Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Ce se întâmplă dacă bebelușul are gripă? Simptomele, tratamentul și prevenirea bolii
2 Bronșită
De ce are temperatura corpului 37 mult timp?
3 Clinici
Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Dolphin pentru adulți și copii
Image
Principal // Bronșită

Antibiotic pentru dureri în gât: care sunt mecanismele de acțiune


Angina este o boală a tractului respirator superior, în care antibioticele sunt o condiție prealabilă pentru recuperare. Antibioticele nu numai că pot vindeca complet boala, dar pot preveni și apariția unor complicații grave.

Mulți oameni cred în mod eronat că administrarea de antibiotice pentru dureri în gât va face mai mult rău decât bine, dar acest lucru nu este cazul. Tonsilita acută cu tratament necorespunzător este plină de complicații grave, prin urmare, este necesar să se ia în considerare particularitățile corpului pacientului și imaginea clinică a bolii.

Antibioticele: rău sau beneficii?

Antibioticele sunt prescrise cu anumite criterii care determină infecția bacteriană:

 • creșterea prelungită a temperaturii corpului (38-39 grade);
 • placă pe amigdalele, vizibilă la examenul medical;
 • durere la palparea ganglionilor limfatici;
 • lipsa tusei și nasului în prezența simptomelor de mai sus.

În cazul utilizării pe termen lung a antibioticelor, nu este distrusă numai microflora patogenă, ci și bacteriile benefice, de aceea, în caz de durere în gât, sunt prescrise medicamente locale (soluții sau spray-uri) care conțin antibiotice.

La tratarea copiilor, trebuie efectuate studii aprofundate de laborator pentru a prescrie cel mai eficient medicament. Se recomandă să se facă un antibiotic care să demonstreze fezabilitatea utilizării antibioticelor.

Antibiotice eficiente pentru tratamentul amigdalei acute

Evaluarea eficacității antibioticelor arată că medicamente precum tetraciclina, benzilpenicilina și bicilina îmbunătățesc starea pacientului la 12 ore după administrare și eritromicina oferă o ușurare semnificativă numai în a treia zi.

În funcție de caracteristicile individuale ale pacientului, antibioticele pot să nu aibă un efect terapeutic. În acest caz, ar trebui să schimbați tipul de medicament, de exemplu, dacă antibioticele din grupul de penicilină nu dau efectul dorit, medicul prescrie medicamente din grupul cefalosporinelor.

În tratamentul amigdalei acute, trebuie reținut faptul că numai un medic poate prescrie antibiotice și este necesar să se ia în doze strict prescrise, deoarece supradozajul este plin de consecințe negative.

Tratamentul anginei la copii

Pe baza faptului că corpul copiilor este mai sensibil la efectele medicamentelor antibiotice decât corpul unui adult, este necesar să se determine fezabilitatea copilului care ia un agent antibacterian. Este necesar să se ghideze pe baza acelorași criterii care permit determinarea prezenței unei infecții bacteriene: temperatură, durere în gât, inflamație a mucoasei, placă pe amigdale, creștere a ganglionilor limfatici regionali.

De obicei, durerile de gât ale copiilor apar ca urmare a leziunii mucoasei amigdalelor cu streptococ. Pentru tratamentul bolii, copiii sunt cel mai des prescrise un antibiotic, cum ar fi amoxicilina.

Această alegere se datorează diferitelor forme de eliberare a medicamentului, deoarece tableta nu este întotdeauna o formă acceptabilă pentru primirea copiilor. Dacă un copil are o alergie la antibioticele din grupul de penicilină, atunci medicamentele macrolide care conțin antibiotice sunt prescrise, deoarece acestea combină nu numai eficiența ridicată, dar și nu provoacă intoxicarea organismului.

Tratamentul anginei la copiii cu antibiotice trebuie să fie un curs. Doza de medicament se calculează în funcție de vârsta și greutatea copilului. Frecvența de admitere ar trebui să fie determinată de medicul curant, care desemnează și durata admiterii (de la 5 la 10 zile). Este strict interzisă întreruperea tratamentului înainte de termenul limită stabilit de medic, deoarece amigdalele acute nu pot fi complicate.

Tratamentul bolii la adulți

Atunci când se prescrie medicamente antibiotice la adulți, trebuie să se mărească cursul tratamentului (de la 7 la 14 zile). Înainte de a prescrie un antibiotic, se efectuează teste de laborator pentru a determina sensibilitatea microflorei patogene la un anumit medicament. Cel mai des prescrise medicamente din grupul de peniciline sau cefalosporine. Pe lângă copii, adulții trebuie, de asemenea, să respecte multitudinea de antibiotice și, în nici un caz, să nu oprească tratamentul mai devreme. Nerespectarea acestor recomandări poate duce la dezvoltarea superinfectării. Contactați un medic în cazul unei reacții alergice asociate cu administrarea medicamentului.

Poate apare o reacție alergică la administrarea de antibiotice.

În tratamentul amigdalei acute la adulți nu este suficientă administrarea unică a antibioticelor, de regulă se prescrie terapia complexă a bolii, care include administrarea de analgezice și antipiretice, reținerea patului, gargară, administrarea de medicamente imunostimulante și complexe de vitamine, hepatoprotectori și medicamente care susțin normal funcționarea tractului gastro-intestinal.

Antibiotice pentru amigdalite purulente

Amigoitatea purulentă este o formă mai complexă a bolii, care dă adesea complicații grave. Amigoitatea purulentă poate fi o formă lacunară sau foliculară. Antibiotice combinate, cum ar fi Augmentin, sunt prescrise pentru tratamentul acestei boli. Pentru tratamentul amigdalitei acute supurative cel mai adesea prescrise antibiotice din grupul cefalosporinic, care sunt mai puțin susceptibile de a provoca o reacție alergică.

Cele mai bune medicamente antibiotice pentru tratamentul amigdalei acute

Nu există un remediu eficient pentru tratamentul amigdalei acute, dar medicina modernă alocă mai multe medicamente, eficiența cărora este mult mai mare decât cea a altor medicamente:

 • Augmentin este un medicament combinat bazat pe amoxicilină și acid clavulanic. Medicamentul este produs sub formă de suspensie și tablete. Pentru tratamentul anginei la copii a utilizat suspensie, la adulți - comprimate. Medicamentul este luat cu alimente. Augmentin nu trebuie prescris femeilor însărcinate și care alăptează.
 • Eritromicina aparține grupului de macrolide, combinând acțiunea bactericidă și bacteriostatică. Medicamentul poate provoca reacții adverse grave: pierderea auzului, disfuncția tractului digestiv și tahicardia. Este strict interzisă administrarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării.
 • Amoxicilina este contraindicată în timpul sarcinii, aparține grupului de penicilină. Acesta este un medicament ieftin, cel mai adesea prescris pentru tratamentul amigdalei acute. Medicamentul poate fi prescris tuturor pacienților cu vârstă înrudită.
 • Amoxiclavul analog Augmentina, este, de asemenea, un medicament combinat cu antibiotice, are un cost mai mic, este interzis pentru tratamentul anginei la femeile însărcinate și care alăptează.
Cele mai eficiente medicamente pentru tratamentul anginei sunt antibioticele din grupurile de penicilină și cefalosporină.

Când se tratează tonzilita acută, este interzisă auto-medicația. Toate acțiunile legate de administrarea de antibiotice trebuie coordonate cu medicul dumneavoastră. Este extrem de important să luați medicamente în timpul tratamentului prescris de medic. La primul semn al unei reacții alergice, trebuie să întrerupeți imediat administrarea medicamentelor și să solicitați ajutor medical. Nu depășiți doza prescrisă pentru primire, deoarece pot apărea modificări ireversibile ale sistemului nervos, endocrin, cardiovascular, precum și organelor tractului gastro-intestinal.

Antibiotice pentru dureri în gât - câte zile trebuie să bei?

Angina, sau amigdalita acută apare întotdeauna cu o febră puternică, durere în gât, intoxicație. În acest caz, boala durează de obicei nu mai mult de o săptămână. Dacă în acest timp scurt pacientul nu este prevăzut cu tratamentul necesar, angina poate provoca amigdalită cronică. În plus, o durere în gât cauzată de streptococul din grupul A cauzează adesea o serie de complicații la nivelul inimii, articulațiilor și rinichilor - reumatism.

Conținutul articolului

Astfel, problema tratamentului corect al anginei este foarte acută.

Se știe că o durere în gât cauzată de streptococ ar trebui tratată cu antibiotice.

Succesul terapiei anginei determină alegerea corectă a medicamentului antibacterian, precum și dozajul și durata administrării acestuia.

Toate acestea sunt necesare pentru a distruge complet concentrarea bacteriană și a preveni complicațiile grave.

Studiile arată că majoritatea populației neglijează prescripțiile medicului, terminând prematur cu administrarea de antibiotice. Utilizarea antibioticelor pe fondul unei îmbunătățiri semnificative a stării de sănătate după 2-3 zile de administrare pare a fi superfluă pentru mulți oameni.

De ce este imposibil să nu mai luați medicamente prematur? Câte zile trebuie să luați antibiotice pentru angină pentru recuperare completă? Vom răspunde la aceste întrebări și la alte întrebări din acest articol.

Când sunt necesare antibioticele?

Este important să înțelegeți că amigdalele acute necesită tratament antibiotic numai dacă sunt cauzate de o infecție bacteriană a amigdalelor. Studiile arată că numai 30% din cazurile de angina pectorală sunt asociate cu o infecție bacteriană; restul de 70% sunt cauzate de infecțiile virale - adenoviral, sincițial respirator, parainfluenza, Coxsackie, Epstein-Barr.

Nu este cauza predominantă a anginei, o infecție bacteriană provoacă cea mai mare îngrijorare, deoarece acest tip de angina este adesea foarte dificilă și cauzează o serie de complicații grave.

Mai mult de 90% din cazurile de amigdalită bacteriană la adulți și copii se datorează grupării streptococice beta-hemolitice A (GABHS). Mult mai des, inflamația amigdalelor este asociată cu activitatea grupurilor streptococice C și G, a gonococului, a bacililor difterici și a unor bacterii anaerobe.

Peretele celular al streptococului din grupa A conține proteine ​​similare în structură cu proteinele țesutului conjunctiv uman. Celulele imunitare reacționează violent la streptococi, "reținându-și" proteinele și distrugându-le.

Expunerea prelungită la o infecție streptococică poate provoca o funcționare defectuoasă a sistemului imunitar.

Celulele imunitare încep să-și distrugă propriile proteine, cum ar fi streptococul. Mai întâi, afectează activitatea supapelor, articulațiilor și rinichilor, deoarece țesutul conjunctiv al acestor organe conține o cantitate mare de proteine, similare în structură cu streptococ. Această afecțiune este cunoscută sub numele de reumatism.

De aceea, terapia cu angina pectorală streptococică include un curs de antibiotice.

Dificultatea diagnosticării și prescrierii tratamentului constă în faptul că distorsiunea externă a amigdalei bacteriene de virale nu este întotdeauna posibilă.

Macizeck scară

Aceasta este o metodă propusă pentru calcularea probabilității ca un pacient să aibă infecție streptococică a amigdalelor. Acesta este utilizat pentru a evalua în prealabil fezabilitatea prescrierii antibioticelor.

Metoda include o listă de simptome caracteristice anginei pectorale.

Pentru a evalua probabilitatea prezenței microflorei streptococice, sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări:

 1. Temperatura corpului pacientului depășește 38 ° C?
 2. Este vizibil mucopurulent sau placă galbenă pe suprafața amigdalelor?
 3. Palparea ganglionilor limfatici anteriori provoacă durere?
 4. Boala merge fără tuse și nas curbat - este așa?
 5. Este pacientul mai mic de 15 ani?
 6. Pacientul are mai puțin de 45 de ani?

Pentru fiecare răspuns afirmativ, pacientul primește 1 punct. Mai mult, rezultatele sondajului sunt evaluate:

 • în cazul în care pacientul în cantitatea marcat cu punct 0-1, probabilitatea ca acesta să aibă amigdalită streptococică este mai mică de 10%;
 • 2-3 puncte indică probabilitatea de amigdalită streptococică în intervalul de 17-35%;
 • dacă pacientul a obținut mai mult de 4 puncte (adică a răspuns la 4-6 întrebări afirmativ), probabilitatea de amigdalită bacteriană depășește 50%.

Rezultatele acestei metode sunt preliminare și trebuie confirmate prin rezultate de laborator.

Dacă amigdalele sunt însoțite de tuse, nas curbat și conjunctivită, probabilitatea etiologiei virale a bolii este ridicată. În acest caz, antibioticul este prescris numai după rezultatele testului (însămânțarea bacteriologică a tamponului gâtului și / sau testul de sânge pentru ASLO).

Pornirea unui antibiotic timp de 3-4 zile de boală (exact timpul necesar pentru luarea și primirea rezultatelor testelor) nu afectează eficacitatea terapiei și nu crește riscul de apariție a reumatismului.

Tratamentul antibiotic al anginei

Tratamentul standard pentru amigdalita acută bacteriană este numirea unui curs de antibiotic. Medicamente antibacteriene consumate în interior.

Câte zile este recomandat să beți antibiotice pentru dureri în gât? De obicei, durata cursului este de 10 zile.

Cursul de tratament cu o durată mai mică de 10 zile este adesea ineficient. Astfel, cu o reducere în cursul tratamentului, simptomele anginei reapărut într-o lună la 70% dintre pacienți.

Ce antibiotice sunt prescrise pentru amigdalita? Se știe că streptococul are o sensibilitate ridicată la aproape toți membrii antibioticelor de penicilină și cefalosporină.

Medicamentele de prima alegere sunt:

 • fenoximetilpenicilină (sinonime - Vegacilină, Penicilină-fau, Apopen, Ascillin, Penbene etc.) - 500-750 mg pe zi pentru copiii sub 12 ani, 1,5 g pe zi pentru adulți;
 • cefalexin (Ospexin, Keflex, Flexin) - 40 mg pe zi și 1 kg de greutate a pacientului;
 • Amoxicilina (Flemoksin Solutab, Gramoks, Ospamox) - 45 mg pe zi și 1 kg de greutate a pacientului; Este de remarcat faptul că amoxicilina și analogii ei sunt prescrise numai în absența simptomelor infecției cu Epstein-Barr (altfel aportul de amoxicilină cauzează o erupție cutanată la pacient).

În plus față de peniciline și cefalosporine, mulți medici prescriu medicamente macrolide la pacienți (de exemplu, eritromicină, claritromicină). Cu toate acestea, tulpinile de streptococi rezistente la macrolide au fost recent descoperite. Deci, în Rusia, prevalența Streptococului rezistent la eritromicină este de la 8 la 30%. În același timp, practic nu s-au detectat tulpini rezistente la macrolide, cum ar fi josamin (sinonim cu Vilprafen).

Frecvența formelor rezistente de streptococi la tetraciclină depășește 40%, astfel că acest medicament și analogii săi nu sunt utilizați în tratamentul amigdalitelor bacteriene.

Dacă suspectați etiologia streptococică a amigdalei cronice, tratamentul este de cel puțin 14 zile.

Reguli privind antibioticele

Antibioticele sunt medicamente destul de agresive, cu multe efecte secundare. Cu toate acestea, consecințele utilizării antibioticelor sunt dificil de comparat cu gravitatea complicațiilor care pot rezulta din tratamentul inadecvat al amigdalitei streptococice.

Rețineți următoarele reguli:

 1. Să prescrie un antibiotic în cazul unui medic.
 2. Pentru a confirma prezența unei infecții bacteriene, contactați bacteriologia bacteriologică. Bakposev permite nu numai determinarea tipului de agent patogen, ci și evaluarea sensibilității acestuia la diferite antibiotice.
 3. Nu luați antibioticul "doar pentru caz". Nu este nevoie să întrebați medicul pentru o rețetă pentru antibiotice, dacă nu vede nevoia de a-și numi.
 4. Scrieți ce antibiotice ați folosit - acest lucru poate fi necesar atunci când se recomandă un curs de tratament în viitor.
 5. Urmați cursul recomandat - frecvența administrării, dozajul, durata de utilizare.

Astfel, utilizarea medicamentelor antibacteriene ar trebui abordată cu toată responsabilitatea.

Cu dureri în gât, câte zile să beți antibiotic

Câte zile să beți antibiotice pentru copiii cu dureri în gât

Cât de mult și de ce trebuie să beți antibiotice pentru angina pectorală?

În angină, antibioticele sunt strict necesare, nu există un tratament alternativ. Dacă infecția streptococică nu este tratată cu antibiotice, aceasta poate provoca hipertermie, ducând la reumatism. complicații severe ale inimii și rinichilor.

Concentrația substanței active în medicamentul antibacterian este foarte importantă. Primirea de antibiotice în concentrații scăzute contribuie la dependența rapidă de bacterii și complică și mai mult tratamentul.

Ce sunt antibioticele și cât de mult se utilizează în angina pectorală?

Angina este, de obicei, cauzată de o infecție streptococică care este cea mai sensibilă la penicilină, motiv pentru care medicii recomandă adesea administrarea de preparate peniciline.

Copiii cu vârsta de 10 ani (40 kg sau mai mult în greutate) și adulții sunt de obicei prescrise 500 mg de medicament, iar în cazuri severe 750-1000 mg de trei ori pe zi. Doză zilnică - nu mai mare de 6 grame.

Conține amoxicilină și acid clavulanic.

În intervalul de vârstă de 3 luni -12 ani, doza de medicament este de 30 mg / kg, la fiecare 8 ore, iar în cazuri severe - la fiecare 6 ore. La copiii cu vârsta de până la 3 luni, se administrează o doză de 30 mg / kg la fiecare 8 ore.

Dacă intoleranța la penicilină sau bacteriile sunt insensibile la acestea, se prescriu antibiotice din grupul macrolidic.

Adulții sunt prescrise în prima zi - 500 mg, apoi patru zile - 250 mg fiecare sau trei zile, câte 500 mg fiecare. Doza de curs este de 1500 mg, medicamentul este administrat o dată pe zi.

Copiii după 5 ani din prima zi iau o doză de 10 mg / kg, apoi patru zile, 5 mg / kg, cu o singură doză de medicament. Doza de curs este de 30 mg / kg.

Adulții numesc 1-2 grame de medicament pe zi, distribuind această doză în 2-3 doze. La copiii cu vârsta sub 14 ani (care cântăresc mai puțin de 40 kg) pe zi, doza este de 40-50 mg / kg, este împărțită în 2 sau 3 doze.

Cele mai interesante stiri

Câte zile este tratată o durere în gât?

Durata bolii se manifestă în toate modurile diferite și câte zile pentru a trata o durere în gât depinde de mulți factori. În medie, pacientul este vindecat în termen de 5-7 zile. Procesul inflamator poate fi localizat în alte grupuri de țesut limfoid al faringelui:

 • în lingual;
 • în regiunea faringiană a amigdalelor;
 • pe suporturile laterale (angina retrosizică);
 • în zona laringelui.

Un astfel de curs de durere în gât poate dura mai mult de 7 zile.

De asemenea, vizionați acest videoclip pe această temă:

Pentru alegerea corectă a tratamentului, consultați un medic calificat. Faceți o întâlnire!

Cum se trateaza angina la adulti?

Ca adult, cursul tratamentului poate dura aproximativ o săptămână, totul depinde de tipul de angina pectorală, care se întâmplă:

În cazul în care boala nu dispare în termen de 7 zile, este necesară o examinare suplimentară. Adulții sunt cei mai sensibili la boală la vârsta de 35-40 de ani.

Cum se tratează angină la copii?
Cum este tratată amigdalita purulentă?

Acest lucru se datorează perioadelor cu următoarea durată:

 • perioada de incubație durează 1-2 zile;
 • Perioada acută a bolii durează 2-6 zile și este însoțită de frisoane, temperatura crește la 40 de grade.

Cât de mult să beți antibiotice pentru angina pectorală?

Cursul antibioticelor este de 5-7 zile și este după cum urmează:

În cazul semnelor de angină pectorală, este necesar să fie examinat de un otolaringolog, pentru a realiza un diagnostic fiabil și un tratament eficient. Serviciul nostru online, unde este disponibilă cea mai mare bază de date a otolaringologilor de la Moscova, vă va ajuta să găsiți un medic calificat de ORL. Amintiți-vă, dureri în gât nu este un ORZ simplu, în acest caz este foarte plină de auto-medicație!

(voturi: 1) Interesat de: 1633

Ce antibiotice pentru dureri în gât să ia în pastile

Există trei forme de angina pectorală: bacteriană purulentă, virală catarală (inclusiv herpetică), candidală (fungică). Deci, utilizarea antibioticelor va fi eficientă numai în cazul contaminării bacteriene. Cu patologie virală, aceste medicamente sunt absolut inutile și cu candidoză poate provoca un risc semnificativ pentru sănătate.

Tratamentul anginei pe bază de antibiotice - principii de bază

În viitor, regimul de tratament ar trebui să includă:

Sunt prescrise medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pentru a elimina riscul de a dezvolta reumatism. Regimul standard este de 500 mg acid acetilsalicilic de 3 ori pe zi, indiferent de indicatorii de temperatură corporală pentru adulți, pentru copii o singură doză de 250 mg. Perioada de recepție este de 7 zile.

Ce antibiotice să bei cu angină și câte zile (lista și numele medicamentelor)

Lista propusă și numele medicamentelor pot fi folosite ca material de referință. O întâlnire trebuie întotdeauna făcută de un medic cu experiență, bazată pe datele istorice și de inspecție vizuală ale pacientului.

Lista și numele medicamentelor pentru forme purulente de leziuni ale membranelor mucoase ale gâtului și amigdalelor includ:

 • grupul de primă alegere "Amoxicilină", ​​"Ampioks", "Augumentin", "Ciprofloxacin", "Flemoxin", "Hinotsil";
 • al doilea grup de alegere "Eritromicină", ​​"Azitromicină", ​​"Sumamed", "Azitroks".

O întrebare importantă este cât de multe zile pentru dureri în gât să beți antibiotice pentru a obține un efect de durată de la tratament și pentru a elimina riscul de reaparitie. Recomandare generală - medicamentul trebuie continuat până la normalizarea temperaturii corpului și bunăstării generale. După acest punct, recepția continuă încă 2 zile.

În cazurile de amigdalită recurentă, precum și în diagnosticul formei sale cronice, o metodă eficientă de prevenire a reumatismului și de reducere a frecvenței recidivelor este administrarea intramusculară a "Bicillin 5" de 2 ori pe an (toamna și primăvara). Acesta este un medicament antibacterian din seria de penicilină cu acțiune prelungită.

Dozaje pentru copii și adulți și timp de tratament

Surse: http://nmedicine.net/skolko-i-kakie-nuzhno-pit-antibiotiki-pri-angine/, http://vrachlor.ru/faq/skolko-dney-lechitsya-angina/, http: // prodyhanie.ru/antibiotiki-pri-angine-v-tabletkah/

Nici un comentariu încă!

Articole recomandate
Bronchore sirop instrucțiuni pentru utilizare pentru copii

Bronchorus Preturi in farmacii pentru mai mult.

Unguentul de zinc poate copii

Unguent de zinc pentru nou-născuți: de ce este prescris în continuare.

Câte zile ar trebui să fie luate antibiotice pentru angina pectorală?

În general, în cele mai multe situații, antibioticele pentru băuturi cu anghinare se consumă 10-15 zile. Durata standard de administrare a penicilinelor, cefalosporinelor și macrolidelor în conformitate cu liniile directoare pentru tratamentul anginei pectorale este de 10 zile.

Excepția este antibioticul azitromicină, unele medicamente care sunt luate cu angină pe termen de 5 zile și uneori # 8212; și 3 zile, însă eficacitatea acestuia din urmă este adesea insuficientă.

Potrivit statisticilor, atunci când se administrează antibiotice pentru angina pe o durată mai mică de 7 zile, probabilitatea de complicații, uneori severe și care pune viața în pericol, crește dramatic. Prin urmare, un curs de tratament cu antibiotice pentru angina pectorală este întotdeauna întocmit timp de cel puțin o săptămână.

Amigdalele purulente # 8212; unul dintre cele mai periculoase tipuri de boli

Cum se prescrie durata cursului de antibiotice pentru angina pectorală?

La prescrierea antibioticelor și la stabilirea timpului de prescriere a tratamentului de către aceștia, medicul ia în considerare întotdeauna acești factori:

Ampicilina este una dintre antibioticele semisintetice utilizate pentru tratamentul anginei pectorale.

Unele antibiotice au diferite activități în diferite situații. De exemplu, eritromicina în concentrații normale are un efect bacteriostatic și în concentrații mari - bactericide. Dar, în cantități mari, provoacă adesea tulburări digestive, motiv pentru care este de obicei consumată în concentrații scăzute, dar cu un curs lung.

Interesant, tipul de durere în gât are un efect redus asupra duratei consumului de droguri. Cu angină catarrală, antibioticul trebuie să fie băut pentru cât mai multe zile ca și în cazul foliculului.

Streptococul sub microscop - principalul agent cauzator al anginei

Durata antibioticelor pentru copiii cu dureri în gât

Stafilococul produce dureri în gât în ​​10-15% din cazuri, mult mai puțin frecvent decât streptococul

Singura excepție de la regula

Este important ca, conform statisticilor medicale, un curs de 5 zile să fie aproape întotdeauna eficient și un curs de 3 zile nu permite adesea să se descurce complet cu bacteriile. Prin urmare, în scopul prescrierii unui curs de o anumită durată, medicul trebuie să ia în considerare sensibilitatea agentului patogen la antibiotic, severitatea cursului bolii și alți factori. Este întotdeauna mai bine să beți azitromicină timp de 5 zile sau mai mult pentru o protecție fiabilă împotriva complicațiilor.

Cum funcționează antibioticele și când încep să omoare bacteriile?

Utilizând corect antibiotice pentru angina pectorală, ele încep să acționeze în câteva ore după administrarea primei tablete sau a unei porțiuni din suspensie. Cronologia mișcării lor în corp este următoarea:

  30-40 de minute după înghițire, comprimatul se mută în stomac, suferă tratament primar cu suc gastric, pătrunde în forma deja dizolvată în intestinul subțire și antibioticul în sine este absorbit în sânge;

Formula structurală penicilină

Prin urmare, dacă nu există modificări în starea pacientului în 3-4 zile după începerea recepției, trebuie să mergeți la medic și să schimbați medicamentul. După o astfel de schimbare, consumarea unui nou antibiotic pentru dureri în gât va trebui din nou să finalizeze cursul - cel puțin 7 zile, de când primul medicament nu a afectat agenții cauzali ai bolii.

Este folosirea pe termen lung a antibioticelor dăunătoare?

Aceste opinii sunt doar parțial corecte.

Claritromicina - macrolida semi-sintetică cu antibiotice

Mai mult, dacă în primele 2-3 zile după începerea ingestiei de antibiotice, tulburările digestive nu au apărut, atunci cu mare probabilitate nu va mai fi niciuna dintre ele în restul de 10-15 zile.

În plus, chiar și cu apariția acestor sau alte consecințe neplăcute ale terapiei cu antibiotice din partea tractului digestiv, în multe cazuri este posibilă ajustarea activității sale cu ajutorul unor mijloace suplimentare - Linex, Enterocermina, Simbiter și altele. Acestea contribuie la colonizarea intestinelor cu bacterii de acid lactic și la sprijinul celor care au fost expuși la antibiotic. În multe cazuri, aceste măsuri, împreună cu o dietă ușoară specială, sunt suficiente pentru a scăpa de consecințele nedorite.

Linex - un medicament care restabilește microflora intestinală normală

Ce este periculos să schimbi momentul medicației pentru angina pectorală?

Dar pentru a reduce timpul de a lua antibiotice pentru angină nu poate. O astfel de ispită apare adesea la acei pacienți care, timp de 3-4 zile, s-au simțit bine și au hotărât că este timpul să nu mai luăm medicamentul pentru a nu face rău.

Caz de viață

În plus, nimeni nu a anulat posibilitatea de alergizare a organismului. Dacă se întâmplă, tratamentul de re-agravare va fi, de asemenea, mai dificil și mai scump.

Dacă medicul a prescris o perioadă specifică de tratament, înseamnă că este exact acel moment ca antibioticul să fie beat

De asemenea, ne amintim că, în cazul în care tratamentul se desfășoară în mod normal în primele 2-3 zile, atunci în timpul rămas va fi, cel mai probabil, inofensiv. Prin urmare, astfel, fără nici un motiv, doar pentru că a devenit mai bine, este imposibil să nu mai luați antibiotice.

Aflați mai multe:

Amigdalele purulente sunt tratate în intervalul normal de 12-14 zile. Cursul standard de a lua antibiotice durează atât de mult, chiar și în ciuda faptului că, după o zi sau două eff.

3 tablete de durere în gât aplică antibiotic azitromicină, și, în consecință, toate medicamentele bazate pe acesta: Azitroks, Sumamed, Azimed, Hemomitsin,.

Dacă luați antibiotice cu adevărat eficiente, angina se oprește să fie contagioasă după aproximativ o zi. Asta este, dacă în această dimineață începeți să tratați.

Antibiotice pentru dureri în gât - câte zile trebuie să bei?

Astfel, problema tratamentului corect al anginei este foarte acută.

Se știe că o durere în gât cauzată de streptococ ar trebui tratată cu antibiotice.

Succesul terapiei anginei determină alegerea corectă a medicamentului antibacterian, precum și dozajul și durata administrării acestuia.

Toate acestea sunt necesare pentru a distruge complet concentrarea bacteriană și a preveni complicațiile grave.

Studiile arată că majoritatea populației neglijează prescripțiile medicului, terminând prematur cu administrarea de antibiotice. Utilizarea antibioticelor pe fondul unei îmbunătățiri semnificative a stării de sănătate după 2-3 zile de administrare pare a fi superfluă pentru mulți oameni.

De ce este imposibil să nu mai luați medicamente prematur? Câte zile trebuie să luați antibiotice pentru angină pentru recuperare completă? Vom răspunde la aceste întrebări și la alte întrebări din acest articol.

Când sunt necesare antibioticele?

Nu este cauza predominantă a anginei, o infecție bacteriană provoacă cea mai mare îngrijorare, deoarece acest tip de angina este adesea foarte dificilă și cauzează o serie de complicații grave.

Peretele celular al streptococului din grupa A conține proteine ​​similare în structură cu proteinele țesutului conjunctiv uman. Celulele imunitare reacționează violent la streptococi, "reținându-și" proteinele și distrugându-le.

Expunerea prelungită la o infecție streptococică poate provoca o funcționare defectuoasă a sistemului imunitar.

De aceea, terapia cu angina pectorală streptococică include un curs de antibiotice.

Dificultatea diagnosticării și prescrierii tratamentului constă în faptul că distorsiunea externă a amigdalei bacteriene de virale nu este întotdeauna posibilă.

Macizeck scară

Aceasta este o metodă propusă pentru calcularea probabilității ca un pacient să aibă infecție streptococică a amigdalelor. Acesta este utilizat pentru a evalua în prealabil fezabilitatea prescrierii antibioticelor.

Metoda include o listă de simptome caracteristice anginei pectorale.

Pentru a evalua probabilitatea prezenței microflorei streptococice, sunt invitați să răspundă la următoarele întrebări:

Pentru fiecare răspuns afirmativ, pacientul primește 1 punct. Mai mult, rezultatele sondajului sunt evaluate:

Rezultatele acestei metode sunt preliminare și trebuie confirmate prin rezultate de laborator.

Dacă amigdalele sunt însoțite de tuse, nas curbat și conjunctivită, probabilitatea etiologiei virale a bolii este ridicată. În acest caz, antibioticul este prescris numai după rezultatele testului (însămânțarea bacteriologică a tamponului gâtului și / sau testul de sânge pentru ASLO).

Pornirea unui antibiotic timp de 3-4 zile de boală (exact timpul necesar pentru luarea și primirea rezultatelor testelor) nu afectează eficacitatea terapiei și nu crește riscul de apariție a reumatismului.

Tratamentul antibiotic al anginei

Tratamentul standard pentru amigdalita acută bacteriană este numirea unui curs de antibiotic. Medicamente antibacteriene consumate în interior.

Câte zile este recomandat să beți antibiotice pentru dureri în gât? De obicei, durata cursului este de 10 zile.

Cursul de tratament cu o durată mai mică de 10 zile este adesea ineficient. Astfel, cu o reducere în cursul tratamentului, simptomele anginei reapărut într-o lună la 70% dintre pacienți.

Ce antibiotice sunt prescrise pentru amigdalita? Se știe că streptococul are o sensibilitate ridicată la aproape toți membrii antibioticelor de penicilină și cefalosporină.

Medicamentele de prima alegere sunt:

În plus față de peniciline și cefalosporine, mulți medici prescriu medicamente macrolide la pacienți (de exemplu, eritromicină, claritromicină). Cu toate acestea, tulpinile de streptococi rezistente la macrolide au fost recent descoperite. Deci, în Rusia, prevalența Streptococului rezistent la eritromicină este de la 8 la 30%. În același timp, practic nu s-au detectat tulpini rezistente la macrolide, cum ar fi josamin (sinonim cu Vilprafen).

Frecvența formelor rezistente de streptococi la tetraciclină depășește 40%, astfel că acest medicament și analogii săi nu sunt utilizați în tratamentul amigdalitelor bacteriene.

Dacă suspectați etiologia streptococică a amigdalei cronice, tratamentul este de cel puțin 14 zile.

Reguli privind antibioticele

Antibioticele sunt medicamente destul de agresive, cu multe efecte secundare. Cu toate acestea, consecințele utilizării antibioticelor sunt dificil de comparat cu gravitatea complicațiilor care pot rezulta din tratamentul inadecvat al amigdalitei streptococice.

Rețineți următoarele reguli:

Astfel, utilizarea medicamentelor antibacteriene ar trebui abordată cu toată responsabilitatea.

Autor: Tsiklauri Oksana

Comentarii și recenzii

Cât costă temperatura pentru angina la adulți?

Câte zile trece angină?

Complicații ale anginei la adulți

Veți fi, de asemenea, interesat

Prețurile și produsele actuale

Medicamentul se face în conformitate cu vechea rețetă populară. Aflați cum a ajuns pe stema lui Shenkursk.

Picturi cunoscute pentru prevenirea bolilor si imbunatatirea imunitatii.

Ceaiul monastic pentru bolile de ORL

Pentru prevenirea și asistența în tratamentul bolilor de gât și nazală Scihihrimandrita George (Sawa).

Orice utilizare a materialelor de pe site este permisă numai cu acordul editorilor portalului și prin instalarea unei legături active la sursă.

Educație medicală superioară, anestezist.

Atunci când antibioticul purulent durere în gât începe să acționeze în ce zi

Angina este o boală infecțioasă acută manifestată prin inflamarea palatinei

. Deoarece inflamația altor amigdale (linguale, tubale și laringiene) se dezvoltă foarte rar, termenul angina implică întotdeauna inflamația amigdalelor. Dacă este necesar să indicați că procesul inflamator a lovit orice altă amigdală, medicii vorbesc despre angina lingvară, laringiană sau retrotasală. Orice durere în gât este cauzată de aceleași microorganisme patogene care cad pe membrana mucoasă a faringelui și a cavității bucale, prin urmare, principiile terapiei lor sunt aceleași. Prin urmare, este recomandabil să se ia în considerare legalitatea și necesitatea aplicării

antibiotice pentru dureri de gât care afectează amigdalele.

Antibiotic pentru dureri în gât - când trebuie să-l folosesc? Reguli generale pentru utilizarea antibioticelor pentru dureri în gât

Necesitatea utilizării antibioticelor pentru dureri în gât ar trebui să fie stabilită în mod individual în fiecare caz pe baza următoarelor elemente:

 • Vârsta unei persoane cu angină;
 • Tipul anginei - viral (cataral) sau bacterian (purulent - folicular sau lacunar);
 • Natura fluxului de angină (benignă sau cu tendința de a dezvolta complicații.

Aceasta înseamnă că, pentru a lua o decizie cu privire la necesitatea utilizării antibioticelor pentru angina pectorală, este necesar să se determine cu precizie vârsta pacientului, să se determine tipul de infecție și natura cursului. Determinarea vârstei pacientului nu constituie probleme, așa că vom discuta în detaliu doi alți factori care determină dacă trebuie să luați antibiotice pentru a trata angina în fiecare caz.

Deci, pentru a decide dacă să luați antibiotice, este necesar să determinați dacă o amigdalită este virală sau bacteriană. Faptul este că amigdalele virale apar în 80-90% din cazuri și nu necesită utilizarea de antibiotice. Și gâtul bacterian în gât se găsește doar în 10-20% din cazuri și este nevoie de tratament cu antibiotice. Prin urmare, este foarte important să se poată distinge între angină pe cale virală și bacteriană.

Inflamația gâtului viral se manifestă prin următoarele simptome:

 • Durerea gâtului este combinată cu congestie nazală, nas curbat, dureri în gât, tuse și, uneori, leziuni la nivelul mucoasei orale;
 • Durerea gâtului a început fără temperatură sau pe fundalul creșterii sale nu mai mult de până la 38,0 ° C;
 • Gâtul este pur și simplu roșu, acoperit cu mucus, dar fără puroi pe amigdalele.

Tonzilita bacteriană se manifestă prin următoarele simptome:

 • Boala a început cu o creștere accentuată a temperaturii la 39-40 ° C, în același timp au apărut dureri în gât și a apărut amigdalele;
 • În același timp sau imediat după apariția unei dureri în gât, au apărut dureri abdominale, greață și vărsături;
 • Împreună cu o durere în gât, ganglionii limfatici cervicali sunt măritați;
 • La o săptămână după apariția anginei, palmele și degetele au început să se desprindă;
 • Concomitent cu angina purulentă, a apărut o mică erupție cutanată roșie (în acest caz, persoana sa îmbolnăvit de febră, care este tratată și cu antibiotice, precum și cu amigdalită bacteriană).

Adică, gâtul gât viral este combinat cu alte simptome ale ARVI, cum ar fi tusea, nasul curbat și congestia nazală, și cu acesta nu există niciodată pud pe amigdalele. O amigdalită bacteriană nu este niciodată combinată cu o tuse sau un nas curbat, dar întotdeauna a pus pe amigdalele. Datorită unor astfel de semne clare, este posibil să se distingă gâtul viral din bacterii în orice condiții chiar și fără teste speciale de laborator.

Al doilea factor important care determină dacă este necesar să se ia antibiotice pentru dureri în gât în ​​acest caz special este natura cursului bolii. În acest caz, este necesar să se stabilească dacă amigdala este favorabilă (fără complicații) sau persoana a început să dezvolte complicații. Simptomele apariției complicațiilor anginei care necesită utilizarea antibioticelor sunt următoarele simptome:

 • Uneori după apariția anginei, au apărut dureri de urechi;
 • Pe masura ce boala progreseaza, starea se agraveaza, dar nu se imbunatateste;
 • Dureri în gât în ​​timp ce boala progresează;
 • Pe o parte a gâtului a apărut o umflatură notabilă;
 • Au existat dureri atunci când întoarceți capul în lateral și când deschideți gura;
 • După 2 - 3 zile de utilizare a antibioticelor, condiția nu sa îmbunătățit;
 • Gâtul în gât și temperatura corpului peste 38 ° C durează mai mult de 7 până la 10 zile;
 • În orice zi a cursului unei dureri în gât, au apărut dureri de piept, dureri de cap și, de asemenea, dureri în jumătatea feței.

Dacă o persoană are oricare dintre simptomele de mai sus, aceasta indică dezvoltarea complicațiilor și, prin urmare, o durere în gât este nefavorabilă și necesită tratament fără antibiotice. În caz contrar, atunci când o durere în gât progresează favorabil, antibioticele nu ar trebui utilizate.

Pe baza tuturor celor de mai sus, prezentăm situațiile în care este necesar și nu este necesar să se utilizeze antibiotice pentru dureri în gât pentru persoanele de diferite vârste.

Antibiotice pentru adulții anginei

Din punctul de vedere al necesității de a utiliza antibiotice pentru dureri în gât, toți cei cu vârsta de peste 15 ani, indiferent de sex, sunt considerați adulți.

În primul rând, dacă o durere în gât este virală și este favorabilă, atunci antibioticele nu trebuie să fie utilizate indiferent de vârsta persoanei bolnave. Adică, dacă un copil sau un adult are o amigdoasă virală, care este favorabilă, fără semne de complicații, atunci niciunul dintre ei nu ar trebui să utilizeze antibiotice pentru tratament. În astfel de cazuri, o durere în gât va trece pe cont propriu în 7-10 zile. Este justificat doar să beți o cantitate mare de lichide și să utilizați remedii simptomatice care să ușureze gâtul și să scadă temperatura.

Cu toate acestea, dacă semnele de dezvoltare a complicațiilor apar la un adult sau la un copil cu gât viral, antibioticele ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Dar nu trebuie să beți antibiotice pentru "prevenirea" complicațiilor, deoarece este ineficientă. Este necesar să începeți să luați antibiotice în caz de gât viral viral numai atunci când există semne de complicații.

În al doilea rând, dacă angină este bacteriană (purulentă), atunci nevoia de utilizare a antibioticelor este determinată de vârsta bolnavului și de natura cursului bolii.

Dacă amigdalita purulentă sa dezvoltat la un adult sau adolescent de peste 15 ani, atunci antibioticele trebuie utilizate doar atunci când apar semne de complicații menționate mai sus. Dacă o durere în gât la persoanele mai în vârstă de 15 ani are un efect favorabil, atunci antibioticele nu trebuie folosite, deoarece infecția va trece fără utilizarea lor. Se demonstrează că antibioticele reduc durata unei singure zile de administrare a amigdalei bacteriene necomplicate la persoanele mai în vârstă de 15 ani, astfel încât utilizarea lor este rutină, în orice caz impracticabilă. Aceasta înseamnă că toți oamenii cu vârsta mai mare de 15 ani ar trebui să utilizeze un antibiotic pentru dureri în gât doar dacă există semne de complicații enumerate mai sus.

Femeile gravide și mamele care alăptează ar trebui să ia un antibiotic pentru dureri în gât în ​​aceleași cazuri ca și ceilalți adulți, adică doar cu dezvoltarea complicațiilor din urechi, organele respiratorii și cele ale ORL.

Antibiotice pentru dureri în gât la copii

Din punctul de vedere al necesității utilizării antibioticelor pentru durere în gât, toți cei sub 15 ani, indiferent de sex, sunt considerați adulți.

Dacă un copil de orice vârstă sub 15 ani a dezvoltat amigdalită virală, atunci antibioticele nu ar trebui utilizate pentru tratamentul acesteia. În cazul gâtului în gât viral, este necesar să începeți să luați antibiotice numai dacă există semne de complicații în urechi, organe respiratorii și alte organe ORL.

Dacă un copil cu vârsta de 3-15 ani a dezvoltat o amigdalită purulentă, atunci este imperativ ca antibioticele să fie utilizate pentru tratarea acesteia. La copiii din această grupă de vârstă, necesitatea utilizării antibioticelor pentru amigdalita purulentă nu este asociată cu tratamentul bolii în sine, ci cu prevenirea posibilelor complicații grave ale inimii, articulațiilor și sistemului nervos.

Faptul este că gâtul bacterian la copii sub 15 ani dă foarte des complicații sub formă de infectare a articulațiilor, inimii și sistemului nervos, provocând boli mult mai grave, cum ar fi reumatismul, artrita și sindromul PANDAS. Iar utilizarea antibioticelor pentru astfel de angină la copii sub 15 ani permite aproape 100% să prevină dezvoltarea acestor complicații ale inimii, articulațiilor și sistemului nervos. Este pentru prevenirea complicațiilor severe la copiii sub 15 ani că un antibiotic ar trebui să fie întotdeauna utilizat pentru amigdalite purulente.

Mai mult, pentru a preveni complicațiile de angină bacteriană în inimă, articulații și sistemul nervos, nu este necesar să începeți să luați antibiotice din prima zi de infecție. Studiile și studiile clinice au arătat că complicațiile anginei pe cale bacteriană la copii sunt prevenite în mod eficient dacă antibioticele sunt inițiate înainte de 9 zile de la debutul bolii. Aceasta înseamnă că nu este prea târziu să începeți să dați copilului antibiotice la 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 și 9 zile după apariția anginei.

În ceea ce privește gâturile dureroase la copii cu vârsta mai mică de 3 ani, aceștia ar trebui să utilizeze antibiotice numai dacă există pungi asupra amigdalelor sau dacă dezvoltă complicații în organele urechilor, respirației și ENT. Deoarece copiii cu vârsta sub 3 ani nu au practic gât pulmonar purulent, atunci, de fapt, ar trebui să utilizeze antibiotice pentru a trata inflamația amigdalelor numai atunci când apar complicații ale organelor respiratorii și ale ENT.

Astfel, antibioticele pentru angina pe persoane de orice vârstă și sex ar trebui utilizate numai în următoarele cazuri:

 • Puritate (amigdalită sau foliculară) chiar și cu un curs favorabil la copiii cu vârsta de 3-15 ani;
 • Dezvoltarea complicațiilor anginei pe urechi, organe respiratorii și ORL la persoanele mai în vârstă de 15 ani;
 • Complicații ale anginei pe urechi, organe respiratorii și ORL la copii cu vârsta sub 3 ani.

Fie să luați antibiotice pentru suspectarea amigdalei? Complicațiile anginei - video Este necesar să luați un antibiotic pentru angina pectorală? Este posibil să se vindece o durere în gât fără antibiotice - video Este antibioticele folosite întotdeauna pentru dureri în gât? Simptomele, diagnosticul și tratamentul anginei pectorale - video Antibiotice pentru amigdale purulente (foliculare și lacunare)

Nu există diferențe în utilizarea antibioticelor pentru tratamentul gâtului gât lacunar și folicular. Prin urmare, ambele tipuri de angină sunt adesea unite printr-un termen comun "purulent", iar tacticile de tratament sunt luate împreună. Nevoia de utilizare a antibioticelor pentru amigdalele foliculare și lacunare este determinată de vârsta pacientului și de natura infecției. Astfel, vârsta unei persoane este crucială pentru a decide dacă trebuie să luați antibiotice pentru amigdale purulente. Mai mult decât atât, un adolescent mai vechi de 15 ani din punctul de vedere al necesității de a utiliza antibiotice pentru amigdalita purulentă este considerat adult și sub 15 ani, respectiv, un copil. Luați în considerare regulile de utilizare a antibioticelor pentru angina la adulți și copii.

Antibiotice pentru adulții anginei

Dacă s-a dezvoltat o amigdalită foliculară sau lacunară la o persoană de peste 15 ani, atunci antibioticele ar trebui utilizate pentru tratarea acesteia doar în cazurile în care există semne de complicații în organele urechilor, respirației și ENT. Adică dacă o amigdalită purulentă în orice persoană cu vârsta mai mare de 15 ani, indiferent de sex, are un beneficiu favorabil, fără complicații asupra urechilor și a altor organe ORL, atunci nu este necesar să se utilizeze antibiotice pentru tratamentul acesteia. În astfel de situații, antibioticele sunt practic inutile, deoarece acestea nu reduc riscul de complicații în urechi și organele ORL și nu accelerează procesul de vindecare.

În consecință, la persoanele mai în vârstă de 15 ani de ambele sexe, antibioticele ar trebui utilizate pentru amigdale purulente numai atunci când se dezvoltă complicații în organele urechilor, respirației și ENT. Având în vedere această regulă privind utilizarea antibioticelor pentru amigdalite purulente la persoanele mai în vârstă de 15 ani, este necesar să se poată distinge cursul favorabil al infecției și dezvoltarea complicațiilor. Pentru aceasta, trebuie să știți semnele de apariție a complicațiilor pentru care trebuie să luați antibiotice. Deci, simptomele complicațiilor de amigdalită foliculară sau lacunară la nivelul urechilor, organelor respiratorii și ale ORL, ale căror aspect trebuie să începeți să luați antibiotice, sunt următoarele:

 • Există durere în ureche;
 • După 2 - 4 zile după apariția anginei, starea de sănătate sa înrăutățit;
 • Dureri în gât mai rău;
 • Când se inspectează gâtul pe una din fețele sale, se vede vizibilă proeminență;
 • A fost durere când deschideți gura sau răsuciți capul spre dreapta sau spre stânga;
 • După 2 - 3 zile de utilizare a antibioticelor, condiția nu sa îmbunătățit;
 • Gâtul în gât și temperatura corpului peste 38 ° C durează mai mult de 7 până la 10 zile;
 • Au fost dureri în piept, dureri de cap și dureri în jumătatea feței.

Orice dintre simptomele de mai sus indică dezvoltarea complicațiilor de amigdalită purulentă, pentru care este imperativ să începeți să luați antibiotice. Dacă aceste simptome sunt absente la o persoană de peste 15 ani, suferă de amigdalită purulentă (folicular sau lacunar), atunci nu este necesară administrarea de antibiotice.
Antibiotice pentru dureri în gât la copii

Dacă amigdalita purulentă (folicular sau lacunar) sa dezvoltat la un copil de ambele sexe la vârsta de 3 până la 15 ani, atunci este necesar să se utilizeze antibiotice pentru tratamentul acesteia, indiferent de prezența complicațiilor asupra urechilor, organelor respiratorii și LOR.

Faptul este că la această vârstă amigdalele purulente pot da complicații mult mai grave comparativ cu otită, abcese și altele specifice adulților cu vârste mai mari de 15 ani, deoarece din cauza tesutului limfatic imperfect, bacteriile patogene din amigdalele pot penetra cu sânge și fluxul limfatic. rinichii, inima, articulațiile și sistemul nervos central, provocând procese inflamatorii în ele, care sunt foarte dificil de tratat și cauzează adesea boli cronice ale acestor organe.

Dacă un microorganism patogen care provoacă amigdalită purulentă intră în rinichi, acesta provoacă glomerulonefrită, rezultatul căruia este adesea insuficiență renală acută cu o tranziție la una cronică. Dacă microbul intră în inimă, provoacă un proces inflamator în țesuturile supapelor și pereților despărțitori dintre camere, care durează ani de zile, ca rezultat al modificării structurilor inimii și al formării defectelor. Din momentul în care agentul microbian-cauzator al amigdalei purulente pătrunde în inima dezvoltării defectului, durează între 20 și 40 de ani. Iar o persoană aflată deja la maturitate se confruntă cu efectele amigdalei purulente pe care o avea în copilărie, care sunt defecte reumatice ale inimii.

Atunci când un microb din amigdalele intră în articulații, se dezvoltă o artrită acută, care după un timp trece, dar creează un teren fertil pentru bolile articulare în viitor. Și atunci când un microb din amigdalele intră în sânge, apare sindromul PANDAS, care se caracterizează printr-o scădere bruscă a stabilității emoționale și a funcțiilor cognitive (memorie, atenție etc.), precum și apariția unor mișcări și acțiuni spontane necontrolate, cum ar fi urinarea involuntară, spasmul limbii etc. Pentru unii copii, sindromul PANDAS dispare complet în decurs de 6 până la 24 de luni, în timp ce pentru alții, în grade diferite de severitate, rămâne timp de mulți ani.

Astfel, la copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, cele mai periculoase în cazurile de amigdalite purulente sunt complicații în rinichi, inimă, articulații și sistemul nervos, și nu în organele urechilor, respirației și ale ENT. În consecință, tratamentul anginei nu trebuie să fie îndreptat atât la infecția în sine, care, în cele mai multe cazuri, trece pe cont propriu fără un tratament special, ci mai degrabă la prevenirea acestor complicații din inimă, articulații și sistemul nervos central. Iar pentru prevenirea acestor complicații serioase, este îndreptată utilizarea obligatorie a antibioticelor pentru amigdale purulente la copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

Faptul este că utilizarea antibioticelor pentru amigdalita purulentă la copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani face posibilă reducerea riscului de apariție a acestor complicații grave ale inimii, articulațiilor și sistemului nervos aproape la zero. Prin urmare, medicii consideră că este necesar să se administreze antibiotice copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani pentru amigdalite purulente.

Este necesar să se știe că prevenirea și reducerea riscului de complicații severe se realizează la începutul utilizării antibioticelor nu numai din prima zi de dezvoltare a anginei. Astfel, pe parcursul cercetărilor și observațiilor clinice, sa stabilit că prevenirea complicațiilor este eficientă dacă antibioticele au început să fie administrate unui copil înainte de 9 zile inclusiv de la apariția anginei. Adică, pentru a preveni complicațiile în inimă, articulații și sistemul nervos central, se poate începe să se administreze antibiotice la copil la 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 și 9 zile de la apariția anginei. Un început ulterior al utilizării antibioticelor nu mai este eficient în prevenirea complicațiilor din inimă, articulații și sistemul nervos central.

Dacă părinții, din anumite motive, nu doresc să utilizeze antibiotice pentru amigdalite purulente la un copil de 3-15 ani, în ciuda riscului ridicat de complicații în inimă, articulații și sistemul nervos central, atunci nu pot. Cu toate acestea, în cazul în care un copil prezintă semne de complicații ale urechilor, organelor respiratorii și ale ENT (creșterea durerii în gât, deteriorarea sănătății, durerea din ureche, piept, jumătatea feței etc.), este necesară recurgerea la antibiotice.

Reguli pentru tratamentul anginei pectorale cu antibiotice

Dacă o durere în gât este virală, atunci, indiferent de vârsta persoanei bolnave, este necesar să luați antibiotice numai din momentul în care semnele complicațiilor din urechi, organele respiratorii și alte organe LOR devin vizibile (creșterea durerii în gât, durere la ureche, pe o parte a feței sau în piept, deteriorarea sănătății,

etc). Dacă nu există semne de complicații în caz de gât viral, nu este necesar să luați antibiotice.

Dacă o durere în gât este bacteriană (purulentă), atunci un copil cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani trebuie să primească antibiotice cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă nu a fost posibilă începerea utilizării antibioticelor din primele zile de durere în gât, acest lucru poate fi făcut până la 9 zile inclusiv de la începutul bolii infecțioase. Adică, în cazul unei dureri gâtului purulente un copil de 3-15 ani, antibioticele pot fi inițiate de la 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 și 9 zile de boală.

Adulți cu vârsta de peste 15 ani cu dureri în gât purulente ar trebui să primească antibiotice numai atunci când apar semne de complicații ale urechilor, ale organelor respiratorii și alte organe de ORL. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană de peste 15 ani cu amigdalită purulentă nu are semne de complicații, atunci antibioticele nu sunt deloc necesare.

Ce antibiotice sunt necesare pentru dureri în gât

Deoarece în 90 - 95% dintre cazuri se provoacă amigdalite bacteriene sau complicații virale

, apoi pentru tratament este necesar să se utilizeze antibiotice, un efect dăunător asupra acestor bacterii. În prezent, următoarele grupuri de antibiotice sunt distructive pentru streptococi beta-hemolitic și stafilococi și, prin urmare, sunt eficienți pentru tratarea gâtului inflamat:

 • Peniciline (de exemplu, amoxicilină, ampicilină, amoxiclav, Augmentin, oxacilină, ampioc, flemoxin etc.);
 • Cefalosporine (de exemplu, Digran, Cephalexin, Ceftriaxone, etc.);
 • Macrolide (de exemplu, azitromicină, Sumamed, Rulid etc.);
 • Tetracicline (de exemplu, doxiciclină, tetraciclină, macropen etc.);
 • Fluorochinolone (de exemplu, Sparfloxacin, Levofloxacin, Ciprofloxacin, Pefloxacin, Ofloxacin, etc.).

Antibioticele din grupul de penicilină sunt medicamente de alegere pentru amigdalele purulente. Prin urmare, în absența alergiei unei persoane la penicilinele cu amigdalită purulentă, în primul rând antibioticele cu penicilină ar trebui folosite întotdeauna. Și numai dacă s-au dovedit a fi ineficiente, puteți trece la utilizarea antibioticelor altor grupuri specificate. Singura situație în care tratamentul anginei trebuie inițiat nu cu peniciline, dar cu cefalosporine este o durere în gât, care durează foarte mult, cu o temperatură ridicată, umflare gravă a gâtului și intoxicație severă (dureri de cap, slăbiciune, frisoane etc.).

Dacă cefalosporinele sau penicilinele sunt ineficiente sau persoana este alergică la antibiotice din aceste grupuri, atunci macrolidele, tetraciclinele sau fluoroquinolonele trebuie utilizate pentru a trata angina pectorală. În același timp, în cazul anginei cu severitate moderată și ușoară, ar trebui să se utilizeze antibiotice din grupurile de tetraciclină sau macrolidă, iar în cazurile severe de infecție trebuie utilizate fluorochinolone. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că macrolidele sunt mai eficace decât tetraciclinele.

Astfel, putem concluziona că, în cazurile severe de durere în gât, se utilizează antibiotice din grupuri de cefalosporine sau fluorochinolone, iar în greutate ușoară și medie se utilizează macrolide, peniciline sau tetracicline. În același timp, antibioticele din grupurile de peniciline și cefalosporine sunt medicamentele de alegere, primele dintre acestea fiind optime pentru tratarea anginei pe termen lung cu severitate moderată și ușoară, iar ultima - în cazul unei infecții severe. Dacă penicilinele sau cefalosporinele sunt ineficiente sau nu pot fi utilizate, este recomandabil să se utilizeze antibiotice fluoroquinolone pentru dureri în gât severe și macrolide pentru grade ușoare și moderate de severitate. Utilizarea tetraciclinelor trebuie evitată ori de câte ori este posibil.

Câte zile trebuie să luați?

Pentru chinas purulent sau complicații ale infecției, orice antibiotice ar trebui luate de la 7 la 14 zile și în mod optim 10 zile. Aceasta înseamnă că orice antibiotic trebuie luat în termen de 10 zile, indiferent de ziua de la care începe tratamentul cu antibiotice.

Singura excepție este antibioticul Sumamed, care trebuie luat în doar 5 zile. Antibioticele rămase nu trebuie luate timp de mai puțin de 7 zile, deoarece, cu cursuri mai scurte de terapie cu antibiotice, nu pot fi ucise toate bacteriile patogene, din care se formează ulterior soiuri rezistente la antibiotice. Datorită formării unor astfel de specii bacteriene rezistente la antibiotice, angina ulterioară în aceeași persoană va fi foarte dificil de tratat, ceea ce va conduce la utilizarea de medicamente cu un spectru larg de activitate și toxicitate ridicată.

De asemenea, nu puteți utiliza un antibiotic pentru dureri în gât timp de mai mult de 14 zile, deoarece dacă medicamentul nu a condus la o vindecare completă în 2 săptămâni, aceasta înseamnă că nu este suficient de eficient în acest caz particular. Într-o astfel de situație, este necesar să se efectueze o examinare suplimentară (însămânțarea detașabilă de la gât cu determinarea sensibilității la antibiotice), pe baza rezultatelor cărora să se aleagă un alt medicament la care agentul patogen al durerii în gât are sensibilitate.

Numele antibiotice pentru dureri în gât

Să dăm denumirile de antibiotice pentru tratarea anginei pe mai multe liste formate pe baza apartenenței fiecărui medicament specific la o grupare sau alta (peniciline, cefalosporine, macrolide, tetracicline și fluorochinolone). În acest caz, lista va conține mai întâi denumirea internațională a antibioticului, iar în paranteze se găsesc denumirile comerciale în care farmaciile vând medicamente care conțin acest antibiotic ca substanță activă.

Deci, printre antibioticele din grupul de penicilină pentru tratamentul anginei pectorale, utilizați următoarele:

 • Amoxicilină (amoxicilină, amozină, gramocs-D, ospamox, flemoxin solvat, hikontsil, ekobol);
 • Amoxicilină + acid clavulanic (Amovikomb, Amoksivan, Amoksiklav, Arlet, Augmentin, Baktoklav, Verclave, Klamosar, Liklav, Medoklav, Panklav, Ranklav, Rapiklav, Fibell, Flemoclav Solutab, Foraklav, Ecoclav);
 • Ampicilină (Ampicilină, Standacilină);
 • Ampicilină + oxacilină (Ampioks, Oxamp, Oxampicin, Oksamsar);
 • Benzilpenicilină (benzilpenicilină, bicilină-1, bicilină-3 și bicilină-5);
 • Oxacilină (oxacilină);
 • Fenoximetilpenicilină (fenoximetilpenicilină, star-pen, Ospen 750).

Citiți mai multe despre peniciline Denumirea cefalosporinelor Printre antibioticele din grupul cefalosporinelor, următoarele medicamente sunt folosite pentru a trata durerile gâtului:

 • Cefazolin (Zolin, Intrazolin, Lizolin, Natsef, Orizolin, Orpin, Totazef, Cezolin, Cefazolin, Cefamezin);
 • Cefalexin (cefalexin, Ecochephron);
 • Ceftriaxon (Azaran), Axon ;
 • Ceftazidim (Bestum, vicepreședinte, Lorazidim, Orzid, Tezim, Fortazim, Fortoferin, Fortum, Cefzid, Ceftazidim, Ceftidină);
 • Cefoperazonă (Dardum, Medocef, Movoperiz, Operaz, Tseperon, Cefobid, Cefoperabol, Cefoperazonă, Cefoperace, Cefpar);
 • Cefotaximă (Intrataximă, Cefotex, Clafobrin, Claforan, Lyforan, Oritaks, Oritaksim, Rezibelakta, Tax-o-bid, Talcef, Tarcefoxime, Cetax, Cefabol, Cefantral, Cefosin, Cefotaximă).

Mai multe informații despre cefalosporine Numele de macrolide Pentru tratamentul anginei pectorale, se utilizează următoarele antibiotice macrolide:

 • Eritromicină (eomicină, eritromicină);
 • Claritromicina (Arvitsin, Zimbaktar, Kispar, Klabaks, Clarbakt, Clarrexid, Claritromycin, Claritrosin, Klaritsin, Klaritsit, Claromin, Klasin, Klacid, Clearmed, Coater, Lecoklar, Romklar, Sedon-Sanovel, Sidarid, Dehydroid
 • Azitromicina (Azivoc, azitromicină, Azitrat, azitric, Azitid, Zitamax, Zitnob, Zitromid, Zitrolid, Zytrotsyn, Zytromid, Sumaklid, Sumatrol, Sumatrol, Sumatrol, Sumatrolid Sumatrol Ekomed);
 • Midecamicina (Macropen);
 • Josamicină (Wilprafen, Wilprafen Solutab);
 • Spiramicina (Rovamycin, Spiramisar, Spiramicin-Vero);
 • Roksitromitină (Ksitrotsin, Remora, Rokseptin, Roksiksal, Roksitromitsin, Roksolit, Romik, Rulid, Rulitsin, Elroks, Esparoksi).

Mai multe informații despre macrolide Numele fluorochinolonelor Pentru tratamentul anginei pectorale, se utilizează următoarele antibiotice fluorochinolone:

 • Levofloxacin (Ashlev, Glevo, Ivacin, Lebel, Levolet R, Levostar, Levotek, Levofloks, Levofloksabol, Levofloxacin, Leobag, Lefobactin, Lefoksin, Maklevo, OD- Levoks, Remedia, Signifef, Tavanic,, Elefloks);
 • Lomefloxacina (Xenaquin, Lomacin, Lomefloxacin, Lomfloks, Lofox);
 • Norfloxacin (Lokson-400, Nolitsin, Norbaktin, Norillet, Normaks, Norfatsin, Norfloxacin);
 • Ofloxacin (Ashoff, Geofloks, Zanotsin, Zofloks, Oflo, Ofloks, Ofloksabol, Ofloksatsin, Ofloksin, Oflomak, Oflotsin, Tarivid, Tariferid, Taritsin);
 • Ciprofloxacin (Basij, Ifitsipro, Kvintor, Protsipro, Tseprova, Tsiploks, Tsipraz, Tsipreks, tsiprinol, Tsiprobay, Tsiprobid, Tsiprodoks, Tsiprolaker, Tsiprolet, Tsipronat, Tsipropan, Tsiprofloksabol, ciprofloxacin, Tsifloksinal, TSifran, Tsifratsid, Ekotsifol).

Următoarele antibiotice de tetraciclină sunt utilizate pentru tratamentul anginei pectorale:

Nume de antibiotice pentru copiii cu dureri în gât

Următoarele antibiotice pot fi utilizate la copii de diferite vârste:

 • Amoxicilina (Amoxicilina, Amosin, Gramoks-D, Ospamox, Flemoksin Solutab, Hikontsil) - de la naștere;
 • Amoxicilină + acid clavulanic (Amovikomb, Amoxiclav, Augmentin, Verclave, Klamosar, Liklav, Fibell, Flemoklav Solyutab, Ekoklav) - de la 3 luni sau de la naștere;
 • Ampicilina - de la 1 lună;
 • Ampioks - de la 3 ani;
 • Ampicilină + Oxacilină (Oxamp, Oxampicin, Oksamsar) - de la naștere;
 • Benzilpenicilina (Benzilpenicilina, Bicilina-1, Bicilina-3 si Bicilina-5) - de la nastere;
 • Oxacilina - de la 3 luni;
 • Fenoximetilpenicilina (fenoximetilpenicilina, star-pen) - de la 3 luni;
 • Osp 750 - de la 1 an.
 • Cefazolin (Zolin, Intrazolin, Lizolin, Natsef, Orizolin, Orpin, Totacef, Cezolin, Cefamezin) - de la 1 lună;
 • Cefalexin (Cefalexin, Ecocefron) - de la 6 luni;
 • Ceftriaxon (Azaran), Axon - pentru copiii cu vârsta întreagă de la naștere și prematur din ziua a 15-a;
 • Ceftazidim (Bestum, vicepreședinte, Lorazidim, Orzid, Tezim, Fortazim, Fortoferin, Fortum, Cefzid, Ceftazidim, Ceftidină) - de la naștere;
 • Cefoperazona (Dardum, Medocef, Movoperiz, Operaz, Tseperon, Cefobid, Cefoperabol, Cefoperazonă, Cefoperus, Cefpar) - din a 8-a zi de viață;
 • Cefotaximă (Intrataximă, Cefotex, Clafobrin, Claforan, Litoran, Oritax, Oritax, Rezibelakta, Tax-o-bid, Talcef, Tarcefoxime, Cetax, Cefabol, Cefantral, Cefosin, Cefotaximă).
 • Eritromicina (Eomicina, Eritromicina) - de la nastere;
 • Azitromicină (injecții Sumamed și AzitRus) - din momentul în care greutatea corporală a copilului este mai mare de 10 kg;
 • Azitromicină (suspensie pentru administrare orală Zytrotsin, Hemomitsin, Ecomed) - de la 6 luni;
 • Macropen sub formă de suspensie pentru administrare orală - de la naștere;
 • Spiramicina (Spiralisar, Spiromycin-Vero) - din momentul în care greutatea corporală a copilului devine mai mare de 20 kg;
 • Roksitromitină (Ksitrotsin, Remora, Rokseptin, Roksiksal, Roksitromitsin, Roksolit, Romik, Rulid, Rulitsin, Elroks, Esparoxi) - de la 4 ani.

Această listă prezintă mai întâi numele internaționale, iar apoi în paranteze sunt numele comercial al medicamentelor sub care sunt vândute. După aceasta se indică vârsta de la care antibioticele enumerate pot fi aplicate la copii.

Trebuie amintit faptul că fluorochinolonele nu pot fi utilizate pentru copii sub 18 ani, iar alte antibiotice pot fi utilizate, de regulă, cu 12 sau 14 ani.

Antibiotice la adulți cu comprimate de angina pectorală

Antibioticele pentru tratamentul anginei pe diferite grupuri, destinate adulților, sunt prezentate în tabel.

Top