Categorie

Posturi Populare

1 Profilaxie
Antibiotice pentru gripă și frig
2 Profilaxie
Soiuri și lista celor mai populare și eficiente medicamente pentru îmbunătățirea imunității
3 Rinită
În angină, ganglionii limfatici din gât sunt lărgiți: tratamentul pentru amigdalită
Image
Principal // Bronșită

Medicamente mucolitice pentru tuse uscată


Medicamente mucolitice pentru tuse uscată

Medicamente mucolitice

Ce înseamnă mucolitice

Aproape fiecare dintre noi a suferit de răceli, bronșită sau infecții respiratorii, care au fost însoțite de formarea tusei și sputei. Medicamentele mucolitice au un efect secretolic și contribuie la diluarea sputei, accelerează eliberarea și facilitează respirația. Acestea sunt prescrise atunci când mucus gros formează în boli. Aceste boli includ pneumonie, bronșită, rinită, sinuzită, sinuzită, laringită, inflamația urechii. O caracteristică a agenților mucolitici este îmbunătățirea procesului de evacuare a sputei fără a crește volumul acesteia.

Clasificarea agenților mucolitici

Medicamentele mucolitice sunt împărțite în trei grupe principale:

 • care afectează viscozitatea mucusului;
 • activarea eliberării sputei;
 • reducerea cantității de mucus.

Medicamentele pot, care afectează secreția bronșică, pot fi acțiuni directe și indirecte. Medicamente cu acțiune directă care distrug legăturile mucoase de polimer.

Medicamentele indirecte includ:

 • compoziția biochimică a mucusului;
 • modificarea lipirii stratului de gel;
 • care afectează hidratarea;
 • balsamuri și substanțe volatile;
 • medicamente care stimulează reflexul gag;
 • modificând activitatea în glandele bronșice.

Mecanismul de acțiune al agenților mucolitici

Efectele medicamentelor mucolitice vizează facilitarea eliberării sputei din tractul respirator. În acest proces, se stimulează celulele seroase ale membranei mucoase de pe membrana bronșică, în care se restabilește raportul distorsionat al componentelor mucoase și seroase și se activează hidrolaza. Acțiunea medicamentelor vizează, de asemenea, ruperea legăturilor disulfurice ale sputei și inhibarea formării mucusului.

Medicamente mucolitice

Medicamentele mucolitice sunt utilizate pentru a trata tusea uscată pentru ao face umedă. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata inflamația nazală. Atunci când sinuzita este utilizată în principal Flyudeks, Fluimucil și Mukodin. Acestea conțin carbocisteină, care contribuie la îndepărtarea mucusului și la refacerea respirației. În același timp, ajută la combaterea sinuzitei și a rinitei.

Mucolitice derivate din plante

Utilizarea plantelor ca medicament a venit la noi din cele mai vechi timpuri. Acest lucru se datorează faptului că acestea au avantaje semnificative în comparație cu medicamentele sintetice. În primul rând, acestea sunt efecte secundare minime. Extracte din plante, medicamente uscate, uleiuri, preparate din plante sunt utilizate în mod tradițional. Au proprietăți antiinflamatorii, reduc umflarea membranei mucoase și facilitează în mod semnificativ evacuarea sputei. Phytonocitele conținute în multe plante ajuta la combaterea bacteriilor și a virușilor. Ei au un gust placut care se bucura de copii si adulti. În unele cazuri, pot apărea reacții alergice. Este important să se monitorizeze îndeaproape reacția organismului.

Preparatele pe bază de preparate pe bază de preparate pe bază de preparate pe bază de preparate pe bază de preparate pe bază de ceai, reduc transpirația și răgușeala. Un astfel de medicament este Bronhikum. Se vinde sub formă de sirop, pastile și elixir.

Conținutul în preparatele de extract de frunze de iedera are un efect expectorant și reduce spasmele în bronhii. Sage are o proprietate bactericidă și tratează nu numai tusea, dar și faringita și laringita. Rădăcina Althea lichefiază flegma și creează condiții pentru o descărcare ușoară. Drogurile bazate pe o combinație de extract de cimbru și plantain sunt utilizate pentru a trata traheită și bronșită atunci când este dificil să se limpezească gâtul. Aceste medicamente includ Mukaltin și Linkas, care includ și violet și isop.

Expectoranții și mucoliticii

Expectoranții sunt reflex și resorptivi. Primul conține saponină și alcaloizi (infuzii de termopis, rădăcină de Althea și istoda). Atunci când sunt luate, ele irită receptorii stomacului, ceea ce duce la excitația creierului nervului vag. Mai mult, secreția mucusului în bronhii crește, iar mușchii bronșici sunt reduse. Medicamentele resorbante (uleiul de eucalipt, uleiul de cimbru, fructele de anason) sunt absorbite în tractul gastro-intestinal, se remarcă sub forma mucusului și a sputei lichefiate. Medicamentele care conțin iod contribuie la defalcarea proteinelor sputei. Acțiunea mucolitice conduce la faptul că sputa devine vâscoasă și se îndepărtează bine. În același timp, funcția secretoare a glandelor bronhiilor este normalizată. Efectul vine după treizeci de minute și durează până la zece ore.

Lista medicamentelor mucolitice

Mucoliticele au mai multe forme de dozare și oferă o metodă diferită de livrare. Aceasta poate fi o metodă orală, endobronhială sau prin inhalare. Acest lucru permite utilizarea agenților mucolitici ca mijloc de terapie complexă în tratamentul stadiilor acute și cronice ale bolii organelor respiratorii. Acest lucru este indicat și pentru tratamentul organelor ORL în excreția secrețiilor purulente. Aceste medicamente sunt chiar potrivite pentru tratarea sugarilor.

Mucolitice pentru copii

Pentru tratamentul bolilor la copiii care utilizează medicamente pe bază de Althea. Acestea sunt utilizate pentru pneumonie, bronșită obstructivă, enfisem pulmonar. Aceste medicamente includ: Mukaltin, sirop Alteyka, rădăcini Althea sub formă de iarbă.

Preparatele Thermopsis au o proprietate expectorantă pronunțată. Acestea reduc vâscozitatea sputei și stimulează funcția secretorie a bronhiilor. Acestea includ: Codelac Broncho, Codlac Broncho cu cimbru, Fitto-sirop de Stopttussin, Coldrex broncho, Bronhikum, Pertussin.

Colecțiile de sânge nr. 1, 2, 3, 4, care includ oregano, picior drept, salvie, anason aproape de pin, lemn dulce, rozmarin sălbatic, sunt, de asemenea, utilizate în tratament.

Medicamentul tusei mucolitice

Acetilcisteina este unul dintre cele mai active medicamente. Medicamentul are proprietăți anti-toxice și antioxidante, are un efect de subțiere asupra sputei. Analogii medicamentelor sunt Airbron, Mukomist, Fluimutsil, ACC, Mukobene, Inspiron. Medicamente disponibile sub forma unei soluții pentru inhalare, precum și în fiole.

În plus față de efectul mucolitice, carbocisteina restaurează de asemenea activitatea celulelor secretoare. Analogii sunt Mukodin, Flyuvik, Drill, Bronkatar. Aceste forme sub formă de siropuri pot fi utilizate la pacienții cu diabet zaharat. Disponibil în formă de capsulă.

Bromhexina are un efect expectorant și este utilizat în forma acută de bronșită. Analogii lui sunt Bisolvon, Mukovin, Fulpen, Brodizol, Brombenzonium. Tratamentul folosește tablete, siropuri, soluții orale, elixiruri și, de asemenea, ca inhalări.

Ambroxol afectează sinteza secrețiilor bronșice. Se utilizează în bolile cronice acute.

Phlegamine este un medicament combinat care conține ulei de mentă și eucalipt, mentol și bromhexină. Se utilizează pentru lichefierea și expectorarea sputei.

Gelomirtol Forte sau Myrtol standardizate sunt utilizate pentru a elimina vâscozitatea sputei și descărcarea ușoară. Ajută la bronșita cronică și inflamația sinusurilor. Medicamentul este disponibil sub formă de capsule cu doze diferite.

Mesna, Mukolen, Mistabron sau Mikoflud în acțiunea lor se aseamănă cu acetilcisteina. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a trata bronșita cronică sub formă de inhalări și injecții.

Medicamente mucolitice. Expectorant, medicamente care diluează flegma

De regulă, boala captează atunci când o persoană nu este absolut pregătită să se întâlnească cu ea. Cele mai frecvente în societatea modernă sunt infecțiile virale, precum și bolile asociate cu leziuni ale sistemului respirator. Tusea care însoțește astfel de boli poate fi uscată și umedă, dar în orice caz, este necesar să se ajute organismul, înlăturând mucusul din bronhii. Medicii din terapia complexă a bolilor respiratorii prescriu agenți mucolitici care ajută la diluarea sputei sau a expectorantului, ajutând la eliminarea acesteia.

Agenți de subțiere a sputei

În caz de boală, însoțită de o tuse uscată, este important să eliminați bronhiile din mucusul acumulat. Corpul încearcă să facă acest lucru cu o tuse, cu toate acestea, în cazul în care sputa este prea gros, apoi aducând-o nu este atât de ușor. Medicii, după ce au ascultat plângerile pacientului despre o tuse uscată, "lăture", sunt de obicei prescrise agenți mucolitici care contribuie la diluarea sputei. Experții mucolitice sunt împărțiți în două grupuri: acțiuni directe și indirecte. Ambele și altele stimulează activitatea glandelor bronhice datorită iritației reflexe a membranei mucoase și, în cele din urmă, contribuie la diluarea sputei. Întrebarea cu privire la ce mijloace de acțiune să numească pacientul, medicul decide, studiind natura bolii și imaginea procesului patologic. De aceea nu se recomandă auto-tratamentul, deoarece medicamentul pentru tuse, care va ajuta o persoană, poate fi complet inutil pentru altul. Prin medicamente mucolitice directe se numără cisteina, acetilcisteina, tripsina. Bromhexina, ambroxolul au un efect indirect.

Principalele grupe de mucolitici

Specialiștii clasifică în mod tradițional agenții mucolitici în trei tipuri:

- contribuind la reducerea grosimii mucusului

- sputum secreție

- reducerea mucusului.

Medicamentele din primul grup sunt prescrise pentru acei pacienți a căror tuse este prea uscată, nefiind însoțită de descărcare prin spută. Acestea sporesc funcția secretorie a bronhiilor, liqueficarea mucusului, facilitând astfel excreția acestuia. În cazul în care sputa este îndepărtată, dar cantitatea sa este nesemnificativă, în timp ce mucusul secretat este prea gros și vâscos, este prescris un medicament pentru tuse mucolitice de al doilea tip. Medicamentele aferente celui de-al treilea tip de mucolitice, utilizate de medici pentru a trata tusea, însoțite de o eliberare semnificativă de mucus gros.

Mucolitice de plante

Utilizarea plantelor pentru scopuri medicinale a venit la noi de la strămoșii slavilor. Multe plante și flori sunt cunoscute ca un remediu excelent și eficient pentru tuse și frig, fără efecte nedorite. De regulă, preparatele pe bază de plante, extractele, amestecurile uscate cu acțiune antiinflamatorie, care reduc umflarea membranei mucoase, sunt utilizate în farmacologie. Medicamentele pe bază de medicamente pe bază de medicamente afectează tractul respirator superior, reducând inflamația în gât. Astfel de medicamente includ Bronhikum. Medicina cu tuse care conține extract de frunză de iedera și rădăcină Althea are o acțiune mucolitică pronunțată și creează condiții pentru o îndepărtare ușoară a sputei. Fondurile care combină extractul de cimbru și planta, vindecă în mod eficient traheita și bronșita, însoțite de trecerea dificilă a sputei. Astfel de medicamente includ pilulele pentru tuse "Mukaltin" și siropul "Linkas".

Fonduri pentru copii

Pentru tratamentul tusei la copii, de regulă, utilizați medicamente pe bază de plante. Acestea sunt prescrise pentru afecțiunile tractului respirator superior și inferior la copii, boli mai lungi ale plămânilor și bronhiilor. Unul dintre aceste medicamente este Mukaltin. Tabletele, instrucțiunile pentru utilizarea cărora le permite utilizarea lor în pediatrie, sunt prescrise în mod activ ca un medicament pentru tratamentul tusei puternice la pacienții tineri. Nu mai puțin popular pentru copii este siropul "Alteyka", precum și "Pertussin", "Stoptussin", "Bronhikum". Toate aceste medicamente sunt sigure de utilizare din cauza originii plantelor. Acestea reduc densitatea sputei, îmbunătățesc funcția excretoare a bronhiilor. Mucoliticile pentru copii, de regulă, nu reprezintă nici un rău pentru copil, dar înainte de a fi utilizat, este necesar să se consulte un pediatru, iar tratamentul trebuie să fie sub supravegherea medicilor.

Medicamente pentru adulți

Rețeaua farmacie modernă oferă o gamă destul de largă de medicamente mucolitice. Unele sunt concepute pentru a trata numai pacienții adulți, principala contraindicație pentru utilizarea acestor medicamente este vârsta copiilor de până la 12 ani. Cele mai frecvente mucolitice pentru adulți sunt:

- "Lasolvan" în sirop.

- Licorice de sirop de rădăcină.

- "Ambroxol" sub formă de tablete;

- "Bromhexină" (pastile și amestecuri).

Aceste medicamente sunt cele mai comune medicamente antitusive. Unele dintre ele sunt pe bază de plante, altele, la rândul lor, sunt sintetice. Dar aceștia și alții sunt la fel de eficienți și în bolile tractului respirator superior și inferior.

Medicamente pentru copii

Farmaciile au, de asemenea, o gamă destul de largă de medicamente pentru tratamentul tusei copiilor. În mare parte acestea sunt și agenți mucolitici. Lista celor mai frecvente medicamente pentru tuse pentru copii este următoarea:

- Gedelix în picături.

- "Dr. IOM" în sirop.

- Licorice de sirop de rădăcină.

- Uscate sirop de tuse pentru copii.

Având în vedere că ingredientele din plante sunt incluse în aceste preparate, trebuie luată în considerare absența sau prezența unei reacții alergice la componentele medicamentelor.

Acțiunea medicamentelor expectorante

Medicamentele expectorante sunt concepute pentru a elimina mucusul din bronhii, în timp ce elimină efectiv căile respiratorii. De regulă, secreția de flegm este redusă treptat, tusea trece treptat. Primul grup de medicamente expectorante are un efect pronunțat iritant asupra tractului gastrointestinal, stimulând reflexul gag. Dar nu ajunge la vărsături, crește pur și simplu producția de mucus în tractul respirator, astfel bronhiile sunt curățate și vindecate treptat. Al doilea grup de medicamente expectorante acționează direct asupra mucoasei bronhice, stimulând astfel secreția lor. Efectul acestor expectoranți este oarecum similar cu cel produs de agenții mucolitici.

Expectoranții tusei

Medicamentele expectorante din farmacii moderne sunt prezentate sub formă de preparate din plante și medicamente sintetice. Decizia privind numirea unui medicament ia un medic, având în vedere prezența sau absența tusei, însoțită de eliberarea sputei vâscoase și încăpățânate. Cele mai populare dintre pacienți sunt mijloacele "Lasolvan", "Prospan", "ACC 200", "ACC Long", "Sinekod", "Bronkhostop", "Amroben" și alte medicamente.

Utilizarea expectorantului pentru copii

Este destul de comună tratarea tusei la copiii cu medicamente expectorante. În ciuda disponibilității grupului acestor medicamente în lanțul farmaciei și a vânzării gratuite fără prescripție medicală, medicii avertizează părinții că auto-medicamentele cu astfel de medicamente sunt periculoase pentru copii. În căutarea a ceea ce poate fi definit ca un expectorant bun, părinții ar trebui să contacteze un pediatru. Medicul va putea să determine în mod corect natura cursului procesului patologic la un copil și să selecteze tratamentul optim. Unii expectoranți pentru copii pot avea un efect dublu: mucolitic și expectorant (de exemplu, Mukaltin). Tabletele, instrucțiuni de utilizare care stipulează proprietățile sale de diluare a sputei, contribuie, de asemenea, la îndepărtarea acesteia din bronhii. În cazul în care bebelușul are o tuse umedă, sputa lichidă sub influența mucaltinului se va acumula intensiv, diluând și mai mult, închizând lumenul bronhiilor din interior. Acesta amenință copilul cu o obstrucție bronșică, iar tratamentul greșit va fi de vină.

Expectoranți pentru copii

Multe medicamente expectorante sunt compuse din plante termoptice. Acestea sunt medicamente, cum ar fi formularul de pastile "Thermopsol", "Pastile pentru tuse", "Codelac Broncho" sub formă de pilule și în sirop. Utilizarea acestor medicamente pentru tratamentul complex al bolilor la copii trebuie abordată cu prudență, deoarece chiar și în cazul unui supradozaj mic, copilul poate prezenta vărsături. Mai mult, componentele acestor medicamente stimulează funcția respiratorie, alternând cu depresia. Prin urmare, părinții trebuie să utilizeze aceste medicamente expectorante strict prescrise de un medic, respectând doza prescrisă de medic. Trebuie să știți că medicamentul "Codelac" se referă la grupul "Expectorant și agenți mucolitici", prin urmare, problema utilizării acestui instrument pentru tratamentul copiilor este decisă de un specialist.

Plante medicinale pentru copii

Medicamentele eficace pentru tratamentul tusei la copii sunt de asemenea bazate pe Althea. Majoritatea părinților vorbesc pozitiv despre tratarea tusei de la bebelușii lor cu medicamente expectorante precum Mukaltin, siropul Alteyka. Aceste medicamente aparțin grupului de plante și, prin urmare, sunt considerate într-o anumită măsură în siguranță. Cu toate acestea, trebuie să fiți conștienți de efectele secundare la utilizarea acestor medicamente, de asemenea, există contraindicații care ar trebui luate în considerare. Aceasta este în primul rând o reacție alergică la componentele medicamentului, prezența în istoria copilului a altor tulburări somatice, cum ar fi tractul gastrointestinal. Problema oportunității utilizării preparatelor pe bază de plante pentru tratarea copiilor este de asemenea stabilită de un medic autorizat.

Tratamentul tusei la pacienții adulți

Majoritatea oamenilor cred că un expectorant bun pentru tratarea tusei este un remediu costisitor și publicat. Adesea, această opinie se dovedește a fi eronată, deoarece medicamentul care ajută la eliminarea unei stări patologice specifice va fi eficient. Costul medicamentului nu depinde de eficacitatea și eficiența acestuia, ci se compune din politica societății farmaceutice și a producătorului. O tuse care nu are sputa este considerata uscata. Cel mai adesea, medicii recomandă medicamente care suprimă tusea: "Sinekod", "Codeine", "Kofeks". În cazul descărcării slabe a sputei, medicamente complet diferite vor fi eficiente - nu suprimă tusea, ci contribuie la diluarea sputei. Cele mai populare sunt "Gadeliks", "Lasolvan", "Prospan". O tuse umedă este, de obicei, însoțită de o acumulare probabilă a mucusului în căile respiratorii, deoarece medicii recomandă medicamente expectorante care nu au o proprietate mucolitice pronunțată: Ambroxol, Bromhexin, Erespal. Medicamentul corect ales este un angajament de recuperare rapidă și completă, deoarece medicii nu recomandă auto-medicație fie pentru copii, fie pentru adulți.

Tratamentul tusei la cel mai mic

Tusea la bebeluși, de regulă, oferă o mulțime de momente neplăcute părinților și copilului însuși. Multe grupuri de medicamente mucolitice sunt interzise pentru copii sub un an, deoarece prejudiciul cauzat de utilizarea lor de către copii este mult mai mare decât beneficiul. Pediatrii susțin că diluanții expectoranți pentru copii sunt aleși cu precauție extremă, deoarece auto-medicamentul necontrolat poate duce la complicații grave în tractul respirator. Din permise pentru bebeluși până la un an de expectorant droguri se pot distinge "Gedelix", sirop de rădăcină de lemn dulce, "Pertussin". De la șase luni, bebelușii pot fi, de asemenea, tratați cu un sirop de tuse uscat. În forme severe de boli pulmonare la copii, Lasolvan, sirop de bromhexin, siropul Ambrobene este un remediu eficient.

Reguli pentru determinarea unui medicament eficient pentru copii

Numai un pediatru ar trebui să aleagă un medicament pentru tratarea tusei la un copil, altfel există un risc mare de a dăuna sănătății copilului. Multe medicamente mucolitice sunt permise numai de la doi ani, deoarece părinții trebuie să ia o abordare responsabilă a tratamentului, să respecte cu strictețe recomandările medicilor copiilor. Înainte de a începe alegerea și cumpărarea unui medicament pentru un copil, trebuie să îi arătați copilului medicul și să-i ascultați recomandările.

Toți expectoranții pentru tuse cu bronșită

Cu Orvi, bronșită, cu tuse umedă, cu spută slab separată, se recomandă utilizarea medicamentelor care fie diluează sputa - medicamente mucolitice, fie facilitează separarea acesteia - expectoranții din tuse. Acestea includ atât produse pe bază de plante, cât și medicamente sintetice.

Mulți dintre noi preferă să limiteze consumul de medicamente derivate din remedii naturale non-naturale, cu toate acestea, ar trebui să fie întotdeauna amintit că orice plante medicinale, indiferent cât de pozitive proprietățile pe care le posedă, precum și remedii sintetice, are efecte secundare și are o serie de contraindicații.

Întrucât compoziția tuturor plantelor medicinale este foarte complexă și saturată, cu excepția celor utile și medicamente, ierburile și taxele includ o mulțime de alte substanțe nocive, uneori toxice. În plus, astăzi, majoritatea populației suferă de diferite tipuri de alergii, iar orice medicament, chiar și cel mai scump, eficient și sigur, poate provoca un răspuns inadecvat al organismului.

Clasificarea remediilor care facilitează tusea și promovează recuperarea rapidă

Toate mijloacele de ameliorare a tusei sunt împărțite în antitusive, expectorante și mucolitice.

 • Antitusivele, precum și medicamentele asociate - sunt prezentate pentru tuse uscată, neproductivă, somn deranjat și poftei de mâncare (vezi tusea suprimatoare pentru tuse uscată).
 • Expectoranții - prezentați când apar tuse productivă, când sputa nu este groasă, nu este vâscoasă.
 • Agenți mucolitici - prezentați când apar tuse productivă, dar cu o spută groasă, dificil de separat, vâscos.

Orice medicament pentru tuse trebuie prescris numai de către medicul curant. Antitusivele nu pot fi utilizate pentru tratamentul simultan cu mucolitice, dar există medicamente combinate care au efecte antitusive și expectorante slabe.

Medicamentele expectorante - înseamnă stimularea expectorării, sunt de asemenea împărțite în:

 • Acțiunea reflexă - aceste fonduri au un efect iritant asupra mucoasei gastrice, iar acest lucru, la rândul său, excită centrul de vărsături, dar nu se produce vărsături, iar producția de mucus în tractul respirator crește. Se îmbunătățește și peristalitatea mușchilor netede ai bronhiilor și activitatea epiteliului, care îndepărtează sputa de la bronhiolele mici până la cele mari și în trahee. Rezultatul acestei iritații este relieful expectorării mucoasei și îndepărtarea sputei din bronhii. Practic, acestea sunt preparate pe bază de plante - termopsis, rozmarin sălbatic, mame și mame vitrificate, Althea, plantean, cimbru etc.
 • Acțiune directă resorbtivă - după asimilarea acestor agenți de descaltare din tuse în tractul gastro-intestinal, ele provoacă iritarea mucoasei bronhice, mărind astfel secreția de spută lichidă.

Medicamente mucolitice - medicamente care diluează flegma:

 • Agenți mucolitici care afectează elasticitatea și vâscozitatea mucusului bronșic (ACC, etc.)
 • Agenți mucolitici care accelerează excreția sputei (Bromhexin, Ambroxol)
 • Medicamente mucolitice care reduc formarea mucusului (Libeksin Muko, M-holinoblocator, glucocorticoizi).

Expectoranții pentru acțiunea reflexă a tusei

Utilizarea perfuziilor din plante medicinale trebuie tratată foarte atent. La copiii cu cea mai mică supradozaj, pot să apară vărsături. În plus, chimioterapia constituentă (alcaloid) în doze mari poate provoca stimularea pe termen scurt a respirației la copii, care este apoi înlocuită cu depresie respiratorie.

Drogurile Althea

Indicații: boli cronice și acute respiratorii - bronșită, traheobronchită, bronșită obstructivă, emfizem pulmonar. Sub care forme dificil de separat sputa, vâscozitate crescută.
Acțiune farmacologică: Când se utilizează medicamente expectorante din planta Althea, efectul se obține prin stimularea motilității bronhiilor, are un efect antiinflamator, diluează secreția bronșică.
Contraindicații: hipersensibilitate la acest medicament, ulcer gastric și 12 ulcer duodenal. Pentru medicamentele din sirop cu precauție utilizate în diabet și intoleranță la fructoză. Copii cu vârsta de până la 3 ani, în timpul sarcinii numai dacă este indicat.
Reacții adverse: manifestări alergice, rareori greață, vărsături

Mukaltin, tabl (20rub).

Cum se utilizează: Copiii mukaltin ca expectorant pentru tuse, care se dizolvă în 1/3 dintr-un pahar cu apă, adulții sunt recomandați pentru 50-100 mg 3/4 p / zi înainte de mese, cursul terapiei este de 1-2 săptămâni.

Preparate termoprotectoare

Termopsol pastile de tuse (30-50 ruble)

Thermopyis are o proprietate expectorantă pronunțată, acest preparat conține multe alcaloizi (citozină, termopsină, metilcytisină, anagirină, pahikarpină, termopsidină), care au un efect stimulant asupra centrului respirator și la doze mari de centru de vărsături. Bicarbonatul de sodiu, o parte din comprimatele de Thermopsol, reduce și vâscozitatea sputei, stimulând secreția glandelor bronșice.
Indicații: Pastilele de tuse Thermopsol sunt prezentate atunci când tusea cu spută greu de separat, cu bronșită și traheobronchită.
Contraindicații: Ulcer gastric și cu 12 degete. hipersensibilitate intestinală
Utilizare: 1 file. 3 p / zi curs de 3-5 zile.

Taxele pentru sanii numărul 1, 2, 3, 4

Compoziția include plante medicinale:

 • Colecția de piept 1 - mama și mama vitregă, oregano
 • Colectarea pieptului 2 - planta, picior, lemn dulce (Phytopectol 40-50 p.)
 • Colecția de piept 3 - Altea, mugurii de pin, anason, salvie
 • Colecția de piept 4 - rozmarin sălbatic, lemn dulce, musetel, calendula, violet

Pentru mai multe informații despre aceste colecții de plante pentru tuse, puteți citi în articolul nostru - Chest fee 1,2,3,4 pentru tuse - instrucțiuni de utilizare.

Plante frunze, mama și mama vitregă, rozmarinul sălbatic și alte preparate pe bază de plante

Planta frunze (30 bucati de frecare)

Planta conține multe substanțe biologic active benefice, mucus, vitamine, ulei esențial, acid oleic, amar și tanini, rășini, saponine, steroli, emulsii, alcaloizi, clorofil, manitol, sorbitol, fitonoide, macro- și microelemente. Are un efect bacteriostatic, antiinflamator, antialergic, expectorant, ușor laxativ. De asemenea, are o acțiune mucolitice, restabilind activitatea epiteliului ciliar.
Indicații: boli ale tractului gastrointestinal, rinichi, ateroscleroză (tratamentul aterosclerozei cerebrale), cistită, boli inflamatorii ale nazofaringiului și cavității bucale, cu dermatită atopică, tuse convulsivă, bronșită, pneumonie ca remediu puternic pentru expectorant.
Contraindicații: gastrită hiperacidă, leziuni ulcerative ale tractului gastro-intestinal, reacții alergice la preparate pe bază de plante.
Aplicație: perfuzie cu o jumătate de oră înainte de mese, 2 lingurițe. lingură. 3 p / zi 1-2 săptămâni.
Efecte secundare: Arsuri la stomac (vezi pilulele de arsuri la stomac), reactii alergice

Gerbion cu plantain (180-230 rub) Pentru mai multe informații despre utilizarea Herbion pentru tuse uscată și Herbion pentru tuse umedă, citiți articolul nostru.

Cimbru (extract de cimbru)

Cireș de cămilă (40 freca) Ulei esențial de cimbru (90 frecat)

Este, de asemenea, un expectorant pentru tusea de origine vegetală, are acțiune analgezică și antimicrobiană.
Contraindicațiile și efectele secundare sunt similare cu frunzele de planta.
Utilizare: 1 lingura. lingura sau 15 plicuri turnati un pahar de apa si fierbeti intr-o baie de apa timp de 15 minute, racit, filtruti, aduceti la 200 ml. Luați după ce ați luat o lingură. l. 3 p / zi curs 14-21 zile.

 • Bronhikum - pastile de tuse (150 de freze) sirop (250 de freze)
 • Sirop pertussin (30 rub)
 • Tussamag picături și sirop (90-170 ruble)

Acestea sunt extracte lichide de cimbru, care sunt tuse mucolitice și expectorante pentru bronșită, pneumonie, pentru boli cu tuse paroxistică și spută dificil de separat.

 • Bronhikum Cu sirop și pastile

După masă pentru copii 6-12 luni - 0,5 linguriță 2 p / zi, 2-6 ani - 1 linguriță. 2 p / zi, 6-12 ani - 1 lingurita 3 p / zi, adulti 2 linguri. 3 p / zi. Pastilele trebuie absorbite, pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani - 1 paste. 3 p / zi, adulți 1-2 paste. 3 p / zi.

 • Bronhikum TP (primroză cu cimbru)

Copii 1-4 ani - 0,5 can. 3 p / zi, 5-12 ani - 1 lingurita. 4 p / zi, adulți pentru 1 lingură. 6 p / zi. Bronhikum trebuie administrat pe parcursul zilei la intervale regulate.

 • Pertussin (cimbru + bromură de potasiu)

După masă, copiii de 3-6 ani iau 0,5 linguriță, 6-12 ani 1-2 lingurițe, peste 12 ani în lingura de desert, adulții iau o lingură de 3 l / zi, 10-14 zile.

 • Tuburi Tussamag și sirop (extract de cimbru)

Copiii cu vârsta cuprinsă între 1-5 ani iau 2-3 p / zi pentru 10-25 picături, care pot fi administrați sub formă diluată și nediluată. Copii peste 5 ani 20-50 picături, adulți 40-60 picături 4 p / zi. Siropul trebuie administrat după mese copiilor 1-5 ani 3p / zi, 1 lingurita, peste 5 ani, 1-2 lingurițe, adulți 2-3 lingurițe. 4 p / zi.

Gelomirtol

Gelomirtol (170-250 rub)

Este un expectorant tuse pentru bronșita cronică și acută, de origine vegetală.
Dozaj: copii cu vârsta de până la 10 ani 120 mg 5p / zi pentru inflamații acute, 3 p / zi pentru procesul cronic. Adulți cu o jumătate de oră înainte de mese cu bronșită acută 300 mg 4 p / zi, cu cronică 2 p / zi cu cronică. În bronșita cronică înainte de culcare, 300 mg se iau suplimentar pentru a îmbunătăți eliberarea sputei de dimineață.
Efecte secundare: dispepsie, reacții alergice, dureri abdominale, mobilitate sporită a pietrelor în vezică biliară și rinichi.

Expectoranții pentru acțiunea resorbtivă directă a tusei

Astfel de substanțe active cum ar fi clorura de amoniu, bicarbonatul de sodiu, iodurile de potasiu și de sodiu, sporesc secreția de spută lichidă, același efect are uleiurile esențiale de fructe de anason, ierburi medicinale - baulum, oregano etc.

Amtersol

Ingrediente: clorură de amoniu, benzoat de sodiu, bromură de potasiu, extract de rădăcină de lemn dulce și planta termopsis.
Contraindicat în timpul sarcinii și alăptării, copii sub 3 ani, ulcer gastric, hipersensibilitate.
Aplicație: După masă, copii de 3-6 ani - 1 / 2chl. 3 p / zi, 6-12 ani - 1 lingurita, 12-18 ani - 1 desert fiecare. lingura, adulti 1 lingura. l 3 p / zi, cursul tratamentului este de 10-14 zile.

Mucolitic remedii pentru tuse pentru bronșită

Agenții mucolitici contribuie la lichefierea sputei vâscoase, îmbunătățind procesul de îndepărtare a acesteia, eliminând mediul nutritiv pentru agenții patogeni.

acetilcisteina

 • ACC (pungi, tablete solubile, sirop, flacoane (120-400 ruble)
 • Vicks activ al expertului (tab. Soluble 220-280 ruble)
 • Fluimucil (granule, fiole, tablete 200-240 ruble)

Agentul mucolitic, reduce severitatea procesului inflamator, reduce frecvența exacerbărilor în bronșita cronică. Este indicat pentru laringita (tratamentul la copil), otita medie, bronșita obstructiva, acuta, pneumonie.
Contraindicat: în timpul sarcinii, copiii cu vârsta sub 2 ani, cu hemoragie pulmonară, cu prudență în astmul bronșic (bronhospasmul poate crește), insuficiența renală și hepatică, afecțiunile glandelor suprarenale.
Aplicare: Durata terapiei pentru afecțiunile catarre acute nu trebuie să depășească 7 zile, pentru bronșita cronică este posibilă o recepție mai lungă. Preparatele de acetilcisteină se administrează cel mai bine după o masă, trebuie avut în vedere că întotdeauna administrarea unei doze suplimentare de lichid crește efectul expectorant.
Copii 2-5 ani 100 mg 2-3 p / zi, de la 6-14 ani 3 p / zi 100 mg fiecare, 200 mg 3 r / zi sau 600 mg o dată pe zi.
Reacții adverse: tinitus, cefalee, stomatită, vărsături, arsuri la stomac, tahicardie, scăderea tensiunii arteriale, bronhospasm, dezvoltarea hemoragiei pulmonare, urticarie, erupție cutanată.

Bromhexinum

 • Bromhexina (tabel 40-80 ruble, picături 100 ruble, medicină (140 ruble)
 • Bronchosan (picure 160 -190 rub) Ingrediente: clorhidrat de bromhexină, ulei de oregano, fenicul, menta, eucalipt, anason, levomentol
 • Solvin (sirop, tabl 120 frecați)

Agentul mucolitice, are expectorant și acțiune antitusivă slabă. Efectul apare în decurs de 2-5 zile după începerea tratamentului.
Contraindicat: copii sub 6 ani pentru pastile, cu hipersensibilitate, în primul trimestru de sarcină, în timpul alăptării.
Aplicație: copii de la 6 ani 8 mg 3 p / zi, de la 2-6 ani (în sirop, medicament) 2 mg 3 p / zi, adulți 8-16 mg 4 p / zi. Puteți trata sub formă de inhalare cu bronșită, laringită pe care o petrec 2 p / zi, soluția este diluată cu soluție salină sau apă distilată 1/1, încălzită la temperatura corpului, doza pentru copii 2-10 ani -2 mg, peste 10 ani - 4 adulți 8 mg.
Reacții adverse: vărsături, greață, reacții alergice, dureri de cap, amețeli.

Produse combinate Dzhoset, Ascoril, Caschno

Aplicați numai în conformitate cu indicații stricte.
Prescris medicului în prezența sindromului obstructiv.

 • Dozhote de sirop preț 150-180 de ruble.
 • Sirop de Kashnol 130 fre.
 • Cina Askoril. 300 freca, sirop 250 freca.

Ingrediente: bromhexin, gvafenezin, salbutamol.
Afișate: pentru astm bronșic, BPOC, pneumonie, emfizem pulmonar, tuberculoză, bronșită cronică, traheobronchită.
Contraindicații: copii sub 3 ani, glaucom, sarcină și perioada de lactație, tahiaritmie, tirotoxicoză, miocardită, diabet zaharat, ulcer gastric și duodenal, insuficiență hepatică și renală, stenoză aortică. Nu pot fi luate împreună cu blocante nespecifice ale beta-adrenoreceptorilor, cu antitusive, inhibitori de MAO.
Dozaj: la copii strict conform prescripției medicului de 3-6 ani, 5 ml 3 r / zi, de la 6-12 ani 5-10 ml. 3 p / zi, mai vechi de 12 ani și adulți 10 ml. 3 p / zi.
Reacții adverse: iritabilitate nervoasă crescută, cefalee, crampe, amețeli, somnolență, tremor, tulburări de somn (vezi cum să adormiți rapid), vărsături, greață, diaree, agravarea ulcerului gastric, reducerea presiunii, tahicardie,, urticarie, bronhospasm paradoxal.
Instrucțiuni speciale: Nu beți băuturi alcaline.

ambroxol

analogi - Lasolvan (tabel, sirop, flacoane 200-360), Ambroxol (tabelul de sirop 20-40 rub), Ambrobene (tabule, capsule,, Ambrosan (tabelul 100), Flave (tabelul Flacon 150-200 rub), Halixol (tabelul 100).

Acesta este un medicament mucolitic, expectorant, Lasolvan - astăzi este considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente mucolitice.
Indicații: pentru BPOC, pneumonie, bronșită acută și cronică, astm bronșic și alte boli ale tractului respirator, însoțite de spută vâscoasă.
Contraindicat: în 1 trimestru de sarcină, în trimestrul 2 și 3 cu precauție, pacienții cu afecțiuni cronice ale ficatului și rinichilor.
Aplicație: Luați comprimatele după o masă la 30 mg. 3 p / zi pentru adulți. Copiilor li se arată recepția sub formă de sirop de până la 2 ani, la 0,5 linguriță. 2 p / zi, 2-6 ani - 0,5 h. L. 3 p / zi, 6-12 ani pentru 1 lingurita 3 p / zi, adulți pentru 2 lingurițe. 3 p / zi, cursul terapiei nu este de obicei mai mare de 5 zile. Siropul trebuie luat cu mese cu mult lichide.
Reacții adverse: arsuri la stomac, vărsături, diaree, reacții alergice, erupție cutanată.

karbotsistein

 • Libeksin Muko pentru adulți, Libeksin Muko pentru copii (270 ruble)
 • Bronchobos sirop și capsule (200 -220 freca)
 • Flaupon sirop și file (230-280 rub)
 • Siropul Fluditec (250 rub)

agentul mucolitice expectorant, crește vâscozitatea sputei, îmbunătățește elasticitatea secrețiilor bronșice.
Contraindicatii: sarcina, pana la 2 ani (pentru copii) la copiii cu varsta pana la 15 ani (pentru adulti - Libeksin Mucco, Bronhobos capsule, Fluifort comprimate), ulcer gastric, glomerulita cronica, cistita.
Aplicare: 15 ml sau 1 sticlă măsurată 3 r / zi, separat de aportul alimentar. Cursul tratamentului nu poate fi efectuat mai mult de 8 zile.
Reacții adverse: sângerare gastro-intestinală, greață, vărsături, urticarie, mâncărimi ale pielii, slăbiciune, amețeli.

Medicamente antitusive pentru tuse uscată

Odată cu apariția acestui simptom dureros, mai întâi trebuie să vă faceți griji în găsirea cauzei sale, și numai atunci - medicamente eficiente. Atunci când o tuse puternică și uscată este tratată incorect, sputa nu se îndepărtează, acumulându-se în plămâni. Într-un secret stagnat, infecția se înmulțește și există riscul de a dezvolta bronșită sau pneumonie.

Clasificarea și mecanismul de acțiune al medicamentelor antitusive

Nu există nici o pastilă universală pentru orice tuse. Tactica tratamentului depinde de natura acestui simptom debilitant. Tusea poate fi de 2 tipuri: umedă, productivă și uscată, neproductivă. Care este diferența dintre aceste soiuri? În primul caz, sputa dispare și în al doilea nu, prin urmare, este important să transferați o tuse uscată într-o tuse umedă cât mai repede posibil.

Medicamente care suprima reflexul tusei, diferite mecanisme de acțiune asupra corpului. Se acceptă împărțirea lor în astfel de grupuri și subgrupe:

 • medicamente antitusive care acționează la nivel central - narcotice și non-narcotice;
 • medicamente periferice;
 • medicamente antitusive combinate;
 • mucoliticii și expectoranților.

Acțiune centrală

Aceste medicamente sunt concepute pentru a suprima atacurile numai tuse uscată dureroasă, atunci când pacientul nu are spută. Acestea sunt împărțite în stupefiante și non-narcotice:

 1. narcotice:
 • Codeină (Terpinkod, Codelac, sirop de tuse uscată Codelac Neo, Caffetin, Codepront, etc.);
 • Demorfan (mai puternic decât Codeine);
 • Vicodin (hidrocodonă);
 • Schenan (Morfina).
 1. narcotice:
 • Glauvent (Glaucin);
 • Tusupreks (Oxaladină, Paxeladină);
 • Sedotussin (pentoxiverin);
 • Sinekod (Butamirat).

Acțiune periferică

Mecanismul terapeutic al medicamentelor antitusive cu tuse uscată din acest grup este efectul asupra receptorilor nervului din trahee și bronhii:

 • Libexin (prenoxdiazină);
 • Levopron (Levodropropizin);
 • Gelitsidin.

Medicamente antitusive combinate

Medicamentele multicomponente care nu numai blochează reflexul tusei, dar în același timp lichefiază sputa și accelerează evacuarea acesteia, sunt foarte solicitate. Adesea, în compoziția medicamentelor combinate utilizate în tuse uscată, includ ingrediente cu efecte antipiretice, antihistaminice, antiinflamatoare și antibacteriene. Acestea sunt medicamente:

 • Bronrolitină (glaucină cu efedrină și ulei de bazil);
 • Stoptussin (Butamirat plus Gvayfenezin);
 • Tussin plus (Guaifenesin și Dextrometorfan);
 • Hexapneumina (Biclotimol în combinație cu folcodină, clorfenamină și guaifenesin);
 • Exponate de expoziție de prothiazină (prometazină cu extract de Guaifenezin și Ipecacuanus);
 • Lorain (fenilefrină plus clorfenamină și paracetamol).

Acești inhibitori ai tusei cu tuse uscată sunt foarte eficienți. Cu toate acestea, cu cât sunt mai multe ingrediente într-un medicament, cu atât mai extinsă este lista contraindicațiilor, limitărilor și efectelor secundare. Este mult mai complicată alegerea dozelor exacte ale acestor medicamente. Este mai dificil să se determine compatibilitatea cu alte medicamente luate. Din aceste motive, mijloacele combinate ale copiilor este mai bine să nu dea.

Varietăți de medicamente mucolitice și expectorante pentru tuse uscată

Care este diferența dintre aceste medicamente? Expectoranții cu tuse uscată activează producerea și îndepărtarea sputei bronhiale. Acestea sunt prescrise atunci când sunt produse fie prea puțin, fie foarte mult, dar consistența secretului este prea groasă pentru a ieși afară. Este imposibil să luați astfel de medicamente cu medicamente care blochează reflexul tusei din cauza riscului de apariție a pneumoniei.

Experții recomandă produse sub formă de siropuri, spray-uri, capsule sau comprimate efervescent, amestecuri care ajută la expectorarea sputei cu o tuse umedă:

 • Thermopsis, Teringidrat, Licorin;
 • extracte, infuzii de plante medicinale: Althea, lemn dulce, deviacil și aurire;
 • Gvayfenezin, clorură de amoniu, citrat de sodiu;
 • drojdie de copt, iodură de sodiu și potasiu, clorură de amoniu.

Puteți utiliza medicamente antiinflamatorii care au un efect expectorant sau relaxează mușchii bronhiilor:

 • Ascoril Executor;
 • Gedeliks;
 • GeloMirtol;
 • glycyram;
 • Prospan;
 • Sinupret;
 • Bronșită-Suprema;
 • Evkabal, Evkabal Balsam S.

Mucoliticii nu măresc cantitatea de spută, ci subțire consistența groasă a secretului, atunci este mai ușor de îndepărtat din tractul respirator. Necesitatea lor apare imediat ce tusea uscată devine umedă. Droguri eficiente:

 • Mukaltin;
 • Lasolvan (Ambroxol);
 • ACC (acetilcisteină);
 • bromhexin;
 • Fluimucil;
 • Flyuditek;
 • Pertussin.

Cum să tratați tuse uscată la adulți

Tabletele cu tuse uscată care conțin codeină, cum ar fi Codelac, sunt foarte eficiente. Adevărat, aceste medicamente sunt date numai pe răspunderea strictă a prescripției, dar cel mai important - ele pot provoca dependență de droguri. Medicamente antitusive pentru tuse uscată Libeksin, Glaucin, Paxeladin, Tusupreks nu sunt la fel de eficiente, dar mult mai sigure. Medicamentele combinate, în special Bronholitin, Stoptussin, sunt populare. Cu toate acestea, primirea lor ar trebui să se oprească imediat de îndată ce tusea devine natura umedă.

Cum să tratați tusea uscată la copii

Mai ales greu să-și ducă copiii. Convulsiile frecvente, prelungite, agravate noaptea, pot tortura orice copil. Copii bolnavi pierd somn, refuză să mănânce. De regula, da vina banala rece, infectie virala. Temperatura crește, gâtul începe să dureze, curge din nas și aceste simptome se încheie cu o tuse uscată. Pentru a scăpa de aceasta, există medicamente eficiente, sigure și ieftine.

Cu toate acestea, faimosul doctor E.O. Komarovsky avertizează: medicamentele antitusive ar trebui să fie recursate în cazuri extreme. Mai întâi trebuie să ajuți corpul copilului, astfel încât el însuși să înceapă să lupte în mod activ cu boala. Pentru aceasta, pediatrul recomandă:

 • spălați mai des nasul bebelușului cu soluție salină;
 • dați să bea apă minerală alcalină caldă, fără gaz, și chiar mai bine - lapte cu miere (cu portabilitatea);
 • faceți o oră caldă și o jumătate de oră comprimate de cartofi piure cu muștar și vodcă pe spate;
 • medicamente pentru piept de băut medicinale.

Dacă, după 5-6 zile, o tuse care irită gâtul nu dispare, puteți alege una dintre cele mai sigure medicamente pentru copii:

Ce poate o tuse gravidă

În timpul desfășurării unui copil, merită să încercați bomboanele medicinale Halls, Strepsils, Karmolis, dar ele nu ajută pe toată lumea. În cazul tusei uscate în timpul primului trimestru de sarcină, se utilizează în principal preparate pe bază de plante:

În al doilea și al treilea trimestru, în plus față de aceste preparate la rece, următoarele medicamente sunt recomandate pentru tuse uscată:

 • Bronchiprest, Stodal (există un risc de reacții alergice);
 • Bronhikum, Gadelix (efectul asupra fătului nu a fost studiat temeinic);
 • Coldrex Knight (numai la temperaturi de peste 38 de grade);
 • Bromhexin, Libexin, Stoptussin (cu condiția să existe o nevoie urgentă).

Rezumatele rezultatelor tratamentului

Svetlana, 23: Un remediu pentru tuse uscată este foarte greu de găsit în timpul sarcinii. Am fost sfătuit de un medic să utilizeze instrumentele de uz casnic la îndemână. A contribuit semnificativ la ameliorarea stării de inhalare alcalină. Cu toate acestea, după cum sa dovedit, utilizarea infuziilor de multe plante medicinale, în special picior de picior, sunătoare, bovină sau echinacee, femeile însărcinate nu pot.

Nadezhda, 27 de ani: Un medicament excelent pentru atacuri prelungite - Faringospray. Acționând repede, ușurarea a venit aproape imediat. Atunci când tusea este foarte uscată, copiii mei beau cu bunăvoință siropul minunat de Prospan cu aromă de portocale. Acest remediu natural pe bază de plante se înmoaie și promovează eliberarea sputei.

Polina, 31 de ani: Apa caldă simplă mi-a ajutat să vindec o tuse paroxistică constantă la sugari. Când fiul a devenit mai în vârstă, îi plăcea să dizolve bomboane medicinale. După cum am înțeles, în afară de medicamentele antitusive, atitudinea psihologică și exemplul mamei sunt importante. Când am cumpărat un nebulizator, am reușit să transform din tratamentul într-un joc, iar fiul meu a încetat să se teamă.

Tablete pentru tuse uscată pentru adulți: o listă de medicamente ieftine și eficiente

Tusea este o reacție defensivă la diferiți iritanți. Un simptom similar poate apărea atunci când praful, fumul sau substanțele chimice sunt ingerate. Deseori dezvoltă tuse cu alergii. Dar cel mai adesea cauza dezvoltării unui simptom neplăcut este o boală infecțioasă. Tuse uscată irită gâtul, nu dormi noaptea. Inițial, este necesar să se facă sputa mai puțin vâscoasă. Există pilule eficiente pentru tuse uscată pentru adulți, cu ajutorul cărora puteți să eliminați rapid problema.

De ce apare o tuse uscată?

În majoritatea cazurilor, o tuse uscată apare cu infecții respiratorii acute sau gripa. Un astfel de simptom poate indica iritarea mucoasei de către un obiect străin. Atacurile severe de tuse uscată pot indica dezvoltarea astmului sau a pneumoniei. Un simptom caracteristic fluieră în timpul inhalării. Această condiție necesită îngrijiri de urgență. Veți avea nevoie de tratament într-un spital. Pilulele eficiente pentru tuse uscată vor face parte din terapia complexă.

În cazuri rare, se poate produce tuse uscată în tratamentul hipertensiunii arteriale. Astfel de medicamente precum "Maleat", "Lizmnopril", "Enalapril" pot duce la iritarea mucoasei. Pentru tratamentul tusei în acest caz nu sunt necesare medicamente speciale. Este necesar doar anularea medicamentului de la tensiunea arterială ridicată sau reducerea dozei.

O reacție alergică la florile de primăvară sau la părul animal poate provoca bronhospasm. În acest caz, o tuse uscată apare brusc și nu se oprește până când pacientul nu ia un antihistaminic. Frecvența manifestării tusei alergice este o problemă serioasă. Dacă nu faceți față eliminării sale, se poate dezvolta astm bronșic.

Ce medicament trebuie să alegi pentru tuse uscată?

În farmacii puteți găsi o mulțime de medicamente cu care puteți depăși o tuse uscată. Tratamentul, pilulele și poțiunile trebuie să fie prescrise numai de un medic. Pentru a elimina un simptom neplăcut, ar trebui să identificați inițial cauza. Specialistul efectuează o serie de teste care vă permit să faceți diagnosticul corect. La urma urmei, tratamentul tusei alergice cu medicamente expectorante simple nu va da rezultate.

Dacă un pacient are o tuse uscată, agonizantă, care face imposibil să doarmă în mod corespunzător și să îndeplinească sarcini zilnice, de cele mai multe ori, medicamentele combinate sunt prescrise. Acestea sunt medicamente care promovează diluarea sputei, precum și ameliorarea iritației gâtului. Merită să ne amintim că tabletele mucolitice pentru tuse uscată pentru adulți și copii nu sunt luate împreună cu antitusive. Mai jos este o listă de pastile care sunt prescrise cel mai adesea pentru adulți.

„Bromhexin“

Agent popular mucolitice cu acțiune expectorantă. Prescriiți medicamentul în dezvoltarea bolilor infecțioase ale tractului respirator, care sunt însoțite de formarea sputei vâscoase. Tabletele "Bromhexin" contribuie la diluarea secrețiilor în bronhii, făcând ca tusea uscată să devină productivă. Medicamentul poate face parte din terapia complexă a pneumoniei cronice și a astmului bronșic. Contraindicațiile comprimate au practic nu. În cazuri rare, apare hipersensibilitate la componentele individuale ale medicamentului.

Tabletele "Bromhexin" nu pot fi luate simultan cu medicamente care conțin codeină. Un astfel de tratament nu va da nici un rezultat. Numai sub supravegherea unui specialist ar trebui să utilizeze medicamentul pentru pacienții care au probleme cu tractul gastro-intestinal. Adulții iau un comprimat de trei ori pe zi. De îndată ce o tuse uscată se dezvoltă într-una productivă, administrarea Bromhexin trebuie oprită.

"Haliksol"

Tablete populare pentru tuse uscată pentru adulți, principalul ingredient activ în care este clorhidratul de ambroxol. Componentele auxiliare sunt lactoza monohidrat, stearat de magneziu, amidon de sodiu carboximetil și celuloză microcristalină. Medicamentul "Halixol" are o acțiune excelentă mucolitice și expectorante. Este prescris pentru tratamentul afecțiunilor acute ale bolilor respiratorii cronice. Dacă este necesară fluidizarea mucusului în bolile infecțioase ale organelor ORL, se utilizează și comprimatele Halixol.

Nu prescrie medicamentul copiilor până la vârsta de cinci ani. În timpul sarcinii, comprimatele pot fi administrate numai din al doilea trimestru, sub supravegherea unui medic. Persoanele cu insuficiență renală nu prescriu medicamentul Halixol.

"Lasolvan"

Tablete mucolitice populare pentru tuse uscată pentru adulți. Ca și instrumentul anterior, medicamentul "Lasolvan" se face pe bază de ambroxol. În plus, se utilizează lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal și stearat de magneziu. Tabletele "Lasolvan" sunt excelente pentru tratamentul tusei uscate pentru infecții respiratorii acute și gripa, precum și pentru sputum lichefiat pentru pneumonie și astm bronșic. Nu prescrie medicamentul în prima jumătate a sarcinii, precum și în timpul alăptării. Comprimatele de Lazolvan sunt contraindicate la pacienții minori.

Merită să ne amintim că pastila "Lasolvan" este un medicament mucolitice. Prin urmare, nu ar trebui să fie luate împreună cu medicamente antitusive. Acest lucru va duce numai la dificultatea de a elimina sputa din bronhii.

Dacă apare tuse uscată, adulții iau un comprimat de Lasolvan de trei ori pe zi. De îndată ce tusea devine productivă, medicamentul este întrerupt.

"Ambrogeksal"

Foarte bine pastile uscate de tuse. Medicamentul aparține grupului de medicamente mucolitice. Medicamentul, ca și cele anterioare, se bazează pe clorhidratul de ambroxol. Calciul hidrofosfat dihidrat, carboximetil amidonul de sodiu, stearatul de magneziu și dioxidul de siliciu coloidal acționează ca elemente auxiliare. Dacă există o tuse uscată, pastilele de tuse Ambroghexal vor putea să dea un efect pozitiv în primele zile de administrare. Medicamentul este prescris pentru astm bronșic, pneumonie, bronșită cronică.

Mijloacele "Ambrogeksal" comprimate nu sunt prescrise pentru copii sub 6 ani, precum și pentru femei în prima jumătate a sarcinii. În timpul alăptării, medicamentul este, de asemenea, contraindicat. Numai sub supravegherea unui medic ar trebui să ia pastile pentru persoanele cu ulcer peptic. În cazuri rare, poate apărea hipersensibilitate la principalele componente ale medicamentului.

"Omnitus"

Medicament antitusic popular, realizat sub formă de tablete. Componenta principală este butamirata citrat. În plus, se utilizează hipromeloză, dioxid de siliciu coloidal anhidru, lactoză monohidrat și stearat de magneziu. Omnitus tablete de tuse uscată sunt prescrise pentru a opri atacurile severe cauzate de boli infecțioase, cum ar fi gripa, tuse convulsivă, infecții respiratorii acute. De asemenea, se poate prescrie o remediere pentru a suprima tusea reflexă după intervenția chirurgicală.

Una dintre cele mai puțin costisitoare sunt aceste tablete pentru tuse uscată. Prețul drogului în farmacii nu depășește 200 de ruble. Dar să cumpere drogul fără recomandările unui specialist nu ar trebui să fie. Deseori există o sensibilitate la anumite elemente ale medicamentului. Tabletele Omnitus sunt, de asemenea, contraindicate în timpul alăptării. În a doua jumătate a sarcinii, medicamentul trebuie utilizat numai dacă beneficiul potențial al mamei depășește potențialul de vătămare a copilului.

"Libeksin"

Dacă apare o tuse uscată la un adult, comprimatele Libexin vă pot ajuta. Principala substanță a medicamentului este. Ca componente auxiliare se utilizează talc, glicerină, stearat de magneziu, lactoză monohidrat și amidon de porumb. Tabletele de tuse uscată "Libeksin" pot fi administrate în diferite procese inflamatorii ale tractului respirator. Adesea prescrieți un medicament înainte de a efectua un studiu bronhoscopic.

Tabletele "Libexin" este contraindicat la pacienții cu boli în care există o secreție crescută de secreții bronșice. Copiii și femeile gravide nu sunt contraindicate. Tratamentul trebuie să aibă loc sub supravegherea unui medic. În cazuri rare, se dezvoltă hipersensibilitate la principalele componente ale medicamentului.

"Stoptussin"

Nu toată lumea știe dacă o tuse uscată dezvoltă ce pastile să ia. Mulți caută să obțină simultan mai multe efecte. În acest scop, și au fost create droguri combinate medicale. Un reprezentant puternic este Comprimatele Stoptussin, care au atât acțiune expectorantă cât și acțiune antitusivă. Principalul ingredient activ este dihidratul de butamirat. În plus, se utilizează dioxid de siliciu coloidal, celuloză microcristalină, gliceril tribegenat și stearat de magneziu. Stoptussin comprimate sunt prescrise pentru tratamentul tusei iritante uscate, care se dezvoltă ca urmare a bolilor infecțioase ale tractului respirator.

Nu prescrie medicamentele "Stoptussin" sub 12 ani, precum și femeile în primul trimestru de sarcină. În timpul perioadei de alăptare, comprimatele pot fi utilizate numai după consultarea unui medic pediatru.

"Lorraine"

Băuturi uscate și ieftine pentru tuse pentru adulți. Preparatul include paracetamol, clorfenamină și fenilefrină. Medicamentul are un efect combinat. Se iau la începutul primelor simptome de frig la adulți. Lorain comprimate în mod eficient diluarea sputei, ajuta la reducerea temperaturii corpului, precum și îmbunătățirea generală a pacientului.

Medicamentul nu este prescris pentru copii sub vârsta de 6 ani, precum și pentru femei gravide și care alăptează. Persoanele cu tendințe la reacții alergice și la comprimate cu probleme gastro-intestinale trebuie luate cu prudență.

Pot să fac fără medicație?

Cu o tuse uscata, care pastile vor functiona cel mai bine, doar un doctor poate spune. Dar dacă nu puteți cere ajutor? Există metode populare care vor ușura temporar simptomele neplăcute. Perfect diluați băuturile calde de sputum. Este necesar să se încălzească laptele și să se adauge o linguriță de miere. O astfel de băutură nu este numai expectorantă, ci și ameliorează iritarea faringiană. În plus, laptele cu miere este foarte gustos.

Rezultate bune sunt date de inhalările uzuale cu plante medicinale. Trebuie să aduceți doi litri de apă la fierbere și să adăugați un pic de mușețel. Respira va avea peste un recipient cu apă fierbinte, acoperit cu un prosop.

Top