Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Opțiunea 1b preparat din plante
2 Clinici
Ce antibiotice trebuie luate pentru inflamarea urechii?
3 Rinită
Tablete de Ibuprofen: instrucțiuni de utilizare
Image
Principal // Clinici

Ce ajută Biseptol: compoziția și forma de eliberare


Până în prezent, medicamentul Biseptol este cunoscut în medicină ca agent antibacterian eficace. Pentru o cantitate mică de bani, acesta poate fi achiziționat complet la orice farmacie și, în unele cazuri, medicamentul poate fi luat fără a consulta mai întâi un medic.

În plus, medicamentul este utilizat în mod activ pentru tratamentul prostatitei la bărbați în combinație cu alte medicamente. Să analizăm în detaliu modul în care Biseptol ajută.

structură

Medicamentul conține două componente principale - sulfametoxazol și trimetoprim.

Suspensia conține astfel de componente suplimentare ca sarea de sodiu, acidul citric, apa, propilen glicolul. Siropul este destinat copiilor, deoarece este dulce gustului.

Ampulele sunt utilizate pentru a trata pacienții numai în spital, conțin și substanțe suplimentare: sodiu, alcool, etanol, apă.

Tabletele sunt rotunde, de culoare galben deschis. În plus față de substanța principală, conțin, de asemenea, amidon, talc, alcool polivinilic.

Formularul de eliberare

Biseptol este produs în diferite forme de dozare:

 • Tablete (120 mg, 480 mg) prin ambalare pe 20 de bucăți, în fiecare blister pe 10 comprimate, astfel, în ambalajul dintr-un carton există 2 blistere.
 • Suspensie pentru uz intern (80 ml) se află într-o sticlă transparentă maro.
 • Ampule pentru injectare (8 ml).

Acțiune farmacologică

Biseptol este prescris întotdeauna în asociere cu alți agenți antibacterieni. Principalele ingrediente active conținute în preparat, distrug în mod activ bacteriile. Biseptol diferă de alte mijloace prin faptul că este capabil să distrugă bacteriile care nu mor din cauza medicamentelor care aparțin clasei de sulfonamide. Substanțele conținute în medicament, încalcă metabolismul în organismul bacteriilor patogene, distrug, de asemenea, sinteza acidului folic, ducând la moartea microorganismelor. Pentru a înțelege ce vă ajută Biseptol, trebuie să citiți instrucțiunile atașate.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Componentele medicamentului sunt distribuite rapid pe tot corpul, intră în rinichi, plămâni, glandă de prostată și secreții vaginale. În plus, substanțele pot trece prin placentă la făt și pot trece în laptele matern al mamei. O concentrație mare în organism este observată deja după o oră după administrare. Biseptolul se excretă în urină la zece ore după ingestie.

Cum să luați Biseptol: indicații și contraindicații

Biseptol se utilizează atunci când pacienții au diverse boli cauzate de bacterii. Trebuie reținut faptul că medicamentul este considerat un antibiotic al doilea rând și nu afectează multe microorganisme dăunătoare, este prescris în cazul în care bacteriile patogene sunt rezistente la antibiotice de primă linie.

Medicamentul combate activ inflamația mucoasei nazale, și anume rinita, faringita și laringita. În acest caz, medicamentul poate fi administrat fără alte mijloace puternice în modul său de acțiune.

Pentru a vindeca o boală specifică, trebuie să știți cum să luați Biseptol.

Medicamentul ajută la ameliorarea inflamației prostatei la bărbați, la ameliorarea cursului de prostatită, pe lângă faptul că distruge bacteriile care au apărut în apendicele uterine la femei, elimină infecțiile din rinichi, vezică, uretra.

Biseptolul afectează bacteriile care s-au stabilit în organele digestive, ajută la tratarea gastritei, pancreatitei, enterocolitei. Antibioticul ameliorează inflamația formată în ficat, bilă cu un proces purulente.

Biseptol în formă de tabletă este luat pentru infecții acute care au apărut în tractul digestiv.

Contraindicații

În ciuda faptului că Biseptol nu este considerat un antibiotic puternic, acesta nu poate fi utilizat pentru unele boli:

 • Cu intoleranță individuală la componentele care alcătuiesc medicamentul.
 • Cu patologia parenchimală a ficatului, atunci când celulele organului sunt inhibate.
 • În insuficiența renală acută, mai ales când nu este posibilă monitorizarea stării rinichilor din spital.
 • Cu anemie, care este asociată cu lipsa de acid folic în organism.
 • Cu încălcări ale funcției sângelui și modificările sale.
 • În timpul sarcinii și alăptării, componentele active ale medicamentului conduc la faptul că organismul începe să sufere de deficit de acid folic, și anume, acesta este considerat principal în această perioadă.

Înainte de a lua medicamentul, este necesar să consultați un specialist, deoarece toate contraindicațiile trebuie determinate înainte de începerea tratamentului.

Efecte secundare

Luarea Biseptol poate determina organismul să prezinte o reacție nedorită, și anume:

 • Sistemul digestiv va suferi, și anume vărsăturile, diareea, greața, ficatul și intestinele se vor inflama, o astfel de reacție poate apărea datorită faptului că în organism se formează un deficit de acid folic.
 • Munca sistemului circulator se va rupe, anemia, leucopenia ar putea să apară. În plus, numărul de trombocite din plasma sanguină poate scădea, ceea ce duce la trombocitopenie.
 • Va exista un eșec în sistemul urinar, rinichi, vezica urinară se va inflama, o cantitate mică de sânge poate apărea în urină.
 • Se va produce o durere de cap, o persoană va deveni deprimată, starea de spirit va deveni deprimată, aceasta poate fi însoțită de amețeli frecvente, spasme vasculare.
 • Va exista o alergie care se manifestă sub forma unei erupții pe piele, în timp ce pielea poate fi mâncărime și arsură, urticarie, angioedem. În cazuri rare, șocul anafilactic din utilizarea medicamentului la pacienți a survenit ca urmare a scăderii treptate a tensiunii arteriale.

Aceste reacții adverse se opresc imediat după întreruperea tratamentului cu Biseptol.

supradoză

Dacă depășiți doza prescrisă de medicament, este posibil să aveți otrăvire sub formă de greață, vărsături, amețeli, dureri abdominale, diaree, confuzie. Cu aceste simptome, trebuie să întrerupeți imediat administrarea medicamentelor și să vă adresați unui medic.

Înainte de tratamentul medical, este necesar să spălați stomacul și să începeți tratamentul simptomatic. Dacă o persoană depășește doza normală de trei ori sau mai mult, poate apărea supradozaj cronic, ceea ce duce la inhibarea celulelor sanguine.

Pentru a evita supradozajul, trebuie să știți cum să luați Biseptol și să urmați clar instrucțiunile.

interacțiune

Biseptol nu poate fi administrat concomitent cu medicamente care aparțin clasei de diuretice, cel mai adesea tiazide, altfel poate să apară trombocitopenie.

Dacă luați Biseptol cu ​​fenitoină în același timp, o persoană poate fi deficitară în acid folic.

Acidul salicilic, conținut în multe medicamente, poate spori efectul acestui antibiotic.

Consumul simultan de acid ascorbic și acele preparate care oxidează urina poate duce la cristalizare.

În cazul administrării simultane a antidepresivelor tetraciclice, Biseptol reduce efectul acestora.

Medicamentul inhibă microflora din vagin, în intestine și poate duce, de asemenea, la ruperea contraceptivelor. Dacă o persoană ia acest medicament, trebuie să bea și probiotice.

Biseptol: doză și instrucțiuni de utilizare

Biseptolul cu prostatită este luat pe o schemă separată. Dacă un pacient este diagnosticat cu o boală ușoară, atunci cursul nu depășește 21 de zile.

În primele zile, medicul prescrie doza maximă de medicament, 6 comprimate în două doze.

Primele trei pilule sunt luate dimineața, ultimele trei pe timp de noapte. O astfel de dozare este considerată cea mai corectă în cursul acut al bolii. Starea pacientului se îmbunătățește deja în a treia zi după începerea tratamentului.

După terminarea unui curs, un bărbat trebuie să ia o pauză de o lună, după care trece din nou la teste și, dacă rezultatul este nesatisfăcător, cursul se reia.

Înainte de administrarea medicamentului Biseptol, dozajul trebuie convenit cu un specialist.

De droguri în acest caz acționează ușor, dar în mod eficient. Medicamentul nu reduce procesul inflamator în sine, ucide patogeni, ca urmare a morții lor, inflamația dispare în mod independent.

fiolă

O soluție a medicamentului este injectată în venă. În această formă, instrumentul este prescris copiilor de la 12 ani, cu o singură doză care nu depășește 10 ml. Medicamentul este injectat într-o venă la fiecare 12 ore.

tablete

Tabletele de biseptol sunt administrate de două ori pe zi după 12 ore. Adulților li se prescriu 950 mg de două ori pe zi.

suspensie

Suspensia este administrată de adulți la o doză de 950 mg pe zi. În forma severă a bolii, doza crește până la 1430 mg.

Pneumonia este tratată cu Biseptol, al cărui dozaj este calculat în funcție de greutatea corporală a pacientului, de 100 g. pentru 1 kg de greutate.

Dacă se constată o infecție în urină, este necesar să se ia 2 grame. medicamente de două ori pe zi. Cursul este setat separat pentru fiecare pacient, cel mai adesea nu depășește două săptămâni.

Pentru copii

În cazul în care copilul este diagnosticat cu inflamație a tractului urinar, otita medie acută, în acest caz, 45 mg de medicament este prescris pentru 1 kg de greutate. Medicamentul se administrează la fiecare 12 ore. Copiilor cu vârsta de până la 12 ani li se prescrie o suspensie de 2 ori pe zi, are un gust dulce și este mai ușor acceptat de către copil. Doza uzuală variază de la 2,5 ml pentru copiii cu vârsta de 4-6 luni și până la 10 ml pentru copiii de 12 ani.

În timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul este interzis să ia în cazul în care femeia este în poziție și hrănește copilul cu laptele matern.

Condiții de vânzare

Puteți cumpăra medicamente la farmacii și este necesară o rețetă de la un medic.

Condiții de depozitare

Medicamentul este stocat la 25 de grade.

Perioada de valabilitate

Biseptol poate fi depozitat nu mai mult de 5 ani.

Instrucțiuni speciale

În timpul perioadei de administrare a acestui medicament, trebuie să vă amintiți că substanțele active reduc rezistența contraceptivelor, în plus, antibioticul încalcă microflora din vagin și intestine. Tratamentul trebuie să aibă loc în timpul tratamentului cu probiotice.

analogi

 • Groseptol;
 • Berlotsid;
 • Bactrim.

opinii

Tatiana, Ulyanovsk

"Un medicament bun, dar ajută numai atunci când boala nu este puternică, în principal în stadiul inițial, în situații dificile este nevoie de un antibiotic mai puternic".

Ilya, Tula

"Am prostatita Biseptolum vindecata in doua doze, desi cursul a fost lung si nu am luat nimic altceva".

Pret unde să cumpărați

Biseptolul în toate formele de eliberare poate fi achiziționat la farmacii.

Costul mediu al drogului în Rusia este:

 • tablete de la 50 la 150 de ruble;
 • fiole de la 140 la 200 de ruble;
 • suspendarea de la 170 la 220 de ruble.

Biseptol este un antibiotic ușor, deci nu poate fi utilizat cu fiecare boală. Ingredientele active ale medicamentului distrug bacteria, ca urmare inflamația treptat dispare. De regulă, acest medicament este prescris în combinație cu alte mijloace pentru a obține cel mai bun efect terapeutic. Este permisă o singură medicație în cazul inflamațiilor mici.

Ce ajută Biseptol și care este mecanismul său de acțiune

Bacteriile patogene sunt prezente în spațiul înconjurător al unei persoane și, prin urmare, în corpul său. Celulele imunitare nu permit dezvoltarea microflorei patogene, dar cu un sistem imunitar slăbit sau alți factori, microbii încep să se prolifereze activ în organism, provocând diverse boli.

Printre agenții patogeni - bacterii, viruși, ciuperci. Deoarece acestea sunt obiecte biologice diferite, tratamentul trebuie prescris în conformitate cu agentul patogen. Medicul prescrie medicamentul care va fi eficient în lupta împotriva unuia sau a celuilalt microb. Unul dintre medicamentele cele mai frecvent prescrise împotriva bacteriilor este Biseptol. Ce ajută Biseptol și cum să îl luăm, considerăm în articol.

Pentru tratamentul diferitelor boli inflamatorii, sunt prescrise două tipuri de medicamente: antibacteriene și antimicrobiene. Cele dintâi conțin substanțe care ucid celulele bacteriilor, în timp ce acestea din urmă inhibă sinteza proteinelor în celula inamic și își opresc activitatea vitală.

Substanțele active din Biseptol nu au componente care sunt prezente în mediul natural și, prin urmare, medicamentul nu face parte din grupul de antibiotice. Cu alte cuvinte, medicamentul este complet sintetic.

Compoziția medicamentului:

 • sulfametoxazolul - principalul ingredient activ, oprește creșterea și dezvoltarea bacteriilor;
 • Trimetroprină - are un efect auxiliar, împiedică restaurarea și reproducerea microflorei patogene.

Co-trimozolul este sinonim cu sulfonamidele. Acesta face parte din Trimethoprim, un antibiotic utilizat pe scară largă pentru a trata bolile sistemului urinar.

Acțiune farmacologică:

Proprietatea bacteriostatică a unui medicament este obținută prin blocarea biosintezei acidului folic în celulele bacteriene cu substanțe active. Acidul folic este implicat în procesele metabolice în care are loc sinteza proteinei microbilor cu ajutorul acizilor nucleici. Încălcarea reacțiilor biochimice în celulă duce la oprirea reproducerii și la moartea sa din interior.

Biseptolul afectează în mod activ următoarele microorganisme:

 • bacterii gram-pozitive și gram-negative;
 • cel mai simplu;
 • stafilococi;
 • toxoplasmoza;
 • streptococi;
 • ciuperci;
 • E. coli.

Sulfonamidele prezintă rezistență microflorei patogene, provocând sifilis și tuberculoză.

Indicații pentru utilizare

Biseptol este indicat pentru tratamentul bolilor infecțioase cauzate de microorganismele sensibile la ingredientele active ale unei componente. Punând întrebarea: "De ce ajută Biseptol?" Ar trebui să se înțeleagă că este imposibil să se autolezeze. Este adevărat să se stabilească dacă un medicament va fi eficient sau nu, doar un medic poate după examinarea unui pacient.

 • Medicamentul ajută la afecțiuni inflamatorii ale sistemului respirator: rinită, bronșită, faringită, pneumonie, laringită și altele.
 • Bispetolul este adesea prescris pentru infecțiile sistemului urogenital: prostatita, inflamația uterului, procesele patologice în rinichi, vezica urinară, uretra.
 • Medicamentul este eficient pentru tratarea organelor sistemului digestiv: inflamația pancreasului (pancreatită), inflamația intestinelor mici și mijlocii (enterocolită), gastrita.
 • Biseptol este prescris pentru patologiile organelor ORL însoțite de infecție: inflamația sinusurilor maxilare (sinuzită), procesele inflamatorii care apar în urechea interioară și exterioară (otita), inflamația purulentă a amigdalelor.

Efecte terapeutice asupra prostatitei

Biseptol pentru prostatita este unul dintre cele mai puternice medicamente pentru a combate boala. Este prescris dacă patologia prostatei este infecțioasă. Ingredientele active ale medicamentului pătrund adânc în țesutul prostatic, oprindu-se dezvoltarea bacteriilor patogene. Reducerea numărului și a activității bacteriilor reduce durerea, umflarea prostatei, elimină alte simptome.

Tratamentul prostatitei biseptolului trebuie să se facă numai la recomandarea unui medic. Auto-medicația poate fi inutilă sau chiar dăunătoare. După examinare, specialistul va calcula doza optimă.

Luați medicamentul pentru inflamație la nevoie de prostată cel puțin două săptămâni. În primele câteva zile, medicul prescrie o doză maximă, care este apoi redusă. Pacientul după 2-3 zile se simte ușurat, dar este important să nu întrerupeți cursul tratamentului, deoarece bacteriile pot dezvolta rezistență la medicament. Aceasta, la rândul său, poate duce la forma cronică de prostatită, care este dificil de tratat.

Unii pacienți cred că, din moment ce Biseptol nu este un antibiotic, poate fi luat în mod necontrolat, dar nu este așa. Medicamentul are efecte secundare grave, iar o doză crescută de medicament nu va vindeca mai repede prostatita. Trebuie să respectați tratamentul inflamației prostatei și să urmați toate recomandările medicului.

Efecte terapeutice asupra altor patologii

Biseptol este prescris pentru multe afecțiuni inflamatorii ale sistemului respirator și ale organelor ORL. Și, uneori, oamenii cred că pot fi luați pentru infecții respiratorii acute, dar în acest caz medicamentul este inutil, deoarece aceste boli sunt cauzate de viruși. Dar Biseptol tratează dureri în gât, amigdalită, sinuzită și alte boli complicate de microflora bacteriană.

Trebuie acordată atenție tratamentului copiilor cu Biseptolum. Chiar dacă în trecut medicul a prescris un medicament pentru tratamentul, de exemplu, a durerilor în gât, atunci în cazul unei reapariții a bolii, în niciun caz nu se poate da copilului propriul medicament.

În caz contrar, bacteriile vor deveni rezistente, iar gâtul dureros va apărea din nou și din nou.

Efectul terapeutic al sulfonamidelor asupra diferitelor organe se manifestă în același mod, deoarece principiul influențării celulelor bacteriene este același. Dar medicul determină dozajul și cursul tratamentului individual.

Înainte de a începe tratamentul trebuie contraindicat. Biseptol nu se aplică în următoarele cazuri:

 • anemie (acid folic scăzut);
 • hipersensibilitate la substanțe active;
 • sarcina și alăptarea;
 • insuficiență renală severă;
 • hiperbilirubinemia pediatrică;
 • afectarea parenchimului hepatic;
 • cu risc de hemoliză.

La administrarea medicamentului trebuie să fii atent la persoanele care suferă de astm bronșic și patologii în glanda tiroidă.

Medicamentul poate afecta negativ diferitele sisteme ale corpului: sistemul nervos, respirator, digestiv, musculoscheletic, hematopoietic.

Medicamentul poate fi însoțit de următoarele efecte secundare:

 • amețeli și dureri de cap;
 • depresie, apatie și nevrită periferică;
 • dureri abdominale, greață, diaree, vărsături;
 • urticarie, erupție cutanată tranzitorie, eritem;
 • tuse, sufocare, bronhospasm;
 • anemie, neutropenie, agranulocitoză, trombocitopenie;
 • creșterea concentrației de uree, afectarea funcției renale;
 • mialgie, artralgie.

Cum să luați Biseptol la copii și adulți

Pentru ușurință în utilizare Biseptol este disponibil în diferite forme de dozare.

 1. Forma de tabletă este disponibilă în două doze:
  • 120 mg - pentru copii;
  • 480 mg - pentru adulți.
 2. Suspensie pentru copii cu miros de căpșuni într-o sticlă de 80 ml. 1 doză - 5 ml conține 240 mg de substanțe active.
 3. Concentrat pentru prepararea unei soluții perfuzabile. 1 flacon conține 480 mg de substanțe active.

Cum să luați Biseptol și în ce forme de dozare depinde de boală și de vârsta pacientului.

Tratamentul la adolescenți și adulți:

Doza minimă pentru tratamentul timp de 14 zile este de 480 mg la fiecare 12 ore. Doza standard este de 960 mg de două ori pe zi, în cazul infecțiilor severe, doza este crescută la 1440 mg la fiecare 12 ore.

 • Cursul tratamentului infecțiilor tractului respirator și a organelor ORL este de zece zile.
 • Tratamentul bolilor inflamatorii ale sistemului genito-urinar variază de la paisprezece la douăzeci și unu de zile.
 • Boli ale tractului gastrointestinal sunt tratate timp de cel puțin cinci zile.
 • Terapia bolilor infecțioase ale organelor genitale (chancre moale) se desfășoară între șapte și paisprezece zile.
 • Pentru tratamentul infecțiilor acute ale tractului urinar la femei, se efectuează terapia "șocului", în care un aport unic este de până la 2880 mg.
 • Pneumonia este tratată cu 960 mg de două ori pe zi. Dozajul individual se calculează la 30 mg / kg.
 • Nocardioza este tratată la o doză de 2880 mg timp de cel puțin trei luni, bruceloză acută - patru săptămâni, febră tifoidă - trei luni.

Cum să beți Biseptol comprimate și suspensii?

Tabletele sunt băute la fiecare 12 ore, așa că luarea medicamentului trebuie făcută dimineața și seara. Luați medicamentul trebuie să fie exclusiv după o masă, tableta este spălată cu multă apă curată.

Nu beți medicamentul pe stomacul gol, altfel poate provoca reacții adverse.

Tratamentul la copii

Până la cinci ani, medicamentul este prescris într-o doză standard de 240 mg dimineața și seara. De la șase la doisprezece ani - 480 mg de două ori pe zi. Durata tratamentului este de șapte zile.

Copiii de la două luni până la șase luni, la naștere de la o mamă infectată cu HIV, doza este de 120 mg.

Biseptolul este cel mai adesea prescris copiilor pentru tratamentul infecțiilor intestinale, anginei, otitei, laringitei și a altor boli infecțioase ale tractului respirator.

Siropul este utilizat de la vârsta de două luni și 120 mg comprimate de la doi ani.

La doza individuală, suspensia se calculează pe baza a 36 mg de medicament pe 1 kg de greutate.

Cum să beți Biseptol în suspensie?

Medicamentul trebuie administrat copilului după masă, este de dorit să se observe intervalul de timp dintre aportul suspensiei, care este de 12 ore. Medicamentul este colectat printr-o seringă specială de măsurare prin gâtul sticlei. Înainte de colectarea suspensiei, sticla trebuie să fie bine clătită, astfel încât lichidul să fie agitat. Pe seringă există diviziuni speciale care determină doza.

Suspensia de biseptol are o aromă plăcută de boabe, astfel încât copiii beau ușor. Dacă copilul dorește să bea medicamentul, îi puteți da apă curată.

Este important să oferiți copilului medicamentul exact în doza prescrisă de medic, în niciun caz nu puteți fi independent în această problemă.

Dozajul minim se calculează după cum urmează:

 • până la jumătate de an - 2,5 ml dimineața și seara;
 • înainte de vârsta de trei - 2,5-5 ml de două ori pe zi;
 • până la vârsta de șase - 5-10 ml la fiecare 12 ore;
 • până la doisprezece ani - 10 ml în 12 ore.

prețurile:

 • Tablete 120 mg 20 bucăți - 30 ruble;
 • Tablete de 480 mg 28 bucăți - 90 ruble;
 • Suspensie 240 mg / 80 ml - 120 ruble.

Cum să vă combinați când utilizați Erespal și Biseptol?

Biseptol nu se potrivește bine cu diferite medicamente și alcool. În cazul bolilor inflamatorii de natură infecțioasă, este prescris, în primul rând, dacă medicamentul nu ajută, medicul ajustează tratamentul.

Erespal este prescris pentru tratamentul bolilor infecțioase ale tractului respirator superior. Medicamentele au un efect farmacologic diferit asupra organismului, astfel încât medicul curant va răspunde cel mai bine la întrebarea privind combinația dintre Erespal și Biseptol.

Este posibil să combinați Biseptol cu ​​alcoolul?

Compatibilitatea dintre Biseptol și alcool e zero. Aceasta înseamnă că administrarea simultană de băuturi care conțin antibiotice și alcool poate avea consecințe negative: afectarea gravă a ficatului, rinichilor, vaselor de sânge și a inimii, organele sistemului digestiv, precum și bolile sistemului nervos (evidențiate prin numeroase recenzii). Prin urmare, este important să știți în mod clar cum să beți Biseptol și să țineți cont de specificul efectelor acestuia asupra organismului în timpul tratamentului. Pentru a evita complicațiile ca urmare a unei combinații de băut și a unui agent antibacterian, este suficient să înțelegem particularitățile interacțiunii acestor substanțe.

Caracteristicile efectului terapeutic al medicamentului

Biseptol (denumirea latină - Biseptol) este un antibiotic cu spectru larg (precum și medicamentele Azitroks, Amoxiclav, Amoxicilină, Augmentin, Ceftriaxonă).

Activitatea sa împotriva microflorei patogene se datorează două componente: sulfametoxazol și trimetoprim (co-trimoxazol). Medicamentul este eficient împotriva unui astfel de microorganism:

 • stafilococi;
 • streptococi;
 • bastoane tifoide și dysenterice;
 • Proteus;
 • pneumococ;
 • Salmonella;
 • Plasmodium;
 • Pneumonia;
 • chlamydia;
 • agenți cauzatori ai leishmaniozelor și difteriei;
 • cholera vibrio;
 • meningococ;
 • Klebsiella;
 • Neisseria gonorrhoeae;
 • unele tipuri de ciuperci.

Datorită faptului că Biseptol eradică un număr mare de organisme patogene, este luat pentru tratament:

 • boli patologice patogene ale sistemului digestiv;
 • infecții ale sistemului genito-urinar;
 • infecții cutanate;
 • boli ale organelor ORL;
 • meningita.

Eficacitatea terapiei cu antibiotice se datorează două puncte. După administrarea medicamentului, penetrează în toate fluidele corpului (saliva, sputa, bila și altele). În același timp, concentrația necesară de substanțe active rămâne la un nivel stabil timp de 7 ore.

Pot să amestec Biseptol și alcoolul?

În adnotarea la medicament nu există informații privind compatibilitatea băuturilor care conțin droguri și alcool (de exemplu, vodcă sau bere). De aceea, pacienții cred că Biseptol poate fi băut cu alcool ușor. Cu toate acestea, experții au demonstrat că administrarea de medicamente în combinație cu băuturi care conțin alcool etilic reduce semnificativ eficacitatea terapiei.

În descrierea uneia dintre componentele de Biseptol, trimetoprim, se menționează că nu este prescris cu alte medicamente. Această substanță este străină de corpul uman. Prin urmare, dacă combinați co-trimoxazol cu ​​alcool etilic, reacția poate fi neașteptată.

Orice medicament afectează ficatul. Aportul suplimentar de alcool creează o dublă povară asupra corpului. Este imposibil să știți în prealabil dacă ficatul poate face față unui astfel de efect.

Consecințele unui medicament simultan cu alcoolul

Conform adnotării medicamentului, Biseptol are mai multe efecte secundare. În cazul în care luați un agent antibacterian cu alcool, va exista o creștere a impactului negativ al medicamentului. Aceasta se va manifesta în direcții diferite.

 • Complicațiile proceselor patologice în ficat: dezvoltarea hepatitei, necrozei hepatocitelor, icterului colestatic, creșterea activității transaminazelor.
 • Formarea de pietre la rinichi. Acest lucru se datorează faptului că alcoolul ajută la creșterea acidității urinei. Utilizarea simultană a antibioticelor provoacă formarea calculului de sare.

Trebuie reamintit faptul că tratamentul cu Biseptol necesită respectarea regimului de băut: este necesar să beți cel puțin 1,5 litri de lichid pe zi. Alcoolul previne eliminarea apei nedorite din corp. Prin urmare, combinația unui agent antibacterian și a băuturilor care conțin alcool va duce la probleme cu diureza (acest lucru se aplică și în situațiile în care consumă Biseptol și un pahar de bere în același timp).

 • Boli ale sistemului circulator. Acest lucru se datorează faptului că consumul de alcool provoacă o lipsă de acid folic în organism, necesară pentru buna funcționare a miocardului și a vaselor de sânge. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care suferă de alcoolism cronic.
 • Patologie neurologică. Utilizarea incorectă a Biseptol determină dezvoltarea unor condiții similare cu semnele de otrăvire cu alcool etilic: amețeli, tremurături ale brațelor și picioarelor, cefalee, depresie. Dacă beți alcool și Biseptol în același timp, atunci se va produce o creștere a efectului secundar asociat cu deteriorarea sistemului nervos.

Cât de mult puteți bea după administrarea Biseptol?

Pentru că tratamentul antibacterian a fost eficace, trebuie să vă abțineți timp de ceva timp de la consumul de alcool. Alcoolul după Biseptol poate fi luat la 7 zile după oprirea tratamentului. Acest timp este suficient pentru ca organismul să se redreseze din cauza bolii și a utilizării medicamentelor.

În prezența unor complicații sau a unui tratament necorespunzător, este posibilă creșterea duratei perioadei de așteptare de la băuturile alcoolice. În orice caz, trebuie să vă consultați mai întâi cu un specialist și să citiți recenzii despre compatibilitatea medicamentului Biseptol și alcoolului.

Recomandarea principală în efectuarea terapiei cu antibiotice nu este aceea de a amesteca medicamente și alcool etilic. Indiferent de ceea ce este prescris de medic: pastile sau injecții, trebuie să vă abțineți de la consumul de alcool în timpul procesului de tratament. Numai câteva zile au permis să se întoarcă la viața veche. Despre cât de mult să aștepți și când vă puteți răsfăța cu băuturi alcoolice, ar trebui să consultați un specialist.

Doctorul Hepatită

tratament hepatic

Biseptol cât de des puteți bea

Biseptolul este un medicament combinat din grupul de sulfonamide. Se compune din sulfametoxazol și trimetoprim. Biseptol este un medicament cu un spectru larg de acțiune. Este un medicament bactericid (provoacă moartea unei celule microbiene), dar nu se aplică antibioticelor. Acțiunea medicamentului datorită faptului că blochează sinteza

, fără de care celulele microbiene nu pot fi divizate. Sulfametoxazolul și trimetoprimul se completează și se consolidează reciproc în acest mecanism.

Biseptolul este activ în ceea ce privește următorii agenți patogeni: stafilococi ciuperci.

Medicamentul este ineficient față de Pseudomonas aeruginosa, agentul cauzator al leptospirozei, agentul cauzator de tuberculoză, spirochete și viruși.

Biseptolul are, de asemenea, un efect asupra microorganismelor care sunt rezistente la alte preparate cu sulfanilamidă.

Biseptolul este absorbit rapid și bine din stomac și atinge o concentrație maximă în sânge în decurs de 1-3 ore după ingestie. Concentrația terapeutică a medicamentului este menținută timp de până la 7 ore.

Medicamentul pătrunde bine în fluide biologice și țesuturi ale corpului: bile, saliva, lichidul cefalorahidian, sputa, glanda prostatică, rinichii, plămânii. Excretați în principal în urină.

Biseptol este disponibil sub formă de tablete, suspensii și concentrate pentru injectare:

 • Tablete de 120 mg (100 mg sulfametoxazol și 20 mg trimetoprim);
 • Tablete de 480 mg (400 mg sulfametoxazol și 80 mg trimetoprim);
 • Tablete Bactrim Forte 960 mg (800 mg sulfametoxazol și 160 mg trimetoprim);
 • Sirop (sau suspensie) - pentru administrare orală, 100 ml (40 mg sulfametoxazol și 8 mg trimetoprim în 1 ml);
 • Concentrat pentru prepararea soluției injectabile 480 mg (în 1 ml concentrat - 80 mg sulfametoxazol și 16 mg trimetoprim).

Depozitați medicamentul trebuie să fie într-un loc uscat și la o temperatură de cel mult + 25 ° C.
Instrucțiuni de utilizare Biseptol Indicatii pentru utilizare

Biseptol este utilizat pentru a trata infecțiile cauzate de microorganismele sensibile la acest medicament:

 • boli respiratorii (bronșită acută și cronică, pneumonie, empatie - inflamație purulente a membranelor căptușite, abces sau abces al plămânului, bronhiectază - expansiunea bronhiilor datorate bolii);
 • Patologia ENT (otita medie sau inflamația urechii, sinuzita sau inflamația sinusurilor paranazale);
 • infecții intestinale (dizenterie, paratifoizi A și B, holeră, febră tifoidă);
 • infecții ale tractului urinar (uretrită - inflamația uretrei, prostatită - inflamația prostatei, pielonefrita - inflamația pelvisului renal și a țesutului renal în sine; salpingita - inflamația uterului);
 • gonoreea (boala venerică);
 • infecții ale țesuturilor moi și ale pielii (piodermă sau leziuni cutanate pustulare, acnee, fierbere sau fierbere);
 • meningita (inflamația meningelor) și abcesul (abcesul) creierului;
 • septicemia (forma de "contaminare" a sângelui);
 • boli infecțioase: bruceloză, malarie, toxoplasmoză, borrelioză, scarlatină;
 • infecții ale rănilor și osteomielită;
 • prevenirea și tratamentul pneumoniei pneumociste la pacienții infectați cu HIV.

Biseptol nu este utilizat pentru tratamentul în astfel de cazuri:

 • cu insuficiență cardiovasculară severă;
 • cu boli ale sângelui;
 • cu insuficiență hepatică;
 • cu insuficiență renală severă;
 • în timpul sarcinii;
 • mamele la alăptare;
 • cu deficiență de glucoză-6-fosfat dehidrogenază (boală ereditară);
 • copii sub vârsta de 3 luni și copii prematuri;
 • cu niveluri crescute de bilirubină la copii;
 • în caz de hipersensibilitate la componentele medicamentului sau la alte medicamente sulfanilamidice.

Cu grijă, Biseptol poate fi utilizat dacă pacientul a fost anterior alergic la alte medicamente; cu astm bronșic; pacienții cu o lipsă de acid folic; în bolile glandei tiroide; în copilărie și în vârstă înaintată.

Tratamentul cu Biseptol trebuie efectuat sub supraveghere medicală și un test de sânge trebuie monitorizat cu atenție.

Biseptolul este de obicei bine tolerat. Dar, ca orice medicament, poate avea efecte secundare:

 • Din partea sistemului digestiv: în cazuri rare - diaree, durere abdominală, pierderea apetitului, greață, vărsături; în cazuri rare - colită (inflamația intestinului); inflamație hepatică reactivă cu stază bilă - hepatită colestatică; glossita - inflamația limbii; stomatita - inflamația mucoasei orale; pancreatită - inflamația pancreasului.
 • În ceea ce privește sistemul nervos în unele cazuri: amețeli, cefalee, depresie, tremurături mici ale degetelor de la nivelul extremităților.
 • Din rinichi, în cazuri rare: creșterea volumului urinar, inflamarea rinichilor (nefrită), excreția în urină a sângelui.
 • Din partea sistemului respirator: bronhospasm, tuse, sufocare sau senzație de respirație.
 • Din partea organelor care formează sânge în cazuri izolate: o scădere a numărului de leucocite din sânge, o scădere a numărului de neutrofile (un tip de leucocite care protejează organismul de infecții), o scădere a numărului de trombocite (trombocite din sânge implicate în coagularea sângelui), anemie cu deficiență folio.
 • Pentru piele: erupție pe piele sub formă de urticarie; mâncărime; în cazuri izolate - sindromul Lyell și sindromul Stevens-Johnson (cele mai severe variante ale manifestărilor alergice la nivelul pielii și membranelor mucoase cu necroză și respingere); Edem Quincke (edem local sau difuz al țesutului subcutanat și al membranelor mucoase); hipersensibilitate la radiațiile ultraviolete.
 • Există cazuri izolate de frisoane și febră după administrarea Biseptol (febră medicamentoasă).
 • Durere în articulații și mușchi.
 • Tromboflebită (la locul injectării).
 • Scăderea nivelului de potasiu, sodiu și zahăr din sânge.

Efectele secundare sunt, de obicei, ușoare și dispar după întreruperea tratamentului.

Apariția erupțiilor cutanate și a diareei severe reprezintă baza pentru eliminarea Biseptol.

La pacienții infectați cu HIV și la pacienții cu SIDA, probabilitatea reacțiilor adverse este mult mai mare.

Pentru perioada de tratament cu Biseptol, se recomandă limitarea consumului de mazăre, fasole, brânză grasă, produse animale. Aceste produse sunt bogate în proteine ​​și reduc eficacitatea medicamentului. Nu se recomandă să se mănânce sfecla, produse de patiserie, fructe uscate înainte de a lua Biseptol. Aceste produse sunt digerate rapid, iar medicamentul nu are timp să fie absorbit, excretat din corp cu fecale. Nu poți bea drogul cu lapte, pentru că neutralizează parțial drogul.

Este strict interzisă utilizarea alcoolului în timpul tratamentului: ele pot neutraliza complet medicamentul și pot contribui la dezvoltarea reacțiilor alergice.

În timpul tratamentului, trebuie evitată iradierea ultravioletă (expunerea excesivă la soare și vizitele de bronzare).

Utilizarea prelungită (mai mult de 5 zile) și utilizarea unor doze mai mari, precum și apariția unor modificări ale testului de sânge în timpul tratamentului ar trebui să ia acid folic 5-10 mg pe zi.

Interacțiuni medicamentoase Biseptol nu trebuie administrat simultan cu Aspirin, Butadion, Naproxen.

Biseptol îmbunătățește efectul medicamentelor care reduc coagularea sângelui, de exemplu, warfarina.

Biseptolul mărește efectul unor medicamente antidiabetice (Glicididon, Glibenclamidă, Glipisid, Clorpropamidă, Gliclazidă).

Biseptolul mărește activitatea medicamentului anticancer Methotrexat și a medicamentului anticonvulsivant Fenitoina.

Nu se recomandă administrarea concomitentă a biseptolului cu medicamente diuretice tiazidice (Chlorothiazide, Diuril, Naturetin, Metolazon, Diukardin, Furosemid etc.) - aceasta contribuie la creșterea sângerării.

Biseptol în asociere cu diuretice, precum și cu agenții antidiabetici de mai sus poate provoca o reacție alergică încrucișată.

Hexametilentetramina, acidul ascorbic și alte medicamente care acidifiază urina cresc riscul de "nisip" în urină în timpul utilizării cu Biseptol.

Biseptolul poate crește concentrația de digoxină din sânge la pacienții vârstnici.

Rifampicina promovează eliminarea mai rapidă a Biseptolului din organism.

Fenitoina (un medicament anticonvulsivant), PASK (un medicament anti-tuberculoză) și barbiturice (fenobarbital, luminal, nembutal, seconal, amunal) sunt crescute atunci când sunt combinate cu Biseptal, un deficit al corpului acidului folic.

Biseptol reduce eficacitatea contraceptivelor hormonale.

Utilizarea concomitentă a Biseptolului și a pirimetaminei (un medicament antimalaric) crește riscul de anemie.

Benzocaina, Procaina (medicamente pentru anestezie locală) reduc eficacitatea Biseptolului.

Dozajul de biseptol Doza de medicament și durata administrării sunt prescrise de medic individual, în funcție de severitatea afecțiunii și de bolile asociate.

Pacienții adulți sunt de obicei prescrise de 960 mg de două ori pe zi (2 comprimate de 480 mg sau 1 comprimat de forte de 2 ori) după 12 ore timp de 5-14 zile.

Dacă este necesar, tratamentul pe termen lung este prescris 480 mg de două ori pe zi (1 comprimat de 480 mg de 2 ori).

Suspensia de Biseptol este prescris pentru adulți la 20 ml la fiecare 12 ore.

În cazul unei boli severe (uneori cu o boală cronică), doza poate fi crescută până la 50%.

Cu durata tratamentului de peste 5 zile și cu doze crescânde de Biseptol, este necesară monitorizarea numărului total de sânge.

La infecții severe, pentru a obține o concentrație mai mare în lichidul cefalorahidian sau în caz de imposibilitate de administrare internă, utilizați picături intramusculare sau intravenoase.

Concentratul pentru prepararea soluției pentru administrare intravenoasă este diluat imediat înainte de perfuzare. Pentru diluare se utilizează soluții de glucoză 5% și 10%, soluție Ringer, soluție de clorură de sodiu 0,9%, soluție de clorură de sodiu 0,45% cu soluție de glucoză 2,5%.

Concentrați Biseptol 480 cu alte soluții sau amestecați medicamentul cu alte medicamente nu poate fi.

Copiilor peste 12 ani și adulților li se prescriu 10 ml (960 mg) la fiecare 12 ore.

Copiii între 3 și 5 ani prescrisi 2,5 ml (240 mg), de 2 ori pe zi.

La copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, se administrează 5 ml (480 mg) la fiecare 12 ore.

La infecții severe, o creștere a dozei de 50% este acceptabilă pentru toate grupele de vârstă.

Medicamentul este administrat cel puțin 5 zile (până la dispariția manifestărilor bolii și încă 2 zile).

În caz de supradozaj al medicamentului (greață, vărsături, tulburare de conștiență), medicamentul este anulat, se efectuează lavaj gastric (în cazul în care nu mai mult de 2 ore după administrare), se prescrie administrarea abundentă de lichide sau intravenoasă.

În unele țări (de exemplu, în Anglia), Biseptol este utilizat pentru a trata copiii numai după 12 ani. În țările din fosta Uniune Sovietică, drogul este utilizat cu succes pentru tratamentul copiilor mici.

În practica pediatrică, Biseptol este utilizat în tratamentul infecțiilor respiratorii, infecțiilor tractului urinar, infecțiilor intestinale și în înfrângerea țesuturilor moi.

Se utilizează atât în ​​adolescență, cât și în tratamentul copiilor mici, începând de la 3 luni. Principala condiție pentru tratamentul copiilor - respectarea exactă a dozei.

Pentru copii, Biseptol este disponibil sub formă de sirop sau suspensie. Suspendarea poate fi aplicată de la copilul de 3 luni; sirop - după un an; pastile - dupa 2 ani; injecții - după 6 ani.

Suspensia de biseptol este prescrisă la o rată de 30 mg de sulfametoxazol și 6 mg de trimetoprim la 1 kg de greutate corporală pe zi. Copiii în vârstă de 3-6 luni trebuie să ia o suspensie de 2,5 ml de 2 ori pe zi după 12 ore; de la 7 luni la 3 ani, 2,5-5 ml de suspensie, de 2 ori pe zi; de la 4 la 6 ani ia 5-10 ml de 2 ori în 12 ore; la vârsta de 7-12 ani - 10 ml de 2 ori pe zi; copii peste 12 ani iau 20 ml la fiecare 12 ore.

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, comprimate Biseptol sunt prescrise 240 mg de două ori pe zi (2 comprimate de 120 mg de 2 ori); și de la 6 la 12 ani - 480 mg de 2 ori pe zi (4 comprimate de 120 mg de 2 ori sau 1 comprimat de 480 mg de 2 ori) după 12 ore.

Copiilor li se prescrie medicamentul, de obicei timp de 5 zile, și continuă încă 2 zile după dispariția manifestărilor bolii.

La tratamentul cu Biseptol, părinții ar trebui să ofere copilului o cantitate foarte mare de băuturi. Pentru perioada de tratament ar trebui să se limiteze la consumul de dulciuri și produse de cofetărie, varză și morcovi, tomate și leguminoase. Se recomandă să se dea copiilor vitamine complexe.

Părinții nu pot folosi acest medicament singur! Tratamentul trebuie efectuat numai pe bază de rețetă și sub supravegherea constantă a medicului pediatru.

. Și, în ciuda faptului că adnotarea pe Biseptol a indicat că ambii agenți patogeni sunt sensibili la acțiunea Biseptol și este recomandat pentru tratamentul

(dureri de gât), în ultimii ani, rareori utilizate. Acest lucru se datorează faptului că studiile recente indică o pierdere a sensibilității streptococilor la Biseptol.

Biseptol pentru durere în gât este acum prescris în cazurile în care este imposibil, din orice motiv, să luați medicamente de primă alegere, antibiotice. În astfel de cazuri, Biseptol este prescris în doza uzuală de vârstă timp de 7-10 zile.

Biseptolul a fost utilizat în mod tradițional pentru a trata

Dar microbii se adaptează la medicamentele care sunt adesea folosite și pierd în timp sensibilitatea la aceste medicamente; medicamentele nu mai acționează. Deci a fost cu Biseptol. Prin urmare, atitudinea față de numirea Biseptolului cu cistită este foarte limitată în prezent.

Tactica corectă pentru tratamentul cistitelor este selecția medicamentelor în funcție de sensibilitatea lor. În acest scop, cultura urinei este atribuită microflorei și sensibilității sale la medicamente. Medicul va primi rezultatul în 3-4 zile după test și va selecta tratamentul corect.

În unele cazuri, medicul prescrie inițial Biseptol și, după ce a primit rezultatul sensibilității florei la medicamente, dacă este necesar, modifică tratamentul. Uneori, Biseptol este prescris din cauza intoleranței la antibiotice sau alte medicamente. Biseptol este prescris în doza uzuală (2 comprimate de 2 ori pe zi) timp de 5-10 zile.

Este necesar să se facă distincția între analogii de medicamente și sinonimele medicamentului.

Analogii numesc medicamente care au diferite ingrediente active în compoziție, diferă după numele lor, dar sunt utilizate în tratamentul acelorași boli, deoarece au același efect. Analogii pot diferi în puterea acțiunii, toleranța medicamentului, contraindicațiile, efectele secundare.

Analogii de Biseptol sunt antibiotice de diferite grupuri, deoarece ele au, de asemenea, un efect antimicrobian. În funcție de sensibilitatea agentului patogen și a spectrului de acțiune, antibioticele sunt utilizate pentru a trata aceleași boli ca și Biseptol.

Analogi de Biseptol sunt alte medicamente sulfa:

 • Asacol (ingredient activ: mesalazină);
 • Dermazin (ingredient activ: sulfadiazină);
 • Inhalipt (ingrediente active: streptosid, sulfatiazol sodic);
 • Ingaflu (ingredient activ: streptosid) și alte medicamente sulfatice.

Sinonime de medicamente sunt medicamente cu aceleași ingrediente active, dar cu nume diferite, deoarece fabricate de diferite firme. Acestea sunt medicamente generice. Acestea pot avea forme de dozare diferite, dar au aceleași proprietăți farmacologice.

Preparatele sunt sinonime cu Biseptol: Bactrim, Bacterial, Bactramin, Abacin, Bactramel, Bactram, Hemitrin, Bactrizol, Ectaprim, Berlocid, Bacticel, Doctonil, Ecpectrin, Gantrin, Factrin,, Oribakt, Resrim, Sumetrolim, Sextotsid, Uroksen, Baktekod, Triksazryl, Tristriksol, Blekson, Vanadil, Aposulfatrin, Baktrauks, Grostuol, Kotrimol, Kotribene, Eriprim, Examined,, Sulotrim, Trimos l.

O mulțime de comentarii pozitive cu privire la eficacitatea Biseptol în tratamentul bolilor respiratorii (chiar și cu

la copii și la adulți.

În câteva recenzii există reacții adverse sub formă de greață, vărsături, pierderea apetitului. Mulți pacienți și unii medici consideră că medicamentul este învechit.

Lipsa efectului a fost observată în 2 comentarii despre tratamentul acneei și în 2 - despre tratamentul gonoreei. Feedback-ul negativ privind utilizarea medicamentului la copii nu a fost găsit.

Prețuri aproximative pentru biseptol în farmacii:

Biseptol comprimate 120 mg - 20 bucăți - 31 ruble.

Biseptol comprimate 480 mg - 20 bucăți - 67 ruble.

Biseptol în fiole 480 mg (5 ml) - 10 bucăți - 340 ruble.

Suspensie de biseptol 80 ml (240 mg în 5 ml) - 120 ruble.

Biseptol este un medicament destul de eficient în tratamentul multor infecții. Dar nu trebuie utilizat fără prescripție medicală.

Până în prezent, medicamentul Biseptol este cunoscut în medicină ca agent antibacterian eficace. Pentru o cantitate mică de bani, acesta poate fi achiziționat complet la orice farmacie și, în unele cazuri, medicamentul poate fi luat fără a consulta mai întâi un medic.

În plus, medicamentul este utilizat în mod activ pentru tratamentul prostatitei la bărbați în combinație cu alte medicamente. Să analizăm în detaliu modul în care Biseptol ajută.

Medicamentul conține două componente principale - sulfametoxazol și trimetoprim.

Suspensia conține astfel de componente suplimentare ca sarea de sodiu, acidul citric, apa, propilen glicolul. Siropul este destinat copiilor, deoarece este dulce gustului.

Ampulele sunt utilizate pentru a trata pacienții numai în spital, conțin și substanțe suplimentare: sodiu, alcool, etanol, apă.

Tabletele sunt rotunde, de culoare galben deschis. În plus față de substanța principală, conțin, de asemenea, amidon, talc, alcool polivinilic.

Biseptol este produs în diferite forme de dozare:

 • Tablete (120 mg, 480 mg) prin ambalare pe 20 de bucăți, în fiecare blister pe 10 comprimate, astfel, în ambalajul dintr-un carton există 2 blistere.
 • Suspensie pentru uz intern (80 ml) se află într-o sticlă transparentă maro.
 • Ampule pentru injectare (8 ml).

Biseptol este prescris întotdeauna în asociere cu alți agenți antibacterieni. Principalele ingrediente active conținute în preparat, distrug în mod activ bacteriile. Biseptol diferă de alte mijloace prin faptul că este capabil să distrugă bacteriile care nu mor din cauza medicamentelor care aparțin clasei de sulfonamide. Substanțele conținute în medicament, încalcă metabolismul în organismul bacteriilor patogene, distrug, de asemenea, sinteza acidului folic, ducând la moartea microorganismelor. Pentru a înțelege ce vă ajută Biseptol, trebuie să citiți instrucțiunile atașate.

Componentele medicamentului sunt distribuite rapid pe tot corpul, intră în rinichi, plămâni, glandă de prostată și secreții vaginale. În plus, substanțele pot trece prin placentă la făt și pot trece în laptele matern al mamei. O concentrație mare în organism este observată deja după o oră după administrare. Biseptolul se excretă în urină la zece ore după ingestie.

Biseptol se utilizează atunci când pacienții au diverse boli cauzate de bacterii. Trebuie reținut faptul că medicamentul este considerat un antibiotic al doilea rând și nu afectează multe microorganisme dăunătoare, este prescris în cazul în care bacteriile patogene sunt rezistente la antibiotice de primă linie.

Medicamentul combate activ inflamația mucoasei nazale, și anume rinita, faringita și laringita. În acest caz, medicamentul poate fi administrat fără alte mijloace puternice în modul său de acțiune.

Pentru a vindeca o boală specifică, trebuie să știți cum să luați Biseptol.

Medicamentul ajută la ameliorarea inflamației prostatei la bărbați, la ameliorarea cursului de prostatită, pe lângă faptul că distruge bacteriile care au apărut în apendicele uterine la femei, elimină infecțiile din rinichi, vezică, uretra.

Biseptolul afectează bacteriile care s-au stabilit în organele digestive, ajută la tratarea gastritei, pancreatitei, enterocolitei. Antibioticul ameliorează inflamația formată în ficat, bilă cu un proces purulente.

Biseptol în formă de tabletă este luat pentru infecții acute care au apărut în tractul digestiv.

În ciuda faptului că Biseptol nu este considerat un antibiotic puternic, acesta nu poate fi utilizat pentru unele boli:

 • Cu intoleranță individuală la componentele care alcătuiesc medicamentul.
 • Cu patologia parenchimală a ficatului, atunci când celulele organului sunt inhibate.
 • În insuficiența renală acută, mai ales când nu este posibilă monitorizarea stării rinichilor din spital.
 • Cu anemie, care este asociată cu lipsa de acid folic în organism.
 • Cu încălcări ale funcției sângelui și modificările sale.
 • În timpul sarcinii și alăptării, componentele active ale medicamentului conduc la faptul că organismul începe să sufere de deficit de acid folic, și anume, acesta este considerat principal în această perioadă.

Înainte de a lua medicamentul, este necesar să consultați un specialist, deoarece toate contraindicațiile trebuie determinate înainte de începerea tratamentului.

Luarea Biseptol poate determina organismul să prezinte o reacție nedorită, și anume:

 • Sistemul digestiv va suferi, și anume vărsăturile, diareea, greața, ficatul și intestinele se vor inflama, o astfel de reacție poate apărea datorită faptului că în organism se formează un deficit de acid folic.
 • Munca sistemului circulator se va rupe, anemia, leucopenia ar putea să apară. În plus, numărul de trombocite din plasma sanguină poate scădea, ceea ce duce la trombocitopenie.
 • Va exista un eșec în sistemul urinar, rinichi, vezica urinară se va inflama, o cantitate mică de sânge poate apărea în urină.
 • Se va produce o durere de cap, o persoană va deveni deprimată, starea de spirit va deveni deprimată, aceasta poate fi însoțită de amețeli frecvente, spasme vasculare.
 • Va exista o alergie care se manifestă sub forma unei erupții pe piele, în timp ce pielea poate fi mâncărime și arsură, urticarie, angioedem. În cazuri rare, șocul anafilactic din utilizarea medicamentului la pacienți a survenit ca urmare a scăderii treptate a tensiunii arteriale.

Aceste reacții adverse se opresc imediat după întreruperea tratamentului cu Biseptol.

Dacă depășiți doza prescrisă de medicament, este posibil să aveți otrăvire sub formă de greață, vărsături, amețeli, dureri abdominale, diaree, confuzie. Cu aceste simptome, trebuie să întrerupeți imediat administrarea medicamentelor și să vă adresați unui medic.

Înainte de tratamentul medical, este necesar să spălați stomacul și să începeți tratamentul simptomatic. Dacă o persoană depășește doza normală de trei ori sau mai mult, poate apărea supradozaj cronic, ceea ce duce la inhibarea celulelor sanguine.

Pentru a evita supradozajul, trebuie să știți cum să luați Biseptol și să urmați clar instrucțiunile.

Biseptol nu poate fi administrat concomitent cu medicamente care aparțin clasei de diuretice, cel mai adesea tiazide, altfel poate să apară trombocitopenie.

Dacă luați Biseptol cu ​​fenitoină în același timp, o persoană poate fi deficitară în acid folic.

Acidul salicilic, conținut în multe medicamente, poate spori efectul acestui antibiotic.

Consumul simultan de acid ascorbic și acele preparate care oxidează urina poate duce la cristalizare.

În cazul administrării simultane a antidepresivelor tetraciclice, Biseptol reduce efectul acestora.

Medicamentul inhibă microflora din vagin, în intestine și poate duce, de asemenea, la ruperea contraceptivelor. Dacă o persoană ia acest medicament, trebuie să bea și probiotice.

Biseptolul cu prostatită este luat pe o schemă separată. Dacă un pacient este diagnosticat cu o boală ușoară, atunci cursul nu depășește 21 de zile.

În primele zile, medicul prescrie doza maximă de medicament, 6 comprimate în două doze.

Primele trei pilule sunt luate dimineața, ultimele trei pe timp de noapte. O astfel de dozare este considerată cea mai corectă în cursul acut al bolii. Starea pacientului se îmbunătățește deja în a treia zi după începerea tratamentului.

După terminarea unui curs, un bărbat trebuie să ia o pauză de o lună, după care trece din nou la teste și, dacă rezultatul este nesatisfăcător, cursul se reia.

Înainte de administrarea medicamentului Biseptol, dozajul trebuie convenit cu un specialist.

De droguri în acest caz acționează ușor, dar în mod eficient. Medicamentul nu reduce procesul inflamator în sine, ucide patogeni, ca urmare a morții lor, inflamația dispare în mod independent.

O soluție a medicamentului este injectată în venă. În această formă, instrumentul este prescris copiilor de la 12 ani, cu o singură doză care nu depășește 10 ml. Medicamentul este injectat într-o venă la fiecare 12 ore.

Tabletele de biseptol sunt administrate de două ori pe zi după 12 ore. Adulților li se prescriu 950 mg de două ori pe zi.

Suspensia este administrată de adulți la o doză de 950 mg pe zi. În forma severă a bolii, doza crește până la 1430 mg.

Pneumonia este tratată cu Biseptol, al cărui dozaj este calculat în funcție de greutatea corporală a pacientului, de 100 g. pentru 1 kg de greutate.

Dacă se constată o infecție în urină, este necesar să se ia 2 grame. medicamente de două ori pe zi. Cursul este setat separat pentru fiecare pacient, cel mai adesea nu depășește două săptămâni.

În cazul în care copilul este diagnosticat cu inflamație a tractului urinar, otita medie acută, în acest caz, 45 mg de medicament este prescris pentru 1 kg de greutate. Medicamentul se administrează la fiecare 12 ore. Copiilor cu vârsta de până la 12 ani li se prescrie o suspensie de 2 ori pe zi, are un gust dulce și este mai ușor acceptat de către copil. Doza uzuală variază de la 2,5 ml pentru copiii cu vârsta de 4-6 luni și până la 10 ml pentru copiii de 12 ani.

Medicamentul este interzis să ia în cazul în care femeia este în poziție și hrănește copilul cu laptele matern.

Puteți cumpăra medicamente la farmacii și este necesară o rețetă de la un medic.

Medicamentul este stocat la 25 de grade.

Biseptol poate fi depozitat nu mai mult de 5 ani.

În timpul perioadei de administrare a acestui medicament, trebuie să vă amintiți că substanțele active reduc rezistența contraceptivelor, în plus, antibioticul încalcă microflora din vagin și intestine. Tratamentul trebuie să aibă loc în timpul tratamentului cu probiotice.

opinii

Tatiana, Ulyanovsk

"Un medicament bun, dar ajută numai atunci când boala nu este puternică, în principal în stadiul inițial, în situații dificile este nevoie de un antibiotic mai puternic".

Ilya, Tula

"Am prostatita Biseptolum vindecata in doua doze, desi cursul a fost lung si nu am luat nimic altceva".

Biseptolul în toate formele de eliberare poate fi achiziționat la farmacii.

Costul mediu al drogului în Rusia este:

 • tablete de la 50 la 150 de ruble;
 • fiole de la 140 la 200 de ruble;
 • suspendarea de la 170 la 220 de ruble.

Biseptol este un antibiotic ușor, deci nu poate fi utilizat cu fiecare boală. Ingredientele active ale medicamentului distrug bacteria, ca urmare inflamația treptat dispare. De regulă, acest medicament este prescris în combinație cu alte mijloace pentru a obține cel mai bun efect terapeutic. Este permisă o singură medicație în cazul inflamațiilor mici.

Biseptol este un agent antibacterian combinat puternic. Medicamentul distruge în mod activ flora cocalică, inclusiv agenții patogeni gram-pozitivi și gram-negativi. Luați în considerare modul în care să luați în mod corespunzător Biseptol la adulți și copii, de la care îi ajută bolile și în ce cazuri este mai bine să amânați utilizarea sa.

Biseptol - compoziție, forme de dozare

Agentul bactericid Biseptol conține două ingrediente active - sulfametoxazol și trimetoprim. Concentrația acestor substanțe într-o singură doză terapeutică depinde de forma eliberării medicamentului.

Biseptol este produs în trei forme farmaceutice:

 • Tablete - tablete rotunde dintr-o formă plată cu o suprafață netedă, pe de o parte există o gravură "-Bs". Cantitatea de sulfametoxazol variază de la 100 la 400 ml, iar trimetoprimul de la 20 la 80 ml. Compoziția conține suplimentar amidon, alcool, talc, propilen glicol.
 • Suspensia este un sirop crem colorat pentru copii cu aromă de căpșuni ușoară. Instrumentul este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 luni și 12 ani, cu o greutate de maximum 80 kg. Biseptol este contraindicat la copiii prematuri.
 • Concentratul pentru perfuzie este un lichid incolor în fiole, care necesită diluție prealabilă înainte de administrarea intravenoasă. Substanța este diluată direct în fața picăturii. Conținutul fiolei este amestecat intens cu soluția perfuzabilă.

Biseptolul este activ împotriva streptococilor, pneumococilor, stafilococilor, chlamydiilor, Escherichia coli, meningococilor. Medicamentul nu este eficient pentru tuberculoză, leptospiroză și boli virale. Efectul medicamentos al medicamentului datorită capacității sale de a opri sinteza acidului folic, fără de care flora coccală nu este capabilă să se reproducă.

Biseptol - indicații și contraindicații

Biseptol este prescris pentru bolile infecțioase cauzate de microbi care sunt sensibili la medicament:

 • Bronșita (toate formele).
 • Pneumonie (altele decât virale).
 • Bronșiectazie.
 • Angina.
 • Uretrita.
 • Otita.
 • Pielonefrită.
 • Sinuzita.
 • Cistita.
 • Faringită.
 • Prostatita.
 • Bruceloza.
 • Febra tifoidă.
 • Toxoplasmoza.
 • Holera.
 • Diaree bacteriană.
 • Osteomielita.

Biseptol nu este utilizat în astfel de cazuri:

 • Intoleranță la componentele medicamentului.
 • Afecțiuni hepatice (hepatită, porfirie, insuficiență hepatică).
 • Tulburări de sânge.
 • Insuficiență renală.
 • Pasajul de chimioterapie.

Doza și durata tratamentului Biseptol la adulți și copii

Regimul de Biseptol depinde de vârstă, greutate corporală și formă de dozare.

Tablete. Pentru categoria de vârstă "12+", sunt prezentate 2 comprimate la o doză de 400 mg / 80 ml sau 8 comprimate de 100 ml / 20 ml de două ori pe zi. În cazul unui proces inflamator sever, doza zilnică este crescută la 3 sau 12 comprimate de două ori pe zi. Cursul de tratament este de 14 zile. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, doza zilnică se calculează ținând cont de greutatea corporală - 30 ml sulfametoxazol per kg.

Suspendarea. Doza pentru copil este măsurată într-o ceașcă de măsurare în funcție de vârstă și este luată la fiecare 12 ore:

 • De la 2 la 5 luni - 2,5 mg.
 • De la 6 luni până la 5 ani - 5 mg.
 • De la 6 la 12 ani - 10 mg.

Durata terapiei cu antibiotice depinde de tipul bolii și este de 5-14 zile.

Biseptol - posibile complicații după tratament

Efectele secundare sunt rareori fixe și, de regulă, sunt alergice în natură sau se manifestă sub formă de tulburări digestive. În plus, aceste complicații pot să apară rar:

 • Modificări ale numărului de sânge și tulburări ale sistemului limfatic (anemie, leucopenie).
 • Procese alergice (erupție cutanată, bronhospasm, febră medicamentoasă, urticarie, edem).
 • Tulburări ale proceselor metabolice (hiperkaliemie, hipercalcemie, deficit de sodiu, anorexie).
 • Tulburări psihice (psihoză, insomnie, anxietate, oboseală).
 • Probleme cu sistemul nervos (tinitus, convulsii, amețeli, migrene).
 • Tulburări digestive (diaree, gastrită).

Utilizarea Biseptol trebuie monitorizată de către un medic, deoarece o doză aleasă în mod necorespunzător poate provoca o tranziție a bolii la forma cronică sau poate determina o serie de complicații grave.

Biseptol este un agent antibacterian combinat cu o gamă largă de activități bactericide. Se compune din sulfamilamazol cu ​​sulfanilamidă și trimetoprim (un agent antibacterian bacteriostatic aparținând clasei de inhibitori ai digrofolat reductazei). Combinația fixă ​​de sulfametoxazol și trimetoprim, în raport de cinci la unu, se numește co-trimoxazol.

Biseptol este produs de compania poloneză farmaceutică Polfa. Costul de ambalare comprimate (20 comprimate) la 0,12 grame -35 ruble, 28 comprimate la 0,48 grame - 110 ruble.

Biseptol 480 în fiole cu concentrat pentru fabricarea unei soluții perfuzabile (10 fiole) - 440 ruble.

Suspensie (la 0,24 grame în cinci mililitri) produsă de ferma poloneză. Campania Medan Pharma -140 de ruble.

Citiți mai departe: Biseptol - instrucțiuni complete privind utilizarea comprimatelor și suspensiilor

Deoarece co-trimoxazolul este un antibiotic, ARVI Biseptolum necomplicat nu este utilizat. Acest lucru se datorează faptului că agenții antibacterieni nu acționează pe viruși și nu ajută la o temperatură ridicată. Pentru infecțiile respiratorii virale pure, se recomandă utilizarea medicamentelor antivirale.

Cu toate acestea, cu ARVI complicat, însoțită de adăugarea unei componente bacteriene, Biseptol poate fi utilizat. Medicamentul este eficient împotriva celui mai larg spectru de agenți patogeni, incluzând majoritatea agenților patogeni ai infecțiilor tractului respirator superior și ai căilor respiratorii.

Biseptol poate fi luat pentru astfel de complicații bacteriene ale SRAS ca sinuzită (sinuzită), otită, bronșită, pneumonie. Cu dureri în gât, faringită, amigdalită (durere în gât) Biseptol nu este utilizat.

Biseptol pentru dureri în gât nu este recomandat pentru utilizare, datorită rezistenței frecvente a agentului patogen.

Citiți mai departe: Lista celor mai bune antibiotice pentru ARVI la adulți și copii

Biseptolul sub formă de suspensie poate fi aplicat de la trei luni de viață. Tabletele de 0,12 grame sunt contraindicate pentru o perioadă de până la trei ani. Cu toate acestea, până la doisprezece ani, este preferabil să se utilizeze medicamentul în suspensie.

 • Timp de trei până la cinci luni, se administrează 2,5 ml de suspensie de două ori pe zi. Intervalul dintre doze trebuie să fie de douăsprezece ore. De la șase luni la cinci ani, se aplică cinci mililitri de antibiotic de două ori pe zi. De la șase la 12 ani, numiți zece mililitri de două ori pe zi. În cazul unor procese infecțioase cu un curs sever, doza poate fi crescută.
 • Pacienților care au atins vârsta de 12 ani și adulților li se prescriu două comprimate de câte 0,48 grame sau opt file. 0,12 grame de două ori pe zi. Medicamentul trebuie utilizat după masă, consumând multă apă.

În cazul infecțiilor severe, doza poate fi crescută la trei comprimate de 0,48 grame de două ori pe zi.

Durata terapiei depinde de gravitatea bolii. De regulă, Biseptol durează între cinci și paisprezece zile.

Dacă este necesar, tratamentul cu antibiotice pentru mai mult de cinci zile, se recomandă efectuarea unui număr total de sânge. Când apar semne de anemie, acidul folic trebuie administrat într-o doză zilnică de cinci până la zece miligrame.

Antibioticul penetrează bine și se acumulează în spută și țesut pulmonar și este eficient împotriva întregului spectru al principalilor agenți cauzali ai bronșitei bacteriene și a pneumoniei cauzate de flora sensibilă (hemophilus bacilli, stafilococ etc.). În pneumonia pneumocistă, Biseptol este medicamentul de alegere.

Pneumonia pneumocistă este caracteristică pacienților cu stări de imunodeficiență. Pentru astfel de pacienți, Biseptol este recomandat să fie administrat mai întâi sub formă intravenoasă sub formă de perfuzii, cu o tranziție ulterioară la administrarea de pilule sau suspensii.

Doza de Biseptolum în pneumonia pneumocistă este calculată prin sulfametoxazol, pe baza unei doze zilnice de 100 mg pe kilogram de masă. Dozajul zilnic este împărțit în patru administrații.

Pacienții cu vârsta de până la trei ani, acest antibiotic poate fi administrat intravenos numai cu pneumonie Pneumocystis. Pentru alte boli în această grupă de vârstă, poate fi utilizată numai o suspensie.

Durata tratamentului cu co-trimoxazol pentru pneumonie trebuie să fie de cel puțin paisprezece zile.

Antibioticul poate fi prescris pentru tratamentul bronșitei bacteriene cauzate de microorganismele sensibile la co-trimoxazol. În special, Biseptol este eficace împotriva bacteriei Hemophilus rezistentă la ampicilină, stafilococ, anumiți streptococi, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella etc.

În plus față de bronșita acută, Biseptol poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata forme cronice ale bolii. Dacă este necesar să se utilizeze un antibiotic mai mult de 14 zile, poate fi recomandată o doză de întreținere de 0,48 grame de două ori pe zi.

Durata tratamentului și dozajul trebuie determinate de medicul curant.

Biseptol pentru sinuzită sau alte sinuzite poate fi utilizat cu sensibilitate ridicată a antibioticului la co-trimoxazol și prezența contraindicațiilor la utilizarea altor antibiotice mai preferate (aminopeniciline, peniciline protejate, cefalosporine, macrolide etc.)

Biseptol pentru angina la adulți și copii nu este recomandat. Acest lucru se datorează faptului că durerea în gât (amigdalita) este cel mai adesea cauzată de streptococi beta-hemolitic din grupa A, care au în prezent o rezistență ridicată dobândită. Biseptol pentru dureri în gât poate fi utilizat numai dacă boala este cauzată de un alt agent patogen (de exemplu, stafilococ) care este foarte susceptibil la co-trimoxazol și dacă există contraindicații pentru utilizarea altor medicamente antibacteriene.

În această privință, în cazul durerii în gât purulente, se recomandă utilizarea altor antibiotice care acționează asupra întregului spectru al agenților patogeni ai acestei boli: peniciline protejate de inhibitori și cefalosporine; în cazul intoleranței beta-lactamelor se utilizează macrolide.

Citiți mai departe: Infectiolog pe cele mai bune antibiotice pentru amigdale purulente la adulți

Co-trimoxazolul poate fi utilizat pentru tratarea bolilor infecțioase și inflamatorii ale sistemului urogenital, cum ar fi uretrita, cistita, pielita, prostatita, epididimita etc. De asemenea, instrumentul este utilizat pentru gonoree, chancroid, limfogranuloame inghinale și venerice.

De asemenea, antibioticul este eficient în infecțiile care afectează tractul gastrointestinal: febra tifoidă, febra paratihoidă, transportul Salmonella, dizenteria, colangita, colecistita, gastroenterita cauzată de Escherichia coli (tulpini enterotoxice).

Biseptol poate fi utilizat și pentru piodermie, furunculoză, bruceloză, blatomicoză (America de Sud), malarie și ca parte a tratamentului complex al toxoplasmozei.

La osteomielita, co-trimoxazolul este utilizat ca medicament de rezervă.

Co-trimoxazolul nu este prescris pacienților cu insuficiență hepatică și / sau rinichilor (cu o scădere a clearance-ului creatininei mai mic de cincisprezece mililitri pe minut) la pacienții cu intoleranță la componente, la femeile care poartă sau alăptează.

Când clearance-ul creatininei este mai mic de treizeci, dar mai mult de 15, se recomandă reducerea dozelor standard recomandate.

Suspensia de biseptol poate fi prescrisă din trei luni de viață, celelalte forme de eliberare de la trei ani.

De asemenea, co-trimoxazolul este contraindicat în bolile de sânge și inhibarea funcției hematopoietice a măduvei osoase.

Cu precauție, un antibiotic poate fi administrat pacienților cu disfuncție tiroidiană și astmului bronșic.

Articolul pregătit
boli infecțioase doctor Chernenko A.L.

Citiți mai departe: 9 analogi moderni ai comprimatelor Biseptol pentru adulți și copii

Încredeți-vă pe cadrele medicale! Faceți o întâlnire pentru a vedea cel mai bun doctor din orașul dvs. chiar acum!

Un medic bun este un specialist general care, pe baza simptomelor tale, va face diagnosticul corect și va prescrie un tratament eficient. Pe portalul nostru puteți alege un medic de la cele mai bune clinici din Moscova, Sankt-Petersburg, Kazan și alte orașe din Rusia și beneficiați de o reducere de până la 65% la recepție.

Faceți rezervări online

* Apăsarea butonului va duce la o pagină specială a site-ului cu un formular de căutare și înregistrări către profilul de specialist pe care îl interesați.

* Orașe disponibile: Moscova și regiunea, Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nijni Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-pe-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Top