Categorie

Posturi Populare

1 Laringită
Cum să restabilească microflora intestinală după administrarea de antibiotice
2 Profilaxie
6 opțiuni pentru utilizarea unguentului oxolinic pentru copii și adulți, efecte secundare și analogi
3 Profilaxie
Coldrex - instrucțiuni oficiale * pentru utilizare
Image
Principal // Laringită

Cum de a trata o durere în gât?


Conținutul articolului

Amigdalele palatine sunt cel mai adesea afectate, deși modificările patologice pot fi de asemenea observate în zona altor formațiuni limfoide ale inelului limfatic faringian - amigdale linguale și faringiene.

Amigdalita necesită tratament obligatoriu și în timp util - în caz contrar, pacientul se confruntă cu complicații severe.

Cum să ajuți pacientul și cum să tratați corect angina pectorală?

Principiile terapiei

Ce este angina și cum să o tratezi? Prin angina, sau amigdalita, se înțelege un proces inflamator-inflamator în regiunea amigdală - de cele mai multe ori începe în cazul în care organismul este slăbit și lupta împotriva infecțiilor este dificilă. Pentru a trata o durere în gât rapid și eficient, trebuie să acordați atenție tuturor semnelor clinice, caracteristicilor individuale ale corpului. Nu există nici un medicament sau o metodă universală care să elimine durerea în gât cu durere în gât.

Simptomele amigdalei la adulți reprezintă o rațiune suficientă pentru inițierea terapiei. Mai mult decât atât, este imposibil să întârziem tratamentul, deoarece nu se poate spera la un rezultat rapid atunci când se utilizează numai metode locale (resorbție tabletă, clătire). Numeroase metode de tratament trebuie aplicate în mod intenționat, deci este important să reprezentăm nu numai localizarea leziunii (pentru amigdalită, de obicei, amigdale palatine), ci și tipul de agent patogen (virus, bacterie).

Dacă vorbim despre forma acută de amigdalită, atunci răspunsul la întrebarea "cum să scapi de angina pe vecie" nu poate fi decât: prin tratamentul în timp util cu includerea obligatorie a medicamentelor etiotropice în regimul de tratament. Cu toate acestea, nu va mai fi posibil să se vindece o durere în gât în ​​4 ore: procesul inflamator continuă în funcție de anumite mecanisme în etape și este imposibil să se oprească fără a afecta corpul chiar mai mult. De asemenea, este imposibil să se vindece o durere în gât timp de o zi - din același motiv.

Cum să tratați angina la un adult? Există mai multe principii de terapie:

 1. Mod. Aceasta este odihna patului în timpul perioadei de febră, izolarea pacientului pentru a împiedica transmiterea infecției altor persoane.
 2. Continuitate și tratament sistematic. Dacă un pacient are o durere în gât, este necesar să le tratați într-un mod complex. Toate metodele de tratament trebuie să fie compatibile între ele, iar medicamentele sunt selectate ținând cont de contraindicații.
 3. Terapie locală și sistemică. Durerile gâtului și tratamentul acestuia necesită o combinație a ambelor metode. Terapia sistemică este în mod obișnuit reprezentată de antibiotice (sub formă de tablete sau injectabile) și local - prin expunere locală (pastile, pastile, spray-uri).

Când angină este obligatorie terapia etiotropică (antibacteriană). Este important să înțelegem că există nu numai angină primară, ci și secundară, care poate începe pe fundalul patologiei principale.

Deși prima versiune a cursului este mult mai frecventă, este imposibil să se excludă posibilitatea modificării gâtului însoțitor de agranulocitoză, leucemie, febră tifoidă, tularemie. Prin urmare, dacă un pacient are o durere în gât, tratamentul trebuie individualizat.

Componentele regimului de tratament

Cum se trateaza amigdalita acuta si ce reprezinta o schema bine formata de terapie pentru aceasta boala? Există mai multe tipuri de tratament:

 • etiotropic;
 • patogenetic;
 • simptomatic.

De asemenea, este posibilă divizarea terapiei în sistem și local (topic). Când tratăm rapid gâtul dureros, medicamentele antibacteriene și antivirale sunt prescrise ca parte a terapiei etiotropice. Amigdalele bacteriene sunt cele mai frecvente și deoarece, în majoritatea cazurilor, agentul cauzal este streptococul beta-hemolitic, este necesar să se aleagă un agent al cărui spectru de activitate se extinde la acest microorganism patogen (cefazolin, cefuroximă, azitromicină). Medicamentele antivirale (interferon-alfa) sunt necesare atunci când sunt infectate cu virusuri herpetice.

Regimul de tratament pentru angina pe bază de medicamente patogenetice include, de obicei, antihistaminice (Cetirizină, Loratadină, Cloropiramină). Tratamentul simptomatic implică medicamente care atenuează sau elimină simptomele amigdalei. Utilizarea lor este primul ajutor pentru durerile gâtului, deoarece plângerile clasice sunt durere la înghițire, febră, cefalee. Medicamentele simptomatice aparțin în principal medicamentelor antipiretice sau antipireticelor (paracetamol, ibuprofen). Ei nu numai că elimină febra, ci și reduc severitatea durerii.

Un grup separat de medicamente sunt medicamente combinate pentru uz local. Ei nu pot înlocui terapia antibacteriană sistemică, ci își completează acțiunea, acționând simultan ca un remediu etiotropic, patogenetic și simptomatic (Anzibel, Suprima-Lor, Givalex), deoarece conțin:

 • antiseptice locale (Hexetidină, Clorhexidină);
 • component antiinflamator (Flurbiprofen, Enoxolon);
 • component analgezic (lidocaina, benzocaina).

Astfel, este necesară tratarea anginei la adulți utilizând mai multe medicamente: un antibiotic, remedii locale combinate sub formă de pastile și / sau spray-uri, un antihistaminic, remedii suplimentare, dacă este necesar. Toate medicamentele trebuie recomandate de un medic după o consultare la fața locului.

Top Aids locale

Gândindu-vă cum să înfrângeți o durere în gât, trebuie să fiți atenți la particularitățile terapiei locale - impactul direct asupra leziunii.

Pentru această utilizare:

 • preparate locale combinate;
 • mijloace de garaj.

Despre drogurile locale combinate au fost deja discutate în secțiunea anterioară.

Aceste unelte vă permit să tratați gâtul în caz de durere în gât și să faceți față simptomelor precum tumefierea pronunțată și durerea.

Cu ajutorul lor, durerea este, de asemenea, mai puțin pronunțată - dar dacă este foarte puternică, trebuie utilizate medicamente suplimentare (de exemplu, antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS - Ibuprofen, Paracetamol).

Cum de a trata o durere în gât? Alegerea unui medicament combinat pentru un adult, atenție la posibilele contraindicații, forma de eliberare (tablete, pulverizare). Uneori, pacienții sunt sensibili la componente individuale (mentol, lidocaină) - la acești adulți, tratamentul se efectuează cu preparate cu o compoziție individuală selectată.

Cu cât contactul cu substanța activă este mai lung, cu atât efectul este mai pronunțat. Aceasta este în favoarea comprimatelor și pastilelor, care trebuie dispersate lent, adesea făcând mișcări de înghițire - astfel, membrana mucoasă este umezită în timpul aplicării preparatului. Concentrația sa este menținută la un nivel constant de ceva timp, o distribuție uniformă este obținută pe suprafața de contact.

Garghetele sunt considerate o componentă integrală a regimului terapeutic, iar tratamentul eficient este de neconceput fără o procedură de clătire.

Cum de a vindeca rapid o durere în gât? Se folosesc adesea remedii acasă - de exemplu, soluții cu sare, sifon și iod, extracte din plante (mușețel, salvie). Se pot folosi și antiseptice locale (Hexetidină, Clorhexidină, Peroxid de hidrogen).

Scopul spălării este același ca în cazul resorbției comprimatelor: aplicarea unei substanțe medicamentoase pe suprafața mucoasei zonei afectate. O analiză comparativă a eficacității a făcut posibilă stabilirea faptului că parametrii distribuirii medicamentului și durata efectului său în cazul clătirii și utilizării sprayurilor coincid. Eliminarea straturilor purulente cu ajutorul clătirii are loc numai parțial, mai ales atunci când exudatul se acumulează adânc în golurile amigdalelor.

Furnizarea de "prim ajutor"

Cum să rezolvați angină? Cunoscând principiile terapiei și caracteristicile utilizării medicamentelor de bază, puteți lua anumite acțiuni. Angina la adulți este tratată la domiciliu, cu dezvoltarea complicațiilor care necesită supravegherea specialiștilor - în spital. Ce să faci cu angină?

 1. Furnizați o mulțime de băuturi calde (apă, ceai, compot).
 2. Gargle cu o soluție caldă de sare de la 8 la 10 ori pe zi.
 3. Gargle cu infuzie sau decoct de mușețel de până la 8 ori pe zi.
 4. Utilizați tinctura de plante cu calendula, dizolvând cantitatea necesară în apă caldă (de până la 5 ori pe zi).
 5. Utilizați mijloace locale combinate (Strepsils Intensive, Anzibel) conform instrucțiunilor.

Clătirea se efectuează după o masă și cel puțin 30 de minute înainte de a mânca alimente sau lichide.

Este posibilă înghețarea cu soluții de sare, perfuzii și decoctări de plante medicinale în fiecare oră, în general, de până la 10 ori pe zi. Fondurile cu componente compatibile pot fi alternate. În cazul anginei la adulți, tratamentul include antiseptice locale, se utilizează de 3 până la 5 ori pe zi.

Deoarece temperatura corpului pacientului crește, este necesar să se monitorizeze respectarea perioadei de repaus a patului, deoarece valorile cresc până la 38,5 ° C sau mai mult, luați un antipiretic (Ibuprofen, Paracetamol), controlând atât doza unică cât și cea zilnică.

Asigurați-vă că controlați umiditatea și temperatura în încăpere (50-70%, 19-22 ° C). Pacientul este interzis să fumeze, să respire uscat, supraîncălzit sau, dimpotrivă, foarte aer rece. Nu trebuie să uităm că sunt tratate și metode non-drog.

Cum de a scăpa rapid de durere? Prima regulă: beți multe lichide calde, respirați aerul umed la o temperatură confortabilă. Pentru ameliorarea simptomului, puteți utiliza pastile, spray-uri și clătiți cu ingrediente analgezice, cu dureri foarte puternice, luați comprimat de Ibuprofen. Este necesar să se vindece inflamația și durerea va dispărea.

Toate aceste măsuri sunt relevante până la îmbunătățirea stării, dar absența terapiei cu antibiotice este permisă numai în prima zi. Dacă începe o durere în gât, ce să faceți? În cazul în care durerile în gât nu se diminuează sau, dimpotrivă, cresc, indiferent de tratamentul efectuat, pacientul trebuie examinat de către un medic pentru a prescrie medicamente etiotropice și explică cum să se trateze corect gâtul într-un anumit caz.

Măsuri de siguranță

Tratamentul amigdalei acute necesită încredere în diagnosticarea și cunoașterea caracteristicilor bolii, medicamentele utilizate, precum și un studiu aprofundat al stării pacientului. Prin urmare, o metodă eficientă de tratament este selectată de către medic. Dar, deoarece pacientul trebuie adesea tratat pe cont propriu imediat după apariția simptomelor, trebuie evitat:

 1. Utilizarea medicamentelor "antivirale" ambalate (Ferwex, Theraflu). Ei nu au nici antibiotice, nici componente antivirale; În plus, scutirea nerezonabilă a febrei neagă capacitățile de protecție ale sistemului imunitar. Prin urmare, vă întrebați cum să vindecați o durere în gât într-o singură zi, nu vă puteți întoarce la astfel de medicamente.
 2. Iritanti. Acestea sunt băuturi reci sau calde, kerosen, oțet nediluat sau alcool. Ei nu vor ajuta să scape repede de o durere în gât, dar ca urmare a utilizării unui nou proces patologic ar putea începe. Orice metode tradiționale de tratament trebuie discutate în prealabil împreună cu medicul dumneavoastră.
 3. Impactul mecanic. Ca măsură terapeutică, lubrifierea amigdalelor cu soluția Lugol și alte medicamente rămâne populară - se crede că această metodă va vindeca rapid și eficient o durere în gât. Dar, în realitate, ar trebui să fie utilizat numai la recomandarea unui medic. Există multe opțiuni pentru aplicarea medicamentelor pe membrana mucoasă a amigdalelor și toate acestea sunt mai sigure decât lubrifierea cu un tampon de bumbac.

Amigdalele cu amigdalită sunt extrem de sensibile la stimuli, prin urmare, metodele de tratare a anginei trebuie să fie puțin traumatizante.

În cele mai multe cazuri, pacientul suferă de dureri severe și nu trebuie să exacerbeze manifestările durerii. Tratamentul rapid al anginei este realizarea unei îmbunătățiri semnificative în câteva zile după începerea tratamentului și recuperarea completă timp de 7-10 zile. Este extrem de dificil să se accelereze recuperarea amigdaliilor și să se întrerupă procesul inflamator incipient, doar dacă simptomele evidente ale anginei apar brusc, iar perioada "nedepășită" a bolii nu poate fi anticipată în prealabil.

Auto-tratamentul anginei la adulți este inacceptabil. În același timp, apariția durerii în gât nu înseamnă întotdeauna prezența tonzilitei acute. Prin urmare, dacă pacientul nu poate consulta imediat un medic, puteți începe tratamentul la domiciliu și puteți evalua starea după o zi. Pentru dureri în gât severe, dureri de cap agonizante și fără scutire de analgezice locale sau sistemice, precum și greață, vărsături, solicitați imediat asistență medicală.

Cum să tratați o durere în gât acasă - cele mai bune și cele mai eficiente recomandări

Angina este un proces inflamator acut pe cer, amigdalele nasofaringiene și linguale. Cel mai adesea, această boală este diagnosticată în copilărie și poate să apară în diferite forme.

Această patologie necesită tratament obligatoriu, deoarece progresia sa în corpul uman poate provoca dezvoltarea multor complicații. Dacă apar simptome ale bolii, trebuie să contactați un specialist care va examina pacientul și vă va spune cum să tratați o durere în gât la domiciliu.

Cauzele amigdalei

Caracteristicile dezvoltării și modalitățile de infectare

Pătrunderea infecției în corpul uman poate avea loc în mai multe moduri:

 • prin alimente
 • prin picaturi
 • în contact strâns cu sursa de infecție

În cea mai mare parte, dezvoltarea anginei este observată în sezonul rece și umed, dar în unele cazuri poate fi rezultatul progresiei în organismul uman a unor astfel de patologii precum:

Mulți pacienți au opinia greșită că principala cauză a apariției anginei este o hipotermie puternică a corpului. De fapt, această versiune nu este complet corectă.

Dezvoltarea patologiei apare ca urmare a intrării în corpul uman a streptococului hemolitic.

În plus, agenții cauzali ai anginei pot fi:

 • stafilococi
 • diplokokki
 • pneumococi
 • enterovirusuri

Imunitatea umană joacă un rol important în prevenirea anginei, deoarece prezența unui număr mare de boli de natură cronică crește riscul de infecție.

Există unii factori nefavorabili, sub influența căruia apare o scădere a funcțiilor de protecție a corpului:

 1. o scădere accentuată a temperaturii, presiunii și umidității aerului
 2. consum insuficient de nutrienți și vitamine
 3. consumând alimente monotone cu proteine ​​înalte
 4. hipoplazia limfoidă
 5. hipotermie generală
 6. condiții nefavorabile de viață

În acest caz, dacă nu se efectuează un tratament eficient, forma acută de angina devine cronică.

simptomatologia

Aproximativ 12-48 de ore trec de la penetrarea microorganismelor patogene și apariția primelor simptome.

În plus față de simptomele specifice ale anginei, se observă semne comune ale bolii, care sunt observate la alte afecțiuni inflamatorii.

Simptomele caracteristice ale durerii în gât sunt:

 1. Apariția durerii severe în gât. Cel mai adesea, pacientul se plânge de disconfort în timpul înghițitului și de apariția unui sentiment de prezență în gâtul unui obiect străin.
 2. O creștere a dimensiunii amigdalelor și roșeața lor. Un astfel de proces patologic se dezvoltă ca urmare a ingerării agentului infecțios și, uneori, pacientul însuși observă apariția durerii în gât.
 3. Creșterea sensibilității și creșterea mărimii ganglionilor limfatici. Atunci când se efectuează palparea ganglionilor limfatici, pacientul începe să sufere dureri severe, iar cu cât procesul infecțios este mai luminos, cu atât durerea este mai mare.

Gâtul în gât este însoțit de apariția simptomelor comune:

 • creșterea temperaturii corpului
 • apariția frisoane
 • dureri de cap severe
 • slăbiciune

În fiecare persoană, simptomele anginei se pot manifesta în moduri diferite, iar acest lucru depinde de forma bolii.

Tipuri de durere în gât

Dureri de gât - tipuri și descriere

Următoarele tipuri de angină sunt distinse:

 • Boala gâtului primar este o boală de natură inflamatorie acută, care este însoțită de semne clinice de afectare a inelului faringian limfedenoid numai.
 • Gâtul secundar este evoluția procesului patologic asupra amigdalelor ca urmare a bolilor infecțioase acute, precum și a diferitelor patologii ale sângelui.
 • Angina pectorală specifică - progresia bolii apare atunci când o infecție specifică penetrează în corpul pacientului.

Medicina moderna, tinand cont de natura procesului inflamator si de adancimea amigdalelor, scoate in evidenta urmatoarele tipuri de boli:

 • se produce doar leziunea superficială a amigdalelor
 • folicular - boala este însoțită de progresia procesului inflamator, în special pe aparatul folicular al amigdalelor
 • lacunar - în această patologie, amigdalele sunt deteriorate în lacune, iar acest lucru este completat de răspândirea puroiului pe suprafața liberă a amigdalelor
 • amigdroza necrotică - caracterizată prin simptome generale și locale mai pronunțate. Cel mai adesea, boala durează aproximativ 10-14 zile, totuși, în copilărie această perioadă poate fi mai lungă.

O durere în gât este o boală contagioasă, astfel încât, în timpul bolii, pacientul trebuie izolat de ceilalți.

Tratamentul cu tablete bomboane

Lollipops pentru angina: tipuri și descriere

Angina este o patologie infecțioasă care necesită tratament urgent. Cel mai adesea, eliminarea bolii este efectuată la domiciliu, deoarece mulți pacienți nu se grăbesc să obțină ajutor de la un specialist.

Această alegere nu este pe deplin corectă, deoarece numai un medic poate să facă diagnosticul corect și să selecteze cel mai eficient tratament. Din acest motiv, este recomandat să vizitați un specialist înainte de începerea terapiei cu medicamente, ceea ce va contribui la evitarea deteriorării continue a stării pacientului.

Adesea, tratamentul amigdalei este adesea realizat cu ajutorul unor pastile speciale și bomboane.

În cazul în care tratamentul se efectuează cu ajutorul bomboanelor, atunci efectul resorbției lor nu va fi atât de pronunțat. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când substanțele ingerate din gură, pastilele încep să fie distribuite uniform pe toată cavitatea și nu sunt localizate exact în focalizarea inflamatorie.

Cele mai eficiente medicamente sub formă de pastile pentru supt sunt considerate:

 • Faringosept - acest medicament poate fi utilizat pentru a trata pacienții adulți și copii. Faringosept nu are contraindicații pentru utilizarea sa, dar nu este recomandat să se ia în prezența intoleranței individuale la componentele individuale ale medicamentului.
 • Septoleta - principalele componente ale acestui medicament sunt timolul, levomentolul, eucaliptul și uleiul de mentă. De obicei, durata tratamentului durează 3-4 zile, iar medicamentul trebuie luat la fiecare 2-3 ore. Principalele contraindicații pentru prescrierea Septolet sunt: ​​copii sub 4 ani, hipersensibilitate la anumite componente ale medicamentului, reacție alergică, intoleranță la fructoză de natură înnăscută, conținut insuficient de lactază și izomaltază în organism.
 • Pastile Strepfen ajuta la ameliorarea durerii in gat. Tratamentul cu acest medicament poate fi efectuat de la 12 ani și, de obicei, cursul durează timp de 3-4 zile. Principalele contraindicații ale pastilelor sunt: ​​perioada de sarcină, ulcerul gastric, hipersensibilitatea la ingredientele medicamentoase, perioada de alăptare, rinita și astmul bronșic.

Corpul fiecărei persoane este individual, astfel încât același medicament poate avea un efect diferit. Din acest motiv, un specialist ar trebui să fie prescris ținând cont de tipul de amigdalită.

Stropi de angina

Tratamentul anginei - spray-uri: tipuri și caracteristici de utilizare

Eliminarea anginei poate fi efectuată pe spray-uri pe bază de plante care nu vor supraîncărca corpul cu substanțe medicinale. Spray-urile au efect antiinflamator și analgezic, prin urmare, sunt utilizate pe scară largă pentru a elimina amigdalita catarală. În plus, aceste medicamente pot fi utilizate ca ajutor în tratamentul amigdalei purulente.

În forma acută de amigdalită, care este însoțită de apariția unei dureri severe în gât, se recomandă tratamentul cu ajutorul sprayurilor care conțin antiseptice și anesteptice.

Cele mai eficiente dintre ele sunt:

Aerosolul Tantum Verde are un puternic efect antiinflamator asupra focarului inflamator, astfel încât poate fi utilizat în tratamentul amigdalei virale.

Video despre cum să vindeci rapid o durere în gât.

În angina de origine fungică, tratamentul se efectuează utilizând aerosoli care au activitate împotriva agenților patogeni ai acestor patologii, de exemplu:

Tratamentul amigdalei cu spray-uri trebuie abordat cu atenție pentru a evita apariția unor reacții adverse neplăcute.

Nu sunt recomandate sprayurile pentru copii sub 3 ani și pentru acei pacienți care au tendința de a dezvolta edem laringian alergic.

În plus, nu se recomandă utilizarea sprayurilor în următoarele cazuri:

 • femeile în timpul sarcinii și alăptării
 • cu patologii ale ficatului și rinichilor
 • persoanele cu bronșită obstructivă
 • probabilitatea unei reacții alergice

Este important să înțelegeți că spray-urile nu sunt capabile să vindece complet gâtul, ci doar să-l scutească pe pacient de durere.

Nebulizator prin inhalare

Nebulizator pentru dureri în gât: tipuri de medicamente pentru inhalare

Tratamentul amigdalei implică un efect complex asupra corpului pacientului, prin urmare, terapia medicamentoasă este însoțită de diverse proceduri auxiliare.

Inhalările prin intermediul unui nebulizator, care au un efect ușor și eficient asupra sursei de infecție, au devenit foarte populare.

Principiul nebulizatorului este de a pulveriza particulele medicamentoase, care sunt transformate într-un aerosol. Aceasta înseamnă că activitatea nebulizatorului în mecanismul său este similar cu aerosolul.

Inhalarea la copii și adulți se poate face cu ajutorul unor remedii speciale pe bază de plante, care pot fi achiziționate la farmacie.

Pentru tratamentul anginei pectorale, puteți utiliza:

Efectul bun oferă inhalare prin adăugarea de apă minerală și infuzii din plante.

antibiotice

În cazul în care un pacient este diagnosticat cu amigdalită purulentă, patologia este tratată cu medicamente antifungice sub formă de tablete sau injecții intramusculare.

Eliminarea patologiei se realizează cel mai adesea utilizând:

 • clindamicină
 • eritromicină
 • claritromicină
 • clindamicină
 • penicilină

Odată cu dezvoltarea patologiei sub influența unei infecții bacteriene, tratamentul se efectuează cu ajutorul unor astfel de medicamente antibacteriene cum ar fi:

Primirea medicamentelor antibacteriene în tratamentul anginei pectorale trebuie efectuată numai sub supravegherea medicului curant, ceea ce va ajuta la evitarea apariției efectelor secundare.

Inhalarea acasă

Sfaturi pentru medicina tradițională

Adesea, inhalările sunt efectuate cu ajutorul unui nebulizator, totuși, unele substanțe sunt interzise să le utilizeze.

La domiciliu, puteți efectua proceduri termice folosind rețete medicinale tradiționale:

 • Este necesar să fierbeți câteva cartofi în coajă și să puneți câteva picături de terebentină într-un recipient cu ele. Amestecul rezultat trebuie inspirat timp de 5 minute, ceea ce facilitează foarte mult starea pacientului.
 • Pentru inhalare, se recomandă turnarea a 20 ml de tinctură de propolis cu 500 ml de apă fierbinte. Lichidul rezultat poate fi utilizat pentru inhalarea pi anginei.
 • Inhalările cu adăugarea unei perfuzii din ierburi de oregano, mușețel, calendula și cimbru oferă un rezultat bun. Într-un mic recipient trebuie să se toarne 20 de grame de amestec uscat de ierburi și se toarnă 500 ml apă fiartă. După ce soluția s-a răcit la temperatura camerei, aceasta poate fi utilizată pentru inhalare.
 • Se taie bine capul de usturoi, se toarnă 500 ml de apă peste acesta și se aduce amestecul rezultat la fierbere. După fierbere adăugați 5 g de sodă și respirați peste abur.

Pentru a obține un efect rapid, se recomandă combinarea inhalării la domiciliu cu alte metode de tratament.

clăti

Rețete pentru garaj

Curățirea regulată a gâtului duce la faptul că există o moarte treptată a bacteriilor care au provocat dezvoltarea anginei. Acest lucru accelerează foarte mult procesul de tratament și vă permite să obțineți o recuperare rapidă a pacientului.

Garglingul în caz de durere în gât se poate face cu:

 • acid boric
 • soluție de sodiu
 • Calendula tincturi
 • hlorofillipta
 • Rotokan
 • Stomatodina
 • miramistina

Un rezultat bun este obținut prin gargară prin diferite decocții și perfuzii preparate conform rețetelor tradiționale de medicină:

 • Grind două cuișoare de usturoi și se toarnă 200 ml apă fiartă. Insistați amestecul timp de o oră, după care poate fi folosit pentru gargară.
 • Într-un recipient mic, combinați 5 ml de oțet de cidru de mere și un pahar de apă caldă. Amestecul rezultat poate fi folosit pentru gargară cu angina pe câteva zile pe zi.
 • Puteți prepara o soluție de clătire pe bază de ceai, pur și simplu lăsând-o cu apă și adăugând 1 linguriță de sare.
 • Pentru a ușura durerea în gât și a facilita procesul de înghițire, se recomandă să se combine sucul de lămâie proaspătă cu apă într-un raport de 2: 3.

Este important să rețineți că o durere în gât este considerată o boală infecțioasă, prin urmare, în timpul tratamentului la domiciliu al pacientului, contactele sale cu rudele ar trebui să fie limitate.

În cazul în care tratamentul este prescris corect și în timp util, în 7-10 zile apare o recuperare completă.

Angina este o patologie periculoasă care necesită tratament obligatoriu. În absența tratamentului în timp util, este posibilă dezvoltarea diferitelor complicații care necesită intervenție chirurgicală.

Tratamentul anginei la domiciliu

O boală infecțioasă cu inflamație a amigdalelor se numește angina. Infecția apare adesea prin picături de aer. Primele semne de angină pectorală sunt cefaleea, o creștere a temperaturii corpului de până la 39 de grade, slăbiciunea corpului, roșeața laringelui vizibilă, durerea și dificultatea de a înghiți și frisoanele.

Conform caracteristicilor sale, angina este împărțită în mai multe tipuri: folicular, lacunar, purulent, fungic. Fiecare tip necesită o metodă terapeutică separată. Cu toate acestea, în cazul diagnosticului în timp util, este destul de fezabil să se trateze o durere în gât la domiciliu.

Diferitele metode și mijloace tradiționale sunt foarte eficiente, deoarece nu numai că tratează direct simptomele anginei, ci și întăresc perfect corpul și dezinfectează întregul.

Mai întâi, atunci când tratați o durere în gât la domiciliu, este necesară o odihnă strictă de pat și o odihnă și izolare completă, deoarece în timp ce vă plimbați în jurul casei, pacientul va răspândi infecția celor dragi.

Următorul punct important în tratamentul anginei este modul de consum. Pacientul trebuie să bea cantitatea maximă de lichid pe zi. Ca rezultat al bolii, temperatura corpului crește semnificativ, umiditatea este puternic evaporată de pe suprafața pielii, ceea ce reprezintă un semnal periculos pentru deshidratare. Prin urmare, este necesară alimentarea cu lichid a resurselor corpului. Foarte utile sunt ceaiul fierbinte cu lamaie, apă, tot felul de sucuri de fructe, băuturi din fructe proaspete și băuturi din fructe.

Medicina tradițională este plină cu un depozit de metode și mijloace de tratare a diferitelor boli. Și durerea în gât nu este o excepție. Există o mulțime de rețete pentru tratamentul ei și "pentru fiecare gust" - de la comprese și ceaiuri la clătiri și inhalări. Toată lumea va putea să determine metoda cea mai potrivită pentru ei înșiși.

La detectarea primilor indicatori ai anginei, este necesar să începeți imediat tratamentul. Totuși, nu uitați: dacă simptomele bolii în timpul tratamentului la domiciliu nu dispar în decurs de 3 zile, trebuie să contactați cu siguranță un specialist dintr-o instituție medicală.

Preparate topice

A funcționat bine în tratarea preparatelor dureri în gât pentru uz topic - pastile și pastile, care sunt agenți mai eficienți cu compoziție complexă. De exemplu, medicamente anti-pectorala Formula ® comprimate / pastilelor care includ vitamina C, precum și clorhexidină, au bactericid și acțiune bacteriostatică și tetracaină, oferind efect anestezic local. Datorită compoziției complexe, Anti-Angin® are un efect triplu: ajută la lupta împotriva bacteriilor, ameliorează durerea și ajută la reducerea inflamației și umflăturilor. (1.2)

Anti-Angin® este prezentat într-o gamă largă de forme de dozare: spray compact, pastile și pastile. (1,2,3)

Anti-Angin® este indicat pentru manifestările de amigdalită, faringită și stadiul inițial al anginei, poate fi iritație, senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de senzație de apăsare. (1,2,3)

Tabletele anti-Angin® nu conțin zahăr (2) *

* Cu prudență în diabet, conține acid ascorbic

Miere din angină

Mierea de albine este un produs natural unic. Are o excelentă acțiune antiinflamatorie, antibacteriană, analgezică și expectorantă. De aceea, mierea este considerată o adăugare indispensabilă și importantă a tratamentului medical tradițional al anginei. Tot felul de miere sunt utile, dar dulce, salvie, tei, salcâm și miere de trifoi sunt în special vindecătoare.

Utilizarea de miere pentru dureri în gât, face mai ușor pentru a face față cu boala, deoarece conține componente activează fluxul de sânge prin capilarele, accelerarea metabolismului și retragerea produselor toxice. Dacă mănânci un pic de miere în fiecare zi, se înfășoară dureri în gât, încetinirea creșterii microorganismelor patogene, și se înmoaie membrana mucoasă, eliminând iritarea. Puteți adăuga câteva linguri de miere la ceaiul cald, puteți prepara diverse băuturi medicinale și soluții pentru gargară din acest produs.

În piala într-o baie de apă, se topesc bucată de unt (aproximativ 20 g) și aproximativ aceeași cantitate de miere, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, se amestecă fără oprire până la apariția spumei. Păstrați produsul în frigider. Este necesar să consumați amestecul obținut de mai multe ori pe zi (numai sub formă de căldură!).

Se dizolvă 5 g de miere închisă într-o lingură de suc de frunze de aloe. Luați o lingură mică de 3 ori pe zi înainte de mese.

Într-un pahar fiert, răcit la 35-40 ° C, se dizolvă 1 lingură de orice miere și se adaugă o linguriță de oțet de cidru de mere de 6%. Această soluție este potrivită pentru clătirea frecventă a gâtului. În plus, puteți bea cu 2-3 sâni după fiecare masă.

Pentru a clăti gâtul pregăti miere de apă. Mierea nu trebuie dizolvată în apă caldă, ci în apă fiartă cu apă fierbinte (nu mai mult de 45 ° C). Pentru un pahar de apă, luați 3 linguri de miere. Gârlăciți cu soluția rezultată în gât de 4-5 ori pe zi.

Lapte cu miere - această rețetă pentru tratarea durerii în gât a fost cunoscută de toți din copilărie. Acesta este un remediu foarte eficient, folosit pentru dureri în gât, răceli, tuse uscată și umedă, ca o vitamină și băutură liniștitoare. Cel mai bun efect poate fi obținut dacă dizolvați mierea în lapte cald sau chiar ușor cald. Pentru a spori efectul emolient al acestei băuturi, puteți adăuga puțin unt.

Trebuie amintit că mierea trebuie folosită cu prudență pentru persoanele predispuse la alergii. Restricția la utilizarea mierei este, de asemenea, un copil de până la un an.

Sfeclă roșie din angină

Sfeclă roșie, fără de care nu puteți găti borș, se dovedește a fi foarte eficientă împotriva anginei. Datorită conținutului bogat de vitamine, minerale si acid organic importante, se clătește cu suc de sfeclă sau bulion permite, în combinație cu terapia medicamentoasă, timp de 2-3 zile pentru a elimina simptomele neplăcute ale anginei: umflarea mucoasei gâtului, amigdale inflamație și durere, precum și pentru a evita complicațiile acestei boli.

Sucul de sfeclă este foarte ușor de făcut. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a șterge o rădăcină, se spală, se macină cu un blender sau răzătoare și stoarce sucul. Puteți folosi un storcător mecanic sau electric. In 200 ml de suc de sfeclă proaspăt stors se adaugă 1 linguriță (aproximativ 20-25 ml) de 6% oțet diluat cu apă fiartă răcită (apă de o parte pentru a lua aceeași cantitate de oțet). Se încălzește soluția rezultată a fost ușor într-o baie de apă sau într-un cuptor cu microunde, se amestecă și se clătește gât de cel puțin 5-7 ori pe zi. Sucul de sfeclă este eficient atât în ​​sine, cât și în combinație cu ceapă, morcov sau suc de afine.

Sfeclă roșie cu oțet este un antimicrobian foarte eficient, antiinflamator și analgezic. Când clătirea soluția nu este iritant pentru mucoasa gâtului, deoarece aceasta leguma contine o multime de glucide: fructoză, zaharoză, glucoză. Înghițirea sucului de sfeclă cu oțet atunci când clătirea nu este periculoasă, chiar utilă. Într-adevăr, utilizarea regulată de suc proaspăt de sfeclă (sfeclă și zahăr brut) se extinde insomnie, memorie îmbunătățită de recuperare a sistemului nervos, se îmbunătățesc digestia, situată la nivelul de hemoglobină în sânge.

De la sfecla pot fi preparate decocții pentru clătire. Luați 2 sfecla de mărime medie, spălați, coajați și fierbeți până când sunteți frați. Adăugați tinctură de propolis (aproximativ 5 ml) sau miere cu suc de lămâie până la bulionul răcit rezultat și clătiți gâtul în gât cât mai des posibil, la fiecare 2-3 ore.

comprese

Foarte eficiente în tratarea durerilor de gât sunt compresele umede pentru încălzirea pieptului și a gâtului. Acestea ajută la stoparea dezvoltării procesului inflamator, la reducerea durerii în gât și la creșterea circulației sângelui. O condiție importantă pentru utilizarea compreselor - temperatura corporală normală (36,6 °). Într-un stadiu târziu al progresiei bolii, când apar abcese pe amigdalele, compresele de încălzire nu pot fi folosite.

Copiii pot pune comprese de 1-2 ori pe zi și este mai bine să faceți acest lucru înainte de culcare. În acest caz, este de dorit ca picioarele să fie de asemenea calde. Adulții pot aplica comprese de încălzire la gâtul dureros timp de 3-4 ore, luând pauze de două ore între ele.

Compresa poate fi aplicată la gât, excluzând zona tiroidiană. Aplicați o pânză impregnată într-o soluție special pregătită pentru piele. Apoi este acoperit cu folie de plastic. Pentru încălzire totul este acoperit cu un strat de flanel și apoi sunt tricotate cu o eșarfă caldă. Există multe rețete pentru comprese terapeutice și încălzitoare care pot fi utilizate pentru a trata angina pectorală.

Compresa de alcool este ușor de pregătit. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați 70% alcool medicinal și să îl diluați cu apă fiartă la rece, într-un raport de 1: 1. Pentru a obține un efect mai mare, ei nu iau un alcool simplu, ci o tinctură alcoolică pe bază de plante. Puteți lăsa câteva picături de ulei esențial, cum ar fi eucalipt sau lavandă. O astfel de compresă trebuie aplicată cu grijă celor care au pielea sensibilă, pentru a nu se arde.

Comprimate cartofii fierți se prepară după cum urmează: cartofii se spală, se fierb cu coaja, apoi se frământă, se adaugă câteva picături de soluție alcoolică de iod și o lingură de ulei vegetal. Masa rezultată este plasată într-o pungă de tifon. Când temperatura cartofului devine tolerantă la nivelul pielii, se aplică în gât și se înfășoară în jurul gâtului. O astfel de compresă poate fi lăsată chiar și pentru toată noaptea.

Cataplasmă de cartofi cruzi cu oțet preparată după cum urmează: trebuie să răzui 2-3 tubercul mijlocii, se adaugă la 1 lingura otet 6%, a pus într-o pungă din material gros și atașați la gât. Acest remediu ameliorează perfect inflamația.

Frunzele de varza cu miere se incalzesc bine si opresc procesul inflamator. Pentru ca frunza de varza să devină puțin mai moale, trebuie să turnați apă fierbinte peste ea și lăsați-o pentru câteva minute. după aceea, frunza caldă trebuie să fie înmuiată cu apă, pătată cu miere și pusă pe gât. Acoperiți cu o învelitoare și legați o eșarfă.

Compresele sunt periculoase pentru utilizare la temperaturi ridicate, precum și băuturi calde.

Propolisul din angină

Propolisul este considerat un remediu util și eficient pentru amigdalită. Pentru tratamentul oricărei stadii de durere în gât, se recomandă să mestecați după o masă mică, mărimea unui mazăre, bucăți de propolis. Trebuie să fie de foarte bună calitate. Acest propolis poate fi distins printr-o ușoară senzație de amorțeală și arsură în gură.

Pentru gargară, puteți pregăti o soluție de tinctură de propolis. Pentru a face acest lucru, luați 100 ml de diluat până la 40% concentrație de alcool medicinal și puțin (nu mai mult de 10 g) de propolis, într-un recipient opac într-un loc întunecat timp de o săptămână. În fiecare zi, de câteva ori tinctura trebuie să fie agitată pentru ca propolisul să se dizolve mai bine. Astăzi, nu este necesară pregătirea tinereții, într-o farmacie pe care o puteți cumpăra.

Apoi, trebuie să luați 10 ml din tinctura care rezultă și să adăugați 100 ml de apă fiartă la cald (35 ° C) sau orice decoct de pe bază de plante. Această soluție este recomandată pentru gargară de 3 până la 5 ori pe zi (dacă este necesar, mai des). Infuzarea propolisului poate fi administrată pe cale orală cu angina pectorală, diluând-o cu lapte cald sau ceai.

O alternativă la tinctura alcoolică este uleiul de propolis pentru cei care sunt contraindicați în orice cantitate de alcool. Într-o baie de apă, trebuie să topiți 10 g de unt și să îl amestecați cu aceeași cantitate de propolis. Acest amestec este recomandat să ia 5 ml timp de 20-30 minute înainte de mese.

Iod și lugol din angină

Soluția Lugol și iodul sunt mijloace eficiente pentru tratarea anginei pectorale, dar pot fi utilizate numai de cei care nu au contraindicații pentru utilizarea lor. Faptul este că iodul poate provoca o reacție alergică, angioedem, urticarie și alte reacții adverse.

Soluția de clătire cu iod se prepară după cum urmează: se dizolvă 1 linguriță de clorură de sodiu în 200 ml de apă și se adaugă 3-4 picături de iod. Gargling cu acest instrument ar trebui să fie la fiecare 2 ore în primele zile ale bolii. Același lucru se poate prepara cu permanganat de potasiu în loc de sare. Când dizolvarea permanganatului de potasiu trebuie să fie foarte atentă pentru a nu depăși concentrația. Soluția ar trebui să fie ușor roz.

În plus față de tinctura alcoolică de iod, puteți cumpăra iodinol sau "iod albastru" la farmacie. Ele pot lubrifia gâtul inflamat și amigdalele inflamate. Ea are un efect ușor antiseptic, antimicrobian și vindecător.

Soluția Lugol este preparată pe bază de apă și cu adaos de glicerină pentru a se înmoaie. Este produs sub formă de pulverizare și ca soluție obișnuită pentru tratarea mucoasei gâtului. Ingredientul său activ este iodul molecular, prin urmare, contraindicațiile pentru utilizare sunt aceleași ca și pentru iod pe alcool.

Soda soluție este cea mai simplă și mai sigură gargară pentru gât pentru tratarea durerilor în gât. Toată lumea poate găti acasă, chiar și un copil. În 1 ceașcă de apă caldă fiartă, trebuie să dizolvați o lingură mică de bicarbonat de sodiu și să clătiți gâtul de mai multe ori pe zi cu această soluție, repetând procedura la fiecare 2-3 ore.

Acest remediu ajută la a face față unei dureri în gât, dacă este aplicată la debutul bolii și de multe ori. Soluția de sodă alcalină are un efect calmant, ameliorează parțial durerea în gât și spală mucusul acumulat care conține agenți patogeni.

inhalare

Dacă în timpul anginei temperatura corpului rămâne în limitele normale, atunci inhalarea poate fi utilizată în combinație cu tratamentul principal. Acestea pot fi efectuate acasă într-un mod simplu, așa cum au făcut-o mamele și bunicile noastre sau cu ajutorul unui dispozitiv special: un inhalator sau un nebulizator.

Pentru medicamentele de inhalare sunt alese (clorhexidină, clorofillipt, sodă), uleiuri esențiale și decocții pe bază de plante (mușețel, calendula, oregano, eucalipt), care au efecte analgezice și antiinflamatorii.

Cartofii fierți cu sodă și iod vor avea, de asemenea, un efect antimicrobian. Dar, efectuând inhalarea sub un prosop peste o tigaie fierbinte și în creștere sau în fața vârfului fierbătorului cu bulion fierbinte, trebuie să fiți atent.

Vezi lista de medicamente pentru inhalare aici.

Cursul de inhalare poate fi convenit cu medicul. De obicei durează de la 5 zile până la o săptămână, 1-2 inhalări pe zi. Contraindicațiile la astfel de proceduri sunt cancerul sistemului respirator, tensiunea arterială crescută, tendința la sângerare frecventă a mucoasei gâtului, creșterea temperaturii corporale.

Ginger și Lemon

Ceaiul din ghimbir ajută la eliminarea rapidă a simptomului durerii și a altor manifestări ale anginei. Pregătiți băutura de ghimbir de la rădăcină de ghimbir proaspătă. Răciți sau mănâncați cu un blender o bucată de rădăcină de ghimbir. Ar trebui să fie aproximativ 2 lingurițe de gulă, este necesar să se toarnă 250 ml de apă și se lasă să fiarbă la căldură scăzută timp de aproximativ 20 de minute. Decoctarea rezultată poate fi beată sau utilizată pentru inhalare. Când ceaiul este rece, asigurați-vă că adăugați 1 lingură de miere și puțin suc de lamaie.

Lemon. Cu ajutorul lămâii nu numai că puteți reduce durerea în gât, dar și să reduceți temperatura corpului. Dacă simțiți o ușoară indispoziție și înțelegeți că aveți o durere în gât, luați 1 lămâie medie (120 g), spălați-o sau turnați-o cu apă clocotită, tăiați-o în felii și mâncați totul împreună cu coaja, fără condimente cu zahăr. Feliile de lamaie și sucul de lămâie pot fi adăugate la ceaiul din plante, precum și soluții pentru clătire și inhalare.

usturoi

Există un număr mare de rețete și metode de utilizare a usturoiului pentru chinas în medicina tradițională.

Curățați un mic cățel de usturoi și frecați cuișoarele într-o masă omogenă. Se adaugă 2 linguri de oțet de mere sau de vin, se amestecă, se acoperă recipientul cu un capac și se lasă timp de 10 ore în frigider. Apoi adăugați amestecul de 2 linguri de miere. Luați o lingură de câteva ori pe zi. Încercați să nu înghiți imediat medicamentul preparat, dar țineți-l în gură cât mai mult posibil.

Se coajă 2 capete de usturoi și se taie, se adaugă 3 linguri de miere și o presă de flori uscate recoltate uscate, zdrobite în pudră. Umpleți amestecul cu apă fiartă fierbinte (500-600 ml), înfășurați cu un prosop și lăsați timp de 2 ore. După aceea, aplicați un decoct de 50 ml (1/4 cană) pe oră.

Într-un suc de morcov proaspăt, adăugați câteva cuișoare de usturoi tocat. Trebuie să beți o jumătate de oră înainte de mese, de două ori pe zi.

Pentru a face apă de usturoi, coajați un mic cap de usturoi și tăiați. Se toarnă gruel cu 200 ml de apă fiartă la cald și se lasă amestecul timp de 30 minute să fie puțin infuzat. Luați o lingură mare de apă de usturoi la fiecare oră pentru câteva zile. Angina se retrage repede.

Îndepărtați cele trei căței de usturoi, tăiați, puneți untul de usturoi în ceașcă și umpleți-l cu o ceașcă de lapte fierbinte, doar fiert. Lăsați să se infuzeze și se răcească și apoi beți încet, în gume mici.

Dacă luați suc de usturoi proaspăt (pe o lingură mică) de câteva ori pe zi, orice boală infecțioasă și vială poate fi vindecată mult mai repede.

Cuișoarele de usturoi încleiate pot fi ținute în gură, mușcătoare ocazional.

Peroxidul de hidrogen

Peroxidul de hidrogen, mai exact, soluția sa, este utilizat pentru a trata multe boli: stomatită, amigdalită, toate tipurile de amigdalită, faringită. Pentru a prepara soluția, trebuie să dizolvați 1 lingură de peroxid de hidrogen 3% din farmacie într-un pahar de apă. Această soluție ar trebui să alunece 3-4 ori pe zi. Este important să ne amintim că chiar și o soluție de peroxid de 3% este capabilă să ardă grav mucoasa în gură, prin urmare este imposibilă creșterea dozei și schimbarea independentă a raportului recomandat de peroxid și apă.

Puteți, de asemenea, puteți dilua soluția de farmacie a peroxidului cu apă într-un raport de 1: 1 și tratați această soluție cu amigdale. Hidroperitul are abilități foarte puternice de oxidare și, prin urmare, descompune rapid microorganismele patogene care s-au stabilit pe membrana mucoasă.

Aloe este adesea folosită în medicina populară pentru tratamentul diferitelor boli. Împotriva amigdalei se recomandă utilizarea sucului de frunze de aloe pentru tratarea amigdalelor. Pentru tratamentul bolilor inflamatorii prelungite și cronice ale organelor respiratorii, este util să tăiem o bucată mică dintr-o frunză din plantă în fiecare zi înainte de a merge la culcare și să o punem toată noaptea pentru obraz. De asemenea, puteți prepara tincturi complexe, care includ aloe pentru gargară și ingestie.

Luați câteva frunze de aloe, spălați-le și tăiați-le, puneți-le într-un recipient de 0,5 litri, turnați jumătate de pahar de zahăr și acoperiți cu un șervețel, lăsați timp de 3 zile într-un loc întunecat. După 3 zile, se toarnă 250 ml de vodcă într-un recipient. După 3 zile, stoarceți tinctura rezultată prin tifon și luați o linguriță de trei ori pe zi înainte de mese.

Scoateți 3 foi de aloe, împachetați-le în hârtie și puneți-le în frigider pentru câteva zile. Apoi săriți frunzele coapte pregătite printr-o mașină de măcinat cu carne sau tăiați cu un blender, adăugați 500 ml de apă, aduceți amestecul la fierbere la căldură scăzută. Când decoctul sa răcit, întindeți-l prin tifon și ghemați-l la fiecare 3 ore.

Un amestec de aloe, miere și vodcă obișnuită la un raport de 1: 2: 3 este foarte potrivit pentru comprese și ameliorează inflamația.

Sucul de Aloe (1 lingură) se amestecă cu 20 ml de apă, 1 linguriță de sodă și 2 picături de iod și clătiți gâtul înghit. Puteți amesteca sucul de aloe nu cu apă, ci cu decocții pe bază de plante. Pentru această minunată sunătoare, mușețel, calendula, salvie, frunze plantain, etc.

Tratamentul antiinflamator și vitamina care ajută la angina este un decoct de șolduri și suc de aloe. Se poate bea 50 ml înainte de fiecare masă.

Alte remedii folclorice pentru angină vezi aici.

Cum sa scapi de amigdalita la domiciliu?

Numărul de rețete 1. Luăm 1 parte farmaceutică de mușețel, 2 părți flori de tei, preparăm amestecul rezultat 1 lingură. apă fierbinte. Lasati stand timp de 20 de minute si apoi strainati bine. Clătiți această perfuzie laringelui nevoie de 5-6 ori pe zi.

Numărul de rețetă 2. 5 linguri de coapsa trebuie infuzate în 400 ml apă clocotită timp de 15 minute. După aceea, instrumentul rezultat este recomandat să se tensioneze și apoi puteți ghemui.

Numărul de rețetă 3. Pentru o ușurare ușoară a durerii în gât, se recomandă 2 lingurițe. Zmeura frunze insista in 1 cana de apa clocotita timp de aproximativ 10 minute. Această perfuzie este incredibil de eficientă pentru gargară cu durere în gât.

Numărul de rețetă 4. Pentru această perfuzie de vindecare, utilizați 1 ceașcă de sfeclă roșie rasă, 1 lingură de oțet 6%. Toate se amestecă bine, insistă și stoarce. Pentru clătire trebuie să luați 1-2 linguri de perfuzie.

Numărul de rețetă 5. În jumătate de litru de apă insistă 3 lingurițe. coaja de ceapa, fierbeti, insistati-va si asigurati-va ca apoi tensiunea. Decoction îndepărtează perfect roșeața și durerea în gât.

Numărul de rețetă 6. 100 de grame de usturoi decojite și tocate pentru a insista în jumătate de pahar de apă caldă fiartă timp de 6 ore. Acest instrument este recomandat să se utilizeze zilnic pentru gargară sub formă de căldură.

Numărul de rețetă 7. Suc de foarte util sau supa de planta. Pentru a pregăti bulionul, luați 4 frunze proaspete sau uscate de plantain, vărsați 200 ml apă fierbinte și apoi infuzați timp de 30 de minute. Este folosit pentru gargară la fiecare 60 de minute, puteți adăuga niște miere la gust.

Numărul de rețetă 8. Pentru inhalare se aplică un amestec special. Ar trebui să ia 3 linguri. l. un amestec format din părți egale de frunze de salvie, mentă, plante de cimbru, frunze de eucalipt, mușețel, muguri de pin, rădăcini Devyasil. Se prepară în 500 ml de apă, de preferință direct în fierbător. Respirați mai bine acest abur printr-o pâlnie de hârtie simplă, purtată pe gura de scurgere a fierbătorului.

Numărul de rețetă 9. Principalul instrument indispensabil în tratamentul anginei este mierea. Este într-adevăr considerat un panaceu pentru numeroase boli. Atunci când este chinas, se recomandă amestecarea a 3 linguri de miere cu 1 lingură de suc de aloe. Masa rezultată lubretează amigdalele inflamate (1 dată / zi timp de 14 zile).

Numărul de rețetă 10. Propolisul este, de asemenea, un mijloc foarte eficient de control al anginei. Se utilizează pentru inhalare. Pentru a face acest lucru, dizolvați 10-15 grame de propolis în 1 litru de apă, încălziți-l într-o baie de apă și inhalați dimineața și seara timp de 15-20 de minute.

Pentru a combate inflamația folosind o compresă din frunzele de varză. Ei pun frunze pe gâtul pacientului, pe o cârpă caldă. Frunzele trebuie înlocuite la fiecare două ore. Acidul citric și uleiurile esențiale de lămâie funcționează bine pe membrana mucoasă a gâtului. Se recomandă să mestecați treptat o jumătate de lămâie cu coaja. După trei ore, repetați. Un remediu comun pentru tratarea durerilor de gât este, de asemenea, o soluție ieftină Lugol sau clorofillipt, care lubretează amigdalele înroșite.

Trebuie reamintit faptul că un pacient cu angină pectorală nu trebuie forțat să ia medicamente pe care nu le tolerează bine. Nu cumpărați medicamente pentru tratament doar pentru că au ajutat pe altcineva. Fiecare caz are nevoie de o abordare proprie.

1. Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Anti-Angin® Formula în forma de dozaj pentru pastile

2. Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Anti-Angin® Formula în forma de dozare a unei tablete pentru resorbție

3. Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Anti-Angin® Formula în spray-ul de dozare pentru doză locală

Există contraindicații. Trebuie să citiți instrucțiunile sau să consultați un specialist.

Autorul articolului: Sokolova Nina Vladimirovna | phytotherapeutist medical

Educație: O diplomă în medicină și tratament a fost obținută la Universitatea NI Pirogov (2005 și 2006). Instruire avansată la Catedra de Fitoterapie la Universitatea de Prietenie a Popoarelor din Moscova (2008).

Top