Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Tratamentul amigdalei acute la adulți
2 Laringită
Cum să identificați un virus sau o răceală la un pacient
3 Clinici
Cum să distingem o răceală de un virus
Image
Principal // Bronșită

Teraflu - contraindicații


Medicamente 29 martie 2016 1,295 Vizualizări

Nu este întotdeauna posibilă luarea de concediu medical în timpul unei răceli și recuperarea bine într-un mediu liniștit acasă. O modalitate de urgență de a atenua condiția în acest caz este de a primi Theraflu. Acest medicament are un efect complex, datorită căruia este posibil să se scape repede de principalele simptome ale răcelii și să se accelereze procesul de recuperare. Dar ar trebui să fiți atenți la acest instrument, deoarece are multe contraindicații.

Cum funcționează Theraflu

Pentru a înțelege de ce este necesar să vă manifestați vigilență sporită atunci când utilizați acest medicament, trebuie să înțelegeți mai întâi principiile acțiunii sale. Componenta principală conținută în acest produs farmacologic este paracetamolul. El a fost cel care ameliorează inflamațiile care însoțesc frigul comun. Chiar și răufăcătorul poate să scadă temperatura și să elimine senzațiile neplăcute sau dureroase.

În plus față de paracetamol, instrumentul conține pseudoefedrină și clorfeniramină. În complex, astfel de componente permit să facă față tusei și nasului, oferind un efect complet. Prin urmare, se utilizează în timpul răcelii, sinuzitei, rinitei și a altor boli de natură virală. Cu toate acestea, utilizarea oricărui medicament, inclusiv a celui în cauză, este supusă anumitor reguli. Cea mai importantă condiție este de a lua contraindicații cu Theraflu. Deși nu sunt prea multe dintre ele, prezența oricăruia dintre ele creează un pericol suplimentar.

Theraflu: contraindicații principale

Este posibilă împărțirea contraindicațiilor identificate la utilizarea teraflu în 2 grupe. Primele sunt acele cazuri în care consumul de droguri este complet interzis. Al doilea grup - contraindicatii relative sau "nu absolut". Asta este, dacă acestea sunt disponibile, luarea fondurilor nu este interzisă, dar nu este recomandată. Dacă s-ar găsi, decizia privind posibilitatea sau imposibilitatea utilizării fondurilor ar trebui să fie luată de către medic. Contraindicații serioase pentru care este interzisă administrarea medicamentului sunt următoarele.

 1. Orice boli grave ale sistemului genito-urinar sau cardiovascular, boli hepatice cronice. Orice patologie care se încadrează în acest articol poate provoca efecte secundare grave. Teraflu nu poate fi administrat cu prostatită, ca să nu mai vorbim de insuficiența renală.
 2. Diabetul zaharat. Severitatea bolii sau stadiul acesteia în acest caz nu contează. Chiar dacă se suspectează această boală, tratamentul cu un astfel de produs farmaceutic va trebui abandonat, deoarece absorbția medicamentului Theraflu va fi dificilă.
 3. Glaucomul cu unghi închis. S-ar putea să credeți că acest lucru este o contraindicație în acest caz prea mult. De fapt, Theraflu poate provoca, în anumite condiții, agravarea în continuare a glaucomului, deci este periculos să îl luați.
 4. Patologie pulmonară gravă. Nu vorbim de răceli sau inflamații. Mai întâi, înseamnă astm bronșic și alte boli asemănătoare cu natura și natura dezvoltării.
 5. Ulcer gastric și gastrită. Nu puteți explica încă o dată cât de periculoși cu astfel de boli sunt mijloace precum Theraflu.
 6. Afecțiune psihică. Teraflu nu poate fi luat nici măcar pentru epilepsie, deși nu este atât de legat de astfel de boli mintale.
 7. Tulburări ale metabolismului carbohidraților. În principiu, diabetul zaharat se încadrează în această categorie, dar alte patologii de natură similară devin o contraindicație pentru utilizarea remedierii.
 8. Intoleranță individuală. O mică parte din pacienți răspund la tratamentul teraflu cu o reacție alergică. Prin urmare, poate fi luată numai cu condiția ca toate componentele prezente în compoziție să fie în mod normal percepute de organism.

Detectarea oricăreia dintre aceste contraindicații impune interzicerea consumului de droguri. Dar există și alte cazuri în care utilizarea fondurilor nu este recomandată, deși nu este exclusă. De asemenea, trebuie să aflați despre ele pentru a obține o imagine mai completă a contraindicațiilor medicamentului.

Theraflu: alte contraindicații

Este recomandabil să nu dați medicamente copiilor și chiar adolescenților. Este necesar să-l utilizați până la 15 ani numai în cazuri dificile și după consultarea unui medic. De asemenea, se recomandă refuzarea de a accepta femeile însărcinate și care alăptează. Combinarea Theraflu cu antidepresive, alcool sau sedative puternice nu este, de asemenea, o decizie bună, deoarece reacția poate fi imprevizibilă.

Pe baza acestor informații, devine clar că Theraflu nu este deloc un instrument sigur, așa cum cred mulți. Prin urmare, înainte de ao lua, trebuie să primiți sfaturi de specialitate. Apoi, va fi posibil să se protejeze împotriva posibilelor pericole și, în plus, să se recupereze rapid din răceli și alte boli virale.

Theraflu în tratamentul frigului și a gripei

Una dintre cele mai căutate grupuri farmacologice este medicamentele antivirale. Aceste medicamente includ teraflu, care este utilizat pentru a trata răcelile și gripa la adulți și copii.

Acțiunea medicamentului și utilizarea acestuia

Acesta este un agent puternic antiviral cu care puteți elimina rapid toate simptomele bolilor virale și catarre. Medicamentul este disponibil sub diferite forme farmacologice adecvate pentru utilizare:

De asemenea, în farmacie puteți cumpăra un medicament inovator care îmbunătățește sistemul imunitar - Theraflu Immuno.

Fiecare dintre medicamente are o compoziție echilibrată, se caracterizează prin ușurința utilizării și este combinată în siguranță cu alte medicamente din această linie farmacologică. Theraflu este un medicament versatil, numai în această familie de medicamente sunt mijloacele care vizează eliminarea tuturor simptomelor de răceală și gripa. Cu aceasta, puteți reduce febra, eliminați dureri în gât, nas vezical, tuse. Gripa și fluxul rece Theraflu are, de asemenea, un imunostimulator foarte activ, a cărui utilizare accelerează procesul de recuperare și recuperare a organismului după o boală. Theraflu este indicat pentru utilizarea în astfel de boli:

Avantajul utilizării medicamentului este că, pentru fiecare caz, puteți alege individual forma farmacologică a medicamentului care este cea mai convenabilă pentru tratament și, de asemenea, alegeți medicamentul în funcție de puterea efectului său.

Baza liniei de droguri este formată din pulberi utilizate pentru a face băuturi calde, destinate eliminării rapide a simptomelor de frig și a gripei, precum și a comprimatelor pentru uz intern. Compoziția pulberilor de teraflu din gripă și răcelile, astfel de ingrediente active:

 • paracetamolul - ameliorează durerea și scade temperatura;
 • fenilefrină - îngustă vasele de sânge;
 • Pheniramină - o substanță care are un efect antihistaminic;
 • Vitamina C este un imunostimulant.

Această combinație are un efect terapeutic puternic, datorită alegerii corecte a componentelor care sporesc acțiunea reciprocă. Infecțiile respiratorii virale aproape întotdeauna cauzează febră, nas curbat, slăbiciune, durere în gât și tuse. În astfel de situații, teraflu din pudră rece și gripa cu aromă de lămâie, fructe de pădure, mere și scorțișoară îi va ajuta pe bolnavi. Acest medicament conține o singură doză de paracetamol - 325 mg, această cantitate de substanță este optimă pentru acțiunea antipiretică și analgezică.

În stare severă, când este prezentă o formă acută de infecție virală respiratorie acută, este indicată utilizarea Theraflu Extra cu aromă de măr și scorțișoară. Medicamentul conține o doză dublă de paracetamol - 650 mg. Această cantitate de paracetamol asigură un efect terapeutic rapid și o scădere a temperaturii înalte.

Nu este întotdeauna convenabil să utilizați medicamente sub formă de pulbere pentru prepararea unei băuturi, deoarece multe persoane cu gripă și frig continuă să lucreze. În acest caz, puteți utiliza tabletele Theraflu Extra Tab pentru utilizare internă. Tabletele au o formă alungită, care este cea mai convenabilă pentru înghițire, acestea conțin 650 mg de paracetamol.

dozare

Pudra Theraflu ia un plic pe intervale de patru ore. Este interzis să luați mai mult de patru pungi pe zi. Înainte de a lua medicamentul, dizolvați conținutul sacului într-un pahar de apă fierbinte. Dacă e greu să bei, poți adăuga niște zahăr. Puteți lua medicamente în orice moment al zilei, dar cel mai bun efect este obținut prin utilizarea acestuia înainte de culcare. Nu se recomandă utilizarea medicamentului mai mult de 5 zile la rând. Pentru copii, medicamentul poate fi utilizat numai după 12 ani.

Contraindicații și efecte secundare

Teraflu este contraindicat în timpul sarcinii

Nu vă grăbiți să luați imediat Theraflu din gripă și răceală, fără a citi instrucțiunile, deoarece medicamentul are propriile contraindicații. Este strict interzisă folosirea instrumentului la pacienții cu vârsta sub 12 ani, în timpul sarcinii și alăptării. Doar sub supravegherea unui medic puteți elimina simptomele unei friguri cu Theraflu în cazul unor astfel de boli:

 • tulburări de sânge;
 • rinichi și ficat;
 • închiderea glaucomului;
 • diabet zaharat;
 • extinderea prostatei.

În unele cazuri, posibilele efecte secundare, printre care există insomnie, dureri abdominale, erupții cutanate pe corp, dificultate la urinare, creșterea presiunii intraoculare, scăderea hemoglobinei în sânge. Uneori se produc efecte secundare mai grave și periculoase, cum ar fi deficiențele de coordonare și tulburări ale sistemului nervos.

Nu permiteți supradozajului de teraflu din cauza gripei și a racelii comune, deoarece aceasta poate avea consecințe grave. În plus față de insomnie, lipsa de coordonare, hipersensibilitate, pot exista spasme musculare și chiar și o comă. Pentru a atenua această condiție, este necesar să spălați imediat stomacul. Pentru a evita deteriorarea toxică a ficatului, este interzisă administrarea simultană a unui medicament anti-tuse cu băuturi alcoolice.

Interacțiunea cu alte medicamente

Când luați inhibitori MAO, sedative sau medicamente care conțin etanol, rețineți că teraflu își îmbunătățește acțiunea. Acest antiviral trebuie combinat cu atenție cu medicamente anti-Parkinson, depresie, antipsihotice. Intrarea simultană în corp a acestor medicamente poate avea dificultăți la urinare și defecare, la uscăciunea membranelor mucoase ale gurii. Theraflu nu este combinat cu antidepresive triciclice și furazolidonă.

Dacă aveți întrebări la medic, vă rugăm să le întrebați pe pagina de consultare. Pentru aceasta, faceți clic pe butonul:

Theraflu

Theraflu: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Nume latin: TeraFlu

Cod ATX: N02BE51

Ingredient activ: feniramină + fenilefrină + paracetamol (feniramină + fenilefrină + paracetamol)

Producător: Novartis Consumer Health (Elveția)

Actualizarea descrierii și fotografiei: 10/08/2017

Prețurile în farmacii: de la 139 de ruble.

Theraflu este un agent de combinație cu acțiune analgezică, antipiretică și vasoconstrictoare. Se folosește pentru a elimina răcelile.

Forma de eliberare și compoziția

Formă de dozare - pulbere pentru prepararea soluției orale: granule (sunt posibile bucăți moi) roz, galben, gri-violet și alb, cu gust de fructe de pădure sălbatice (11,5 g fiecare în plicuri cu șase straturi, într-o cutie de carton 1-8, 10, 12 sau 25 de pachete).

Când pulberea este dizolvată în 225 ml de apă încălzită la o temperatură de 75 ± 5 ° C, se formează o soluție violet roz, opacă, cu un miros de fructe de padure.

Substanțe active în compoziția unui plic:

 • clorhidrat de fenilefrină - 0,01 g;
 • Fenilamină maleat - 0,02 g;
 • paracetamol - 0,325 g

Componente auxiliare în compoziția Theraflu: fosfat de calciu dihidrat, stearat de magneziu, zaharoză, acesulfam potassium, dioxid de siliciu, maltodextrină M100, acid citric, colorant albastru E133 (albastru FDC nr. ), aromă de afine Durarome natural (861149 TD2590), aromă de zmeură natural WONF Durarome (860385 TD0994).

Proprietăți farmacologice

Utilizând teraflu, se observă un anestezic, antihistaminic, bronhodilatator, antitusiv, febrifugal, vasoconstrictor și efect sedativ.

farmacodinamie

Clorhidratul de fenilefrină ajută la reducerea supresiei, reducerea manifestărilor locale exudative, eliminarea hiperemiei membranelor mucoase nazofaringe, sinusurilor, cavității nazale, îngustarea lumenului vaselor.

Malenatul de feniramină este caracterizat prin acțiunea anticolinergică, antihistaminică, sedativă și antiserotonină slabă, reprezentând un blocant H1-histamine. Aceasta provoacă suprimarea rinoreei, mâncărime a ochilor și a nasului, strănut, eliminarea hiperemiei mucoase și a puffiness, reducerea severității reacțiilor alergice, îngustarea lumenului vaselor.

Paracetamolul este un analgezic non-narcotic și are un efect antiinflamator analgezic, antipiretic și ușor.

Farmacocinetica

Acțiunea teraflui apare la 20 de minute după administrarea orală și durează aproximativ 4,5 ore.

Indicații pentru utilizare

Conform instrucțiunilor, Theraflu se utilizează pentru tratamentul simptomatic al bolilor infecțioase și inflamatorii, însoțite de frisoane, temperatură ridicată a corpului, dureri de cap, dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor, strănut, congestie nazală și nas curbat.

Contraindicații

 • diabet zaharat;
 • deficit de zaharază / izomaltază, intoleranță la fructoză, malabsorbție la glucoză-galactoză;
 • alcoolism;
 • hipertensiune arterială portală;
 • utilizarea concomitentă a beta-blocantelor, a antidepresivelor triciclice sau a inhibitorilor de monoaminooxidază (MAO);
 • vârsta de până la 12 ani;
 • perioada de sarcină și alăptare;
 • hipersensibilitate la orice component al medicamentului.
 • hipertensiune arterială;
 • închiderea glaucomului;
 • pronunțată ateroscleroză a arterelor coronare;
 • hiperbilirubinemia congenitală (Gilbert, Dubin-Johnson, sindroamele Rotor);
 • feocromocitom;
 • tulburări de sânge;
 • astm bronșic;
 • deficiență de glucoză-6-fosfat dehidrogenază;
 • boli hepatice sau renale severe;
 • hipertiroidism;
 • hiperplazia prostatică.

Instrucțiuni de utilizare teraflu: metoda și dozajul

Luați teraflu în interior, dizolvând conținutul sacului într-un pahar de apă fiartă fierbinte. La cerere, puteți adăuga zahăr la băutură.

1 plic = 1 doză.

În termen de 24 de ore, nu mai mult de 3 doze sunt permise. Intervalul dintre doze trebuie să fie de cel puțin 4 ore.

Puteți lua medicamentul în orice moment al zilei, dar cel mai bun efect este remarcat la recepția de seară (noaptea).

Dacă în decurs de 3 zile ameliorarea nu apare, consultați un medic.

Efecte secundare

 • reacții alergice: urticarie, prurit, erupție cutanată, angioedem;
 • sistem nervos: scăderea vitezei reacțiilor psihomotorii, tulburări de somn, somnolență, hiperexcitabilitate, amețeli;
 • sistem digestiv: gură uscată, dureri de stomac, greață, vărsături;
 • sistem cardiovascular: creșterea tensiunii arteriale (tensiune arterială), palpitații;
 • altele: retenție urinară, presiune intraoculară crescută, pareză de cazare.

Cu utilizarea prelungită a Teraflu în doze mari, există încălcări ale imaginii sanguine (trombocitopenie, anemie, agranulocitoză), nefroză și hepatotoxicitate.

supradoză

Supradozarea simptomelor se datorează prezenței paracetamolului în Theraflu și apare atunci când sunt ingerate mai mult de 10-15 g de substanță. Acestea includ: pierderea apetitului, durere în regiunea epigastrică, greață, vărsături, în cazuri severe - hepatonecroză, creșterea activității transaminazelor hepatice, insuficiență hepatică, encefalopatie, creșterea timpului de protrombină și comă.

Ca tratament, se recomandă efectuarea lavajului gastric în primele 6 ore după administrare, la 8-9 ore după supradozaj - precursorii sintezei glutation-metioninei și a donatorilor de grupări SH sunt administrați la pacient, iar acetilcisteina este după 12 ore. Îngrijirea medicală este vitală.

Instrucțiuni speciale

În timpul terapiei cu medicamente, se recomandă abandonarea utilizării băuturilor alcoolice (datorită riscului crescut de efecte hepatotoxice) și evitarea activităților potențial periculoase, inclusiv a conducerii unei mașini.

Nu luați medicamentul din pungi deteriorate.

Interacțiuni medicamentoase

 • etanol, sedative, inhibitori de MAO: efectul lor este îmbunătățit;
 • barbituricele, rifampicina, carbamazepina, fenitoina, zidovudina și alți inductori ai enzimelor microzomale hepatice: probabilitatea ca efectul hepatotoxic al paracetamolului să crească;
 • glucocorticosteroizi: crește probabilitatea creșterii presiunii intraoculare;
 • Medicamentele uricosurice: eficiența acestora scade;
 • indirect anticoagulante: efectul lor crește;
 • antidepresive triciclice: acțiune simptomimetică crescută;
 • halotan: risc crescut de aritmii ventriculare;
 • guanetidina: efectul hipotensor al acesteia scade, activitatea alfa-adrenostimulyuyyyyy a crescut de fenilefrină;
 • medicamente antiparkinsonice, antidepresive, antipsihotice, derivați de fenotiazină: risc crescut de reacții adverse cum ar fi retenția urinară, gură uscată, constipație.

analogi

analogi Theraflu sunt: ​​Theraflu imuno, Theraflu LAR, Theraflu Ekstratab, Theraflu Brough, Theraflu Extra, Fervex, Coldrex, Grippotsitron, Astratsitron, Rinzai.

Termeni și condiții de depozitare

Nu lăsați la îndemâna copiilor la temperaturi de până la 25 ° C.

Perioada de valabilitate - 2 ani.

Condiții de vânzare a farmaciei

Medicamentul este disponibil fără prescripție medicală.

Recenzii ale teraflu

Conform recenziilor, Theraflu se confruntă efectiv cu simptomele gripei și ARVI, dar nu afectează agenții cauzali ai bolilor. De asemenea, unii pacienți și medici au observat efectul său negativ asupra ficatului. Cu toate acestea, în situațiile în care a existat o nevoie urgentă de îmbunătățire pe fundalul unei răceli, Teraflu sa dovedit bine.

Prețul teraflu în farmacii

Prețul aproximativ pentru Teraflu este de 192-213 ruble (4 pachete sunt incluse în pachet) sau 344-397 ruble (10 pachete sunt incluse în pachet).

Teraflu: prețurile din farmaciile online

TERAFLU LAR 30ml spray

Fila extratab din fila Theraflu. N10

Tabela TERAFLU EXTRATAB N10. filmat

TheraFlu Extratab comprimate 10 buc.

Fila TERAFLU LAR N16. d / resorbție

Tabela TERAFLU LAR MENTHOL N20. d / resorbție

TERAFLU LEMON N4 pulbere

Theraflu extratab 10 tabl

Teraflu pulbere 22,1 g lămâie 4 buc.

TERAFLU BRO 40g unguent

TeraFlu LAR pastile cu gust de mentol 20 buc.

Pudra de lamaie Theraflu 4 plicuri

TeraFlu Extratab TB p / o №10

Teraflu pentru gripa si raceala. d / r-ra intra lemon 22,1 g n4

Teraflu Menthol pastile 20 buc

Theraflu Lar tbl d / suge №16

Fila Theraflu. d / rasas mentol n20

TheraFlu LAR Spray 30 ml

Theraflu spray de gel 30ml (menta)

TheraFlu Lar tbl d / aspirație №20 mentol

Teraflu Lămâie din pulberi reci și gripa 22.1g №4

TERAPIE DE FOREST BERRIES N10

TERAFLU LEMON N10 pulbere

Theraflu gel spray 30 ml

Theraflu Lar Spray 30ml

TERAFLU EXTRA N10 Pudră de lămâie

TeraFlu pulbere 11,5 g fructe de pădure 10 buc.

TheraFlu pulbere 22,1 g lămâie 10 buc.

Teraflu pentru gripa si raceala. cooki. r-ra d / ext. Recepție pachet de 22,1g. №10 (lamaie)

Theraflu de atunci. d / r-ra în fructe de pădure n10

TERAFLUS DIN FLU ȘI PLAȚI 22.1 g N14 pulbere pentru prepararea soluției orale [lamaie]

TeraFlu Pudră suplimentară 15 g lamaie 10 buc.

Theraflu pulbere de lamaie 10 plicuri

Suprafețele extraaice. d / r-ra lama internă n10

Teraflu pulbere de fructe de pădure Teraflu 10 plicuri

TeraFlu pulbere de lamaie 14 buc.

Punga Theraflu Max 5 g 8 buc.

Teraflu pentru gripa si raceala. cooki. r-ra d / ext. Recepție pachet de 22,1g. №5 (lamaie)

TheraFlu Boabe sălbatice din praf rece și gripa 22.1g №10

TheraFlu pentru pulberi reci și gripa 22.1g №10

Pudra de lamaie extra din 10 plicuri

Pudra de lamaie Theraflu 14 plicuri

TeraFlu Extra Lemon Flu & Pudră rece 22.1g №10

Teraflu Lămâie din pulberi reci și gripa 22.1g №14

Educație: Universitatea de Stat din Rostov, specialitatea "Medicină generală".

Informațiile despre medicament sunt generalizate, sunt furnizate în scopuri informative și nu înlocuiesc instrucțiunile oficiale. Auto-tratamentul este periculos pentru sănătate!

Rinichii noștri pot curăța trei litri de sânge într-un minut.

Potrivit statisticilor, în zilele de luni, riscul de leziuni la spate este crescut cu 25%, iar riscul unui atac de cord - cu 33%. Fii atent.

Într-un efort de a scoate pacientul, medicii merg adesea prea departe. De exemplu, un anumit Charles Jensen în perioada 1954-1994. au supravietuit peste 900 de operatii de indepartare a neoplasmelor.

Majoritatea femeilor sunt în stare să obțină mai multă plăcere de a-și contempla corpul frumos în oglindă decât de la sex. Deci, femeile, se străduiesc pentru armonie.

Cu vizite regulate la patul de bronzare, șansa de a obține cancer de piele crește cu 60%.

74 de ani, rezidentul australian James Harrison a devenit un donator de sânge de aproximativ 1000 de ori. Are un grup de sânge rar, ale cărui anticorpi îi ajută pe nou-născuții cu anemie severă să supraviețuiască. Astfel, australianul a salvat aproximativ două milioane de copii.

De obicei, căscarea îmbogățește corpul cu oxigen. Totuși, această opinie a fost respinsă. Oamenii de știință au demonstrat că, cu un căscat, o persoană răcește creierul și îmbunătățește performanțele sale.

Primul vibrator a fost inventat în secolul al XIX-lea. A lucrat pe un motor cu aburi și a intenționat să trateze isteria feminină.

Stomacul uman se descurcă bine cu obiectele străine și fără intervenția medicală. Se știe că sucul gastric poate chiar să dizolve monedele.

Conform unui studiu al OMS, o conversație zilnică de jumătate de oră pe un telefon mobil crește probabilitatea unei tumori cerebrale cu 40%.

Ficatul este cel mai greu organ din corpul nostru. Greutatea sa medie este de 1,5 kg.

În Marea Britanie, există o lege potrivit căreia un chirurg poate refuza să efectueze o operație a unui pacient dacă fumează sau este supraponderal. O persoană ar trebui să renunțe la obiceiurile proaste și apoi, poate, nu va avea nevoie de intervenții chirurgicale.

Milioane de bacterii se nasc, trăiesc și mor în intestinele noastre. Ele pot fi văzute doar cu o creștere puternică, dar dacă se vor întâlni, se vor potrivi într-o ceașcă de cafea obișnuită.

Multe medicamente au fost comercializate inițial ca medicamente. Heroina, de exemplu, a fost inițial comercializată ca un remediu pentru tusea copilului. Și cocaina a fost recomandată de medici ca anestezie și ca un mijloc de a crește rezistența.

Oasele umane sunt de patru ori mai puternice decât betonul.

Termenul "boli profesionale" combină bolile pe care o persoană este probabil să le primească la locul de muncă. Și dacă cu industrii dăunătoare și servicii.

Indicatii pentru utilizarea medicamentului Teraflu

preparat combinat Terflu - este un remediu eficient pentru răceala comună, care are o serie de acțiuni: anti-inflamator, antipiretic, antiinflamator, analgezic și antialergic. Eficace în bolile respiratorii acute, însoțite de febră și frisoane.

Compoziție și formă de dozare

În vânzarea medicamentului vine în două forme de dozare: tablete și pulbere.

Principalele componente ale medicamentului sunt:

 • paracetamol;
 • Feniramină;
 • clorhidrat de fenilefrină;
 • acid ascorbic.

Forma sub formă de pulbere a preparatului este ambalată în pungi speciale de câte 11,5 g fiecare. Într-un singur ambalaj există 10 plicuri de preparat.

Tabletele Theraflu sunt ambalate în blistere speciale, 1 sau 2 pe ambalaj.

Acțiune farmacologică

De droguri Theraflu, datorită componentelor sale, are o gamă largă de acțiuni.

Paracetamolul reduce severitatea procesului inflamator. Deja după prima doză de medicament, pacienții observă o scădere a temperaturii și a durerii.

Datorită fenilefrinei, care este conținută în compoziția medicamentului, vasele arteriale se îngustează și umflarea mucoasei nazale scade.

Pheniramine are acțiune antialergică. Datorită acestei componente, comprimatele Theraflu eliberează un nas curbat, ușurează mâncărimea, rupe, ard, reduc umflarea.

Într-o perioadă scurtă de timp, medicamentul este absorbit în circulația sistemică și își începe acțiunea. Excretat din organism cu urină.

Indicații pentru utilizare

Principalele indicații pentru utilizarea tabletelor și Terflu pulbere sunt boli infecțioase și inflamatorii, care sunt caracterizate prin febră, dureri musculare, nas înfundat, dureri în gât și alte manifestări tipice simptomelor de răceală. Caracteristicile de mai sus sunt caracteristice gripei, adenoviroze, și așa mai departe. D.

Doza recomandată și metoda de administrare

Tabletele și pulberea Theraflu sunt pentru administrare orală. În primul caz, medicamentul este mestecat și spălat cu o cantitate suficientă de apă, în al doilea este diluat în ½ ceasca de apă și luat pe cale orală.

De obicei, medicamentul luând 1 comprimat sau pliculeț 1, dar dacă este necesar, în special atunci când severitatea intensă a simptomelor, doza de tablete sau pulbere Terflu poate fi crescută până la două bucăți.

Nu se recomandă să se aplice mai mult de trei ori pe zi, supradozajul medicamentului poate provoca o serie de efecte secundare care vor agrava în continuare starea pacientului.

Dacă starea pacientului nu se ameliorează timp de 5 zile, medicamentul trebuie întrerupt și specialistul trebuie să fie rugat pentru ajutor pentru a prescrie un tratament mai eficient.

Care sunt contraindicațiile

Tabletele și pulberea Theraflu pot fi utilizate la pacienții cu vârsta peste 12 ani. Luarea antidepresivelor triciclice și a beta-blocantelor este o contraindicație directă a utilizării medicamentului Teraflu. Nu utilizați medicamentul și în prezența următorilor factori:

 • diabet zaharat;
 • hipertensiune arterială portală;
 • sarcina și alăptarea;
 • pulmonare, inclusiv astmul bronșic.

Dacă pacientul are o sensibilitate crescută la componentele medicamentului, acesta trebuie înlocuit cu alt medicament.

Cu prudență, comprimatele Theraflu sunt utilizate în următoarele condiții:

 • hiperplazia prostatică;
 • hipertensiune;
 • ateroscleroza arterelor coronare;
 • închiderea glaucomului;
 • afecțiuni hepatice congenitale (sindromul Dubin-Johnson, Rotor, Gilbert).

Prezența a cel puțin unuia dintre factorii de mai sus exclude posibilitatea de a lua medicamentul. În acest caz, trebuie să căutați ajutor de la un specialist care va selecta tratamentul, ținând cont de caracteristicile individuale ale organismului.

Posibile efecte secundare

Utilizarea de comprimate și pulbere Theraflu poate provoca efecte secundare din sistemul urinar, digestiv, cardiovascular și nervos. Este posibil să aveți o reacție alergică la medicament. Factorii de mai sus sunt exprimați prin astfel de simptome:

 • dureri abdominale;
 • gura uscata;
 • amețeli recurente sau dureri de cap intense;
 • creșterea tensiunii arteriale;
 • tulburări de somn;
 • erupții pe piele de diverse etiologii;
 • o scădere a volumului zilnic excretat de urină;
 • cazare parezie;
 • constricția elevilor;
 • glicozuria (apariția glucozei în urină).

Dacă apare cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, medicamentul trebuie oprit.

Caracteristicile aplicației

Teraflu pentru gripa necesita utilizarea atenta. Este important să citiți cu atenție instrucțiunile conținute în pachet. Pentru a evita reacțiile negative ale corpului, trebuie să cunoașteți și câteva caracteristici ale aplicației:

 • Nu luați medicamentul mai mult de 5 zile. Expunerea prelungită la componentele sale pe corp poate duce la intoxicarea ficatului și a rinichilor;
 • Tabletele Theraflu ajută la reducerea severității simptomelor bolii, dar nu afectează cauza ei;
 • Nu se recomandă administrarea concomitentă de comprimate cu alcool, deoarece crește sarcina pe ficat;
 • Teraflu de droguri interacționează cu alte grupuri de medicamente, înainte de a le utiliza, ar trebui să consulte un medic;
 • la momentul administrării medicamentelor, este necesar să renunțăm la o activitate care necesită o atenție deosebită.

supradoză

Depășind dozajul de tablete sau pulbere, Theraflu poate duce la apariția reacțiilor negative, care sunt cauzate de efectele toxice ale paracetamolului. Ele sunt exprimate prin grețuri, vărsături, dureri de stomac, leziuni ale ficatului și rinichilor. În cazuri severe, se poate dezvolta insuficiență hepatică.

Tratamentul supradozajului se efectuează într-un spital. Pacientul face o lavaj de stomac și intestine, după care este prescris administrarea de sorbenți, de exemplu carbon activat. Dacă nu a trecut mai mult de 8 ore de la supradozaj, pacientul este prescris cu metionină, dacă este mai mult, acetilcisteina este folosită ca antidot.

Interacțiunea cu alte medicamente

Administrarea comprimatelor Teraflu cu barbiturice crește în același timp riscul efectelor toxice ale paracetamolului.

Combinația dintre Teraflu și antipsihotice, antidepresive și derivați de fenotiazină poate determina retenție urinară, constipație și gură uscată.

Recepția simultană cu glucocorticosteroizi crește adesea presiunea intraoculară. Mijloacele care ajută la încetinirea golirea gastrică, în timp ce luați Teraflu cu pilule, vă agravează absorbția în sânge. Medicamentele care accelerează golirea gastrică, dimpotrivă, accelerează absorbția medicamentului. Receptarea simultană a paracetamolului cu cloramfenicol încetinește excreția celor din urmă de 5 ori.

Nu se recomandă utilizarea Theraflu simultan cu salicilamidă, crește excreția paracetamolului din organism și crește riscul efectelor sale toxice. Combinația de clorzoxazonă cu paracetamol crește hepatotoxicitatea. Utilizarea concomitentă a medicamentului Teraflu cu zidovudină atrage după sine creșterea neutropeniei, utilizarea paracetamolului cu cumarină mărește efectul acestuia din urmă.

Analogii lui Theraflu

Dacă, din anumite motive, utilizarea teraflu nu este posibilă, poate fi înlocuită cu medicamente similare, care sunt multe astăzi. Următoarele medicamente au un efect terapeutic similar:

 • Stopgripan. Substanțele active active sunt similare cu Theraflu, diferența constând doar în componentele auxiliare. Disponibil sub formă de pulbere și caracterizat printr-un cost mai rezonabil.
 • GrippoFlyu. Acesta este un drog produs de Theraflu, produs în întregime de ruși. Disponibil sub formă de pulbere cu aromă de afine, zmeură, căpșuni și lămâie.
 • Antigripale. Medicamentul american, care este identic în compoziție cu Theraflu, dar este caracterizat printr-o doză mai mică de componente. Disponibil sub formă de tablete și pulbere.
 • Maxicold. O altă producție internă analogică Theraflu. Principala diferență dintre aceste două medicamente este cea a dozelor mai mari de acid ascorbic și paracetamol în Maxicold.

Cât de sigur este combinația de teraflu cu alcoolul?

Theraflu este un medicament elvețian combinat pentru tratarea răcelilor, ARVI. Compoziția acestui medicament include componente care sunt contraindicate pentru administrarea concomitentă cu alcoolul.

Teraflu și alcoolul

Componentele eficiente ale agentului combinat Theraflu:

 • clorhidrat de fenilefrină;
 • feniramină maleat;
 • vitamina C;
 • paracetamol.

Medicamentul are un efect analgezic, antipiretic, antiinflamator, antihistaminic. Efectul terapeutic al medicamentului este caracterizat printr-un efect complex al tuturor componentelor, ceea ce este valabil și pentru contraindicații.

Sub influența etanolului și a metaboliților acestuia, contraindicațiile la medicamente sunt agravate. Afectarea organismului, ca și cu o singură doză și cu tratament sistematic, are efecte secundare ale paracetamolului, feniraminei, fenilefrinei prezente în compoziția medicamentului.

compatibilitate

Principalul pericol este paracetamolul conținut în teraflu. Acest medicament face parte din numeroasele combinații anti-reci, antiinflamatoare, este folosit pe scară largă pentru a trata copiii, dar, destul de ciudat, are multe contraindicații.

 • Acceptarea alcoolului etilic îmbunătățește efectele secundare ale paracetamolului, provocând leziuni hepatice toxice, somnolență sau, dimpotrivă, stimulare excesivă, durere în stomac, tulburări ale ritmului inimii.
 • Alcoolul crește reacția alergică, ceea ce creează o amenințare la dezvoltarea angioedemului.

Alcoolul sporește efectul toxic al tuturor componentelor medicamentului, îmbunătățește efectul inhibitor al fenireminei asupra sistemului nervos.

Pheniramină - antialergică, antihistaminică cu efect sedativ. Sedarea se manifestă prin somnolență, încetinire a acțiunii. Administrarea simultană de feniramină cu deprimante, inclusiv etanol, sporește acțiunea lor. Efectul interacțiunii feniraminelor și alcoolului se manifestă prin halucinații, conștiență confuză.

Posibile consecințe

Severitatea efectelor unei combinații de alcool și teraflu depinde de timpul scurs între administrarea medicamentului și utilizarea alcoolului etilic. Este necesar să se înțeleagă cât de multe ore trebuie să treacă între aportul acestor două substanțe pentru a exclude complet apariția oricăror consecințe.

Rata de eliminare a medicamentului din organism este determinată de timpul de înjumătățire al componentelor sale:

 • paracetamol - 4 ore;
 • fenilefrină - 3,4 ore;
 • Pheniramină - 19 ore.

Dacă luați vodca, vin mai puțin de 3 ore după medicație, vor apărea efectele secundare ale tuturor componentelor în combinație cu etanolul.

Cele mai periculoase consecințe posibile:

 • sângerare internă în stomac;
 • funcția anormală a ficatului datorată necrozei hepatocitelor;
 • accident vascular cerebral;
 • comă.

La 4 ore după utilizarea medicamentului în sânge, feniramină este reținută în concentrație terapeutică.

Recepția etanolului după 4 ore este în măsură să:

 • cauza retenției urinare;
 • crește presiunea intraoculară în glaucom;
 • tulbura ritmul inimii, provoacă tahicardie;
 • încetini reacțiile psihomotorii.

Este mai puțin periculoasă să consumați băuturi alcoolice după 19 ore de la ultima administrare de teraflu. Această perioadă de timp corespunde perioadei de înjumătățire plasmatică a feniraminei, dar chiar și acest lucru nu poate garanta absența efectelor secundare.

Este posibil să combinați medicamente cu băuturi alcoolice fără consecințe? Da, dar este recomandabil să respectați anumite termene. Astfel, timpul pentru îndepărtarea completă a paracetamolului din organism este de 24 de ore și, prin urmare, după 19 ore, o anumită cantitate de paracetamol este încă prezentă în organism și poate provoca reacții adverse.

Efecte secundare

Consumul de alcool reduce eficacitatea teraflu. Având un efect diuretic, alcoolul etilic accelerează eliminarea medicamentului din organism, ceea ce reduce efectul terapeutic. Aceasta îi obligă pe pacient să ia din nou medicamentul, ceea ce crește riscul de supradozaj.

Teraflu este contraindicat în timpul sarcinii, alăptarea, poate provoca efecte imprevizibile, luând-o cu alcool etilic.

Medicamentul simultan cu vin, vodca se poate transforma în dureri de cap, halucinații, convulsii. Aceste fenomene se explică prin acțiunea fenilefrinei și a alcoolului. În plus față de creșterea efectului sedativ, o forță distructivă este o lovitură a ficatului.

Combinația de vodcă cu medicamente amenință să exacerbeze boli cum ar fi ateroscleroza, obliteranul endarteritei, glaucomul din colț, hipertensiunea, epilepsia.

constatări

Împotriviți cu efectele secundare ale medicamentului în combinație cu etanolul la domiciliu este dificil. Dacă aceste medicamente sunt luate în același timp, trebuie să solicitați asistență medicală, spălați stomacul pacientului.

Și chiar mai bine, luați alcool nu mai devreme de o zi, când toate componentele medicamentoase ale medicamentului vor fi eliminate de către organism.

Theraflu

Conținutul

Proprietăți farmacologice ale medicamentului Teraflu

Medicamente combinate pentru tratamentul gripei si racelii. Ea are efect antipiretic, decongestionant, analgezic și antialergic.
Paracetamolul are efect antiinflamator analgezic, antipiretic și ușor. Clorhidratul de fenilefrină are un efect simpatomimetic, provoacă vasoconstricție, reduce tumefierea și hiperemia mucoasei nazale și sinusurilor paranasale. Pheniramină maleată, blocantul receptorului H1, care are efect antialergic, reduce severitatea manifestărilor locale exudative, elimină ruperea, rinoreea, reduce senzația de mâncărime la nivelul ochilor și nasului.
După ingerare, paracetamolul este absorbit rapid în tractul gastro-intestinal. Concentrația plasmatică maximă este atinsă în 30-60 de minute. Când se utilizează în doze terapeutice, timpul de înjumătățire este de 1-4 ore. Paracetamolul este metabolizat în ficat, în principal prin reacția de conjugare. În funcție de concentrația plasmatică, este parțial deacetilat sau hidroxilat. Calea principală de excreție este cu urină (90-100% timp de 24 ore), sub formă de conjugate - glucuronide (60%), sulfate (35%) sau cisteină (3%).
Concentrația maximă de maleat de feniramină în plasma sanguină este atinsă în 1-2,5 ore; timpul de înjumătățire prin eliminare este de 16-19 ore. 70-83% din doza acceptată în interior este îndepărtată cu urină în stare nemodificată sau sub formă de metaboliți.
Fenilefrina are o biodisponibilitate limitată datorită absorbției insuficiente în tractul gastrointestinal și metabolismului presistemic în intestin și ficat, care este cauzată de acțiunea MAO.

Indicatii pentru utilizarea medicamentului Teraflu

Tratamentul simptomatic pe termen scurt al bolilor infecțioase și inflamatorii la adulți (gripa, ARVI), însoțit de o temperatură ridicată a corpului, frisoane și febră, cefalee, nas înfundat, congestie nazală, strănut și dureri musculare.

Utilizarea medicamentului Theraflu

Adulții și copiii cu vârsta peste 12 ani primesc 1 pachet la fiecare 4-6 ore, dar nu mai mult de 3 pachete pe zi. Nu utilizați medicamentul mai mult de 5 zile. Înainte de utilizare, conținutul unui ambalaj trebuie să fie dizolvat într-un pahar de apă fierbinte fiartă. Ia fierbinte.

Contraindicații privind utilizarea medicamentului Teraflu

Contraindicat în următoarele condiții:

 • hipersensibilitate la medicament;
 • boli cardiovasculare severe, hepatice sau renale;
 • Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială);
 • prostata cu dificultati de urinare;
 • obstrucția gâtului vezical;
 • obstrucția piloroduodenal;
 • ulcer gastric și duodenal;
 • diabet zaharat;
 • boli pulmonare (inclusiv astm);
 • închiderea glaucomului;
 • deficiență de glucoză - 6 - fosfat dehidrogenază;
 • epilepsie;
 • perioada de gestație și lactație (vezi INSTRUCȚIUNI SPECIALE);
 • vârsta de până la 12 ani.

Efectele secundare ale Theraflu

Cele mai frecvente reacții adverse sunt somnolență, amețeli, gură uscată și gât, oboseală, cefalee, insomnie, iritabilitate sau nervozitate, tahicardie și palpitații. Rar, mai ales la copii, tulburări de excitare și de somn.
Din partea tractului gastro-intestinal: greață, vărsături, constipație, diaree sau flatulență.
Reacții adverse asociate cu acțiunea paracetamolului: ocazional urticarie și erupții cutanate, trombocitopenie, leucopenie, anemie hemolitică, în cazuri rare - agranulocitoză. Uneori există reacții la pacienții cu intoleranță la acidul acetilsalicilic (de exemplu, la astm).
Reacții adverse asociate cu efectul simpatomimetic al fenilefrinei: creșterea tensiunii arteriale (în special la pacienții cu hipertensiune arterială), bradicardie reflexă, miriază (cu efect asupra glaucomului). Efecte posibile asupra sistemului endocrin și a altor sisteme care afectează metabolismul, retenția urinară și stranguria (dificultate la urinare).
Reacții adverse asociate cu efectele anticolinergice periferice ale feniraminei: gură uscată, mucoasă a ochiului uscat, retenție și dificultăți de urinare la bărbați.
Reacții adverse asociate cu influența centrală a feniraminei: somnolență, în cazuri rare - comă, convulsii, diskinezie, schimbări de comportament. Spre deosebire de a doua generație de antihistaminice, utilizarea feniraminei nu este asociată cu prelungirea intervalului Q - Tc și a aritmiei.

Instrucțiuni speciale pentru utilizarea medicamentului Teraflu

Nu depășiți doza recomandată sau luați medicamentul timp de mai mult de 5 zile consecutive.
Dozele mari de paracetamol, inclusiv dozele mari generale cu utilizare prelungită, pot determina nefropatie sau insuficiență hepatică ireversibilă. Este necesar să se avertizeze pacienții cu privire la imposibilitatea utilizării simultane a altor medicamente care conțin paracetamol.
Pentru a preveni deteriorarea toxică a ficatului, luarea medicamentului nu ar trebui combinată cu utilizarea băuturilor alcoolice. În legătură cu efectul vasoconstrictor posibil al fenilefrinei, este necesar să se ia cu precauție medicamentul la pacienții cu vârsta peste 70 de ani cu boli cardiovasculare.
Cu precauție, luați medicamentul pentru hiperplazia prostatică, bolile glandei tiroide, ficatul și rinichii.
Trebuie amintit faptul că fenilefrina poate determina un rezultat pozitiv în controlul dopajului în rândul sportivilor care participă la concursuri.
Dacă simptomele bolii persistă după 5 zile de la administrarea medicamentului, tratamentul trebuie întrerupt.
Perioada de sarcină și lactație. Deoarece experiența clinică privind utilizarea medicamentului la femei în timpul sarcinii și alăptării este foarte limitată, trebuie utilizată numai atunci când beneficiile utilizării prevalează asupra riscului potențial pentru făt / copil.
Influența asupra abilității de a conduce vehicule și de a lucra cu mecanisme. Medicamentul poate provoca somnolență, astfel încât în ​​timpul perioadei de tratament nu este recomandat să conducă vehicule și să lucrezi cu mecanisme complexe, să faci o activitate care necesită o concentrație ridicată de atenție și o viteză mare de reacții psihomotorii. Somnolența poate crește odată cu utilizarea simultană cu sedative, tranchilizante sau băuturi alcoolice.
Copii. Medicamentul este contraindicat la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Interacțiuni medicamentoase Theraflu

Paracetamolul poate interacționa cu anticoagulante (de exemplu, warfarină, cumarină) și anticonvulsivante.
Utilizarea concomitentă cu AINS poate crește riscul reacțiilor adverse ale acestora din sistemul urinar. Sa observat interacțiunea farmacodinamică cu alte analgezice (cafeină, opiacee).
Timpul de înjumătățire al cloramfenicolului crește cu utilizarea combinată cu paracetamol. Probenecidul afectează metabolismul paracetamolului. Riscul unui efect hepatotoxic al medicamentului crește odată cu administrarea concomitentă de rifampicină și izoniazid.
Medicamentele antiepileptice (fenobarbital, fenitoină, carbazepină) nu cresc riscul de acțiune hepatotoxică a paracetamolului.
Phenylephrine poate fi cauza interacțiunii reacțiilor adverse cu inhibitori MAO, blocanți ai receptorilor a- și p-adrenergici, antihistaminice tip fenotiazina (de exemplu, prometazina), bronhodilatatoare, simpatomimetice, antidepresive triciclice (de exemplu imipramina), guanetidină sau atropina, medicamente digitalice, alcaloizi Rauwolfia, indometacin, meildopa, alte mijloace care stimulează sistemul nervos central și, eventual, teofilina. În cazuri izolate, a existat o creștere a efectului vasoconstrictor cu utilizare simultană cu stimulanți ai travaliului și aritmiilor - atunci când este utilizat în combinație cu anestezice. Este posibilă o creștere excesivă a tensiunii arteriale cu administrarea intravenoasă simultană de alcaloizi de ergot.
Pheniramină potențează acțiunea medicamentelor care deprimă sistemul nervos central (de exemplu, inhibitori ai MAO, antidepresive triciclice, medicamente antiparkinsonice, barbiturice, tranchilizante, medicamente), precum și alcool. Pheniramină poate inhiba acțiunea anticoagulantelor și poate interacționa cu diureticele de progesteron, rezerpină și tiazidină. Utilizarea concomitentă a contraceptivelor orale poate reduce eficacitatea componentei antihistaminice.

O supradoză a medicamentului Teraflu, simptome și tratament

Simptomele supradozajului cu paracetamol: efect hepatotoxic, în cazuri severe se dezvoltă necroza hepatică. Primele simptome (greață, vărsături și durere în regiunea epigastrică) pot apărea timp de 24-48 de ore sau mai târziu.
Supradozaj simptomelor asociate cu potențarea efectului parasympatolitic al componentei antihistaminice și a efectului simpatomimetic al fenilefrinei: somnolență, care poate fi înlocuită de agitație (mai ales la copii); insuficiență vizuală; greață, vărsături, cefalee; afecțiuni circulatorii; comă; convulsii; schimbarea comportamentului; Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială); bradicardie; atrofină asemănătoare psihozei.
Tratament: Administrare orală în timp util sau administrare orală
N-acetilcisteina ca antidot pentru paracetamol, lavaj gastric, numirea cărbunelui activ, monitorizarea sistemelor respiratorii și circulatorii (epinefrina nu trebuie utilizată). În cazul convulsiilor, este prescris diazepam.

Pot să beau teraflu după alcool?

Teraflu este unul dintre reprezentanții unui grup de medicamente concepute pentru a reduce manifestările simptomatice ale bolilor respiratorii de orice origine. Adesea, medicamentele de acest tip sunt luate de pacienți pe cont propriu, fără prescripție medicală. Având în vedere că incidența infecțiilor respiratorii este sezonieră și adesea cade pe perioada vacanței de revelion, pacienții sunt interesați dacă este posibil să bea Theraflu după consumul de alcool. Acest articol este destinat să clarifice această întrebare.

Mecanism de acțiune

Produsul conține trei compuși activi: fenilefrină, paracetamol și feniramină. Fenilefrina afectează adrenoreceptorii, determinând îngustarea vaselor membranelor mucoase ale tractului respirator superior și reducând astfel umflarea și roșeața acestora. La nivelul sistemului fenilefrina creste tensiunea arteriala. Biodisponibilitatea acestui compus este limitată: este puțin absorbită în intestin. Substanța este descompusă în ficat și excretată în urină. Timpul de înjumătățire, adică timpul pentru eliminarea unei jumătăți din cantitatea unei substanțe din organism, este de 3-4 ore.

Paracetamolul este o substanță antipiretică, analgezică și antiinflamatoare. Pătrunde bine în stratul vascular al intestinului. Substanța este metabolizată în ficat și apoi excretată prin rinichi. Timpul de înjumătățire al produselor sale de dezintegrare este de 4 ore.

Pheniramine maleate reduce formarea exsudatului, suprimă ruperea și rinoreea, are efect antipruritic. Substanța pătrunde bine în sânge din lumenul intestinal. Excretați în urină. Timpul de înjumătățire plasmatică al pheniraminei durează până la 16 ore.

Indicații și metode de aplicare

Având în vedere gama de proprietăți farmacologice ale agentului activ compuși Terflu utilizați pentru îndepărtarea semnelor clinice ale bolilor respiratorii de diferite geneze (gripă, infecții virale respiratorii, răceli bacteriene), care apar cu simptome:

 • frisoane, febră;
 • dureri de cap;
 • nas curbat, congestie nazală;
 • dureri musculare;
 • durere la nivelul ochilor;
 • lacrimare, rinoree.

Medicamentul este disponibil în pulbere de ceai fierbinte. Pe zi, medicamentul nu poate fi administrat de mai mult de trei ori, iar durata totală a tratamentului nu trebuie să depășească cinci zile.

Reacții adverse și contraindicații

Cu o varietate de proprietăți de vindecare, medicamentul poate avea și efecte secundare:

 • somnolență, amețeli, cefalee, activitate convulsivă, nervozitate, iritabilitate;
 • erupție cutanată, mâncărime, urticarie, uscăciune și ulcerații ale membranelor mucoase;
 • anemie, agranulocitoză, leucopenie, reacții alergice;
 • greață, vărsături, flatulență, diaree, constipație;
 • tensiune arterială crescută, palpitații cardiace;
 • dificultatea urinării și urinării.

Luând în considerare efectele secundare și faptul că preparatul de substanță activă sunt metabolizate în ficat și excretat în urină, Terflu contraindicat în patologii severe renale și hepatice, hipertensiune, prostatita și prostată hiperplazie, diabet, procesele-erozive ulceros în stomac și intestine, astm, epilepsie, glaucom cu închidere în unghi.

Este interzisă scoaterea instrumentului la vârsta de 12 ani, în perioada de gestație și alăptare a copilului, precum și cu intoleranță individuală la componentele instrumentului.

Interacțiunea cu alcoolul

Nu există o interacțiune directă între ingredientele active ale medicamentului și alcoolul etilic, dar medicii nu recomandă luarea lor împreună. În același timp, luând paracetamol, care face parte din Theraflu, și etanol, hepatotoxicitatea și neurotoxicitatea ambilor compuși sunt sporite.

Pheniramina prezintă o mai mică compatibilitate cu alcoolul decât paracetamolul: dacă sunt luate simultan, o persoană poate prezenta o afectare a conștienței, chiar și la pierderea și halucinația acesteia.

Fenilefrina are un efect vasoconstrictor. Primele doze de alcool provoacă dilatarea vaselor de sânge, care este înlocuită ulterior de spasmul lor. Dacă beți alcool și teraflu pentru un interval scurt de timp, acesta poate duce la o creștere persistentă a tensiunii arteriale totale, precum și la afectarea circulației sanguine a organelor interne și a creierului.

Dacă, totuși, alcoolul este acceptat și după ce a devenit necesar să luați medicamentul, ar trebui să aflați câte ore puteți face. Cu cât este mai mare această diferență în timp care a trecut de când a fost administrată Theraflu înainte de a bea alcoolul (și invers), cu atât mai puțin probabil este dezvoltarea efectelor secundare ale medicamentului și alcoolului.

Având în vedere durata de înjumătățire a diferitelor substanțe active Theraflu, intervalul de timp minim admisibil pentru utilizarea în comun a alcoolului și medicamentelor este de 4 ore. Dar cea mai bună opțiune pentru a le lua este o pauză de 16 ore în utilizare.

Nu se iau în considerare consecințele posibile ale Teraflu și ale alcoolului: este periculoasă pentru ficatul și rinichii pacientului și poate duce, de asemenea, la simptome neurologice severe. Theraflu este un remediu simptomatic: reduce manifestările clinice ale bolii, dar nu elimină cauza ei. Alcoolul etilic slăbește sistemul imunitar, care în timpul bolii infecțioase este periculos per se, iar utilizarea suplimentară a unui medicament cu mai multe componente crește sarcina pe ficat și pe rinichi.

Top