Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Copilul tuse noaptea, dar nu în timpul zilei, Komarovsky
2 Clinici
Relenza - o revizuire a medicamentului și o listă a analogilor necostisitori
3 Laringită
Este posibil să planificați o sarcină cu o răceală: cum influențează ARVI ovulația, procesul de concepere a unui copil, puteți rămâne gravidă
Image
Principal // Laringită

6 reguli pentru administrarea de antibiotice


Antibioticele - compuși chimici care inhibă creșterea bacteriilor - au devenit o dată o descoperire în domeniul medicinei, care ne-a permis să salvăm omenirea de la bolile incurabile anterior: tuberculoza, ciuma, sifilis și multe altele. Contribuția drogurilor la lupta împotriva epidemiilor este imensă, dar utilizarea nepăsătoare a antibioticelor poate provoca daune corporale grave. Efectul negativ se poate manifesta sub formă de imunitate slăbită, dezechilibru al microflorei în intestin, defecțiune a rinichilor, ficat, vezică biliară și reacții alergice. Pentru a preveni apariția complicațiilor în timpul tratamentului, medicii vă recomandă să urmați regulile pentru administrarea de medicamente.

Beți numai pe bază de rețetă.

Cursul antibioticelor, care ucide nu numai bolile cauzatoare, ci si bacteriile benefice, este stresul pentru organism, uneori nu mai putin decat boala in sine. În acest sens, medicii prescriu medicamente strict în funcție de indicații - de regulă, cu o infecție bacteriană, cu care organismul este dificil de a face față singuri. Semnele acestei afecțiuni sunt, cel mai adesea, următoarele:

 • febră persistentă și prelungită (peste 3 zile);
 • purulență;
 • culoarea galbenă sau verde deschis a mucusului din canalul nazal;
 • teste de laborator (modificarea compoziției sângelui în direcția creșterii leucocitelor, SOY înalt);
 • recidiva unei boli recente.

Nu se recomandă achiziționarea de antibiotice pe baza propriilor concluzii sau sfaturi ale persoanelor care nu au studii medicale. Trebuie avut în vedere faptul că antibioticele sunt eficiente numai împotriva infecțiilor bacteriene și sunt inutile în tratamentul bolilor cauzate de viruși - și au adesea simptome similare. Pentru a determina diagnosticul exact, este necesar un examen medical, pe baza căruia specialistul poate prescrie un medicament antibacterian.

Nu ajustați doza.

Uneori, pacienții ajustează dozajul medicamentului prescris de medic - de exemplu, luați o doză dublă pentru a bate boala mai repede sau pentru a reduce doza, astfel încât medicamentul să nu fie "dăunător". Acest lucru implică adesea consecințe negative: cu doze în creștere, dysbacteriosis, alergii, leziuni toxice asupra corpului, în timp ce scăderea, dezvoltarea rezistenței bacteriene la medicament și, ca urmare, inutilitatea. Un efect similar apare dacă antibioticul este întrerupt înainte de terminarea cursului: infecția poate deveni lentă și poate provoca complicații din inimă, rinichi și alte organe interne.

Capturați toate caracteristicile recepției

Menținerea unui jurnal al unui antibiotic este o măsură pentru a preveni efectele nedorite ale terapiei. În timpul cursului, este necesar să se înregistreze pe hârtie toate datele referitoare la consumul de medicamente: timpul, dozajul, modelele dietetice, precum și natura cursului bolii și complicațiile (alergii, tulburări gastrointestinale, durere etc.). Pe baza datelor de mai sus, medicul va putea selecta regimul cel mai sigur de tratament pentru un anumit pacient. Este de dorit în special respectarea acestei recomandări în tratamentul copiilor.

Respectați cu strictețe timpul și frecvența admiterii.

Durata tratamentului, dozarea și frecvența acestuia în funcție de tipul, de evoluția bolii, de vârsta și greutatea pacientului este determinată de medic. Durata obișnuită a tratamentului este de 5-7 zile, în unele cazuri de 10-14 zile. Experții recomandă menținerea strictă a frecvenței administrării pentru a menține o concentrație constantă a substanței active în sânge. Terapia, de regulă, nu este atât de legată de alimente (dacă nu este specificată), ci mai degrabă de o perioadă temporară. Luind-o de trei ori pe zi înseamnă că trebuie să bei drogul la fiecare 8 ore; de două ori pe zi - la fiecare 12 ore. Și merită să ne amintim că o întrerupere în luarea medicamentului timp de mai mult de o oră față de cea recomandată poate reduce eficacitatea tratamentului.

Bea corect medicamentul

În aproape toate cazurile posibile, se recomandă să beți antibiotice cu apă necarbonată în cantități suficiente pentru ingestia gratuită a tabletei. Utilizarea preparatelor din lapte, băuturi carbogazoase și tonice, sucuri (în special citrice) în aceste scopuri este foarte descurajată - astfel de băuturi reduc eficiența absorbției substanței active; Ceaiul și cafeaua - elimină această substanță din organism. Combinația de antibiotice cu alcool (vin, bere, vodcă, brandy etc.) în orice doză este interzisă datorită riscului ridicat de intoxicare. De asemenea, nu se recomandă să beți antibiotice împreună cu antipiretice, hipnotice și antihistaminice.

Urmați dieta

Dieta în timpul terapiei cu antibiotice afectează în mod direct eficacitatea tratamentului. Principala cerință este limitarea cantității de alimente cu o cantitate mare de conservanți, alimente fast-food, carne afumată, murături, marinate, precum și dulciuri. Pentru a menține microflora intestinală normală, se recomandă includerea în meniu a alimentelor bogate în fibre - legume proaspete, fructe, tărâțe și pâine integrală. Iar deoarece pe tractul gastrointestinal (antibiotice irită membrana mucoasă), pentru a nu-l supraîncărca, în timpul perioadei de tratament trebuie să mâncați mai puțin alimente condimentate - piper, hrean, muștar etc.

O atenție deosebită trebuie acordată regimului de băut: în timpul bolii este mai bine să beți cel puțin 2 litri de lichid, preferând apă curată caldă, precum și băuturi tonice (sucuri de fructe, ceai cu lămâie, decoct de castravete etc.). o oră după ce a luat medicamentul.

Clipuri YouTube legate de articol:

Educație: Prima universitate medicală de stat din Moscova numită după I.M. Sechenov, specialitatea "Medicină generală".

Ați găsit o greșeală în text? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter.

Majoritatea femeilor sunt în stare să obțină mai multă plăcere de a-și contempla corpul frumos în oglindă decât de la sex. Deci, femeile, se străduiesc pentru armonie.

Făcut de la un măgar, este mai probabil să vă rupeți gâtul decât să cădeți de la un cal. Doar nu încercați să respingeți această afirmație.

Rinichii noștri pot curăța trei litri de sânge într-un minut.

Greutatea creierului uman este de aproximativ 2% din întreaga masă corporală, dar consumă aproximativ 20% din oxigenul care intră în sânge. Acest fapt face ca creierul uman să fie extrem de susceptibil la daune cauzate de lipsa de oxigen.

Medicamentele alergice din Statele Unite cheltuiesc mai mult de 500 de milioane de dolari pe an. Încă mai credeți că o modalitate de a înfrânge în final o alergie va fi găsită?

Munca care nu este pentru persoana care-i place este mult mai dăunătoare pentru psihicul său decât lipsa de muncă deloc.

Sângele uman "trece" prin vase sub presiune enormă și, încălcând integritatea lor, este capabil să tragă la o distanță de până la 10 metri.

În timpul funcționării, creierul nostru cheltuiește o cantitate de energie egală cu un bec de 10 wați. Deci imaginea unui bulb deasupra capului în momentul apariției unui gând interesant nu este atât de departe de adevăr.

Potrivit multor oameni de știință, complexele de vitamine sunt practic inutile pentru oameni.

Chiar dacă inima unui bărbat nu bate, el mai poate trăi pentru o perioadă lungă de timp, așa cum ne-a arătat pescarul norvegian Jan Revsdal. Motorul său sa oprit la ora 4 după ce sa pierdut pescarul și a adormit în zăpadă.

Într-un efort de a scoate pacientul, medicii merg adesea prea departe. De exemplu, un anumit Charles Jensen în perioada 1954-1994. au supravietuit peste 900 de operatii de indepartare a neoplasmelor.

Toată lumea are nu numai amprente unice, ci și o limbă.

Oamenii de știință americani au efectuat experimente pe șoareci și au ajuns la concluzia că sucul pepene verde împiedică dezvoltarea aterosclerozei. Un grup de șoareci au băut apă curată, iar al doilea - pepene verde. Ca rezultat, vasele din al doilea grup au fost lipsite de plăci de colesterol.

Stomacul uman se descurcă bine cu obiectele străine și fără intervenția medicală. Se știe că sucul gastric poate chiar să dizolve monedele.

Potrivit statisticilor, în zilele de luni, riscul de leziuni la spate este crescut cu 25%, iar riscul unui atac de cord - cu 33%. Fii atent.

Mulți oameni își amintesc fraza: "Crimeea este o stațiune de sănătate unică." În zonele din fosta Uniune Sovietică, iar acum în CSI, de la Marea Baltică până la Oceanul Pacific, este puțin probabil să se găsească.

Este posibil să se reducă doza de antibiotic

grup: membrii +
Mesaje: 13,966
trăiește:
Rusia, Sankt-Petersburg

Iată începutul povestirii mele.

De la joi (23 aprilie) până sâmbătă (25 aprilie) a existat o temperatură ridicată (până la 39 de ani, și a fost foarte reticent să se rătăcească, Nurofen a ajutat doar 5 ore)

Dintre toate simptomele, doar congestie nazală severă, plângeri ale copilului la dureri de cap constante, dureri abdominale.

Duminică, îmbunătățirea, temperatura dimineața este normală, mai puțin plângerile.

Luni (27 aprilie), în ziua în care temperatura crește la 38, urechea începe să rănească rău, ducem copilul la ENT (medicul local care a venit în același timp nu a putut face diagnosticul).

Diagnosticul ORL "Otita medie acută pe partea dreaptă" + Rinofaringita ARVI (nerecunoscută). tratament:
- antibiotice Amoxiclav 312, 5 mm 3 p / zi, 7 zile
- otrivin în nas
- otipax în ureche
- zyrtec, 5kap * de 2 ori pe zi, 7 zile

Temperatura a trecut marți, 28 aprilie. Starea sa îmbunătățit semnificativ, fără plângeri, urechea nu-i face rău.

Miercuri, ieri, diareea a început. Starea copilului este bună, nu există temperatură și nici o plângere de durere. Astăzi, joi, diareea severă a continuat și, deși acest lucru nu deranjează copilul, a început să mă deranjeze.

Este posibil anularea antibioticelor acum? Nu văd alte motive pentru diaree, nu mi-au dat mâncare nouă. E prea târziu pentru a apela la doctor, mâine este o zi liberă. Din câte știu, este plină de anulare a cursului antibioticului (am luat-o de luni seara până la prânzul de astăzi). Ce este mai justificat în acest caz?

Și a doua, întrebare laterală. Zirtek, suprastin și tsetrin - sunt medicamente interschimbabile? Medicul susține că acestea sunt analogice și nu există nici o diferență între exact ce ar trebui să fie luate aceste antihistaminice.

Sibmama - despre familie, sarcină și copii

Este posibil să se modifice doza de antibiotic?

Mesaj Catenok "Fri Jul 06, 2012 10:04

Bună ziua, dragă forumchanki. Aveți nevoie de consultanță cu mamele experimentate și, desigur, cu medici

Fata are vârsta de 2,5 ani, hipotermia probabilă, temperatura a crescut, 39 - 39,5.
numit pediatru. DAR ne vizităm bunica, medicul a venit, pentru că de obicei nu m-am îmbolnăvit, nu m-am ascultat (o persoană autoritară), dar bine.
Examinarea a fost atentă, gâtul fiicei a arătat bine, medicul a spus că nu a avut stomatită, nodul limfatic submandibular a fost mărit, peretele din spate a fost friabil, hiperemia amigdalelor și (.) Inele (am uitat ce cuvânt).
nici un raid.

dar din cauza temperaturii ridicate și a stării gâtului, ea a sugerat că s-ar putea dezvolta o durere în gât, având în vedere faptul că suntem pe contul D pentru pielonefrită - ne prescrie un antibiotic.

retragere: când sunt acasă, avem un dialog cu medicul pediatru și nu ne răsfățăm cu antibiotice. fiica întotdeauna reacționează la virusul cu un gât foarte roșu, dar în a doua zi temperatura revine la normal și suntem recuperați.

atunci nu am certat - nimeni nu ma ascultat oricum, mai ales nu acasa, e groaznic sa doarma, sunt nervos. antibiotic atât de antibiotic.

Acesta este fundalul, acum întrebarea însăși.
Am scris suprax 150 mg o dată pe zi
fiica mea are vârsta de 2,5 ani, greutatea este de 15 kg.

Instrucțiunile spun că 8 mg / kg / zi,
copii cu vârsta cuprinsă între 2-4 ani, doza zilnică de 5 ml suspensie
- și anume Doza maximă acceptată în greutate - 100 - 120 mg.
Și eu, fiind frică (a fost o temperatură foarte ridicată, ei chiar au chemat o ambulanță pentru a elibera litice) timp de două zile a dat 150 mg fiecare

Astăzi este a treia zi a bolii, ritmul este normal, am fost la recepție
plămânii sunt limpezi, doctorul gâtului spune bine
la întrebarea mea cu privire la doza de AB a fost indignat (ceea ce o mami neliniștită.), dar cu încredere a spus că 150 mg este normal, și că avem nevoie să-l bea timp de 7 zile

Sunt șocat. rar băut AB și când am băut, am luat câte 5 zile fiecare.
Mă îngrijorează ce se va întâmpla cu copilul dacă o voi otrăvi timp de 7 zile cu doze atât de mari.
Este posibil să se reducă doza de AB în procesul de începere a tratamentului?
Este posibil să se limiteze acceptarea SUPRAX timp de 5 zile? sau este încă necesar 7?

OAM din 05.07.2012 leucocite 6-8 (medicul nu a fost jenat) proporția de 1001 (medicul a spus puțin)
nu am fost desemnați necioporenko, dar OAM ar trebui reluat

rinichi stiu ce sa fac
1. Reactionarea OAM
2. Vom face Nechiporenko într-o clinică plătită
3. Am eu kanefron și furagin cu mine, nefrologul a pictat doze - vom susține rinichii, vom bea cursul

Nu știu ce să fac cu AB, înțeleg doctorul, este reasigurată, dar copilul meu este

Creșterea dozei de antibiotic

Sugestii corelate și recomandate

3 răspunsuri

Căutați site-ul

Dacă am o întrebare similară, dar diferită?

Dacă nu ați găsit informațiile necesare între răspunsurile la această întrebare sau dacă problema dvs. este puțin diferită de cea prezentată, încercați să întrebați medicul o întrebare suplimentară pe această pagină dacă se află la întrebarea principală. Puteți, de asemenea, să adresați o nouă întrebare și, după un timp, medicii noștri vor răspunde. Este gratuit. De asemenea, puteți căuta informațiile necesare în întrebări similare pe această pagină sau pe pagina de căutare a site-ului. Vom fi foarte recunoscători dacă ne veți recomanda prietenilor dvs. în rețelele sociale.

Medportal 03online.com efectuează consultări medicale în modul de corespondență cu medicii de pe site. Aici primiți răspunsuri de la practicienii din domeniu. În prezent, site-ul poate primi consultări pe 45 domenii: alergolog, Venerologie, gastroenterologie, hematologie si genetica, ginecolog, homeopate, ginecolog copii dermatologic, neurolog pentru copii, chirurgie pediatrică, endocrinolog pediatru, nutritionist, imunologie, boli infecțioase, cardiologie, cosmetică, logopedist, oncolog, oncolog, chirurg ortoped, oftalmolog, pediatru, chirurg plastic, proctolog, psiholog, Psihiatru, psiholog, pulmonolog, reumatolog, sexolog-androlog, dentist, urolog, farmacist, fitoterapeut, flebolog, chirurg, endocrinolog.

Răspundem la 95,61% din întrebări.

Copil și antibiotice: este posibil să se reducă doza sau să nu se dea un curs complet?

Medicul nostru pediatru prescrie adesea antibiotice pentru noi (așa cum este acum practica lor, ele sunt astfel reasigurate). Eu însumi nu pot evalua starea copilului și de multe ori trebuie să-i dau aceste medicamente. Atunci când a fost prescris un medicament, unde pulberea trebuie diluată cu apă, copilul ar putea fi scos cu acest medicament și nu a intrat complet în corp. Și, în general, odată ce am văzut că copilul a fost mai bine și a încetat să mai dea medicamentul înainte. Recent am aflat că oprirea utilizării antibioticelor și, în plus, faptul că nu le dăruiesc în întregime este de a provoca vătămări corporale foarte mari, rezistente și tot. Este adevărat acest lucru? Și cum să fii atunci când este imposibil să îi dai copilului toate medicamentele?
Apropo, medicul pediatru plătit pentru răceli, a prescris, de asemenea, un antibiotic.

Răspunsuri

Salutări! Pentru a publica posturi și a avea acces complet la funcțiile proiectului, conectați-vă sau înregistrați-vă.

Fiul meu pediatru 1.9, de asemenea, prescrie întotdeauna antibiotice pentru orice frig. Sunt îngrijorat de astfel de numiri, mai întâi după un astfel de tratament este mai greu să recuperezi și chiar și pentru mai multe boli grave (Dumnezeu, interzis, bineînțeles) va fi necesar să selectați medicamente mai grave. Atunci când luați antibiotice, este important să respectați regimul de tratament și este imposibil să vă opriți în mijloc.

Un test simplu de sânge poate prezenta o boală virală sau bacteriană. Rezultatele acestei analize sunt gata pentru câteva ore într-un laborator privat. Bineînțeles, antibioticele nu vor ajuta la boala virală. Unul, dacă ați început să luați drogul, nu îl puteți întrerupe. Posibile consecințe.

În primul rând, întrerupeți hrănirea copiilor cu antibiotice, dacă acestea se răcesc. Tu distrugi în mod deliberat imunitatea copilului și el va fi în mod constant bolnav cu tine. În al doilea rând, este necesar să se aleagă diplomele și licențele de la acești medici și să fie expulzați în rușine. Cel mai tare medicament pentru un copil nu poate fi decât Panadol (nu luăm ca exemplu boli grave cum ar fi pneumonia, etc.).

Schimbă pediatrul. Antibioticele sunt prescrise numai atunci când nu există cale fără ele. Reducerea dozei sau momentul recepționării este cu adevărat imposibilă. În acest caz, bacteriile nu sunt complet distruse, ele dezvoltă imunitate la antibiotic și devin rezistente la acesta. Aceasta înseamnă că boala poate fi întârziată sau agravată, iar acest tip de antibiotic nu va ajuta data viitoare. În plus, în paralel cu antibioticele, copiii trebuie întotdeauna să primească capsule de iaurt pentru a restabili flora, deoarece antibioticul ucide atât bacteriile rele cât și cele bune.

Având îndoieli cu privire la administrarea de antibiotice vă va ajuta să găsiți alte tratamente. Problema principală este consolidarea imunității și a performanței sale.

Înainte, m-am gândit, de asemenea, de ce otrăvim corpul (mai ales un copil, dacă este mai bine), dar după ce am studiat medical, vreau să asigur că antibioticele ar trebui să fie bătute de un curs întreg bacteriile rămase pot dobândi rezistență la antibiotice din acest grup și, dacă boala devine dintr-o dată cronică, va trebui să oferiți și mai multe medicamente "agresive", deoarece acestea dezvoltă imunitate la antibioticele primare.

Trebuie să citiți întotdeauna instrucțiunile, în cazul în care doza de droguri este întotdeauna scrisă.Antibiotice durează întotdeauna până la cinci zile și nu mai puțin.Întotdeauna scrieți care medicamente vă sunt prescrise, astfel încât acestea să nu reapară.

11 reguli pentru a lua antibiotice pentru un tratament eficient

Antibioticele combată rapid și eficient o infecție bacteriană. Cu toate acestea, puterea antibioticelor poate slăbi dacă nu respectăm regulile de utilizare a acestora. Verificați dacă știți regulile de a lua antibiotice în siguranță.

Reguli privind antibioticele

 1. Luați medicamentul cu o oră înainte de masă sau după două ore. Fiecare consum de alimente, în special bogat în carbohidrați (de exemplu, legume, produse din cereale), reduce absorbția substanțelor conținute în preparat.
 2. Nu sfărâmați comprimatele și nu exfoliați conținutul capsulei. Dacă rupeți o pastilă, atunci o doză mai mică din ea va intra în stomac. În plus, unele medicamente trebuie să intre în stomac în coajă, astfel încât să nu fie distruse în acid clorhidric.

Este important! Eficacitatea depinde de tipul de medicament. Unele antibiotice acționează simultan asupra mai multor tipuri de bacterii (de exemplu, tetraciclină, doxiciclină, clindamicină, keomicină), altele ucid numai anumite tipuri de microorganisme (de exemplu, penicilină, sintearpen, zinnat). O noutate este așa-numitele antibiotice de trei zile (de exemplu Sumamed, Azimitzi, Oranex). Astfel de medicamente sunt luate timp de 3 zile numai cu un comprimat. Datorită faptului că sunt excretate lent, acestea au un efect prelungit de până la 7 zile. Din păcate, datorită "utilizării necontrolate" a acestor medicamente, multe bacterii au reușit să se obișnuiască cu acestea, de multe ori tratamentul ar trebui repetat în câteva zile.

 • Nu beți fructe citrice, lapte sau băuturi răcoritoare necarbonatate. Compușii conținute în sucuri împiedică absorbția medicamentelor din tractul gastrointestinal. Laptele și produsele lactate (chefir, iaurt, brânză) conțin o cantitate mare de calciu, care reacționează cu multe medicamente pentru a forma săruri insolubile în apă - antibioticul este mai slab absorbit (doar 50%). Nu este totuși necesară abandonarea completă a produselor lactate. Trebuie doar să luați medicamentul cu 2 ore înainte sau după consumarea produselor lactate. Este mai bine să beți antibiotice cu multă apă non-carbonată cu un conținut scăzut de săruri minerale.
 • Antibioticul trebuie luat "cu ceasul în mâinile tale" și fără a schimba doza. De regulă, se administrează la intervale regulate: la fiecare 4, 6 sau 8 ore și medicamente de o nouă generație de 1-2 ori pe zi. Este vorba despre menținerea unui nivel constant al medicamentului în sânge. Atunci când concentrația antibioticului este insuficientă, bacteriile vor începe să se multiplice și să se adapteze la noile condiții. Acest lucru poate duce la dezvoltarea superinfectării. Dacă întârziați să luați doza timp de o oră, luați medicamentul în conformitate cu doza prescrisă. Dacă pauza este mai lungă, săriți o doză. Nu luați niciodată o dublă administrare, deoarece acest lucru crește riscul de efecte secundare.
 • Urmăriți modul în care corpul dumneavoastră reacționează la antibiotice. De regulă, orice terapie este însoțită de efecte secundare. Atâta timp cât sunt mai puțin periculoase decât infecția în sine, medicamentul este considerat sigur. Cu toate acestea, în caz de slăbire, urticarie, diaree persistentă sau vărsături, trebuie să consultați un medic pentru a decide cu privire la înlocuirea medicamentului. În caz de sufocare, umflarea limbii sau a laringelui, pielea palidă, pierderea conștiinței, contactați imediat medicul. Aceste simptome pot indica un șoc anafilactic care poate pune viața în pericol. Se întâmplă foarte rar, dar necesită asistență medicală promptă.
 • În timpul tratamentului, renunțați la alcool. Chiar și băuturile alcoolice slabe vin în contact cu anumite antibiotice. Acestea pot împiedica sau mări digestibilitatea organismului și, uneori, chiar agravează efectele secundare.
 • La momentul administrării antibioticelor, este necesar să se renunțe la utilizarea de fier, calciu și medicamente utilizate pentru a trata aciditatea ridicată a stomacului, deoarece se leagă reciproc și nu sunt absorbite din tractul gastro-intestinal. Nu luați vitamine, deoarece acestea reprezintă un teren bun pentru reproducere a bacteriilor. Beți un curs de multivitamine după tratament pentru a întări corpul.
 • Nu întrerupeți tratamentul imediat după ce simptomele dispar. Tratamentul durează de obicei 3, 7 sau 10 zile. Dar acest lucru este decis de către medic. Pentru inflamația acută a vezicii urinare, este suficient să luați un antibiotic timp de 3 zile, iar angina severă necesită uneori două săptămâni de tratament. Deja în mijlocul tratamentului, atunci când antibioticul ucide cele mai multe bacterii, vă veți simți mai bine. Cu toate acestea, este necesar să se ia medicamentul până la sfârșit. În caz contrar, unele dintre bacterii vor începe să se înmulțească din nou, provocând o reapariție a bolii.

  Fa-o! Dacă apar infecții, urmați-le antibiograma - Unii experți efectuează astfel de studii înainte de primul ciclu de tratament cu un antibiotic, de exemplu dacă se suspectează o infecție a tractului urinar și, înainte de a obține rezultatul, se utilizează tratamentul cu alte medicamente. "Blindly" alege un antibiotic pentru infecții acute, deoarece amânarea tratamentului amenință cu complicații foarte grave.

 • Nu luați antibiotice, fără a vă consulta un medic. De droguri, care a rămas după tratamentul anterior al unei boli similare, nu numai că poate ajuta, dar chiar rău. Un antibiotic accidental va face ravagii în flora bacteriană naturală și va slăbi sistemul imunitar. Amintiți-vă că în cazul unei răceli frecvente, doar suficiente picături nazale, sirop de tuse, un pat cald și câteva zile de odihnă.
 • După ce ați luat ultima doză de antibiotic, aveți grijă de restaurarea florei bacteriene naturale. Preparatele care conțin culturi vii de bacterii de acid lactic (de exemplu, Lacidofil, Trilac, Laccide, Nutriplant) vă vor ajuta în acest sens. Ele restabilește compoziția corectă a florei și sporesc apărarea naturală a organismului, împiedicând următoarea infecție.
 • Sfaturi de la Dr. Komarovsky: Cum să tratăm un copil cu antibiotice

  De ce, după ce ați început să primiți copilul se poate agrava și pericolul de a reduce doza?

  Cele mai multe boli din copilărie, cum ar fi gripa sau ARD, sunt cauzate de viruși. În astfel de cazuri, părinții trebuie să ajute corpul bebelușului să facă față bolii. Dar există o serie de boli, cauza cărora este bacteria. Adesea, aceste infecții trebuie tratate cu antibiotice.

  Părinții sensibili înțeleg că antibioticele sunt incompatibile cu auto-medicația. Doar un medic poate prescrie astfel de medicamente, deoarece fiecare antibiotic acționează pe corp în felul său, fiecare are propriul său spectru de acțiune, moduri de excreție din organism și efecte secundare. Dar există o serie de subtilități pe care părinții trebuie să le cunoască dacă antibioticele sunt prescrise pentru copilul lor. Un medic pediatru, candidat la Științe Medicale, un prestigiosul interpret TV Yevgeny Komarovsky va vorbi despre ele.

  Urmați instrucțiunile și termenii de tratament.

  "Nu lăsați-l pe medic până când nu primiți instrucțiunile cele mai precise privind utilizarea antibioticului", subliniază Evgeny Komarovski. - Unele medicamente ar trebui să fie administrate copilului înainte de mese, altele - după altele, în orice moment. Există și cele care nu sunt combinate cu lapte. Unele antibiotice dau doar o dată pe zi, altele - două, trei sau patru ori.

  De asemenea, este important să nu încetați să luați antibiotice înainte de timp, chiar dacă copilul a devenit mult mai bine.

  Să spunem că, cu pneumonia, tratamentul de 5-7 zile este de obicei suficient, iar otita sau boala de rinichi pot fi tratate timp de două săptămâni ", explică Evgeny Olegovici. - Dacă anulați medicamentul mai devreme, probabilitatea de recidivă crește de zece ori. Mai mult, o nouă infecție va fi provocată de un microb care a supraviețuit unui antibiotic, iar un alt medicament mai puternic trebuie să fie prescris.

  Este mai bine să depășiți doza decât să reduceți

  Uneori pare părinților că cantitatea de medicament prescrisă de un medic este prea mare, în special pentru un copil. Dar nu puteți reduce doza singură! Există riscul ca prea mulți microbi vii să supraviețuiască în organism.

  Medicamentele moderne sunt în cea mai mare parte toxice scăzute, iar supradozajul cu doze este chiar de două până la trei ori mai puțin riscant decât reducerea cu 10%. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur că bebelușul a înghițit întreaga lingură de sirop și nu a scuipat jumătate, jucați-o și dați-i încă o dată.

  Îmbunătățirea nu poate veni imediat

  Fiți pregătiți pentru faptul că, după începerea tratamentului cu antibiotice, copilul dumneavoastră se poate agrava pentru o vreme. Motivul - toxinele care intră în sânge ca urmare a distrugerii bacteriilor.

  - Dacă, după administrarea unui antibiotic, temperatura a crescut și a început o răceală, acest lucru nu înseamnă că acest medicament nu este potrivit și trebuie să fugi la farmacie după alta, - subliniază Evgeny Olegovici. Doar un medic poate spune daca aceasta este o reactie normala sau nu.

  O altă nuanță: antibioticele sunt de două tipuri - bactericide și bacteriostatice. Fostul omorâ bacteriile, în timp ce acestea din urmă nu le permit să se înmulțească, iar între timp organismul însuși distruge resturile coloniilor lor. Primul tip de antibiotice cauzează o îmbunătățire în decurs de o zi, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, medicul va schimba cel mai probabil medicamentul într-unul mai eficient.

  Ar trebui să iau ceva paralel cu antibioticele?

  De regulă, pentru a reduce efectele negative ale unui antibiotic, medicul prescrie și un antihistaminic și un medicament pentru a normaliza microflora intestinală.

  Intr-adevar, un antibiotic poate provoca o alergie la un copil, dar este mai bine sa aflati imediat, adica dupa prima doza, spune dr. Komarovsky. - Dacă începem tratamentul și, în paralel, vom da un antihistaminic, o erupție cutanată sau o altă reacție va apărea, dar după trei sau patru doze. De ce să așteptați atât de mult, dacă puteți înlocui imediat medicamentul cu omologul său?

  În ceea ce privește preparatele pentru normalizarea microflorei intestinale, Evgeny Komarovsky consideră că dieta corectă în timpul și după o boală este mult mai importantă decât luarea unor astfel de medicamente, a căror eficacitate, apropo, nu a fost dovedită.

  - Nu suprasolicitați copilul, nu-l cheamă cu dulciuri și "chimie", iar flora intestinală se va recupera și destul de repede, - subliniază Evgheni Olegovici.

  Sunt antibioticele pe imunitate?

  Medicamentele imunostimulatorii după tratamentul cu antibiotice nu sunt necesare pentru a lua, principalul lucru este de a proteja copilul cât mai mult posibil de pericolul de a prinde alte boli.

  "Dacă este posibil, nu mergeți la grădiniță mai mult, angajați o bona pentru acest lucru sau cereți-i bunicii, nu duceți copilul la magazine, nu-l duceți la circ sau la teatru pentru ceva timp, evitați produse de calitate scăzută care pot provoca o infecție intestinală", afirmă Yevgeny Komarovsky. - Plimbati, aerul si umeziti mai mult aerul in gradinita. Asta va fi de ajuns!

  Același antibiotic nu va funcționa a doua oară.

  Se întâmplă că boala reapare, iar părinții nu îl sună pe medic - spun ei, că au deja un regim de tratament gata. Dar aceasta este o greșeală care poate avea consecințe grave. În primul rând, riscul de alergie la un medicament deja utilizat crește de mai multe ori. În al doilea rând, există posibilitatea ca bacteriile care au supraviețuit cursului anterior să rămână în corpul copilului. Prin urmare, trebuie să prescrieți medicamentul altui grup.

  Pot crește doza de antibiotic în ziua a 3-a?

  Consultarea unui medic generalist

  În a 10-a zi de boală SRAS, medicul a prescris levofloxacina la o doză de 500 de ori pe zi. Am cântărit 45 kg și este scris în instrucțiuni să iau 1 comprimat pe zi. primele două zile am luat de 2 ori pe zi pentru 250. imediat a devenit mai ușoară. în a treia zi sa înrăutățit. Este posibil să crească doza la 1000 pe zi sau este inutilă? Vârsta pacientului: 35 de ani

  Pot crește doza de antibiotic în ziua a 3-a? - consultarea medicală pe această temă

  Bună, Tatiana. Schimbarea dozei de droguri pe tine însuți nu ar trebui să fie. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o întâlnire, el va evalua starea dumneavoastră și, dacă este necesar, ajustați doza sau înlocuiți medicamentul cu altul dintr-un alt grup.

  Bine ai venit! Vă rog să-mi spuneți meciprim nominalizat pe 1 file. pe zi 1 lună sau i-am spus să-l corectez eu începând de la 1/4 și dacă nu ajută, atunci o dată în 3 zile adăugați 1/4 tab. până ajung la cel care mă convine, apoi în același fel, o dată la fiecare 3 zile, o să-l iau din nou la 1/4 și să dureze o lună. Am baut in prima zi 1 filă pe zi, apoi jumătate (1/2) dacă pot continua să iau aceeași doză. Și dacă nu-mi face rău sănătatea. Numit din cauza durerilor de cap simptomatice, a sindromului astenic

  Consultarea este disponibilă non-stop. Asistența medicală urgentă este un răspuns rapid.

  Este important să ne cunoaștem opinia. Lăsați-ne feedback despre serviciul nostru

  Frecvența antibioticelor

  Foarte des, după ce a determinat cauza bolii pacientului, medicul îi poate prescrie să ia antibiotice. Aceste medicamente trebuie utilizate strict conform recomandărilor medicale, altfel procesul de tratament este puțin probabil să fie eficient. Este necesar să se respecte anumite reguli care determină cât de des puteți lua antibiotice și doza de medicamente, luând în considerare și alte caracteristici.

  Durata tratamentului

  De regulă, durata cursului de tratament prescris de medic este de la 7 la 10 zile. Uneori, atunci când se utilizează un număr de preparate speciale, perioada de administrare nu poate depăși 6 zile. Cu toate acestea, indiferent de data stabilită, trebuie respectată foarte strict. În timp ce unii pacienți, imediat după debutul îmbunătățirii stării lor de sănătate, reduc independent doza de antibiotic și chiar opresc complet să-l iau. Astfel de acțiuni pot conduce la consecințe nedorite:

  • organismul care nu a scăpat complet de infecție continuă să sufere;
  • apar complicații;
  • și, cel mai rău, bacteriile devin rezistente la medicament.

  Unele antibiotice au un efect de lungă durată, datorită căruia pot fi luate pe parcursul a 3 zile. Printre ei este sumamed, folosit ca un remediu pentru angina pectorala. Cu toate acestea, există o altă opțiune atunci când perioada de administrare a medicamentului nu depășește 3 zile - de exemplu, dacă nu este în măsură să facă față bacteriilor în această perioadă și bunăstarea pacientului nu se îmbunătățește. În acest caz, un alt antibiotic este prescris de medicul curant.

  Frecvența admiterii

  Răspunzând la întrebarea cât de des puteți bea antibiotice, este de remarcat faptul că fiecare dintre ele are frecvența de aport propriu. Uneori este o singură dată pe zi, în timp ce unele medicamente pot fi luate de mai multe ori mai des. Frecvența depinde de timpul în care medicamentul există în organism și are un efect pozitiv asupra acestuia. De exemplu, se prescrie de trei ori o doză dacă antibioticul este eficace timp de 8 ore, după care este eliminat prin ficat sau rinichi. Apropo, doar un astfel de decalaj de opt ore ar trebui să fie între utilizarea medicamentelor.

  Dacă pacientul, din anumite motive, nu a avut timp să ia un antibiotic, de exemplu, înainte de micul dejun și timpul se îndreaptă deja spre cină, doza nu trebuie dublată. Într-adevăr, în acest caz, efectul medicamentului nu se va dubla - doar organismul va primi o parte crescută a medicamentului și nu poate face față unei astfel de cantități. Datorită efectelor toxice ale antibioticelor, bacteriile pot muri, dar pot fi afectate diferite organe interne, iar sănătatea se va deteriora. Mai mult, după o perioadă de timp, boala se va retrage, iar efectele secundare ale depășirii dozei vor fi tratate mult timp.

  Consecința neplăcută a scăderii dozei (dacă pacientul a decis, de exemplu, să renunțe complet la medicație) este totuși aceeași creștere a rezistenței infecției la medicament, care apare chiar dacă durata tratamentului este încălcată. Și cu bacteriile care sunt imune la medicament, va fi mult mai greu de manevrat. Prin urmare, respectarea calendarului antibioticelor este foarte importantă și nu este necesară încălcarea acestora pentru pacienții care doresc să devină rapid sănătoși.

  Alte caracteristici ale tratamentului cu antibiotice

  Adesea, medicamentul este prescris, legând-l nu doar într-un anumit moment, ci și alimente. Unele antibiotice ar trebui să fie luate numai înainte de mese, altele după ea, și încă altele în mod absolut în orice moment. Acest lucru se datorează faptului că unele medicamente sunt capabile să se lege de alimente, în timp ce altele nu sunt. Unele antibiotice administrate pe stomacul gol pot provoca leziuni ale mucoasei gastrice. Dacă sunt consumate după mese, nu va exista nici un rău organismului.

  Indiferent de aportul alimentar, este permisă utilizarea anumitor tipuri de macrolide (cum ar fi josamicina, spiramicina și claritromicina) și cefalosporinele. Pe stomacul gol (aproximativ o oră înainte de micul dejun sau masa de prânz și nu mai devreme de 2 ore după masă), luați ampicilină și cele ale macrolidelor care nu sunt enumerate mai sus. Diferite tipuri de suspensii și comprimate de cefuroximă sunt de dorit să fie utilizate împreună cu alimentele - astfel absorbția acestora va fi aproape o sută la sută.

  Pe lângă conformitatea cu frecvența și legarea la aportul alimentar, pacientul ar trebui să știe despre antibiotice, cum să le ia corect, având în vedere contraindicațiile și efectele secundare. Și este necesar de la el:

  • să nu ia împreună cu medicamentele anumite tipuri de produse indicate în instrucțiuni (de exemplu, pentru furazolidonă, acestea sunt brânza, vinul, berea, fasolea și carnea afumată);
  • în orice caz, nu luați alcool, ceea ce este contraindicat la toți pacienții al căror tratament include antibiotice. Mai mult, dacă beți alcool cu ​​izoniazid, metronidazol, furazolidon și eritromicină, consecințele asupra organismului vor fi deosebit de grave;
  • evitați conservanții și încercați să includeți mai multă lumină și alimente sănătoase în meniu.

  Recuperarea de la antibiotice

  Orice curs de antibiotice necesită o perioadă de recuperare, în timpul căreia nu trebuie luată nu numai același medicament sau alte medicamente similare, ci se recomandă:

  • urmați o anumită dietă, în care nu ar trebui să existe alimente prajite, picante și sărate, precum și creșterea frecvenței consumului de până la 5 ori pe zi (respectiv reducerea porțiunilor);
  • utilizarea pentru restabilirea preparatelor enzimatice cum ar fi Hermital, micrazyme, Creon timp de 10-14 zile;
  • ia substanțe numite probiotice pentru a restabili disbioza intestinală. Acestea includ Bifiform (2 pg pe zi timp de 10 zile), Linnex (3 pct. Pe zi, aproximativ 7 zile) sau Acipol (3-4 p. Pe zi, până la 2 săptămâni);
  • suferă un curs de recuperare de două sau trei săptămâni cu hepatoprotectori, eritromicină, tetraciclină, sulfonamide, rifampicină și alte medicamente similare;
  • evitați hipotermia.

  Folosind toate aceste recomandări, pacientul se poate recupera mult mai repede decât să nu-i acorde atenție. Și va contribui, de asemenea, la evitarea efectelor secundare asociate cu această infecție și chiar și mai rapidă revenire la normal în cazul reapariției aceleiași boli.

  Cum să întrerupeți administrarea corectă și bruscă a antibioticelor

  Pentru un motiv sau altul, este posibil ca fiecare persoană să nu mai ia antibiotice cât mai curând posibil, fără a afecta sănătatea. În general, acest lucru ar trebui evitat prin toate mijloacele, dar dacă situația este critică, de exemplu, medicamentul are efecte secundare, atunci există o cale de ieșire. Și știu cum și cum să vă ajute, așa că voi împărtăși sfaturi practice despre izbavitsya.ru.

  Pot să renunț brusc la administrarea antibioticelor

  Toți doctorii sunt de acord asupra unui singur lucru - în nici un caz nu trebuie să întrerupeți brusc un tratament dacă cursul nu este finalizat până la capăt. Acest lucru poate cauza obișnuința virusului și poate aduce boala într-o formă deja cronică. Prin urmare, înainte de a prescrie un anumit medicament, este necesar să se facă în mod corespunzător un test detaliat de sânge și o cultură bacteriologică.

  Durata minimă a tratamentului este de 3-5 zile, în funcție de comprimatele specifice. Dacă acest termen nu a expirat, nu se recomandă oprirea acestuia. În cel mai extrem caz, puteți înlocui drogul pe de altă parte, dar mai eficient.

  Cum să întrerupeți tratamentul este sigur pentru sănătate

  Permiteți-mi să vă reamintesc că, conform tuturor regulilor, acest lucru se poate face nu mai devreme de 3-5 zile de la începerea tratamentului, în funcție de durata acestuia. De obicei, este de aproximativ 7-10 zile. Dacă medicamentul prescris nu este adecvat, este permisă reducerea dozei cu 30-50%. Dacă orice reacție adversă este detectată de un medic, este selectat un alt antibiotic.

  Înainte de a opri consumul de pilule, din experiența mea, va avea dreptate:

  • Dați sânge și urină. Este necesar să se evalueze dacă există inflamație în organism, pentru a determina nivelul hemoglobinei și a soiei, numărul de celule albe din sânge și celulele roșii din sânge, culoarea sângelui, prezența proteinelor în urină. Acest lucru se poate face deja timp de 5-7 zile de tratament.
  • Să predați bakposev dintr-un nas și un faringel. Este relevant pentru dureri de gât și amigdalită, bronșită, gripa și alte boli virale de ORL. De asemenea, este foarte important să aflați despre sensibilitatea bacteriilor la antibioticul luat.
  • Asigurați-vă eficiența tratamentului. Medicul ar trebui să examineze gâtul și cavitatea bucală, dacă vorbim de boli otolaringiene.

  Ce trebuie să faceți după ce nu mai luați antibiotice

  La sfârșitul tratamentului, este foarte important să se efectueze un studiu cuprinzător, din nou, pentru a trece un test de sânge și de preferință, de asemenea, fecale cu urină. În cazul în care gâtul a fost tratat, atunci aș sfătui în plus pentru a face un ultrasunete. Cu toate rezultatele trebuie să contactați cu siguranță medicul pentru evaluarea lor, deoarece decizia de a opri administrarea antibioticelor trebuie luată numai de către el.

  După terminarea cursului, după cum arată practica mea, va fi utilă:

  • Consumați complexe vitamin-minerale. Acestea trebuie să conțină acizi de fier, ascorbic și folic, alfa-tocoferol (E) și multe altele. Cu ajutorul lor, va fi posibil să crească nivelul de imunitate, care, atunci când iau antibiotice, aproape întotdeauna scade.
  • Includeți probiotice în meniu. Acestea vor permite refacerea bruscă a microflorei bacteriene din intestin, care este inevitabil perturbată de tratament. Prin urmare, vă sfătuiesc să utilizați diferite yogurturi și baruri de băut cu probiotice sau să le luați sub formă de pilule.
  • Începeți temperamentul. În fiecare dimineață, se toarnă într-o găleată de apă, mai întâi la temperatura camerei și apoi complet rece.
  • Respirați mai mult aer curat. Foarte utile plimbări în seara de lângă pădure sau în zonele de parc, departe de traseele mari. Este la fel de important să ventilați camera pe timp de noapte, chiar și în timpul iernii. În plus, vă sfătuiesc să nu uitați să faceți o curățare umedă cel puțin o dată la fiecare 2-3 zile.
  Top