Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Antigrippin - instrucțiuni de utilizare, recenzii, analogi și forme de eliberare (pulbere pentru prepararea soluției, tablete efervescent, capsule Maximum și Anvi) ale medicamentului pentru tratamentul gripei și ARVI la adulți, copii și în timpul sarcinii. alcool
2 Clinici
Tablete Vilprafen
3 Profilaxie
Amiksin - instrucțiuni privind utilizarea comprimatelor, analogilor, indicațiilor pentru adulți și copii
Image
Principal // Profilaxie

Limitări după testul Mantoux


Testul Mantoux este cel mai popular mod de diagnosticare a tuberculozei, aplicabil copiilor și adolescenților.

Tuberculina subcutanată administrată nu conține bastoane Koch vii, ci doar extracte din micobacterii. "Butonul" nu este un vaccin, deoarece nu contribuie la dezvoltarea imunității la tuberculoză, ci servește doar ca o metodă de evaluare a rezistenței organismului.

Injectarea este complet inofensivă, așa cum sa dovedit de mulți ani de experiență. Cu toate acestea, poate provoca unele consecințe negative dacă nu țineți seama de faptul că este imposibil pentru un copil după Mantu și în timpul implementării acestuia.

Cum se obține un rezultat fiabil?

Locul de intrare al tuberculinei, a cărui doză este egală cu 0,1 ml, se caracterizează prin apariția papulelor. Sigiliul rezultat este comparabil în mărime cu un buton. După 3 zile, se măsoară papule de control. Pentru a face acest lucru, folosiți o riglă cu graduări precise. Pe baza indicatorului, se face un verdict al unui rezultat pozitiv sau negativ.

O papule mărită va indica prezența unor limfocite specifice în corpul copilului, indicând contactul cu bagheta Koch.

În absența acestor leucocite, se observă o reacție alergică ușoară (locul de injectare reddens). În timpul Mantoux, trebuie să țineți cont de toate caracteristicile condiției copilului. O atenție deosebită ar trebui acordată factorilor sub care eșantionul ar trebui amânat.

Astfel, procedura nu este recomandată pentru:

 • boli infecțioase acute;
 • leziuni cronice ale corpului (în special în perioada acută);
 • reacții alergice;
 • astm bronșic, reumatism și alte boli somatice;
 • boli de piele;
 • carantină în instituțiile de îngrijire a copilului;
 • epilepsie;
 • în timpul transfuziei sângelui sau al tratamentului cu medicamente din acesta.

"Butonul" se face după o anumită perioadă de timp după dispariția factorului nefavorabil. Unele vaccinări nu pot fi efectuate cu testul Mantoux. Astfel, vaccinul "rujeola - parotita" amână data testului timp de șase săptămâni și vaccinarea împotriva tetanosului, difteriei și gripei - timp de o lună.

Cu o zi înainte de injectare, este mai bine să nu se dea copiilor produse care conțin aditivi artificiali și coloranți, fructe alergene și legume. Dieta copilului nu trebuie să sufere modificări semnificative după Mantoux. Este necesar să se excludă temporar alimentele care pot provoca alergii.

Înainte și după testul Mantoux, trebuie să vă amintiți că nu puteți mânca un copil. Aceasta este:

 • căpșuni, zmeură, coacăze, afine și alte fructe de pădure care pot provoca alergii;
 • citrice;
 • ciocolată;
 • ouă;
 • sucuri întregi;
 • carne și ciuperci grase;
 • chips-uri;
 • băuturi carbogazoase;
 • condimente.

Există anumite reguli, conform cărora puteți obține rezultatele cele mai exacte ale studiului.

Ele nu sunt deosebit de dificile și sunt incluse în lista a ceea ce nu ar trebui făcut după Mantoux.

Reguli de conduită după testul Mantoux

După testul Mantoux, stilul de viață al copilului nu se schimbă semnificativ. Cu toate acestea, există anumite reguli, respectând care, puteți îmbunătăți corectitudinea rezultatelor cercetării.

Înainte de procedură, asistenta îi sfătuiește și îi spune părinților ce nu ar trebui să facă copilul după Mantoux. Să încercăm să răspundem la cele mai frecvente întrebări ale părinților:

Este posibil să se ude locul de injectare? Experții nu pot ajunge la o singură concluzie dacă este posibilă udarea locului de injectare. Unii dintre ei cred că această regulă a venit din secolul trecut, când tuberculoza a fost diagnosticată folosind testul Pirke. O concentrație inofensivă de tuberculină și o picătură de control a reactivului au fost aplicate pe piele. Mai mult, acest loc a fost zgâriat cu un instrument special.

Două zile mai târziu a avut loc o verificare a rezultatului, pentru care specialiștii au măsurat papula care a apărut. În consecință, era strict interzisă udarea zonei afectate cu reactivul, pentru a nu spăla substanța și a nu zgâria infecția. Tradiția de a nu umezi situl de probă a fost păstrată pentru câteva zile până în prezent. Alți experți au sugerat că baia și dușul nu vor afecta rezultatul studiului. În plus, copiii trebuie să efectueze igiena zilnică. Dar înotul în apă deschisă este nedorit, deoarece poate duce la infectarea plăgilor sau iritarea pielii.

Tuberculina din Mantoux este injectată la o asemenea adâncime încât apa nu are capacitatea de a afecta medicamentul injectat, iar riscul de infectare a locului de eșantionare este minim. În plus, sângele coagulat într-un timp scurt înfundă rana și servește ca o barieră pentru efectele adverse. Cu toate acestea, mulți medici insistă asupra faptului că locul de injectare este mai bine să nu se ude, pentru a nu periclita fiabilitatea eșantionului. Dacă, totuși, apa intră în locul injecției, este necesar să o înmuiați cu un prosop sau cu altă substanță absorbantă și să spuneți incidentul specialistului care va măsura papula.

 • Ce se întâmplă dacă zgâriați și frecați Mantoux? Dacă este permisă umiderea locului de injectare, este imposibil să se expună la orice impact fizic. Combinația Mantoux cu mâinile, prosopul, prosopul sau alte obiecte este interzisă, deoarece o infecție poate pătrunde în rană, ceea ce va determina un rezultat fals pozitiv și o inflamație. Nu aruncați rana nu ar trebui să fie. Pentru a preveni deteriorarea plăgii, nu este recomandat să purtați îmbrăcăminte grosieră, strânsă și sintetică. Copiii poartă bluze de bumbac, care au mâneci lungi și libere. Copiii mai în vârstă trebuie să poarte tricou sau tricou.
 • Este posibil să procesăm eșantionul prin orice mijloace? Pielea la locul injectării nu trebuie tratată înainte de a verifica papulele. Fiecare corp pentru copii este individual, iar dezinfectantii pot duce la o reactie alergica, care va duce la un rezultat incorect al testului.
 • Este posibil ca sigiliul sau bandajul să fie etanșat în locul lui Mantoux? Când blochează accesul oxigenului sub plasture sau sub materialul de îmbrăcare, există o acumulare de grăsime, transpirație și umiditate, care contribuie la reproducerea microorganismelor și la apariția procesului inflamator. Aceasta provoacă o reacție hiperegică la eșantion.

  Este posibil să mergi cu copilul după injecție? Este permisă mersul cu copilul, dar:

  • Nu poți încheia copilul. Dacă bebelușul se simte fierbinte, el va transpira, iar testul Mantoux se poate uda;
  • trebuie avut grijă ca în timpul jocului ploaia și zăpada să nu se lovească de locul injectării și locul de injectare să nu fie deteriorat;
  • hipotermia este, de asemenea, nedorită, deoarece corpul unui copil slăbit prin introducerea unui vaccin este mai susceptibil la răceli.
 • Pot juca sport? Dacă apare o întrebare dacă este posibil să joci sport după un test Mantoux, răspunsul este pozitiv. Cu toate acestea, un copil implicat în sport ar trebui să rețină faptul că în procesul de antrenament, nu trebuie să exercite un impact fizic asupra locului de injectare, transpirația nu ar trebui să cadă pe ea, nu ar trebui să fie frecat.
 • Trebuie reținut faptul că copilul poate fi confundat cu cosuri și poate încerca să stoarcă testul Mantoux, care nu ar trebui să fie permis în niciun caz. Faptul că eșantionul va fi răsfățat nu este cel mai rău. Se poate produce o distribuție neregulată a reactivului pe piele, determinând inflamație, iritație și supurație. Respectarea acestor reguli simple va asigura acuratețea testului Mantoux și va salva copilul de consecințele negative.

  Pot juca sport după un test Mantoux?

  Testul Mantoux este o manipulare ușoară. Rezultatul va fi însă distorsionat dacă copilul va sufoca și va răni zona de piele testată.

  Deci, întrebarea este dacă este posibil să joci sport după ce Mantoux este relevant.

  Este posibil?

  Pentru a face sportul ar trebui să fie minim, altfel tot testul va merge în jos de scurgere - va arăta rezultatul, care va fi distorsionat într-un mod pozitiv.

  Mai mult decât atât, în cadrul "minimului" se înțelege faptul că nu se epuizează activitatea fizică, cum ar fi:

  • jogging scurt,
  • ciclism scurt
  • o mică cantitate de squats.

  În ceea ce privește exercițiile cu gantere, gimnastică și jocuri de echipă obositoare, atunci această activitate fizică va trebui să fie complet abandonată în zilele noastre.

  Ce se poate întâmpla?

  Sportul nu va provoca complicații dacă vă asigurați că locul în care copilul a fost injectat cu tuberculină nu are prea multă sudoare și nu pune prea multă presiune fizică.

  Apa, frecare și alte efecte similare irită "butonul". Poate să devină inflamat și chiar să înceapă să fure. Din acest motiv, rezultatul testului va fi foarte distorsionat și va trebui cu siguranță să fie făcut din nou.

  Exercitarea chiar și sporirea sportivă în primele zile după test în cazuri rare poate duce la complicații precum:

  • creșterea temperaturii;
  • frisoane;
  • dureri de cap;
  • greață.

  Eliminați simptomele neplăcute este ușor. Crumbs trebuie doar să ia un anumit medicament antipiretic sau antihistaminic, iar sănătatea sa va reveni rapid la normal.

  Este imposibil să udați un buton nu numai cu apă, ci și cu orice lichid în general. Este mai bine ca locul cu Mantu să nu fie afectat și abur. Deci copilul va trebui să fie abandonat temporar pentru a vizita piscina, baia și chiar un duș simplu.

  concluzie

  Sport și activitate fizică, miezuri, fără îndoială necesare. Dar, pentru câteva zile după testul Mantoux, bebelușul nu ar trebui să-și strice prea mult mușchii. În caz contrar, testul va da un rezultat incorect, iar injecția cu tuberculină va trebui făcută din nou.

  Este posibil să intrați în sport după vaccin?

  Galina Yudashkina: club de fitness la 2 săptămâni după naștere

  Fiica de 25 de ani a designerului de modă Valentina Yudashkina Galina 05 aprilie a născut un fiu în New York. Copilul era numit Anatoly. Mai puțin de 2 săptămâni mai târziu, mama tânără a mers deja la clubul de fitness: "Din moment ce este imposibil să mă angajez în sport, am decis să merg 20-25 minute în fiecare zi pe o elipsă. Mulți cititori ai microblogului Galina Yudashkina au aprobat o astfel de decizie: "Am început să joc sport la o săptămână după naștere! Am făcut doar cele funcționale.

  Lucrul în zilele de vacanță + vaccinări. Educația copiilor

  Fiici numiți exerciții fizice de educație pe zile de vacanță! Și în intrarea jurnalului - "Este necesar participarea!". Și nimic, că părinții își pot planifica sărbătorile? De fapt trimitem bunicii pentru toate sărbătorile. Este clar că pur și simplu nu vom continua să lucrăm, dar într-adevăr ne dorim să ne certăm. Există vreo orientare în acest sens? Și cine poate "picura"? Și, de asemenea: au făcut un vaccin împotriva gripei la școală și în aceeași zi - Mantoux! Am dat consimțământul la vaccinare, dar la Mantu.

  Dacă doriți să vaccinați copiii: 10 întrebări despre vaccinare.

  Complicații după vaccinări, substanțe periculoase în vaccinuri: adevăr și mituri

  Grădinița și SRAS permanent

  O întrebare a unui membru al grupului: "Copilul din grădină este foarte des bolnav, din cauza faptului că grupul este tratat întotdeauna copii. Toate acestea au condus la astm, cu 2,5 ani înainte de grădiniță, eram într-adevăr bolnavi o dată pe an de ARVI. Vreau să părăsesc grădina, dar îmi fac griji că dacă nu aș face-o în grădină, copilul va fi atât de bolnav la școală, cum să fii? Și dacă iau copilul să înoate, ne va ajuta? "Întrebările sunt acceptate prin poștă la [email protected] Vom fi întotdeauna fericiți să vă ajutăm! [link-1] Participă activ, discută.

  Fiți gata pentru sezonul rece!

  Sezonul rece nu este departe, dar este recomandabil să vă pregătiți în avans. Și vara este mare pentru asta! Pentru ca perioada de vară să beneficieze de imunitate, se recomandă: 1) Lean pe legume proaspete și fructe 2) Petreceți cât mai mult timp în aerul proaspăt 3) Plajați pe plajă 4) Nu neglijați procedurile de apă în apă 5) Mâncați bine 7) A face sport CUM NU VĂ RĂMASIM? Toate aceste măsuri vor ajuta sistemul imunitar să fie mai rezistent la infecții.

  Călătorie după Mantou.. Copil de la 1 la 3

  Spuneți-mi, vă rog, este posibil să mergeți după gunoi? Vrem să mergem mâine într-un alt oraș (Odintsovo). În dimineața vom inocula și. pot să plec?

  Specialistul în domeniul TB în loc de manta. Medicină și sănătate

  Toate reacțiile Mantoux sunt făcute de un copil (care frecventează școala - clasa întâi), în septembrie anul trecut. Totul este normal. Dar nu mai vreau să fac Mantus. Mi sa spus că în acest caz am nevoie de un certificat de la un specialist în TB. Întrebarea este: poate un medic de TB bazat pe un examen și, de exemplu, o analiză PCR scrie o concluzie? sau fii sigur de a face flurografie? În principiu, sunt pregătit să trec testele atât pentru flegm, cât și pentru urină, dar nu simt ca să fac o radiografie a copilului. Dacă cineva poate sfătui un doctor, te rog scrie-mi: i.r.

  Este posibil să udați manta? Medicina pentru copii

  Fetelor, avem astăzi o inoculare la școală și mâine trebuie să mergem la piscină, cred, nu este nimic dacă vom face o baie în piscină (cu o inoculare)? sau se va umfla? *** Subiectul a fost mutat de la conferința "SP: ședințe"

  Vaccinări împotriva hepatitelor

  Bună ziua Sunt interesat de o astfel de întrebare. Anterior, am refuzat să-i dau copilului un vaccin împotriva hepatitei, acum trebuie să mergem la grădiniță și managerul îi recomandă cu tărie să i se dea. Pot începe o vaccinare împotriva hepatitei dacă nu am mai făcut-o până acum? Și este cu adevărat necesar?

  vaccinarea ADSM. Medicină și sănătate

  Fetelor, spune-mi plz cum să fim? cel mai mare ar trebui să fie făcut mâine cu ADSM R2 mai multe întrebări. 1. R2 ce înseamnă? Presupun că acesta este al doilea vaccin după DTP? 2. dacă în ziua de luni (11/11) am primit doar Mantoux, nu este prea devreme pentru a obține un vaccin nou - același ADSM? 3. Un ADSM făcut de un bătrân nu va cauza complicații care ar putea afecta fiica nou-născutului, care are doar 10 zile. multumesc anticipat.

  Hemoglobină scăzută. Manta face asta? Medicina pentru copii

  Vineri, urma să dau lui Kirtiushka o reacție de manta, iar luni - un vaccin împotriva hepatitei B. Am trecut testul și am obținut rezultatul - hemoglobina 98, puțin scăzută. Cu vaccinarea este de înțeles - ne amânăm categoric. Și cum rămâne cu manta? Medicii convinge - se presupune că nu este un vaccin, iar manta este chiar îmbolnăvită de copii. Mă îndoiesc: Katerina Kuzovkina, Dasha (1/15/1994) și Kirill (05/12/2000).

  Rece și manta.. Copilul 3 la 7

  Am făcut manta ultima vineri dimineață. Seara se îmbolnăvesc. Tuse, nas vezical, gât. Luni ni sa spus că reacția noastră a fost așa. Întrebarea este: ar putea declanșarea bolii să afecteze rezultatul?

  Mantoux + BCG - întrebări de sincronizare. Medicina pentru copii

  Explicați-mi, în cele din urmă, de ce programul BCG merge la 7 ani și încearcă să-l pună la 6 ani? Am fost complet confuz în grădină. Am fost deja în stare să fac Mantoux, aici de curând. La început, mi sa spus în grădină că Mantoux ar trebui să fie făcut și apoi imediat BCG, dar am amânat din cauza turnului de eozinofile și, în final, am decis să o facem. În grădină, s-au bucurat, au ordonat o zi, a venit un doctor și. nu a făcut-o. Vârsta a învățat de la patru în grupul nostru și nu a făcut-o nimănui. În același timp, cei care au căzut în ultimul apus de soare, chiar și puțin.

  Continuarea mantiei si ftihiatrului. Copil de la 3 la 7 ani

  Am mers la un ftihiatru (manta a fost negativă, dar de data aceasta 10, dar el putea să-l pieptene, direcția a fost dată prea târziu, nu te-ai uitat la nimic). A trimis pentru teste de urină și sânge - totul este normal, nu există simptome externe și radiografie. Nu-i plăcea imaginea cu raze X, dar nu putea să spună exact ce a făcut - ea a mutat-o, întreruperile erau mici, am înțeles. Deși radiologul nu a scris umbre focale, rădăcinile nu sunt extinse. În concluzie, medicul TB a scris un OGRT fără patologie (- este o radiografie, deci.

  Lizke a primit o direcție în TD. Am făcut un studiu aici - de ce mergeți acolo. Situația este împărțită la aproximativ 50-50. 50 - cei care au venit, au trecut câteva încercări, au făcut imaginea maximă și l-au eliberat cu lumea, spunând că totul este normal și, în general, a fost o reacție la mantushka în sine. 50 - aceia pe care toata familia l-au tras in TD au facut ca toti cei care locuiesc cu copilul sa faca fluorofor, teste si, in ciuda tuturor testelor bune, au obligat intreaga familie sa fie supusa unui tratament preventiv. Am ajuns la concluzia că depinde doar de dispensar - în care unul.

  Nu m-au lăsat să plec de la muncă, apoi am pierdut direcția, pe scurt, nu am mers acolo. Și nu facem manta timp de 2 ani după acest motiv dintr-un motiv.

  Nu am încredere în tubdispans. Nu am incredere in tot :)

  În cazul tău, cu siguranță te vei consulta cu alți medici. Și au acționat în funcție de ceea ce spun ei. În Medsi, în Semashko, în inst. pediatrie - în orice clinică decentă sa întors și a spus totul - ce și cum și ce îndoieli.
  Dacă suntem trimiși din nou, probabil voi merge imediat la Institutul de Pediatrie.
  Nu fi nervos.

  Înot în a treia zi după manta. Copil de la 1 la 3

  Vă rog să-mi spuneți dacă puteți scălda bebelușul după manta în a treia zi. Este posibil să se spele cu apă fierbinte dimineața, iar manta va fi urmărită seara. Când se va aprinde apa caldă! Ca cerșetor mergem să ne spălăm pentru prieteni

  Despre vaccinări. Aveți nevoie de sfaturi.. Copil de la 1 la 3

  Am început vaccinările. Luni am primit manta (BCG a fost făcută în spitalul de maternitate). Înainte de aceasta, nu au mai făcut vaccinări. Doctorul a declarat, joi, că va veni la spectacolul manta și, în același timp, face DPT. Vreau să cumpăr Pentaxim. Poți să spui dacă poți să faci DPT chiar după manta sau merită să aștepți. Mi-e teamă de ceva ce vreau să aștept cel puțin până luni. Și dacă este necesar să oferiți medicamente pentru alergii, când și cum să le dați (medicul nu a spus nimic). Și după vaccinare, puteți înota sau nu. Și apoi.

  Reacția Mantoux. Copil de la 1 la 3

  Mâine vom merge la vaccinarea Mantoux. Și după ce trebuie să verificați, trebuie să mergeți la clinică? Este posibil să mergi cu copilul după el? Mulțumesc.

  5 mituri despre rotavirus: cine este bolnav și de ce ai nevoie de un vaccin.

  Infecția cu rotavirus: vaccinare la Moscova

  Sarcini de zi cu zi. Blogul lui Bunny blog-ul lui Bunny pe 7ya.ru

  Destul de ciudat, dar a doua sarcină este mai ușoară, mai plăcută decât prima. Deși prima nu poate fi numită dificilă. Având în vedere TINE, și nu bunicile-cărți-cărți-site-uri, experiență schimbări în comportament. Anterior, categoric nu am jucat sport, plimbările lungi, bineînțeles, pot fi numite exerciții cardio, dacă observați o anumită viteză (ceea ce nu am făcut-o). Nu pot spune că mi-a fost foarte rău acest lucru (deși am avut o viață sportivă activă înainte de sarcină), dar.

  Cine a făcut manta în absența BCG? Medicina pentru copii

  De fapt, aceasta este întrebarea :) Divizia insistă, din moment ce copilul nu are BCG, dă-i manta și apoi procedează la vaccinările planificate. La un moment dat, copilul a fost observat în centrul medical și a fost vaccinat acolo conform programului. Fără manti preliminare. Acum vin vaccinări și altele la școală. Ce să faci Ceva mă încurcă.

  Practic, a mea are BCG, și un tiv, dar nu am făcut niciodată manta. Și nu o voi face. S-au vaccinat complet complet - nu numai rujeolei-oreion-rubeolă.

  Nu alte vaccinări lipsa de bzzh nu rănit. Am făcut un centru bun la imunolog, ea a clarificat de ce nu vreau să fac Mantu - Nadia ar fi avut cu siguranță o reacție alergică la Mantu și Mantu nu ar fi informativă. Nu era nici un sens în ea. Ei bine, atunci cu această manta și cu rezultatul ei sărac, l-aș fi târât la specialiști în TB până când sa retras. Dar acum, din punct de vedere legal, nimeni nu mă poate trage acolo - refuzul mantei și absența altor semne de tuberculoză (cu bronșita noastră, ea are, de obicei, o radiografie de doi ani), eu doar nu fac manta și asta e tot.
  Deci poți să faci vaccinări fără manta, în nici un fel din știința medicală nu este interzisă.

  Tuberculoza la copii și adulți: 4 mituri despre boala antică.

  Vaccinarea cu BCG, reacția Mantoux - ceea ce părinții trebuie să știe

  Reacția Mantoux fără BCG -? Medicina pentru copii

  Ce va face Mantoux fără BCG? și este posibil să se determine prin Mantoux exact că copilul nu a fost vaccinat cu BCG? Mulțumesc!

  Răspunsurile la întrebarea dvs. inițială:
  - fără prezența BCG, reacția Mantoux la un copil poate fi atât negativă, cât și pozitivă;
  - conform reacției Mantoux, este imposibil să se concluzioneze dacă copilul a fost vaccinat cu BCG.

  Mantu devine pozitiv atunci când organismul întâlnește tuberculoza mycobacterium și poate în două cazuri:

  1) după vaccinarea cu BCG, deoarece vaccinarea nu este altceva decât introducerea în organism a acestor micobacterii, adică infecție intenționată;

  2) fără vaccinarea BCG, dacă o persoană a fost infectată din afară, de la alții. Mai mult decât atât, faptul că a existat o infecție nu înseamnă deloc că persoana este bolnavă. Se estimează că până la 32% din populația lumii este infectată cu tuberculoză, dar numai 10% pot dezvolta boala.

  Dacă copilul dvs. nevaccinat are o reacție negativă Mantoux, înseamnă că el a fost încă suficient de norocos să nu întâlnească micobacteriea din mediul înconjurător. Și în conformitate cu politica lor universală de vaccinare, medicii oferă în mod natural vaccinare în acest caz.

  Dacă reacția Mantoux la copilul nevaccinat este pozitivă, respectiv - întâlnirea a avut loc. Dar, de fapt, este același lucru dacă s-ar întâmpla prin introducerea BCG. Dar în acest caz, medicii noștri încep să sune alarma și să conducă prin dispensare cu tuberculoză, radiografii pentru examinare ulterioară, cu toate că acest lucru nu este absolut justificat dacă copilul nu are simptome clinice ale bolii: tuse, efuze nocturne, limfadenopatie. Doar o proporție foarte mică din pacienții cu reacție pozitivă la Mantoux sunt într-adevăr bolnavi de tuberculoză.

  O reacție negativă de Mantoux poate apărea, de asemenea, la un copil vaccinat, dacă vaccinul sa dovedit a fi ineficient.

  Prin urmare, cu vaccinul și fără vaccinare, reacția Mantoux poate fi atât pozitivă, cât și negativă.

  Ai nevoie de vaccinări? - Desigur. Întrebarea este pentru cine.

  Banii câștigați pe vaccinuri și, cel mai important, vânzările de produse garantate de stat, stimulează companiile farmaceutice să arunce pe piață tot mai multe vaccinuri noi și să crească numărul vaccinărilor deja disponibile. Povestea obișnuită este că atunci când apare un nou vaccin pe piață, ni se spune că este foarte eficient, "un vaccin - și copilul este protejat". Cu toate acestea, în curând se dovedește că este nevoie de mai mult de un vaccin, dar mai multe vaccinări și toți își găsesc imediat un loc pentru ei înșiși.

  Mantoux și piscină. Medicina pentru copii

  Mâine la piscină și astăzi au făcut manta. Piscina este, în general, prima lecție, care nu a fost angajată anterior. La școală, nu am ghicit imediat dacă aș putea merge, aș numi piscina. Dar ce spui? Sau dor de miercuri, du-te sâmbătă? (abonamentul este deja plătit). *** Subiectul a fost mutat de la conferința "SP: ședințe"

  Luați vaccinurile în serios. Vaccinarea (vaccinări)

  . Doar vaccinările preventive permit oamenilor să gestioneze infecții pe tot globul. De exemplu, datorită vaccinărilor, variola a fost eradicată - din 1977, nu sa înregistrat un singur caz al bolii în lume. Riscul și beneficiile Cea mai frecventă întrebare pe care părinții o pot auzi despre vaccinări este întrebarea: "Sunt vaccinurile periculoase pentru copilul meu?". În producția de vaccinuri moderne, ele sunt curățate de substanțe inutile și nocive, lăsând doar ceea ce este necesar pentru a crea protecție împotriva bolilor. Acest lucru reduce foarte mult riscul reacțiilor adverse. Astăzi, copilul, după ce a terminat un curs complet de vaccinări pe calendar, primește mai puține substanțe de balast decât cea conținută într-o singură doză de vaccin utilizat 30.

  Începeți vaccinările anual. Există o șansă de a refuza Mantu?

  Cu bătrânii, un astfel de experiment nu este informativ, după ce totul sa încheiat cu un dispensar, o radiografie a plămânilor și un diagnostic - sănătoși. Pentru bătrâni, cu siguranță refuz manta. Cel mai tanar are aproape un an. Refuzul total de vaccinare nu a îndrăznit. În plus, nu există nici tărie, nici timp pentru a lupta cu grădina și sală de gimnastică. Astăzi, clinica a spus să treacă teste, apoi Mantoux. Și cineva a încercat să schimbe cu succes analiza Mantoux pentru toate tipurile de tuberculoză din organism, despre care au scris aici în mod repetat.

  Bad Mantoux. Numirea lui Isoniazid.. Medicina pentru copii

  Vă rugăm să vă exprimați opinia celor care se confruntă cu numirea unui copil Isoniazid. Ar trebui să mă grăbesc să primesc în următoarea situație? Despre copil (acum are 8 ani): Din bolile "grave": în 5,5 ani, pneumonia bilaterală cu pleurezie pe partea stângă este un proces distructiv. Un an mai târziu, pe deplin recuperat. În timpul tratamentului în spital, el putea avea contact cu un pacient cu tuberculoză. De la boli cronice de la 5 ani: faringită. La vârsta de 8 ani, greutatea 25 kg, înălțimea 128 cm BCG în spital. B 1,2,3,4.

  Mi-e teamă să vaccinez (blogul utilizatorului Tangier pe 7ya.ru

  Ți-e frică să-ți vaccinezi copilul? Compania mea anti-vaccinare a provocat un efect straniu: pe de o parte, educația medicală și opinia tuturor pediatrilor mei sunt înclinată să spun că vaccinările trebuie făcute și tot ce am citit pe acest subiect provoacă groază de panică pentru a dăuna copilului. în general, este de înțeles dacă copilul se va îmbolnăvi în viitor și consecințele pe care le va produce acest lucru nu este absolut cunoscută, dar o voi demola chiar acum cu mâinile mele, cu riscul de complicații.

  Dacă este necesar - voi injecta. Vaccinarea (vaccinări)

  . Principalul lucru de retinut: poti vaccina un copil sanatos. Când este imposibil să faceți vaccinări Contraindicațiile la vaccinare sunt împărțite în permanență și temporară. Constantele includ acele condiții în care vaccinările nu pot fi realizate deloc, și anume: o reacție puternică la un vaccin specific sau la o complicație post-vaccinare (este imposibil să se utilizeze acest medicament în viitor); reacție alergică.
  . Importanții analogi ai acestor vaccinuri în Federația Rusă nu sunt înregistrați. Pentru a face față unei boli grave, un organism slăbit nu poate fi, prin urmare, adesea bolnavi copii cu vaccinare în primul rând cu BCG, iar reacția Mantoux a BCG este un vaccin viu, slăbit împotriva tuberculozei. Vaccinarea se face în spitalul de maternitate, iar în cazul reacției negative Mantoux (va fi discutată mai jos), procedura se repetă când copilul are 7 ani. Vaccinarea nu economisește împotriva tuberculozei, dar împiedică dezvoltarea unor forme severe ale bolii. BCG este administrat exclusiv intracutanat. Complicațiile după vaccinare sunt rare și în cele mai multe cazuri sunt asociate cu tehnica greșită de administrare a medicamentului. Un test pentru reacția Mantoux nu este un vaccin în sine - această procedură de diagnostic este numită.

  Ce este BCG? Vaccinarea (vaccinări) Ce este testul Mantoux?

  Chiar și cei care nu sunt deosebit de îndrăgostiți de literatură la școală, amintesc cu siguranță că în lucrările literaturii ruse din secolul al XIX-lea. o boală numită "consum" a fost agravantă.

  Faceți un "buton". Ce este testul Mantoux? Vaccinarea (vaccinări)

  Testul Mantoux: comportamentul și diagnosticarea tuberculozei

  Riscul depășește beneficiul. Vaccinarea (vaccinări)

  . Vaccinarea cu BCG intenționează să înlocuiască infecția primară naturală și potențial periculoasă cu tuberculoză bacilii cu o infecție primară artificială și sigură (inofensivă) cu bacili slabi care modulează imunogenitatea (capacitatea de a induce un răspuns imun), dar nu patogenitatea (capacitatea de a provoca boala) bacililor de tuberculoză. Dar după stabilirea BCG, testul Mantoux (alergeni suplimentari care sunt administrați pe cale cutanată) își pierde semnificația, deoarece Acest test de piele ieftin pentru tuberculină arată dacă a existat un contact cu infecția și că toată lumea a avut contact, nu a fost atât de clară după vaccinarea cu BCG, care a fost cauzată de o reacție de sensibilitate - vaccinare sau boală. Acest lucru provoacă confuzie cu privire la cine ar trebui să fie examinat în continuare. În SUA (unde vaccinarea în masă este foarte a.
  . Este mult mai rezonabil, după părerea mea, la vârsta de 15 ani să verific toate fetele și să ofere vaccinări celor care vor fi seronegativi. În schimb, toți copiii sunt vaccinați, care sunt cunoscuți ca provocând artrită, artralgie, boli de piele, probleme respiratorii, glande umflate și leziuni ale pielii. Este clar că, dacă copiii pot fi condamnați pentru vaccinare, ca un turm obedient, este dificil să ne imaginăm că același lucru se poate face și cu femeile adulte. În plus, nu este neobișnuit ca copiii vaccinați împotriva rubeolei să fie infectați cu rubeolă, vaccinul nu protejează neapărat împotriva infecției cu forma sălbatică a virusului. O vaccinare cu rubeolă poate fi o sursă de infecție pentru o femeie însărcinată dintr-o familie vaccinată, creând o problemă care a fost intenționată a fi rezolvată. Sunt egoist, nu mi-am dorit.

  Când să fii vaccinat Ce va spune testul Mantou.

  Mantu nevaccinat? Medicina pentru copii

  Este posibil să se facă Mantus unui copil BCG nevaccinat? Și ce va arăta acest test dacă copilul este sănătos,

  Mantoux poate face. Mai mult, dacă copilul din spitalul de maternitate nu a fost vaccinat cu BCG și mai mult de 4 săptămâni a trecut după naștere, atunci NU ar trebui să fie vaccinat decât dacă a fost administrat Mantoux. Deci, fă-o.

  Dacă copilul este sănătos, Mantu ar trebui să fie negativ. Poate fi fals pozitiv în unele cazuri, dar nu înțeleg cu adevărat aceste subtilități.

  Mantu - de a face sau nu? Aveți nevoie de sfaturi. Medicina pentru copii

  Recomandă, plz. baiatul are 8 ani; Exact acum un an, Mantou a fost făcut prima dată la școală (în clasa întâi) - nimic nu a fost teribil, reacția a fost de 4 mm (ca norma). Acum, școala a anunțat că marți va face Mantoux, vă rugăm să asigurați participarea copiilor. Datorită faptului că nu am nici o experiență de vaccinare a unui copil, au apărut întrebări: 1. Copilul înrăutățește în prezent eczemă dishidrotică (erupții pe palme și degete sunt destul de puternice), nu-i așa?

  Mantoux nu este un vaccin, ci un test de diagnosticare, prin urmare:
  1. În momentul de față, copilul înrăutățește eczema dishidrotică (erupții pe palme și degete, destul de puternice), este o contraindicație pentru a face manta? Nu există nici o erupție în zona antebrațului, unde, de fapt, se face Mantoux

  Contraindicația nu este, dar poate provoca o reacție fals pozitivă Mantoux

  3. Dacă se poate face încă Mantou, această intervenție poate agrava cumva problemele noastre de piele?

  4. Copilul cu mai puțin de o lună în urmă a avut 2 epipripsis, este posibil să se inoculeze?

  ABC-ul vaccinărilor. Vaccinarea (vaccinări)

  . Dacă ați pierdut cartea dvs. medicală sau certificatele de vaccinare, luați legătura cu clinica sau pediatrul care a făcut-o și vi se va da un duplicat. Este foarte important să se respecte cu strictețe datele privind vaccinările? Nu vă faceți griji, programul de vaccinare nu este prea strict. Dacă copilul este bolnav, prima și cea de-a doua vaccinare pot fi amânate. Dacă bebelușul are febră în ziua programată pentru vaccinare sau dacă apare un nas curbat, avertizați pediatrul - el va decide dacă va vaccina acum. Este posibil să călătorești cu un copil care nu are unul sau cel puțin câteva vaccinuri în loc? Acest lucru nu merită să fie făcut, deoarece dacă copilul nu a făcut încă totul.

  Vaccin gripal + Mantus. Medicina pentru copii

  Fiicele au făcut vaccinarea împotriva gripei la școală ieri și Mantoux în aceeași zi! Am dat consimțământul pentru vaccinare, dar nu și lui Mantu, în plus, nici măcar nu am fost informați despre asta! Fiica mea a umflat întregul braț, deși nu a avut niciodată o reacție la focurile de gripă înainte. Prin urmare, 3 întrebări 1. Am nevoie de consimțământul scris pentru testul Mantoux și vaccinări? 2. Este posibil să faceți Mantoux simultan cu un vaccin împotriva gripei - dacă nu, unde este SCRITAT? 3. Unde și cui vă puteți plânge?

  Citeam "Normele sanitare și epidemiologice ale societății în comun 3.1.1295-03 Prevenirea tuberculozei (începând cu 04.22.2003)". (prin referință).
  "Secțiunea 4.5 Intervalul dintre vaccinarea preventivă, testul biologic de diagnosticare și testul Mantoux trebuie să fie de cel puțin o lună. În ziua testului tuberculinei se efectuează un examen medical al copiilor."
  Acesta este răspunsul la a doua întrebare.

  Bineînțeles, orice manipulare medicală a copilului necesită consimțământul scris al părinților.
  Să se plângă către organizațiile medicale mai înalte (nu întotdeauna în mod eficient) și la procuratură.

  Vaccinări pentru și contra. Vaccinarea (vaccinări)

  . Un caz special Chiar dacă sunteți un adversar arzător de vaccinare a tuturor copiilor, inclusiv al dumneavoastră, este logic să vă reconsiderați uneori poziția în funcție de circumstanțe. Te-ai mutat într-un apartament nou și, în absența celor mai bune locuri de vacanță, te plimbi sub ferestrele unui dispensar de tuberculoză? Este mai sigur pentru toți membrii familiei să obțină un vaccin BCG. Sau cel puțin verificați cele mai mici din reacția lui Mantoux. Se știe că copiii sunt slăbiți, adesea bolnavi de răceală, trebuie să fie vaccinați nu mai puțin decât alții. Dar punerea în aplicare este destul de dificilă: pentru ca vaccinarea să-și poată îndeplini sarcina, copilul trebuie să fie complet sănătos în momentul vaccinării. Există copii care nu sunt aproape niciodată "complet sănătoși": se termină una rece.
  . Copiii pot fi vaccinați cu vaccinuri produse în alte țări europene, caz în care trebuie să aibă certificatul rus corespunzător. BCG În țara noastră, primul vaccin BCG este luat în spitalul de maternitate, în a treia sau a patra zi după nașterea copilului. Motivul pentru o astfel de "rush" este acesta: BCG este un vaccin împotriva tuberculozei, o boală semnificativă din punct de vedere social, foarte teribilă. Imunitatea împotriva tuberculozei nu este moștenită, iar inițial nou-născutul nu are anticorpi. Kr.

  BCG sau cel mai vizibil vaccin. Vaccinarea (vaccinări)

  BCG este un vaccin pentru tuberculoză, care se face în spitalul de maternitate. Contraindicații pentru BCG
  . Dacă, din orice motiv, copilul nu a fost vaccinat în spitalul de maternitate, la 4-6 zile de viață, el va fi vaccinat după ce contraindicațiile vor fi eliminate în clinică sau în spital (dacă copilul este transferat la spital de la spitalul de maternitate). De la naștere până la 2 luni de viață, vaccinările împotriva tuberculozei sunt efectuate fără a da mai întâi un test Mantoux. Dacă imunizarea cu tuberculoză este efectuată la copii mai mari de 2 luni, este posibilă numai după efectuarea unui test Mantoux și luarea în considerare a răspunsului (acest lucru se datorează posibilității de infectare cu tuberculoză la momentul vaccinării). Vaccinarea se efectuează cu un test Mantoux negativ imediat după evaluarea rezultatului, dar nu mai târziu.

  Aici puteți consulta programul de vaccinare din diferite țări.

  Ce nu puteți face atunci când manta - sfaturi și recomandări ale experților

  Ce nu poate fi un copil după Mantoux și recomandări după vaccinare

  · Va trebui să citiți: 5 min

  Testul Mantoux este cel mai popular mod de diagnosticare a tuberculozei, aplicabil copiilor și adolescenților.

  Injectarea este complet inofensivă, așa cum sa dovedit de mulți ani de experiență. Cu toate acestea, poate provoca unele consecințe negative dacă nu țineți seama de faptul că este imposibil pentru un copil după Mantu și în timpul implementării acestuia.

  Cum se obține un rezultat fiabil?

  Locul de intrare al tuberculinei, a cărui doză este egală cu 0,1 ml, se caracterizează prin apariția papulelor. Sigiliul rezultat este comparabil în mărime cu un buton. După 3 zile, se măsoară papule de control. Pentru a face acest lucru, folosiți o riglă cu graduări precise. Pe baza indicatorului, se face un verdict al unui rezultat pozitiv sau negativ.

  În absența acestor leucocite, se observă o reacție alergică ușoară (locul de injectare reddens). În timpul Mantoux, trebuie să țineți cont de toate caracteristicile condiției copilului. O atenție deosebită ar trebui acordată factorilor sub care eșantionul ar trebui amânat.

  Astfel, procedura nu este recomandată pentru:

  • boli infecțioase acute;
  • leziuni cronice ale corpului (în special în perioada acută);
  • reacții alergice;
  • astm bronșic, reumatism și alte boli somatice;
  • boli de piele;
  • carantină în instituțiile de îngrijire a copilului;
  • epilepsie;
  • în timpul transfuziei sângelui sau al tratamentului cu medicamente din acesta.

  "Butonul" se face după o anumită perioadă de timp după dispariția factorului nefavorabil. Unele vaccinări nu pot fi efectuate cu testul Mantoux. Astfel, vaccinul "rujeola - parotita" amână data testului timp de șase săptămâni și vaccinarea împotriva tetanosului, difteriei și gripei - timp de o lună.

  Cu o zi înainte de injectare, este mai bine să nu se dea copiilor produse care conțin aditivi artificiali și coloranți, fructe alergene și legume. Dieta copilului nu trebuie să sufere modificări semnificative după Mantoux. Este necesar să se excludă temporar alimentele care pot provoca alergii.

  Înainte și după testul Mantoux, trebuie să vă amintiți că nu puteți mânca un copil. Aceasta este:

  • căpșuni, zmeură, coacăze, afine și alte fructe de pădure care pot provoca alergii;
  • citrice;
  • ciocolată;
  • ouă;
  • sucuri întregi;
  • carne și ciuperci grase;
  • chips-uri;
  • băuturi carbogazoase;
  • condimente.

  Ele nu sunt deosebit de dificile și sunt incluse în lista a ceea ce nu ar trebui făcut după Mantoux.

  Reguli de conduită după testul Mantoux

  După testul Mantoux, stilul de viață al copilului nu se schimbă semnificativ. Cu toate acestea, există anumite reguli, respectând care, puteți îmbunătăți corectitudinea rezultatelor cercetării.

  Înainte de procedură, asistenta îi sfătuiește și îi spune părinților ce nu ar trebui să facă copilul după Mantoux. Să încercăm să răspundem la cele mai frecvente întrebări ale părinților:

  • Este posibil să se ude locul de injectare? Experții nu pot ajunge la o singură concluzie dacă este posibilă udarea locului de injectare. Unii dintre ei cred că această regulă a venit din secolul trecut, când tuberculoza a fost diagnosticată folosind testul Pirke. O concentrație inofensivă de tuberculină și o picătură de control a reactivului au fost aplicate pe piele. Mai mult, acest loc a fost zgâriat cu un instrument special. După două zile, rezultatul a fost verificat, pentru că experții au măsurat papula care a apărut. În consecință, era strict interzisă udarea zonei afectate cu reactivul, pentru a nu spăla substanța și a nu zgâria infecția. Tradiția de a nu umezi situl de probă a fost păstrată pentru câteva zile până în prezent. Alți experți au sugerat că baia și dușul nu vor afecta rezultatul studiului. În plus, copiii trebuie să efectueze igiena zilnică. Însă tuberculina din Mantoux este injectată la o asemenea adâncime încât apa nu poate afecta medicamentul injectat, iar riscul de infectare a locului eșantionului este minim. În plus, sângele coagulat într-un timp scurt înfundă rana și servește ca o barieră pentru efectele adverse. Cu toate acestea, mulți medici insistă asupra faptului că locul de injectare este mai bine să nu se ude, pentru a nu periclita fiabilitatea eșantionului. Dacă, totuși, apa intră în locul injecției, este necesar să o înmuiați cu un prosop sau cu altă substanță absorbantă și să spuneți incidentul specialistului care va măsura papula.
  • Ce se întâmplă dacă zgâriați și frecați Mantoux? Dacă este permisă umiderea locului de injectare, este imposibil să se expună la orice impact fizic. Combinația Mantoux cu mâinile, prosopul, prosopul sau alte obiecte este interzisă, deoarece o infecție poate pătrunde în rană, ceea ce va determina un rezultat fals pozitiv și o inflamație. Nu aruncați rana nu ar trebui să fie. Pentru a preveni deteriorarea plăgii, nu este recomandat să purtați îmbrăcăminte grosieră, strânsă și sintetică. Copiii poartă bluze de bumbac, care au mâneci lungi și libere. Copiii mai în vârstă trebuie să poarte tricou sau tricou.
  • Este posibil să procesăm eșantionul prin orice mijloace? Pielea la locul injectării nu trebuie tratată înainte de a verifica papulele. Fiecare corp pentru copii este individual, iar dezinfectantii pot duce la o reactie alergica, care va duce la un rezultat incorect al testului.
  • Este posibil ca sigiliul sau bandajul să fie etanșat în locul lui Mantoux? Când blochează accesul oxigenului sub plasture sau sub materialul de îmbrăcare, există o acumulare de grăsime, transpirație și umiditate, care contribuie la reproducerea microorganismelor și la apariția procesului inflamator. Aceasta provoacă o reacție hiperegică la eșantion.
  • Este posibil să mergi cu copilul după injecție? Este permisă mersul cu copilul, dar:
   • Nu poți încheia copilul. Dacă bebelușul se simte fierbinte, el va transpira, iar testul Mantoux se poate uda;
   • trebuie avut grijă ca în timpul jocului ploaia și zăpada să nu se lovească de locul injectării și locul de injectare să nu fie deteriorat;
   • hipotermia este, de asemenea, nedorită, deoarece corpul unui copil slăbit prin introducerea unui vaccin este mai susceptibil la răceli.
  • Pot juca sport? Dacă apare o întrebare dacă este posibil să joci sport după un test Mantoux, răspunsul este pozitiv. Cu toate acestea, un copil implicat în sport ar trebui să rețină faptul că în procesul de antrenament, nu trebuie să exercite un impact fizic asupra locului de injectare, transpirația nu ar trebui să cadă pe ea, nu ar trebui să fie frecat.

  Trebuie reținut faptul că copilul poate fi confundat cu cosuri și poate încerca să stoarcă testul Mantoux, care nu ar trebui să fie permis în niciun caz. Faptul că eșantionul va fi răsfățat nu este cel mai rău.

  Se poate produce o distribuție neregulată a reactivului pe piele, determinând inflamație, iritație și supurație.

  Respectarea acestor reguli simple va asigura acuratețea testului Mantoux și va salva copilul de consecințele negative.

  Ce nu puteți mânca când Mantou - Lista de produse interzise după vaccinarea cu Mantoux, sfatul unui medic TBC

  Testul Mantoux este un test prin care se determină imunitatea unui copil la tuberculoză. Aceasta se face prin injectarea substanței tuberculină sub pielea elevului.

  Dacă papule (butonul care apare după injectarea substanței) este prea mare, aceasta indică o reacție pozitivă (prezența tuberculozei). Cu toate acestea, uneori o creștere a numărului de papule poate fi cauzată de o reacție alergică sau de o dietă nesănătoasă, și nu de o boală.

  Medicii recomandă limitarea consumului de alimente neobișnuite, pentru a se asigura că alergenii nu intră în dietă. Apoi medicul va putea să facă diagnosticul corect. Recomandări mai detaliate pot fi găsite mai jos.

  De ce excludeți anumite alimente

  Există o opinie general acceptată conform căreia dieta nu afectează mărimea "butonului" pentru un copil cu Mantoux. Poate crește în prezența imunității pe bagheta lui Koch (agentul cauzator de tuberculoză) și numai. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită.

  De fapt, o creștere a inflamației apare datorită prezenței unei alergii la produs sau la substanța auxiliară a reacției - fenol.

  Dieta pe durata reacției (3-4 zile) este limitată cu următoarele obiective:

  • reduce riscul alergiilor, care se manifestă sub formă de febră, pierderea apetitului, slăbiciune și amețeli;
  • pentru a face rezultatul reacției cât mai exact posibil, astfel încât Mantu să nu mai trebuiască să fie redesenat.

  Dacă un copil ia un număr mare de produse iritante înainte de vaccinare (ciocolată, citrice, unele tipuri de legume, fast food), organismul devine mai predispus la reacții alergice.

  Dacă copilul, contrar recomandărilor, va folosi produse care îi provoacă alergii, aceasta poate duce la o creștere serioasă a papulelor, zgârierea și necesitatea repetării procedurii.

  Alimente care ar trebui să fie excluse din dietă

  În alimentația copilului nu ar trebui să fie alimente care pot provoca alergii. Chiar dacă un elev sau preșcolar nu a avut anterior o reacție negativă la fenol, acesta poate apărea temporar în timp ce iau alergeni.

  Prin urmare, medicii recomandă înlăturarea temporară a citricelor, dulciurilor specifice (ciocolată, unt de nuci), produse lactate, pește și alte fructe de mare din meniu.

  Acesta din urmă poate duce la zgâriere, ceea ce este extrem de nedorit în reacția Mantoux. Reacția la citrice și dulce, în care sunt erupții cutanate și mâncărime, numite "diateză".

  Aproape fiecare copil a suferit din cauza sărbătorilor de Anul Nou. Chiar dacă vaccinarea Mantoux se face în timpul unuia dintre festivități, ciocolata, bomboanele, dulciurile cu mult zahăr ar trebui să fie excluse. Este suficient să suferiți câteva zile, după care puteți mânca din nou dulce.

  Alergia la lapte este mai puțin frecventă. Dacă un bebeluș are intoleranță la lapte de vaca (de capră, oaie, etc.), acest lucru este cunoscut chiar înainte de Mantus.

  Dieta copilului pentru timpul de reacție în acest caz nu se schimbă: el nu poate lapte, ca în timpul obișnuit și cu creșterea papulelor. Inghetata, branza de vaci, iaurtul, tot ce contine lapte este exclus din dieta.

  Nucile, ca o cantitate mare de citrice și ciocolată, pot provoca alergii chiar și unei persoane care nu-i place și, prin urmare, sunt incluse pe lista celor interzise.

  Nu dați mai mult de 20 de grame de arahide și alte fructe cu coajă lemnoasă pe zi. De la nuci cumpărate ar trebui să fie, de asemenea, abandonate, deoarece acestea sunt foarte sărate, conțin carcinogeni și foarte ridicat în calorii.

  Chiar și pepenele verzi și strugurii care conțin minimum de iritante pot provoca alergii. La momentul testului, este mai bine să mănânci ceva familiar, cum ar fi un măr. Dar bananele nu ar trebui să fie consumate.

  Recomandări pentru fast-food la eșantion

  Specialiștii din lista de alimente interzise includ produse alimentare fast-food - fast food, alimente convenționale, unele tipuri de alimente grase și sărate.

  Faptul este că într-un fast-food gătit o mulțime de grăsimi, sare și carbohidrați. Combinația dintre aceste substanțe încalcă fundalul hormonal al organismului, ceea ce poate duce la perturbări.

  Una dintre opțiunile de eșec este o reacție alergică. Nu puteți mânca fast-food, de asemenea, deoarece duce la erupții pe suprafața epidermei. Dacă erupția cutanată provoacă locul în care este localizată papulul, verificarea va trebui făcută din nou.

  Cu alimente constante în locurile publice pot apărea otrăviri. Când apare intoxicație. Zgurii și toxinele vor determina cu siguranță o încălcare a ordinii în care se efectuează reacția Mantoux.

  Alte recomandări pentru timpul de reacție

  Corpul copilului este foarte sensibil la produse noi. Atunci când mâncați pentru prima dată orice element, acesta poate reacționa negativ, ca și în cazul alergiilor.

  Prin urmare, în momentul creșterii "butoanelor" din meniul copilului nu puteți include alimente pe care nu le-a încercat înainte. La domiciliu, restricționarea dietei este ușor de oferit, dar dacă copilul merge la școală sau la grădiniță, este mai dificil.

  Pentru a împiedica intrarea unui produs nou în corp, ar trebui:

  1. vizite limitate la locurile de hrană;
  2. să aloce o cutie de prânz pentru prânz sau mic dejun la școală;
  3. Țineți bebelușul în timpul de reacție acasă.

  Cea mai bună opțiune este o cutie de prânz cu mâncare familiară, dacă vaccinul a fost administrat în timpul orelor de școală sau un prânz de casă standard în timpul sărbătorilor.

  Există legume și fructe nespălate. Pe coaja de legume și fructe depozite conțin pesticide - agenți patogeni alergici. Pe produsul nedormit pot fi, de asemenea, substanțe toxice, agenți patogeni ai infecțiilor intestinale și chiar bagheta lui Koch.

  Această bacterie este depozitată mult timp în pământ și poate fi legată de legume. Spălați bine înainte de utilizare. În acest loc, Mantoux nu uda. Părinții ar trebui să urmeze acest lucru: fie să spele vasele, legumele în sine, fie să poarte un bandaj de protecție non-presare pe mâna bebelușului.

  Pentru prima dată, Mantoux trebuie să fie făcut copiilor la vârsta de unu. În această perioadă, laptele matern sau o formulă artificială poate fi un alergen. Este necesar să transferați copilul la un singur lucru.

  Numai deja familiar. Pentru a testa cât mai exact posibil, ar trebui să știți despre toate alergiile.

  Când efectuați reacția Mantoux, este necesar să respectați cu strictețe toate recomandările, astfel încât papulele să nu crească și copilul să nu fie trimis în mod inutil pentru examinare suplimentară.

  O vizită la un centru de sănătate pentru un copil este întotdeauna stresantă. Prin urmare, este mai bine pentru o perioadă scurtă de timp să o limitați la un anumit produs alimentar pentru a evita examinările.

  Ceea ce nu puteți mânca când manta și ce puteți: alimente interzise, ​​ciocolată, dulce

  Fiecare școală știe ce este Mantus - în fiecare an apare o asistentă medicală în sala de clasă și fiecare face o injecție nedureroasă. Ambii părinți și copiii lor se raportează de obicei foarte calm la o astfel de procedură - vaccinarea regulată, cel mai important fiind să nu udați cu apă. Dar, de fapt, o mică parte din părinți au informații fiabile despre Mantoux sau despre testul de tuberculină.

  Multe mituri au fost formate în jurul acestei proceduri, iar unele dintre ele au intrat atât de strâns în mintea oamenilor încât este aproape imposibil să se dovedească contrariul. Din cauza lipsei și a lipsei de fiabilitate a informațiilor, unii părinți nu își dau permisiunea pentru procedură, ceea ce pune în pericol sănătatea copilului.

  Care este testul de tuberculină și este necesar să urmați o dietă specială după injectare?

  Ce este Mantoux și de ce are nevoie un copil?

  Testul Mantoux

  Primul și cel mai comun mit despre procedură este "manta este vaccinarea". De fapt, acest lucru nu este altceva decât un test de diagnostic care vă permite să detectați infecția organismului cu tuberculoză, chiar și la primele etape. Se face anual, începând cu vârsta de 12 luni. Programul general al procedurii este următorul:

  • primul test de tuberculină în viață se face, de obicei, anual;
  • în viitor, testul se efectuează o dată pe an;
  • dacă de fiecare dată rezultatul este tot mai mare sau dacă copilul este în contact cu un pacient cu tuberculoză, testul poate fi efectuat neplanificat.

  Specificitatea nutriției în timpul Mantoux

  Mulți părinți știu că atunci când se face un test de tuberculină unui copil, nimic dulce nu poate fi consumat înainte de înregistrarea rezultatelor sale, altfel rezultatul va fi distorsionat. Dar este într-adevăr?

  De fapt, caracteristicile nutriționale ale copilului nu pot influența dimensiunea așa-numitului "buton" după injectare. Nu există nici o dovadă a acestui mit, astfel încât nu are rost să urmăriți o dietă specială și să vă protejați copilul de dulciuri.

  De ce a apărut o astfel de iluzie? Probabil faptul că mulți copii sunt alergici la ciocolată, miere și alte alimente dulci, iar alergenii pot provoca o creștere a educației. În acest caz, este foarte important să se urmărească alimentația copilului pentru a evita rezultatele fals pozitive pentru prezența agentului cauzator de tuberculoză.

  Există, de asemenea, un aviz conform căruia eșantionul poate crește datorită acelor produse care au fost consumate de către copil cu o zi înainte de exercitare. De asemenea, aceste informații nu sunt adevărate.

  Concluzia este că - pentru copiii care nu au alergie la produse, la o dietă specială, nu este necesară o restricție în utilizarea dulciurilor. Dacă există o intoleranță individuală la un anumit produs, este necesar să excludeți probabilitatea ca un alergen să intre în organism.

  Eșantionarea mai des decât o dată pe an nu este recomandată, în caz contrar se poate produce un efect de întărire - o creștere falsă a "butonului". Testul este adesea plasat numai dacă există motive serioase de a pune la îndoială fiabilitatea rezultatului obținut. Până în prezent, există alte teste pentru tuberculoză, totuși eficiența lor este controversată.

  Video: test Mantoux. Scoala de Dr. Komarovsky

  Cât de mult nu se poate scufunda manta - recomandările medicilor

  Asigurarea copiilor împotriva bolilor este sarcina principală a fiecărui părinte. Iar răspunsul la întrebarea cât de mult este imposibil să se scurgă manta ar trebui să fie cunoscut atât copilului, cât și adultului.

  La urma urmei, este "butonul" (al doilea, numele "național" al acestei vaccinări) pe care fiecare copil o primește o dată pe an. Învățăm cum să ne comportăm corect în identificarea reacției organismului.

  Mantu - ce este?

  Pentru a înțelege motivele recomandărilor medicilor de a nu uda suprafața pielii după această vaccinare, trebuie să știți că Mantoux nu este de fapt un vaccin complet. Până la urmă, vaccinarea este introducerea în organism a celulelor slăbite ale agentului patogen care ajută organismul să dezvolte imunitatea la boală.

  Și Mantu, numit așa după faimosul medic din Franța, Charles Mantu, este un test de tuberculină. Cu ajutorul acestuia, un specialist ajunge să identifice absența sau prezența unei reacții alergice a organismului la tuberculină.

  După vaccinarea completă (de exemplu, la introducerea vaccinurilor împotriva tetanosului, tusei convulsive, a variolei varicelei la adulți), într-adevăr nu puteți umezi pielea la locul vaccinării, deoarece infecția poate fi transportată cu apă, ceea ce va provoca inflamația și agravarea transferului cu introducerea agentului patogen boală.

  Cât de mult nu poate uda Mantoux - recomandările medicilor

  Introducerea unei substanțe provocând organismul pentru reacția sa la un bacil tuberculos, ca orice alt vaccin, provoacă destulă stres în organism. Prin urmare, expunerea suplimentară externă la apă poate fi, de asemenea, considerată o sarcină asupra sistemului imunitar, ceea ce face organismul ca un întreg mai slăbit.

  Cu toate acestea, chiar și cu o reacție pozitivă a organismului la introducerea tuberculinei, este imposibil să se evalueze amploarea bolii, precum și localizarea ei.

  Deoarece manta nu este un vaccin real, regulile pentru manipularea locului de injectare tuberculină sunt oarecum diferite de regulile de îngrijire a locului de administrare pentru alte vaccinări.

  Lipsa completă a impactului apei asupra traseului acestei vaccinări nu este necesară, dar este de dorit - acest lucru este indicat de lucrătorii medicali.

  Sfaturi medicale după efectuarea Mantoux

  Aceste recomandări includ:

  • nu frecați locul de vaccinare cu un prosop, nu aveți un impact fizic brut;
  • nu sigilați "butonul" cu un tencuială, încercând să evitați absența completă a contactului site-ului de vaccinare cu mediul;
  • Nu inundați site-ul cu vaccinul cu vopsea verde sau iod, deoarece astfel de manipulări pot distorsiona întreaga imagine a reacției organismului la introducerea tuberculinei.
  • Tratamentul cu peroxizi nu este, de asemenea, recomandat, atunci când interacționează cu medicamente active, locul vaccinării poate deveni inflamat, iar rezultatul studiului poate fi incorect.

  Și răspunzând la întrebarea cât de mult nu puteți uda Mantoux, trebuie să știți că nu trebuie să vizitați băile după vaccinare.

  După o anumită perioadă de expunere, medicul măsoară următoarea urmă de introducere a tuberculinei. Dimensiunea papulei arată răspunsul organismului la substanță.

  Dacă apa este încă lovită într-o cantitate mică la locul injectării tuberculinei, nu vă panicați.

  Mantu, care nu se poate face după vaccinare

  Acasă »După vaccinare» Mantus pe care nu îl puteți face după vaccinare

  Ce este nedorit să faci și ce nu poate fi mâncat când este manta - aceste întrebări apar de la părinții acelor copii care au fost supuși unui test de tuberculină.

  La urma urmei, vreau ca vaccinul să treacă pentru copil fără efecte secundare, iar dieta sau acțiunea greșită nu afectează rezultatele.

  De aceea este foarte important ca părinții să înțeleagă ce se poate mânca înainte de manta și dacă există restricții după introducerea tuberculinei.

  Conceptul testului manta

  Vaccinarea cu Mantoux nu este cu adevărat un vaccin, ci un test pentru tuberculoză. Ea este făcută unui copil în fiecare an, iar unii copii petrec de două ori pe an pentru a determina rezistența organismului la tuberculoză.

  Eșantionul ajută la evaluarea imediată a imunității copilului la o boală gravă.

  Și, după cum știți, diagnosticarea precoce și tratamentul în timp util al tuberculozei contribuie la recuperarea completă.

  Evaluați rezultatele reacției Mantoux. Aceasta este așa-numita papule sau "buton", care este un sigiliu mic la locul injectării. Este dimensiunea sigiliului și oferă pediatrilor informații despre capacitatea organismului de a rezista infecției.

  Cu toate acestea, uneori copiii au reacții false pozitive. În acest caz, părinților li se oferă să facă o examinare suplimentară și să fie siguri că vor lua o consultare cu un ftiholog.

  Dar, în majoritatea cazurilor, astfel de reacții fals pozitive sunt o alarmă falsă, copiii sunt sănătoși și complet lipsiți de tuberculoză.

  În pediatrie astăzi, testul manta este folosit peste tot. În zilele noastre, există unii analogi ai acestui vaccin, dar tocmai din cauza introducerii tuberculinei, milioane de copii din țară se supun examinării în timp util pentru a distruge corpul cu bagheta lui Koch.

  Caracteristicile nutriției în timpul testului manta

  După testul manta, fiecare părinte așteaptă rezultatele testului de reacție. Prin urmare, încercarea de a se asigura că copiii respectă toate recomandările medicului cu privire la locul de introducere a tuberculinei. Prin urmare, sute de întrebări care nu pot fi efectuate după manti și este posibil să mănânce toate produsele sau există vreo excepție?

  Se crede că după vaccinare este mai bine să nu folosiți dulciuri. Dar, de fapt, deserturile și ciocolata nu au nimic de a face cu eșantionul, este puțin probabil să influențeze rezultatele în timpul testului. Prin urmare, dacă copiii doresc cu adevărat un tort dulce, să aibă această plăcere.

  O altă concepție greșită este restricționarea fructelor în dietă după un test manta.

  De ce fructele sunt pe lista interzisă nu este complet clară, deși această opinie poate fi susținută că unele produse cauzează reacții alergice. În acest caz, este mai bine să excludeți produsele pentru o perioadă de timp, pentru a nu provoca o alergie, din cauza căreia medicul pediatru va fi cu greu în măsură să evalueze în mod adecvat rezultatul.

  Lista produselor care sunt cel mai bine eliminate din meniu pentru o anumită perioadă este după cum urmează:

  • struguri;
  • pepene verde;
  • orice tip de citrice;
  • nuci;
  • ciocolată și produse din ciocolată, în special în cantități mari;
  • produse lactate și lapte, dacă sunteți alergic la acestea;
  • pește și fructe de mare.

  Lista poate varia în funcție de alergiile specifice la copil. La urma urmei, fiecare persoană alergică are propria sa listă de alimente interzise pe care nu le poate permite să mănânce, pentru a nu obține o reacție negativă din organism.

  Recomandări rămase după manta

  Pe lângă principiile de nutriție, medicii pediatrici oferă și alte recomandări atunci când efectuează un test manta.

  De obicei, în caz de manta, aproape fiecare copil știe ce să nu facă:

  1. Este interzisă udarea locului de injectare. Dar dacă o cantitate nesemnificativă de apă intră în eșantion, nu se va întâmpla nimic groaznic.
  2. Nu puteți zgâria locul introducerii tuberculinei. Adesea, reacția în primele zile este foarte mâncantă, dar pentru ca copilul să nu zgâriască injecția, este posibil să îi dați un antihistaminic pentru a elimina disconfortul.

  În orice caz, nu este necesară suprasolicitarea copiilor după testare. Ritmul vieții, dieta ar trebui să rămână aceeași.

  Puteți lista o mulțime de restricții, intimidând și copilul și părinții săi. Dar toți nu ajung la nimic. Recomandările cele mai rezonabile ar fi să vizitezi mai mult aerul în aer liber, să mănânci corect și pe deplin, umplând dieta cu legume și fructe.

  Copiii tolerează cu ușurință testul de tuberculină. Deja o oră mai târziu, ei uită de vaccinare, devenind din nou copii lipsiți de griji care se bucură de viață și se bucură de socializare unul cu celălalt.

  De ce să se concentreze asupra testului manta, care nu dă întotdeauna rezultatul corect? Copiii care conduc un stil de viață activ, sunt adesea în aer proaspăt, sunt în mișcare constantă - aceștia sunt copii sănătoși, ale căror corpuri se pot descurca cu ușurință chiar și cu bacterii tuberculoase.

  Ce nu se poate mânca când copilul Mantus? Lista produselor interzise

  Părinții sunt deseori preocupați de problema ce nu poate fi consumată în timpul copilului lui Mantus și de ceea ce nu se poate face în timpul acestor vaccinări.

  Pentru claritate completă, este necesar să se înțeleagă ce se întâmplă în corpul copilului, nu numai atunci când vaccinarea se face, ci și după ea. Care este scopul acestor vaccinări?

  Aproape toți am făcut-o Mantoux în copilărie. Probabil vă aduceți aminte cum a avertizat asistenta: "Să nu udați în nici un caz locul vaccinării!".

  Mulți oameni se întrebau încă de ce unii oameni nu au făcut nimic, în timp ce alții au avut o reacție vizibilă pe pielea lor. Asta e mai bine pentru sănătate, nu ni sa spus. Dar, devenind părinți, avem multe întrebări și preocupări în legătură cu acest lucru.

  Includerea în ceea ce privește nutriția adecvată în timpul vaccinării. Deci, ce este imposibil și ce poate fi dat unui copil după Mantoux pentru a avea rezultate bune?

  Pentru ce este testul Mantoux?

  Un test Mantoux este efectuat pentru copii începând cu primul an până la vârsta de șaptesprezece ani. Vaccinarea se efectuează în fiecare an.

  Este adevărat că există câteva nuanțe, probele sunt luate de la copii bolnavi, înainte de vaccinarea difteriei, rujeolei, în timpul carantinei. Vaccinarea este efectuată de lucrătorii medicali, iar acasă nu se face.

  Mantu este o vaccinare. Aceasta este o metodă pentru determinarea bolii. Vaccinarea se face în două moduri: prin injectarea tuberculinei pe sau sub pielea afectată. Rezultatele probelor nu depind de metoda aleasă.

  Odată ce medicamentul a fost injectat, începe procesul de inflamare sub piele. Dacă copilul era cu oameni cu tuberculoză, inflamația începe să se manifeste mai intens, spre deosebire de cei care nu erau aproape de bolnavi.

  Dacă apare inflamarea, reacția este considerată pozitivă. Dar acest lucru nu înseamnă că copilul are tuberculoză. Pentru determinarea bolii i se alocă studii suplimentare.

  Papula (locul injectării) pentru inflamație se măsoară cu o riglă. Rezultatul arată o evaluare a imunității la bastoane Koch (micobacterii). Cu alte cuvinte, testul Mantoux este un tip de alergie. Prin urmare, mai mulți factori influențează reacția: alergie, nutriție, boli infecțioase.

  Cum sa mananci?

  În primul rând, în timpul Mantoux, nutriția copilului trebuie să fie echilibrată. Meniul corect este în instituțiile pentru copii: tabere, grădinițe, școli.

  În special în această perioadă, este important să aveți grijă de nutriție, dacă copilul dumneavoastră este predispus la alergii.

  Recepția fructelor și dulciurilor este limitată. Este mai bine pentru această perioadă să abandoneze complet bananele și fructele citrice, precum și alte fructe. În unele cazuri, chiar și o anumită varietate de mere poate fi dăunătoare sănătății.

  Lista produselor interzise

  Lista include alimente care pot declanșa o reacție alergică la Mantus.

  1. Fructe.
  2. Med.
  3. Căpșuni.
  4. Nuci.
  5. Ciocolata.
  6. Ouăle în orice formă.
  7. Pește.
  8. Produse lactate.

  Dacă observați o reacție ciudată la vaccin, consultați-vă medicul. Să nu vă faceți griji.

  Amintiți-vă, fiecare copil are o reacție individuală față de tuberculină. În acest caz, foarte rar rezultate pozitive.

  După Mantoux, introduceți alimente noi în câteva zile, nu luați copilul cu dvs. în călătorii și nu vizitați locuri aglomerate. Acest lucru va împiedica posibilele reacții adverse.

  (3

  Dupa Mantoux - este posibil sa mergi, sa joci sporturi, cand sa speli, copilul se imbolnaveste

  După Mantoux, pentru a evalua răspunsul la tuberculoză, trebuie să așteptați câteva zile pentru a obține un rezultat fiabil de cercetare. Copiii trebuie să urmeze o serie de recomandări.

  Limitările se referă la faptul că locul de injectare este sensibil la efectele diferitelor stimuli, prin urmare, dacă vă greșiți după injecția de tuberculină, puteți obține un rezultat fals pozitiv al studiului.

  Ce nu trebuie făcut după reacție?

  Reacția Mantoux se desfășoară foarte des - o dată pe an, astfel încât asigurați-vă că știți ce reguli de comportament trebuie respectate după ce este efectuată și înainte de a verifica rezultatul. Verificați Mantoux 72 - 76 de ore după setare..

  Mulți părinți nu știu când și în ce zi puteți să vă scăldați copilul după diagnosticarea tuberculinei. Printre acestea se numără un mit foarte comun că, după reacția Mantoux, copiii nu pot fi scăldați. De fapt, este posibilă udarea locului de vaccinare. Tuberculina este injectată în straturile mai profunde ale pielii, în care apa nu poate penetra în timpul procedurilor de apă.

  Este posibil să mergeți la piscină, la baie după Mantoux?

  Este posibil să se spele copilul, după DTP, dar este necesar să urmați o serie de recomandări:

  1. Este imposibil ca mâna să fie spălată cu un prosop, deoarece aceasta poate cauza o creștere a roșiei în zona de injectare;
  2. Nu folosiți cosmetice noi în timp ce faceți baie, pentru a nu provoca alergii;
  3. Nu este nevoie să frecați zona de introducere a tuberculinei cu un prosop după procedurile de apă.

  Puteți înota acasă, dar nu este de dorit să conduceți copiii la piscină sau la baie în primele zile după studiu. Apa din ele este supusă unui tratament chimic, ca răspuns la care copiii sunt adesea alergici când se duc la piscină. Din același motiv, nu ar trebui să înoțiți în mare sau în fluviu. Întrebarea cât de multe zile este imposibilă poate fi răspunsă fără echivoc - înainte de evaluarea rezultatelor cercetării.

  Pot juca sport după Mantoux?

  Este necesar să se limiteze activitatea fizică, deoarece, odată cu transpirația crescută, este posibil un răspuns crescut la contaminarea locului de injectare. Se recomandă exercitarea mai puțin în primele două zile după studiu. De exemplu, dacă un băiat a mers la box și o fată a făcut gimnastică, atunci este mai bine să săriți un antrenament, pentru a nu afecta rezultatul studiului.

  Este necesar să se explice copilului că locul de injectare nu trebuie pieptat, indiferent cât de puternic este senzația de mâncărime. Părinții ar trebui să monitorizeze comportamentul copiilor, deoarece copiii încearcă întotdeauna să facă ceea ce nu li se permite să facă. Trebuie să acordați atenție cât timp traseul merge de la Mantus și, dacă este necesar, informați-l pe medicul dumneavoastră.

  Este posibil să atingeți locul de injectare?

  Există, de asemenea, o serie de alte reguli despre ce să nu faceți după administrarea Mantoux la locul de injectare:

  1. Este interzisă aplicarea cremei pentru copii pe piele;
  2. Este imposibil să se fărâmeze locul injectării cu vopsea verde, iod sau peroxid de hidrogen;
  3. Este interzisă lipirea papulei cu tencuială sau bandaj;
  4. Nu puteți impune acest domeniu încălzirea unguentului.

  Ce nu se poate mânca?

  În perioada de după Mantoux, urmăriți hrănirea copilului. Nu-i poți da acele produse pe care nu le-a încercat niciodată. Excludeți alimentele din dietă, care pot dezvolta o reacție alergică:

  1. ciocolată;
  2. citrice;
  3. nuci;
  4. Unele tipuri de mere;
  5. Căpșuni.

  Multe mame se îngrijesc dacă poți merge după Mantoux. În acest sens, există o singură limitare - este imposibil să dați copilului să pământească locul de injectare. Adică, copiii nu ar trebui să se joace în nisip sau să se sapă în pământ. În alte cazuri, puteți merge cu copilul pe stradă, nu este interzis.

  Cel mai important lucru pe care părinții trebuie să-l amintească este că alte vaccinări după Mantoux, cum ar fi DPT, pot fi date nu mai devreme de 2 luni.

  Când se detectează o reacție patologică în timpul testului Mantoux, părinții nu trebuie să facă nimic singur. Copilul este trimis pentru examinare pentru a evalua dacă apariția reacțiilor cutanate este un semn al tuberculozei. Poate că aspectul lor este asociat cu reacțiile individuale ale corpului.

  Efecte secundare după reacție

  După o reacție Mantoux, după o zi sau două, copilul poate dezvolta o serie de simptome adverse:

  1. Temperatura ridicată;
  2. Apetitul deranjat;
  3. Dureri de cap;
  4. Slăbiciune generală, apatie;
  5. Apariția manifestărilor cutanate (ușoară roșeață).

  Apariția acestor simptome este, de obicei, asociată cu reacția corpului copilului la introducerea unui alergen agresiv - tuberculină. Ca răspuns, sistemul imunitar este activat, ceea ce duce la astfel de consecințe. Dacă copilul este sănătos, acesta este de obicei blând și dispare rapid înainte de a evalua rezultatul studiului.

  Pe piele după administrarea medicamentului, ca și în cazul DTP, o marcă de obicei rămâne din injecție. Desigur, nu poate rămâne nici o urmă, dar în majoritatea cazurilor locul de injectare este încă vizibil.

  În cazul în care acul a fost introdus incorect sau pielea copilului este foarte sensibilă, se poate forma un hematom mai târziu - o mică vânătăție după Mantoux la copil.

  Apariția unui hematom se datorează faptului că țesutul este rănit de acul unei seringi.

  Blocurile la locul injectării nu sunt un simptom patologic. Cu toate acestea, uneori medicul îl poate lua pentru o reacție pozitivă, astfel încât atunci când apare o vânătaie în zona de injectare, este mai bine să repetați studiul.

  Reacția hiperbarică

  O atenție deosebită trebuie acordată reacției hipeergice la copii după Mantoux. Se caracterizează prin creșterea semnificativă a temperaturii corpului la copil și prin apariția manifestărilor cutanate. Acestea includ:

  1. Mâna este mâncărime în zona injectării;
  2. Formarea de papule după Mantoux de dimensiuni mari (mai mult de 1,5 centimetri);
  3. Apariția bulelor umplute cu vezicule lichide;
  4. Erupție cutanată la nivelul mâinii cu roșeață severă.

  Un astfel de test Mantoux îmbunătățit cu apariția unei erupții cutanate poate apărea atât în ​​prezența unui proces activ tuberculos în organism, cât și în cazul sensibilității crescute a imunității la componentele alergice.

  Dacă după Mantoux este detectată o reacție hiperegică la copii, este necesar să se efectueze o examinare completă. Dacă ați fost trimis pentru o consultare ftihiatrică, asigurați-vă că mergeți.

  Examinarea lui include o reacție a Mantoux sau a Diaskintest la tuberculoză, precum și radiografiile organelor toracice pentru a vizualiza procesul de tuberculoză în plămâni.

  Posibilele consecințe ale faptului că nu sunt diagnosticate în timp pentru tuberculoză sunt foarte periculoase, prin urmare este necesar să se efectueze o examinare la timp.

  Ai rău - după Mantu?

  Adesea părinții nu știu dacă copilul lor se poate îmbolnăvi după Mantoux. Dacă există alte simptome (tuse după Mantoux, nas vezicule sever, vărsături, diaree), nu le asociați cu studiul.

  Dacă copilul se îmbolnăvește după Mantoux, ar trebui să fie dus la un pediatru pentru examinare.

  Aceste simptome (apariția mușchiului, tusei) sunt, de obicei, semne ale unei boli care apare la întâmplare, care coincide în timp cu reacția.

  Diareea după Mantoux nu are nici o legătură cu analiza. Este posibil ca apariția diareei să fie un simptom al otrăvirii alimentare care duce la diaree.

  Apariția unui nas înfundat după Mantoux cu tuse este, de asemenea, cel mai adesea datorită faptului că copilul a fost capabil să se răcească. Faptul că copiii sunt bolnavi și au mușchi nu are nimic de-a face cu consecințele reacției.

  Deci răspunsul la întrebarea dacă este posibil să se îmbolnăvească de la injectare este negativ. După ea, nimeni nu este bolnav.

  Astfel, după reacția Mantus, este necesar să se respecte o serie de reguli de comportament care sunt necesare pentru a nu încălca fiabilitatea studiului.

  În primele câteva zile după procedură, bebelușul poate prezenta efecte secundare minore care sunt asociate cu răspunsul organismului la medicamentul administrat. Dacă acestea sunt severe, aceasta poate fi un semn că copilul are tuberculoză.

  În acest caz, este necesar ca pacientul să fie trimis la un medic de TBC. Aceasta va ajuta la confirmarea diagnosticului și la evitarea consecințelor grave.

  De ce este imposibil să udați manta

  Testul Mantoux sau, așa cum se mai numește, testul de tuberculină este o procedură de diagnostic pentru a stabili prezența imunității unui copil sau a unui adult la tuberculoză.

  Copiii care au fost vaccinați în spital cu un medicament pentru tuberculoză, eșantionul se face la 12 luni, 6 ani și 12 ani, dacă nu se specifică altfel. Dacă vaccinarea timpurie la copii nu a fost efectuată, atunci acestea sunt considerate a fi incluse în zona de risc și, prin urmare, fac testul Mantoux la fiecare 6 luni.

  Este important să rețineți că manta nu este un vaccin și, prin urmare, regulile de comportament după vaccinare nu se aplică acestui eșantion.

  După injectare și tuberculina (o substanță care este injectată în timpul testului Mantoux) este injectată sub piele, medicul sau asistenta avertizează întotdeauna că suprafața probei nu poate fi zgâriată și, cel mai important, umedă.

  Deoarece rezultatul este verificat numai în a treia zi, părinții copilului au o întrebare despre cum să procedați fără procedurile de igienă a apei necesare în această perioadă.

  Pentru a da un răspuns, ar trebui să înțelegeți această situație mai detaliat.

  De ce a fost interzisă apa

  Prima procedură de diagnostic pentru a determina tuberculoza a fost testul lui Pirke și sa făcut nu subcutanat, ci cutanat. Adică, tuberculina nu a fost injectată în organism, dar a fost aplicată pe plan extern. După ce medicamentul a fost aruncat pe piele, au fost făcute mai multe zgârieturi pe el prin soluția aplicată, în care substanța a căzut ca rezultat.

  Medicamentul introdus prin această metodă a dat un indicator al răspunsului organismului la un baton Koch, care este un provocator al tuberculozei. În timpul implementării unui astfel de diagnostic a apărut interdicția privind procedurile de apă.

  În cazul eșantionului Pirke, totul este simplu: nu este permis să se înmoaie pielea în locul ei cel puțin în primele 24 de ore, deoarece în caz contrar vor apărea următoarele:

  • înroșirea tuberculinei;
  • penetrarea bacteriilor patogene prin zgârieturi și dezvoltarea inflamației, care nu permite obținerea unor rezultate fiabile;
  • înmuiere a pielii, încălcând imaginea reacției organismului la tuberculină.

  Citeste mai mult Scabie - tratament home

  Testul Mantoux se efectuează subcutanat, iar apa nu poate perturba natura impactului tuberculinei sau, în cazul unui contact ocazional cu locul injectării, modifică imaginea reacției organismului. Având în vedere acest lucru, putem concluziona: afirmația că manta nu poate fi udată este depășită.

  Medicii dau un astfel de avertisment, deoarece se tem că în timpul spălării site-ul eșantionului poate fi deteriorat de detergent sau frecarea excesivă cu un burete.

  Dacă testul Mantoux este pur și simplu umezit cu apă, atunci nu se va întâmpla așa ceva și rezultatul nu se va schimba.

  Ce nu se poate face cu testul Mantoux la procedurile de apă

  După efectuarea testului Mantoux, trebuie să aveți grijă să nu lăsați apa în locul de injectare, ci la ceea ce îi poate afecta în procesul de îmbăiere. Deci, până la obținerea rezultatelor diagnosticului, nu trebuie să:

  • Luați o baie fierbinte: în cazul în care mâna va fi în apă fierbinte pentru o lungă perioadă de timp, loc de probă se va umfla, absorbind umiditate. Ca urmare, tuberculina va începe să fie distribuită incorect în țesuturi și, datorită presiunii mecanice exercitate asupra ei, va provoca cu ușurință o creștere a procesului inflamator. În plus, temperatura ridicată a apei care afectează locul injectării determină o accelerare a circulației sângelui. Din acest motiv, rata de răspuns a organismului poate să se maturizeze mult mai devreme decât timpul și până când acesta este verificat de către medic va începe deja să scadă și să scadă. Un efect termic similar, care încalcă indicatorul Mantoux, are loc și în baie.
  • Utilizați loofah: este strict interzis să frecați locul testului Mantoux și, prin urmare, această zonă de piele ar trebui să fie ratată atunci când vă sapa corpul. Este necesar să se retragă din acesta nu mai puțin de 10 cm deasupra și dedesubt. În cazul în care indentarea este mai mică, este posibil să provocați o accelerare semnificativă a circulației sângelui la locul injectării, ceea ce va avea aceleași consecințe negative ca expunerea la temperaturi ridicate.
  • Aplicați detergenți la locul testului Mantoux: obținerea de săpun și geluri pentru spălare la locul de injectare este interzisă, deoarece în acest caz substanțele chimice pot crește reacția alergică la tuberculină și distorsionează semnificativ rezultatele studiului. Roșeața și umflarea pot deveni mult mai multe și, ca urmare a acestui fapt, este absolut imposibil să se determine răspunsul real al corpului la eșantion.
  • Îndepărtarea locului de manțuș cu un duș cu presiune înaltă: ca urmare a acestei acțiuni, lovituri frecvente și destul de puternice de apă dăunează locului de injectare și perturba distribuția substanței sub piele, datorită căruia imaginea răspunsului organismului se modifică semnificativ.

  Mai mult Carbon activat în caz de otrăvire

  Din aceste motive, asociat nu atât cu apa care a căzut în zona testului Mantoux, cât și cu efectul mecanic asupra eșantionului, există o percepție că, până când rezultatul este verificat, procedurile de apă sunt interzise. Dacă se va face baie cu atenție și în conformitate cu regulile, nu se va întâmpla nimic rău și rezultatul testului nu va fi distorsionat.

  Ceea ce nu se poate face cu proba Mantoux

  O serie de acțiuni sunt cu adevărat interzise de manta, iar nerespectarea acestor restricții va face ca procedura să nu fie fiabilă și, prin urmare, inutilă. Deci, în perioada de maturare a reacției la manta este inacceptabilă:

  • Zgârierea locului de injectare: bacteriile patogene penetrează în organism, provocând un proces inflamator de intensitate variabilă, care distorsionează complet imaginea finală din probă.
  • Pentru a lipi manta cu un tencuială: dacă lipiți un suport de bandă la locul eșantionului, atunci nimic bun nu va veni din ea. Sub ea, sebumul și transpirația se vor acumula, ducând la o creștere accentuată a umidității, care va determina pielea să înceapă să curgă sub tencuială și, eventual, se va dezvolta inflamația, ceea ce va schimba complet imaginea răspunsului organismului la tuberculină.
  • Îndepărtarea unui loc de manta: deși nu există nici o dezbatere sub bandaj, se freacă cu ușurință pielea în care a fost străpunsă de un ac dintr-o seringă, ceea ce poate provoca daune mai grave prin care bacteriile penetrează în organism și provoacă inflamație sau chiar supurație. Rezultatul este un rezultat eșantionat incorect.
  • Ungeți locul de injectare cu un verde strălucitor: pielea colorată nu va permite verificarea rezultatului, deoarece sub verde nu veți putea vedea zona de înroșire.
  • Lubrifiați locul de injectare cu cremă sau loțiune: un astfel de efect asupra mantei duce la o creștere a reacției alergice a organismului la tuberculină, iar proba va arăta ca una pozitivă, chiar și cu un rezultat negativ real.
  • Apăsați pe locul de eșantionare: presiunea nu este permisă, ca în cazul acestei acțiuni imediat după introducerea compoziției, aceasta va fi stinsă și nu va da indicatorul corect. Dacă se aplică presiune atunci când rana de pe ac este prelungită, apare o distribuție incorectă a tuberculinei în țesuturi, ceea ce provoacă inflamații severe cu un proces purulente, în timpul căruia este imposibil să se determine rezultatul testului, prin urmare trebuie repetat.

  Citiți mai multe Antivirale

  Interzicerea introducerii apei în situl de testare Mantoux înainte de a obține rezultatele sale este astăzi foarte depășită și, prin urmare, nu este necesară aderarea acesteia. Singurele excepții sunt acele cazuri în care nu există nicio încredere că spălarea va fi efectuată în conformitate cu toate regulile.

  Testul Mantoux: ce nu trebuie făcut după injectare?

  Testul de tuberculină, altfel numit testul Mantoux, examinează răspunsul organismului la produsele metabolice ale tuberculozei mycobacterium. Acest test de diagnosticare asigură detectarea precoce a proceselor patologice care apar în organism. Conduita ei este o condiție prealabilă atunci când un copil intră în școală sau grădiniță.

  Procedura procedurii este simplă - medicamentul este injectat subcutanat prin injectare. După trei zile, se verifică prezența și dimensiunea așa-numitelor papule - grupuri de celule albe din sânge care atacă tuberculina conținută în soluție. Reacția Mantoux este denumită în mod eronat o inoculare, dar acest lucru nu este absolut cazul. Testul de tuberculină este un test de diagnostic care nu are efect de durată asupra corpului.

  Succesul testului și corectitudinea rezultatelor sale sunt direct legate de cât de bine se va menține. Procesul răspunsului imun al organismului trebuie să se desfășoare corect și independent. Există o serie de reguli și interdicții în efectuarea testului Mantoux, pe care îl vom discuta în articolul de astăzi.

  Cum se comportă înainte și în timpul procedurii?

  În ziua procedurii, se efectuează o examinare imediată și interogarea pacientului sau a părinților săi. Este important să se stabilească un istoric sigur pentru prezența bolilor cronice, a infecțiilor respiratorii recente, dacă copilul este în prezent bolnav sau dacă există alergii.

  Faptul este că un nas banal este un contraindicație pentru test, deoarece îi distorsionează rezultatele. La examinare, medicul va verifica temperatura corpului, care ar trebui să fie normală (36,6 grade Celsius), pentru a elimina înșelăciunea părinților.

  Da, adesea părinții încearcă să-și salveze timpul, pentru a nu rula după firele medicale și alte documente, ceea ce este extrem de dăunător pentru copilul lor.

  În acest stadiu, sarcina principală a părinților este să furnizeze date fiabile și complete despre starea copilului, despre comportamentul lui recent, despre bolile trecute și prezente.

  În momentul în care procedura ar trebui să fie calmă. Dacă reacția Mantoux este efectuată de către un copil, trebuie explicat că el nu trebuie să facă mișcări bruște, că "secera nu va fi puternică", să-l susțină în orice fel. Nu vă grăbiți să părăsiți clinica.

  Lăsați copilul să se calmeze. Poate o ușoară amețeli, slăbiciune, transpirație. Aceste simptome apar la orice injecție și nu se referă în mod specific la procedura efectuată.

  Dacă reacția copilului este inadecvată, puteți reveni imediat la cabinetul medicului.

  Ce nu se poate face după manta?

  Toate interdicțiile impuse după procedură vizează asigurarea fiabilității rezultatelor testelor. Pe scurt vom enumera principala și vom dezvălui esența lor:

  • este interzisă aburul locului de injectare;
  • frecați cu haine, bandaj, prosop;
  • bandă papule, adeziv cu bandă adezivă.

  Mantoux nu poate fi udat - o iluzie faimoasă răspândită prin mințile părinților. Se crede că este posibil să se protejeze rana de penetrarea bacteriilor patogene.

  Aici nu este nevoie să fiți un medic calificat pentru a înțelege că dacă soluția de injectare nu curge, atunci în interiorul, sub piele, apa din afară, de asemenea, nu va cădea. Dar ceea ce nu se poate face cu adevărat este prin aburul locului de injectare. Este interzis să faceți un duș fierbinte și o baie, mergeți la baie și la saună.

  Pielea cu aburi este vulnerabilă la leziuni mecanice, ceea ce este inacceptabil în cazul papulei din reacția Mantoux.

  În plus, pielea se "micșorează", inclusiv la locul injectării, ceea ce este inacceptabil, deoarece mărimea papulei poate crește semnificativ și reacția va fi considerată fals pozitivă, ceea ce nu va fi atât de evident pentru medicul curant, care va lua în considerare semnele de infecție tuberculoasă în el. la înregistrarea dvs. de tuberculoză. Nu trebuie să vă bazați pe rezultatele Diaskintest, care, desigur, vor fi atribuite unui rezultat pozitiv Mantoux. acesta poate fi negativ, dar veți fi în continuare înregistrat, mai ales dacă pacientul este copil. Inutil să spun că o astfel de greșeală mică vă va duce să petreceți câteva luni pentru a dovedi că nu sunteți bolnav.

  Din cele de mai sus urmează a doua regulă de comportament după procedură. În nici un caz nu se poate deteriora papula! Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în mediul casnic atunci când vă ștergeți mâinile cu un prosop sau purtați haine cu un manșon. Cum, atunci, să mergi la muncă sau la școală, pot doar să se bandajeze? Nu face asta deloc.

  Orice procedură medicală este asociată cu unele neplăceri. Acest lucru va trebui să accepte și să ieșiți din situație. Încercați să apropiați Mantu de vară, astfel încât să puteți merge în haine fără mâneci. Dacă acest lucru nu este posibil - purtați hainele cele mai libere și o jachetă de iarnă spațioasă. Utilizați o mână cu Mantus la un nivel minim.

  Mamele îngrijitoare, realizând că este puțin probabil ca copilul să urmeze regulile prescrise, lipiți papula cu bandă adezivă, care pune imediat capăt rezultatelor de testare fiabile. Aceasta va ajuta doar la creșterea adecvată a copilului.

  Copiii tolerează cu ușurință procedura și, de regulă, într-o oră revin la starea lor obișnuită de îngrijire. Doar părinții pot explica copiilor lor ce nu ar trebui făcut după Mantu.

  Ce alimente sunt permise și care sunt interzise?

  Alimentele pe care le consumăm fără îndoială afectează procesele interne din corpul nostru. Reacția Mantoux nu face excepție. În primul rând, nu schimbați dramatic dieta după procedură. Alimentele ar trebui să rămână familiare, dar să nu conțină mâncarea pe care o vom descrie mai jos. În al doilea rând, reacțiile non-standard la o injecție sunt posibile.

  Alergie, creșterea temperaturii corporale până la valorile subfibril, pierderea apetitului. Lupta împotriva lor ar trebui să rămână standard - antihistaminice, antipiretice, a căror receptare, bineînțeles, ar trebui să înceapă după consultarea unui medic. Dacă apetitul a scăzut - nu mâncați prin forță și nu forțați copilul să facă acest lucru.

  Încercați să creați o dietă echilibrată: echilibrul BJU de control, numărul de oligoelemente.

  Există o listă de produse care pot afecta în mod direct rezultatele testului și bunăstarea umană, astfel încât să menționăm ceea ce nu puteți mânca după Mantoux

  • produse alergice: citrice, ciocolată și așa mai departe;
  • orice boabe care, la fel ca citricele, conțin vitamina C alergene;
  • bomboane. Înlocuiți-le cu fructe uscate: smochine, date, prune;
  • oua de pui;
  • grăsimile și carnea;
  • sucuri întregi proaspete. Acestea ar trebui diluate de cel puțin 2 ori;
  • alcool, gustări, chipsuri și alte gustări;
  • condimente fierbinți.

  Încărcarea cu vitamine și minerale

  Dacă copilul dumneavoastră ia complexuri de vitamine și este timpul să faceți Mantoux - nu vă faceți griji. Recepția lor este valabilă. Principalul lucru nu este de a schimba marcă comercială a complexului până la diagnosticarea completă. În timpul iernii, luarea de vitamine va beneficia și nu va afecta rezultatele testului.

  Produsele naturale sunt, de asemenea, surse excelente de vitamine. Principalul lucru este că, la începutul procedurii, o astfel de procedură pentru ca copilul să fie comună.

  Nu este necesar să introduceți alimente bogate în vitamine în ajunul testului în dietă - acest lucru poate distorsiona rezultatele.

  Cazul ideal, dacă se îngrijește de sănătatea copilului în familie, este norma și informația despre necesitatea de a utiliza complexe de vitamine nu a devenit nouă pentru tine.

  Ce se poate face după Mantus și ceea ce nu poate fi ușor de reținut. Recomandările de mai sus vă vor salva pe dvs. și pe copilul dvs. din situații neprevăzute asociate cu testul. În final - un stil de viață sănătos este cheia succesului nu numai în timpul diagnosticului, ci și în orice alt moment.

  Top