea era îngrijorată de întrebarea: Este posibil să oferim ocilococcinului copiilor? Și din nou am intrat în jungla Internetului, încercând să găsesc răspunsul la întrebările dvs.

Oamenii de știință din multe țări, inclusiv Rusia, au studiat efectul ocillococului și au ajuns la concluzia că acest medicament este un mijloc eficient de tratament și prevenire a gripei și ARVI la pacienții de toate vârstele. Îmbunătățirea semnificativă a stării pacientului, prevenirea complicațiilor și ameliorarea stării generale după utilizarea medicamentelor au fost justificate de rezultatele studiilor clinice. Deși există încă o jumătate din reprezentanții medicilor și cercurilor medicale, care, ca și mai înainte, insistă asupra faptului că este puțin sensibil de la el.

Deci merită să dăm ocilococcinului unui copil?

Pentru prevenirea răcelii, experții recomandă să se administreze o doză de otsillococtsium la o doză (1 tub dizolvat în apă) pe săptămână. În stadiul inițial al bolii, este necesar cât mai curând posibil (când observați doar primele simptome ale unei răceli) să dați medicamentul copilului (1 doză) și apoi repetați după cum este necesar 2 sau 3 ori cu o frecvență de 6 ore. Eficacitatea medicamentului, în conformitate cu condițiile speciale, depinde de cât de devreme se începe tratamentul. În mod ideal, așa cum am spus, este necesar să începeți să luați ocillococul de la primele simptome ale afecțiunii.

Potrivit sceptici bazate pe dovezi reale ale eficacității ocilococcinului în tratamentul răcelii și gripei, acest medicament miracol nu este altceva decât un adevărat placebo. Mulți părinți se confruntă cu întrebarea dacă este posibil să se dea copiilor nou-născuți un osillococcin sau este mai bine să se acorde prioritate remediilor populare pentru răceli. Nu există un singur răspuns.

Un număr de pediatri recomandă copiilor acest remediu homeopat de la vârsta de trei ani, alții insistă că medicamentul este absolut inofensiv și, prin urmare, poate fi administrat și sugarilor. Pe Internet puteți găsi o mulțime de recenzii pozitive, care atestă eficacitatea ocilococcinului pentru tratamentul SRAS la copii. Și în Europa, de exemplu în Franța, acest medicament este lider în vânzările printre medicamentele împotriva gripei care pot fi achiziționate fără prescripție medicală.

Având în vedere că medicamentul a fost fabricat timp de 70 de ani, este dificil să ne imaginăm că medicamentul este un manechin. Dezbaterile cercetătorilor privind recunoașterea homeopatiei ca știință continuă mai mult de un deceniu, precum și dacă este posibil să se acorde oscilococcinului copiilor de până la un an, dar nici una dintre părți nu și-a apărat punctul de vedere. Susținătorii medicamentelor bazate pe dovezi sunt sfătuiți să consulte un medic atunci când apar primele simptome ale gripei, chiar dacă se utilizează profilactic ocilococcinul. Pediatrul va prescrie copilului acele medicamente a căror eficacitate a fost confirmată și pusă în practică.

Ce fac? Ce faci?

După cum sa spus deja o dată, acest medicament este în kit-ul meu de prim ajutor. Și îi dau doar copilului, pentru că îl ajută. Pentru prima dată, apropo, i-am dat-o când copilul avea 9 luni. În ceea ce mă privește și pe sotul meu, nu am observat absolut nici un efect de la el. Dacă organismele noastre sunt imune la ea sau dacă există alte motive, lucrurile rămân.

Dar Vitka acest medicament ajută foarte mult. Nu, nu este o reclamă. Mai mult, o să spun asta. când am spus acest lucru prietenilor mei, cu care mergem copiii noștri, și au încercat-o, nu a existat practic nici un rezultat. Ie poate că a fost, dar nu la fel de rapid ca al nostru.

Prin urmare, m-am hotărât să-l folosesc. Și ce părere ai despre asta?

Oscillococcinum

Ocilococcinul pentru copii - este posibil sau nu? Această întrebare se referă la multe mame, deoarece în ultimii ani, acest instrument este prescris de mulți pediatri.

Este posibil să copii otsilokotsinium?

Întrebarea pe care ne-o pune sună dacă este posibil ca copiii să ia otcillococcin?. Am luat libertatea să o reformalizăm și să încercăm să răspundem la o altă întrebare: "Copiii au nevoie de ciclocicin?"

Opinii despre acest instrument, lăsate de mame în diverse forumuri tematice, vorbesc în mare parte despre lipsa efectului, dar acest lucru nu împiedică mulți medici să prescrie acest lucru pentru toată lumea. Deci, ce este acest medicament și este un medicament?

Ocilococcinul, produs de un singur producător, situat probabil în Franța, poate fi introdus cu ușurință în lista celor mai lungi farse farmaceutice.

Potrivit legendei oficiale (apropo, jumătate din remediile homeopatice au o astfel de legendă), un anumit Joseph Rua a descoperit bacterii în sângele oamenilor care au murit din cauza gripei în 1919, pe care el la numit ocilococi. Presupunând că gripa este cauzată de aceste bacterii, el a început să-i caute în natură și mai târziu a găsit aceiași microbi în ficatul unei rațe barbare. În conformitate cu principiul homeopat "de a trata ca și cum ar", el a creat un medicament pentru tratamentul gripei din inima și ficatul acestei păsări.

Frumoasă, nu-i așa? Da, dacă nu intri în detalii. Producătorul înțelept păstrează tăcerea cu privire la faptul că în natură nu sunt ocilococi și rațe barbare, iar gripa este cauzată de un virus care nu a putut fi văzut în 1919, așa cum se poate vedea doar într-un microscop electronic, creat pentru prima oară în anii 1930 lea.

Toate acestea nu împiedică "reușirea" acordării ocilococcinului copiilor (prețul medicamentului, apropo, este destul de ridicat) pentru prevenirea și tratamentul gripei.

Instruirea copiilor ocilococici

Ar trebui să dau oxilococcin la copii? Instrucțiunea indică cu precizie doza de medicament, dar nu spune un cuvânt despre schimbările din acesta în funcție de vârsta sau greutatea copilului, așa cum se face în ceea ce privește medicamentele.

Pentru o persoană sănătoasă, acest lucru poate provoca suspiciuni, care, totuși, homeopatii se pot risipi cu ușurință prin faptul că "sunt folosite aici doze microscopice de substanță care nu au efect asupra corpului". Este posibil, dar diluarea medicamentului, declarată de către producător, aproape în totalitate lipsește acest agent de substanța activă. Și acest lucru este recunoscut chiar de angajații companiei de producție.

La toate cele de mai sus, se poate adăuga că analiza mai multor studii semnificative statistic a demonstrat în mod convingător că oferirea ocilococcinului copiilor de un an și mai mult, precum și pacienților adulți nu afectează incidența lor de gripă și răceală.

Oscilococcin, indicații și contraindicații

În conformitate cu instrucțiunile fabricantului privind octilococinul, indicațiile și contraindicațiile pentru utilizarea acestuia sunt următoarele: indicații - prevenirea și tratamentul gripei și răcelii; contraindicații - hipersensibilitate la medicament.

Este demn de remarcat faptul că, în ciuda lipsei totale de date privind eficacitatea medicamentului, ocilococcinul este vândut în cantități mari în toată Rusia. De exemplu, în primele șase luni ale anului 2010, a fost vândut un medicament în valoare de aproape 3 miliarde de ruble! Situația e ciudată, nu-i așa?

Deci, ar trebui să se administreze otsillococcinul la sugari sau la copii mai mari? Cred că acest articol a primit argumente suficiente pentru a lua decizia corectă. Nu luați medicamente neexplorate, consultați un medic calificat pentru tratament, a cărui eficacitate este dovedită și fără îndoială.

Potrivit ultimelor date științifice, copiii no-shpa pot fi numiți după ce au împlinit vârsta de 6 ani.

Copiii au nevoie de acid ascorbic? Totul depinde de fiecare situație specifică. La urma urmei, acidul ascorbic este sinonim cu binecunoscuta vitamina C, a carei deficienta poate duce la anumite probleme cu corpul.

Copiii de albucidină pot picura din prima zi a vieții. Este practic un medicament sigur și eficient pentru prevenirea și tratamentul bolilor inflamatorii ale ochilor.

Comentarii despre articol

Dragi oaspeți, dacă comentariul dvs. necesită un răspuns - nu lăsați-l aici. Pe forumul sau blogurile dvs. veți primi un răspuns imediat, întrebați-l acolo.

Orice medicament mi se recomandă numai de un medic cunoscut și de un copil. De asemenea, m-am îndoit de ocilococcin, până când am văzut dovezile eficienței sale de către profesorul Selkova și faptul că el îi ajută într-adevăr pe copil!

contraindicații - hipersensibilitate la medicament - mă întreb unde poate fi această contraindicație, dacă compoziția este complet naturală? Prin urmare, calmez copilul și dau. Am încredere în calitatea europeană. Din câte știu, în Franța, Oscillococcinum - numărul 1 pentru raceli și gripa - a fost produs și vândut acolo de peste 70 de ani. pot fi găsite la orice farmacie.

Chesnachki.ru

Salutări pentru dvs., dragi cititori! Medicamentele homeopatice au devenit recent foarte populare din cauza lipsei de complicații grave. Homeopatia se bazează exclusiv pe ingrediente naturale, deci nu dă mult rău copiilor. Unul dintre mijloacele cele mai populare ale acestui grup pentru prevenirea SRAS și a gripei este oscilococcinul pentru copii, instrucțiunile de utilizare ale cărora vor fi descrise.

Compoziția medicamentului

Drogul a fost dezvoltat în 1919 de Joseph Rua. Pentru eficacitatea tratamentului, trebuie aplicată la începutul bolii, când infecția tocmai a început.

Se compune din 2 componente principale: extracte de ficat și inima rață de mosc, care este numit și barbar. Medicamentul este disponibil în granule, nu miroase.

Eficacitatea Otsilokoktsinuma (oscilococcin) nu a fost încă dovedită de medici și este pusă sub semnul întrebării. Joseph Rua, care a creat drogul, nu a putut efectua o examinare microscopică a virușilor, așa că nu a putut fi sigur că medicamentul funcționează.

La un moment dat, creatorul de droguri a văzut unele celule infectate în sângele pacienților care, în opinia sa, au fost cauza gripei. Ulterior, le-a găsit în ficatul unei rațe de mosc și, pe baza ei, a construit un medicament.

Instrucțiuni de utilizare: copii ocillococcin

Principalele indicii pentru utilizarea remediilor homeopatice sunt gripa și ARVI în stadiul uscat și mediu. De droguri este, de asemenea, potrivit pentru prevenirea acestor boli.

Întrebarea la ce vârstă se recomandă să luați medicamentul îi îngrijorează adesea părinții care decid să trateze copiii cu homeopatie.

Utilizarea Otsilokoktsinuma este contraindicată pentru copii până la un an: pentru ei nu se efectuează calculul dozei de medicament. Cel mai bine este să dați acest medicament copiilor cu vârsta de 3 ani și peste.

În ciuda faptului că homeopatia este considerată inofensivă, există totuși contraindicații de utilizat. În primul rând, este intoleranța individuală a medicamentului și a lactozei, care face parte din drog ca o componentă auxiliară.

Efectele secundare și informațiile privind supradozajul nu sunt prezentate în instrucțiuni. De asemenea, este necesar să se ia în considerare: dacă în primele zile nu a fost posibilă ameliorarea simptomelor gripei cu ajutorul homeopatiei, va trebui să fii tratat prin metode tradiționale.

Regim de tratament

Înainte de a lua medicamentul, scoateți-l din tub (sticla) făcând clic pe celulă. Adulții au pus o singură doză sub limbă și s-au dizolvat. Recepția oscilococcinului este mai bine să se desfășoare cu un sfert de oră înainte de mese sau la o oră după aceea.

Pentru copii, conținutul unei sticle (tuba) se dizolvă într-o cantitate mică de apă și apoi este administrat copilului printr-o mamelon sau într-o lingură (dar nu fier).

În homeopatie există o regulă: nu puteți atinge granulele cu mâinile sau cu obiecte de fier. Deci, stocați-vă cu o lingură de plastic pentru copii mici.

În stadiul inițial al bolii, un copil poate primi o doză și apoi repetat după 6 ore. În această etapă, vor fi suficiente 2-3 recepții.

În forma severă a bolii, este necesar să se administreze 1 doză de 2 ori pe zi. Cursul tratamentului este de la 1 la 3 zile.

Prevenirea constă în administrarea unei doze o dată pe săptămână.

Pentru toate vârstele de pacienți, doza rămâne aceeași. Depinde doar de stadiul bolii.

opinii

Recenzile despre oscilococcin sunt controversate. Există pacienți care susțin că îi ajută să facă față bolii încă de la început. Dar este necesar să se ia medicamentul înainte ca corpul să se îmbolnăvească, la primele maladii ușoare. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să prindeți această stare. În cazul gripei sau ARVI în stadiul de dezvoltare, Oscilococcinul nu ajută și nu accelerează recuperarea.

Dacă vorbim despre doctori, atunci în acest mediu există contradicții în recenzii. Deoarece efectul Oscillococcinum nu a fost dovedit, medicii îl prescriu la discreția lor. De exemplu, dacă un pacient nu poate lua medicamente tradiționale, rămâne să îi prescrieți homeopatia.

Oscilococcinul este interzis ca un drog fraudulos în SUA și în multe țări europene. În Rusia, acesta este încă vândut și cumpărat, deși experiența utilizării acestuia este adesea negativă. Pacienții nu primesc ușurare și ajung la concluzia că este o falsă.

analogi

Prețul Oscillococcinului este destul de mare - pentru 12 doze va trebui să plătiți aproximativ 700 de ruble. Și asta cu lipsa de încredere că drogul va ajuta cu adevărat.

Printre remediile homeopatice, Oscilococcinul nu are analogii. Pentru a combate virusul gripal, puteți utiliza numai imunostimulante tradiționale, cum ar fi Arbidol sau Kagocel.

Cel mai adesea, copiii sunt prescrise Arbidol. Este bine absorbit în tractul digestiv și începe să acționeze în câteva ore. Medicamentul activează sistemul imunitar și împiedică dezvoltarea unei infecții virale.

Un alt analog popular este Antigrippin-Anvi. Se compune din mai multe componente, incluzând acidul acetilsalicilic, vitamina C și difenhidramina. Acești compuși reduc edemul mucoasei și elimină inflamația.

Oscilococcinul este un remediu pentru infecțiile virale, al căror efect rămâne nedovedit. Dacă observați că simptomele bolii continuă să crească după utilizarea acesteia, este mai bine să utilizați medicamente tradiționale.

Dacă informațiile v-au fost utile, lăsați comentarii. Informațiile din articol sunt date pentru examinare. Ne vedem din nou!

Cum de a bate depresia postpartum - câteva tehnici de miracol

Salut din nou, dragi cititori. Astăzi vom aborda un subiect foarte important - depresia după naștere, cum să facem față? Datorită particularităților naturii psihologice a stării unei femei după naștere, multe mame nu simt bucuria maternității după nașterea unui copil.

Ce se poate face urgent dacă copilul are o durere la ureche?

Bună ziua, dragi cititori ai blogului meu. Dacă bebelușul tău plânge, își freacă urechea și se plânge că doare, cum să fii? Să vedem astăzi dacă copilul are o durere la nivelul urechii, care poate fi făcută de urgență. Știu despre această problemă nu cu o auzitate, când fiul meu a mers la grădiniță, această întrebare a devenit foarte acută pentru noi.

Virusi folositori - bacteriofagii, tipurile și scopul lor

Bună ziua, dragi cititori! Mulți dintre noi au fost supuși terapiei cu antibiotice cel puțin o dată în viața noastră. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri a fost vorba de antibiotice. Nu toată lumea a trebuit să se ocupe de bacteriofagi. În același timp, medicii au tendința să spună că astăzi aceste medicamente pot fi bune.

Acest blog este citit de 10875 mame, pa
juca cu copiii lor.

Top