Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Rece în timpul sarcinii decât pentru a trata o răceală
2 Laringită
Rinichi rece: ce este acest concept, simptome concomitente, tratament prin diferite metode
3 Laringită
Expectorant pentru bronșită
Image
Principal // Rinită

Pot să mă descurc cu o durere în gât?


Această situație este cunoscută de mulți: gâtul doare sau doar gâlcește, dar vă simțiți bine, sunteți plini de energie și mâine sau chiar astăzi aveți o altă sesiune de antrenament. Ar trebui să mă duc la sală cu astfel de senzații? Vă dăunează și este periculos pentru ceilalți? Să ne dăm seama.

Ce înseamnă disconfortul în gât?

Disconfort în gât - furnicături, durere, durere - acestea sunt aproape întotdeauna semne ale unui proces inflamator. La majoritatea adulților, inflamațiile din gât pot să apară destul de ușor și să nu cauzeze o deteriorare vizibilă a sănătății. Din acest motiv, mulți nu consideră aceste simptome suficient de grave și continuă să ducă o viață normală cu ei.

Între timp, durerile de gât, deși destul de ușoare, în majoritatea cazurilor sunt asociate cu astfel de boli:

ARVI - viruși banali, care de multe ori nu cauzează simptome, duc uneori la dureri în gât și, în unele cazuri, pun victima în pat timp de câteva zile. Toți sunt foarte contagioși.

Angina cauzată de infecția cu streptococi. Fluxul uscat este cel mai caracteristic al anginei catarrale. Puteți citi detaliat aici: http://antiangina.ru/angina/vidy-anginy/kataralnaya-angina.html

Leziunile fungice ale gâtului (acestea apar adesea atunci când se utilizează antibiotice sau se așează pe diete foarte stricte).

Mai mult, în aproximativ 90% din cazuri, durerile de gât sunt asociate cu ARVI, 8-9% dintre cazuri sunt asociate cu angina și foarte rar sunt cauzate de ciuperci sau alte boli mai rare. Dar toate acestea necesită limitarea efortului fizic și recuperarea normală a corpului.

Și acum principalul lucru: atât SARS cât și catarrhal în gât sunt foarte contagioase. Asta este, fiind cu ei în locuri aglomerate este neetic - astfel încât pacientul devine un agresiv agresiv al infecției.

Ar trebui să mă duc la sala de gimnastică?

Concluzionăm: cu o durere în gât, aproape că niciodată nu trebuie să mergi la sală. Cel puțin, deoarece vizitarea sălii va duce la infectarea multor oameni cu care veți comunica acolo.

În plus, un antrenament bun, cu aspect complet, va duce la o slăbire a corpului în lupta împotriva infecțiilor și la o exacerbare a bolii. În același timp, dacă în acest moment ai doar o odihnă, după 1-2 zile vei uita de boală și vei putea reveni la procesul de antrenament.

Nu uitați, de asemenea, că, dacă SARS este suficient doar pentru a îndura, atunci o durere în gât, chiar dacă este foarte ușoară, necesită tratament. De obicei este ușor de determinat că este ea - o răceală care apare cu infecții virale respiratorii acute și fără dureri în gât cu angina. Prin urmare, dacă aveți o durere în gât, dar nasul nu curge, merită să mergeți la medic, astfel încât după câteva luni să nu devină dureros în mod obișnuit în zona mușchiului cardiac afectat de streptococ. Gâtul dureros dă cele mai periculoase complicații ale inimii.

Și în sfârșit: să te odihnești cu o durere în gât nu înseamnă să stai acasă pe canapea. Va fi mai bine să vă îmbrăcați cu căldură și să faceți o plimbare în natură în aerul proaspăt. Acest lucru vă va ridica spiritele și vă va ajuta să nu vă relaxați complet și veți contribui la ușurarea rapidă a durerii din gât.

Cu o răceală, este posibil să jucați sport? Recomandări pentru febră, durere în gât și tuse pentru exerciții fizice

Odată cu apariția vremii reci și a perioadei în afara sezonului, o mulțime de oameni se confruntă cu răceli. Astfel de boli sunt, în esență, tulburatoare, dar sunt o contraindicație pentru jocul sportiv?

Instruirea în timpul ARVI

Se pare că beneficiile sportului pentru sănătate absolut fără îndoială. Prin urmare, mulți oameni care se angajează în mod regulat în activitate fizică, chiar și în timpul bolii, nu se grăbesc să-i abandoneze. Cu toate acestea, majoritatea antrenorilor și medicilor sunt încrezători că răspunsul la întrebarea dacă este posibil să se joace sport cu o răceală este negativ. Malaise și activitatea fizică nu sunt foarte compatibile. Prin urmare, înainte de a merge la antrenament nesănătoase, este mai bine să gândești cu atenție.

Cursuri de fitness dacă aveți o durere în gât

S-ar părea că o ușoară durere în gât nu este o stare de sănătate prea deranjată. Cu toate acestea, studiile arată că orice frig (chiar necomplicat) încetinește procesele anabolice și declanșează producerea unui hormon catabolic sub numele de cortizol. Această substanță poate distruge mușchii. Activitățile sportive încurajează numai procesele catabolice, care, pe fundalul unui metabolism lent, reduc efectul antrenamentului la zero și încalcă integritatea țesutului muscular.

Gâtul dureros apare de obicei în stadiul inițial al ARVI, cu cât este mai aproape de recuperare - cu atât mai puțin severitatea acestui simptom. Prin urmare, cu o astfel de încălcare a claselor de bine în sala de sport este mai bine să amâne până mai târziu.

Merită să mergeți în hol cu ​​o frig sau nu?

Uneori, un nas curbat este aproape singurul simptom al unei raceli. De asemenea, un astfel de semn poate fi observat în etapa finală de recuperare, când toate organele și sistemele se reîntorc treptat la normal. Dar poate un nas curbat sa previna sportul? Există mai multe teorii interesante despre acest lucru:

 • Mulți sportivi experimentați susțin că activitatea fizică poate elimina simptomele congestiei nazale, deoarece sângele accelerează în sport. Acest efect are loc, mai ales când se practică în aer liber. Dar este destul de scurtă, la scurt timp după terminarea orelor de învățare se întoarce congestia, iar pe fondul oboselii generale se poate simți și mai pronunțată.
 • În rețea puteți găsi și teoria despre "regula de deasupra gâtului", care afirmă că, odată cu concentrarea simptomelor de stare de rău doar în zona gâtului și a nasului, este foarte posibil să continuăm să ne implicăm în cultura fizică. Dar o astfel de încredere a fost distrusă complet de oamenii de știință din lume. Corpul uman este un mecanism holistic și toate organele și sistemele sale sunt strâns legate între ele. Nu puteți trata separat gâtul și nasul.
 • Unii medici avertizează că, în cazul bolilor ENT, microorganismele patogene sunt blocate de ganglioni limfatici, iar activitatea fizică activează fluxul limfatic și poate determina răspândirea lor în organism.

Medicii nu permit formarea prea intensă atunci când nasul curgător are o natură non-infecțioasă sau este reziduală și nu afectează deloc bunăstarea.

Sportul nu va ajuta să scăpați de frig în curând. Și dacă vă plimbați într-o cameră cu praf sau înotați în piscină, o răceală se poate face și mai rău.

Gimnastică și tuse

Tusea este o altă condiție în care merge la sala de sport este mai bine amânată până mai târziu. În timpul antrenamentului, o persoană este forțată să facă frecvent mișcări profunde de respirație prin gură, ceea ce poate exacerba problema tusei și poate contribui la răspândirea infecției. Medicii avertizează că exercitarea într-un scaun balansoar sau o instruire intensivă pe mașinile cardiovasculare atunci când tuse crește șansele de complicații. Ca rezultat, chiar tusea minora este plină de dezvoltarea bronșitei sau a pneumoniei.

Riscul de complicații crește de mai multe ori în timpul antrenamentelor în camere închise și cu o mulțime de oameni.

Este permisă pregătirea cu temperatură?

Temperatura este un simptom grav. În primul rând, această manifestare a indispoziției indică faza activă a bolii și, în al doilea rând, indică faptul că organismul se luptă în mod activ împotriva bolii.

Formarea la o temperatură este strict contraindicată, chiar dacă deteriorarea sănătății nu este prea pronunțată. Această recomandare este explicată foarte simplu:

 • La temperatură, corpul își petrece toată puterea pentru a lupta împotriva infecției și orice activitate fizică o va slăbi și va reduce rezistența. Ca urmare, boala se poate răspândi mai mult decât ar putea.
 • Creșterea temperaturii afectează imediat activitatea inimii. Un antrenament accelerează chiar mai mult bătăile inimii. Și acest lucru este periculos: puteți să vă confruntați cu aritmia, suprasolicitarea miocardică și inflamația (miocardita).
 • Atunci când temperatura este de dorit pentru a se conforma cu modul de repaus în pat sau semi-pat. Dacă purtați boala pe picioare, puteți confrunta cu complicații periculoase în rinichi, articulații și alte organe și sisteme.

Chiar dacă viața este supusă unei discipline stricte și fierului va fi, în timpul fazei active a bolii, este mai bine să vă dați puțin și să vă culcați. Acest lucru vă va ajuta să vă recuperați rapid și să evitați complicațiile.

Când să vă întoarceți la efort fizic?

Este posibil să reveniți din nou la sport după o frig, numai după o recuperare finală. Ar trebui să urmeze câteva reguli simple:

 • Faceți doar jumătate din muncă, reducând durata antrenamentului.
 • Cu o bună stare de sănătate sau chiar cu îmbunătățirea acesteia, puteți mări ușor încărcătura.
 • Dacă vă simțiți rău, ar trebui să refuzați să continuați antrenamentul și să vă odihniți.
 • Trecerea la un ritm redus ar trebui să fie de cel puțin o săptămână după boală.

Medicii și antrenorii sunt siguri că nu există o definiție exactă a cât de mult ar trebui să renunți la educația fizică după o boală. Acest timp pentru fiecare persoană este determinat individual, în funcție de starea de sănătate.

myLor

Tratamentul la rece și gripa

 • acasă
 • Totul
 • Instruirea pentru dureri în gât

Bolile catarale

Este posibil să se răcească de frig?

O raceala, raceala sau gripa (cauzata de virusul gripei) este o inflamatie acuta infectioasa a tractului respirator superior. Simptomele bolii sunt strănut, nas înfundat (rinită), durere în gât (laringită), dificultăți la înghițire și durere în gât (faringită, amigdalită), tuse cu seroasă, apoi cu spută purulentă (traheită, bronșită), dureri musculare, febră și agravare condiție generală. Numele stării de boală "răceală comună" a apărut din ideile acceptate anterior că cauza bolii este hipotermie. Cel mai adesea, boala este cauzată de viruși (virusul Rino, adenovirus și parainfluenza), care sunt alocate pacienților atunci când strănut sau tuse ca un "aerosol".

Antibiotice pentru tratarea frigului

Antibiotice pentru tratarea răcelilor

Sport cu frig

Pot să mă antrenez pentru frig?

Un studiu recent realizat sub auspiciile Colegiului American de Medicină Sportivă a arătat că jocul sportiv cu simptome ușoare la temperatură scăzută, într-un ritm moderat, nu dăunează sănătății. În timp ce antrenamentele de greutate (culturismul sau creșterea înălțimii) au înrăutățit ratele de recuperare. Este general recunoscut faptul că sportul poate reduce riscul unei răceli, dar până în prezent nu a fost clar cunoscut modul în care sportul și frigul sunt combinate în același timp. În orice caz, majoritatea doctorilor au fost de acord că jocul sportiv poate înrăutăți cursul unei răceli, chiar și cu sănătate bună și simptome slabe.

De regulă, o răceală captează fiecare persoană în medie de 2-5 ori pe an, iar în timp poate atinge 1-2 sau chiar trei săptămâni până la recuperarea completă. Acest lucru arată că, chiar și răceliile minore pot împiedica în mod serios progresul în culturism și alte sporturi.

În timpul studiului, sub conducerea profesorului și MD Thomas G. Weidner de la Universitatea Americană din Indiana, au fost testate aproximativ 50 de voluntari, lista cărora au fost făcute de voluntari, au fost injectați cu ser infectat și au fost observate timp de 10 zile consecutive. Jumătate dintre aceștia nu au efectuat exerciții fizice de-a lungul întregii boli, alții au continuat să se antreneze activ.

Primul grup a fost supus accentului zilnic, cum ar fi alergarea și exercițiile pe simulatoare. La finalizarea studiului, cercetatorii au descoperit ca ambele grupuri au avut rate similare de recuperare, din care se poate concluziona ca exercitiile moderate nu afecteaza procesul de vindecare, severitatea simptomelor sau dezvoltarea complicatiilor. Este important de observat că subiecții de test care au suferit antrenamente de mare intensitate (care sunt, de fapt, echivalenți cu antrenamentul obișnuit de culturism) au avut cei mai rău indicatori de recuperare.

În acest studiu, a fost utilizată o tulpină ușoară a virusului comun rece, care aproape că nu provoacă niciodată complicații de sănătate. Cu toate acestea, în viața normală, o persoană este expusă la o varietate de viruși care pot afecta țesutul pulmonar, bronhiile și, cel mai important, sistemul cardiovascular și mușchii.

De exemplu, uneori, gripa este aproape imposibil de distins de infecțiile ușoare respiratorii virale. Dacă vă exercitați în momentul în care vă îmbolnăviți de gripă, chiar și cu o stare bună de sănătate și absența aproape completă a simptomelor reci, riscați complicații grave ale inimii, deoarece virusul gripal provoacă inflamația miocardică. Exercitiul duce la supraincarcare miocardica si poate provoca complicatii ireversibile!

Orice boală rece (chiar ușoară) duce la suprimarea proceselor anabolice în mușchi și activează secreția hormonului catabolic cortizol, care distruge mușchii. Activitatea fizică exacerbează procesele catabolice și, în prezența unui anabolism întârziat, nu veți obține un efect pozitiv din formarea de forță și, dimpotrivă, antrenamentul vă va distruge mușchii.

Evident, frigul și sportul sunt incompatibile. Nu veți obține rezultate pozitive de la antrenament la înălțimea bolii. Nu exersați dacă aveți o răceală până când toate simptomele bolii dispar și nu vă simțiți bine. Dacă boala este severă, este necesar să se abțină de la instruire timp de 3-4 zile suplimentare, până la recuperarea completă, pentru a evita complicațiile și distrugerea musculară.

6 greșeli majore în tratarea răceliilor

Măsuri care vizează cauza și patogeneza bolii:

 • Chiar și în absența poftei de mâncare, nu lăsați o pauză rece să vă dieta zilnic. Trebuie să vă păstrați și să vă forțați să mâncați ca de obicei, poate fi de cel puțin 6-7 mese pe zi. Alimentele susțin imunitatea și nu-i permit să renunțe la viruși, de obicei durează 1-2 săptămâni pentru a restabili organismul, în cazul în care dieta nu este ruptă, vă puteți recupera complet în 2-3 zile.
 • Bea mai multe lichide - până la 3 litri pe zi. Sa dovedit că consumul de apă din abundență accelerează recuperarea.
 • Consumati ceapa cruda si usturoiul. Aceste plante conțin producție volatilă, care distruge elementele cauzatoare de boli. Deși se crede că ceapa și phytoncidele de usturoi nu sunt de folos în practică. De asemenea, acționează pe mucoasă enervant, provocând secreție abundentă de mucus, lacrimi, care ajută la eliminarea eficientă a virușilor și a bacteriilor din cavitatea nazală.
 • Luați vitamina C la o doză de 1000 - 2000 mg pe zi. Luați vitamine complexe.
 • Pentru distrugerea aproape tuturor virusurilor respiratorii foarte eficiente Cycloferon de droguri (are un cost ridicat). Preparatele de Arbidol, Lavomax și Amiksin au o eficacitate dubioasă (proprietățile medicamentoase ale medicamentului nu au fost dovedite, sunt utilizate numai în țările CSI). Anaferonul de droguri - așa cum au arătat studiile - este, în general, ineficient (remediu homeopat).
 • Clătiți gâtul cu rotokan (low cost) - mușețel, extract de calendula și șarpe. Tinctura curata mucoasa si suprima inflamatia.
 • Dacă tusea este pronunțată, luați expectorant - ACC sau Ambrobene (Ambroxol). Libexin a fost utilizat cu succes pentru a elimina tusea puternică.
 • Activitatea fizică și sportul pentru răceli (în special în faza activă a bolii) nu sunt de dorit.
 • Nu uitați să aerisiți sistematic spațiul de locuit.
 • Puteți cumpăra o lampă UV (folositoare pentru viitor) și lăsați-o pe ea timp de câteva ore, îndepărtându-vă orice protector de pe suprafață, nu ar trebui să dramatizați chiar dacă există copii acasă, așa că vom continua câteva zile.

Măsuri destinate eliminării simptomelor (nu accelerați recuperarea):

 • Medicamente antipiretice (remediu complex TheraFlu se recomandă în mod special ca agent simptomatic). Cu toate acestea, trebuie înțeles că, în primul rând, temperatura trebuie redusă nu dacă este ridicată, ci dacă este ridicată peste o anumită limită, care poate fi numită temperatura de 38 de grade. În fiecare caz, trebuie să vă concentrați asupra capacității corpului de a tolera această temperatură, precum și asupra prezenței altor probleme de sănătate (de exemplu, probleme cardiace, neurologie). Cu cât este mai mare temperatura, cu atât este mai ușor pentru organism să lupte împotriva infecției, dar cu atât mai mare este riscul altor probleme. Rezolvarea acestei probleme este cel mai bine lasata medicului. De asemenea, trebuie remarcat faptul că majoritatea medicamentelor antipiretice la modă publicate pe televiziune se bazează pe medicamentele penicilino-paracetamol și ibuprofen.
 • Lollipopii pentru a suprima tusea și ameliorarea durerii (Travisil, etc.)
 • Dacă tusea este pronunțată, utilizați Libexin (strict conform indicațiilor), siropuri Glycodin sau Tussin +.
 • Spray-uri pentru a elimina senzația de durere în gât și iritație în nas - Kameton.
 • Vasoconstrictor picături (naftizin, act mai scump în mod similar, dar pot acoperi mai eficient suprafața mucoasei) cu congestie nazală.
 • Tsinepar (pastilele) este cel mai rapid medicament care vă ajută să eliminați imediat un simptom (instantaneu vă permite să uitați complet de frig pentru un timp) și, eventual, să acceleiți recuperarea.

Un nou studiu publicat în 2017 arată că vitamina C și echinacea nu reduc frigul comun. Cu toate acestea, o nouă meta-analiză sugerează că comprimatele de zinc sunt mai eficiente. În cea de-a 5-a zi, 70% dintre persoanele care au luat zinc au recuperat de la frig, comparativ cu 27% dintre persoanele care au primit placebo. Autorii cred ca zincul va tripla aproximativ rata de recuperare.

Sursa: "Farmacologie vizuală".
Postat de: X. Lyulman. Trans. cu el. Ed: M.: Mir, 2008

Tratamentul etiotrop cu medicamente antivirale nu este încă posibil. Simptomele reci dispar de la sine. Utilizarea drogurilor este opțională. Tratamentul prescris, de obicei, vizează atenuarea simptomelor.

Rasă nas Formarea secrețiilor poate fi redusă de anticholinergici, totuși, alte acțiuni asemănătoare atropinei acestor agenți ar trebui ținute în minte. În prezent, efectul anticolinergic al medicamentelor H1-antihistaminice (fac parte din multe remedii reci). La nivel local (picături nazale), se utilizează a-adrenomimetice, provocând vasoconstricție și, prin urmare, o scădere a umflăturii mucoasei nazale (respirația nazală este restaurată), precum și o slăbire a formării secrețiilor. În cazul utilizării regulate pe termen lung a mimetidelor a-adrenergice, există riscul de deteriorare a mucoasei nazale ("hipertrofia mucoasei").

Tratamentul răcelilor ">

Tratamentul răcelilor

Dificultate la înghițire, durere în gât. Pastilele care conțin anestezice locale (lidocaină, benzocaină, tetracaină) slăbesc simptomele pentru o perioadă scurtă de timp, dar pot provoca reacții alergice.

Tusea. Slăbirea tusei datorată unei scăderi a reflexului tusei este recomandată numai atunci când o tuse neproductivă (tuse uscată). Codeina și noscapina slăbesc tusea acționând asupra sistemului nervos central, reducând reflexul tusei. Clobutinolul are un mecanism de acțiune diferit, dar și incomplet, diferit de cel al medicamentelor opioide. Dovezi convingătoare despre eficacitatea remediilor la rece pentru răceli nu sunt disponibile.

Sputa dificilă. Agenții expectoranți îmbunătățesc separarea sputei datorită lichefierii: ele distrug componentele sputei (mucolitice, de exemplu N-acetilcisteina) sau cresc producția părții lichide a secreției (de exemplu, băutura caldă). Fezabilitatea prescrierii mucoliticelor pentru răceli este discutabilă, la fel ca abilitatea bromhexinei și ambroxolului de a schimba semnificativ consistența sputei. Acetilcisteina este prescrisă pentru fibroza chistică. Efectul clinic al N-acetilcisteinei asupra bronșitei obstructive cronice (dar nu rece) este arătat: frecvența exacerbărilor scade odată cu utilizarea constantă.

Temperatură ridicată Antipireticele (aspirina, paracetamolul) sunt indicate la temperaturi ridicate. O creștere a temperaturii este răspunsul natural al organismului la infecție; controlul temperaturii corpului este unul dintre indicatorii importanți ai evoluției bolii.

Durere la nivelul membrelor, dureri de cap. Antipireticele sunt de asemenea eficiente.

A se vedea, de asemenea: Cum se îmbunătățește și se consolidează sistemul imunitar (abordare științifică)

miocardita

Myocardita este o inflamație a miocardului, provocată de obicei de virusurile Coxsackie B. Manifestările clinice tipice includ oboseala, dureri în piept, dificultăți de respirație și, uneori, palpitații. Factorii de risc pentru moartea subita nu au fost stabiliți, dar din moment ce există un astfel de pericol, a 26-a Conferință Bethesda recomandă întreruperea activităților sportive competitive timp de aproximativ 6 luni. Atletului i se permite să concureze numai cu funcția și dimensiunea normală a inimii în funcție de ecocardiografie și în absența aritmiei în timpul monitorizării ECG Holter.

Mononucleoza infecțioasă este cauzată de virusul Epstein-Barr și se manifestă, de regulă, prin oboseală, durere în gât, ganglioni limfatici și amigdale palatine și splenomegalie. Activitatea fizică este de obicei limitată de la sine datorită slăbiciunii crescânde. Potrivit literaturii de specialitate, sportivii pot continua formarea fără contact, fără teama de efecte nocive, de îndată ce temperatura corpului revine la normal. Principalul lucru pe care medicii îl acordă în special atenției în timpul mononucleozei infecțioase este o extindere a splinei, deoarece ruptura sa este posibilă. Apare la 0,1 - 0,5% dintre pacienți, de obicei spontan. Probabilitatea este maximă în primele 3 săptămâni de boală - în timpul perioadei de infiltrare limfocitară abundentă, care întinde splinei și crește fragilitatea acesteia. Nu există recomandări clare cu privire la evaluarea dimensiunii splinei (și, prin urmare, a riscului de ruptură) - utilizând palparea sau ultrasunetele. S-a stabilit în mod credibil că palparea este de sensibilitate scăzută, totuși, problema admiterii la activitățile sportive este decisă doar în funcție de faptul că splina este palpabilă sau nu. Se crede că pieptul poate proteja în mod credibil chiar și o splină mărită, dar din nou nu există nici o dovadă, fie pentru, fie împotriva acestei ipoteze. Deși, potrivit literaturii de specialitate, au existat doar câteva decalaje asociate cu sportul, se recomandă prudență, în special în primele săptămâni de boală. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca, în cazul unei creșteri acute, activitățile sportive să fie abandonate cu totul, iar în cazul unei creșteri cronice, problema este abordată individual.

Virusul hepatitic poate să apară în moduri diferite - atât asimptomatice, cât și fulminante, cu un rezultat letal. Principalele manifestări sunt oboseala, mialgia, artralgia, anorexia și greața. Insuficiența hepatică întrerupe alimentarea normală a organismului în timpul exercițiilor fizice, contribuie la hipoglicemie și la modificările metabolismului lipidic. Deficiențele hormonale și coagulopatia sunt, de asemenea, posibile. Exercitarea poate afecta în mod semnificativ hemodinamica hepatică, ceea ce crește teoretic riscul complicațiilor. Conform recomandărilor, este necesar să se renunțe la încărcături grele și la concurență înainte de a se normaliza indicatorii biochimici ai funcției hepatice și dimensiunea ficatului, dar datele disponibile sugerează că sarcina moderată este cu siguranță permisă, având în vedere evaluarea clinică a stării atletului.

Infecția cu HIV este o boală cronică, variată în curs și în majoritatea cazurilor de ani de zile, care nu încalcă viața obișnuită a persoanelor infectate. Infecția cu HIV, de obicei, ia forma de transport, dar este posibilă o oboseală severă și alte tulburări. reducerea eficienței atât a bolii cât și a administrării medicamentelor antiretrovirale. Nu există dovezi că exercițiul este periculos; dimpotrivă, efortul moderat poate chiar să consolideze sistemul imunitar (pe lângă alte influențe somatice și mentale favorabile) și ar trebui încurajat. Problema activităților sportive viitoare este decisă individual, ținând seama de starea de sănătate a atletului, de sport și de probabilitatea de infectare.

În general, riscul transmiterii virusurilor HIV și hepatitei în majoritatea sporturilor este extrem de mic, deci aproape toți experții împărtășesc opinia conform căreia numai infecția nu este suficientă pentru a fi eliminată din competiție. Pe de altă parte, nu este clar cum să se facă față acelor sporturi în care riscul transmiterii virușilor este cu siguranță crescut: lupte, box și arte marțiale. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că secretul medical trebuie păstrat întotdeauna și luate precauții universale.

surse

O zi bună, tovarăși. Am scris acest articol care nu a fost încă recuperat în totalitate anul trecut, pentru că atunci eu însumi aveam gripa (am simțit toate simptomele de mai jos), acum un an întreg a trecut (deja 2014, heh) și mă actualizez pe blogul meu (adaug, Am adaugat informatii noi acelor articole pe care le-am dezvoltat in 2013), bine, si din moment ce tema de frig si culturism va fi pentru totdeauna relevanta pentru culturisti, cel mai logic lucru este sa incepeti cu ea =)

Familiar? Heh, eu cred că da și nu de zgomote. Deci, dacă o persoană obișnuită (neimplicată în sport) poate pur și simplu să ia concediu medical și să se blocheze pentru câteva zile de la locul de muncă / studiu etc. (ca să spunem așa, să se relaxeze, să se recupereze, să se recupereze), atunci pentru exerciții serioase (culturismul, forța de forță nu este importantă, nici un fel de sport de putere), frigul comun este o nenorocire gravă.

Faptul este că, făcând culturism (sau alte sporturi de rezistență), continuăm MODE. În mod regulat, ne pregătim (și nu trenăm la întâmplare, dar în funcție de necesități, pentru a atinge obiectivele dorite (rezultate), păstrăm în mod constant un DIARY OF TRAINING (pentru a monitoriza constant evoluția încărcăturii, pentru că, fără aceasta, creșterea musculară nu este posibilă în principiu), aderăm la dieta corectă în timpul zilei (nu mâncăm ceea ce dorim, dar ceea ce avem nevoie pentru a atinge obiectivele dorite, nu mâncăm 2-3 ori pe zi, ca oamenii obișnuiți, dar 6-8, ajungând la 12 mese pe zi în porțiuni fracționate...), noaptea în care nu intrăm cluburi cu normă întreagă și dormim într-un pat (recuperăm, câștigăm puterea) și, uneori, B-A-A-C ne trezim și ne simțim rău (toate simptomele de mai sus, slăbiciune, etc.), bine, și ce fac asta? => DA la ce, toate regulile vor fi înlăturate (tot ceea ce urmărim cu atenție acolo este distrus într-o clipă).

De ce se prăbușește - întrebi?

Ei bine, cum vă imaginați instrucțiuni complete cu temperatura corpului, rinită, durere în gât, slăbiciune, dureri musculare? Cum? Cum vă imaginați mesele complete (hrișcă, orez, proteine ​​animale, adică carne, pește, ouă etc.) atunci când sunteți atât de dracu 'încât nici măcar nu doriți să beți ceai... pentru că în cele mai multe cazuri când sunteți bolnav, Nu vreau să mănânc deloc.. Chiar dacă vrei să mănânci și să poți (ca și înainte), atunci nu vei putea să antrenezi cu aceste simptome 100%.. ca urmare, regimul se va prăbuși. => De regulă, starea de spirit scade (scade starea de spirit), indicatorii de putere scad (forța este pierdută), în unele cazuri, forma corpului se pierde (deși este în timpul unei pauze lungi, de obicei, pentru majoritatea, se pare că o clătită nu sa antrenat timp de o săptămână sau două, am devenit o erupție foarte uscată... bine, știi, toată lumea are astfel de gunoi)) haha, dar, în general, o boală pe termen lung (de 2-3-4 săptămâni) într-adevăr într-adevăr te poate arunca cu mult înapoi și va trebui să înceapă de la început, pentru că nu poți intra în sală de gimnastică după o boală și un tren ca înainte, în primul rând, este puțin probabil să reușiți și, în al doilea rând, nu va aduce beneficii (numai rău), va trebui să reveniți treptat la formular. Înțelegi? Ei bine, vom vorbi mai târziu despre asta.

De fapt, din acest motiv, toți sportivii încearcă să depună toate eforturile posibile pentru a evita diverse infecții / boli și așa mai departe. Cu toate acestea, nu trăim într-un incubator, ci în societate și cum nu am putea "pyzhilis" uneori se întâmplă să ridice un fel de infecție.. bine, înțelegi ce vreau să spun? Nimeni nu este imun față de acest...

Pot alerga când doare gâtul meu

Pot să mă duc la piscină dacă doare gâtul meu

Un nas curbat este o problemă pe care fiecare persoană care a răcit-o întâlnește în mod repetat. Congestia și secreția mucoasă din nas sunt cauzate de inflamația nazofaringelului.

Cuprins:

Alergenii sau agenții infecțioși (ciuperci, virusuri, bacterii) pot provoca hipersecreție a mucusului. Pot să merg la piscină cu frig? Unii oameni sunt siguri că vizitarea bazinului doar accelerează recuperarea, deoarece apa clorurată ajută la spălarea pasajelor nazale și dezinfectarea membranelor mucoase.

Dar este cu adevărat așa și care este motivul pentru vizitarea bazinului în perioada de dezvoltare acută a unei răceli? Ar trebui să se înțeleagă că rinita este un simptom care indică prezența infecției în organism, în special în tractul respirator superior. Descărcarea mucoasă din nas apare, de obicei, cu gripa sau cu frig.

Cauze și tipuri de rinită

Creșterea producției de secreții vâscoase ale mucoasei nazale, cunoscută în mod obișnuit ca mușchi în populația comună, indică dezvoltarea reacțiilor patologice în cavitatea nazală.

De regulă, ele sunt cauzate de inflamarea tractului respirator superior.

Alergeni sau agenți patogeni, cum ar fi rinovirusuri, streptococi, coronavirusuri, enterovirusuri, bastoane Pfeiffer etc., pot provoca inflamarea căilor respiratorii.

Răceala comună este cea mai frecventă cauză a răcelii comune cauzate de virușii patogeni. Infecția are un efect distructiv asupra stării țesuturilor moi din nazofaringe, provocând iritații și inflamații ale stratului epitelial superior al membranei mucoase.

În legătură cu creșterea concentrației în focare a inflamației toxinelor, organismul începe să producă o cantitate mare de pirogenuri - substanțe care stimulează o creștere a temperaturii.

De aceea, pacienții cu răceli au simptome neplăcute cum ar fi febra, oboseala, lipsa apetitului, dureri de cap, somnolență, greață etc.

Cauza rinitei nu este întotdeauna o infecție sau o alergie. La adulți și copii, așa-numita rinită vasomotorie (neurogenă) este adesea diagnosticată. Aspectul său se datorează în mare parte circulației sanguine afectate în nazofaringe, dilatării vaselor de sânge și sintezei intense a secreției vâscoase de către celulele gobletale, care se află în mucoasă.

Potrivit majorității experților, cu vasomotor și unele tipuri de rinită alergică, puteți vizita în continuare piscina. Dar despre rinita infecțioasă, opiniile medicilor sunt împărțite. Unii cred că exercițiile moderate vor ajuta să facă față bolii, în timp ce alții susțin că intensificarea circulației sângelui va accelera răspândirea infecției în organism.

Cold Pool - Pro

Unii medici nu văd nevoia urgentă de a impune interdicția de a vizita piscina, în cazul în care curge nas continuă fără o creștere a temperaturii corpului.

Pentru ca un iaz închis să nu devină un teren de creștere pentru infecție, trebuie adăugat clor, care dezinfectează apa și distruge agenții patogeni.

Cu alte cuvinte, scufundarea în apă clorinată ajută chiar la spălarea sinusurilor nazale și curățarea mucoasei de infecție.

Atunci când specialiștii în rinita vasomotorie recomandă să vizitați piscinele. Activitatea fizică suficientă stimulează circulația sângelui, datorită căruia țesutul nazofaringian trofic se normalizează. Conform observațiilor practice, persoanele cu rinită vasomotorie, care joacă în mod regulat sport, se confruntă cu problema în 2-3 săptămâni.

În plus, încărcăturile intense stimulează imunitatea nespecifică și astfel sporesc rezistența organismului la infecții. Acesta este motivul pentru care oamenii care sunt implicați în mod constant în sport, suferă de răceli nu mai mult de 2-3 ori pe an.

Cold Pool - Contra Argumente

Aflate pe partea cealaltă a baricadelor, medicii de la ORL recomandă insistent să nu viziteze piscinele pentru orice tip de rinită.

Faptul este că înotul este un element distinct al cheltuielilor de energie prețioasă pe care organismul trebuie să le combată.

În plus, în inflamația acută a nazofaringianului, apa clorinată agravează numai starea mucoasei, provocând iritații severe și umflarea pasajelor nazale.

Expunerea prelungită la apă poate provoca hipotermie locală a tractului respirator superior și, astfel, poate contribui la răspândirea infecției. În plus, prin intensificarea circulației sanguine, agenții patogeni se răspândesc cu fluxul sanguin mai rapid în organism, ceea ce duce ulterior la complicații.

Nu trebuie să uităm că frigul - o boală contagioasă care este transmisă prin picături de aer.

Relația mai mult sau mai puțin apropiată și conversația cu purtătorul infecției pot determina apariția bolilor respiratorii la alți vizitatori ai piscinei.

Pentru a reduce probabilitatea de complicații și infecții ale altor persoane, experții recomandă să se abțină de la vizitarea piscinei timp de cel puțin o săptămână.

Înotul în piscină este plin de hipotermie, dezvoltarea de complicații și infecții ale altor persoane.

Care este pericolul?

În timpul dezvoltării rinitei infecțioase, apărarea sistemului imunitar al organismului este slăbită, astfel încât majoritatea medicilor încă recomandă renunțarea la exerciții excesive și sport.

Încărcături mari - o cheltuială mare de energie, care provoacă o scădere a rezistenței organismului la viruși patogeni și microbi. Cu toate acestea, înotătorii profesioniști nu își pot permite nici o odihnă de o săptămână de practică, deoarece va duce la pierderea capacității de fitness.

Prin urmare, pentru ei sunt dezvoltate programe de pregătire care să permită să nu întrerupă clase în piscină.

Contraindicația absolută a înotării în piscină este gripă și amigdalită acută, care poate provoca o complicație a inimii și a rinichilor.

Ca regulă, pacienții cu dureri în gât și gripă măresc foarte mult temperatura corpului. Potrivit experților, este strict interzis să purtați bolile menționate mai sus "în picioare" sau în acest caz "pe valuri". Exercițiul fizic sever poate agrava sănătatea și poate cauza complicații precum traheita, bronșita acută, pneumonia și meningita.

Probabil complicații

Rinita virală și bacteriană necesită un tratament medical adecvat. Nicio salvare a nazofaringelului cu apă clorinată va ajuta la eliminarea inflamației din membrana mucoasă.

Mai mult decât atât, hipotermia locală și iritarea pasajelor nazale cu clor agresiv pot provoca leziuni ale sinusurilor paranazale și ale tubului auditiv, a cărui deschidere merge direct în cavitatea nazofaringiană.

Tratamentul ulterior al rinitei și încercările de a transfera boala "pe valuri" implică adesea dezvoltarea următoarelor complicații:

 • sinuzită - inflamația sinusurilor paranasale (maxilare), care apare de obicei în timpul dezvoltării unei infecții bacteriene;
 • etmoidită - inflamație virală sau bacteriană a sinusului paranasal, care se află la baza nasului;
 • sphenoidita - infecție a sinusurilor sferoidale, care se află în apropierea nervului optic și arterei carotide;
 • tubotimpanit (eustachită) - inflamația și umflarea membranei mucoase a tubului auditiv, care comunică cavitatea urechii (urechea medie) cu nazofaringe;
 • otita medie catarala - inflamatia acuta a membranei mucoase a cavitatii timpanice si a osiciilor auditive.

Bolile de mai sus nu reprezintă întreaga listă a posibilelor complicații ale rinitei. Cel mai mare pericol pentru sănătate este deteriorarea purulentă (bacteriană) a nazofaringianului, care este plină de expansiunea mucoasei și de dezvoltarea abcesului retrofaringian.

Rezumând, putem spune că vizitarea bazinului cu o răceală se poate dovedi a fi o complicație gravă pentru un atlet și un înotător de amatori. În această chestiune, nu se poate ghida opinia oamenilor care pretind că "este bătut cu o pană". Dacă congestia nazală este însoțită de febră, dureri corporale și stare generală de rău, trebuie să vă abțineți de la practicare timp de cel puțin 5-7 zile.

Pot să trec când doare gâtul meu

Interenso care crede că are o răceală, un nas curbat, o tuse, o durere în gât, bine, în general, simptome la rece, dar nu există temperatură, merită să mergeți la sala de sport sau este mai bine să pierdeți o săptămână până la recuperare?

Cuprins:

Este cu adevărat posibil ca încărcătura să provoace o complicație sau, în definitiv, dacă ați redus încărcătura, puteți practica cu ușurință? Opiniile dvs.!

orice infecție, în special cu un proces inflamator, intensifică procesele catabolice în organism și, după intensificarea tr-ki-cartizolului, aceasta scade. dar la ceea ce am citit undeva... dacă nu există nici un tren de smochine.

Eugene cred că ar fi recomandabil să renunț, deoarece organismul este slăbit de lupta împotriva infecției și toate resursele sale vizează suprimarea infecției, prin urmare procesul de creștere a mușchilor este extrem de ineficient. Deși mă duc în continuare la sala de sport simplă, măcar să păstrez forma musculară

NIRAZA NU A FOST NECESITATĂ FORMAREA. CUM VEȚI NU SUNT STRICT NU SICK. Chiar cu o temperatură 38.5. A FOST RECUNOSCUTĂ CĂ DUPĂ CAZUL CĂ DUPĂ TRAINĂ SUPERHISMATIVĂ SĂ VENIȚI ȘI SLEEPING BUN, BOLILE MUTESC DOWN

și inima nu stau jos cu leagăn de temperatură.

Am studiat recent această problemă

Este posibil să mergeți la sala de sport cu rinită (rinită)? | NEW PHARMACY

Consultarea unui otolaringolog pe tema "Este posibil să se vindece sinuzita cu un astfel de tratament și termen?" Este dat doar pentru scopuri de referință. În funcție de rezultatele consultării, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră, inclusiv pentru a identifica eventualele contraindicații.

Anonim (Femeie, 26 ani), 3 decembrie 2015

Bună doctoră, ajută-mă, te rog, faptul că în 2014, cu o durere de cap, m-am întors la clinică, m-am întors la un neurolog, nu era din partea mea...

Anonim (Bărbat, 25 de ani), 30 august 2015

Alo Sunt bărbat, cu înălțimea de 172 de greutate 60. Acum 2 luni, acoperit, a venit acasă de la o fugă, am simțit un sentiment că ochiul drept "a murit", vederea lui sa restrâns până la un punct și apoi...

Anonim (Femeie, 24 ani), 27 martie 2015

Bună, am 24 de ani. Acum 9 luni, sa mutat într-un alt oraș, a schimbat clima. De atunci, nu ieși din boală. De mult timp, a suferit o stare de răceală severă, febră scăzută...

Poți să fumezi când ești bolnav

ORL> boli de ENT> boli ale gâtului> Este posibil să fumați atunci când o durere în gât este dăunătoare fumului de tutun pe mucoasa gâtului

Fumatul este permis atunci când o durere în gât este dăunătoare fumului de tutun pe mucoasa gâtului

Durerea gâtului este unul dintre cele mai frecvente simptome ale proceselor inflamatorii ale tractului respirator superior.

Cuprins:

Disconfortul la nivelul faringelui apare cu faringita. amigdalită. amigdalită și alte boli, durerea este declanșată de acumularea de bacterii și virusuri patogene asupra amigdalelor.

Fumătorii sunt interesați de întrebarea: este posibil să fumezi atunci când gâtul doare și ce consecințe amenință iubitorii de fum de tutun?

Principalele cauze ale durerii în gât

Boala gâtului: cauze și simptome

Mai întâi de toate, trebuie să dai seama cum și de ce o durere în gât cu o anumită boală. Acest simptom neplăcut poate fi observat nu numai cu infecții, uneori este rezultatul alergiilor. În toate cazurile, nu puteți lua antibiotice necontrolate. Diagnosticarea corectă se face numai de către un medic.

Cauze și simptome frecvente:

 • ARI (ARVI) este o infecție virală a tractului respirator, în care durerea în gât este completată de o tuse. nasul curbat. strănut, temperatura crește ușor. Antibioticele nu acționează asupra virușilor, este necesar un tratament simptomatic diferit.
 • Gripa este o boală virală însoțită de febră mare și o deteriorare accentuată a bunăstării. Un nas curbat nu este de obicei, dar durerea in gat poate fi severa.
 • Faringita - inflamația faringelui. Există dureri la înghițire, senzație de uscăciune și gâlhărie, o ușoară creștere a temperaturii.
 • Boala gâtului - o infecție bacteriană, în care amigdalele cresc și se înroșesc, pot să apară mucus și puroi. Angina este periculoasă din cauza complicațiilor, prin urmare diagnosticul corect și tratamentul în timp util sunt deosebit de importante.

În toate cazurile, una dintre cauzele bolii devine o scădere a imunității. De îndată ce corpul încetează să reziste la infecție, procesul inflamator începe cu o creștere a temperaturii și o deteriorare a stării de sănătate. Fumatul este un factor important în încălcarea protecției imune, deci duce la un curs mai sever al bolii și întârzie tratamentul.

Efectul fumului de tutun asupra mucoasei gâtului

Fumatul și durerile de gât: o imagine a bolii

Răspunsul la întrebarea dacă este posibil să fumați cu angină. poate fi dramatic negativă. Fumul de tutun, care intră în tractul respirator superior, irită mucoasa, ca parte a nicotinei se stabilește, creând un mediu favorabil microflorei patogene.

Ca urmare, boala progresează mult mai rapid și este mult mai greu de luptat cu mijloace convenționale. Chiar și răceala obișnuită se trage mult timp, iar bolile mai periculoase se pot transforma rapid într-o formă cronică.

Deoarece fumul are o temperatură ridicată, provoacă arsuri pe țesuturile deja inflamate. Din această cauză, durerea și disconfortul când intensitatea înghițitului se intensifică și vindecarea este întârziată. În compoziția țigaretelor există mai mult de 40 de substanțe cancerigene care provoacă dezvoltarea tumorilor de cancer în timp ce slăbesc sistemul imunitar.

În timpul bolii, apărarea organismului este îndreptată împotriva infecției, iar în această perioadă riscul de degenerare a țesutului malign este deosebit de ridicat.

Fumatul reduce eficacitatea medicamentelor, deci medicul trebuie să prescrie o doză mai mare. Acest lucru duce la creșterea potențialelor efecte secundare. La urma urmei, orice tratament afectează toate organele și sistemele.

Acest lucru poate duce la tulburări metabolice, iar revenirea la boală va fi amânată.

Fumatul în timpul sarcinii face ca orice boală inflamatorie să reprezinte o amenințare gravă la dezvoltarea normală a fătului și poate duce la avort spontan sau naștere prematură.

De ce oamenii fumează în timp ce sunt bolnavi

Medicii întâlnesc de multe ori un mit comun că fumatul ameliorează durerea gâtului și ajută la vindecarea prin uciderea bacteriilor. Departe de ea.

Durerea poate fi de fapt simțită mai slabă după o țigară afumată, dar acest lucru se datorează leziunilor nervoase, motiv pentru care sensibilitatea este redusă.

Agenții patogeni nu mor, ci doar continuă să se înmulțească viguros, ceea ce duce la formarea de puroi și plăci pe amigdalele.

Fumatul inhibă funcțiile de protecție ale sistemului limfatic, agravează compoziția sângelui, otrăvește corpul, ceea ce face dificilă combaterea bolii.

În același timp, inhalarea pasivă a fumului nu este mai puțin periculoasă decât fumatul activ, prin urmare este necesar să se izoleze cât mai repede pacientul de societatea membrilor familiilor fumatului.

Fumatul cu o durere în gât este o intoxicare lentă, care crește riscul complicațiilor. Aceasta duce la deteriorarea sistemică a organelor sistemului C, iar consecințele pot fi foarte dureroase.

Când poți să faci sport după o durere în gât

Orice boală bate o persoană din ritmul obișnuit, forțându-i să-și schimbe stilul de viață.

Sportivii vor avea o anumită perioadă de timp pentru a se abține de la formare.

Restul forțat este necesar pentru toți cei care au avut o durere în gât - o boală infecțioasă dificilă, cu febră, deteriorarea stării generale și a posibilelor complicații periculoase. Prin urmare, este important să nu încărcați prematur un organism slăbit cu activități sportive.

Ce spun doctorii

Insidiositatea anginei în impactul său negativ asupra funcției mai multor organe, în special a articulațiilor, a sistemului cardiovascular și a rinichilor. Recuperarea nu este un motiv să se calmeze.

Medicii avertizează - complicațiile pot apărea după o săptămână - două după tratament sub forma:

 • Insuficiența cardiacă - miocardită, endocardită, pericardită;
 • Patologia rinichiului - pielonefrită, glomerulonefrită;
 • Artrita, reumatismul;
 • Complicații locale - otită, edem laringian;
 • Sepsis.

Rush la sala de sport nu merita. Înainte de a începe efortul fizic, este obligatorie efectuarea unui examen medical al organelor care suferă cel mai adesea de angină.

De obicei, medicul prescrie ECG - electrocardiografia inimii, uneori este necesară o ecocardiografie (ultrasunete) a acestui organ. De asemenea, au fost luate urină, sânge (total) și teste reumatice. După ce au trecut toate anchetele, problema reluării activităților sportive este rezolvată.

Cum sport afectează organismul

Corpul slăbit de boală necesită un regim blând, eliminând efortul fizic greu. Angina angina este o contraindicație pentru sport.

Nu a fost nimic de faptul că cei care au fost bolnavi în școală au fost eliberați de educația fizică timp de cel puțin două săptămâni. Ce să spun despre sport cu supraîncărcarea lui.

În mijlocul unei dureri în gât, întregul corp durează, febră, durere în gât și nici o forță de mișcare - nimeni nu se gândește la antrenament. Dar boala se retrage, iar mulți sunt dornici să reia clasele, temându-se să-și piardă forma. De ce medicii interzic categoric sportul:

Organismul recuperat necesită timp și energie pentru recuperarea completă. Exercitarea în această perioadă înseamnă a lua energie din sistemul imunitar, deja slăbită de boală.

Formarea în stadiul de recuperare - stres, afectând negativ organismul și încetinind reînnoirea resurselor sale.
Sportul este capabil să provoace dezvoltarea complicațiilor asupra unor organe importante, în special vulnerabile la persoanele cu angină.

Scăzută de efectele dăunătoare ale bacteriilor, virușilor, ciupercilor (agenți patogeni ai durerilor de gât), organismul nu este pregătit pentru stres fizic și psihologic care însoțește activități sportive.

Pot fugi

Rularea este considerată unul dintre cele mai accesibile mijloace de promovare a sănătății.

Joggingul regulat ajută:

 • Îmbunătățirea circulației sanguine, a saturației țesuturilor și a organelor cu oxigen;
 • Consolidarea sistemului vascular;
 • Curățarea corpului de toxine;
 • Normalizarea proceselor metabolice, reducerea cantității de colesterol din sânge;
 • Pierderea in greutate;
 • Producția de endorfine - hormonii de bucurie.

Dar toate proprietățile pozitive ale alergării nu funcționează pentru o persoană slăbită. O durere în gât (infecție acută) este o contraindicație pentru clasele de alergare.

Acest lucru se aplică și sportivilor profesioniști. De asemenea, au nevoie de timp pentru a reabilita și a restabili resursele corpului. Începutul timpuriu este un risc de amigdalită recurentă și de probleme cardiace și articulare.

Cursuri de formare recomandate - alergarea alternativă cu mersul pe jos, jogging-ul într-un ritm rapid și mai lent, pauze, permițând corpului să se relaxeze. Primele clase nu trebuie să depășească 30 de minute, trebuie să alergați pe teren cu teren plat.

Înotați în piscină

Înotul aduce beneficii fără îndoială organismului:

 • Întărește tonusul muscular;
 • Trateaza articulatiile si ligamentele;
 • Îmbunătățește circulația sângelui și stimulează inima;
 • Arderea caloriilor suplimentare;
 • Efect pozitiv asupra bunăstării generale.

Dar există factori de risc care sunt periculoși pentru persoanele care au avut o durere în gât. În piscină există întotdeauna agenți patogeni de diferite boli. Un organism care și-a pierdut o parte din apărarea sa ca urmare a unei infecții uneori pur și simplu nu poate face față unui nou atac de agenți patogeni maliciți. O șansă mare de a se îmbolnăvi din nou, prin prăbușirea unei boli contagioase.

Înotarea în piscină este asociată cu fluctuațiile de temperatură care servesc ca o sarcină suplimentară pentru imunitatea slăbită. Prin urmare, înotul este mai înțelept să amâne până la restaurarea apărării organismului.

Când să reluați antrenamentul

Opinia medicilor - durează o lună pentru a se reface. În această perioadă, sistemul imunitar este capabil să se consolideze, iar boala nu va afecta organele importante.

Principiul principal al reluării instruirii - treptat. Forma anterioară returnează încărcăturile partajate.

După două săptămâni de la momentul recuperării, este permisă începerea antrenamentelor ușoare, a exercițiilor de respirație, evitarea încărcărilor de putere și a lungilor alergări.

Un plan individual de lecție este pregătit de formator ținând cont de recomandările medicului și de datele complete de examinare. Răbdarea și controlul bunăstării vă vor ajuta să reveniți treptat la forma sa anterioară, fără a vă dăuna sănătății.

Sportul la un copil

Când vine vorba de a reveni la sportul copiilor care au avut dureri în gât, toată responsabilitatea revine părinților.

Mamele și tații ar trebui să știe:

Copiii nu pot evalua obiectiv starea lor. Copilul mobil nu se culcă în pat, vrea să se miște imediat după ce sănătatea lui se îmbunătățește. Este necesar să se limiteze mobilitatea excesivă, pentru a se evita consecințele negative.

Permiteți activitatea fizică minimă într-un an și jumătate până la două săptămâni după dispariția proceselor inflamatorii în gât - roșeață, umflare, durere în procesul de înghițire. Nu trebuie să existe o temperatură de cel puțin o săptămână.

Sarcinile prematură sunt pline de aritmii cardiace și probleme ulterioare ale sistemului cardiovascular.

Intensitatea formării ar trebui să fie crescută treptat, strict sub supravegherea unui medic.

Urmăriți un videoclip util:

Cel puțin o lună trebuie să treacă de la momentul recuperării până la începutul revenirii la sportul cu drepturi depline. Aici este importantă o abordare individuală, cu o evaluare a stării de sănătate a unui anumit copil. Unii vor avea nevoie de o perioadă mai lungă de reabilitare.

Dosarele sportive și realizările - nu este un scop în sine. Nu vor înlocui sănătatea pierdută. Prin urmare, este important să urmați recomandările medicilor și să nu vă grăbiți la sala de gimnastică până la recuperarea completă.

Este posibil să se joace sport în caz de durere în gât

Este posibil să se joace sport cu angină - este întrebarea pe care o întreabă sportivii și suporterii unui stil de viață activ. Chiar și după pauze minore este dificil să se revină la ritmul precedent de antrenament. Există opinia că încărcăturile ușoare în cazul bolilor "deasupra gâtului" au un efect benefic.

Opinia medicilor

Amigdalita este o boală inflamatorie infecțioasă acută cu leziuni ale membranelor mucoase ale faringelui. simptome:

 • temperatura corpului 38 ° C;
 • congestie nazală;
 • durere în gât;
 • dureri musculare, articulații;
 • dureri de cap;
 • slăbiciune generală;
 • oboseală;
 • disfuncția organelor digestive (greață, vărsături, diaree);
 • frisoane;
 • febră.

Medicii recomandă abandonarea antrenamentului fizic în perioada acută de angina pectorală. Stresul suplimentar asupra corpului pacientului va duce la o agravare a stării pacientului și la creșterea probabilității complicațiilor din inimă, vase, mușchi, articulații și organe respiratorii.

În scopuri terapeutice, pacientul este prescris:

 • tratamentul antibacterian și antiviral vizând distrugerea florei patogene;
 • tratamentul simptomatic: clătirea faringelui, inhalarea, administrarea de antipiretice, imunostimulante și alte medicamente.
 • dietă specială;
 • regim abundent de băut (apă caldă, ceaiuri din plante cu miere de lămâie, lapte);
 • odihna la pat, conformitatea cu care va ajuta sa faca fata rapid bolii, sa reduca severitatea simptomelor si sa restabileasca puterea petrecuta in lupta impotriva agentilor infectiosi.

Este necesar să refuzați să vizitați săli de sport, dansuri, piscine, yoga și alte activități fizice până la recuperarea completă. La sarcini mari, funcția de recuperare a corpului va slăbi complet, tratamentul recomandat nu va aduce rezultatele dorite.

Unii medici susțin că exercițiile ușoare în timpul unei dureri în gât nu sunt contraindicate. În această perioadă, activitatea are un efect pozitiv asupra corpului pacientului: îmbunătățește starea, ajută la transferarea mai ușoară a simptomelor de amigdalită (congestie nazală, dureri de cap), întărește sistemul imunitar. Principalul lucru - nu vizitați locurile publice pentru a preveni infecția altora.

Influența sportului asupra corpului

Activitatea fizică creează o stare specială în care organismul rămâne în perioada de instruire ulterioară, datorită procesului de recuperare a fibrelor musculare. După ce a jucat sport, corpul este vulnerabil și schimbările bruște ale temperaturii pot provoca o nouă boală.

În timpul perioadei acute de amigdalită, se produce o creștere a sintezei cortizolului în organism. Hormonul are un efect distructiv asupra sistemului muscular (distruge proteinele, celulele musculare).

Producția intensivă de cortizol îmbunătățește procesul de atragere a nutrienților, asigură nutriția celulelor, ceea ce este necesar pentru restabilirea rezistenței. Datorită efectului distructiv, cortizolul, care participă la procesul de defalcare a proteinelor, sintetizează aminoacizii necesari pentru a restabili imunitatea pacientului. Hormonul contribuie la producerea de glucoză (un material de construcție pentru țesuturile organelor).

Sport și temperatură

Durere în gât - cauza de sănătate proastă, slăbiciune, căldură, durere în organism, gât. În ansamblu, semnele de amigdalită îngrădesc pacientul în pat, ceea ce face imposibilă practicarea sportului.

La temperaturi mai mari de 38 ° C, însoțite de durere în mușchi, cap, gât, senzație de slăbiciune, pacientul se simte epuizat. Cu astfel de indicatori este necesar să abandonați încărcătura și să aderați la odihnă pentru pat. Dacă nu respectați recomandările medicului, nu aduceți în jos temperatura, o durere în gât poate duce la complicații grave, chiar și la moarte.

Sportul este interzis de interdicție cu o temperatură de 37 ° C. Acest indicator este considerat mai periculos deoarece este imposibil să distrugeți medicamentele antipiretice. Temperatura 37 este un semn al luptei active a organismului împotriva florei patogene.

După terminarea tratamentului pentru amigdalită, temperatura subfebrilă indică debutul dezvoltării complicațiilor sau reapariția amigdalei - ar trebui să consultați un medic și să urmați recomandările terapeutice.

Regula "deasupra gâtului"

La sportivi, suporteri ai unui stil de viață activ, există o regulă "deasupra gâtului": încărcăturile sunt permise pentru răceli și alte boli dacă imaginea clinică se dezvoltă deasupra gâtului. Clasele sunt permise pentru dureri de cap, congestie nazală, durere de dinți, durere în gât.

Atenție! Oamenii care aderă la regulă susțin că activitatea fizică minimă în cazul bolilor "deasupra gâtului" nu afectează în mod negativ organismul, ci ajută mai curând să facă față simptomelor neplăcute și să consolideze sistemul imunitar.

Medicii nu împărtășesc această opinie a atleților. Sistemul limfatic este responsabil pentru combaterea agenților infecțioși. La o persoană sănătoasă, vasele limfatice și nodurile sunt în stare normală. Odată cu penetrarea florei patogene, sistemul limfatic se extinde, care produce în mod activ celule albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor. Cu fluxul de toxine limfatice sunt derivate din organism, produsele de dezintegrare a activității vitale a virușilor.

Dacă o persoană se angajează în sport în timpul unei boli, sistemul limfatic direcționează forțele pentru a menține corpul în timpul activității fizice și nu îndeplinește funcția de protecție împotriva microorganismelor patogene. Infecția se multiplică în mod activ, răspândindu-se prin corp. Acest lucru poate duce la amigdalită severă sau la apariția complicațiilor.

Exercițiu după boală

Este posibil să reveniți la exercițiul fizic după recuperarea completă, confirmată de medicul curant. Este necesar să faceți sport după o durere în gât cu o intensitate mai mică și să reduceți timpul petrecut în sala de gimnastică.

La prima lecție, este important să monitorizăm starea de bine. În cazul bolilor - opriți antrenamentul, întineriți-vă acasă fără încărcături intense. Dacă în primele 10 minute de exercițiu simțiți o creștere a forței și a energiei, puteți practica în siguranță, cu fiecare antrenament mărind sarcina.

Este nevoie de 2-4 săptămâni pentru ca organismul să se recupereze de la o durere în gât, sub rezerva recomandărilor medicului în ceea ce privește administrarea de medicamente imunostimulante, dieta și alte recomandări.

Sport ca prevenirea anginei

Dacă vă place să jucați sport, aceasta este profesia dvs., vă confruntați rareori cu boli de natură infecțioasă sau care apar într-o formă ușoară, activitate fizică:

 1. Întărește sistemul musculoscheletic - formarea intensivă îmbunătățește fluxul de oxigen în țesuturi și își schimbă compoziția, îmbunătățește metabolismul, reduce riscul de îmbolnăvire.
 2. Întărește sistemul nervos și formează stabilitatea mentală - corpul este rezistent la stres și influența negativă a mediului, ceea ce duce la scăderea imunității.
 3. Îmbunătățește sistemul cardiovascular - consolidează mușchiul inimii, plasa vasculară, asigură un transport bun al oxigenului, ceea ce are un efect benefic asupra organismului.
 4. Îmbunătățește funcționarea organelor sistemului respirator - o excelentă prevenire a bolilor, datorită creșterii capacității pulmonare.
 5. Îmbunătățește procesele metabolice - reduce riscul tulburărilor endocrine, excesului de greutate.
 6. Întărește sistemul imunitar, datorită normalizării muncii tuturor organelor.

Oamenii de stiinta au descoperit ca: exercitiul zilnic de 20-30 de minute reprezinta o excelenta prevenire a bolilor. Impactul cel mai favorabil se întâlnește în dimineața, înotând în piscină.

Atenție! Se recomandă combinarea procedurilor de temperare și alimentația adecvată cu sportul. Este important să renunțați la obiceiurile proaste care au un efect dăunător asupra organismului.

Activitățile sportive în timpul durerilor de gât sunt contraindicate, deoarece pot duce la o agravare a stării pacientului și la o lungă evoluție a bolii. În timpul acestor sesiuni există riscul de infectare a altor organe, ceea ce poate provoca complicații grave. Activitatea fizică este o măsură de prevenire excelentă pentru bolile de diferite etiologii.

Top