Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Cum se trateaza bronsita acasa la adulti?
2 Bronșită
Tratamentul gripei si remedii populare reci
3 Rinită
Theraflu's counterparts ieftine - lista de preturi, compararea performantelor
Image
Principal // Bronșită

Este posibil să joci sport cu o răceală


"Academicianul șef Ioffe a dovedit că brandy și cafea vor înlocui sportul și prevenția pentru tine", a cantat o dată Vladimir Vysotsky. Adevărat, adevăratul sens al melodiei se află în planuri complet diferite, dar dacă o luați literalmente, marele bard era absolut corect: jocul sportiv îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Orice educație fizică este utilă pentru un corp sănătos. Și dacă virusul sa strecurat? Cum sa fii: lasati rata obisnuita de exercitiu, reduceti intensitatea exercitiilor fizice sau abandonati-le complet?

Sportul în timpul unei friguri: util sau periculos?

Pentru a înțelege problema, să începem cu schimbările apărute în organism în timpul perioadei de boală.

Sunteți obișnuiți să vă antrenați în mod regulat, dar într-o zi nu este o zi frumoasă, ieșiți din pat, vă simțiți:

 • dureri de cap;
 • zdrobit, în ciuda unei odihnă lungă de noapte;
 • congestie nazală;
 • durere în gât.

Este clar: un virus a "scurs" în organism și acum restructurarea sistemului imunitar este în curs de desfășurare - din acest punct toate forțele vor fi îndreptate spre lupta împotriva "străinului".

Dacă organismul "simte" că virusul nu este periculos, nu există o deteriorare semnificativă a sănătății:

 • temperatura corpului nu crește;
 • nici o dorinta de a te culca;
 • apetitul nu se schimba.

Poate că la câteva ore după începerea lucrului activ al celulelor de protecție veți deveni deja mai ușor. În astfel de cazuri, ei spun: "Dimineața m-am simțit rău, iar apoi am" divergat ". Totul poate fi limitat la reacțiile locale: nasul curgător, o durere în gât, răgușeala. În general, organismul funcționează în modul obișnuit, lupta activă cu simptomele se desfășoară la nivel local - unde a început inflamarea. Medicii aflați în astfel de situații diagnostichează "infecții respiratorii acute" sau "ARVI". Dacă există doar roșeață a faringelui și durere în gât, uneori cu o ușoară febră pentru o zi, vorbește despre faringită. Dacă vocea este ușor "așezată" și există o tuse constantă - aceasta este laringita. Toate aceste boli sunt cauzate de viruși, dar, spre deosebire de concepțiile greșite, aceasta nu este gripa.

În acest caz, antrenamentul pentru răceli nu este interzis. Cu toate acestea, există mai multe limitări:

 1. Nu trebuie să te forțezi să faci toate exercițiile pe care le faci într-o stare normală. Reduceți încărcătura la minimum.
 2. Uitați de timp în sală cu ponderea. Power trainers, greutăți, gantere - toate acestea trebuie amânate până la recuperarea completă.
 3. Ascultați-vă: la cea mai mică deteriorare a sănătății, opriți practicarea.

Jocul sportiv cu o răceală nu este cel mai bun mod de a trata o boală, deoarece nu este atât de ușor pentru organism, își petrece energia pentru a-și recupera și mai aveți nevoie de efort suplimentar din partea acestuia.

Dar dacă vă obișnuiți cu modul sportiv, vă antrenați de mai mulți ani și nu vă gândiți la viață fără fitness sau jogging de dimineață, atunci puteți continua studiile cu atenție.

Ce sport în timpul frigului nu va face rău?

Nu doresc să se abată de la programul sportiv obișnuit, medicii recomandă să meargă la:

 • alergând într-un ritm calm;
 • cursuri de yoga;
 • exerciții de întindere;
 • dans.

În timpul răcelii, puteți chiar "stimula" imunitatea în timp ce continuați să vă exercitați, deoarece, prin exercitarea moderată, circulația sanguină este activată, ceea ce înseamnă că produsele de dezintegrare ale organismelor patogene sunt îndepărtate mai repede.

Nu uitați: este vorba doar de forme ușoare ale bolii, care nu provoacă schimbări drastice în rutina zilnică obișnuită!

În mod separat, trebuie spus despre jogging. Puteți continua să vă antrenați dacă:

 • să respecte "regula de gât" (adică dacă toate simptomele afectează ceea ce este deasupra gâtului: un nas curbat, disconfort în gât);
 • în stradă există o "plus" temperatură, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a lua aer rece datorită congestiei nazale și provocând astfel o creștere a bolii;
 • reduce timpul de funcționare la 15-20 de minute.

În general, nuanțare, dacă nu le-ați refuzat, este mai bine să vă deplasați de la sala de sport sau de la stradă la casa dvs. - pe o banda de alergat. Fugând în aerul curat, transpirați și apoi puteți supracoate, iar apoi frigul va crește sau va da complicații. Dacă mergeți la sala de sport, riscați să infectați "colegii de sport" cu virusul. Este puțin probabil ca ei să vă fie recunoscători.

Cele de mai sus se referă la SARS și infecții respiratorii acute, care apar într-o formă ușoară, fără a crește temperatura. Și ce se întâmplă dacă a sosit gripa sau parafinul?

Virusii gripali sunt mult mai periculoși decât răcelile comune. S-au răspândit cu mare viteză, pătrunzând în toate organele și sistemele. Prin urmare, debutul bolii este acut, exprimat într-un salt ascuțit de temperatură la valori febrile - 38,5-390С, și chiar mai mare. Când vă îmbolnăviți de gripă, este dificil să ieșiți din pat, nu numai pentru a-ți îndeplini îndatoririle de zi cu zi.

Este important! Corpul se concentrează pe lupta împotriva virusului, pentru orice altceva nu are nici o putere. În aceste condiții, forțarea dvs. de a face orice fel de exercițiu nu este doar dăunătoare, ci chiar poate fi vătămătoare! Și nu vă puteți angaja nu numai în mijlocul bolii, și chiar și atunci când simptomele dispar.

Chiar și febră scăzută, de grad scăzut - o contraindicație la orice încărcătură! Activitățile vor încălzi corpul și sunt deja "calde" din interior, astfel încât temperatura poate crește brusc și va fi și mai greu pentru organism.

În timpul bolii, procesele anabolice sunt suprimate (adică cele în timpul cărora sintetizează substanțele necesare organismului - aminoacizi, monozaharide, grăsimi), modificările metabolismului. O mulțime de cortizol este eliberat în sânge - un hormon de stres care provoacă procese distructive în mușchi.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă ignorați sfatul medicilor și continuați să vă antrenați fără să așteptați o recuperare completă - se vor dezvolta complicații. Oricare dintre ele - "nu un cadou":

 • bronșită;
 • inflamație a plămânilor;
 • pyelonefrita (inflamația rinichilor);
 • miocardită (inflamația mușchiului inimii).

Ele sunt o consecință a faptului că un organism chinuit de un virus, în loc să se odihnească și să câștige forță, este nevoit să-și petreacă restul energiei sale în a face exerciții. Ca urmare, sistemul imunitar slăbește.

Dacă nu aveți nevoie de astfel de probleme, uitați de sport până când medicul dă verde. Amintiți-vă, cum la școală timp de 2 săptămâni după frig au fost scutiți de cultura fizică? Urmați sfatul medicilor - dați-vă o astfel de eliberare, fiți restaurat.

Sport ca prevenire a SRAS și a altor boli virale

Dacă în timpul răcelii, beneficiile formării sunt mai mult decât îndoielnice, atunci, ca măsură de precauție, exercițiul și orice alt tip de activitate fizică sunt ceea ce aveți nevoie. De ce?

În timpul orelor, metabolismul este activat: toate procesele metabolice sunt mai intense și, prin urmare, imunitatea este întărită.

În plus, multe sporturi - este, de asemenea, întărire. Deci, dacă înotați, corpul atinge picături de temperatură când este scufundat și scos din apă.

Dacă alergați pe un stadion sau într-un parc, atunci obișnuiți-vă să vă adaptați treptat la modificările temperaturii mediului. Principalul lucru în acest caz este de a împiedica supraîncălzirea bruscă. Ran, simți că nu este suflare suficientă? Nu inghiti niciodata aer rece prin gura! Mergeți pe un pas, continuând să respirați un nas, să mergeți într-un ritm liniștit. Nu te opri, nu lăsa vântul să intre sub hainele tale.

Excelentă prevenire la rece - înot în apă deschisă. Curățirea minimă are loc chiar și în vară, la căldură, iar cei care se scufundă în gheață în timpul iernii practic nu se îmbolnăvesc de boli virale. Motivul: corpul sa obișnuit cu schimbările de temperatură, prin urmare, slăbirea forțelor protectoare nu apare în aceste momente, iar virusul nu se poate "așeza" în el, ci moare.

Fiți atenți! Începeți orice antrenament și întărire ar trebui să fie cu un minim. O sarcină ascuțită nu va duce la întărirea imunității, ci, dimpotrivă, la slăbirea ei.

Este posibil să mergeți cu o răceală

Mersul pe jos și exercitarea în aerul curat ca măsuri preventive este un lucru, și încercarea de a tempera în perioada în care boala te-a depășit deja este complet diferită.

În mod ideal, așteptați până când starea se îmbunătățește. Și dacă vă simțiți rău, trebuie să deschideți fereastra acasă cât mai des posibil. Dacă este rece afară, timp de 15 minute în timp ce fereastra este aranjată, persoana bolnavă ar trebui să se retragă în altă cameră.

Plimbarea cu o răceală este permisă în următoarele condiții:

 • temperatura corpului este normală;
 • nici o slăbiciune, greață;
 • nici o tuse puternică;
 • în afara nu există vânt, nici ploaie, nu geroasă.

În același timp, reduceți încărcătura cât mai mult posibil: nu alerga, nu mergeți repede, reduceți timpul de mers până la 20-30 de minute. Dacă este diagnosticată gripă sau durere în gât, și nu un ARVI simplu, amânați plimbarea până la recuperarea completă. Motivul: organismul este foarte slab și dacă îngheți chiar puțin sau te uzi, forțele imune nu vor face față virusului sau bacteriilor și boala deja subțietoare se poate întoarce.

Într-un corp sănătos - o minte sănătoasă, spune proverbul rusesc. Suntem de acord cu înțelepciunea populară: simțiți-vă numai sănătoși și puternici din punct de vedere fizic, vă puteți bucura de toate beneficiile vieții și puteți ajuta pe cei care au nevoie de ea. Dar când începeți studiile, ascultați semnalele pe care le trimite corpul vostru: dacă este nevoie de odihnă, trebuie să-i dați ocazia. Numai atunci educația fizică și sportul vor beneficia!

Este posibil să se joace sport cu o răceală atunci când temperatura este plecat?

O stare normală de sănătate și indispoziție în seara nu poate însemna o stare de sănătate satisfăcătoare. Pacientul necesită o schemă ieftină, stați acasă. Suferind o răceală și febră "pe picioarele lor", oamenii înșiși provoacă adăugarea de infecții secundare, suprasolicitarea și imunitatea redusă, și complicații la organele și sistemele interne. Dacă vă simțiți un mic flux de frig și alte simptome în afară de stare de rău lipsesc, puteți efectua o antrenament ușoară în limitele de fitness fizice. Sarcina trebuie aplicată treptat și 3-4 zile după primele simptome.

Lipsa, indispoziția, temperatura nesemnificativă a corpului - toate acestea pot afecta deteriorarea stării de sănătate după exercițiu, deci este, în general, mai bine să se abțină de la a merge la sală. Având în vedere scopul clasei dvs., trebuie să vă abțineți de la formare și să treceți peste 1-2 sesiuni. Organismul va deveni mai puternic, puterea va reveni, iar sportul va aduce beneficiile necesare. În timpul perioadei de indispoziție, încărcăturile sportive nu sunt numai inutile, ci pot provoca și daune cauzate de procesele biochimice din interiorul corpului.

În timpul bolii, datorită bolii, stresului, oboselii severe, stresului neuropsihiatric și postului prelungit, organismul produce un hormon special - cortizol. Hormonul aparține grupului catabolic, care contribuie la distrugerea proteinelor, inclusiv proteina musculară, crește nivelul de glucoză din sânge și contribuie la acumularea de grăsimi. Cortizolul ajută organismul să se adapteze condițiilor de urgență, creând resurse suplimentare pentru restaurarea forței umane.

Cu alte cuvinte, organismul începe o acumulare intensivă de substanțe benefice și nutritive prin împărțirea proteinei la aminoacizi și glicogen în sânge până la glucoză.

Se dovedește că, dând ultima putere în formarea bolii, corpul acumulează grăsimi și oligoelemente, datorită distrugerii structurilor musculare.

Deci, este posibil să te antrenezi cu frig? Pentru orice activitate fizică există un număr special de factori care ar trebui luați în considerare atunci când mergi la sală. Clasele sunt interzise în prezența următoarelor stări:

febră;

manifestări ale infecției virale sau bacteriene;

articulații dureroase;

boli inflamatorii ale gâtului (amigdale);

perioada de tratament cu antibiotice (administrarea de antibiotice sistemice).

Acceptarea antipiretic, antibiotice și participarea la un antrenament poate afecta negativ starea de rinichi, ficat, structuri pulmonare. Temperatura poate crește chiar și pe fondul drogurilor. Activitatea fizică crește încărcătura inimii și vaselor de sânge. Cu un istoric clinic împovărat, cursul simultan de ARVI, gripa sau răceala obișnuită, cu o înrăutățire a stării, necesită răbdarea pacientului și urmarea unui regim de protecție.

După recuperare pentru a începe clasa nu ar trebui să imediat. Corpul are nevoie de timp pentru a se recupera, astfel încât este suficient să ne limităm la drumeții în aerul proaspăt, o jogging ușoară în parc sau în pădure. Exercitarea trebuie să fie graduală.

Instruirea pentru răceli poate fi utilă pentru a îmbunătăți ventilația naturală a plămânilor, a îmbunătăți circulația sângelui, a stimula tonul general al corpului. Un efect benefic nu poate fi decât o răceală necomplicată. În timpul unei friguri ușoare, fără febră și semne de complicații, trebuie să urmați câteva recomandări:

reduce durata de formare timp de 20-30 de minute, în funcție de o clasă de ore;

reducerea intensității activității fizice în 50%;

faceți o încălzire prin efectuarea unor exerciții simple;

dau preferință yoga, pilates, întinzând lent pe podea;

bea apă în timpul orelor de curs.

În timpul recuperării organismului ar trebui să urmeze aceleași reguli. Sarcini excesive în timpul perioadei de reabilitare pot provoca un nou salt al bolii.

Când se practică în sala înconjurată de un număr mare de oameni, ar trebui să se abțină de la orele de până la 2 săptămâni pentru a elimina riscul de re-infectare cu picături de aer.

Este important să înțelegeți că, în timp ce aveți frig fără manifestări particulare, puteți alerga și faceți sporturi fezabile, apoi cu gripa este important să fiți acasă și să urmați repausul de pat. Din păcate, nu ați indicat cât durează răceala. Poate că acestea sunt semnele inițiale ale ARVI sau ale gripei. Pentru a evita complicațiile și complicațiile situației clinice, este mai bine să nu vă duceți la sala de sport.

De asemenea, ar trebui să amânați clasele ulterioare dacă există o deteriorare semnificativă a procesului de formare. Organismul necesită resurse suficiente și costuri energetice pentru boală, îndrumând toate forțele pentru a elimina agenții patogeni patogeni. În perioada de răceală trebuie să beți suficient lichid. Opțiunea ideală ar fi decocțiile bazate pe fructe de padure, plante medicinale, fructe uscate.

Este important să se respecte dieta, să se oprească fumatul, alcoolul. Pentru recuperare rapidă, trebuie să luați complexe de vitamine, sucuri proaspete, legume proaspete și fructe. Saturarea organismului cu vitamine are un efect benefic asupra stării generale, îmbunătățește starea de spirit, crește rezistența la microflora patogenă.

Dacă copiii aflați în perioada de frig și complicațiile lor sunt scutiți de educația fizică, adulții ar trebui să-și evalueze independent propria bunăstare și să ia o decizie. Este mai bine să permiteți corpului să se odihnească și să se recupereze, decât după antrenament pentru a provoca o creștere a temperaturii și adăugarea de diverse complicații.

Sport și frig - pot combina?

Dacă conduceți un stil de viață activ și jucați în mod constant sport, atunci trebuie să cunoașteți diferite nuanțe. Sportul este bun pentru sănătate, vă permite să îmbunătățiți forma și, de asemenea, întărește sistemul imunitar, mărește funcțiile de protecție ale corpului. Dar este posibil să joci sport cu frig? Această întrebare apare pentru mulți, cu excepția faptului că nu toată lumea știe răspunsul la aceasta.

Opinia medicilor

Dacă luăm în considerare opinia medicilor, atunci experții răspund în mod neechivoc la întrebarea dacă este posibil să se joace sport în timpul unei răceli, negativ. Faptul este că în această perioadă corpul uman luptă cu patogenul procesului patologic, iar o sarcină excesivă poate avea un efect negativ.

Mulți experți interzic în mod categoric pacienții lor să participe la săli de sport și să-și exercite. Ei cred că în această perioadă corpul necesită odihnă și odihnă completă.

Alți medici, dimpotrivă, nu împărtășesc punctul de vedere al colegilor lor, sunt convinși că este posibil să se antreneze în sport pentru răceală, dar numai într-un mod ușor. În acest moment, corpul uman luptă activ împotriva bolii, iar instruirea redusă nu va avea un impact negativ. Cu toate acestea, ei nu vor beneficia de asemenea.

Dar toți medicii sunt de acord că antrenamentul pentru răceli nu are un efect benefic asupra procesului de vindecare. Din acest motiv, nu este necesar să se angajeze în exerciții fizice active până în momentul în care corpul nu se recuperează complet.

Ce se întâmplă în organism atunci când o persoană intră în sport cu o răceală

Atunci când o persoană efectuează antrenamente, se angajează în exerciții active pentru o perioadă lungă de timp, corpul său după ele poate rămâne slăbit pentru o perioadă. Acest lucru se datorează faptului că ar putea dura ceva timp pentru a restabili complet sistemul muscular.

Dacă, după un sport activ, de exemplu, după alergare, sărituri, exerciții grele, ieșiți imediat în frig, atunci puteți răci cu ușurință. Acest lucru este asociat cu o scădere a proprietăților de protecție. Din acest motiv, frigul și sportul nu sunt compatibile.

În timpul patologiilor catarale în organism, există o eliberare activă a hormonului cortizol. Această substanță are un efect dăunător asupra structurii țesutului muscular. Hormonul este produs în cantități mari în patologii care sunt însoțite de distrugerea proteinelor și a țesutului muscular.

Producția de cortizol crește cu următoarele condiții:

 • oboseala, suprasolicitarea după efectuarea de exerciții active;
 • sentimentul de frică;
 • situații stresante;
 • frecvența postului;
 • boli de altă natură.

Dar dacă luăm în considerare răspunsul la întrebarea dacă este posibil să jucați sport atunci când aveți o frig cu o răceală, atunci este de remarcat că exercițiul nu este interzis, dar nu va avea un impact pozitiv asupra sănătății.

Acțiunea hormonului cortizol, produsă de răceli, în timpul exercițiilor nu este bună pentru sănătate. Această substanță, dimpotrivă, va înrăutăți starea, va avea un efect dăunător asupra țesutului muscular.

Contraindicații pentru sport cu frig

Dacă sunteți un atlet neprotejat, atunci cu siguranță trebuie să știți răspunsul la o întrebare importantă - este posibil să te antrenezi cu frig? Profesioniștii intră întotdeauna sub supravegherea constantă a medicilor experimentați, care determină dacă trebuie sau nu să se antreneze.

Există contraindicații pentru care nu trebuie să faceți exerciții sportive:

 • antrenamentul în timpul unei răceli nu poate fi efectuat dacă există o temperatură ridicată a corpului. Această condiție indică faptul că organismul are procese inflamatorii. Și de a juca sport în procesul inflamator nu este de dorit;
 • gripa. În timpul acestuia, corpul este foarte epuizat, în timp ce durata recuperării poate dura aproximativ două luni. De asemenea, după recuperare, nu trebuie să faceți exercițiile timp de încă două săptămâni. Principalul pericol al gripei este faptul că boala poate provoca complicații grave - probleme cu inima, rinichii;
 • sportul este contraindicat pentru răceală dacă tusea este observată, mai ales dacă este de tip toracic. Cu un sindrom puternic de tuse, medicii nu ar trebui să facă exercițiile;
 • Nu trebuie să faceți antrenament în prezența durerii și a durerilor în articulații, țesut muscular, oase;
 • o reducere puternică a rezistenței. Nu încărcați corpul, dacă este epuizat, va afecta negativ starea generală.

Sport pentru sănătate

Sa dovedit științific că exercițiile fizice regulate pot reduce riscul apariției răcelile cu aproape 50%. Experții explică acest lucru prin faptul că efortul fizic are un efect de întărire asupra sistemului imunitar, crește nivelul leucocitelor din sânge.

Rece și exerciții fizice nu sunt concepte legate, dar merită să ne amintim lista tipurilor de exerciții care vor ajuta la prevenirea multor răceli:

 • zilnic jogging în aer proaspăt, pot fi înlocuite cu plimbări de o jumătate de oră;
 • aerobic. Aceste antrenamente ar trebui să fie efectuate 1 dată în 2 zile;
 • yoga;
 • exerciții pentru întinderea mușchilor;
 • tai chi. Aceasta este o gimnastică lentă chineză, potrivită pentru persoanele de orice vârstă;
 • aerobic de apă.

Regulile unei combinații de sport și frig

Deci este posibil să faci fitness cu o frig? Dacă procesul patologic este ușor în natură și nu există contraindicații, atunci puteți exercita.

Dar merită să urmați câteva reguli care pot preveni efectele negative asupra sănătății:

 • reducerea timpului de efectuare a antrenamentelor cu aproape 30-50%. Dacă un antrenament normal durează 1,5 ore, atunci cu o boală rece nu trebuie să dureze mai mult de 40-60 de minute;
 • Reducerea cu 50% a intensității efortului. Este necesar să se reducă de două ori numărul de abordări pentru fiecare antrenament;
 • Nu este necesar să faceți o antrenament de forță cu o răceală;
 • Asigurați-vă că urmați perioada de recuperare. După recuperare, sarcina ar trebui să fie graduală, nu ar trebui să vă supraîncărcați imediat corpul;
 • când faci exerciții pentru o frig, beți apă în fiecare trimestru de oră;
 • asigurați-vă că vă odihniți în mod normal.

Cu o răceală, puteți juca sport, dar numai dacă nu există contraindicații. De asemenea, asigurați-vă că urmați regulile de mai sus. Ele vor ajuta la distribuirea uniformă a sarcinii, fără a supraîncărca corpul.

Răspundeți cu precizie la întrebarea dacă merită să jucați sporturi cu un frig numai specialist. Medicii nu vă sfătuiesc să supraîncărcați corpul în timpul bolii, deoarece pot afecta negativ starea lui. Este mai bine în această perioadă să abandoneze complet formarea până la recuperarea completă.

Antrenament pentru o raceala: este posibil sa joci sport atunci cand esti bolnav si cu ce e plina

Pentru mulți, sportul este o parte importantă a vieții lor. Și dacă o persoană are o răceală, adesea un stil de viață sănătos, de multe ori nu se asigură, atunci întrebarea dacă este posibil să se joace sport în timpul frigului va fi relevant pentru el. Să încercăm să ne dăm seama dacă sunt permise antrenamente în această perioadă.

Este posibil să jucați sport atunci când sunteți bolnav: opinia medicilor

Experții spun că, în timpul bolilor catarale și a altor boli, este mai bine să se abțină de la activitatea fizică, deoarece organismul se luptă cu agenți patogeni în acest moment, iar sarcina suplimentară asupra mușchilor poate agrava situația. Medicii, de obicei, interzic pacienților să participe la săli de sport până la recuperarea completă, altfel tratamentul va fi întârziat pentru o perioadă lungă de timp.

Dar există specialiști care nu împărtășesc acest punct de vedere și susțin că este permisă jocul cu o răceală, dar sub un program ușor. Corpul luptă împotriva agenților patogeni care provoacă boala, iar încărcăturile ușoare nu-l vor afecta. Cu toate acestea, nu vor beneficia și, prin urmare, majoritatea medicilor sunt de acord că este mai bine să așteptați până la recuperarea completă.

Boala și activitatea fizică: ce se întâmplă în organism

Dacă o persoană intră în sport, atunci după antrenament corpul său este slăbit de ceva timp. Acest lucru se datorează faptului că sistemul muscular are nevoie de timp pentru a se reface. Dacă mergeți la frig imediat după exercițiu, există un risc considerabil de a se răci.

Cu răcelile din organism produce o cantitate mare de hormon cortizol, care are un efect distructiv asupra țesuturilor musculare și a fibrelor.

În cantități mari, această substanță este produsă în prezența unor factori precum oboseala (inclusiv după efort), stresul, anxietatea, înfometarea și boala.

Același hormon are o funcție utilă, care este de a atrage nutrienți. În caz de boală, corpul are nevoie de materiale de construcție, care este glicogen și aminoacizi. Cortizolul este implicat în defalcarea proteinelor în aminoacizi și a glucozei în glicogen. În acest caz, corpul stochează materialele de construcție pe care va trebui să le recupereze.

Unul dintre principalele motive pentru care nu poți juca sport după o boală este că clasele din acest moment nu vor avea nicio dinamică pozitivă. Sportul agravează adesea starea pacientului. În plus, acțiunea activă a cortizolului nu va afecta pozitiv corpul unui atlet simplu și poate contribui numai la distrugerea masei musculare.

Atleți care nu se gândesc la ei înșiși fără antrenament, se crede că puteți juca sport atunci când sunteți bolnav, urmând așa-numita regulă "deasupra gâtului". Esența sa este că, dacă simptomele bolii apar peste gât, exercițiul este permis. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană are o durere în gât, cap, dinți, nas blocat, amigdalele inflamate, sunt permise exerciții. Nu se știe de unde provenea această regulă, totuși, potrivit experților, respectarea acesteia poate provoca complicații periculoase.

Pentru a înțelege de ce aceasta este abordarea greșită, trebuie să înțelegeți puțin ce este sistemul limfatic. Se compune din ganglioni limfatici și alte mici vase. Acestea sunt umplute cu lichid limfatic, care participă activ la eliminarea toxinelor și a altor componente dăunătoare din organism. În condiții normale umane, ganglionii limfatici sunt imperceptibili, totuși, atunci când virușii copleșesc corpul, mărimea lor crește.

Dacă ganglionii limfatici sunt lărgiți, acest lucru indică faptul că procesele patologice din corpul uman sunt active și că celulele albe din sânge luptă activ cu microbi. De aceea, de fapt, există o creștere a ganglionilor limfatici - ele par să creeze o barieră pentru virusuri, împiedicând răspândirea lor în organism.

Dacă exercițiul fizic în timpul frigului este testat cu simptome precum nasul înfundat, tusea, cefaleea, infecția se poate răspândi în tot corpul. Faptul este că, atunci când se efectuează exerciții, ganglionii limfatici nu vor crea o barieră de protecție și aceasta este o condiție excelentă pentru răspândirea virusului în toate organele și sistemele.

Și acesta este un argument important pentru care nu puteți juca sport în timpul bolii. Este mai bine să terminați tratamentul (de obicei, o săptămână este necesar pentru aceasta) și apoi începeți să vă angajați într-un corp sănătos, mai degrabă decât să vă torturați și să faceți antrenamente neproductive, care pot provoca și complicații.

Sport în timpul bolii la o temperatură de

Frigul comun este adesea însoțit de febră mare, iar rata sa este determinată de complexitatea bolii. Temperatura cea mai frecventă este de 38.5-39 grade. O persoană în acest caz, chiar și cu o mare dorință, nu va putea să joace sport, deoarece la această temperatură corpul este slab și slab. Există, de asemenea, o frig puternic, și o astfel de temperatură ridicată necesită churning.

În ceea ce privește temperatura de 37 de grade, este mai periculos decât 38 și 39, deoarece nu poate fi bătut. Instruirea cu acest indicator nu este, de asemenea, permisă.

De asemenea, merită să spunem puțin dacă este posibilă implicarea în sport cu pacienți cu tuberculoză. În unele cazuri, sarcina nu este numai interzisă, ci și recomandată. Cu toate acestea, este important să înțelegem că principalul criteriu în acest caz va fi bunăstarea.

În timpul perioadelor de exacerbare a bolii, este mai bine să te limitezi la o gimnastă blândă, tratată, în timp ce antrenamentul activ poate fi început numai după stabilizarea condiției și mai bine după o recuperare completă. Se recomandă să alegeți activități de calm, cum ar fi mersul pe jos, jogging și așa mai departe.

Amintiți-vă că, până la recuperarea completă, pacienții cu tuberculoză nu pot în nici un caz să ridice greutățile și să recurgă la alte sarcini similare, precum și să lucreze la creșterea masei musculare. Sarcina principală a încărcăturilor în acest caz este menținerea maximă a sănătății tuturor organelor și sistemelor și întărirea corpului pentru combaterea bolii.

Cum se poate recupera mai repede

Dacă în timpul unei răceli există o ușoară indispoziție, dar nu doriți să anulați lecția, atunci este important să urmați câteva recomandări. În primul rând, sarcina trebuie redusă la jumătate. Perioada de instruire trebuie redusă la 40 de minute. De asemenea, în timpul antrenamentului, asigurați-vă că ați consumat suficiente lichide. Dar apa nu trebuie să fie rece, pentru a nu provoca complicații suplimentare.

Dacă doriți să vă recuperați mai repede, este mai bine să alegeți astfel de exerciții precum alergarea lentă, aerobicul pas, meditația, exercițiile de întindere.

Exerciții cum ar fi squats, bench press, lifting-uri și alte exerciții care necesită încărcare greu și ridicarea în greutate. Dacă în timpul activității vă simțiți o deteriorare, opriți-vă să vă exersați și consultați-vă medicul.

Dacă ați recuperat deja (de obicei, durează aproximativ o săptămână cu o răceală obișnuită), puteți începe să practici și să începeți antrenamentul.

Cu toate acestea, mai întâi, luați în considerare aceste aspecte:

 • Experții nu recomandă să efectueze exerciții grele imediat după recuperare - evitați greutățile mari și distanțele lungi cu încărcături cardio.
 • Începeți cu exerciții ușoare, pentru că organismul după boală nu este complet maturat - pentru aceasta durează 7-10 zile.
 • Pentru a accelera întărirea corpului, nu-l încărcați prea mult, precum și pentru a îmbunătăți imunitatea și a consuma vitamine. Dacă o exagerați, aceasta vă poate afecta negativ sănătatea.
 • După 1-2 săptămâni după recuperare, puteți reveni la încărcăturile anterioare. Dar procedați treptat pentru a nu întrerupe procesul de recuperare.

Sport pentru prevenire

În cazul în care o persoană se angajează în mod regulat în sport, el nu este, de obicei, predispus la răceli frecvente - dacă se întâmplă, atunci acestea se desfășoară într-o formă ușoară. Acest lucru se datorează faptului că sportul contribuie la consolidarea sistemului imunitar, precum și a sistemului musculo-scheletal și a sistemului cardiovascular.

Pentru prevenirea frigului, o soluție excelentă ar fi joggingul regulat timp de 30 de minute. O persoană care rulează în mod regulat, chiar dacă se îmbolnăvește, se va recupera destul de repede și fără complicații.

De asemenea, pentru prevenirea răcelii frecvente, în afară de exercițiile obișnuite, se recomandă, de asemenea, temperarea, mâncarea corectă și renunțarea la obiceiurile proaste.

Sportul poate fi cauza dezvoltării unei răceli în cazuri foarte rare, de exemplu, dacă o persoană nu se odihnește, iar corpul se uzează sau, de exemplu, dacă corpul este prea frig. Evitați și lichidul prea rece în timpul sesiunii.

Astfel, toată lumea decide dacă trebuie sau nu să joace sport. Dar, în orice caz, amintiți-vă că, dacă aveți o răceală, trebuie să dați corpului să se recupereze. Răspunsul la întrebarea dacă puteți juca sport atunci când aveți o răceală cu frig poate fi determinat individual. Dar, pentru a nu vă face rău, este mai bine să amânați sarcini grave și, după o recuperare completă, reveniți la regimul obișnuit de antrenament.

Pot juca sport cu frig?

Protecția împotriva răcelii este destul de dificilă. Un astfel de proces duce la un corp slăbit, senzații incomode și pierderea puterii. Boala poate afecta chiar și persoanele care își exercită zilnic. Din aceasta urmează întrebarea, este posibil să se joace sport cu o frig?

Statistici de pregătire pentru răceli

Experții au efectuat un experiment pe cincizeci de voluntari, dintre care jumătate au fost infectați forțat cu o infecție virală. Durata studiului a rămas zece zile. În timpul bolii, o parte din subiecții implicați în haltere. Ceilalți au făcut jogging și au făcut exerciții pe simulatoare.

Grupul care a fost infectat cu un virus și sa angajat într-un sport ușor recuperat în șapte zile, fără a afecta sănătatea. Culturistii si sportivii grei au inceput sa se recupereze doar in a zecea zi.

După aceea, experții au concluzionat că cei care se antrenează ușor pentru o răceală, în mod normal restabiliți și nu provoacă complicații.
Desigur, această metodă de verificare a avut mulți adversari. La urma urmei, infecția nu a avut loc în condiții naturale, iar tulpinile de virus erau prea slabe. În mediul natural, totul este diferit.

Unele contraindicații la sport în prStud

Profesioniștii susțin că toate bolile care apar deasupra gâtului nu reprezintă o limitare a sportului în timpul unei friguri. Cu congestie nazală ușoară, nas curbat și durere în gât, puteți să vă antrenați.

Când boala afectează articulațiile și mușchii, frigul și sportul devin incompatibili.
La limita absolută a oricărui exercițiu este creșterea indicatorilor de temperatură de peste 37 de grade. De asemenea, profesionistul nu se angajează în pregătirea sportivă pentru diverse procese inflamatorii, durere, tuse, dificultăți de respirație, greutate în brațe și picioare și dureri musculare.

Sport cu o răceală printre nonprofessionals


Instruirea în timpul unei friguri sau lipsa acesteia în rândul profesioniștilor se desfășoară sub supravegherea strictă a specialiștilor. Doctorii stabilesc starea pacientului și hotărăsc dacă este posibil sau imposibil să se facă exercițiile în acest caz.

Dar ce se întâmplă cu cei care joacă sport singuri? Este permis sportul în timpul frigului? Cum puteți determina starea dumneavoastră? Oamenii instruiți pot face exerciții ușoare. Dar există două opinii în această privință.

Primul este că orice sarcină este contraindicată chiar și la primele manifestări ale frigului. Acestea includ strănutul, tusea, ușoară indispoziție, slăbiciune, nas curbat.

Al doilea aviz se bazează pe cât de bine simte pacientul. Dacă o boală rece nu afectează foarte mult starea sa generală și există o ușoară aglomerație a pasajelor nazale, a nasului curbat și a durerilor de gât, atunci puteți participa la o sesiune de antrenament sportiv.

Pe baza a două opinii, experții au stabilit limitele absolute.

 1. Creșterea temperaturii la un pacient. Un astfel de proces indică întotdeauna că în corp are loc un proces inflamator. A se interzice orice activitate fizică pentru inflamație.
 2. Infecția cu gripă. În cazul apariției acestei boli, corpul este supus unei intoxicații severe, ca urmare a creșterii nu numai a indiciilor de temperatură ale corpului, dar și a corpului slab. Perioada de recuperare după ce a suferit gripa ar trebui să fie de cel puțin opt săptămâni. Este imposibil să se antreneze într-un astfel de proces, deoarece gripa are multe complicații.
 3. Tuse intensă, care provine din zona toracică.
 4. Durere în țesuturile articulare și musculare, dureri în oase.
 5. Pierderea forței Atunci când corpul este foarte epuizat, este nevoie de odihnă. De aceea, supraîncărcați-o cu efort fizic nu merită.

Sport ca măsură profilactică pentru răceli

Se crede că activitatea atletică reduce probabilitatea unei răceli. Experții spun că stresul fizic întărește nu numai mușchii și articulațiile, ci și funcția imună. Datorită sportului, nivelul leucocitelor din sânge crește, ceea ce permite corpului să combată mai bine microflora patogenă.

Ce puteți face pentru a evita răcelile? Nu este necesar să vă implicați în haltere și să vă chinuiți în mod constant cu încărcături. Ar trebui să fie moderate și să treacă de una până la două zile.

Pacientul poate fi implicat în:

 • jogging zilnic în aer proaspăt timp de treizeci de minute;
 • aerobic în fiecare zi;
 • yoga;
 • stretching fibre musculare;
 • aerobic combinat cu arta martiala orientala;
 • gimnastica chineză lentă;
 • aqua aerobic.

În perioada de răceală, complexul de vitamine și agenții imunostimulatori trebuie luați ca terapie suplimentară.

Conduita corectă a antrenamentului pentru răceli.

Dacă pacientul nu are limitări absolute, atunci puteți începe să faceți antrenamente. Dar pentru ca ei să beneficieze, trebuie să urmați câteva reguli.

 1. Reduceți timpul de instruire cu douăzeci la patruzeci la sută. Dacă în modul normal, sportul durează o oră și jumătate, atunci cu o răceală nu ar trebui să dureze mai mult de patruzeci de minute.
 2. Reduceți intensitatea procesului de instruire. În perioada de frig, indicii se reduc cu cincizeci la sută. Adică numărul de exerciții și abordări este redus de aproximativ două ori.

Este suficient să faceți o încălzire, să alergați în jurul pistei și să efectuați exerciții simple.
În timpul perioadei de răceală, orice sarcini de putere sunt contraindicate.

 • Respectați perioada de recuperare. După ce pacientul sa recuperat, intensitatea încărcăturii în primele zile poate crește la cincizeci la sută. Într-o săptămână sunt ridicate la nouăzeci la sută. În timpul perioadei de recuperare, medicii sfătuiesc să ia complexe de vitamine.
 • Pentru a consuma o mulțime de lichid. În timpul perioadei de răceală, corpul pierde multă apă. Ca urmare, mușchii se usucă și slăbesc. Pentru a restabili echilibrul, trebuie să beți până la două litri de lichid pe zi.

  În timpul procesului de antrenament, pacientul trebuie să bea apă la fiecare cincisprezece minute.

 • Oferiți corpului o odihnă adecvată. Pentru a recupera rapid, după efortul fizic, corpul trebuie să fie odihnit.
 • Trebuie remarcat faptul că, după efectuarea antrenamentelor, sistemul imunitar al pacientului scade semnificativ. Prin urmare, este necesar să se evite mulțimile mari.

  Recomandări pentru sport

  Consolidarea funcției imunitare, nu numai efort fizic. Pentru ca organismul să se poată recupera și recupera mai repede, trebuie să urmați câteva recomandări.

  • Nu refuzați să luați medicamente. Trebuie luate medicamente antivirale pentru infecții virale și antibiotice pentru infecții bacteriene.
  • Respectați nutriția adecvată. În timpul unei friguri, mâncarea trebuie să fie blândă și moale. Mâncărurile picante, picante și fierbinți ar trebui aruncate. Dieta ar trebui să includă cereale, supe, carne fiartă și pește, mâncăruri din legume și fructe, produse lactate.
  • Reglați în mod regulat camera și umidificați aerul.
  • Dacă este posibil, nu ieșiți timp de trei zile. Organismul are nevoie de timp să se odihnească și să se recupereze
  • În absența temperaturii, pot fi efectuate proceduri de încălzire.
  • Dacă temperatura este ridicată, faceți o baie și dușul este strict interzisă. Suficient pentru a șterge cu apă caldă.

  Multe răceli sunt cauzate de o infecție virală. Când pacientul se află în perioada acută, este mai bine să săriți antrenamentul. Acest lucru va fi periculos nu numai pentru pacient, ci și pentru cei din jurul lui.

  Exercitarea în interior este periculoasă deoarece pacientul răspândește viruși când strănută, tuse și transpiră. Prin urmare, toți cei care vor fi aproape, sunt susceptibili să se îmbolnăvească.

  Dacă renunți la sport este greu, atunci este mai bine să nu vizitezi sala de gimnastică și să ții cursuri acasă.

  Un pericol deosebit este infecția cu gripa. Faptul este că această boală duce la diverse complicații în rinichi, inimă, creier. În timpul procesului de antrenament, circulația sângelui este îmbunătățită, toate celulele sunt îmbogățite cu oxigen. Dar dacă o persoană este infectată, virușii se vor răspândi în tot corpul.
  Când apar primele simptome, este mai bine să consultați un medic.

  Instruirea în timpul frigului

  Mulți sportivi care au răcit sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să continuați antrenamentul într-o stare atât de dureroasă cât de bine să faceți sportul, astfel încât activitatea fizică să nu afecteze negativ imunitatea și să nu provoace complicații.

  Este permis să se antreneze în timpul unei răceli?

  Fiecare persoană de două până la trei ori în fiecare an suferă de infecții respiratorii acute, gripa și răcelile. Procesul de recuperare durează aproximativ o săptămână și uneori zece zile. Dacă s-ar însuma această sumă, va fi de aproximativ o lună timp de un an. Aceasta este o perioadă destul de lungă, ceea ce face ca fiecare stil de viață activ al unei persoane să se gândească dacă este posibil să continuați antrenamentul cu o răceală.

  Având în vedere urgența acestei probleme, s-au făcut multe cercetări privind modul în care sportul afectează starea unui om rece. Ei au confirmat faptul că, cu o ușoară frig, exercițiul este acceptabil. Acest lucru nu înseamnă că o astfel de instruire va fi eficientă. Productivitatea lui, din păcate, scade.

  Infecție severă sau doar afecțiune

  Studiile demonstrează absența exacerbării simptomelor sau a influenței asupra duratei perioadei de recuperare din activitatea fizică numai cu "frigul superior". Această infecție se manifestă doar în MI neplăcut deasupra gâtului.

  O răceală ușoară, când avem o durere în gât, congestie nazală este prezentă, ochii sunt udă, dar nu există dureri musculare și musculare, și nu există febră, vă permite să jucați sport. Principalul lucru este să țineți cont de cerințele specifice care există în acest caz.

  Cum să te antrenezi pentru frig?

  Nu puteți să transpirați și să permiteți o supraîncălzire ascuțită. Multe săli de sport sunt echipate cu sisteme de răcire cu aer care funcționează în timpul iernii. Fluxurile curente, dacă cad sub ei după sau în timpul exercițiului, pot agrava semnificativ simptomele.

  Antrenamentul ar trebui să fie ușor, fără a depăși zona pulsului cu 120-130 bătăi pe minut. Acest lucru vă permite să nu transpirați. Se recomandă ca durata lecției să fie menținută la minimum. Nu poți depăși 40-45 de minute.

  Prea pregatit sau frig?

  Suprasolicitarea este o condiție destul de periculoasă în care nivelul cortizolului crește brusc. Această substanță, numită hormon de stres, este importantă pentru resursele energetice, imunitatea, metabolismul carbohidraților.

  Creșterea cortizolului reduce imunitatea, care scade apărarea organismului împotriva infecțiilor, crește perioada de recuperare a țesutului muscular și a zonei inflamării. Starea în care o persoană ajunge cu un cortizol cronic ridicat seamănă cu simptomele unei friguri ușoare.

  Efectele negative ale formării

  În cazul în care cortizolul ridicat este confundat cu o ușoară frig, continuând una fizică, persoana îi dăunează sănătății. Hormonul de stres continuă să crească de la antrenamente. Rezultatul este o scădere bruscă a funcțiilor de protecție ale corpului și dezvoltarea unei boli reale deja reale.

  Cortizolul crește chiar și atunci când o persoană are frig. Și dacă antrenamentul în această stare și nu afectează sănătatea, ei într-un fel nu vor aduce aproape nici un rezultat. Creșterea cortizolului nu permite atingerea atât a masei musculare, cât și a indicatorilor de rezistență.

  Care sunt simptomele gripei?

  Destul de des, gripa și infecțiile virale respiratorii acute în stadiile incipiente pot fi greșite cu ușurință pentru o temperatură normală ușoară. Diagnosticul exact devine clar în a treia zi. În cazul în care temperatura corpului crește, durerea se simte în grupurile musculare, apar frisoane, atunci aceasta este exact gripa.

  În această stare, nu puteți merge la sală. Acest lucru va face o dublă lovitură a sistemului imunitar, care va trebui să lupte împotriva infecțiilor și a stresului de antrenament cardio sau de forță. Singurul lucru pe care sportul îl va aduce cu gripa este agravarea bolii.

  Recomandări generale

  O frigă, după cum arată studiile, nu este un obstacol în calea sportului. Constatările unor astfel de studii nu spun nimic despre indicatorii de rezistență sau despre eficacitatea formării care apar pe o persoană rece.

  Categoric interzis să se antreneze în sport cu gripa și răcelile severe. Recunoașterea simptomelor acestor boli cu precizie este posibilă numai în a doua sau a treia zi. Și dacă antrenamentele active nu sunt oprite în aceste zile, condiția se va agrava dramatic, pot apărea complicații.

  concluzie

  Este sigur să continuăm să jucăm sport numai cu toată încrederea că cauza bolii nu este gripa, ci o infecție ușoară. Antrenamentul ar trebui să fie scurt, cu o frecvență cardiacă de 120-130 bătăi pe minut pentru a preveni transpirația.

  Este posibil să exersați cu frig

  În timpul sezonului de răspândire a infecțiilor virale, o persoană care este departe de regimul și activitatea fizică și un atlet se poate îmbolnăvi. Nu toți știu dacă puteți exerciți cu o frig sau mai bine să așteptați timp în pat. Medicii nu recomandă să se angajeze în sport în timpul infecțiilor virale severe.

  Este o indemnizatie de exercitii pentru raceli?

  Acum, o mulțime de oameni sunt pasionați de diverse sporturi. Exercitiile fizice regulate intaresc corpul, imbunatatesc functiile de protectie ale sistemului imunitar, activeaza sistemul cardiovascular, imbunatateste activitatea sistemului musculo-scheletic.

  Corpul unui atlet este mai puțin susceptibil de infecții infecțioase și virale, datorită creșterii producției de celule albe în timpul exercițiilor fizice. Îmbunătățirea contribuie la regimul și exercitarea fizică fezabilă, epuizarea călătoriilor la sala de sport, fără respectarea alimentelor și a orarului, dimpotrivă, slăbește funcțiile de protecție ale unei persoane.

  Medicii sunt de acord cu opinia că efortul fizic crescut în timpul frigului, ia forțele din organism, care vizează combaterea virușilor și a infecțiilor. Aproape toți medicii se opun în mod categoric formării în sala de sport în prezența simptomelor de infecții respiratorii acute, dar unii experți recomandă să continue să se angajeze într-un program ușor.

  Sportul cu frig este permis dacă simptomele sunt ușoare și persoana se simte normal. În astfel de cazuri, un antrenament de 30 de minute nu va dăuna corpului și nu va ajuta să eliminați virusul prin glandele sudoripare.

  Scăderea antrenamentelor pentru timpul bolii nu va anula rezultatele obținute, dar va ajuta mușchii să se relaxeze și să recupereze corpul slăbit. După pauze scurte, încărcăturile sportive devin mai productive.

  În timpul unui exercițiu rece, se recomandă zilnic exerciții ușoare, astfel de exerciții vor ajuta glandele sudoripare.

  Exercițiu la temperatură

  Oamenii care tolerează răcelile se întreabă dacă este posibil să se joace sport la o temperatură sau este mai bine să se abțină de la efort. Medicii declară în unanimitate că chiar și cea mai mică temperatură este o contraindicație absolută a efortului fizic.

  Pregătirea încălzește corpul deja fierbinte, din care temperatura poate crește brusc la niveluri critice. În timpul bolilor grave cu temperatură ridicată a corpului, organismul încetinește metabolizarea aminoacizilor, a grăsimilor și a monozaharidelor.

  Există o creștere a producției de hormon cortizol, care are un efect negativ asupra stării țesutului muscular. Prin urmare, toți sportivii trebuie să știe dacă să joace sport atunci când sunteți bolnav sau nu.

  Posibile complicații care apar după efort fizic cu creșterea temperaturii corporale:

  • inflamație a plămânilor;
  • bronșită;
  • procesul inflamator al mușchiului inimii;
  • pielonefrite.

  Ce fel de sport este posibil cu simptomele primare ale unei raceli

  Cu o manifestare slabă a simptomelor, terapeuții recomandă să continue formarea la greutăți reduse sau să meargă la momentul recuperării de la boală la sporturi mai benigne:

  Exercitarea cu o sarcină redusă este posibilă numai dacă nu există temperatură. Reducerea greutății de lucru cu 50% va ușura sarcina corpului bolnav și nu va împiedica creșterea viitoare a mușchilor. Formarea ușoară în faza inițială a frigului ajută la părăsirea corpului pentru a lupta împotriva forțelor agenților cauzali ai bolii.

  Depinde mult de caracteristicile individuale ale organismului. Unii oameni suferă ușor de răceli, alții sunt bolnavi grav, deci trebuie să începeți să vă simțiți bine. Semnele slabe ale bolii fără febră nu pot fi ignorate, este important să începeți tratamentul cu primele manifestări.

  În timpul unei friguri ușoare, vă puteți antrena urmând câteva reguli:

  • dacă aveți o durere în gât, nas curbat și tuse - este imposibil să se angajeze;
  • timpul de antrenament cardio redus la 15 minute;
  • Antrenamentele de pe stradă se efectuează numai la o temperatură pozitivă, nu vă puteți angaja în minusuri în aer liber din cauza pericolului de deteriorare a tractului respirator.

  Când sunteți bolnav cu viruși și infecții în timpul sezonului, este mai bine să nu faceți antrenamente în sala de gimnastică din cauza riscului de a primi o porțiune suplimentară de viruși de la alți vizitatori. Cu o ușoară indispoziție, este mai bine să practicăm acasă pentru a susține formularul.

  O sarcină moderată pe corp mărește circulația sângelui și transpirația, care ajută la lupta împotriva răcelii obișnuite în stadiile incipiente ale bolii.

  Contraindicații la sport pentru răceli:

  • creșterea temperaturii corporale;
  • prezența tusei - formarea în această stare contribuie la răspândirea infecției virale prin organele departamentului pulmonar bronhial, datorită inhalării intense a aerului;
  • dureri ale corpului, articulații, mușchi;
  • infecție cu gripă - în acest caz, medicii recomandă să se abțină de efort fizic încă 14 zile după recuperarea completă. FLU scade sever corpul și necesită timp să se recupereze;
  • slăbiciune.

  După recuperare, revenirea la antrenamente ar trebui să mărească treptat sarcina.

  Antrenament de forță cu SARS

  Formarea completă a forței în timpul SRAS nu este posibilă, deoarece este dificil pentru o persoană să respecte regimul, să ia cantitatea necesară de alimente și apă. Simptome dureroase: tuse, febră, nas curbat, pierderea forței nu va permite să se angajeze în mod corespunzător.

  Cu o infecție puternică, trebuie să consultați un medic și să faceți un tratament complet cu tratamentul pastel, altfel va exista un risc de complicații periculoase. În una sau două săptămâni de odihnă cu forma corpului, nu se va întâmpla nimic. Culturismul consumă multă energie din organism, care produce o doză stresantă de cortizol. Acest hormon, produs într-o cantitate normală, ajută la combaterea virușilor și a infecțiilor, dar încetinește recuperarea.

  Instruirea cu ARVI dă stres muschiului inimii și sistemului vascular. Activitatea fizică crește riscul răspândirii infecției în organism prin limfa.

  Este important să ascultați starea corpului. Revenirea la instruirea intensivă după o boală ar trebui făcută cu atenție, crescând treptat ritmul și încărcătura.

  Mergi mai bine și mai puternic cu bodytrain.ru

  Citiți alte articole pe blogul bazei de cunoștințe.

  Top