Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Sage pentru durere în gât pentru a bea sau clăti
2 Rinită
Simptomele și tratamentul stafilocului în gât, ce este periculos, cum este transmis?
3 Profilaxie
Medicamente antivirale ieftine, dar eficiente - lista pentru copii și adulți
Image
Principal // Rinită

Copiii pot da Nimes?


Alegerea unui analgezic pentru adulți nu este dificilă, dar alegerea analgezicului pentru copil necesită o responsabilitate maximă din partea părinților. La urma urmei, medicamentele care se încrede în adulți sunt adesea contraindicate la pacienții mici. Este posibil ca Nimesil să fie administrat copiilor și cum să le luați pentru a nu le afecta sănătatea?

Nimesil este un agent antiinflamator nesteroidian care conține Nimesulid ca moleculă activă. Disponibil în tablete efervescente și pulbere, care este dizolvat în apă.

Avantajele medicamentelor:

 • O formă convenabilă de dozare, oferind astfel Nimesil copiilor este ușor;
 • Suspendarea va fi adresată copiilor de toate vârstele;
 • Acționează rapid deoarece nu pierde timpul pentru transformarea pe termen lung a medicamentului în stomac;
 • Efectul analgezic durează 12 ore.

Dezavantaj - este prescris doar pentru copiii de la 12 ani.

Pulberea conține 100 mg de ingredient activ. Nimesil afectează reacțiile biochimice care determină răspunsul inflamator. Blochează selectiv sinteza ciclooxigenazei, care este responsabilă de producerea de prostaglandine și de alți mediatori inflamatori, inclusiv histamină și alte substanțe care cauzează puf și durere.

Protejează țesutul de cartilagiu de efectele negative ale enzimelor, prevenind astfel distrugerea articulațiilor în timpul inflamației. Medicamentul începe să acționeze după 30 de minute. Anestezia persistă timp de 8-12 ore.

Indicații pentru utilizare

Nimesil este utilizat pentru ameliorarea durerii și inflamației cauzate de:

 • Procese feminine periodice (algodysmenoree, PMS);
 • Inflamația articulațiilor, mușchilor, ligamentelor și coloanei vertebrale (osteocondroză, artrită, artrită, radiculită, mialgie, lumbago etc.);
 • Cefalee și durere de dinți;
 • Leziuni (fracturi, dislocări, vânătăi, entorse, rupturi ale ligamentelor);
 • Durerea spontană, care nu este asociată cu inflamația.

După procedurile dentare și chirurgicale prescrise pentru prevenirea complicațiilor și a durerii.

Contraindicații

Nimesil este contraindicat în:

 • Intoleranță la AINS;
 • Exacerbări ale bolilor gastro-intestinale (gastrită, esofagită, ulcer gastric și ulcer duodenal, boala Crohn, colită, etc.);
 • Procese patologice în sistemul circulator (încălcarea coagulării sângelui, hemofilie, hemoragie internă și uterină);
 • Încălcarea funcției excretoare (insuficiență renală și hepatică);
 • Febră pe fundalul răcelii;
 • dependența de droguri;
 • alcoolism;
 • Sarcina și alăptarea.

Utilizați în copilărie

Pentru a afla dacă este posibil să se administreze Nimesil copiilor cu temperatură și durere, este suficient să deschideți instrucțiunile de utilizare. Rezumați informațiile furnizate acolo și aflați la ce vârstă trebuie luat Nimesil și în ce doze. Medicamentul poate fi utilizat în practica pediatrică, începând cu vârsta de 12 ani.

Pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, se recomandă alegerea unor analogi mai sigure în locul Nimesil contraindicat, de exemplu, medicamente pe bază de ibuprofen (Nurofen, Ibufen) sau Nimesulid cu o doză mai mică.

Fiți atenți! Nimesil nu este utilizat ca antipiretic pentru ARD și ARVI!

O tabletă efervescentă sau un pachet de pulbere se dizolvă în apă (100 ml pulbere). Suspensia finisată nu trebuie să rămână - este luată imediat. Doza de copii Nimesil este egală cu doza adultă, nu este necesară ajustarea dozei. Permise două doze pe zi, cu un interval de 12 ore. Cursul tratamentului nu trebuie să depășească 10 zile.

analogi

Există comprimate dispersabile care conțin 50 mg Nimesulid și aprobate pentru utilizare de la 3 ani: Nise, Nimulid, Nimika. Suspendarea pe care Nimulid le-a permis să le acorde în 2 ani. În orice caz, dacă medicul trebuie să ia Nimesil la o temperatură sau durere, trebuie să fie decis de către medic.

surse:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/nimesil
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=feea99ed-6bbf-4079-920f-ad79aeed5c36t=

Ați găsit o greșeală? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter

Nimesil pentru copii

Nimesil aparține clasei medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene. Datorită efectului său analgezic pronunțat, antiinflamator și antipiretic, este foarte popular printre medici și pacienți, găsindu-și aplicații în tratamentul multor boli. Nimesil este foarte ușor de utilizat. Preparatul este produs sub formă de pulbere, ambalat în pungi portabile. Este suficient să se dizolve conținutul pungii într-un pahar de apă caldă și orice durere, chiar dureroasă, devine plictisitoare și dispare. Efectul de a lua o doză unică este observat timp de 6 ore, relieful vine foarte repede, iar medicamentul în sine este plăcut la gust. Nimesil este eliminat complet din organism în timpul zilei cu urină și nu se acumulează în țesuturi ca urmare a administrării prelungite.

Este posibil să se dea nimesil copiilor?

Foarte adesea auzite despre acest medicament sau pe cele care și-au experimentat efectul asupra lor, mamele se întreabă dacă nimesil poate fi administrat copiilor și, dacă da, care ar trebui să fie doza pentru copii? Conform studiilor, nimesil are o hepato-și nefrotoxicitate destul de ridicată, adică are un efect dăunător asupra celulelor hepatice și rinichilor. De aceea este interzisă utilizarea în multe țări, de exemplu, în SUA. În Europa, utilizarea sa este permisă, dar instrucțiunea are o clauză clară privind inadmisibilitatea prescripției nimesil pentru copiii sub 12 ani. Adolescenții de la vârsta de 12 ani dau medicamentul în aceeași doză ca și adulții.

Efecte secundare de la a lua nimesil:

 • mâncărime cutanată, erupție cutanată, dermatită, urticarie;
 • transpirație crescută;
 • nervozitate, somnolență, dureri de cap, tulburări vizuale;
 • diaree sau constipație, greață, dureri abdominale, scaune de țărână;
 • ulcer gastric, ulcer duodenal, sângerare, icter;
 • retenția urinară și sângele în urină (hematuria);
 • palpitații cardiace (tahicardie), hipertensiune arterială, dificultăți de respirație;
 • bronhospasmul și exacerbarea astmului;
 • schimbarea formulelor de sânge;
 • șoc anafilactic.

Cum se administrează în mod corespunzător și cât timp poate dura nimesil?

Pentru a minimiza posibilele efecte secundare de la administrarea nimesil, trebuie luată numai atunci când este necesar, când alte metode nu produc efect, reducând cât mai mult doza și durata medicamentului.

Adulții și copiii de peste 12 ani pot lua 1 pachet (100 mg) de 2 ori pe zi. Pentru a reduce iritarea tractului gastro-intestinal, este mai bine să luați Nimesil după ce mâncați, dizolvând conținutul pungii în 250 ml de apă caldă.

Nu este recomandat să utilizați medicamentele nimesil pentru o perioadă lungă de timp.

Atunci când se utilizează nimesil, este necesar să se ia în considerare prezența contraindicațiilor posibile pentru pacient

 • hipersensibilitate la medicament;
 • ulcer peptic și ulcer duodenal;
 • sângerări din diferite părți ale tractului digestiv;
 • boli hepatice și renale cronice;
 • tulburări de sângerare;
 • hemoragie intracraniană.

Cu grijă, este posibil să se utilizeze nimesil împreună cu medicamente care reduc coagularea sângelui sau suprimă agregarea plachetară.

Dacă după aplicarea medicamentelor nimesil se observă tulburări vizuale, atunci trebuie oprită și trebuie să consultați un consultant oftalmolog.

Pacienții cu probleme cardiovasculare și hipertensiune arterială trebuie să ia Nimesil cu precauție extremă, deoarece pot determina retenție de lichide în țesuturi. Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 pot lua nimesil sub supravegherea constantă a unui medic.

Nimesil pentru copii:
instrucțiuni de utilizare

Preparatele de nimesulidă se ocupă eficient de durere și febră, precum și de reducerea inflamației. Unul dintre acestea este "Nimesil", reprezentat de plicuri convenționale pentru utilizare. Acestea sunt adesea prescrise pentru adulți cu durere severă, inflamație a articulațiilor și alte probleme, instrucțiunile de utilizare sunt simple și clare. Dar nu toată lumea știe dacă este posibil să se utilizeze acest medicament pentru copii, atunci când este util și, dacă este necesar, poate fi înlocuit.

Forma de eliberare și compoziția

"Nimesil" este produs sub formă de granule, care au o culoare galben deschis și un miros plăcut de portocală. Un plic conține 2 g de medicament, reprezentat de nimesulid în cantitate de 100 mg și compuși suplimentari ca zaharoza, aromatizarea și acidul citric. În plus, medicamentul conține maltodextrină și ketomacrogol 1000.

Un pachet include 9, 15 sau 30 de pungi. Amestecați conținutul unui plic cu apă, obțineți o suspensie de portocală dulce, administrată pe cale orală. Sub formă de gel, sirop, tablete, capsule, fiole și în alte forme, Nimesil nu este produs.

Principiul de funcționare

Ingredientul activ "Nimesila" are capacitatea de a bloca o enzimă numită ciclooxigenază de tip II. Consecința acestui efect va fi încetarea producției de prostaglandine. Deoarece aceste substanțe sunt implicate în reacția inflamatorie, cresc temperatura corpului și oferă impulsuri dureroase, medicamentul afectează toate aceste efecte. Rezultatul aplicării sale va fi o reducere a inflamației, precum și o scădere a temperaturii, eliminarea durerii.

Nimesulidul din suspensie este absorbit destul de bine și, după 2-3 ore, cantitatea din sânge devine maximă. Aproape în contact complet cu proteinele plasmatice, o astfel de substanță este transferată la locul inflamației, este transformată în ficat și lasă corpul cu bilă și urină.

mărturie

Cel mai adesea, "Nimesulide" este folosit pentru dureri acute - de exemplu, pentru dislocarea articulațiilor, dureri musculare, dureri de spate, dureri de dinți, dureri de cap și așa mai departe. În plus, acest medicament este prescris ca agent antiinflamator - pentru bursită, artrită, tendinită și alte boli ale sistemului musculo-scheletic. Suspensia preparată din granule este, de asemenea, utilizată pentru febră, de exemplu pentru durere în gât sau faringită.

De la ce vârstă este prescris?

Nimesil este atribuit copiilor care au împlinit 12 ani - după cum se menționează în instrucțiunile pentru plicuri. Acest lucru se datorează dozei de nimesulid în același sac, deoarece este destinat pacienților cu vârsta de peste 12 ani, iar suspensia preparată nu poate fi stocată.

Dacă un copil mai tânăr are nevoie de tratament, este mai bine să alegeți un înlocuitor cu o doză mai mică sau cu un alt remediu cu efect terapeutic similar (de exemplu, Panadol sau Nurofen).

Contraindicații

Medicamentul nu este utilizat pentru copiii cu:

 • intoleranță la nimesulidă sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
 • boala intestinului inflamator;
 • astm bronșic;
 • ulcer gastrointestinal;
 • tulburări de coagulare a sângelui;
 • sângerare în tractul digestiv;
 • tulburări severe ale inimii;
 • afecțiuni renale grave;
 • boala hepatică activă.

Deoarece compoziția granulelor include zaharoză, este important să se ia în considerare pentru copiii cu diabet zaharat și patologiile ereditare ale metabolismului carbohidraților.

Efecte secundare

Reacțiile adverse frecvente ale Nimesil sunt greață, diaree și vărsături. Alte efecte negative (amețeli, erupții cutanate alergice, transpirații, tahicardie, flatulență, etc.) apar rareori la administrarea suspensiei, iar în cazuri izolate, tratamentul cu Nimesil este diagnosticat cu bronhospasm, somnolență, urticarie, hepatită și alte patologii.

Instrucțiuni de utilizare

Pentru a dizolva pulberea dintr-un plic ia 100 ml de apă. După ce se toarnă granulele într-un pahar, se agită până se dizolvă și apoi beau imediat medicamentul. Suspensia finită nu poate fi stocată, astfel încât amestecarea medicamentului cu apă trebuie efectuată imediat înainte de folosire.

Băut dizolvat în apă "Nimesil" nevoie după mese. O singură doză pentru un copil de peste 12 ani este un plic, iar frecvența recomandată de utilizare a Nimesil este de două ori pe zi. Durata tratamentului trebuie determinată de către medic, dar de obicei încearcă să prescrie un curs minim care să fie suficient pentru a obține efectul dorit.

În orice caz, medicamentul nu este administrat mai mult de 15 zile.

Supradozaj și interacțiuni medicamentoase

Dacă depășiți doza de Nimesil, aceasta va duce la somnolență, durere abdominală, greață, apatie sau vărsături. Uneori, o supradoză de medicamente provoacă sângerări gastrice, insuficiență renală, creșterea tensiunii arteriale, depresie respiratorie și alte simptome periculoase. Deoarece nu există un antidot pentru medicament, când doza este depășită, copilului i se prescrie o terapie simptomatică. Dacă s-a detectat imediat o supradoză, trebuie să spălați stomacul pacientului și să dați un sorbent.

În ceea ce privește compatibilitatea medicamentului cu alte medicamente, utilizarea Nimesil poate afecta tratamentul cu medicamente antihipertensive, diuretice, anticoagulante și multe alte medicamente. Lista lor completă poate fi găsită în adnotări sau se poate consulta cu medicul dumneavoastră.

Condiții de vânzare și depozitare

Achiziționarea "Nimesila" într-o farmacie este posibilă numai dacă aveți o rețetă de la un medic. Prețul mediu de 30 de saci este de aproximativ 700 de ruble. Păstrați medicamentul acasă ar trebui să se afle într-un loc ascuns de copii, la temperatura camerei. Termenul de valabilitate al peletelor în pungi sigilate este de 2 ani. După amestecarea cu apă, medicamentul nu este stocat.

opinii

Cu privire la utilizarea "Nimesila" și a părinților, iar medicii răspund cel mai adesea pozitiv. Mamele confirmă efectul anestezic pronunțat al unui astfel de medicament și laudă forma sa de eliberare pentru ușurința utilizării. Dar costul pungilor se numește supraevaluat, motiv pentru care mulți preferă analogi mai accesibili. În plus, mulți părinți se plâng de efectul secundar al medicamentului asupra tractului digestiv, iar unii adolescenți au alergii atunci când iau suspensia.

analogi

Orice alt medicament bazat pe nimesulid, cum ar fi Nimulide, Nimesulide sau Nemulex, poate fi un substitut. Unele dintre aceste medicamente (Nimulid, Nise, Nimiku) sunt fabricate sub formă de suspensie gata preparată cu o concentrație de ingredient activ 50 mg / 5 ml și tablete dispersabile cu o doză de 50 mg fiecare, astfel încât acestea să poată fi administrate copiilor cu vârsta peste 2 ani.

Deși în țările europene nimesulidul sub orice formă este considerat periculos pentru ficat și nu este prescris decât la vârsta de 12 ani, pediatrii noștri (inclusiv Dr. Komarovsky) nu au observat în practica lor efectul negativ al unui astfel de medicament asupra ficatului, dar au observat și antipiretice bune efect analgezic.

Din acest motiv, aceștia prescriu nimesulid pentru copiii sub 12 ani (de exemplu, pentru pacienții cu vârsta de 4 ani), dar numai atunci când medicamentele pe bază de ibuprofen sau medicamentele care conțin paracetamol sunt ineficiente. Cu o temperatură ridicată și durere la un copil, se recomandă să luați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece siguranța lor în copilărie a fost confirmată de mai multe studii.

Doar în situațiile în care astfel de medicamente sunt neputincioase, puteți da copilului unul dintre analogii Nimesil în suspensie.

Fie că este posibil pentru copii nimesil: care este pericolul pentru copii

Este timpul să citiți acest articol: 9 min.

Cu o răceală puternică, însoțită de febră mare, dureri de cap și dureri musculare, letargie și slăbiciune, vreau să iau un medicament cât mai curând posibil, ceea ce ar atenua simptomele. Unul dintre aceste medicamente este nimesil. Oferă un efect antiinflamator rapid și de durată (până la 12 ore). Durerile se opresc mult timp.

Cum se face nimesil

Medicamentul se bazează pe nimesulidă. Această substanță asigură efectul analgezic. În plus, sucroza, acidul citric și alte componente auxiliare sunt adăugate la medicament pentru a crește absorbția acestuia.

Nimesil penetrează țesutul cu viteză mare. Concentrația sa în locurile afectate de inflamație asigură încetarea producției de prostaglandine. Aceste substanțe sunt "de vină" pentru apariția și răspândirea răspunsului inflamator. Ele măresc temperatura în inflamație, sunt implicate în conducerea impulsurilor dureroase.

Folosind nimesil, puteți să vă sculați durerea pentru o lungă perioadă de timp, să reduceți temperatura corpului, să reduceți tensiunea și umflarea zonei inflamate.
Nimesl este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Prin urmare, strict vorbind, nu este destinat tratării răceliilor. Cel mai adesea este folosit ca unul dintr-un complex de medicamente pentru a combate:

 • boli infecțioase (amigdalită, amigdalită, rinită);
 • boli ginecologice (inflamația uterului, vaginită);
 • boli urologice;
 • boli asociate cu sistemul musculo-scheletic (bursită, reumatism, artrită de diverse etiologii, artrită).

Utilizarea Nimesil este justificată de eficiența sa ridicată și de "reacția secundară" rar întâlnită.

Este posibil să se dea nimesil copiilor

Această întrebare este adresată părinților care se confruntă cu o situație în care în cabinetul de medicină de origine acest remediu a fost singurul care le-ar putea salva de la temperaturi ridicate. Copilul nu dă întotdeauna un răspuns bun la medicamentele care conțin paracetamol - se întâmplă, ele sunt ineficiente. În aceste cazuri, medicul poate (dar cu mare atenție și sub controlul complet al unui adult) să recomande o doză unică.

În țara noastră, este permisă folosirea numai a adolescenților de la vârsta de 12 ani. Și în copilărie, utilizarea medicamentului este asociată cu un număr mare de riscuri potențiale pentru un pacient mic.

Probabil efecte secundare

Drogurile se acumulează cel mai adesea în țesuturile rinichilor cuptorului și intestinelor - aceste organe sunt "responsabile" pentru îndepărtarea lor din corp.

Atât un pacient adult cât și un copil pot dezvolta următoarele reacții negative după administrarea medicamentului:

 • greață;
 • vărsături;
 • diaree;
 • sensibilitate crescută la nivelul pielii;
 • mâncărime;
 • nervozitate;
 • dureri de cap;
 • amețeli;
 • anemie.

Pentru un adult și un copil care a depășit pragul de 12 ani, riscul de reacții adverse este scăzut. Cea mai mare îngrijorare în rândul medicilor este cauzată de pacienții predispuși la reacții alergice. Ei au chiar șoc anafilactic (deși acest lucru este extrem de rar).

Nu este de dorit să se utilizeze nimesil pentru cei care au antecedente de ulcere gastrice și duodenale, gastrită frecventă, probleme hepatice sau renale severe și probleme cu coagularea sângelui. Astfel de persoane ar trebui să folosească medicamentul cu o atenție deosebită și este mai bine să o înlocuiască cu un omolog.

Pot nimesili copiii cu vârsta de până la 12 ani

Organismul copiilor se află într-o etapă de creștere și formare. Prin urmare, organele tractului digestiv nu pot face față acțiunii agresive a ingredientului activ activ al medicamentului.

Nimesil este recunoscut ca toxic pentru celulele renale și hepatice la copiii sub 12 ani. Conform rezultatelor cercetărilor, 50% din medicamentul procesat este excretat de rinichi, 30% prin intestine. Restul este cu bile. Majoritatea pediatrilor sunt categoric împotriva prescrierii acestui medicament. Orice dintre reacțiile adverse observate la pacienții adulți poate să apară neașteptat de luminos într-un mic pacient și va fi necesară o intervenție de urgență. Medicii ruși și europeni au o atitudine negativă față de tratamentul copiilor cu Nimesil, cu excepția cazului în care există o nevoie specială, de exemplu, dacă există o amenințare de deteriorare severă a stării fără a lua AINS și nimic mai mult nu este disponibil.

În Ucraina, nu există nici o interdicție strictă și completă cu privire la utilizarea nimesil în copilărie. Acolo este permis de la 2 ani în doze mici.

Un mic pacient poate dori gustul medicamentului, deoarece nu este amar, este ușor de băut, nu este nevoie să înghițiți o pilulă - Nimesil este diluat în apă caldă.

Dozaj și curs de primire

Ca și aproape orice AINS, nimesil nu este recomandat să urmeze cursuri lungi. Maxim în absența efectelor secundare - 15 zile.

Nimesil se eliberează sub formă de pulbere, care trebuie diluată în apă fiartă. Un sac este necesar pentru 100 ml de apă.

Soluția este administrată după masă - nu este recomandată pe stomacul gol. Dacă neglijăm această indicație, este posibilă exacerbarea gastritei cronice sau dezvoltarea acută, deoarece medicamentul irită pereții stomacului.

Copiilor peste 12 ani li se recomandă să ia medicamentul la aceeași doză, nu este necesară corectarea bazată pe greutatea corporală sau alți indicatori.

Uneori părinții dau un mic copil nimesil în jumătate de dozaj, în ciuda interdicțiilor medicilor. În cazuri excepționale, acest lucru este permis dacă este urgentă reducerea temperaturii, ameliorarea durerii care îl chinui pe copil și alte medicamente care nu sunt disponibile.

Cursul nu poate primi un medicament, până la împlinirea vârstei de 12 ani, doar astfel de metode unice sunt posibile sub supravegherea unui adult.

Ce să înlocuiască nimesil

Pentru a ajuta copilul să se confrunte rapid cu o răceală severă, cu febră mare și febră sau cu durere în gât, nu este necesar să folosiți nimesil ca un instrument de urgență.

Întrucât medicii oferă în general un răspuns negativ la întrebarea dacă pulberea de nimezil poate fi dată copiilor, este mai bine să păstrați medicamentele în pieptul medicinii de origine, care nu sunt mai puțin eficiente, dar mult mai sigure pentru corpul copilului.

Astfel de analogi sunt:

Nurofen este considerat cel mai eficient medicament pentru copii, aprobat pentru utilizare practic de la început. El bate perfect temperatura, ameliorează febra, permite copilului să se liniștească și cel puțin pentru o perioadă de timp să adoarmă. Nurofen ajută, de asemenea, la febră cauzată de febră, inflamație de diverse etiologii și durere de dinți.

Ibuprofenul a fost, de asemenea, recunoscut ca un instrument foarte bun. Ambele medicamente au un minim de efecte secundare, sunt utilizate pentru a trata atât copii cât și adolescenți.

Nimesulidul este bun în cazurile în care nu se observă dinamică pozitivă atunci când se utilizează medicamente pe bază de paracetamol. Acest lucru este rar, dar se întâmplă totuși.

Trebuie amintit faptul că atât medicamentul Nikesil, cât și cele trei medicamente enumerate mai sus acționează mai simptomatic, adică nu luptă împotriva bolii ca atare, ci doar eliberează simptome vii și facilitează transferul bolii, accelerarea procesului de vindecare.

Nimesil pentru femeile însărcinate

O femeie care se așteaptă la un copil ar trebui să fie deosebit de atentă la toate medicamentele pe care ea este obligată să le ia. Nimesil aparține grupului de droguri interzise în perioada de purtare a unui copil.

În timpul sarcinii, apar modificări hormonale în corpul femeii, ceea ce face ca medicamentul să fie toxic. S-ar putea să apară sângerări, dezvoltarea edemelor (deoarece rinichii, și astfel se confruntă cu o dublă sarcină, nu pot face față nici măcar resturilor de medicamente reciclate). În plus, uneori nimesil are un efect advers asupra contractilității uterului, rezultând o probabilitate crescută de avort (în orice moment).

Acestea sunt posibilele consecințe ale luării de nimesil pentru mama însărcinată. De asemenea, fătul crește șansele de a dezvolta defecte fetale. Nimesil este deosebit de periculos pentru sistemul cardiovascular, precum și pentru sistemul urinar. Dacă luați nimesil în ultimul trimestru, există probabilitatea hipertensiunii pulmonare.
Mamele care alăptează nu sunt, de asemenea, recomandate să fie supuse tratamentului cu acest medicament în timp ce bebelușul primește laptele matern. De droguri penetrează cu ușurință în lapte, și cu ea în corpul unui nou-născut.

Dacă medicul insistă să folosească nimesil, atunci este mai bine să opriți alăptarea. În alte cazuri, merită să încercați să înlocuiți nimesil cu analogi, de exemplu, în cazul unei boli virale sau bacteriene cu temperatură, să luați paracetamol, ibuprofen.

Este posibil să oferiți nimesil copiilor în cazuri extreme

Desigur, este puțin probabil să se întâmple ceva complet ireparabil dacă mama, în încercarea de a reduce temperatura ridicată la un copil care are deja 8-10 ani, îi va oferi jumătate de pachet de nimemesil. În cazuri extreme, acest lucru este permis.

Dar rețineți: medicamentul nu este destinat pacienților pediatrici. Îmbunătățește durerea, elimină febra, elimină puffiness, dar folosirea cursului este posibilă numai la pacienții care au depășit pragul de 12 ani.

Prin urmare, fiecare mamă trebuie să aibă un kit de prim ajutor în casă, o parte din conținutul căruia medicamentul este aprobat pentru utilizare de către copii. Periodic, această trusă de prim ajutor trebuie verificată prin aruncarea medicamentelor expirate și înlocuirea acestora cu altele noi.

Copiii au dezvoltat medicamente speciale care iau în considerare caracteristicile de vârstă. Nimesil nu este unul dintre aceștia. Experimentarea în acest caz nu merită, este mai bine să asculți opinia medicului pediatru și să urmați recomandările acestuia.

Boli ale gurii

09/10/2018 admin Comentarii Niciun comentariu

Durerea poate însoți procesul inflamator, provoacă disconfort semnificativ și provoacă complicații. Un specialist cu experiență va ajuta la stabilirea tratamentului; pulberea de Nimesil este adesea prescrisă printre medicamentele prescrise. Vă vom spune în detaliu cum să beți Nimesil în pulbere, dar observăm că nu este recomandat să luați medicamente fără prescripție medicală.

Despre drog

Nimesil este o sulfamida nesteroidială cu efecte antiinflamatorii, analgezice, antipiretice. Principalul ingredient activ este nimesulidul. Reduce rata reacției chimice a prostaglandinei E2 în centrul inflamației și în căile ascendente ale sistemului nociceptiv. Reducerea concentrației de prostaglandine în organism creează un efect analgezic și antiinflamator.

Produce liderul de droguri pe piața farmacologică, compania "Berlin-Chemie". Datorită tehnologiei moderne, producătorii germani își bazează produsele pe componentele noii generații. Grupul de Nimesulid face parte din acestea, are efect maxim cu efecte secundare minime. O gamă largă de indicații permite utilizarea Nimesil în diferite ramuri ale medicinei.

Medicamentul conține excipienți: ketomacrogol 1000, zaharoză, maltodextrină, acid citric și aromă portocalie pentru a conferi aromă.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este prescris copiilor de peste 12 ani, vine în mai multe forme:

 1. Pulbere.
 2. Suspendarea.
 3. Tablete pentru supt.
 4. Pilule solubile.

În principal pentru absorbția medicamentului întâlnește ficatul, restul de fonduri sunt excretate în proporție de 50% prin rinichi. În sânge, concentrația maximă este observată în 2-3 ore după administrare. Spectrul de droguri este extins, indicatiile pentru utilizarea sa includ:

 1. Durere în mușchi și articulații.
 2. Durerea din regiunea lombară și din spate.
 3. Inflamația tendoanelor (tendită), țesuturile periarticulare (bursită).
 4. Leziuni sportive, entorse, vânătăi.
 5. Durere de dinți.
 6. Durere în osteochondroză și osteoartrită.
 7. Durerea în timpul ciclului menstrual.
 8. Recuperarea după intervenție chirurgicală (eliminarea inflamației și a durerii).
 9. Bolile catarre, febra.

Medicamentul se administrează pe cale orală, pre-pulberea se dizolvă în apă caldă până la o stare de suspensie. Înainte de utilizare, este important să vă familiarizați cu contraindicațiile.

Contraindicații

Fiecare organism este unic, așa că, înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să vă consultați cu medicul, vă va ajuta să identificați posibilele complicații, luând în considerare caracteristicile individuale și compatibilitatea cu alte medicamente. Nu este recomandat să beți Nimesil în cazurile de:

 1. Sarcina și perioada de alăptare.
 2. Boli ale tractului gastrointestinal în stadiul acut.
 3. Insuficiență renală și hepatică.
 4. Astm bronșic la acută.
 5. Hemofilie și alte cauze de coagulare sanguină proastă.
 6. Trombofilia.
 7. Copii sub 12 ani.
 8. Dependente de abuzul de alcool.
 9. Intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Cu prudență este utilizarea medicamentului pentru încălcări ale sistemului cardiovascular, tulburări vizuale, hipertensiune arterială. La vârstnici, utilizarea medicamentelor este posibilă numai sub supraveghere medicală. Pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, este posibil să se acorde forme destinate copiilor, când Nimesil este prescris, un copil sub vârsta de 6 ani are nevoie de un control pediatric strict.

Dacă vi se indică utilizarea Nimesil, atunci este important să se ia în considerare corect doza.

Aplicare și dozare

O variantă comună a vânzării medicamentului - pudră, ambalată într-un plic de 2 grame. Această cantitate de medicament este o doză unică, trebuie diluată cu 100 ml de apă caldă. Aplicația standard implică utilizarea a 2 plicuri pe zi pentru adulți. Doza pentru copii este calculată pe baza greutății, de 1,5 mg pe 1 kg de până la 3 ori pe zi.

În cazurile în care pacientul ia alte medicamente, are probleme hepatice sau insuficiență renală, medicul poate reduce doza. Cu durere acută, doza poate fi crescută. Pentru copii, doza maximă este de 5 mg pe 1 kg de 3 ori pe zi.

Conform prescripției medicului, medicamentul poate fi utilizat pentru tratamentul cursului, doza zilnică este minimă, durata cursului este de 15 zile.

Instrumentul poate provoca amețeli și somnolență, așa că trebuie să monitorizați cu atenție starea dumneavoastră, dacă aveți nevoie să ajungeți în spatele volanului, este mai bine să renunțați la idee. Este mai bine să evitați conducerea unei mașini până când medicamentul este scos din corp.

Dozajul potrivit este esențial pentru utilizarea eficientă și evitarea efectelor secundare.

Simptomele adverse

Simptomele neplăcute se manifestă numai în cazul încălcării normei admise, aceasta include:

 1. Greață, arsuri la stomac și vărsături.
 2. Somnolență, oboseală și apatie.
 3. Creșterea tensiunii arteriale, amețeli.
 4. Reacție alergică: dermatită, urticarie.
 5. În cazuri rare, exacerbarea bolilor cronice: sângerări ulceroase, atacuri de astm, exacerbarea insuficienței renale.
 6. Cu un supradozaj puternic posibil șoc anafilactic și comă.

Nimesil cu durere de dinți

Instrumentul se referă la medicamente cu spectru larg și poate fi prescris pentru durerea de dinți. Pentru a ameliora simptomele durerii, diluați pulberea conform instrucțiunilor. Este mai bine să beți suspensia după mese. Efectul poate fi simțit după 20 de minute după administrare, medicamentul are un timp de lucru de 12 ore.

Datorită acțiunii antiinflamatorii, Nimesil poate fi utilizat pentru boala gingiilor, poate intra în terapia fluxurilor sau a altor inflamații ale țesuturilor moi. Amintiți-vă că medicamentul ameliorează simptomele, dar nu poate vindeca bolile cavității bucale, deci este necesar să se facă referire la un dentist.

Acest medicament este o modalitate eficientă de a scăpa de durere și inflamație. Datorită listei largi de indicații și numărului minim de contraindicații, Nimesil este adesea utilizat în practica medicală. Costul medicamentului este, de asemenea, avantajul său. O pungă - un plic costă de la 25 de ruble, pentru un pachet de 30 de piese. va trebui să plătească aproximativ 730 de ruble.

În farmacologie, pe baza principalului ingredient activ nimesulid, sunt create alte medicamente. Analogii includ:

 1. Tabletele nimesulide, avantajul lor fiind prețul, costul mediu pe pachet de 20 de tablete este de 40 de ruble.
 2. Tabletele Nise, prețul de 170 de ruble pentru 20 tab.
 3. Gel Nise pentru administrare topică, costul este de la 150 de frecare pentru 20 mg.
 4. Tablete Nimika, preț de la 120 de ruble pentru 20 de bucăți.

Avantajul pulberei Nimesil este forma sa, suspensia este absorbită mai repede în pereții intestinali, dă un efect rapid. Respectând toate recomandările experților, puteți scăpa în siguranță cu ușurință de durere.

Nimesil este posibil pentru copii

Când apare necesitatea de a elimina simptomele bolii cât mai curând posibil, ceea ce este deosebit de important pentru copiii mai mari, medicii recomandă preferarea unui astfel de medicament ca Nimesil. Medicamentul are o gamă largă de efecte asupra leziunilor care produc simptome dureroase. Nimesil este un medicament eficace, destinat nu numai eliminării sindroamelor de durere de natură diferită, ci și reducerii temperaturii înalte. Pe lângă aspectele pozitive, preparatul medical are o serie de contraindicații, care sunt importante pentru a fi cunoscute pentru a putea exclude dezvoltarea consecințelor negative.

Principiul drogului

Instrucțiuni de utilizare Nimesila indică faptul că medicamentul este un medicament puternic medicamentos, care are următoarele proprietăți:

 • medicamente pentru durere;
 • antipiretice;
 • anti-inflamator.

După ingestia substanței active Nimesil, apare sinteza de prostaglandine. Acest fenomen vă permite să aveți un efect terapeutic în cel mai scurt timp posibil. Principalul ingredient activ al medicamentului este substanța nimesulidă. Această componentă are efectul analgezic și antipiretic al medicamentului.

Medicii spun un avantaj important al medicamentului: capacitatea de a folosi pentru o lungă perioadă de timp pentru adulți. În acest caz, medicamentul nu provoacă dezvoltarea complicațiilor și este bine tolerat de către pacienți. După administrarea orală, se observă un efect pozitiv după 1-2 ore. Durata efectului terapeutic durează până la 6 ore, ceea ce reprezintă un excelent indicator în comparație cu omologii săi.

Când să utilizați Nimesil

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că principalele indicații pentru utilizarea Nimesil sunt acești factori:

 1. Efectul analgezic la astfel de sindroame dureroase: dentare, dureri de cap, dureri menstruale, traumatice și postoperatorii.
 2. Inflamații anormale și degenerative ale sistemului musculoscheletal.
 3. Dezvoltarea bolilor urologice, vasculare și ginecologice.
 4. Boli care implică dezvoltarea simptomelor de căldură intensă care depășesc 38 de grade.

În alte cazuri, medicii pot prescrie, de asemenea, Nimesil, prin care se poate efectua un tratament terapeutic pe termen lung. Nu se recomandă utilizarea medicamentului fără prescripție medicală prealabilă.

Important de știut! Nimesles este destinat nu numai adulților, dar și copiilor, dar la vârsta de 12 ani și cu indicații adecvate pentru utilizare.

Nimesil aparține categoriei de medicamente non-hormonale. Disponibil sub formă de granule în pungi pentru prepararea suspensiei terapeutice. Datorită unei game largi de efecte, aceasta permite nu numai eliminarea simptomelor durerii, ci și un efect terapeutic asupra cauzei bolii. Medicamentul este mai eficient în utilizarea complexă cu alte medicamente. Nimesil are multe analogi cu același ingredient activ.

Principalele diferențe dintre Nimesil și alte medicamente

Utilizarea Nimesil pentru copiii din grupa de vârstă de peste 12 ani se datorează mai multor avantaje. Diferența principală și semnificativă dintre medicament și analogii acestuia este absența unui impact negativ asupra activității enzimelor care protejează pereții tractului gastrointestinal de diferite efecte. Acest lucru înseamnă că, spre deosebire de analogi, Nimesil este absolut sigur de utilizat.

În ciuda avantajelor, Nimesil are proprietăți negative. În primul rând, are un efect negativ asupra membranei mucoase a organelor digestive. Deși acest efect este nesemnificativ, este important ca pacienții să fie conștienți de un astfel de fapt. Efectul advers al Nimesil se observă asupra organelor interne, în care există semne de dezvoltare a proceselor patologice.

Important de știut! Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare, deoarece medicamentul este inerent și un număr suficient de contraindicații.

Când Nimesil este interzis

Principala contraindicație pentru utilizarea Nimesil este vârsta copilului de până la 12 ani. Pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, administrarea Nimesil nu este recomandată, deoarece riscurile de reacții adverse sunt destul de ridicate.

Pudra de Nimesil este contraindicată în prezența următoarelor boli:

 1. Boli acute ale sistemului digestiv.
 2. Astmul bronșic, acut.
 3. Disfuncții și patologii ale rinichilor și ficatului.
 4. Bolnav diabet zaharat 2 grade.
 5. Hipertensiune.
 6. Insuficiență cardiacă.

Contraindicațiile secundare includ intoxicația cu alcool, care nu exclude complicația muncii rinichilor și a ficatului, precum și relaxarea efectului medicamentului asupra sindromului durerii. Este strict interzisă administrarea medicamentului dacă pacientul are semne de intoleranță individuală. În timpul sarcinii și alăptării, nu se recomandă administrarea medicamentului.

De ce Nimesil nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii

Uneori femeile se confruntă cu problema dacă Nimesil este posibil în timpul sarcinii. Faptul este că pe baza cercetării sa constatat că medicamentele antiinflamatorii au un impact negativ nu numai asupra procesului de sarcină, ci și asupra dezvoltării fătului. Din aceasta rezultă că în timpul sarcinii este strict interzisă utilizarea medicamentului, aceasta este importantă în special în stadiile incipiente de gestație.

Este interzisă recurgerea la utilizarea Nimesil în perioada de alăptare. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul intră în fluxul sanguin, care transportă ingredientul activ al medicamentului la glandele mamare. Împreună cu laptele matern, ingredientul activ al preparatului medical intră în corpul copilului.

Caracteristici de utilizare și dozare

Dozajul medicamentului este cel mai important indicator care trebuie urmat cu strictețe atunci când îl luați. Pentru prepararea medicamentelor pentru utilizare este necesară dizolvarea unui sac de amestec de pulbere în 250 ml de apă. Puteți bea drogul preparat după masa principală. Adulții numesc Nimesil în doză de 100 mg la fiecare 10-12 ore. Dacă, după administrarea medicamentului, apar reacții adverse, este necesar să se oprească folosirea ulterioară și să se contacteze spitalul.

Copiii de la vârsta de 12 ani Nimesil sunt numiți de către medicul strict tratant dacă există o astfel de nevoie. Dozajul este de asemenea selectat de medic în funcție de boala diagnosticată. Combinarea Nimesil cu alte medicamente antiinflamatorii este permisă numai după cum este prescris de un medic.

Important de știut! În cazul în care temperatura corpului copilului crește, atunci înainte de a aplica medicamentul, trebuie să vă adresați medicului districtului sau medicului curant.

Nimesil pentru copii la temperaturi ridicate poate fi consumat numai la vârsta de peste 12 ani. Pachetul conține 30 de plicuri, care pot fi vândute atât în ​​ambalaje, cât și în mod individual.

Temperatură ridicată la un copil: este posibil să se utilizeze Nimesil

La o temperatură la copii, Nimesil poate fi utilizat numai dacă copilul are mai mult de 12 ani, care deja a fost menționat de mai multe ori. La copiii de la o vârstă mai devreme, terapia trebuie prescrisă cu medicamente mai sigure.

Pachetul Nimesila are o descriere a medicamentului, precum și caracteristicile utilizării acestuia. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, puteți utiliza medicamentul în cantitate de 2 plicuri pe zi, iar durata tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile. Copiii cu vârsta de peste 16 ani pot utiliza medicamentul într-o doză normală pentru adulți.

Important de știut! Dacă părinții nu știu cum să reducă temperatura unui copil cu vârsta sub 12 ani, trebuie să consultați un medic.

Eliminarea dezvoltării consecințelor grave poate fi prin familiarizarea atentă cu instrucțiunile medicamentelor. Nu utilizați pulberea de Nimesil, care a expirat sau sa deteriorat sacul. După prepararea soluției medicamentoase, aceasta trebuie consumată în 5 minute, altfel eficacitatea ei scade odată cu trecerea timpului.

Indicații pentru utilizare

Nimesil este utilizat pentru ameliorarea durerii și inflamației cauzate de:

 • Procese feminine periodice (algodysmenoree, PMS);
 • Inflamația articulațiilor, mușchilor, ligamentelor și coloanei vertebrale (osteocondroză, artrită, artrită, radiculită, mialgie, lumbago etc.);
 • Cefalee și durere de dinți;
 • Leziuni (fracturi, dislocări, vânătăi, entorse, rupturi ale ligamentelor);
 • Durerea spontană, care nu este asociată cu inflamația.

După procedurile dentare și chirurgicale prescrise pentru prevenirea complicațiilor și a durerii.

Contraindicații

Nimesil este contraindicat în:

 • Intoleranță la AINS;
 • Exacerbări ale bolilor gastro-intestinale (gastrită, esofagită, ulcer gastric și ulcer duodenal, boala Crohn, colită, etc.);
 • Procese patologice în sistemul circulator (încălcarea coagulării sângelui, hemofilie, hemoragie internă și uterină);
 • Încălcarea funcției excretoare (insuficiență renală și hepatică);
 • Febră pe fundalul răcelii;
 • dependența de droguri;
 • alcoolism;
 • Sarcina și alăptarea.

Utilizați în copilărie

Pentru a afla dacă este posibil să se administreze Nimesil copiilor cu temperatură și durere, este suficient să deschideți instrucțiunile de utilizare. Rezumați informațiile furnizate acolo și aflați la ce vârstă trebuie luat Nimesil și în ce doze. Medicamentul poate fi utilizat în practica pediatrică, începând cu vârsta de 12 ani.

Pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, se recomandă alegerea unor analogi mai sigure în locul Nimesil contraindicat, de exemplu, medicamente pe bază de ibuprofen (Nurofen, Ibufen) sau Nimesulid cu o doză mai mică.

Fiți atenți! Nimesil nu este utilizat ca antipiretic pentru ARD și ARVI!

O tabletă efervescentă sau un pachet de pulbere se dizolvă în apă (100 ml pulbere). Suspensia finisată nu trebuie să rămână - este luată imediat. Doza de copii Nimesil este egală cu doza adultă, nu este necesară ajustarea dozei. Permise două doze pe zi, cu un interval de 12 ore. Cursul tratamentului nu trebuie să depășească 10 zile.

analogi

Există comprimate dispersabile care conțin 50 mg Nimesulid și aprobate pentru utilizare de la 3 ani: Nise, Nimulid, Nimika. Suspendarea pe care Nimulid le-a permis să le acorde în 2 ani. În orice caz, dacă medicul trebuie să ia Nimesil la o temperatură sau durere, trebuie să fie decis de către medic.

Ați găsit o greșeală? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter

Descrierea generală

Nimesil are un efect pronunțat analgezic, antipiretic, antiinflamator. Numeroase recenzii confirmă îmbunătățirea rapidă a bunăstării după administrarea medicamentelor. Efectul obținut durează șase ore.

Este posibil să le dăm copiilor

Nimesil este prescris pentru copiii de peste 12 ani. Până la această vârstă, drogul este interzis. Cu toate acestea, de la vârsta de 12 ani, doza prescrisă poate fi adecvată pentru un adult dacă este necesar.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul Nimesil prescris în următoarele situații:

 • Sindroamele de sindrom, indiferent de tipul și originea lor (inclusiv durerea cauzată de reumatism, chirurgie, traume și chiar menstruație la femei).
 • Infecțio-inflamatorii postoperatorii, precum și de natură traumatică.
 • Boli de o natură diferită a sistemului musculo-scheletic.
 • Boli urologice și ginecologice.
 • Încălcarea stării funcționale a navelor.
 • Boli care duc la febră.

Formul de eliberare a medicamentului

Medicamentul este disponibil numai într-o singură formă, și anume - pulbere pentru suspensie. Această opțiune nu este întotdeauna convenabilă, deci uneori trebuie să aveți grijă de cumpărarea unui medicament similar.

Instrucțiuni de utilizare

Nimesil este prescris copiilor după 12 ani, adulți și vârstnici în același mod. Medicamentul este lăsat să bea de două ori pe zi în condiții acute într-un plic care conține 100 mg de substanță activă (nimesulidă). Nimesil este, de obicei, luat după o masă, dizolvându-se anterior în sută de mililitri de apă caldă fiartă. Suspensia terapeutică se recomandă să bea imediat după preparare, deoarece nu este de dorit să se păstreze.

Durata maximă a cursului de tratament este de 15 zile. Această limitare este scrisă în instrucțiuni.

Se recomandă administrarea Nimesil în doza minimă, care poate fi eficientă, ținând seama de starea sănătății umane. Aceasta prevede limitarea duratei tratamentului, luând în considerare bunăstarea.

structură

Ingredientul activ este nimesulidul. Substanțele adiționale sunt:

 • Macrogola cetostearil eter.
 • Maltodextrină.
 • Zaharoza.
 • Acid citric.
 • Aditivi aromatizanți.

Această compoziție asigură un nivel ridicat de eficacitate al medicamentului Nimesil.

Efecte secundare

Nimesil conduce la efecte secundare la începutul terapiei cu medicamente și în caz de intoleranță individuală la oricare dintre componente. În acest sens, se recomandă monitorizarea atentă a bunăstării după administrarea medicamentului.

Cele mai frecvente efecte secundare:

 • Amețeli.
 • Nervozitate.
 • Starea de anxietate.
 • Dureri de cap.
 • Creșterea tensiunii arteriale.
 • Tahicardia.
 • Hemoragia.
 • Encefalopatie.

Cu toate acestea, Nimesil poate determina nu numai efectele secundare enumerate mai sus.

Unii oameni suferă de următoarele afectări ale bunăstării, care pot fi, de asemenea, simptome ale supradozajului:

 • Din partea tractului gastro-intestinal: diaree, greață și chiar vărsături, flatulență, scaun afectat.
 • Din piele: înroșire, mâncărime, apariția edemului.
 • Excesiv transpirație.
 • Spasmele bronhiilor.
 • Colestază.
 • Funcția rinichilor afectată și urinarea.
 • Creșterea enzimelor hepatice.
 • Sângerarea din tractul digestiv (foarte rar).

Contraindicații

Nimesil este contraindicat în următoarele cazuri:

 • Ulcer duodenal sau gastric.
 • Sângerări abundente din tractul gastro-intestinal.
 • Sarcina și perioada de alăptare.
 • Disfuncție renală explicită și severă.
 • Hipersensibilitate la orice componentă a medicamentului.
 • Insuficiență cardiacă.
 • Hipertensiune.
 • Diabetul de tip 2.
 • Tulburări gastro-intestinale: arsuri la stomac, durere, greață, diaree, vărsături.

În plus, trebuie să vă aduceți aminte că Nimesil nu trebuie luat de copii sub doisprezece ani.

analogi

Pe piața internă, trei analogi Nimesil sunt cele mai frecvente, și anume, Aponil, Nise, Nimulid.

 1. Aponil este disponibil sub formă de pilule. Cantitatea lor într-un singur pachet este de 20. Aponil este prescris copiilor cu vârsta sub doisprezece ani, dar doza zilnică nu trebuie să depășească 5 mg pe kilogram de greutate. Pentru adulți, doza zilnică maximă ajunge la 400 mg.
 2. Nisa produsă sub formă de tablete, suspensii, gel de 1%. O astfel de varietate de forme de eliberare este unul dintre principalele avantaje.
 3. Nimulid. Acest medicament este disponibil și sub diferite forme: pulbere solubilă, gel 1% pentru uz extern. În plus, tabletele pot fi spălate cu apă sau absorbite, determinată de forma de eliberare a medicamentului.

Nimesil este unul dintre analgezicele eficiente, dar în unele cazuri devine mai potrivit să se utilizeze un analog. În cazul ideal, Nimesil trebuie evacuat de către un medic și recomandă un regim eficient care să ia în considerare particularitățile imaginii clinice a bolii, plângerile existente la o persoană.

Nimesil - instrucțiuni de utilizare: indicații, doze, contraindicații și efecte secundare

Ce este Nimesil

Prin eficacitate, Nimesil este comparat sau chiar depaseste astfel de medicamente cunoscute, cum ar fi Diclofenac, Ibuprofen. Toate medicamentele din această serie au un efect sistemic puternic, totuși, acest instrument are un efect mult mai mic asupra tractului gastro-intestinal al pacientului. Nimesilom tratează atât pacienți adulți cât și tineri cu afecțiuni febrile, leziuni infecțioase și reumatice, dureri cauzate de leziuni.

Instrucțiuni de utilizare

Proprietăți farmacologice

farmacodinamie

Nimesulidul este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) din clasa sulfonamide. Are efecte antiinflamatorii, analgezice și antipiretice. Nimesulidul acționează ca un inhibitor al enzimei ciclooxigenazei, care este responsabilă pentru sinteza prostaglandinelor și inhibă în principal ciclooxigenaza 2.

Farmacocinetica

După ingestie, medicamentul este bine absorbit din tractul gastrointestinal, ajungând la o concentrație plasmatică maximă în 2-3 ore; comunicarea cu proteinele plasmatice - 97,5%; timpul de înjumătățire este de 3,2-6 ore. Pătrunde cu ușurință barierele histohematogene.

Metabolizat în ficat utilizând izoenzima citocromului P450 (CYP) 2C9. Principalul metabolit este un derivat parahidroxic din punct de vedere farmacologic al nimesulidei - hidroximesulidei. Hidroximnimesulida se excretă în bilă într-o formă metabolizată (se găsește numai sub formă de glucuronat - aproximativ 29%).

Nimesulidul este eliminat din organism, în principal prin rinichi (aproximativ 50% din doza administrată). Profilul farmacocinetic al nimesulidei la vârstnici nu se modifică prin numirea doze unice și multiple / repetate.

Conform unui studiu experimental efectuat cu participarea pacienților cu insuficiență renală ușoară și moderată (clearance-ul creatininei 30-80 ml / min) și a voluntarilor sănătoși, concentrația maximă de nimesulidă și metabolitul său în plasma pacienților nu a depășit concentrația de nimesulidă la voluntarii sănătoși. Aria de sub curba concentrație-timp (ASC) și timpul de înjumătățire la pacienții cu insuficiență renală au fost cu 50% mai mari, dar în cadrul valorilor farmacocinetice. La reluarea tratamentului, nu se observă cumulul de droguri.

Indicații pentru utilizare Nimesila

Tratamentul durerii acute:

 • dureri de spate, dureri de spate inferioare;
 • sindromul durerii în sistemul musculoscheletal;
 • leziuni, entorse și dislocări ale articulațiilor;
 • tendenită, bursită;
 • durere de dinți;
 • tratamentul simptomatic al osteoartritei cu durere;
 • algomenorrhea.

Medicamentul este destinat terapiei simptomatice, reducând durerea și inflamația la momentul utilizării.

Dozare și administrare

Adolescenți (între 12 și 18 ani)

Pe baza profilului farmacocinetic și a caracteristicilor farmacodinamice ale nimesulidei, nu este necesară ajustarea dozelor la adolescenți la adolescenți.

Pacienți cu insuficiență renală

Pe baza datelor farmacocinetice, nu este necesară ajustarea dozei la pacienții cu insuficiență renală ușoară sau moderată (clearance-ul creatininei 30-80 ml / min).

Pacienți vârstnici

În tratamentul pacienților vârstnici, necesitatea adaptării dozei zilnice este determinată de medic pe baza posibilității de interacțiune cu alte medicamente.

Caracteristicile aplicației

Reacțiile adverse nedorite pot fi reduse la minimum prin utilizarea dozei eficiente minime a medicamentului cu cel mai scurt curs scurt posibil.

Nimesil trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu antecedente de afecțiuni gastro-intestinale (colită ulcerativă, boala Crohn), deoarece este posibilă exacerbarea acestor boli.

Riscul de hemoragie gastro-intestinală, ulcerație sau perforație a creste ulcer cu doza de AINS la pacienții cu prezența antecedente de ulcer, în special complicate cu hemoragii sau perforații, precum și la pacienții vârstnici, astfel încât tratamentul trebuie început cu cea mai mică doză posibilă.

Pacienții care primesc medicamente care reduc coagularea sângelui sau suprimă agregarea plachetară cresc, de asemenea, riscul de sângerare gastrointestinală.

În cazul hemoragiilor gastro-intestinale sau ulcerului la pacienții care iau Nimesil, tratamentul cu acest medicament trebuie anulat. Deoarece Nimesil este excretat parțial prin rinichi, doza sa pentru pacienții cu insuficiență renală trebuie redusă, în funcție de nivelul de urinare.

Există dovezi privind apariția unor cazuri rare de reacții la nivelul ficatului. Dacă există semne de afectare a ficatului (mâncărime, îngălbenirea pielii, greață, vărsături, dureri abdominale, urină întunecată, creșterea activității transaminazelor hepatice), trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și contactați medicul.

În ciuda apariției rare a afectării vizuale la pacienții care utilizează nimesulid simultan cu alte AINS, tratamentul trebuie întrerupt imediat. Dacă apare o insuficiență vizuală, pacientul trebuie examinat de un optometrist.

Medicamentul poate determina retenție de lichide în țesuturi, astfel încât Nimesil trebuie utilizat cu precauție extremă la pacienții cu tensiune arterială crescută și cu activitate cardiacă afectată.

La pacienții cu insuficiență renală sau cardiacă, Nimesil trebuie utilizat cu prudență, deoarece funcția renală se poate deteriora. În caz de deteriorare, tratamentul cu Nimesil® trebuie oprit.

Studiile clinice și datele epidemiologice sugerează că AINS, în special în doze mari și cu utilizare prelungită, pot conduce la un risc mic de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Pentru a elimina riscul unor astfel de evenimente atunci când utilizați datele de nimesulid nu este suficient.

Preparatul conține zaharoză, trebuie luată în considerare la pacienții cu diabet zaharat (0,15-0,18 XE la 100 mg de droguri) și persoanele care au o dietă cu conținut scăzut de calorii. Nimesil nu este recomandat pacienților cu boli ereditare rare de intoleranță la fructoză, malabsorbție la glucoză-galactoză sau deficit de sucroză-izomaltoză.

Dacă în timpul tratamentului cu Nimesil® apar semne de "răceală" sau de infecție virală respiratorie acută, medicamentul trebuie întrerupt.

Nu utilizați Nimesil concomitent cu alte AINS.

Nimesulidul poate schimba proprietățile trombocitelor, astfel încât trebuie acordată atenție utilizării medicamentului la persoanele cu diateză hemoragică, dar medicamentul nu înlocuiește efectul profilactic al acidului acetilsalicilic în bolile cardiovasculare.

Pacienții vârstnici sunt deosebit de sensibili la reacțiile adverse la AINS, incluzând riscul de sângerare gastrointestinală și perforații care amenință viața pacientului, deteriorarea funcției renale, hepatice și cardiace. La primirea medicamentului Nimesil® pentru această categorie de pacienți este necesar un control clinic adecvat.

Ca și alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID) care inhibă sinteza prostaglandinelor, nimesulida poate afecta negativ sarcina și / sau dezvoltarea embrionului și poate duce la închiderea prematură a ductus arteriosus, hipertensiunea arterială pulmonară, afectarea funcției renale, care poate duce la insuficiență renală cu oligohidramnios, la un risc crescut de sângerare, scăderea contractilității uterine, apariția edemelor periferice.

Există dovezi ale apariției, în cazuri rare, a reacțiilor cutanate (cum ar fi dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică) asupra nimesulidei, precum și asupra altor AINS. La primele semne de erupție cutanată, leziuni ale mucoaselor sau alte semne de reacție alergică, Nimesil trebuie oprit.

Impact asupra capacității de a conduce autovehicule

Efectele medicamentului Nimesil asupra capacității de a conduce vehicule și a mecanismelor de control nu au fost studiate, prin urmare, în timpul perioadei de tratament cu Nimesil, trebuie să se acorde prudență atunci când se conduc vehicule și se practică activități potențial periculoase care necesită concentrare crescută și viteză psihomotorie.

Top