Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Care sunt simptomele și metodele de tratament ale infecțiilor respiratorii acute la copii?
2 Laringită
Rapid-răspuns medicament pentru frig: o listă de medicamente
3 Laringită
Eucalipt la rece
Image
Principal // Profilaxie

Formarea după boală. Când este deja posibil?


Bună ziua tuturor, tuturor și peste tot! Astăzi, ne vom îndepărta de subiectele "tehnice" familiare în dezvoltarea corpului nostru și vom vorbi despre acest tip de formare, cum ar fi formarea după o boală. Vom analiza și vom răspunde în detaliu la astfel de întrebări: merită să-ți arăți nasul în sala de gimnastică, cum să intri în procesul de instruire cât mai eficient, cum să scurtezi timpul de a fi într-o stare "ireală" și alții din seria "cum".

Vreau să vă avertizez imediat că aici nu veți vedea multe personaje (pff-f, în cele din urmă :)) și unele secrete extraordinare, totul va fi destul de simplu, dar cu gust. Deci, pregătiți o cană cu teraflu și o pătură, începem.

Gripă și frig: pregătire după boală

În primele rânduri ale acestui articol vreau să spun că îi datorăm unuia dintre cititorii noștri, care, folosind instrumente magice - o tastatură pentru calculator și un formular de feedback, i-au pus o întrebare despre antrenamente după o boală. De fapt, aici este scrisoarea.

Răspunsul este tocmai această notă.

Nu am ascuns niciodată respectul universal pentru cititorii mei - oameni care sunt interesați de sport în toate manifestările sale. De data aceasta am decis să merg mai departe și, pentru a nu "murdări poșta", am decis să dau acestui material răspunsului. În plus, tema scrisorii de antrenament după o boală mi sa părut foarte animată, interesantă și relevantă, în special sezonul de vacanță, gripa, infecții respiratorii acute și alte holere în afara ferestrei :). Ei bine, pentru că aceste nenorociri sunt trimise, de obicei, în momentul cel mai inoportun, atunci trebuie să știți cum să le rezolvați în mod eficient și în general - cum să intrați în procesul de instruire după ele, dacă sunteți în formă sau aveți fier. După ce ați citit această notă, veți dezvolta o imunitate puternică față de întreaga infecție și veți învăța cum să începeți antrenamentele și dacă vă puteți întoarce chiar când aveți o boală acoperită cu un bazin de cupru.

Ei bine, hai să înțelegem.

Formarea după boală: teoria întrebării

Tuse, nas vezical, dureri de cap, cred că toate aceste simptome ale bolii vă sunt cunoscute în primul rând. Dar dacă o persoană lumească își poate permite să ia buletinul la locul de muncă și să rămână blocat timp de câteva zile (ca să spunem, să ia o pauză de la superiorii săi), atunci pentru o persoană modestă (cea mai mare parte a tuturor sportivilor, culturismului, fetelor de fitness) este cea mai nedorită și atacul urât. De ce? Este foarte simplu.

În sală aveți obiective specifice, conduceți cursuri în conformitate cu jurnalul de antrenament, mâncați bine, vă odihniți așa cum ar trebui să faceți, și apoi faceți bang, pe tine - a coborât într-un minut și întregul regim este sub coada :). Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai ofensivă, chiar este pierderea de dispoziție, câțiva indicatori ai antrenamentului (forță, rezistență etc.) și, în unele cazuri, chiar forma standard a corpului. O boală pe termen lung (3-4 săptămâni) vă poate arunca înapoi și trebuie să începeți din nou.

Acesta este motivul pentru care aproape toți sportivii încearcă să depună toate eforturile pentru a evita diverse infecții cu "paturi de origine" și mai ales să nu bată cu el pe patul de spital. Cu toate acestea, nu trăim într-un incubator, ci într-o societate, și indiferent de cât de "furios" sunteți, uneori se întâmplă să ridicați o infecție de la altcineva. De asemenea, persoana în sine poate slabi ușor controlul, și chiar a doua zi el va cădea cu temperatura, în general, nimeni nu este imun la acest lucru.

Deci, să ne imaginăm o situație pe care noi (de mers pe jos de trei ori pe săptămână la sală) ne trezim brusc dimineața și înțelegem că aici este - "majoreta" a venit la noi. Ce să facem, analizăm mai departe.

Cum te simți rău?

Virusii cei mai obișnuiți (mai ales în timpul toamnei dăunătoare) sunt cele transmise prin picături de aer pe cale sexuală, care includ:

Mulți oameni nu înțeleg care este diferența dintre infecțiile respiratorii acute (boala respiratorie acută), infecțiile virale respiratorii acute (infecția virală respiratorie acută) din cauza gripei și dacă există. Da, este, iar următoarea imagine vă va ajuta să înțelegeți în mod clar acest lucru (clicabil).

Frigul comun este o reproducere excesivă a virușilor care trăiesc inițial în persoana în sine, cauzată de supraîncălzirea corpului (băutură rece, curenți și așa mai departe). Este foarte ușor să o luați, mai ales după un antrenament, când ați fost atât de cald în duș, nu v-ați șters și ați ieșit direct pe stradă, unde nu mai este vară. Sau tocmai sa hotărât să se răcească sub aer condiționat și să vă răcească.

Boala gâtului este o inflamație a amigdalelor și a inelului faringian, cel mai adesea cauzată de viruși și de diverse bacterii. Gripa este o infecție virală gravă care afectează simultan nasul, gâtul și plămânii persoanei.

Notă:

SARS și infecții respiratorii acute diferă doar prin faptul că prima este cauzată de viruși de diferite familii (gripa, parainfluenza) din afară, cea de-a doua fiind cel mai adesea o boală a tractului respirator.

Toate aceste "boli" sunt interconectate și pot circula liber de la etapa mai ușoară la cea mai dificilă și pot da complicații grave, mărind lungimea ouatului. De obicei, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să prindă gripa, apoi orice altceva se poate prinde :).

Simptomele tuturor bolilor sunt cam la fel, și într-un singur cuvânt pot fi descrise ca "nimic nu a căzut în FIG". În special, în timpul perioadei de gripă, este posibil să aveți:

 • temperatură înaltă (39 și mai mult);
 • dureri de cap;
 • dureri musculare;
 • articulații dureroase;
 • nasul curbat (nasul complet);
 • tuse uscată și durere în gât.

Iată o grămadă de gripă care o poartă cu ea.

Cred că, cu o astfel de ocupație ca îmbolnăvirea, te vei descurca perfect fără mine, dar ce să faci este mult mai interesant și aici mă voi bucura să te ajut.

Formarea după o boală: sfat practic

Deci, v-ați trezit și ați dat seama că ați "zburat", iar calendarul este doar o pregătire pentru puterea ucigașului și o muncă grea cu baza. Pot exista mai multe scenarii.

Numărul opțiunii 1. Nu te întoarce

Aceasta implică o lipsă totală de exerciții, adică nu mergem în hol, nu lucrăm nici acasă, minimizăm toate mișcările interne.

Ce să nu faceți: vizionați caseta (mai mult de 2 ore), ieșiți pe Internet, încercați Skype / telefon, mergeți la cinema, jucați muzică.

Ce se poate face: somn de 8-9 ore, hrănire în (cel puțin 4 ori pe zi), vindecarea corectă (mai târziu despre asta), citirea cărților de culturism, gândirea prin strategii de formare continuă - păstrarea unui jurnal de antrenament.

Timp de recuperare: 5-7 zile.

Numărul opțiunii 2. Acasă fitness

În cazul în care creierul percepe în mod adecvat informațiile primite, temperatura este de până la 38 de grade și nu doriți să minți deloc cu o bucată de lemn, atunci puteți înlocui antrenamente intense în sală cu activitate ușoară acasă.

Ce să nu faci: alerga / sari, fa exerciții intense.

Ce se poate face: efectuați gimnastică articulară, vergeturi ușoare, agățați, faceți exerciții cu propria lor greutate - presă, push-up-uri și așa mai departe. Totul este lent și calm.

Timp de recuperare: 7-9 zile.

Numărul opțiunii 3. Voi încerca să plec

Trebuie să spun că nu este o opțiune pentru toată lumea. Se va potrivi fanilor zelosi care nici macar nu au un minut fara sala de sport si sportivi profesionisti (inclusiv performanti). Sincer, mi-am practicat de câteva ori doar o astfel de opțiune, pentru că nu este un secret că antrenamentul ridică semnificativ nivelul dvs. emoțional, iar toate adversitățile și problemele vieții seculare sunt uitate. Starea voastra dureroasa pe masura ce trece in fundal, si nu te gandesti la aspirina si la o sticla cu apa fierbinte, ci la cat de multe abordari ai lăsat sa faci. Este distrag atenția și, în unele cazuri, ajută și mai repede "vindecarea" afecțiunii :).

Ce nu se poate face: lucrați cu greutăți standard, în orice fel creșteți presiunea intra-abdominală, efectuați exerciții cu intensitatea obișnuită, ascultați muzică pentru a vă antrena jucătorul.

Ce se poate face: sesiuni de cardio lumina pe simulatoare (bicicleta, elipsoid) timp de 5-7 minute, lucrul cu sarcina redusa cu 50-60%, incalzire / fixare.

Timp de recuperare: diferit (în medie 10-15 zile).

De asemenea, trebuie să înțelegeți că, pentru a combate o infecție, organismul își mobilizează sistemul imunitar și încearcă să îndrume toate forțele sale pentru a elimina malware-ul. Dacă nu ați observat în urma dumneavoastră că sistemul imunitar vă protejează zelos interesele în fața bolii, ci mai degrabă se comportă lent și reticent, atunci ar trebui să vă salvați puterea și să nu le cheltuiți pe margine, adică în hol. Antrenamentul este un proces foarte intensiv de energie și dacă organismul este slab (sunteți constant bolnav, este ușor să vă infectați), atunci este mai bine să nu vă epuizați din nou rezervele și să le permiteți să se recupereze.

Notă:

Cea mai bună soluție pentru iubitorii obișnuiți este opțiunile numărul 1 și numărul 2. Nu vă faceți griji că boala vă va scoate din rutină și va provoca daune semnificative rezultatelor. Se demonstrează că numai un timp lunar lunar poate afecta o scădere a masei musculare a unui atlet, astfel încât respirațiile săptămânale nu vor face prea multă vreme.

Deci, treceți din nou aceste trei opțiuni și gândiți-vă, pe baza stării actuale a sănătății și a cunoștințelor din trecut, cu privire la abilitățile regenerative ale corpului dumneavoastră, la ce să stați. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, fără un tratament eficient, procesul de combatere a programelor malware poate fi amânat timp de câteva săptămâni.

Prevenirea bolilor

Iată un set de măsuri care vizează atât prevenirea cât și lupta directă împotriva celor mai frecvente răceli.

 • Băutură bogată (bărbați - până la 3 litri de apă curată, femei - mai mult de 2 litri);
 • Vitamina C - Împrăștiați 10 comprimate în pudră și băutură cu un pahar de apă;
 • Luați complexe de glutamină și multivitamine din farmacie;
 • Feriți-vă de muncă excesivă și de supra-instruire;
 • Oxigen unguent în nas;
 • Mănâncă drept de 4-5 ori pe zi (legume, produse lactate inclusiv);
 • Restul până la 8 ore pe zi;
 • Curatați umed și de cele mai multe ori ventilați camera;
 • Spălați-vă de multe ori mâinile;
 • Procedurile de temperare (alternanța dintre dușurile calde și cele calde) vizitați piscina.
 • Aruncați cardul dvs. de ambulatoriu de la clinică :)
 • Ceapa / pastele de usturoi - stoarceți sucul, adăugați puțină miere și îngropați-l în nas;
 • Iod net - un instrument eficient pentru a înmuia și a scăpa de tuse;
 • Suc de lămâie - tăiați lamaie, deschideți gura largă și stoarceți sucul direct pe amigdalele. Eficace împotriva anginei;
 • Gargling cu sare de mare (1 lingura pe pahar de apa);
 • Aplicați aerosolii Kameton și Stopangin pentru a trata gâtul;

Să presupunem că ați aplicat unele din aceste sfaturi și că ați scăpat rapid de boală. Acum etapa următoare - intrarea corectă în formare după o boală. Iată cum ar trebui să arate:

 1. Permiteți cel puțin 3 zile pentru a merge după boală și numai apoi du-te la sala de sport;
 2. Se încălzește mai mult decât de obicei - o medie de peste 10 minute. La început, trebuie să lucrați cu sistemul cardiovascular - pregătiți-l pentru încărcăturile viitoare după pauză;
 3. La început, renunțați la echipamentul obișnuit al unui atlet - tricouri și pantaloni scurți. Orice proiect poate să-și adapteze propriul proces de instruire;
 4. Lucrează la jumătate intensitate. Nu aveți unde să vă grăbiți, apropiați-vă cu ușurință de indicatorii dvs. "pre-morbid". Reduceți numărul de seturi la jumătate.
 5. Câștigați treptat treptat, de la antrenament la antrenament: 1 antrenament - 60% din greutatea obișnuită, 2 - 70% și așa mai departe, până când părăsiți modul normal;
 6. Spuneți să nu vă bazați. În primele două săptămâni după boală, uitați-vă de bază (stanza, squats, press bench), lucrați mai izolat cu simulatoarele sau cu ganterele "sling";
 7. Mâncați puternic, sprijinindu-vă de proteine. În timpul bolii dumneavoastră, cel mai probabil a scăzut 1-2 kilograme, astfel încât "hamster" totul este nou;
 8. Aerobic, elemente plyometrice. Pentru o perioadă de timp (aproximativ o săptămână) puteți să "atrageți" sălile și să vă alăturați tipurilor de sex feminin. Acest tip de sarcină vă va permite să transpirați și să eliminați complet toate rămășițele bolii.

Și, în cele din urmă, un pic ad-libbing (și toate acestea de la care a fost? :)). Interesant - pentru mai mult de 1,5 ani nu m-am îmbolnăvit deloc, nu am observat nici o răceală sau tuse cu mine, deși locuiesc în Siberia, unde în cea mai mare parte iarna și temperaturile în 30 sunt normale. Voi împărtăși cum o fac.

În primul rând, mi-am abandonat cartea medicală, adică Nu am în spital, nu acasă, dar departe, aș spune chiar că este practic pierdut. Nu am nici o tentă și gânduri că, dacă mă îmbolnăvesc, trebuie să arunc în clinică, adică toate podurile arse.

În al doilea rând, am în mod constant un duș după antrenament (1 minut - fierbinte, 40 secunde - rece și așa într-un cerc). În al treilea rând, beau o băutură simplă de vitamină (sirop de trandafir, vitamina C, miere, suc de lamaie - totul se amestecă în 0,6 litri de apă). Ei bine, în al patrulea rând, mă îmbrac călduros, întotdeauna acoperind cele mai multe părți suflate - gâtul și coada cozii.

Încercați să practici aceste puncte, iar toate bolile vă vor ocoli! În acest sens, să rezumăm toate aceste "boltologii".

postfață

Formarea după o boală - este necesar? Aceasta este întrebarea pe care am încercat să o răspundem astăzi și cred că am reușit să facem acest lucru în întregime. Ascultați-vă corpul, deoarece este cel mai precis dispozitiv al tuturor creaturilor, învățați să recunoașteți corect semnalele și să luați deciziile corecte. Și apoi nici o boală nu vă va împiedica să vă atingeți obiectivele.

Pe această notă minoră, vă spun la revedere, până când ne întâlnim din nou, tovarăși!

PS. Nu treceți de butoanele individuale zhlobometra - butoane ale rețelelor sociale și împărtășiți generos informații cu colegii dvs.

Cu respect și recunoștință, Protasov Dmitry.

De ce nu jucați sport după o boală?

Se pare că sportul nu aduce mereu beneficii de sănătate. Amintiți-vă cum școala a beneficiat de scutire de educația fizică după ce a suferit o frig? Acest lucru sa întâmplat pentru un motiv, deoarece orice boală infecțioasă este o contraindicație directă pentru activitățile sportive.

În timpul bolii, organismul mobilizează toate resursele disponibile pentru combaterea infecțiilor. Dacă în acest moment cheltuiți energia la exercițiu, atunci îl furați de propriul sistem imunitar. Procesul de recuperare poate fi apoi întârziat; pot fi complicații ale rinichilor, inimii, plămânilor și altor organe interne. Nu există niciun motiv să vorbim despre rezultatele pozitive ale formării în această perioadă.

Desigur, puțini oameni se grăbesc la sala de sport în timpul bolii - cu febră, tuse și nas curbat. Dar de ce nu reluați orele imediat după recuperare?

Instruirea în această perioadă este un adevărat stres pentru organism, deoarece este în mod semnificativ slăbit de lupta împotriva infecțiilor. Trebuie să oferiți corpului timpul necesar pentru a restaura resursele. Perioada de reabilitare se calculează din momentul recuperării, adică eliminarea completă a simptomelor bolii. Timp de recuperare estimat:

 • după ce a suferit o durere în gât - de la 4 la 10 zile;
 • după gripă, infecții virale respiratorii acute, bronșită, stomac și tulburări intestinale - 6-8 zile;
 • după dizenterie și pneumonie - 18 zile;
 • după febra reumatică acută - 30 de zile.

Aceste intervale de timp sunt aproximative, deoarece este necesar să se ia în considerare caracteristicile individuale ale organismului, severitatea cursului bolii și alți factori. Termenii exacți pot fi chemați numai de către medicul curant.

În plus, nu puteți începe antrenamentul dacă există focare de infecție cronică. Se pare că bolile, cum ar fi amigdalita cronică, furunculoză sau carii dentare, nu pot fi un obstacol în calea sportului. De fapt, de formare continuă, riscați să obțineți complicații neașteptate. Faptul este că orice activitate fizică activează în mod semnificativ circulația sângelui; sângele poate spăla infecția de la focuri individuale și se poate răspândi în tot corpul, ducând la deteriorarea altor organe, în special a inimii și a vaselor de sânge.

Exercițiul fizic sever poate complica evoluția oricărei boli. Prin urmare, înainte de a vă angaja în activități sportive, trebuie să vă asigurați că starea de sănătate este în ordine. Doar atunci ne putem aștepta la rezultate pozitive.

Exercițiu după o frig

Pe parcursul anului, fiecare persoană suferă de o răceală. Sportivii nu fac excepție. Iubitorii sunt predispuse la răceli la un nivel mult mai mare decât profesioniștii, care acordă o atenție deosebită sănătății lor. Acest lucru nu înseamnă în niciun caz că nu au răceală deloc. Chiar și campionii sunt bolnavi. Starea de sănătate și sănătatea se deteriorează, corpul este epuizat și, prin urmare, este necesar să reveniți la formare în perioada de recuperare.

De ce nu exersati cu frig?

Corpul oricărei persoane în timpul unei boli reci slăbește. Imunitatea redusă devine vulnerabilă la orice virus, iar efortul fizic agravează situația. Continuând să se angajeze într-o stare dureroasă, atletul se pune în pericol, deoarece poate provoca dezvoltarea unei boli mai grave.

Gripa în stadiile inițiale este ușor de luat pentru răceala obișnuită. Aceasta este o condiție destul de periculoasă în care efortul fizic afectează negativ mușchiul inimii. Un atlet care merge la antrenament cu simptome reci, riscă nu numai productivitatea formării, ci și sănătatea proprie. Cel mai bine este să așteptați cu clase.

Cum să reiați antrenamentul după o frig?

Medicii nu recomandă să se întoarcă la formare imediat după terminarea bolii. Se recomandă să așteptați cel puțin două sau trei zile și numai atunci începeți să vă angajați din nou. Acest lucru elimină riscul de reapariție a unei răceli, se recuperează complet. În primele zile după boală continuați să consumați o cantitate mare de lichide și vitamine calde. Nutriția corectă joacă un rol crucial în menținerea și refacerea corpului.

Atleții cu experiență nu încep niciodată să se antreneze așa cum au făcut imediat după o răceală. În primul rând, se efectuează exerciții de lumină cu intensitate scăzută. Încărcarea crește treptat, adică de la clasă la clasă. Dacă ignorați o astfel de perioadă de tranziție, începând să vă antrenați pe același program care a fost înainte de boală, probabilitatea epuizării și recurența la rece crește.

Primele antrenamente pot fi făcute acasă, nu în sala de gimnastică. Este suficient doar să ne ocupăm de propria greutate. Acest lucru va aminti organismul care a rămas, nevoia de dezvoltare fizică, se va pregăti pentru o formare mai complexă.

Prima lecție după o răceală

Se recomandă atenția să se încălzească și să se încălzească. Un program de formare de repetiție bun, cu greutăți mici, cardio, dar numai ușor. Un astfel de regim nu va provoca stres, vă va face să transpirați bine, să vă pregătiți mușchiul inimii și sistemul circulator pentru exerciții mai intense. În primele zile puteți săriți cu un bolț, învârtiți, împingeți-vă, trageți în sus, alergați pe banda de alergat. Implicați mai bine acasă.

Atunci când starea fizică și sănătatea sunt restabilite, acestea se deplasează la sarcini mai mari și antrenament de forță. Principalul lucru nu este să ridicați o greutate similară cu cea cu care ați lucrat înainte de răceală. În primul rând, efectuați două cursuri pregătitoare. La prima lecție, ei iau 50% din greutatea cu care sportivul se ocupă de obicei, la al doilea - la 70-80%, iar la a treia se întorc deja la rata normală.

Pentru a accelera procesele de recuperare, puteți recurge la primirea de complexe sportive. Acestea sunt shake-uri de proteine, suplimente de vitamine și minerale, aminoacizi și câștigători. În special bun pentru a reveni la formarea de rezistență ajută la aportul de creatină.

Este permis să nu încetați antrenamentul în timpul unei friguri ușoare?

Majoritatea sportivilor începători care suferă de malformații ușoare, doresc să continue formarea, pentru a nu pierde progresul obținut. Aceasta este o decizie total greșită. O vizită la sala de sport este contraindicată atît la gripa, cît și la răcelile ușoare. Mai multe clase pierdute nu vor afecta masa musculară sau indicatorii de rezistență.

Odihniți-vă în timpul unei friguri, dimpotrivă, vă va permite să vă recuperați pe deplin puterea, să vă întoarceți la antrenament cu o sursă de energie. Pentru a păstra potrivirea în cazul unei friguri ușoare, afecțiunea va permite încălzirea, care se poate face dimineața și seara acasă.

Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

Sportul cu frig: este bun sau este periculos pentru sănătate? Pot juca sport cu frig? Și care ar putea fi consecințele acestei întreprinderi aparent utile la prima vedere?

Când fitness-ul și sportul au devenit o parte atât de importantă a vieții tale încât chiar și o săritură de cursuri te face să ai remușcări, atunci despre o trecere de o săptămână sau chiar mai mult, în general, e înfricoșător să gândești! Dar dacă te îmbolnăvești: merită să faci antrenamente regulate sau e mai bine să te întinzi acasă fără efort fizic?

Orice activitate fizică are întotdeauna un efect pozitiv asupra bunăstării noastre generale și ajută corpul nostru să fie mai rezistent la manifestările adverse ale mediului. Dar, după cum se dovedește, nu întotdeauna! Există momente când este mai bine să excludeți orice efort fizic pe corpul dvs. și unul dintre aceste momente este rece.

Majoritatea oamenilor, de 2-4 ori pe an, suferă de răceli, iar tendința din ultimii ani arată că fitness-ul devine din ce în ce mai mult în fiecare an, deci acest subiect, din punctul meu de vedere, este foarte relevant.

A fost o vreme când întrebarea "este posibil să se practice cu frig?" Am fost foarte interesat personal. Apoi am decis să aflu tot ce este legat de ea și să primesc cel mai detaliat răspuns la întrebarea mea. Acum voi împărtăși această cunoaștere cu tine.

Când te-ai decis să mergi la sala de sport, să faci aerobic sau să începi să fugi, motivul tău principal de conducere, desigur, a fost obiectivul de a deveni atrăgător: să piardă în greutate, să construiești muschi, să pompezi fese etc. Dar în subconștient avem cu toții un alt scop important - să fim sănătoși. Poate că nu toată lumea se gândește la asta atunci când încep să se angajeze într-un sport sau altul, dar acest lucru nu este neapărat, cel mai important fiind faptul că este încorporat în mintea noastră. Deci, la ce mă îndrept? Activitățile sportive cu o frigă încep să acționeze pe corpul nostru într-o direcție complet opusă obiectivului nostru ascuns "Să fim sănătoși" și evident - "a fi mai atractivi". Acum voi explica de ce se întâmplă acest lucru?

Ce se întâmplă cu corpul nostru când ne îmbolnăvim și continuăm să jucăm sporturi?

Cercetările oamenilor de știință au determinat faptul că, după exerciții fizice intense, corpul uman se află într-o stare ușor slăbită, prin urmare nu se recomandă să iasă imediat în iarnă în frig sau în locuri de adunări de masă ale oamenilor. Deci, vorbim doar despre o stare normală atunci când o persoană este complet sănătoasă și nu se plânge de sănătatea sa. Iar când o persoană a luat deja un virus, imunitatea sa este într-o stare complet diferită, mai gravă decât de obicei după un antrenament.

Orice boală catarală reduce procesele anabolice din organism, inclusiv mușchii, și crește producția de cortizol hormon catabolic, care distruge țesutul muscular.

Un pic de teorie.

Cortizolul este un hormon catabolic care descompune proteinele, inclusiv proteinele musculare, determinând, de asemenea, o creștere a glicemiei și a acumulării de grăsimi. Producția sa este activată atunci când corpul se confruntă cu exces de muncă, stres, frică, post, exerciții fizice și în timpul bolii. Principala sa sarcină, destul de ciudată, este de a ne ajuta corpul, și anume: mobilizarea nutrienților și a nutrienților. Astfel, proteinele se descompun la aminoacizi, iar glicogenul la glucoză. Acest lucru le conferă corpului material de construcție suplimentar pentru recuperare în timpul perioadei negative pentru acesta, ceea ce reprezintă orice boală.

De aceea, intrebati-va pe voi insiva sau pe antrenorul tau daca puteti juca sport cu o raceala, ganditi-va la efectul cortizolului, iar raspunsul devine instantaneu evident. A face sport cu o frig nu are nici un sens! Antrenamentul nu numai că nu are vreun efect pozitiv asupra corpului, ci contribuie și la distrugerea propriilor mușchi.

Dar acest lucru nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla in timpul sportului activ in timpul unei boli.

Pe Internet, puteți găsi diverse articole care reiterează regula "deasupra gâtului". Afirmă următoarele: dacă simptomele bolii sunt deasupra gâtului (nas curbat, durere în gât), atunci puteți să o faceți. Oamenii de știință din întreaga lume au o opinie diferită în această privință.

Sistemul limfatic uman este reprezentat de capilare speciale, umplute cu ganglioni limfatici și limfatici. Limfa este un fluid care ajută țesuturile să elimine produsele de descompunere nocive și metabolismul, diferite toxine și bacterii; și ganglionii limfatici sunt o colecție de celule imune. Într-o persoană care este complet sănătoasă, ganglionii limfatici nu sunt vizibili, dar atunci când sunt extinse și pot fi resimțite pe gât, aceasta indică unele procese patologice în organism.

Dacă apare un proces inflamator în cap sau gât (tonzilită, sinuzită, durere de dinți), microbii intră în ganglionii limfatici, unde începe lupta activă a celulelor albe din sânge cu acești microbi, din care ganglionii limfatici pot crește. Astfel, ele creează o barieră în calea răspândirii infecțiilor periculoase în organism.

Deci, cu toate infecțiile virale respiratorii acute cunoscute, ganglionii limfatici pot să crească și să fie încă dureroși când sunt presați pe ei. Acest lucru sugerează că imunitatea unei persoane se luptă împotriva infecției. Și dacă în acest moment mergeți la sală de gimnastică preferată și faceți un exercițiu complet, atunci infecția, care se găsea în ganglionii limfatici și nu se răspândise pe tot corpul, împreună cu sângele "va merge să călătorească" și "a aduce ordine" în toate sistemele de organe. Și asta va duce cu siguranță la complicații, poate chiar foarte grave. Deci, după cum puteți vedea, regula "deasupra gâtului" este o prostie totală! Sportul cu o răceală este categoric contraindicat, mai ales dacă observați o creștere a ganglionilor limfatici. Gândiți-vă pentru câteva zile la domiciliu, va fi mai bine pentru dumneavoastră decât să stați o altă lună în spital cu complicații de diferite feluri.

Atenție gripa!

Este posibil să jucați sport atunci când vă îmbolnăviți de gripă? Această întrebare va fi același răspuns categoric - NU! Gripa este un tip de ARVI, dar numai cu consecințe și complicații și mai grave. Gripa este mai dificilă, provocând letargie și febră. La o temperatură, sportul este, în general, contraindicat, altfel poate duce la complicații în inimă, rinichi și plămâni. Deci, aveți grijă dacă simțiți chiar și cele mai mici semne de gripă, opriți cursurile și vizitați mai bine decât medicul. În acest caz, el va fi mai util decât antrenorul dvs. preferat.

După ce boala a dispărut, după 3-4 zile puteți începe antrenamentele obișnuite. Dar amintiți-vă că trebuie să măriți treptat încărcătura și să nu vă grăbiți imediat în "piscina capului" și să vă epuizați corpul cu o pregătire dură. Pentru o recuperare completă a corpului, va dura mai mult de o săptămână, deci, salvând puterea proprie, vă ajutați corpul să intre în modul obișnuit de activitate fizică și de formare.

Sper că acest articol ți-a răspuns la întrebarea dacă poți să faci fitness cu frig. Vă doresc să jucați sport pentru sănătate și să nu vă îmbolnăviți!

Cu tine a fost antrenorul tău, Janelia Skrypnyk!

Scutirea de la educația fizică după ARVI

Desigur, mulți adulți își amintesc cum ei, fiind încă copiii de vârstă școlară, au primit scutire de la educația fizică după ARVI. Anterior, doctorii și profesorii au explicat acest lucru spunând că copilul trebuie să se recupereze de boală, să câștige forța și să consolideze sistemul imunitar înainte de a relua sportul. În prezent, situația sa schimbat într-o oarecare măsură, iar atitudinea medicilor față de această problemă sa schimbat. Astăzi, există mai multe opinii diferite despre faptul dacă un copil ar trebui să renunțe la exercițiu dacă a suferit recent o răceală cu frig. Mai mult, vor fi luate în considerare opiniile existente pe această temă și se va da un răspuns detaliat la întrebarea dacă o persoană poate exercita deloc în timpul unei friguri.

Ce spun doctorii?

Din nou, fiecare medic poate avea un punct de vedere separat asupra acestei probleme, deci trebuie să cântăriți argumentele pro și contra și apoi să luați o decizie finală. Dăm exemplul a două puncte de vedere principale:

 1. Unii experți consideră că, după o infecție respiratorie acută, este mai bine ca un copil să se abțină de la orice exercițiu fizic. Ei susțin că boala în acest caz este semnificativ complicată, crește temperatura corpului, apare o slăbire rapidă a corpului.
 2. Alții, dimpotrivă, consideră că sportul este extrem de important pentru toți copiii care au răcit. Argumentul lor se bazează pe faptul că sportul contribuie la întărirea imunității copilului și la protejarea sa de boala repetată.

Ce concluzie se poate face pentru tine însuși, având în vedere ambele păreri? În primul rând, acest sport este într-adevăr util și exercițiile moderate vor ajuta la restabilirea sănătății și la protejarea organismului de efectele severe ale ARVI. În al doilea rând, nu vă puteți supraîncărca corpul și nu-i veți putea lua toate forțele necesare pentru a combate restul de particule de infecție.

Totul ar trebui să fie moderat, deci ar trebui să alegeți specialistul care va avea grijă de copilul dumneavoastră, în funcție de starea sa actuală. Nu vă grăbiți să vă trageți concluziile, să interziceți copilului să frecventeze educația fizică sau, dimpotrivă, să-l trimiteți la antrenament.

Asigurați-vă că acordați atenție stării sale, bunăstării, dorinței de a participa la cursuri, luați în considerare toți factorii care pot afecta într-un fel sau altul sănătatea sa.

Exercițiu după boală

Prin educația fizică după SARS, trebuie să vă întoarceți treptat. Aceasta înseamnă că copilul poate veni la clasă în prima zi după boală, dar nu se recomandă să facă următoarele exerciții:

 • alergând pentru o vreme;
 • coarda de sarituri;
 • furnizarea de standarde;
 • jucați jocuri precum fotbal, volei, tenis, etc;
 • ridicare gantere, barbell.

Cu alte cuvinte, un copil nu ar trebui să facă ceea ce ia o mulțime de putere de la el. Dacă profesorul de educație fizică nu știe despre boala copilului, el sau părinții lui ar trebui să vorbească cu profesorul astfel încât să nu permită o situație neplăcută atunci când studentul se simte rău în clasă sau după absolvire.

În același timp, puteți face exerciții într-o lecție, ghemuit, efectuați mișcări circulare cu mâinile, capul, întindeți picioarele etc., împreună cu alți elevi. Toate acestea nu numai că sunt posibile, ci trebuie făcute pentru a restabili treptat organismul afectat de efectele negative ale bacteriilor patogene.

În primele 1-2 săptămâni după boală, copilul trebuie să facă în educația fizică ce poate și vrea să facă fără să-l forțeze să ia prea multă acțiune.

Sport după ORVI

Dacă ne-am ocupat de educația fizică la școală, atunci rămâne întrebarea dacă sportul este permis după ARVI. Activitățile sportive includ diferite secțiuni de fotbal, wrestling, box, sala de sport, adică acele sporturi care necesită cu adevărat încărcături grele. Dacă este permis, când puteți începe formarea? Dacă este permis, dar nu complet, ce exerciții ar trebui să se facă în primele zile după o boală?

Important de știut! Noțiuni de bază la sporturi serioase este necesar treptat, crescând treptat încărcătura, începând cu cele mai elementare și mici exerciții.

Sportul este cu siguranță util, dar infecțiile respiratorii acute iau aproape toate forțele din corpul uman, ca urmare a faptului că organismul este slăbit după acțiunea lor. Încărcăturile excesive după o boală pot duce la consecințe nedorite:

 • dureri de cap;
 • oboseală;
 • boală ARVI recurente în câteva zile;
 • stres necontrolabil;
 • epuizarea completa a corpului.

Cu toate acestea, toate acestea pot fi evitate prin acordarea atenției următoarelor puncte la primele sesiuni de pregătire după boală:

  1. Sarcini mici, bună încălzire. Este necesar să se încălzească ligamentele, pentru a forța circulația sângelui prin toate mușchii.
  2. Nu trebuie să vă concentrați asupra nici unui grup de mușchi, să vă antrenați întregul corp, indiferent dacă jucați fotbal sau sunteți în sala de gimnastică.
  3. Asigurați-vă că mergeți la 2-3 clase de recuperare și numai apoi continuați să vă antrenați complet, dacă vă simțiți complet gata pentru ei.

Exercițiu cu frig

Multe persoane implicate în sport sunt, de asemenea, preocupate de întrebarea dacă este posibil să se antreneze cu o răceală fără febră. Aceasta este o întrebare cu adevărat interesantă, pentru că dacă nu există temperatură și complicații grave, de ce să pierdeți antrenamente importante? Cu toate acestea, aici nu ar trebui să vă grăbiți la concluzii.

De fapt, temperatura corpului nu este singurul indicator al frigului. De regulă, tuse, strănut, nas curbat, amețeli și multe alte simptome sunt adăugate la temperatură. Astfel, dacă nu aveți febră mare în timpul unei răceli, aceasta nu înseamnă că sunteți bine cu sănătatea. Chiar și un nas mic de scurgere poate duce la consecințe grave sub formă de sinuzită. Prin urmare, mulți experți sunt de acord că antrenamentul intensiv ar trebui abandonat cu frig.

În plus, este interzisă exercitarea atunci când aveți o răceală fără febră în cazul în care o persoană are gripa. Acest tip de ARVI este caracterizat de consecințe grave, este mult mai dificil decât frigul comun. Prin urmare, temperatura corpului nu este întotdeauna principalul indicator al bolii, și este mai bine să renunțăm la sport.

Dacă nu puteți rata un antrenament foarte important, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră. Poate că vă va prescrie medicamente speciale care vă vor ajuta să ușurați evoluția bolii.

Gimnastica medicală la și după ARVI

Dar dacă vorbim în general, sportul este foarte util pentru o persoană care este încă bolnavă sau a suferit deja o boală virală respiratorie acută. Chiar și medicii prescriu o gimnastică medicală specială pentru cei care suferă de SARS. În primul rând, terapia exercițiilor pentru cei care suferă în prezent de ARVI:

 • Este recomandat să faceți un masaj facial.
 • Luați un duș de contrast 1 dată pe zi.
 • Pentru a freca corpul cu un prosop uscat.
 • Mersul liniștit timp de 10-15 minute.
 • Squats, exerciții în care mișcările sunt efectuate cu brațe și picioare.
 • Nu uitați de restul dintre exerciții.

Există, de asemenea, recomandări speciale pentru persoanele care au suferit deja o infecție respiratorie. Medicii sfătuiesc să evite efortul fizic greu, dar o mică taxă va fi foarte binevenită. Poți să te ridici devreme dimineața, să faci squate, să faci mișcări circulare ale capului, mâinilor. Apoi, ar trebui să organizați un tur al plimbărilor timp de 30 de minute în aerul proaspăt. Astfel de plimbări nu merg neapărat dimineața, este posibil seara. Este permis să se execute ușor cu pauze frecvente.

Trebuie să vă protejați corpul după o boală. Pentru a face acest lucru, nu trebuie doar să abandonați educația fizică sau sportul, ci să accelerați cu adevărat și să vă restaurați corpul. Aceste concepte pot include dieta corectă, un stil de viață sănătos, lipsa de alcool, un efort fizic minim și fizic.

Toate acestea vă vor permite să câștigați puterea și energia, precum și să vă recâștigi repede forma perfectă de atletism, dacă sunteți atlet. Amintiți-vă că graba în această chestiune este inacceptabilă, pentru că orice acțiuni neconsiderate vor duce la faptul că nu veți putea niciodată să jucați sport. Acceptați că este mai bine să așteptați un pic decât să vă învinovățiți pentru o decizie greșită.

Este posibil să joci sport cu o răceală

"Academicianul șef Ioffe a dovedit că brandy și cafea vor înlocui sportul și prevenția pentru tine", a cantat o dată Vladimir Vysotsky. Adevărat, adevăratul sens al melodiei se află în planuri complet diferite, dar dacă o luați literalmente, marele bard era absolut corect: jocul sportiv îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Orice educație fizică este utilă pentru un corp sănătos. Și dacă virusul sa strecurat? Cum sa fii: lasati rata obisnuita de exercitiu, reduceti intensitatea exercitiilor fizice sau abandonati-le complet?

Sportul în timpul unei friguri: util sau periculos?

Pentru a înțelege problema, să începem cu schimbările apărute în organism în timpul perioadei de boală.

Sunteți obișnuiți să vă antrenați în mod regulat, dar într-o zi nu este o zi frumoasă, ieșiți din pat, vă simțiți:

 • dureri de cap;
 • zdrobit, în ciuda unei odihnă lungă de noapte;
 • congestie nazală;
 • durere în gât.

Este clar: un virus a "scurs" în organism și acum restructurarea sistemului imunitar este în curs de desfășurare - din acest punct toate forțele vor fi îndreptate spre lupta împotriva "străinului".

Dacă organismul "simte" că virusul nu este periculos, nu există o deteriorare semnificativă a sănătății:

 • temperatura corpului nu crește;
 • nici o dorinta de a te culca;
 • apetitul nu se schimba.

Poate că la câteva ore după începerea lucrului activ al celulelor de protecție veți deveni deja mai ușor. În astfel de cazuri, ei spun: "Dimineața m-am simțit rău, iar apoi am" divergat ". Totul poate fi limitat la reacțiile locale: nasul curgător, o durere în gât, răgușeala. În general, organismul funcționează în modul obișnuit, lupta activă cu simptomele se desfășoară la nivel local - unde a început inflamarea. Medicii aflați în astfel de situații diagnostichează "infecții respiratorii acute" sau "ARVI". Dacă există doar roșeață a faringelui și durere în gât, uneori cu o ușoară febră pentru o zi, vorbește despre faringită. Dacă vocea este ușor "așezată" și există o tuse constantă - aceasta este laringita. Toate aceste boli sunt cauzate de viruși, dar, spre deosebire de concepțiile greșite, aceasta nu este gripa.

În acest caz, antrenamentul pentru răceli nu este interzis. Cu toate acestea, există mai multe limitări:

 1. Nu trebuie să te forțezi să faci toate exercițiile pe care le faci într-o stare normală. Reduceți încărcătura la minimum.
 2. Uitați de timp în sală cu ponderea. Power trainers, greutăți, gantere - toate acestea trebuie amânate până la recuperarea completă.
 3. Ascultați-vă: la cea mai mică deteriorare a sănătății, opriți practicarea.

Jocul sportiv cu o răceală nu este cel mai bun mod de a trata o boală, deoarece nu este atât de ușor pentru organism, își petrece energia pentru a-și recupera și mai aveți nevoie de efort suplimentar din partea acestuia.

Dar dacă vă obișnuiți cu modul sportiv, vă antrenați de mai mulți ani și nu vă gândiți la viață fără fitness sau jogging de dimineață, atunci puteți continua studiile cu atenție.

Ce sport în timpul frigului nu va face rău?

Nu doresc să se abată de la programul sportiv obișnuit, medicii recomandă să meargă la:

 • alergând într-un ritm calm;
 • cursuri de yoga;
 • exerciții de întindere;
 • dans.

În timpul răcelii, puteți chiar "stimula" imunitatea în timp ce continuați să vă exercitați, deoarece, prin exercitarea moderată, circulația sanguină este activată, ceea ce înseamnă că produsele de dezintegrare ale organismelor patogene sunt îndepărtate mai repede.

Nu uitați: este vorba doar de forme ușoare ale bolii, care nu provoacă schimbări drastice în rutina zilnică obișnuită!

În mod separat, trebuie spus despre jogging. Puteți continua să vă antrenați dacă:

 • să respecte "regula de gât" (adică dacă toate simptomele afectează ceea ce este deasupra gâtului: un nas curbat, disconfort în gât);
 • în stradă există o "plus" temperatură, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a lua aer rece datorită congestiei nazale și provocând astfel o creștere a bolii;
 • reduce timpul de funcționare la 15-20 de minute.

În general, nuanțare, dacă nu le-ați refuzat, este mai bine să vă deplasați de la sala de sport sau de la stradă la casa dvs. - pe o banda de alergat. Fugând în aerul curat, transpirați și apoi puteți supracoate, iar apoi frigul va crește sau va da complicații. Dacă mergeți la sala de sport, riscați să infectați "colegii de sport" cu virusul. Este puțin probabil ca ei să vă fie recunoscători.

Cele de mai sus se referă la SARS și infecții respiratorii acute, care apar într-o formă ușoară, fără a crește temperatura. Și ce se întâmplă dacă a sosit gripa sau parafinul?

Virusii gripali sunt mult mai periculoși decât răcelile comune. S-au răspândit cu mare viteză, pătrunzând în toate organele și sistemele. Prin urmare, debutul bolii este acut, exprimat într-un salt ascuțit de temperatură la valori febrile - 38,5-390С, și chiar mai mare. Când vă îmbolnăviți de gripă, este dificil să ieșiți din pat, nu numai pentru a-ți îndeplini îndatoririle de zi cu zi.

Este important! Corpul se concentrează pe lupta împotriva virusului, pentru orice altceva nu are nici o putere. În aceste condiții, forțarea dvs. de a face orice fel de exercițiu nu este doar dăunătoare, ci chiar poate fi vătămătoare! Și nu vă puteți angaja nu numai în mijlocul bolii, și chiar și atunci când simptomele dispar.

Chiar și febră scăzută, de grad scăzut - o contraindicație la orice încărcătură! Activitățile vor încălzi corpul și sunt deja "calde" din interior, astfel încât temperatura poate crește brusc și va fi și mai greu pentru organism.

În timpul bolii, procesele anabolice sunt suprimate (adică cele în timpul cărora sintetizează substanțele necesare organismului - aminoacizi, monozaharide, grăsimi), modificările metabolismului. O mulțime de cortizol este eliberat în sânge - un hormon de stres care provoacă procese distructive în mușchi.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă ignorați sfatul medicilor și continuați să vă antrenați fără să așteptați o recuperare completă - se vor dezvolta complicații. Oricare dintre ele - "nu un cadou":

 • bronșită;
 • inflamație a plămânilor;
 • pyelonefrita (inflamația rinichilor);
 • miocardită (inflamația mușchiului inimii).

Ele sunt o consecință a faptului că un organism chinuit de un virus, în loc să se odihnească și să câștige forță, este nevoit să-și petreacă restul energiei sale în a face exerciții. Ca urmare, sistemul imunitar slăbește.

Dacă nu aveți nevoie de astfel de probleme, uitați de sport până când medicul dă verde. Amintiți-vă, cum la școală timp de 2 săptămâni după frig au fost scutiți de cultura fizică? Urmați sfatul medicilor - dați-vă o astfel de eliberare, fiți restaurat.

Sport ca prevenire a SRAS și a altor boli virale

Dacă în timpul răcelii, beneficiile formării sunt mai mult decât îndoielnice, atunci, ca măsură de precauție, exercițiul și orice alt tip de activitate fizică sunt ceea ce aveți nevoie. De ce?

În timpul orelor, metabolismul este activat: toate procesele metabolice sunt mai intense și, prin urmare, imunitatea este întărită.

În plus, multe sporturi - este, de asemenea, întărire. Deci, dacă înotați, corpul atinge picături de temperatură când este scufundat și scos din apă.

Dacă alergați pe un stadion sau într-un parc, atunci obișnuiți-vă să vă adaptați treptat la modificările temperaturii mediului. Principalul lucru în acest caz este de a împiedica supraîncălzirea bruscă. Ran, simți că nu este suflare suficientă? Nu inghiti niciodata aer rece prin gura! Mergeți pe un pas, continuând să respirați un nas, să mergeți într-un ritm liniștit. Nu te opri, nu lăsa vântul să intre sub hainele tale.

Excelentă prevenire la rece - înot în apă deschisă. Curățirea minimă are loc chiar și în vară, la căldură, iar cei care se scufundă în gheață în timpul iernii practic nu se îmbolnăvesc de boli virale. Motivul: corpul sa obișnuit cu schimbările de temperatură, prin urmare, slăbirea forțelor protectoare nu apare în aceste momente, iar virusul nu se poate "așeza" în el, ci moare.

Fiți atenți! Începeți orice antrenament și întărire ar trebui să fie cu un minim. O sarcină ascuțită nu va duce la întărirea imunității, ci, dimpotrivă, la slăbirea ei.

Este posibil să mergeți cu o răceală

Mersul pe jos și exercitarea în aerul curat ca măsuri preventive este un lucru, și încercarea de a tempera în perioada în care boala te-a depășit deja este complet diferită.

În mod ideal, așteptați până când starea se îmbunătățește. Și dacă vă simțiți rău, trebuie să deschideți fereastra acasă cât mai des posibil. Dacă este rece afară, timp de 15 minute în timp ce fereastra este aranjată, persoana bolnavă ar trebui să se retragă în altă cameră.

Plimbarea cu o răceală este permisă în următoarele condiții:

 • temperatura corpului este normală;
 • nici o slăbiciune, greață;
 • nici o tuse puternică;
 • în afara nu există vânt, nici ploaie, nu geroasă.

În același timp, reduceți încărcătura cât mai mult posibil: nu alerga, nu mergeți repede, reduceți timpul de mers până la 20-30 de minute. Dacă este diagnosticată gripă sau durere în gât, și nu un ARVI simplu, amânați plimbarea până la recuperarea completă. Motivul: organismul este foarte slab și dacă îngheți chiar puțin sau te uzi, forțele imune nu vor face față virusului sau bacteriilor și boala deja subțietoare se poate întoarce.

Într-un corp sănătos - o minte sănătoasă, spune proverbul rusesc. Suntem de acord cu înțelepciunea populară: simțiți-vă numai sănătoși și puternici din punct de vedere fizic, vă puteți bucura de toate beneficiile vieții și puteți ajuta pe cei care au nevoie de ea. Dar când începeți studiile, ascultați semnalele pe care le trimite corpul vostru: dacă este nevoie de odihnă, trebuie să-i dați ocazia. Numai atunci educația fizică și sportul vor beneficia!

Sport și frig: cum să le combini?

O persoană care merge în mod regulat pentru sport simte disconfort fizic, refuzând formarea obișnuită. Este posibil să continuați activitățile sportive în timpul unei răceli? Cum se combină sportul și frigul?

Sport și frig: cercetare științifică

Colegiul American de Medicină Sportivă a efectuat un studiu pe 50 de voluntari. Jumătate dintre subiecții de testat au fost infectați cu o tulpină ușoară de infecție respiratorie virală. Observațiile au durat 10 zile. Toți subiecții în perioada bolii au fost implicați în antrenament zilnic: unii au fost intensi (culturism), unii au fost jogging și exercitarea pe simulatoare. Grupul de studiu, cei infectați cu virusul și studenții sănătoși care au fost moderat implicați în sport au recuperat în mod egal. Grupul de subiecți experimentali, care s-au angajat intens în culturism în perioada de boală, sa recuperat încet și pentru mult timp recuperat.

Rezultatele studiului sunt următoarele: exercițiile moderate (aerobic, alergare, echipament de exerciții, yoga etc.) nu cauzează complicații.
Acest studiu a avut adversari, principala obiecție fiind următoarea: subiecții de test au fost infectați cu o tulpină slabă a virusului, în timp ce în condiții reale, virusii au avut un efect mult mai agresiv asupra corpului uman.

Sportul profesional: contraindicații

Sportivii profesioniști au o regulă "mai mare a gâtului". În cazurile în care boala este "bazată" deasupra gâtului (nas curbat, durere în gât), o puteți face. De mult timp sa stabilit că după antrenamente un nas înfundat trece și respirația devine mai ușoară.

În cazurile în care boala este "sub gât" - nu puteți juca sport. Aceste cazuri includ dureri la nivelul mușchilor, pieptului etc.

O contraindicație absolută pentru sport este o creștere a temperaturii. De asemenea, antrenamentul profesional este anulat pentru următoarele simptome: inflamație, durere, tuse, dificultăți de respirație, greutate în brațe sau picioare, dureri musculare. În astfel de condiții, chiar și exercițiile de încălzire și simple sunt contraindicate.

Sport și frig: neprofesioniști

Sportivii profesioniști sunt întotdeauna sub supravegherea medicilor calificați care vor determina cu exactitate pentru ei posibilitatea / imposibilitatea de formare într-o anumită stare. Pot juca sport cu frig? Cum să determinați admisibilitatea formării pentru un amator care nu are ocazia să se consulte cu un medic?

Există două opinii științifice medicale opuse, opuse, pe sporturile amatori.

Opinia 1. Sarcinile sportive sunt contraindicate pentru orice simptome dureroase: strănut, tuse, ușoară indispoziție, congestie nazală etc.
Opinia 2. Dacă o persoană se simte suficient de bine și continuă să trăiască ca de obicei, merge la locul de muncă sau la școală - nu este contraindicată formarea.

În acest caz, toți medicii sunt de acord cu privire la contraindicațiile absolute pentru a juca sporturi cu o răceală:

 1. Temperatură ridicată Orice creștere a temperaturii indică procese inflamatorii în organism. Făcând sport cu inflamație este imposibil!
 2. Gripa. Cu gripa, corpul se află într-o stare extrem de epuizată - perioada de recuperare după această boală durează aproximativ 2 luni! A face gripa in timpul perioadei acute de boala este interzisa. După recuperare, medicii recomandă încă 2 săptămâni pentru a reduce intensitatea antrenamentului. Pericolul particular al gripei este în complicațiile care pot duce la apariția bolilor cardiace cronice sau renale dacă purtați gripa pe picioare.
 3. Tuse - piept, intens - este o contraindicație pentru sport.
 4. Durere în articulații, mușchi, dureri în oase.
 5. Defalcarea. Dacă corpul este epuizat și necesită odihnă - nu este rezonabil să îl încărcați. Dacă frigul este însoțit de slăbiciune severă, oboseală - aceasta este o scuză pentru a sări peste antrenament.

Sport: promovarea sănătății

Este bine cunoscut: sportul cu 50% reduce riscul de răceli, inclusiv gripa. Medicii explică acest lucru prin faptul că efortul fizic întărește sistemul imunitar și crește nivelul leucocitelor din sânge, ceea ce contribuie la lupta împotriva agenților patogeni care pătrund în organism.

Ce exercițiu simplu vă ajută să evitați răcelile?

 • Jogging zilnic în aer proaspăt sau mers pe jos timp de 30 de minute;
 • aerobic în fiecare zi;
 • yoga;
 • întindere (întindere);
 • tai-bo (aerobic cu elemente de artă marțială orientală);
 • tai chi (gimnastica lentă chineză, potrivită pentru orice vârstă);
 • aerobic de apă.

În sezonul rece, medicii recomandă administrarea imunostimulantelor (de exemplu, tincturi de echinacee) și complexe vitamin-minerale pentru întărirea sistemului imunitar.

Sport și frig: o combinație rezonabilă

Dacă nu există contraindicații absolute pentru sport, iar frigul nu dă simptome severe, puteți începe formarea.
Cum se face fără a afecta sănătatea? Există mai multe reguli dezvoltate pentru sport cu frig.

Timp redus de instruire.
Durata de formare se recomandă să se reducă cu 30-50%. Astfel, cu un antrenament normal de 1,5 ore, timpul de antrenament pentru o frigă va fi de 40-60 de minute.

Intensitate redusă a instruirii.
În timpul bolii, intensitatea formării este redusă cu 50%. Puteți reduce numărul de "abordări" ale fiecărui exercițiu de 2 ori, jumătate din timpul petrecut pe fiecare simulator sau puteți reduce sarcina.
Puteți face exerciții de aer cald, aerobic, puteți alerga pe pistă, faceți aerobic pas.
În timpul unei răceli, nu faceți exerciții de rezistență. Oamenii de stiinta au descoperit ca in timpul gripei si racelii, procesele anabolice in muschi sunt reduse. Exercitarea cu anabolism lent duce la distrugerea masei musculare.

Respectarea perioadei de recuperare.
După recuperare, sarcina crește treptat. În prima săptămână, intensitatea antrenamentului crește la 50-70%, în a doua săptămână treptat - până la 75-90%. Exercitarea în modul normal începe în a treia săptămână după boală.
În timpul perioadei de recuperare, se recomandă administrarea complexelor vitamin-minerale.

Primirea unui volum mare de lichid.
În timpul unei răceli, corpul are nevoie de multe lichide. În timpul antrenamentelor se recomandă să beți apă caldă purificată la fiecare 15 minute.

Întreaga odihnă.
Pentru o recuperare rapidă, se recomandă odihnă adecvată - după antrenament, corpul bolnav va avea nevoie de odihnă și de somn adecvat.
Atenție după antrenament.
După efort fizic timp de mai multe ore, imunitatea scade. Este recomandabil să vă protejați de hipotermie și să vă aflați în locuri aglomerate.

Formarea: aspectul moral

Cele mai multe răceli sunt ARVI - infecții virale. Pacientul în timpul cursului acut al bolii eliberează viruși atunci când strănut, tuse și transpirație.

Instruirea în sala de gimnastică din interior va crea un pericol de infecție pentru toți cei care se află în acesta: alți sportivi, antrenori și personal.

Sfat - să mergi pentru sport într-o mască este destul de contradictoriu - este destul de confortabil? Probabil, va fi mai decent să renunțați la clase sau să lucrați acasă în timpul ARVI.

Cum se combină frigul și sportul?

Nu faceți exerciții fizice la temperaturi ridicate, slăbiciuni și dureri severe.
Reduceți durata și intensitatea instruirii.

Top