Categorie

Posturi Populare

1 Bronșită
Durere la nivelul picioarelor, articulațiilor și mușchilor după ce a suferit gripă
2 Clinici
Mânia gâtului
3 Rinită
Instruire la rece și culturism. Este posibil antrenamentul cu o frig?
Image
Principal // Bronșită

Frigul copiilor


Copiii mici primesc infecții virale destul de des. Aceasta nu poate fi numită normă, dar nu ar trebui să vă supuneți prea mult dacă miezul a răcit. Se consideră acceptabilă o răceală la un copil preșcolar de la 5 la 10 ori pe an.

Nu trebuie să fiți supărați dacă nu ați avut niciodată un copil bolnav, începeți să suferiți de răceală, vizitați grădinița. Într-o echipă mare pentru copii, circulația virușilor și a bacteriilor este mult mai mare decât la domiciliu, iar tânărul sistem imunitar va avea o perioadă de dezvoltare destul de dificilă.

Sarcina părinților în acest moment este de a ajuta copilul să depășească boala și să consolideze sistemul imunitar.

Caracteristica principală a corpului copilului este apariția bruscă a bolii. Desigur, este precedată de o perioadă de incubație, dar noi, adulții, nu putem identifica întotdeauna cu exactitate infecția fără semnele sale vizibile. La copiii foarte mici, definiția declanșării unei friguri este îngreunată nu numai de estomparea manifestărilor clinice, ci și de incapacitatea de a recunoaște senzațiile copilului, care îi provoacă un disconfort considerabil.

Cel mai important lucru în identificarea debutului bolii este să uiți de panică și să înconjoară copilul cât mai mult cu atenție și îngrijire. Într-adevăr, adesea doar căldura mâinilor mamei mele, dragostea ei și mângâierea ei pot să-i îmblțească pe copilul bolnav și să-i aducă ușurarea.

Primele semne de răceală la copil

Odată cu debutul sezonului rece, copiii din ce în ce mai răcnesc. Acest lucru se datorează nu numai imunității necorespunzătoare, ci și modificărilor condițiilor de mediu. Din ce în ce mai mult, bebelușul poate să transpire, să umezească picioarele, sau vântul insidios să lovească brusc bebelușul. În grupurile de copii, bolile virale se răspândesc cu o viteză incredibilă, copiii poartă pur și simplu germeni unul de celălalt.

De regulă, copiii mici se îmbolnăvesc acut, boala începe cu un salt ascuțit în temperatură, cel mai adesea pe timp de noapte. Adesea, acest lucru este precedat de manifestările inițiale ale infecției, care deseori devin neobservate.

Primele simptome ale unei raceli sunt:

scăderea sau lipsa de apetit;

schimbări de dispoziție;

abandonarea jocurilor familiare și a jucăriilor preferate.

Ulterior, această listă include strănut, ochi roșii, rupere, rinoree și congestie nazală, o creștere a ganglionilor limfatici submandibulari, cervicali și axilari, dureri de cap și greutate în întregul corp, disconfort orofaringian, dureri în gât și tuse. Temperatura corpului se ridică la numerele de subfebrilă, ceea ce înseamnă lupta activă a sistemului imunitar al copilului cu agenți microbieni. Este timpul să începeți un tratament cuprinzător al copilului.

Elucidarea primelor semne ale unei friguri este foarte dificilă dacă miezul nu poate explica în mod corespunzător motivele anxietății sale. Cu copii foarte mici, este necesar sub forma unui joc constând în întrebări mici pentru a găsi simptomele bolii. Este important să evitați copilul plâns prelungit, deoarece va contribui la creșterea rapidă a temperaturii corporale. La determinarea temperaturii pe termometru peste 38 de grade, este necesară începerea măsurilor antipiretice. Nu este nevoie să întârzieți vizita medicului pediatru, doar un specialist va fi capabil să facă un diagnostic corect și să prescrie un tratament competent. Respectarea recomandărilor medicale nu numai că va ajuta la stoparea bolii, dar va împiedica, de asemenea, dezvoltarea complicațiilor, dintre care unele sunt dificil de tratat.

Medicamente moderne pentru tratamentul răcelilor

În prezent, există multe medicamente care sunt utilizate cu succes pentru tratamentul bolilor infecțioase din copilărie. Caracteristica principală a tratamentului lor este numirea corectă și recepția la timp. Este foarte important să arătați copilul medicului, numai el va fi capabil să determine cauza bolii și să selecteze setul necesar de medicamente.

În prezent, sa dovedit că mai mult de 90% din bolile copilariei sunt boli respiratorii ale tractului respirator superior. Având simptome foarte asemănătoare, ele diferă în ceea ce privește gradul de manifestare, deoarece sunt cauzate de diferiți microbi și viruși. Și aici se află sarcina principală a medicamentelor - eliminarea cauzelor rădăcinii bolii.

O frigăciune la un copil la etapa inițială are un număr de primele semne. Dacă începeți tratamentul adecvat în timp, puteți evita apariția simptomelor severe și a complicațiilor.

Împreună cu administrarea de medicamente, este important să urmați o serie de reguli standard:

frecvente și nelimitat de băut;

curățarea umedă a încăperii.

Dacă copilul este încă foarte mic și este dificil pentru el să urmeze aceste instrucțiuni, el trebuie să-i ofere doar activități liniștite: construirea unui turn de cuburi, colectarea unui puzzle, citirea cărților. În formă de joc, apă copilul și jucăriile sale cu băuturi fructe și compoturi delicioase. Nu uitați să aerisiți camera.

La temperaturi ridicate

Atunci când temperatura crește la un copil, este necesară începerea terapiei antipiretice. Este important să ne amintim aici că, dacă un termometru nu prezintă mai mult de 38 diviziuni, nu este necesar să scadă această temperatură: corpul copilului se luptă cu virușii, producând intens interferoni. Dar, în cazul indicațiilor mai mari, trebuie să oferiți copilului dvs. medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Aceste medicamente nu numai că vor reduce temperatura corporală la un număr normal, ci și un efect antiinflamator și analgezic. Medicamentele din acest grup, utilizate în copilărie, includ paracetamolul și ibuprofenul.

Această din urmă substanță este considerată cea mai eficientă, deoarece acțiunea acesteia se realizează mai repede și durează mai mult, dar și mai puțin sigură.

În rețeaua de farmacii, există numeroase varietăți ale acestor medicamente:

Le puteți cumpăra sub formă de sirop, lumanari, comprimate masticabile cu un gust plăcut. Trebuie să știți că la temperaturi ridicate este permisă combinarea paracetamolului cu ibuprofenul, dar nu trebuie să depășiți doza în funcție de vârstă și să reduceți intervalele dintre doze. De asemenea, pentru a reduce temperatura corpului și a obține efectul analgezic, există remediu homeopatic Viburcol. Este produs sub formă de supozitoare rectale.

Spălare nazală

Cel mai frecvent simptom al unei friguri este nasul curgător, faringe nazală. Acesta începe, de obicei, cu o descărcare mucoasă abundentă din unul sau ambele pasaje nazale. În cazul unei rinite catarale, este necesar să se achiziționeze mijloace pentru spălarea nasului. Aceasta poate fi o soluție de sare de mare - Aquamaris, Aqualore sau concentrații mici de antiseptice, cum ar fi Miramistin.

Este foarte convenabil să se aplice aceste lichide sub formă de sprayuri, deoarece irigarea cavității nazale cu cele mai mici particule de umiditate va contribui la o descărcare completă a mucusului și la o luptă reușită împotriva agenților infecțioși. Astfel, veți ajuta membrana mucoasă a căilor nazale să se recupereze în timp util și să împiedice formarea căilor respiratorii blocante ale bucăților mucoase.

Cu congestie nazală

Cu congestie nazală sau dificultăți în extragerea secrețiilor, vă puteți ajuta copilul prin aspirarea mucusului cu un aspirator nazal special sau prin utilizarea unei seringi curate și mici. Este foarte important să nu introduceți vârful dispozitivului adânc în pasajele nazale, deoarece există un risc ridicat de deteriorare a mucoasei inflamate a tractului respirator superior.

Dacă deversarea devine purulentă, trebuie aplicate picături speciale nazale cu efecte antimicrobiene și antivirale.

Aceste medicamente includ:

Nu folosiți frecvent și îndelung timp picături de vasoconstrictor pentru nas. În plus față de abilitatea de a reduce pufarea, ele sunt dependente și usucă puternic mucoasa delicată. Nu se recomandă utilizarea mai frecventă a acestor medicamente de 4 ori pe zi.

Acest grup include:

Destul de des, copiii se plâng de dureri în gât, durere și tuse. Odată cu apariția acestor simptome, este necesar să se înceapă un tratament cuprinzător, inclusiv agenți antimicrobieni pentru mucoasă și medicamente mucolitice, expectorante. Totuși, același Miramistin sub formă de spray poate fi aplicat cu succes pentru a elimina disconfortul în gâtul copilului.

Pentru tratamentul tusei există multe soiuri de siropuri. Atunci când apare tuse uscată, siropul Prospan este potrivit pentru extractele de plante și analogii lor, de exemplu, Herbion.

Pentru a elimina respirația șuierătoare, este necesar să începeți să luați agenți mucolitici, de exemplu:

Este foarte important să mențină apărarea corpului împotriva unei friguri. Metode excelente pentru aceasta sunt picăturile Derinat, siropul de țitovir, comprimatele de Anaferon și medicamente similare. Aceste medicamente stimulează imunitatea celulară și umorală, admiterea lor va ajuta bebelușul să facă față mai repede și să rănească mai puțin în viitor.

Remedii populare pentru răceli

Remediile populare pentru răcelile testate de timp și câteva zeci de generații. Prin urmare, este posibilă combinarea medicației cu "rețetele bunicii". În plus, cele mai frecvente metode de tratare a răcelii sunt mai sigure și vizează consolidarea sistemului imunitar.

În caz de durere în gât, tuse și congestie nazală, inhalarea cu sifon și ierburi vindecătoare, cum ar fi musetelul, salvie, eucalipt este foarte util. Va fi util să respirați aburul cu cartofii fierți împreună cu copilul. Astfel de proceduri pot fi efectuate de 3-8 ori pe zi.

Ceaiul cu miere sau gem de zmeură va fi un tratament foarte gustos pentru un copil. De asemenea, este bine să preparați suc proaspăt, suc de mere sau suc de afine. Pentru a ușura durerea în gât, puteți încălzi laptele și adăugați miere și unt.

Cu o răceală prelungită, se recomandă să aburiți picioarele bebelușului în apă caldă cu sare sau muștar.

Nu trebuie să uităm de proprietățile protectoare ale cepei și usturoiului. Este destul de greu să le adăugați la mâncare pentru un copil mic, dar puteți atârna un pandantiv mic în jurul gâtului, creând un mediu de protecție în aer din phytoncides de legume.

Este foarte important să se monitorizeze gradul de umiditate din cameră. Aerul uscat contribuie la formarea rapidă a crustelor mucoase, dificultăți de respirație și dureri în gât. Când activați umidificatorul, puteți adăuga câteva picături de ulei de brad.

Prevenirea răului la copii

Orice boală este mult mai ușor de prevenit decât de vindecare. Pentru a întări imunitatea copilului, există multe instrumente.

Dar, chiar și fără a utiliza vreun medicament, puteți îmbunătăți în mod semnificativ starea de sănătate a copilului cu ajutorul:

Nutriție rațională și sănătoasă;

Consumul de legume și fructe proaspete;

Plimbarea zilnică pe aer proaspăt.

În toamnă și primăvară, pentru a preveni răceala la copii, medicii recomandă începerea unei administrări profilactice a unui complex de vitamine. În fiecare farmacie puteți găsi mai multe tipuri de complexe multivitaminice, cum ar fi Multitabs, Alphabet, Centrum și multe altele. Pentru alegerea corectă a medicamentului este recomandabil să consultați un medic.

În același timp, împreună cu multivitaminele, este necesară menținerea și consolidarea sistemului imunitar al copilului. Pentru stimularea sa, există multe medicamente: Derinat, Anaferon, Methidonzin și altele.

Consumul de miere și de alte produse de albine stimulează, de asemenea, sistemul imunitar al bebelușului. Există multe rețete pentru amestecurile de vitamine pe care se bazează. De exemplu, puteți amesteca miere, nuci, caise uscate și coaja portocalie în proporții egale; pe zi aveți nevoie de numai 1 lingură de delicatețe pentru sănătatea copilului dumneavoastră.

Educație: Diplomă în specialitatea "Medicină generală" a fost obținută la Universitatea de Stat din Volgograd. A primit imediat un certificat de specialitate în 2014

Frigul copiilor, tratarea copiilor

Răceala obișnuită este o condiție în care copiii se simt mai răi, crește temperatura, apare un nas curbat și tuse. Înainte de tratarea unui copil, trebuie să contactați un medic pediatru și să fiți examinat la o clinică pentru copii. La domiciliu, în cazuri critice, copiilor li se poate administra un medicament antipiretic (supozitoare rectale sau sirop). În timpul bolii, copilul trebuie să bea cât mai mult fluid posibil.

motive

Răceala comună este numele colectiv pentru diferite boli infecțioase ale organelor respiratorii. Starea copilului se poate agrava din cauza gripei sau ARVI. Apoi, boala se poate transforma în rinită, sinuzită, sinuzită, crupă, bronșită, pneumonie, traheită, laringită, faringită. Diferite microorganisme afectează sistemul respirator la diferite niveluri. Rinovirusurile se așează în nas, adenovirusurile - în faringe, virusul sincițial respirator - în bronhii.

Factorii care provoacă boli respiratorii:

 • hipotermie;
 • imunitate redusă;
 • virale sau bacteriene.

Un copil ar putea să se răcească acasă sau să meargă pe stradă în contact cu o persoană bolnavă. Cel mai adesea, o frig are loc în sezonul rece al anului. În timpul unei epidemii de gripă, copiii pot prinde virusul prin jucării sau obiecte de uz casnic.

Factorii care contribuie la boală sunt tulburările de alimentație, o ședere rară în aerul curat, o dietă săracă în vitamine și un stil de viață inactiv. Purtați haine trebuie să fie întotdeauna pe vreme. Nu poți înfășura bebelușul. Este necesar să se monitorizeze faptul că el nu era rece și nu picioarele umede.

Primele semne de răceală la copil

Copilul însuși nu poate spune că are frig. Este necesar să se monitorizeze îndeaproape comportamentul și starea lui. Dacă el este moody, somnoros fără nici un motiv, nu vrea să se joace și să mănânce, atunci acesta este un semnal de boală iminentă.

Simptomele reci la copii care au nevoie de atenție:

 • letargie;
 • transpirație excesivă;
 • insuficiență respiratorie;
 • ochi roșeață;
 • tuse;
 • nazal;
 • febră mare;
 • scaune libere;
 • erupții cutanate;
 • paloare a pielii.

Nu este întotdeauna posibil să se înțeleagă ce este etiologia bolii. Atunci când o temperatură a corpului infecției virale crește brusc și până la 39 de grade. Cu bacterii, dimpotrivă, crește treptat. În acest caz, temperatura crește nu mai mult de 38 de grade. Determinarea tipului de boală este posibilă numai pe baza analizelor. În funcție de ceea ce a cauzat boala - un virus sau o bacterie, tratamentul adecvat este prescris în acest caz.

Ce trebuie să faceți dacă un copil are frig?

Cu o răceală, trebuie să puneți pacientul în pat. În timpul bolii, este interzis să joci afară împreună cu alți copii. În camera în care este copilul, trebuie să ventilați. Temperatura în cameră nu trebuie să fie mai mică de + 22 ° C. Dacă este rece, puteți activa încălzitorul.

Aerul interior nu trebuie să fie prea uscat. În mod regulat, trebuie să-l umeziți cu un pulverizator. Puteți face o curățare umedă de 2 ori pe zi. Hainele de casă pot fi făcute din bumbac, in, dar nu sintetice. Copilul poate transpira adesea, așa că va trebui să schimbe hainele de mai multe ori.

Pacientul trebuie să fie dat să bea o mulțime de fluide. Puteți fierbe lapte, puteți prepara ceai din plante, compot de fructe uscate sau de trandafiri, suc de fructe de padure proaspete și fructe. Este necesar să se apese adesea pacientul, dar, treptat, este mai bine - 50 ml la un moment dat. Fluidul poate fi cald, dar nu rece sau cald.

Copiii de la vârsta de 1 an ar trebui să-și poată arunca nasul într-o eșarfă. În acest fel, ele curăță pasajele nazale de mucusul acumulat acolo. Un sputum nazal al unui copil este curățat în mod regulat de părinții săi. Copiii mici se înmoaie cu un aspirator.

Înainte de curățarea nasului, o picătură de lapte matern sau ulei vegetal este instilat în pasajele nazale pentru a înmuia conținutul uscat. Puteți folosi soluție salină sau sodă. În acest caz, luați o linguriță de sare sau sifon pe litru de apă. Nu puteți îngropa nasul cu spray sau pere pentru copii sub 3 ani, această metodă de tratament poate duce la un proces inflamator, cum ar fi otita. Spălarea pasajelor nazale se poate face cu ajutorul instrumentelor de farmacie cum ar fi Aqualor, Aquamaris.

Pentru a facilita secreția de mucus cu o tuse uscată, bebelușul poate primi ceai de la mama și mama vitregă, musetelul și face un masaj ușor înainte și apoi piept. Copiii mici nu pot fi inhalați, din acest mucus se poate umfla și bloca căile respiratorii.

Dacă copilul are primele semne de răceală, trebuie să-l contactați pe pediatru în casă. Bolii nu i se permite să curgă. Dacă bebelușii nu sunt tratați sau nu fac în mod incorect, mucus gros se poate acumula în organele respiratorii. Copiii mici pot avea dificultăți în a-și sufla nasul sau de a-și îndepărta singuri gâtul. Acest lucru poate duce mai târziu la bronșită, pneumonie, insuficiență respiratorie și cardiacă acută și chiar moarte.

diagnosticare

Copilul bolnav trebuie cât mai curând posibil să-i arate pediatrului. Medicul va face auscultația plămânilor, va verifica gâtul, nasul, va prescrie teste de sânge și urină. Dacă este necesar, pacientul va face o radiografie, o ultrasunete, CT. În laborator, copiii vor lua un antibiotic cu ajutorul căruia puteți vindeca o infecție bacteriană.

Tratamentul copiilor

Medicamentele și dozajul pentru copiii cu frig sunt determinate de medicul curant. Doar un specialist poate prescrie un curs de terapie. Colds sunt tratate cu medicamente antipiretice, medicina tuse, picături reci, antibiotice pentru daune bacteriene și medicamente antivirale pentru gripa.

Fiecare vârstă are propriul medicament aprobat. Bebelușii nu ar trebui să primească medicamente pentru a trata un copil de trei ani. Dacă medicamentul este sigur pentru sugari, acesta poate fi utilizat pentru un copil mai în vârstă.

Este necesar să luați medicamente conform instrucțiunilor de utilizare. Este în fiecare pachet de medicamente. Este necesar să se respecte regimul și doza. Este necesar să se acorde atenție contraindicațiilor la medicament. Dacă copilul este alergic la o componentă a medicamentului, trebuie să îl opriți.

Siropurile de tuse nu se consumă mai mult de 7 zile, iar picăturile din frig se pot utiliza timp de 3 până la 5 zile. Dacă tratamentul nu dă rezultate, trebuie să vă adresați din nou unui medic și să îl reexamineze. Poate că copilul are complicații. Medicul ar putea diagnostica incorect și să prescrie medicamente.

Copiii sănătoși ai medicamentelor reci

 1. Pentru nou-nascuti - Paracetamol (temperatura), Viferon (antivirala), Nazivin (din raceala), Lasolvan (tuse), IRS 19 (cresterea imunitatii).
 2. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 2 ani - Panadol (la temperatură), Laferon, Tsitovir (antivirală), Broncho-munal (pentru ridicarea imunității), Bromhexin (pentru tuse).
 3. Pentru copiii de 2 ani - Ibuprofen (pentru temperatură), Ingalipt (pentru durere în gât), Xilin (pentru rinită), Ambroxol (pentru tuse), Tamiflu (antiviral), Imunal (pentru ridicarea imunității).

Tratamentul celor mai mici

Începând cu vârsta de o lună, copiilor i se pot da mucolitici, adică substanțe care subțiriază sputa care se formează în bronhii și contribuie la excreția acesteia. Ambroxol, Ambroben, sub formă de sirop, este dat pentru tuse la copilul care alăptează. Medicamentul este luat după o masă în jumătate de linguriță de două ori pe zi timp de 5 zile. De la 6 luni puteți da Bronhikum și Lasolvan.

Copiii sunt prescris expectorant, de exemplu, Gadelix, Linkas. De la răceală recomandăm folosirea Aquamaris, Nazoferon, Vibrotsil, Laferon, Vitaon, Baby Doctor "Curățați nasul". Dacă congestia nazală este cauzată de o infecție bacteriană, utilizați picături de Protargol. Această remediere eficientă elimină rapid simptomele unei răceli. Pentru a ajuta la reducerea temperaturii lumanarilor rectale. De la naștere, puteți utiliza Viburkol, de la 1 lună - Tsefekon D, de la 3 luni - Panadol și Nurofen.

În cazul în care răceala comună este cauzată de o infecție bacteriană, copiii cu vârsta sub 1 an sau mai mari pot fi tratați cu antibiotice. Un astfel de medicament rece pentru copii este prescris pentru pneumonie, bronșită acută. Pentru tratament, puteți utiliza Penicilină, Amoxicilină, Cefalexin, Cefadroxil sub formă de injecții. Un antibiotic nu este prescris pentru infecții virale respiratorii acute, dar dacă temperatura copilului nu scade mult timp, tusea crește doar și mucoasa a devenit o culoare maronie, aceste medicamente pot fi, de asemenea, utilizate. Medicamentele antibacteriene sunt utilizate în cazul în care o infecție bacteriană sa alăturat infecției virale.

Cum să tratați răcelile la un copil în 2 ani

Copii de la 1 an la 2 ani de la răceala comună sunt prescrise Nafthyzinum, Rinorus, Sanorin, Nasol Bebi. Acesta este un vasoconstrictor, acestea nu pot fi utilizate mai mult de 3 zile. De obicei, copiii pictează o picătură în fiecare nară de două ori pe zi înainte de a fi hrăniți. Congestia nazală poate elimina produsele petroliere, de exemplu, Pinosol. Când se administrează o infecție virală, se utilizează Interferon, Grippferon. Pentru tuse, copilului i se prescriu Mukaltin, Ambroxol, Bromhexin. Medicamentele dau sub formă de siropuri. Tabletele nu sunt recomandate copiilor sub vârsta de 5 ani, copiii au un esofag îngust și se pot îneca pe ele. Ibuprofenul sau siropul de paracetamol este dat de la temperaturi ridicate.

Tratamentul la copii cu vârsta peste 2 ani se efectuează cu ajutorul unor medicamente pentru tuse cum ar fi Ambroxol, Bronholitin, Fluimucil. Din această vârstă, puteți aplica vasoconstrictor nou din congestia nazală - Tizin, Otrivin. În cazurile severe de rinită sau sinuzită purulentă, utilizați picături antibacteriene din frigul comun, de exemplu, Isofra, Polydex.

Dacă un copil are o răceală, nu puteți face fără preparate pe bază de vitamine. În cazul unei imunități slăbite, sunt prescrise Pikovit, AlfaVit, Mult-Tabs. Remediile cu vitamina până la 3 ani sunt cel mai bine luate sub formă de siropuri.

Remedii populare

Tratează copiii pentru răceală cu ajutorul medicinii tradiționale. De la temperatura ridicată folosită ștergerea acetică. Pentru a face acest lucru, otetul este diluat la jumătate cu apă, un prosop este umezit într-o soluție și ștergeți fruntea, pieptul, spatele, brațele și picioarele copilului. Puteți uda întreaga coală și o înfășurați.

Zmeura are proprietăți diaforetice bune. Frunze de frunze, crengi de arbuști. Ajută la eliminarea toxinelor din corpul gemului de zmeură, făcut din fructe de padure cu zahăr.

Cu o răceală, pacientul poate primi ceai de var. Pornind de la vârsta de trei luni, copilului îi este dat un compot de mere cu miere de Antonov. Tusea ajuta la decoctionarea diferitelor plante medicinale. Înainte de a le aplica, trebuie să aflați dacă pacientul are o alergie la ele.

Reteta pentru aceasta:

 1. salvie (mușețel, urzică, sunătoare, plantain, rădăcină, rădăcină de lemn dulce) - 1 linguriță;
 2. apă - 250 ml.

Apa este fiartă pentru câteva minute. Apa fiartă este turnată pe plante medicinale zdrobite, la care copilul nu are alergii. Insistă 30 de minute, filtrează. Tinctura este făcută din email sau din sticlă. Dați copilului bolnav să bea 3 ori pe zi, 80 ml.

La domiciliu, vă puteți pregăti pentru copii remedii reci pe bază de miere. De exemplu, tort de miere. Pregătiți un aluat moale din făină, ulei vegetal, apă și miere. Puneți-l pe pieptul bebelușului timp de 10 minute.

Varza de frunze ajută la "agitarea" proceselor congestive în piept. Este fiert ușor. Frunza caldă înmoaie este pătată cu miere și aplicată pe piept. Puteți pune un prosop deasupra unei comprese sub tricoul potrivit. Înainte de a utiliza pentru tratamentul produselor apicole, trebuie să faceți un test de alergie.

Tusea ajuta laptele cald cu miere si unt. Toate ingredientele sunt amestecate într-un pahar și dau copilului o lingură cu atacuri puternice. În 200 ml de lapte, puteți adăuga o jumătate de linguriță de sodă, preparând astfel o băutură alcalină. Acest instrument ajută la subțierea rapidă a mucusului în bronhii și la îndepărtarea sputei vâscoase.

Debutul nasului sau a tusei, atunci când nu există febră, poate fi tratat cu ajutorul încălzirii băii uscate pentru picioare. Pentru a face acest lucru, 1 kg de sare este calcinată într-o tigaie, se adaugă 50 de grame de ghimbir ras și se toarnă amestecul într-un bazin. Șosetele din bumbac purtate de copii și au cerut să meargă pe "nisipul" cald câteva minute.

Puteți încălzi picioarele într-un bazin de apă caldă (60 de grade). Un vârf de sare și o lingură de muștar se adaugă lichidului. Țineți picioarele în apă timp de aproximativ douăzeci de minute. Apoi le șterg și se pun pe șosete calde.

Din frig, copii mai mari de un an pot picura sucul de Kalanchoe în nas. 2 picături în fiecare nară. Edemul mucus îndepărtează bine soluția cu sifon, sare și iod. Deci, acasă pregătește apă de mare. Un pahar de lichid este luat intr-o lingurita de sifon si sare "plus" 1-2 picaturi de iod.

Muzica poate fi vindecată cu suc proaspăt de sfeclă. Se amestecă în proporții egale cu apa caldă. Inspirați nasul de trei ori pe zi, o picătură în fiecare nară. În loc de sfecla, puteți lua suc de morcov, patrunjel și apă în același raport. Dacă un remediu natural din nas scade mult, concentrația soluției se schimbă. Mai multă apă pură se adaugă sucului.

Puteți să vă încălziți nasul cu ajutorul căței calde. Se aplică la nas pentru câteva minute. Puteți să zdrobiți cartofii fierți, iar din cartofi cu pâslă să faceți o mască pe sinusurile maxilare. Pentru ca masa să nu se târască peste față, brânza de vaci sau cartofii sunt înfășurate într-o cârpă subțire.

Dacă un copil bolnav nu are poftă de mâncare, nu trebuie să fie hrănit prin forță. Principalul lucru pe care el a baut o mulțime de apă. Dacă nu vrea să bea, puteți să-i toarnă o seringă fără ac, pe suprafața interioară a obrazului, cu 2 ml de apă la fiecare 30 de minute, mai ales noaptea cu febră. Nu trebuie să se încălzească învelișul pacientului.

Puteți să luați o ceapă sau o pereche de cuișoare de usturoi și să le radeți într-o răzătoare fină. Copiii au nevoie de câteva minute pentru a respira peste perechile acestor plante. Mushul poate fi împrăștiat pe farfurie și plasat în diferite colțuri ale camerei unde este pacientul. Din când în când, ceapa rasă și usturoiul în cameră trebuie înlocuite cu proaspete.

Cu o temperatură ridicată a corpului nu se pot face comprese de încălzire sau băi de picioare. Aceste proceduri pot fi efectuate după ce pacientul are febră. Temperatura corpului de până la 38 de grade încercând să nu bată. Dacă este deasupra acestei mărci, supozitoarele rectale vor ajuta la reducerea rapidă a acesteia. Febră poate provoca crampe. Pentru a nu aduce copilul în această stare, febra ar trebui să fie înăbușită cu siropuri sau lumânări rectale.

profilaxie

Pentru a face copiii bolnavi mai rar și să rămână sănătoși mai mult, imunitatea lor trebuie întărită. În acest scop, este necesar să vizitați în mod regulat aerul proaspăt, pentru a întări copilul cu ajutorul procedurilor de apă sau aer. La culcare, puteți învăța un copil să-și spele picioarele în apă rece. Intareste bine baia corpului, dar copiii mici nu ar trebui sa fie in camera de aburi mai mult de 5 minute. Înotarea în baie ar trebui să fie de cel puțin 2-3 ori pe săptămână. Puteți adăuga la decocții de apă ierburi, frunze de stejar, ceai negru.

Copiii ar trebui să primească în mod regulat cu alimente suficient pentru creșterea și dezvoltarea vitaminelor, mineralelor, grăsimilor și carbohidraților. Produsele lactate, carnea, cerealele, peștele, fructele și legumele proaspete ar trebui să fie prezente în dietă.

În timpul iernii sau în primăvară este necesar să se utilizeze complexe farmaceutice de vitamine. Miere, nuci, fructe citrice, fructe uscate ajută să reziste bolii. Cel mic trebuie să fie luat în fiecare zi în orice vreme, cu excepția ploilor abundente și a vântului. În timpul verii, se recomandă să vă relaxați lângă rezervor, cel mai bine - la mare.

Pentru a evita complicațiile grave, la primele simptome ale bolii trebuie să veniți la medic pentru examinare la clinica pentru copii. Copiii se pot răcori de 2-4 ori pe an. Dacă bebelușii se îmbolnăvesc mai des, atunci au probleme serioase cu imunitatea și, prin urmare, cu sănătatea. În timpul unei epidemii de gripă, trebuie să fiți mai puțin frecvent în locuri aglomerate și să nu aveți contact cu pacienții.

O răceală este o condiție în care un copil începe să tuse, să strănută și să crească temperatura corpului. Virușii și bacteriile pot provoca boli. Hipotermia poate provoca o criză. Trebuie tratate frigurile. În acest scop, este necesar să vă întâlniți cu un doctor și să fiți examinat. Pediatrul prescrie toate medicamentele necesare pentru copil. În timpul tratamentului, trebuie să beți o mulțime de fluide, să vă odihniți mai mult și să urmați recomandările medicului.

0P3.RU

tratamentul răcelilor

 • Boli respiratorii
  • Răceală obișnuită
  • SARS și ARI
  • gripă
  • tuse
  • pneumonie
  • bronșită
 • ORL bolile
  • Rasă nas
  • antritis
  • amigdalită
  • Dureri în gât
  • otită

Noțiuni de răceală la un copil decât tratarea

Cum se trateaza raceala unui copil?


Majoritatea femeilor se consideră experți în trei domenii: medicina, gătit și creșterea copiilor, scriind astfel pe tema: "Cum să tratăm o răceală pentru un copil?" Este o sarcină ingrată. Și totuși, voi încerca să discut un subiect despre care kilometri de text au fost deja scrise.

Colds la copii în limba medicală se numește boală virală respiratorie acută (abreviată ca ARVI). Cuvântul "viral" este evidențiat în mod intenționat de mine, deoarece este cheia în narațiunea ulterioară.

Simptomele unei friguri la copii sunt următoarele: o creștere bruscă, adesea asimptomatică a temperaturii corpului, după care există o scurgere nazală lichidă, clară (în limba rusă - nas curbat). În cazul în care descărcarea devine galben sau verde, atunci este un simptom al unei infecții bacteriene care s-a unit în nazofaringe. Tusea este uscată la început, dar devine umedă în timp. Este posibil să aveți dureri în gât și dureri în gât, precum și strănut.

Cum să tratăm un copil cu frig?

Fiecare mamă, așezată deasupra patului bolnavului bolnav, pune întrebarea: "Ce să-mi dau copilul cu frig?" Am stabilit regulile predate de orice student medical în pediatrie:

 1. Lupta împotriva febrei - paracetamol în doza de vârstă.
 2. Bea multa gripa - prevenirea deshidratarii cauzate de febra.
 3. Atunci când tuse uscată - antitusive (contraindicat la copii cu vârsta sub 2 ani), în prezența tuse umede - expectorante (. Bromhexin, ambroxol, ACC etc. A se vedea analiza toate expectorante de la tuse.).
 4. Odată ce temperatura sa revenit la normal, se pot aplica metode fizioterapeutice: în aburi, inhalări de sifon, etc.

Cum să nu tratați ARVI la copii

Statisticile mondiale spun următoarele

90% din infecțiile respiratorii (infecții ale căilor respiratorii superioare) la copii sunt virovi în natură. Este un virus, pe care antibioticele nu îl acționează. Din păcate, cele mai multe mumii consideră antibioticele ca un medicament pentru febră și încep să le hrănească copilului pentru orice frig.

Nu există medicamente sigure, luând agenți antibacterieni care provoacă alergii, disbioză intestinală, suprimă imunitatea și formează rezistența la antibiotice a bacteriilor.

Pediatrii știu cu siguranță despre pericolele de antibiotice pentru ARI, ci să se facă distincția între rece comune la pneumonie, și chiar și la domiciliul pacientului, folosind doar mâinile, ochii și stetoscop dificil, mai ales atunci când nu există suficientă experiență.

Cele mai multe pediatrilor mai ușor de a prescrie antibiotice copil în prima zi și, așa cum se spune, „nu cu abur“: prejudiciul de la ei la început nu este foarte vizibil, pneumonie în cazul în care nu a existat, va avea loc, iar dacă nu treci - scuza este, am corecta tratament numit, Da, și mama mea este calmă.

Am rezumat: antibioticele pentru răcelile pentru copii sub 12 ani pentru primele 5 zile nu se aplică. Dacă aveți nervi slabi, atunci fiecare tuse sau nas curbat trebuie însoțită de o vizită la clinică și de cercetări suplimentare: un test de sânge, o radiografie a plămânilor, o examinare de medic ORL, un test de urină etc.

Creșterea temperaturii corpului

Adulții și copiii de peste 6 ani ar trebui să se lupte cu febră dacă depășesc 390˚C. Această temperatură nu mai este considerată fiziologică și poate dăuna corpului. La copiii mici (până la 6 ani), antipireticele trebuie utilizate la o temperatură de 38,6 ° C, datorită amenințării cu sindromul de convulsii. La fel ca la copiii cu pregătire convulsivă sau convulsii febrile înregistrate anterior, temperatura scade de la 37,5-38C.

Temperatura este o componentă importantă a luptei organismului împotriva infecțiilor. Cand febra este inhibata activitatea vitala a agentilor patogeni reci, precum si mobilizarea apararii organismului. Prin urmare, lupta excesivă cu febra doar întârzie recuperarea. În plus, în mod absolut toate medicamentele antipiretice pot provoca alergii, ulcerații la nivelul stomacului sau leziuni grave la rinichi, până la eșecul lor.

În plus față de tablete, există metode fizice de răcire. Desigur, la adulți nu sunt foarte eficienți, dar la un copil pot scădea temperatura cu un grad complet (a se vedea cum se reduce temperatura fără medicație):

 • Dacă copilul este roșu - cu hipertermie roșie, atunci când copilul este roz, nu trebuie să înfășurați copilul bolnav, ci mai degrabă să îl dezbraceți la chilotei și să lăsați să se răcească în aer. Crud, dar eficace.
 • Dacă copilul are hipertermie palidă - albă, acesta trebuie învelit într - o pătură ușoară și udat cu lichid cald.
 • A se rupe vodka pentru copii (nu este potrivită pentru copii mici, mai ales până la 1 an), este mai bine să-l frecați local - stilouri, picioare. Alcoolul evaporat răcește rapid pielea. Nu utilizați soluții alcoolice mai mari decât concentrația de vodcă. Acest lucru poate afecta pielea copiilor, iar copilul se poate îmbolnăvi, ca parte a alcoolului absorbit în mod necesar.
 • Rece pe vasele principale. În limbajul normal, sună astfel: luăm o sticlă de plastic, turnăm apă rece în ea și aplicăm-o în zona axilară sau inghinală. Apa va răci vasele de sânge mari care trec acolo.
 • Nu trebuie să purtați o pălărie pe copil în cameră, în special pe pacient. Acestea sunt bunicile vechii școli care le place să facă. Capul este sursa principală de pierderi de căldură în organism, până la 80% din căldură este îndepărtată prin acesta, prin urmare febra trebuie să fie răcită în orice mod posibil.

Cu febră, evaporarea lichidului din piele este mult îmbunătățită. De aceea, copilul trebuie să fie udat din abundență pentru a evita deshidratarea care poate pune viața în pericol. Orice lichid va face: compoturi, băuturi din fructe, ceai, sucuri și apă pură.

Povestea despre modul în care pediatria internă face copii sănătoși bolnavi

 • Mama este mama medieșă rusă care crede că știe totul despre frigul comun.
 • Copilul este un bărbat normal, sănătos de cinci ani, care frecventează frecvent grădinița.
 • Pediatru - recent finalizat studiile sale și a primit distribuție în clinica medie rusă, este plin de cunoștințe despre cum să trateze o răceală.

Deci Copilul se întoarce de la grădiniță, leneș, snotty, tuse și cu o temperatură de 38.50C. În dimineața următoare, mama cheamă clinica și cheamă doctorul la casă.

Un pediatru vine, examinează copilul și face un diagnostic: ARVI. El a fost învățat că la această vârstă 90% din infecțiile respiratorii sunt virale, ceea ce înseamnă că sunt tratate așa cum este descris la începutul acestui articol. El prescrie paracetamol, băutură abundentă și, de asemenea, ascorbic, și lasă cu un suflet calm.

Dar boala nu se îndepărtează, temperatura se menține în jur de 390C, copilul plânge, refuză să mănânce, mușcă și tuse. Mamă știe cu siguranță că ascorbicul nu este un medicament deloc, dar paracetamolul nu face decât să schimbe temperatura. Ea sună la clinică și jură acolo pentru toată lumea și pentru tot ceea ce spune că mi-ai trimis un doctor-ignoram.

Pentru a nu "tachina gâștele", directorul pleacă pentru copil. departamentul de pediatrie sau adjunct. medicul șef și să prescrie un antibiotic. Motivația este clară. În primul rând, pentru ca mama să nu intervină în munca de apeluri isterice. În al doilea rând, dacă se produce pneumonia, și un antibiotic nu este prescris, mama va da în judecată imediat. În general, tratăm "nu cum ar trebui", ci "cât de calmă".

Ca rezultat, o răceală, care poate dura 7 zile, curge timp de 3 săptămâni. În timpul luptei împotriva bolii, imunitatea copiilor este mult mai slăbită. Copilul este dus la grădiniță, unde cineva trebuie să strănută și frigul să se agațe de el din nou.

După o săptămână de mers la grădiniță la copil, el are din nou febră, nas curbat și tuse. Mama face din nou un apel la domiciliu. Pediatrul a numit ultima dată "pe covor" și a explicat "cum să lucrați cu pacienții". El vine la Tiny și prescrie un antibiotic din prima zi. Toată lumea este fericită: mama - faptul că tratamentul este corect din punctul ei de vedere, medicul pediatru - din nou nu va fi lipsit de premiu, de conducerea clinicii - nu va fi nici o luptă cu următoarea plângere.

Și din nou, boala care ar fi putut trece într-o săptămână, curge o lună. Ce fel de imunitate din copilărie poate rezista? Din nou grădiniță, din nou o frig și din nou o lună de "tratament". Acesta este modul în care eroii noștri au devenit un copil sănătos într-un bolnav de multe ori pe termen lung (apropo, termenul oficial). Sper că înțelegeți unde vine frigul comun de la un copil?

Unele întrebări frecvente de la părinți

Este posibil să se spele un copil bolnav cu frig?

Această întrebare se întinde pe o perioadă de 200 de ani, când în case nu exista apă fierbinte, iar copiii au fost spălați într-un jgheab în hol sau în baie, acolo a fost posibil să se îmbolnăvească și mai mult. În secolul al XXI-lea este posibil și necesar să se facă baie pentru un copil rece, dar merită să ne amintim că o baie fierbinte la temperatură ridicată a corpului este absolut contraindicată. Suficient pentru a restricționa un duș cald.

Cum înțelegeți că copilul sa recuperat?

Dinamica pozitivă poate fi considerată 3 zile de temperatură normală. Este, de asemenea, considerat un semn bun pentru a transforma tusea uscata intr-una umeda (cu conditia ca descarcarea sa nu devina clara din galben sau verde). Dar dacă temperatura copilului care a revenit a crescut din nou, atunci putem presupune adăugarea unei infecții bacteriene.

Dacă un copil este bolnav, ar trebui să mănânce mai bine?

În timpul febrei, toate forțele corpului sunt cheltuite pentru combaterea infecțiilor, iar digestia alimentelor bogate în proteine ​​necesită multă energie. Prin urmare, la temperaturi ridicate, alimentele ar trebui să fie ușoare, pe cât posibil bogate în carbohidrați și vitamine, dar este bine și dens să alimenteze copilul care recuperează pentru a-și restabili puterea.

Cum să tratăm un copil la primul semn al unei răceli

Răceala la copii în timpul epidemiilor virale este o întâmplare destul de frecventă. Odată cu luarea măsurilor la timp, infecția virală dispare în 7-10 zile, dacă nu există plângeri.

instrucție

 1. La primele semne ale unui pro-vas de la copil, creați condiții pentru copil pentru a lupta împotriva infecției. Observă odihna patului, o infecție virală nu poate fi purtată pe picioare, corpul are nevoie de putere pentru al lupta.
 2. Dă-i băuturii mai multă băutură. Apa pentru apa cu sticla de apa. Pentru un copil mai în vârstă, pregăti suc de afine, infuzie de trandafir sau ceai cu lămâie. Băutură de multă apă afectează toxinele din organism, care sunt produse de viruși și sunt cauza indispoziției.
 3. Urmăriți cu atenție temperatura corpului. Odată cu creșterea lui, copilul devine letargic, obraznic. Dacă nu există reacții convulsive la hipertermie, nu trageți-l la 38 de grade. Aceasta este o reacție naturală a corpului, cu creșterea temperaturii, majoritatea virușilor mor.
 4. Începeți să luați medicamente antivirale și imunostimulante în conformitate cu schema indicată în instrucțiunile pentru medicament. Ungeți pasajele nazale cu unguent antiviral.
 5. Dacă aveți o răceală, asigurați-vă că conținutul cavității nazale se scurge. Clătiți pasajele nazale cu soluții saline sau spray-uri de medicamente gata preparate pe bază de apă de mare. Pentru a vă pregăti spălarea, dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-un pahar de apă caldă. Apoi puneți soluția într-o pară mică și clătiți fiecare pasaj nazal alternativ. În același timp, capul copilului nu trebuie înclinat înapoi, apa trebuie turnată înapoi prin nas. Încercați să nu folosiți picături de vasoconstrictor, numai dacă există un mucus copios care interferează în mod constant cu respirația normală.
 6. Hrăniți copilul la cererea sa, dacă nu vrea să mănânce - nu îl forțați. Includerea în dieta produselor lactate fermentate, bacteriile conținute în ele ajută la combaterea virușilor. Pentru copiii mai mari, dați ceapă și usturoi, ele conțin proprietăți volatile, bactericide. Copii după trei ani, să bem o jumătate de pahar de perfuzie de usturoi. Pentru a face acest lucru, preparați 1 cățel de usturoi într-un pahar de apă clocotită și lăsați-l timp de o oră.
 7. Dacă temperatura crește peste 38 de grade, ștergeți bebelușul cu o soluție de mușcătură sau dați-i unul dintre medicamentele antipiretice care conțin paracetamol. Ele sunt disponibile sub formă de tablete, supozitoare rectale și siropuri. Înainte de utilizare, citiți cu atenție instrucțiunile.
 8. Dacă copilul dumneavoastră are o tuse, dați-i inhalări cu ulei de eucalipt. Dați 3 ori pe zi sirop de rădăcină de lemn dulce, până la 2 ani - 2 picături într-o linguriță de apă, de la 2 la 12 ani - o jumătate de linguriță pe cană de apă.
 9. Dacă temperatura durează mai mult de 3 zile sau există o afecțiune bacteriană (durere în gât, otită medie etc.) - consultați un medic, în acest caz, antibioticele trebuie să fie adăugate la tratament.

Cum de a trata un copil la primul semn de frig?

O mamă care se îngrijește știe cât de importantă este prevenirea răcelilor la copii. Părinții amintesc de avantajele sportului, de mers pe jos în aerul proaspăt, de întărire a imunității. Dar copiii se pot îmbolnăvi încă. Cel mai adesea suferă de răceală. Aceasta se referă de obicei la infecțiile virale. Se crede că copiii care merg la grădiniță se pot îmbolnăvi de 10 ori pe an. Această cifră este foarte condiționată, dar spune că părinții ar trebui să fie pregătiți pentru SARS a copiilor lor. Este important să știți cum să tratați un copil la primul semn al unei răceli. Asistența în timp util va da ocazia să nu înceapă boala și acțiunile prompte vor ajuta la redresarea rapidă.

Cum să tratați primele simptome de frig la un copil?

Pentru a preveni dezvoltarea bolii, trebuie să observați semnele unei infecții virale. Acestea includ:

 • congestie nazală, care mai târziu intră într-o frig;
 • plângerile copilului despre durere în gât, tuse și gât pot fi roșii;
 • frecvente strănut;
 • umflarea ganglionilor limfatici;
 • apariția erupțiilor cutanate;
 • creșterea temperaturii.

Chiar înainte de apariția acestor simptome, bebelușul se poate plânge de cefalee, oboseală. Dacă mama bănuia că mirosul sa îmbolnăvit, trebuia să înceapă să acționeze. În prima zi de răceală, copilul trebuie să ia măsuri și tratamentul trebuie să determine medicul. Alegerea medicamentelor va depinde de tipul de virus cu care este infectat copilul. Părinții vor ajuta la astfel de recomandări:

 • dați copilului o băutură, de exemplu, ceai cu miere, băutură de fructe, decoct de hrănire;
 • lasa păsărică să mănânce mai multe legume, fructe, lapte acru;
 • Este necesar să se limiteze grăsimea, dulce;
 • nasul trebuie spălat cu soluție salină sau preparate farmaceutice gata preparate;
 • efectuați curățarea umedă, aerisirea;
 • odihna de pat este obligatorie.

Vasoconstrictor picăturile trebuie utilizate numai dacă respirația este foarte dificilă.

De asemenea, nu este absolut necesar să plutească picioarele copilului, mai ales după hipotermie sau o plimbare de iarnă.

Tratamentul primelor simptome ale unei răceli la copii uneori necesită administrarea de medicamente. Pot fi necesare medicamente antivirale. Acestea includ rimantadina, Arbidol. Utilizați, de asemenea, medicamente care au un efect imunomodulator, de exemplu, Anaferon, Viferon, Laferobion.

Panadol, Efferalgan, Nurofen rețin temperatura. Dar nu dați medicamente dacă valorile de pe termometru nu ajung la 38 ° C. Tratamentul unui copil la primul semn al unei raceli va fi promovat prin luarea acidului ascorbic. Dacă starea se agravează, este necesar să se notifice medicul.

Tratarea unui copil la primul semn de frig

Răceala comună este o boală comună care apare la adulți și copii. La sugari, poate apărea de mai multe ori pe an, în timp ce are un curs sever și dacă nu începeți să-l vindecați, pot apărea complicații periculoase. Dar în timpul acestuia, copiii dezvoltă imunitate și sporesc proprietățile protectoare ale corpului.

Principalul lucru pe care părinții ar trebui să-l știe că dă un copil la primul semn al unei răceli, va ajuta la prevenirea complicațiilor și a consecințelor neplăcute. Dar mai întâi se recomandă studierea particularităților cursului de răceală, a semnelor și cauzelor acestora.

motive

Deseori se produc răceli atunci când se întâmplă sezonul rece. Un copil poate avea hipotermie în timpul unei șederi lungi pe stradă, un vânt rece îl poate sufla, poate uda picioarele într-o băltoacă sau zăpadă. Poate fi infectat de colegii săi la grădiniță, la locurile de joacă.

Dar motivul principal al infecției cu o răceală este eșecul constant al imunității. Acest lucru se poate datora următorilor factori:

 • sistem imunitar redus;
 • dezvoltarea anumitor boli și perioadele ulterioare acestora;
 • efectele de a lua medicamente antibiotice;
 • nivel scăzut de vitamine, microelemente;
 • ecologia necorespunzătoare a mediului;
 • stil de viață inactiv;
 • nutriție neechilibrată, supraalimentare;
 • diverse situații stresante - de exemplu, certuri frecvente ale părinților, înțărcare severă;
 • microclimatul neplacut în casă - creșterea uscăciunii, umiditatea, căldura, curățarea rară, lipsa ventilației;
 • fumatul pasiv - când cineva fumează cu un copil.

Semne de răceală

Să înțelegi cum să tratezi un copil la primul semn al unei răceli este să afli cum se manifestă boala. De obicei, nu există probleme cu identificarea acestuia. Începe brusc, la început copilul începe să aibă o răceală proastă, strănut și febră. El devine iritabil, se plânge de dureri de cap. În timp, el dezvoltă o tuse, secrețiile de mucus cu o structură mai densă și mai închisă apar din nas.

Aproximativ 2-7 zile după ce virusul intră în corpul copilului, pe lângă simptomele de mai sus, pot apărea următoarele simptome:

 • febră;
 • senzație de slăbiciune, stare de rău;
 • durere în gât;
 • durere la înghițire;
 • iritabilitate;
 • nevoia de a vomita;
 • diaree;
 • pierderea semnificativă a apetitului, poate fi complet absentă;
 • ruperea și înroșirea ochilor;
 • oboseală.

De obicei, atunci când un copil are o răceală, temperatura crește până la 38 de grade sau mai mult, ceea ce poate dura trei zile. Și după ce scade, pot să apară diverse simptome neplăcute - umflarea nasului, vărsăturile și durerile de cap.

Ce să faci la primul semn al unei friguri la copii

Cum de a trata un copil la primul semn de frig? Mulți părinți fac adesea o mare greșeală, încep imediat să dea o varietate de medicamente care pot fi contraindicate pentru sugari. Farmacii pot găsi droguri în mod special pentru copii, dar ar trebui să fie utilizate numai în cazuri de urgență.

La primele semne de răceală la un copil este necesar să se creeze condițiile necesare care să ajute la ameliorarea considerabilă a stării copilului, și anume:

 • este necesară crearea unei opriri liniștite și pașnice în casă, nu ar trebui să existe stres, certuri, strigăte. Dacă mama este îngrijorată și mereu nervoasă cu ceva, ea este ușor de transmis copilului, ceea ce îi afectează negativ starea;
 • Este important să se monitorizeze curățenia aerului în camera copilului. Se recomandă efectuarea de curățenie umedă în fiecare zi, este de asemenea necesar să instalați un umidificator în cameră;
 • camera pentru copii este importantă pentru aer. Unii părinți cred că proiecțiile pot provoca hipotermie babies, care poate duce la răceală. Dar acest lucru nu este cazul, dimpotrivă, microbii, virușii, bacteriile patogene se acumulează într-o cameră foarte supărată și fierbinte. Din acest motiv, camera trebuie să aibă întotdeauna aer curat și curat;
 • cu o răceală, mai ales dacă este însoțită de febră, poate apărea deshidratarea. Pentru a preveni această afecțiune, copilul trebuie să primească cât mai mult lichid posibil. Deci, ce să dați copilului la primele simptome de frig? În funcție de vârstă, poate bea laptele matern, apa fiartă, băuturile din fructe, compoturile, ceaiurile;
 • dacă copilul nu are poftă de mâncare, atunci nu trebuie să-l hrăniți prin forță. Dacă dorește să mănânce, atunci i se pot da produse lactate fermentate, contribuie la îndepărtarea activă a organismelor virale;
 • Aromaterapia are un efect pozitiv în utilizarea anumitor tipuri de uleiuri esențiale - trandafiri, lavandă, brad, musetel, eucalipt, bergamot, arbore de ceai. Este bine dacă există o lampă de aromă specială, dar dacă acest produs nu este prezent, puteți turna apă în recipiente mici și puteți arunca câteva picături de uleiuri esențiale în ele. Apoi sunt plasați în cameră;
 • Începe cu o răceală cu un nas curbat la un copil, ceea ce pediatrul poate spune. De obicei, în aceste cazuri, medicamente prescrise cu conținut de apă de mare, de exemplu, Aqua Maris. De asemenea, puteți să faceți o soluție salină și utilizați o pipetă pentru a turna câteva picături de ea în fiecare nară;
 • tratând un copil la primul semn al unei răceli, mai ales dacă are un nas gonflabiat care interferează cu respirația, poate fi însoțit de utilizarea picăturilor cu efect vasodilatator - picături de Nazivin. Dar ele ar trebui utilizate numai în cazuri extreme, după consultarea unui medic;
 • în timpul unei răceli în pat, o pernă suplimentară poate fi așezată sub capul copilului sau poate fi așezat sub saltea un prosop laminat. Acest lucru va împiedica mușchii să curgă în gât, vor intra din nas;
 • Cu o luptă activă împotriva imunității cu microbi și viruși, temperatura copilului crește. Dacă nu lasă mai mult de 37,9 grade, atunci nu este lovit. Dar dacă crește până la 38,5 sau mai mult, atunci este posibil să îi dai copilului un antipiretic, de preferință sub formă de supozitoare rectale.

Tratamentul medicamentos

Mulți părinți manifestă uneori panică la primul semn al unei răceli, pur și simplu nu știu ce să ia copilului, ce medicamente îi pot fi administrate și care nu pot. Desigur, este mai bine să se consulte cu medicul pediatru, este specialistul care poate prescrie cele mai potrivite medicamente care nu vor avea un efect nociv asupra corpului copiilor.

Dacă primele semne de răceală au apărut la un copil cu o răceală proastă, atunci cum să îl tratați poate fi obținut de la un medic și puteți folosi în siguranță preparate pe bază de sare marină. Acestea sunt destinate spălării cavității nazale. Utilizarea lor va avea un efect de înmuiere asupra crustelor de la mușchi și poate fi ușor îndepărtată cu un tampon de bumbac.

Deci, dați-i copilului la primul semn de frig cu o răceală proastă. Următoarele remedii sunt considerate cele mai eficiente:

 • Morenazal;
 • akvamaris;
 • Dar sare;
 • clorură de sodiu salină;
 • Fluimarin.

Dacă, pe lângă răceala obișnuită, există și alte simptome neplăcute, iar în plus, pot fi prescrise medicamente mai puternice. Acestea trebuie să fie prescrise de un medic, în funcție de vârsta copilului, de starea lui și de evoluția bolii.

Dacă apariția unei răceli la un copil este însoțită de o deteriorare a afecțiunii, atunci cum se poate trata aceasta poate fi obținută din următoarea listă de medicamente:

 • Genferon. Acesta este un agent antiviral. Afișează o eficiență ridicată într-o etapă inițială a unei boli;
 • Pinosol. Acestea sunt picături pentru nas care ar trebui utilizate pentru secrețiile purulente. Ele au un efect antimicrobian. Nu utilizați mai mult de 7 zile;
 • diverse siropuri de tuse - Hexoral, Doctor mama, Herbion. Este necesară aplicarea în doze mici. Aceste medicamente au efecte mucolitice, antitusive și antiinflamatorii;
 • dacă nu știți ce să faceți la primul semn al unei răceli cu o tuse umedă la un copil, atunci puteți utiliza siropuri și pulberi speciale - Bromhexin, ACC, Ambroxol. Ele nu provoacă suprimarea reflexului tusei, prezintă o eficiență ridicată datorită diluării sputei;
 • Paracetamol, Nurofen, Ibufen, Ibuprofen, Panadol sunt recomandate pentru a reduce temperatura. Pentru a reduce temperatura este atunci când marca pe termometru ajunge la 38 și mai mult;
 • Anferon, Viferon pot fi folosite pentru întărirea imunității. Merită să folosiți aceste mijloace numai după consultarea medicului.

Tratamentul remediilor populare

Ce să faci la primul semn de frig la un copil? Un efect bun are remedii folclorice. Acestea vă permit să suprimați rapid activitatea bacteriilor și să accelerați procesul de recuperare.

Cele mai eficiente remedii populare includ:

 • inhalare. Pentru a face acest lucru, trebuie să turnați apă fierbinte într-un pahar, adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu sau sare. Copilul trebuie să respire soluția la câteva minute. Poate fi folosit și pentru gargară și clătire a nasului;
 • băi de muștar de picior. Acestea sunt ținute 10-15 minute, temperatura ar trebui să crească treptat la 40 de grade;
 • efect bun are ceai cu zmeură, miere, un decoct de flori de tei.

Bineînțeles, numai medicul poate răspunde la întrebarea exactă ce să facă la primul semn al unei friguri la un copil. El va examina copilul, va identifica cauza și va selecta cele mai eficiente și adecvate remedii. Dar dacă urmați toate recomandările și regulile la domiciliu, puteți elimina rapid toate simptomele neplăcute care duc adesea la complicații.

Top