Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Nimesil pentru copii
2 Bronșită
Acidul ascorbic Bean: Instrucțiuni de utilizare
3 Profilaxie
După cât de mult începe să acționeze Viburcol?
Image
Principal // Clinici

Tuse Mukaltin - Eficacitate, Analogi, Utilizare


Mukaltin este un medicament mucolitice cunoscut pe plante, al cărui scop este diluarea sputei vâscoase, dificil de separat și accelerarea deversării sale din tractul respirator. Instrucțiuni de utilizare Mukaltina indică faptul că, în plus față de efectul expectorant pronunțat, medicamentul are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, are un efect protector asupra membranei mucoase a tractului respirator, protejându-i împotriva iritației.

Mulți pacienți sunt interesați de ce se prescrie tusea, umed sau uscat Mukaltin? Experții consideră că acest medicament este un remediu universal care poate fi utilizat atât în ​​tuse uscată neproductivă, cât și în umed. Mukaltin vă permite să înmuiați rapid o tuse uscată, obositoare, să creșteți secreția de mucus, să vă reduceți vâscozitatea și să eliminați procesul inflamator în bronhii. Vom cunoaște acest medicament și vom afla totul despre proprietățile, compoziția și metodele de utilizare.

Mukaltin: descriere și aplicare

Tuse Mukaltin comprimate sunt un medicament pe bază de plante cu acțiune expectorantă. Denumirea internațională a medicamentului Mukaltin este Althea Medicinal Extract, deoarece medicamentul se bazează pe un amestec de polizaharide extrase din această plantă. Rădăcina Althea este bogată în mucus de plante (35%), conține substanțe pectice, asparagină, betaină și amidon. Prin urmare, extractul Althea are un efect pronunțat de emolient, expectorant și antiinflamator.

Polizaharidele Althea au un efect de expectorant pronunțat, ele afectează funcționarea glandelor bronhice și contribuie la o secreție sporită. În același timp, epiteliul ciliat al membranei bronhice este activat și peristaltismul reflex al tractului respirator este accelerat. Ca rezultat, sputa vâscoasă rezultată devine mai subțire și mai ușor de excretat. Mucusul de legume joacă un rol important în acest sens, ele înconjoară căile respiratorii, le protejează de influența iritanților, contribuie la reducerea procesului inflamator. Mukaltin diluează bine sputa vâscoasă, accelerează deversarea și promovează curățarea rapidă a tractului respirator.

Principalul avantaj al acestui secretolytic este că nu este dependent și are un minim de efecte secundare. Când luați Mukaltin nu trebuie să vă așteptați la un efect imediat. Efectul terapeutic se acumulează treptat, iar eficacitatea medicamentului depinde de utilizarea regulată a dozelor terapeutice prescrise.

Ar trebui să se înțeleagă că medicamentul nu vindecă tusea, ci doar ameliorează simptomele acesteia. Și tratamentul principal trebuie să vizeze eliminarea bolii care provoacă reflexul tusei. În medie, cursul tratamentului cu acest instrument durează între 10 și 14 zile. În acest timp, tusea uscată se umple. Flegma nu stagnează în plămâni, dar este excretată în mod activ, evitând astfel inflamația în căile respiratorii.

Mukaltin: compoziție și forme de eliberare

 1. Tabletele Mukaltin. Medicamentul este fabricat din extracte de Althea, acid tartric, bicarbonat de sodiu și stearat de calciu. Tablourile biconvexe, gri-maro, cu stropi, au un miros deosebit și un gust acru. Fiecare comprimat (0,05 g) conține extractul + excipienți Althea. Medicamentul este produs în blistere sau sticle de plastic de 10, 20, 30, 50 și 100 bucăți.
 2. Comprimate masticabile Mukaltin Forte. Există o altă formă a medicamentului - acest comprimat masticabil Mukaltin Forte. În plus față de substanța principală, acest medicament include vitamina C. Medicamentul este utilizat pentru a trata tusea care însoțește bolile respiratorii acute și cronice. Se recomandă pentru adulți și copii (de la 3 ani). Aceste tablete nu necesită resorbție, sunt mestecate. Gustul medicamentului este mai plăcut, astfel încât copiii îi plac mai mult, iar conținutul de vitamină C ajută la îmbunătățirea rapidă. Eliberați medicamentul în cutii de carton care conțin 20 de comprimate.
 3. Altia sirop (analog lichid al lui Mukaltin). Această formă de medicament este o bună alternativă la pilule. Consistența siropului este vâscoasă și groasă. Culoarea este maro-gălbui, gustul este plăcut, dulce. Spre deosebire de pastile, siropul Althea este recomandat pentru utilizare chiar si celor mai tineri copii (de la 12 luni).

Mukaltin pentru copii este de preferat în această formă, copiii beau sirop cu plăcere, nu îi provoacă dezgust. În timp ce pastilele de resorbție nu sunt o opțiune convenabilă pentru copiii mici. Dar siropul trebuie prescris cu prudență la persoanele care suferă de alergii sau la persoanele care suferă de diabet zaharat (datorită concentrației mari de glucoză).

Altoa siropul este disponibil în sticle din sticlă de culoare închisă, cu capac de 125 ml. Sticla împreună cu instrucțiunea este pusă în ambalaj din carton.

Când este prescris Mukaltin?

Tabletele Mukaltin sunt recomandate pentru bolile respiratorii acute și cronice, însoțite de tuse uscată sau aspră, cu spută greu de separat. În timpul tratamentului cu Mukaltin, tusea uscată se transformă într-o măsură mai productivă, iar o tuse grosolană se înmoaie. Vârful spastic lichefiază și este îndepărtat rapid din bronhii. Principalele indicații pentru utilizarea Mukaltin sunt următoarele:

 • bronșita obstructivă (inclusiv cronică);
 • pneumonie (pneumonie);
 • traheita (inflamația traheei);
 • traheobronchită (inflamația membranei mucoase a bronhiilor și a traheei)
 • astm bronșic;
 • emfizem;
 • tuberculoza (cu simptome de bronșită);
 • bronhiectazis și alte boli ale tractului respirator superior.

Altoa sirop este indicat pentru utilizarea în boli ale tractului respirator superior:

Contraindicații

Mukaltin are puține contraindicații, acest medicament este potrivit pentru majoritatea pacienților. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui medicament, există anumite limitări în ceea ce privește utilizarea acestuia. Mukaltin este contraindicat:

 • pacienții care suferă de gastrită sau ulcere peptice (în timpul unei exacerbări);
 • persoanele cu intoleranță individuală și hipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • copii până la 3 ani;

Pentru femeile însărcinate și care alăptează, medicamentul nu este interzis, însă înainte de admiterea sa este necesară o consultare prealabilă cu un medic.

Cum să luați Mukaltin?

Mukaltin pentru adulți în conformitate cu instrucțiunile consumate o jumătate de oră sau o oră înainte de mese. O singură doză nu trebuie să depășească două comprimate, iar zilnic - 8 bucăți. Copiii de la vârsta de 12 ani iau aceeași doză.

Medicamentul trebuie pus în zona sublinguală și păstrat până se dizolvă complet sau se diluează în suc sau în apă caldă fiartă, adăugând miere sau gem. Puteți dizolva doza zilnică de medicament în 500 ml de apă fiartă la cald și luați această soluție pe parcursul zilei înainte de fiecare masă. Cursul de a lua medicamentul de la 1 la 2 săptămâni, în funcție de starea bolii. Se recomandă utilizarea unei cantități mai mari de lichid în timpul tratamentului.

Mukaltin pentru copii ar trebui să fie utilizat în timpul primelor atacuri de tuse, în acest moment este cel mai eficient.

 1. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 3 comprimate. Copilul trebuie să ia 1 comprimat de trei ori pe zi la fiecare 4 ore. În cazuri severe, medicul va selecta dozajul individual.
 2. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 36 de luni, numărul de doze rămâne același, dar comprimatul este împărțit în 2 părți.

Pentru copii, doza zilnică de Mukaltin poate fi dizolvată în ceai dulce, suc sau suc de fructe și, de asemenea, administrată în timpul zilei. A doua opțiune este diluarea unei singure doze de medicament în 100 ml de lichid (pentru copii de până la 3 x în 50 ml de lichid) și administrați copilului o băutură la un moment dat. Pentru copiii mici, aceasta este opțiunea de a folosi medicamentul este cel mai preferat.

Mukaltin sirop (Althea sirop) se utilizează în următoarele doze:

 1. Copii sub 12 ani - 5 ml de medicament diluat cu două linguri de apă fiartă.
 2. Adulților și adolescenților cu vârsta peste 12 ani li se prescriu 20 ml de sirop, adăugat la 100 ml de apă.

Se recomandă administrarea de sirop după o masă. Tratamentul trebuie efectuat timp de 1-2 săptămâni.

Trebuie remarcat faptul că în rândul specialiștilor nu există un consens cu privire la utilizarea Mucaltin la copii. Unii oameni cred că medicamentele Mukaltin nu trebuie luate de copii sub vârsta de 3 ani și chiar până la 12 ani, alții recomandă sirop cu Althea copiilor mici (de la 12 luni). Prin urmare, înainte de a cumpăra medicamentul, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să îl administrați copilului numai în scopul prevăzut.

Posibile efecte secundare

Mukaltin este un medicament complet sigur, care este bine tolerat de către pacienți. Numai în cazuri rare, pe fondul consumului de droguri, apar reacții adverse. Dar în acest caz, reacțiile nedorite sunt slab exprimate și sunt exprimate în următoarele manifestări:

 • simptome dispeptice (senzație de greutate și disconfort la nivelul abdomenului, greață și, uneori, vărsături);
 • reacții alergice (prurit, urticarie).

Teama de aceste reacții adverse este mai necesară în copilărie.

Mukaltin în timpul sarcinii

În timpul gestației, corpul femeii este supus unui stres grav, datorită căruia sistemul imunitar deseori eșuează și apărarea organismului slăbește. În acest context, viitoarele mame sunt mai susceptibile de a suferi de răceli. În căutarea unui medicament adecvat, mulți sunt interesați dacă este posibil să utilizați pilule de tuse Mukaltin în timpul sarcinii?

După ce a citit instrucțiunile și descrierea medicamentului, este sigur să spunem că, din moment ce medicamentul constă din componente naturale și din plante, acesta nu ar trebui să aibă un impact negativ asupra sănătății viitorului mamă și copil. Dar, medicii, totuși, nu vă recomandă să luați medicamentul fără o consultare prealabilă și vă sfătuim să nu luați medicamentul în primul trimestru de sarcină.

Deși nu există date exacte privind impactul negativ al pastilelor asupra fătului, însă primele luni de sarcină reprezintă o perioadă foarte importantă de stabilire și formare a organelor interne ale fătului. Componentele din plante ale medicamentului pot provoca reacții alergice, care sunt deosebit de periculoase în stadiile incipiente când embrionul este prea vulnerabil.

Prin urmare, experții recomandă excluderea oricăror efecte de droguri în acest moment și tratarea tusei cu băuturi calde abundente sau remedii folclorice.

Recomandări suplimentare

Mukaltin nu este permis să fie utilizat în asociere cu preparate din tuse care conțin codeină. O astfel de combinație de medicamente va face dificilă trecerea sputei de la plămâni și poate provoca dezvoltarea unei infecții secundare bacteriene.

Pentru a spori efectul expectorant, Mukaltin și analogii acestuia cu extract de althea pot fi utilizați simultan cu bicarbonat de sodiu.

Analogi ai lui Mukaltin

Mukaltin are multe analogi cu un efect terapeutic similar. Dacă, din orice motiv, medicamentul în pilule nu este potrivit pentru pacient, medicul poate prescrie administrarea analogului său lichid - sirop Althea. La apariția hipersensibilității la extractul de Althea, Mukaltin poate fi înlocuit cu următoarele mijloace:

Preparatele de mai sus se bazează pe ingrediente din plante și au un efect terapeutic identic, contribuind la diluarea și îndepărtarea sputei.

Costul drogurilor

Mukaltin este popular printre populație datorită eficacității, siguranței și costului redus. În farmacii, acesta poate fi achiziționat la următoarele prețuri:

 • Mukaltin 50 mg în ambalaj din hârtie (10 bucăți) - de la 15 ruble;
 • Mukaltin 50 mg într-un blister (10-20pcs) - de la 25 de ruble;
 • Mukaltin într-un borcan de plastic (30pcs) - de la 50 de ruble.

Opiniile lui Mukaltina sunt doar pozitive. Majoritatea covârșitoare a pacienților au fost familiarizați cu acest medicament încă din copilărie. Consumatorii evidențiază avantajele sale indiscutabile: compoziția naturală, siguranța, fără efecte secundare și spun că acest instrument face o treabă excelentă în sarcina sa.

De droguri se traduce rapid tuse uscata intr-un umed, si promoveaza eliberarea de sputa. Cu o utilizare și o dozare adecvată, efectul pozitiv al consumului de droguri se resimte în prima zi. Pentru copii, puteți găsi o formă convenabilă a medicamentului cu un extract de Althea sub formă de sirop. Sau pur și simplu dizolva o pastilă în suc sau ceai dulce și apoi luarea de droguri nu cauzează dificultăți pentru copii.

opinii

Examinați numărul 1

Mukaltin mereu ține în kitul meu de prim ajutor. Acesta este un instrument fiabil și dovedit, și este, de asemenea, foarte ieftin. Prefer sa tratez raceala cu medicamente netoxice, dar cu astfel de preparate cu ingrediente din plante.

Nu există nici un rău de la ei și într-un complex cu remedii populare și băutură fierbinte abundentă, ei se descurcă bine cu sarcina lor. Mukaltin ajută la tuse uscată, îl face rapid mai umed și ajută la evacuarea sputei care se formează.

Examinați numărul 2

Rar m-am îmbolnăvit, dar recent m-am răcit. El a suferit de atacuri de tuse, iar pentru a mă ajuta, un prieten a cumpărat Mukaltin la farmacie. Aceste tablete îmi amintesc din copilărie, ele conțin ingrediente din plante.

Nu credeam că vor ajuta, dar am început să o iau. Într-adevăr, în a doua zi am simțit ușurarea, în cele din urmă sputa a început să tuse, respirația mea a devenit liberă și tusea iritantă a tusei sa oprit treptat.

Examinați numărul 3

Dacă fiica mea are o tuse, eu o tratăm întotdeauna cu Mukaltin. Este un remediu sigur pe bază de plante care ajută la dezamorsarea sputei și curăță plămânii mucusului acumulat.

Anterior, în timp ce fiica era mică, ia dat siropul Althea (acesta este un analog al lui Mukaltin). Acum dau drogul în pastile. Au gust acru și acest copil nu-i place. Prin urmare, comprimatul este zdrobit în pulbere, dizolvat în suc, iar în această formă medicamentul este luat fără probleme.

Ksenia, Sankt Petersburg

Examinați numărul 4

Tusea pentru copii Mukaltin. În opinia mea, acest medicament este cel mai optim, este eficient și ieftin. Ajută la tuse mai productivă și diluează rapid și îndepărtează secrețiile bronșice. După 3 zile de tratament, apare o ușurare, tusea nu este atât de dureroasă, iar în curând copiii se recuperează.

Mucaltin comprimate: compoziția, caracteristicile utilizării tusei, instrucțiuni pentru copii și adulți, revizuiri și analogii

Pentru tratamentul bolilor complicate de apariția tusei și a secrețiilor traheobronchiene vâscoase, experții recomandă de multe ori Mukatilin.

Instrucțiunile de utilizare îl descriu ca produs preformat având o culoare maro-gri. Saturarea umbrei de la lumină la întuneric. Structura comprimatului este eterogenă, există incluziuni specifice, fiecare are o fațetă și un risc. Medicamentul are un miros special datorită componentei pe bază de plante.

Compoziție (ingredient activ)

Substanța activă este un extract de Althea medicamentos. Planta se găsește pe teritoriul Eurasiei și al Africii de Nord. Numele ei provine din cuvântul grecesc pentru "vindecare".

Tabelul 1. Compoziția și ingredientul activ Mukaltin

Arome și coloranți nu sunt incluse în comprimatele de Mukaltin. Instrucțiunile de utilizare includ nu numai lista completă a componentelor, ci și cantitatea lor.

Producatori

Medicamentul produce mai multe companii farmaceutice. Mukaltin, substanța activă este disponibilă peste tot, fabricată în Rusia, Ucraina, în Republica Kazahstan.

Tabelul 2. Companiile farmaceutice care produc tablete

Informațiile despre producător sunt enumerate pe fiecare ambalaj de comprimate. Detaliile de contact ale companiei sunt incluse în instrucțiunile de utilizare. Producătorul nu contează cu adevărat atunci când alege acest instrument. Cu toate acestea, medicamentele de la diferite companii pot fi diferite în ceea ce privește prețul și ambalajul.

Pentru ce sunt aceste pastile?

Medicamentul aparține grupului de agenți secretori. Ajută la eliminarea secreției vaginoase traheobronchiene prin stimularea expectorării.

Efectul expectorant vă permite să determinați din ce Mukaltin este cel mai util și pentru tratamentul bolilor care sunt utilizate. Printre indicațiile de numire:

Indicațiile de utilizare a Mukaltin includ pneumonie (pneumonie). Patologia este o leziune predominant infecțioasă a țesutului pulmonar, exprimată printr-un proces inflamator prelungit. O boală periculoasă care, fără un tratament adecvat și în timp util, poate fi fatală.

Bronșita este un întreg grup de boli inflamatorii cu etiologii diferite și curs clinic. Patologia cu obstrucție este exprimată nu numai în inflamație, ci duce și la încălcarea integrității mucoasei bronhice. Cum să luați Mukaltin cu acest diagnostic - indicat în instrucțiunile de utilizare.

Extensiile bronșice ireversibile locale se numesc bronhiectasis. Acestea apar datorită leziunilor infecțioase, unui curs lung de boli cronice. Bronchiectazia poate fi o complicație a anomaliilor congenitale. Instrucțiunile de utilizare recomandă comprimatele de Mukaltin și pentru tratamentul traheobronchitei. Aceasta este o boală inflamatorie difuză care afectează traheea și bronhiile. Se produce datorită expunerii la infecții, agenți biologici, alergeni etc.

Ce tuse - uscat sau umed?

Nu toate medicamentele destinate tusei sunt universale. În determinarea tacticii terapiei, este important să se identifice tipul de simptom, și anume:

 • tuse uscată, spută necomplicată;
 • umed - un simptom, însoțit de descărcarea mucusului traheobronchial.
Din ceea ce tuse Mukaltin eficace, este clar atunci când ia în considerare mecanismul de acțiune al medicamentului. Luarea de pastile stimulează excreția sputei, prin urmare, este prescrisă cu o tuse umedă. Consumul de alcool pentru tipul uscat de simptom nu este recomandat.

Contraindicații

Medicamentul se face pe baza componentei naturale și este destul de sigur. Lista restricțiilor privind administrarea pastilelor este mică, dar trebuie să o citiți în instrucțiunile de utilizare.

Tabelul 3. Contraindicații privind utilizarea Mukaltin

Care sunt efectele secundare ale medicamentului Mukaltin?

Mukaltin este un medicament expectorant care se utilizează pentru a dilua sputa și ao aduce în exterior. Medicamentul este bun pentru ARVI și răcelile care afectează tractul respirator inferior. Un efect terapeutic unic este posibil datorita principalului ingredient activ - extractul Althea.

Desigur, ca orice alt medicament, Mukaltin are efecte secundare și contraindicații, dar mai întâi ne vom concentra asupra acțiunii componentelor care alcătuiesc medicamentul.

Acțiunea farmacologică a Mucaltin

Mukaltin este responsabil pentru expectorarea sputei acumulate, acest lucru fiind realizat datorită următorilor factori de influență:

 • stimularea activității glandelor bronhice, datorită cărora devine posibilă producția suplimentară de mucus, consistența are un aspect lichid, sputa lipicioasă și vâscoasă devine moale;
 • creșterea activității epiteliului speciei ciliate, care permite mucusului lichefiat să lase bronhiul și tractul respirator la o rată rapidă.

Studiile clinice au arătat că medicamentul are un efect moderat antiinflamator. Prin formarea unui film de protecție pe membrana mucoasă a tractului respirator, este posibil să se prevină deteriorarea ulterioară a țesutului.

Indicații pentru utilizarea Mukaltina

Unii cred că Mukaltin ameliorează tusea, dar în realitate nu este așa - medicamentul ușurează evoluția bolii. Prin urmare, este obișnuit să o luați cu o tuse uscată și aspră, umedă, când mucusul se deplasează prin tractul respirator, dar nu poate ieși afară. Ca urmare, tusea devine moale, și în cele din urmă dispare.

Când medicamentul este deosebit de eficient

 1. Dacă este diagnosticată bronșita obstructivă.
 2. Inflamația plămânilor a arătat radiografie.
 3. Traheea și bronhiile sunt inflamate.
 4. Torments astm bronsic.
 5. S-a stabilit bronhiectazis.
 6. Există pneumoconioză.
 7. Au fost diagnosticate alte afecțiuni acute și cronice ale tractului respirator inferior.

De ce nu are sens să prescrie Mukaltin pentru inflamarea tractului respirator superior? Se crede că, cu inflamație superficială, pot fi eliberate pastile pentru supt și spray-uri speciale pentru gât.

Interesant, capacitatea de utilizare a medicamentului depinde de producător. Unele companii farmaceutice sugerează o barieră specifică pentru vârstă, altele indică vârsta pacienților de la 1 an, după 3 ani și după 12 ani. Medicii tind să accepte că nu este de dorit să prescrie Mukaltin copiilor sub 2 ani numai în cazuri excepționale.

Mukaltin în timpul sarcinii

Instrucțiunile menționează că sarcina nu este un motiv pentru a înceta să luați Mukaltin. Se recomandă prudență mamei insarcinate în primul trimestru de sarcină. Doza este aceeași ca și pentru alți adulți: 1-2 comprimate de trei ori pe zi timp de 7-14 zile, înainte de mese.

Dacă pastilele cauzează greața și reflexul gagului la o femeie însărcinată, este o idee bună să încercați să dizolvați medicamentul în apă și apoi beți soluția cu un volum mare de lichid. Medicamentul nu poate fi dizolvat în ceai, cacao, apă carbogazoasă, aceste băuturi pot schimba efectul medicamentului.

Metodă de utilizare

Pentru un efect mai bun, medicamentul trebuie luat cu 30 de minute înainte de mese, cu 1-2 comprimate de trei ori pe zi. Adolescentii cu varsta de 12 ani primesc doza pentru adulti, totul depinde de greutatea pacientului. Părinții copiilor cu infecții virale respiratorii acute trebuie să se concentreze asupra următorului regim de pilule:

 • dacă un copil are vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, este suficient 1 comprimat la un moment dat, admisia este de 3 ori;
 • un copil de la 1 la 3 ani se dizolvă în apă cu o jumătate de tabletă;
 • Dozele adulte pot fi mărite la 2 comprimate și 4 doze de medicament.

Reacții adverse și contraindicații

Efectele secundare ale Mukaltin apar rareori, mai des asociate cu dozajul terapeutic calculat incorect. Producătorul indică în instrucțiuni următoarele reacții adverse:

 • reacții alergice: mâncărime, urticarie, umflarea țesuturilor moi;
 • greață reflexă;
 • vărsături;
 • disconfort la nivelul stomacului.

În ceea ce privește contraindicațiile, acestea sunt direct legate de efectele secundare:

 • medicamentul ar trebui eliminat dacă adultul sau copilul au o sensibilitate specială față de ingredientele pe bază de plante, de exemplu, o alergie;
 • vârsta de până la 1 an (acest punct trebuie clarificat prin citirea instrucțiunilor producătorului specific al medicamentului);
 • ulcer gastric, boli erozive ale membranelor mucoase ale tractului digestiv;
 • Mukaltin nu trebuie utilizat împreună cu unelte de farmacie, care includ codeină, întârziind expectorarea mucusului;
 • diabetul zaharat de orice tip este o altă contraindicație pentru utilizarea Mukaltin.

Efectuați experimente și nu luați în considerare contraindicațiile și efectele secundare - vătămați în mod conștient. Când apar primele simptome descrise mai sus, contactați medicul, nu suferiți de boli - medicul va prescrie o terapie suplimentară de susținere sau va înlocui complet Mukatilin cu alt antitusiv.

Recenzii ale lui Mukaltina de la foștii pacienți

Pe internet, adulții și părinții tinerilor pacienți care suferă de tuse, lasă astfel de recenzii despre Mukaltin:

 1. Nu vroiam să-i umplem copilul cu chimie, avea doar 4 ani. Dar tusea a devenit atât de dură și dură încât am apelat la Mukaltin. Surprinzător, medicamentul pentru tuse a ajutat cu adevărat. Nu au existat consecințe, așa cum explică pediatrul, datorită compoziției pure vegetative.
 2. Preparatele din plante sunt cele mai eficiente, așa că i-am dat lui Mukaltin fiului meu la vârsta de 10 ani fără prea multă îngrijorare. Rezultatul - o tuse puternică a trecut peste 10 zile, nu am consumat antibiotice.
 3. Medicina copilariei mele, care ramane efectiva si astazi. În trusa de primăvară Mukaltin este stocată pentru copii și adulți. Vă recomandăm!
 4. Drogul a fost complet inactiv în lupta împotriva traheobronchitei severe, trebuia înlocuit cu altul. Timpul prețios a fost pierdut, așa că am fost nevoit să beau și antibiotice.
 5. Fiica mea are o secreție crescută de suc gastric - după ce Mukaltin a început să se amestece, au existat dureri în epigastru. Abia atunci au luat instrucțiunea în mâinile lor și au citit că nu este de dorit să folosiți această farmacie pentru probleme cu tractul gastro-intestinal.

Comentariile medicilor

Când trebuie să îl desemnați pe Mukaltin și când nu, pe internet, pediatrii și terapeuții spun pe internet:

 1. Nu este ușor să alegeți un medicament antitusiv pentru un copil mic care să-i îmbunătățească bunăstarea, fiecare copil necesită o abordare individuală. Încerc să fac Mukaltin, dar uneori nu este suficient. Virușii mai vechi mutate, apar noi, toate necesită un tratament atent gândit.
 2. Dacă boala nu este avansată și nu există boli cronice, de ce să nu încercați să vindecați pacientul cu Mukaltin.
 3. Mukaltin este practic singurul remediu care poate fi aplicat copiilor foarte mici, este o opțiune excelentă pentru vindecarea organismului.

Mukaltin

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmaciile online:

Mukaltin este un expectorant.

Acțiune farmacologică

Mukaltin ajută la eliminarea tusei, reduce intensitatea tusei. Medicamentul mărește secreția sputei, diluează-l și ajută la îndepărtare, are un efect antiinflamator înfășurat.

Ingredientul activ al produsului este extractul Althea, iar adjuvantul este bicarbonatul de sodiu. Datorită faptului că baza medicamentului este extract de plante, este permisă administrarea de Mukaltin în timpul sarcinii, alăptând.

Formularul de eliberare

Eliberați pilulele Mukaltin.

Indicații pentru utilizarea Mukaltina

Mukaltin în conformitate cu instrucțiunile prezentate în bolile respiratorii acute cronice, care sunt însoțite de spută vâscoasă și groasă (pneumonie, pneumoconioză, bronhiectază, boală pulmonară obstructivă cronică, laringită, faringită, astm bronșic, enpisem pulmonar, traheobronchitis și altele).

Comentariile bune despre Mukaltin, folosite la tuse cu sputa de origine obscură.

Utilizarea Mukaltin este, de asemenea, eficientă în condiții în care pacientul este dificil să expectoră sputa.

Dozare și administrare

Pastile Mucaltin adulti si copii dupa 12l. ia pentru una sau două săptămâni. Luați 50-100mg 3-4p / zi înainte de mese.

Mukaltin poate fi administrat copiilor dizolvându-l în apă caldă (aproximativ 1/3 ceașcă). Copii până la 12l. Dați comprimatului 1 și 3-4p / zi.

Mukaltin în timpul sarcinii, în conformitate cu instrucțiunile utilizate în dozele indicate pentru adulți. Dar un doctor care observă sarcina poate schimba individual rețeta.

Efecte secundare

În unele cazuri, utilizarea Mukaltin cauzează reacții alergice sub formă de mâncărime, șoc anafilactic, angioedem, urticarie. Există, de asemenea, recenzii despre Mukaltin, care cauzează febră, dureri de cap, vărsături, arsuri la stomac, greață, diaree.

Dacă apar aceste reacții adverse, se recomandă anularea medicamentului.

Contraindicații Mukaltin

Mukaltin este contraindicat la copii cu greutate de până la 3 l. Cu patologii renale severe, tromboflebită, tromboză, diabet zaharat, intoleranță congenitală la fructoză, fenilcetonurie, hipersensibilitate la medicament, sindrom de malabsorbție de galactoză și ulcer gastro-intestinal.

Conform instrucțiunilor, Mucaltin nu poate fi utilizat simultan cu medicamente care afectează centrul tusei, în special cu cele care conțin codeină. În acest caz, secreția de spută poate fi complicată, iar boala care a condus la tuse poate fi agravată.

Mukaltin: prețurile din farmaciile online

MUKALTIN ​​50 mg file N10. Vifiteh

MUKALTIN ​​50 mg file N10. Tathimfarm

MUKALTIN ​​50 mg file N10. Rusia

Fila Mukaltin. 50 mg №10

MUKALTIN ​​50 mg file N10.

Mucaltin comprimate 50 mg 10 buc.

Mukaltin 50 mg 10 tabl

Mucaltin comprimate 50 mg 10 buc.

MUKALTIN ​​50 mg file N30.

MUKALTIN ​​50 mg file N20.

Fila Mukaltin. 50 mg n20

Mucaltin comprimate 50 mg 30 buc.

Mucaltin comprimate 50 mg 20 buc.

Mukaltin 50 mg 20 tabl renneval

Mukaltin TBL 50mg №20

Informațiile despre medicament sunt generalizate, sunt furnizate în scopuri informative și nu înlocuiesc instrucțiunile oficiale. Auto-tratamentul este periculos pentru sănătate!

Într-adevăr, mukaltin a fost scos din vremurile sovietice atunci când tuse, dar în ciuda acestui fapt, eficacitatea rămâne, personal pentru mine, la fel de mare.
literal după prima zi de tuse, tusea nu este atât de tare, iar sputa se stinge foarte ușor și intens.
Este foarte important ca mukaltin să fie disponibil în toate privințele, și cel mai important - de multe ori mai ieftin decât analogii importați propuși!

Vă doresc tuturor sănătatea bună și, dacă nu sunteți bine, o recuperare rapidă!

Multe medicamente au fost comercializate inițial ca medicamente. Heroina, de exemplu, a fost inițial comercializată ca un remediu pentru tusea copilului. Și cocaina a fost recomandată de medici ca anestezie și ca un mijloc de a crește rezistența.

Ficatul este cel mai greu organ din corpul nostru. Greutatea sa medie este de 1,5 kg.

În Marea Britanie, există o lege potrivit căreia un chirurg poate refuza să efectueze o operație a unui pacient dacă fumează sau este supraponderal. O persoană ar trebui să renunțe la obiceiurile proaste și apoi, poate, nu va avea nevoie de intervenții chirurgicale.

Toată lumea are nu numai amprente unice, ci și o limbă.

Oamenii care sunt obișnuiți să ia micul dejun în mod regulat sunt mult mai puțin probabil să fie obezi.

Medicamentul bine cunoscut "Viagra" a fost inițial dezvoltat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Când iubitorii se sărute, fiecare pierde 6.4 calorii pe minut, dar în același timp schimbă aproape 300 de tipuri de bacterii diferite.

Oasele umane sunt de patru ori mai puternice decât betonul.

Cea mai mare temperatură a corpului a fost înregistrată în Willie Jones (SUA), care a fost internat la spital cu o temperatură de 46,5 ° C

Într-un efort de a scoate pacientul, medicii merg adesea prea departe. De exemplu, un anumit Charles Jensen în perioada 1954-1994. au supravietuit peste 900 de operatii de indepartare a neoplasmelor.

O persoană care ia antidepresive va suferi, în majoritatea cazurilor, de depresie. Dacă o persoană se descurcă cu depresia prin puterea proprie, are toate șansele să uite pentru totdeauna acest stat.

74 de ani, rezidentul australian James Harrison a devenit un donator de sânge de aproximativ 1000 de ori. Are un grup de sânge rar, ale cărui anticorpi îi ajută pe nou-născuții cu anemie severă să supraviețuiască. Astfel, australianul a salvat aproximativ două milioane de copii.

Cu vizite regulate la patul de bronzare, șansa de a obține cancer de piele crește cu 60%.

Rinichii noștri pot curăța trei litri de sânge într-un minut.

În timpul strănutului, corpul nostru se oprește complet. Chiar și inima se oprește.

Într-un efort de a vindeca rapid copilul și de a-și ușura starea, mulți părinți uită de bunul simț și sunt tentați să încerce metode populare.

Ce tuse este luată de Mukaltin?

Medicamentele din plante sunt aprobate pentru uz medical la copii și adulți. Mukaltin este un medicament antitusiv produs în Federația Rusă. În instrucțiunile de utilizare există informații despre tusea la care se utilizează medicamentul. Medicamentul ieftin este activ împotriva tusei uscate, de asemenea vă permite să îndepărtați rapid sputa din bronhii.

Compoziție și formă de eliberare

Medicamentul are o singură formă de dozare și este disponibil sub formă de pilule. Compoziția comprimatelor Mukaltina jumătate de legume. În Mukaltin există componente auxiliare și principale active.

Elementele active includ extract de rădăcină Althea. Planta medicină este folosită în medicina tradițională ca expectorant. Distribuit pe scară largă în Europa și Asia. Plante medicinale conține în compoziția sa un număr mare de componente utile pentru organismul uman. Acestea includ:

 • săruri de origine minerală;
 • amidon;
 • saponine;
 • flavonoide;
 • zahăr;
 • ulei;
 • acizi de origine organică.

În plus față de extractul medicinal, un număr de elemente chimice care sporesc efectul Althea sunt prezente în compoziția comprimatelor de Mukaltin. Acestea includ:

 • sare de acid carboxic;
 • hidroxid acid dibazic (vin);
 • sare de calciu a acidului stearic.

Tabletele cu aspect de tuse cu aspect tuse arată rotunjite, fără margini tăiate, de culoare gri neobișnuită, cu patch-uri întunecate. Se prezintă un șanfren și un risc. Au un gust acru. Disponibil în celule contur și borcane din plastic cu volume de 10, 20 și 50 comprimate. Containerele din celulă și din plastic sunt închise în cutii de carton pe care sunt prezente toate informațiile necesare:

 • numele producătorului;
 • termenul de valabilitate;
 • numărul lotului;
 • numărul de comprimate pe ambalaj.

Fiecare cutie trebuie să conțină instrucțiuni de utilizare, care indică la ce tuse (umedă sau uscată) se utilizează medicamentul.

Indicații pentru utilizare

Formularul de tabletă are un număr de indicații pentru utilizare. Indicația principală este prezența tusei uscate la un copil sau la un adult. Cu o tuse umedă, medicamentul este mai eficient, se observă respingerea sputei în cantități semnificative. Cu medicamente regulate există o tranziție a tusei neproductive, tensionate la o tuse umedă.

Instrumentul este permis pentru utilizare în tratamentul complex al următoarelor boli:

 • procese inflamatorii în zona plămânilor;
 • emfizem pulmonar;
 • bronșita obstructivă;
 • traheită;
 • traheobronșitele;
 • astm;
 • bronșiectazie;
 • tuberculoza bronșică.

Intensitatea atacurilor de tuse provoacă respirația. Drogul, datorită gustului acru, elimină greața.

Bolile de mai sus sunt însoțite de o tuse uscată, care irită mucoasa faringiană. Atunci când se administrează Mukaltin, este necesară aderarea la doza terapeutică recomandată.

Tuse umedă

După o tuse neproductivă după 3-4 zile transformată într-una umedă, aportul de Mukaltin vă permite să înmuiați mucoasa faringiană. Althaea officinalis are un efect calmant pronunțat, împiedicând iritarea gâtului.

Mucoasa deteriorată sub influența medicamentului este restaurată rapid. Cu o tuse umedă prelungită, tratamentul poate fi prelungit timp de 7 zile. Această măsură este valabilă numai pentru pacienții adulți. Copiilor este strict interzisă creșterea autonomă a regimului de dozare și a perioadei de tratament.

Mecanism de acțiune

Mucaltin tuse pentru adulți și copii atunci când intră în gură și ca medicamente se mișcă prin tractul digestiv începe să se dezintegreze. În stomac, procesul de dezintegrare se oprește. Medicamentul este absorbit rapid în sânge și se răspândește în țesuturile moi.

Prin terminațiile nervoase, aceste pastile acționează asupra centrului tusei din creier, reducând astfel numărul de convulsii. Sub influența mijloacelor, în bronhii începe procesul de formare a sputei. În canalele bronhice, mucusul coboară și, după un timp, este îndepărtat din corp.

Medicamentul nu penetrează în cortexul cerebral și nu are efect asupra sistemului nervos central. Reacțiile psihomotorii nu sunt reduse.

Contraindicații

Ca orice medicament, Mukaltin are un număr de contraindicații relative atunci când există o tuse uscată, tuse și nu există contraindicații absolute. Atunci când contraindicațiile relative sunt permise sub supravegherea medicului curant sau după ce au primit un sfat de la un specialist.

Printre contraindicațiile pentru utilizarea Mucaltinului cu tuse umedă și uscată se disting următoarele:

 • insuficiență hepatică;
 • insuficiență renală;
 • ulcer gastric și ulcer duodenal;
 • hipertensiune arterială (diabet zaharat);
 • vârsta copiilor (până la 1 an);
 • tromboză;
 • tromboflebită.

Când se detectează creșterea coagulării sângelui, medicamentul este luat cu prudență. Sub influența unui extract de plante medicinale, riscul de formare a cheagurilor de sânge sau a cheagurilor de sânge crește, ceea ce poate duce la vasele de sânge înfundate.

Medicamentul Altea conține zahăr, deci înainte de al aplica, trebuie să treceți un test de sânge pentru zahăr.

Efecte secundare

În cazul utilizării pe termen lung a unui medicament antitusiv, poate exista un risc de apariție a unui număr de reacții adverse care includ:

 1. mâncărimi ale pielii. Se întâmplă cu intoleranța individuală a pacientului la componentele individuale ale medicamentului. Însoțit de senzație intensă de peeling și arsură.
 2. Roșeață. Se formează mici pete roșii pe derm, pielea crăpând.
 3. Rinita alergică. Curent puternic din nas, datorită efectului iritant al alergenului asupra membranelor mucoase ale nasului și faringelui.

Dacă există semne minore ale unei reacții alergice, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentelor și să consultați un specialist. Acesta vă va ajuta să alegeți un analog sau să ajustați doza.

Dozare și administrare

Forma de dozare este destinată administrării orale. Mukaltin poate fi luat în mai multe moduri:

 1. Sub formă de soluție (tableta este diluată cu apă).
 2. Sub formă de tablete pentru supt.
 3. Luarea medicamentului prin înghițire.

Dacă nu există contraindicații pentru administrarea acestuia, medicamentul trebuie luat cu 30 de minute înainte de masă. Metode de utilizare:

 1. Copii peste 12 ani și adulți. 2 comprimate de 2-4 ori pe zi. Se utilizează ca o pilulă pentru supt. 1 comprimat trebuie plasat în cavitatea bucală și dizolvat lent, înghițind saliva. Dacă este necesar, pilula poate fi pur și simplu înghițită cu o cantitate mare de lichid fierbinte fiert.
 2. Copii de la 3 la 12 ani. Doza terapeutică recomandată nu trebuie să depășească 3 comprimate pe zi (1 pilulă o dată). La această vârstă, copilul nu poate înghiți întotdeauna medicamentul singur. Este necesară dizolvarea pilulei în 20 ml de apă și administrarea băuturii copilului.
 3. Copii de până la 3 ani (începând de la 12 luni). La această vârstă, doza recomandată nu trebuie să depășească ½ comprimat o dată. Recepția se face de trei ori pe zi.

Pentru sugari, producătorul nu a indicat cantitatea exactă de medicamente utilizate în scopuri medicinale. Doza aproximativă este ¼ din pilulă de două ori pe zi.

Cursul tratamentului pentru tuse uscată sau umedă nu trebuie să depășească 14 zile.

Mukaltin în timpul sarcinii

Mukaltin din tuse productivă sau neproductivă în timpul sarcinii trebuie aplicat conform instrucțiunilor. Femeile gravide cu tuse trebuie să bea medicamentul într-un regim de dozare pentru adulți.

În timpul sarcinii, corpul feminin este slăbit, deci luarea unui medicament inofensiv poate fi dăunătoare sănătății. Aplicați medicamentul în scopuri medicale în primul trimestru. La al doilea și al treilea caz, cererea trebuie să fie cât mai atentă și să fie efectuată sub supravegherea medicului curant.

Instrucțiuni speciale

Utilizând regulat Mukaltin, este posibilă formarea unui film mucus pe suprafața bronhiilor. Acest lucru încetinește efectul terapeutic, dar nu împiedică absorbția altor medicamente utilizate local.

Depozitarea formei de tabletă trebuie efectuată într-un loc răcoros, departe de foc și de lumina directă a soarelui. Copiii și animalele de companie nu ar trebui să aibă acces la medicamente.

Mukaltin interacționează cu majoritatea medicamentelor expectorante. Administrarea simultană de antibiotice și Mukaltin este permisă. Medicamentul pe bază de plante nu reduce activitatea analgezicelor.

Produsul medicamentos cu compoziție aproape naturală se află în categoria de preț mediu. Poate fi achiziționat de orice pacient. Este necesară consultarea medicului curant, care va evita apariția efectelor secundare. Medicamentul este tratat cu agenți antitusivi blând aprobați pentru utilizare de către copii. Există un analog de sirupere al lui Mukaltin, care se numește "sirop Althea". Respectarea instrucțiunilor de utilizare reduce riscul reacțiilor alergice.

Mukaltin: instrucțiuni de utilizare

Nu există prea multe medicamente pentru tuse testate în timp pe piață, iar unul dintre ele este Mukaltin. Acest produs conține în principal ingrediente din plante și din acest motiv poate fi utilizat cu succes pentru tratamentul tusei la adulți și copii.

descriere

Mukaltin este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva tusei. Acest medicament bine dovedit a fost folosit timp de mai mult de un deceniu. Principalele componente ale medicamentului obținut din plante medicinale - Althea.

Althaea este o plantă care crește în Eurasia și a fost folosită de mult în medicina tradițională. Partile sale individuale, florile si radacina, sunt furnizate din abundenta cu compusi care poseda proprietati antiinflamatoare, expectorante si invelitoare. Althaea este folosit nu numai pentru boli respiratorii, ci și pentru ulcere, gastrită și colită, boli ale rinichilor și vezicii urinare.

Pentru a obține materii prime medicinale, se folosește rădăcina plantei, care conține multe substanțe sănătoase:

 • mucus de legume (până la 35%),
 • asparagină,
 • betaină,
 • pectine,
 • amidon,

Aceste componente, în principal polizaharide, au un efect terapeutic complex asupra mucoasei bronhice. În special, acestea sunt:

 • au proprietăți antiinflamatoare, expectorante, liniștitoare, învelitoare;
 • stimularea activității epiteliului ciliat;
 • activa peristaltismul bronșic;
 • secreție secretă secretate de bronhii;
 • reducerea vâscozității sputei;
 • accelera retragerea sputei din bronhii;
 • să accelereze regenerarea țesuturilor afectate;
 • protejează terminațiile nervoase de iritațiile cauzate de efectele diferitelor substanțe.

Îndepărtarea în timp util a sputei vă permite să evitați apariția de infecții secundare în tractul respirator inferior, deoarece este un teren de reproducere excelent pentru bacterii.

Formarea unui film pe suprafața mucoasei contribuie, de asemenea, la efectele pe termen lung ale altor medicamente. În special, medicamentele Althea pot fi combinate cu alte medicamente expectorante și mucolitice.

De asemenea, medicamentul conține alte substanțe care atenuează starea pacientului care suferă de tuse. În special, acesta este bicarbonat de sodiu (0,087 g), care are efect antitusiv și secretolitic, și acid tartric (0,16 g), care are și proprietăți expectorante.

mărturie

Tusea este un proces reflex conceput pentru a îndepărta substanțele străine din tractul respirator inferior. În ciuda faptului că tusea este bună pentru organismul cu inflamație a organelor respiratorii, provoacă multă problemă pentru pacienți. Mai ales dacă tusea este neproductivă, adică nu este însoțită de purificarea bronhiilor din impurități.

O caracteristică a Mukaltin este că poate fi utilizat pentru tuse uscată, neproductivă și pentru tuse umedă, în care se observă descărcarea sputei. În primul caz, tusea datorată utilizării medicamentului ar trebui să devină productivă, iar în al doilea rând, medicamentul poate înmuia tusea. Mukaltin poate fi utilizat pentru tuse cronică și pentru exacerbarea sindromului tusei.

Medicamentul este indicat pentru bolile însoțite de o tuse puternică:

 • laringită,
 • traheită,
 • traheobronhite,
 • emfizem,
 • tuberculoza,
 • inflamație a plămânilor,
 • bronșită,
 • bronșiectazie,
 • astm bronșic.

Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că Mukaltin nu elimină cauzele tusei, cum ar fi o infecție bacteriană, ci doar facilitează manifestarea acesteia.

Feedback-ul privind medicamentele este în mare parte pozitiv. Deși acum în farmacii găsiți o mulțime de medicamente pentru tuse din noua generație, compoziția naturală din plante a medicamentului și capacitățile sale largi au totuși mulți fani.

Formularul de eliberare

Mukaltin este produs sub formă de tablete solubile cu o doză de 50 mg de către diverse companii - rusă, ucraineană și kazahă. Există ambalaje cu 10, 20, 30, 50 și 100 comprimate. Compoziția componentelor suplimentare ale medicamentului poate fi diferită de diferiți producători, dar extractul de altheu medicinal este invariabil prezent în el. De asemenea, în farmacii se poate găsi suspensie (sirop de tuse) cu medicament din materia primă Althea în compoziție. Altoa sirop este furnizat în flacoane de 125 ml. Analogi structurali ai medicamentului sunt Mukaltin Forte și Mukaltin Lect. Mukaltin Forte este o tabletă masticabilă cu vitamina C. Toate formele de dozare și analogii medicamentului sunt vândute în farmacii fără prescripție medicală.

Mukaltin are un preț accesibil și este potrivit pentru pacienții cu diferite niveluri de bogăție. În ceea ce privește alte remedii pe bază de plante pentru tuse, printre o astfel de categorie de medici medicii recomanda astfel de nume ca Dr. Mama, BronhoSan, Herbion, Pectussin.

Contraindicații și efecte secundare

Mukaltin este bine tolerat. Nu este o dependență, iritație locală. Reacțiile alergice, precum mâncărime, urticarie etc., asociate cu medicamentul, sunt rare. Uneori, când se administrează medicamentul, pot apărea reacții adverse cum ar fi dureri de cap, febră, arsuri la stomac, greață. În unele boli, medicamentul este contraindicat, de exemplu, gastrita, gastroduodenita, ulcerul gastric și ulcerul duodenal, tromboflebita. De asemenea, nu puteți lua Mukaltin cu fenilcetonurie în istorie, diabet. Tabletele Mukaltin nu sunt prescrise pentru copii sub vârsta de un an, iar pentru copiii cu vârsta sub doi ani este prescris cu prudență.

În timpul sarcinii, medicamentul este permis, dar înainte de a utiliza acest medicament, trebuie să obțineți permisiunea medicului. În primul trimestru de sarcină, totuși, utilizarea Mukaltin nu este de dorit. Când este permisă administrarea de droguri la lactație.

cerere

Instrucțiunile de utilizare sunt furnizate pacienților de către un medic generalist. În majoritatea cazurilor, doza pentru adulți este de 50-100 mg de trei până la patru ori pe zi. Durata cursului tratamentului depinde de durata perioadei în care pacientul suferă de tuse. Durata obișnuită a tratamentului cu Mukaltin este de 1-2 săptămâni. În unele cazuri, poate ajunge la câteva luni.

Copiii de până la 3 ani dau o jumătate de comprimat de trei ori pe zi, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani iau o tabletă de trei ori pe zi. Copiii de 12 ani pot lua doze adulte de Mukaltin.

Nu trebuie să se aștepte la un efect instant de la medicament, de regulă, acesta începe să acționeze după un timp, după acumularea de substanțe active în organism.

Conform instrucțiunilor, pilula trebuie administrată în afara meselor, de preferință în decurs de o oră sau jumătate de oră înainte de mese. Trebuie să fie ținută în gură până când este complet absorbită.

De asemenea, puteți dizolva doza zilnică de comprimate Mukaltin în apă cu un volum de 500 ml și o puteți lua pe parcursul zilei. Dacă pilula trebuie administrată unui copil, atunci poate fi dizolvată într-un al treilea pahar de apă, suc sau băutură de fructe. Cel mai bine este să faceți acest lucru într-un lichid dulce, deoarece Mukaltin nu are un gust foarte plăcut.

Sirop medicinal Althea băutură în conformitate cu următoarea schemă. Copiii sub 12 ani dau 5 ml de medicament, diluați într-o lingură de apă de trei ori pe zi după mese. Adulții și copiii de peste 12 ani pot lua până la 20 ml de sirop.

Trebuie avut în vedere faptul că tratamentul cu tuse cu medicamente expectorante precum Mukaltin este incompatibil cu tratamentul cu medicamente care acționează asupra unui centru de tuse, cum ar fi Codeine. Acest lucru se datorează faptului că medicamentele antitusive vor împiedica eliberarea sputei din tractul respirator. Utilizarea medicamentului simultan cu bromhexina, dimpotrivă, sporește efectul acestuia.

Mukaltin

Preț la farmacii online:

Mukaltin este un medicament secretiv, expectorant folosit pentru a ameliora tusea în bolile aparatului respirator inferior.

Forme de eliberare

Mukaltin este produs sub formă de comprimate biconvexe gri-maro, cu stropi, cu o fațetă și un risc în mijloc. Tabletele sunt ambalate în cutii cu blistere sau în ambalaje fără celule de 10, 20 sau 30 de bucăți, precum și în recipiente de polimer de câte 20, 30, 50 sau 100 de bucăți.

Ingredient activ

Componenta activă a medicamentului este un alt extract de medicament. Fiecare tabletă Mukaltin cântărește 300 mg, din care 50 mg este masa substanței active, 250 mg este masa substanțelor auxiliare.

Acțiune farmacologică

Tabletele Mukaltin au un efect pronunțat de expectorant, care se realizează prin:

 • stimularea funcționării glandelor bronhice, ca rezultat al producției adiționale de mucoase, consistența lor devine mai lichidă, sputa lipicioasă și vâscoasă este lichefiată;
 • o creștere a activității epiteliului ciliat, drept rezultat, se observă o eliberare relativ rapidă a formărilor mucoase patologice diluate din bronhii și canalele respiratorii în procesul de tuse.

Mukaltin are, de asemenea, proprietăți moderate antiinflamatorii, învelințează mucoasa din tractul respirator și datorită acestui film de protecție nu irită mucoasa, țesuturile deteriorate sunt restaurate, inflamațiile trec.

analogi

Preparate cu un mecanism de acțiune similar (coincidența codului ATC de nivelul 4): Stoptussin.

Nu luați decizia de a înlocui singur medicamentul, consultați-vă medicul.

Indicații pentru utilizare

Este important să înțelegeți că Mukaltin nu elimină tusea, ci îi facilitează cursul. Este arătat cu o tuse uscată, precum și cu o tuse umedă "dură", când sputa se curăță cu mare dificultate (spută greu separată). Pe fondul utilizării lui Mukaltin, tusea uscată devine umedă și umeda "grosieră" devine mai moale.

Aplicați acest medicament numai atunci când tusea este însoțită de boli ale tractului respirator inferior, pentru că bolile tractului respirator superior care iau medicamente pentru tuse nu sunt recomandate.

Astfel, conform instrucțiunilor, se recomandă administrarea Mukaltin pentru următoarele afecțiuni:

 • bronșita obstructivă, inclusiv în formă cronică;
 • pneumonie (pneumonie);
 • inflamația membranei mucoase a traheei și a bronhiilor (traheobronchitis);
 • astm bronșic;
 • emfizem;
 • bronșiectazie;
 • tuberculoza pulmonară cu simptome de bronșită;
 • pneumoconioză;
 • bronșiectazie;
 • alte boli acute și cronice.

Informații despre siguranța numirii de comprimate Mukaltin copii destul de ambiguu. În funcție de producător, datele din instrucțiunile pentru Mukaltin diferă. Astfel, în conformitate cu instrucțiunile diferitelor companii farmaceutice, limita de vârstă, înainte de a ajunge la care este interzisă consumul de droguri, este de 1 an, 3 ani sau chiar 12 ani. În ciuda faptului că există astfel de informații contradictorii, medicii experimentați cred că este posibil să se prescrie medicamente expectorante, inclusiv comprimate Mukaltin, copiilor după ce au împlinit vârsta de doi ani. Dar, după cum arată practica, de câteva decenii medicii au prescris Mukaltin copiilor cu vârsta peste 1 an.

Instrucțiuni de utilizare (metoda și dozajul)

Conform instrucțiunilor, Mukaltin trebuie luat cu 30-60 de minute înainte de mese. Pentru un adult, sunt de obicei necesare 1-2 comprimate (50-100 mg) pe doză, iar numărul de aport zilnic variază de la trei la patru. Copiii de 12 ani și adolescenții folosesc doza "adultă" de Mukaltin.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani prescriu de obicei 1 comprimat de droguri de 3 ori pe zi la fiecare 4 ore, copiii de la 1 la 3 ani - comprimate ½-1, copii sub vârsta de un an - ½ comprimat.

În mod tradițional, comprimatul de Mukaltin este absorbit în gură până când se dizolvă complet. Dar, de asemenea, puteți dizolva doza zilnică de medicament în 0,5 litri de apă caldă, suc dulce sau altă băutură (care va fi în mod special adecvată pentru copii, precum și pentru cei care nu tolerează gustul medicamentului). Același lucru se poate face și cu o singură doză de medicament, în acest caz, apa va avea nevoie de 150 ml.

Conform instrucțiunilor către Mukaltin, durata cursului tratamentului depinde de severitatea cursului bolii și este de obicei de 7-14 zile. În timpul perioadei de tratament pentru a accelera acțiunea terapeutică ar trebui să fie consumate o mulțime de lichid.

Pills Mukaltin în timpul sarcinii

Conform instrucțiunilor, Mukaltin poate fi luat în timpul sarcinii. Singurul avertisment este că, datorită prezenței extractului Althea în primul trimestru, trebuie să fie luată cu precauție. Înainte de începerea recepției nu va fi prea multă consultare cu medicul.

Regimul de dozaj al Mukaltin în timpul sarcinii, de regulă, nu diferă de regimul general de dozare pentru un adult. Femeile gravide iau de obicei 1-2 comprimate de trei până la patru ori pe zi înainte de mese.

Dozarea Mukaltin in timpul sarcinii este similar cu standardul, dar uneori, pentru a evita apariția simptomelor dispeptice se recomandă să nu se dizolve comprimat și să bea și macină pahar cu apă călduță.

Contraindicații

Datorită originii sale vegetale, medicamentul nu are practic contraindicații. Adulți și copii Mukaltin nu este prescris pentru hipersensibilitate la componentele sale. În conformitate cu instrucțiunile pentru Mukaltin, copii de până la 1 an (aproximativ 3 sau 12 ani), și boala ulcer peptic sunt, de asemenea, contraindicații pentru utilizarea Mukaltin. În timpul sarcinii și alăptării, utilizarea acestui medicament nu este interzisă, dar necesită totuși sfatul unui medic.

Pentru a evita dificultățile cu expectorație aplicării sputei Mukaltin paralel cu medicamente antitusive (a nu se confunda cu sintagma „medicamente pentru tuse“) este interzisă, în special în ceea ce privește produsele care conțin codeină în compoziția sa.

Efecte secundare

Efecte secundare Mukaltin comprimat este slabă, se reduce posibilitatea apariției reacțiilor alergice sub formă de mâncărime și urticarie și de asemenea, simptome dispeptice sunt greață, vărsături și disconfort gastric. Extrem de rare, dar totuși posibilele efecte alergice ale medicamentului sunt mai sensibile la copii.

opinii

Recenzile despre Mukaltin sunt, în general, pozitive. Aproape fiecare persoană a fost familiarizată cu acest medicament încă din copilărie, iar marea majoritate a oamenilor sunt mulțumiți de acțiunea sa.

Potrivit comentarii, Mukaltin traduce rapid tuse uscată în umed, dar tusea umedă promovează mai ușor spută expectora. Cu o dozare adecvată, efectul este deja vizibil în prima zi de utilizare.

Desigur, nu fără comentarii negative ale Mukaltin, acestea sunt dominate de opiniile ineficacitatea absolută a medicamentului.

Oamenii care lasă comentarii negative despre Mukaltin, precum și altceva de toată lumea important să ne amintim că tusea este singurul simptom al bolii, nu vindeca o tuse, trata boala l-a provocat. Prin urmare, înainte de a începe aplicarea Mukaltin ar trebui să se ocupe de cauza rădăcină și alege tratamentul adecvat să-l elimine, și numai atunci putem vorbi despre eficiența sau lipsa de eficiență a medicamentului.

Descrierea postată pe această pagină este o versiune simplificată a versiunii oficiale a rezumatului medicamentului. Informațiile sunt furnizate numai în scop informativ și nu sunt ghiduri pentru auto-medicație. Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să consultați un specialist și să citiți instrucțiunile aprobate de producător.

Top