Categorie

Posturi Populare

1 Clinici
Amigdala cronică
2 Rinită
Cum se utilizează lampa de aromă - recomandări și rețete de amestecuri
3 Laringită
Ce medicamente sunt luate pentru bronșită: o listă
Image
Principal // Laringită

Este posibilă reluarea temperaturii de 37 la un copil


Creșterea temperaturii la sugari este o cauză serioasă de alarmă în rândul părinților. Dar merită să fie panică, dacă termometrul este puțin mai mare de 37 de grade? Când și cum să bată temperatura? Să vedem.

La nou-născuți (în special copiii de până la 3 luni), sistemul de termoreglare al corpului este imperfect. În primele câteva zile după naștere, temperatura bebelușului poate rămâne la 37-37,4 grade.

Nu vă panicați! Înainte de anul, ușoară fluctuație a temperaturii este considerată normă, mai ales dacă copilul tocmai a mâncat sau a fost obraznic.

Felul în care este îmbrăcat poate, de asemenea, să afecteze temperatura bebelușului: bebelușii se supraîncălzesc foarte ușor sau, dimpotrivă, depășesc. Lipsa băuturii poate provoca, de asemenea, o ușoară creștere a temperaturii la un copil de până la un an.

Este imposibil să măsurați temperatura copilului:

 • după mâncare;
 • după plimbare;
 • după plâns;
 • după somn;
 • după înot;


Temperatura unui copil de până la un an este măsurată în moduri diferite: în axilă (norma este de 36-37 grade), în pliul inghinal, oral (norma este de 36,9-37,4 grade) și rectal (norma este de 36,6-37,3 grade). Cel mai bine este să faceți acest lucru în fiecare zi, în același timp, când copilul este calm.

Dar, în ciuda tuturor celor de mai sus, temperatura unui copil sub un an trebuie controlată, deoarece o temperatură ridicată poate indica o boală. Dacă bebelușul respira greu, este capricios și plânge foarte mult sau, dimpotrivă, este foarte lent, refuză să mănânce sau are semne de răceală, atunci este inacceptabil să ignorăm faptul că temperatura crește.

La o temperatură de 38 de ani și mai sus, trebuie să apelați imediat la un medic, deoarece este foarte dificil să determinați cauza temperaturii înalte la sugari.

Cauzele temperaturii ridicate la un copil sub un an:

 • supraîncălzirea copilului;
 • lipsa băuturii;
 • prelungit plâns;
 • dentitie;
 • activitate fizică excesivă;
 • constipație;
 • alergii;
 • stres;
 • vaccinare profilactică;
 • afecțiuni catarre;
 • infecții pentru copii și intestin;
 • boli inflamatorii ale urechii, gâtului, nasului, rinichilor etc.

Când să alimentezi temperatura copilului până la un an?

Amintiți-vă că febra nu este o boală, ci un mijloc de combatere a corpului cu o boală! Dacă copilul nu are nici o boală a sistemului respirator și a inimii, atunci se recomandă administrarea unei febrifuge la o temperatură de peste 38,5 grade.

Dar dacă un copil are convulsii sau sa întâmplat mai devreme, temperatura crește brusc noaptea, atunci antipireticul trebuie administrat la o temperatură de 38 de grade.

Dacă un copil a atins o temperatură de 38 de grade pe un weekend sau o vacanță de până la 3 luni, sunați la o ambulanță. Copiii de până la 3 luni numai medicul trebuie să prescrie medicamente și doze!

Cum și ce să reducem temperatura unui copil sub un an?

Înainte de sosirea medicului, nu va fi inutil să încerci să reduci temperatura prin metode non-drog. Datorită sistemului nerezolvat de termoreglare a corpului copilului, astfel de metode sunt de obicei destul de eficiente.

În primul rând, ventilați adesea camera, după ce ați luat copilul într-o altă cameră.

În al doilea rând, dacă copilul nu are febră, scoateți hainele sale calde, cel mai bine este să-l lăsați gol, doar să vă acoperiți cu un scutec.

În al treilea rând, înmuiați o cârpă de tifon în apă la temperatura camerei și stoarceți-o, apoi ștergeți fața, gâtul, brațele, picioarele, corpul copilului.

În al patrulea rând, mai des să ne bea bebelușul.

În al cincilea rând, dacă bebelușul doarme, nu-l trezi fără un motiv important, de exemplu, vizita unui medic (hrănirea nu este un motiv important!).

Dacă metodele tradiționale nu ajută și temperatura depășește 38,5 grade, copilul trebuie administrat antipiretic. Inutil să spun, merită să discutați în prealabil această problemă cu medicul dumneavoastră?

Vă mulțumim pentru vizionare!

Antipiretic pentru sugari poate fi sub formă de sirop sau lumânări. Siropul pornește în 20-30 de minute după ingestie, iar lumânările - în 30-40. Trebuie să ne amintim că lumânările au un efect mai stricte asupra tractului gastrointestinal al sugarului, dar dacă copilul nu a golit intestinele de mult timp, utilizarea lumanarilor poate provoca colici.

Un sirop nu trebuie amestecat cu un amestec de lapte sau apă. Citiți cu atenție instrucțiunile, urmăriți cu strictețe doza după vârstă, verificați întotdeauna data de expirare a medicamentului. Dacă aveți dubii, sunați un terapeut sau o ambulanță pentru o consultație.

În orice caz, dacă temperatura copilului a depășit 38 de grade, trebuie să apelați la un medic pentru a identifica cauzele și a aloca un tratament adecvat. Antipyreticul nu este un remediu pentru boală, este doar o modalitate de combatere a febrei.

Sănătate pentru tine și copiii tăi!


Dragi cititori! Ce ați făcut atunci când temperatura copilului a crescut? Care sunt modalitățile prin care bateți temperatura unui nou-născut? Așteptăm comentariile dvs.!

Ar trebui să am temperatură de 37,4 la un copil?

Nu bat la 38.5

Și cât de mult poate ține pasul cu norma? Ziua, două, când merită să sună alarma?
Mulțumesc

De obicei, bătut după 38.5

Acest lucru nu bat în jos.

Ziua 3 poate, dar dacă el este lent și strigă apoi să dea antipiretic

Nu bateți o astfel de temperatură. Dacă există 37,7 și copilul nu se va comporta calm, atunci în acest caz puteți să scăpați temperatura

Mulțumesc! Nu pare lent, dar nu la fel de activ ca înainte

Nu, încă nu e nevoie. Principalul lucru este să nu crească. Astfel, pentru copiii din primul an de viață, temperatura de 37,5 este considerată normă

Ei spun până la 38.5 nu trage în jos, temperatura este utilă. Dar dacă există spasme de fibrilă și dacă copilul nu bea deloc și nu toarnă apă din apa de la dozatorul de medicamente, atunci pentru a evita deshidratarea, acestea sunt zdrobite. Dar toate acestea sunt cazuri extreme.

De ce? Spre 38, este imposibil să împușc pe nimeni. Organismul trebuie să lupte. În caz contrar, atunci *** va fi...

Eu nu aduc în jos la 38, dar, în general, la 37.5 temperatura normală la copii

După șase ani, am avut un astfel de ritm după noapte și am plecat de unul singur, nu am făcut nimic;

Copilul are febră

Un partener constant al oricărei boli infecțioase este o creștere a temperaturii corpului. Și în ciuda faptului că aceasta este o reacție standard a corpului, mulți părinți nu știu cum să acționeze în acest caz. Ei se întreabă când să distrugă temperatura unui copil și dacă merită deloc. În acest articol vom discuta această problemă de îngrijorare pentru mulți părinți, precum și motivele pentru care se întâmplă acest lucru, principalele simptome, cum să trageți în jos corect și alte informații utile.

Informații generale

Temperatura corpului este un indicator al stării termice a corpului, care reflectă relația dintre producerea de căldură de către întregul corp și schimbul de căldură cu mediul extern. Temperatura normală a corpului variază între 36,5 ° și 37,2 °. Orice peste sau sub acești indicatori este considerat o abatere de la starea normală. Creșterea temperaturii corpului este un semnal pentru organism că ceva nu este în regulă cu acesta. Cel mai adesea acest lucru înseamnă că sistemul imunitar a lansat procesul de combatere a unei boli. Aceasta este o reacție naturală de apărare, care, prin conectarea diferitelor reacții biochimice, distruge microorganismele străine. Este împărțită în mai multe subspecii datorită gradului de creștere a acesteia:

 • grad scăzut - 37-38 grade;
 • febră - 38-39 de grade.
Tot ceea ce este deasupra punctului de 39 de grade se numește temperatură înaltă și are și clasificarea proprie:

 • piretic - 39-41 grade;
 • hiperpiretic - mai mult de 41 de grade.
Există o altă gradare a temperaturii corporale:

 • Rata normală este de la 35 la 37 de grade (poate varia în limitele respective, în funcție de sex, vârstă, moment de măsurare, caracteristici individuale etc.).
 • Hipertermia - temperatura corpului de peste 37 de grade.
 • Febră - temperatură ridicată a corpului, care păstrează procesele de reglare a căldurii de către corp, spre deosebire de temperatura scăzută a corpului.

O creștere a temperaturii corporale este întotdeauna însoțită de anumite simptome și cu cât este mai mare, cu atât vor apărea mai mult aceste simptome:

 • maladii generale;
 • dureri ale corpului;
 • dureri musculare;
 • dureri de cap;
 • frisoane;
 • durere la nivelul ochilor;
 • transpirație crescută;
 • convulsii;
 • amețeli;
 • insuficiență cardiacă și dificultăți de respirație;
 • iluzii și halucinații.
Atunci când temperatura corpului este foarte mare, activitatea sistemului nervos central este inhibată, apare o deshidratare severă, circulația sângelui este perturbată și tensiunea arterială scade.

Cauzele temperaturii la copii

Să vedem de ce crește temperatura copilului. În primul rând, bacteriile străine și virușii intră în organism prin tractul respirator sau prin alte surse. De îndată ce lovitura lor este fixată, creierul nostru trimite un semnal către toate organele interne pentru a produce proteine ​​speciale - pirogeni. Prezența acestor substanțe în organism începe procesul de creștere a temperaturii.

De îndată ce se întâmplă acest lucru, alte substanțe sunt trimise pentru a combate oaspeții neinvitați - proteine ​​interferon și anticorpi. Interferonul - principalul luptător împotriva microorganismelor nedorite. Și aici există o relație directă: temperatura corpului devine mai mare, iar proteina necesară va fi produsă și mai mult.

Atunci când îl reducem în mod artificial, producția de interferon scade, iar anticorpii încep să joace rolul principal. Ei, de asemenea, depășesc cu succes infecția, dar nu o faceți cât mai repede decât interferonul, astfel încât procesul de vindecare este întârziat în mod semnificativ.

Dar organismul poate eșua, mai ales la copii, în care sistemul imunitar nu este la fel de stabil ca la adulți. Și în acest caz, temperatura poate fi apropiată de indicatorii periculoși pentru copil - de la 39,5 ° la 41 °.

Când trebuie să bateți căldura copilului

Luați în considerare ce temperatură ar trebui să fie bătută de un copil. Dacă analizăm toate cele de mai sus și ne întoarcem la opinia majorității medicilor, putem concluziona că temperaturile de până la 38,5 grade sunt normele unei boli infecțioase și nu trebuie bătute.

La urma urmei, o astfel de reacție a corpului înseamnă doar că sistemul imunitar funcționează bine. Dacă reduceți performanța crescută a termometrului cu medicamente speciale, acesta va slăbi protecția și poate afecta cursul de recuperare ulterioară.

Excepțiile sunt copii cu orice patologie neurologică, convulsii și sensibilitate la schimbările meteorologice. În astfel de cazuri, se recomandă aplicarea măsurilor la o temperatură de 37,5 grade. De asemenea, dacă copilul se simte foarte rău, suferă de o durere musculară puternică sau de durere de cap, atunci, în asemenea cazuri, este mai bine să recurgeți la o scădere a performanței, dar înainte de aceasta este mai bine să se consulte mai întâi cu un specialist.

Dacă nu știți ce indicator să bată temperatura, atunci rețineți că nu există o normă clară a temperaturii, variază de la 36 la 37 de grade pentru fiecare copil, în funcție de vârstă. De exemplu, la sugari, acest indicator este, de obicei, mai aproape de 37 de grade, iar la copiii mai mari este deja mai mic. Dar toate acestea sunt individuale, iar standardul 36.6 ° nu este de obicei implementat în practică.

Cum să reduceți corect termometrul dacă nu puteți folosi droguri

Dacă observați că temperatura la copilul dumneavoastră bolnav atinge 39 de grade, iar medicamentele sunt contraindicate din orice motiv, puteți încerca să le aduceți fără ele.

În primul rând, vom explica procesele care apar în țara noastră și vor afecta indicatorii de temperatură corporală.

Corpul uman produce caldura, astfel incat daca bebelusul are o temperatura ridicata, este necesara reducerea productiei. Pentru a face acest lucru, nu lăsați copilul să se miște foarte mult, să mănânce bine și să bea băuturi calde. Este mai bine să îi oferiți un mod de minciună, o mâncare ușoară și o băutură rece.

Un alt proces important este eliberarea căldurii. Aici este invers, trebuie să fie sporită. Acesta va ajuta în acest aer rece în cameră, aproximativ 18 de grade. În acest caz, copilul nu trebuie să înghețe, este suficient dacă el va inhala un astfel de aer. Și încă nevoie de transpirație activă, ajutați cu această băutură abundentă.

Astfel, prin reducerea producției de căldură și creșterea impactului, puteți reduce în mod natural citirile termometrului.

În ceea ce privește primul ajutor medical în cazul în care nu există antipiretic în casă sau nu doriți să recurgeți la medicamente încă, puteți aplica o ștergere cu apă. Cu toate acestea, nu utilizați apă rece pentru acest lucru și nici nu trebuie să aplicați gheață sau alte obiecte reci. Dar cu această metodă veți obține doar răcirea pielii însăși, dar în interiorul corpului temperatura nu numai că nu va scădea, ci va crește și ea! Acest lucru se datorează unui spasm al vaselor de piele, care se închid și de ceva timp nu dau căldură. Firește, din cauza unor astfel de evenimente, bunăstarea copilului se va înrăutăți.

Există o altă metodă de frecare, care este folosită numai pentru adulți, dar nu este recomandată copiilor - frecarea cu alcool sau oțet. Din punct de vedere fizic, această metodă este destul de eficientă, deoarece transpirația cu vapori de alcool sau oțet se evaporă mai repede și, prin urmare, îndepărtează o parte din căldură. Dar prin pielea delicată și subțire a copilului există o penetrare rapidă a acestor substanțe în sânge, otrăvind corpul. Aici, cu cât este copilul mai tânăr, cu atât mai repede se acumulează substanțele nocive în sângele lui. Prin urmare, ca o ștergere, folosiți numai apă.

Ce poate schimba temperatura și ce ar trebui să fie aruncat

Dacă metodele de mai sus nu ajută și temperatura copilului nu scade, atunci părinții trebuie să știe ce să trateze în astfel de cazuri.

Până în prezent, există două substanțe a căror utilizare este aprobată de medici din întreaga lume ca tratament independent de febră mare la un copil. Aceste substanțe fac parte dintr-o varietate de medicamente, dar au nume internaționale - acesta este paracetamolul și ibuprofenul. În farmacie, întrebați substanța activă, care vă va spune dacă să luați acest agent antipiretic. Drogurile bazate pe aceste două substanțe sunt eficiente și sigure și merg bine între ele. Dar, firește, toate aceste proprietăți pozitive vor avea loc în timp ce se respectă doza prescrisă și regulile de administrare.

Adesea, în căutarea unor medicamente antipiretice eficiente, se pot cumpăra medicamente greșite și se pot folosi fără a se cunoaște pericolul. Acestea includ aspirina și analginul. Primul este periculos pentru copii în cazul SARS. Se confirmă faptul că aspirina poate provoca sindromul Ray într-o copilă - distrofie hepatică acută grasă. Acest lucru duce uneori la deteriorarea ireparabilă a celulelor hepatice și, în multe cazuri, la moarte. Apropo, vârsta în care nu este sigur să luați aspirină se extinde până la 18 ani.

Un alt medicament, analgin, este adesea folosit de medici de urgență în condiții critice. Medicii nu recomandă utilizarea în mod independent. La urma urmei, acest medicament are o grămadă de efecte nedorite care sunt în mod special periculoase pentru un copil. Analgin poate provoca cele mai multe leziuni ale sistemului circulator.

Opinia dr. Komarovsky

Faimosul doctor Evgeny Olegovich Komarovsky sa stabilit ca pediatru competent, care oferă sfaturi practice și îi ajută pe mulți părinți să primească răspunsuri la întrebări presante pentru ei. Aflăm ce gândește Komarovsky despre temperatura ridicată a unui copil.

Evgheni Olegovici crede că fiecare copil este individual în felul său și este imposibil să se determine pentru toți copiii indicatorul de termometru la care să se ia măsurile necesare. Cineva chiar la 39 grade se simte bine, iar cineva deja la 37,5 ° este rău. Prin urmare, el recomandă monitorizarea stării copilului și, dacă nu este deloc bine, este necesară scăderea temperaturii înainte de sosirea medicului. În aceste scopuri, Komarovsky aderă la aceleași puncte de vedere pe care le-am menționat mai sus, și anume:

 • Furnizați aer rece în cameră (în timp ce copilul însuși trebuie îmbrăcat în haine calde și uscate).
 • Dați-i să bea o mulțime de fluide pentru o transpirație mai bună. În aceste scopuri, Komarovski recomandă să se decoreze stafidele sau compoturile de fructe uscate. Adesea folosit de către oamenii ceai de zmeură, el nu recomandă de a oferi copiilor de până la un an, iar copiii mai mari doar ca o băutură suplimentară. Faptul este că zmeura provoacă prea mult transpirație și apoi deshidratare.
 • Komarovsky nu consideră eficiente ventil, oțet, alcool, apă rece, gheață și alte metode populare și, în unele cazuri, chiar periculoase.

El consideră că agentul de reducere a febrei este de dorit să accepte în astfel de cazuri:

 • copilul are o stare de sănătate foarte proastă;
 • prezența oricăror patologii ale sistemului nervos care pot provoca convulsii;
 • indicatoare termometrice de peste 39 de grade.
Komarovsky consideră că paracetamolul este cel mai potrivit antipiretic pentru copii, deoarece este sigur, eficient și vine în mai multe forme.

Acestea sunt punctele principale, cum să scadă în mod adecvat temperatura copilului la domiciliu și ce activități pot face mai rău. Întotdeauna cereți ajutor de la specialiști și nu tratați singur copilul. Vă dorim sănătate familiilor voastre!

Este posibilă reluarea temperaturii de 37 la un copil

IMPORTANT! Pentru a salva un articol în marcaje, apăsați: CTRL + D

Adresați-vă o întrebare la DOCTOR și obțineți un răspuns GRATUIT, puteți completa un formular special pe site-ul nostru prin intermediul acestui link >>>

Este necesar să scăpați temperatura la 37 de copii la un copil

Când ar trebui să revin temperatura copilului?

Copilul sa îmbolnăvit, temperatura a crescut... Inima mamei doar cădea atunci când vede că coloana de mercur a trecut dincolo de linia roșie. Și primul gând - cum, și atunci când este necesar pentru a "bate" temperatura?

Dar să nu ne grăbim, să ne gândim: este necesar? La urma urmei, o creștere a temperaturii este o reacție protectoare a corpului. La o temperatură de aproximativ 37,5-38 ° C, substanțele care dăunează agenților patogeni și remedii populare vechi, cum ar fi băuturi calde, ambalaje și băi de picioare, sunt cel mai bine produse în multe feluri și, prin urmare, ajută la răceala la copii. care au dus la încălzirea corpului. Deci, atâta timp cât temperatura nu se ridică la mai mult de 38 ° C, nu merită să o scădem.

Dar temperatura de peste 38 ° C este deja dificilă pentru copil să îndure și este necesar să încercăm să-l diminuăm cel puțin puțin. Cum? Cel mai bine este să faci fără droguri. La o astfel de temperatură ridicată, nu este necesar să înfășurați copilul. Dimpotrivă, aruncați păturăul, scoateți bluzele calde, lăsând într-o cămașă ușoară sau pijamale. Și dacă temperatura este peste 38 ° C, puteți scoate cămașa. Nu vă fie frică să-i răcoriți copilul, dacă nu s-ar afla în casă nici un pahar!

Simțiți mâinile și picioarele copilului. Cu siguranta sunt foarte cald. Ștergeți-le cu apă la temperatură în cameră de la mână la umăr și de la picioare la șolduri: atunci când apa se evaporă, pielea se va răci și temperatura va scădea.

De asemenea, se întâmplă - temperatura este ridicată, iar brațele și picioarele sunt reci. Aceasta înseamnă că vasele de sânge sunt strânse și pielea nu poate da căldură în mod corespunzător. Luați alcool, diluat în jumătate cu apă sau cu apă de la Köln și frecați mâinile, picioarele, pieptul înainte de roșeață.

Dacă toate acestea nu au ajutat prea mult, puteți să dați câteva medicamente antipiretice. Un copil cu vârsta de până la un an are nevoie de 1/5 pilula de dipironă plus 1/5 pilulă de amidopirină, de la un an la două pastile până la o jumătate de pilula, de la 2 la 5 pilule până la 1/2. Răspândiți medicamentele în pulbere (este convenabil să faceți acest lucru prin punerea granulelor de tablete între două lingurițe), amestecați cu zahăr pudră, gem, sirop de zahăr...

Cu toate acestea, uneori gemul nu ajută - copilul refuză medicamentele. Apoi trebuie să o introduceți în clismă. În primul rând, faceți clismul obișnuit de curățare, și numai după ce acesta funcționează, drogul. Se dizolvă analginul și amidopirina (aceeași doză) în 2-3 linguri de apă fiartă, se formează în cea mai mică cană și se intră încet. Temperatura poate scădea foarte curând, copilul se va simți mai bine. Mai multe detalii despre această procedură pot fi găsite în articolul despre cum să dai cliseea unui copil.

Dar amintiți-vă din nou - acesta este doar un prim ajutor pentru un copil! Tratamentul va numi un medic!

Ce temperatură ar trebui să tragi în jos?

Temperatura ridicată cauzează adesea anxietate și dorința de a reduce rapid. Dar mai intai trebuie sa intelegeti exact ce a cauzat temperatura si de la ce semn pe termometru ar trebui sa incepeti sa il impuscati cu metode folclorice sau medicale. Într-adevăr, de multe ori temperatura indică o muncă bună a sistemului imunitar uman.

Care este temperatura de care trebuie să tragi un adult?

Să aflăm mai întâi de ce apare o temperatură ridicată. Motivele pot fi diferite: infecții virale, infecții bacteriene, alergii, infarct miocardic, sângerări, inflamație în articulații sau țesuturi. Temperatura însăși nu este o boală, ci doar arată că sistemul imunitar a detectat inamicul.

Majoritatea medicilor sunt de părere că apariția temperaturii în boli este un semn bun, confirmând faptul că organismul poate lupta independent împotriva virușilor. Dar aceasta este dacă o persoană era sănătoasă înainte și nu avea probleme cu imunitatea. Dacă o persoană a suferit o intervenție chirurgicală, chimioterapie, a luat medicamente pentru o perioadă îndelungată de agravare a sistemului imunitar sau pur și simplu din cauza vârstei sale și a câtorva alți factori are un sistem imunitar slab, atunci ar trebui să acordați o atenție deosebită febrei.

Deci ce temperatură puteți să trageți în jos? Toată lumea știe că temperatura normală este de 36,6 grade. Creșterea temperaturii la 37,2 în absența altor simptome este, de asemenea, considerată normă, dar dacă această temperatură durează câteva zile, nu ar trebui să o dați jos, ci să consulte un medic pentru a determina cauza apariției acesteia.

Dacă temperatura abia depășește pragul de 38 de grade, atunci nu trebuie să vă panicați și să-l sunați pe medic, trebuie doar să îl monitorizați. În acest caz, pacientul are nevoie de odihnă și abundență (pahare cu nouă până la zece lichide pe zi), ștergând cu prosoape umede. Deoarece temperatura de 38.5 grade poate lua antipiretice. Dacă temperatura crește încă și atinge 39 și jumătate de grade, este necesar să apelați o ambulanță.

Nu este nevoie să recurgeți la auto-tratament atunci când temperatura se apropie de 41 de grade, deoarece este nevoie de ajutorul unui medic aici. Punctul critic este de 42 de grade, după care încep să apară schimbări ireversibile în organism, care pot afecta funcția creierului.

Ce temperatură ar trebui să-l duc pe copil?

Multe mamici încep să bată temperatura friabilelor lor, merită să crească puțin. Deci nu. Ani de cercetare au arătat că medicamentele ar trebui să fie recurs la dacă temperatura a depășit 38 de grade, altfel boala poate fi amânată de două ori. Dar aici merită să faceți o rezervare. Dacă copilul dvs. a suferit anterior convulsii la temperaturi ridicate sau dacă copilul are boli cronice ale sistemului nervos, tractului respirator, plămânilor și defectelor cardiace, atunci nu trebuie să așteptați creșterea temperaturii peste 37,8 grade.

Părinții se plâng adesea că nu pot urmări copilul ca urmare a creșterii temperaturii și încearcă imediat să-l diminueze. Dar nu uitați că trupul încearcă să se auto-vindece, că ar trebui să i se ofere o șansă de a-și îmbunătăți sistemul imunitar. În mod ideal, merită să nu plictisești asupra temperaturii copilului, ci să-i apelezi la doctor și să-i urmezi recomandările.

Deci, înainte de a lua medicamente antipiretice și chiar mai mult înainte de a le da copilului, merită să cântăriți avantajele și dezavantajele, pentru a nu provoca daune corpului după aceea. Rețineți că, dacă semnul de pe termometru a depășit numărul 37, acest lucru nu este un motiv pentru a reduce temperatura.

Care este temperatura în care un copil trebuie să tragă în jos?

Medicamentele antipiretice sunt necesare pentru a atenua starea pacientului și pentru ai da ocazia de a dormi pașnic. Se știe că medicamentele care iau temperatura nu permit imunitatea persoanei să apară corect și, dacă un adult poate suporta încă o temperatură scăzută, atunci procesul inflamator al copilului se dezvoltă rapid și, în consecință, termometrul se ridică instantaneu până la cel mai înalt punct. De aceea părinții, văzând un termometru de 37 ° C, cred că este timpul să obțineți primul ajutor din trusa de prim ajutor. Dar este corect acest lucru din punct de vedere al medicinei și ce temperatură ar trebui să aibă copilul să tragă în jos?

Temperatură ridicată - un indicator al proceselor inflamatorii

Sistemul imunitar este pe paza sănătății umane, construiește în primul rând un cordon pentru viruși și infecții din exterior. O creștere a temperaturii corpului nu este altceva decât o consecință a luptei dintre celulele sănătoase și viruși: cu cât bara de termometru este mai mare, cu atât mai luminos și mai larg este procesul inflamator. Ajutând corpul unui adult este necesar doar la 38 ° C. Amintiți-vă că orice antipiretic este doar o ambulanță și o ușurare a stării pacientului, în timp ce sursa de febră se află în cauza, care poate fi identificată doar de un medic. Adulții suferă o creștere a temperaturii mai rău, unii se tem de chiar cea mai mică mișcare de mercur pe un termometru în sus. Copiii transporta virusul mai ușor și mai ușor și la 37,5 ° C se simt destul de confortabil.

Pediatrii nu recomandă să o dai jos în timp ce copilul se joacă, se mișcă și până când este predispus la somn. La copiii cu vârsta până la 1 an, temperatura este considerată a fi de până la 37 ° C. Dacă, în același timp, nu există simptome de răceală, atunci o ușoară creștere a normei este cel mai probabil rezultatul unei supraîncălziri fizice sau al supraîncălzirii corpului. Este obișnuit ca părinții să cuprindă un copil, fără a bănui că poate să apară un salt de temperatură. Plânsul prelungit provoacă tensiune musculară, din care scara de pe termometru se va târî în sus.

Pentru a înțelege imaginea evoluției bolii, este necesară măsurarea temperaturii la fiecare oră și scăderea în cazul în care a crescut cu un grad în decurs de trei ore - aceasta indică un proces inflamator în creștere.

Când să alimentezi temperatura copilului?

 • În cazul idiosincrasiei, chiar și cea mai mică creștere a temperaturii trebuie să fie împinsă. Acest lucru poate fi văzut prin letargie, lipsa de a mânca și bea, plâns și incapacitatea de a calma copilul.
 • Dacă copilul are respirație frecventă, se pare că este prea greu să inhaleze, există primele semne de respirație scurtă, trebuie să dați o febră și să o suplimentezi cu o băutură abundentă pentru a reduce încărcătura inimii.
 • Creșterea temperaturii poate provoca vărsături și diaree - acestea sunt simptome asociate febrei, așadar așteptarea până când imunitatea funcționează în acest caz este lipsită de sens, vă puteți răni copilul.
 • Cu un salt ascuțit de temperatură, pot apărea convulsii și tremurături ale extremităților, ceea ce nu este sigur pentru copil - temperatura trebuie să fie împinsă, chiar și termometrul a înghețat la aproximativ 37,2 ° C
 • Nu așteptați ca bara să prezinte 39 ° C dacă vedeți că boala progresează. Oferiți antipiretic și apelați o ambulanță pentru a determina rapid și cu precizie cauza a ceea ce se întâmplă.

Surse: http://ladushki.info/zdorove-rebyonka/sovety-detskogo-vracha/u-rebenka-temperatura.htm, http://zhenskievoprosy.ru/kakuyu-temperaturu-nuzhno-sbivat.html, http: // pregnote.ru/kakuyu-temperaturu-u-rebenka-nuzhno-sbivat/

Nici un comentariu încă!

Articole recomandate

Varicela fara fotografie la tratament pentru copii

Copilul are varicelă fără a mai continua?

Herbion baby sirop preț

Primul sirop de ierburi mai departe.

Cum să păstrați copilul hrană

Cum să păstrați un copil pe.

Circumferinta toracica la copii

Măsurarea circumferinței toracelui se efectuează la sugari.

Vărsarea rănește rău burta copilului

Stomacul doare, vărsându-se cu dureri în mai multe.

Un copil poate primi ceai cu zahăr

Copiilor mici li se poate da ceai? pe.

Pimple alb pe păsărică copil

Întrebări 30 decembrie 08:49, 2013 Acnee pe penis mai departe.

Pulbere de streptocid pentru copii cu angină pectorală

Streptocid White Sulfonamide Pulbere, cunoscut sub numele de Streptocid, este cel mai vechi pe.

Locul asiatic la copii

nordman75 22 august 2011 11:37 am Extras din cartea lui VB AvdeevDiscussion pe.

Temperatura 37,5 ° C

Temperatura corpului uman nu poate fi întotdeauna pe aceeași marcă. Se modifică datorită proceselor chimice și fiziologice în curs de desfășurare. Să se ia în considerare deviațiile temporare și minore de la norma general acceptată de 36,6 ° C (măsurată în axilă), deoarece semnele de afectare a sănătății sunt incorecte. Cu toate acestea, norma are limitele sale. Limita superioară a acestui indicator la un adult corespunde cu nota de 37.0 ° С, la un copil - 37.0-37.3 ° С datorită sistemului de termoreglare instabil. Dacă temperatura unei persoane se ridică la 37,5 ° C și durează 3 zile sau mai mult, atât fără simptome, cât și cu ele (nas curbat, tuse, cefalee etc.), atunci acesta este un motiv pentru a contacta un specialist pentru diagnostic și tratament..

Cauzele temperaturii 37,5 ° C

O creștere a temperaturii corporale este întotdeauna o reacție protectoare a corpului la procesele adverse care apar cu acesta. Motivele pot fi foarte diferite. De exemplu, la femei, temperatura de 37,5 ° C poate fi asociată cu modificări hormonale care apar cu câteva zile înainte de menstruație, în timpul sarcinii sau în perioada premenopauzală. În unele cazuri, această reacție apare atunci când se iau antibiotice, după intervenție chirurgicală, transfuzie de sânge, vaccinare. De asemenea, se observă uneori o creștere a temperaturii cu alergii, tulburări ale sistemului nervos, oboseală, stres, schimbări bruște în zonele de timp, supraîncălzire etc. În unele cazuri acest lucru survine în timpul unei infecții intestinale, care, de regulă, este însoțită de semne caracteristice. Dar cea mai frecventa cauza a cresterii temperaturii corpului pana la nivelul de 37.5 ° C este bolile infectioase, care sunt insotite de frisoane, dureri in gat, tuse, nas nascut, dureri musculare si slabiciune.

Temperatura este periculoasă la 37,5 ° C?

Prin ea însăși, temperatura de 37,5 ° C nu este periculoasă în absența anumitor boli la om. Cu toate acestea, acest stat aduce multe inconveniente. Dacă creșterea temperaturii a fost observată timp de 2 zile și a fost unul dintre semnele ARI și ARVI, atunci, de regulă, aceasta nu cauzează îngrijorări serioase în rândul medicilor. Dacă există o afecțiune subfebrară (temperatura durează mai mult de 3 zile sau o săptămână), atunci este necesar un diagnostic complet.

Este posibilă încălzirea temperaturii de 37,5 ° C?

Deoarece temperatura ridicată a corpului este o metodă de combatere a organismului împotriva virușilor și a bacteriilor, în majoritatea cazurilor nu este recomandată împușcarea acestuia. Această afirmație se referă nu numai la adulți, ci și la copii. De regulă, medicii sfătuiesc la primele semne de disconfort să respecte odihnă în pat, să se abțină de la stresul fizic și mental, să bea mai mult pentru a atenua simptomele neplăcute. Cu toate acestea, în unele cazuri, este încă necesară reducerea temperaturii de 37,5 ° C De regulă, acest lucru se aplică persoanelor care suferă de o astfel de afecțiune, au o predispoziție la convulsii, suferă de boli ale inimii și ale creierului. Pentru a reduce temperatura corpului, este necesar să utilizați medicamente antipiretice prescrise de medicul curant.

Temperatura 37,5 ° C la un copil

Principalul motiv pentru creșterea temperaturii la un copil la 37,5 ° C este o răceală. Această problemă este cunoscută în mod special părinților ai căror copii frecventează grădinițele sau au plecat deja la școală. În cursul normal al bolii, această temperatură poate dura aproximativ 3 zile. O temperatură ridicată de până la 2 săptămâni este considerată un semn alarmant și poate indica prezența în organism a unui centru de infecție cronică (amigdalită, sinuzită, pielonefrită etc.). În unele cazuri, copiii pot prezenta o tulburare a sistemului de termoreglare la nivel fizic. Acest lucru apare ca urmare a unui spasm al vaselor superficiale la nivelul extremităților inferioare și superioare sau datorită eșecurilor sistemului endocrin. Experții consideră că aceasta este o manifestare a distoniei vegetative-vasculare și se numește termoneuroză. Această afecțiune nu este considerată o boală în forma ei pură, dar este imposibil de a fi clasificată ca fiind normală, deoarece o temperatură ridicată a corpului pentru o perioadă lungă de timp este stresantă pentru un organism în creștere.

De ce apare o temperatură de 37,5 ° C fără simptome?

O febră prelungită de grad scăzut care apare fără debutul altor simptome este un semn alarmant. Ce înseamnă asta este că numai un medic vă va ajuta. De regulă, o creștere a temperaturii la 37,5 ° C indică prezența patologiei virale infecțioase sau a bolilor cauzate de bacterii sau ciuperci. Receurile sunt de obicei însoțite de semne caracteristice. Dar ar trebui să ne amintim că pneumonia poate continua fără simptome pronunțate. O tuse în această boală apare atunci când centrul de inflamație se află în apropierea bronhiei. Dacă țesutul inflamator este mic și nu atinge bronhiul, tusea poate fi absentă. Cu toate acestea, o persoană poate simți slăbiciune și dificultăți de respirație. În unele cazuri, simptomele de intoxicare și slăbirea scaunului vorbesc despre boală.

Ce se întâmplă dacă temperatura de 37.5 ° C nu durează mult?

Majoritatea oamenilor în acest caz apare întrebarea: ce să facem la această temperatură? Răspunsul este simplu: contactați un specialist. Diagnosticarea și rezolvarea independentă a problemei la domiciliu este imposibilă. Amânarea unei vizite la medic poate duce la consecințe grave asupra sănătății. Este foarte important să nu înceapă scăderea temperaturii fără permisiunea unui specialist, deoarece eliminarea unui simptom nu rezolvă problema, ci complică doar căutarea cauzei apariției ei. În timpul diagnosticului, pacientul este, de obicei, prescris teste de laborator de sânge și urină, fluorografie, ultrasunete etc.

RINZA® și RINZASIP® cu vitamina C - ajuta la tratarea răcelilor

O răceală vă poate prinde în momentul cel mai nefericit, perturbați planurile și aduceți cu voi simptome neplăcute. În acest caz, este pur și simplu imposibil să faci fără medicație. Mulți specialiști la primele manifestări ale infecțiilor respiratorii acute și SRAS recomandă utilizarea instrumentelor care ajută la ameliorarea simptomelor bolii. Aceste medicamente includ RINZA® și RINSACIP® cu vitamina C. Acțiunea lor are drept scop atenuarea simptomelor de răceală. Produsele sunt disponibile sub formă de comprimate și pulberi RINZA® pentru prepararea soluției orale RINZASIP® cu vitamina C. De asemenea, în linie este RINSASIP® pentru copii (utilizat de la 6 ani). Ele au efecte antipiretice și analgezice.

Veți fi, de asemenea, interesat

© Johnson Johnson ", Rusia, 2017

Acest site este deținut de Johnson LLC Johnson ", care este pe deplin responsabil pentru conținutul său.

Site-ul este axat pe persoane fizice și juridice din Rusia.

Ultima actualizare: 26 octombrie 2017

Conectați-vă utilizând contul dvs. cu

Sau utilizați contul dvs. tradițional

Prin înregistrare, puteți afla despre site-ul nostru. Dacă alegeți să vă înregistrați la site-ul nostru

Bun venit înapoi!

Bun venit înapoi!

Toate câmpurile necesare, cu excepția cazului în care se specifică altfel

Informații personale

Informații despre cont

Va fi folosit ca nume de utilizator

Informații despre adresă

Prin trimiterea informațiilor de mai sus, vă furnizați politica de confidențialitate.

Sunteți acum înregistrat!

Vă vom trimite un e-mail pentru a vă confirma înregistrarea.

Înregistrați-vă cu un cont existent:

Sau creați un cont prin furnizarea informațiilor de mai jos.

Toate câmpurile necesare, cu excepția cazului în care se specifică altfel

Informații personale

Dacă scrieți o recenzie sau un post pe blog. Dacă nu specificați un nume afișat, numele dvs. va fi utilizat.

Informații despre cont

Va fi folosit ca nume de utilizator

Trebuie să aibă cel puțin 6 caractere

Informații despre adresă

Prin trimiterea informațiilor de mai sus, vă furnizați politica de confidențialitate.

Lipsesc câteva informații în contul dvs.

Prin trimiterea informațiilor de mai sus, vă furnizați politica de confidențialitate.

Ați uitat parola

Toate câmpurile necesare

Creați o nouă parolă

Se pare că ai un cont cu noi. Trebuie să creați o nouă parolă pentru a vă conecta. Faceți clic aici pentru a vă crea noua parolă.

Ați uitat parola

Verificați adresa dvs. de e-mail.

Conectați-vă pentru a îmbina fuzionarea contului

Actualizat Politica de confidențialitate

Făcând clic pe "Acceptați" de mai jos, puteți citi și înțelege politica de confidențialitate a site-ului dvs.

Conectați-vă la acest site

Temperatura: când și cum să-l înjurăm într-un copil și un adult?

Cauzele temperaturii ridicate

Pentru început, este de remarcat faptul că creșterea temperaturii în sine nu este un fel de boală. Acesta este doar un simptom și un indicator evident că organismul se află în proces de a face față unei anumite boli, împotriva căreia sistemul imunitar a lansat o luptă activă.

  infecții virale și bacteriene;

Temperatura: nu?

Temperatura 36,6-37,2. Se consideră că în condiții normale temperatura corpului uman este o referință de 36,6 grade. Creșterea temperaturii la 37,2 grade este, de asemenea, considerată o variantă a normei (în absența simptomelor bolii).

Temperatura 38. În cazurile în care termometrul arată marca de 38 de grade, nu trebuie să intre în panică și să înceapă de băut prima mână a venit la medicamente antipiretice. Starea pacientului trebuie monitorizată și schimbările de temperatură monitorizate. Un om are nevoie pentru a oferi odihnă, bea multe lichide, izolat de celelalte, și, în acest mod de a ajuta organismul să facă față bolii.

Creșterea temperaturii corporale la sugari: când să se tragă în jos?

La copiii cu vârsta de până la 2 ani, temperatura corporală normală este de până la 37,2 grade. Cea mai comună cauză a temperaturii corporale crescute la copiii de această vârstă este prezența unei infecții bacteriene și / sau virale. Temperaturile ridicate la sugari pot provoca:

Cu o temperatură în creștere ar trebui să se concentreze nu numai pe mărturia unui termometru, ci și pe comportamentul copilului. În cazul în care copilul este activ, în somn liniștit și se comportă în mod obișnuit - nu trebuie să vă grăbiți să reduceți temperatura cu medicamente.

În acest caz, puteți încerca să reducă temperatura de 1-1,5 grade cu ajutorul populare metode: asigura un aer rece și umed în cameră, ștergeți fata copilului cu apa rece, nu pentru a forța de a mânca, bea compot cald, dulce sau de ceai verde (cât mai des posibil) respectați repausul patului.

Temperatura la copiii cu vârsta peste 1 an

Nu este recomandat să bateți temperatura la un copil mai vechi de un an sau la un adolescent, de îndată ce termometrul și-a arătat creșterea. La copii, la fel ca la adulți, corpul este capabil să reziste singur bolilor, virușilor și infecțiilor, astfel încât nu este nevoie să se interfereze cu procesul natural.

Mulți părinți spun că nu se pot uita la suferințele copiilor lor, care suferă de febră și imediat încep să lupte activ cu manifestările bolii. Într-o astfel de situație, este important să permitem organismului să se auto-vindece și să depășească boala. Trebuie reținut faptul că, înainte de a lua orice medicament antipiretic, este necesar să se cântărească argumentele pro și contra și numai apoi să le dați copilului.

Când și cum să-i înăbușești temperatura la un copil: recomandări ale dr. Komarovsky

Un bine-cunoscut și foarte popular în rândul părinților de Dr. Komarovsky, de asemenea, consideră că nu există linii directoare universale cu privire la momentul și modul de a trage în jos temperatura la copii sub vârsta de un an și mai mari. Medicul recomandă să se concentreze asupra stării generale a copilului și nu asupra numerelor de pe scara termometrului.

Două etape de ajutor la o temperatură de la dr. Komarovsky

Fără utilizarea de droguri. În primul rând, pentru a crea condiții pentru organismul de a elibera "exces" de căldură în mediul extern: pentru a asigura temperatura în camera în care pacientul este situat, nu mai mare de 20 de grade Celsius.

De aceea băutura oferită copilului trebuie să aibă aceeași temperatură ca și temperatura corpului. Deci absorbția fluidului în intestine va fi mai rapidă.

Ca o băutură la boala suc de fructe adecvat, ceai verde, șolduri bulion sau stafide, apa nu minerală dulce fără gaz, agenți farmaceutici și tipul cum ar fi Regidron

În al treilea rând, nu forțați să mănânce, în cazul în care un copil refuză, pentru că după ce mănâncă temperatura corpului crește, plus forțele corpului nu vor lupta cu boala, si pentru a digera alimente. Un organism fără hrană se va menține liniștit timp de 1-2 zile și, în plus, va face față mai rapid bolii.

Dacă recomandările de mai sus nu au dat un efect pozitiv, este recomandabil să se utilizeze medicamentele.

Este obligatorie reducerea febrei cu medicamente antipiretice când:

  primele semne de insuficiență respiratorie;

În ceea ce privește plimbările în aer proaspăt la o temperatură, Komarovsky nu le recomandă să le aruncați pe durata bolii. Cu bunăstarea copilului timp de 3-4 zile de boală, puteți face plimbări în parc.

Cum să scadă temperatura: recomandări practice

 • Ștergeți cu apă rece sau oțet. Îndepărtați hainele și ștergeți întregul corp cu apă fiartă rece, acordând o atenție specială pliurilor din brațe și picioare. Așteptați 5 minute și numai apoi înmoașați corpul cu un prosop (nu frecați sau ștergeți!) Și puneți pe haine de bumbac uscate.

Adulții pot șterge cu o soluție de oțet în același mod. Oțetul pre-amestecat cu apă la temperatura camerei în proporții egale.

Când și cum să reducem gradul (video)

Informații utile de la Elena Malysheva și colegii ei despre cum și când să reduci temperatura la adulți și copii. Recomandări eficiente pentru scăderea efectelor remediilor populare la temperaturi ridicate ale corpului.

Când trebuie să chem un doctor sau o ambulanță?

 • Termometrul a arătat o marcă de 39, iar consumul de medicamente antipiretice nu dă efectul dorit, sau temperatura se pierde pentru o perioadă scurtă de timp și se ridică din nou.

După cum am reușit să aflăm, febra nu este o boală, ci doar un simptom care vorbește despre o funcționare defectuoasă a corpului sau indică lupta sa activă împotriva unei boli. Prin urmare, dacă marcajele pe termometru au depășit 37 - nu vă faceți griji și încercați imediat să reduceți temperatura în toate modurile posibile.

Când utilizați materialele de pe site, este necesar un link către pagina materialelor utilizate.

Top