Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Echinacea pentru imunitate: cum se aplică, tincturi de rețete și decoctări
2 Rinită
Suc de tuse uscată pentru copii și adulți - medicamente necostisitoare și eficiente, cu o descriere a compoziției și a prețurilor
3 Clinici
Tratamentul rece
Image
Principal // Rinită

Pot să mă antrenez în timpul bolii mele?


Răspunsul la această întrebare pare evident: dacă sunteți bolnav, atunci toate forțele corpului ar trebui trimise pentru a lupta împotriva infecției. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, exercițiul fizic este un obicei înrădăcinat, de aceea trebuie să știe dacă pot continua să joace sport în timpul unei boli fără a-și face rău pentru ei înșiși.

Când vine vorba de o boală gravă, trenul, desigur, imposibil. O întrebare similară apare, de obicei, atunci când o persoană, de exemplu, are o stare rece - o stare neplăcută, dar nu atât de periculoasă.

Antrenament pentru o frig: "regulă a gâtului"

Deși nu s-au făcut prea multe cercetări pe această temă, mulți oameni de știință, potrivit lui Thomas Weidner de la Universitatea. Ball, adera la postulatul testat în timp, care se mai numește și "regula gâtului". Esența sa este că pacienții pot, de obicei, să-și exercite calm dacă toate simptomele sunt "deasupra gâtului": de exemplu, nasul curgător, strănutul, durerea în gât.

Dar, în prezența simptomelor "sub gât" (de exemplu, dureri musculare sau tuse toracică), precum și în caz de febră, este mai bine să folosiți prudență.

Formare: cu frig, ca și fără frig

Weidner însuși a efectuat câteva studii neobișnuite la sfârșitul anilor 1990, infectând voluntarii cu rinovirus (denumit în mod obișnuit rece), a fost una dintre puținele încercări de a studia această problemă ca parte a unui experiment controlat.

Weidner a infectat pentru prima data 45 de voluntari; în seara următoare au început să aibă o durere în gât și toate simptomele pline de frig au apărut în a treia zi a experimentului. La vârful bolii, subiecții au trecut o serie de teste pe o bandă de alergare. Comparând rezultatele lor cu rezultatele grupului de control, ale căror membri nu erau infectați cu un virus, omul de știință, spre surprinderea lui, nu a găsit diferențe. Toți indicatorii (rezultatele funcționării, funcția pulmonară și alte reacții fiziologice) au fost identice. Cu alte cuvinte, dacă ați prins o răceală comună, aceasta nu vă va afecta realizările sportive.

A doua oară, Weidner a infectat 50 de voluntari, le-a împărțit în 2 grupe și a forțat-o pe prima să facă exerciții fizice timp de 40 de minute în fiecare zi, cu o intensitate atît de mare încât rata de puls a fost de 70% din maximul permis, iar a doua - a fost calmă.

Nu s-au constatat diferențe în severitatea cursului sau a duratei bolii între cele două grupuri; totuși, în conformitate cu sentimentele subiective, cei care au fost supuși efortului fizic s-au simțit puțin mai bine.

"Deși am efectuat experimentele mele de mult timp, cu toate acestea, nimeni nu a întreprins încă studii care să le respingă rezultatele", spune Weidner. (Totuși, nu este surprinzător: nu este atât de ușor să recruți un grup de voluntari care doresc să fie infectați cu o răceală!)

Există o mulțime de dovezi separate pentru a susține afirmația lui Weidner potrivit căreia un exercițiu ușor în timpul unei răceli îmbunătățește bunăstarea pacientului. Acest lucru este explicat în moduri diferite: curățarea căilor respiratorii, îmbunătățirea circulației sângelui sau pur și simplu pentru că o persoană simte emoții pozitive.

Până în prezent, sa stabilit că exercițiul moderat stimulează sistemul imunitar, iar un studiu a arătat chiar că o cursă de 45 de minute pe un treadmill a ajutat corpul șoarecilor să facă față virusului. Se pare că activitatea fizică în timpul bolii poate fi benefică. Sau cel puțin să joci sport în timpul unei friguri cu siguranță nu agravează starea pacientului.

Cum să tren în boală: infografice de la Precision Nutrition

Un proiect bine cunoscut, bazat pe date științifice, a schimbat recomandările oamenilor de știință cu privire la formarea bolii în infografice. Am tradus cele mai importante ilustrații pentru dvs.

Activități recomandate atunci când vă simțiți ușor rău sau aveți frig: mersul pe jos, jogging ușor, înotul, ciclismul, qigong-ul, taiji-ul, yoga. Activități nerecomandate: rezistență mare, formare de anduranță, HIIT, sprint, sporturi de echipă, cursuri la temperaturi extreme.

Instruirea intensivă pe termen scurt nu va fi benefică, este mai benefică pentru imunitate - antrenament de durată medie (40-50 minute) și intensitate mică sau medie, agravează starea și are un efect negativ asupra imunității - antrenament prelungit cu sarcină mare.

Cum să antrenezi (și să antrenezi deloc) timp de 1-4 zile de frig:

Prima zi de boală. Cu simptome: dureri în gât, tuse, mușcă - se recomandă trenul cu o intensitate scăzută. Dacă există următoarele simptome: dureri de cap și dureri la nivelul articulațiilor, frisoane, diaree, vărsături - nu se recomandă să se angajeze.

A doua zi a bolii. Dacă frisoanele nu au apărut și simptomele "deasupra gâtului" nu s-au înrăutățit - se recomandă un antrenament ușor de 30-45 de minute fără ponderare, în interior, pulsul la 150 batai / min. Dacă există o febră, tusea a crescut, există diaree sau vărsături - exercițiile fizice nu sunt recomandate.

A treia zi de boală. În absența frisoanelor și agravării simptomelor anterioare, este posibil să se efectueze un antrenament cu o intensitate medie de 45-60 minute, un impuls de până la 150 batai / min. Dacă simptomele negative (diaree, vărsături, frisoane) rămân sau se înrăutățesc - nu exersați și nu consultați un medic.

A patra zi Simptomele bolii sunt dăunătoare - faceți o pauză de la cursuri pentru o zi, apoi reveniți la ele. Dacă simptomele din ziua a 4-a nu au scăzut și au apărut altele noi - consultați un medic.

Considerăm că este important să adăugăm din lista editorială a Zozhnik: dacă ați contractat o infecție virală, încă nu vă grăbiți să studiați în locuri unde oamenii sănătoși se adună, astfel încât să nu mai transmiteți "bastonul" bolii - încărcați-vă în solitudine (și moderat!)

Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

Sportul cu frig: este bun sau este periculos pentru sănătate? Pot juca sport cu frig? Și care ar putea fi consecințele acestei întreprinderi aparent utile la prima vedere?

Când fitness-ul și sportul au devenit o parte atât de importantă a vieții tale încât chiar și o săritură de cursuri te face să ai remușcări, atunci despre o trecere de o săptămână sau chiar mai mult, în general, e înfricoșător să gândești! Dar dacă te îmbolnăvești: merită să faci antrenamente regulate sau e mai bine să te întinzi acasă fără efort fizic?

Orice activitate fizică are întotdeauna un efect pozitiv asupra bunăstării noastre generale și ajută corpul nostru să fie mai rezistent la manifestările adverse ale mediului. Dar, după cum se dovedește, nu întotdeauna! Există momente când este mai bine să excludeți orice efort fizic pe corpul dvs. și unul dintre aceste momente este rece.

Majoritatea oamenilor, de 2-4 ori pe an, suferă de răceli, iar tendința din ultimii ani arată că fitness-ul devine din ce în ce mai mult în fiecare an, deci acest subiect, din punctul meu de vedere, este foarte relevant.

A fost o vreme când întrebarea "este posibil să se practice cu frig?" Am fost foarte interesat personal. Apoi am decis să aflu tot ce este legat de ea și să primesc cel mai detaliat răspuns la întrebarea mea. Acum voi împărtăși această cunoaștere cu tine.

Când te-ai decis să mergi la sala de sport, să faci aerobic sau să începi să fugi, motivul tău principal de conducere, desigur, a fost obiectivul de a deveni atrăgător: să piardă în greutate, să construiești muschi, să pompezi fese etc. Dar în subconștient avem cu toții un alt scop important - să fim sănătoși. Poate că nu toată lumea se gândește la asta atunci când încep să se angajeze într-un sport sau altul, dar acest lucru nu este neapărat, cel mai important fiind faptul că este încorporat în mintea noastră. Deci, la ce mă îndrept? Activitățile sportive cu o frigă încep să acționeze pe corpul nostru într-o direcție complet opusă obiectivului nostru ascuns "Să fim sănătoși" și evident - "a fi mai atractivi". Acum voi explica de ce se întâmplă acest lucru?

Ce se întâmplă cu corpul nostru când ne îmbolnăvim și continuăm să jucăm sporturi?

Cercetările oamenilor de știință au determinat faptul că, după exerciții fizice intense, corpul uman se află într-o stare ușor slăbită, prin urmare nu se recomandă să iasă imediat în iarnă în frig sau în locuri de adunări de masă ale oamenilor. Deci, vorbim doar despre o stare normală atunci când o persoană este complet sănătoasă și nu se plânge de sănătatea sa. Iar când o persoană a luat deja un virus, imunitatea sa este într-o stare complet diferită, mai gravă decât de obicei după un antrenament.

Orice boală catarală reduce procesele anabolice din organism, inclusiv mușchii, și crește producția de cortizol hormon catabolic, care distruge țesutul muscular.

Un pic de teorie.

Cortizolul este un hormon catabolic care descompune proteinele, inclusiv proteinele musculare, determinând, de asemenea, o creștere a glicemiei și a acumulării de grăsimi. Producția sa este activată atunci când corpul se confruntă cu exces de muncă, stres, frică, post, exerciții fizice și în timpul bolii. Principala sa sarcină, destul de ciudată, este de a ne ajuta corpul, și anume: mobilizarea nutrienților și a nutrienților. Astfel, proteinele se descompun la aminoacizi, iar glicogenul la glucoză. Acest lucru le conferă corpului material de construcție suplimentar pentru recuperare în timpul perioadei negative pentru acesta, ceea ce reprezintă orice boală.

De aceea, intrebati-va pe voi insiva sau pe antrenorul tau daca puteti juca sport cu o raceala, ganditi-va la efectul cortizolului, iar raspunsul devine instantaneu evident. A face sport cu o frig nu are nici un sens! Antrenamentul nu numai că nu are vreun efect pozitiv asupra corpului, ci contribuie și la distrugerea propriilor mușchi.

Dar acest lucru nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla in timpul sportului activ in timpul unei boli.

Pe Internet, puteți găsi diverse articole care reiterează regula "deasupra gâtului". Afirmă următoarele: dacă simptomele bolii sunt deasupra gâtului (nas curbat, durere în gât), atunci puteți să o faceți. Oamenii de știință din întreaga lume au o opinie diferită în această privință.

Sistemul limfatic uman este reprezentat de capilare speciale, umplute cu ganglioni limfatici și limfatici. Limfa este un fluid care ajută țesuturile să elimine produsele de descompunere nocive și metabolismul, diferite toxine și bacterii; și ganglionii limfatici sunt o colecție de celule imune. Într-o persoană care este complet sănătoasă, ganglionii limfatici nu sunt vizibili, dar atunci când sunt extinse și pot fi resimțite pe gât, aceasta indică unele procese patologice în organism.

Dacă apare un proces inflamator în cap sau gât (tonzilită, sinuzită, durere de dinți), microbii intră în ganglionii limfatici, unde începe lupta activă a celulelor albe din sânge cu acești microbi, din care ganglionii limfatici pot crește. Astfel, ele creează o barieră în calea răspândirii infecțiilor periculoase în organism.

Deci, cu toate infecțiile virale respiratorii acute cunoscute, ganglionii limfatici pot să crească și să fie încă dureroși când sunt presați pe ei. Acest lucru sugerează că imunitatea unei persoane se luptă împotriva infecției. Și dacă în acest moment mergeți la sală de gimnastică preferată și faceți un exercițiu complet, atunci infecția, care se găsea în ganglionii limfatici și nu se răspândise pe tot corpul, împreună cu sângele "va merge să călătorească" și "a aduce ordine" în toate sistemele de organe. Și asta va duce cu siguranță la complicații, poate chiar foarte grave. Deci, după cum puteți vedea, regula "deasupra gâtului" este o prostie totală! Sportul cu o răceală este categoric contraindicat, mai ales dacă observați o creștere a ganglionilor limfatici. Gândiți-vă pentru câteva zile la domiciliu, va fi mai bine pentru dumneavoastră decât să stați o altă lună în spital cu complicații de diferite feluri.

Atenție gripa!

Este posibil să jucați sport atunci când vă îmbolnăviți de gripă? Această întrebare va fi același răspuns categoric - NU! Gripa este un tip de ARVI, dar numai cu consecințe și complicații și mai grave. Gripa este mai dificilă, provocând letargie și febră. La o temperatură, sportul este, în general, contraindicat, altfel poate duce la complicații în inimă, rinichi și plămâni. Deci, aveți grijă dacă simțiți chiar și cele mai mici semne de gripă, opriți cursurile și vizitați mai bine decât medicul. În acest caz, el va fi mai util decât antrenorul dvs. preferat.

După ce boala a dispărut, după 3-4 zile puteți începe antrenamentele obișnuite. Dar amintiți-vă că trebuie să măriți treptat încărcătura și să nu vă grăbiți imediat în "piscina capului" și să vă epuizați corpul cu o pregătire dură. Pentru o recuperare completă a corpului, va dura mai mult de o săptămână, deci, salvând puterea proprie, vă ajutați corpul să intre în modul obișnuit de activitate fizică și de formare.

Sper că acest articol ți-a răspuns la întrebarea dacă poți să faci fitness cu frig. Vă doresc să jucați sport pentru sănătate și să nu vă îmbolnăviți!

Cu tine a fost antrenorul tău, Janelia Skrypnyk!

Sport în timpul unei frig - bun sau rău?

Exercițiul fizic moderat este o bună prevenire a multor boli. Cu toate acestea, sportul în timpul unei răceli va ajuta organismul să facă față mai rapid bolii? Acest lucru nu ar contribui la dezvoltarea complicațiilor grave?

Știm că, făcând sport, "devenim mai sănătoși". Dar este întotdeauna așa? Este util să faceți exerciții cu o răceală? Ce nu poate "în timp" conduce la manifestarea activității fizice? Să vedem.

Sportul ca o prevenire a bolilor

Exercițiile fizice moderate moderate contribuie la faptul că o persoană este mai puțin probabil să se îmbolnăvească și, dacă este bolnav, boala este mai ușoară. Astfel de sarcini pot întări sistemul imunitar, menține sistemul musculo-scheletic și sistemul cardiovascular într-o stare sănătoasă și chiar împiedică dezvoltarea diabetului. Activitatea fizică zilnică contribuie, de asemenea, la rezistența organismului la bolile infecțioase.

Numeroase studii au arătat că plimbările zilnice de 30 de minute, gimnastica zilnică, alergarea, înotul și ciclismul de câteva ori pe săptămână măresc semnificativ șansele de a nu se răcească. Deci, o jumătate de oră de antrenamente zilnice reduc riscul ca femeile să se îmbolnăvească cu 50% pe tot parcursul anului. Experții explică acest lucru prin faptul că, în timpul sportului, crește numărul de celule albe din sânge, care sunt necesare pentru combaterea infecțiilor. Cel mai adesea, racelile sunt cauzate de viruși, prin urmare, ei diagnostichează ARVI în diagnosticare.

"Cele mai importante măsuri preventive împotriva oricăror infecții virale respiratorii acute și răceli sunt activitatea fizică și întărirea", spune neurologul Viktor Sigal.

Sportul a provocat o frig. Este posibil

Dar nu întotdeauna sportul beneficiază de prevenirea răceliilor. Uneori activitatea fizică poate stimula creșterea "rece". Acest lucru se întâmplă cu cei care joacă sport la epuizare, supraîncărcarea corpului și nu-i permite să se odihnească. Încărcăturile excesive determină scăderea numărului de leucocite din sânge și creșterea cantității de hormon cortizol. Toate acestea au un efect advers asupra sistemului imunitar uman.

În plus, oamenii de știință au stabilit că imediat după încărcături intense, imunitatea noastră este slăbită timp de mai multe ore. Prin urmare, după antrenament trebuie să evitați mulțimile și să evitați hipotermia. Acest lucru va reduce riscul de a "prinde" infecția și se îmbolnăvesc.

Este posibil să te antrenezi în timpul unei friguri?

Ați fost atent: nu v-ați supraîncărcat corpul, nu ați mers la mase după antrenamente și totuși s-au îmbolnăvit. Această opțiune este posibilă și pentru că unii viruși sunt destul de agresivi și sunt capabili să depășească chiar și o bună apărare imună. Este posibil să continuăm cursurile într-o astfel de situație? Aici, opiniile medicilor se deosebesc. Anterior, sa crezut că, cu răceli, este mai bine să opriți antrenamentul până la recuperare. Mulți specialiști în fizioterapie spun că exercițiile moderate în timpul frigului nu vor afecta sau încetini recuperarea, deși nu vor accelera.

Dar toți doctorii sunt de acord că în timpul perioadei reci, activitatea fizică trebuie redusă. Orice boală catarală încetinește procesele anabolice din mușchi și crește cantitatea de hormon cortizol, care distruge mușchii. Prin urmare, încărcarea intensă a corpului în timpul răcirii pur și simplu nu are sens.

Fii atent, gripa!

Dar dacă sunteți bolnav de gripă, trebuie să vă opriți cu siguranță să jucați sport. Gripa este un tip de ARVI cu boală mai severă și posibile complicații. Gripa este însoțită de febră, slăbiciune severă și febră mare. Temperatura - aceasta este o contraindicație definitivă pentru sport. Dacă încărcați corpul la o temperatură mai mare de 37,5 - aceasta poate duce la complicații. Cel mai adesea, inima, plămânii și rinichii sunt afectate ca complicații. Pentru a evita acest lucru, medicii recomandă "să facă față" bolii.

"Dacă suferiți de o boală pe picioare, iar acest lucru este de obicei abuzat de tineri, pot exista complicații în inimă, plămâni, rinichi, alte organe, dacă o persoană are boli cronice. Prin urmare, la primele simptome, odihna de pat este necesară ", spune Alla Mironenko, șeful departamentului de infecții respiratorii la Institutul de Epidemiologie și Boli Infecțioase al Academiei de Științe Medicale din Ucraina.

Pot să mă antrenez pentru frig?

Sezonul bolilor virale rareori trece fără pauze forțate în formare. Această problemă, într-un fel sau altul, depășește aproape orice atlet. Opinia medicilor diferă în funcție de acest punct: unii susțin că orice activitate fizică este strict contraindicată pentru pacient, alții cred că exercițiile ușoare nu vor dăuna cursului bolii sau chiar vor accelera recuperarea. În articol vom da seama dacă este recomandabil să se efectueze antrenament pentru răcelile și cum să se recupereze rapid de la boală.

Pot să mă antrenez pentru frig?

Dacă imunitatea dvs. a slăbit și ați luat o infecție virală, este un stres grav pentru organism. Toate resursele sale vor fi direcționate către implementarea sarcinii principale - pentru a înfrânge infecția și pentru a reveni la performanța deplină. Forța de antrenament este, de asemenea, un stres pentru organism, deci este mult mai dificil de recuperat în condiții de formare continuă.

Prin urmare, apare o întrebare complet naturală: este necesar să se pregătească pentru o răceală? Totul depinde de bunăstarea ta. Dacă vă simțiți bine, simptomele sunt slabe, starea este stabilă, fără temperatură, apoi câteva antrenamente ușoare de 30-40 de minute în lungime nu vă vor face rău. În timpul sportului există o transpirație profundă, datorită căreia puteți chiar reduce temperatura crescută a corpului. În plus, împreună cu transpirația, radicalii liberi ieșesc din organism, ceea ce încetinește evoluția bolii.

Cu toate acestea, dacă din cauza bolii vă decideți să renunțați la 3-4 antrenamente, nu se va întâmpla nimic teribil. Dimpotrivă, muschii tăi vor fi odihniți în mod corespunzător, iar pregătirea viitoare va fi și mai productivă.

Dacă tot decideți să mergeți la sala de sport cu toate simptomele unei răceli, urmați aceste reguli simple:

 1. Bea cel puțin un litru de apă și jumătate de apă pe antrenament, pentru a nu deranja echilibrul apă-sare.
 2. Restul până la recuperarea completă între seturi pentru a reduce încărcătura sistemului cardiovascular.
 3. Limitați contactul cu alți sportivi, astfel încât să nu răspândiți viruși în hol.
 4. Angajați-vă în îmbrăcăminte izolată, astfel încât să nu începeți tremurând din cauza modificărilor în temperatura corpului.
 5. Intensitatea formării ar trebui să fie sub media. Realizați 3-4 repetări mai puțin în fiecare abordare decât în ​​mod normal.

Este important! Este absolut interzisă formarea, dacă există o interdicție medicală.

Instruirea pentru boli grave ale ARVI

Dacă simptomele bolii sunt grave, atunci orice activitate fizică este contraindicată pentru dumneavoastră. Este mai bine să amânați excursia la sala de gimnastică până la recuperarea completă, deoarece riscați:

 • obține complicații asupra organelor interne;
 • înrăutățirea semnificativă a stării de sănătate;
 • infectează alți vizitatori.

Nu vă implicați în înșelătorii de sine. Chiar dacă după administrarea de analgezice și medicamente antipiretice normalizați starea dumneavoastră și vă simțiți mai mult sau mai puțin viguros, aceasta nu înseamnă că este timpul să mergeți la tren. Când terminați antrenamentul, efectul medicamentului va dispărea și vă veți simți mult mai rău decât înainte de antrenament. Dacă observați simptome de gripă sau ARVI, mai întâi așteptați o recuperare completă și abia apoi dezvoltați o strategie pentru revenirea la modul sportiv.

Clasele în timpul recuperării

Dacă simțiți că mușchii au pierdut tonul în timpul bolii, nu ar trebui să începeți imediat antrenamentele de intensitate ridicată cu greutăți uriașe. Dacă pauza a fost de 1-2 săptămâni, atunci se recomandă pentru prima dată să vă antrenați pe întregul corp - adică să încărcați toate grupurile musculare într-un antrenament. În cadrul acestei scheme, atletul efectuează un exercițiu în 2-3 seturi pe mușchi. Dați prioritate mișcărilor de bază în care vă simțiți o muncă bună a mușchilor. Puteți fi ghidată de aceleași principii, dar se angajează în formarea de circuit, astfel încât intensitatea instruirii va fi mai mare.

O versiune brută de antrenament pentru toate grupurile musculare din perioada de recuperare după o boală este după cum urmează:

Instruirea în timpul frigului

Mulți sportivi care au răcit sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să continuați antrenamentul într-o stare atât de dureroasă cât de bine să faceți sportul, astfel încât activitatea fizică să nu afecteze negativ imunitatea și să nu provoace complicații.

Este permis să se antreneze în timpul unei răceli?

Fiecare persoană de două până la trei ori în fiecare an suferă de infecții respiratorii acute, gripa și răcelile. Procesul de recuperare durează aproximativ o săptămână și uneori zece zile. Dacă s-ar însuma această sumă, va fi de aproximativ o lună timp de un an. Aceasta este o perioadă destul de lungă, ceea ce face ca fiecare stil de viață activ al unei persoane să se gândească dacă este posibil să continuați antrenamentul cu o răceală.

Având în vedere urgența acestei probleme, s-au făcut multe cercetări privind modul în care sportul afectează starea unui om rece. Ei au confirmat faptul că, cu o ușoară frig, exercițiul este acceptabil. Acest lucru nu înseamnă că o astfel de instruire va fi eficientă. Productivitatea lui, din păcate, scade.

Infecție severă sau doar afecțiune

Studiile demonstrează absența exacerbării simptomelor sau a influenței asupra duratei perioadei de recuperare din activitatea fizică numai cu "frigul superior". Această infecție se manifestă doar în MI neplăcut deasupra gâtului.

O răceală ușoară, când avem o durere în gât, congestie nazală este prezentă, ochii sunt udă, dar nu există dureri musculare și musculare, și nu există febră, vă permite să jucați sport. Principalul lucru este să țineți cont de cerințele specifice care există în acest caz.

Cum să te antrenezi pentru frig?

Nu puteți să transpirați și să permiteți o supraîncălzire ascuțită. Multe săli de sport sunt echipate cu sisteme de răcire cu aer care funcționează în timpul iernii. Fluxurile curente, dacă cad sub ei după sau în timpul exercițiului, pot agrava semnificativ simptomele.

Antrenamentul ar trebui să fie ușor, fără a depăși zona pulsului cu 120-130 bătăi pe minut. Acest lucru vă permite să nu transpirați. Se recomandă ca durata lecției să fie menținută la minimum. Nu poți depăși 40-45 de minute.

Prea pregatit sau frig?

Suprasolicitarea este o condiție destul de periculoasă în care nivelul cortizolului crește brusc. Această substanță, numită hormon de stres, este importantă pentru resursele energetice, imunitatea, metabolismul carbohidraților.

Creșterea cortizolului reduce imunitatea, care scade apărarea organismului împotriva infecțiilor, crește perioada de recuperare a țesutului muscular și a zonei inflamării. Starea în care o persoană ajunge cu un cortizol cronic ridicat seamănă cu simptomele unei friguri ușoare.

Efectele negative ale formării

În cazul în care cortizolul ridicat este confundat cu o ușoară frig, continuând una fizică, persoana îi dăunează sănătății. Hormonul de stres continuă să crească de la antrenamente. Rezultatul este o scădere bruscă a funcțiilor de protecție ale corpului și dezvoltarea unei boli reale deja reale.

Cortizolul crește chiar și atunci când o persoană are frig. Și dacă antrenamentul în această stare și nu afectează sănătatea, ei într-un fel nu vor aduce aproape nici un rezultat. Creșterea cortizolului nu permite atingerea atât a masei musculare, cât și a indicatorilor de rezistență.

Care sunt simptomele gripei?

Destul de des, gripa și infecțiile virale respiratorii acute în stadiile incipiente pot fi greșite cu ușurință pentru o temperatură normală ușoară. Diagnosticul exact devine clar în a treia zi. În cazul în care temperatura corpului crește, durerea se simte în grupurile musculare, apar frisoane, atunci aceasta este exact gripa.

În această stare, nu puteți merge la sală. Acest lucru va face o dublă lovitură a sistemului imunitar, care va trebui să lupte împotriva infecțiilor și a stresului de antrenament cardio sau de forță. Singurul lucru pe care sportul îl va aduce cu gripa este agravarea bolii.

Recomandări generale

O frigă, după cum arată studiile, nu este un obstacol în calea sportului. Constatările unor astfel de studii nu spun nimic despre indicatorii de rezistență sau despre eficacitatea formării care apar pe o persoană rece.

Categoric interzis să se antreneze în sport cu gripa și răcelile severe. Recunoașterea simptomelor acestor boli cu precizie este posibilă numai în a doua sau a treia zi. Și dacă antrenamentele active nu sunt oprite în aceste zile, condiția se va agrava dramatic, pot apărea complicații.

concluzie

Este sigur să continuăm să jucăm sport numai cu toată încrederea că cauza bolii nu este gripa, ci o infecție ușoară. Antrenamentul ar trebui să fie scurt, cu o frecvență cardiacă de 120-130 bătăi pe minut pentru a preveni transpirația.

Este posibil să exersați cu frig

În timpul sezonului de răspândire a infecțiilor virale, o persoană care este departe de regimul și activitatea fizică și un atlet se poate îmbolnăvi. Nu toți știu dacă puteți exerciți cu o frig sau mai bine să așteptați timp în pat. Medicii nu recomandă să se angajeze în sport în timpul infecțiilor virale severe.

Este o indemnizatie de exercitii pentru raceli?

Acum, o mulțime de oameni sunt pasionați de diverse sporturi. Exercitiile fizice regulate intaresc corpul, imbunatatesc functiile de protectie ale sistemului imunitar, activeaza sistemul cardiovascular, imbunatateste activitatea sistemului musculo-scheletic.

Corpul unui atlet este mai puțin susceptibil de infecții infecțioase și virale, datorită creșterii producției de celule albe în timpul exercițiilor fizice. Îmbunătățirea contribuie la regimul și exercitarea fizică fezabilă, epuizarea călătoriilor la sala de sport, fără respectarea alimentelor și a orarului, dimpotrivă, slăbește funcțiile de protecție ale unei persoane.

Medicii sunt de acord cu opinia că efortul fizic crescut în timpul frigului, ia forțele din organism, care vizează combaterea virușilor și a infecțiilor. Aproape toți medicii se opun în mod categoric formării în sala de sport în prezența simptomelor de infecții respiratorii acute, dar unii experți recomandă să continue să se angajeze într-un program ușor.

Sportul cu frig este permis dacă simptomele sunt ușoare și persoana se simte normal. În astfel de cazuri, un antrenament de 30 de minute nu va dăuna corpului și nu va ajuta să eliminați virusul prin glandele sudoripare.

Scăderea antrenamentelor pentru timpul bolii nu va anula rezultatele obținute, dar va ajuta mușchii să se relaxeze și să recupereze corpul slăbit. După pauze scurte, încărcăturile sportive devin mai productive.

În timpul unui exercițiu rece, se recomandă zilnic exerciții ușoare, astfel de exerciții vor ajuta glandele sudoripare.

Exercițiu la temperatură

Oamenii care tolerează răcelile se întreabă dacă este posibil să se joace sport la o temperatură sau este mai bine să se abțină de la efort. Medicii declară în unanimitate că chiar și cea mai mică temperatură este o contraindicație absolută a efortului fizic.

Pregătirea încălzește corpul deja fierbinte, din care temperatura poate crește brusc la niveluri critice. În timpul bolilor grave cu temperatură ridicată a corpului, organismul încetinește metabolizarea aminoacizilor, a grăsimilor și a monozaharidelor.

Există o creștere a producției de hormon cortizol, care are un efect negativ asupra stării țesutului muscular. Prin urmare, toți sportivii trebuie să știe dacă să joace sport atunci când sunteți bolnav sau nu.

Posibile complicații care apar după efort fizic cu creșterea temperaturii corporale:

 • inflamație a plămânilor;
 • bronșită;
 • procesul inflamator al mușchiului inimii;
 • pielonefrite.

Ce fel de sport este posibil cu simptomele primare ale unei raceli

Cu o manifestare slabă a simptomelor, terapeuții recomandă să continue formarea la greutăți reduse sau să meargă la momentul recuperării de la boală la sporturi mai benigne:

Exercitarea cu o sarcină redusă este posibilă numai dacă nu există temperatură. Reducerea greutății de lucru cu 50% va ușura sarcina corpului bolnav și nu va împiedica creșterea viitoare a mușchilor. Formarea ușoară în faza inițială a frigului ajută la părăsirea corpului pentru a lupta împotriva forțelor agenților cauzali ai bolii.

Depinde mult de caracteristicile individuale ale organismului. Unii oameni suferă ușor de răceli, alții sunt bolnavi grav, deci trebuie să începeți să vă simțiți bine. Semnele slabe ale bolii fără febră nu pot fi ignorate, este important să începeți tratamentul cu primele manifestări.

În timpul unei friguri ușoare, vă puteți antrena urmând câteva reguli:

 • dacă aveți o durere în gât, nas curbat și tuse - este imposibil să se angajeze;
 • timpul de antrenament cardio redus la 15 minute;
 • Antrenamentele de pe stradă se efectuează numai la o temperatură pozitivă, nu vă puteți angaja în minusuri în aer liber din cauza pericolului de deteriorare a tractului respirator.

Când sunteți bolnav cu viruși și infecții în timpul sezonului, este mai bine să nu faceți antrenamente în sala de gimnastică din cauza riscului de a primi o porțiune suplimentară de viruși de la alți vizitatori. Cu o ușoară indispoziție, este mai bine să practicăm acasă pentru a susține formularul.

O sarcină moderată pe corp mărește circulația sângelui și transpirația, care ajută la lupta împotriva răcelii obișnuite în stadiile incipiente ale bolii.

Contraindicații la sport pentru răceli:

 • creșterea temperaturii corporale;
 • prezența tusei - formarea în această stare contribuie la răspândirea infecției virale prin organele departamentului pulmonar bronhial, datorită inhalării intense a aerului;
 • dureri ale corpului, articulații, mușchi;
 • infecție cu gripă - în acest caz, medicii recomandă să se abțină de efort fizic încă 14 zile după recuperarea completă. FLU scade sever corpul și necesită timp să se recupereze;
 • slăbiciune.

După recuperare, revenirea la antrenamente ar trebui să mărească treptat sarcina.

Antrenament de forță cu SARS

Formarea completă a forței în timpul SRAS nu este posibilă, deoarece este dificil pentru o persoană să respecte regimul, să ia cantitatea necesară de alimente și apă. Simptome dureroase: tuse, febră, nas curbat, pierderea forței nu va permite să se angajeze în mod corespunzător.

Cu o infecție puternică, trebuie să consultați un medic și să faceți un tratament complet cu tratamentul pastel, altfel va exista un risc de complicații periculoase. În una sau două săptămâni de odihnă cu forma corpului, nu se va întâmpla nimic. Culturismul consumă multă energie din organism, care produce o doză stresantă de cortizol. Acest hormon, produs într-o cantitate normală, ajută la combaterea virușilor și a infecțiilor, dar încetinește recuperarea.

Instruirea cu ARVI dă stres muschiului inimii și sistemului vascular. Activitatea fizică crește riscul răspândirii infecției în organism prin limfa.

Este important să ascultați starea corpului. Revenirea la instruirea intensivă după o boală ar trebui făcută cu atenție, crescând treptat ritmul și încărcătura.

Mergi mai bine și mai puternic cu bodytrain.ru

Citiți alte articole pe blogul bazei de cunoștințe.

Ar trebui să mă antrenez în timpul bolii mele?

De multe ori primesc o întrebare similară. Persoana sa îmbolnăvit, dar obiceiul de antrenament este deja în sânge și nu doriți să agravezi situația. Deci poți să faci, sau mai bine să aștepți?

Pe de o parte, nici măcar nu trebuie să vă gândiți dacă aveți o boală gravă - este mai bine să vă culcați acasă și să aruncați toate forțele corpului pentru a lupta împotriva bolii. Pe de altă parte, dacă vorbim de o răceală comună, de ce nu?

Nu s-au făcut cercetări serioase cu privire la această problemă, este clar că este nevoie de recrutarea unui grup de bolnavi în același timp și, de asemenea, de a-i face să se antreneze. Cu toate acestea, există așa-numita "regulă a gâtului". Concluzia este că, dacă simptomele sunt deasupra gâtului (nasul curgător, strănutul, durerile de gât), atunci, de regulă, puteți să vă antrenați în siguranță. Dacă simptomele sunt mai scăzute decât gâtul (durerea oaselor, coada cade, tusea toracică etc.) sau la o temperatură ridicată, atunci ar merita să vă abțineți de la antrenament.

Există un astfel de om de știință Thomas Weidner, care a efectuat mai multe experimente neobișnuite. În primul rând, a infectat mai mulți voluntari cu un rhinovirus (răceală comună). În a treia zi, la vârful cursului bolii, subiecții au trecut mai multe teste pe o banda de alergat. Comparând rezultatele lor cu un grup de control care nu a fost infectat, nu au fost găsite diferențe. Toți indicatorii de funcționare, funcționarea plămânilor și așa mai departe au fost aceiași. Adică, frigul comun nu afectează realizările tale sportive.

Apoi, Weidner a infectat 50 de voluntari, împărțind-o în două grupe, dintre care unul a efectuat exercițiile cu o intensitate de 70% pe zi, iar al doilea a continuat să rănească. Nu au fost găsite diferențe în gravitatea cursului bolii. Dar, în funcție de sentimentele subiective, participanții instruiți s-au simțit mai bine.

Există unele dovezi că exercițiile de lumină în timpul unei friguri pot îmbunătăți starea pacientului. Exercițiul moderat stimulează sistemul imunitar, ajutându-l să facă față bolii.

Cel puțin nu am văzut o singură confirmare că jocul sportiv în timpul unei friguri a agravat cumva starea pacientului.

Exista un astfel de proiect "Precision Nutrition", bazat pe materiale stiintifice, care au pus recomandarile oamenilor de stiinta despre pregatirea in domeniul bolilor infografice. Apoi, fie priviți imaginile, fie citiți mai jos, fie executați ambele articole.

- Dacă aveți o ușoară indispoziție, atunci se recomandă următoarea activitate: mersul pe jos, cursa ușoară, înotul, ciclismul, qigong-ul, taiji-ul, yoga-ul. Nu se recomandă: rezistență mare, pregătire și rezistență, HIIT, sprint, sport de echipă, cursuri în temperaturi extreme.

- Instruirea intensivă pe termen scurt nu va fi benefică, este mai benefică pentru imunitate - formare de durată medie (40-50 minute) și intensitate mică sau medie. Exercițiile prelungite cu sarcină mare pot agrava starea și pot avea un efect proastă asupra sistemului imunitar.

- Instruire pentru 1-4 zile de răceală:

1) Simptome: dureri în gât, tuse, mucoasă - se recomandă o intensitate scăzută. Simptome: dureri de cap și dureri la nivelul articulațiilor, frisoane, diaree, vărsături - nu se recomandă.

2) Dacă simptomele nu s-au înrăutățit (deasupra gâtului) - instruirea ușoară este permisă timp de 30-45 de minute fără ponderare, în interior, puls până la 150 batai / min. Cu temperatură, tuse, diaree sau vărsături - exercițiile fizice nu sunt recomandate.

3) În absența frisoanelor și agravării simptomelor - antrenament cu o intensitate medie de 45-60 de minute, este permis pulsul de până la 150 batai / min. Dacă simptomele se înrăutățesc, este mai bine să nu faceți exerciții fizice și consultați un medic.

4) Simptomele sunt dăunătoare - odihnă-te pe zi, apoi poți reveni la antrenament. Dacă simptomele sunt în continuare aceleași sau apar noi - de ce nu sunteți încă la medicul dumneavoastră?

- frigul comun este puțin probabil să afecteze performanțele atletice, la fel cum este puțin probabil ca sportul să afecteze evoluția bolii;

- dacă aveți ceva mai grav decât o răceală, consultați un medic și nu vă antrenați;

- dacă ești încăpățânat și nu vrei să vezi un doctor, atunci porni de la starea ta de sănătate, dacă nu ai putere, nu o faci;

- și nu uitați că practicând în aceeași cameră cu alte persoane, le puteți infecta!

Pot să mă antrenez în timpul unei boli și cum să o fac corect

În general, pare logic - să refuzați formarea în timpul bolii, în cele din urmă, la școală, oamenilor care au răcit să li se permită să nu meargă la educația fizică. Dar dacă antrenamentul este obiceiul vechi și bine stabilit, atunci puteți lua în considerare și alte opțiuni.

Acum 3 săptămâni, 02/26/2019

O mulțime de cercetări s-au efectuat pe tema instruirii în timpul unei răceli sau ARVI și acum oamenii de știință propun să urmeze așa-numita "regulă a gâtului". Dacă toate simptomele dvs. sunt concentrate deasupra gâtului (nasul curbat, durerea în gât, ruperea etc.), puteți continua antrenamentul în siguranță. Dar dacă simptomele se diminuează mai puțin (tuse severă, durere în piept) sau apare febră, este mai bine să respingem sportul pentru o vreme.

Thomas Weidner de la Universitatea. În cursul cercetărilor sale, Bolla a infectat în mod specific voluntarii cu un rhinovirus pentru a studia modul în care sportul afectează sănătatea lor în această perioadă. Participanții au fost testați pe un treadmill la vârful bolii (a treia zi) și comparându-și performanțele cu cele ale grupului de control (participanții săi erau sănătoși), experții nu au găsit diferențe. Toți parametrii au fost exact la fel, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rezultatele obținute în timpul răcirii.

Există informații despre faptul că exercițiile ușoare în timpul unei răceli vă pot îmbunătăți bunăstarea. Acest lucru se datorează purificării tractului respirator, circulației accelerate a sângelui și, în final, chiar emoțiilor pozitive din procesul în sine. S-a dovedit că jocul sportiv stimulează sistemul imunitar, astfel încât putem spune că sportul în timpul bolii poate beneficia de fapt.

Amintiți-vă că dacă doriți să vă ajutați imunitatea, faceți exerciții de cel puțin 40-50 de minute, în timp ce intensitatea poate fi moderată sau chiar scăzută.

Principalele reguli de instruire în timpul bolii.

 • Pentru răcelile ușoare și disconforturile, puteți rula, înota, cicliza, yoga sau pur și simplu mergeți repede. Dar sportivul, sportul de echipă și antrenarea în greutate ar trebui excluse.
 • Prima zi de boală: pentru simptome ușoare, pur și simplu reduceți intensitatea antrenamentului obișnuit. Dacă simțiți dureri de cap, dureri la nivelul articulațiilor sau frisoane, este mai bine să nu mergeți la sala de gimnastică.
 • A doua zi de boală: în cazul în care simptomele nu s-au înrăutățit și nu au scăzut "sub gât", exercitați pentru mai mult de 50 de minute și fără ponderare, dacă vă simțiți mai rău, refuzați să mergeți la sală.
 • A treia zi de boală: în lipsa agravării simptomelor, exercițiile fizice pot dura până la 60 de minute, dacă simptomele nu dispar - nu exersați.
 • A patra zi a bolii: simptomele bolii tind să scadă, puteți să faceți o pauză de o zi pentru a permite corpului să se recupereze și apoi să se întoarcă la formare în ritmul obișnuit. Dacă boala nu se retrage sau dacă vă faceți rău, consultați un medic.

Important: dacă aveți o infecție virală, este logic să vă gândiți nu numai la dvs., ci și la ceilalți. Chiar dacă bunăstarea voastră vă permite să vă antrenați, în primele zile ale bolii dvs. puteți fi infecțioasă altora. Este posibil ca în această perioadă să fie mai bine să nu mergeți la sala de gimnastică, ci să faceți exerciții simple la domiciliu.

Antrenament pentru o raceala: este posibil sa joci sport atunci cand esti bolnav si cu ce e plina

Pentru mulți, sportul este o parte importantă a vieții lor. Și dacă o persoană are o răceală, adesea un stil de viață sănătos, de multe ori nu se asigură, atunci întrebarea dacă este posibil să se joace sport în timpul frigului va fi relevant pentru el. Să încercăm să ne dăm seama dacă sunt permise antrenamente în această perioadă.

Este posibil să jucați sport atunci când sunteți bolnav: opinia medicilor

Experții spun că, în timpul bolilor catarale și a altor boli, este mai bine să se abțină de la activitatea fizică, deoarece organismul se luptă cu agenți patogeni în acest moment, iar sarcina suplimentară asupra mușchilor poate agrava situația. Medicii, de obicei, interzic pacienților să participe la săli de sport până la recuperarea completă, altfel tratamentul va fi întârziat pentru o perioadă lungă de timp.

Dar există specialiști care nu împărtășesc acest punct de vedere și susțin că este permisă jocul cu o răceală, dar sub un program ușor. Corpul luptă împotriva agenților patogeni care provoacă boala, iar încărcăturile ușoare nu-l vor afecta. Cu toate acestea, nu vor beneficia și, prin urmare, majoritatea medicilor sunt de acord că este mai bine să așteptați până la recuperarea completă.

Boala și activitatea fizică: ce se întâmplă în organism

Dacă o persoană intră în sport, atunci după antrenament corpul său este slăbit de ceva timp. Acest lucru se datorează faptului că sistemul muscular are nevoie de timp pentru a se reface. Dacă mergeți la frig imediat după exercițiu, există un risc considerabil de a se răci.

Cu răcelile din organism produce o cantitate mare de hormon cortizol, care are un efect distructiv asupra țesuturilor musculare și a fibrelor.

În cantități mari, această substanță este produsă în prezența unor factori precum oboseala (inclusiv după efort), stresul, anxietatea, înfometarea și boala.

Același hormon are o funcție utilă, care este de a atrage nutrienți. În caz de boală, corpul are nevoie de materiale de construcție, care este glicogen și aminoacizi. Cortizolul este implicat în defalcarea proteinelor în aminoacizi și a glucozei în glicogen. În acest caz, corpul stochează materialele de construcție pe care va trebui să le recupereze.

Unul dintre principalele motive pentru care nu poți juca sport după o boală este că clasele din acest moment nu vor avea nicio dinamică pozitivă. Sportul agravează adesea starea pacientului. În plus, acțiunea activă a cortizolului nu va afecta pozitiv corpul unui atlet simplu și poate contribui numai la distrugerea masei musculare.

Atleți care nu se gândesc la ei înșiși fără antrenament, se crede că puteți juca sport atunci când sunteți bolnav, urmând așa-numita regulă "deasupra gâtului". Esența sa este că, dacă simptomele bolii apar peste gât, exercițiul este permis. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană are o durere în gât, cap, dinți, nas blocat, amigdalele inflamate, sunt permise exerciții. Nu se știe de unde provenea această regulă, totuși, potrivit experților, respectarea acesteia poate provoca complicații periculoase.

Pentru a înțelege de ce aceasta este abordarea greșită, trebuie să înțelegeți puțin ce este sistemul limfatic. Se compune din ganglioni limfatici și alte mici vase. Acestea sunt umplute cu lichid limfatic, care participă activ la eliminarea toxinelor și a altor componente dăunătoare din organism. În condiții normale umane, ganglionii limfatici sunt imperceptibili, totuși, atunci când virușii copleșesc corpul, mărimea lor crește.

Dacă ganglionii limfatici sunt lărgiți, acest lucru indică faptul că procesele patologice din corpul uman sunt active și că celulele albe din sânge luptă activ cu microbi. De aceea, de fapt, există o creștere a ganglionilor limfatici - ele par să creeze o barieră pentru virusuri, împiedicând răspândirea lor în organism.

Dacă exercițiul fizic în timpul frigului este testat cu simptome precum nasul înfundat, tusea, cefaleea, infecția se poate răspândi în tot corpul. Faptul este că, atunci când se efectuează exerciții, ganglionii limfatici nu vor crea o barieră de protecție și aceasta este o condiție excelentă pentru răspândirea virusului în toate organele și sistemele.

Și acesta este un argument important pentru care nu puteți juca sport în timpul bolii. Este mai bine să terminați tratamentul (de obicei, o săptămână este necesar pentru aceasta) și apoi începeți să vă angajați într-un corp sănătos, mai degrabă decât să vă torturați și să faceți antrenamente neproductive, care pot provoca și complicații.

Sport în timpul bolii la o temperatură de

Frigul comun este adesea însoțit de febră mare, iar rata sa este determinată de complexitatea bolii. Temperatura cea mai frecventă este de 38.5-39 grade. O persoană în acest caz, chiar și cu o mare dorință, nu va putea să joace sport, deoarece la această temperatură corpul este slab și slab. Există, de asemenea, o frig puternic, și o astfel de temperatură ridicată necesită churning.

În ceea ce privește temperatura de 37 de grade, este mai periculos decât 38 și 39, deoarece nu poate fi bătut. Instruirea cu acest indicator nu este, de asemenea, permisă.

De asemenea, merită să spunem puțin dacă este posibilă implicarea în sport cu pacienți cu tuberculoză. În unele cazuri, sarcina nu este numai interzisă, ci și recomandată. Cu toate acestea, este important să înțelegem că principalul criteriu în acest caz va fi bunăstarea.

În timpul perioadelor de exacerbare a bolii, este mai bine să te limitezi la o gimnastă blândă, tratată, în timp ce antrenamentul activ poate fi început numai după stabilizarea condiției și mai bine după o recuperare completă. Se recomandă să alegeți activități de calm, cum ar fi mersul pe jos, jogging și așa mai departe.

Amintiți-vă că, până la recuperarea completă, pacienții cu tuberculoză nu pot în nici un caz să ridice greutățile și să recurgă la alte sarcini similare, precum și să lucreze la creșterea masei musculare. Sarcina principală a încărcăturilor în acest caz este menținerea maximă a sănătății tuturor organelor și sistemelor și întărirea corpului pentru combaterea bolii.

Cum se poate recupera mai repede

Dacă în timpul unei răceli există o ușoară indispoziție, dar nu doriți să anulați lecția, atunci este important să urmați câteva recomandări. În primul rând, sarcina trebuie redusă la jumătate. Perioada de instruire trebuie redusă la 40 de minute. De asemenea, în timpul antrenamentului, asigurați-vă că ați consumat suficiente lichide. Dar apa nu trebuie să fie rece, pentru a nu provoca complicații suplimentare.

Dacă doriți să vă recuperați mai repede, este mai bine să alegeți astfel de exerciții precum alergarea lentă, aerobicul pas, meditația, exercițiile de întindere.

Exerciții cum ar fi squats, bench press, lifting-uri și alte exerciții care necesită încărcare greu și ridicarea în greutate. Dacă în timpul activității vă simțiți o deteriorare, opriți-vă să vă exersați și consultați-vă medicul.

Dacă ați recuperat deja (de obicei, durează aproximativ o săptămână cu o răceală obișnuită), puteți începe să practici și să începeți antrenamentul.

Cu toate acestea, mai întâi, luați în considerare aceste aspecte:

 • Experții nu recomandă să efectueze exerciții grele imediat după recuperare - evitați greutățile mari și distanțele lungi cu încărcături cardio.
 • Începeți cu exerciții ușoare, pentru că organismul după boală nu este complet maturat - pentru aceasta durează 7-10 zile.
 • Pentru a accelera întărirea corpului, nu-l încărcați prea mult, precum și pentru a îmbunătăți imunitatea și a consuma vitamine. Dacă o exagerați, aceasta vă poate afecta negativ sănătatea.
 • După 1-2 săptămâni după recuperare, puteți reveni la încărcăturile anterioare. Dar procedați treptat pentru a nu întrerupe procesul de recuperare.

Sport pentru prevenire

În cazul în care o persoană se angajează în mod regulat în sport, el nu este, de obicei, predispus la răceli frecvente - dacă se întâmplă, atunci acestea se desfășoară într-o formă ușoară. Acest lucru se datorează faptului că sportul contribuie la consolidarea sistemului imunitar, precum și a sistemului musculo-scheletal și a sistemului cardiovascular.

Pentru prevenirea frigului, o soluție excelentă ar fi joggingul regulat timp de 30 de minute. O persoană care rulează în mod regulat, chiar dacă se îmbolnăvește, se va recupera destul de repede și fără complicații.

De asemenea, pentru prevenirea răcelii frecvente, în afară de exercițiile obișnuite, se recomandă, de asemenea, temperarea, mâncarea corectă și renunțarea la obiceiurile proaste.

Sportul poate fi cauza dezvoltării unei răceli în cazuri foarte rare, de exemplu, dacă o persoană nu se odihnește, iar corpul se uzează sau, de exemplu, dacă corpul este prea frig. Evitați și lichidul prea rece în timpul sesiunii.

Astfel, toată lumea decide dacă trebuie sau nu să joace sport. Dar, în orice caz, amintiți-vă că, dacă aveți o răceală, trebuie să dați corpului să se recupereze. Răspunsul la întrebarea dacă puteți juca sport atunci când aveți o răceală cu frig poate fi determinat individual. Dar, pentru a nu vă face rău, este mai bine să amânați sarcini grave și, după o recuperare completă, reveniți la regimul obișnuit de antrenament.

Forță de antrenament în timpul frigului

Oricine joacă sporturi, nu chiar culturism, se confruntă cu răceli, care uneori se petrec în momentul cel mai inoportun. Deși este dificil să ne imaginăm "momentul potrivit" pentru boală. La urma urmei, nu o planificăm niciodată.

Și dacă sunteți încă bolnav sau doar frig, merită să mergeți la sală? Formarea pentru răceli nu este cea mai bună opțiune, deși depinde mult de amploarea bolii.

Dacă tocmai ați început să vă îmbolnăviți, la primele simptome de răceală, trebuie să schimbați imediat intensitatea și greutatea de lucru. Dacă vă reduceți greutatea de lucru cu 50%, nu afectează în mod negativ creșterea musculară, pentru că veți economisi energie pentru a lupta împotriva bolii. În unele cazuri, merită să renunțăm la antrenamente cu totul. Aici, mult depinde nu numai de simptome, ci și de modul în care suferiți boli virale. Personal, sufăr greu, așa că exclud o pregătire pentru o frig la o dată. Este mai bine să așteptați o zi sau două și apoi, după ce simptomele vor dispărea, du-te la sală. Va fi mult mai rău dacă nu dați corpului să depășească boala, dacă ați consumat toată energia în sală și vă îmbolnăviți și mai mult, după care va trebui să abandonați hala cel puțin o săptămână. Chiar pierde in greutate in timpul bolii.

cercetare

Oamenii de stiinta de la Colegiul American de Medicina Sportiva au aratat ca joaca sport cu simptome usoare la rece la un ritm moderat nu este nociv pentru sanatate. În timp ce antrenamentele de greutate (culturismul sau creșterea înălțimii) au înrăutățit ratele de recuperare. Este general recunoscut faptul că sportul poate reduce riscul unei răceli, dar până în prezent nu a fost clar cunoscut modul în care sportul și frigul sunt combinate în același timp. În orice caz, majoritatea doctorilor au fost de acord că jocul sportiv poate înrăutăți cursul unei răceli, chiar și cu sănătate bună și simptome slabe.

De regulă, o răceală captează fiecare persoană în medie de 2-5 ori pe an, iar în timp poate atinge 1-2 sau chiar trei săptămâni până la recuperarea completă. Acest lucru arată că, chiar și răceliile minore pot împiedica în mod serios progresul în culturism și alte sporturi.

În timpul studiului, au fost testate aproximativ 50 de voluntari, ale căror liste au fost făcute de voluntari, li s-au administrat ser infectat și s-au observat în următoarele 10 zile. Jumătate dintre aceștia nu au efectuat exerciții fizice de-a lungul întregii boli, alții au continuat să se antreneze activ.

Ambele grupuri de subiecți au fost supuse sarcinilor zilnice: alergarea și exercițiile pe simulatoare. La sfarsitul studiului, cercetatorii au descoperit ca in ambele grupuri au existat rate identice de recuperare, din care se poate concluziona ca exercitiile moderate nu afecteaza procesul de vindecare, severitatea simptomelor sau dezvoltarea complicatiilor. Este important de observat că subiecții de test care au suferit antrenamente de mare intensitate (care sunt, de fapt, echivalenți cu antrenamentul obișnuit de culturism) au avut rate de recuperare mai slabe.

Critica studiului

În acest studiu, a fost utilizată o tulpină ușoară a virusului comun rece, care aproape că nu provoacă niciodată complicații de sănătate. Cu toate acestea, în viața normală, o persoană este expusă la o varietate de viruși care pot afecta țesutul pulmonar, bronhiile și, cel mai important, sistemul cardiovascular și mușchii.

De exemplu, uneori, gripa este aproape imposibil de distins de infecțiile ușoare respiratorii virale. Dacă vă exercitați în momentul în care vă îmbolnăviți de gripă, chiar și cu o stare bună de sănătate și absența aproape completă a simptomelor reci, riscați complicații grave ale inimii, deoarece virusul gripal provoacă inflamația miocardică. Exercitiul duce la supraincarcare miocardica si poate provoca complicatii ireversibile!

Orice boală rece (chiar ușoară) duce la suprimarea proceselor anabolice în mușchi și activează secreția hormonului catabolic cortizol, care distruge mușchii. Activitatea fizică exacerbează procesele catabolice și, în prezența unui anabolism întârziat, nu veți obține un efect pozitiv din formarea de forță și, dimpotrivă, antrenamentul vă va distruge mușchii.

concluzie

Evident, frigul și sportul nu sunt compatibile. Nu veți obține rezultate pozitive de la antrenament la înălțimea bolii. Nu exersați dacă aveți o răceală până când toate simptomele bolii dispar și nu vă simțiți bine. Dacă boala este severă, este necesar să se abțină de la instruire timp de 3-4 zile suplimentare, până la recuperarea completă, pentru a evita complicațiile și distrugerea musculară.

Cum se trateaza o raceala?

Măsuri care vizează cauza și patogeneza bolii:

 • Bea mai multe lichide - până la 3 litri pe zi. S-a dovedit că recuperarea rapidă a alcoolului este rapidă.
 • Consumati ceapa cruda si usturoiul. Aceste plante conțin producție volatilă, care distruge elementele cauzatoare de boli.
 • Luați vitamina C la o doză de 1000 - 2000 mg pe zi.
 • Luați vitamine complexe. Pentru distrugerea aproape tuturor virusurilor respiratorii foarte eficiente Cycloferon de droguri (are un cost ridicat). Medicamentul popular Arbidol (cost moderat) are o eficacitate semnificativ mai scăzută. Anaferonul de droguri - așa cum au arătat studiile - este, în general, ineficient. Aceste medicamente ar trebui să fie utilizate numai din prima zi a bolii.
 • Clătiți gâtul cu rotokan (low cost) - mușețel, extract de calendula și șarpe. Tinctura curata mucoasa si suprima inflamatia.
 • Dacă tusea este pronunțată, luați expectorant - ACC sau Ambrobene (Ambroxol)
 • Activitatea fizică și sportul pentru răceli (în special în faza activă a bolii) nu sunt de dorit.

Măsuri pentru eliminarea simptomelor:

 • Medicamente antipiretice (remediu complex TheraFlu se recomandă în mod special ca agent simptomatic).
 • Lollipopii pentru suprimarea tusei și anesteziei (Travisil, Strepsils etc.)
 • Dacă tusea este pronunțată, utilizați siropuri Glycodin sau Tussin +
 • Spray-uri pentru a elimina senzația de durere în gât și iritație în nas - Kameton

Cum de a preveni dezvoltarea de frig și de a consolida sistemul imunitar?

 • Luați un complex de vitamine și minerale de 2-4 ori pe an
 • Nu suprasolicita
 • Luați glutamina
 • Luați în plus porții de vitamina C în timpul epidemiei
 • Ia extract de echinacea (imunomodulator de plante) în timpul epidemiei
 • Practicarea temperării
Top