Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Cum se foloseste gluconatul de calciu pentru raceli?
2 Profilaxie
Ceai de ghimbir in timpul sarcinii
3 Rinită
Metode de tratare a rinitei în timpul sarcinii
Image
Principal // Bronșită

Este posibil să joci sport cu o răceală


"Academicianul șef Ioffe a dovedit că brandy și cafea vor înlocui sportul și prevenția pentru tine", a cantat o dată Vladimir Vysotsky. Adevărat, adevăratul sens al melodiei se află în planuri complet diferite, dar dacă o luați literalmente, marele bard era absolut corect: jocul sportiv îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Orice educație fizică este utilă pentru un corp sănătos. Și dacă virusul sa strecurat? Cum sa fii: lasati rata obisnuita de exercitiu, reduceti intensitatea exercitiilor fizice sau abandonati-le complet?

Sportul în timpul unei friguri: util sau periculos?

Pentru a înțelege problema, să începem cu schimbările apărute în organism în timpul perioadei de boală.

Sunteți obișnuiți să vă antrenați în mod regulat, dar într-o zi nu este o zi frumoasă, ieșiți din pat, vă simțiți:

 • dureri de cap;
 • zdrobit, în ciuda unei odihnă lungă de noapte;
 • congestie nazală;
 • durere în gât.

Este clar: un virus a "scurs" în organism și acum restructurarea sistemului imunitar este în curs de desfășurare - din acest punct toate forțele vor fi îndreptate spre lupta împotriva "străinului".

Dacă organismul "simte" că virusul nu este periculos, nu există o deteriorare semnificativă a sănătății:

 • temperatura corpului nu crește;
 • nici o dorinta de a te culca;
 • apetitul nu se schimba.

Poate că la câteva ore după începerea lucrului activ al celulelor de protecție veți deveni deja mai ușor. În astfel de cazuri, ei spun: "Dimineața m-am simțit rău, iar apoi am" divergat ". Totul poate fi limitat la reacțiile locale: nasul curgător, o durere în gât, răgușeala. În general, organismul funcționează în modul obișnuit, lupta activă cu simptomele se desfășoară la nivel local - unde a început inflamarea. Medicii aflați în astfel de situații diagnostichează "infecții respiratorii acute" sau "ARVI". Dacă există doar roșeață a faringelui și durere în gât, uneori cu o ușoară febră pentru o zi, vorbește despre faringită. Dacă vocea este ușor "așezată" și există o tuse constantă - aceasta este laringita. Toate aceste boli sunt cauzate de viruși, dar, spre deosebire de concepțiile greșite, aceasta nu este gripa.

În acest caz, antrenamentul pentru răceli nu este interzis. Cu toate acestea, există mai multe limitări:

 1. Nu trebuie să te forțezi să faci toate exercițiile pe care le faci într-o stare normală. Reduceți încărcătura la minimum.
 2. Uitați de timp în sală cu ponderea. Power trainers, greutăți, gantere - toate acestea trebuie amânate până la recuperarea completă.
 3. Ascultați-vă: la cea mai mică deteriorare a sănătății, opriți practicarea.

Jocul sportiv cu o răceală nu este cel mai bun mod de a trata o boală, deoarece nu este atât de ușor pentru organism, își petrece energia pentru a-și recupera și mai aveți nevoie de efort suplimentar din partea acestuia.

Dar dacă vă obișnuiți cu modul sportiv, vă antrenați de mai mulți ani și nu vă gândiți la viață fără fitness sau jogging de dimineață, atunci puteți continua studiile cu atenție.

Ce sport în timpul frigului nu va face rău?

Nu doresc să se abată de la programul sportiv obișnuit, medicii recomandă să meargă la:

 • alergând într-un ritm calm;
 • cursuri de yoga;
 • exerciții de întindere;
 • dans.

În timpul răcelii, puteți chiar "stimula" imunitatea în timp ce continuați să vă exercitați, deoarece, prin exercitarea moderată, circulația sanguină este activată, ceea ce înseamnă că produsele de dezintegrare ale organismelor patogene sunt îndepărtate mai repede.

Nu uitați: este vorba doar de forme ușoare ale bolii, care nu provoacă schimbări drastice în rutina zilnică obișnuită!

În mod separat, trebuie spus despre jogging. Puteți continua să vă antrenați dacă:

 • să respecte "regula de gât" (adică dacă toate simptomele afectează ceea ce este deasupra gâtului: un nas curbat, disconfort în gât);
 • în stradă există o "plus" temperatură, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a lua aer rece datorită congestiei nazale și provocând astfel o creștere a bolii;
 • reduce timpul de funcționare la 15-20 de minute.

În general, nuanțare, dacă nu le-ați refuzat, este mai bine să vă deplasați de la sala de sport sau de la stradă la casa dvs. - pe o banda de alergat. Fugând în aerul curat, transpirați și apoi puteți supracoate, iar apoi frigul va crește sau va da complicații. Dacă mergeți la sala de sport, riscați să infectați "colegii de sport" cu virusul. Este puțin probabil ca ei să vă fie recunoscători.

Cele de mai sus se referă la SARS și infecții respiratorii acute, care apar într-o formă ușoară, fără a crește temperatura. Și ce se întâmplă dacă a sosit gripa sau parafinul?

Virusii gripali sunt mult mai periculoși decât răcelile comune. S-au răspândit cu mare viteză, pătrunzând în toate organele și sistemele. Prin urmare, debutul bolii este acut, exprimat într-un salt ascuțit de temperatură la valori febrile - 38,5-390С, și chiar mai mare. Când vă îmbolnăviți de gripă, este dificil să ieșiți din pat, nu numai pentru a-ți îndeplini îndatoririle de zi cu zi.

Este important! Corpul se concentrează pe lupta împotriva virusului, pentru orice altceva nu are nici o putere. În aceste condiții, forțarea dvs. de a face orice fel de exercițiu nu este doar dăunătoare, ci chiar poate fi vătămătoare! Și nu vă puteți angaja nu numai în mijlocul bolii, și chiar și atunci când simptomele dispar.

Chiar și febră scăzută, de grad scăzut - o contraindicație la orice încărcătură! Activitățile vor încălzi corpul și sunt deja "calde" din interior, astfel încât temperatura poate crește brusc și va fi și mai greu pentru organism.

În timpul bolii, procesele anabolice sunt suprimate (adică cele în timpul cărora sintetizează substanțele necesare organismului - aminoacizi, monozaharide, grăsimi), modificările metabolismului. O mulțime de cortizol este eliberat în sânge - un hormon de stres care provoacă procese distructive în mușchi.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă ignorați sfatul medicilor și continuați să vă antrenați fără să așteptați o recuperare completă - se vor dezvolta complicații. Oricare dintre ele - "nu un cadou":

 • bronșită;
 • inflamație a plămânilor;
 • pyelonefrita (inflamația rinichilor);
 • miocardită (inflamația mușchiului inimii).

Ele sunt o consecință a faptului că un organism chinuit de un virus, în loc să se odihnească și să câștige forță, este nevoit să-și petreacă restul energiei sale în a face exerciții. Ca urmare, sistemul imunitar slăbește.

Dacă nu aveți nevoie de astfel de probleme, uitați de sport până când medicul dă verde. Amintiți-vă, cum la școală timp de 2 săptămâni după frig au fost scutiți de cultura fizică? Urmați sfatul medicilor - dați-vă o astfel de eliberare, fiți restaurat.

Sport ca prevenire a SRAS și a altor boli virale

Dacă în timpul răcelii, beneficiile formării sunt mai mult decât îndoielnice, atunci, ca măsură de precauție, exercițiul și orice alt tip de activitate fizică sunt ceea ce aveți nevoie. De ce?

În timpul orelor, metabolismul este activat: toate procesele metabolice sunt mai intense și, prin urmare, imunitatea este întărită.

În plus, multe sporturi - este, de asemenea, întărire. Deci, dacă înotați, corpul atinge picături de temperatură când este scufundat și scos din apă.

Dacă alergați pe un stadion sau într-un parc, atunci obișnuiți-vă să vă adaptați treptat la modificările temperaturii mediului. Principalul lucru în acest caz este de a împiedica supraîncălzirea bruscă. Ran, simți că nu este suflare suficientă? Nu inghiti niciodata aer rece prin gura! Mergeți pe un pas, continuând să respirați un nas, să mergeți într-un ritm liniștit. Nu te opri, nu lăsa vântul să intre sub hainele tale.

Excelentă prevenire la rece - înot în apă deschisă. Curățirea minimă are loc chiar și în vară, la căldură, iar cei care se scufundă în gheață în timpul iernii practic nu se îmbolnăvesc de boli virale. Motivul: corpul sa obișnuit cu schimbările de temperatură, prin urmare, slăbirea forțelor protectoare nu apare în aceste momente, iar virusul nu se poate "așeza" în el, ci moare.

Fiți atenți! Începeți orice antrenament și întărire ar trebui să fie cu un minim. O sarcină ascuțită nu va duce la întărirea imunității, ci, dimpotrivă, la slăbirea ei.

Este posibil să mergeți cu o răceală

Mersul pe jos și exercitarea în aerul curat ca măsuri preventive este un lucru, și încercarea de a tempera în perioada în care boala te-a depășit deja este complet diferită.

În mod ideal, așteptați până când starea se îmbunătățește. Și dacă vă simțiți rău, trebuie să deschideți fereastra acasă cât mai des posibil. Dacă este rece afară, timp de 15 minute în timp ce fereastra este aranjată, persoana bolnavă ar trebui să se retragă în altă cameră.

Plimbarea cu o răceală este permisă în următoarele condiții:

 • temperatura corpului este normală;
 • nici o slăbiciune, greață;
 • nici o tuse puternică;
 • în afara nu există vânt, nici ploaie, nu geroasă.

În același timp, reduceți încărcătura cât mai mult posibil: nu alerga, nu mergeți repede, reduceți timpul de mers până la 20-30 de minute. Dacă este diagnosticată gripă sau durere în gât, și nu un ARVI simplu, amânați plimbarea până la recuperarea completă. Motivul: organismul este foarte slab și dacă îngheți chiar puțin sau te uzi, forțele imune nu vor face față virusului sau bacteriilor și boala deja subțietoare se poate întoarce.

Într-un corp sănătos - o minte sănătoasă, spune proverbul rusesc. Suntem de acord cu înțelepciunea populară: simțiți-vă numai sănătoși și puternici din punct de vedere fizic, vă puteți bucura de toate beneficiile vieții și puteți ajuta pe cei care au nevoie de ea. Dar când începeți studiile, ascultați semnalele pe care le trimite corpul vostru: dacă este nevoie de odihnă, trebuie să-i dați ocazia. Numai atunci educația fizică și sportul vor beneficia!

Este posibil să se joace sport cu o răceală atunci când temperatura este plecat?

O stare normală de sănătate și indispoziție în seara nu poate însemna o stare de sănătate satisfăcătoare. Pacientul necesită o schemă ieftină, stați acasă. Suferind o răceală și febră "pe picioarele lor", oamenii înșiși provoacă adăugarea de infecții secundare, suprasolicitarea și imunitatea redusă, și complicații la organele și sistemele interne. Dacă vă simțiți un mic flux de frig și alte simptome în afară de stare de rău lipsesc, puteți efectua o antrenament ușoară în limitele de fitness fizice. Sarcina trebuie aplicată treptat și 3-4 zile după primele simptome.

Lipsa, indispoziția, temperatura nesemnificativă a corpului - toate acestea pot afecta deteriorarea stării de sănătate după exercițiu, deci este, în general, mai bine să se abțină de la a merge la sală. Având în vedere scopul clasei dvs., trebuie să vă abțineți de la formare și să treceți peste 1-2 sesiuni. Organismul va deveni mai puternic, puterea va reveni, iar sportul va aduce beneficiile necesare. În timpul perioadei de indispoziție, încărcăturile sportive nu sunt numai inutile, ci pot provoca și daune cauzate de procesele biochimice din interiorul corpului.

În timpul bolii, datorită bolii, stresului, oboselii severe, stresului neuropsihiatric și postului prelungit, organismul produce un hormon special - cortizol. Hormonul aparține grupului catabolic, care contribuie la distrugerea proteinelor, inclusiv proteina musculară, crește nivelul de glucoză din sânge și contribuie la acumularea de grăsimi. Cortizolul ajută organismul să se adapteze condițiilor de urgență, creând resurse suplimentare pentru restaurarea forței umane.

Cu alte cuvinte, organismul începe o acumulare intensivă de substanțe benefice și nutritive prin împărțirea proteinei la aminoacizi și glicogen în sânge până la glucoză.

Se dovedește că, dând ultima putere în formarea bolii, corpul acumulează grăsimi și oligoelemente, datorită distrugerii structurilor musculare.

Deci, este posibil să te antrenezi cu frig? Pentru orice activitate fizică există un număr special de factori care ar trebui luați în considerare atunci când mergi la sală. Clasele sunt interzise în prezența următoarelor stări:

febră;

manifestări ale infecției virale sau bacteriene;

articulații dureroase;

boli inflamatorii ale gâtului (amigdale);

perioada de tratament cu antibiotice (administrarea de antibiotice sistemice).

Acceptarea antipiretic, antibiotice și participarea la un antrenament poate afecta negativ starea de rinichi, ficat, structuri pulmonare. Temperatura poate crește chiar și pe fondul drogurilor. Activitatea fizică crește încărcătura inimii și vaselor de sânge. Cu un istoric clinic împovărat, cursul simultan de ARVI, gripa sau răceala obișnuită, cu o înrăutățire a stării, necesită răbdarea pacientului și urmarea unui regim de protecție.

După recuperare pentru a începe clasa nu ar trebui să imediat. Corpul are nevoie de timp pentru a se recupera, astfel încât este suficient să ne limităm la drumeții în aerul proaspăt, o jogging ușoară în parc sau în pădure. Exercitarea trebuie să fie graduală.

Instruirea pentru răceli poate fi utilă pentru a îmbunătăți ventilația naturală a plămânilor, a îmbunătăți circulația sângelui, a stimula tonul general al corpului. Un efect benefic nu poate fi decât o răceală necomplicată. În timpul unei friguri ușoare, fără febră și semne de complicații, trebuie să urmați câteva recomandări:

reduce durata de formare timp de 20-30 de minute, în funcție de o clasă de ore;

reducerea intensității activității fizice în 50%;

faceți o încălzire prin efectuarea unor exerciții simple;

dau preferință yoga, pilates, întinzând lent pe podea;

bea apă în timpul orelor de curs.

În timpul recuperării organismului ar trebui să urmeze aceleași reguli. Sarcini excesive în timpul perioadei de reabilitare pot provoca un nou salt al bolii.

Când se practică în sala înconjurată de un număr mare de oameni, ar trebui să se abțină de la orele de până la 2 săptămâni pentru a elimina riscul de re-infectare cu picături de aer.

Este important să înțelegeți că, în timp ce aveți frig fără manifestări particulare, puteți alerga și faceți sporturi fezabile, apoi cu gripa este important să fiți acasă și să urmați repausul de pat. Din păcate, nu ați indicat cât durează răceala. Poate că acestea sunt semnele inițiale ale ARVI sau ale gripei. Pentru a evita complicațiile și complicațiile situației clinice, este mai bine să nu vă duceți la sala de sport.

De asemenea, ar trebui să amânați clasele ulterioare dacă există o deteriorare semnificativă a procesului de formare. Organismul necesită resurse suficiente și costuri energetice pentru boală, îndrumând toate forțele pentru a elimina agenții patogeni patogeni. În perioada de răceală trebuie să beți suficient lichid. Opțiunea ideală ar fi decocțiile bazate pe fructe de padure, plante medicinale, fructe uscate.

Este important să se respecte dieta, să se oprească fumatul, alcoolul. Pentru recuperare rapidă, trebuie să luați complexe de vitamine, sucuri proaspete, legume proaspete și fructe. Saturarea organismului cu vitamine are un efect benefic asupra stării generale, îmbunătățește starea de spirit, crește rezistența la microflora patogenă.

Dacă copiii aflați în perioada de frig și complicațiile lor sunt scutiți de educația fizică, adulții ar trebui să-și evalueze independent propria bunăstare și să ia o decizie. Este mai bine să permiteți corpului să se odihnească și să se recupereze, decât după antrenament pentru a provoca o creștere a temperaturii și adăugarea de diverse complicații.

Pot să mă antrenez pentru frig?

Sezonul bolilor virale rareori trece fără pauze forțate în formare. Această problemă, într-un fel sau altul, depășește aproape orice atlet. Opinia medicilor diferă în funcție de acest punct: unii susțin că orice activitate fizică este strict contraindicată pentru pacient, alții cred că exercițiile ușoare nu vor dăuna cursului bolii sau chiar vor accelera recuperarea. În articol vom da seama dacă este recomandabil să se efectueze antrenament pentru răcelile și cum să se recupereze rapid de la boală.

Pot să mă antrenez pentru frig?

Dacă imunitatea dvs. a slăbit și ați luat o infecție virală, este un stres grav pentru organism. Toate resursele sale vor fi direcționate către implementarea sarcinii principale - pentru a înfrânge infecția și pentru a reveni la performanța deplină. Forța de antrenament este, de asemenea, un stres pentru organism, deci este mult mai dificil de recuperat în condiții de formare continuă.

Prin urmare, apare o întrebare complet naturală: este necesar să se pregătească pentru o răceală? Totul depinde de bunăstarea ta. Dacă vă simțiți bine, simptomele sunt slabe, starea este stabilă, fără temperatură, apoi câteva antrenamente ușoare de 30-40 de minute în lungime nu vă vor face rău. În timpul sportului există o transpirație profundă, datorită căreia puteți chiar reduce temperatura crescută a corpului. În plus, împreună cu transpirația, radicalii liberi ieșesc din organism, ceea ce încetinește evoluția bolii.

Cu toate acestea, dacă din cauza bolii vă decideți să renunțați la 3-4 antrenamente, nu se va întâmpla nimic teribil. Dimpotrivă, muschii tăi vor fi odihniți în mod corespunzător, iar pregătirea viitoare va fi și mai productivă.

Dacă tot decideți să mergeți la sala de sport cu toate simptomele unei răceli, urmați aceste reguli simple:

 1. Bea cel puțin un litru de apă și jumătate de apă pe antrenament, pentru a nu deranja echilibrul apă-sare.
 2. Restul până la recuperarea completă între seturi pentru a reduce încărcătura sistemului cardiovascular.
 3. Limitați contactul cu alți sportivi, astfel încât să nu răspândiți viruși în hol.
 4. Angajați-vă în îmbrăcăminte izolată, astfel încât să nu începeți tremurând din cauza modificărilor în temperatura corpului.
 5. Intensitatea formării ar trebui să fie sub media. Realizați 3-4 repetări mai puțin în fiecare abordare decât în ​​mod normal.

Este important! Este absolut interzisă formarea, dacă există o interdicție medicală.

Instruirea pentru boli grave ale ARVI

Dacă simptomele bolii sunt grave, atunci orice activitate fizică este contraindicată pentru dumneavoastră. Este mai bine să amânați excursia la sala de gimnastică până la recuperarea completă, deoarece riscați:

 • obține complicații asupra organelor interne;
 • înrăutățirea semnificativă a stării de sănătate;
 • infectează alți vizitatori.

Nu vă implicați în înșelătorii de sine. Chiar dacă după administrarea de analgezice și medicamente antipiretice normalizați starea dumneavoastră și vă simțiți mai mult sau mai puțin viguros, aceasta nu înseamnă că este timpul să mergeți la tren. Când terminați antrenamentul, efectul medicamentului va dispărea și vă veți simți mult mai rău decât înainte de antrenament. Dacă observați simptome de gripă sau ARVI, mai întâi așteptați o recuperare completă și abia apoi dezvoltați o strategie pentru revenirea la modul sportiv.

Clasele în timpul recuperării

Dacă simțiți că mușchii au pierdut tonul în timpul bolii, nu ar trebui să începeți imediat antrenamentele de intensitate ridicată cu greutăți uriașe. Dacă pauza a fost de 1-2 săptămâni, atunci se recomandă pentru prima dată să vă antrenați pe întregul corp - adică să încărcați toate grupurile musculare într-un antrenament. În cadrul acestei scheme, atletul efectuează un exercițiu în 2-3 seturi pe mușchi. Dați prioritate mișcărilor de bază în care vă simțiți o muncă bună a mușchilor. Puteți fi ghidată de aceleași principii, dar se angajează în formarea de circuit, astfel încât intensitatea instruirii va fi mai mare.

O versiune brută de antrenament pentru toate grupurile musculare din perioada de recuperare după o boală este după cum urmează:

Pot juca sport cu raceli si gripa?

Pentru început, merită să știi ce se întâmplă cu corpul uman când se îmbolnăvește, dar în același timp își continuă activitățile sportive? Conform numeroaselor studii, oamenii de știință au putut determina că exercițiile fizice intense conduc la o slăbire a stării corpului uman și, prin urmare, nu este necesar să ieșiți imediat în frig în timpul iernii sau în locuri unde există o acumulare masivă de oameni. Și atunci când o persoană este în stare normală, sănătoasă, fără a se plânge de sănătate. Și dacă un anumit virus la depășit, imunitatea trebuie să reziste unor sarcini mult mai serioase decât o pregătire regulată. Ca rezultat al oricărei friguri, procesele anabolice din organism sunt reduse, iar mușchii nu fac excepție, producția de cortizol hormon catabolic, care distruge țesutul muscular, crește.

Un pic de teorie

Cortizolul este un hormon catabolic care descompune proteinele, inclusiv mușchii, și promovează, de asemenea, o creștere a glicemiei și a acumulării de grăsimi. Producția sa contribuie la oboseală, stres, frică, exercițiu, repulsie sau boală. Surprinzător, acest hormon este destinat să ajute organismul, în special, mobilizarea substanțelor nutritive și a substanțelor "necesare". Astfel, există o defalcare a proteinelor la aminoacizi, iar glicogenul la glucoză. Datorită acestui fapt, organismul primește materiale de construcție suplimentare, ceea ce îi ajută să se recupereze atunci când boala este negativă pentru acesta, ceea ce reprezintă modul în care este afectată boala.

Cunoscând acest lucru, când sunteți bolnav și întrebați dacă merită să mergeți la un antrenament cu o răceală, merită să ne amintim cum acționează cortizolul, iar răspunsul va fi evident. Nu are nici un sens în antrenamentul pentru o frig! Activitățile sportive nu numai că sunt lipsite de orice efecte pozitive asupra corpului uman în acest moment, ci și pot distruge propriile mușchi! Dar acest lucru nu poate fi numit cea mai teribilă consecință a sportului activ în caz de boală. Flip prin paginile web unde puteți găsi o varietate de articole pe regula "de deasupra gâtului". Pentru cei care nu știu încă, vă informăm că regula "deasupra gâtului" este următoarea: "dacă simptomele bolii sunt deasupra gâtului (de exemplu, o durere în gât sau un nas curbat), atunci vă puteți antrena!". Cu toate acestea, oamenii de știință cu privire la acest subiect au o opinie diferită.

După cum se știe, sistemul limfatic uman este reprezentat de capilare speciale, care sunt umplute cu ganglioni limfatici și limfatici, care este un lichid, cu ajutorul căruia țesuturile îndepărtează substanțele nocive de descompunere și metabolism, diverse bacterii și toxine. În ceea ce privește ganglionii limfatici, aceștia sunt reprezentați de o colecție de celule imune. O persoană absolut sănătoasă nu are ganglioni limfatici vizibili, dar atunci când cresc și se simt în jurul gâtului, acesta este un semnal că există unele procese patologice în organism.

În antrenamentele grele, efectul imunosupresiv - adică imunitatea față de ele este deprimantă. Activitățile sportive cu intensitate moderată nu vor avea un efect deprimant asupra sistemului imunitar. Uneori, ele, dimpotrivă, influențează pozitiv. Oamenii de stiinta au descoperit ca, cu o boala usoara, sarcinile moderate in forma de antrenament cardio cu intensitate mica si durata moderata sunt sigure. Dar antrenamentele grele și intense ar trebui amânate până la recuperarea completă. Trebuie notat că nu toate bolile grave sunt recunoscute la timp - de exemplu, gripa în primele ore arată ca o răceală simplă, dar jocul sportiv în timpul gripei nu este foarte util! Aveți grijă, de asemenea, dacă trebuie să contactați purtătoarea virusului și simțiți un ușor disconfort, apoi asigurați-vă că amânați o pregătire intensivă și că vă așezați acasă până veți fi mai bine!

Când pot juca sport după o frig

Este strict contraindicată exercitarea la temperatură, intoxicație, dificultăți la respirație, dureri în gât sau exacerbarea amigdalei! Un alt aspect important care trebuie luat în considerare - în cazul unei boli, corpul uman este "reglat" catabolic - are nevoie de energie pentru a lupta împotriva bolii. De aceea, producerea multor hormoni de stres, care rup glicogenul, proteinele și rezervele de grăsime. Desigur, puteți uita recuperarea de înaltă calitate după ce ați jucat sport - o altă lipsă de formare de forță.

Este, de asemenea, extrem de important faptul că boala se desfășoară prost și, în general, dacă vă îmbolnăviți sau nu vă îmbolnăviți depinde mai mult de ceea ce este spiritul vostru interior. Acesta este tocmai motivul pentru care se pot explica atât de multe vânzări reușite de remedii reci, care vindecă rapid și în mod miraculos frigul comun, care, de obicei, trece ușor cu ușurință.

Deci este util să joci sport cu frig, sau este invers periculos? Se poate parea la prima vedere ca aceasta rece simpla nu va provoca nimic serios corpului, dar cand vine vorba de o antrenament intensiv, atunci puteti sa va raniti grav! Dar când sportul a devenit o parte integrantă a vieții sale pentru o persoană că nu dorea să rateze măcar o lecție, i-ar fi frică să se gândească la sărind peste un antrenament pentru o săptămână sau chiar mai mult! Și apoi boala! Iar gândurile îmi apar în cap: "Merită să sărind treningurile obișnuite din cauza bolii?

Este posibil să intrați în sport în timpul unei friguri?

Orice activitate fizică are întotdeauna un efect pozitiv asupra bunăstării generale a unei persoane și îi ajută organismul să contracareze în mod durabil manifestarea adversă a mediului. Cu toate acestea, sa dovedit că această regulă nu funcționează întotdeauna! Există momente când trebuie să renunți la orice efort fizic exercitat asupra corpului. Și astfel de momente se întâmplă cu răcelile. Majoritatea oamenilor suferă de răceli, de 2-4 ori în fiecare an, și în funcție de tendințele din ultimii ani, se observă că cei care merg la fitness sunt obținuți mai mult în fiecare an, astfel încât acest subiect poate fi considerat relevant.

Atunci când o persoană merge la sala de sport sau începe să alerge, el își stabilește un scop precis pentru el - să devină mai atractiv: să piardă în greutate, să câștige muschi, să pompeze etc. Cu toate acestea, subconștientul ne dictează un alt scop - să fim sănătoși! Cel mai probabil, nu toată lumea se gândește la asta atunci când încep să se antreneze, dar acest lucru nu este necesar, deoarece este inerent în minte. Și cu o activitate rece sport au efectul opus. Cu privire la întrebarea dacă este posibil să se antreneze cu gripa, există un răspuns categoric negativ! Gripa este un tip de ARVI, dar poate avea consecințe și complicații mai grave. Gripa poate fi mai severă, poate provoca letargie și febră mare. Și dacă temperatura crește, atunci exercițiile fizice sunt, în general, contraindicate, astfel încât să nu provoace complicații în rinichi, inimă sau plămâni. Astfel, trebuie să fiți extrem de atent și, la cel mai mic semn al gripei, să vă opriți orele și să vizitați medicul. În acest caz, el va fi mai util decât antrenorul dvs. preferat.

Și când boala dispare, după trei sau patru zile, puteți începe exercițiul obișnuit. Cu toate acestea, merită să ne amintim că sarcina ar trebui să crească treptat, fără a se grăbi în "piscina cu capul". Nu purtați antrenamente grele corporale. Pentru a recupera complet organismul va avea nevoie de cel puțin încă o săptămână și, prin urmare, vă veți salva puterea și vă veți ajuta să intrați în regimul obișnuit de antrenament.

Pot juca sport cu raceli si gripa?

Conținutul articolului

Sportul ar trebui să fie regulat, altfel eficacitatea obținerii rezultatului dorit din antrenament scade. Cu toate acestea, există cazuri de clasă lipsă din cauza unor circumstanțe convingătoare. Acestea includ boala, sănătatea precară. Cea mai frecventă boală este o frigă, ARVI. Cineva, ușor uimitor, încă mai merge la clasă, dar cineva rămâne acasă și nu merge în sala până în momentul recuperării. Să ne gândim dacă puteți juca sport cu răceli și gripă.

Potrivit statisticilor, o persoană are o frigă de 2-4 ori într-un an calendaristic. Cursul de răceală durează aproximativ două săptămâni. Dacă sportul este o parte constantă a ritmului de viață, refuzul pentru această perioadă este sensibil, atletul nu dorește să piardă abonamentul plătit, să renunțe la încărcăturile obișnuite. Refuzul de a merge la sala de gimnastică timp de câteva săptămâni încetinește progresul, reduce eficiența orelor. Cu toate acestea, o persoană bolnavă ar trebui să se gândească la participarea / sărinda formarea, să vă ascultați.

Diferențele de frig de la gripa

Răceala comună este o boală cauzată de viruși (boală virală respiratorie acută). Gripa este o boală infecțioasă. Este o greșeală să presupunem că acestea sunt aceleași boli. Răceala comună se caracterizează prin următoarele simptome: congestie nazală, durere în gât, febră, strănut constantă, tuse. Simptomele de gripă, spre deosebire de cele catarale, apar rapid, schimbarea stării de sănătate apare cu viteza fulgerului. Gripa este caracterizată de slăbiciune severă, amețeli, dureri osoase, temperaturi de peste 39 de grade, tuse severă care apare în a treia zi a bolii. Gripa este mai rău decât frigul comun.

Impactul sportului asupra corpului pentru răceală

Opiniile oamenilor despre a merge la sala de gimnastică pentru răceli sunt împărțite în diametral opuse.

Formarea este utilă, ele întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc starea generală a persoanei. Cu toate acestea, în timpul bolii stresul suplimentar este plasat pe corp. Majoritatea medicilor, formatorilor, dețin opinii despre pericolele stresului intens în timpul bolii.

Numeroase studii dovedesc deteriorarea exercițiilor fizice în timpul bolii:

 • Virușii rece reduc procesele anabolice ale organismului. Cantitatea de cortizol, un hormon care distruge țesutul muscular, crește. Cortizolul cauzează o creștere a nivelului de glucoză și acumularea de rezerve de grăsime. Producția de cortizol este la vârf de putere în timpul muncii excesive, prezența stresului sever, postului, stare generală de rău. Clasele cu simptome catarrale vor dăuna mușchilor, vor nega avantajele efectului călătoriilor în hol.
 • Cantitatea de congestie a mușchiului cardiac crește.
 • Malaise rulează mai greu, apar complicații. În caz de boală, resursele sistemului imunitar al organismului uman sunt utilizate pentru distrugerea rapidă a virusului. Când se încarcă intensiv, corpul este forțat să cheltuiască resurse pentru exerciții fizice, pentru recuperare după ele.

Ce complicații pot apărea?

Cu încărcarea intensă a unui corp slăbit, pot apărea următoarele complicații:

 • miocardita
 • nevrită
 • bronșită,
 • Laringită, otită
 • durere de gât
 • pneumonie

Bolile de mai sus sunt tratate cu răceală mai greu. Prin urmare, este recomandabil să pierdeți o excursie la sală de gimnastică, dacă nu vă simțiți bine, pentru a oferi corpului timp să se recupereze.

Care sunt cele mai bune simptome pentru refuzul unui antrenament regulat?

Când vă gândiți dacă să faceți un antrenament cu febră rece și ridicată, luați în considerare următorii factori. O sarcină mică este permisă cu o formă ușoară de frig. Anulați călătoria dacă aveți aceste simptome:

 • Temperatura corporală generală de peste 37 de grade
 • slăbiciune
 • amețeală
 • Heavy sweating
 • Dureri în gât
 • Prezența infecției confirmate

Încărcarea intensivă este interzisă atunci când se iau antibiotice, medicamente care scad temperatura.

Ce sport este permis pentru raceli?

În prezența simptomelor ușoare (rinită mică), vă puteți angaja în activități fizice cu intensitate scăzută. Eliminați antrenamentul de forță, aerobic, jogging. Utile vor fi yoga, întinderea, mersul pe jos în aerul proaspăt.

Încărcarea totală ar trebui redusă la jumătate din normă, durata antrenamentului ar trebui redusă. Beți mai mult decât apa obișnuită. După curs, este util să luați un cocktail cu L-glutamină.

Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

Sportul cu frig: este bun sau este periculos pentru sănătate? Pot juca sport cu frig? Și care ar putea fi consecințele acestei întreprinderi aparent utile la prima vedere?

Când fitness-ul și sportul au devenit o parte atât de importantă a vieții tale încât chiar și o săritură de cursuri te face să ai remușcări, atunci despre o trecere de o săptămână sau chiar mai mult, în general, e înfricoșător să gândești! Dar dacă te îmbolnăvești: merită să faci antrenamente regulate sau e mai bine să te întinzi acasă fără efort fizic?

Orice activitate fizică are întotdeauna un efect pozitiv asupra bunăstării noastre generale și ajută corpul nostru să fie mai rezistent la manifestările adverse ale mediului. Dar, după cum se dovedește, nu întotdeauna! Există momente când este mai bine să excludeți orice efort fizic pe corpul dvs. și unul dintre aceste momente este rece.

Majoritatea oamenilor, de 2-4 ori pe an, suferă de răceli, iar tendința din ultimii ani arată că fitness-ul devine din ce în ce mai mult în fiecare an, deci acest subiect, din punctul meu de vedere, este foarte relevant.

A fost o vreme când întrebarea "este posibil să se practice cu frig?" Am fost foarte interesat personal. Apoi am decis să aflu tot ce este legat de ea și să primesc cel mai detaliat răspuns la întrebarea mea. Acum voi împărtăși această cunoaștere cu tine.

Când te-ai decis să mergi la sala de sport, să faci aerobic sau să începi să fugi, motivul tău principal de conducere, desigur, a fost obiectivul de a deveni atrăgător: să piardă în greutate, să construiești muschi, să pompezi fese etc. Dar în subconștient avem cu toții un alt scop important - să fim sănătoși. Poate că nu toată lumea se gândește la asta atunci când încep să se angajeze într-un sport sau altul, dar acest lucru nu este neapărat, cel mai important fiind faptul că este încorporat în mintea noastră. Deci, la ce mă îndrept? Activitățile sportive cu o frigă încep să acționeze pe corpul nostru într-o direcție complet opusă obiectivului nostru ascuns "Să fim sănătoși" și evident - "a fi mai atractivi". Acum voi explica de ce se întâmplă acest lucru?

Ce se întâmplă cu corpul nostru când ne îmbolnăvim și continuăm să jucăm sporturi?

Cercetările oamenilor de știință au determinat faptul că, după exerciții fizice intense, corpul uman se află într-o stare ușor slăbită, prin urmare nu se recomandă să iasă imediat în iarnă în frig sau în locuri de adunări de masă ale oamenilor. Deci, vorbim doar despre o stare normală atunci când o persoană este complet sănătoasă și nu se plânge de sănătatea sa. Iar când o persoană a luat deja un virus, imunitatea sa este într-o stare complet diferită, mai gravă decât de obicei după un antrenament.

Orice boală catarală reduce procesele anabolice din organism, inclusiv mușchii, și crește producția de cortizol hormon catabolic, care distruge țesutul muscular.

Un pic de teorie.

Cortizolul este un hormon catabolic care descompune proteinele, inclusiv proteinele musculare, determinând, de asemenea, o creștere a glicemiei și a acumulării de grăsimi. Producția sa este activată atunci când corpul se confruntă cu exces de muncă, stres, frică, post, exerciții fizice și în timpul bolii. Principala sa sarcină, destul de ciudată, este de a ne ajuta corpul, și anume: mobilizarea nutrienților și a nutrienților. Astfel, proteinele se descompun la aminoacizi, iar glicogenul la glucoză. Acest lucru le conferă corpului material de construcție suplimentar pentru recuperare în timpul perioadei negative pentru acesta, ceea ce reprezintă orice boală.

De aceea, intrebati-va pe voi insiva sau pe antrenorul tau daca puteti juca sport cu o raceala, ganditi-va la efectul cortizolului, iar raspunsul devine instantaneu evident. A face sport cu o frig nu are nici un sens! Antrenamentul nu numai că nu are vreun efect pozitiv asupra corpului, ci contribuie și la distrugerea propriilor mușchi.

Dar acest lucru nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla in timpul sportului activ in timpul unei boli.

Pe Internet, puteți găsi diverse articole care reiterează regula "deasupra gâtului". Afirmă următoarele: dacă simptomele bolii sunt deasupra gâtului (nas curbat, durere în gât), atunci puteți să o faceți. Oamenii de știință din întreaga lume au o opinie diferită în această privință.

Sistemul limfatic uman este reprezentat de capilare speciale, umplute cu ganglioni limfatici și limfatici. Limfa este un fluid care ajută țesuturile să elimine produsele de descompunere nocive și metabolismul, diferite toxine și bacterii; și ganglionii limfatici sunt o colecție de celule imune. Într-o persoană care este complet sănătoasă, ganglionii limfatici nu sunt vizibili, dar atunci când sunt extinse și pot fi resimțite pe gât, aceasta indică unele procese patologice în organism.

Dacă apare un proces inflamator în cap sau gât (tonzilită, sinuzită, durere de dinți), microbii intră în ganglionii limfatici, unde începe lupta activă a celulelor albe din sânge cu acești microbi, din care ganglionii limfatici pot crește. Astfel, ele creează o barieră în calea răspândirii infecțiilor periculoase în organism.

Deci, cu toate infecțiile virale respiratorii acute cunoscute, ganglionii limfatici pot să crească și să fie încă dureroși când sunt presați pe ei. Acest lucru sugerează că imunitatea unei persoane se luptă împotriva infecției. Și dacă în acest moment mergeți la sală de gimnastică preferată și faceți un exercițiu complet, atunci infecția, care se găsea în ganglionii limfatici și nu se răspândise pe tot corpul, împreună cu sângele "va merge să călătorească" și "a aduce ordine" în toate sistemele de organe. Și asta va duce cu siguranță la complicații, poate chiar foarte grave. Deci, după cum puteți vedea, regula "deasupra gâtului" este o prostie totală! Sportul cu o răceală este categoric contraindicat, mai ales dacă observați o creștere a ganglionilor limfatici. Gândiți-vă pentru câteva zile la domiciliu, va fi mai bine pentru dumneavoastră decât să stați o altă lună în spital cu complicații de diferite feluri.

Atenție gripa!

Este posibil să jucați sport atunci când vă îmbolnăviți de gripă? Această întrebare va fi același răspuns categoric - NU! Gripa este un tip de ARVI, dar numai cu consecințe și complicații și mai grave. Gripa este mai dificilă, provocând letargie și febră. La o temperatură, sportul este, în general, contraindicat, altfel poate duce la complicații în inimă, rinichi și plămâni. Deci, aveți grijă dacă simțiți chiar și cele mai mici semne de gripă, opriți cursurile și vizitați mai bine decât medicul. În acest caz, el va fi mai util decât antrenorul dvs. preferat.

După ce boala a dispărut, după 3-4 zile puteți începe antrenamentele obișnuite. Dar amintiți-vă că trebuie să măriți treptat încărcătura și să nu vă grăbiți imediat în "piscina capului" și să vă epuizați corpul cu o pregătire dură. Pentru o recuperare completă a corpului, va dura mai mult de o săptămână, deci, salvând puterea proprie, vă ajutați corpul să intre în modul obișnuit de activitate fizică și de formare.

Sper că acest articol ți-a răspuns la întrebarea dacă poți să faci fitness cu frig. Vă doresc să jucați sport pentru sănătate și să nu vă îmbolnăviți!

Cu tine a fost antrenorul tău, Janelia Skrypnyk!

Pot juca sport cu raceli si gripa

Este posibil să joci sport cu o răceală. Consecințele jocului sportiv cu o răceală

Pot juca sport cu frig? Această întrebare probabil îngrijorează mulți entuziaști de fitness, sportivi profesioniști și toți cei care, într-un fel, dau instruire cel puțin câteva ore pe săptămână. În articolul nostru vom explica în detaliu dacă jocul sportiv în timpul răcelii, precum și în timpul perioadei de reabilitare, este benefic sau dăunător.

Activități sportive pentru răceli: opiniile diferite ale medicilor

Să fim de acord că vorbim despre așa-numiți amatori, deoarece profesioniștilor, a căror viață este dedicată instruirii, este strict interzis să se antreneze în timpul frigului. Și dacă vorbim despre majoritatea vizitatorilor la săli de sport și cluburi de fitness, opiniile experților sunt împărțite.

Anterior sa crezut că în timpul bolilor, durerilor de cap, congestiei nazale și a altor simptome care însoțesc o răceală, nu vă puteți antrena. Organismul este deja slăbit în timpul unei boli, încărcări adiționale pentru orice.

Alți experți consideră că sportul în timpul unei răceli (antrenament în modul normal) nu va afecta în nici un fel redresarea: nu va încetini, dar nu va accelera. Cu toate acestea, medicii sunt uniți într-un singur lucru - exercițiile fizice în timpul unei temperaturi ridicate sunt absolut contraindicate. De asemenea, antrenamentele în sine ar trebui să aibă loc într-un mod ușor.

Asta este, dacă sunteți într-o boală, să zicem, petrecut în sală timp de o oră și jumătate, în timp ce este mai bine să te limitezi la 40 de minute - o oră.

Deasupra am răspuns la întrebarea dacă este posibil să jucați sport cu o răceală. Cu toate acestea, boala este o boală de discordie. Și dacă medicul susține că aveți gripa, intrați în sala de gimnastică în scopul instruirii până când recuperarea completă este interzisă. Mai ales că este posibil ca gripa să provoace complicații, inclusiv pe plămâni, rinichi și inimă.

Corpul încearcă atât de greu să învingă boala, oferindu-i toată puterea și, crede-mă, acum nu e cu adevărat pregătită, chiar dacă după ce ai luat medicamentul, te simți mai mult sau mai puțin viguros.

Da, și aspectul moral al acestei acțiuni - sunteți bolnav, adică riscați să infectați alți vizitatori de la sala de sport, deoarece locurile pentru sport (desigur, dacă nu aveți acest lucru în propria dvs. casă) sunt considerate încă publice.

Deci, te simti slab, "curgand" din nas, dar inca nu vei anula excursia in sala. În acest caz, trebuie să vă amintiți că intensitatea antrenamentului dumneavoastră ar trebui redusă cu 40-50%. Aceasta se aplică perioadei de deținere și încărcăturilor fizice.

De asemenea, în timpul bolii ar trebui să acorde o atenție deosebită consumului de apă curată - ar trebui să bea la fiecare 10-15 minute, se va spori transpirația și sprijinul corpului. În timpul unei boli este necesar să se acorde prioritate încărcăturilor aerobice - alergând pe pistă, aerobic pas, și așa mai departe.

De asemenea, recomandate sunt yoga și stretching. Dar este mai bine să lăsați ganterele grele și greutățile pentru mai târziu - încă nu veți atinge indicatorii de putere pe care i-ați avut înainte de boală.

În consecință, aproape toată lumea poate merge pentru sport cu o răceală, dar acest lucru ar trebui să fie făcut foarte atent, cu atenție respectarea propriului starea de sănătate.

Clase în perioada de recuperare

Când spitalul este închis, puteți reveni la sala de gimnastică și puteți începe antrenamentele din nou. Dar există câteva nuanțe aici.

În primul rând, corpul tău este încă slab, iar înregistrările pe care le-ai stabilit înainte de boală, de exemplu, care rulează cu ușurință la 15 km pe pistă sau dacă ridici o bară de 100 de kilograme, acum este puțin probabil să fiți pe umăr. Medicii recomandă să revină treptat la încărcăturile sportive, în timp, sporindu-și ritmul.

2-3 săptămâni vor finaliza recuperarea organismului. Veți putea din nou să repetați programul care a fost efectuat înainte de boală. Sportul după o răceală este arătat absolut pentru toată lumea - atât pentru începători care tocmai au venit la sala de sport și pentru cei care au fost angajate de ani de zile.

Exercitiile intaresc sistemul imunitar si ajuta la trecerea perioadei de recuperare mai repede. De asemenea, în acest moment este recomandat să acordați o atenție deosebită nutriției: să consumați vitamine, să consumați mai multe legume și fructe, precum și carne slabă. Este deosebit de important să aveți suficientă vitamină C în dieta dumneavoastră.

Ce sporturi sunt imunitate excelentă

Având în vedere diferitele opinii ale experților cu privire la posibilitatea de a juca sport cu o răceală, vă vom spune și despre activitățile fizice care întăresc sistemul imunitar și vă ajută să nu vă îmbolnăviți deloc. Iată o listă a acelor zone de fitness care, în opinia medicilor, contribuie în cel mai bun mod la sănătate și longevitate:

 • cursuri de yoga;
 • aerobic;
 • stretching - stretching regulate;
 • tay bo - formare aerobă intensă cu elemente ale artelor marțiale orientale;
 • tai-chi este un tip de gimnastică chineză, unde toate exercițiile sunt efectuate încet și fără probleme, acest tip de fitness nu are restricții de vârstă și este potrivit pentru absolut toată lumea;
 • aqua aerobics - exercițiu în apă.

Fiind angajat în aceste tipuri de fitness, vă întăriți sănătatea și, poate, uitați de ceea ce este gripa și frigul. Acest lucru este deosebit de important pentru locuitorii din Rusia, unde aproape în fiecare an în toamna-iarna, apar epidemii ale acestor boli.

Suplimente alimentare

Desigur, pentru ca corpul tău să revină la normal, cel mai bine este să bei un curs de vitamine după boală. Selecția lor este imensă. Dar există și suplimente sportive care vă vor ajuta să vă simțiți mai bine în primele zile după boală. De exemplu, L-carnitina.

În plus față de proprietățile cunoscute (vorbim despre arderea grăsimilor), această substanță este un antioxidant puternic. Adică, luând L-carnitină după ce o boală va susține fiecare celulă din corpul tău și va lupta împotriva radicalilor liberi. De asemenea, extractul de echinacea este un puternic imunostimulant natural. Luați 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.

Puteți cumpăra drogul la farmacie, este ieftin - aproximativ 40 de ruble pe pachet.

concluzie

În articol am examinat dacă este posibil să se joace sport cu o răceală, condusă de opinii autoritare ale medicilor cu privire la ce simptome exercită nu este dăunătoare și când este cel mai bine să le renunțe.

Oricum, decizia de a continua formarea este cel mai bine să se ia de la sine, concentrându-se asupra propriei bunăstări. Și, bineînțeles, nu mergeți la sala de gimnastică cu temperatură ridicată sau învingându-vă.

Deci, vă răniți numai corpul, încetiniți procesul de recuperare și, în consecință, nu veți putea relua orele de cursuri de lungă durată.

Este posibil să mergeți pentru sport cu un nas rece, curge și tuse

Dacă o persoană se angajează în mod regulat în sport, rareori suferă de răceală. Acest lucru se explică prin faptul că exercitarea întărește sistemul imunitar și îmbunătățește metabolismul.

Dar asta nu înseamnă că atletul nu se poate îmbolnăvi de ORZ.

Aici se pune întrebarea, este posibil să se joace sport cu o răceală? Experții recomandă să nu se răcească pe picioare și să se abțină de efort fizic, deoarece corpul este foarte slăbit.

Sport - Prevenirea bolilor

Acum mulți oameni se angajează în diverse sporturi. Unii preferă să meargă la sala de sport, în timp ce alții sunt angajați în sala de fitness. O astfel de activitate fizică poate reduce semnificativ rata de incidență. Persoanele fizic puternice, dacă se îmbolnăvesc, patologiile catarre din ele curg foarte ușor.

Cu o exercitare fizică constantă asupra corpului este un efect pozitiv:

 • Imunitatea este întărită.
 • Consolidarea aparatului motor.
 • Se activează activitatea sistemului cardiovascular.
 • Împiedică dezvoltarea unor astfel de boli periculoase, cum ar fi diabetul și astmul bronșic.

Dacă o persoană se antrenează zilnic, susceptibilitatea la boli infecțioase scade. O persoană care călătorește mult, călărește o bicicletă, înoată și face gimnastică, foarte rar se îmbolnăvește.

Doar o jumătate de oră de antrenament în sala de gimnastică la fiecare zi reduce riscul de îmbolnăvire cu aproape 50%.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul că, în timpul efortului fizic activ în sânge crește numărul de leucocite, care au un efect dăunător asupra agenților patogeni ai diferitelor infecții.

Cele mai eficiente măsuri preventive împotriva bolilor respiratorii sunt sportul și întărirea.

Poate sportul să ducă la boli?

Dar nu în toate cazurile, sportul contribuie la îmbunătățirea imunității și reducerea morbidității. Uneori, mersul obișnuit la sală sau la sala de fitness duce la o incidență crescută.

Acest lucru se întâmplă dacă o persoană este angajată în uzură și resursele corpului sunt epuizate. Activitatea fizică puternică duce la scăderea nivelului de leucocite din sânge, dar crește cantitatea de cortizol.

Toate acestea contribuie la faptul că o persoană începe să rănească deseori și foarte greu.

Conform rezultatelor cercetărilor efectuate, sa constatat că, imediat după efortul fizic activ, imunitatea unei persoane este mult redusă, o astfel de stare este observată pentru câteva ore. Acesta este motivul pentru care mulți experți recomandă să evitați locurile aglomerate imediat după antrenament. Acest lucru va preveni infecția.

După antrenament în sala de sport nu se poate ieși imediat, mai ales în sezonul rece. Dacă o persoană este transpirată, atunci din cea mai mică prudență se poate îmbolnăvi.

Instruirea în timpul frigului

Dacă o persoană nu sa supraîncărcat cu exerciții extenuante și nu a mers în locuri aglomerate imediat după sala de gimnastică, dar sa îmbolnăvit încă, atunci vorbim despre un fel de virus agresiv. Astfel de virusuri acționează prost chiar și pe un sistem imunitar puternic. Deci este posibil să joci sport cu o frig și tuse?

Cu câțiva ani în urmă, medicii nu au sfătuit să încarce corpul în timpul unei boli, deoarece este deja prea slab. Astăzi, unii experți spun că este posibil să se facă sport în timp ce bolnav, dar astfel de activități ar trebui să fie foarte moderate. Continuați să mergeți la sala de gimnastică sau fitness poate fi numai dacă boala procedează fără o temperatură ridicată.

Toți specialiștii sunt în unanimitate în opinia lor că formarea fizică în timpul frigului ar trebui să fie moderată.

Cu o răceală în organism, metabolismul este deranjat și toate procesele anabolice din țesutul muscular încetinesc.

În același timp, nivelurile sanguine de cortizol, un hormon special care distruge țesutul muscular, cresc. De aceea, supra-instruirea în timpul frigului nu are sens deloc.

Exercitiile moderate in timpul bolilor respiratorii nu vor afecta, dar nu vor accelera recuperarea.

Sport cu gripa

Dacă, cu o tuse slabă și un nas curbat, puteți juca un sport moderat, apoi cu gripa, activitatea fizică ar trebui abandonată. Gripa este foarte dificilă și adesea dă complicații. Gripa este întotdeauna însoțită de astfel de simptome:

 • Creșterea temperaturii corpului, care uneori atinge nivele critice.
 • Febră și frisoane.
 • Slăbiciune severă.
 • Dureri în gât și nas curbat.

Temperatura ridicată a corpului - cea mai importantă contraindicație pentru orice activitate fizică. Dacă supraîncărcați corpul la o temperatură de 37,5 grade, atunci există un risc ridicat de complicații grave. Cele mai frecvente complicații ale gripei afectează inima, rinichii și plămânii.

Gripa nu poate fi purtată pe picioare. Este foarte important să respectați odihna patului până la recuperarea completă.

Adesea, gripa pe picioare poartă tineri. Deci, dacă o persoană are boli cronice, riscul de complicații crește semnificativ. Prin urmare, atunci când primele simptome ale bolii unei persoane ar trebui să fie puse în pat.

Când puteți relua cursurile după gripă

Este imposibil să intrați activ în sport în timpul răcelii, dar acest lucru nu înseamnă că pacientul ar trebui să stea în pat de dimineața până seara.

Restul strict de pat este indicat numai în perioada cea mai acută a bolii, când există febră mare și slăbiciune severă.

Această afecțiune durează de obicei nu mai mult de 5 zile, dar dacă gripa a condus la complicații, atunci perioada acută poate fi de până la 10 zile.

Dar chiar și cu o temperatură ridicată, o persoană nu ar trebui să stea în pat în mod constant. Din când în când trebuie să te ridici și să te plimbi încet în jurul camerei. Fereastra trebuie să fie ușor deschisă.

Dacă în timpul exercițiului pacientul are amețeli sau slăbiciune severă, ar trebui să mergeți imediat la culcare!

Începând cu a cincea zi, o persoană cu frig ar trebui să facă exerciții dimineața, numai exercițiile ar trebui să fie foarte simple, astfel încât să nu ducă la oboseală. Este suficient să vă așezați de mai multe ori și să faceți mișcări active cu brațele și picioarele. Acest lucru este necesar pentru a dispersa sângele și a activa activitatea organelor și a sistemelor.

După o săptămână după ce ați suferit toate simptomele bolii, puteți relua jocul sportiv. Este necesar să se reia treptat activitatea fizică, astfel încât corpul să aibă timp să se obișnuiască cu încărcăturile. În timpul sesiunilor trebuie să controlați ritmul pulsului și al respirației.

Cu răceli este utilă umflarea baloanelor. Îmbunătățește funcționarea organelor respiratorii.

Regim în timpul bolii

Mulți sportivi în timpul răcoarelor se tem să câștige greutate și să-și piardă forma. De aceea este atât de important să mănânci chiar în acest moment. Este necesar să se respecte astfel de recomandări:

 • Trebuie să mănânci puțin mai puțin decât în ​​zilele de antrenament. Principalul lucru de a păstra modul de băut.
 • În primele zile de boală, pacientul ar trebui să doarmă cât mai mult posibil. Mulți experți cred că somnul vindecă.
 • În timpul unei boli nu trebuie să petreceți prea mult timp în spatele televizorului, calculatorului sau telefonului.

Sala în care se află pacientul trebuie să fie difuzată frecvent. În plus, este important să se mențină o umiditate optimă.

A face sport, dacă gâtul tău este rău, nu ar trebui. Exercitarea în acest caz nu va aduce beneficii, dar poate înrăutăți starea. Este mai bine să așteptați perioada critică a bolii și apoi să reluați antrenamentul. Orice exercițiu la temperatură ridicată a corpului este strict interzis.

Instruirea în timpul frigului

Mulți sportivi care au răcit sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să continuați antrenamentul într-o stare atât de dureroasă cât de bine să faceți sportul, astfel încât activitatea fizică să nu afecteze negativ imunitatea și să nu provoace complicații.

Este permis să se antreneze în timpul unei răceli?

Fiecare persoană de două până la trei ori în fiecare an suferă de infecții respiratorii acute, gripa și răcelile. Procesul de recuperare durează aproximativ o săptămână și uneori zece zile.

Dacă s-ar însuma această sumă, va fi de aproximativ o lună timp de un an.

Aceasta este o perioadă destul de lungă, ceea ce face ca fiecare stil de viață activ al unei persoane să se gândească dacă este posibil să continuați antrenamentul cu o răceală.

Având în vedere urgența acestei probleme, s-au făcut multe cercetări privind modul în care sportul afectează starea unui om rece. Ei au confirmat faptul că, cu o ușoară frig, exercițiul este acceptabil. Acest lucru nu înseamnă că o astfel de instruire va fi eficientă. Productivitatea lui, din păcate, scade.

Infecție severă sau doar afecțiune

Studiile demonstrează absența exacerbării simptomelor sau a influenței asupra duratei perioadei de recuperare din activitatea fizică numai cu "frigul superior". Această infecție se manifestă doar în MI neplăcut deasupra gâtului.

O răceală ușoară, când avem o durere în gât, congestie nazală este prezentă, ochii sunt udă, dar nu există dureri musculare și musculare, și nu există febră, vă permite să jucați sport. Principalul lucru este să țineți cont de cerințele specifice care există în acest caz.

Cum să te antrenezi pentru frig?

Nu puteți să transpirați și să permiteți o supraîncălzire ascuțită. Multe săli de sport sunt echipate cu sisteme de răcire cu aer care funcționează în timpul iernii. Fluxurile curente, dacă cad sub ei după sau în timpul exercițiului, pot agrava semnificativ simptomele.

Antrenamentul ar trebui să fie ușor, fără a depăși zona pulsului cu 120-130 bătăi pe minut. Acest lucru vă permite să nu transpirați. Se recomandă ca durata lecției să fie menținută la minimum. Nu poți depăși 40-45 de minute.

Prea pregatit sau frig?

Suprasolicitarea este o condiție destul de periculoasă în care nivelul cortizolului crește brusc. Această substanță, numită hormon de stres, este importantă pentru resursele energetice, imunitatea, metabolismul carbohidraților.

Creșterea cortizolului reduce imunitatea, care scade apărarea organismului împotriva infecțiilor, crește perioada de recuperare a țesutului muscular și a zonei inflamării. Starea în care o persoană ajunge cu un cortizol cronic ridicat seamănă cu simptomele unei friguri ușoare.

Efectele negative ale formării

În cazul în care cortizolul ridicat este confundat cu o ușoară frig, continuând una fizică, persoana îi dăunează sănătății. Hormonul de stres continuă să crească de la antrenamente. Rezultatul este o scădere bruscă a funcțiilor de protecție ale corpului și dezvoltarea unei boli reale deja reale.

Cortizolul crește chiar și atunci când o persoană are frig. Și dacă antrenamentul în această stare și nu afectează sănătatea, ei într-un fel nu vor aduce aproape nici un rezultat. Creșterea cortizolului nu permite atingerea atât a masei musculare, cât și a indicatorilor de rezistență.

Care sunt simptomele gripei?

Destul de des, gripa și infecțiile virale respiratorii acute în stadiile incipiente pot fi greșite cu ușurință pentru o temperatură normală ușoară. Diagnosticul exact devine clar în a treia zi. În cazul în care temperatura corpului crește, durerea se simte în grupurile musculare, apar frisoane, atunci aceasta este exact gripa.

În această stare, nu puteți merge la sală. Acest lucru va face o dublă lovitură a sistemului imunitar, care va trebui să lupte împotriva infecțiilor și a stresului de antrenament cardio sau de forță. Singurul lucru pe care sportul îl va aduce cu gripa este agravarea bolii.

Recomandări generale

O frigă, după cum arată studiile, nu este un obstacol în calea sportului. Constatările unor astfel de studii nu spun nimic despre indicatorii de rezistență sau despre eficacitatea formării care apar pe o persoană rece.

Categoric interzis să se antreneze în sport cu gripa și răcelile severe. Recunoașterea simptomelor acestor boli cu precizie este posibilă numai în a doua sau a treia zi. Și dacă antrenamentele active nu sunt oprite în aceste zile, condiția se va agrava dramatic, pot apărea complicații.

concluzie

Este sigur să continuăm să jucăm sport numai cu toată încrederea că cauza bolii nu este gripa, ci o infecție ușoară. Antrenamentul ar trebui să fie scurt, cu o frecvență cardiacă de 120-130 bătăi pe minut pentru a preveni transpirația.

Este posibil să joci sport cu o răceală

O astfel de boală comună, cum ar fi nasul rece și curge deseori ne ia prin surprindere. Doar ieri erai o persoană sănătoasă, plină de putere și energie, dar astăzi simți o ușoară indispoziție și o congestie nazală.

Dacă sunteți un atlet profesionist sau doar un entuziast de fitness, veți fi interesat de următoarea întrebare - este posibil să jucați sport cu o manifestare rece și alte manifestări ale ARVI.

Este rezonabil să mergeți la sala de sport atunci când apar primele simptome ale bolii sau este mai bine să săriți antrenamentul? În conținutul acestui articol, veți afla despre cazurile în care sportul poate fi benefic sau dăunător corpului dumneavoastră.

Cercetare stiintifica

Recent, rețeaua are informații că un cunoscut colegiu american a efectuat cercetări în domeniul medicinii sportive. Judecând după rezultatele acestui studiu științific, efortul fizic ușor, cu semne ușoare de infecții respiratorii acute sau răceli, nu dăunează sănătății.

Dar oamenii de știință din acest colegiu nu recomandă să se angajeze în sporturi grele, deoarece astfel de pregătire poate amâna procesul de recuperare a pacientului pentru o lungă perioadă de timp. Trebuie remarcat faptul că acest experiment științific a fost efectuat sub supravegherea medicilor, care știau exact ce virus a fost infectat cu grupul de oameni infectați.

În condițiile vieții de zi cu zi, nu putem determina cu exactitate ce simptom al bolii este un nas curbat - o infecție virală banală acută sau gripa. Prin urmare, în timp ce veți merge la sport, gândindu-vă că aveți o răceală ușoară și, de fapt, aveți gripa, evoluția bolii poate fi foarte complicată.

Unele informații teoretice

Orice boală, fie ea ARVI sau o răceală, afectează negativ organismul nostru, reducând procesele anabolice și crescând producția de hormoni catabolici, în special cortizol.

Această substanță are un număr de proprietăți care acționează distructiv asupra tuturor structurilor proteice ale corpului, inclusiv a proteinelor musculare. Cortizolul conduce, de asemenea, la o creștere a glicemiei și a depunerii de grăsimi.

Printre motivele pentru creșterea producției acestui hormon se pot identifica stresul, infecțiile virale respiratorii acute și alte răceli, înfometarea, munca excesivă, frica, exercițiul fizic. În mod surprinzător, sarcina principală a cortizolului este de a ajuta corpul în combaterea stresului sau infecției, prin mobilizarea tuturor resurselor nutriționale.

Deoarece, ca urmare a defalcării moleculelor de proteine, se formează aminoacizi, iar cel al glicogenului, glucozei, corpul nostru primește materiale de construcție suplimentare necesare pentru a restabili celulele deteriorate.

Se pare că răspunsul la întrebarea dacă este posibil și necesar să se joace sport cu frig sau cu frig este evident. O astfel de pregătire este lipsită de orice sens, deoarece nu numai că nu va avea vreun efect pozitiv, ci și vă distruge propriul țesut muscular.

Ce sport poți să faci

Dacă sunteți proprietarul unei imunități puternice, atunci o mică efort fizic poate ajuta chiar și în lupta împotriva bolii. Singura întrebare este cum să jucați sportul în mod corespunzător dacă aveți simptome de frig.

Astfel de exerciții de lumină precum yoga sunt adesea foarte utile și ajută la eliminarea primelor semne ale ARVI. Așa cum am menționat mai devreme, exercițiile prelungite și intense și oboseala asociată sunt cauza creșterii nivelurilor de cortizol. Prin urmare, în acest caz, exercițiul trebuie să fie moderat sau ușor.

Dacă vă simțiți nesatisfăcător după efort fizic în timpul SARS sau în frig, sunteți foarte obosit, atunci este posibil să fie nevoie să încetiniți puțin antrenamentul sau să recurgeți la exerciții mai ușoare.

Exercitiile regulate pot ajuta la prevenirea bolilor si imbunatatirea sistemului imunitar. Dar în acest caz este important să nu exagerați.

Ce implică regula "mai mare de gât"?

Distrugerea propriilor mușchi nu este cel mai grav rezultat al efortului fizic activ în perioada bolii. Pe Internet, puteți găsi diverse articole despre așa-numita regulă "mai mare a gâtului". Dintre multele atleți există opinia că în cazul în care simptomele bolii sunt localizate deasupra gâtului (durere și durere în gât, nas curbat), este permis să joace sport.

Oamenii de știință din întreaga lume au dovedit eroarea acestei declarații. Faptul este că sistemul limfatic uman este format din ganglioni limfatici și capilare speciale care sunt umplute cu lichid limfatic sau limf.

Acest lichid are o funcție specială în organismul nostru - elimină substanțe toxice, bacterii dăunătoare, precum și produse de metabolism și degradare.

Ganglionii limfatici sunt o colecție de celule imunitare multiple.

Odată cu dezvoltarea procesului patologic la nivelul gâtului și capului, aceste formațiuni cresc în dimensiune, devin dureroase, deoarece în ele leucocitele se luptă cu microorganisme dăunătoare. Astfel, se creează o barieră invizibilă care împiedică răspândirea infecției în alte organe și sisteme ale corpului.

Și dacă în această perioadă încă riscați să vizitați sală de gimnastică preferată, atunci o infecție periculoasă, conținută în ganglionii limfatici, împreună cu fluxul sanguin se răspândeau repede în tot corpul - ceea ce, la rândul său, va duce cu siguranță la apariția unor complicații grave.

Este important! Este strict interzis să se angajeze în sporturi severe cu simptome de ARVI sau gripa, deoarece în acest caz exercițiile fizice nu sunt atât de benefice ca cele dăunătoare, deoarece diminuează corpul deja slăbit al pacientului.

Cum combinați sportul cu frigul

Dacă boala nu este însoțită de simptome severe, puteți relua pregătirea. Dar pentru a merge la sala de sport nu dăunează corpului slăbit, trebuie să știți niște reguli.

 • Perioada de formare ar trebui redusă cu cel puțin 30%. Deci, dacă antrenamentul obișnuit durează 1,5-2 ore, atunci cu semne de ARVI durata acestuia va fi între 45 și 60 de minute.
 • De asemenea, pentru perioada bolii se recomandă reducerea intensității activității fizice cu 50%. Acest lucru poate fi realizat prin reducerea timpului petrecut pe fiecare simulator individual la jumătate sau reducerea la jumătate a numărului de "abordări" pentru fiecare exercițiu.
 • Cu o răceală, ARVI sau gripa, corpul are nevoie de o cantitate mare de lichid. Prin urmare, jucând sport în timpul unei boli, este necesar să beți apă caldă purificată la fiecare 15-20 de minute.
 • În timpul perioadei de recuperare, după recuperare, este necesară intensificarea treptată a intensității instruirii. În prima săptămână, activitatea fizică poate fi crescută la 65-70%, în cea de-a doua - până la 85-90%, și numai în a treia săptămână vă puteți antrena în mod obișnuit.
 • Pentru ca recuperarea să vină mai repede, corpul bolnav și slăbit trebuie să se odihnească și să se odihnească.

Este posibil să jucați sport cu o frig sau cu frig, depinde de dvs. Dacă sunteți încrezător în abilitățile dvs. și știți cum să dați corect încărcătura, atunci sportul vă poate ajuta chiar să vă recuperați mai repede. În orice caz, trebuie să știți despre riscul apariției complicațiilor bolii. Amintiți-vă că sănătatea voastră este în mâinile voastre!

Pregătirea pentru răceli, beneficiile și efectele negative ale sportului cu boala

Protecția împotriva răcelii este destul de dificilă. Un astfel de proces duce la un corp slăbit, senzații incomode și pierderea puterii. Boala poate afecta chiar și persoanele care își exercită zilnic. Din aceasta urmează întrebarea, este posibil să se joace sport cu o frig?

Statistici de pregătire pentru răceli

Experții au efectuat un experiment pe cincizeci de voluntari, dintre care jumătate au fost infectați forțat cu o infecție virală. Durata studiului a rămas zece zile. În timpul bolii, o parte din subiecții implicați în haltere. Ceilalți au făcut jogging și au făcut exerciții pe simulatoare.

Grupul care a fost infectat cu un virus și sa angajat într-un sport ușor recuperat în șapte zile, fără a afecta sănătatea. Culturistii si sportivii grei au inceput sa se recupereze doar in a zecea zi.

După aceea, experții au concluzionat că cei care se antrenează ușor pentru o răceală, în mod normal restabiliți și nu provoacă complicații.
Desigur, această metodă de verificare a avut mulți adversari. La urma urmei, infecția nu a avut loc în condiții naturale, iar tulpinile de virus erau prea slabe. În mediul natural, totul este diferit.

Unele contraindicații la sport în prStud

Profesioniștii susțin că toate bolile care apar deasupra gâtului nu reprezintă o limitare a sportului în timpul unei friguri. Cu congestie nazală ușoară, nas curbat și durere în gât, puteți să vă antrenați.

Când boala afectează articulațiile și mușchii, frigul și sportul devin incompatibili.

La limita absolută a oricărui exercițiu este creșterea indicatorilor de temperatură de peste 37 de grade.

De asemenea, profesionistul nu se angajează în pregătirea sportivă pentru diverse procese inflamatorii, durere, tuse, dificultăți de respirație, greutate în brațe și picioare și dureri musculare.

Sport cu o răceală printre nonprofessionals

Instruirea în timpul unei friguri sau lipsa acesteia în rândul profesioniștilor se desfășoară sub supravegherea strictă a specialiștilor. Doctorii stabilesc starea pacientului și hotărăsc dacă este posibil sau imposibil să se facă exercițiile în acest caz.

Dar ce se întâmplă cu cei care joacă sport singuri? Este permis sportul în timpul frigului? Cum puteți determina starea dumneavoastră? Oamenii instruiți pot face exerciții ușoare. Dar există două opinii în această privință.

Primul este că orice sarcină este contraindicată chiar și la primele manifestări ale frigului. Acestea includ strănutul, tusea, ușoară indispoziție, slăbiciune, nas curbat.

Al doilea aviz se bazează pe cât de bine simte pacientul. Dacă o boală rece nu afectează foarte mult starea sa generală și există o ușoară aglomerație a pasajelor nazale, a nasului curbat și a durerilor de gât, atunci puteți participa la o sesiune de antrenament sportiv.

Pe baza a două opinii, experții au stabilit limitele absolute.

 1. Creșterea temperaturii la un pacient. Un astfel de proces indică întotdeauna că în corp are loc un proces inflamator. A se interzice orice activitate fizică pentru inflamație.
 2. Infecția cu gripă. În cazul apariției acestei boli, corpul este supus unei intoxicații severe, ca urmare a creșterii nu numai a indiciilor de temperatură ale corpului, dar și a corpului slab. Perioada de recuperare după ce a suferit gripa ar trebui să fie de cel puțin opt săptămâni. Este imposibil să se antreneze într-un astfel de proces, deoarece gripa are multe complicații.
 3. Tuse intensă, care provine din zona toracică.
 4. Durere în țesuturile articulare și musculare, dureri în oase.
 5. Pierderea forței Atunci când corpul este foarte epuizat, este nevoie de odihnă. De aceea, supraîncărcați-o cu efort fizic nu merită.

Sport ca măsură profilactică pentru răceli

Se crede că activitatea atletică reduce probabilitatea unei răceli. Experții spun că stresul fizic întărește nu numai mușchii și articulațiile, ci și funcția imună. Datorită sportului, nivelul leucocitelor din sânge crește, ceea ce permite corpului să combată mai bine microflora patogenă.

Ce puteți face pentru a evita răcelile? Nu este necesar să vă implicați în haltere și să vă chinuiți în mod constant cu încărcături. Ar trebui să fie moderate și să treacă de una până la două zile.

Pacientul poate fi implicat în:

 • jogging zilnic în aer proaspăt timp de treizeci de minute;
 • aerobic în fiecare zi;
 • yoga;
 • stretching fibre musculare;
 • aerobic combinat cu arta martiala orientala;
 • gimnastica chineză lentă;
 • aqua aerobic.

În perioada de răceală, complexul de vitamine și agenții imunostimulatori trebuie luați ca terapie suplimentară.

Conduita corectă a antrenamentului pentru răceli.

Dacă pacientul nu are limitări absolute, atunci puteți începe să faceți antrenamente. Dar pentru ca ei să beneficieze, trebuie să urmați câteva reguli.

 1. Reduceți timpul de instruire cu douăzeci la patruzeci la sută. Dacă în modul normal, sportul durează o oră și jumătate, atunci cu o răceală nu ar trebui să dureze mai mult de patruzeci de minute.
 2. Reduceți intensitatea procesului de instruire. În perioada de frig, indicii se reduc cu cincizeci la sută. Adică numărul de exerciții și abordări este redus de aproximativ două ori.

Este suficient să faceți o încălzire, să alergați în jurul pistei și să efectuați exerciții simple.
În timpul perioadei de răceală, orice sarcini de putere sunt contraindicate.

 • Respectați perioada de recuperare. După ce pacientul sa recuperat, intensitatea încărcăturii în primele zile poate crește la cincizeci la sută. Într-o săptămână sunt ridicate la nouăzeci la sută. În timpul perioadei de recuperare, medicii sfătuiesc să ia complexe de vitamine.
 • Pentru a consuma o mulțime de lichid. În timpul perioadei de răceală, corpul pierde multă apă. Ca urmare, mușchii se usucă și slăbesc. Pentru a restabili echilibrul, trebuie să beți până la două litri de lichid pe zi.

  În timpul procesului de antrenament, pacientul trebuie să bea apă la fiecare cincisprezece minute.

 • Oferiți corpului o odihnă adecvată. Pentru a recupera rapid, după efortul fizic, corpul trebuie să fie odihnit.
 • Trebuie remarcat faptul că, după efectuarea antrenamentelor, sistemul imunitar al pacientului scade semnificativ. Prin urmare, este necesar să se evite mulțimile mari.

  Recomandări pentru sport

  Consolidarea funcției imunitare, nu numai efort fizic. Pentru ca organismul să se poată recupera și recupera mai repede, trebuie să urmați câteva recomandări.

  • Nu refuzați să luați medicamente. Trebuie luate medicamente antivirale pentru infecții virale și antibiotice pentru infecții bacteriene.
  • Respectați nutriția adecvată. În timpul unei friguri, mâncarea trebuie să fie blândă și moale. Mâncărurile picante, picante și fierbinți ar trebui aruncate. Dieta ar trebui să includă cereale, supe, carne fiartă și pește, mâncăruri din legume și fructe, produse lactate.
  • Reglați în mod regulat camera și umidificați aerul.
  • Dacă este posibil, nu ieșiți timp de trei zile. Organismul are nevoie de timp să se odihnească și să se recupereze
  • În absența temperaturii, pot fi efectuate proceduri de încălzire.
  • Dacă temperatura este ridicată, faceți o baie și dușul este strict interzisă. Suficient pentru a șterge cu apă caldă.

  Multe răceli sunt cauzate de o infecție virală. Când pacientul se află în perioada acută, este mai bine să săriți antrenamentul. Acest lucru va fi periculos nu numai pentru pacient, ci și pentru cei din jurul lui.

  Exercitarea în interior este periculoasă deoarece pacientul răspândește viruși când strănută, tuse și transpiră. Prin urmare, toți cei care vor fi aproape, sunt susceptibili să se îmbolnăvească.

  Dacă renunți la sport este greu, atunci este mai bine să nu vizitezi sala de gimnastică și să ții cursuri acasă.

  Un pericol deosebit este infecția cu gripa. Faptul este că această boală duce la diverse complicații în rinichi, inimă, creier. În timpul procesului de antrenament, circulația sângelui este îmbunătățită, toate celulele sunt îmbogățite cu oxigen. Dar dacă o persoană este infectată, virușii se vor răspândi în tot corpul.
  Când apar primele simptome, este mai bine să consultați un medic.

  Sfaturi și trucuri

  Sport și frig: sunt acești doi factori compatibili?

  Sportul, după cum știți, este o garanție a sănătății și a longevității. Pentru majoritatea, sportul este o parte importantă a vieții lor. Unii oameni joacă sport pentru auto-realizare, alții - pentru pierderea în greutate, și încă alții - pentru a pune sistemul lor muscular în ordine. Oricum, toți acești oameni își pun uneori întrebarea, este posibil să joace sport cu o frig?

  În ciuda unui stil de viață sănătos, fiecare persoană este predispusă la dezvoltarea bolilor virale, așa că în acest material ne vom da seama dacă vă puteți antrena cu o răceală sau nu.

  Medicii spun că nu se recomandă să se joace sport în timpul unor afecțiuni reci și alte afecțiuni, deoarece organismul luptă împotriva agenților patogeni, iar sarcina suplimentară asupra sistemului muscular agravează doar situația. Medicii interzic cu strictețe pacienții să meargă la gimnaziu până la recuperarea completă, altfel tratamentul va fi întârziat pentru o perioadă lungă de timp.

  Există, de asemenea, specialiști care nu împărtășesc punctul de vedere al medicilor, care susțin că este posibil să mergem la sport cu o frig, dar numai printr-un program simplificat. Organismul se luptă cu agenți patogeni ai bolii, iar efortul fizic ușor nu va interfera cu acesta, dar nu va beneficia nici.

  Singurul lucru în care opiniile ambelor părți sunt de acord este că sportul cu frig nu are un efect pozitiv asupra procesului de vindecare. Prin urmare, nu se recomandă angajarea în sport cu răceli până în momentul convalescenței complete.

  Boala și sportul: ce se întâmplă în organism?

  Atunci când o persoană este angajată în dezvoltarea fizică, corpul său după exercițiu de ceva timp este într-o stare slăbită. Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de ceva timp pentru a restabili sistemul muscular. Dacă imediat după un antrenament se răcește, atunci persoana este mai probabil să se răcească.

  Cu răceli, există o creștere a producției de hormon cortizol, datorită efectelor dăunătoare asupra țesutului muscular. Cortizolul este un hormon care se produce în cantități mari în boli și se caracterizează prin distrugerea proteinelor și a fibrelor musculare. Cortizolul este produs în cantități mari atunci când este expus la următorii factori:

  • muncă excesivă (după antrenament)
  • frică
  • stres
  • foame
  • boală

  Dar acest hormon are și o funcție utilă, care constă în atragerea componentelor nutriționale. În timpul bolii, corpul necesită materiale de construcție, care sunt aminoacizi și glicogen. Hormonul este implicat în defalcarea proteinelor în aminoacizi și glucoză în glicogen. În acest caz, corpul este depozitat cu materialele de construcție necesare pentru restaurarea acestuia.

  Având în vedere întrebarea dacă sportul este rău pentru răceli, se poate observa că este posibil să se antreneze pentru răceala comună, dar nu există o dinamică pozitivă în acest sens. Sportul nu îmbunătățește starea pacientului, ci doar, dimpotrivă, se înrăutățește. În plus, acțiunea hormonului cortizol nu este benefică pentru efort fizic, ci contribuie doar la distrugerea masei musculare.

  Regula "deasupra gâtului"

  Printre sportivii avid există o astfel de regulă, care se numește "deasupra gâtului". Particularitatea acestei reguli este că puteți juca sport cu o răceală dacă simptomele bolii apar peste gât.

  Asta este, dacă aveți o durere de cap, dinți, gât, nas umplute sau amigdalele sunt inflamate, atunci puteți juca sport.

  Numai numele fondatorului acestei reguli este necunoscut, ceea ce duce în mod inevitabil la diverse complicații dacă este urmată.

  Pentru a înțelege de ce nu puteți adera la această regulă, luați în considerare ce înseamnă sistemul limfatic. Deci, sistemul limfatic uman este reprezentat sub formă de ganglioni limfatici și alte vase mici.

  Aceste vase sunt umplute cu lichid limfatic, care este implicat activ în eliminarea toxinelor și substanțelor nocive din organism.

  Într-o stare umană normală, atunci când o persoană nu este bolnavă, ganglionii limfatici sunt imperceptibili, dar atunci când o persoană este afectată de viruși, aceste noduri se măresc.

  Nodulii limfatici largi indica o predominanta a proceselor patologice in organism. Atunci când acestea cresc, acest lucru indică faptul că există o luptă activă a leucocitelor cu microbi. Acesta este motivul pentru care ganglionii limfatici sunt extinse, creand un fel de bariera pentru virusuri, astfel incat sa nu se raspandeasca in organism.

  Dacă, pe de altă parte, când aveți o răceală, atunci când simptomele se manifestă în principal ca congestie nazală, tuse, dureri de cap, mergeți la sala de sport și faceți pregătire fizică, infecția se va răspândi în tot corpul. Acest lucru se datorează faptului că ganglionii limfatici nu vor putea să creeze o barieră în timpul exercițiilor, astfel încât virusul se va răspândi în toate organele și sistemele umane.

  În acest caz, nu se recomandă să mergeți la sala de sport sau să faceți exerciții la domiciliu, ceea ce poate duce la apariția complicațiilor. Este mai bine ca un pacient să se odihnească în pat la domiciliu și să urmeze un tratament timp de o săptămână, după care începe să-și întărească mușchii cu un corp sănătos decât să folosească sala de sport și să aștepte o serie de complicații.

  Sportul la o temperatură

  Răceala obișnuită se manifestă deseori prin dezvoltarea unei temperaturi ridicate a corpului. Mai mult decât atât, valoarea temperaturii depinde de complicația bolii, dar deseori semnul termometrului atinge o valoare de 38,5-39 grade. În acest caz, oamenii care doresc să meargă în sport pur și simplu nu pot face acest lucru.

  De ce? Motivul este că, odată cu dezvoltarea unei astfel de temperaturi, o persoană se confruntă cu impotență totală și slăbirea corpului. În plus, o persoană îngheață, iar dacă nu temperați, poate duce la un sfârșit mortal.

  Cum să fii în situații dacă temperatura este menținută la aproximativ 37 de grade?

  Situația sugerează că organismul luptă împotriva infecțiilor. O temperatură de 37 de grade este chiar mai rea decât 38 sau 39, deoarece o astfel de temperatură nu poate fi bătută de nimic. Mergând la sala de gimnastică cu o temperatură de 37 de grade este de asemenea interzisă.

  Adesea, temperatura de 37 de grade provoacă astfel de boli:

  • hepatită
  • dezechilibru hormonal
  • astm
  • tuberculoză

  Simptomatică, determinând dezvoltarea temperaturii corpului de 37 de grade, apare sub influența diferitelor boli grave. Prin urmare, în loc să vizitați sala de sport la o temperatură a corpului de 37 de grade, trebuie să vă grăbiți la spital.

  Cum să recuperați repede?

  Dacă, în ciuda tuturor lucrurilor, în timpul unei friguri ați grăbit să mergeți la sala de sport pentru un antrenament, atunci este important să știți că pentru o recuperare rapidă este necesar să se reducă sarcina la jumătate. Timpul de instruire a fost redus la 40 de minute. În timpul exercițiilor, beți multă apă în picături mici. Apa nu trebuie să fie rece, ca să nu provoace complicații.

  Dacă v-ați grăbit la sala de sport, este important să acordați prioritate următoarelor tipuri de exerciții:

  • alergând pe pistă
  • pas cu aerobic
  • meditație
  • înviorător

  Exerciții interzise, ​​cum ar fi lovituri de viteză, presă de bancă și ghemuire, care necesită eforturi fizice puternice. Nu este posibil să vă arătați maximul în caz de boală, prin urmare este mai bine să lăsați aceste sarcini până la recuperarea completă.

  Dacă simțiți deteriorarea sănătății în timpul exercițiilor fizice, ar trebui să vă opriți epuizarea și consultați un medic.

  Recuperare: acum posibil la sala de sport

  După ce medicul vă confirmă recuperarea, puteți merge la sală și puteți începe antrenamentele preferate.

  Dar înainte de a face exercițiile, trebuie să clarificați câteva puncte:

  • Medicii nu recomandă efectuarea unor exerciții grave imediat după recuperare, de exemplu, executați 20 km sau apăsați 100 kg.
  • Trebuie să începeți cu exerciții ușoare, deoarece corpul după convalescență este încă slab și va fi în această stare timp de aproximativ 7-10 zile
  • Pentru a accelera întărirea corpului, o persoană nu ar trebui să o încarce cu exerciții, să bea vitamine, să consolideze sistemul imunitar. În caz contrar, dacă încercați să dați totul 100% imediat după recuperare, aceasta vă va afecta negativ sănătatea.
  • După 1-2 săptămâni, puteți reveni la tipurile anterioare de încărcări. Se recomandă acest lucru treptat, pentru a nu perturba procesul de recuperare.

  Sport - cea mai bună prevenire a răcelii

  Dacă o persoană tinde să se angajeze în pregătire fizică obișnuită, el este predispus la manifestări rare de boli sau boli care apar în formă ușoară.

  Sportul întărește nu numai sistemul muscular, ci și sistemul imunitar, sistemul cardiovascular și sistemul musculo-scheletic.

  Activitatea fizică regulată contribuie la creșterea rezistenței sistemului imun la diverse afecțiuni.

  Dimineața de jogging timp de 30 de minute vă permite să crească șansele de a nu obține o răceală. Chiar dacă vă îmbolnăviți, atunci cu abordarea corectă a tratamentului, afecțiunea va trece într-o formă ușoară și nu va provoca complicații.

  Pentru a nu se îmbolnăvi de frig, este necesar nu numai să faci exerciții fizice regulate, ci și să temperezi, să menții o nutriție adecvată, să renunți la obiceiurile proaste.

  În cazuri rare, sportul poate acționa ca o cauză a frigului. Dar astfel de cazuri sunt rare și se explică prin faptul că o persoană doar supraîncărcă corpul la maxim, fără să-i dea odihnă. În acest caz, imunitatea redusă și organismul răspunde la orice factor negativ.

  A se angaja în sport în timpul unei friguri sau nu este o chestiune personală pentru toată lumea, dar dacă sănătatea dumneavoastră este dragi pentru tine, este mai bine să începeți cu tratamentul medical al bolii și apoi începeți antrenamentul.

  Top