Categorie

Posturi Populare

1 Rinită
Acnee pe față pentru răceli și hipotermie
2 Profilaxie
Antibioticele pentru otita la copii: ce trebuie luat
3 Bronșită
Ce trebuie să luați pentru femeile însărcinate cu frig: cele mai sigure și mai eficiente tratamente
Image
Principal // Profilaxie

Este posibil: un om a tresat o bucată de plămân


"Voi ceda în curând toți plămânii." Deci spuneți oameni care sunt chinuit de o tuse puternică. Se poate părea că aceasta este doar o schimbare a cuvântului, dar una dintre cele mai recente publicații care au apărut în New England Journal of Medicine arată că acest lucru nu este cazul.

Medicii din San Francisco au descris cazul unui bărbat de 36 de ani. El a suferit de insuficiență cardiacă cronică, iar în cazul opririi cardiace, a fost implantat cu un stimulator cardiac. Fracția de ejecție a inimii - volumul de sânge care este împins din ventriculul stâng în lumenul aortic la momentul contracției - a fost de numai 20%. În mod normal, această cifră depășește 55%. Pacientul a suferit, de asemenea, de boli cardiace congenitale și a suferit o intervenție chirurgicală pentru a înlocui supapa arterială.

Foto: New England Journal of Medicine

Omul tuse greu. Într-o zi nu sa găsit doar sânge în sputa lui, ci și un fragment al unui copac bronșic. La scurt timp după aceea, pacientul a încetat să respire singură și a murit o săptămână mai târziu din cauza complicațiilor cauzate de insuficiența cardiacă.

Experții observă că este încă imposibil să tuse complet pulmonar, dar unele dintre ele pot ieși cu sputa. Astfel de cazuri sunt foarte rare și cu o răceală obișnuită sunt imposibile - toate cazurile descrise au fost înregistrate la pacienții care au suferit deja o perturbare gravă a inimii.

Tusesc niște bucăți. Există fotografii și videoclipuri.

Tusesc niște bucăți. Există fotografii și videoclipuri.

Ruslan007 "20 ianuarie 2015, 23:40

Alo De-a lungul câtorva ani tuse tot timpul, nu puternic, dar o dorință constantă este senzația unei cantități mici de exces de lichid în gât. Pulmanologul nu poate stabili cauza, sfătuit să contacteze ENT. Problema este posibilă în gât, și nu în plămâni. Ca un copil, am vrut să îndepărtez amigdalele, nu-mi amintesc de ce. Glandele NU au fost îndepărtate. Aproximativ o dată pe an există faringită.

Aproximativ o dată pe săptămână tusesc bucăți de ceea ce nu se știe, elastic în textură, cum ar fi cauciucul. Dimensiunea este comparabilă cu mărimea unui cap de joc sau de 2 ori mai mare decât dimensiunea acestuia. Shot un video și o fotografie. Videoclipul arată elasticitatea pieselor când le împing cu o scobitoare (de la 41 de secunde). video
https://www.youtube.com/watch?v=hiOnP99PSMM

Mirosul acestor piese este greață.

Întrebarea este - ce ar putea fi? Unde se presupune că se formează aceste bucăți, în plămâni sau în gât?

Ce fel de analiză poți lua din asta?

Poate o persoană să-și scuipă plămânii?

Este ușor și interesant de comunicat. Alăturați-vă

într-adevăr a fost un astfel de caz, dar nu complet de lumină, ci de particule. știa un om care fumează foarte mult și pe lângă tusea constant de ceva înfricoșător

Aceasta este o expresie figurativă... Vomite și scuipa sunt procese diferite. Vărsăturile sunt din tractul gastro-intestinal. Și puteți scuipa ca rămășițe de hrană și apă, precum și spută și mucoasă bronhică și țesut alveolar în timpul decăderii sale.

Ficatul poate, dar plămânii nu cred

În teorie, dacă pot fi scuipate numai celulele moarte ale plămânilor

forme deschise de tuberculoză - vorbind despre asta.

Dacă aceasta este de la science fiction, atunci adevărat. Oamenii nu trebuie să mănânce, așa cum le place să inventeze tot felul de povești de groază.

Unde provine sputa din gât și care sunt bolile: bronșită, pneumonie, tuberculoză?

Phlegm servește drept filtru respirator natural. Se păstrează în sine și apoi elimină substanțele nocive care intră în corpul uman prin tractul respirator. Excesul de spută dă mari inconveniente. Acumularea, poate provoca disconfort în timpul mesei sau al lichidului.

Formele mucoase mari cauzează dificultăți de respirație. Greața și chiar vărsăturile sunt frecvente. Scapa de disconfort va ajuta diagnosticul medical, care va dezvălui cauza sputei în gât.

De unde vin tusea și sputa din gât?

Sub sputa, înțelegem creșterea patologică a secreției bronșice, astfel încât întrebarea "de unde provine" nu este complet corectă. În fiecare secundă și în mod constant, pe toată durata vieții, glandele speciale produc mucus, care este responsabil pentru cele mai importante funcții.

Cavitatea internă a tractului respirator este reprezentată de epiteliul ciliar. Sarcina sa principală este transportul continuu al secrețiilor produse de bronhii în tractul respirator superior, în gât, pentru eliberarea ulterioară în exterior.

Scopul principal este de a preveni sedimentarea în sistemul respirator a prafului, a bacteriilor, a virușilor, a alergenilor și a altor iritanți. Substanța vâscoasă transparentă are un număr de funcții utile:

 • hidratează membrana mucoasă;
 • creează un strat protector;
 • împiedică intrarea virușilor în organele respiratorii, cu ajutorul celulelor imune care alcătuiesc mucusul.

În condiții normale, bronhiile produc mucus în cantități mici necesare pentru a curăța căile respiratorii. Aceasta nu provoacă inconveniente unei persoane și este înghițită cu saliva.

Motivul pentru care apare sputa este simplu. În prezența unui proces inflamator, secrețiile mucoase devin abundente, deoarece celulele imune activează sistemul de protecție suplimentară. Se formează un nod în gât, care este o colecție de spută. Se compune din următoarele componente:

Corpul, care dorește să faciliteze procesul de respirație, provoacă o tuse. Acest lucru se datorează iritației membranei mucoase, ceea ce provoacă o iritare ușoară. Flegma din nas și gât este expulzată prin cavitatea bucală.

Dacă secrețiile mucoase devin prea vâscoase și nu expectoră, atunci ele încep să deterioreze întregul corp. Creează un mediu favorabil reproducerii bacteriilor și a virușilor. Prezența purtătorilor de infecție face dificilă funcționarea plămânilor.

Boala bronhiilor și a plămânilor ca cauză principală

Motivul prezenței sputei în gât este cel mai adesea în prezența bolilor respiratorii acute sau cronice. Uneori, cu excepția secrețiilor mucoase groase, nimic nu indică prezența unor patologii ascunse.

Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare faptul că, în condiții normale, bronhiile secretă un lichid transparent subțire. Se hidratează și învelește suprafața interioară a gâtului fără inconveniente.

bronșită

Bronșita este un proces inflamator care provoacă iritarea și umflarea mucoasei bronhice. Acest lucru se datorează creșterii producției de imunoglobuline care luptă împotriva infecțiilor. Boala este însoțită de tuse severă. Atunci când umflarea progresează puternic, apare blocarea bronhiilor. În astfel de cazuri, există un curs obstructiv al bolii. Există două grupuri principale de cauze care contribuie la dezvoltarea acestei boli:

 • infecții (bacterii, viruși și ciuperci care intră în tractul respirator inferior);
 • fizico-chimice (expunere la mediu).

Bronșita poate lua diferite forme, fiecare dintre ele având propriile simptome și manifestări.

 1. Acută. Este caracteristic pentru perioada rece a anului. Simptomele primare seamănă cu frigul comun. Pe fondul procesului inflamator se înregistrează o creștere puternică a temperaturii. În primul rând tusea este uscată, cauzată de o ușoară durere în gât. Un flegm apare mai târziu.
 2. Cronică. Dacă simptomele de bronșită persistă mai mult de două luni, atunci i se acordă statutul de boală cronică. Poate să apară în același timp al anului, dar de fiecare dată când se va prelungi faza acută a unei boli cronice. Expunerea constantă la stimuli provoacă dezvoltarea inflamației în sistemul respirator, care împiedică fluxul de oxigen în organism. Bronsita cronică în formă avansată poate fi primul pas spre emfizem.

Analiza sputei pentru bronșită ajută la determinarea stadiului bolii și a formei ei. Excretorii de mucoase de culoare secretorie dezvăluie unele informații despre procesele care au loc în interiorul corpului.

 1. Alb sau transparent. Se întâmplă în cursul cronic al bolii;
 2. Galben. Prezența secrețiilor acestei culori este tipică pentru toate formele de bronșită. Deci, sistemul respirator se luptă împotriva inflamației.
 3. Green. Astfel de spută indică procese stagnante în sistemul respirator. Acestea apar pe fondul unei infecții de lungă durată. În forma acută a bolii, formarea de mase purulente.

pneumonie

Boala este un proces inflamator localizat în țesuturile pulmonare. Agenții cauzali ai pneumoniei sunt considerați agenți infecțioși:

 • fungi;
 • bacterii;
 • viruși.

Cel mai frecvent mod de infectare este în aer, mai puțin frecvent - răspândirea infecției apare prin sistemul circulator. Microorganismele, sub acțiunea cărora țesutul pulmonar este inflamat, sunt întotdeauna prezente într-o anumită cantitate în corpul uman. În condiții normale, sistemul imunitar luptă cu succes împotriva lor, dar cu o slăbire a funcțiilor protectoare, corpul nu se descurcă cu sarcina - reacțiile inflamatorii încep să se dezvolte.

Cel mai adesea, pneumonia apare pe fondul hipotermiei și are următoarele simptome:

 • creșterea bruscă a temperaturii;
 • slăbiciune;
 • dureri de cap;
 • tusea uscată, care a apărut în primele zile, devine umedă;
 • flegma se acumulează în gât;
 • durere în stern în timpul tusei și respirației;
 • respirație șuierătoare;
 • dificultăți de respirație, insuficiență respiratorie începe.

Sputa în pneumonie este absolut normală. Culoarea acestuia indică severitatea infecției și agenții patogeni ai acesteia. Culoarea verde indică o inflamație progresivă bacteriană.

Forma acută de pneumonie este însoțită de secreții mucoase de culoare albă, galbenă sau verde. Culoarea galben-verde indică o cauză bacteriană a inflamației țesutului pulmonar.

tuberculoză

Cauza bolii este afectarea pulmonară de către un anumit tip de bacterii (bagheta lui Koch). Microorganismele dăunătoare intră în corpul uman pe toată durata vieții. Inflamația se dezvoltă atunci când există condiții favorabile pentru progresia acesteia. Imunitatea slabă nu va putea contracara bățul Koch.

Tuberculoza pulmonară se referă la o infecție persistentă pe termen lung, care, în cea mai mare parte a timpului, este într-o stare latentă. Simptomele sale externe pot să nu apară pentru o lungă perioadă de timp. Semnele de intoxicare generală a corpului sunt:

 • hipertermie;
 • slăbiciune;
 • transpirație;
 • pierderea apetitului.

În stadiile inițiale ale tuberculozei, sputa este minimă. Pe măsură ce boala progresează, cantitatea sa crește, iar culoarea secrețiilor mucoase se poate schimba.

 1. Alb. Caracteristic pentru primele etape ale tuberculozei. Această umbră se datorează creșterii conținutului de proteine.
 2. Verzui. Aceasta indică formarea de puroi și prezența mucusului stagnat.
 3. Bloody.
Deteriorarea plămânilor de către bacteriile tuberculoase este însoțită de o tuse puternică și de producerea sputei. Noaptea și dimineața sunt considerate cele mai dificile. În cazuri avansate, se produce hemoptizie, care este plină de descoperirea hemoragiei pulmonare, care duce adesea la moarte.

Culoarea așteptată

Flegmul secretat în procesul de expectorare variază în funcție de culoare. Acest lucru se datorează faptului că componentele incluse în compoziția sa pot diferi în prezența anumitor boli și cauze de mucus în gât.

Transparent sau alb

Sputa transparentă este considerată naturală și, de regulă, însoțește bolile care nu reprezintă un pericol pentru viața pacientului. Excepția este atunci când are o structură vitroasă. Secreția unui astfel de mucus este însoțită de stenoză bronșică, provocând atacuri puternice de astm.

Spută albă spumoasă poate să apară la pacienții vârstnici din cauza modificărilor legate de vârstă ale sistemului respirator. Doctorii evaluează acest fenomen ca fiind normal.

galben

Această culoare a sputei datorită creșterii producției de neutrofile. Creșterea numărului lor este asociată cu rezistența sporită a sistemului imunitar la microorganismele care atacă organismul. Secreția unui astfel de mucus în timpul tusei indică prezența infecției în părțile inferioare ale sistemului respirator. Sputa galbenă este cea mai caracteristică a următoarelor boli:

 • bronșită;
 • inflamație a plămânilor;
 • astm.

Verde (cu puroi)

Distrugerile mucoase de acest tip indică prezența unui focar extins al leziunilor bacteriene și virale în bronhii sau plămâni. Cauze ale sputei cu puroi - inflamație bacteriană infecțioasă.

Culoarea verde a sputei indică finalizarea fazei acute a bolii și depășirea ei în stadiul cronic. Această culoare a mucusului datorită prezenței în compoziția sa a următoarelor componente:

 • neutrofile;
 • epiteliu, separat de pereții bronhiilor;
 • microorganisme moarte, agenți infecțioși (streptococi, stafilococ).

Flegmul are o structură vâscoasă. Este puternic expectorat și stagnează în diferite părți ale sistemului respirator, agravând procesul inflamator.

Cu sânge

Sputa cu sânge indică prezența leziunilor țesutului pulmonar, precum și modificări patologice în bronhii. În acest fel, organismul emite un semnal, care raportează o infecție majoră a tractului respirator inferior. Sângerarea persistentă în timpul expectorării poate fi rezultatul dezvoltării unor boli mortale. Pacienții cu astfel de simptome trebuie spitalizați imediat.

Când tusea care provoacă tulburări uneori rupe vase mici pe suprafața interioară a tractului respirator. În acest caz, incluziunile de sânge pe termen scurt pot fi detectate în spută. Nu există niciun pericol pentru viața umană.

maro

Sputa cu o nuanță brună indică adesea prezența bolilor severe ale tractului respirator inferior. Apariția unui astfel de mucus este asociată cu procese stagnante în timpul cărora are loc sângerare pe termen scurt. Principalele motive pentru formarea sputei maronii sunt:

 • infecție bacteriană;
 • un virus;
 • sângerare internă;
 • rupturi capilare;
 • sedimentarea excesivă a prafului în bronhii și plămâni;
 • fumatul.
Spuțul brun are o structură vâscoasă și este slab expectorat, astfel încât atunci când apare, este necesar să se excludă folosirea medicamentelor împotriva tusei. Acest lucru se datorează faptului că aceste medicamente provoacă apariția stagnării și împiedică descărcarea mucusului.

Tipuri specifice de simptome

Se întâmplă că apariția excesului de mucus în gât nu este însoțită de semne tipice de boli infecțioase și are o origine complet diferită. Afecțiunile de acest tip pot fi însoțite de formarea mucusului abundent numai în timpul nopții și dimineața și nu pot provoca disconfort unei persoane în restul zilei. De ce apare flegma în astfel de cazuri?

Dimineața

Tusea dimineața este asociată cu dorința organismului de a scăpa de mucusul acumulat peste noapte. Localizarea acestuia în gât este asociată cu poziția corpului uman în timpul somnului și lipsa procesului de înghițire. Motivele pentru formarea sputei în gât în ​​dimineața, în acest caz, sunt următoarele:

 • răceli;
 • tuberculoza;
 • fumat;
 • prezența în dormitor a alergenilor și a altor substanțe iritante.

De la fumat

Odată ajuns în organism, fumul de tutun aduce cu el diferite gudron și funingine care se așează pe suprafața plămânilor. Impactul acestor substanțe contribuie la iritarea și umflarea suprafeței interioare a tractului respirator, ceea ce duce la o îngustare a lumenului bronhial.

Încărcarea celulelor epiteliului ciliar crește, iar în timp nu le mai suportă funcțiile. Flegma formată din fumat începe să se acumuleze și stagnează în bronhii și plămâni. Secretele mucoase abundente sunt colectate în gât în ​​timpul somnului și provoacă tuse severă la trezire.

Fără temperatură

Insuficiența creșterii temperaturii în timpul descărcării sputei poate scădea vigilența persoanei bolnave. Motive principale:

 1. Alergie.
 2. Intrarea particulelor de origine străină în aer, cum ar fi lemn sau așchii metalice.
 3. Intoxicatii chimice.
 4. Bolile cronice ale sistemului respirator.

Este posibil să înghiți ceva care tuse?

Din mai multe motive, expectorarea mucusului acumulat în gât nu este întotdeauna plăcută din punct de vedere estetic. Ce să facem în astfel de cazuri? Este posibil să înghițiți flegma și care sunt consecințele acesteia?

Astfel, înghițirea sau flegma din gât este o chestiune personală. Nu dăunează organismului uman în ambele cazuri.

Cum sa scapi?

Apariția unei sputa bogată în gât are întotdeauna o cauză. Aceasta este o consecință a modificărilor patologice din organism. Scopul tratamentului este de a elimina factorii datorită prezenței căruia organismul și-a consolidat apărarea.

Ai nevoie de expectoranți?

Medicamentele expectorante sunt folosite pentru a dilua sputa. Drogurile de acest tip împiedică stagnarea bronhiilor și a plămânilor. Ca urmare, localizarea procesului inflamator este redusă, iar numărul agenților infecțioși este redus. Expectoranta de actiune directionala are doua tipuri:

 • producerea sputei în bronhii;
 • diluarea mucusului existent.

Medicamente pentru tratament

Alegerea medicamentelor depinde de imaginea clinică a bolii. Auto-tratamentul în cazul sputei este ineficient, deoarece este doar un simptom al bolii de bază. După o examinare completă, medicul va determina cauza deversării excesului de mucus și va prescrie tratamentul corect.

Preparatele pe bază de ingrediente naturale și extracte de plante (de exemplu, licorice, plantain) sunt cele mai populare. Acest lucru se datorează faptului că acestea au mai puține efecte secundare decât medicamentele sintetice. Cele mai frecvente dintre medicamentele pe bază de plante sunt:

Expectorația promovează îndepărtarea sputei din corp. Printre produsele de pe piața farmaceutică, experții iau notă de eficacitatea următoarelor:

Medicamentele mucolitice contribuie la creșterea producției de mucus bronșic, datorită căruia există o lichefiere a sputei, ceea ce duce la separarea rapidă a acesteia:

Dacă boala de origine bacteriană sau în timpul examinării agentului cauzal al infecției nu este determinată, lucrătorii medicali prescriu antibiotice.

Dacă în decurs de trei zile nu se observă efectul de la începutul tratamentului cu antibiotice, atunci trebuie să contactați clinica. Utilizarea acestor medicamente se efectuează în conformitate cu programul prescris de medic, cu respectarea strictă a intervalelor de timp de admisie.

Masaj pentru copii mici

Masajul, care facilitează evacuarea sputei la copii, se face în mod regulat timp de cinci zile. Este eficient în special pentru bronșită și traheită. Cu toate acestea, nu ar trebui să fiți foarte zeloși dacă copilul are o temperatură ridicată, este mai bine să așteptați încetarea febrei.

Înainte de procedură, pacientul trebuie să utilizeze un expectorant. Acest lucru va crește eficiența masajului. În primul rând, tratamentul se face înapoi, apoi pieptul. Presiunea ar trebui să fie de putere medie. Astfel de manipulări nu vor dăuna copilului, ci vor avea un efect extrem de pozitiv.

Cum de a retrage un copil?

Primul lucru care trebuie făcut cu o spută slabă la un copil este să-i dai mai mult lichid cald. Utilizarea siropurilor pe bază de plante are un efect bun. Ca parte a unor astfel de medicamente, este relevantă prezența următoarelor componente:

Atunci când tratamentul medicamentos al sputei la copii este permis utilizarea medicamentelor mucolitice:

 • Fluimucil;
 • clorhidrat de ambroxol;
 • acetilcisteina.

Pentru a mări indicatorii de performanță, puteți combina diferite metode de tratament. Aerisirea frecventa, precum si plimbarile scurte in aerul proaspat vor ajuta la evitarea starii de oxigen. Utilizarea de shake-uri de vitamine este de asemenea foarte utilă în tratamentul sputei în gât. Acestea pot conține o serie de componente utile care contribuie la menținerea imunității.

 1. Paste obținute din miere și nuci.
 2. O soluție apoasă de iod (2 - 4 picături pe cană de apă caldă).
 3. Lapte cald cu smochine.
 4. Miere în combinație cu sucul de plante antiseptice (zmeură, afine, viburnum sau ceapă).

Un masaj toracic ajută la ameliorarea sputei din tractul respirator inferior. Utilizarea uleiului de bursuc sau a uleiurilor esențiale mărește eficacitatea procedurii. De asemenea, utilizarea inhalării nu va fi superfluă.

Analiza sputumului

Examinarea cu sputum oferă informații privind modificările patologice care apar în sistemul respirator. O atenție specială în evaluarea calității secrețiilor mucoase este acordată următorilor indicatori:

 • culoare;
 • miros;
 • structură;
 • consistență;
 • tip de încărcătură infecțioasă, bacteriană și virală.

Analiza sputumului este unul dintre principalii factori care influențează diagnosticul. Datele obținute ca urmare a manipulărilor de laborator ajută la prezicerea dezvoltării ulterioare a patologiei și la selectarea tratamentului corect.

Videoclip util

Uitați-vă la povestea vizuală a medicului ENT despre cauzele mucoasei și a sputei în gât:

Un pacient cu insuficiență cardiacă a furat o bucată de plămân și a murit

Un californian în vârstă de 36 de ani care a fost spitalizat cu insuficiență cardiacă cronică la Centrul Medical San Francisco din California a murit în prima săptămână de tratament, tuse cu o bucată de plămân.

Omul, al cărui nume nu este raportat, a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace. De-a lungul timpului, a început să aibă atacuri severe de tuse. Timp de o saptamana, el tuse sange si mucus, presiunea asupra plamanilor crestea constant. În cele din urmă, în timpul unuia dintre atacuri, pacientul a furat un copac bronșic - un sistem de tuburi prin care aerul intră în plămâni.

Omul a primit intubație traheală de urgență pentru ventilație mecanică, precum și bronhoscopie. Cu toate acestea, o săptămână mai târziu a murit din cauza complicațiilor după insuficiența cardiacă.

Omul, 36 de ani, moare după vindecare pentru insuficiență cardiacă, el https://t.co/GZS8pV6KsJ pic.twitter.com/7AkOcoBbND

Conform New England Journal of Medicine, pacientul a avut o fracție patologică scăzută de ejecție cardiacă (un indicator care reflectă volumul de sânge ejectat de ventriculul stâng) - doar 20% la o rată de 55-70%. În plus, omul a suferit de stenoză aortică (îngustarea deschiderii aortice care împiedică fluxul sanguin normal). Conform unui studiu realizat de Universitatea de Medicină Emory din 2006, această boală apare doar la 1-2% dintre rezidenții americani.

Din cauza unor probleme cardiace grave, bărbatul avea un stimulator cardiac.

După cum se observă în New England Journal of Medicine, o persoană nu poate să tuse pe întregul plămân - este prea mare pentru a trece prin căile respiratorii. Dar cu o tuse foarte puternică, anumite părți ale plămânului pot trece prin bronhii și pot intra în trahee.

În 2018, în SUA au existat 2 cazuri în care lichidul spinal a trecut prin nas la pacienți. În același timp, ambii au fost siguri că a fost o rinită cronică, care a durat ani de zile.

Nu uitați să urmați știrile noastre în rețelele sociale: Facebook, VK, Ok, Twitter

ORGANELE STRĂINE ALE TRACILOR RESPIRATORII

ORGANELE STRĂINE ALE TRACILOR RESPIRATORII

Corpurile străine ale tractului respirator reprezintă o problemă serioasă în copilărie, în special înainte de vârsta de 5 ani, deoarece copiii tind să ia tot ce se află sub mâinile lor (jucării, pietricele, margele, butoane, monede, piese de design). Rulați, țipați sau râdeți, vorbiți în timp ce mâncați. Copiii mici încă mai mestece rău și se pot îneca pe bucăți de mâncare. Adesea, un copil aduce obiecte mici (cognita, mazăre) în nas și părinții pot să acorde atenție doar unei absențe unilaterale a respirației nazale după câteva zile, când există sânge nazal sângeros sau purulent și miros neplăcut din nazofaringe. În acest caz, ar trebui să-i arătați specialistului pentru ORL pentru copii, care va elimina corpul străin.

Copiii în vârstă pot suga pepene verde sau semințe de floarea-soarelui, spikelete de ierburi, fructe cu coajă lemnoasă, pui de oaie sau oase de pește, precum și obiecte pe care le iau adesea în gură (capace din pixuri, cleme de hârtie, cuie și chiar butoane, gumă de mestecat).

Mecanismul prin care un corp străin intră în tractul respirator este întotdeauna același: o respirație profundă neașteptată (când este speriată, râzând, plâns) în timp ce un obiect străin este în gură. Bolile însoțite de tuse, scurtarea respirației (tuse convulsivă, astm bronșic) contribuie la intrarea corpurilor străine în tractul respirator.

În funcție de locul de localizare, se disting corpurile străine ale faringelui, laringelui, traheei și bronhiilor.

• Faringelele din corpul străin sunt de obicei oase de pește lipite în amigdalele, peretele lateral al faringelui sau în rădăcina limbii. Ele sunt greu să nu observați, deoarece acest lucru provoacă durere înjunghiere și inflamație se dezvoltă. Copilul plânge, refuză să mănânce. Un medic de ORL vă va ajuta să îndepărtați osul.

• În laringe, corpurile străine sunt fixate în zona pliurilor vocale și conduc la o schimbare a vocii, respirația zgomotoasă cu dificultăți de respirație sau o tuse convulsivă. Tuse adesea însoțită de vărsături. Dacă corpul străin nu este îndepărtat, stenoza acută a laringelui se poate dezvolta - o condiție care pune viața în pericol.

• Odată ajuns în trahee, corpul străin cauzează sufocarea, tuse convulsivă cu salivare. Apare cianoza (albastră) a pielii și a membranelor vizibile ale mucoasei. Pot apărea dungi de sânge în spută.

• Corpurile străine ale bronhiilor pot bloca parțial sau complet lumenul bronhiei, se pot mișca în mod liber sau parțial. Ca urmare, se dezvoltă bronșită sau pneumonie, asfixierea.

• Corpul străin al esofagului poate, de asemenea, să conducă la comprimarea căilor respiratorii și la intrarea alimentelor în laringe, care este însoțită de apariția tusei paroxistice, ruperea, înroșirea puternică a feței și insuficiența respiratorie.

De regulă, corpurile străine ale tractului respirator sunt îndepărtate imediat, provocând un reflex tuse protector. Dar dacă obiectele mai mari și mai grele lovesc (minge metalică sau cognită), șocul tusei nu este suficient pentru al elimina.

Un corp străin de dimensiuni mari poate bloca complet lumenul bronhiei, amenințând viața copilului. Corpurile străine pot intra simultan în bronhii principali din dreapta și din stânga. Starea copilului în acest caz este extrem de dificilă, necesitând asistență imediată.

Cu o dimensiune mai mică a obiectului, stabilită într-una din bronhiile mari, se dezvoltă simptome mai puțin severe, dar mai persistente.

Este posibil să se suspecteze aspirația unui corp străin în cazul în care boala (tuse dureroasă fără febră) începe brusc pe fundalul sănătății complete sau în caz de bronșită persistentă, pneumonie cu exacerbări repetate.

Caz de viață

Am fost abordați de mama unei fete de 9 luni care sa îmbolnăvit cu 4,5 luni în urmă. Ea a avut o tuse constanta cu cresteri periodice de temperatura la 38 - 39 ° C. Fata a suferit 2 cursuri de tratament în spitalizare pentru pneumonie recurentă, dar tusea și modificările radiologice din plămâni au rămas. Când i sa cerut să-i spună cum se îmbolnăvea, mama ei a răspuns că timp de câteva ore părăsise un copil perfect tânăr cu tatăl ei și când a venit acasă, a aflat că fiica ei tuse. Tatăl meu a urmărit un meci de fotbal la televizor, fata a jucat pe podea cu o sticlă de plastic și un câine aproape fără supraveghere. Dintr-o dată copilul a început să tuse convulsiv, tatăl chiar a numit momentul exact al apariției tusei. În legătură cu suspiciunea de aspirație a unui corp străin, am spitalizat copilul, am efectuat o examinare bronhologică, în timpul căreia a fost îndepărtată partea în formă de spirală a capacului din plastic. Aparent, ea a fost mușcată de un câine, iar fata a inhalat.

Este caracteristic faptul că după apariția primelor simptome (o tuse ascuțită), pe care oamenii o uită adesea, poate să apară o perioadă lungă, liniștită (asimptomatică) de câteva zile sau săptămâni. Părinții nu mai acordă importanță circumstanțelor primului episod de tuse paroxistică, nu le spune medicului, ceea ce face dificilă stabilirea unui diagnostic corect în timp util. Dacă corpul străin nu este îndepărtat în viitorul apropiat, inflamația purulentă se dezvoltă la locul unde se află, apare edemul, crește secreția. Toate acestea conduc la obstrucția bronhiei, atelectazei (colapsul) unei părți a plămânului și apoi la formarea bronhiectasisului (descărcări vasculare ale bronhiei, adesea umplute cu puroi) și abcesul plămânului. În acest caz, poate exista o întrebare despre tratamentul chirurgical.

Caz de viață

O mamă cu o fiică de 5 ani sa plâns de oa treia pneumonie în ultimele șase luni sa adresat pulmonologului pentru o întâlnire. După ce a luat cursuri de antibiotice, bunăstarea copilului sa îmbunătățit într-o oarecare măsură, dar schimbările de pe radiografii au rămas. La analiza radiografiilor realizate în această perioadă, a devenit clar că recuperarea de la pneumonie nu a apărut și ar trebui să vorbim nu despre trei, ci despre o pneumonie prelungită.

Doctorul a neglijat cu încăpățânare ipotezele medicului despre posibila aspirație a unui corp străin. Cursul neobișnuit de pneumonie cu tratament complex și pe termen lung, restul modificărilor de raze X au fost indicațiile pentru bronhoscopie.

Cu mare dificultate, cerceoul din plastic al păpușelui a fost scos din bronhiul lobului inferior. După ce mi-a prezentat corpul străin îndepărtat mamei mele, sa dovedit că această fată a jucat o păpușă cu un an în urmă, când a fost vara cu bunica ei. Apoi a existat o tuse bruscă fără febră, care, după tratamentul tradițional, a scăzut timp de mai multe luni.

Astfel, îndepărtarea unui corp străin a fost făcută mai mult de 10 luni mai târziu, iar atelectazia nu a fost complet pe deplin nici după 4 bronhoscopii pe fundalul medicamentelor antiinflamatorii și bronhodilatatoare, masajului de drenaj și gimnasticii respiratorii. Când bronhoscopia de control a fost descoperită stenoza cicatriciană a bronhiilor. În locul atelectazei, țesutul pulmonar a fost înlocuit cu pneumofibroza conjugată, dezvoltată. Aceasta este o afecțiune pulmonară cronică care necesită o monitorizare atentă și regulată a pulmonologului și prevenirea proceselor inflamatorii.

Cel mai grav rezultat este observat la îndepărtarea tardivă a unui corp străin organic (o nuci, o bucată de carne, un lollipop), deoarece în acest caz inflamația purulentă în plămâni se dezvoltă mai repede.

Caz de viață

Un băiat de 9 ani vara a început să tuse, pe care părinții săi i-au explicat prin hipotermie în timp ce înota. În curând, tusea a fost asociată cu șuierături, care a fost logic asociată cu înflorirea ierburilor de pajiști. La determinarea funcției respirației externe, a fost detectată obstrucția bronșică. Băiatul a fost diagnosticat cu astm bronșic. Cu toate acestea, în ciuda terapiei adecvate, imaginea clinică nu sa îmbunătățit. Pe o radiografie luată după două luni, sa detectat atelectazia lobului inferior al plămânului drept și, prin urmare, s-au efectuat 5 bronhoscopii, toate fără efectul așteptat. În legătură cu atelectazia persistentă, băiatul a fost transferat la un departament de pulmonologie specializat, unde doar cu bronhoscopie repetată, un corp străin a fost îndepărtat - un con. În jurul corpului străin sa pronunțat inflamație purulente, care a împiedicat îndepărtarea acestuia. Mai târziu a trebuit să scot lobul inferior al plămânului.

Orice corp străin neremovnat duce la apariția unei boli bronhopulmonare cronice!

Cu toate acestea, în cazul în care copilul este dus la un medic în timp util, atunci este îndepărtat cu un bronhoscop, de regulă, fără consecințe.

Bronhoscopia este o examinare vizuală a tractului respirator folosind un tub flexibil de diametru mic, cu un dispozitiv optic de înaltă rezoluție. În același timp, imaginea suprafeței interioare a traheei și a bronhiilor poate fi afișată pe un ecran mare și înregistrată pe un disc, ceea ce permite analizarea situației bronhopulmonare după terminarea procedurii și compararea imaginii bronhopulmonare în timp.

Bronhoscopia se efectuează sub anestezie locală sau sub anestezie generală în scopul examinării vizuale, obținerii mucusului pentru detectarea microbilor și determinarea sensibilității acestora la antibiotice, diagnosticarea și eliminarea corpurilor străine, determinarea sursei de hemoptizie, evacuarea sputei groase, efectuarea unei biopsii.

De ce durerea in plamani tuse si cum sa scapi de ea?

Dacă vă plângeți plămânii atunci când tuseți, trebuie să mergeți la un medic generalist cu această problemă. Cu ajutorul echipamentului de diagnosticare, specialistul va determina cauza disconfortului și va prescrie un tratament eficient. Senzațiile dureroase în piept pot provoca diverse boli. Cel mai adesea acestea sunt modificări patologice în organele respiratorii, mai puțin frecvent - boli ale altor sisteme ale corpului. Este imposibil să determinăm în mod independent ce patologie a cauzat durere în plămâni. Unele boli au simptome similare.

De ce plângeți plămânii?

Nu există terminații nervoase în țesuturile pulmonare, ceea ce înseamnă că plămânii nu pot face rău. Durează o persoană atunci când boala afectează alte organe.

Boli pulmonare

Durerea din piept poate apărea cu inflamația pleurei (mucoasa plămânilor), a pereților mucoși ai traheei sau a bronhiilor mari. Ei au nervi senzoriali care pot percepe impulsuri dureroase și le pot transmite creierului.

Lista bolilor sistemului respirator, care pot provoca dureri în plămâni, sunt:

 • Bronșită, traheită. Simptomele principale sunt scăderea rezistenței, febră (dureri de oase, cefalee, roșeață a pielii), tuse lacrimă uscată, provocând durere în piept.
 • Pneumonia craniană este o boală de origine alergică infecțioasă. Se caracterizează prin febră, transpirație crescută, senzație de arsură și furnicături în piept, care crește cu o respirație profundă. În cazurile severe, există o tuse cu spută sângeroasă.
 • Abcesul - se dezvoltă pe fondul pneumoniei lobare, prin urmare, are simptome comune cu acesta. Se caracterizează prin prezența focarelor multiple purulente în țesutul pulmonar. Semne evidente ale pneumoniei cu abces: febră, tuse cu durere toracică acută, care crește cu inspirație.
 • Infarctul pulmonar - caracterizat prin dificultăți de respirație, apariția durerii acute din tuse, sputa cu sânge, pielea albastră a extremităților, febră, leșin.
 • Tuberculoza. Boala infecțioasă afectează sistemul respirator, pe fondul unei imunități reduse. Modificările patologice afectează de obicei fie pulmonul drept, fie stânga. Pacientul este îngrijorat de o tuse umedă cu o cantitate mare de spută. Condiția este însoțită de dureri în piept. Semne de intoxicație tuberculoasă a corpului: ganglioni limfatici extinse, ușoară, dar prelungită, temperatură ridicată a corpului (37 ° C), iritabilitate.
 • Pneumotorax - acumularea de aer în cavitatea toracelui. Patologia este rezultatul traumatismului respirator sau tratamentului inadecvat al tuberculozei, chisturilor sau abceselor. Caracterizată de tuse uscată, dificultăți de respirație, puls rapid, slăbiciune bruscă. Durerea se manifestă în moduri diferite, poate fi acută, plictisitoare, deseori insuportabilă. Pielea este albastru deschis.
 • Pleurisia este, de obicei, însoțită de dureri unilaterale, o creștere a temperaturii corpului până la 39 ° C și o fatigabilitate rapidă. Durerea în plămânul drept sau în partea stângă a toracelui cu inflamație a pleurei este aproape întotdeauna piercing. Tuse uscată, lacrimă.

Insuficiența cardiacă

O tuse puternică fără febră, combinată cu dificultăți de respirație și o durere ascuțită în plămâni poate indica probleme cardiace. Simptome asemănătoare apar în timpul atacului ischemic. Atacul se caracterizează prin afectarea aprovizionării cu sânge a principalelor sisteme ale corpului, în special a inimii și a creierului, ceea ce duce la un atac de cord. Această condiție necesită spitalizarea imediată a pacientului.

Boli ale sistemului musculoscheletal

Simțiți-vă rău când plămânii vă suferă din spate când tusea poate provoca inflamația mușchilor sau a nervilor. De obicei, doare spatele plămânului în următoarele patologii:

 • Chondritis este o modificare a cartilajului care leagă coastele de piept. Când tusea manifestă o senzație dureroasă de durere.
 • Fibromialgia este o patologie cronică musculo-scheletică, durerea este plictisitoare.
 • Nevralgia intercostală - apare atunci când funcția nervilor intercostali este perturbată. Se caracterizează prin apariția durerii de tragere atunci când tuse, strănută sau inhalând puternic, în zona coastelor.

Alte motive

În practica medicală există cazuri când apare disconfort în piept atunci când tuse din cauza leziunilor sistemului respirator, apariția unei tumori în țesutul cartilaginos al coastelor, metastazele osoase și înmuierea oaselor toracice ca urmare a osteoporozei.

diagnosticare

Pentru a determina cauza durerii în piept atunci când tuse, pe lângă donarea de sânge pentru analiză generală și biochimică, pacientul este prescris:

 • examenul de spută - pentru a confirma sau a exclude o anumită boală (tuberculoză, astm, ciupercă, etc.);
 • piept X-ray - pentru a determina procesul inflamator;
 • Ultrasonografia țesuturilor moi ale peretelui toracic anterior și a spațiului retrosternal - pentru detectarea tumorilor;
 • pleurala pleurală - pentru a determina natura exsudatului (lichid în plămâni);
 • spirografia - pentru a evalua starea funcției tractului respirator.

După ce au primit rezultatele diagnosticului de la medicul curant, este posibil să se creeze un regim de tratament cu acțiune rapidă.

tratament

Tratamentul unei boli în care plămânii rănesc fără tuse sau ca rezultat al tusei puternice trebuie să fie făcut de un specialist. De exemplu, dacă în cursul diagnosticării sa descoperit că boala a fost provocată de patologia cardiovasculară, atunci un cardiolog ar trata pacientul cu disconfort în plămâni.

Dacă durerea este cauzată de o infecție, atunci un specialist în boli infecțioase va avea grijă de boală.

agenți de farmacie

Dacă tusea și durerea din zona toracică au provocat o boală rece, virale sau alte boli infecțioase, lista de medicamente poate include:

 • Antibiotice (Ampioks, Azithromycin, Cefazolin) - prescrise pentru infecții bacteriene.
 • Antihistaminice (Suprastin, Tavegil, Claritin) - dacă tusea are o origine alergică.
 • Medicamente antivirale (Arbidol, Kagocel, Amiksin) - când tusea provocată de SARS sau de gripă.
 • Medicamente mucolitice și expectorante (Bromhexin, ACC, Alteyka) - pentru lichidarea și îndepărtarea sputei din lumenul bronhiilor și a plămânilor.
 • Antitussives (Dr. Mama, Sinekod, Codelac Neo) - prescris pentru o tuse uscata uscata.
 • Medicamente antiinflamatoare (Erespal, Bronchipret, Ibuprofen) - pentru a ameliora exacerbarea, a elimina durerea și a reduce inflamația.

Medicina populara

Atunci când tuse și manifestări dureroase în plămâni, terapia medicamentoasă poate fi suplimentată cu remedii folclorice.

Reducerea disconfortului în zona plămânilor ajută:

 • Suc de ceapă de miere. Din ceapa de mărime medie strângeți sucul, adăugați la acesta 3 linguri. l. miere naturală lichidă. Medicamentul este împărțit în 3 doze, luate în timpul zilei înainte de mese zilnic, până la recuperare.
 • Rădăcina de hrean și sucul de lamaie. Proaspătul rădăcină de dimensiuni medii este măcinată folosind un măcinător de carne, se adaugă trei suc de lamaie. Medicamentul este luat pe 1 lingurita. înainte de culcare.
 • Ulei de migdale. Se recomandă ca, în caz de pneumonie, să fie luată zilnic cu 1 linguriță. De 3 ori pe zi.

Prevenirea bolilor care provoacă tuse frecventă și durere în plămâni este o imunitate puternică, o aderență la un stil de viață sănătos și standarde de sănătate și de igienă.

5 semne că plămânii nu sunt bine

Dacă plămânii nu sunt bine, persoana este cu adevărat bolnavă. Da, bolile respiratorii sunt adesea primul lucru care afectează procesul respirator însăși, dar nu întotdeauna simptomele bolii pulmonare sunt evidente. Corpul dvs. vă poate trimite semnale de ajutor în moduri diferite. Dacă învățați să recunoașteți aceste semne, vă va ajuta să vă vindecați plămânii și să respirați cu plăcere.

Care este cauza principală a problemelor pulmonare? În primul rând, este o boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). În Ucraina, 1% din populație este bolnavă cu această boală, care poate fi fatală. Acestea sunt statisticile pentru 2013.

În ceea ce privește situația din lume, BPOC se află pe locul patru printre cauzele decesului și va fi în curând pe locul trei pe așa-numita listă neagră a morții, spune Lauren Goodman, doctor autorizat, profesor asistent de pulmonologie și resuscitare la Centrul Medical Wexner de la Ohio State University (USA).

Bolile tipice care sunt incluse în conceptul general al bolii pulmonare obstructive cronice sunt următoarele:

Efizemul pulmonar este o afecțiune patologică caracterizată prin retenție excesivă a aerului în plămâni, datorată extinderii alveolelor, ceea ce duce la distrugerea lor. Fibroza chistică este o boală ereditară în care apare mutația proteinelor, rezultând tulburări ale funcției glandelor de secreție externă. Aceste glande secretă mucus și transpirație. Mucusul produs de glandele de secreție externă este necesar pentru hidratarea și protejarea organelor individuale de la uscare și infectarea cu bacterii dăunătoare, care reprezintă o barieră mecanică.

Când mucusul de fibroză chistică devine gros și lipicios, acesta se acumulează în canalele de excreție ale bronhiilor, pancreasului și le înfundă. Aceasta duce la proliferarea bacteriilor, pe măsură ce funcția de curățare dispare. Fibroza chistică afectează în principal organe precum:

Boala pulmonară interstițială afectează țesutul dintre saculetele alveolare din plămâni. Aceasta este, de asemenea, o boală gravă a sistemului respirator.

Dacă găsiți cel puțin unul dintre simptomele descrise mai jos, nu încercați să le ignorați. Aceste semne și modificări ale bunăstării sugerează că este timpul să vizitați un medic.

1. Aveți tot timpul lipsă de energie

Ai urcat scările până la etajul al treilea și, în același timp, sentimentul că ai fugit un maraton? Crezi că ești complet incapabil să faci activități obișnuite într-o zi liberă acasă dacă nu poți dormi în timpul zilei? Celulele dvs. au nevoie de oxigen pentru a produce energie care va susține întregul corp pe parcursul zilei. Atunci când nu există suficientă cantitate de oxigen în celule, începeți să faceți totul încet. În plus, dacă aveți un nivel scăzut de energie, atunci se formează un fel de cerc vicios: din cauza oboselii și a slăbiciunii, nu puteți exercita în mod normal. Și, în același timp, din cauza lipsei activității fizice, este dificil să vă reînnoiți vitalitatea. Amintiți-vă că restaurarea sănătății prin respirație este posibilă.

2. Probleme de respirație și cauze în plămâni

Poate că tu crezi că după ani, cu vârsta, tipul de respirație al unei persoane se schimbă și adesea devine dificil, dar nu este. Dacă puteți spune în mod clar că timpul este mult trecut când respirați ușor și adânc, poate că este timpul ca medicul să vă asculte plămânii.

Lipsă de respirație - o încălcare a frecvenței și ritmului respirației, care este însoțită de un sentiment de lipsă de aer. Dispneea poate fi asociată cu diferite afecțiuni patologice care duc la dificultăți de respirație sau respirație. Atunci când nu există o cantitate suficientă de oxigen pentru organe și țesuturi, organismul încearcă să compenseze această lipsă prin creșterea activării mușchilor respiratori, ceea ce duce la o creștere a frecvenței și ritmului respirației.

Potrivit lui Goodman, uneori o persoană simte o lipsă de aer datorită faptului că este dificil să se elibereze aer din organele respiratorii și, în același timp, se acumulează prea mult aer în piept. Chiar dacă nu este dificil să se facă o expirație completă, pacientul are dificultăți de respirație din cauza plămânilor slabiciți. Drept urmare, plămânii nu se descurcă cu munca lor principală: nu pot elibera suficient sânge pentru oxigen.

Simptome asemănătoare:

3. Aveți confuzie

Știați că creierul utilizează numai 15% -20% din oxigenul care intră în organism? Pentru funcționarea corectă a creierului, o persoană are nevoie de O2 să se gândească în mod adecvat. Nivelul de oxigen scade rapid în cazurile în care plămânii nu pot furniza în mod normal oxigen în sânge și, ca urmare, se observă adesea confuzie. Nivelurile scăzute de oxigen și nivelurile prea ridicate de dioxid de carbon au un efect negativ grav asupra capacității de a gândi rapid. Potrivit lui Goodman, "uneori din cauza asta, o persoană devine somnoroasă".

4. Aveți o pierdere în greutate

O boală progresivă a plămânilor conduce la un număr mare de probleme în corpul uman și din acest motiv o persoană poate să nu observe cât de multe kilograme a pierdut. Și nu e întotdeauna grăsimea pe care ai scăpat-o. Potrivit lui Goodman, în boala pulmonară obstructivă cronică, există adesea un proces inflamator în organism și, ca urmare, mușchii își pierd greutatea. În astfel de cazuri, este chiar dificil pentru o persoană să mănânce mult într-o masă, dacă are dificultăți de respirație - pentru că organismul dă un semnal că stomacul este plin.

Boli asemănătoare:

5. Tuse pentru mai mult de trei săptămâni

Dacă tusea nu dispare și este întotdeauna prezentă în viața unei persoane, acesta este un motiv serios de îngrijorare; mai ales dacă:

Fumatul pe fundalul unor astfel de simptome teribile este un alt motiv de anxietate, deoarece aceste simptome enumerate mai sus marchează adesea debutul bronșitei cronice sau emfizemului. Contactați medicul dacă aveți tuse de mai mult de trei săptămâni, mai ales dacă aveți dificultăți de respirație.

Cauze de durere în plămâni atunci când tuse

Tusea din plămâni în plămâni poate fi asociată cu câteva duzini de boli diferite. Acest simptom nu indică întotdeauna o problemă cu sistemul respirator, uneori problema se poate afla în organele digestive sau nervii.

De fapt, nu plămânii suferă - nu există terminații nervoase în aceste organe. Durerea toracică apare din cauza pleurei (filmul care protejează exteriorul plămânilor), a traheei sau a bronhiilor.

Principalele tipuri de durere

Medicii care se plâng de durerea din plămâni, acorde atenție naturii și intensității lor, prezența dificultăților respiratorii și dacă există un efect de a lua analgezice (sau de lipsă a acestora).

Un simptom al unei boli acute este un atac de durere severă severă în regiunea pleurală, care crește în timpul respirației. Într-un astfel de caz, pacientul întâmpină câteodată dificultăți de respirație.

Durerea toracică severă, în special la tuse, însoțește traheita.

Dacă intensitatea durerii depinde de poziția corpului sau de activitatea fizică, atunci problema este cel mai probabil legată de schelet sau mușchi. Problemele de inimă sunt indicate de durerea care se răspândește în zona palelor umărului sau a brațului stâng. Semnele clare ale durerii din partea dreaptă a toracelui semnalează o boală a vezicii biliare sau un ulcer.

Durere în plămâni când tuse

După cum sa menționat mai sus, în realitate, durerea în timpul tusei nu este asociată cu plămânii. Cel mai des provoacă inflamarea pleurei. Pleura acoperă plămânii din exterior și îi protejează de leziunile care pot apărea ca rezultat al frecarii lor în piept în timpul procesului de respirație.

Când inflamația este încă mică, pacientul simte disconfort în momentul contactului pleurei cu pieptul. Treptat, ele cresc. Durerea din plămâni este deosebit de pronunțată atunci când tuse, deoarece în acest moment nociceptorii sunt stimulați.

Durere pulmonară

Plămânii bolnavi de tuse pot avea legătură cu mai multe duzini de boli. Cele mai frecvente patologii:

 • infecții respiratorii;
 • boli oncologice;
 • tuberculoza;
 • boli ale inimii și vaselor de sânge;
 • diverse pleurize;
 • pneumonie;
 • pneumotorax;
 • silicoză;
 • bronșită și traheită;
 • astm bronșic.

Infecții respiratorii

Uneori motivul pentru care plămânii suferă atunci când tusea este ORD. Alte simptome includ: febră, febră, oboseală, somnolență, frisoane. Lipsa tratamentului duce la disfuncții ale mușchilor din spate, ceea ce va duce la convulsii reflexe.

bronșită

Leziunile bronhopulmonare pot să apară în formă acută sau cronică. Bronsita cronică apare din cauza fumatului, a aerului murdar, a prafului, a alergiilor sau a otrăvirii chimice. Forma acută este o boală respiratorie și este tratată cu medicamente antiinflamatorii cu efect expectorant sau antitusiv. În combinație cu medicamentele, puteți folosi metodele de medicină tradițională. Convulsiile bronhopulmonare puternice sunt ușurate de o băutură caldă abundentă. Următoarele metode sunt potrivite pentru prevenirea bronșitelor:

 • întărire;
 • igienă;
 • fără fumat

traheită

Următoarele simptome sunt caracteristice pentru traheită:

Boala începe cu o tuse neproductivă, care, după câteva zile, dă loc unei țesături umede.

Astm bronșic

Există multe motive pentru această boală: aerul poluat, substanțele nocive, praful, exercițiile excesive, infecțiile, eșecul genelor etc. Există prea multe tipuri de astm bronșic, prin urmare, este recomandat să consultați un specialist dacă suspectați această boală. Cu autodiagnosticare, există riscul de a fi confundat cu boala și de a fi tratat cu medicamente greșite. Terapia are scopul de a relaxa mușchii și de a elimina edemul bronșic.

pleurezie

În unele cazuri, durerea este concentrată doar pe o parte a pieptului. Cel mai adesea este un simptom al pleureziei. Senzațiile dureroase sunt concentrate în partea inferioară a pieptului, ele apar deja cu o tuse slabă și sunt agravate de mișcări bruște, respirații profunde sau îndoire în direcția opusă pacientului. Împreună cu durerea unilaterală la un pacient, există umflarea venelor în jurul gâtului, pielea albastră, tuse neproductivă și dificultăți de respirație.

pneumotorax

O altă cauză a durerii în unul din plămâni este pneumotoraxul - aerul care intră în piept. De obicei, această condiție este rezultatul rănilor sau fracturilor la nivelul coastelor, dar poate fi provocată și de tuberculoză sau oncologie.

În starea normală, presiunea din plămâni este întotdeauna negativă, dar cu o astfel de patologie este perturbată și cauzează durere care radiază în braț sau gât. Această durere durează mult timp, iar persoana se simte mai rău: scade presiunea, apare slăbiciune, fața și membrele devin albăstruie.

Datorită modificării presiunii, plămânul este stors. Ca urmare, funcția respiratorie a victimei este dezactivată. Această condiție necesită asistență medicală imediată.

Boli ale sistemului cardiovascular

Cu patologii similare, pe lângă durerile toracice, o persoană simte nereguli în activitatea inimii și amețeli. Dispneea apare nu numai după o activitate fizică, ci și într-o stare calmă. Această condiție necesită asistență medicală imediată, deoarece poate apărea hemoragie cerebrală. Durerea pulmonară poate fi un simptom al infarctului miocardic. Senzațiile neplăcute dau în braț sau gât. O persoană își asumă instinctiv o poziție semi-așezată pentru a reduce durerea.

tuberculoză

Simptomele de tuberculoză sunt tuse cu spută, durere toracică și febră. Atacurile de tuse apar mai ales pe timp de noapte. În plus față de plămâni, intestinele și articulațiile sunt afectate de această boală.

Există o mulțime de tuberculoză, deci poate fi dificil să o identificați într-un stadiu incipient. Odată cu apariția bolii în spută, încep să apară cheaguri sângeroase. Dacă tuberculoza nu este tratată, există o probabilitate semnificativă de hemoragie pulmonară.

pneumonie

Etapa inițială a pneumoniei este practic asimptomatică. Dacă pacientul simte durere în piept în timpul tusei, atunci boala progresează. În pneumonie, durerea este localizată, de obicei, într-unul din plămâni. Pacientul este palid și se confruntă cu o defecțiune. Pneumonia este împărțită în stare acută și cronică. Forma acută este atât o boală independentă, cât și o consecință a unei alte boli (bronșită, gripa). Această patologie este caracterizată de o dezvoltare rapidă. Dacă pneumonia nu este tratată, aceasta va deveni cronică. Pentru perioadele de exacerbare, hemoptizia, astmul și pierderea în greutate sunt caracteristice. În 5% din cazuri, pneumonia este fatală.

Cancer tumoral

Atacurile dureroase, tusea uscată, pierderea bruscă a greutății și pierderea apetitului sunt semne de cancer. Simptomele depind de localizarea tumorii. Dacă se află în coloana vertebrală, membrele își pierd sensibilitatea. Dacă o tumoare a apărut în pleura, fluidul se va acumula în cavitatea pleurală. Cu o astfel de boală, deversarea sputei este perturbată, astfel încât pacientul are dificultăți de respirație și simte o slăbiciune constantă. Cancerul este eliminat în special prin intervenții chirurgicale.

silicoză

Pneumoconioza este o categorie de boli profesionale. Ele sunt supuse unor persoane a căror activitate se referă la inginerie sau la exploatarea cărbunelui. Silicoza este cea mai frecventă și mai gravă boală din acest grup. Lucrătorii sunt forțați să respire aerul în care există o mulțime de dioxid de siliciu. Odată ajuns în organism, această substanță este depozitată pe plămâni și îi împiedică să prelucreze oxigenul. Simptomul inițial este lipsa aerului în timpul activității fizice și a durerii în diafragmă.

Cu silicoză, pacientul are următoarele simptome:

 • dificultăți de respirație;
 • tuse neproductivă;
 • șuierătoare în piept;
 • tuse cu sânge;
 • inima palpitații;
 • piele albastră.

Silicoza poate fi însoțită de pneumonie, o tumoare pulmonară sau astm. În unele cazuri, acesta intră în tuberculoză.

Astăzi, nu există nici o modalitate de a vindeca complet silicoza. Pacientul este sfătuit să evite contactul cu praful. Terapia este o dietă specială, fizioterapie și tratament spa.

Metode de tratament

După ce faceți diagnosticul corect, puteți scăpa de durere. Deseori, ele dispar înainte ca boala de bază să fie finalizată. Terapia depinde exact de ceea ce a cauzat durerea la tuse. Dacă acest lucru se datorează tensiunii musculare și pacientul nu are temperatură, medicul va prescrie unguent de încălzire.

Pacientii cu raceala, bronsita sau pneumonie sunt prescrise antibiotice sau medicamente antivirale. Dacă o persoană suferă de o tuse umedă, are nevoie de medicamente expectorante. În acest caz, nu se recomandă administrarea de medicamente menite să suprime tusea. Aceasta inhibă secreția de spută și prelungește tratamentul. Dacă este necesar, pacientul este prescris:

 • inhalare;
 • masaj;
 • fizioterapie;
 • intervenții operative.

Dacă o persoană suferă de durere în plămâni în timpul tusei, ar trebui să consultați un medic pentru un diagnostic corect. Încercările de a scăpa de durere cu ajutorul medicinii tradiționale pot provoca progresia bolii și deteriorarea sănătății.

Top