Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Femeia rece: simptome și metode de tratament
2 Clinici
Spunem cum să tratăm bronșita cronică la domiciliu fără ajutorul unui medic.
3 Laringită
Metoda de utilizare a lumanarilor Viferon pentru raceli la copii
Image
Principal // Bronșită

Este posibil să joci sport cu o răceală


"Academicianul șef Ioffe a dovedit că brandy și cafea vor înlocui sportul și prevenția pentru tine", a cantat o dată Vladimir Vysotsky. Adevărat, adevăratul sens al melodiei se află în planuri complet diferite, dar dacă o luați literalmente, marele bard era absolut corect: jocul sportiv îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. Orice educație fizică este utilă pentru un corp sănătos. Și dacă virusul sa strecurat? Cum sa fii: lasati rata obisnuita de exercitiu, reduceti intensitatea exercitiilor fizice sau abandonati-le complet?

Sportul în timpul unei friguri: util sau periculos?

Pentru a înțelege problema, să începem cu schimbările apărute în organism în timpul perioadei de boală.

Sunteți obișnuiți să vă antrenați în mod regulat, dar într-o zi nu este o zi frumoasă, ieșiți din pat, vă simțiți:

 • dureri de cap;
 • zdrobit, în ciuda unei odihnă lungă de noapte;
 • congestie nazală;
 • durere în gât.

Este clar: un virus a "scurs" în organism și acum restructurarea sistemului imunitar este în curs de desfășurare - din acest punct toate forțele vor fi îndreptate spre lupta împotriva "străinului".

Dacă organismul "simte" că virusul nu este periculos, nu există o deteriorare semnificativă a sănătății:

 • temperatura corpului nu crește;
 • nici o dorinta de a te culca;
 • apetitul nu se schimba.

Poate că la câteva ore după începerea lucrului activ al celulelor de protecție veți deveni deja mai ușor. În astfel de cazuri, ei spun: "Dimineața m-am simțit rău, iar apoi am" divergat ". Totul poate fi limitat la reacțiile locale: nasul curgător, o durere în gât, răgușeala. În general, organismul funcționează în modul obișnuit, lupta activă cu simptomele se desfășoară la nivel local - unde a început inflamarea. Medicii aflați în astfel de situații diagnostichează "infecții respiratorii acute" sau "ARVI". Dacă există doar roșeață a faringelui și durere în gât, uneori cu o ușoară febră pentru o zi, vorbește despre faringită. Dacă vocea este ușor "așezată" și există o tuse constantă - aceasta este laringita. Toate aceste boli sunt cauzate de viruși, dar, spre deosebire de concepțiile greșite, aceasta nu este gripa.

În acest caz, antrenamentul pentru răceli nu este interzis. Cu toate acestea, există mai multe limitări:

 1. Nu trebuie să te forțezi să faci toate exercițiile pe care le faci într-o stare normală. Reduceți încărcătura la minimum.
 2. Uitați de timp în sală cu ponderea. Power trainers, greutăți, gantere - toate acestea trebuie amânate până la recuperarea completă.
 3. Ascultați-vă: la cea mai mică deteriorare a sănătății, opriți practicarea.

Jocul sportiv cu o răceală nu este cel mai bun mod de a trata o boală, deoarece nu este atât de ușor pentru organism, își petrece energia pentru a-și recupera și mai aveți nevoie de efort suplimentar din partea acestuia.

Dar dacă vă obișnuiți cu modul sportiv, vă antrenați de mai mulți ani și nu vă gândiți la viață fără fitness sau jogging de dimineață, atunci puteți continua studiile cu atenție.

Ce sport în timpul frigului nu va face rău?

Nu doresc să se abată de la programul sportiv obișnuit, medicii recomandă să meargă la:

 • alergând într-un ritm calm;
 • cursuri de yoga;
 • exerciții de întindere;
 • dans.

În timpul răcelii, puteți chiar "stimula" imunitatea în timp ce continuați să vă exercitați, deoarece, prin exercitarea moderată, circulația sanguină este activată, ceea ce înseamnă că produsele de dezintegrare ale organismelor patogene sunt îndepărtate mai repede.

Nu uitați: este vorba doar de forme ușoare ale bolii, care nu provoacă schimbări drastice în rutina zilnică obișnuită!

În mod separat, trebuie spus despre jogging. Puteți continua să vă antrenați dacă:

 • să respecte "regula de gât" (adică dacă toate simptomele afectează ceea ce este deasupra gâtului: un nas curbat, disconfort în gât);
 • în stradă există o "plus" temperatură, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a lua aer rece datorită congestiei nazale și provocând astfel o creștere a bolii;
 • reduce timpul de funcționare la 15-20 de minute.

În general, nuanțare, dacă nu le-ați refuzat, este mai bine să vă deplasați de la sala de sport sau de la stradă la casa dvs. - pe o banda de alergat. Fugând în aerul curat, transpirați și apoi puteți supracoate, iar apoi frigul va crește sau va da complicații. Dacă mergeți la sala de sport, riscați să infectați "colegii de sport" cu virusul. Este puțin probabil ca ei să vă fie recunoscători.

Cele de mai sus se referă la SARS și infecții respiratorii acute, care apar într-o formă ușoară, fără a crește temperatura. Și ce se întâmplă dacă a sosit gripa sau parafinul?

Virusii gripali sunt mult mai periculoși decât răcelile comune. S-au răspândit cu mare viteză, pătrunzând în toate organele și sistemele. Prin urmare, debutul bolii este acut, exprimat într-un salt ascuțit de temperatură la valori febrile - 38,5-390С, și chiar mai mare. Când vă îmbolnăviți de gripă, este dificil să ieșiți din pat, nu numai pentru a-ți îndeplini îndatoririle de zi cu zi.

Este important! Corpul se concentrează pe lupta împotriva virusului, pentru orice altceva nu are nici o putere. În aceste condiții, forțarea dvs. de a face orice fel de exercițiu nu este doar dăunătoare, ci chiar poate fi vătămătoare! Și nu vă puteți angaja nu numai în mijlocul bolii, și chiar și atunci când simptomele dispar.

Chiar și febră scăzută, de grad scăzut - o contraindicație la orice încărcătură! Activitățile vor încălzi corpul și sunt deja "calde" din interior, astfel încât temperatura poate crește brusc și va fi și mai greu pentru organism.

În timpul bolii, procesele anabolice sunt suprimate (adică cele în timpul cărora sintetizează substanțele necesare organismului - aminoacizi, monozaharide, grăsimi), modificările metabolismului. O mulțime de cortizol este eliberat în sânge - un hormon de stres care provoacă procese distructive în mușchi.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă ignorați sfatul medicilor și continuați să vă antrenați fără să așteptați o recuperare completă - se vor dezvolta complicații. Oricare dintre ele - "nu un cadou":

 • bronșită;
 • inflamație a plămânilor;
 • pyelonefrita (inflamația rinichilor);
 • miocardită (inflamația mușchiului inimii).

Ele sunt o consecință a faptului că un organism chinuit de un virus, în loc să se odihnească și să câștige forță, este nevoit să-și petreacă restul energiei sale în a face exerciții. Ca urmare, sistemul imunitar slăbește.

Dacă nu aveți nevoie de astfel de probleme, uitați de sport până când medicul dă verde. Amintiți-vă, cum la școală timp de 2 săptămâni după frig au fost scutiți de cultura fizică? Urmați sfatul medicilor - dați-vă o astfel de eliberare, fiți restaurat.

Sport ca prevenire a SRAS și a altor boli virale

Dacă în timpul răcelii, beneficiile formării sunt mai mult decât îndoielnice, atunci, ca măsură de precauție, exercițiul și orice alt tip de activitate fizică sunt ceea ce aveți nevoie. De ce?

În timpul orelor, metabolismul este activat: toate procesele metabolice sunt mai intense și, prin urmare, imunitatea este întărită.

În plus, multe sporturi - este, de asemenea, întărire. Deci, dacă înotați, corpul atinge picături de temperatură când este scufundat și scos din apă.

Dacă alergați pe un stadion sau într-un parc, atunci obișnuiți-vă să vă adaptați treptat la modificările temperaturii mediului. Principalul lucru în acest caz este de a împiedica supraîncălzirea bruscă. Ran, simți că nu este suflare suficientă? Nu inghiti niciodata aer rece prin gura! Mergeți pe un pas, continuând să respirați un nas, să mergeți într-un ritm liniștit. Nu te opri, nu lăsa vântul să intre sub hainele tale.

Excelentă prevenire la rece - înot în apă deschisă. Curățirea minimă are loc chiar și în vară, la căldură, iar cei care se scufundă în gheață în timpul iernii practic nu se îmbolnăvesc de boli virale. Motivul: corpul sa obișnuit cu schimbările de temperatură, prin urmare, slăbirea forțelor protectoare nu apare în aceste momente, iar virusul nu se poate "așeza" în el, ci moare.

Fiți atenți! Începeți orice antrenament și întărire ar trebui să fie cu un minim. O sarcină ascuțită nu va duce la întărirea imunității, ci, dimpotrivă, la slăbirea ei.

Este posibil să mergeți cu o răceală

Mersul pe jos și exercitarea în aerul curat ca măsuri preventive este un lucru, și încercarea de a tempera în perioada în care boala te-a depășit deja este complet diferită.

În mod ideal, așteptați până când starea se îmbunătățește. Și dacă vă simțiți rău, trebuie să deschideți fereastra acasă cât mai des posibil. Dacă este rece afară, timp de 15 minute în timp ce fereastra este aranjată, persoana bolnavă ar trebui să se retragă în altă cameră.

Plimbarea cu o răceală este permisă în următoarele condiții:

 • temperatura corpului este normală;
 • nici o slăbiciune, greață;
 • nici o tuse puternică;
 • în afara nu există vânt, nici ploaie, nu geroasă.

În același timp, reduceți încărcătura cât mai mult posibil: nu alerga, nu mergeți repede, reduceți timpul de mers până la 20-30 de minute. Dacă este diagnosticată gripă sau durere în gât, și nu un ARVI simplu, amânați plimbarea până la recuperarea completă. Motivul: organismul este foarte slab și dacă îngheți chiar puțin sau te uzi, forțele imune nu vor face față virusului sau bacteriilor și boala deja subțietoare se poate întoarce.

Într-un corp sănătos - o minte sănătoasă, spune proverbul rusesc. Suntem de acord cu înțelepciunea populară: simțiți-vă numai sănătoși și puternici din punct de vedere fizic, vă puteți bucura de toate beneficiile vieții și puteți ajuta pe cei care au nevoie de ea. Dar când începeți studiile, ascultați semnalele pe care le trimite corpul vostru: dacă este nevoie de odihnă, trebuie să-i dați ocazia. Numai atunci educația fizică și sportul vor beneficia!

Pot juca sport cu frig?

Protecția împotriva răcelii este destul de dificilă. Un astfel de proces duce la un corp slăbit, senzații incomode și pierderea puterii. Boala poate afecta chiar și persoanele care își exercită zilnic. Din aceasta urmează întrebarea, este posibil să se joace sport cu o frig?

Statistici de pregătire pentru răceli

Experții au efectuat un experiment pe cincizeci de voluntari, dintre care jumătate au fost infectați forțat cu o infecție virală. Durata studiului a rămas zece zile. În timpul bolii, o parte din subiecții implicați în haltere. Ceilalți au făcut jogging și au făcut exerciții pe simulatoare.

Grupul care a fost infectat cu un virus și sa angajat într-un sport ușor recuperat în șapte zile, fără a afecta sănătatea. Culturistii si sportivii grei au inceput sa se recupereze doar in a zecea zi.

După aceea, experții au concluzionat că cei care se antrenează ușor pentru o răceală, în mod normal restabiliți și nu provoacă complicații.
Desigur, această metodă de verificare a avut mulți adversari. La urma urmei, infecția nu a avut loc în condiții naturale, iar tulpinile de virus erau prea slabe. În mediul natural, totul este diferit.

Unele contraindicații la sport în prStud

Profesioniștii susțin că toate bolile care apar deasupra gâtului nu reprezintă o limitare a sportului în timpul unei friguri. Cu congestie nazală ușoară, nas curbat și durere în gât, puteți să vă antrenați.

Când boala afectează articulațiile și mușchii, frigul și sportul devin incompatibili.
La limita absolută a oricărui exercițiu este creșterea indicatorilor de temperatură de peste 37 de grade. De asemenea, profesionistul nu se angajează în pregătirea sportivă pentru diverse procese inflamatorii, durere, tuse, dificultăți de respirație, greutate în brațe și picioare și dureri musculare.

Sport cu o răceală printre nonprofessionals


Instruirea în timpul unei friguri sau lipsa acesteia în rândul profesioniștilor se desfășoară sub supravegherea strictă a specialiștilor. Doctorii stabilesc starea pacientului și hotărăsc dacă este posibil sau imposibil să se facă exercițiile în acest caz.

Dar ce se întâmplă cu cei care joacă sport singuri? Este permis sportul în timpul frigului? Cum puteți determina starea dumneavoastră? Oamenii instruiți pot face exerciții ușoare. Dar există două opinii în această privință.

Primul este că orice sarcină este contraindicată chiar și la primele manifestări ale frigului. Acestea includ strănutul, tusea, ușoară indispoziție, slăbiciune, nas curbat.

Al doilea aviz se bazează pe cât de bine simte pacientul. Dacă o boală rece nu afectează foarte mult starea sa generală și există o ușoară aglomerație a pasajelor nazale, a nasului curbat și a durerilor de gât, atunci puteți participa la o sesiune de antrenament sportiv.

Pe baza a două opinii, experții au stabilit limitele absolute.

 1. Creșterea temperaturii la un pacient. Un astfel de proces indică întotdeauna că în corp are loc un proces inflamator. A se interzice orice activitate fizică pentru inflamație.
 2. Infecția cu gripă. În cazul apariției acestei boli, corpul este supus unei intoxicații severe, ca urmare a creșterii nu numai a indiciilor de temperatură ale corpului, dar și a corpului slab. Perioada de recuperare după ce a suferit gripa ar trebui să fie de cel puțin opt săptămâni. Este imposibil să se antreneze într-un astfel de proces, deoarece gripa are multe complicații.
 3. Tuse intensă, care provine din zona toracică.
 4. Durere în țesuturile articulare și musculare, dureri în oase.
 5. Pierderea forței Atunci când corpul este foarte epuizat, este nevoie de odihnă. De aceea, supraîncărcați-o cu efort fizic nu merită.

Sport ca măsură profilactică pentru răceli

Se crede că activitatea atletică reduce probabilitatea unei răceli. Experții spun că stresul fizic întărește nu numai mușchii și articulațiile, ci și funcția imună. Datorită sportului, nivelul leucocitelor din sânge crește, ceea ce permite corpului să combată mai bine microflora patogenă.

Ce puteți face pentru a evita răcelile? Nu este necesar să vă implicați în haltere și să vă chinuiți în mod constant cu încărcături. Ar trebui să fie moderate și să treacă de una până la două zile.

Pacientul poate fi implicat în:

 • jogging zilnic în aer proaspăt timp de treizeci de minute;
 • aerobic în fiecare zi;
 • yoga;
 • stretching fibre musculare;
 • aerobic combinat cu arta martiala orientala;
 • gimnastica chineză lentă;
 • aqua aerobic.

În perioada de răceală, complexul de vitamine și agenții imunostimulatori trebuie luați ca terapie suplimentară.

Conduita corectă a antrenamentului pentru răceli.

Dacă pacientul nu are limitări absolute, atunci puteți începe să faceți antrenamente. Dar pentru ca ei să beneficieze, trebuie să urmați câteva reguli.

 1. Reduceți timpul de instruire cu douăzeci la patruzeci la sută. Dacă în modul normal, sportul durează o oră și jumătate, atunci cu o răceală nu ar trebui să dureze mai mult de patruzeci de minute.
 2. Reduceți intensitatea procesului de instruire. În perioada de frig, indicii se reduc cu cincizeci la sută. Adică numărul de exerciții și abordări este redus de aproximativ două ori.

Este suficient să faceți o încălzire, să alergați în jurul pistei și să efectuați exerciții simple.
În timpul perioadei de răceală, orice sarcini de putere sunt contraindicate.

 • Respectați perioada de recuperare. După ce pacientul sa recuperat, intensitatea încărcăturii în primele zile poate crește la cincizeci la sută. Într-o săptămână sunt ridicate la nouăzeci la sută. În timpul perioadei de recuperare, medicii sfătuiesc să ia complexe de vitamine.
 • Pentru a consuma o mulțime de lichid. În timpul perioadei de răceală, corpul pierde multă apă. Ca urmare, mușchii se usucă și slăbesc. Pentru a restabili echilibrul, trebuie să beți până la două litri de lichid pe zi.

  În timpul procesului de antrenament, pacientul trebuie să bea apă la fiecare cincisprezece minute.

 • Oferiți corpului o odihnă adecvată. Pentru a recupera rapid, după efortul fizic, corpul trebuie să fie odihnit.
 • Trebuie remarcat faptul că, după efectuarea antrenamentelor, sistemul imunitar al pacientului scade semnificativ. Prin urmare, este necesar să se evite mulțimile mari.

  Recomandări pentru sport

  Consolidarea funcției imunitare, nu numai efort fizic. Pentru ca organismul să se poată recupera și recupera mai repede, trebuie să urmați câteva recomandări.

  • Nu refuzați să luați medicamente. Trebuie luate medicamente antivirale pentru infecții virale și antibiotice pentru infecții bacteriene.
  • Respectați nutriția adecvată. În timpul unei friguri, mâncarea trebuie să fie blândă și moale. Mâncărurile picante, picante și fierbinți ar trebui aruncate. Dieta ar trebui să includă cereale, supe, carne fiartă și pește, mâncăruri din legume și fructe, produse lactate.
  • Reglați în mod regulat camera și umidificați aerul.
  • Dacă este posibil, nu ieșiți timp de trei zile. Organismul are nevoie de timp să se odihnească și să se recupereze
  • În absența temperaturii, pot fi efectuate proceduri de încălzire.
  • Dacă temperatura este ridicată, faceți o baie și dușul este strict interzisă. Suficient pentru a șterge cu apă caldă.

  Multe răceli sunt cauzate de o infecție virală. Când pacientul se află în perioada acută, este mai bine să săriți antrenamentul. Acest lucru va fi periculos nu numai pentru pacient, ci și pentru cei din jurul lui.

  Exercitarea în interior este periculoasă deoarece pacientul răspândește viruși când strănută, tuse și transpiră. Prin urmare, toți cei care vor fi aproape, sunt susceptibili să se îmbolnăvească.

  Dacă renunți la sport este greu, atunci este mai bine să nu vizitezi sala de gimnastică și să ții cursuri acasă.

  Un pericol deosebit este infecția cu gripa. Faptul este că această boală duce la diverse complicații în rinichi, inimă, creier. În timpul procesului de antrenament, circulația sângelui este îmbunătățită, toate celulele sunt îmbogățite cu oxigen. Dar dacă o persoană este infectată, virușii se vor răspândi în tot corpul.
  Când apar primele simptome, este mai bine să consultați un medic.

  Ce trebuie să știți despre sport pentru o răceală

  Este posibil să jucați sport sau fitness atunci când o persoană are frig? Această întrebare nu va avea un răspuns clar. Unii cred că utilizarea sportului poate scăpa rapid de o răceală, în timp ce alții cred că cu o boală infecțioasă, activitatea fizică ar trebui evitată din cauza riscului de complicații grave. MedAboutMe vă spune ce să căutați, dacă în timpul bolii dvs. decideți să mergeți la sala de sport sau să faceți o alergare și când este mai bine să renunțați la jocurile sportive.

  Sport cu o raceala usoara

  Regula principală de sănătate este: în timpul bolii, este necesară o schemă blândă. Cu toate acestea, în forme ușoare de frig fără febră, tuse și durere în gât, exercițiile fizice nu sunt interzise. De regulă, cu un curs ușor al bolii, puteți juca sport, dacă o persoană se simte suficient de bine - dar încă nu în prima sau a doua zi de indispoziție.

  După ce simptomele acute se diminuează, este necesar să alegeți un regim de exercițiu blând și este mai bine să vă consultați mai întâi cu medicul dacă este posibil în acest caz să vă antrenați sau să faceți pregătire sportivă. Dacă vă simțiți obosiți, este mai bine să refuzați orice efort fizic: ascultați-vă corpul și bucurați-vă de o pauză scurtă.

  Când trebuie să renunți la activitate fizică?

  Dacă boala dvs. este ceva mai mult decât un nas "curbat" simplu, atunci trebuie să renunțați la orice activitate fizică: organismul își petrece toată puterea în lupta împotriva infecțiilor. În această situație, sportul creează o supraîncărcare, ceea ce duce la o slăbire a sistemului imunitar.

  În următoarele cazuri, jocul de sport poate fi un pericol pentru sănătate:

  • Febră (temperatură peste 38 de grade);
  • Infecție virală sau bacteriană severă;
  • Gripa sau parainfluenza;
  • Durere în gât (durere în gât);
  • În timp ce luați antibiotice, analgezice și medicamente care reduc temperatura.

  Ce este un exercițiu periculos în timpul unei friguri?

  Persoanele implicate în sport în timpul unei infecții virale sau bacteriene își pun sănătatea la un risc mare. Activitatea fizică poate contribui la răspândirea virușilor, a bacteriilor și a toxinelor acestora în organism și la deteriorarea multor organe. În cel mai rău caz, poate duce chiar la miocardită - inflamația mușchiului cardiac - o afecțiune care amenință viața bolnavilor.

  Cu o ușoară frig, este, de asemenea, foarte important să nu exagerați în activitățile sportive. Sarcina excesivă asupra sistemului imunitar poate duce la slăbirea acestuia și la complicații precum angina, bronșită și pneumonie.

  Ajută sportul să se recupereze?

  La oamenii sănătoși, jocul sportiv mărește imunitatea, în opinia tuturor medicilor este una. Adesea, la nivelul filistin, puteți auzi opinia că sportul ajută și la vindecarea unei friguri. Unii chiar spun că boala se evaporă odată cu transpirația. Cu toate acestea, experții recomandă cu fermitate activitatea fizică în timpul bolii. Sportul nu are același "efect de transpirație" ca o saună. Pentru o recuperare reușită, este mai bine să rămâneți în pat.

  Ușor de efort poate fi de ajutor, deoarece duce la o circulație sanguină îmbunătățită și sprijină sistemul imunitar. O condiție prealabilă, totuși, este absența manifestărilor grave ale frigului comun, cum ar fi creșterea temperaturii corpului și bunăstarea normală.

  Ce tipuri de activitate fizică sunt permise pentru o răceală?

  În timpul bolii, trebuie să evitați să vizitați săli de fitness - cel puțin pentru a nu infecta alte persoane. Dacă vremea permite, puteți face una dintre cele mai ușoare activități fizice din parc: mersul pe jos sau jogging. Dacă nu vă simțiți foarte bine, puteți face o scurtă plimbare în aerul proaspăt. Lumina soarelui promovează producția de vitamine și, prin urmare, consolidează sistemul imunitar.

  Întrerupeți în sport după boală

  Cât timp după o răceală aveți nevoie să vă abțineți de la a juca sport depinde de tipul și cursul bolii. Regula generală este: cu cât infecția este mai complicată, cu atât mai lungă ar trebui să fie pauza după recuperare. După o răceală ușoară și o răceală obișnuită, puteți merge la sport imediat după ce boala se vindecă și simptomele rinoreei dispar.

  Dacă boala are febră, este necesar să se abțină de la sport timp de cel puțin o săptămână. Chiar dacă simptomele au dispărut (după administrarea medicamentului), sistemul imunitar rămâne destul de slab și ar fi o greșeală să îl supraîncărcați.

  În orice caz, reluarea activităților sportive ar trebui să fie treptat și să înceapă cu exerciții ușoare de anduranță (jogging), în caz contrar există un risc ridicat de reapariție a bolii.

  Copii și femei însărcinate

  Pentru copii, se aplică aceleași reguli ca și pentru adulți: cu o ușoară exerciție fizică ușoară și ușoară, plimbările în aer liber sunt permise, cu un curs mai sever, copilul trebuie să rămână în pat, să bea mult și să obțină vitamine.

  În timpul sarcinii, sportul, cum ar fi înotul sau mersul pe jos, reprezintă o modalitate bună de a preveni răceala. La momentul oricăror simptome ale bolii, chiar și cele mai ușoare, sportul ar trebui abandonat. Permise să meargă în aer proaspăt, dacă temperatura exterioară nu este prea mare sau prea mică.

  Riscul unei raceli după sport

  Sporturile nu sunt mijloacele care pot preveni întotdeauna răcelile, dimpotrivă, sportul poate contribui chiar și la boală. Dacă în timpul antrenamentelor într-o sală de gimnastică o persoană se transpira foarte mult și se întoarce acasă fără a schimba hainele, atunci riscul bolilor datorate hipotermiei este semnificativ.

  Motivul pentru aceasta este fenomenul "ferestrei deschise": după o intensă efort fizic, corpul este slăbit și ușor susceptibil la infecții - de aceea, după ce ați jucat sport, trebuie să vă protejați de hipotermie.

  Pot să mă antrenez pentru frig?

  Sezonul bolilor virale rareori trece fără pauze forțate în formare. Această problemă, într-un fel sau altul, depășește aproape orice atlet. Opinia medicilor diferă în funcție de acest punct: unii susțin că orice activitate fizică este strict contraindicată pentru pacient, alții cred că exercițiile ușoare nu vor dăuna cursului bolii sau chiar vor accelera recuperarea. În articol vom da seama dacă este recomandabil să se efectueze antrenament pentru răcelile și cum să se recupereze rapid de la boală.

  Pot să mă antrenez pentru frig?

  Dacă imunitatea dvs. a slăbit și ați luat o infecție virală, este un stres grav pentru organism. Toate resursele sale vor fi direcționate către implementarea sarcinii principale - pentru a înfrânge infecția și pentru a reveni la performanța deplină. Forța de antrenament este, de asemenea, un stres pentru organism, deci este mult mai dificil de recuperat în condiții de formare continuă.

  Prin urmare, apare o întrebare complet naturală: este necesar să se pregătească pentru o răceală? Totul depinde de bunăstarea ta. Dacă vă simțiți bine, simptomele sunt slabe, starea este stabilă, fără temperatură, apoi câteva antrenamente ușoare de 30-40 de minute în lungime nu vă vor face rău. În timpul sportului există o transpirație profundă, datorită căreia puteți chiar reduce temperatura crescută a corpului. În plus, împreună cu transpirația, radicalii liberi ieșesc din organism, ceea ce încetinește evoluția bolii.

  Cu toate acestea, dacă din cauza bolii vă decideți să renunțați la 3-4 antrenamente, nu se va întâmpla nimic teribil. Dimpotrivă, muschii tăi vor fi odihniți în mod corespunzător, iar pregătirea viitoare va fi și mai productivă.

  Dacă tot decideți să mergeți la sala de sport cu toate simptomele unei răceli, urmați aceste reguli simple:

  1. Bea cel puțin un litru de apă și jumătate de apă pe antrenament, pentru a nu deranja echilibrul apă-sare.
  2. Restul până la recuperarea completă între seturi pentru a reduce încărcătura sistemului cardiovascular.
  3. Limitați contactul cu alți sportivi, astfel încât să nu răspândiți viruși în hol.
  4. Angajați-vă în îmbrăcăminte izolată, astfel încât să nu începeți tremurând din cauza modificărilor în temperatura corpului.
  5. Intensitatea formării ar trebui să fie sub media. Realizați 3-4 repetări mai puțin în fiecare abordare decât în ​​mod normal.

  Este important! Este absolut interzisă formarea, dacă există o interdicție medicală.

  Instruirea pentru boli grave ale ARVI

  Dacă simptomele bolii sunt grave, atunci orice activitate fizică este contraindicată pentru dumneavoastră. Este mai bine să amânați excursia la sala de gimnastică până la recuperarea completă, deoarece riscați:

  • obține complicații asupra organelor interne;
  • înrăutățirea semnificativă a stării de sănătate;
  • infectează alți vizitatori.

  Nu vă implicați în înșelătorii de sine. Chiar dacă după administrarea de analgezice și medicamente antipiretice normalizați starea dumneavoastră și vă simțiți mai mult sau mai puțin viguros, aceasta nu înseamnă că este timpul să mergeți la tren. Când terminați antrenamentul, efectul medicamentului va dispărea și vă veți simți mult mai rău decât înainte de antrenament. Dacă observați simptome de gripă sau ARVI, mai întâi așteptați o recuperare completă și abia apoi dezvoltați o strategie pentru revenirea la modul sportiv.

  Clasele în timpul recuperării

  Dacă simțiți că mușchii au pierdut tonul în timpul bolii, nu ar trebui să începeți imediat antrenamentele de intensitate ridicată cu greutăți uriașe. Dacă pauza a fost de 1-2 săptămâni, atunci se recomandă pentru prima dată să vă antrenați pe întregul corp - adică să încărcați toate grupurile musculare într-un antrenament. În cadrul acestei scheme, atletul efectuează un exercițiu în 2-3 seturi pe mușchi. Dați prioritate mișcărilor de bază în care vă simțiți o muncă bună a mușchilor. Puteți fi ghidată de aceleași principii, dar se angajează în formarea de circuit, astfel încât intensitatea instruirii va fi mai mare.

  O versiune brută de antrenament pentru toate grupurile musculare din perioada de recuperare după o boală este după cum urmează:

  Sport și frig - pot combina?

  Dacă conduceți un stil de viață activ și jucați în mod constant sport, atunci trebuie să cunoașteți diferite nuanțe. Sportul este bun pentru sănătate, vă permite să îmbunătățiți forma și, de asemenea, întărește sistemul imunitar, mărește funcțiile de protecție ale corpului. Dar este posibil să joci sport cu frig? Această întrebare apare pentru mulți, cu excepția faptului că nu toată lumea știe răspunsul la aceasta.

  Opinia medicilor

  Dacă luăm în considerare opinia medicilor, atunci experții răspund în mod neechivoc la întrebarea dacă este posibil să se joace sport în timpul unei răceli, negativ. Faptul este că în această perioadă corpul uman luptă cu patogenul procesului patologic, iar o sarcină excesivă poate avea un efect negativ.

  Mulți experți interzic în mod categoric pacienții lor să participe la săli de sport și să-și exercite. Ei cred că în această perioadă corpul necesită odihnă și odihnă completă.

  Alți medici, dimpotrivă, nu împărtășesc punctul de vedere al colegilor lor, sunt convinși că este posibil să se antreneze în sport pentru răceală, dar numai într-un mod ușor. În acest moment, corpul uman luptă activ împotriva bolii, iar instruirea redusă nu va avea un impact negativ. Cu toate acestea, ei nu vor beneficia de asemenea.

  Dar toți medicii sunt de acord că antrenamentul pentru răceli nu are un efect benefic asupra procesului de vindecare. Din acest motiv, nu este necesar să se angajeze în exerciții fizice active până în momentul în care corpul nu se recuperează complet.

  Ce se întâmplă în organism atunci când o persoană intră în sport cu o răceală

  Atunci când o persoană efectuează antrenamente, se angajează în exerciții active pentru o perioadă lungă de timp, corpul său după ele poate rămâne slăbit pentru o perioadă. Acest lucru se datorează faptului că ar putea dura ceva timp pentru a restabili complet sistemul muscular.

  Dacă, după un sport activ, de exemplu, după alergare, sărituri, exerciții grele, ieșiți imediat în frig, atunci puteți răci cu ușurință. Acest lucru este asociat cu o scădere a proprietăților de protecție. Din acest motiv, frigul și sportul nu sunt compatibile.

  În timpul patologiilor catarale în organism, există o eliberare activă a hormonului cortizol. Această substanță are un efect dăunător asupra structurii țesutului muscular. Hormonul este produs în cantități mari în patologii care sunt însoțite de distrugerea proteinelor și a țesutului muscular.

  Producția de cortizol crește cu următoarele condiții:

  • oboseala, suprasolicitarea după efectuarea de exerciții active;
  • sentimentul de frică;
  • situații stresante;
  • frecvența postului;
  • boli de altă natură.

  Dar dacă luăm în considerare răspunsul la întrebarea dacă este posibil să jucați sport atunci când aveți o frig cu o răceală, atunci este de remarcat că exercițiul nu este interzis, dar nu va avea un impact pozitiv asupra sănătății.

  Acțiunea hormonului cortizol, produsă de răceli, în timpul exercițiilor nu este bună pentru sănătate. Această substanță, dimpotrivă, va înrăutăți starea, va avea un efect dăunător asupra țesutului muscular.

  Contraindicații pentru sport cu frig

  Dacă sunteți un atlet neprotejat, atunci cu siguranță trebuie să știți răspunsul la o întrebare importantă - este posibil să te antrenezi cu frig? Profesioniștii intră întotdeauna sub supravegherea constantă a medicilor experimentați, care determină dacă trebuie sau nu să se antreneze.

  Există contraindicații pentru care nu trebuie să faceți exerciții sportive:

  • antrenamentul în timpul unei răceli nu poate fi efectuat dacă există o temperatură ridicată a corpului. Această condiție indică faptul că organismul are procese inflamatorii. Și de a juca sport în procesul inflamator nu este de dorit;
  • gripa. În timpul acestuia, corpul este foarte epuizat, în timp ce durata recuperării poate dura aproximativ două luni. De asemenea, după recuperare, nu trebuie să faceți exercițiile timp de încă două săptămâni. Principalul pericol al gripei este faptul că boala poate provoca complicații grave - probleme cu inima, rinichii;
  • sportul este contraindicat pentru răceală dacă tusea este observată, mai ales dacă este de tip toracic. Cu un sindrom puternic de tuse, medicii nu ar trebui să facă exercițiile;
  • Nu trebuie să faceți antrenament în prezența durerii și a durerilor în articulații, țesut muscular, oase;
  • o reducere puternică a rezistenței. Nu încărcați corpul, dacă este epuizat, va afecta negativ starea generală.

  Sport pentru sănătate

  Sa dovedit științific că exercițiile fizice regulate pot reduce riscul apariției răcelile cu aproape 50%. Experții explică acest lucru prin faptul că efortul fizic are un efect de întărire asupra sistemului imunitar, crește nivelul leucocitelor din sânge.

  Rece și exerciții fizice nu sunt concepte legate, dar merită să ne amintim lista tipurilor de exerciții care vor ajuta la prevenirea multor răceli:

  • zilnic jogging în aer proaspăt, pot fi înlocuite cu plimbări de o jumătate de oră;
  • aerobic. Aceste antrenamente ar trebui să fie efectuate 1 dată în 2 zile;
  • yoga;
  • exerciții pentru întinderea mușchilor;
  • tai chi. Aceasta este o gimnastică lentă chineză, potrivită pentru persoanele de orice vârstă;
  • aerobic de apă.

  Regulile unei combinații de sport și frig

  Deci este posibil să faci fitness cu o frig? Dacă procesul patologic este ușor în natură și nu există contraindicații, atunci puteți exercita.

  Dar merită să urmați câteva reguli care pot preveni efectele negative asupra sănătății:

  • reducerea timpului de efectuare a antrenamentelor cu aproape 30-50%. Dacă un antrenament normal durează 1,5 ore, atunci cu o boală rece nu trebuie să dureze mai mult de 40-60 de minute;
  • Reducerea cu 50% a intensității efortului. Este necesar să se reducă de două ori numărul de abordări pentru fiecare antrenament;
  • Nu este necesar să faceți o antrenament de forță cu o răceală;
  • Asigurați-vă că urmați perioada de recuperare. După recuperare, sarcina ar trebui să fie graduală, nu ar trebui să vă supraîncărcați imediat corpul;
  • când faci exerciții pentru o frig, beți apă în fiecare trimestru de oră;
  • asigurați-vă că vă odihniți în mod normal.

  Cu o răceală, puteți juca sport, dar numai dacă nu există contraindicații. De asemenea, asigurați-vă că urmați regulile de mai sus. Ele vor ajuta la distribuirea uniformă a sarcinii, fără a supraîncărca corpul.

  Răspundeți cu precizie la întrebarea dacă merită să jucați sporturi cu un frig numai specialist. Medicii nu vă sfătuiesc să supraîncărcați corpul în timpul bolii, deoarece pot afecta negativ starea lui. Este mai bine în această perioadă să abandoneze complet formarea până la recuperarea completă.

  Este posibil să se joace sport cu o răceală atunci când temperatura este plecat?

  O stare normală de sănătate și indispoziție în seara nu poate însemna o stare de sănătate satisfăcătoare. Pacientul necesită o schemă ieftină, stați acasă. Suferind o răceală și febră "pe picioarele lor", oamenii înșiși provoacă adăugarea de infecții secundare, suprasolicitarea și imunitatea redusă, și complicații la organele și sistemele interne. Dacă vă simțiți un mic flux de frig și alte simptome în afară de stare de rău lipsesc, puteți efectua o antrenament ușoară în limitele de fitness fizice. Sarcina trebuie aplicată treptat și 3-4 zile după primele simptome.

  Lipsa, indispoziția, temperatura nesemnificativă a corpului - toate acestea pot afecta deteriorarea stării de sănătate după exercițiu, deci este, în general, mai bine să se abțină de la a merge la sală. Având în vedere scopul clasei dvs., trebuie să vă abțineți de la formare și să treceți peste 1-2 sesiuni. Organismul va deveni mai puternic, puterea va reveni, iar sportul va aduce beneficiile necesare. În timpul perioadei de indispoziție, încărcăturile sportive nu sunt numai inutile, ci pot provoca și daune cauzate de procesele biochimice din interiorul corpului.

  În timpul bolii, datorită bolii, stresului, oboselii severe, stresului neuropsihiatric și postului prelungit, organismul produce un hormon special - cortizol. Hormonul aparține grupului catabolic, care contribuie la distrugerea proteinelor, inclusiv proteina musculară, crește nivelul de glucoză din sânge și contribuie la acumularea de grăsimi. Cortizolul ajută organismul să se adapteze condițiilor de urgență, creând resurse suplimentare pentru restaurarea forței umane.

  Cu alte cuvinte, organismul începe o acumulare intensivă de substanțe benefice și nutritive prin împărțirea proteinei la aminoacizi și glicogen în sânge până la glucoză.

  Se dovedește că, dând ultima putere în formarea bolii, corpul acumulează grăsimi și oligoelemente, datorită distrugerii structurilor musculare.

  Deci, este posibil să te antrenezi cu frig? Pentru orice activitate fizică există un număr special de factori care ar trebui luați în considerare atunci când mergi la sală. Clasele sunt interzise în prezența următoarelor stări:

  febră;

  manifestări ale infecției virale sau bacteriene;

  articulații dureroase;

  boli inflamatorii ale gâtului (amigdale);

  perioada de tratament cu antibiotice (administrarea de antibiotice sistemice).

  Acceptarea antipiretic, antibiotice și participarea la un antrenament poate afecta negativ starea de rinichi, ficat, structuri pulmonare. Temperatura poate crește chiar și pe fondul drogurilor. Activitatea fizică crește încărcătura inimii și vaselor de sânge. Cu un istoric clinic împovărat, cursul simultan de ARVI, gripa sau răceala obișnuită, cu o înrăutățire a stării, necesită răbdarea pacientului și urmarea unui regim de protecție.

  După recuperare pentru a începe clasa nu ar trebui să imediat. Corpul are nevoie de timp pentru a se recupera, astfel încât este suficient să ne limităm la drumeții în aerul proaspăt, o jogging ușoară în parc sau în pădure. Exercitarea trebuie să fie graduală.

  Instruirea pentru răceli poate fi utilă pentru a îmbunătăți ventilația naturală a plămânilor, a îmbunătăți circulația sângelui, a stimula tonul general al corpului. Un efect benefic nu poate fi decât o răceală necomplicată. În timpul unei friguri ușoare, fără febră și semne de complicații, trebuie să urmați câteva recomandări:

  reduce durata de formare timp de 20-30 de minute, în funcție de o clasă de ore;

  reducerea intensității activității fizice în 50%;

  faceți o încălzire prin efectuarea unor exerciții simple;

  dau preferință yoga, pilates, întinzând lent pe podea;

  bea apă în timpul orelor de curs.

  În timpul recuperării organismului ar trebui să urmeze aceleași reguli. Sarcini excesive în timpul perioadei de reabilitare pot provoca un nou salt al bolii.

  Când se practică în sala înconjurată de un număr mare de oameni, ar trebui să se abțină de la orele de până la 2 săptămâni pentru a elimina riscul de re-infectare cu picături de aer.

  Este important să înțelegeți că, în timp ce aveți frig fără manifestări particulare, puteți alerga și faceți sporturi fezabile, apoi cu gripa este important să fiți acasă și să urmați repausul de pat. Din păcate, nu ați indicat cât durează răceala. Poate că acestea sunt semnele inițiale ale ARVI sau ale gripei. Pentru a evita complicațiile și complicațiile situației clinice, este mai bine să nu vă duceți la sala de sport.

  De asemenea, ar trebui să amânați clasele ulterioare dacă există o deteriorare semnificativă a procesului de formare. Organismul necesită resurse suficiente și costuri energetice pentru boală, îndrumând toate forțele pentru a elimina agenții patogeni patogeni. În perioada de răceală trebuie să beți suficient lichid. Opțiunea ideală ar fi decocțiile bazate pe fructe de padure, plante medicinale, fructe uscate.

  Este important să se respecte dieta, să se oprească fumatul, alcoolul. Pentru recuperare rapidă, trebuie să luați complexe de vitamine, sucuri proaspete, legume proaspete și fructe. Saturarea organismului cu vitamine are un efect benefic asupra stării generale, îmbunătățește starea de spirit, crește rezistența la microflora patogenă.

  Dacă copiii aflați în perioada de frig și complicațiile lor sunt scutiți de educația fizică, adulții ar trebui să-și evalueze independent propria bunăstare și să ia o decizie. Este mai bine să permiteți corpului să se odihnească și să se recupereze, decât după antrenament pentru a provoca o creștere a temperaturii și adăugarea de diverse complicații.

  Instruirea în timpul frigului

  Mulți sportivi care au răcit sunt interesați de întrebarea dacă este posibil să continuați antrenamentul într-o stare atât de dureroasă cât de bine să faceți sportul, astfel încât activitatea fizică să nu afecteze negativ imunitatea și să nu provoace complicații.

  Este permis să se antreneze în timpul unei răceli?

  Fiecare persoană de două până la trei ori în fiecare an suferă de infecții respiratorii acute, gripa și răcelile. Procesul de recuperare durează aproximativ o săptămână și uneori zece zile. Dacă s-ar însuma această sumă, va fi de aproximativ o lună timp de un an. Aceasta este o perioadă destul de lungă, ceea ce face ca fiecare stil de viață activ al unei persoane să se gândească dacă este posibil să continuați antrenamentul cu o răceală.

  Având în vedere urgența acestei probleme, s-au făcut multe cercetări privind modul în care sportul afectează starea unui om rece. Ei au confirmat faptul că, cu o ușoară frig, exercițiul este acceptabil. Acest lucru nu înseamnă că o astfel de instruire va fi eficientă. Productivitatea lui, din păcate, scade.

  Infecție severă sau doar afecțiune

  Studiile demonstrează absența exacerbării simptomelor sau a influenței asupra duratei perioadei de recuperare din activitatea fizică numai cu "frigul superior". Această infecție se manifestă doar în MI neplăcut deasupra gâtului.

  O răceală ușoară, când avem o durere în gât, congestie nazală este prezentă, ochii sunt udă, dar nu există dureri musculare și musculare, și nu există febră, vă permite să jucați sport. Principalul lucru este să țineți cont de cerințele specifice care există în acest caz.

  Cum să te antrenezi pentru frig?

  Nu puteți să transpirați și să permiteți o supraîncălzire ascuțită. Multe săli de sport sunt echipate cu sisteme de răcire cu aer care funcționează în timpul iernii. Fluxurile curente, dacă cad sub ei după sau în timpul exercițiului, pot agrava semnificativ simptomele.

  Antrenamentul ar trebui să fie ușor, fără a depăși zona pulsului cu 120-130 bătăi pe minut. Acest lucru vă permite să nu transpirați. Se recomandă ca durata lecției să fie menținută la minimum. Nu poți depăși 40-45 de minute.

  Prea pregatit sau frig?

  Suprasolicitarea este o condiție destul de periculoasă în care nivelul cortizolului crește brusc. Această substanță, numită hormon de stres, este importantă pentru resursele energetice, imunitatea, metabolismul carbohidraților.

  Creșterea cortizolului reduce imunitatea, care scade apărarea organismului împotriva infecțiilor, crește perioada de recuperare a țesutului muscular și a zonei inflamării. Starea în care o persoană ajunge cu un cortizol cronic ridicat seamănă cu simptomele unei friguri ușoare.

  Efectele negative ale formării

  În cazul în care cortizolul ridicat este confundat cu o ușoară frig, continuând una fizică, persoana îi dăunează sănătății. Hormonul de stres continuă să crească de la antrenamente. Rezultatul este o scădere bruscă a funcțiilor de protecție ale corpului și dezvoltarea unei boli reale deja reale.

  Cortizolul crește chiar și atunci când o persoană are frig. Și dacă antrenamentul în această stare și nu afectează sănătatea, ei într-un fel nu vor aduce aproape nici un rezultat. Creșterea cortizolului nu permite atingerea atât a masei musculare, cât și a indicatorilor de rezistență.

  Care sunt simptomele gripei?

  Destul de des, gripa și infecțiile virale respiratorii acute în stadiile incipiente pot fi greșite cu ușurință pentru o temperatură normală ușoară. Diagnosticul exact devine clar în a treia zi. În cazul în care temperatura corpului crește, durerea se simte în grupurile musculare, apar frisoane, atunci aceasta este exact gripa.

  În această stare, nu puteți merge la sală. Acest lucru va face o dublă lovitură a sistemului imunitar, care va trebui să lupte împotriva infecțiilor și a stresului de antrenament cardio sau de forță. Singurul lucru pe care sportul îl va aduce cu gripa este agravarea bolii.

  Recomandări generale

  O frigă, după cum arată studiile, nu este un obstacol în calea sportului. Constatările unor astfel de studii nu spun nimic despre indicatorii de rezistență sau despre eficacitatea formării care apar pe o persoană rece.

  Categoric interzis să se antreneze în sport cu gripa și răcelile severe. Recunoașterea simptomelor acestor boli cu precizie este posibilă numai în a doua sau a treia zi. Și dacă antrenamentele active nu sunt oprite în aceste zile, condiția se va agrava dramatic, pot apărea complicații.

  concluzie

  Este sigur să continuăm să jucăm sport numai cu toată încrederea că cauza bolii nu este gripa, ci o infecție ușoară. Antrenamentul ar trebui să fie scurt, cu o frecvență cardiacă de 120-130 bătăi pe minut pentru a preveni transpirația.

  Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

  Sport și frig. Pot juca sport cu frig?

  Sportul cu frig: este bun sau este periculos pentru sănătate? Pot juca sport cu frig? Și care ar putea fi consecințele acestei întreprinderi aparent utile la prima vedere?

  Când fitness-ul și sportul au devenit o parte atât de importantă a vieții tale încât chiar și o săritură de cursuri te face să ai remușcări, atunci despre o trecere de o săptămână sau chiar mai mult, în general, e înfricoșător să gândești! Dar dacă te îmbolnăvești: merită să faci antrenamente regulate sau e mai bine să te întinzi acasă fără efort fizic?

  Orice activitate fizică are întotdeauna un efect pozitiv asupra bunăstării noastre generale și ajută corpul nostru să fie mai rezistent la manifestările adverse ale mediului. Dar, după cum se dovedește, nu întotdeauna! Există momente când este mai bine să excludeți orice efort fizic pe corpul dvs. și unul dintre aceste momente este rece.

  Majoritatea oamenilor, de 2-4 ori pe an, suferă de răceli, iar tendința din ultimii ani arată că fitness-ul devine din ce în ce mai mult în fiecare an, deci acest subiect, din punctul meu de vedere, este foarte relevant.

  A fost o vreme când întrebarea "este posibil să se practice cu frig?" Am fost foarte interesat personal. Apoi am decis să aflu tot ce este legat de ea și să primesc cel mai detaliat răspuns la întrebarea mea. Acum voi împărtăși această cunoaștere cu tine.

  Când te-ai decis să mergi la sala de sport, să faci aerobic sau să începi să fugi, motivul tău principal de conducere, desigur, a fost obiectivul de a deveni atrăgător: să piardă în greutate, să construiești muschi, să pompezi fese etc. Dar în subconștient avem cu toții un alt scop important - să fim sănătoși. Poate că nu toată lumea se gândește la asta atunci când încep să se angajeze într-un sport sau altul, dar acest lucru nu este neapărat, cel mai important fiind faptul că este încorporat în mintea noastră. Deci, la ce mă îndrept? Activitățile sportive cu o frigă încep să acționeze pe corpul nostru într-o direcție complet opusă obiectivului nostru ascuns "Să fim sănătoși" și evident - "a fi mai atractivi". Acum voi explica de ce se întâmplă acest lucru?

  Ce se întâmplă cu corpul nostru când ne îmbolnăvim și continuăm să jucăm sporturi?

  Cercetările oamenilor de știință au determinat faptul că, după exerciții fizice intense, corpul uman se află într-o stare ușor slăbită, prin urmare nu se recomandă să iasă imediat în iarnă în frig sau în locuri de adunări de masă ale oamenilor. Deci, vorbim doar despre o stare normală atunci când o persoană este complet sănătoasă și nu se plânge de sănătatea sa. Iar când o persoană a luat deja un virus, imunitatea sa este într-o stare complet diferită, mai gravă decât de obicei după un antrenament.

  Orice boală catarală reduce procesele anabolice din organism, inclusiv mușchii, și crește producția de cortizol hormon catabolic, care distruge țesutul muscular.

  Un pic de teorie.

  Cortizolul este un hormon catabolic care descompune proteinele, inclusiv proteinele musculare, determinând, de asemenea, o creștere a glicemiei și a acumulării de grăsimi. Producția sa este activată atunci când corpul se confruntă cu exces de muncă, stres, frică, post, exerciții fizice și în timpul bolii. Principala sa sarcină, destul de ciudată, este de a ne ajuta corpul, și anume: mobilizarea nutrienților și a nutrienților. Astfel, proteinele se descompun la aminoacizi, iar glicogenul la glucoză. Acest lucru le conferă corpului material de construcție suplimentar pentru recuperare în timpul perioadei negative pentru acesta, ceea ce reprezintă orice boală.

  De aceea, intrebati-va pe voi insiva sau pe antrenorul tau daca puteti juca sport cu o raceala, ganditi-va la efectul cortizolului, iar raspunsul devine instantaneu evident. A face sport cu o frig nu are nici un sens! Antrenamentul nu numai că nu are vreun efect pozitiv asupra corpului, ci contribuie și la distrugerea propriilor mușchi.

  Dar acest lucru nu este cel mai rau lucru care vi se poate intampla in timpul sportului activ in timpul unei boli.

  Pe Internet, puteți găsi diverse articole care reiterează regula "deasupra gâtului". Afirmă următoarele: dacă simptomele bolii sunt deasupra gâtului (nas curbat, durere în gât), atunci puteți să o faceți. Oamenii de știință din întreaga lume au o opinie diferită în această privință.

  Sistemul limfatic uman este reprezentat de capilare speciale, umplute cu ganglioni limfatici și limfatici. Limfa este un fluid care ajută țesuturile să elimine produsele de descompunere nocive și metabolismul, diferite toxine și bacterii; și ganglionii limfatici sunt o colecție de celule imune. Într-o persoană care este complet sănătoasă, ganglionii limfatici nu sunt vizibili, dar atunci când sunt extinse și pot fi resimțite pe gât, aceasta indică unele procese patologice în organism.

  Dacă apare un proces inflamator în cap sau gât (tonzilită, sinuzită, durere de dinți), microbii intră în ganglionii limfatici, unde începe lupta activă a celulelor albe din sânge cu acești microbi, din care ganglionii limfatici pot crește. Astfel, ele creează o barieră în calea răspândirii infecțiilor periculoase în organism.

  Deci, cu toate infecțiile virale respiratorii acute cunoscute, ganglionii limfatici pot să crească și să fie încă dureroși când sunt presați pe ei. Acest lucru sugerează că imunitatea unei persoane se luptă împotriva infecției. Și dacă în acest moment mergeți la sală de gimnastică preferată și faceți un exercițiu complet, atunci infecția, care se găsea în ganglionii limfatici și nu se răspândise pe tot corpul, împreună cu sângele "va merge să călătorească" și "a aduce ordine" în toate sistemele de organe. Și asta va duce cu siguranță la complicații, poate chiar foarte grave. Deci, după cum puteți vedea, regula "deasupra gâtului" este o prostie totală! Sportul cu o răceală este categoric contraindicat, mai ales dacă observați o creștere a ganglionilor limfatici. Gândiți-vă pentru câteva zile la domiciliu, va fi mai bine pentru dumneavoastră decât să stați o altă lună în spital cu complicații de diferite feluri.

  Atenție gripa!

  Este posibil să jucați sport atunci când vă îmbolnăviți de gripă? Această întrebare va fi același răspuns categoric - NU! Gripa este un tip de ARVI, dar numai cu consecințe și complicații și mai grave. Gripa este mai dificilă, provocând letargie și febră. La o temperatură, sportul este, în general, contraindicat, altfel poate duce la complicații în inimă, rinichi și plămâni. Deci, aveți grijă dacă simțiți chiar și cele mai mici semne de gripă, opriți cursurile și vizitați mai bine decât medicul. În acest caz, el va fi mai util decât antrenorul dvs. preferat.

  După ce boala a dispărut, după 3-4 zile puteți începe antrenamentele obișnuite. Dar amintiți-vă că trebuie să măriți treptat încărcătura și să nu vă grăbiți imediat în "piscina capului" și să vă epuizați corpul cu o pregătire dură. Pentru o recuperare completă a corpului, va dura mai mult de o săptămână, deci, salvând puterea proprie, vă ajutați corpul să intre în modul obișnuit de activitate fizică și de formare.

  Sper că acest articol ți-a răspuns la întrebarea dacă poți să faci fitness cu frig. Vă doresc să jucați sport pentru sănătate și să nu vă îmbolnăviți!

  Cu tine a fost antrenorul tău, Janelia Skrypnyk!

  Top