Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
SARS: simptome și tratament la adulți
2 Laringită
Ce trebuie făcut - glandele inflamate: cauze, metode de tratament și posibile complicații
3 Profilaxie
Review: Ceaiul antivirus 999 Ganmaolin - Mi-a ajutat mai ușor să sufăr rece!
Image
Principal // Profilaxie

Este posibil să joci sport cu o temperatură?


Există o temperatură ușoară de 37,2-37,4, dar, în general, mă simt bine. Este meritat în această stare să meargă la sala de sport? Ce va fi mai mult de la ea - rău sau beneficii?

M-am confruntat, de asemenea, cu o problemă similară: după o boală, temperatura nu a scăzut timp de două săptămâni, păstrată la 37-37,5, deși toate celelalte simptome au trecut, sa simțit bine, doar că a existat o ușoară slăbiciune. Doctorul a explicat că aceasta este o astenie post-infecțioasă și va trece în curând. Asta este, temperatura nu a fost un semn de infecție, doar corpul a fost slăbit. În acest caz, vă puteți angaja în sport, dar nu și în formarea forței de forță, dar, de exemplu, pe mașinile cardiovasculare la un nivel scăzut de complexitate sau să faceți asanas ușor de yoga. Pur și simplu practic yoga și apoi am concentrat pe respirație, răsucire, întindere - și m-am simțit mai bine, cred că a contribuit chiar la recuperarea rapidă a corpului. Indiferent ce faceți, principalul lucru este să faceți totul cu moderatie: cu o intensitate scăzută, puține abordări și nu pentru mult timp. Cu alte cuvinte, trebuie să dați corpului să se obișnuiască, să se recupereze lent, "să se implice". În acest caz, puterea sau exercițiile de cardio dinamică nu vor ajuta organismul, ci îl slăbesc mai mult.

În general, temperatura normală a corpului este un concept relativ, medicii înșiși recunosc că pentru cineva 36.3 este norma, iar cineva cu 37 trăiește toată viața și se simte minunat. În orice caz, este important să stabiliți în mod special cauza creșterii temperaturii: dacă este vorba de un sindrom post-infecțios, puteți relua ușor jocurile sportive, dacă există o infecție sau inflamație, sportul nu este cu siguranță acolo, dacă nu doriți să dăuneze organismului.

Este posibil să se antreneze cu o răceală cu și fără febră

Este bine cunoscut faptul că sportul contribuie la întărirea sistemului imunitar. Dar dacă brusc frigul sa dovedit a fi mai puternic, merită să încărcați corpul și să continuați antrenamentele? Sunt aceste două concepte compatibile?

Cum influențează frigul procesele anabolice și merită jucat sportul cu o boală?

Scopul oricărui antrenament este de a accelera anabolismul, care este responsabil pentru creșterea musculară și metabolismul, care este responsabil pentru eliminarea toxinelor, defalcarea grăsimilor. Se dovedește că infecțiile și virușii care intră în organism încetinesc aceste procese. Efectul de a face exerciții de rezistență este pierdut. În același timp, se remarcă:

 • Creșterea producției de cortizol, care distruge fibrele musculare;
 • Reducerea numărului de leucocite produse în sânge, ceea ce duce la o slăbire a sistemului imunitar;
 • Lipsa proteinelor și a energiei, ceea ce duce la oboseală și epuizare.

În plus, atunci când joci sport crește fluxul de sânge. Bacteriile care infectează anumite zone se răspândesc mai repede și pot ajunge în țesuturi sănătoase. Ca urmare, efectul de recuperare încetinește, timpul de regenerare a celulelor și recuperarea generală va crește.

Este posibil să se antreneze cu temperatură?

O creștere a temperaturii este o producție îmbunătățită de celule protectoare care distrug substanțele străine care au intrat în sânge, cum ar fi virusurile și bacteriile. În acest moment, corpul conduce forțele spre divizare și retragere. Inima, rinichii și sistemul respirator sunt supuși unei presiuni enorme. Dacă începeți să vă exercitați cu aceste simptome, corpul este supus unei oboseli excesive. Există un risc de complicații. Prin urmare, nu se recomandă exercitarea cu temperatură.

Ar trebui să particip la un antrenament dacă nu există temperatură?

Atunci când nu există febră, dar există simptome ușoare, cum ar fi letargie, congestie nazală, medicii nu recomandă să joace sport. Motivul este același - nu ar trebui să încărcați un corp slăbit.

Totuși, s-au efectuat și studii, în timpul cărora sa confirmat că, cu astfel de simptome, timpul de recuperare este identic cu cel al unei persoane nesportive. Cu alte cuvinte, formarea nu are un efect negativ grav asupra corpului pacientului, dar nu va contribui la o recuperare prematură.

În orice caz - este important, în prezența unei răceli, să discutați cu medicul dumneavoastră și să clarificați dacă merită să continuați cursurile sau mai bine să vă amânați vizita la sala de sport. Protejându-se de efectele negative ale infecțiilor respiratorii acute și a complicațiilor sale, fiecare sportiv își va da posibilitatea să se recupereze rapid și să se întoarcă la exerciții importante pentru el.

Considerăm că încălzirea unguentelor pentru sportivi înainte de antrenament.

Spargerea corectă după un antrenament pentru fete

Este posibil să exersați cu frig

În timpul sezonului de răspândire a infecțiilor virale, o persoană care este departe de regimul și activitatea fizică și un atlet se poate îmbolnăvi. Nu toți știu dacă puteți exerciți cu o frig sau mai bine să așteptați timp în pat. Medicii nu recomandă să se angajeze în sport în timpul infecțiilor virale severe.

Este o indemnizatie de exercitii pentru raceli?

Acum, o mulțime de oameni sunt pasionați de diverse sporturi. Exercitiile fizice regulate intaresc corpul, imbunatatesc functiile de protectie ale sistemului imunitar, activeaza sistemul cardiovascular, imbunatateste activitatea sistemului musculo-scheletic.

Corpul unui atlet este mai puțin susceptibil de infecții infecțioase și virale, datorită creșterii producției de celule albe în timpul exercițiilor fizice. Îmbunătățirea contribuie la regimul și exercitarea fizică fezabilă, epuizarea călătoriilor la sala de sport, fără respectarea alimentelor și a orarului, dimpotrivă, slăbește funcțiile de protecție ale unei persoane.

Medicii sunt de acord cu opinia că efortul fizic crescut în timpul frigului, ia forțele din organism, care vizează combaterea virușilor și a infecțiilor. Aproape toți medicii se opun în mod categoric formării în sala de sport în prezența simptomelor de infecții respiratorii acute, dar unii experți recomandă să continue să se angajeze într-un program ușor.

Sportul cu frig este permis dacă simptomele sunt ușoare și persoana se simte normal. În astfel de cazuri, un antrenament de 30 de minute nu va dăuna corpului și nu va ajuta să eliminați virusul prin glandele sudoripare.

Scăderea antrenamentelor pentru timpul bolii nu va anula rezultatele obținute, dar va ajuta mușchii să se relaxeze și să recupereze corpul slăbit. După pauze scurte, încărcăturile sportive devin mai productive.

În timpul unui exercițiu rece, se recomandă zilnic exerciții ușoare, astfel de exerciții vor ajuta glandele sudoripare.

Exercițiu la temperatură

Oamenii care tolerează răcelile se întreabă dacă este posibil să se joace sport la o temperatură sau este mai bine să se abțină de la efort. Medicii declară în unanimitate că chiar și cea mai mică temperatură este o contraindicație absolută a efortului fizic.

Pregătirea încălzește corpul deja fierbinte, din care temperatura poate crește brusc la niveluri critice. În timpul bolilor grave cu temperatură ridicată a corpului, organismul încetinește metabolizarea aminoacizilor, a grăsimilor și a monozaharidelor.

Există o creștere a producției de hormon cortizol, care are un efect negativ asupra stării țesutului muscular. Prin urmare, toți sportivii trebuie să știe dacă să joace sport atunci când sunteți bolnav sau nu.

Posibile complicații care apar după efort fizic cu creșterea temperaturii corporale:

 • inflamație a plămânilor;
 • bronșită;
 • procesul inflamator al mușchiului inimii;
 • pielonefrite.

Ce fel de sport este posibil cu simptomele primare ale unei raceli

Cu o manifestare slabă a simptomelor, terapeuții recomandă să continue formarea la greutăți reduse sau să meargă la momentul recuperării de la boală la sporturi mai benigne:

Exercitarea cu o sarcină redusă este posibilă numai dacă nu există temperatură. Reducerea greutății de lucru cu 50% va ușura sarcina corpului bolnav și nu va împiedica creșterea viitoare a mușchilor. Formarea ușoară în faza inițială a frigului ajută la părăsirea corpului pentru a lupta împotriva forțelor agenților cauzali ai bolii.

Depinde mult de caracteristicile individuale ale organismului. Unii oameni suferă ușor de răceli, alții sunt bolnavi grav, deci trebuie să începeți să vă simțiți bine. Semnele slabe ale bolii fără febră nu pot fi ignorate, este important să începeți tratamentul cu primele manifestări.

În timpul unei friguri ușoare, vă puteți antrena urmând câteva reguli:

 • dacă aveți o durere în gât, nas curbat și tuse - este imposibil să se angajeze;
 • timpul de antrenament cardio redus la 15 minute;
 • Antrenamentele de pe stradă se efectuează numai la o temperatură pozitivă, nu vă puteți angaja în minusuri în aer liber din cauza pericolului de deteriorare a tractului respirator.

Când sunteți bolnav cu viruși și infecții în timpul sezonului, este mai bine să nu faceți antrenamente în sala de gimnastică din cauza riscului de a primi o porțiune suplimentară de viruși de la alți vizitatori. Cu o ușoară indispoziție, este mai bine să practicăm acasă pentru a susține formularul.

O sarcină moderată pe corp mărește circulația sângelui și transpirația, care ajută la lupta împotriva răcelii obișnuite în stadiile incipiente ale bolii.

Contraindicații la sport pentru răceli:

 • creșterea temperaturii corporale;
 • prezența tusei - formarea în această stare contribuie la răspândirea infecției virale prin organele departamentului pulmonar bronhial, datorită inhalării intense a aerului;
 • dureri ale corpului, articulații, mușchi;
 • infecție cu gripă - în acest caz, medicii recomandă să se abțină de efort fizic încă 14 zile după recuperarea completă. FLU scade sever corpul și necesită timp să se recupereze;
 • slăbiciune.

După recuperare, revenirea la antrenamente ar trebui să mărească treptat sarcina.

Antrenament de forță cu SARS

Formarea completă a forței în timpul SRAS nu este posibilă, deoarece este dificil pentru o persoană să respecte regimul, să ia cantitatea necesară de alimente și apă. Simptome dureroase: tuse, febră, nas curbat, pierderea forței nu va permite să se angajeze în mod corespunzător.

Cu o infecție puternică, trebuie să consultați un medic și să faceți un tratament complet cu tratamentul pastel, altfel va exista un risc de complicații periculoase. În una sau două săptămâni de odihnă cu forma corpului, nu se va întâmpla nimic. Culturismul consumă multă energie din organism, care produce o doză stresantă de cortizol. Acest hormon, produs într-o cantitate normală, ajută la combaterea virușilor și a infecțiilor, dar încetinește recuperarea.

Instruirea cu ARVI dă stres muschiului inimii și sistemului vascular. Activitatea fizică crește riscul răspândirii infecției în organism prin limfa.

Este important să ascultați starea corpului. Revenirea la instruirea intensivă după o boală ar trebui făcută cu atenție, crescând treptat ritmul și încărcătura.

Mergi mai bine și mai puternic cu bodytrain.ru

Citiți alte articole pe blogul bazei de cunoștințe.

Este posibil să se joace sport cu o răceală atunci când temperatura este plecat?

O stare normală de sănătate și indispoziție în seara nu poate însemna o stare de sănătate satisfăcătoare. Pacientul necesită o schemă ieftină, stați acasă. Suferind o răceală și febră "pe picioarele lor", oamenii înșiși provoacă adăugarea de infecții secundare, suprasolicitarea și imunitatea redusă, și complicații la organele și sistemele interne. Dacă vă simțiți un mic flux de frig și alte simptome în afară de stare de rău lipsesc, puteți efectua o antrenament ușoară în limitele de fitness fizice. Sarcina trebuie aplicată treptat și 3-4 zile după primele simptome.

Lipsa, indispoziția, temperatura nesemnificativă a corpului - toate acestea pot afecta deteriorarea stării de sănătate după exercițiu, deci este, în general, mai bine să se abțină de la a merge la sală. Având în vedere scopul clasei dvs., trebuie să vă abțineți de la formare și să treceți peste 1-2 sesiuni. Organismul va deveni mai puternic, puterea va reveni, iar sportul va aduce beneficiile necesare. În timpul perioadei de indispoziție, încărcăturile sportive nu sunt numai inutile, ci pot provoca și daune cauzate de procesele biochimice din interiorul corpului.

În timpul bolii, datorită bolii, stresului, oboselii severe, stresului neuropsihiatric și postului prelungit, organismul produce un hormon special - cortizol. Hormonul aparține grupului catabolic, care contribuie la distrugerea proteinelor, inclusiv proteina musculară, crește nivelul de glucoză din sânge și contribuie la acumularea de grăsimi. Cortizolul ajută organismul să se adapteze condițiilor de urgență, creând resurse suplimentare pentru restaurarea forței umane.

Cu alte cuvinte, organismul începe o acumulare intensivă de substanțe benefice și nutritive prin împărțirea proteinei la aminoacizi și glicogen în sânge până la glucoză.

Se dovedește că, dând ultima putere în formarea bolii, corpul acumulează grăsimi și oligoelemente, datorită distrugerii structurilor musculare.

Deci, este posibil să te antrenezi cu frig? Pentru orice activitate fizică există un număr special de factori care ar trebui luați în considerare atunci când mergi la sală. Clasele sunt interzise în prezența următoarelor stări:

creșterea temperaturii corporale;

manifestări ale infecției virale sau bacteriene;

articulații dureroase;

boli inflamatorii ale gâtului (amigdale);

perioada de tratament cu antibiotice (administrarea de antibiotice sistemice).

Acceptarea antipiretic, antibiotice și participarea la un antrenament poate afecta negativ starea de rinichi, ficat, structuri pulmonare. Temperatura poate crește chiar și pe fondul drogurilor. Activitatea fizică crește încărcătura inimii și vaselor de sânge. Cu un istoric clinic împovărat, cursul simultan de ARVI, gripa sau răceala obișnuită, cu o înrăutățire a stării, necesită răbdarea pacientului și urmarea unui regim de protecție.

După recuperare pentru a începe clasa nu ar trebui să imediat. Corpul are nevoie de timp pentru a se recupera, astfel încât este suficient să ne limităm la drumeții în aerul proaspăt, o jogging ușoară în parc sau în pădure. Exercitarea trebuie să fie graduală.

Instruirea pentru răceli poate fi utilă pentru a îmbunătăți ventilația naturală a plămânilor, a îmbunătăți circulația sângelui, a stimula tonul general al corpului. Un efect benefic nu poate fi decât o răceală necomplicată. În timpul unei friguri ușoare, fără febră și semne de complicații, trebuie să urmați câteva recomandări:

reduce durata de formare timp de 20-30 de minute, în funcție de o clasă de ore;

reducerea intensității activității fizice în 50%;

faceți o încălzire prin efectuarea unor exerciții simple;

dau preferință yoga, pilates, întinzând lent pe podea;

bea apă în timpul orelor de curs.

În timpul recuperării organismului ar trebui să urmeze aceleași reguli. Sarcini excesive în timpul perioadei de reabilitare pot provoca un nou salt al bolii.

Când se practică în sala înconjurată de un număr mare de oameni, ar trebui să se abțină de la orele de până la 2 săptămâni pentru a elimina riscul de re-infectare cu picături de aer.

Este important să înțelegeți că, în timp ce aveți frig fără manifestări particulare, puteți alerga și faceți sporturi fezabile, apoi cu gripa este important să fiți acasă și să urmați repausul de pat. Din păcate, nu ați indicat cât durează răceala. Poate că acestea sunt semnele inițiale ale ARVI sau ale gripei. Pentru a evita complicațiile și complicațiile situației clinice, este mai bine să nu vă duceți la sala de sport.

De asemenea, ar trebui să amânați clasele ulterioare dacă există o deteriorare semnificativă a procesului de formare. Organismul necesită resurse suficiente și costuri energetice pentru boală, îndrumând toate forțele pentru a elimina agenții patogeni patogeni. În perioada de răceală trebuie să beți suficient lichid. Opțiunea ideală ar fi decocțiile bazate pe fructe de padure, plante medicinale, fructe uscate.

Este important să se respecte dieta, să se oprească fumatul, alcoolul. Pentru recuperare rapidă, trebuie să luați complexe de vitamine, sucuri proaspete, legume proaspete și fructe. Saturarea organismului cu vitamine are un efect benefic asupra stării generale, îmbunătățește starea de spirit, crește rezistența la microflora patogenă.

Dacă copiii aflați în perioada de frig și complicațiile lor sunt scutiți de educația fizică, adulții ar trebui să-și evalueze independent propria bunăstare și să ia o decizie. Este mai bine să permiteți corpului să se odihnească și să se recupereze, decât după antrenament pentru a provoca o creștere a temperaturii și adăugarea de diverse complicații.

Sport în timpul unei frig - bun sau rău?

Exercițiul fizic moderat este o bună prevenire a multor boli. Cu toate acestea, sportul în timpul unei răceli va ajuta organismul să facă față mai rapid bolii? Acest lucru nu ar contribui la dezvoltarea complicațiilor grave?

Știm că, făcând sport, "devenim mai sănătoși". Dar este întotdeauna așa? Este util să faceți exerciții cu o răceală? Ce nu poate "în timp" conduce la manifestarea activității fizice? Să vedem.

Sportul ca o prevenire a bolilor

Exercițiile fizice moderate moderate contribuie la faptul că o persoană este mai puțin probabil să se îmbolnăvească și, dacă este bolnav, boala este mai ușoară. Astfel de sarcini pot întări sistemul imunitar, menține sistemul musculo-scheletic și sistemul cardiovascular într-o stare sănătoasă și chiar împiedică dezvoltarea diabetului. Activitatea fizică zilnică contribuie, de asemenea, la rezistența organismului la bolile infecțioase.

Numeroase studii au arătat că plimbările zilnice de 30 de minute, gimnastica zilnică, alergarea, înotul și ciclismul de câteva ori pe săptămână măresc semnificativ șansele de a nu se răcească. Deci, o jumătate de oră de antrenamente zilnice reduc riscul ca femeile să se îmbolnăvească cu 50% pe tot parcursul anului. Experții explică acest lucru prin faptul că, în timpul sportului, crește numărul de celule albe din sânge, care sunt necesare pentru combaterea infecțiilor. Cel mai adesea, racelile sunt cauzate de viruși, prin urmare, ei diagnostichează ARVI în diagnosticare.

"Cele mai importante măsuri preventive împotriva oricăror infecții virale respiratorii acute și răceli sunt activitatea fizică și întărirea", spune neurologul Viktor Sigal.

Sportul a provocat o frig. Este posibil

Dar nu întotdeauna sportul beneficiază de prevenirea răceliilor. Uneori activitatea fizică poate stimula creșterea "rece". Acest lucru se întâmplă cu cei care joacă sport la epuizare, supraîncărcarea corpului și nu-i permite să se odihnească. Încărcăturile excesive determină scăderea numărului de leucocite din sânge și creșterea cantității de hormon cortizol. Toate acestea au un efect advers asupra sistemului imunitar uman.

În plus, oamenii de știință au stabilit că imediat după încărcături intense, imunitatea noastră este slăbită timp de mai multe ore. Prin urmare, după antrenament trebuie să evitați mulțimile și să evitați hipotermia. Acest lucru va reduce riscul de a "prinde" infecția și se îmbolnăvesc.

Este posibil să te antrenezi în timpul unei friguri?

Ați fost atent: nu v-ați supraîncărcat corpul, nu ați mers la mase după antrenamente și totuși s-au îmbolnăvit. Această opțiune este posibilă și pentru că unii viruși sunt destul de agresivi și sunt capabili să depășească chiar și o bună apărare imună. Este posibil să continuăm cursurile într-o astfel de situație? Aici, opiniile medicilor se deosebesc. Anterior, sa crezut că, cu răceli, este mai bine să opriți antrenamentul până la recuperare. Mulți specialiști în fizioterapie spun că exercițiile moderate în timpul frigului nu vor afecta sau încetini recuperarea, deși nu vor accelera.

Dar toți doctorii sunt de acord că în timpul perioadei reci, activitatea fizică trebuie redusă. Orice boală catarală încetinește procesele anabolice din mușchi și crește cantitatea de hormon cortizol, care distruge mușchii. Prin urmare, încărcarea intensă a corpului în timpul răcirii pur și simplu nu are sens.

Fii atent, gripa!

Dar dacă sunteți bolnav de gripă, trebuie să vă opriți cu siguranță să jucați sport. Gripa este un tip de ARVI cu boală mai severă și posibile complicații. Gripa este însoțită de febră, slăbiciune severă și febră mare. Temperatura - aceasta este o contraindicație definitivă pentru sport. Dacă încărcați corpul la o temperatură mai mare de 37,5 - aceasta poate duce la complicații. Cel mai adesea, inima, plămânii și rinichii sunt afectate ca complicații. Pentru a evita acest lucru, medicii recomandă "să facă față" bolii.

"Dacă suferiți de o boală pe picioare, iar acest lucru este de obicei abuzat de tineri, pot exista complicații în inimă, plămâni, rinichi, alte organe, dacă o persoană are boli cronice. Prin urmare, la primele simptome, odihna de pat este necesară ", spune Alla Mironenko, șeful departamentului de infecții respiratorii la Institutul de Epidemiologie și Boli Infecțioase al Academiei de Științe Medicale din Ucraina.

Pot alerga la o temperatură de 37

Este posibil să se antreneze cu o răceală cu și fără febră

Este bine cunoscut faptul că sportul contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Dar dacă brusc frigul sa dovedit a fi mai puternic, merită să încărcați corpul și să continuați antrenamentele?

Sunt aceste două concepte compatibile?

Cum influențează frigul procesele anabolice și merită jucat sportul cu o boală?

Scopul oricărui antrenament este de a accelera anabolismul, care este responsabil pentru creșterea musculară și metabolismul, care este responsabil pentru eliminarea toxinelor, defalcarea grăsimilor. Se dovedește că infecțiile și virușii care intră în organism încetinesc aceste procese. Efectul de a face exerciții de rezistență este pierdut. În același timp, se remarcă:

 • Creșterea producției de cortizol, care distruge fibrele musculare;
 • Reducerea numărului de leucocite produse în sânge, ceea ce duce la o slăbire a sistemului imunitar;
 • Lipsa proteinelor și a energiei, ceea ce duce la oboseală și epuizare.

În plus, atunci când joci sport crește fluxul de sânge. Bacteriile care infectează anumite zone se răspândesc mai repede și pot ajunge în țesuturi sănătoase. Ca urmare, efectul de recuperare încetinește, timpul de regenerare a celulelor și recuperarea generală va crește.

Este posibil să se antreneze cu temperatură?

O creștere a temperaturii este o producție îmbunătățită de celule protectoare care distrug substanțele străine care au intrat în sânge, cum ar fi virusurile și bacteriile. În acest moment, corpul conduce forțele spre divizare și retragere.

Inima, rinichii și sistemul respirator sunt supuși unei presiuni enorme. Dacă începeți să vă exercitați cu aceste simptome, corpul este supus unei oboseli excesive. Există un risc de complicații.

Prin urmare, nu se recomandă exercitarea cu temperatură.

Ar trebui să particip la un antrenament dacă nu există temperatură?

Atunci când nu există febră, dar există simptome ușoare, cum ar fi letargie, congestie nazală, medicii nu recomandă să joace sport. Motivul este același - nu ar trebui să încărcați un corp slăbit.

Totuși, s-au efectuat și studii, în timpul cărora sa confirmat că, cu astfel de simptome, timpul de recuperare este identic cu cel al unei persoane nesportive. Cu alte cuvinte, formarea nu are un efect negativ grav asupra corpului pacientului, dar nu va contribui la o recuperare prematură.

În orice caz - este important, în prezența unei răceli, să discutați cu medicul dumneavoastră și să clarificați dacă merită să continuați cursurile sau mai bine să vă amânați vizita la sala de sport. Protejându-se de efectele negative ale infecțiilor respiratorii acute și a complicațiilor sale, fiecare sportiv își va da posibilitatea să se recupereze rapid și să se întoarcă la exerciții importante pentru el.

Merită să jucați sport în timpul unei friguri?

Știm că, făcând sport, "devenim mai sănătoși". Dar este întotdeauna așa? Este util să faceți exerciții cu o răceală? Ce nu poate "în timp" conduce la manifestarea activității fizice? Să vedem.

Sportul ca o prevenire a bolilor

Exercițiile fizice moderate moderate contribuie la faptul că o persoană este mai puțin probabil să se îmbolnăvească și, dacă este bolnav, boala este mai ușoară.

Astfel de sarcini pot întări sistemul imunitar, menține sistemul musculo-scheletic și sistemul cardiovascular într-o stare sănătoasă și chiar împiedică dezvoltarea diabetului.

Activitatea fizică zilnică contribuie, de asemenea, la rezistența organismului la bolile infecțioase.

Numeroase studii au arătat că plimbările zilnice de 30 de minute, gimnastica zilnică, alergarea, înotul și ciclismul de câteva ori pe săptămână măresc semnificativ șansele de a nu se răcească.

Deci, o jumătate de oră de antrenamente zilnice reduc riscul ca femeile să se îmbolnăvească cu 50% pe tot parcursul anului. Experții explică acest lucru prin faptul că, în timpul sportului, crește numărul de celule albe din sânge, care sunt necesare pentru combaterea infecțiilor.

Cel mai adesea, racelile sunt cauzate de viruși, prin urmare, ei diagnostichează ARVI în diagnosticare.

"Cele mai importante măsuri preventive împotriva oricăror infecții virale respiratorii acute și răceli sunt activitatea fizică și întărirea", spune neurologul Viktor Sigal.

Sportul a provocat o frig. Este posibil

Dar nu întotdeauna sportul beneficiază de prevenirea răceliilor. Uneori activitatea fizică poate stimula creșterea "rece".

Acest lucru se întâmplă cu cei care joacă sport la epuizare, supraîncărcarea corpului și nu-i permite să se odihnească. Încărcăturile excesive determină scăderea numărului de leucocite din sânge și creșterea cantității de hormon cortizol.

Toate acestea au un efect advers asupra sistemului imunitar uman.

În plus, oamenii de știință au stabilit că imediat după încărcături intense, imunitatea noastră este slăbită timp de mai multe ore. Prin urmare, după antrenament trebuie să evitați mulțimile și să evitați hipotermia. Acest lucru va reduce riscul de a "prinde" infecția și se îmbolnăvesc.

Este posibil să te antrenezi în timpul unei friguri?

Ați fost atent: nu v-ați supraîncărcat corpul, nu ați mers la mase după antrenamente și totuși s-au îmbolnăvit. Această opțiune este posibilă și pentru că unii viruși sunt destul de agresivi și sunt capabili să depășească chiar și o bună apărare imună.

Este posibil să continuăm cursurile într-o astfel de situație? Aici, opiniile medicilor se deosebesc. Anterior, sa crezut că, cu răceli, este mai bine să opriți antrenamentul până la recuperare.

Mulți specialiști în fizioterapie spun că exercițiile moderate în timpul frigului nu vor afecta sau încetini recuperarea, deși nu vor accelera.

Dar toți doctorii sunt de acord că în timpul perioadei reci, activitatea fizică trebuie redusă. Orice boală catarală încetinește procesele anabolice din mușchi și crește cantitatea de hormon cortizol, care distruge mușchii. Prin urmare, încărcarea intensă a corpului în timpul răcirii pur și simplu nu are sens.

Feriți-vă de gripă!

Dar dacă sunteți bolnav de gripă, trebuie să vă opriți cu siguranță să jucați sport. Gripa este un tip de ARVI cu boală mai severă și posibile complicații. Gripa este însoțită de febră, slăbiciune severă și febră mare.

Temperatura - aceasta este o contraindicație definitivă pentru sport. Dacă încărcați corpul la o temperatură mai mare de 37,5 - aceasta poate duce la complicații. Cel mai adesea, inima, plămânii și rinichii sunt afectate ca complicații.

Pentru a evita acest lucru, medicii recomandă "să facă față" bolii.

"Dacă suferiți de o boală pe picioare, iar acest lucru este de obicei abuzat de tineri, pot exista complicații în inimă, plămâni, rinichi, alte organe, dacă o persoană are boli cronice. Prin urmare, la primele simptome, odihna de pat este necesară ", spune Alla Mironenko, șeful departamentului de infecții respiratorii la Institutul de Epidemiologie și Boli Infecțioase al Academiei de Științe Medicale din Ucraina.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să te culci, să nu te ridici, până la recuperarea completă. Medicii recomanda odihna patului in primele 4-5 zile, cand corpul sufera de febra mare. Și chiar și cu temperatura, este necesar să "dispersăm" periodic sângele și, de exemplu, să mergem în jurul camerei.

Dar exercițiile cu gantere sau ghemuite în acest moment sunt contraindicate. După slăbirea simptomelor de sport, puteți relua treptat, dar nu mergeți imediat la sala de sport, puteți infecta pe alții și vă puteți supraîncărca. Prima dată este mai bine să exersați activitatea fizică la domiciliu.

În același timp, este necesar să se monitorizeze ritmul cardiac și respirația pentru a nu supraîncărca organele slăbite.

Asigurați-vă că sportul vă ajută să evitați bolile și să nu le provocați. Este ușor, trebuie doar să acționați în mod deliberat. Exercițiu pentru sănătate!

Antrenament în timpul temperaturii, bolii și stare de rău - Fitbody.by culturism și portal de fitness

Știi această fotografie? Te apleci în sala de deasupra fântânii de băut chiar în momentul în care nu reușești să te descurci cu tine, brusc strănută, stropind întreaga chiuvetă. Da, situația nu este plăcută.

Începeți să vă întrebați cum este: nu ați strănat acasă, nu ați suflat nasul, dar când vă aflați în sală, se pare că a izbucnit și ați devenit o potențială amenințare pentru răspândirea infecției.

Deci, cât de adecvat este să mergi la sală și să te antrenezi într-o astfel de situație? De la formare, se pare, mărește chiar și imunitatea?

Imunitate: o scurtă deviere

Trăim într-o lume plină de bacterii. Fiecare zi, paraziți, viruși, bacterii, încearcă să ne atace. Cel mai adesea, acestea sunt atacate de sistemul respirator superior al unei persoane, ceea ce duce la amigdalită, sinuzită, răceli, gripă, infecții ale urechii și gâtului și tuse. Din fericire, sistemul imunitar are o strategie clară pentru astfel de situații.

Ea aruncă într-o luptă acerbă cu invadatorii paraziți toate forța ei - celulele imune care se nasc în timus și măduva osoasă, depășesc ganglionii limfatici, splină și luptă cu inamicul în plămâni, bronhii, mucoase ale gurii, nasului și chiar în sistemul urinar. Sistemul imunitar este o protecție împotriva infecțiilor date unei persoane de la naștere.

Acesta include:

- filtre fizice (de exemplu, membrana mucoasă a sinusurilor nazale).

- filtre chimice (acizi de stomac).

- celulele de protecție (celulele ucigașe naturale, ele sunt leucocite).

Adaptabilitatea sistemului imunitar este caracterizată ca o interacțiune complexă a proceselor și celulelor foarte specializate care sunt activate atunci când sistemul imunitar începe să lupte împotriva organismelor patogene, distrugându-le și eliminând corpul reproducerii lor.

Linia de jos este că leucocitele au un fel de memorie, datorită cărora sunt capabili să identifice anumite organisme patogene în timp și să aplice o contramăsură dezvoltată anterior. Cu alte cuvinte, se mai numește și "imunitatea clădirii", ale cărei trăsături sunt studiate de medicina modernă în domeniul vaccinării.

Ciuperci medicinale, un instrument puternic pentru construirea imunității

Deci merită să te antrenezi dacă ești bolnav?

Ai doar un nas înfundat și crezi că acesta este motivul pentru care nu te duci la sala de gimnastică, ci să stai pe canapea. Dar al doilea! Dacă vă simțiți cu adevărat ruinele vechiului Palmyra, atunci cel mai bun lucru este să reduceți intensitatea antrenamentului și să faceți cardio pe o "transmisie redusă" a contracțiilor cardiace în primele zile ale indispoziției.

"Și cum pot să mă antrenez în sala de sport?". Dar mai întâi, să ne uităm la un detaliu: să se angajeze în activități fizice și să facă exerciții - lucruri diferite. Exercițiu, în care transpirați, respirați puternic, foarte tensionat, dați stres corpului. O persoană sănătoasă este ușor de adaptat la astfel de încărcături.

Este adaptarea la progresia sarcinilor care este stimulul pentru creșterea mușchilor și a puterii. Dar dacă nu vă simțiți bine, stresul de antrenament poate agita foarte mult sistemul imunitar, care nu este deja prea fierbinte. Nu există motive - să cadă legume limpezi în brațele canapelei cu un nas înfundat.

Dacă sănătatea ta este mult mai gravă și tu ești departe de a se potrivi, atunci următoarele tipuri de activitate moderată nu te vor face rău:

- Lucrează în grădină

- Ciclism cu intensitate scăzută

Aceste tipuri de activitate afectează foarte puțin sistemul imunitar, stimulând, de fapt, capacitatea acestuia de a lupta împotriva infecțiilor. Potrivit cercetărilor, formarea regulată cu greutăți poate îmbunătăți imunitatea și numai o singură instruire cu sarcini moderate poate potența potențial funcția adaptivă a sistemului imunitar într-o măsură mai mare decât încărcăturile obișnuite.

10 sfaturi pentru îmbunătățirea corpului

Caracteristicile instruirii în timpul bolii

Antrenamentul cu volum mare și cu intensitate ridicată poate slăbi rezistența organismului la infecții. Spuneți, dacă conduceți un maraton în timpul unei boli, veți diminua astfel adaptabilitatea imunității cu 72 de ore.

Acordați atenție faptului cât de repede se recuperează sportivii după curse pe distanțe lungi. În general, sarcina de înaltă intensitate este contraindicată în caz de indispoziție.

Dar, desigur, nu numai exercițiile fizice grele, ci și alte tipuri de stres, afectează negativ imunitatea, de exemplu:

- Stres psihologic (muncă, finanțe, relații cu oamenii).

- Stres fizic (activitate fizică, oboseală, infecții).

- Stres exogen (condiții meteorologice, poluarea mediului, climă).

- Igiena, medicamentele, dieta.

Stresul poate provoca o schimbare în nivelurile hormonale, ceea ce va duce în cele din urmă la schimbări cronice ale sistemului imunitar.

De fapt, stresul pe termen scurt (în câteva minute) poate avea un efect benefic asupra sistemului imunitar, spre deosebire de stresul cronic (zile-ani).

Printre alți factori negativi pe termen lung și pe termen scurt care afectează imunitatea în timpul unei boli, mai ales atunci când este cuplată cu efort fizic, pot fi:

- Varsta. Imunitatea poate scădea odată cu vârsta. Pentru ao menține, se recomandă menținerea activității fizice și mâncarea bună.

- Paul. Femeile hormonale estrogen sunt capabile să ridice imunitatea, iar hormonii masculi androgeni pot suprima.

- Stai liniștit. Un somn scurt și de slabă calitate poate afecta grav sistemul imunitar.

- Obezitatea. La persoanele obeze, potrivit datelor de cercetare, rezistența la infecții se poate agrava din cauza tulburărilor metabolice.

- Interleukina 6. Se crede că după un antrenament, interleukina 6 este emisă în organism, din care este încărcat sistemul imunitar, care nu poate fi considerat un fenomen normal, deoarece acest lucru duce adesea la un sentiment de oboseală, simptome de gripă și o scădere a tonusului.

- Temperatura aerului. Unii oameni de știință sugerează că aerul rece are un efect deprimant asupra imunității datorită micșorării potențiale a vaselor de sânge în tractul respirator superior și sinusuri.

- Vârsta de instruire. Mai in varsta o persoana incepe sa exercite, cu atat mai stresant sistemul imunitar se confrunta.

- Să respecte un program special de pregătire în momentul indispoziției. Ești hotărât să te antrenezi în orice moment în timpul bolii, așa că trebuie să te abții de la antrenament în frig, ceea ce poate provoca suferința sistemului respirator superior.

De ce și cum trebuie să vă reglați nivelul de cortizol

Exemplu de grafică de antrenament:

Ziua 1

- Pentru simptome precum rinita, tuse, durere în gât, se recomandă formarea cu intensitate scăzută.

- Nu se recomandă trenul pentru dureri de cap, temperatură ridicată a corpului, dureri la nivelul articulațiilor / mușchilor, diaree, vărsături, stare generală de rău.

Ziua 2

- Dacă nu există febră sau durere în gât - pregătire moderată timp de 30-45 de minute.

- dacă aveți o tuse, o temperatură a corpului mai mare de 37 de grade, vărsături sau diaree; - nu faceți exerciții.

Ziua 3

- Dacă nu aveți o stare generală de rău, nu există febră și nici o exacerbare a simptomelor inițiale - formare moderată timp de 45-60 de minute.

- Dacă aveți simptomele de mai sus și febră mare - nu exersați și consultați un medic.

Ziua 4

- Dacă temperatura a început să scadă și simptomele au devenit mai puțin pronunțate - continuați să vă antrenați în mod normal după expirarea zilei.

- Dacă noile simptome s-au resimțit - nu antrenați și nu vedeți un medic.

Et al. B. Walsh, un naturopatolog american, vă recomandă să fiți ghidați de simptomele dumneavoastră în ceea ce privește exercițiile fizice. "Dacă sunteți pregătit pentru un cardio moderat sau o plimbare, bine, mergeți mai departe și aveți un cântec.

Dacă există dorința de a se antrena ușor cu "fierul" cu repetări multiple, acest lucru nu este, de asemenea, rău. Dar dacă vreți să urmăriți o comedie, atunci râsul va avea un efect benefic asupra cursului bolii dumneavoastră. "

De asemenea, este important să nu vă grăbiți să vă reîntoarceți la programul de formare profesională anterior, ci mai degrabă să o faceți treptat, pe baza stării de sănătate.

Programe de instruire

concluzie

Bine, asta nu a renunțat la antrenament în timpul bolii. Dar nu uitați că cel mai mic strănut, tusea din cameră poate infecta alte persoane. Prin urmare, este mai bine să se organizeze cursuri de formare în natură sau la domiciliu și temporar să nu participe la evenimente sportive.

Băieți! V-ați antrenat vreodată când sunteți bolnav? Te duci la sala de sport sau studiezi acasă? Faceți un program ușor sau un program standard? Postați în comentariile de mai jos, ar fi interesant să citiți.

P.S. Nu uitați să vă înregistrați pe portalul FitBody. Profilul dvs. va arăta astfel, nu numai că vă puteți urmări rezultatele, ci și pe ceilalți utilizatori!

Ce trebuie să știți despre sport pentru o răceală

Este posibil să jucați sport sau fitness atunci când o persoană are frig? Această întrebare nu va avea un răspuns clar.

Unii cred că utilizarea sportului poate scăpa rapid de o răceală, în timp ce alții cred că cu o boală infecțioasă, activitatea fizică ar trebui evitată din cauza riscului de complicații grave.

MedAboutMe vă spune ce să căutați, dacă în timpul bolii dvs. decideți să mergeți la sala de sport sau să faceți o alergare și când este mai bine să renunțați la jocurile sportive.

Sport cu o raceala usoara

Regula principală de sănătate este: în timpul bolii, este necesară o schemă blândă. Cu toate acestea, în forme ușoare de frig fără febră, tuse și durere în gât, exercițiile fizice nu sunt interzise. De regulă, cu un curs ușor al bolii, puteți juca sport, dacă o persoană se simte suficient de bine - dar încă nu în prima sau a doua zi de indispoziție.

După ce simptomele acute se diminuează, este necesar să alegeți un regim de exercițiu blând și este mai bine să vă consultați mai întâi cu medicul dacă este posibil în acest caz să vă antrenați sau să faceți pregătire sportivă. Dacă vă simțiți obosiți, este mai bine să refuzați orice efort fizic: ascultați-vă corpul și bucurați-vă de o pauză scurtă.

Când trebuie să renunți la activitate fizică?

Dacă boala dvs. este ceva mai mult decât un nas "curbat" simplu, atunci trebuie să renunțați la orice activitate fizică: organismul își petrece toată puterea în lupta împotriva infecțiilor. În această situație, sportul creează o supraîncărcare, ceea ce duce la o slăbire a sistemului imunitar.

În următoarele cazuri, jocul de sport poate fi un pericol pentru sănătate:

 • Febră (temperatură peste 38 de grade);
 • Infecție virală sau bacteriană severă;
 • Gripa sau parainfluenza;
 • Durere în gât (durere în gât);
 • În timp ce luați antibiotice, analgezice și medicamente care reduc temperatura.

Ce este un exercițiu periculos în timpul unei friguri?

Persoanele implicate în sport în timpul unei infecții virale sau bacteriene își pun sănătatea la un risc mare. Activitatea fizică poate contribui la răspândirea virușilor, a bacteriilor și a toxinelor acestora în organism și la deteriorarea multor organe. În cel mai rău caz, poate duce chiar la miocardită - inflamația mușchiului cardiac - o afecțiune care amenință viața bolnavilor.

Cu o ușoară frig, este, de asemenea, foarte important să nu exagerați în activitățile sportive. Sarcina excesivă asupra sistemului imunitar poate duce la slăbirea acestuia și la complicații precum angina, bronșită și pneumonie.

Ajută sportul să se recupereze?

La oamenii sănătoși, jocul sportiv mărește imunitatea, în opinia tuturor medicilor este una. Adesea, la nivelul filistin, puteți auzi opinia că sportul ajută și la vindecarea unei friguri.

Unii chiar spun că boala se evaporă odată cu transpirația. Cu toate acestea, experții recomandă cu fermitate activitatea fizică în timpul bolii. Sportul nu are același "efect de transpirație" ca o saună.

Pentru o recuperare reușită, este mai bine să rămâneți în pat.

Ușor de efort poate fi de ajutor, deoarece duce la o circulație sanguină îmbunătățită și sprijină sistemul imunitar. O condiție prealabilă, totuși, este absența manifestărilor grave ale frigului comun, cum ar fi creșterea temperaturii corpului și bunăstarea normală.

Ce tipuri de activitate fizică sunt permise pentru o răceală?

În timpul bolii, trebuie să evitați să vizitați săli de fitness - cel puțin pentru a nu infecta alte persoane.

Dacă vremea permite, puteți face una dintre cele mai ușoare activități fizice din parc: mersul pe jos sau jogging.

Dacă nu vă simțiți foarte bine, puteți face o scurtă plimbare în aerul proaspăt. Lumina soarelui promovează producția de vitamine și, prin urmare, consolidează sistemul imunitar.

Întrerupeți în sport după boală

Cât timp după o răceală aveți nevoie să vă abțineți de la a juca sport depinde de tipul și cursul bolii. Regula generală este: cu cât infecția este mai complicată, cu atât mai lungă ar trebui să fie pauza după recuperare. După o răceală ușoară și o răceală obișnuită, puteți merge la sport imediat după ce boala se vindecă și simptomele rinoreei dispar.

Dacă boala are febră, este necesar să se abțină de la sport timp de cel puțin o săptămână. Chiar dacă simptomele au dispărut (după administrarea medicamentului), sistemul imunitar rămâne destul de slab și ar fi o greșeală să îl supraîncărcați.

În orice caz, reluarea activităților sportive ar trebui să fie treptat și să înceapă cu exerciții ușoare de anduranță (jogging), în caz contrar există un risc ridicat de reapariție a bolii.

Copii și femei însărcinate

Pentru copii, se aplică aceleași reguli ca și pentru adulți: cu o ușoară exerciție fizică ușoară și ușoară, plimbările în aer liber sunt permise, cu un curs mai sever, copilul trebuie să rămână în pat, să bea mult și să obțină vitamine.

În timpul sarcinii, sportul, cum ar fi înotul sau mersul pe jos, reprezintă o modalitate bună de a preveni răceala. La momentul oricăror simptome ale bolii, chiar și cele mai ușoare, sportul ar trebui abandonat. Permise să meargă în aer proaspăt, dacă temperatura exterioară nu este prea mare sau prea mică.

Riscul unei raceli după sport

Sporturile nu sunt mijloacele care pot preveni întotdeauna răcelile, dimpotrivă, sportul poate contribui chiar și la boală. Dacă în timpul antrenamentelor într-o sală de gimnastică o persoană se transpira foarte mult și se întoarce acasă fără a schimba hainele, atunci riscul bolilor datorate hipotermiei este semnificativ.

Motivul pentru aceasta este fenomenul "ferestrei deschise": după o intensă efort fizic, corpul este slăbit și ușor susceptibil la infecții - de aceea, după ce ați jucat sport, trebuie să vă protejați de hipotermie.

Ia-ți un test Motivația ta de fitness Nu știu cum să te motivezi să faci fitness? Luați acest test și aflați ce trebuie să-l iubiți.

Pot să te antrenez când ești bolnav?

În mod evident, toată lumea știe boala. Aceasta este cauzată de diferite motive, dar are aproape același efect. Sunteți prost. Și poate fi rău în diferite moduri, dar nu vom merge adânc și vom lua în considerare o boală comună.

Toamna. E grozav Pe stradă urât, ploaie, murdărie. Corpul este slăbit nu numai de încărcăturile constante, ci și de o lipsă și mai mare a vitaminelor, a soarelui cald și a bunăstării. Aici vine pericolul.

În această perioadă, mulți oameni se îmbolnăvesc. Se răcesc, ia gripa.

Ce se întâmplă Ce senzatii placute puteti experimenta?

Nu e frumos, sigur. Temperatura crește, totul începe să se rupă, articulațiile, oasele, o durere în gât, spiritele și multe altele.

Noo. În plus, absenteismul ratează și mai mult. Mai ales dacă întâlniți prima dată a doua oară. Vreau să te antrenez, chiar pare că poți (așa cum este, dar iată rezultatul?) Și apoi apare întrebarea: este posibil să te antrenezi când ești bolnav?

NU, NU.

Când am întâlnit prima dată boala într-un scaun balansoar, am încercat, de asemenea, să studiez. Am crezut că mă va ajuta, corpul va deveni mai puternic, mă voi mânca bine și voi bea. Dar a eșuat.

Am încercat altfel.

Formare ușoară pentru boală.

Își pune nasul, pare să se simtă mai bine, dar ceva pare să fie greșit. A doua zi, îmbunătățirile nu vor fi exacte, cu excepția deteriorării. Mai ales dacă se încălzește după frecare, ieși pe o stradă răcoroasă.

Antrenament greu pentru boală.

De asemenea, se desparte nasul, dar aici este temperatura. Nu numai că temperatura este deja ridicată, cu o pregătire strânsă, temperatura crește și mai mult. Începi să te simți mai rău, greutățile nu merg, te obosesc repede. A doua zi, sunteți lemn de foc. Nu există opțiuni.

Cele mai periculoase, astfel de jocuri sunt "cine este mai puternic - eu sau o boală" pentru inimă.

Cu fiecare temperatură ridicată, inima crește bataia inimii cu 10 bătăi pe minut.

Asta este, dacă temperatura este de 37.6, inima va bate cu 10 bătăi pe minut mai mult. Nu pare atât de înfricoșător. Dar în timpul exercițiului, temperatura crește și devine și mai gravă. În general, prost.

Nu te juca cu ea, nu încerca

Îi sfătuiesc absolut pe toată lumea: în primul rând, recuperați complet, apoi pe scaunul balansoar. Mai bine 2-3, chiar și 4 zile pentru a mânca "carnea" acasă decât pentru ao dezvolta tot mai mult și a suferi cu antibiotice și alte medicamente reci. Iubeste-ti trupul.

Este posibil să joci sport cu o temperatură?

Este posibil să joci sport cu o temperatură?

Creșterea temperaturii este o dovadă că apare un proces inflamator în organism.

În general, în acest caz, este necesară odihnă în pat.

Dacă începeți să vă mutați în mod activ, și chiar mai mult pentru a juca sport, inflamația cu sânge poate merge la orice organ. Astfel, apare o complicație.

Aceasta înseamnă că o temperatură ridicată este periculoasă nu de temperatura însăși, ci de consecințele sub formă de complicații.

Prin urmare, decideți singur dacă să faceți sport sau nu.

Ar fi de dorit, dar există un risc. Dacă suflă?

Complicațiile sunt tratate întotdeauna mai mult și mai greu decât boala inițială.

Prin urmare, nu te baza pe "brusc", ca o rochie din nou, și onoare de la o vârstă fragedă, așa că este mai bine să ai grijă de sănătate cât timp e acolo.

Absolut nu! Temperatura scăzută indică faptul că organismul nu luptă activ împotriva bolii, dar procesul inflamator lent este în desfășurare. Dacă adăugați la activitatea fizică a sistemului cardiovascular și respirator, sub formă de antrenament sportiv, iar după toate încărcăturile, Dumnezeu este sănătos, atunci corpul va slăbi și mai mult și orice se poate întâmpla la antrenament sau pe drum spre casă. Nu riscați și nu vă îngrijiți de sănătate în tinerețe.

Vindecarea și chiar și în alte două săptămâni ar trebui să se abțină de la efort fizic greu.

Fii bine și fii sensibil!

M-am confruntat, de asemenea, cu o problemă similară: după o boală, temperatura nu a scăzut timp de două săptămâni, păstrată la 37-37,5, deși toate celelalte simptome au trecut, sa simțit bine, doar că a existat o ușoară slăbiciune. Doctorul a explicat că aceasta este o astenie post-infecțioasă și va trece în curând. Asta este, temperatura nu a fost un semn de infecție, doar corpul a fost slăbit. În acest caz, vă puteți angaja în sport, dar nu și în formarea forței de forță, dar, de exemplu, pe mașinile cardiovasculare la un nivel scăzut de complexitate sau să faceți asanas ușor de yoga. Pur și simplu practic yoga și apoi am concentrat pe respirație, răsucire, întindere - și m-am simțit mai bine, cred că a contribuit chiar la recuperarea rapidă a corpului. Indiferent ce faceți, principalul lucru este să faceți totul cu moderatie: cu o intensitate scăzută, puține abordări și nu pentru mult timp. Cu alte cuvinte, trebuie să dați corpului să se obișnuiască, să se recupereze lent, să se implice; În acest caz, puterea sau exercițiile de cardio dinamică nu vor ajuta organismul, ci îl slăbesc mai mult.

În general, temperatura normală a corpului este un concept relativ, medicii înșiși recunosc că pentru cineva 36.3 este norma, iar cineva cu 37 trăiește toată viața și se simte minunat. În orice caz, este important să stabiliți în mod special cauza creșterii temperaturii: dacă este vorba de un sindrom post-infecțios, puteți relua ușor jocurile sportive, dacă există o infecție sau inflamație, sportul nu este cu siguranță acolo, dacă nu doriți să dăuneze organismului.

Există cazuri extrem de rare în care temperatura corporală indicată de dvs. este normală pentru o persoană. Dar, dacă o persoană are o normă de 36.6, atunci este absolut imposibil să se antreneze la această temperatură. Chiar și cu bună sănătate. Creșterea temperaturii corporale înseamnă nu numai boli virale, infecțioase și alte boli, în care starea de sănătate se înrăutățește dramatic. O astfel de temperatură poate însemna un proces inflamator lent în organism. Poate fi orice. De la inflamarea apendicelui la probleme serioase cu ficatul. Poți să antrenezi numai o persoană absolut sănătoasă.

Este posibil să joci sport cu o temperatură?

Există o temperatură ușoară de 37,2-37,4, dar, în general, mă simt bine. Este meritat în această stare să meargă la sala de sport? Ce va fi mai mult de la ea - rău sau beneficii?

M-am confruntat, de asemenea, cu o problemă similară: după o boală, temperatura nu a scăzut timp de două săptămâni, păstrată la 37-37,5, deși toate celelalte simptome au trecut, sa simțit bine, doar că a existat o ușoară slăbiciune. Doctorul a explicat că aceasta este o astenie post-infecțioasă și va trece în curând. Asta este, temperatura nu a fost un semn de infecție, doar corpul a fost slăbit. În acest caz, vă puteți angaja în sport, dar nu și în formarea forței de forță, dar, de exemplu, pe mașinile cardiovasculare la un nivel scăzut de complexitate sau să faceți asanas ușor de yoga. Pur și simplu practic yoga și apoi am concentrat pe respirație, răsucire, întindere - și m-am simțit mai bine, cred că a contribuit chiar la recuperarea rapidă a corpului. Indiferent ce faceți, principalul lucru este să faceți totul cu moderatie: cu o intensitate scăzută, puține abordări și nu pentru mult timp. Cu alte cuvinte, trebuie să dați corpului să se obișnuiască, să se recupereze lent, "să se implice". În acest caz, puterea sau exercițiile de cardio dinamică nu vor ajuta organismul, ci îl slăbesc mai mult. În general, temperatura normală a corpului este un concept relativ, medicii înșiși recunosc că pentru cineva 36.3 este norma, iar cineva cu 37 trăiește toată viața și se simte minunat. În orice caz, este important să stabiliți în mod special cauza creșterii temperaturii: dacă este vorba de un sindrom post-infecțios, puteți relua ușor jocurile sportive, dacă există o infecție sau inflamație, sportul nu este cu siguranță acolo, dacă nu doriți să dăuneze organismului.

Creșterea temperaturii este o dovadă că apare un proces inflamator în organism. În general, în acest caz, este necesară odihnă în pat. Dacă începeți să vă mutați în mod activ, și chiar mai mult pentru a juca sport, inflamația cu sânge poate merge la orice organ. Astfel, apare o complicație. Aceasta înseamnă că o temperatură ridicată este periculoasă nu de temperatura însăși, ci de consecințele sub formă de complicații. Prin urmare, decideți singur dacă să faceți sport sau nu. Ar fi de dorit, dar există un risc. Dacă suflă? Complicațiile sunt tratate întotdeauna mai mult și mai greu decât boala inițială. Prin urmare, nu vă bazați pe "brusc", ca o rochie din nou, și onoarea de tinerețe, și de sănătate este mai bine să aibă grijă în timp ce este.

Top