Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Rimantadina (Rimantadina)
2 Profilaxie
Kagocel
3 Laringită
Ecologist Handbook
Image
Principal // Clinici

Pot să iau o baie fierbinte pentru răceli?


O baie fierbinte pentru răceli poate complica cursul bolii. Expunerea prelungită la apă caldă provoacă agravarea și afectarea bunăstării. Dar, ca toate procedurile de igienă, chiar și atunci când o persoană este bolnavă, există unele avantaje. Prin urmare, medicii sunt ambiguă în a determina dacă puteți lua o baie cu frig. Există anumite nuanțe atunci când acest lucru nu se poate face.

Este posibil să faceți o baie și un duș cu frig?

Răspunsul la întrebarea dacă puteți spăla cu frig, este ambiguu. Pielea trebuie curățată, deoarece acumulează componente periculoase care pot provoca complicații. Sweatshops (ceai, ceaiuri speciale farmaceutice) provoacă o ejecție de transpirație care împiedică porii, iar corpul este mai dificil de a face față bolilor. Impactul asupra temperaturii ridicate a corpului provoacă o creștere a presiunii și, eventual, duce la o deteriorare a stării pacientului.

IMPORTANT! Apa caldă la baie sau la duș este strict interzisă, deoarece poate duce la un salt al temperaturii, o creștere a tensiunii arteriale și migrene.

Băiatul sau dușul pentru răceli sunt proceduri igienice care trebuie efectuate cu grijă. Nu trebuie să alegeți o temperatură de peste 37 de grade și să folosiți baie mai mult de 15 minute.

Este posibil să se spele cu o răceală: beneficiile și răul

Procedurile sunt obligatorii pentru igiena generală și pot, de asemenea, să atenueze situația pacientului, dacă urmați recomandările generale. Deci, beneficiul unei băi sau a unui duș este acela că:

 • scăldatul relaxează și ameliorează durerile musculare;
 • transpirație-curățat celulele pielii pot elimina mai bine substanțe toxice;
 • mărește tonul corpului în timpul bolii.

Cu toate acestea, există un rău dacă stați în baie prea mult timp sau setați temperatura apei la mare.

Tratamentele cu apă pot afecta:

 • creșterea temperaturii corporale și a presiunii;
 • deteriorarea sănătății (amețeli la un pacient, migrenă).

Dușul prea rece este periculos pentru că pacientul este incomod, chiar dacă nu există căldură. Temperaturile scăzute provoacă supraîncălzirea corpului, ceea ce duce la complicații.

Spălați fără temperatură

Când nu ai temperatură, poți face baie și duș, dar sunt necesare condiții, altfel poți avea consecințe negative și complicații. Este important:

 • Nu faceți apa prea fierbinte (în mod optim - de la 32 la 37 de grade);
 • nu treceți la procedurile de apă mai mult de 15 minute;
 • alegeți un timp de îmbăiere în după-amiaza târziu, când puteți să vă culcați într-un pat cald;
 • evitați hipotermia (purtați papuci și, dacă nu vă spălați capul, apoi un capac de duș special).

Medicii recomanda sa adaugati infuzii de plante si taxe la o baie calda. Buteliile de mentă, musetel, salvie au un efect bun asupra corpului. Utilizați, de asemenea, o lampă aromatică (folosită în special pentru o răceală). Combinați cu vapori fierbinți, uleiurile aromatice de portocale, lămâie, mentă curăță organele respiratorii și le dezinfectează.

IMPORTANT! Dacă temperatura nu se datorează doar faptului că înainte de a lua medicamente antipiretice, dușul și baia ar trebui abandonate timp de 1-2 zile. În acest moment este mai bine să ștergeți cu un prosop și șervețele.

Contraindicații

Situată într-o baie fierbinte nu este întotdeauna benefică pentru organism. Chiar și în timpul ARVI, expunerea la temperaturi ridicate este contraindicată pentru cei care suferă de boli ale inimii și vaselor de sânge. În timp ce organismul se luptă cu boala, va slăbi chiar mai mult sistemul imunitar. Există și alte contraindicații:

 • hipertensiunea arterială (aburul fierbinte va provoca creșterea ulterioară);
 • varice (baie fierbinte afectează vasele și duce la expansiunea lor);
 • diabet zaharat (nivelurile de zahăr din sânge pot scădea);
 • sarcina (există riscul ca febra ridicată să poată declanșa avort spontan, mai ales dacă starea femeii este atât de complicată);
 • intoxicația cu alcool (expunerea la alcool și o baie provoacă o creștere bruscă a presiunii).

Dacă există contraindicații pentru a face o baie fierbinte, atunci este înlocuită cu un duș. Este important să nu folosiți apă prea fierbinte, să vă dedicați procedurilor de igienă timp de aproximativ 7-10 minute.

Reguli de bază pentru tratarea apei în caz de boală

Luați un duș și o baie în timpul unei friguri, precum și gripa, o răceală poate fi aproape totală, dacă nu există contraindicații. Cu toate acestea, chiar și cei care pot efectua proceduri de igienă pot simți câteodată că sănătatea lor sa înrăutățit. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru poate fi explicat prin faptul că regulile procedurilor de apă în timpul bolii nu au fost respectate. Este imposibil să stai în baie timp de ore, când organismul luptă împotriva bacteriilor și a virușilor. Este important să urmați aceste reguli:

 1. Nu faceți o baie sau un duș, cu câteva ore înainte ca pacientul să bea alcool. Unii preferă să trateze o răceală cu vinuri de grog sau mulled, și, uneori, tinctură de piper. Băuturile alcoolice contribuie la creșterea presiunii și la încălzire. Corpul se transpira mai activ, ceea ce contribuie la eliberarea unei cantități mai mari de substanțe toxice. În unele cazuri, alcoolul beneficiază, dar nu puteți permite nici măcar câteva bășici înainte să faceți o baie sau un duș.
 2. Nu puteți seta temperatura apei peste 37 și sub 32 de grade. Băile prea calde vor agrava cursul bolii, pot provoca o creștere a presiunii și a durerilor de cap. În același timp, temperaturile scăzute provoacă frisoane, pot duce la răcirea și complicațiile bolii. Respectați parametrii climatici, în acest caz procedurile de apă vor fi bune.
 3. Este necesar să se limiteze timpul de tratare a apei. Umiditatea ridicată provoacă o răceală. Aceasta crește formarea mucusului în nazofaringe și, dacă există un nas curbat, va cauza agravarea acestuia. Este mai bine să deschideți ușor ușa, astfel încât să nu existe o pescaj pentru a reduce umiditatea. Faceți o baie ar trebui să fie de 10-15 minute, iar în cazul în care umiditatea nu scade - de la 5 la 7 minute.
 4. Eliminați posibilitatea hipotermiei. Este necesar să purtați un capac special pe cap, mai ales dacă boala a afectat urechile. Utilizați și papuci de casă care vă protejează picioarele de hipotermie. În cazul în care temperatura în baie este scăzută, atunci mai întâi trebuie să-l ridicați, folosind aburi sau un încălzitor timp de câteva minute.
 5. Imediat du-te la culcare. Nu puteți lăsa umezeală pe piele, trebuie să ștergeți. Purtați șosete și papuci. După aceea, mergeți la culcare și ascundeți pătură, beți ceai medicinal. Aceste metode simple vă permit să eliminați hipotermia.

Îmi pot spăla parul cu frig?

Pentru a vă spăla părul este necesar, urmând aceleași recomandări ca la baie în baie. Aceasta este, trebuie să alegeți temperatura medie a apei, procedați la câteva minute. Femeile în perioada de boală ar trebui să abandoneze șampoanele artificiale și clătirea părului. Acest lucru se explică prin faptul că este neclar modul în care un organism slăbit va reacționa la ele. De asemenea, majoritatea produselor cosmetice au nevoie de timp pentru a păstra părul, ceea ce poate duce la hipotermie. La temperaturi ridicate, ar trebui să excludem uscarea prin suflare - este posibilă o creștere a presiunii. Cu o atenție deosebită, samponarea se efectuează dacă boala a atins urechile. În acest caz, acestea ar trebui să fie acoperite în momentul spălării cu tampoane de bumbac pentru a preveni pătrunderea umezelii și scurgerea de droguri.

Băi cu preparate medicinale și uleiuri esențiale

Pentru răceli este util să se scalde cu adaos de uleiuri esențiale. Componentele conținute în ele au un efect de vindecare, tonifiere. Unele vă permit să luptați împotriva virușilor. Când aveți o răceală, trebuie să alegeți extracte de levănțică, ceai, bergamot, eucalipt. Extrasele din plantele medicinale vă vor permite să respirați mai ușor atunci când aveți o răceală, va crește tonul general al corpului.

 • verificați dacă există o reacție alergică la uleiul esențial (trebuie să puneți o picătură pe cot și să vedeți dacă există vreo roșeață sau erupție cutanată);
 • Nu utilizați mai mult de cinci picături de ulei pe baie (un volum mai mare poate duce la reacții neplăcute - strănut, umflare).

IMPORTANT! În loc să adăugați o picătură de ulei în baie, puteți folosi o lampă aromatică. Utilizați câteva picături de ulei esențial (puteți amesteca un amestec de două sau trei soiuri), și după 20 de minute, după formarea de abur, faceți o baie.

În plus, puteți utiliza infuzii pe bază de plante, decocții. Ele sunt pregătite de la sine - pe Internet există o mulțime de rețete. Efuzii eficiente cu frunze de mesteacăn, musetel, menta, pelin și salvie. Este necesar să preparați ierburi (individual sau în combinație), să insistați asupra unei băi fierbinți timp de mai multe ore, să vă deplasați printr-o sită. Un decoct abrupt de câteva linguri din aceste plante, pre-filtrate, se adaugă la o baie caldă. Vaporii de apă sunt utilizați ca dispozitive de inhalare. Nu uitați că pot apărea reacții alergice. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să întrerupeți imediat procedurile de apă și să clătiți cu apă curată.

Indiferent dacă este posibilă scăldatul cu o răceală și dacă merită să se facă, depinde de indicatorii individuali, de prezența contraindicațiilor medicale și de stadiul bolii. La temperaturi ridicate, anumite boli virale și cronice, pentru o perioadă îndelungată, merită limitată la un duș sau chiar pentru a șterge corpul cu un prosop umezit cu apă. Pacienții care nu au contraindicații, baia este utilă, vă permite să curățați pielea transpirației secretate cu toxine și recuperarea vitezei. Eficace în tratamentul băilor cu uleiuri esențiale, plante și infuzii.

Baie caldă pentru răceli: beneficiile și răul

Orice boală, fie ea ORV sau ARVI, este însoțită de simptome similare - congestie nazală, nas curbat, tuse, durere în gât, dureri de corp. Membranele mucoase sunt inflamate, vasele sunt dilatate, iar starea de sănătate se înrăutățește în fiecare oră. Toate aceste simptome sunt literalmente bate în jos. Aduceți-vă la viață, în ciuda stereotipurilor, uneori cu o baie fierbinte.

E rău să faci baie cu frig?

Majoritatea profesioniștilor din domeniul medical consideră că luarea unei băi în timpul unei răceli nu va face rău și chiar nu va ajuta. Boala durează uneori destul de mult timp, iar lipsa de igienă personală pentru mult timp nu este bună pentru organism. Principalul lucru este să urmați regulile de admitere, să cunoașteți contraindicațiile, iar apoi va fi util să luați băi fierbinți pentru răceli fără febră.

În plus, experții consideră că o baie cu o temperatură fără frig, contribuie la stimularea ușoară a imunității, ceea ce duce la o recuperare rapidă. Acceptarea unei băi fierbinți conduce la o creștere artificială a temperaturii corpului și apare o producție îmbunătățită de interferon, care asigură protecția antivirală.

Contraindicații pentru băile reci

Deci, băile pentru răceli pot aduce beneficii semnificative, dar au mai multe contraindicații. Întrebându-vă dacă este posibil să vă încălziți cu o răceală într-o baie caldă, mai întâi ar trebui să vă ascultați propria condiție.

Temperatura corpului este ridicată?

Nu trebuie să recurgeți la o baie fierbinte și să vă arătați picioarele la o temperatură a corpului ce depășește 37,5 grade. În această situație, procedura de apă poate afecta serios sănătatea. Medicii sfătuiesc să restricționeze un duș cald.

Există vreo problemă cu tensiunea arterială sau vasele de sânge?

În cazul în care durerea de cap este un companion frecvent, există boli cronice ale inimii sau vaselor de sânge, luarea băii fierbinți este absolut contraindicată și nu numai în perioada rece. Fiind în apă caldă dă o mare încărcătură sistemului cardiovascular.

Există reacții alergice la uleiurile esențiale și ierburile?

Cu răceli, este foarte util să vă bucurați în baie, unde se adaugă ierburi și uleiuri, deci este important să vă asigurați că nu sunteți alergic la componentele care alcătuiesc amestecul medicinal.

De asemenea, luarea unei băi fierbinți cu o răceală nu este de dorit cu:

 • boli purulente;
 • epilepsie;
 • insuficiență cardiovasculară;
 • anevrism, angină pectorală;
 • afecțiuni circulatorii.

Retete pentru baie terapeutică care beneficiază de răceli

Există multe plante, uleiuri, care au proprietăți pronunțate de vindecare. Cu ajutorul lor, puteți obține un rezultat bun în tratamentul tusei, rinitei prelungite sau bolilor de gât.

Atunci când utilizați plante sau uleiuri de baie pentru răceli și tuse, trebuie reținut faptul că unele dintre ele pot provoca alergii. După baie, pentru cel mai mare efect, este recomandabil să mergeți la culcare, beți o ceașcă de lapte cald sau ceai.

Bureți și alte uleiuri esențiale de conifere pentru băi terapeutice

Bujiile de brad și de arbore de ceai au un efect vasoconstrictor și antiinflamator. Phytoncidele conținute în ele luptă perfect împotriva rinitei.

În absența contraindicațiilor, băile cu uleiuri esențiale sunt potrivite pentru copii. Baia este umplută cu apă încălzită la 37 de grade, se adaugă 15 ml pentru un adult sau 5-8 picături de ulei pentru un copil.

Durata tratamentului cu apă este de maxim 20 de minute pentru un adult sau 5 minute pentru un copil. După o astfel de baie, este recomandabil să luați adăpost cu ceva cald și să beți băuturi calde.

Ulei de eucalipt pentru proceduri de baie pentru răceli

Uleiul de eucalipt are un puternic efect antiseptic, luptă perfect împotriva bacteriilor, previne dezvoltarea lor.

Pentru o baie de tratament, mai întâi trebuie să adăugați 400 g de sare de mare în apă, apoi picătură 4-5 picături de ulei. Procedura durează 20 de minute. Uleiul de eucalipt va dezinfecta tractul respirator, curata pielea, ridica sistemul imunitar.

Baie de mucegai rece

Mustar - un instrument eficient în lupta împotriva bolilor virale, în special în stadiul inițial. Este posibil să folosiți condimente atât în ​​băi pentru picioare la rece, cât și pentru scăldat. Dar durata procedurii va fi diferită.

Pentru a face o baie de picioare cu muștar, ar trebui să vă pregătiți:

 • 2 linguri de pudră de muștar;
 • butelii din plastic;
 • încălzit la 40 de grade de apă.

Se recomandă încălzirea picioarelor timp de aproximativ 20 de minute, apoi ștergeți cu un prosop, puneți pe șosete încălzite din lână.

Pentru o baie de muștar, 300 g de pulbere se diluează într-o cantitate mică de apă și se toarnă în apă înainte de scăldat. Puteți sta în baie timp de cel mult 5 minute, după care spălați muștarul sub duș, așezat sub capace.

Terapentină pentru răceli

Uleiul de terebentină este uleiul de rășină din conifere. Îmbunătățește perfect imunitatea împotriva răceliilor. În baie se toarnă 10-15 ml de rășină. Temperatura apei ar trebui să fie între 36-40 de grade. Durata de baie este de 15-20 de minute.

Băi din plante cu extracte din plante

Plantele medicinale, preparate sub formă de decocții, ajută la scăderea manifestărilor unei infecții virale. Utilizați în mod obișnuit unul sau două nume, un efect mai mare se poate obține atunci când se prepară un amestec de 3-5 plante.

Următoarele combinații pot ajuta la ameliorarea simptomelor la rece:

 • ace de pin, urzică, menta, mămăligă, în porții egale de 30 de grame, se toarnă cu 2 litri de apă fierbinte și se fierbe până la jumătate din volum;
 • flori de var, menta, mușețel, sunătoare și salvie de 2 linguri fiecare fierbeți într-un litru de apă timp de 5 minute, apoi insistați o jumătate de oră;
 • 300 de grame de colectare de mesteacan, salvie, oregano și menta vărsați 10 litri de apă, insistați ora;
 • lavandă în combinație cu miere, cuișoare umplute cu apă clocotită, fiartă timp de 5 minute, infuzată.

Amestecul este filtrat și turnat în baie. Puteți să îmbinați un amestec de plante medicinale într-o pungă de pânză, să legați-o și să o atârnați pe robinet, astfel încât curgerea apei calde să treacă prin ea.

Cum să luați o baie fierbinte pentru o răceală: regulile de bază

Terapia pentru răceli implică utilizarea de diferite medicamente care sporesc transpirația. Lansările sudate se înfundă în pori, ceea ce face dificilă eliminarea toxinelor acumulate. Prin urmare, curățarea corpului cu frig este o procedură importantă și necesară. Dar beneficiul maxim de a face o baie sau un duș poate fi extras numai urmând câteva recomandări și reguli.

 1. Atunci când temperatura corpului este ridicată, nu vă scufundați în apă foarte fierbinte. Acest lucru va întrerupe funcțiile termostatice și va duce la deteriorare. Temperatura optimă a băii nu depășește temperatura corpului și este de 34-37 ° C. Porii vor fi capabili să se limpezească bine și nu se va produce supraîncălzirea.
 2. Este necesar să se limiteze timpul petrecut într-o baie fierbinte. Microclimatul are o umiditate ridicată, care stimulează formarea mucusului în bronhii și nazofaringe. Durata optimă a procedurilor cu o umiditate maximă a aerului de 65% este de 10-15 minute. Acest timp este suficient pentru a obține un rezultat terapeutic eficient.
 3. Adesea, metodele populare de tratare a răcelii recomandă folosirea de tincturi, vin fiert, grog pentru ameliorarea simptomelor unei infecții virale. La întrebarea dacă este posibil să se spele în baie cu o răceală, medicii răspund negativ. Apa caldă în combinație cu alcoolul reduce imunitatea, ceea ce întârzie procesul de vindecare.
 4. Băile calde petrec seara înainte de culcare. După baie, trebuie să vă înfășurați într-un halat de baie, pătură. Acest lucru va contribui la prelungirea stării de febră creată artificial. O creștere suplimentară a temperaturii corporale slăbește agenții patogeni care nu pot rezista la grade înalte.

Tratarea apei pentru răceli: o baie fierbinte va ajuta la vindecarea bolii mai rapid sau nu?

Există o mulțime de informații controversate despre dacă puteți lua o baie fierbinte pentru o răceală. Unii oameni cred că procedurile de apă agravează starea pacientului și duc la agravarea bolii, dar medicii au opinia lor în această privință.

Toți oamenii se îmbolnăvesc uneori, dar acest lucru nu este un motiv pentru încălcarea regulilor de igienă. În anumite condiții, pacientul se poate spăla.

Nu trebuie să renunți la sufletul cald când aveți o răceală sau o frig.

Cauze și simptome de frig

Răceala comună este o boală respiratorie care este însoțită de simptome caracteristice.

Principalele cauze ale bolii includ:

 • hipotermie;
 • imunitate scăzută;
 • penetrarea în organism a agenților infecțioși.

Hipotermia singură, fără penetrarea infecției în organism, nu poate determina apariția unei răceli. Când o persoană îngheață, imunitatea sa slăbește, ceea ce reprezintă o excelentă ocazie de a ataca viruși sau bacterii.

Când apar primele simptome de răceală, este important să începeți imediat tratamentul și să respectați repausul de pat. Dacă o persoană suferă de o boală pe picioarele sale, atunci riscul de a dezvolta diverse complicații care necesită un tratament grav crește.

Cele mai frecvente simptome ale unei răceli sunt:

 • disconfort în gât, tuse. Aceste simptome apar la debutul bolii. În primul rând, gâtul se înroșește, doare și apoi apare o tuse, care este mai îngrijorătoare pe timp de noapte;
 • congestia nazală, secreția de mucus și strănutul. În aproape toate cazurile, aceste simptome însoțesc răcelile. Congestia nazală se manifestă în moduri diferite. Respirația se poate suprapune complet datorită umflarea membranei mucoase sau a simptomelor ușoare care nu necesită tratament medical;
 • temperatura nu este o manifestare obligatorie a unei friguri. Uneori se ridică la 37,0 - 37,5 grade. Această afecțiune poate dura aproximativ trei zile. Dacă perioada de temperatură ridicată este întârziată, este posibil să se facă o ipoteză despre dezvoltarea unei infecții bacteriene care necesită tratament antibacterian;
 • dureri ale corpului, stare generală de rău, somnolență. De obicei, aceste simptome încep să deranjeze câteva zile după declanșarea bolii.

Rece baie și beneficii

Zilnic să se spele cu o răceală este necesar, dar dacă este posibil pentru a merge la un duș fierbinte este o problemă controversată. Procedurile de apă contribuie la îmbunătățirea stării, dacă respectați câteva recomandări.

Beneficiile unei băi sau a unui duș sunt în astfel de momente:

 • mușchii se relaxează în apă caldă, ca urmare a scăderii senzațiilor dureroase;
 • pielea este curățată de transpirație, ceea ce contribuie la o mai bună îndepărtare a substanțelor toxice;
 • baie cu o răceală ridică tonul corpului.

În ciuda faptului că baia este considerată o procedură utilă, există riscul de deteriorare, mai ales dacă stați într-o cameră cu umiditate ridicată sau spălați-vă în apă foarte fierbinte pentru o perioadă lungă de timp.

Tratamentele cu apa pot:

 • măriți tensiunea arterială și temperatura corpului;
 • agravează bunăstarea generală a pacientului (migrenă, poate să apară amețeli).

Suporterii întăririi ridică întrebarea dacă este posibil să înotați în apă rece cu o răceală. Răspunsul medicilor este evident - este contraindicat. Nerespectarea acestei recomandări crește riscul apariției complicațiilor bolii.

Indiferent dacă este posibilă scăldatul când sunteți bolnav de frig, depinde adesea de ce vă deranjează simptomele.

Băi medicale pentru răceli

Atunci când nu există contraindicații și starea generală nu se deteriorează, pacientului i se permite să facă duș sau băi foarte calde cu răceală. Puteți să vă pregătiți decocții pe bază de plante sau pur și simplu adăugați ingrediente vindecătoare la baie.

Există mai multe rețete care pot ajuta pacientul să se recupereze mai repede:

 1. Baie de muștar. Efectuarea acestei proceduri medicale nu necesită pregătire specială. Această baie trebuie luată cu o răceală sau tuse. De asemenea, ajută la scăderea gâtului. Pentru a pregăti, este nevoie de aproximativ 200 g de pulbere uscată pentru a înfășura o cârpă subțire și a pune într-o baie de apă fierbinte. Pacientul trebuie să stea într-un lichid timp de 10 minute.
 2. Băi cu adaos de uleiuri aromatice. Pentru a lua această baie este recomandată atunci când tuse, nas curbat, precum și pentru a elimina alte simptome ale bolii. Puteți adăuga acest amestec în apă: ulei de citrice + ienupăr + eucalipt + ulei de salvie + ulei de arbore de ceai, thuja și scorțișoară. Necesită 2 lingurițe. ulei de măsline amestecat cu uleiuri esențiale (fiecare dintre cele 6 picături listate). Acest amestec este amestecat cu sare terapeutică mare, plasată într-o baie. Este necesar să stați în apă timp de un sfert de oră.
 3. Baie de decoction de plante medicinale. Această procedură terapeutică va contribui la abordarea eficientă a manifestărilor bolii, la îmbunătățirea stării generale a bolnavilor. Pentru berii, adepții medicinii tradiționale recomandă utilizarea următorului amestec: flori de tei + frunze de menta + musetel + salvie + sunătoare, adăugați și tulpini și flori de lavandă. Plantele sunt sfărâmate, fierte pe foc timp de cinci minute, insistă 40 minute și se toarnă în baie. Ar trebui să stea în ea timp de ¼ ore.
 4. Ghimbirul de baie ajută la eliminarea primelor manifestări ale bolii. Pentru gătit veți avea nevoie de: rădăcină de ghimbir proaspătă, câteva cuișori de usturoi și puțină sare. Ingrediente solide grătar pe un răzătoare fin în recipiente separate. Prima componentă este turnată cu apă fiartă, iar a doua este învelită în pânză, se adaugă sare și se pune pe fundul băii. Când ghimbirul a insistat (30 de minute), a fost turnat în apă. Dip este de 10 minute.

Vindecarea ierburilor ajută la depășirea manifestărilor de răceală. În ciuda utilității acestor proceduri, este important să se consulte mai întâi cu un medic.

Cum să înotați cu frig

Există mai multe opinii cu privire la posibilitatea îmbăierii în timpul bolii. Medicii spun că, cu o ușoară frig, fără o temperatură ridicată, este permisă o baie, dar merită să respecte reguli speciale.

Cu gripa, puteți lua, de asemenea, un duș cald pentru a elimina febra și a atenua situația generală.

După procedurile de apă este imposibil să se permită o răcire puternică a corpului. Prin urmare, este necesar să ștergeți imediat cu un prosop, să vă îmbrăcați cu căldură și să vă înfășurați bine.

Medicii avertizează: spălarea părului cu o răceală fără a fi nevoie este nedorită. La baie se recomandă utilizarea unui capac special. Dacă totuși trebuie să spălați buclele, acestea ar trebui imediat uscate folosind un uscător de păr sau un prosop.

Chiar dacă este permisă în timpul bolii să faceți o baie, trebuie să monitorizați temperatura apei. De asemenea, este important să se ia în considerare contraindicațiile care sunt boli de inimă, patologie venoasă, hipertensiune arterială, febră mare.

Dacă pacientul are febră scăzută, atunci el nu ar trebui să ia o baie foarte fierbinte, 37 de grade este de ajuns. Dacă ignorați această condiție, pacientul poate declanșa o migrena sau amețit.

Dacă nu suficientă apă caldă crește probabilitatea de complicații ale bolii.

Medicii recomandă, de asemenea, să se acorde atenție următoarelor reguli:

 • Umiditatea aerului din baie nu trebuie să depășească 65%. Umiditatea în exces în aer contribuie la acumularea de fluid în căile respiratorii. De asemenea, reduce eficacitatea tratării simptomelor la rece;
 • Dacă nu este posibil să controlați nivelul de umiditate, procedurile de apă ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Acest timp este suficient pentru efectele terapeutice;
 • Medicii spun că este corect să se facă baie, să se ridice picioarele și să se facă alte proceduri de încălzire - seara, înainte de a merge la culcare. După spălare va fi util să aveți un pahar de ceai din plante sau lapte cald cu adăugarea de miere;
 • Nu trebuie să ieșiți după înot, mai ales dacă vremea este rece.

Când nu poți face baie

Nu este permis fiecărui pacient chiar și o baie foarte caldă cu frig. Se demonstrează că, în unele cazuri, procedurile de apă exacerbează manifestările bolii și provoacă apariția unor complicații.

Principalele contraindicații ale medicilor includ:

 • boli de inima;
 • hipertensiune arterială, prezența bolilor veninoase;
 • consumul de alcool sau consumul de alcool.

În primul caz, inima și pereții vaselor de sânge suferă de stres suplimentar, deci merită să înoți repede.

Alăptarea și băutul de alcool sunt incompatibile. Nu este nevoie să ascultați pe cei care cred că corpul trebuie încălzit cu vodcă înainte de scăldat. Nu există cazuri în medicină când a fost posibil să se vindece o răceală cu ajutorul alcoolului.

Abuzul de băuturi care conțin alcool reduce sistemul imunitar și agravează starea corpului în ansamblu. De asemenea, după consumul de alcool este interzis să se ridice picioarele. În cel mai rău caz, aceasta amenință o creștere bruscă a tensiunii arteriale și creșterea căldurii.

În concluzie

Mulți oameni nu pot răspunde corect la întrebarea de ce nu vă puteți spăla în duș sau baie atunci când sunteți bolnav. Medicii spun că nu trebuie să uitați de regulile de igienă personală, chiar și în timpul bolii.

Adesea, scăldatul cu adăugarea de agenți terapeutici are un efect benefic asupra pacientului.

În ciuda beneficiilor procedurilor de apă, trebuie să vă amintiți de contraindicații. Dacă vi se permite să spălați, trebuie să respectați regulile de îmbăiere în timpul răcirii.

Baie cu un rău - rău sau beneficii?

Băiatul are un efect benefic asupra corpului uman. Împreună cu curățarea pielii, baia îndepărtează perfect oboseala, durerile musculare, curăță porii, se relaxează și se calmează. Baie deosebit de utilă, cu adăugarea unei varietăți de uleiuri esențiale, decoctări pe bază de plante, sare de mare și alte componente terapeutice.

Pot să fac baie cu frig? Mulți oameni refuză să se spele în timpul unei boli, de teama de a complica starea lor. Ce efect au procedurile de căldură pe apă asupra unui organism slăbit în momentul în care se opune virușilor?

O baie pentru tratarea răcelii: sunt astfel de proceduri justificate?

Potrivit medicilor, nu numai că este posibil să se facă baie în timpul bolilor respiratorii, dar în primele zile ale bolii o baie cu frig este o salvare reală pentru om. Pătruns în apă moderată, se încălzește perfect și uniform, ceea ce contribuie la accelerarea recuperării.

Indiferent de ce factor este cauzat de o frig și cât timp este o persoană bolnavă, nimeni nu a anulat încă regulile de igienă personală. În procesul de tratament, pacientul se transpiră foarte mult și adesea, astfel încât să rămână nestemat de o săptămână sau mai mult? Prin urmare, răspunsul la întrebarea "este posibil să se spele cu frig" este lipsit de ambiguitate - este posibil și necesar.

Dar, înainte de a lua tratamente de apă, ar trebui să știți dacă acestea sunt în mod specific permise în cazul dumneavoastră. De exemplu, la temperaturi ridicate ar fi mai bine să aveți un duș igienic scurt în locul unei băi. În orice caz, trebuie să fiți ghidat de starea corpului dumneavoastră și să excludeți eventualele complicații, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Indicații pentru a face o baie în timpul frigului

Vă îndoiți dacă puteți lua o baie fierbinte cu frig? În procesul bolilor respiratorii, se recomandă scăldarea nu numai a respectării regulilor de igienă, ci și pentru ameliorarea unui număr de simptome la rece.

Indicațiile pentru scăldatul într-o baie pentru o răceală bolnavă sunt după cum urmează:

 • dureri ale corpului. La pacienții cu ARVI, acest simptom este destul de comun. O baie caldă, dar nu prea fierbinte pentru răceli reduce semnificativ durerea articulațiilor și a mușchilor, elimină durerea dureroasă în spate și îmbunătățește starea generală a pacientului;
 • dificultăți de respirație. În condiții de umiditate ridicată și sub influența aburului cald, un nas curgător trece mult mai repede, respirația devine mult mai ușoară, o tuse uscată se transformă într-o formă umedă și mai productivă. Rezultatul pozitiv al procedurii de apă va spori semnificativ adăugarea de plante medicinale sau uleiuri esențiale în apă, dar acest lucru este relevant numai pentru persoanele care nu sunt înclinate la reacții alergice;
 • otrăvirea toxinelor. Otravelii excretați de bacterii și agenți patogeni otrăvesc corpul uman. Cu transpirație excesivă, porii se înfundă, ceea ce încetinește semnificativ procesul natural de eliminare a toxinelor acumulate. Prin urmare, purificarea porilor în timpul bolii este foarte importantă și răspunsul la întrebarea "este posibil să se spele când aveți o răceală" este neechivoc - procedurile de apă sunt utile pentru o recuperare rapidă;
 • depresie. Mulți oameni, în special cei care sunt obișnuiți cu mișcarea constantă, ar trebui să fie acasă în timpul tratamentului și prin urmare trăiesc tristețe și melancolie și simt oboseală crescută. Băile calde îmbunătățesc semnificativ starea psiho-emoțională, îmbunătățesc starea de spirit, ceea ce este foarte important pentru depășirea rapidă a bolii.

Nu trebuie să aderați la credințele depășite și să vă îndoiți dacă puteți înota cu gripa. Procedurile de baie pentru bolile respiratorii nu prezintă niciun pericol dacă sunt efectuate corect, respectând în același timp recomandările medicale.

Ce ar trebui să-mi amintesc un pacient cu ARVI la baie?

La întrebarea "este posibil să se facă o baie cu o răceală fără febră" răspunsul medicilor este pozitiv. Dar faptul că organismul se luptă cu boala care la lovit nu trebuie uitat. Există anumite reguli, respectarea cărora este obligatorie atunci când oamenii cu frigă iau oamenii în baie:

 • Nu puteți combina o baie cu alcool. Unii preferă băuturi reci pentru încălzire în timpul răcelii. Dar, în caz de frig, este mai bine să refuzați complet alcoolul și chiar dacă ați băut un pahar de vin fiert, nu ar trebui să faceți o baie după aceea;
 • la temperaturi ridicate (39-40 ° C) ale corpului, întrebarea dacă este posibilă spălarea cu gripa va fi superfluă. Mai ales trebuie să vă faceți griji cu privire la apa caldă, deoarece poate crește simptomele bolii. Chiar dacă decideți să luați un duș pe termen scurt, apa nu trebuie să fie mai fierbinte decât 34-37 ° C;
 • stați în baie în timpul bolii ar trebui să fie limitată. Cu expunerea prelungită la o cameră cu umiditate ridicată în nazofaringe și gât, producția de mucus crește, ceea ce poate provoca exacerbarea răcelii și tusei comune. Dacă nu este necesar să se îndoiască dacă este posibilă o baie în timpul unei răceli, atunci acest proces nu ar trebui să fie întârziat prea mult timp. Ușa camerei, în același timp, trebuie să fie ușor astupată, ceea ce contribuie la scăderea umidității;
 • Dacă sunteți convins că puteți să vă spălați cu gripă și frig, trebuie să țineți cont de faptul că este mai bine să faceți proceduri de apă înainte de a merge la culcare noaptea, astfel încât să puteți merge imediat la culcare și să vă împachetați într-o pătură. Este recomandabil să purtați șosete pe picioare, să beți un pahar de ceai din plante sau lapte cald cu miere.

Dacă aderă la regulile stabilite, atunci de ce să nu luați o baie rece? Ar putea fi chiar necesar. Amintiți-vă doar următoarele: trebuie să monitorizați temperatura apei și, în consecință, temperatura corpului și să nu utilizați apă foarte fierbinte, deoarece nu este întotdeauna utilă chiar și pentru oamenii complet sănătoși.

Când nu ar trebui să faceți o baie cu gripa?

Împreună cu faptul că scăldatul este considerat a fi o procedură foarte utilă, există, de asemenea, anumite limitări care trebuie luate în considerare atunci când se decide dacă să se facă baie cu gripa:

 • temperatura corpului. Băile calde ar trebui aruncate în cazurile în care temperatura este prea mare și, în general, un duș scurt este suficient pentru a menține igiena personală în astfel de situații;
 • persoanele cu afecțiuni cronice vasculare și de inimă, precum și persoanele care au hipertensiune arterială, ar trebui să refuze să facă o baie, mai ales fierbinte, cu boli respiratorii;
 • care suferă de migrene o baie fierbinte va provoca numai agravarea simptomelor la rece și provoca dureri de cap. Dar dacă puteți face un duș pentru răceli, oamenii cu dureri de cap frecvente ar trebui să fie conștienți de faptul că acesta este cel mai sigur mod de a menține igiena personală în timpul tratamentului SARS;
 • alergie. Băile cu adaos de plante medicinale sau uleiuri aromatice sunt considerate cele mai utile pentru răcelile. Astfel de proceduri sunt contraindicate pentru persoanele predispuse la reacții alergice.

Cea mai potrivită opțiune pentru evitarea îndoielilor este dacă este posibil să se spele cu o răceală fără o temperatură într-o baie fierbinte, va fi consultarea cu medicul dumneavoastră. Dacă medicul aprobă aceste proceduri, atunci nu există nici un motiv să vă faceți griji, dar când vă sfătuiesc să nu vă spălați timp de câteva zile, atunci este mai bine să nu riscați și să așteptați până când starea dumneavoastră de sănătate se îmbunătățește.

Pot să fac un duș cu frig?

Un număr mare de persoane afirmă cu încredere că este mai bine să se abțină de la procedurile de apă în timpul bolilor respiratorii. Și, într-adevăr, este posibil să faceți un duș cu gripa sau nu merită? Ce spun medicii profesioniști despre acest lucru?

Nu este un secret că, în timpul gripei, pacientul consumă medicamente diaforetice și, dacă este necesar, antipiretice, care sporesc transpirația. Sudoarea care se eliberează împiedică porii, ceea ce face dificilă îndepărtarea toxinelor și a deșeurilor de produse virale din organism. Acest lucru sugerează că spălarea corpului pentru răceli este obligatorie.

Prin urmare, întrebările "este posibil să se spele în timpul frigului" nu ar trebui să apară. Doar aceasta ar trebui făcută astfel încât procedura să fie cât mai utilă și mai sigură posibil:

 • apa ar trebui să fie caldă, temperatura optimă este domeniul de 35-37 ° C. Nu uitați că apa caldă va crește doar căldura și va complica starea pacientului;
 • chiar și un duș pe termen scurt poate să scadă temperatura și să scadă starea febrilă, dacă nu abuzezi de procedurile de apă și imediat după ce le luați, puneți pe șosete calde, du-te în pat și acoperiți-vă cu o pătură caldă;
 • Pot să-mi spăl părul cu o răceală în timp ce fac un duș? Doctorii sfătuiesc să purtați un capac de duș special pe cap înainte de a intra în duș. Faptul este că părul se usucă mult timp, mai ales lung, iar acest lucru poate provoca hipotermia corpului. Dacă este necesară curățarea corpului, puteți refuza să vă spălați părul timp de mai multe zile în favoarea propriei sănătăți.

Dacă, totuși, pacientul a decis să-și spele părul în timp ce făcea un duș sau o baie, fără a lua în considerare dacă era posibil să-și spele părul cu gripa, atunci cât mai curând posibil, acestea ar trebui să fie uscate cu un uscător de păr sau învelite bine cu un prosop de baie.

O altă recomandare importantă a medicilor este că este mai bine să faceți o duș pe timp de noapte.

Utilizarea băuturilor răcelile bolnave: efect terapeutic

Răcirile aparțin categoriei bolilor virale, însoțite de o varietate de simptome. Factorii provocatori pentru dezvoltarea bolilor respiratorii sunt imunitatea scăzută, hipotermia și virusurile progresive ale bolii. Este posibil să înoți cu o răceală și cât de sigur este? Este posibil să se spele cu gripa și, în același timp, procedurile standard de apă pot fi eficiente dacă se folosesc băi terapeutice.

Efectul terapeutic al băii asupra corpului pacientului cu o răceală

Este adevărat că o baie fierbinte ajută în special la răcelile?

Este posibil să înoțiți cu frig? Această întrebare provoacă multe discuții. Unii experți recomandă să refuze procedurile de apă pentru perioada de îmbolnăvire, alții, dimpotrivă, susțin că este chiar necesar să faceți baie cu frig. După cum arată practica, o baie fierbinte pentru răceli (împreună cu tratamentul principal) contribuie la o recuperare mai rapidă.

În primul rând, este necesar să se spele în timpul luptei împotriva frigului, pentru a reduce activitatea microbilor patogeni și pentru a curăța porii înfundați prin sudură. În al doilea rând, tratamentele cu apă elimină substanțe toxice din organism. Pentru a înțelege dacă puteți spăla în timpul unei răceli, trebuie să urmați regulile de bază în timpul acestei proceduri de igienă.

Reguli de bază

 • Nu amestecați alcool și tratamente cu apă. Unii oameni recomanda consumul de alcool si abur pentru a accelera recuperarea organismului. Deci nu poți să faci. Alcoolul nu este un remediu pentru răceala comună, ci doar slăbește sistemul imunitar deja afectat. Și dacă, în plus față de consumul de alcool, faceți un duș sau plutiți picioarele, atunci acest lucru poate provoca picături bruște de presiune, amețeală și leșin.
 • Încercați să nu vă spălați din nou părul. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei, deoarece părul umed poate provoca hipotermie. Dacă nu puteți spăla fără păr, asigurați-vă că ați spălat bine părul cu un uscător de păr.
 • Nu faceți duș prea cald când sunteți bolnav. Dacă luați o baie fierbinte în timpul unei friguri și o exagerați cu temperatura apei, aceasta poate agrava simptomele bolii. Încercați să păstrați temperatura apei sub 37º.
 • Reduceți timpul petrecut în baie. Faptul este că în baie prea mult nivelul de umiditate, din cauza căruia în nazofaringe începe producția activă de mucus, care este eliberat atunci când tuse și nas curbat. Pentru a preveni deteriorarea, faceți duș sau baie timp de cel mult 10 minute.
 • Faceți tratamente de apă seara, iar după terminarea lor, mergeți imediat la un pat încălzit. Pentru a vă încălzi și mai mult, puteți purta șosete și puteți bea ceai din plante.

Contraindicații

După cum ați înțeles deja, este posibil să faceți o baie în caz de boală virală, dar există o serie de contraindicații pe care fiecare pacient trebuie să le ia în considerare:

 • Persoanele care au probleme cu inima și vasele sanguine, vene varicoase, hipertensiune arterială, circulație sanguină afectată a creierului sau diabet zaharat, o baie fierbinte este contraindicată (mai ales în perioada în care sistemul imunitar este foarte slab). Ca o alternativă la un duș cald este ideal.
 • Femeile gravide care suferă de o răceală sunt interzise să plutească picioarele lor și să se spele în apă fierbinte, deoarece acest lucru poate provoca un avort spontan. Este mai bine să coordonați toate procedurile de apă cu medicul curant.

Cele mai bune retete pentru a lua bai cu boala

Dacă o persoană bolnavă nu are contraindicațiile de mai sus, din cauza cărora medicul nu i-a permis să se spele și să-și spele părul, el poate lua în siguranță băile.

Pentru ca tratamentele pentru apă să înceapă să ajute la recuperarea mai rapidă a pacientului, merită să le modificați puțin.

Iată o listă cu cele mai bune rețete pentru băile de wellness.

 1. Baia de muștar - cel mai comun și mai ușor de pregătit. Are un efect benefic asupra pacienților cu mucoase afectate și, pe termen scurt, ajută la eliminarea tusei, rinitei, durerilor în gât și contribuie la reducerea temperaturii.

Metoda de preparare este simplă: împachetați bine 100-200 grame de pudră de muștar în tifon sau pânză, puse într-o baie de apă fierbinte. Cu o răceală într-o astfel de baie ar trebui să stea nu mai mult de 10 minute. În unele cazuri, vaporii de muștar pot declanșa ruperea și disconfortul în gât. Pentru a evita acest lucru, puteți arunca o coală în baie.

 1. Baie aromată. Pentru aceasta veți avea nevoie de un amestec de uleiuri esențiale care sunt eficiente în combaterea febrei, nasului curgător și a altor simptome la rece. Aceste uleiuri includ: eucalipt, ienupăr, citrice, ulei de arbore de ceai, thuja, scorțișoară și salvie.

Preparare: în două lingurițe de ulei de măsline trebuie să adăugați 6 picături de uleiuri esențiale. Se amestecă amestecul rezultat cu o mână de sare de mare grosieră și apoi se dizolvă într-o baie de apă fierbinte. Sarea de mare nu va permite uleiurilor volatile să se evapore în timp. Luați această baie de vindecare nu poate depăși 15 minute.

 1. Baie de plante Utilizarea diferitelor plante medicinale pentru tuse și rinită a fost mult timp o metodă familiară de tratament. Cada de baie din plante este o procedura buna si folositoare, care are un efect pozitiv asupra tractului respirator si reduce semnificativ simptomele la rece. Stripe uscate și flori de lavandă, musetel, farmacie, sunătoare, salvie, menta, tei, șarpe sunt cele mai frecvent utilizate.

Pentru a începe, ierburile uscate de mai sus trebuie să se mănânce. Apoi, 10 linguri de plante măcinate se toarnă cu un litru de apă clocotită și se fierbe la foc mic timp de 5 minute, după care bulionul trebuie să fie aspirat timp de cel puțin o jumătate de oră sub o cârpă groasă. Stropul rezultat este turnat într-o baie completă. Timpul de baie este de 10-15 minute.

 1. Ghimbir. Această procedură este minunată la primele semne ale unei friguri. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de trei produse: un cap de usturoi, rădăcină de ghimbir proaspătă și sare de masă.

Luăm usturoi și ghimbir, coajăm și freacăm separat pe o răzătoare mică. Ghimbirul de ghimbir este turnat cu apă clocotită, acoperită și lăsată să stea aproximativ o jumătate de oră, și usturoi - wrap în teasc și pune pe fundul băii. De îndată ce se află apă în baie, se toarnă tinctura de ghimbir. Ginger-usturoi nu ar trebui să ia mai mult de 10 minute.

A se spăla cu o răceală, desigur, este posibil, este necesar din punct de vedere al igienei. În acest caz, dușul trebuie să fie cald (dar nu fierbinte) și rapid.

Băile de vindecare ajută la combaterea principalelor simptome ale unei răceli. Vă recomandăm să vizitați un medic înainte de a le lua și să clarificați dacă este posibilă o baie, dacă există contraindicații. Dacă totul este bine, încercați să preparați o baie conform rețetelor noastre. Vrem un cabină de duș sau o baie aprobată de medic care să vă ajute. Mult noroc și să fie sănătoși!

Pot să fac baie cu frig?

Înainte de noi așteptăm cea mai severă lună de iarnă, ceea ce înseamnă că șansele de înghețare și de răceală vor crește. Imediat se pune întrebarea: este posibil să faceți o baie când sunteți bolnav? Și dacă da, cum să procedați corect? Să ne dăm seama!

Hotul este bun

Există dovezi științifice că ridicarea temperaturii corpului vă ajută organismul să se ocupe de răceli, astfel încât temperatura apei din robinet să fie cea mai tare nivel de siguranță, de obicei în jur de 40 de grade Celsius. La început, temperatura poate părea inconfortabilă, dar în curând vă veți obișnui.

O baie poate ajuta doar cu o raceala sau gripa daca este suficient de fierbinte pentru a va creste temperatura corpului si a va face sa transpirati.

Asigurați-vă că este curat

Înainte de a intra, verificați apa și baia în sine. Dacă nivelul de salubritate lasă mult de dorit, acum nu este momentul potrivit să stați în baie, mai ales dacă sunteți bolnav și aveți imunitate slabă.

Înlocuiți înălbitorul și alte produse de curățare chimică a băii cu mai multe băi ecologice și organice. Se recomandă, de asemenea, achiziționarea de benzi de testare speciale pentru determinarea pH-ului apei.

Nu stați pe canapea, faceți o baie

Intrați în baie timp de 20 de minute la fiecare câteva ore, dacă aveți o răceală sau o gripă și asigurați-vă că continuați procedura până când vă veți simți mai bine. Ideea de a trata o răceală într-o baie este să crească temperatura corpului și să o păstrați înaltă, așa că încercați să petreceți cât mai mult timp în apă caldă pe măsură ce vă simțiți relaxați.

Aplicați balsam sub nas

O picătură mică de unguent de mentol sub nas vă va deschide căile respiratorii și va ajuta la calmarea pielii iritate la baza nasului. Mentolul, eucaliptul și camforul au un efect analgezic ușor, care ajută la ameliorarea durerii în nas.

Pentru efectul maxim, aplicați un frotiu proaspăt înainte de imersarea în baie.

Suflați nasul de multe ori și în mod corect.

Experții spun că în timpul unei răceli este important să vă aruncați nasul în mod regulat și să nu trageți mucusul înapoi. O baie fierbinte va face ca mușchiul să iasă afară, ceea ce este într-adevăr foarte favorabil recuperării. Țineți un prosop pe mâini pentru a vă usca mâinile înainte de a lua un șervețel de hârtie.

Dar aveți grijă: o încercare prea puternică de a sufla nasul poate provoca o durere de ureche. Cum se face corect? Apăsați degetul pe o nară în timp ce suflați-l spre cealaltă.

Îndepărtați durerile de cap și durerile corpului

Ca și în cazul în care congestia, tusea și oboseala nu sunt suficiente, gripa sau frigul cauzează de asemenea durere care vă poate îngădui toată ziua. Înainte de a lua o pastilă pentru durere, încercați să vă relaxați în baie pentru câteva minute. Apă caldă și masaj, dacă aveți o cadă cu hidromasaj, vă scutește instantaneu de durere.

Masajul puternic pe care îl primiți vă poate relaxa mușchii, îmbunătăți circulația sângelui și dilată vasele de sânge, ușurând durerea.

Somnul strâns

Deși nu este atât de ușor să adormi, când ești bolnav, în timp ce corpul tău se luptă cu boala, dormirea suficientă este foarte importantă. Imersia în apele calde vă va aduce mintea și corpul într-o stare profundă de relaxare. Simtand aceasta relaxare inainte de culcare, puteti adormi mai repede si imbunatatiti calitatea somnului.

În afara stresului

Cercetatorii au descoperit ca mai putin sensibile sistemul imunitar este de a cortizol, un hormon eliberat in timpul stresului, cu atat este mai probabil ca o persoana poate dezvolta o raceala atunci cand este expus la un virus. Stresul cronic poate duce, de asemenea, la inflamație, care cauzează simptome la rece.

Dacă sunteți constant sub stres, aceasta nu este o veste bună în timpul frigului și a gripei. Din fericire, puteți scăpa de stres prin a lua o baie caldă, relaxantă. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, o baie de masaj stimulează organismul să producă endorfine (analgezice naturale și hormoni de mărire a dispoziției) și să reducă în mod natural nivelul hormonilor de stres. Societatea Americana de Cancer constata, de asemenea, ca apa calda sub forma de jeturi de masaj sau un jacuzzi ofera relaxare si ameliorarea stresului.

Mențineți hidratarea

De fapt, o baie fierbinte vă face să transpirați, ceea ce înseamnă că se deshidratează. Bea multă apă înainte, în timpul și după ea. Și asigurați-vă că corpul dumneavoastră este hidratat atât timp cât durează o răceală sau o gripă. Preferă lichide fierbinți, cum ar fi ceaiul din plante și bulionul de pui, care ajută la ameliorarea congestiei nazale, împiedică deshidratarea și pot calma membranele inflamate neuniform care aliniază nasul și gâtul.

Ceaiul și cafeaua sunt diuretice, astfel încât să le evitați în timp ce luați o baie fierbinte, iar alcoolul (chiar și vechiul medic de familie rece) este cu siguranță o idee proastă cu sau fără frig.

Nu uitați să vă consultați medicul dacă simptomele reci persistă sau vă veți simți mai rău. Dacă aveți febră sau febră, este mai bine să nu vă faceți o baie. Un duș cald este o idee mai bună.

Top