Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Tratamentul adenoidelor la copii - cauzele și amploarea bolii, diagnosticul, medicamentele și tratamentele populare
2 Clinici
Când va funcționa antibioticul?
3 Profilaxie
Cum să tratați o tuse fără o temperatură la un nou-născut, un copil și un copil de la 1 an?
Image
Principal // Profilaxie

Cum de a vindeca chiar și rinita cronică? Calea populară dovedită!


Chiar și rinita cronică, pe care am avut-o, poate fi tratată prin această metodă. Doctorul a spus că chiar sinuzita este tratată în acest fel, dar nu pot să spun așa. Pot să spun că proaspătul meu nazal sa oprit în a treia zi de tratament intensiv și apoi a dispărut... timp de trei ani. Da, da. Absolut nici un nas necurat nu am avut trei ani, chiar și cu frig. Când iarăși "mișcă" cu o gripă neașteptată, tratamentul a început imediat, iar rinita a fugit din nou câțiva ani.

Această rețetă este mai veche de 10 ani - am început să o folosesc în 2004 și în tot acest timp rinita mi-a afectat de 3-4 ori și numai în timpul ORVI. Fără exagerare, voi spune că pentru mine este cea mai bună remediere populară pentru frigul comun, care se vindecă rapid, în siguranță și permanent.

Deci, începem să fim tratați:

Etapa întâi - spălarea nasului cu soluție de sodă

Pregătiți soluția - 1 lingură de sodă pe cană de apă. Medicul mi-a spus să-mi spăl nasul de pe palma mea, tragând în apă din fiecare nară alternativ și scuipând prin gură. Dar din cauza unei urechi rele (am avut otită cronică), această metodă a devenit inacceptabilă - apa a intrat în urechea mijlocie și a început inflamația. Am adaptat pentru aceste scopuri un mic vas de ceai pentru prepararea și spălarea nasului în conformitate cu metoda yoghinilor:

Este necesar să vă aruncați bine nasul după procedură. De obicei, după clătire începe o ieșire bogată de mucus din nas, cu o durată de 5-10 minute, astfel încât să fie stocată cu șervețele. Apoi puteți trece la a doua etapă.

Etapa a doua - polenizarea nazofaringelului cu streptocid

Puneți comprimatul de streptocid într-o lingură în pulbere (este foarte ușor) și, la rândul său, fiecare pulbere se naste alternativ. Este convenabil să faceți acest lucru direct din lingură, dar puteți răsuci tubul din hârtie. Streptocidul pulbere ar trebui să fie inhalat astfel încât să intre în gât. O pilula este suficientă pentru 3-4 proceduri.

Un astfel de tratament se efectuează de cel puțin 6 ori pe zi în primele 3-4 zile (în funcție de severitatea bolii) și apoi nasul curgător se oprește cu totul. Nimeni nu a fost tratat mai mult de 6 zile, toți cei care au încercat această metodă s-au oprit timp de 3-5 zile.

Apăsați "Like" și obțineți numai cele mai bune postări de pe Facebook ↓

Este posibil să se vindece rinita cronică și cum să se prevină dezvoltarea complicațiilor?

Rinita se dezvoltă cu inflamație a mucoasei nazale cu simptome pronunțate: congestie, rinoree, strănut. Inflamația nazală cronică poate fi de câteva tipuri: catarrală, vasomotoră, hipertrofică, atrofică. Fie că este posibilă vindecarea rinitei cronice depinde de rolul unui agent patogen particular sau din alte cauze.

Este posibilă vindecarea rinitei, care persistă de mai mulți ani?

Baza rinitei pe termen lung de natură infecțioasă este infecția persistentă virale. În acest caz, mucoasa nazală este colonizată de microorganisme patogene. Următorii factori predispun la dezvoltarea rinitei cronice:

 • încălcarea protecției locale a membranelor mucoase;
 • lipsa imunității;
 • leziuni tisulare în cavitatea nazală;
 • reacții alergice.

Prognosticul pentru recuperare depinde de durata proceselor patologice. Prin urmare, se recomandă să consultați un medic pentru rinita acută, deoarece va fi dificil să se vindece rinita cronică în viitor. Uneori, procesele atrofice ale mucoasei conduc la faptul că pacientul va fi forțat să fie tratat în mod constant.

Uneori boala apare pe fondul schimbărilor în funcțiile epiteliului ciliat, care sunt congenitale.

simptome

În tulburarea cronică a infecțiilor nazale, pacienții se plâng de simptome de rinită acută, care au un curs persistent. Pe măsură ce procesul inflamator crește, congestia nazală apare până la absența respirației nazale.

Atunci când natura alergică a bolii apar, apar următoarele simptome:

 • mâncărime și strănut;
 • apoasă descărcare de pe nas;
 • mâncatul și congestia mucoasei;
 • persistența încălcării respirației nazale.

Cu rinita alergică pe tot parcursul anului apar:

 • congestie constantă;
 • descărcare mucoasă groasă din nas;
 • simțul mirosului redus.

Rinita medicală se manifestă prin congestia nazală constantă și umflarea membranelor mucoase.

motive

Rinita cronică este denumită rinită cronică, luând în considerare cauza ei. Următorii factori determină inflamația cronică a membranelor mucoase:

 • flora patogena provoacă rinită infecțioasă;
 • plante polen - cauza rinitei alergice sezoniere (polinoză);
 • alergeni, contact cu care într-o persoană pe tot parcursul anului, provoacă rinită alergică pe tot parcursul anului;
 • utilizarea medicamentelor care cauzează dificultăți în respirația nazală este cauza rinitei medicale.
Infecția și alergenii sunt un declanșator al apariției polipilor în cavitatea nazală.

Are psihosomaticile importanța acestei boli?

Unul dintre factorii de sprijin ai bolii este stresul. Psihoterapeuții asociază rinita cronică cu psihosomatici. Din motive psihologice includ:

 • evitarea problemei;
 • dorința de a atrage atenția;
 • frică și îngrijorări;
 • negativ în afara (la copii).

Situațiile stresante provoacă o scădere a imunității sau a funcției necorespunzătoare a sistemului imunitar, care cauzează reacții alergice.

Tratamentul adulților

Înainte de a trata rinita cronică, identificați cauza și eliminați-o. În funcție de cauza patologiei și durata acesteia, prescrieți tratament. Factorii care susțin inflamația sunt, de asemenea, luați în considerare:

 • endocrine;
 • deficit de vitamina;
 • boală de rinichi (nefrită);
 • boli hepatice (hepatită);
 • hipertensiune arterială.

Terapia este selectată într-un mod cuprinzător, luând în considerare motivele. Tratamentul pentru rinita cronică este prescris individual.

Cum să tratăm acasă?

Înainte de a vindeca boala la domiciliu, trebuie să negociați un curs de terapie cu un medic din cadrul ORL. La domiciliu, pacientul aplică spalatul și irigarea cu medicamente pentru etiologia infecțioasă a bolii. Tratamentul rinitei cronice completează metodele de fizioterapie:

În cazul medicamentelor pentru rinită, pacientul trebuie să refuze medicamente vasoconstrictoare. Pentru a atenua condiția pentru perioada de insuficiență, recomandăm un duș nazal de contrast.

Ce înseamnă să aplici?

Dacă un nas cronic cronologic durează câțiva ani, modul de tratare a medicației se determină pe baza cauzei bolii. În inflamația infecțioasă prescrisă:

 • agenți antibacterieni locali: izofra;
 • medicamente care cresc imunitatea: IRS-19, Erespal;
 • medicamente vasoconstrictoare: Sanorin, Vibrocil;
 • hormoni: fliksonaze, nazoneks.

Pentru tratamentul polinozelor se utilizează medicamente:

 • Cromoni: ketotifen;
 • medicamente antialergice de tip antihistaminic: Tavegil, Claritin;
 • corticosteroizi: aldecin.

Din rinita cronică alergică pe tot parcursul anului recomandă:

 • agenți vasoconstrictori;
 • Cromoni: Intal, Tayled;
 • corticosteroizi topici: Beconaze, Nasonex;
 • comprimate antihistaminice pentru rinita cronică: Zyrtec, Erius.

Cum de a vindeca cronica medicație nas curbat la un adult:

 • sedative: Bellatamininal;
 • vasoconstrictor oral cu efect antialergic: Rinopront.
Se recomandă administrarea unei pilule reci pentru câteva zile dacă persoana nu tolerează respingerea picăturilor vasoconstrictive. Drogurile ușurează umflarea.

Este posibil să scapi cu ajutorul unor remedii folclorice?

Este imposibil să se vindece rinita pe termen lung cu metode alternative de medicină, deoarece remediile populare reduc simptomele fără a elimina cauzele. Când reacțiile alergice decocționează sau acupunctura, în unele cazuri agravează doar evoluția bolii.

Singurul tratament popular pentru adulți care este susținut de medici este irigarea și instilarea nasului cu soluții saline (sare de masă sau de mare). Ca agenți fortificați li se permite să ia băuturi fortificate (supă de cățel).

Cum să vindeci un copil?

Cum se vindecă un nas pe termen lung la un copil este stabilit de pediatri, medici pediatrici din cadrul ORL, alergologi sau imunologi. Uneori, numai o examinare cuprinzătoare ajută la stabilirea cauzei și la prescrierea unei terapii adecvate.

Cum să bată o rinită alergică cronică la un copil:

 1. Identificarea alergenului.
 2. Eliminarea contactului cu alergenul.
 3. Numirea medicamentelor antihistaminice.

În alte cazuri, terapia se efectuează cu agenți antimicrobieni. Alocați soluții de sare la nivelul nasului, picăturile vasoconstrictoare (dacă rinita nu este medicală).

concluzie

Deoarece este imposibil să scăpați de rinita cronică pe cont propriu, trebuie să consultați un medic.

Rinita cronică conduce la apariția complicațiilor, incluzând polipoza și adenoidita, care pot deveni, de asemenea, cronice.

Utilizarea necontrolată a medicamentelor poate duce la atrofia mucoasei nazale și la dezvoltarea ozenei (rinită fetidă).

Curăță nasul cronic (rinită) la adulți - cum să tratăm corect?

Destul de des, adulții dezvoltă rinită cronică. Acest proces inflamator, periodic sub influența anumitor factori care apar pe mucoasa nazală. Aceasta poate fi o consecință a formei acute subtratate sau poate fi cauzată de penetrarea profundă a bacteriilor. În rinita cronică, respirația prin nas este dificilă, se observă o descărcare abundentă de natură diferită, mirosul este redus și apare o uscăciune excesivă a membranei mucoase. Pentru a evita complicațiile, este imperativ să tratați rinita cronică la adulți.

Rinita cronică - trăsături ale bolii

Rinita la adulți este destul de frecventă. Apare la persoanele cu imunitate slabă. Forma sa cronică se dezvoltă de la acută, netratată, în curs de dezvoltare în timpul inflamațiilor infecțioase cauzate de ciuperci, germeni și bacterii.

În rinita cronică apare periodic iritația mucoasei datorită unui număr de factori. Spre deosebire de nasul urinar acut pentru congestia nazală a acestei forme sunt tipice:

 • o creștere a mucusului și a glandelor mucoase;
 • proliferarea țesutului conjunctiv al nasului;
 • îngroșarea pereților vasculare;
 • leziuni ale osului și ale periostului.

Eficacitatea tratamentului la adulți a formei cronice depinde de corectitudinea stabilirii cauzei rădăcinii bolii. Factorii predispozanți la apariția ei pot fi diferite boli.

Cauze ale rinitei cronice

Dezvoltarea formei cronice de rinită poate declanșa influența mai multor factori. Acestea pot fi un prejudiciu anterior primit la nas. Contactul cu componentele toxice volatile ale mucoaselor cauzează, de asemenea, iritarea și apariția mufei. Datorită apariției rinitei cronice din următoarele motive:

 1. Boli ale sistemului cardiovascular sau ale rinichilor.
 2. Curbura septului nazal.
 3. Expunerea la substanțe nocive (metale grele, substanțe chimice).
 4. Abuzul de obiceiuri proaste (fumat, alcool, droguri).
 5. Infecții (microbiene, bacteriene, virale).

A scăzut nasul curbat datorită în primul rând slăbiciunii funcțiilor de protecție ale sistemului imunitar. Prin urmare, înainte de a trata rinita cronică, trebuie făcut un diagnostic pentru a stabili adevărata cauză a dezvoltării acesteia.

Clasificarea speciilor

Simptomele și tratamentul rinitei cronice depind, de asemenea, de tipul său. Există următoarele tipuri de acestea:

 1. Atrofică. Această formă este caracterizată de o scădere a grosimii mucoasei.
 2. Catarale. Din nas, există o descărcare abundentă de mușchi, respirația este dificilă.
 3. Hipertrofica. Problemele de respirație apar datorită hipertrofiei membranelor mucoase, a periostului și a osului nasului.
 4. Vasomotorii. Poate fi cauzată de inflamația cauzată de alergeni sau de întreruperea mecanismelor nervoase.

Dezvoltarea unui nas curbat la un adult are loc în trei etape. Etapa timpurie durează aproximativ 1-2 zile și este cauzată de apariția disconfortului în nas. La următoarea etapă apare edemul mucoaselor și apar probleme de respirație. Pentru etapa finală se caracterizează dezvoltarea unei forme cronice sub influența cauzelor interne și externe.

Simptome și manifestări ale rinitei în forma cronică

În forma cronică de rinită, simptomele variază în funcție de tipul lor. Schema de tratament prescris, de asemenea, depinde de acest lucru.

Pentru a începe să se ocupe de forma cronică a nasului nazal atrofic ar trebui să fie atunci când:

 • apariția de prurit în nas;
 • apariția uscăciunii, a etanșeității cavității nazale;
 • sângerare frecventă;
 • apariția unor cruste verzui cu un miros respingător.

Acest tip de rinită se caracterizează prin atrofie severă a membranelor mucoase și expansiune a cavității nazale. Patologia în acest caz poate fi expunerea cartilajului.

Pentru rinita catarrala sunt caracteristice:

 • frecvent purulență, mucoasă sau secreție nazală mixtă;
 • congestie simultană sau alternativă a ambelor sinusuri;
 • creșterea edemului mucoaselor într-o poziție orizontală;
 • sensibilitate scăzută a mirosului;
 • îmbunătățirea stării generale într-o cameră fierbinte sau după exercițiu.

Când este examinat de un medic de acest tip de rinită cronică înainte de tratament, se înregistrează și starea epiteliului (poate fi excitat) și numărul de glande mucoase (de obicei se mărește). O altă trăsătură distinctivă este îngustarea lumenului cavității nazale.

În rinita hipertrofică într-o formă cronică, în plus față de congestie și descărcare nazală puternică apar:

 • dureri de cap;
 • nazală în voce;
 • membrana mucoasă schimbă culoarea spre roșu aprins sau purpuriu;
 • suprafața interioară a cochiliei devine neclară.

Boala se dezvoltă după un curs lung de tip rarită catarrală.

Când imaginea de rinită vasomotoare este oarecum diferită. Această specie se caracterizează prin următoarele simptome:

 • nevoia frecventă de a strănut;
 • congestie nazală dimineața;
 • mucoasă umflată pe miez.

Descărcarea mucusului la un pacient este apoasă. În nas, apariția petelor cianotice.

Metode de tratare a rinitei cronice

Rinita cronică la adulți va fi tratată cel mai eficient într-un complex. O abordare integrată a tratamentului combină mai multe tehnici:

 1. Terapia de droguri.
 2. Intervenția chirurgicală.
 3. Proceduri fizioterapeutice (tratament non-medicament).

În mod separat, puteți selecta medicamentele tradiționale, ale căror rețete contribuie la accelerarea procesului de vindecare. Alegerea metodei de tratament depinde de cauzele mușchiului și de tipul de rinită. Este imposibil să se vindece forma cronică a rinitei, a cărei apariție este cauzată de patologiile structurii nasului fără asistență medicală.

Terapie non-medicament

Rinita cronică care vindecă non-drog înseamnă îmbunătățirea condițiilor și a mediului pentru pacient (curățați și umeziți aerul, setați modul de lucru și odihna). De asemenea, această tehnică implică tratarea bolilor comune ale organelor și sistemelor interne. Ea își propune să elimine factorii și cauzele rinitei cronice. Ea implică, de asemenea, vizitarea procedurilor fizioterapeutice pentru a ușura starea de bine și a accelera procesul de recuperare. Pacientului i se poate atribui:

 • radiația endonazală ultravioletă;
 • electroforeză;
 • expunerea la curenți de frecvență diferiți;
 • acupunctura;
 • terapie magnetică;
 • inhalare;
 • masaj;
 • heliu-neon laser.

Unele dintre aceste proceduri pot fi efectuate la domiciliu, dar de obicei sunt efectuate într-un cadru spitalicesc.

Tratamentul rinitei cu medicamente farmacie

Rinita cronică poate fi, de asemenea, tratată cu medicamente. Această metodă se numește deja medicament. Pregătirile pentru pacient sunt prescrise în funcție de tipul de rinită, stadiul apariției acestuia, prezența complicațiilor, vârsta și contraindicațiile pacientului.

Cursul de tratament include utilizarea de picături nazale sau spray-uri, soluții pentru spălarea sinusurilor și hidratarea membranei mucoase. Pentru unele tipuri de rinită, este permisă utilizarea picăturilor vasoconstrictoare, unguentele pentru răceala obișnuită și preparatele care conțin antibiotice.

Intervenția operativă

Adesea, numai chirurgia poate salva rinita cronică. Medicina de astăzi oferă o listă destul de mare de intervenții:

 • dezintegrarea cu ultrasunete;
 • dezintegrarea undelor radio;
 • crioterapie;
 • distrugerea cu laser;
 • cuuterizarea cu un electrod;
 • îndepărtarea capetelor posterioare ale conchinelor inferioare ale nasului;
 • arderea cojilor cu acid tri-cloroacetic.

În rinita cronică, operația are ca scop reducerea dimensiunii conchazelor nazale, care ar trebui să faciliteze respirația pacientului.

Schema de tratament a formelor atrofice ale rinitei cronice

În absența complicațiilor, tratamentul acestei forme este ușor la domiciliu. Este suficient să acționați conform schemei:

 1. Hidratarea mucoasei nazale: soluție salină, ulei de pește.
 2. Lubrifierea nasului: unguent Lugol.
 3. Îmbunătățirea imunității: preparate din fier, complexe de vitamine.
 4. Fizioterapie: UHF, electroforeză, inhalare.

Cum de a vindeca rinita cronica daca subtierea mucoasei nazale a avut loc astfel incat cartilajul a fost expus? Cum să rezolvați această complicație nu va rezolva ORL și chirurgul. Este nevoie de o operație pentru implantarea unui implant de cartilaj artificial. Aceasta este soluția cea mai radicală din regimul de tratament.

Din medicina tradițională pentru hidratarea sa se poate folosi infuzia de flori de musetel. Este permisă, de asemenea, să picură în nas nasul de aloe. De 2-3 ori pe zi, 2 picături în fiecare nară.

Tratamentul rinitei catarale cronice

Cum sa vindeci rinita catarala in forma cronica? Acest tip de boală este tratată cu ajutorul terapiei medicamentoase și non-medicamentoase:

 1. Instilarea picăturilor astringente în nas: protargol, nitrat de argint, rinofluimucil.
 2. Imunitate: Isofra.
 3. Inhalare: pe bază de iod, pe bază de amoniac.
 4. Fizioterapie: UHF, UV, electroforeză.

Pentru acest tip de rinită, tencuieli de piper pentru nas pot fi, de asemenea, prescrise de către un medic. Ei încălzesc nasul și ajută la scăderea congestiei. Înainte de a le folosi, trebuie să testați pentru alergii. Când lipiți o cantitate mică de cremă (de exemplu, un copil) pe zonele nazale de sub patch-uri.

Tratamentul rinitei cronice hipertrofice

Cum de a vindeca aspectul cronical al nasului hipertrofic? Tratamentul lui se efectuează, de asemenea, în conformitate cu metoda combinării mai multor tehnici. Poate fi:

 1. Intervenție chirurgicală: cuuterizare cu acid tri-cloroacetic sub anestezie locală, electrofuzie, ultrasunete sau distrugere cu laser.
 2. Introducere în cavitatea nazală a medicamentelor care sporesc producția de interferon: Splenin.
 3. Fizioterapie: masaj al mucoasei nazale.

Dacă există simptome pronunțate ale rinitei cronice, care indică creșterea mucoasei, acestea sunt îndepărtate utilizând operația de conchotomie (îndepărtarea capetelor posterioare ale conchiilor nazale inferioare).

Tratamentul rinitei vasomotorii cronice

Cum se trateaza rinita cronica, a carui aparitie se datoreaza contactului cu mucoasa a unui alergen iritant? Într-o astfel de situație veți ajuta:

 1. Hemoterapia: introducerea serului auto.
 2. Medicamente antihistaminice: Suprastin, Zodak, Fenkrol.
 3. Medicamente pentru hipersensibilizare: Histimet, Intal.
 4. Imunostimulante: picături de Vilazen.
 5. Vasoconstrictor picături: naftizin, Sanorin, fenilefrină.
 6. Fizioterapie: terapie magnetică, expunere la curenți de joasă frecvență.

Înainte de a scăpa de frigul cronologic al tipului vasomotor, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră cu privire la alegerea celui mai adecvat medicament pentru dumneavoastră. Tratamentul bolii, care a provocat apariția rinitei, ar trebui să se ocupe de un neurolog.

Este posibilă vindecarea rinitei cronice?

Deci este posibilă vindecarea completă a rinitei cronice? Este imposibil să scapi de această formă de rinită pentru totdeauna, dar este foarte posibil ca toată lumea să elimine simptomele și să mențină bunăstarea prin măsuri preventive.

Odată pentru totdeauna, tratamentul rinitei cronice la adulți este imposibil. El sa transformat deja într-o formă în care, sub influența oricărui factor provocator (de exemplu, o imunitate slăbită), se va simți din nou și din nou.

Recomandări generale de tratament

În rinita cronică, tratamentul pe care îl va prescrie otolaringologul depinde de simptome. Acesta este cel care selectează schema în mod individual pentru fiecare pacient. Există metode și cursuri generale, care sunt relevante pentru orice tip de rinită într-o formă cronică:

 • presopunctură;
 • spălând pasajele nazale cu soluții bazate pe sare de mare (Aqualo, Aquamaris);
 • vasoconstrictor picături (Foros, Sanorin, Xymelin, Nasol).

Nu se recomandă utilizarea medicamentelor mai mult decât perioada prescrisă, deoarece unele dintre ele sunt dependente. În absența eficacității unor medicamente, medicul ar trebui să vă prescrie altor persoane care sunt mai puternice și mai eficiente.

Metode tradiționale de tratament

Utilizarea rețetelor medicinale tradiționale se aplică și recomandărilor generale. Cu ajutorul lor la domiciliu, puteți efectua inhalări, încălzirea compreselor, spălarea sinusurilor. Se recomandă spălarea nasului de 4-8 ori pe zi. Pentru aceasta:

 1. Îndoiți chiuveta, fără a vă arunca capul.
 2. Înclinați-vă capul spre stânga și turnați soluția de clătire în nara dreaptă.
 3. Deschideți gura și stați în această poziție timp de aproximativ 10 secunde, pentru a nu sufoca în cazul în care lichidul se duce în jos în gât.
 4. Repetați procedura pentru nara stângă.

Cu acțiunile corecte ca rezultat al spălării, mucusul va curge prin a doua nară. Sunt de ajuns 1-2 zile de astfel de proceduri și tu vei simți o ușurare semnificativă. Soluția salină (2 sare de linguriță într-un pahar de apă) este potrivită pentru spălare.

Inhalările uscate ajută la rezolvarea rapidă a congestiei severe. Pentru utilizarea lor, se folosesc componente care sunt antibiotice naturale:

200 gr. Toate ingredientele trebuie frecate și pliate într-un recipient. Deasupra ar trebui să respire în vapori timp de 12-15 minute. După borcan, puteți închide și depozita bine în frigider. Amestecul este potrivit pentru încă 3 inhalări.

Inflamația nasului cronică în timpul sarcinii - trăsături de tratament

Ce să faci cu rinita cronică gravidă? Fără a eșua, ar trebui tratată astfel încât să nu apară complicații. Regimul de tratament este ales astfel încât să nu dăuneze dezvoltării normale a fătului și să-l ajute pe mama sa.

Semnele de rinită cronică în timpul sarcinii sunt identice cu simptomele manifestării sale la adulți. Singura diferență este că la femeile gravide temperatura corpului nu crește odată cu congestia nazală.

Cum sa tratati rinita cronica in timpul sarcinii? Este necesar să selectați cu atenție medicamentele. Dacă tratamentul rinitei începe în stadiul inițial, atunci puteți face fără medicamente puternice. Aplicarea picăturilor vasoconstrictoare este contraindicată. Cel mai sigur regim de tratament:

 1. Spălarea nazală cu soluție salină și soluție pe bază de apă de mare (Aquamaris).
 2. Umidificarea și ventilarea camerei.
 3. Bea multă apă.
 4. Masajul nasului si exercitiile de respiratie.
 5. Picături în nas "Pinosol", spray nazal Nasonex ".

Cu cât poziția corpului este mai apropiată de starea verticală, cu atât mai puține formează nasul. Acesta este motivul pentru care atunci când un cap rece în timpul sarcinii, medicii recomanda o femeie să doarmă pe o pernă mare. Datorită acestui aranjament al corpului în timpul somnului, probabilitatea de umflare severă a mucoasei nazale este redusă. În cazul în care cursul tratamentului fără picături de vasoconstrictor nu a dat rezultate pozitive, atunci puteți utiliza medicamente pentru copii: Naphthyzinum, Nafazolin, Vibrocil, Nazol Bebi. În același timp, este necesar să se respecte cu strictețe modul și doza conform instrucțiunilor.

Măsuri preventive pentru rinita cronică

Prevenirea rinitei cronice este în conformitate cu unele reguli și recomandări care vor evita rinita cronică. Dacă nu doriți să suferiți în mod constant în tratamentul mușchiului, ar trebui:

 • timp pentru a trata orice patologie a urechii, gâtului, nasului;
 • spălați periodic sinusurile;
 • opri fumatul și alcoolul;
 • consolidarea sistemului imunitar;
 • Nu utilizați picături nazale prea des.

Având în vedere ceea ce este rinita cronică și ce factori provoacă apariția ei, vă puteți proteja independent de această boală. Persoanele implicate în ocupații periculoase trebuie să își protejeze organele respiratorii cu echipament individual de protecție. În epidemiile sezoniere de răceli și infecții virale, se recomandă evitarea locurilor publice cu mulțimi mari de persoane sau utilizarea de unguente speciale de protecție (de exemplu, Oksolinovaya).

Cum se vindeca rinita cronica: principalele metode de tratament

Recomandări și sfaturi despre cum să scapi de rinita cronică, există o cantitate imensă. Cu toate acestea, este necesar să se acorde prioritate oricărei metode speciale de tratament numai după determinarea mecanismului și a cauzei bolii. În procesul de tratare a rinitei cronice, acest principiu este în primul rând.

Practica medicală spune că aproximativ 20% din toți oamenii de pe pământ suferă în prezent de boli nazofaringiene și de nas. Mai mult decât atât, rinita cronică este diagnosticată la 50% dintre ei. Aspirarea nasului cronică - o boală care necesită un tratament atent și pe termen lung.

Rinita cronică: ce este?

Prin natura sa, această boală este un proces de inflamare a mucoasei nazale, numită și rinită. Pentru a determina cu exactitate cum să tratați rinita cronică, trebuie să stabiliți aspectul său clinic. Se poate dezvolta din mai multe motive, se disting prin tipul de inflamație a infecției membranei mucoase:

 • rinită hipertrofică cronică;
 • cronică nas rece;
 • vascitoză rinită;
 • rinita purulentă atrofică;
 • rinita simplă atrofică.

În timpul tipului hipertrofic al bolii, apare o îngroșare a membranei mucoase a cojilor nazali și proliferarea țesutului conjunctiv celular. Aceasta îngustă lumenul pasajelor nazale, complică respirația cu nasul și duce la voci nazale, dureri de cap, mirosul afectat. Principalele cauze ale hipertrofiei sunt expunerea prelungită la picăturile vasoconstrictoare, iritația constantă a mucoasei nazale, infecția cronică a nazofaringianului.

Formele atrofice se caracterizează printr-o scădere a funcțiilor mucoasei nazale și subțierea acesteia. Vilele, care sunt în epiteliu, nu mai scot mucusul, ceea ce duce la apariția crustelor verzi-galbene. Sângerarea spontană și frecventă apare deoarece vasele de sânge devin fragile. Cauzele acestui proces sunt inflamația persistentă a nasofaringelului și a nasului, care poate fi agravată de acțiunea diferiților factori nocivi.

Cu toate acestea, motivele pentru apariția rinitei atrofice, ca boală primară independentă, nu sunt încă clare. Medicii tind să se refere la această formă de rinită la manifestările locale din corpul procesului general distrofic.

Rinita vasomotară este împărțită în rinită neurovegetativă și alergică. În acest din urmă caz, cauza bolii este o reacție alergică a organismului la părul animal, alimente, praf etc. În primul caz, aceleași simptome apar ca răspuns la modificările temperaturii aerului, stresul nervos, creșterea tensiunii arteriale, suprasolicitarea, bolile endocrine și t.D. Rinita vasomotorie este exprimată prin dificultate în respirația nazală, strănut și secreții fluide abundente.

De ce apare rinita cronică?

Pentru a răspunde la întrebarea cum să vindecați rinita cronică, trebuie să luați în considerare motivul pentru care apare și care este diferența dintre rinita acută și rinita cronică.

Spre deosebire de o simplă răceală, care apare ca un răspuns imun protector la hipotermie, principala cauză a rinitei cronice este o creștere a capilarelor care alcătuiesc mucoasa nazală. Prin urmare, principala sarcină în tratamentul rinitei cronice este reducerea capilarelor, ceea ce va ajuta la eliminarea umflăturilor.

Cu alte cuvinte, oamenii care încearcă să găsească remedii pentru rinita cronică prelungită, este necesar să alegeți medicamente care să contracteze vasele de sânge în nas și să nu ucidă viruși, ca în timpul rinitei acute, care însoțește răcelile.

Prin urmare, metodele populare, cum ar fi sucul care se scurge din morcovi și sfecla din nas sau uleiul de miros, ceapa este puțin probabil să contribuie la îngustarea vaselor și la vindecarea bolii.

Cum se trateaza rinita cronica?

Având în vedere manifestarea clinică a bolii, există o anumită alegere a mijloacelor și a metodelor de tratare a rinitei cronice. Principalele tipuri de tratament sunt:

 • intervenție chirurgicală;
 • tratamentul medicamentos;
 • fizioterapie;
 • modalități neconvenționale.

Este necesar să se înceapă tratamentul oricărei forme de rinită cronică prin scăderea factorilor nocivi care au provocat boala sau care însoțesc dezvoltarea acesteia. Atunci când nu se identifică cauza bolii, se utilizează tratamentul local simptomatic. Atunci când acest tratament se realizează în creștere de apărare al organismului imunitar pe fondul utilizării de tratamente de restaurare si medicamente.

Tratamentul rinitei cronice cu medicamente

În primul rând, impactul tuturor medicamentelor de farmacie care tratează această boală vizează restabilirea întreruperii mucoasei nazale. În acest caz, se folosesc medicamente care au următoarele efecte:

 • antiseptice;
 • antibacterian;
 • hidratare;
 • anti-inflamator;
 • antialergic;
 • vasoconstrictor;
 • sclerozant.

Principala sarcină a numirii acestor fonduri este de a preveni reproducerea în continuare a bacteriilor patogene și de a le neutraliza acțiunea. Pentru ce se utilizează Collargol, Protargol, Pinosol, Mupirocin sau Targesin sub formă de unguente sau picături.

Dacă se utilizează forme atrofice ale bolii pentru a umezi epiteliului și înmuierea crustelor uscate sub formă de picături de soluții de ulei de vitamina E si A. In purulent rinită atrofică (acest tip de boală este numită de asemenea ozena) este administrat la tampoane cavității nazale, sunt impregnate sintomitsinovoy alifie sau unguent Wisniewski. Este necesar să se efectueze după îndepărtarea crustelor prin spălarea cavității nazale de peroxid de hidrogen, o soluție de permanganat de potasiu sau Dioxydinum.

În timpul rinitei cronice, cel mai bine este tratamentul cu picături pe bază de ulei și unguente în nas. Aceste forme de medicamente au un efect blând și de lungă durată asupra mucoasei nazale.

Pentru o întărire generală a sistemului imunitar, stimulentele biogene sunt prescrise, de exemplu, vitaminele B sau extractul de aloe sub formă de injecții intramusculare. Stimularea imunității poate fi, de asemenea, realizată utilizând mijloace cum ar fi Interferon sau Derinat.

Până de curând, antihistaminicele din prima generație au fost utilizate pentru a trata forme alergice. Dar, din păcate, au astfel de efecte secundare:

 • dureri de cap;
 • somnolență constantă;
 • necoordonare;
 • deteriorarea atenției.

Antihistaminice moderne nu au astfel de efecte, deoarece sunt utilizate cu succes pentru a vindeca rinita alergică. Aceste medicamente includ Zyrtec, Allergodil, Telfast, Nasonex, Claritin etc. Aceste medicamente sunt utilizate sub formă de tablete, spray-uri și picături pentru ingestie.

Adesea, congestia nazală și secreția de lichid copioasă nu pot fi eliminate fără utilizarea preparatelor vasoconstrictoare. Prin urmare, în tratamentul complex al rinitei cronice fără aceste fonduri nu se poate face. Aceste medicamente includ Nazivin, Adrianov, Sanorin, Xymelin, Tizin, etc.

Utilizarea prelungită a medicamentelor cu acțiune vasoconstrictoare este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției frigului medical cronic.

Cu forme avansate și severe ale acestei boli, care sunt însoțite de alte boli inflamatorii ale nazofaringiului, sunt prescrise antibiotice cu un spectru larg de acțiune - Ampioc, Ampicilină, Gentamicină.

Tratamentul chirurgical al rinitei cronice

În ciuda varietății tratamentelor terapeutice, uneori este neclar cum se vindecă rinita cronică. În unele cazuri, numai prin utilizarea de droguri nu funcționează pentru a obține efectul dorit.

În primul rând, se referă la tipurile de boală, dacă există o îngroșare a membranei mucoase și o creștere patologică a membranei. Metodele chirurgicale sunt cele mai eficiente în timpul tratamentului rinitei hipertrofice cronice. Semnificația intervenției chirurgicale este de a facilita respirația nazală și de a mări lumenul pasajelor nazale.

Metode de intervenție chirurgicală în tratamentul rinitei cronice:

 • compensată la peretele exterior al nasului inferior concha nazal;
 • eliminarea parțială a concha nazale inferioare;
 • îndepărtarea excesului de țesut.

Cu o ușoară creștere a dimensiunii mucoasei nazale, se utilizează cauterizarea cu acid tricloroacetic. În stadiile ulterioare ale bolii, metoda de criodestrucție este folosită (distrugerea mucoasei nazale prin azot lichid). Intervenția chirurgicală tradițională este excizia anumitor zone ale mucoasei nazale.

Chirurgia sub orice formă este posibilă numai în condițiile unui organism uman complet deja format. Prin urmare, această metodă nu este luată în considerare atunci când se decide cum să se trateze o rinită cronică la un copil.

Metode tradiționale de tratament

O colecție de rețete de medicină tradițională vă poate spune cel mai bine cum să vindecați rinita cronică la domiciliu. Dar cel mai adesea folosite antibacteriene și hidratante cu un efect lung și ușor. Metode tradiționale de tratament - aceasta este metoda cea mai sigură, deoarece toate rețetele se bazează pe utilizarea ingredientelor naturale.

Pentru tratamentul acestei boli, de regulă, se aplică:

 • sare sau apă de mare pentru spălarea pasajelor nazale;
 • uleiuri pe bază de picături nazale;
 • produse din albine sau miere directă pentru fabricarea de unguente pentru nas;
 • încălzirea băii de picior, inclusiv băile de noapte uscate la muștar;
 • infuzii și decoctări de plante medicinale pentru utilizare în interior.

Sarcina de a vindeca o rinită cronică la domiciliu este destul de dificilă, dar poate fi rezolvată. Cel mai important lucru este să aderați la regimul de tratament și să luați orice remediu exact în conformitate cu indicațiile. De exemplu, pentru a elimina crustele uscate, trebuie mai întâi să le înmuiați cu unguente sau picături. Numai atunci se pot spăla cu soluții saline.

Singurul tip de rinită cronică în care medicina tradițională nu poate ajuta este rinita alergică vasomotorie. În acest caz, produsele naturale sunt folosite ca tonic în timpul intercalat.

Metode de fizioterapie în timpul tratamentului rinitei cronice

Efectul factorilor fizici asupra corpului uman a fost mult timp utilizat de medicina tradițională pentru tratarea diferitelor boli, cel mai probabil, în toate ramurile sale.

Principalele efecte ale fizioterapiei includ:

 • terapie magnetică;
 • UHF-terapie;
 • lumină ultravioletă;
 • electroforeză;
 • inhalator de droguri;
 • aerare ionizată;
 • terapia cu nămol;
 • Terapie cu microunde.

Este posibil să se aplice metode de fizioterapie simultan cu alte tipuri de tratament, totuși se recomandă efectuarea acesteia în timpul reabilitării sau recuperării. Este necesar să se ia în considerare faptul că, în anumite cazuri, măsurile fizioterapeutice pot fi contraindicate. De exemplu, nu se poate încălzi după intervenția chirurgicală, deoarece relaxarea unui perete vascular deformat poate duce la sângerare.

Prevenirea bolilor

Astăzi, multe spitale încep să introducă noi metode de tratament - utilizarea unui laser, terapie fotodinamică, ultrasunete, chirurgie cu unde radio. În acest caz, acum în orice casă puteți găsi o colecție de metode populare de tratament. Prin urmare, în prezent nu există pur și simplu loc pentru îndoieli cu privire la faptul că un nas cronic cronologic poate fi vindecat. Firește, este posibil. Tratamentul complet și bine prescris va putea să învingă absolut orice boală și rinită cronică, de asemenea.

Cu toate acestea, este întotdeauna mult mai ușor de prevenit boala decât de a fi tratată. Mai ales o astfel de boală neplăcută, numită rinită cronică. Întrucât unele tipuri de această boală pot urmări o persoană mai mult de un an. Indiferent ce dureri de cap începe să faceți, gândindu-vă cum să tratați o răceală cronică, trebuie să vă aduceți stilul de viață într-unul sănătos prin orice mijloace disponibile. Acordând atenție sănătății dvs. zilnic, puteți să vă salvați atât pe voi înșivă, cât și pe familia dvs., din timpul și banii cheltuiți pentru tratarea rinitei cronice și a altor boli.

Aflați cum să vindecați rinita cronică

Inflamația nazală cronică este adesea numită rinită cronică, provoacă un proces inflamator constant în sinusuri, care, din anumite motive, nu se oprește. Poate fi foarte dificil, uneori chiar imposibil, să scapi complet de această boală, dar, cu ajutorul terapiei corecte, este posibil să se amelioreze simptomele cât mai mult posibil și să se obțină remiterea. Merită să învățați despre principalele modalități de a vindeca rinita cronică în modul cel mai eficient.

În mod normal, o răceală comună poate dura de la o săptămână la două, în funcție de severitatea unei boli reci sau alergice. Cu toate acestea, în cazul în care simptomele nu dispar și nu scapă mai mult de două săptămâni, există riscul de a dezvolta o rinită cronică sau o rinită cronică.

Boala cronică conduce la diferite consecințe. Există o probabilitate mai frecventă de a suferi de boli inflamatorii ale nazofaringelului, simțul mirosului este perturbat, în cazuri deosebit de grave, un nas curbat poate afecta vorbirea. Prin urmare, chiar și cu rinită cronică severă, trebuie tratați cu siguranță.

motive

Există multe motive pentru trecerea rinitei în forma cronică, uneori sunt combinate. Cel mai adesea, procesul inflamator in sinusuri ramane datorat urmatorilor factori:

 1. Boală permanentă la rece. Cu răceli frecvente acute, un nas curbat poate să nu aibă timp să treacă rapid, astfel încât să se poată transforma într-o formă cronică.
 2. Aer curat, uscat în locuri unde pacientul petrece cel mai mult timp. Prezența iritanților în aer poate crește simptomele unei boli infecțioase și poate accelera trecerea la forma cronică.
 3. Reacții alergice. Rinita alergică devine adesea cronică dacă antihistaminicele adecvate nu sunt selectate sau alergenul principal este prezent în mod constant.
 4. Curbura septului nazal. Curbură poate să apară ca urmare a vătămării sau să fie congenitală, în orice caz, interferează cu curgerea normală a secrețiilor și conduce la apariția infecției.
 5. Diverse boli cronice în care există tulburări circulatorii, boli inflamatorii ale plămânilor, patologii ale sistemului cardiovascular.

Succesul tratamentului depinde și de eliminarea cauzelor rinitei cronice. În unele cazuri, starea bolii începe aproape imediat să se îmbunătățească atunci când dispare cauza principală a procesului inflamator constant.

Tipuri de rinită cronică

În funcție de tipul bolii cronice, simptomele și unele tratamente sunt diferite. Distingem de obicei următoarele forme de rinită, acestea fiind cele mai frecvente la adulți și copii.

 1. Rinită cronică simplă. În această etapă, există o ușoară umflare a mucoasei, descărcarea nazală, congestie constantă. În această condiție, picăturile vasoconstrictorului ajută de asemenea.
 2. Hidrotrofia rinită. Pasajele nazale sunt îngustate, sunt puternic inflamate, picăturile vasoconstrictive nu ajută. Descărcarea din nas pleacă cu mare dificultate.
 3. Rinita atrofică. Acest tip de boală este însoțită de o uscăciune constantă, cruste pot fi prezente pe membrana mucoasă. Cu o astfel de rinită cronică, cu bulgări albe, care abia se ridică, devine extrem de dificil să vă aruncați nasul.

Este important! Determinarea cu precizie a tipului de rinită cronică și acordarea unui tratament adecvat pot fi efectuate doar de medicul otolarolog cu o examinare completă.

Cum sa scapi de rinita cronica

Pentru a scăpa de această boală, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile medicului și să vă angajați în mod constant în terapie. În timpul întreruperilor tratamentului, poate exista o deteriorare semnificativă a afecțiunii. De obicei combină diverse mijloace, cele mai potrivite pentru anumite tipuri de rinită.

Pentru a vindeca rapid rinita cronica la domiciliu va fi extrem de dificila. Depinde mult de eforturile pacientului, dar trebuie avut în vedere că, în unele cazuri, poate fi necesară intervenția chirurgicală. Adesea este necesar, de exemplu, cu un sept curbat nazal.

Tratamentul medicamentos

Trebuie remarcat faptul că tratamentul cu diverse medicamente este, de obicei, îndreptat numai spre simptomele bolii însăși, și nu la cauzele acesteia. Prin urmare, ar trebui să se acorde atenție atunci când se tratează și se consultă cu un medic despre eficacitatea acestuia. De obicei, în funcție de tipul de rinită cronică, pot fi utilizate următoarele mijloace:

 1. Vasoconstrictorul scade. Nu trebuie să le folosiți în mod constant, ar trebui să faceți pauze în cererea lor, acestea provoacă efectul de dependență. Aceste medicamente ajută la ușurarea respirației, cele mai comune instrumente fiind făcute pe baza xilmetazolinei și a analogilor acesteia.
 2. Cade cu antibiotic. Acest medicament este utilizat pentru infecții bacteriene, înainte de a le utiliza, trebuie să determinați cu acuratețe agentul cauzal al bolii. Cel mai frecvent remediu este numit Isofra drops.
 3. Antihistaminicele. De obicei, sub formă de comprimate în interior, ele sunt folosite pentru natura rinită alergică. Mijloacele sunt folosite ca vechea generație, de exemplu, Suprastin, și mai nou, Zodak, Klaritin și altele.

Nu te baza pe medicamente. În rinita cronică, este de asemenea important să se întărească sistemul imunitar și să se spele nasul pentru a îmbunătăți respirația și pentru a diminua umflarea cavității nazale.

Este important! În unele tipuri de rinită cronică, este necesară intervenția chirurgicală.

inhalare

Recent, inhalările au fost utilizate pe scară largă pentru tratarea diferitelor boli ale tractului respirator și ale nazofaringiului, care sunt însoțite de umflături, inflamații, dificultăți de respirație și tuse, nas curbat care se scurge în spatele gâtului. Pentru inhalare ar trebui să utilizeze un dispozitiv special - un nebulizator, astăzi acestea sunt destul de accesibile pentru uz casnic.

Sunt disponibile produse speciale pentru inhalare și puteți utiliza și remedii de la domiciliu. Apele minerale de înaltă calitate, soluțiile saline vor fi cele mai eficiente.

Tratamentul remediilor populare

Remediile populare sunt destul de comune în lupta împotriva frigului comun și a consecințelor acestuia, multe răceli. Multe dintre ele pot fi folosite pentru a trata o boală la un copil, deoarece sunt sigure și hipoalergenice. Cele mai comune metode de tratament popular sunt următoarele metode:

 1. Tratarea sării. Pe baza sarii de mare se face de obicei un mijloc de spalare a nasului. Pentru un pahar de apă caldă, se ia o lingură de sare, iar nasul trebuie spălat de 3 până la 4 ori pe zi.
 2. Tratamentul cu asteriscuri. Această tehnică este adecvată numai pentru tratamentul adulților fără alergie severă la extracte de plante medicinale care ard. Pentru tratament, este de obicei infectat cu un balsam sub nas, putând intra ușor în nări.
 3. Ceapă. Acest instrument este cel mai agresiv, nu poate fi folosit pentru copii și iritarea mucoasei. Cești de ceapă trebuie să fie uscați, apoi beți cu un pahar de apă și lăsați să stea 5 până la 10 minute, apoi clătiți cu nasul perfuziei. Procedura se desfășoară dimineața și seara.
 4. Aloe. Sucul acestei plante este, de obicei, îngropat în nas cu o răceală, dacă nu există alergie. Frunzele plantei trebuie taiate, tineti in frigider timp de doua ore, apoi stoarceti sucul. Instilați câteva picături în fiecare nară de două ori pe zi.

Merită să ne amintim că pentru a vindeca rinita cronică pentru totdeauna, toate procedurile trebuie să fie efectuate în mod regulat pe o perioadă destul de lungă. Dacă starea se agravează, trebuie să vă adresați imediat unui medic.

De asemenea, adesea pe fundalul tratamentului la domiciliu, în clinică sunt necesare proceduri fizioterapeutice. Toate opțiunile de tratament posibile și adecvate trebuie discutate cu un specialist.

Cum de a vindeca rinita cronica?

Rinita cronică (nasul curbat) este însoțită de dificultăți de respirație, umflarea constantă a nasului și a secrețiilor, dureri de cap, un miros de miros, un sentiment de disconfort intern și congestie în urechi. Cei care s-au confruntat cu această problemă și au căutat modalități de a vindeca nasul cronic cronic știu că nu există un singur remediu universal. Ceea ce îi ajută pe unul, celălalt aduce doar o îmbunătățire pe termen scurt a respirației nazale.

De ce apare rinita cronică?

Pentru a răspunde la întrebarea dacă nasul cronic cronic poate fi vindecat, să analizăm de ce apare și care este diferența dintre rinita cronică și rinita acută.

Rinita acută și cronică nu este altceva decât inflamația vaselor din mucoasa nazală.

Dar spre deosebire de frigul comun, care apare ca o reacție protectoare a corpului la hipotermie, cauza principală a frigului cronic este expansiunea capilarelor care alcătuiesc mucoasa nazală.

Prin urmare, principala sarcină în tratamentul rinitei cronice este îngustarea capilarelor. Acest lucru va ajuta la ameliorarea umflării.

Cu alte cuvinte, cei care caută remedii pentru rinita cronică prelungită trebuie să aleagă medicamente care să strângă vasele de sânge în nas, mai degrabă decât să ucidă viruși, ca în rinita acută care însoțește răcelile.

Prin urmare, remediile populare cum ar fi ceapa, ceapa, usturoiul sau sucul care se scurge de la sfecla si morcovi din nas sunt putin probabil sa ajute la ingustarea vaselor din nas si sa scape de rinita cronica.

Tratamentul medicamentos

Pentru tratamentul rinitei cronice folosiți medicamente care întăresc vasele mucoasei, normalizați circulația sângelui și corectați tulburările care provoacă inflamații.

Acestea, de regulă, nu au efecte secundare, dar, din păcate, sunt dependente.

Prin urmare, după o utilizare prelungită, preparatele nazale nu mai dau atenția dorită: dacă după prima doză "puteți respira" liber timp de 5-6 ore, atunci în viitor instrumentul vă va ușura viața timp de 2-3 ore. Apoi trebuie să căutați un nou medicament "eficient".

Noi nu vă sfătuim să vă angajați în auto-tratament, dar vrem să vă familiarizăm cu câteva moduri puțin cunoscute care au ajutat la vindecarea rinitei cronice.

 • De exemplu, pe unul dintre forumuri, uleiul de piersici este recomandat ca un hidratant eficient pentru rinita cronică. Cu cincisprezece minute înainte de a picura picăturile din frig în nas, aplicați ulei de piersici în membranele nazale. Treceți treptat la ulei de piersici din picături, adică doar ulei picure în nas.
 • În cazul unei rinite prelungite, unii medici recomandă administrarea de Sinupret în pilule și spălarea pasajelor nazale cu Fliksonaze. Acest tratament reduce umflarea epiteliului, eliberează sinusurile nazale din depozite și îndepărtează sputa.
 • Ajută la vindecarea membranei afectate a nasului și a scăpa de crustele din nasul balsamului pentru copii "Healer". În primul rând, au nevoie să se pătrundă în nas până la 5 ori pe zi pentru a scăpa de o rinită prelungită, apoi numai noaptea. Simți o ușoară răcire, apoi apare o ușurare de respirație, ca după picături.
 • Ajută la alternarea cronică a rinitelor de picături "Sinuforte" și spray "Nasobek".

Remedii populare pentru rinita cronică

Irigare - spălare nazală

Pentru tratamentul rinitei, cel mai frecvent se recomandă spălarea nazală (irigare) cu soluții:

 • Soluție salină (0,5 linguri de sare de mare pentru 0,5 cani de apă fiartă)
 • Soluție de mușețel (1 sare de lingură într-un pahar de perfuzie de musetel)
 • Soluție eucalipt (1 lingură de ulei de eucalipt pe cană de apă fiartă).

După spălare, puteți picura aloe sau suc de kalanchoe în nas.

Cei care au un nas curbat sunt cronici și îngrijorați de mai multe ori pe an, vă sfătuim să obțineți un dispozitiv otolaringologic pentru spălarea nasului ca și Dolphin.

Dar cel mai adesea pentru aceste scopuri folosiți un ceainic obișnuit.

Pentru a spăla nasul - pentru a iriga, a se apleca peste cadă sau chiuvetă, se toarnă soluția într-o nară, prin cealaltă curge, curățând mucoasa de viruși și microbi. În rinita cronică, este necesar să se spele pasajele nazale de câteva ori pe zi, până când simptomele dispar.

Nazale

Pe baza de soluție salină cu bicarbonat de sodiu se pot prepara picături care vor ajuta la vindecarea rinitei prelungite.

 1. Pregătiți baza: 200 ml apă fiartă adăugați ½ linguriță. sare și sifon.
 2. În 10 ml din baza obținută se dizolvă 1 comprimat (0,05 gr.) Dimedrol zdrobit.
 3. Adăugați 20 picături de tinctură de propolis. Totul trebuie să "se fierbe".

Amestecul va deveni o culoare lăptoasă, cu o tentă gălbuie. În timp, culoarea va deveni mai strălucitoare. În cazul unei rinite cronice, insuflați câte 4 picături în fiecare nară din nas în fiecare oră. După îmbunătățire, numărul de instilații scade. În acest fel puteți vindeca rinita cronică.

Se recomandă, de asemenea, să se facă tampoane de bumbac din miere și permanganat de potasiu, care trebuie inserate în pasajele nazale. Dar un astfel de remediu folcloric poate cauza arsuri membranelor mucoase.

Cum se vindeca rinita cronica: metode neconventionale

Tampoane de sare

Am descoperit că este interesant un astfel de remediu pentru rinita cronică folosind tampoane de sare:

 • Pregătiți un tampon de 4 x 4 bumbac. În mijloc se toarnă puțină sare (pe vârful mânerului unei lingurițe). Se rotește cu o rolă, se umezește în apă fiartă, se strânge ușor și se introduce în nară. Rola trebuie să se potrivească liber, dar să nu cadă. După un timp, secrețiile vor începe să atragă tamponul de sare și să curgă din nări.

După 30 de minute veți simți o îmbunătățire semnificativă a respirației.

Încercată... aplicare nas - contrastanță

Sa dovedit că nu suferiți de rinită cronică, vă puteți împietri nasul.

Pentru a face acest lucru, în fiecare dimineață, după curățarea nărilor, ridicați alternativ în palma mâinii dvs. apă caldă și rece și aplicați-le pe nas timp de 5 secunde. Este necesar să finalizați procedura cu apă fierbinte (cea care este ținută de mâini). Temperatura apei reci pentru a reduce treptat. Curățându-ți nasul, vei uita pentru totdeauna ce este nasul.

Fizioterapie și tratament chirurgical

Blocaj intranazal

Un otolaringolog poate oferi un mod mai radical de administrare a unei blocade intra-nazale de droguri. Pur și simplu, acest lucru este un prick obișnuit în nas. Înainte de procedură, membrana mucoasă este înghețată, deci injectarea nu este simțită.

"Doctor Cold" - azot lichid

Dacă metodele de mai sus nu te-au ajutat și cauți cum să vindeci chirurgical rinita cronică, te sfătuim să acorzi atenție criochirurgiei - tratamentul cu azot lichid. Aceasta este o tehnică simplă, dar foarte eficientă. Recuperarea dupa o interventie chirurgicala dureaza doar 2 zile.

Esența procedurii este că azotul lichid rece este injectat în nări cu ajutorul unui aparat special, care irigă mucoasa nazală. Ca urmare a acestei proceduri, cochila nasului îngheață și se formează cruste pe ea. În a treia zi ei pleacă, vasele se strâng, cochiliul devine dens. După această "actualizare" a cochiliei, veți uita de frigul cronic de mai mulți ani.

Dar, dacă credeți că recenziile, vindecați nasul cronat cu azot lichid este imposibil pentru totdeauna. În medie, după 1,5 - 3 ani, se poate repeta umflarea mucoasei nazale.

Fază laser

De asemenea, rinita cronică este tratată cu succes cu terapia cu laser. Faza laser irradiată pe întreaga suprafață a membranei mucoase, distruge vasele de sânge dilatate care au provocat umflarea nasului.

Pentru tratamentul rinitei cronice este nevoie de o medie de 6 sesiuni. Rezultatul tratamentului este foarte eficient, ajută la scăderea permanentă a rinitei cronice.

Potrivit statisticilor, 15% dintre adulți suferă de boli nazofaringe, fiecare 5 dintre ei fiind un cumpărător regulat de picături nazale cu efect vasoconstrictor.

Sfaturi despre cum să alegeți un remediu pentru rinita cronică, veți găsi o mulțime. Dar pentru a găsi modul în care vă va ajuta este dificil.

Unele forme de rinită cronică pot persista la om pentru o lungă perioadă de timp. Medicul trebuie să selecteze regimul de tratament, deoarece mecanismul bolii este diferit pentru fiecare persoană.

Aveți grijă și fiți sănătoși!

Top